#1101 2008-09-24 17:29

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia, Idna, az Imuran betegtájékoztatójában (legalábbis, amit az orvos lát a programban) szerepel ez, hogy férfiak esetében (is) el kell hagyni, ha gyermeket szeretne... saját szememmel láttam. Sok sikert!!!

Nincs jelen

#1102 2008-09-30 10:05

lizuska
Tag

sziasztok!
Én 6 hónapos kismama vagyok és az orvosom nem tiltott le az imuránról.
A nõgyógyászom meg az elsõ pillanattól elkezdte velem szedetni az elevitet.Tágra nyilt szemmel olvasom a hozzászólásokat.Minden orvosnak más a véleménye.Remélem minden rendben lesz.

Nincs jelen

#1103 2008-09-30 10:20

lizuska
Tag

Vicaa!
Tõled szeretném kérdezni , írtad hogy természetes úton szültél akkor pont nem volt aktív a betegséged?Tudom bután hangzik de ettõl félek hogy hogy lehet úgy vajúdni vagy szülni?Nekem mindig villámcsapás szerûen jelentkezik a fellángolás.Kellemetlen lenne és utána a szoptatás is lehetetlen amikor állandóan wcre kellene menni.Otthon még valahogy megoldod de a korházban?Írd meg tapasztalatodat.köszi.

Nincs jelen

#1104 2008-09-30 11:02

Vicaa
Tag

Lizuska! Nekem végig aktív volt a betegség, szülés elõtt, szüléskor is, azért döntöttünk úgy hogy megpróbáljuk természetes úton, mert nem szerette volna a doki ha vágni kell, mikor ott vannak az amúgy is gyulladt belek. A vajúdáskor pedig rögtön kapsz beöntést, kiürülsz teljesen helybõl, úgyhogy a wc-re járási kérdés nem fog zavarni. Bár nálam szerencsére nem volt hasmenés, csak erõs görcsök. Szoptatás ügyben nem nagyon tudok mást mondani, Nekem Anna a gyogyik miatt a második héttõl tápszert kapott.

Az Elevitet illetõen ne ijedj meg rossazt biztos nem fog tenni, de az Imuranon csodálkozok, azért kellett végig medrolt szednem, mert az Imurant nem engedte a doki.
Ezzel kapcsolatban sztem érdemes megkérdezni más orvos véleményét még, vagy ha gondolod az oldalnak van egy kitûnõ orvosa, az orvos válaszol rovatban tõle is rákérdezhet, hogy mit gondol.

Legfontosabb azonban, hogy ne izgulj, ne idegeskedj, tudom, könnyû mondani, de rengeteget számít, a babának is és Neked is!
Jelentkezz továbbiakban is!

Remélem tudtam segíteni és hajrá, hajrá!!! :D

Nincs jelen

#1105 2008-09-30 11:41

lizuska
Tag

Köszönöm Vicaa a gyors választ.
Az oldal kitûnõ orvosa egyben az én orvosom is.Szerdán megyek hozzá.Én megbízom benne.5 éve járok hozzá.
Én igazából a hasmenéstõl félek.Legalább addig bírja ki amíg haza nem engednek a korházból minket.
Tegnap óta pedig van egy furcsa problémám a mellem be van gyulladva.Amit azért nem értek mert még terhes vagyok.Bár ez a 4. babánk lesz ilyet még nem tapasztaltam attól is rettenetesen fáj ha a gyerekeimet magamhoz ölelem.Az hogy feszült az idáig is volt de most különösen fáj.Pedig hónapok óta szoptatós melltartót hordok.

Nincs jelen

#1106 2008-10-03 07:10

Zizi27
Tag

Sziasztok!

Végre sikerült, amire már régen vártunk és kiderült, hogy babát várok. :-)))) (Egyébként Crohn-beteg vagyok és kb. 8 hónapja tünetmentes, csak Xalazint szedek.)
A 7. hétben vagyok, most kezdõdött a hányingeres idõszak. A gondom az, hogy, amikor elkezdõdik a hányinger (ált. reggelente), akkor pár perc után a beleim is "bekapcsolódnak a buliba", elkezd fájni a hasam és végül jön a hasmenés. Nem vészes a dolog, mert naponta max. 2-3 alakommal fordul elõ.
Volt valaki mással is ilyen? Igazából nem tudom eldönteni, hogy tényleg lehet, hogy a csak hányinger provokálja a beleimet vagy újra aktivizálta magát az átok Crohnom.
Úgy szeretném, ha minden rendben lenne, de ez a hülye hasmenés letör egy kicsit.

Nagyon köszi.

Nincs jelen

#1107 2008-10-08 22:43

ADÉL
Tag

Sziasztok!
15 éve vagyok Crohn beteg. Jelenleg a 35. terhességi hetet töltöm. Szeretnék néhány tapasztalatot megosztani veletek, talán vkinek segíthetek vele. Nos jelenleg a harmadik gyermekünket várjuk. Valamennyi terhességem alatt aktív volt a betegségem. A mostani mégis más némileg, hiszen talán a legaktívabb idõszakban lettem várandós. 1 éve olyan állapotba kerültem, hogy leszázalékoltak. Beszûkült a vbelem, csak 15 cm-ig tudtak tükrözni. Legtöbbször amit megettem az a wc-ben landolt szörnyû kínok közepette. És persze csak fogytam és fogytam. Aztán derült égbõl villámcsapásként pozitív lett márciusban a teszt. Az orvosom egybõl abortuszt javasolt, számára nem volt kérdés. Viszont én egy percig sem gondolkodtam, ha jönni akar jönnie kell még ha rámegyek akkor is. Rengeteg gyógyszert szedtem végig: Salazopyrin, Imuran, Medrol 32mg, Entocort, tápszer, Folsav. Örömmel tudatom, hogy eddig minden renden, mármint a betegségem terén. Állítom, hogy 15 évem legtünetmentesebb idõszakát élvezem. Ebbõl adódott, hogy mára már csak Salazopyrint és Imurant szedek. Olvastam itt néhány hozzászólást az Imurannal kapcsolatban, állíthatom a 6 éves fiamnál is végig kellett szednem és 13 hónapig szoptattam is így (makk egészséges 1. osztályos fiúcska). Szóval én legkevésbé az IMURANtól félek. Én azt vallom, hogy fenn el van rendezve minden. A szüléstõl viszont nagyon félek és az azt követõ idõszaktól, hiszen gondolom kezdõdik minden újból és most olyan szép és jó minden. Na de ez már a jövõ zenéje. Sok sikert és kitartást! Adél

Nincs jelen

#1108 2008-10-09 06:23

Ede
Tag

Kedves Adél, nagyon-nagyon jó szülést és hihetetlen sok boldogságot kívánok Neked!!!!

Nincs jelen

#1109 2008-10-09 19:33

ADÉL
Tag

Kedves Gigi és Ede!
Köszönöm szépen a biztató szavakat. Nektek is sok szépet!

Nincs jelen

#1110 2008-10-10 10:53

lizuska
Tag

Szia Adél!
Nagyon jó hogy ezeket leírtad.Nekem az orvosom azt mondta hogy a terhesség nagyon jó hatással van erre a betegségre.Ahogyan te is én is a szülés utáni idõszaktól félek ,úgy tudom 95 %-ban elõjön a betegség ilyenkor.Az elõzõ szülésem Császáros volt és már a korházban elkezdõdött a hasmenés.Jó lenne ezt most megúszni.
Most én is a tünetmentes napjaimat(hónapjaimat)élem boldogan,Lili babával a hasamban.
A további tapasztalataidat is várjuk.lizus.

Nincs jelen

#1111 2008-10-10 17:10

Vicaa
Tag

Adél, Lizuska, nagyon szép, TÜNETMENTES napokat kívánok Nektek és kitartást!!!! Na és persze várom - várjuk - a további fejleményeket!!!!
Puszi Nektek :)

Nincs jelen

#1112 2008-10-11 16:14

zsuzsó 2
Tag

Sziasztok'

Bele kezdtem a Baby "projektbe" van még 1 egész évem,hogy megtaláljam a legmegfelelõbb szülész/nõt.

állt valaki kapcsolatban  Dr.Török Olgával ? / Debreceni Klinika /
Esetleg aki végig hozzá járt a várandóság alatt ?
Az orvosom õt ajánlotta ,de szeretném a véleményeteket kikérni, vagy esteleg tud valaki megbízhatót,"odaadót itt a környéken ? :)
Eddig ennyit találtam róla:
Dr. Török Olga egyetemi docens: A klasszikus és a praenatalis genetikai tanácsadás hatékonyságának vizsgálata (az orvostudomány kandidátusa cím, 1991

http://www.doki.net/tarsasag/genetika/u … latok.html

Nincs jelen

#1113 2008-10-12 08:48

lizuska
Tag

Szia Vicaa!!
Köszönöm a jókívánságot.Aranyos vagy.Puszi.

Nincs jelen

#1114 2008-10-13 09:42

ADÉL
Tag

Szia Vicaa!

Nagyon kedves vagy! Köszönöm!

Nincs jelen

#1115 2008-10-22 20:19

zsuzsó 2
Tag

Sziasztok'

Dr.Török Olgához járt-e valaki ?
Fontos lenne.

Nincs jelen

#1116 2008-11-02 23:11

Bogyó
Tag

Sziasztok!

Csak bíztatásul: én is Crohn betegként lettem terhes, és szültem egy éve. Napi 2x2 Pentasa 500-t szedtem az elején, aztán a terhességem 2. trimeszterében már kevesebb is elég volt, végül elhagyhattam a gyógyszert. Amikor kb. 7 hónap után a szoptatást abbahagytam, akkor utána kicsit visszajöttek a tüneteim.

(Egészségesen kell étkezni: sok zöldség, gyümölcs, fõzelék, kevés édesség, csoki.) A kisfiam most lesz egy éves pár hét múlva: teljesen egészséges. Szerintem nem csak folsavat kell szedni, de a kalcium is nagyon fontos a terhesség második felében. Én vasat is szedtem. Nem jó a túl sok sem, de a nagyon kevés sem. Néha szedtem az Elevitet is, de csak hébe-hóba. Inkább az egészséges étkezésre és mozgásra koncentráltam. 3400 gr-mal született a gyerekem a 41. héten.

Szóval szurkolok mindenkinek, Nelly, addig próbálkozzatok, amíg tünetmentes vagy! Ami nem szerencsés: fellángolás idején teherbe esni.

Úgy tudom, Pentasát szoptatás alatt nem szabad szedni, mert vérképzési problémát okozhat a gyereknél, de terhesség alatt megengedett. Az utolsó hónapokban ajánlott elhagyni a szedését, hogy kiürülhessen a gyógyszer a szervezetbõl a szoptatás idejére.

Bogyó

Nincs jelen

#1117 2008-11-02 23:17

Nelly
Tag

Próbálkozunk...próbálkozunk.. :)

Nincs jelen

#1118 2008-11-03 05:56

Vicaa
Tag

Bogyó, akkor elõre is boldog szülinapot a gyermekecskédnek, az "enyimé" meg pénteken lesz egy éves :):):)!
Bogyó, tudom ritkán jársz errefelé, de azért esetleg egy fotóval megajándékoznál minket?

Nelly, neked pedig itt kívánok sok sikert a próbálkozáshoz! Aztán írni ám a helyzetjelentést, alig várom már, hogy lehessen szurkolni egy újabb fórumos bébikéért!

Nincs jelen

#1119 2008-11-03 08:11

Ánya
Tag

Nelly, csatlakozom a szurkolók csapatához!! :D :D

Nincs jelen

#1120 2008-11-03 21:24

Nelly
Tag

Köszönöm mindenkinek :)

Nincs jelen

#1121 2008-11-10 19:43

Meli77
Tag

Sziasztok!
Én még elég új vagyok,csak 1 hete diagnosztizaltak nálam C.U.-t.
Még csakpróbálom feldolgozni ezt a hírt!

Elõször is mindenkinek gratulálok,akinek már sikerült áldottállapotba kerülnie,illetve szülnie.
Szorítok mindenkinek,aki babaprojekten dolgozik!!

Mi is szeretnénk babócát,viszont nálunk csak a lombikprogram jöhet szóba,mert férjemnél nincs minden rendben.
Eddig nem féltem,de most,hogy kiderült a betegségem,félek,hogy sosem lehet babócánk.A programok alatt ugyanis kemény hormoninjekciókat kapunk,amik nem tudom hogy férnek össze a mostani gyógyszereimmel.

Van köztetek olyan,vagy hallottatok olyanról,aki hasonló cipõben jár,vagy járt?!
Ha tudtok segíteni,légyszi segítsetek,mert nagyon el vagyok keseredve!

Nincs jelen

#1122 2008-11-10 20:43

tica
Tag

Vica, Vikimamiról tudsz valamit? Régen jelentkezett..

Nincs jelen

#1123 2008-11-11 09:45

Vicaa
Tag

Tica, sajnos nemtudok. Az utóbbi idõben nemjelentkezett nálam sem. :(:(

Meli! Én nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog a programotok, bocsi ha figyelmetlen voltam, milyen gyógyszereket szedsz?

Nincs jelen

#1124 2008-11-11 11:26

Meli77
Tag

Pentasa 2×2 500mg,Imuran 2×1 25mg,Medrol 1×2 4mg!

Én is nagyon bízom benne,hogy egyáltalán mehetek programa így!

Majd megkérdezem a nõdokim!Csak bíztam benne,hogy van,vagy volt valaki rajtam kívül ilyen helyzeteben,i tud esetleg segíteni,tanácsot adni.De úgy látszik ez eléggé egyedi eset!

Nincs jelen

#1125 2008-11-11 15:30

Vicaa
Tag

Meli77! Én tudtommal az imurant nem lehet szedni a terhesslg alatt, nálam legalábbis ltiltotta a  doki, de a többit úgy tudom (én is szedtem, sõt medrolt igen nagy dózisban) hogy lehet.
Legjobb, ha minél inkább tünetmentes idõszakban esel teherbe, a programnak bizti nem lesz ez akadálya!
Én voltam genetikai vizsgálaton, de ott azt mondták, hogy annak a kockázata kevesebb, mint 1%, hogy hatással lennének a bébire. Ez nagyon megnyugtatott és tényleg makkmarci lányom született!
Szurkolok Neked!

Nincs jelen

#1126 2008-11-11 16:04

Meli77
Tag

Köszi Vicaa,aranyos vagy nagyon!!!!

Nincs jelen

#1127 2008-11-11 19:33

Hanna
Tag

Sziasztok!
Elõször lépek be, és tanácsot kérnék tõletek. 32 éves vagyok, tíz éve coliteses. Van egy egészséges kislányom, két és fél éves. Most a második babával 12 hetes terhes vagyok. Napi 3-szor szedtem az 500 mg-os salofalkot és egyszer 1 kúpot használtam.
Amikor teherbe estem, észrevettem, hogy a kúp felhelyezése után hüvelyi vérzésem van. Az irritáció miatt elhagytam a kúpot, öt hete. Most viszont már vérzés, véres széklet is jelentkezik. Orvosom tanácstalan, szerintem colitises kismamát még nem látott. (egy kisvárosi kórházról van szó) Nagyon félek, hogy fellobban a betegség, és nincs, akihez fordulhatnék.
Tudtok segíteni? Sziasztok: Hanna

Nincs jelen

#1128 2008-11-12 12:58

lizuska
Tag

Szia Hanna!
Nem értem hogy a nõgyógyászod vagy a gasztro orvosod a tanácstalan.Abban biztos vagyok ha nekem lenne véres székletem én az entocort klizmát használnám ,(lehet használni terhesen)vagy kamillás beöntést csinálnék.szteroidot is szedhetsz.fontos lenne hogy elmúljon ez a véres széklet.

Nincs jelen

#1129 2008-11-12 12:58

lizuska
Tag

Szia Hanna!
Nem értem hogy a nõgyógyászod vagy a gasztro orvosod a tanácstalan.Abban biztos vagyok ha nekem lenne véres székletem én az entocort klizmát használnám ,(lehet használni terhesen)vagy kamillás beöntést csinálnék.szteroidot is szedhetsz.fontos lenne hogy elmúljon ez a véres széklet.

Nincs jelen

#1130 2008-11-12 15:04

Vicaa
Tag

Egyetértek lizuskával, az a lényeg, hogy a betegség ne legyen aktív! Az árthat a legtöbbet, konzultálj a gasztros dokival! Én már soxor írtam, hogy végig kellett szednem a medrolt, de semmi  gond nem volt, mindig, végig azt hangoztatta a szülész is és a gasztros is, hogy fõ, hogy a crohnt (vagy nálad a cu-t) ne engedjük belobbani.

Nincs jelen

#1131 2008-11-12 18:03

Meli77
Tag

Vicaa!
Nekem most 2 különbözõ nõgyógyász,2 különbözõ dolgot mondott!
Az egyik szerint Pentasa és Medrol mellett lehet terhességet vállalni,de Imuran mellett nem szerencsés.
A másik szerint Pont Imuran nem szedhetõ!!!
Na,akkor most mi is van?!
Neked mit mondtak?!

Nincs jelen

#1132 2008-11-13 09:24

Hanna
Tag

Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat. Aki rajtam kívül tanácstalan, az a gasztros dokim. Az elsõ fellobbanásra utaló panaszaimkor azt mondta: Ha vérzik, had vérezzen. Ilyenkor legfontosabb, hogy minél kevesebb gyógyszert használjunk, egyébként nem aktív a colitis.
Pár nap múlva vissza kellett mennen, mivel a tüneteim komolyabbá váltak. Akkor már kevésbé volt lekezelõ és azt tanácsolta, hogy használjam a kúpot. Hiába említettem az irritációt, õszerinte ilyen nem létezik.
Kovács Ágotával e-mail-ben felvettem a kapcsolatot. Tanácsolt néhány használható kúpot, de a dokim nem hajlandó õket felírni. Ja és persze egy ideg volt,  hogy merészeltem más doki véleményét is kikérni. Hát most ott tartok, ahol eddig. Semmi javulás, bár használom a kúpot. Közben pedig aggódom a baba miatt, nehogy baj történjen. A terhességem enélkül sem volt problémamentes, a 4. héttõl pecsételõ vérzésem van.
Most csak abban reménykedem, hogy férjemnek sikerül kieszközölni Kovács Ágotánál egy idõpontot.

Nincs jelen

#1133 2008-11-13 09:38

lizuska
Tag

HANNA!!!VÁLTS SÛRGÕSEN ORVOST!!!
Nem tudom hol laksz de a szegedi orvos Molnár doktor nagyon jó orvos.Ha egy gasztros doki tanácstalan egy véres széklet hallatán akkor az már rég rossz.Fogd a nyúlcipõt és vissza se nézz.

Nincs jelen

#1134 2008-11-13 10:49

Hanna
Tag

Szia Lizuska! Futnék, ha olyan egyszerû lenne. Gyõr-Moson-Sopron megyében lakom. Pest 200 km innen, Szegedrõl ne is beszéljünk. Városunkban egyetlen gasztroenterológus praktizál. Hozzá járok a ,,kezdetek óta". Eddig nem volt vele gondom, talán, mert a tüneteim sem voltak igazán vészesek, vagy hamar orvosolni lehetett õket. Egyébként e-mail-en szoktam konzultálni Molnár Tamással. Rendkívül kedves és nagy tudású orvosnak tûnik. Kislányomnál, míg idehaza minden orvos tiltotta a Salofalk melletti szoptatást, Õ biztonsággal ajánlotta és nem is lett semmi gond. Most is e-mailt várok tõle, de valószínû, hogy nagyon elfoglalt egy éppen ma tartandõó konferencia miatt. Egy idõben szó volt arról, hogy Pesten is fog rendelni. Nem tudtok errõl valamit. Ezerrel rohannék hozzá.

Nincs jelen

#1135 2008-12-08 10:49

lizuska
Tag

Adél!
Olyan jó lenne olvasni rólatok.Hogy ment a szülés?Remélem minden rendnen van.Ha lesz idõd oszd meg velünk.
Én a 36.héten járok.Jó lenne már túl lenni rajta.üdv.Lizus.

Nincs jelen

#1136 2008-12-26 17:52

Borostyán
Tag

Sziasztok!

Én 11 éve vagyok colitises. Már van egy 9 éves gyönyörû egézséges lányom, a terhesség alatt végig szedtem a salazopyrint. Most újra babát várok, 7 hetes terhes vagyok. és most pár napja nagyon görcsöl az egész hasam, a székletem semmi aktivitást nem mutat, létezik hogy igy jelentkezik a gyulladás most? Eddig mindig hasmenéssel kezdõdött nálam az aktivitás. Most xalazint szedek 3*2, lehetséges , hogy a terhesség miatt most belobbant? Ti mit tapasztaltatok, mert már nem emlékszem az elõzõ tehességemnél volt-e ilyen idõszak.
Annyit tudok mindenkinek javasolni, midenki szedjen rá gyógyszert ha az állapota olyan, mert én egyszer megpróbáltam anélkül és 11 hetesen elvetéltem, nem fejlõdött a magzat.
Köszi elõre is a válaszokat:

Nincs jelen

#1137 2008-12-26 21:05

Vicaa
Tag

Meli77, az Imurant nekem tiltólistára tették! A többit engedélyezték!

Borostyán! Elõször is gratulálok a terhességedhez, kívánom, hogy ezúttal minden a lednagyobb rendben menjen!
Én ugyan crohnos vagyok, nekem azt mondotta a dokim, hogy a colitiseseknél általában visszahúzódik a betegség aktivitása terhesség alatt, míg a crohnosoknál aktívabbá válhat. Persze gondolom ez ugye nem törvényszerû, szerintem keresd fel a gasztros orvosodat és kérdezz rá ezekre a görcsökre mindenképp! Fõ az elõvigyázatosság!

És most felhívás! Megkérek minden kedves kismamit, hogy idõnként jelentkezeen, mert olyan jó olvasgatni, hogy mi van Veletek és szurkolni az újabb és újabb kis jövevényeknek! :)

Lizuska, hajrá, hajrá, aztán beszámolót várok ám Tõled is! :)

Nincs jelen

#1138 2008-12-26 21:30

edike33
Tag

szia én most vagyok itt elöször nekem a férjem chronos tájékozodok  rengeteg megválaszolatlan kérdéssel.

Nincs jelen

#1139 2008-12-27 12:41

lizuska
Tag

Sziasztok.
Én már ahogy sokszor írtam szedhettem az imuránt terhesen.Most abbahagytam mert az orvosom mondta hogy bár terhesen szedhettem szoptatni már nem lehet imurán mellett.Valami új amerikai fejlemény miatt.De nem azért mert ártana,hanem azért mert nem tudják hogy árt-e.Szóval 2 évvel ezelõtti szülésem után nyugodtan szoptathattam volna az akkori orvosi vélemény szerint.
Vica!!Mostmár 38hetes+2 napos vagyok.4Duh szerint hatalmas, érett baba,Már 3 és fél kiló körül van.jan.9-re vagyok kiírva.Mivel ez a baba agyonra lett vizsgálva,szíve külön Budapesten,és minden szerve.Ez alapján minden rendben.Hála istennek.Már nagyon várjuk.Mindenképpen megírom hogy mi van velünk ha meglesz a baba.Azért szorítsatok értem.Puszi.Lizus.

Nincs jelen

#1140 2008-12-28 12:46

Borostyán
Tag

Sziasztok!

Köszönöm a választ Vicaa. Ma voltam bent a nõgyógyászaton, mert görcsöltem, elõször azt hittem a beleimtõl fáj a hasam, de sajnos a baba végett. Megvizsgált a dokim a baba szépen növekszik, ver a szivecskéje pár nap és nyolc hetes vagyok.Csak szigorúan feküdnöm kell, hogy megmaradjon a terhességem. Holnap kell mennem genetikai vizsgálatra, a colitis miatt, meg hát az elõzmények végett.Mert volt egy iker terhességem ami koraszûléssel végzõdött, 27 hétre. Sajnos a lányaim két napot éltek. Utána még két vetélés, és Laura lányomat 39 hétre szültem 9 éve. Nagyon vágytam még gyerkõcre, és ennyi idõ kellett, hogy rászánjam magam, mivel Laurával végig kórházba feküdtem, szoritsatok nekem, nagyon félek. Most jelenleg 2*2 xalazint szedek, és így türhetõ, csak az étkezésre kell ügyelni nagyon. Remélem nem lobban be, nem szertnék medrolt szedni. Írjatok! Puszi mindenkinek.

Nincs jelen

#1141 2008-12-28 20:13

Vicaa
Tag

Lizuska,persze hogy szorítunk!!!!!!!!! :)

Borostyán! Akkor pedig csak kitartás és pihenj és pihenj és feküdj, mert ezzel teszel meg mindent a kis pocilakód érdekében! Nagyon szívenütött a történeted, de ahogy Laura is megszületett, nem lesz gond, csak tartsd be ezerrel, amit a doki mond! Nagyon sokat fogok gondolni rád és jelentkezz mindig OK?
(Egyébként a Laura nekünk is kedvenc nevünk, nem tudtunk dönteni anno, hogy Anna vagy Laura, így lett aztán most 13 hónapos kislányunk Anna Laura :) )

Nincs jelen

#1142 2008-12-28 22:41

ADÉL
Tag

SZIASZTOK!
Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem! November 4-én megszületett a gyönyörû kicsi lányom, Bíborka. 1 hónap kórház után jött világra császárral és makk egészséges. Szeretnék újból megnyugtatni minden kedves betegtárs várandós anyukát, hogy ez Medrol, Imuran, Salazopyrin és roppant aktív fellángolás közepette számomra is csoda, így minden nap csak gyönyörködni tudunk benne. Lizuska én Imuran mellett szoptatok jelenleg is bár a gyerekorvosunk szerint nem szabadna én mégis ezt teszem, mert a gasztro dokim nyugodt szívvel ajánlja és 3 egészsége gyereket köszönhetek neki ezért rá hallgatok. Benedek fiamat egyébként 13 hónapig Imuran mellett szoptattam és ma 6 éves egészséges iskolás. puszi és kitartás Lizuska

Nincs jelen

#1143 2008-12-29 06:05

Vicaa
Tag

Szia Adél!
Nagyon gratulálok Neked Bíborkához, leld benne sok örömed, legyetek egészségesek. És köszi, hogy leírod a tapasztalatodat,mert pl. Imuran szedés alatti terhességrõl,szoptatásról elég kevés infó áll rendelkezésre, sztem ezért is félnek tõle a dokik, és eseted biztathat másokat is. :)

Nincs jelen

#1144 2008-12-29 11:40

lizuska
Tag

Sziasztok.
Adél gratulálok.Örülök,hogy minden rendben van.Pár nap múlva remélem már az én Lili babám is megszületik.
Remélem makk egészségesen.Mindenkinek szorítok és minden jót kívánok.Legfõképp tünetmentességet.
Puszi.Lizuska.

Nincs jelen

#1145 2008-12-29 17:30

Borostyán
Tag

Szia Vicaa!

Pár napja, hogy elõször fedeztem fel ezt a fórumot és máris imádom. Nagyon örülök, hogy szorítol, remélem minden rendben lesz, egész nap fekszem, nagyon vigyázok magunkra. Nagyon érdekes, hogy épp a lányodnak az én és a lányom nevét adtad. Én Anna vagyok csak ez már van fent regisztrálva, ezért a férjemtõl kapott becenévvel vagyok fent!
Nagyon bízom benne, hogy lelkileg erõs leszek, mert az idegeskedéstõl rögtön begyullad a belem. Mikor az ikrek meghaltak, akkor kezdtem el az agykontrollt ami szerintem a colitiseseknek és a hasonló betegeknek nagyon jót tesz, szerintem a stressz a fõ probléma. Én szerintem a mindennapi öngyógyítás nélkül soha nem lettem volna képes még dolgozni sem. Tudni kell rólam, hogy egy év volt mire kiderült mi is a bajom, de addig már nagyon csúnya állapotba kerültem. Egy éven keresztül fájt a hasam kegyetlenül, de hasmenés nélkül, mire véres széklet jelentkezett az egész vastagbél tele volt fekéllyel, sokat feküdtem kórházba mire gyógyszerrel valamennyire helyre hoztak.Nekem Laura születése után sok tünetmentes idõszakom volt, ezért gondolom a a nyugalom és boldogság a legjobb orvosság. A kilenc hónap alatt amit a kórházba töltöttem a pocakomba Laurával, nehéz volt, de minden orvos segitett, a gasztros orvos minden nap meglátogatott, és segítettek. A szervezetem egyfolytában ki akarta lökni a magzatot, infúzióval tartották bent., nem tudni miért, csak reménykedem nem ez vár rám újra. De az orvosom szerint minden terhesség más bízni kell! Mindenkinek tünetmentes idõszakot kívánok! Írjatok.

Nincs jelen

#1146 2008-12-30 23:26

ADÉL
Tag

Köszönöm nektek a sok szép gratulációt! Borostyán kitartás, én az elsõ két terhességet aktív szakaszban hordtam ki. A harmadiknak csak az elején volt nehéz azután tünetmentes hónapok köszöntöttek rám. Olvastam, hogy fáj az egész hasad, nekem hihetetlen véres székleteim voltak. De a lényeg, a HIT. Hinni abban, hogy még ha oly nehéz is, de sikerülni fog. Engem az Istenbe vetett bizalmam segített végig, de mindenkinek meg kell találnia azt ami számára a biztonságot jelenti. Sok erõt és bátor, szép napokat neked!

Nincs jelen

#1147 2009-01-01 21:48

szegfu
Tag

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok.
A történetem a következõ: egy éve a mostaninál sokkal enyhébb formában jelentkeztek az elsõ tüneteim, akkor voltam proktológusnál, de azt sajnos ekkor még nem tudtam, hogy ez egy krónikus betegség.
Most 22 hetes terhes vagyok, 3 hete visszajött, de sokkal rosszabb, súlyosabb formában. A nõgyógyászom, a körzeti orvosom és még a sebész is legyintett, hogy ez a terhesség velejárója, ez utóbbi glicerinkúpot (!) javasolt. Végül karácsonyra teljesen kikészültem testileg-lelkileg, felhívtam a magánorvost, nem volt mt tenni. Persze vastagbélgyulladás, Salofalk vagy mit kapok minden este kell beadni magamnak. Még csak két napja, szerintetek mikorra várható javulás? Már semmit nem merek enni, állandóan a WC-n ülök. Így vissza se tudok menni janárban dolgozni. Vagy ne is próbálkozzak ezzel, maradjak otthon?
Nagyon megköszönném a segítségeteket, nagyon le vagyok törve. Állandóan éhes vagyok, de már semmit nem merek enni, mert mindennek hasmnés a vége. Ti mit javasoltok? És valami alternatív módszer a gyógyszer mellé kell? Nem tudom merre induljak, mit tegyek.

Nincs jelen

#1148 2009-01-01 21:56

Lisa
Tag

Szia szegfu, jó helyen jársz itt azért tudsz a kérdéseidre választ találni, csak kell egy kis utána olvasás. Érdemes elhiheted!
Azért a Salofalknak is kell egy kis idõ amíg hat, pontosna nem tudom, de azért érdemes egy hónapot várni vele. Az, hogy állandóan éhes vagy az jó jel hidd el, mert ha megy is a hasad abból legalább vlmi megragad benned! Szóval amíg van étvágy azt meg kell becsülni!!!
Érdemes még a Diéta topicot olvasgatni, hogy mit lehet nekünk enni, és akkor lehet, hogy diétával csökken a hasmenés. Pl. tejet nem nagyon.
És igen ennek utána kelll járni, nem játék, lehet vele dolgozni DE a gyerkõc és a TE egészsége a legfontosabb! Az a lényeg, hogy ez egy kezelhetõ betegség amivel együtt lehet élni, és kell is. Nem szabad elkeseredni hanem a megoldásokat keresni. Olvasgass nyugodtan itt MINDEN topicot biztos, hogy sok mindenre kapsz feleletet ha nem akkor pedig kézdezz bátran!
Légy kitartó és erõs, mert ehhez ez kell, üdv. Lisa

Nincs jelen

#1149 2009-01-01 22:01

szegfu
Tag

A Salofalk beöntés, ezt már szakorvos írta fel, akihez végül eljutottam a 2 ünnep között.
A glicerines kúpot természetesen nem használom.
Akkor mivel segíthetném a hasmenés megállítását még?
Megyek olvasok, már órák óta ezt teszem. :)

Nincs jelen

#1150 2009-01-01 22:13

szegfu
Tag

Nem, azért nem annyi, ma mondjuk kb 7-szer voltam, ennél többször még sosem kellett mennem. Tegnap pl csak 2-szer.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb