#851 2009-01-02 15:41

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Kedves Nori! Így van, gépiesen végezzük a napi megszokott tevékenységeinket. Valamennyire mindenki így van ezzel. DE! Te egy akaraterõs, küzdeni tudó Hölgy vagy, és meglátod, sikerülni fog!

Nincs jelen

#852 2009-01-02 17:00

Vicaa
Tag

Nori, a gasztros dokinak mindenképp tegyél jelentést arról, hogy nem sokat javultál. Kérdezz rá, hogy mit várhatsz, illetve, hogy õ mit gondol, van e javaslata.

Õszintén szólva Deluigi és Marthuska, kicsit most ezzel a belenyugvással a gépiességbe ellenkeznem kell, én nehezen nyugszom bele sok dologba, az ember elfogadja ezt a betegséget, hogy együtt kell élni vle, de azért mégsem mindegy hogyan. Ezt azért írom, mert már személyesen is volt szerencsém megismerni Norit és az õ állapotában semmiképp se szeretném ha elgépiesednének a dolgok.Nem szabad hagynia magát, neki épülnie kell, kell és kell!
És el is fog jönni az ideje ebben biztos vagyok, nyaggasd meg Nori a gasztrost és írj!

Nincs jelen

#853 2009-01-02 17:26

Marthuska
Tag

Én is csak együttérzésemet szerettem volna kifejezni. Semmiféle belenyugvásra nem buzdítottam.

Nincs jelen

#854 2009-01-02 18:59

nori
Tag

Köszi,aranyosak vagytok..10 nap mulva megyek majd megprobalok beszelni vele de mindig olyan szukszavu es siet..ez zavar mert ha en ha nem kerdezek,o nem mond semmit...ne pletykalkodjon de azert ertesitsen a dolgokrol amik engem erintenek!

Mindenesetre most elegge a beka segge alatt vagyok lelkileg,remelem nem tart soka..ahhoz pedig kell egy kis lokes,egy kis javulas legalabb a gerincem vagy a hasam teren..nem akarok en mindent egyszerre!Csak egy kis javulast,mindjart erot adna...

Nincs jelen

#855 2009-01-02 19:34

Marthuska
Tag

Nori! Szerintem írd fel egy papírra az összes kérdésed. Nem azért mert elfelejtenéd, de így nyomatékosabb a dolog. Bár én azért írtam fel, hogy ne felejtsem el. Ugyanis az én gasztrós orvosom is annyira elfoglalt. Mindig nagy a mozgás ott, sokan vannak, jönnek-mennek,  a kapkodásban mindig kimaradt  valami. Amikor meglátta a kezemben a papírt, hogy felírtam dolgokat, türelmesen végighallgatott. De ez csak egy ötlet!
Mielõbbi javulást kívánok, hogy újult erõvel kezdd a napot!

Szerkesztette: Marthuska (2009-01-02 20:41)

Nincs jelen

#856 2009-01-02 20:21

Vicaa
Tag

Jó ötlet Marthuska! :) Ezt már én is alkalmaztam, pláne mert én még ráadásul igen feledékeny is vagyok :D
Na és persze tudom én, hogy nem belenyugvásra buzdítottad Norit, csak féltem õt, tudom belevaló csaj, csak sajnos a dokik nagy része olyan, hogy harapófogót is mellékelni kellene hozzájuk. De ha már mellékelve nincs, akkor viszünk mi magunk és kiszedjük belõlük amit kell! :D

Nincs jelen

#857 2009-01-02 20:33

Marthuska
Tag

Vicaa! Igen! Mindent be kell vetni!:):)
Nagyon becsüllek érte, hogy így vigyázol Norira!

Nincs jelen

#858 2009-01-02 21:18

Ánya
Tag

Nori!

Ne hagyd magad!! Ez egy átmeneti megtorpanás!! Biztos,hogy ez elõzi meg a nagy JAVULÁST!!!!! :D
Igenis nyaggassál mindenkit, mert komoly célod van!! :D

nagyon szurkolok neked!! :D

Nincs jelen

#859 2009-01-02 22:01

nori
Tag

Köszönöm,hogy ilyen odaadóak vagytok,tényleg sokkal jobban érzem magam és könnyebben kilábalok a rossz pillanatokból is mert érzem hogy befogadtatok,és ha az ember valahova tartozik az mindjárt más..

Én nem vagyok feleldékeyn csak a doki elõtt megszeppent,mert hát õ a fõnök,de ezt a papiros dolgot be fogom vetni!!!! :)

Nincs jelen

#860 2009-01-03 09:26

pacsaji
Tag

Kedves nori!

Másik topikban már jeleztem, hogy mostanra én is besokaltam az orvosommal. Most, hogy komoly visszaesésem volt, más orvosi vélemények hatására kénytelen voltam belátni, hogy nagyon erélyesnek kell lenni. És a meglepõbb, hogy amikor már komolyan kiélezett lett köztünk a viszony az orvosom mondta (23-án), hogy ez az én életem és nekem kell irányítani õt, hogy mit akarok (mondjuk azért ez olyan szempontból érdekes felvetés, hogy neki van diplomája orvoslásból nem nekem).

Szóval félre megszeppenés, ez a te életed, a te tested, neked és a szeretteidnek nem mindegy az életminõséged.
Tehát légy erélyes, ha arra van szükség és higgy abban, hogy szebb napokra ébredsz!

Nincs jelen

#861 2009-01-03 16:13

Evelin
Tag

Mindenkinek kivanok Boldog Uj Evet ,de legfobben jo egeszseget,mar ami meg maradt belole.En meg mindig kuzdok a torokgyulladassal es az izuleti fajdalmakkal.mar asok fajdalomcsillapitotol a gyomrom is faj.mar most szedem a masodik adag antibiotikumot .sose gondoltam volna hogy a Remi igy lenyomja az immunrendszeremet.mar megy az agyamra.ma meg delelott hasmenesem is volt.de lehet a kave is besegitett.jovo hetem\n megyek vervetelre amire en is kivancsi vagyok.a majtesztek es a CRP biztos magas lesz.utanna kellene kapnom a 7.Remit:;

Nincs jelen

#862 2009-01-03 17:01

Vicaa
Tag

Evelin, írtam az ízületes topikba neked! Egyébként én is jövõ hlten megyek remire! (Ha minden igaz.)

Nincs jelen

#863 2009-01-03 18:44

nori
Tag

A szakorvos kiírása,hogy kér vérképet nem elég,muszály kérni a háziorvostól is papírt?

Vica különben milyen a székleted,étvágyad,jobban vagy alapjában véve a Remitõl? Meddig fogod mér kapni? Milyen gyakran kérnek tõletek vérképet?

Nincs jelen

#864 2009-01-03 19:01

aiolosz
Tag

nori írta:

A szakorvos kiírása,hogy kér vérképet nem elég,muszály kérni a háziorvostól is papírt?

Nori...muszaly....
off
Ismered a "Muszaly-sziget" huncutsagot ?
:D

Nincs jelen

#865 2009-01-03 20:40

nori
Tag

Neeeemmmm..:)

Nincs jelen

#866 2009-01-03 20:50

aiolosz
Tag

nori írta:

Neeeemmmm..:)

off
Akkor majd levelben megirom :D
uff

Nincs jelen

#867 2009-01-05 08:42

Vicaa
Tag

Nori, én teljesen jól vagyok a remitõl. Még egyenlõre nem tudom, hogy meddig fogom kapni, errõl majd most el fogok beszélgetni a dokimmal. Õszintén szólva ez a kérdés igen érzékenyen érint, mert ha újra medrol szedésre kerülne sor, nem tudom, hogy mit tennék. Ezel a csontritkulással nem kívánok több csigolyaösszeroppanáson keresztülmenni, pláne annak tudatában, hogy a többi csigolyám is meg van hajolva így jó esély lenne erre. De most egyenlõre próbálok a jelennel foglalkozni és örülni minden egyes egészséges napnak.
A székletem pedig jelentem tökéletesen formált, mint egy egészséges embernek, kivéve persze azt, amikor tiltólistáts étket veszek magamhoz.

Nincs jelen

#868 2009-01-05 12:09

nori
Tag

Ezek jó hírek,én eldöntöttem,hogy többet nem engedem,hogy medrolt adagoljanak  nekem,csak rosszat hozott az életeben,még a crohnt se tette rendbe,a mellékhatásairól pedig regényt tudnék írni...sajnos.

Majd írd meg mit javasolt a doki mi legyen a továbbiakban!:)

Nincs jelen

#869 2009-01-06 20:37

Kornél
Tag

Szia Niksi

Most nem olyan vészes a helyzet bár lehetne jobb is de ennyi rossz után én ezzel is kiegyeznék.
Most nem fáj semmim, bár a végbél sipolyom az megvan és az szüntelen hol kevésbé hol jobban váladékozik.
néha kicsit fáj de elviselhetõ csak rosszabb ne lenne.
elég gyakran voltam lázas,de most már 1 hónapja az is eltûnt.
hasmenésem sincs,bár a vécézést azt nem bírom tartani ha kell akkor azonnal menni kell.
Ha nem vagyok wc közelben az gáz.
és Veled mi a helyzet?

Nincs jelen

#870 2009-01-06 22:15

Bunderas
Tag

Sziasztok!
Andris vagyok és '97 óta Crohnos. Eddig 3 mûtétem volt, ebbõl 2 az elõzõ 1,5évben. Most pénteken kapok Remicade-t. Eddig nem tudatosult bennem, hogy beteg lennék, mert az elsõ mûtét után volt 10év szünet. De az utolsó mûtét után 2hónappal megint elõjött. Beleolvastam ebbe a fórumba és az eddig nagyon várt Remitõl elment a kedvem. Segíthet, de függõ leszek...stb.
Kaptam ma két szurit a két alkaromba(BCG teszt). Nem tudom, milyennek kell lennie 1-2 nap múlva. Medrolt is szedek(8mg) jelenleg. Ez nem baj, nem befolyásolja a teszt eredményét?

Nincs jelen

#871 2009-01-07 06:27

Vicaa
Tag

Bunderas, a medrol nem befolyûsolja az eredményt ln is szedtem a teszt elvégzése alatt. Az a jó, ha semmi nem jelenik meg a karodon. Egyébként nem kell félni, ez nem törvényszerû, hogy függõ leszel, egyébként én azt gondolom, hogy így is függünk a gyógyszereinktõl, én a medroltól voltam függõ amitúl csontritkulásom lett és összeroppantak a csigolyák, hát akkor inkább a remitõl függjek. Bár én nem tapasztalom a függés jeleit. :)
Kívánom, hogy hatásos legyen neked is a remi, és ne aggodalmaskodj! :)

Nincs jelen

#872 2009-01-08 06:16

Vicaa
Tag

Deluigi: :D

Pénteken megyek a hetedik remire, felírja receptre a doki, kiváltom a patikában, visszamegyek és beadják. Most viszont már nem kell ottmaradnom, hanem hazaengednek, ha lecsepeg és persze ha minden rendben lesz. :)
Ez nagyon jó, mert így nem kell külön éjszakáznom a családostól :D

Nincs jelen

#873 2009-01-10 09:18

Vicaa
Tag

Helyzetjelentés: megvolt a remi, úgy ahogyan le is írtam. Rákérdeztem a dokimtól, a hogyan továbbra, mivel már az új törvénykezésnek köszönhetõen csak egy remi járna.
Irtó lelkiismeretes, rendes a doki, azt mondta, hogy jövõ héten lesz egy konferencia és megpróbálja elintézni, hogy tovább kapjam a remit, mert van egy kitétel a rendelkezésben, hogy ha toxikus okok miatt nem tudja valaki szedni a gyógyszereket akkor kaphat még remit. Az ln helyzetem ugyan nem toxikus ok, de ugyanúgy én sem kaphatok medrolt.
Véleménye szerint legalább három évig kapnom kéne a remit, hogy a csontjaim, csigolyáim regenerálódjanak, azt mondta minden eszközzel azon lesz, hogy kijárja. Nagyon bízom Benne! :)

Nincs jelen

#874 2009-01-10 10:37

gabocaa79
Tag

Sziasztok!

Sajnálom, hogy eddig nem jelentkeztem, így utólag kívánok Boldog Új évet, jobbat, mint a tavalyi. (Gondolom ez ellen egyikõtöknek sem lenne kifogása.)
Nekem sajnos pokoli ünnepem volt, december 23.-án szedték a szemembõl a varratokat, úgyhogy végig úgy néztem ki a lila véraláfutásos szemhéjammal, mint akinek bemostak egyet.
Persze a szemmûtétem (jégárpának indult, de valami brutális dolog lett belõle a Crohn miatt) miatt csúszott a Humi majdnem  10 napot.
Lehet, hogy a gondolat is rájátszott, hogy nem kapom meg idõben, de szerintem (és a doki szerint is) ennyire függõvé váltam.

Amennyire örültem, amikor megkaptam a levelemet, és nagy boldogan bemásoltam nektek, most anyyira elkeseredtem.
Ugyanis, ha a régi törvény maradt volna érvényben, akkor az engedélyem meghosszabbítása miatt most február közepéig lenne bökim. Viszont az új szabályozás miatt lejárt az egy évem, és december 30.-án beadtam az utolsót. Ágica mondta, hogy neki engedélyezték a kezelés folytatását, ezért még én is reménykedem, csak az a baj, hogy sem én sem a dokim nem tudjuk elérni a profot, aki a recepteket írhatja (mert ugye a saját orvosom továbbra sem írhat, mert nem kerültek fel a kezelési központok listájára.
Addig is a sürgõs lerobbanás miatt (10 nap alatt 7 kg, napi 15-20 wc, folyamatos hányás, ohne kaja, nuku vas és albuminszint, plusz egy kis felfázás és influenza) újra szednem kell az Immurant, Suppint oltári adagokban, ráadásul tápszer- és kajahegyeket kéne elpusztítanom, de nem megy. Pedig most jó lenne megint nem elfogyni.

Egyébként nem tudom, hogy vagytok ízületileg, de már lassan mozogni sem tudok, és a hideg ezt még fokozza.

Nincs jelen

#875 2009-01-10 10:43

gabocaa79
Tag

Találtam egy nagyon ide illõ idézetet:

"Földre zuhantam, testbe ragadtam, szellemem szenved- szabadulni nem tudok, õrület kerget, magam elõl futok, életre kárhoztatva, sorvadva és elátkozva, haldokolva létezem (- ember lettem, azt hiszem..)"

Azért nem változtatok Váci Mihályon, mert még reménykedek, hogy lesz Humira, és csak eljön majd a tavasz és a napsütés.

Nincs jelen

#876 2009-01-10 11:20

nori
Tag

Ajajaj,mit is írhatsz ilyenkor amikor megvigasztal vagy legalább egy pillanatra jó kedvre derít..???

Sajnos a hülye rendelkezéseknek vagyunk kitéve,nem igaz,hogy ilyen esetbe mikor látja,hogy teljesen rosszabbik az állapotodon nem lehet valahogy valakit elérni aki alá tudja írni azt a fránya papírt!!!!
Igaz,ez nem a dühöngõ de most ahhoz volna kedvem..

Mior fogsz tudni valami konkrétat a doktól,hogy mire is számíts?

Kitartás Gaboca,muszály jobbnak lennie..ettõl csak jobb lehet!!! :):):):)

A hideg nekem is nagyon rossz,úgy érzem deréktól lefelé,hogy lerohadnak a csontjaim,izomláz szerû érzés..tényleg még csak tetézi a bajt.
Szorítok Neked!!!

Vica,
szerintem sikerül neki kijárni,hiszen nagoyn jól tudja milyen állapotban voltál és nem a magad hibájából,a medrolt neked egy életre kerülni kell,ez nem vitás!
Mikor mész újra a dokihoz?

Én megkaptam az 5.-ket,mármint a szurit,most lesz ellenõrzés,hogy hogyan is tovább..kicsit izgulok,mert  a papírjaimon adomány szerepel,most kérdés meddig jár az adomány,hány szurit értenek alatta?!

Nincs jelen

#877 2009-01-10 11:42

Vicaa
Tag

Gaboca, kitartást, jobbulást, és nagyon helyes, hogy bizakodsz, szurkolok, hogy sikerüljön továbbra is kapnod a humit. Ettõl is függõ lehet az ember????

Nori! Én március 9-én megyek legközelebb! Majd írd meg Neked mit mondanak!

Nincs jelen

#878 2009-01-11 19:19

Bunderas
Tag

Remit meddig adnak? Meddig adhatnak? Kap az ember 6-7adagot. És utána?

Nincs jelen

#879 2009-01-11 19:34

Vicaa
Tag

Bunderas, az elõzõ oldalon Aiolosz betett egy linket, ahol ezzel kapcsolatban mindent megtudhatsz!

Nincs jelen

#880 2009-01-11 20:24

Bunderas
Tag

Küszi. Elolvastam. 3hónap után, ha jól reagálok, akkor még 9hónap. Jól értelmeztem? De utána?

Nincs jelen

#881 2009-01-11 21:16

nori
Tag

Ezt mondjuk én is szeretném tudni,mivel már 5 HUmirat kaptam de további tájékoztatást nem..Captain,te nem tudsz többet errõl,mivel már régebb óta benne vagy a dologban?

Nincs jelen

#882 2009-01-12 18:43

Zsóka43
Tag

Én 1 évig kaptam a remit, igaz e már 2 éve volt. Erythema nodosum miatt kezdtem kapni, nálam semmi mellékhatása nem volt, de rendbe tett. Bár kaptam egy jó kis tüdõgyuszit, amit valószinüleg a remi hozott-okozott. Azóta szinte t ünetmentes vagyok.

Nincs jelen

#883 2009-01-12 22:45

nori
Tag

Szóval a helyzet a következõ..ketyeg az 1 évem dec.óta amikor is megkaptam az elsõ Humirat,most csak 2 tudott kiírni mert a legújabb szerint csak 1 hónapra adhatnak recepetet,így 1 hónap múlva újra kell mennem laborral.
Meg volt elégedve,híztam picit,jobb a z étvágyam,a CRP 43-ról lement 23-ra,a vasam is magasab,kiírt most bizonyos Neo-ferro-folgamma gyomornedv ellenálló tabletta 2x1-et,itta ezt már valaki?

Mellékhatások? Állítólag székrekedést is okozhat.Továbbra is Lansone,1 Imuran,Pentasa 3x2...

Ennyi újság tõlem..
Azt mondta megpróbálja kieszközölni hogy mivel jól reagálok hogy kaphassam hetente,így gyorsabban javulnák-talán..remélem sikerül is.Majd meglátjuk 1 hónap múlva.

Nincs jelen

#884 2009-01-12 23:48

Pez
Tag

Sziasztok!

Nori: Fentebb írtad, hogy nem jó a Remi, annak akinek szûkülete van. Nekem szûkületem van és most lesz féléve hogy kapom a remit kéthavonta. Bár én magam nem érzek felemelõ javulást, az orvosom azt mondja, a vérképem javult.

A humira jobb volna?

Egyébként akinek szûkülete van az gondolom menthetetlen és csak mûtéttel lehet megoldani?

Nincs jelen

#885 2009-01-13 19:13

nori
Tag

Nekem azt mondták,hogy a Remitõl összeszûkület még jobban a szûkült rész,ezért nem azt kezdték el adni,hanem a Humit,pedig a remi volt tervben,ennyit tudok hozzáfûzni,nem vagyok szakértõ..

Akinél teljesen beszûkül a bél,biztos hogy a mûtétet fogják javsolni...sajnos.Szóval kivágni azt a részt,gondolom én.

Nincs jelen

#886 2009-01-13 23:25

Béla
Tag

Üdv mindenkinek és boldog ujévet. Nagy nehezen sikerül megkapnom az elsõ remimet a jövõhéten elõtte még colonoscopia, amit annyira de annyira utálok de hát nem kívánságmûsor  többi vizsgálatom már megvan, 1 hónapot vártam a ct-re hogy sorra kerüljek persze az ünnepek is közbeszóltak.Hív, hepatitis megvan vagyis nincs tehát negatív, na mindegy értitek. Szûkület nincs azt hittem meguszom a vastagbél tükrözést de azt mondja az orvosom a MÁV korháházba kihelyezett ÁEK-ba(Állami egészségügyi központ) hogy elõírás a tükrözés decembertõl. Na mindegy kibírom, de csak kábítással. Üdv mindenkinek majd valamikor jövök hétfõn tükrözés utánna jöhet a remi.Üdv     ja már nem kell az elsõ után se bentmaradni megfigyelésre

Nincs jelen

#887 2009-01-14 10:57

nori
Tag

Sok sikert Béla,gondolunk Rád,tuleéled a tükit..a kábítást pedig rögötn kérjed!!!

Nincs jelen

#888 2009-01-15 15:40

Ágika
Tag

Sziasztok!!

Olvasgatom ,hogy ki hogyan reagál és reagált a Remire.Sajnos nekem nagyon rossz a tapasztalatom.Talán csak érdekesség képen írom le mi történt velem ezzel kapcsolatba.Abba nem mennék bele,hogy milyen körülményesen jutottam hozzá.Sajnos olvastam sok esetben nem volt egyszerû másoknak se.2003 -ba történt,hogy javasolták nekem is,hogy csak ez segít vagy a szike.Megpróbáltuk!!!! Az elsõ 3-tól nagyon jó voltam.Ez a tolõszékes idõszakom volt.Az elsõ után már járókerettel is tudtam kicsit mozogni.A 2-ik után már bot is elég volt.A 3-ik után már ha keveset mentem a lakásba az se kellett.De utána a nõvérke aki bekötötte nagyon gyorsra állította .Ezért a kötelezõ más fél vagy 2 órával szembe nekem alig 1 óra alatt lefolyt.Innen kezdõdik aztán az én kálváriám.A 4-iknél olyan fél óra után ahogy rám kötötték.Jött a roszullét.Heves szív dobogás el kékült a szám.Megijedtek és ezért levették.Kis idõ múlva vissza rakták de akkor már olyan lassúra tették,hogy 7 óra alatt folyt le.De azért túl éltem és utána hál istenek nem volt baj.Majd amikor az 5-ik re mentem akkor a 10-ik perc után ahogy rám került rosszul lettem .El vesztettem az eszméletemet és 2 órát küzdöttek velem,hogy vissza hozzanak le csillapítsák a rohamot.Majd amikor valahogyan helyre jöttem jött a fõorvos és közölte az osztályos orvossal,hogy kössék vissza mivel nagyon drága szerrõl van szó nem lehet a szemétbe dobni.Az ágyam mellett vesztek össze nagyon csúnyán.Mert az osztályos orvos meg tagadta az utasítást.Azóta nem kapom és nem is kaphatom .Rá írták a zárómra,hogy allergia és az élettel össze egyeztethetetlen helyzetet teremt.De csak azért mert a nõvér hibázott mint utólag kiderült.Mert túl gyorsan került a szervezetbe.Ezt amint írtam érdekességnek szánom nem el ijesztés képen.De ez is tanulságos,hogy más ne járjon így ahogyan én is.
További szép délutánt kívánok mindenkinek.
Ágika

Nincs jelen

#889 2009-01-15 19:06

nori
Tag

Borzasztó,nem lehet mást erre írni,

Ágika a Humira nem merült fel mint alternatíva a Remi után?

Megkérdezhetem,hogy miért voltál tolószékben?

Nincs jelen

#890 2009-01-15 22:02

barna-by
Tag

Nori: Ez vaskészítmény és a vas visszatartja a székletet egyes esetekben! AMúgy jó a tabi, ne mfog semmi komolyabb plussz panaszt okozni, max nem lesz hasmenésed :)

Nincs jelen

#891 2009-01-16 06:34

nori
Tag

Az jó lenne,vagyis nem tudom mert van normélis de light-os székletem is...te hogy vagy? Humira kezdi kifejteni a hatását?

Nincs jelen

#892 2009-01-16 14:21

Ágika
Tag

Szia Nori!

Igen megkérdezheted,hogy miért voltam tolószékben.Azért mert nagyon nagy hasmenésem volt és hiába kaptam a vért az infúziót és a fehérjéket.Semmi nem maradt meg bennem.Ezért mivel nem volt az izmoknak fehérje ezért össze esett az izomzat.Az izületem 45% -ra össze csukódott és onnantól kezdve 9 hónap kínszenvedés.Heti 3-szor gyógytornász jött hozzám.De a 9 hónap alatt 3 hónapot kórházba voltam mert akár mivel próbálkoztak semmi nem segített.A dokim kerek perec kijelentette a lányomnak,hogy nem érti miért vitt engem oda úgy is meg halok.Jó esetben 3 hónapom van hátra.De azt is nagy kínokkal fogom eltölteni.Úgy fog kezdõdni,hogy a fehérje hiány miatt meg fogok hülyülni mert a fejemmel fog kezdõdni a dolog.Onnatól kezdve nem volt mire várni kerestük a megoldást.Hála istenek a BM kórházba megtaláltuk.Nem tökéletesen de felépültem.Sajnos gyenge izom köteg tónus maradt vissza ami azt jelenti,hogy gyorsan elfárad a lábam.Akkor bár hol vagyok le kell ülnöm mert különben össze rogyok.
Most voltam a dokimnál decemberbe.Õ akkor említette a Humirát de egybõl hozzá tette,hogy reméli nem csinál akkora galibát mint a Remi.Most azt szeretné,hogy csökkentsem a Medrolt mivel már 3 éve szedem.Úgy képzelte el,hogy 2 hetente 4 mg-mal szedjek kevesebbet.Megpróbáltam de sajnos nem megy.Elõször nagyon hevesen elkezdett fájni a gyomrom utána folytatódott a hasmenéssel aztán jött a hányinger.Így eni semmit nem bírtam.3 nap alatt ledobtam 2kg.Nagy bánatomra mert úgy is csak 51 kg voltam most a versenysúlyom 49.A suly veszteség miatt fáradékonyabb lettem.Az evés pedig nem az igazi.Szóval úgy vettem észre,hogy adná is meg nem is a Humirát.
További szép napot!:)
Ágika

Nincs jelen

#893 2009-01-16 15:15

nori
Tag

Köszi,hogy írtál,azért kérdeztem mert én is tolószékben vagyok,30 egynéhány kilóval meg csigolyaöroppanással,ynitott gerinccel a medrol miatt-többet nem vagyok hajlandó szedni.
Enge erõvel kés alá akartak tenni de nem hagytam és Vicaa segédletével meg egy tündéri dokinõ segítségével eljutottam  a mostani orvosomhoz.
Szerintem a Humi nem azonos a Remivel,ebben nincs állati cucc,3 év medrol után én már meghaltam volna,nekem néhány hónap elég volt..igaz nagy adagokban..
De minden esetre hallgass a belsõ hangra,az megmondja kell-e neked a Humi:):):):):):)

Nincs jelen

#894 2009-01-16 15:48

Ágika
Tag

Szia Nori!

Nagyon köszönöm a válaszodat!! Nagyon együtt tudok érezni veled.Ezeket az érzéseket valóban csak az tudja aki benne van.Nem éppen jó érzés a kiszolgáltatott állapot.De én úgy gondolom tök mindegy csak éljen az ember.Biztosan nem könnyû.De ahogy olvasgattam a hozzá szólásaidat a fórumba elég vidám természetûnek ismertelek meg.Sokszor vigasztalsz másokat és öntöd beléjük az erõt.Nagyra becsüllek érte.Igen valóban a Medrolt nagyon sokan nem bírják sõt van 1 ismerõsöm aki azt mondta a dokijának,hogy bár mit csak azt ne!!! Sokan félnek tõle a rengeteg súlyos mellékhatása miatt is .Itt az én esetemben pedig nem lehet megszabadulni tõle szinte a 3 év alatt hozzám nõtt.Már mintha házasok lennénk.:::)))) Ez már kész vicc!!:::)))
Lehet,hogy megoldás lenne a Humira csak azt nem tudom,hogy ha nem tudom a Medrolt letenni akkor mi van???Lehet a 2-õt együtt alkalmazni???Eleinte amíg a Humira kinem fejti hatását nem csinálna nagy bajt szerinted??
Ha tudsz rá válaszolni írd meg kérlek!!!
Szia Ágika

Nincs jelen

#895 2009-01-16 16:06

nori
Tag

Eleinte a Remi mellett is adják a medrolt,gondolom így van ez a HUmiránál is, és ahogy javul a vérkép úgy csökkentik a Medrolt..szerintem így van,de a többiek majd kijavítanak ha tévedek.
Muszály találnod alternatívát,hogy legalább csökkenteni tudd mert kikészülethet a mellékvesk és azok kérgei..a többirõl nem is akarok szót ejteni mert borzasztó miket mûvel a stestben..kérdezd meg a dokidat,nézzetek utána,szerintem érdemes legalább informálodni:)

Nincs jelen

#896 2009-01-16 16:34

Vicaa
Tag

Ágika!
Én már több helyen is leírtam a történetem, lényeg, hogy én a reminek köszönhetem, hogy le tudtam tenni a medrolt. Brrr, még a hideg is kiráz, ha csak leírom ezt a szót. Nekem súlyos csontritkulásom lett tõle és összeroppantak a csigolyáim. Nagyon nagy dózisban kaptam a medrolt több évig, mint Te is, remélem, hogy hozzám hasonlóan a humirával sikerül leállnod a medrollal.
Most már én kifejezetten azért kapom a remit, hogy ne kelljen medrolt kapnom. Hozzám heti kétszer egy órát jár a gyógytornász.

Nincs jelen

#897 2009-01-16 16:40

Evelin
Tag

Kedves Agica.nagyon sajnallak, hogy Te ilyen beteg vagy.en most voltam Remire a 7.re.vannak mellekhatasai de azert nekem segit.a vekonybelem mar most nyugodt.csak akkor van hasmenesem ha tiltottetelt eszem.mint mar elobb irtam nekem van meg reumatikus artritisem ami most hiaba szedem aRemit rosszabodott.Lehet a hideg is hozzajarult.A CRP 65 volt a Remi elott.Most ujra raalitottak a PREDNISON 5mg naponta.aminek enseorultem ,de ha lemegy a CRP akkor elveszik.kaptam meg DIPROFOS inj. im.most a remit nem 8hets intervalban kapom .hanem 6het mulva megyek.igy irta a doktorno.most mar kevesbe fajnak az izuleteim ,csak elegge hamar elferadok es gyengeseg jon ram.Szoritok Neked Agica ,hogy adjak Neked adni a Humit,ami biztos segitne.

Nincs jelen

#898 2009-01-16 19:58

barna-by
Tag

nori: Köszi, már rég jólvagyok, a Humi megtette a hatását. Ami még megvan egy darabig az a gyulladás miatt bekövetkezett szükület ami még nem huzódott vissaz mert a medrol sem ürült még ki.

Nincs jelen

#899 2009-01-16 20:04

nori
Tag

Örülök,hogy jól vagy,vigyázz is magadra,hányat kaptál eddig? Milyen gyakran? Még kapod a Medrolt is?

remélem nálam is a szûkületet is rendbe teszi is kicsit..de amint ralpra állok,azt mondom már megérte! Addig pedig kajálok,hogy növesszem a sok sok izmot,na meg a torna:)

Nincs jelen

#900 2009-01-16 21:06

barna-by
Tag

medrol már felejtõs 3 hete és most kaptam aaaa...nemtomhányadikat:D Asszem a 4dik kóra, összesen 320mgnyi cuccot toltak belém (4:2:1:1)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb