#951 2009-01-20 10:59

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Bemásolom ide is amit írtam a másikba Tomi!

Tomi83 : igen én is így jártam, csak nem a drain helyén váladékozott hanem a mûtét a végbéleltávolítás helyén. egy idõ múlva eléggé erõd és sûrû váladék volt. Jártam vele hetekig próbálkoztunk a sebészemmel, hogy hátha helyrejön, de egyik kötözés alkalmával  helyi érzéstelenítéssel megnyitotta egy picit. Akkor utána minden nap kb. egy hétig kötözte és tisztította és elmúlt. Valószínû, hogy begyulladt a seb, vagy vlmi visszamaradt ott. Én orvost javasolnék, mert magától nehezn tud helyre jönni, mikor úgy tûnik, hogy helyre jön akkor utána mindig vissza és vissza.
Szóval nem fájdalmas csak picit ha kimegy az érzéstelenítõ, de legalább le lehet tudni vgéleg-eddig legalábbis én.
Ja és nekem is mûtét után egy fél évvel jött elõ.
Sok sikert és okos döntést Lisa

Nincs jelen

#952 2009-01-20 18:58

juc80
Tag

Sziasztok most már szinte Mindannyian! :)

Nagyon jól esik, hogy ennyire kedvesek vagytok velünk!!!
Én, mint sztóma nélküli néha nehezen tudom elhinni, hogy ennyi segítõkész embert találtam, akik ugye szintén sokszor nehéz dolgokon esnek át és mégis van energiájuk és erejük mások önzetlen megsegítésére.
Nektek köszönhetõen azt hiszem kezdem visszanyerni az emberekbe vetett hitem és bizalmam :) Viccen kívül ez nagyon szép!
A párom közben már gyógyulgat, már eszik, iszik és sétál. A kedve és a hangulata  viszont nagyon hullámzó, gyorsan változik :(
Van még egy éredekes dolog: már több, mint 4 napja mûtötték, de sztómás nõvérnek, diétás nõvérnek se híre se hamva... Így aztán egyenlõre sajnos a zsák márkáját sem fogom tudni megírni...
Az étrendet sem nevezném pépesnek: reggelire briós, vacsira kenyér, sültcsirke, alma.
Viszont a sebésze nagyon jó, õ érte azért összetesszük a két kezünket.
Mivel bíztatnak minket? Hogy meggyógyul és 3-4 hónap múlva meglesz a zárómûtét, ha a vastagbele begyógyult a két sipoly után. Ez szerintetek csak biztatás vagy van realitása?

Most ismét olvasgatok egy kicsit visszafelé, legalább így Titeket is jobban megismerlek és még tanulok is.

Puszi: Juc

Nincs jelen

#953 2009-01-20 19:09

Ánya
Tag

Juc!

nem csak bíztatás, van realitása a zárómûtétnek. Olvasgass, majd meglátod! :D :D

Örülök, hogy megtetszettünk! :D :D

A párod kíváncsisága bíztató! :D :D Itt közöttünk rendbe fog jönni a lelke is!! :D :D

A diétás nálam is az utolsó napon jött. Sanvito linkje sokat segít!!! Meg a személyes megtapasztalás. Ahányan vagyunk annyiféle a diétánk, néhány közös pont van. Azonban  a mûtét után a Sanvito által ajánlott diéta a jó.
Lisa is most eszik mindent, a mûtét után biztos nem így kezdte!! :D Ugye, Lisa? Meg számít az életkor is. Lisa szinte még gyerek volt, én  meg már gyerek vagyok majdnem. Szóval a két véglet. Életkorban. Amúgy meg közel állunk egymáshoz! :D :D Egyebekben!! :D :D

Hajrá Juc!!!

Nincs jelen

#954 2009-01-20 19:37

én
Tag

juc80! Meg szabad kérdeznem, hogy hol mûtötték sipolyra a párodat?

Nincs jelen

#955 2009-01-20 19:41

én
Tag

Mostmár legalább tudom, hogy miért félek a sipolymûtéttõl!

Nincs jelen

#956 2009-01-20 20:25

Ági
Tag

Kedves Juc, a zárómûtétnek mindenképpen van realitása. Az orvos nem mondaná, ha nem lenne. Én pl. tisztában vagyok azzal, hogy nekem esetleg végleges marad a sztómám, erre is fel vagyok készülve, az orvosaim ezt a mûtét után elmondták. Nekik ez a dolguk, nem szabad áltatniuk a beteget, és fõleg nem szabad azt mondaniuk, amit a beteg szeretne hallani, csak hogy megnyugtassák. Úgyhogy lesz mûtét, csak türelem. Én nemrég voltam 3 hónapos, és nagyon hamar elment ez az idõ..és vannak köztünk olyanok is, akiknek már csak egy rossz álom az egész, igaz, lányok :D? A legfontosabb a gyógyulás, és a felkészülés a következõ mûtétre mind fizikailag, mind lekileg. Menni fog ez, nyuszómuszó:)
Nekem a mûtét után össze- vissza adtak enni, hol 3 zsemlét meg felvágottat adtak reggelire, ebédre meg krumplit fasírttal, másnap meg üres levest meg kompótlevet...ezzel kapcsolatban van egy rossz emlékem. Mikor hazaengedtek a kórházból, természetesen törekedtem arra, hogy amennyire lehet, betartsam a diétát. Gondolok itt pl. a pépes ételekre ( nekem nagyon bejöttek a bébiételek ). Szóval csütörtökön hazajöttem, és egyszerre megállt az ürítés, napokig üres volt a zacsi. Vasárnap hajnalban kezdett kicsit fájni a hasam, éreztem, nagyon tele van, de már a gázok sem jöttek. 8 óra körül már ordítottam a fájdalomtól, a párom akkor hívta a mentõket. A dokinéni adott egy hatalma adag görcsoldót fájdalomcsillapítóval meg nyugtatóval, és azt mondta, ne csodálkozzak, ha nincs bélmûködés, a pépektõl nem is lesz. Szerencsére a szuri hatott, teljesen kiürültem. Másnap meg jól bekajáltam Anyósomnál rántott pipit meg ilyenféle fimomakat, és azóta is mindent eszem, csak a rizzsel kell vigyáznom. Szóval, ez a diétadolog teljesen egyénreszabott, ki mit bír...
Azután, amit az orvosról írtál,engem is érdekelne, ha nem titok, hogy ki õ?
Pusz
Ági

Nincs jelen

#957 2009-01-20 20:51

juc80
Tag

Sziasztok!

Még itt vagyok, mert eddig olvasgattalak Titeket visszafelé :) Lassan komolyan elkezdek gondolkodni az orvosi pályán :D
Szóval komolyra fordítva a szót...
Az elsõ sipolymûtét Szõnyben volt december 2-án, onnan a doki mûtét után nyugdíjba is ment.
Hó végére kialakult egy újabb sipoly, melyet más módszerrel és már Tatabányán mûtöttek december 27-én. Én nem szídok senkit, de megpróbáltunk másik helyet találni Neki...
Aztán a harmadikmûtétre már Debrecenben a Sebészeti Klinikán került sor, nagyon jó sebészt találtunk ott.
Nem tudom, hogy itt szabad e neven nevezni, ezért itt meg is állok :)

"én", ha tudok segíteni szólj csak nyugodtan!

Ági! Ismét köszi, aztán majd szerintem jelentkezem még holnap is, ha tudok valami újat.

Jó éjt, jó pihenést!
Juc

Nincs jelen

#958 2009-01-20 20:58

juc80
Tag

Ánya!

Ma sokat olvastam ám Rólad, már lassan utolérem magam a Fórumon.
Tisztellek becsüllek, azért amit végigcsináltál és még mindig itt vagy és írod a mosolygós leveleket, akárcsak Sanvito, Lisa, Ági....
Hihetetlenek vagytok! :)

Nincs jelen

#959 2009-01-20 21:02

én
Tag

Juc! kösz, de én pesti vagyok. Remélem, hogy van Pesten is tuti sebész, aki otthon van sipolytémában. Ha nincs, akkor nem bánom, irány Debrecen!
Minden jót nektek. Azért én azt gondolom, hogy rögtön a mûtét után nem kéne mindent enni. Fõ a fokozatosság elve!

Nincs jelen

#960 2009-01-21 08:53

Lisa
Tag

Sziasztok, hááát igen a kórházos kajcsi... egyszer ilyen egyszem meg olyan...nem nagyon lehet megbízni benne, de ez magánvélemény.
Igazad van Ánya, én egy hétig nem ettem semmit, de utána meg is mûtöttek még egyszer gyorsan :( utána meg igen.
Mindenképpen az orvosok tanácsát kell követni-de ahogy Ánya írja fiatal vagyok és lázadó :D - nos viccet félre téve vigyázva, de még mindig azt mondom, hogy lehet hogy papír szerint, diétás nõvér szerint ez vagy az nem jó, neki meg igen is jó.
Húúú rá kell járni majd a fülükre a diétás nõvérnek, de sok esetben hazamenete-tervezés elõtt pár nappal küldik, csak. A lényeg, hogy anélkül haza ne menjetek!!!

Kedves Ánya: Gyerek vagy már??? No ezt azért a hegyen felfele menet nem láttam rajtad! :D Jó Téged mindig itt látni és tényleg annyira sok erõt tud adni a "banda"
Juc: az bizti, hogy meglepõ, hogy mennyire is együtt tud lenni és érezni az ember. A sebész nagyno fontos és Õ tõle bármit megkérdezhettek, fog segíteni (amint írtad) és utasítani is, hogy jöjjenek a nõvérek!
A zárónak az esélye nagy és nagyon örülök neki!

én: nos ezért jobb minnél hamarabb megcsinálni, minden efféle mûtétet, aki tovább vár az úgy jár mint én!!!Vigyázni kell!!!!
Pesti sebészek ügyében az orvost keresek, vagy a sebész topicban , de itt is sok pesti van aki tud segíteni

Sziszi32: a Ti zárótok, hogy áll, dátum? Mit lehet tudni pontosabban?

Nincs jelen

#961 2009-01-21 09:06

én
Tag

Lisa! Köszi! Tegnap este olvasgattam a sebész topikot. Egy órán keresztûl kb. 7 oldalon át csak azt olvastam, hogy milyen fantasztikus sebész Dobó és hogy milyenek a Margitban a nõvérek. No ettõl messzire nem jutottam. Dobó nem mût! A nõvérek meg engem ebbõl a szempontból nem érdekelnek, merthogy mindenütt van mindenféle nõvér!

Nincs jelen

#962 2009-01-21 09:44

Ági
Tag

Kedves Én, bár azt pontosan nem tudom, hogy melyik orvos van még a Margitban, de akik ott vannak, voltak, azok mind a Dobó tanítványai, és mint ilyenek, nagyon jó sebész mindegyik. Engem a Mihók dr. mûtött, és csak felsõfokon tudok beszélni Róla, mind orvosilag, mind emberileg. Õ még a Margitban van, csak most egy hónapig a Jánosban helyettesít.
Pusz
Ági

Nincs jelen

#963 2009-01-21 17:50

Ánya
Tag

Juc!
persze, hogy itt vagyok!! :D :D Hol lennék? :D

A párodnak is itt a helye!! :D Meg neked sem ártunk!!  :D

Lisa!
Jó olvasni téged, felõled, meg minden. Tényleg kicsit idõsebbnek érzem magam, nálad fõleg!! Nádszál királykisasszony!!! :D

én!
A Margitban még van Mihók dr és Imreh fõorvos úr! Mind a kettõjükrõl csak jót tudok írni. DE !!
Ahhoz, hogy maradjanak is sikítanunk kell, mert fogynak!! Menteni kellene  a Margit sebészetét! :( Van egy ilyen topic, külön. Nagyon megszüntetés jellegû változás van ott!! :( :(

Seol!!
Hol vagy? Jelentkezz!! :D

Nincs jelen

#964 2009-01-21 19:07

juc80
Tag

ÁGI!

BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!

Puszi :)

Nincs jelen

#965 2009-01-21 19:22

juc80
Tag

Sziaztok!!

Azért írok is pár szót!

Szóval a helyzet a következõ: elvileg pénteken kiengedik Lacit a kórházból :) Igaz utána hetente egyszer vissza kell menni, hogy helyileg kezeljék a sipolyt.
Elõkerült a sztómás nõvérke is, de nem túl nagy segítség.
Valószínû, hogy Laci dolgozni nem fog tudni menni, amig nincs zárómûtét,mert technikusként dolgozik napi 12 órában, meghatározott szünetekkel, sõt még a reggelit és az ebédet is azt lehet enni, amit bent adnak... jelen esetben ez így elég nehézkes lenne...

Ági! Kérdezhetek? Neked min múlik, hogy lesz e zárómûtét vagy sem?

én! Hát jól válassz sebészt, az nagyon fontos!!! Egy kalappal hozzá, aztán majd mesélj!

Sokan írtátok még régebben, hogy igyekeztek odafigyelni a konditokra, erõnlétre fõleg mûtét elött. Ez rendben van, meg értem is én, hogy fõ az egészség meg a mozgás, de esetetekben esetleg még fontosabb a jó erõnlét?
Lehet, hogy hülye kérdés meg hülyén is fogalmaztam meg, de néha az egyszerû kérdéseket is nehéz leírni :)

További szép napot Nektek!

Pusz

Nincs jelen

#966 2009-01-21 19:44

juc80
Tag

Most olvastam, hogy Sanvito és Seol is Ágik, úgyhogy:

Nektek is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!

:)

Nincs jelen

#967 2009-01-21 20:52

sanvito
Tag

Juc80 !

Köszönöm szépen a névnapi köszöntést !!!! :):):)

Igen, nagyon fontos  a jó erõnlét, fõleg zárómûtét elõtt (elõtte ugye ki tudott errõl gondoskodni...nálam s.o.s életmentõ mûtétek voltak :( )
Viszont a záróra készülni tudtam, hogy minél jobb fizikai állapotban legyek, így próbáltam csökkenteni az esetleges kockázatokat.
Mondhatom úgy is, ÉN mindent megtettem hogy a mûtét sikerüljön, a többi már nem rajtam múlt...

Ági-Seol !!! Nektek is hasonló szép napot !!! (tudom már este van, de minden napra szép napot !!!! Ti sem mondhattátok ma: ez nem az én napom !!!!) :)

MINDENKINEK nagyon szép és fõleg panaszmentes napokat !!!!

sanvito as Ági

Nincs jelen

#968 2009-01-22 13:32

Ági
Tag

Kedves Juc és mindenki, köszönöm szépen a jókívánságokat és természetesen én is minden Áginak és mindenkinek hasonló jókat kívánok.
Juc, nálam azon múlik a záró, hogy a 10 centis végbélcsonkon a fekélyek meggyógyulnak- e. Ha nem, maradok így, de annyira jól érzem magam, hogy ezt sem bánnám...Ez alatt a 3 hónap alatt megtanultam együtt élni ezzel, és a családom is, és ahogy szoktam mondani, az életemért cserébe ez nem nagy ár..DE MEG FOGOK GYÓGYULNI!!!
Ezért is fontos nagyon a jó erõnlét. Amíg tünetmentes az ember, addig kell magát összeszednie, hogy a következõ fellángolásnál legyen tartalékja.. A mûtéthez pedig elengedhetetlen jó kondiban lenni, amennyire lehetséges.
Javasolnám, hogy kérdezzetek az osztályosnõvértõl bátran, ha a sztómásnak nem sok hasznát veszitek. Néha az egyszerû nõvér jobban tudja ezeket a dolgokat, mint a szaknõvérek. Ha pedig ez sem jön be, akkor majd mi itt segítünk.
Dolgozni pedig nem kell visszasietni, mint már mondtam, most a gyógyulás a legfontosabb!! És drukkolok, hogy a Párod holnap végre hazatérjen. Várjuk ide sok szeretettel!
Pusz
Ági

Nincs jelen

#969 2009-01-23 17:22

Ági
Tag

Kedves Juc és Párja, remélem, már együtt vagytok otthon :D!!

Nincs jelen

#970 2009-01-23 17:50

Lisa
Tag

Igen-igen nagyon szurkolunk emiatt! Tessék jelentkezni!

Nincs jelen

#971 2009-01-23 17:56

Ánya
Tag

Várjuk a friss és jó híreket!!
(a kevésbé jók is jöhetnek)

(na jó, a rossz híreket is várjuk!! )

Juc és párja!

Jelentkezzetek!!!

Nincs jelen

#972 2009-01-23 19:28

juc80
Tag

Sziasztok!

Köszönjük az aggódást és a szurkolást :)
Lacit ma késõ délután kiengedték a kórházból :)
Sajnos még nem vagyunk együtt hiszen Õ Debrecenben van, közben meg Komárom-Esztergom megyében lakunk...
Szóval még egy ideig nem lehetünk együtt, mert még naponta vissza kell járnia kötözésre a kórházba. Elvileg már csak egy hét. De már olyan rég óta vagyok itthon egyedül, hogy ez már talán meg sem fog kottyanni.
Úgyhogy igazán csak most fogja elkezdeni próbálgatni a szárnyait... Remélem menni fog neki.
Sokat meséltem Rólatok és beolvastam neki telefonon a leveleiteket. A rokonoknál ahol most van azt hiszem van net, tudja, hogy hol talál Titeket, remélem élni is fog vele illetve Veletek :)
Ha más nem jobb híján egyenlõre maradok Nektek én :)
Az elsõ balesetünk már nekünk is összejött :D Gondolta küld nekem egy mms-t a skót dudájáról (Õ így hívja) De elõször nem nekem küldte hanem egy asztalosnak akit még csak nem is ismerünk, mert csak a felújításhoz kaptuk meg a számát, hátha kell... Szóval azt hiszem okozott neki egy gondolkodós napot :D

Jah, azt hiszem Convatec zsákot kapott, de ezt Õ tudja majd kifejteni igazán Nektek!

Na szép hétvégét, rácáfolva ezekre a szürke, borongós napokra!

Puszi!

Nincs jelen

#973 2009-01-23 20:39

sanvito
Tag

Szia Juc80!

nagyon örülök a jó híreknek !!!!

Sose legyen majd más "baleset" !!!!!"

Nekem is Convatec-em volt, nagyon meg voltam vele elégedve !!!!! Remélem a párodnak is bejön..
Ha majd kérdeznétek, kérdezzetek bátran !!!!!!!

Remélem hamarosan találkoztok is ! Szép hétvégét, "eseménytelen" napokat !

:):):)

Nincs jelen

#974 2009-01-23 22:03

Seol
Tag

Juc80! ha valaki a padlón volt... Én ott voltam! Ezek nélkül a "boszik" nélkül...
Köszönöm Nekik!
És az új hírek...
Ma délután hívott az Iványi adjunktus hogy holnap reggel vérvétel mert valami különleges vér kell a mûtétemhez kötelezõen és valószínû szükség is lesz rá... Ezt meg 3 nappal elõtte kell le venni azt az alapján kérvényezni.
Vasárnap reggel vonulok be, hánytatásra, fosatásra és a többi nyalánkságra. / a stílusom nem változott :D/
és... na és mi lészen? Ki találjátok???:D:D:D
HÉTFÕN MÛTENEK!!!!
UI: Nincs valakinek "kölcsön" egy tel száma, hogy hívhassa fel az ides jó anyám hétfõn hogy mi is van velem? Má ha érdekel :) Naná hogy érdekel Titeket :) Hiszen ezért és ezért is szeretlek Titeket :)

Oda még holnap tuti benézek :D
Nagy kalappal Nektek! meg nekem is :D

Szerkesztette: Seol (2009-01-24 12:47)

Nincs jelen

#975 2009-01-23 22:07

Seol
Tag

jah jah jah.... Maradt egy csomó, vagy 10 doboz egyszer használatos le eresztõs tescos zsacsim. Meg aszem 2 tubus ragasztó. Kell valakinek? Nem tudjátok véletlenül?

Nincs jelen

#976 2009-01-24 08:32

Lisa
Tag

VÁÁÁÁ Seol végre!!!!!!!!!! Nagyon örülök!!
Csupa záró mûtétes!!!!!
Naná, hogy aggódunk és naná, hogy megy a teló szám!!!! Tessék vigyázni osztán ki rúgni a hámból utána...no a lényeg, hogy itt vagyunk és várunk vissza, izgulunk NAGYON!!! És fõképpen ÖRÜLÜNK NEKED!!!!!
A fennmaradt cuccost hírdesdd folyamatosan :D

Juc: no most már Kitartást már bizti nem soká együtt lesztek, és igen remléjük, hogy Párod jön ide, várjuk :D
Elõttted természetesen le a kalappal, mindent megtettél és megteszel amit tudsz!
Most már a gyakorlati dolgok jönnek amik sokkal jobban otthon :D

SEOL!!!  Nagyon jó!!!
Csajok, hogy lehet ezt kifejezni??? Mert így leírni nem igazán tudom....

Lisa

Nincs jelen

#977 2009-01-24 10:26

Ánya
Tag

Juc !
Akkor most kezdõdött az új életetek!! Van humora a párodnak!! Jó név a sztómára ! :D :D
Az asztalost el tudom képzelni!! :D  A párod már most tett  valamit az egészségügyi kultúra terjesztéséért!!
Hamar elszáll az a pár nap, amit külön kell töltenetek, bár nem könnyû idõszak, az biztos!! :(

Otthon minden egyszerûbb lesz, majd meglátjátok.:D :D

Nincs jelen

#978 2009-01-24 17:09

Ági
Tag

Hahó Mindenki!! Csupa jó hírek, ezt nevezem!!
Drága Juc, ez a pár nap már tényleg nagyon hamar elrepül, ezt már féllábon is...ráadásul most már az asztalostól is lehet tanácsot kérni :D ( már ha rájött, mit látott a képen :) ). Hajrá Nektetk!
Seol, Neked nagy gratula! Meg persze sok-sok drukk!! Menni fog ez, nyuszómuszó!! :D
És még az idõ is rácáfolt a  télre..gyönyörû nap volt a mai.
Pusz
Ági

Nincs jelen

#979 2009-01-24 17:28

Ági
Tag

Még valami...tudtátok, hogy a sztómával lehet motorozni??? Képzeljétek, ma - mivel errefelé gyönyörû napos és enyhe volt az idõ-,  elvittük a párommal kicsit megjáratni a motorjainkat...hát valami fantasztikus élmény volt. Volt benne valami szívszorító, mert mikor utoljára mentem a kis drágámmal, még egyben volt a pocim, úgy jó 4 hónapja nem vezettem..de ez most felért egy fél gyógyulással. Imádtam!!!
Pusz
Ági

Nincs jelen

#980 2009-01-24 18:04

juc80
Tag

Sziasztok!

Valóban gyönyörû idõ volt, még a kedve is más az embernek, fõleg ha ilyen jó híreket kap az ember, mint hogy eljött Seol zárója és a "mi" Motoroslányunk újra motorozik :)
Tényleg jó volt olvasni.

Seol! Olvastam, tudom, legalább is sejtem, hogy min mentél át... De most itt van végre a mûtét, amihez kívánok Neked sok erõt és egy hatalmas kalappal :)

Juc

Nincs jelen

#981 2009-01-24 18:23

Lisa
Tag

Sziasztok, naaa ezt mondom mindig, hogy mindenki saját maga tudja és érzi.
Ági, csak így tovább, és látod ezek szerint lehet :D :D :D

Nincs jelen

#982 2009-01-24 18:28

Ági
Tag

Kedves Lisa, nemcsak lehet, egyenesen muszáj!!!:D
Pusz
Ági

Nincs jelen

#983 2009-01-24 20:18

Seol
Tag

Boszik
fel irtam a telszámot amit kaptam. jelzek ahogy magamhoz térek.
Hát hajrá...
Ma még varrnom kell na meg zöldséges rizsát  csinálnom a fagyasztóba a pasiknak meg mitomén Szét vagyok szórva? vagy nem?:O
Most mit mondjak? tudnék... De most jobb ha nem...
Ti tudjátok min és hogyan mentem keresztül...
Ennél már csak jobb lehet!!!
3 hónapon belül akarok egy uj szerelmet :) Lángolót! elsöprõt! Olyan igazit :)
Na meg ne felejtsük... Az idén nyáron... indulni akarok a Balaton szépe választáson!!!:D

Nincs jelen

#984 2009-01-24 20:40

sanvito
Tag

Szia Seol !!!!

No, csak varrjál, fõzzél aztán kapd össze magad és stoppoltasd be azt a likat a hasadon !!!! (varrjon a sebész is...)
Mi aztán tudjuk min és hogyan is mentél keresztül a dolgokon, (mert hogy mi is.... :) ) és nemsokára Te is az "Élet a sztóma utánosok"  közé tartozol majd.
Látod, van élet a sztóma után is !!!!!

no para, erõt, kitartást hétfõre, küldjük az energy-t !!!!!! JELENTKEZZ !!!!!

Na a kívánságaidról sem feledkezünk majd el, tudod, a Boszik ha valamit nagyon egyszerre akarnak..... :):):)

Nincs jelen

#985 2009-01-26 13:06

Seol
Tag

a hétföi mütét elmaradt, mert nem jött meg számomra a vér :( Ugyhogy még egy nap dili De semmi gond Elvégre szombat este óta nem ettem. Minek annyit? Hiszen ez egy tervezett mütét volt :(
Na talán holnap
Boszik a ma küldött energiát kérem átt csoportositani holnapra :D
Puszi Nektek :)

Nincs jelen

#986 2009-01-26 13:20

Ági
Tag

BASSZUs!!! :( (  bocsánat, kiszaladt... ). Fel a fejjel, én elkezdtem a csoportosítást!! Sok sikert!!! Drukk-dukk!!
Pusz
Ági

Nincs jelen

#987 2009-01-26 13:56

sanvito
Tag

Szia Seol !!!

Naná, én úgyis 'A MÛTÉT'-re küldtem, hát addig majd kószál az éterben !!!!

:):):)

Nincs jelen

#988 2009-01-27 10:31

én
Tag

Tudtok valamit Seolról?

Nincs jelen

#989 2009-01-27 12:36

Lisa
Tag

Sajnos nálam nem jelentkeztek :( :( :(
de nagyon megy a drukk!

Nincs jelen

#990 2009-01-27 12:47

én
Tag

Lisa! Beszólsz, ha megtudsz valamit Seol-ról?

Nincs jelen

#991 2009-01-27 12:50

Lisa
Tag

Beszólok én Neked ha akarod :D :D :D
Naná, hogy értesítem a bandát :D !

Nincs jelen

#992 2009-01-27 15:20

Ánya
Tag

Seol!
Már biztos jó kómás vagy a mûtét után!! Jó ébredezést!!
Akkor induljon a pocid mûködése, de izibe!!!
:D :D :D :D :D :D

Nincs jelen

#993 2009-01-28 14:41

én
Tag

Lisa! Ha jönnél, akkor légy szí jelezz, hogy mi van Seollal!

Nincs jelen

#994 2009-01-28 15:05

Ánya
Tag

Seol túl van a mûtéten, még elég gyenge, de be van varrva a plusz egy lyuk :D :D :D

Köszöni a sok odagondolást és szorítást!! :D :D

Nincs jelen

#995 2009-01-28 20:03

Ági
Tag

De jóóóóó!!!:D

Nincs jelen

#996 2009-01-29 09:58

Tomi83
Tag

Sziasztok! Nagy szûkségem lenne pastára ha valakinek van felesleges illetve eladó szívesen megvenném!

Nincs jelen

#997 2009-01-29 11:06

Lisa
Tag

SEOL!!!!! TÖK JÓ!!! Várjuk a további híreket!!! Köszönjük :D
Tomi: sajnos nekem nincsen :(

Nincs jelen

#998 2009-01-29 11:08

Ági
Tag

Szia, Tomi! Nekem van 3 doboz érintetlen Stomic pastám, ha megfelel, írd meg a címedet és küldöm!
Ági

Nincs jelen

#999 2009-01-29 13:54

Tomi83
Tag

A Stomic az bõrtápláló krém ilyen kék és fehér tubusban van nem?   Ha igen akkor az sajna nem jó :( Mert nem ragad rá a zsák, nekem olyan kell amit a sztóma köré nyomok és ráragasztja a zsákot, mert ha ilyent nem rakok akkor nem sokáig marad fent. Dansac vagy coloplast ezt a kettõt ismerem ezek jók nagyon , de ha más van az is érdekel.

Nincs jelen

#1000 2009-01-29 14:02

sanvito
Tag

Tomi83 !

neked akkor ez kell:

A Stomahesive paszta egy kényelmes és hatékony töltõanyag, amely szigetel és védi a bõrt. A termék szivárgásmentes felhelyezését szolgálja, kiegyenlíti a bõr egyenetlenségeit. Meghosszabbítja a tapadófelület élettartamát. Kiszerelés: 60 gr

Nekem is ilyen volt, megnézem maradt-e.....

Szia

Nincs jelen

IBDoktor

Láb