#2551 2009-01-16 11:35
- optipista
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Van valakinek tapasztalata a Methotrexate-val? Nálam nem jött be az Imuran, a májam nem bírta, és most ezzel próbálkoznának. Optipista
Nincs jelen
#2552 2009-01-16 13:54
- Alma
- Tag
Sziasztok! Ismeri valaki a X7 Japán Regulate készítményt? Esetleg van valaki aki alkalmazza? Milyen a hatása?
Szerkesztette: Alma (2009-01-16 14:52)
Nincs jelen
#2553 2009-01-16 15:41
- én
- Tag
Szóval szeretném ezúton veletek tudatni, hogy ez a féléves engedély orvosfüggõ. Most kaptunk egyet egy évre! A gasztrós nem ír minden alkalommal engedélyt a háziorvosnak. Ezt a beteg, aki egyébként is rosszul van nem fogja nyilván kihasználni. Tehát értem ezalatt, hogyha egyévre is szól az engedélye, nyilván vissza fog járni a gasztróshoz, ha aktív a betegsége. Ha meg szerencséje van és nem aktív egy évig, az örüljön neki és akkor csak a háziorvoshoz kell elbumliznia egy évig.
Nincs jelen
#2554 2009-01-16 16:42
- Zsoca1981
- Tag
Nekem montanság semmi baj a hasammal, hál'Istennek.
Sajnos elmentem úszni (mindenki azt mondta, még a tanár is, hogy jó a regenerálódó izmokra amelyeket meghúztam 2 hónapja), és nemcsak megfáztam, de újra bedagadt a szegycsontom és azóta a fájdalmak egyre terjednek (nyak, hát, váll), ma már olyan szinten voltam, hogy a kezeim alig bírtam tartani, pedig algoflexet meg algopyrint is szedtem (de sajnos estére elfogytak).
Voltam a háziorvosnál aki azt mondta a Medrol az oka és vannak ilyen mellékhatásai. Szerencsére még nem vagyok olyan állapotban mint novemberbe amikor úgy "beállt" a hátam és a nyakam hogy mozogni alig bírtam, de közeledem hozzá. Az algopyrin feltalálója nem tudom ki volt viszont megcsókolnám ha itt lenne, mert legalább a fájdalmak alább hagytak és tudok haladni, aludni.
Jövõ héten kontroll, nem tudom a dokinõ mit mond. Fura, hogy az ilyen mellékhatások akkor jönnek ki, amikor már csak 12 mg-ot szedek.
Gondolkoztam azon (sokan mondták is), hogy hagyjak abba minden gyócgyszert, de egyelõre nem merem mert nem biztos hogy jó ötlet. Egy csaj ugyanis mesélte, hogy az apja cu-s volt 20 évig, és a Medrol tette taccsra. Azóta nincs tünete, hogy leállt a gyóyszerekkel és homeopátiához fordult. Talán egyszer odafordulok abba az irányba, de hangsúlyozom: egyelõre nem merem, hátha teljesen széttesz.
Szerintetek?
Nincs jelen
#2555 2009-01-16 18:21
- nori
- Tag
Én is egyszer ezt tettem,mindent leraktam lépésrõl-lépésre homeopata tanácsai mellett,azt szedtem amit õ adagolt,jó is voltam 1,5 évig aztán kezdtem lelkileg tönkremenni bizonyos oko miatt és rosszabbul lettem,kijöttek a mellékhatásai a szteroidnak és muszály volt újra hagyomáynos dokihoz mennem,hogy infuziót kapjak...de továbbra is ötvözöm a kettõt,kapom a Humirát de gyógynövények,vitamok,homeopata bogyók..mind kell,mind egy kicsit rásegít,hogy jobb legyen.
Csakis felügyelet alatt tégy bármit,ne a saját fejed szerint mert rosszabb lehet.
Ha CU-d van olvass utána Benke Márianak,szegedi,õ az Etka anyó tesója,sokaknak segített a diétájával tünetmentessé lenni..de kmény,az biztos amit kínál.Könyvei is vannak,érdemes elolvasni.
Nincs jelen
#2556 2009-01-16 19:35
- Ede
- Tag
Szassztok! Zsoca, nekem is olyan most, hogy hihetetlen. 34 éves korom ellenére, mint aki 80 éves. Általában délután 4re jutok el odáig, hogy majdnem minden végtag ízületem fáj, a sarkamra alig bírok ráállni, most már a térdem is állati. Éppen a takarítás majdnem végén voltam, mikor már elsírtam magam, mert a ha a felmosó rongy kicsavarása érdekében nyomtam a vödörbe a nyelével, majd be..., úgy fájt és éppen hogy csak ki tudtam csavarni a rongyot. Szóval, nem panaszkodásból, csak... És megírtam én ezt a dokibának, mert amúgy dec. 21-én vettem be az utsó medrolt, hogy most ez a függõség és leszokás jele-e, de azt írta, hogy nem, ez még mindig a sztero. Ne feledjük, hogy 6 hónap alatt ürül ki általában véve, az abbahagyástól számítva...
Homeopatia, nekem az orvosom azt mondta, hogy bár õ leg fogja tagadni más elõtt, de menjek el egy jó homeopatikus orvoshoz, aki a-tol z-ig kivizsgál és személyre szabottan kialakítja... hajlok rá, mert nagyon elegem van mind a gyógyszerekbõl, mind a betegségbõl...
Szép napokat
Nincs jelen
#2557 2009-01-16 20:08
- nori
- Tag
A szteroid 4x annyi idõ alatt ürül ki mint ameddig szedted,ezt a homeopata mondta! És hiszek neki,magisztrált Londonban,6 évig ezt tanulta a mikrobiologusi diplomája mellett..nem egy humbuk doktor.
Szóval Ede szerintem több fog kelleni mint 6 hó hogy megszabaduljanak a mellékvesekérgeid a rossz kémiai anyagoktól amikbõl áll a Medrol.
Nincs jelen
#2558 2009-01-17 06:31
- Ede
- Tag
Kedves Nori, ez nem túl jó hír számomra... De most már ez van. Kis lépésekkel... de akkor ez nagyon kicsi lesz (1 éven túl szedtem). Köszi az infot! Szép napot!
Nincs jelen
#2559 2009-01-17 07:27
- aiolosz
- Tag
nori írta:
A szteroid 4x annyi idõ alatt ürül ki mint ameddig szedted,ezt a homeopata mondta! És hiszek neki,magisztrált Londonban,6 évig ezt tanulta a mikrobiologusi diplomája mellett..nem egy humbuk doktor.
Szóval Ede szerintem több fog kelleni mint 6 hó hogy megszabaduljanak a mellékvesekérgeid a rossz kémiai anyagoktól amikbõl áll a Medrol.
Van egy rossz hirem szamotokra kislanyok, nem urulnek ki a szteroidok, sem az anabolikus, sem a kortikoszteroidok :(
Kerdezetek meg egy korboncnokot, vajon mibol tudja, hogy valaki nagy mennyisegu szteroidot fogyasztott elete soran ? Szoval ez olyan kicsit, mint a neutron sugarzas, nem urul ki a szervezetbol, csak a szteroid merteket nem lehet dozimeterrel merni....
Nincs jelen
#2560 2009-01-17 12:53
- pötyi
- Tag
Szia Gigi! :)
Köszi a választ! majd rákérdezek a dokinál- eddig nagyon rendes volt hozzám- Õ nekem a tükrözést már altatásban csinálja, de ezeket még nem hozta szóba sem. A medrolt mostmár csak kúra szerûen szedem mert 42 évesen már csontritkulásom van tõle, de vannak ilyen idõszakok amikor nem tudok medrol nélkül létezni sem. Te mennyit szedtél belõle ha megkérdezhetem?
Nincs jelen
#2561 2009-01-17 16:17
- nori
- Tag
Nem ürül ki teljesen soha sem de legalább valamelyeset megtisztul tõle a belsõ szervek többsége..bocsánat a pontatlanságért.
Nincs jelen
#2562 2009-01-17 20:21
- Detty
- Tag
Szia kedves Optipista!
Én kb. másfél évig szedtem Methotrexatot. Kb. fél évig keresgettem ezen a fórumon ismerõsöket, akiknek van tapasztalatuk ezzel a gyógyszerrel. Sajnos nem jártam sikerrel. Nem nagyon szedi ezt senki. Az Imurant én sem bírtam, ezért kaptam Methotrexatot. Másfél év után most azért hagytuk abba, mert nagyon terhelte a májam. Mellékhatást semmit nem éreztem tõle (talán egy kis hajhullást). Én 2,5 mg-ot szedtem 3-szor 1 héten, plusz mellé folsavat. Most éppen semmit nem szedek, és egyelõre kilátástalan, mert sem ez, sem pedig az Imuran nem vált be. Megjegyzem teljesen jól vagyok, de lehet, hogy azért kellene valami. Kíváncsi vagyok Nálad hogy válik be a Methotrexat!
Szerkesztette: Detty (2009-01-17 21:42)
Nincs jelen
#2563 2009-01-18 21:17
- optipista
- Tag
Detty, nagyon köszönöm, levelet küldök neked, hogy ne terheljük a fórumot ezzel az - úgy tûnik, keveseket érintõ - üggyel, üdvözlettel: Optipista
Nincs jelen
#2564 2009-01-19 07:14
- mercy70
- Tag
Deluigi!Dehogy szóllak meg a diéta miatt.Mindenki más,kinek így,kinek úgy.Még fiatal a betegséged és sok év kell ahhoz,hogy igazán,stabilan kitapasztald mi és hogy jó neked.Kitartó vagy,nem féltelek! ;)
Nincs jelen
#2565 2009-01-19 16:20
- Ágika
- Tag
Szia Nori!
Köszönöm szépen a válaszodat: Valóban az lenne a jó ha letudnám végleg tenni de tartok tõle,hogy nagyon nem lesz könnyû.De akár milyen furcsa is a napi 16 mg Medroltól jól vagyok.Fizikailag is jól érzem magamat és nincsenek fájdalmaim.Hétfõn lesz rá módom,hogy errõl beszélgesek 1 Gastrós doktornõvel.Bízom benne tud valami jó tanácsot adni.
Nincs jelen
#2566 2009-01-19 16:30
- Ágika
- Tag
Szia Vicaa!
Köszönöm ,hogy válaszoltál a kérdésemre.Azért is írom le a gondomat,hogy hátha valaki járt ilyen cipõben és van tapasztalata ebben.Nagyon sajnálom,hogy ennyi bajt csinált neked a Medrol nem csodálom,hogy hallani se akarsz róla .
Nincs jelen
#2567 2009-01-19 16:35
- Ágika
- Tag
Szia Evelin!!
Nagyon köszönöm,hogy együtt érzel velem.Hétfõn remélem többet fogok tudni,hogy mi jöhet szóba.
Nincs jelen
#2568 2009-01-19 21:58
- Ede
- Tag
Sziasztok! Kedves Optipista, igazán nem akarok beleszólni (mégis megteszem :D ), szerintem nyugodtan írjátok meg, hiszen attól, hogy ezidáig nyilvánosan bevallottan csak kettõtöket érint, egyáltalán nem baj, ha amúgy nem ütközik magántitokba, hogy itt tegyétek meg ezt. Sõõt, továbbmegyek (bocsi, modik), de ha ilyen ritka dolog, lehetne esetleg új topikot nyitni neki, hogy ne vesszen el a sok között.... Ha hülyeség, bocsika! Szassztok!
Nincs jelen
#2569 2009-01-19 22:21
- Detty
- Tag
Szia Ede!
Én szívesen írnék itt (én volnék az egyik érintett Methotrexat ügyben), de sajnos, mint ahogy írtam kb. fél évig keresgettem olyanokat itt, akik szedik ezt a gyógyszert, és bár többen írtak nekem, de sajnos ezt senki nem ismeri. A betegek 99 %-a Imurant szed, Methotrexatról nem kaptam tapasztalatokat. Én másfél évig szedtem, nulla mellékhatással (megjegyzem, nem vagyok benne biztos, hogy bármilyen hatása is lett volna, sajnos!) Nem panaszkodom, mert teljesen jól vagyok, bár a laboeredményeim nem túl fényesek. A májamat kezdte most terhelni ez a gyógyszer, ezért hagytuk abba. De hogy most hogyan tovább....? ezt nem tudom. Szteroidot sosem kaptam, szerintem nem is vagyok olyan súlyos állapotban (bár már mûtöttek másfél évvel ezelõtt). Valahogy úgy látom, nem igazán hatnak a gyógyszerek nálam. Most úgy tûnik sem az Imurant, sem a Methotrexatot nem bírom. Most mi jöhet? Úgy tudod, ezeket a lépcsõfokokat "végigjárva" intolerancia esetén jöhet szóba a biológiai kezelés.(Arra meg lehet, hogy azt mondják, nem indokolja az állapotom, nem súlyos annyira.) Szóval tanácstalan vagyok...
Nincs jelen
#2570 2009-01-20 11:36
- Ágika
- Tag
deluigi, sajnos én is tudom. De annyi mindent kipróbáltak már és ez ami eddig be vállt.Bár a másik oldalon nagy %-ú csontritkulás.Aztán a bal szememet már megmûtötték szürkehányog miatt és most a jobb szememet kell mert semmit nem látok rá.
Nincs jelen
#2571 2009-01-20 14:14
- nori
- Tag
A szemprobléma is a szteroid mellékhatása,én csak haraggal gondolok rá,mert azért ülök most 25 évesen tolószékben..
Ágika,
sajnos attól,hogy jól érzed magad nem jelenti azt hogy belülrõl nem marja a vesédet,májadat,biztosan jobb lenne nélküle...ne ragaszkodj hozzá ennyire:) bízzál,hogy nélküle is lehetsz jól,mert még ezt nem hisszed el,biztosan nem tudod se csökkenteni se letenni.Fejben dõl el a dolog nagy része!!!! :)
Nincs jelen
#2572 2009-01-20 19:07
- Zsoca1981
- Tag
Nah, azóta sem rosszabbodott az izomfájás, de még messze vagyok a régi kondizós önmagamtól. :)
Voltam ma kontrolon, dokinõ mondta ezen fájdalmakkal nem tud mit tenni. :(
És kiderült, hogy vékonybél-problémám is van, szerencsére nem Crohn, hanem cöliákia. Vagyis még elküldenek laborba ismét és egy hónap múlva kiderül.
De megzakkanok ha a cu. mellé ez is társul, és nem ehetek kenyeret. Kérdés: akkor mit ehetek majd? Fénnyel táplálkozzak???
:(((
Nincs jelen
#2573 2009-01-21 12:44
- Ágika
- Tag
Szia Nori!
Valóban így van.Fejben dõlnek el a dolgok.Csak az a baj ezzel,hogy valamit adni kell a Medrol helyett mert azt mondta a dokim,hogy idõzített bombán ülök.Én nem vagyok orvos,hogy mit lehet és mit nem.Én elég egyútt mûködõ vagyok de amikor azt látom,hogy az orvosom is tanácstalan elbizonytalanít a dolog.Azt is mondta még,hogy kevés olyan embert ismer aki megcáfolja azt ami az orvosi könyvekben le van írva és amit tanítanak.Mert én teljesen másképpen mûködök.Nálam minden fordítva van.Ami másnak be válik nekem nem és fordítva.Így nem könnyû a helyzet.Neked pedig van miért haragudni a Medrolra ez nem is lehet kérdés.
Szép napot neked!!
Nincs jelen
#2574 2009-01-21 12:47
- Ágika
- Tag
Szia Evelin!!
Akkor nem mondtam újat.Gondoltam nem vagyok ezzel se egyedül.Mindannyian meg szenvedjük ezt.
Igen sajnos a Cronhtõl nagyon sok minden van.Több rossz és még rosszabb.
Nincs jelen
#2575 2009-01-21 17:38
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Ma írták fel colitisre nekem a Budenofalkot. Mi a véleményetek? Én még eddig nem szedtem. Mellékhatások stb.
nem hosszú távra gondoljuk a szedését az orvosommal.
Nincs jelen
#2576 2009-01-21 18:33
- Marthuska
- Tag
Szia Angeluc! Biztosan jó választás, fõleg ha nem hosszú távon kell majd szedned. Én az Entocort retard kapszulát már évek óta szedem, ugyanaz a hatóanyaga, mint a Budenofalknak. A különbség annyi, hogy más-más bélszakaszon oldódik ki.
"A lokális szteroidok a bélbõl csak kis mennyiségben szívódnak fel, lokálisan hatnak, hatásuk nem olyan erõs, mint a szisztémás szteroidoké, de lényegesen kevesebb mellékhatás okoznak. Ezért szükség esetén maximum egy évig adhatók.
Orális (Entocort kapszula, Budenofalk tbl) és rektális (Entocort enema) formában vannak forgalomban. Az Entocort az ileum betegségében, a Budenofalk a vastagbél gyulladásában hatékonyabb." Dr. Kovács Ágota
Ha nem vagy allergiás a hatóanyagaira, szerintem nem kell félned tõle.
Mielõbbi jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#2577 2009-01-22 11:49
- tybet
- Tag
Sziasztok!
Én 25 éves vagyok, kb 6 éve szenvedek, és 2 éve diagnosztizáltak nálam Crohnt. Szedtem a kezdetekben én is Immurant, kb 3 hétig. Ez alatt olyannyira tönkretette a csontvelõmet, hogy majdnem sikerült elvéreznem. Szóval erre a gyógyszerre nagyon figyeljetek. Az egyik legjobb gyógyszer, 100 ezer emberbõl egynél vált ki ilyen allergiás reakciót. Azóta Budenofalkot szedek helyette, meg emellett még Salofalkot, meg Refluxont, mert reflux betegségem is van, meg D vitamint mert csontritkulásom is van, elég jelentõs. Medrolt alkalmilag szoktam szedni, ha a hasmenés nem akar elmúlni. De ha jól tudom, ezt nem lehet sokáig szedni, én is elég jól elvoltam vele, de a dokim rám parancsolt, hogy jó lenne abbahagyni, mielõtt gondot okoz.... :-)
Amúgy a 2 év alatt túlhíztam a kezdõ súlyomat is. Most elég tünetmentes vagyok, bár sokat rosszalkodom, pl saláta evéssel. Ez néha nem tetszik a pocimnak, akkor utána óvatosabban táplálkozom pár alkalommal, és rendbe jön. Ha valaki ezen témában még kérdezne tõlem szívesen, de inkább e-mailt írjatok, ritkán jutok ide fel. tybetkukacfreemailponthu
Nincs jelen
#2578 2009-01-22 15:41
- fater
- Tag
tybet én már 5 éve szedem az imurant két naponta 5szemet nem vettem észre mellékhatást
Nincs jelen
#2579 2009-01-22 18:44
- angeluc
- Tag
Szia Marthuska!
Ismét köszi és köszi. Mostmár megnyugodtam, hogy nem olyan gázos ez az új gyógyszerem a doki is mondta, hogy nem, de õ még nem evett ilyet. Ezért gondoltam megkérdezlek titeket. Köszönöm még egyszer.
Nincs jelen
#2580 2009-01-22 19:14
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Új kérdés: a Mucofalk-ról tud valaki mondani vmit. Székrekedési problémákra ajánlották, de mégis mi ez és fõként mibõl van, hogy kell szedni stb.............
Nincs jelen
#2581 2009-01-22 19:29
- angeluc
- Tag
Halihóó!
Megint zavarok. Létezik az, hogy én mint colitises a belobbanás elsõ napjaiban izületi fájdalmakat érzek(térd és boka) vagy csak simán izületes vagyok (30 évesen) :)))))))))))))))))) .Vagy csak képzelõdöm és ez nem a betegség vele járója.
Nincs jelen
#2582 2009-01-22 19:52
- Nita
- Tag
szia!
Én szedtem már igen széklet lazító..nincs rossz íze napi egy pohárral kellett innom,de itt egy írás róla ebbõl okosabb leszel.
"A nagyobb folyadéktartalom és a növényi rost jelentõsen növeli a bélsár térfogatát, lágyabbá, könnyebben kiüríthetõvé téve azt. A bolhafû, latinul Plantago ovata, magjának héja rendkívül sok vizet képes magába szívni. A Mucofalk® nyálkás anyaga bevonja a bél nyálkahártyáját, ezzel is megkönnyítve a bélsár kijutását a bélbõl. Ugyanakkor a bélben élõ baktériumflóra hasznos baktériumaira is jó hatással van, így közvetetten is javítja a bélmûködést."
http://www.drfalk.hu/cgi-bin/drfalk/sit … enuid=1120 az egész cikket itt találod.
Nincs jelen
#2583 2009-01-22 19:55
- Nita
- Tag
Halihhó nem zavarsz szerintem ;)
Igen létezik, a gyulladás rámehet az ízületekre is sajnos. Én is 3x, és fájnak mint egy öregasszonynak a térdeim, de még a talpam is. :D :/
Ez van.
Nincs jelen
#2584 2009-01-22 20:01
- Lucifer
- Tag
Angeluc!
Létezik sajnos, a betegség velejárója az izületi fájdalom!!:(:(:(
Nekem a derekam fáj nap mint nap , de van olyan idõszak is amikor annyira fáj , hogy szinte négykézláább mennék!!:(:(:
Nincs jelen
#2585 2009-01-22 20:08
- én
- Tag
Nemrég voltam CT enterográfián. Be voltam t...va, hogy azt a borzasztó ánizsizû kontrasztanyagot kell magamba tuszkolnom. Ehelyett finom narancsizû italt kaptam, a végén kiderült, hogy Mucofalk volt. Jóízû, engem nagyon nem hajtott meg vagy legalábbis hasmenést nem okozott. Gondolom abba keverték a szükséges kontrasztanyagot!
Nincs jelen
#2586 2009-01-23 19:20
- Evelin
- Tag
Detty.En szedem a METOTREXATOT már 4éve.De ezt nem a belek miatt szedem,hanem a reumatikus artritisemre .sajnos nekem is van ettõl problemam a majtesztekkel.2008 juliusatol szeptemberig le is állitottak róla a magas májfunkciok miatt.Allandoan szedem a májra az URSUFALK2x1,LAGOSA2x1 tabl.Mivel az izûleteim rosszabodtak most ujra szedem,és a májtesztem is normában van.szedek PENTASA3X2,PREDNISON 5mg,HELICID1X na es a REMICADE infusioban.nemtudom még meddig kell szednem a METOTREXATOT-meddig birja még a májam??????
Nincs jelen
#2587 2009-01-23 20:01
- Detty
- Tag
Szia Evelin!
Köszi, hogy írtál! Engem 2 hónapja állítottak le a Methotrexatról, mert az alkáli foszfátom magas lett. Ma voltam vérvételen, és sajna nem, hogy csökkent volna, tovább nõtt és a májfunkcióm is rosszabb lett. Nem beszélve arról, hogy a CRP-m 33, a vérsüllyedésem: 61. Most rettegek, hogy szteroidot fogok kapni! Még sosem szedtem, és most sem akarom. Az a furcsa, hogyha nem mentem volna el vérvételre, nem is tudom meg ezeket a pocsék értékeket, mert mindemelett teljesen jól vagyok és éppen ezért nem akarom bevállalni a szteroidot! Szóval, most nem tudom hogyan tovább...
Nincs jelen
#2588 2009-01-23 20:07
- Pocak
- Tag
Üdvözlök mindenkit!
Nekem 2005-ben állapítottak meg a colitist, de csak 2hónapja jutottam el odáig hogy medrolt írtak fel! 32mg-al kezdtem amit 2 hetente feleztem 8mg-ig, de a múlt héten vissza állították a 32mg-ot amit 2 hetente 8mg-al csökkenthetek, cserébe imuránt kaptam napi 100mg-ot! A kérdésem a következõ lenne ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, én karatézom és tudom hogy a medrol nem barátja a csontjaimnak, készülhetek rá hogy a sportnak lõttek?
Nincs jelen
#2589 2009-01-23 20:57
- Nita
- Tag
Pocak!
Azért még ne keseredj el ennél több ideig kell szedni, és még magasabb dózisban. Remélhetõleg hamar leteszed, és akkor nem lesz gond.
Nincs jelen
#2590 2009-01-23 21:35
- akiss
- Tag
Sziasztok!
Végre elhagyhattam a Medrolt! Helyette Budenofalkot kell szednem, napi 2x1-et. A várható hatás-mellékhatás érdekelne.
Egyszer már szedtem, de csak 1 hónapig. Akkor olyan volt mint halottnak a csók, semmit nem segített ezért lett a Medrol. Remélem most már elbír a 10-es CRP-vel, anno 50 valamennyi volt, azzal nem bírt.
Válaszaitokat köszönöm!
Nincs jelen
#2591 2009-01-23 22:28
- Pocak
- Tag
Szia Nita!
Köszi a gyors választ! Az imurannal is vannak tapasztalataid? Szedek még pentasa-t, de azt szinte édesség helyett eszem, a medroltól meg az imurantól tartok kicsit! Ezekre sörözni sem javalt gondolom, vagy 1-2-3 beleférhet?
Nincs jelen
#2592 2009-01-24 06:12
- mercy70
- Tag
Pocak!1-2 sör néha-néha belefér,de ezt majd Te kitapasztalod.De nem a gyógyszer bevevése elõtt vagy után.Hagyj pár óra szünetet.
Nincs jelen
#2593 2009-01-24 07:22
- akiss
- Tag
Pocak! A Medroltól nekem holdvilág képem lett, de ahogy csökkentettük az adagot, fokozatosan kezdett csökkenni. De még mindig cipó képem van. :D Jó pattanásos is lettem, meg a sebek lassabban gyógyulnak. Egyébként mást nem igazán tapasztaltam. Az Imuran kb. 2 hónap szedés után kezd hatni. Nálam hajhullás tapasztalható, de az sem marékszámra, csak több pottyan ki a megszokottnál :(, annyira nem vészes.
Aki szedett Budenofalkot az elsõ napokban tapasztalt gyomor tájéki fájdalmat? 2 napja szedem és minden este fáj a poci :( Kaptam gyomorvédõként omeprasolt, lehet, hogy még nem hat?
Nincs jelen
#2594 2009-01-24 07:30
- mercy70
- Tag
Akkis,nekem a Budenofalk semmi problémát nem okozott de hatása sem volt.Szedése mellett teljesen lerobbantam.Na akkor kerestem új orvost és õ leállította ezt a gyógyszert.
Nincs jelen
#2595 2009-01-24 08:18
- akiss
- Tag
Mercy70! Egyszer már szedtem, nem volt 1 hónap. Akkor semmit sem tapasztaltam. A labor még rosszabb lett akkor, mint volt. Remélem most nem lesz ilyen, mert már nem nagy a gyulladás és jó lenne megszabadulni tõle. Ezért kérdeztem a ti tapasztalataitokat.
Nincs jelen
#2596 2009-01-24 11:40
- mercy70
- Tag
Én pár évig szedtem,úgy hogy kontrollra nem jártam.A férjem ment a receptért.Szóval hanyag voltam,ráfáztam.Többet ilyent nem csinálnék.
Nincs jelen
#2597 2009-01-24 12:55
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a gyógyteákról kamilla körömvirág? Érdemes ezeket inni vagy felejtsem el ? Colitises vagyok.
Az Omega 3-ra meg rákérdeztem itt az orvos válaszolban és azt írta vissza a doki , hogy szedhetek de ez nem javít rajtam. Még egy kérdés, létezik hogy valamilyen vitamin hiányom legyen? Mondjuk most magnéziumra gyanakszom, mert már két három napja a talpam begörcsöl úgy alkalomadtán. Szedek komplex vitamin készítményt (Actival Maxot) vagy mit javasoltok?
Akiss! Szia szerda este óta szedem én is a Budenofalkot, eddig még nem szedtem, nekem is volt vmi furcsa érzés a gyomrom tájékán, de már nincs. Én most 3X2-t szedek. Hétfõtõl meg 3x1-t. Persze ha jobban leszek. Eddig Salofalkot szedtem na az piszkálta az üres gyomromat.
Nincs jelen
#2598 2009-01-24 13:07
- akiss
- Tag
Mercy70! Akkor lehet, hogy azért nem használt?
Angeluc! A Salofalk is piszkálhatja a gyomrot. Gyomorvédõt nem kaptál?
Az én gyomrom 1 év után sokkalt be a sok bogyótól, és most kaptam omeprazolt rá, mert állandóan fájt és este fele feljött a savam is. A doki mondta, hogy valószínû a Medroltól van, de olvastam már a Salofalk eme áldásos hatásáról is. A multivitaminról annyit, hogy én is ezt szedtem, amig az Imurant el nem kezdtem. Sõt az orvos is javasolta, mikor diagnosztizálta a Crohn-t.
Nincs jelen
#2599 2009-01-24 15:01
- nori
- Tag
A kamilla nem túl jó mert még lágyabbá teszi a székletet,a körömvirág kítünõ tulajdonságokkal rendelkeizk,nõknél sok mindenre jó-éredemes utána olvasni,de Szuszidi honlapján is remek receptek vannak gyógynövényes teákhoz,pakolásokhoz.
Javaslom még Maria Treben Egészség Isten patikájából címû könyvét,mi már több dolgok sikeresen alkalmaztunk belõle. :)
Szerkesztette: nori (2009-01-24 15:03)
Nincs jelen
#2600 2009-01-24 18:31
- angeluc
- Tag
Köszi a válaszokat, akkor leállok a kamillával, habár a körömvirág kevésbé ízlik.
Nincs jelen