#2451 2008-11-29 09:10

Tiger
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Azért szedek nap 8 szem 4mg-os Medrolt mert a gyógyszertárban perpill nem volt 8mg-os csak 4mg-os és azt mondták ez is jó helyette csak ebbõl többet kell bevenni, konkrétan napi 8db-ot és próbáljam meg arányosan elosztani...

Nincs jelen

#2452 2008-11-29 10:57

Nita
Tag

Tiger!
Na jó, hogy megnyugtattunk minden rendben lesz, igen a gyomorvédõ kéne, ha más nem a házi doki is felírja...
A medrol szteroid, lökésterápiában szokott a legjobban mûködni..az napi váltásban több kevesebb,... elosztva napközben furcsa kicsit, de azért így is jó lesz az..pár nap és jobban leszel ezektõl. Kitartás, ha valamit szeretnél kérdezni itt mindig találsz valakit! :)

Nincs jelen

#2453 2008-11-29 11:25

aiolosz
Tag

Gyogyszerek, amiket 1989-2006 kozott kaptam
Persze, meg ez sem teljes...kimaradt peldaul a Nilacid, az allando gyomoreges miatt es meg 1-2 bogyo, de en is lehetek laza :-)
Termeszetesen kimaradtak az intravenasan kapott szteroid froccsok is, amiket vagy a korhazban, vagy ambulansan loktek belem.
A gyogyszereket a CU-ra kaptam, illetve a szteroid mellekhatasanak kiparirozasara :(
A Humira pedig csak az iden jott.
Boncolas meg nem volt :D

Nincs jelen

#2454 2008-11-29 18:08

edvin
Tag

Sziasztok!
Aniko vagyok es  szeretem tudni toletek  milyen termeszetes kiegeszitoket lehet szedni CHRON-ban?
Ha jol eretem imun erositoket nem szabad?
Koszonom!

Nincs jelen

#2455 2008-11-29 21:49

Tiger
Tag

Hello! Ma voltam a gyógyszertárban gyomorvédõt venni. Prbiotikum Forte 500mg kapszulát ajánlottak/adtak. Aiolosz téged sem irigyellek! Néztem a táblázatodat és láttam, hogy 1989 óta kezenek. Basszus, én 1985-ben születtem... Mégegyszer köszi a bíztatást minenkinek! Ma már jobban voltam + mintha élénkebb lennék amióta szedem a Medrolt...

Nincs jelen

#2456 2008-11-29 22:01

aiolosz
Tag

Tiger írta:

Aiolosz téged sem irigyellek! Néztem a táblázatodat és láttam, hogy 1989 óta kezenek. Basszus, én 1985-ben születtem...

Tiger, mar 1987-tol voltak problemaim, de el kellett odaig jutnom, hogy kideruljon, mi is a bajom...
A gyogyszeres kezeles, a rengeteg karos mellekhatas ellenere, nalam meg ma is sikeres, ugy_hogy fel a fejjel.
Az ember nem tud mit tenni, csak azt, hogy igyekszik alaposan megismerni a nyavajajat es kitapasztalni, hogy ugy gyogyszerben, mint kajaban mi az, ami neki jo. Ez azert is fontos, mert igy jobb partnere tudsz lenni, egy jo orvosnak, ami persze elsosorban a Te erdeked.
Drukkolok Neked es biztos lehetsz benne, nem vagyok itt ezzel egyedul

Nincs jelen

#2457 2008-12-01 08:53

Szylvy
Tag

Deluigi!

Amikor te a Salofalk klizmát használtad, voltak mellékhatások?
Nekem még eddig nem segített semmit, legalábbis nem érzem. Csak azt, hogy állandóan fájdalmaim vannak. Van mikor nagyon rosszul érzem magam, tegnap szédültem és hányingerem is volt. Természetesen a porcelán istennõ meglátogatásával még mindig problémáim vannak (két-három naponta nagy nehezen)
Már napok óta nagyon fáj a bal oldalam. A férjem a tegnapi tünetek után azt mondta, lehet, hogy vakbélgyulladás, mert nála is így kezdõdött.
Azt hiszem ma meglátogatom a háziorvost.
Ha pedig a Salofalk klizma adag után sem lesz javulás, akkor a kórházi dokit is.

Most megyek dolgozni, bár nem nagyon tudok koncentrálni

Puszi
Szilvi

Nincs jelen

#2458 2008-12-02 18:10

Yakus
Tag

Szylvi,
te miért nem nem vagy otthon és fekszel és úgy használod a klizmákat?
Mert nem teheted meg a munkahely miatt? Mert betegnek beteg vagy, az úgy tûnik... Nem ír ki az orvos? Vagy te nem akarod? Vagy nem tudod? Mert hát a reggeli klizmához biztos jobb lebnne a fekvés, és amúgy is, mondják, az ilyen gyullaádosknak jót tesz az ágynyugalom is...

Nincs jelen

#2459 2008-12-02 18:27

mercy70
Tag

Szylvy!Annyit beszéltünk itt a klizmáról,hogy mostanra nekem is kijutott.Bár én Entokort klizmát használok,de nekem nagyon sokat segít.Sõt!A reggeli az nem tudom mire jó,mert hát az meddig marad benned?

Nincs jelen

#2460 2008-12-04 19:42

Szylvy
Tag

Yakus!

A klizmát estére írták fel, de azt mondta a doki, hogy ha fáj, használjam reggel is. Na ezt kétszer meg is tettem. Hát a munkahelyem elvileg engedné, hogy otthon maradjak feküdni, de én nem szeretném. Ha bent vagyok társaságban, legalább lefoglalom magam és el tudom terelni a figyelmemet a betegségrõl és az állandó fájdalmakról. Szerencsére nem kell állandóan WC-re mennem (bár ez nem mindig szerencse). Mára elmondhatom, hogy javult egy kicsit az állapotom, mégis segített a klizma. Még hátravan 4 nap, ha nem javul addigra a helyzet, visszamegyek a dokihoz és utána tényleg pihenés lesz. Sajnos most készter is utaznom kell a munkahelyem miatt, ezek lesznek a nehezek, fõleg távol a családtól.

Nincs jelen

#2461 2008-12-04 19:44

Szylvy
Tag

Mercy!

Mint az elõzõekben írtam, már nekem is jobb egy kicsit. Reggel kétszer használtam eddig. Bennem marad, mert nem kelek fel egybõl. De nálam egyébként sem okozott a klizma olyan tüneteket, hogy egybõl WC-re kelljen mennem. Sõt, két-három naponta tudok csak és akkor is szenvedek vele.
De örülök, hogy neked segít. Remélem egy hét múlva én is ezt mondhatom.

Nincs jelen

#2462 2008-12-04 20:19

Szylvy
Tag

Deluigi!

Köszönöm szépen én is örülök. Örömömben írtam is nektek pár viccet a társalgóban.

Jó éjszakát.

Szilvi

Nincs jelen

#2463 2008-12-04 20:28

mercy70
Tag

Szylvy,ha úgy érzed segített az már jó.Nekem lehet azért segített többet mert az Entokort klizmában van szteroid.És én csak reggel kelek föl,az egészet beszívja a belecském.

Nincs jelen

#2464 2008-12-09 16:44

nanus
Tag

Tudom, hogy errõl volt már szó itt valahol, de nincs idõm végignézni a rengeteg hozzászólást: a grapefruit mag kivonatról van valakinek tapasztalata? Valaki ajánlotta nekem, mert gyomor-bélrendszeri problémákra is ajánlják, viszont az is olvastam a neten, hogy immunerõsítõ, ezért aztán a mi autoimmun-kórunkra nem igazán jó. Szóval, próbálta valaki? Köszönöm! Szép estét

Nincs jelen

#2465 2008-12-12 16:16

Berci
Tag

http://www.penzcentrum.hu/cikk/1013307/ … ta_a_fejet
Nem gyógyít a csodaszer - 3 millióba kerül
A Naturlife Kft. ellen az idén februárban indított vizsgálatot a GVH, mert a vállalkozás reklámjaiban az általa forgalmazott termékeknek (Naturlife cseppek, Flavan Naturlife, Flavokid, Falavonoid, Flavion, Flavorex étrend kiegészítõknek stb.) kedvezõ élettani, betegségmegelõzõ és gyógyító hatást tulajdonított. A vizsgálat megállapította, hogy a vállalkozás:

a) bizonyítékokkal alá nem támasztott tájékoztatást adott a fogyasztók számára a készítmények összetételére, hatóanyagainak tulajdonságaira vonatkozóan,
b) annak ellenére, hogy az érintett készítmények egyike sem rendelkezik az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) engedélyével, a cég állította, hogy az eljárásban érintett termékek betegséget megelõzõ hatásúak,
c) annak ellenére, hogy a vizsgálatban érintett készítmények egyike sem rendelkezik OGYI engedéllyel, állította, hogy az eljárásban érintett termékek gyógyító hatásúak,
d) annak ellenére, hogy a vizsgálatban érintett készítmények egyike sem rendelkezik OGYI engedéllyel, állította, hogy az eljárásban érintett termékek csökkentik a sugárterápia és kemoterápia mellékhatásait..........................

Mivel a megfelelõ tudományos bizonyítékokkal kellõen nem alátámasztott állítások alkalmasak a fogyasztók megtévesztésére, a GVH a Max-Immun Kft-t egymillió forintra bírságolta. Jelképes bírságról van szó, mivel a cég az eljárás kezdeti szakaszában önként változtatott hirdetési gyakorlatán.

A két ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-19/2008 és Vj-30/2008.

Nincs jelen

#2466 2008-12-12 17:56

nori
Tag

No comment:-(

Nincs jelen

#2467 2008-12-16 14:26

uran
Tag

Sziasztok!
Újonc Colitises (azaz hivatalosan Proctitises vagyok), és felmerült bennem pár kérdés a gyógyszereimmel kapcsolatban, amiket az orvosom nem igazán hajlandó megválaszolni, ráadásul most épp szabira is ment (új orvos keresése már folyamatban:) és gondoltam hátha itt tud valaki segíteni :D
Kb 2 hete diagnosztizáltak nálam Proctitis ulcerosát, akkor kaptam napi 1 Pentasa kúpot. El is kezdtem javulni tõle szépen. Egy hétre rá megjött a szövettani eredményem, amit látva a dokim azt mondta, hogy hagyjam abba a kúpot, és szedjek napi 3x1000mg Pentasát és 1x75 mg Imurant. Mióta kapok Imurant is, folyamatosan esik vissza az állapotom, konkrétan olyan hasmenésem van, amilyen eddig csak az endoszkópia elõtti hashajtáskor volt.
Két kérdésem van: Szerintetek lehet-e a kiújult hasmenés az Imuran miatt és mennyire normális kezelési gyakorlat az, hogy egy közel sem súlyos állapotú Proctitisesnek rögtön Imurant adjanak? Valahogy ijesztõ, hogy immunszupresszív gyógyszert kell szednem :(

Nincs jelen

#2468 2008-12-16 17:29

kew
Tag

Szed itt valaki Crohn-ra Salofalkot? Én már kb fél éve szedem, most az itteni orvos válaszol oldalon Dr. Molnár Tamás azt írta, hogy crohn-ra nem jó a Salofalk, és felesleges szedni.

De akkor én miért kapom ezt vajon..?:(

Mellesleg tegnap voltam vérvételen, és minden teljesen rendben van, rég volt már ilyen jó leletem :) Úgyhogy végül is jól vagyok, de ez a kérdés most elkezdett foglalkoztatni :)

Nincs jelen

#2469 2008-12-16 17:40

Ánya
Tag

uran!
Nem tudok mást mondani, mint azonnal keressed meg az orvosodat!!! :(
Ez lehet a gyógyszerre való allergia is. Mindenképpen orvossal beszélj, ne tõlünk várjad a tanácsot!!!

Jobbulást :D

Nincs jelen

#2470 2008-12-16 19:03

uran
Tag

Ánya: Köszi szépen a választ :) Az orvosomat kerestem én, de szabin van, a kórházból meg elhajtottak a körzetihez, aki ehhez nem ért.. Ezért is írtam ide, végsõ kétségbeesésemben ^^ Most szereztem hétfõre idõpontot egy magán rendelésre, addig meg abbahagyom az Imurant. Ha meg végképp nem marad meg bennem a folyadék sem, akkor becaplatok a sürgõsségire, onnan talán nem hajítanak ki XD

Nincs jelen

#2471 2008-12-16 20:40

Nelly
Tag

Szia kew

Én is salofalkot szedek és nekem is bevállt,bár valóban azt én is hallottam crohnra nem jó...de kit érdekel ha segít...:D én bátran szedem tovább.

Nincs jelen

#2472 2008-12-17 01:01

Lilla73
Tag

Sziasztok!
Használt valamelyikõtök ezüstkolloidot? Kíváncsi lennék, hogy használt-e neki valamit?
Üdv.: L

Nincs jelen

#2473 2008-12-17 05:04

Szuszidi
Tag

Szia Lilla73!
Csak vigyázva vele képes "csodákat" tenni de csúnya dolgokat is. Kérd ki hozzá értõ véleményét!

Nincs jelen

#2474 2008-12-17 11:56

Ági
Tag

Sziasztok!!
Hallott közületek valaki valamiféle drasztikus áremelésrõl? Párom ki akarta nekem váltani a Pentasa granulátumot, amit 90 %- os kedvezménnyel kapok már évek óta. Az eddigi 2600 forint helyett ma 19 ezerért akarták neki kiadni a patikában. A recept tutira kedvezményesre lett kiállítva.

Üdv
Ági

Nincs jelen

#2475 2008-12-17 11:59

kew
Tag

Tudtommal a támogatás nélküli ára van olyan 20ezer ft körül, úgyhogy vagy elnézték a receptet, vagy nem tudom, de azt kizártnak tartom, hogy ennyit drágult volna azért.

Nincs jelen

#2476 2008-12-17 12:32

Lilla73
Tag

Szia Szuszidi!
Nem tudnál közelebbit írni? Hallottam jót-rosszat, de én olyantól szeretnék aki használta. Mert rémhírek keringenek a neten, de azok zöme nem a felhasználóktól származik. Egyébként a Medrolnál nagyobb kárt biztos nem fog okozni!
Üdv.: L

Nincs jelen

#2477 2008-12-17 12:42

Ági
Tag

Szia, Kew, közben utánanéztem a neten, az ár tényleg a támogatás nélküli ára, úgyhogy majd kinyomozom, hogy esetleg mégis a receptet írta el a doki, vagy a patikus volt figyelmetlen. Mindenesetre elsõ hallásra megállt bennem az ütõ...ennyiért képtelen lennék rendszeresen kiváltani. Majd beszámolok a fejleményekrõl.

Ági

Nincs jelen

#2478 2008-12-17 15:08

Vicaa
Tag

Kew, olvastam a kérdésed az orvos válaszol topikban. Én is meglepõdtem a válaszon,mert a crohnra én is kezdetektõl a Salofalkot kapom.

Nincs jelen

#2479 2008-12-17 16:20

Ánya
Tag

uran!
írtam emailt!! Ha nem kaptad meg, írj te nekem. Nem kéne hétfõig várnod!!

Nincs jelen

#2480 2008-12-17 16:37

Szuszidi
Tag

Kedves Lilla73.
Közelebbit nem igazán tudok mondani. Én használtam de csak napi 1 kanál volt az adagom de kaptam más kezelést is mellette, kárt nálam nem csinált. A keverési arányt sem ismerem mert a természet gyógyászom keverte ki.

Nincs jelen

#2481 2008-12-17 20:30

Lilla73
Tag

Köszönöm szépen a választ.
üdv.: L

Nincs jelen

#2482 2008-12-18 08:52

én
Tag

Kedves Ági!
Tegnap váltottam ki 2 doboz Pentasát és 2200 Ft körül volt a két doboz, most pontosan nem emlékszem. De ezekszerint vagy elnézte a patikus vagy rosszul írta fel az orvos. Sürgõsen menjetek vissza a patikába és nézzetek utána!

Nincs jelen

#2483 2008-12-18 09:01

én
Tag

Szeretném megkérdezni tõletek, hogy a szakorvosi engedély, amivel a háziorvos fölírhatja a gyógyszert egészségügyi térítéskötelesre, az meddig érvényes. Régebben egy évig volt, de most 6 hónap van nekem feltüntetve. Ezt is megszigorították vagy ez gasztroenterologus függõ? Köszi!

Nincs jelen

#2484 2008-12-18 15:48

Ági
Tag

Sziasztok! Ma voltam ismét a patikában, ahol azt az infót kaptam, hogy a Pentasa granulátumot dec. 1.-tõl állítólag nem írhatja fel az orvos 90 %- os támogatással. Ezt nehezen hiszem el, próbálok tovább nyomozni, de a dokimat szinte lehetetlen megtalálni, máshol kell próbálkoznom. Mindenesetre érdekes, hogy az egyik patikában a granulátum támogatással együtt lett volna 19 ezer forint, a másikban támogatás nélkül 12 ezer...na erre varrjak gombot! De erõsen remélem, hogy a támogatást nem vonták meg, mert akkor sztem nem én leszek az egyetlen, aki nem , vagy csak nehezen tudja majd kiváltani a számára létfontosságú gyógyszert. Ja, még annyi, hogy a vény 90 %- osra van kiállítva, vagyis azzal minden stimmel. Heeeelp!!!
Kedves Én ( ez így elég vicces, mintha magamat szólítgatnám :-D ), Te Pentasa tablettát vagy granulátumot váltottál ki?
Üdv mindenkinek
Ági

Nincs jelen

#2485 2008-12-18 15:59

Ági
Tag

Újra én..utánanéztem közben az OEP honlapján, amely szerint 2008. december 01.- tõl a Pentasa minden formában ugyanúgy felírható 90 %- ra, mint eddig. Akkor már csak egyetlen kérdésem maradt, vajon hány patikába kell még elmennem ahhoz, hogy meg is kapjam a gyógyszeremet? Nyomtassam ki az oldalt és vigyem be a patikába, hogy ott is tudjanak róla? Megáll az eszem...

Nincs jelen

#2486 2008-12-18 16:12

Szuszidi
Tag

Na kérem szépen akkor a puszta számok!
PENTASA 500 retard tabletta: Fogyasztói ár: 10599 Ft Támogatott ár: 7949 Ft     
    * Normatív TB támogatás: igen
    * Közgyógyellátásra adható: igen
    * EÜ támogatásra adható: igen; EÜ ár: 1060 Ft
    * EÜ 100 támogatásra adható: nem

Nincs jelen

#2487 2008-12-18 16:49

Ági
Tag

Szuszidi, azt is meg tudnád nekem mondani, hogy a Pentasa 2 g- os granulátum ára hogy alakul? Csak hogy tudjak szólni a patikában..:-D
Köszi

Ági

Nincs jelen

#2488 2008-12-18 17:06

Szuszidi
Tag

Kedves Ági tessék itt van!

PENTASA 2 g retard granulátum
gyártó: Ferring Magyarország
Hatóanyag: Mesalazin
Kiszerelés: 60x
Törzskönyvi szám: OGYI-T-10497/01
Fogyasztói ár: 25437 Ft Támogatott ár: 19078 Ft
Kiadhatóság: vényköteles
    * Normatív TB támogatás: igen
    * Közgyógyellátásra adható: igen
    * EÜ támogatásra adható: igen; EÜ ár: 2544 Ft
    * EÜ 100 támogatásra adható: nem

Betegtájékoztató

Milyen betegség kezelésére alkalmazható a retard (elhúzódó hatóanyag-leadású) granulátum?
Az elhúzódó hatóanyag-leadású granulátum a bélrendszer meghatározott típusú krónikus gyulladásos megbetegedései, (mint pl. a fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn betegség) heveny fellobbanása és a visszaesés megakadályozására szolgáló készítmény.
Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a retard (elhúzódó hatóanyag-leadású) granulátum?
Hatóanyaga 1000 mg ill. 2000 mg mezalazin tasakonként.
Segédanyagok: etil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz.
Milyen esetekben nem alkalmazható?
Mezalazinnal, szalicilsavval vagy származékaival, ill. a készítmény bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység esetén. Gyomor- és nyombélfekély esetén. Vérzékenységi hajlam fennállásakor. Súlyos máj- és vesebetegségben.
A Pentasa 1 g és 2 g elhúzódó hatóanyag-leadású granulátum 14 év alatti, ill. 50 ttkg alatti gyermekek kezelésére nem javasolt.
Hogyan alkalmazza a gyógyszert?
Az adagolás egyedi, a betegség lefolyásától függõ.
Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:
Fekélyes vastagbélgyulladás és Crohn betegség heveny szakában naponta 2-szer 1 tasak 1 g granulátum. Nem kielégítõ hatás esetén maximum 2-szer 2 tasak 1 g granulátum vagy 2-szer 1 tasak 2 g granulátum adható. Fenntartó kezelésben naponta 2-szer 1 tasak 1 g granulátum.
A granulátumot szétrágás nélkül, lehetõleg étkezés közben, sok folyadékkal kell bevenni úgy, hogy a tasak tartalmát a nyelvre kell önteni és sok vízzel vagy gyümölcslével kell lenyelni.
Kialakulhatnak-e mellékhatások a gyógyszer szedése során?
Egyes esetekben a szalicilsav és származékai adagtól független túlérzékenységi reakciókat válthatnak ki, mint bõrkiütés (allergiás kiütések), allergiás tüdõreakció (hörgõgörcs). Ilyenkor a kezelést félbe kell szakítani és azonnal orvoshoz kell fordulni.
A kezelés alatt fejfájás, gyomor-bélrendszeri panaszok, bõrkiütések jelentkezhetnek. Nagyon ritkán hajhullás, emelkedett májenzimek, izom- és ízületi fájdalmak fordulhatnak elõ.
Amennyiben a gyógyszer alkalmazása során a fent említett mellékhatások bármelyikét észleli vagy egyéb szokatlan reakciókat figyel meg, tájékoztassa kezelõorvosát.
Befolyásolja-e a készítmény a gépjármûvezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességeket?
A gyógyszer a fenti képességeket nem befolyásolja.
Szedhetõ-e egyéb gyógyszer a kezelés ideje alatt?
Minden a kezelés ideje alatt szedett gyógyszerérõl tájékoztassa kezelõorvosát.
Ne feledkezzen meg a vény nélkül kapható készítményekrõl sem.
Feltétlenül említse meg kezelõorvosának, amennyiben kortikoidokat, nemszteroid gyulladáscsökkentõket, azatioprint, véralvadásgátlókat, cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszereket, vízhajtókat, merkaptopurint, probenicidet, szulfapirazont, metotrexatot, rifampicint szed.
Mire kell figyelni a gyógyszer szedése során?
Egyéb fennálló betegségrõl az orvost tájékoztatni kell.
A laboratóriumi ellenõrzõ vizsgálatokon az orvos által elõírt idõközönként meg kell jelenni.
Szedhetõ-e terhesség és szoptatás ideje alatt?
Terhesség alatti alkalmazásáról a kezelõorvos dönt a kezelés várható elõnyének és kockázatának gondos mérlegelése után.
Azok a nõk, akik gyermeket szeretnének, lehetõség szerint várjanak addig a terhességgel, amikor már nem szükséges a gyógyszer alkalmazása. Amennyiben a szoptatás alatt szükség van a kezelésre, akkor a csecsemõt el kell választani.
Hogyan kell tárolni a retard granulátumot?
Legfeljebb25 °C-on, eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati idõn belül szabad felhasználni.
A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó.

Nincs jelen

#2489 2008-12-19 08:00

én
Tag

Ági!
Szóval én az én vagyok és nem te. Na jó, ez csak a tréfa. Én Pentasa tablettát váltottam ki a napokban és arra továbbra is érvényes 90%-os támogatás. Felírta az orvos és a patikában is így adták ki.

Nincs jelen

#2490 2008-12-19 10:41

Ági
Tag

Köszi mindenkinek. Szuszidi, Te aztán alapos munkát végeztél :-D, most már csak valamelyik patikust kell meggyõznöm az igazamról...Majd elmesélem, sikerült-e.

Sziasztok

Ági

Nincs jelen

#2491 2008-12-22 16:31

Ági
Tag

Siker!!!!

Visszamentem a patikába, ahol is egyheti nyomozás, telefonálgatás után egy nagyon kedves patikus hölgy - nem a múltkori - közölte, nem érti, miért nem adta ki a kollegina a gyógyszert kedvezményre a múltkor, mivel semmiféle változás nem volt.... A kollegina persze fülét - farkát behúzva sompolygott el a raktárba. Lényeg a lényeg, holnapra a régi rendes áron meglesz a gyógyszerem. Még egyszer köszi mendenkinek a segítséget.

Pusz

Ági

Nincs jelen

#2492 2008-12-22 18:21

Szuszidi
Tag

Kedves Ági!
Máskor is nagyón szívesen! :D

Nincs jelen

#2493 2008-12-27 19:29

nori
Tag

Pentasa szedõk kérlek segítsegetek!!!!

Újra tabletta formát írt ki a háziorvos,ami nekem nehéz a lenyelés miatt,ezért szeretnék granulátumot.Van már 2 bontatlan doboz (200db) tablettam 500 mg-os,elcserélné valaki granulátumért? Csak 1 doboz granulátumért adok 2 vagy akár 3 doboz tablettat csak cseréljen velem valaki,kérem....

Nincs jelen

#2494 2008-12-27 19:34

Marthuska
Tag

Szia Nori!
Az egész szemes Pentasa már a szádban szétesik a folyadéktól. Úgy sem sikerül lenyelned? Nem próbáltad még?

Nincs jelen

#2495 2008-12-27 19:42

nori
Tag

Az a baj,hoy tavaly 2x majdnem megfulladtam más gyógyszer lenyelésekor és azóta fóbiám van a nagyobb bogyóktól,mindig attól tarok hogy újra megakad..tavaly mentõt kellett hívni mert nem akart lemenni se kenyérrel,se folyadékkal addig még az elsõ réteg ami rátapadt a torkomra el nem olvadt,de addig fulladoztam,azt hittem megpusztulok.
Most is nap mint lekínlódom a szemest,de annyi folyadékot meg kell innom hogy már eltellek vele-nekem pedig most sokat keéne ennem,vagyis minnél többet,a másik,nehéz éjjelente is 3-4x kijárkálni pislini,de mivel tele vagyok nem tudom reggelig visszatartani.Tudod,most a mozgás is nehézkesebb és ez megterhelõ,fõleg ha utazni kell orvoshoz vagy jön a gyógytornász,stb.
Biztos nagyon sokat nyafogok de ez most gond, és ha szerencsém van valakivel tudok cserélni,ezáltal könnyíteni magamon.

Nincs jelen

#2496 2008-12-27 19:50

Marthuska
Tag

Nori! El tudom képzelni, milyen nehéz lehet. Bízzunk benne, hogy sikerül valakivel cserélned.
Jobbulást kívánok!

Nincs jelen

#2497 2008-12-27 20:04

nori
Tag

Köszönöm, aranyos vagy, különben mintha valaki írta volna hogy te szeded a POlivitaplexet? Ha igen küldenék neked,igaz a dobozból hiányzik néhány szem,de szívesen odaadom mert én a laktózérzékanység miatt nem tudom szedni.csak küldd el privátban a címed és a napokban, vagy ahogy megbeszéljük elpostázom!

Nincs jelen

#2498 2008-12-28 06:43

mercy70
Tag

Nori!Az orvosnak aki fölírja a Pentasat,nem mondtad el mi a gondod vele.Én eddig Salofalkot szedtem,most álltunk át a Pentasara és nekem is elég nehezen megy le 2 szem belõle.A Salofalkot formája miatt is könnyebb volt lenyelni.Szerintem szólj a dokinak,hogy granulátumot szeretnél.

Nincs jelen

#2499 2008-12-28 08:49

aiolosz
Tag

Lencsi, nem szabad eltorni a tablettat, csak a kupot :)
Utasitas a Pentasa szedeserol:
Gyógyszer név:
Pentasa retard tabl., végbélkúp, klizma

Beteg tudomására hozandó:
Étkezés közben, bõséges folyadékkal kell bevenni
a tablettát, szétrágás nélkül.

Megjegyzés: terhességgel célszerû várni, míg a gyógyszer elhagyható, vagy adagja csökkenthetõ

Pentasa retard granulatum

Nincs jelen

#2500 2008-12-28 11:03

Ági
Tag

Kedves Lencsi, igen, van Pentasa granulátum, én is azt szedem, de azt nem tudom, miért váltott át egyszer csak az orvosom erre. Gondolom, jobb a felszívódása. Ezek a granulátumok icipici szemekbõl állnak, sok folyadékkal kell lenyelni õket, nincs semmiféle ízük, és szerintem sokkal könnyebben lenyelhetõ, minta a tabletta ( azt én is utáltam ). Egy érdekes jelenséget figyeltem meg a granulátumnál, egy része kiürül a széklettel. Az orvosom erre azt mondta, valószínû, hogy maga a szer nem ürül ki, csak a golyócskák, az pedig szerinte a " tároló ". De ennek még utánanéz. Szóval, szerintem érdemes lenne megtárgyalni az orvosoddal és váltani, sokat segítene. Ja, és ugyanúgy támogatott gyógyszer, mint a tabletta, 2600 forint körüli az ára.
Pusz
Ági

Nincs jelen

IBDoktor

Láb