#801 2008-12-12 17:54
- nori
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Barna azt a papírt ne nézegesd:-) jobb lesz,hidd el..álmodozz a jó kis bulikról,anyuci karácsonyi menüjérõl...:-)
Köszi,hogy szóltatok a Humi ügyben,Captain te vagy a mi fõnökünk akik kézben tartja a vitorlás "mijétis"?Nem tudom a pontos megnevezést,bocsánat:-)
Nincs jelen
#802 2008-12-12 18:11
- aiolosz
- Tag
barna-by írta:
"...Viszont észrevettem hogy mostanába rámjön a kézremegés, elég durván! Nem tudom mitõl van de a papiron levõ esetleges szklerózis multiplex nem nyugtat meg!
off
Meheszkem, valami csinos bula nem volt a kozelben :) :D
on
Kezremegesre B1 vitamin a nyero...
Nincs jelen
#803 2008-12-12 21:38
- Nita
- Tag
Nekem szerencsém van nem olvastam sose azt a papírt! :D Tényleg az a dobozában van? Aki engem innen húz ajándékozásra innen küldje el!! :D
De azért annyit szoktam érezni, hogy injekció után olyan mintha izom lázam lenne már többször éreztem. Azt is hogy estére megfájdul a fejem..
A mandula mûtétet a doki nem ajánlja, mert gond lehet a mûtét utáni szövõdményekkel. Most viszont várni kell mert a Humi is okozhat mandula gyulladást,és ha az csinálja le kell állni vele :/
barny-by! Ez jó nálam is görcs volt az elsõ ami eltûnt...aztán a hasmenés..viszont a papíromon most is van egy rez.tapintható felirat ;) de majd csak eltûnik az is! Te nagyon csókos lehetsz ilyen dupla kezdõvel! :D
Nincs jelen
#804 2008-12-12 22:23
- barna-by
- Tag
Hiába...akinek hirneve van a szakmában....XD XD
Az izomláz szerüség nálam is fellép, de csak passzivan, tehát nem fáj csak ég, mintha egész délután edzettem volna.
Vajon a Humira a szükületet tudja "vékonyitani"? Mer nem lenne jó a szükülettel utána még bajlódni, remélem tud ellene tenni valamit.
Nincs jelen
#805 2008-12-13 12:25
- Gabe
- Tag
Petíció az egészségügyi miniszterenek!
Kérem, hogy aki egyetért azzal, hogy a rászoruló bélbetegek a Péterfy Sándor Utcai Kórházban is megkaphassák a biológiai gyógyszeres kezelést (Remicade/Humira), azok írják alá az internetes aláírásgyûjtõ ívünket: http://mccbe.hu/peterfy/
MCCBE
Nincs jelen
#806 2008-12-13 15:23
- nori
- Tag
Én aláírtam,remélem lesz eredménye is,kérlek értesíts bennünket Gabe!
Nita,
ha akarod én elküldöm neked de azt ajánlom hogy gyújts be vele,ne képzelõdjön az ember feleslegesen:-)
Nincs jelen
#807 2008-12-13 17:51
- Nita
- Tag
barna-by! Nekem nincs még ilyen tapasztalatom, de ki tudja lehet arra is hat....bár inkább a valószínû az hogy nem lesz nagyobb szûkületed. Na akkor megvan az elsõ mellékhatás tünet nálam is ilyen izomláz szerû van..bár olyan rég edzettem hogy lassan elfelejtem milyen is volt! Nekem sem fáj, vagy ilyesmi csak egy megfigyelés volt.
Nori! A kezdésnél kapott tájékoztatás elég volt, akkor se volt könnyû eldönteni belevágjak-e, de nem nagyon tûnt rizikósabbnak mint a sok szteroid hosszú távon, de ezt már kitárgyaltuk.
Nincs jelen
#808 2008-12-14 16:35
- Béla
- Tag
Üdv a humirához is kell mindenféle vizsgálat, mint a remihez? Remit kapok januárba állítólag ha minden rendben lesz kicsit tartok tölle, demár itt az ideje. Nagyon rossz a vérképen négy hónapja meg szarul is vagyok. Miért nem humirát kapok? Nem értem, valaki tud segíteni? Köszi
Nincs jelen
#809 2008-12-14 17:15
- Nita
- Tag
Béla!
Igen ehhez is kell mindenféle vizsgálat, és korelõzmény ami alapján valószínûsíthetõ hogy más már nem igen használ. "Elvileg" van egy sorrend, elõbb a remi és ha, allergiás vagy rá akkor jöhet a Humira. Azért írtam így mert sokszor most már ahol lehetõség van rá a Humival kezdenek.
Nincs jelen
#810 2008-12-14 22:51
- Béla
- Tag
Nita köszi, te captál remit is? hogy müködik? elfelejtettem megkérdezni a dokit. egynapos? be kell feküdni? köszi ja más is válaszolhat, köszi mégegyszer
Nincs jelen
#811 2008-12-14 22:56
- arpapa
- Tag
Szia Béla!
elméletileg benn fekvõs, de ha jól tudom gyakorlatilag mindenhol hazaengednek az infúzió után, legalább is szegeden nekem így volt
üdv:á
Nincs jelen
#812 2008-12-14 23:06
- Nita
- Tag
Béla!
Én vagyok a kivétel aki erõsíti a szabályt, szóval nálam Humival kezdtek ezért nem is tudhatom a pontos menetet.
Nincs jelen
#813 2008-12-15 05:33
- Vicaa
- Tag
Béla! A remi után 2-3 napot kell benn maradni a kórházban megfigyelés céljából, aztán intézménye válogatja mennyire rugalmasak, a hazaengedést illetõen. Én Miskolcon kapom a remit, nálam pl. ragaszkodnak ahhoz, hogy legalább egy napot maradjak, azt mondják ott elõszeretettel ellenõrizget az OEP és nem akarnak büntit.
Azért remélem ezen az oldalon nem olvasgat az OEP.
Nincs jelen
#814 2008-12-15 09:22
- Tünde
- Tag
Szia Béla,
Ha Pesten kapod, az elsõ reminél 1 éjszakát megfigyelnek, 2 óra alatt folyik le cucc, de utánna az éjszakát bennt kell tölteni. A következõknél már haza mehetsz ha lefolyt. A vizsgálatok elõtte: vérvétel, EKG, mellkas rtg.
Úgy tudom a remi hamarabb hat, agresszívebbnek mondják,én már 2-3 óra múlva szinte tünetmentes voltam mikor megkaptam.
Szerkesztette: Tünde (2008-12-15 09:39)
Nincs jelen
#815 2008-12-15 13:05
- gabocaa79
- Tag
Sziasztok, bocs, hogy eddig nem jelentkeztem.
Kérdésetekre válaszolva (de azóta már valószínûleg nem aktuális) én levélben kaptam az értesítõt a Humíráról.
ÁGICA:
Megtudtál már valamit a támogatásról, és hogy honnan számítják?
Ha olvasod, légyszi csörgess meg, mert elhagytam a számod (új telóm van, a számom a régi, de elvesztek a telefonszámaim).
Szerdán mûtik a szemem, nked kell menned?
Nincs jelen
#816 2008-12-15 13:43
- aiolosz
- Tag
gabocaa79 írta:
Sziasztok, bocs, hogy eddig nem jelentkeztem.
Gaboca, irtam Neked egy mailt a mailboxos cimedre Humira ugyeben, amire Te nem valaszoltal :(
Keres meg engem legyszives minnel elobb.
Kosz
aiolosz
Nincs jelen
#817 2008-12-15 15:23
- Béla
- Tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását és a segítõkézségét. Üdv Béla
Nincs jelen
#818 2008-12-16 19:14
- pasek
- Tag
Sziasztok!
Lenne egy rövid, de figyelmeztetõ megjegyzésem ebben a topicban!!!
Csak a Remicade infúzióhoz tudom hozzáfûzni, Humira ügyben nem vagyok tapasztalt, de vegyétek komolyan azt a papírost, amit aláírtok!!
Benne van, hogy fogékonyabbak vagyunk ez után a készítmény után a fertõzésekre. Ha valami gyanús, akkor azonnal orvoshoz, inkább mondják azt, hogy feleslegesen aggódtok, mint hogy utána baj legyen!
Apró elváltozás, irány a doki!
Nincs jelen
#819 2008-12-16 19:46
- barna-by
- Tag
pasek: A humi papirján rajtavan a szklerózis multiplex is, úgfyhogy örüljön a remis hogy csak fertõzést kap el! :D
Amúgy majdnem ugyanaz a kettõ. A különbség hogy a remi emberi és állati sejtekbõl vagy mikbõl áll a humi meg csak emberibõl. Elõny a huminál az hogy nem leszel ellenálló viszont "veszélyesebb" is egy picivel.
Megjegyzem, tegnap 90%ban elértem a remicades állapotom amikor tökmind1 volt mit eszek, semmi nagyobb bajom nincs. A tesztalany: pörkölt nokedlival, gumicukor, popcorn és este 9kor egy kis tejszines-gombás ragu rizzsel. :D Másnap, de még aznap éjszaka sem volt semmi baj, 2 wczést produkáltam az utánavaló 24 órában. Asszem haladok a jó út irányába!:D
Nincs jelen
#820 2008-12-18 23:12
- Béla
- Tag
sziasztok, jaj megint van képem a multkori nem tudom hova tünt de ez sokkal jobb. Tegnap itt bénáztam a kicsinyítõ programmal a kicsinyítés még ment is de nem volt jo a formátum. Aztán elküldtem az [info (kukac) crohn-colitis (pont) hu] ra és íme láthatjátok a béna pofámat ismét. Nagyon köszönöm annak aki megcsinálta a képet ha itt bujkál. Most napok ota tök jol vagyok nagyon vigyázok mit eszek de azért várom a remit januárba. Na csá
Nincs jelen
#821 2008-12-18 23:19
- Béla
- Tag
Jaj még valami ha nem jönnék addig ide K e l l e m e s k a r á c s o n y i ü n n e p e k e t és eredményekben gazdag boldog ujévet kivánok minden kedves sorstársamnak és nem sosrstársamnak. /Vigyázzatok mit esztek / Üdv Béla
Nincs jelen
#822 2008-12-19 00:22
- Nita
- Tag
Béla!
Üdv a "képednek" :) Bár már találkoztunk a szigeten asszem..
Neked is kellemes ünnepeket!
barny-by!
Ne a jó út irányába haladj hanem az úton ;) Jó olvasni, hogy végre van hatás nálad is!
Én is megvagyok, a mandula gyulladásom múlik így nem a humira miatt van...ez biztató azért!
Nincs jelen
#823 2008-12-19 05:22
- Vicaa
- Tag
Nálam is fellépett a torokgyuszi, meg a szájpadlásom és az ínyem bedagadt, fáj, mint a fene... Ma biztos csak valami bébipapit fogok enni. A remi biztos legyengíti a szervezetet és szó szerint bekaphattam valami bacit. :(
Pedig tegnap fertõtlenítettem is :D
Béla te hanyadik remit kapod?
Barna, nagyon örülök, hogy jól vagy megint. És szívbõl remélem, hogy ez most már tartósan így is lesz!
No megjegyzem, pont akkor voltál távol amikor crohnban tapasztalt szülész-nõgyógyászt kerestem, így hát nélküled született meg a leánykám :D:D:D:D:D:D:D
Nincs jelen
#824 2008-12-19 09:04
- Béla
- Tag
Üdv, Vicaa elsõ remi lesz, ha lesz. Kicsit tartok tõle, de várom. Üdv
Nincs jelen
#825 2008-12-19 17:56
- barna-by
- Tag
Vica: Basszus! Pedig szivesen elvállaltalak volna! :) De miért nem írtál e-mailt??? Itt van a cimem!
Érdekesség képpen én most kapom a dupla adagom, így úgy épül föl nálam az egész hogy 4-2-1. Eléggé felpörgeti a dokim, aminek örülök, mert sokkal hamarabb jövök ki ebbõl a szarságból és már a szteroidot is csökkentem...szerencsére a függõség jele nélkül, így egy hét múlva "tiszta" leszek:D
Nincs jelen
#826 2008-12-19 19:44
- nori
- Tag
Barna ez király,hogy nincs függõség:)
Én ma vettem meg a következõ adagomat,szerdán beadom a harmadikat,vagyis negyediket,elõször volt 2x40mg,másodszor 1x40mg,most szerdán pedig ismét 1x40mg lesz...
Érzem,hogy fizikailag erõsebb vagyok,jobbakat alszok de nekem még mindig hasmenésem van és többször elkezdek viszketni a hasamon,lábamon..mindig máshol,pedig nincs semmi kiütés vagy ilyesmi..szerintetek ez a HUmi miatt lehet?
Nincs jelen
#827 2008-12-19 19:47
- nori
- Tag
Barna,még egy kérdés,ha elhagyod a szteroidot,leállsz az Imurannal,Pentasaval vagy amit szedsz..azokkal is?
Vica,maradj a természetes kis tea,citrom...ne nagyon szedj még pluszban gyógyikat...kíméljük a májunkat,vesénket:)
Nincs jelen
#828 2008-12-19 21:15
- barna-by
- Tag
nori: Egyenlõre azt az utasítást kaptam, hogy a szteroidot hagyjam el. Állitólag az imurant is el kell majd hagyni, de ezt nem tudom pontosan. Majd idõvel kiderül!
Nincs jelen
#829 2008-12-20 15:50
- Nita
- Tag
Nálam az immuranhoz ragaszkodik a doki, de nektek elárulom nem is szedem már régóta nagyon nem vagyok jól tõle...;)
barna-by! Nem semmi adagot kapsz, de így tényleg hamar hatnia kell! Nekem még sokáig kellett szedni a szterót, és most is 2/budenofalk meg pentasa van még hozzá naponta.
nori! Gyanús ez a vakarózás nálam is szokott lenni, de lehet csak a hideg miatt van kiszárad a bõrünk...remélem.
Nincs jelen
#830 2008-12-20 19:32
- nori
- Tag
Én is azt vettem észre,hogy a szárazabb részek szoktak viszketni,de nem akarom magam agyon kenegetni testápolóval sem,eltömítenia pórusokat se jó,mikor a bõr a legnagyonbb "légzõ" szervünk ugyebár..
Nincs jelen
#831 2008-12-20 20:03
- Nita
- Tag
off
Nos a vizes bázisú testápolók nem tömítik el a pólusokat szóval kenegesd csak, mert ilyenkor érzékeny a bõr télen...aztán pedig a szteroidok is rossz hatással vannak a bõrre.
on
Nincs jelen
#832 2008-12-22 16:40
- aiolosz
- Tag
Nem vegleges tudnivalok az u.n. "Egeszsegugyi centrumok"-rol, Humira es Remicad keszitmenyek alkalmazasarol Crohn-betegseg es colitis ulceros eseten
Ez egy excel file, alul kell megkeresni a crohn, colitis munkalapját.
Clio (Odor Bea) uzenete:
"Légy szíves, tedd fel a humira, remicade topikba, azzal, hogy lehet, hogy még nem véglegesek a centrumok, de a receptre történõ felirás - 300 ft dobozdíj fizetése - igen !!
FONTOS !
Excel program szukseges a megnyitashoz !
Nincs jelen
#833 2008-12-27 16:29
- Evelin
- Tag
szia.nekem is nagyon faj a torkom alig birok nyelni.izmaim es az izuleteim is fajnak es lazam is van
Nincs jelen
#834 2008-12-27 17:48
- mercy70
- Tag
Én nem kapok sem Remit,sem Humirát de már nem is emlékszem mióta van viszketésem.De csak akkor mikor lefekszem.Ha nem bírok elaludni olyan mintha bolhák ugrálnának mindig más helyre,de van mikor irtózatosan viszket valamim és hiába vakarászom,mintha belülrõl jönne.Ilyenkor valami nagyon hideget teszek oda pár percre és elmúlik.
Nincs jelen
#835 2008-12-27 20:04
- Evelin
- Tag
en is bajlodtam a viszketessel a Remi kezeles alatt,de mar magatol elmulott.ha valaki eszlelte a Remi mellekhatasait, kerem irja meg, es azt is hogy mitol multak el.
Nincs jelen
#836 2008-12-29 10:03
- nori
- Tag
Aiolosz,
nem írtál semmit megtörtént-e a beszélgetés,járt nálatok a kedves hölgy..? Mesélj,ha nem akarsz így nyilvános belefolyni a témába azt is megértem...
Nincs jelen
#837 2008-12-29 10:31
- Gabe
- Tag
Bea, ezek szerint sikerült visszatetetni a Péterfy-t a kezelõcentrumok közé?
Nincs jelen
#838 2008-12-29 13:46
- aiolosz
- Tag
Gabe írta:
Bea, ezek szerint sikerült visszatetetni a Péterfy-t a kezelõcentrumok közé?
Gabe, Bea szerint ez meg nem vegleges, de most ugy van, hogy a centrumok kozt van....ez a legutolso verzio.
Nincs jelen
#839 2008-12-29 19:51
- niksi
- Tag
Szép Estet Mindenkinek!
Nemigen szoktam ide irni,de sokat olvaslak benneteket.
Azt szeretnem kerdezni toletek-mivel Ti (sajnos) eleg tapasztaltak vagytok az ilyenben,
melyek biologiai szer "jobb" a Remicade vagy a Humira-ha lehet ilyet kerdezni.
Koszonom a segitsegeteket :)
Ui.11 eve vagyok Crohnos-2szer operalva-32 ev
Nincs jelen
#840 2008-12-29 19:54
- niksi
- Tag
Kornel!!!!!!!!!!!!
Hogy vagy most?
Szinten kanizsai,en is programos.
Nincs jelen
#841 2008-12-29 21:38
- nori
- Tag
A Remi nem jó annak akinek pl.van szûkülete,én azért kapom a Humit,mást nem tudok,hogy most mitõl lenne jobb vagy kevésbé...
Capitain nem válaszolsz nekem semmit?:)
Nincs jelen
#842 2008-12-29 22:10
- barna-by
- Tag
niksi: Crohnosoknál nincs bevált szer. 65%ánál hat a remicade, a többi reziztens rá, náluk a Humira hoz javulást.
A mostani új rendszerben nem tudom, hogy ezt a "ranglétrát" végig kell-e mászni, de ha hat a remicade, akkor évekig tünetmentes lehetsz, akárcsak a humirával.
Megjegyzem a Remi mindenkinél hat valamilyen formában elõször, de a 3dik hónap után jön az ellenállóság, a Humira meg fokozatosan fejti ki a hatását.
Nincs jelen
#843 2008-12-29 23:32
- clió
- Tag
Niksi!
Sajnos a kérdésedre nincs egyértelmû válasz. A remicade egér-emberi fehérje, a humira csak emberi, ez - elvileg - az utóbbi mellett szólna, elvileg kevesebb mellékhatás várható a humirától, jobban tolerálható. Csak az a kérdés: ugyanolyan, vagy esetleg jobban hatásos, mint a remicade. Erre a kérdésre még nem lehet válaszolni, mivel a remi kb. 10 éve van a piacon, a humira ennél kevesebb ideje.
Az egyéni reagálásnak, érzékenységnek is van szerepe: van, akinél a remi, van akinél a humi hatásos.
hát ennyit tudok írni, a kérdésedre kb. 10 év múlva lehet válasz, jó esetben!
Clió
Nincs jelen
#844 2008-12-29 23:40
- aiolosz
- Tag
nori írta:
Aiolosz,
nem írtál semmit megtörtént-e a beszélgetés,járt nálatok a kedves hölgy..? Mesélj,ha nem akarsz így nyilvános belefolyni a témába azt is megértem...
Mea culpa, mea maxima culpa Nori.....nem vettem eszre, hogy kerdeztel.
Nalam "is" jart a kedves holgy, de vajon Veled felvette a kapcsolatot ?
Kerlek mail_be valaszolj..
:-*
Nincs jelen
#845 2008-12-30 11:49
- Nita
- Tag
Ma kaptam volna meg a Humimat, de már receptírós, variálós módi van nálam is...:/
Szóval holnap reggel vissza recept kivált néni beszúr...valamiért ragaszkodnak hozzá, hogy bent kapjam meg...már így is késett az adagom 5napot...nem tudom hogy a két napja tartó hasmenésem lehet már elvonási tünet?! Szerintetek? Vagy ez csak a karácsonyi kajálás büntetése? :D Nem vagyok rosszul mondjuk nagyon...csak kíváncsiságból kérdezem inkább...
Holnap megint megyek ma diliház volt majd megkérdezem ott is..csupán infó gyûjtés miatt, hogy ezt is tudjuk :)
Nori a kis hölgy itt is járt nálam ;)
barna-by! Nálad helyzet javult az csicseregték a "madarak", hogy nem voltál jól karácsony elõtt? Minden rendben?
Nincs jelen
#846 2008-12-30 15:02
- nori
- Tag
Nita,
ne izgulj,biztos vagyok benne hogy nem elvonási tünet mert az utóbbi pár napban én is mocsokul voltam,ment a hasam,hangos bélhangok,azt hittem az miatt van hogy sokat idegeskedtem hülyeségek miatt de ezek szerint reagálunk az idõváltozásra. A gyógytornászom is monfta,hogy járt már másik bélbajosnaál az is rosszul van,fáj mindene,szóval meg kell szokunk ezt a hirtelen lehûlést.
Ráadásul én még a nagy zabálásra se foghatom mert nem csináltam parádét,se nem ettem többet,se nem ettem olyat ami tiltott lenne egy fél tenyérnyi hal kívételével-ami engem 1 éve zavar,most is nehezebben szabadultunk egymástól de legalább nem görcsöltem tõle.
Tudnál fikrantani pár sort privátban hogy miket kérdezett a kis hölgy?:)
Rám még ezután vár a beszélgetés,azért kíváncsiskodom...különben nagyon aranyos volt a telefonban,tényleg egy rossz szavam nem lehet rá! Sõt!
Az Abott ahogy hallottam most keresi talán a cég arcát,megkerestek egy hölgyet aki nem bélbeteg,más gondja van aminél bevált a HUmi,de az orvosa azt tanácsolta neki,hogy ne fogadjon el ilyesmit,szóval nem tudom milyen kötelezettséggel jár a dolog és azt sem,hogymit biztosítanak cserébe.
Nekem most jön az 5.-dik HUmim,eddig semmi hu de extra változás nincs,bár nem vagyok rosszul,nem járatom az agyam mikor mi lesz,arra vágyom,hogy több mindent meg tudjak enni mivel akkor könnyebben menne a hzás is..laikusként így morfondírozom,bár lehet,hogy tévedek.
Ez után dönt a doki a vérkép alapján,hogy miképp tovább....2 hét múlva megtudjuk:)
300ft dobozdíjra számíts,ja én kaptam kis piros hûtõtáskát is hozzá,hogy abba hozzam a frizsiderig:)
Nincs jelen
#847 2008-12-30 15:46
- Nita
- Tag
Köszi nori!
Nem izgulok, tényleg csak érdeklõdtem tényleg, de igazad lehet az idõvel lehet az tett be ennyire.
Már jobban vagyok lehet akklimatizálódtam ;)
Az evéssel is lehetett gond, mert vendégségben voltunk és bár húsleves volt, csak amikor már ettem belõle derült ki hogy 3! fej hagyma és két zeller is volt benne. Ez rám nézve felér egy merénylettel :) Na és persze nem beszélve a bejgli függõségemrõl tele ettem magam dióssal.
Biztos lesz változás nálad is, és ha nem vagy rosszabbul már az is egy jel! Meg híztál is nem?
Tudom, hogy van doboz díj már szóltak itt is írtátok köszi! Ezt nem sok szerencsére.
Ja más színben nincs táskácska? Nem szeretem a pirosat ;):D
Na reklám arc az nem semmi!:) Az én bucimmal biztos nem riogatnám a népet ;)
Írok neked ígérem még ma valamikor a kérdésekrõl!
Nincs jelen
#848 2008-12-30 20:36
- niksi
- Tag
Szep este mindenkinek :)
Nagyon koszonom a valaszaitokat!
Kivanok egy jobb,szeretetteljesebb,egezsegesebb Uj Evet mindannyiotoknak.Kivanom,hogy minden kivansagotok teljesuljek.
BUEK mindenkinek :D
Nincs jelen
#849 2008-12-30 23:06
- barna-by
- Tag
Nita: Nálam relative bevállt a dolog! A karácsonyi zaba hatásait ha nem nézem akkor semmi panasz!!!:D
Mindenkinek BUÉK!
Nincs jelen
#850 2009-01-02 11:58
- nori
- Tag
Milyen hatásai voltak a karácsonyi kajáláasnak..miket ettél,ami tiltott?
Hogy vagy Nita? Hány szurin vagy eddig túl? Én most fogom kapni az 5.-ket és egyenlõre nincs nagy BUMM,javult egy kicsit az elején de most újra elég ramatyul vagyok,mint a hasam mint a gerincem,anyira reménykedtem hogy jobb lesz...a legnagyonbb gond,hogy anyu várja a szuper javulást,a napi kilónyi hízást,de nem megy és ideges,ami rám is átragad,néha õrákig ülünk elmerengve nem szólunk,akkor csak kifakad,sír,hogí útálja ezt az életet,stb.hát mit mondjak,ilyenkor én is csak egy gépnek érzem magam aki azért kel fel hogy bevegye a bogyóit,megcsinálja a kötelezõ tornát és kész..bocsi,kicsit depisre sikeredett.
Nincs jelen