#7451 2009-01-30 07:34
- Györgyina
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Kedves Betegtársaim!
Csak röviden: Sziszikém, ha lehet részletesen írj Danikádról és Magatokról, mindig öröm nekem olvasni Rólatok. Jó egészséget kívánok a kis betyárodnak, Neked nagy erõt, hogy bírd.
Luci: sikerülni fog! mert másképp nem lehet. Szeretetem és gondolataim adjon Neked erõt.
Elgyötört testednek simi, simi. Tarts ki drágaságom, vissza vár Mindenki. Gyorsan-gyorsan. Gyógyulj.
Mindenkinek derûs, egészséges, boldog napot
Betegtársatok Györgyina
Nincs jelen
#7452 2009-01-30 07:47
- akiss
- Tag
Pocak! Akkor ezt megdumáltuk. :) Egyébként hova jársz orvoshoz? Én Berénybe.
Luigi! Irány bulizi! :D
Nincs jelen
#7453 2009-01-30 08:09
- Lisa
- Tag
Sziasztok,
Zolcsi : JÓ HÉTVÉGÉT!!! Tessék pihenni együtt lenni, meg minden csudi jót!!! :D :D :D
Judy : jó klubbozást Neked!
Ánya : szép hétvégét és punnyadást amit Te úgy szeretsz jó sokat :D
Sziszi: Neked sok kakis pelust :)
Roor és Luci : Puszi Nektek.
Nekem remléem a lehetõ legjobb hétvégém lesz, egész hétvégén csak pihennem kell és élvezni az itthon létet, gyönyörû havas idõben remélem sok szánkózással :D Ja és fõzni is fogok egész hétévég, majd jön a beszámoló!
Nita : Veled mi újság ? Rég nem írtál Magadról!!!!
Mindnekinek péntek van utolsó munkanap, már csak egy!!!
Sziasztok!
Nincs jelen
#7454 2009-01-30 09:03
- Pilli
- Tag
Jó reggelt Fórumlakók!
Jelentem: szarul vagyok :( Tegnap ebéd után úgy kellett rohannom vissza a munkahelyre, hogy közben még egy könnycsepp is kicsordult a szemem sarkából és azon imádkoztam, hogy jajjj, csak ne legyen senki a wc-n. Utána jobb votl minden, de egész éjjel morgott a pocim, nem tudtam még alkoholt sem inni :) ma reggel éhes voltam, hát reggeliztem, de utána megint rohanás. és most úgy érzem, hogy olyan a hasam, mintha egy kõtömb lenne benne. Féltem is bejönni dolgozni, de nem mertem otthon maradni. Nem akarok beteg lenni :(:(
Lisa: jajjj de jóóóóóóóóóóó. Én is ezt fogom tenni egész hétvégén. Egyik székbõl, fotelbõl, ágyból ülök majd át a másikba, tévézek, pihenek, olvasok, alszom. JUhuuuuuuuuuuuu. bár nálunk hó nincs, de majd gondolj rám sokat a szánkózás közben! Hóembert is építs ám:)
Akiss: nagyon szívesen. Én még németoktatást is vállalnék, ha lenne kinek :)
Roor: megható leveledre érkezik a válasz.
Luci: hogy vagy kedves?
Zolcsi: köszi szépen és jó hétvégét!
Sok sok puszi mindenkinek, remélem hamarosan én is jobbna leszek és békén hagy Mr hasmenés.
Nincs jelen
#7455 2009-01-30 09:04
- judy1981
- Tag
Sziszi: igen baromira tud viszketni a seb. Amikor a húgomnak olyan kiütései voltak, amit nem lehetett vakarni, azt mondta neki az orvos, hogy vakarja vmelyik (mert kapott egy csomót) plüss állattal. Én is alkalmaztam mûtét után. Szerintem meg lehet próbálni. Akár te vakargatod neki, vagy ha meg tanulja, hogy finoman lehet vele vakargatni, akkor magának is. Végül is csak a felülete viszket.
Zolcsi:OK. Jó Pihenést!
Nincs jelen
#7456 2009-01-30 09:09
- judy1981
- Tag
Pilli: itt valami nem stimmel. Én tegnap reggel óta nem voltam, ami nálam nem normális :( Este madártejjel igazítok, ha addig sem. :D
Nincs jelen
#7457 2009-01-30 09:13
- Pocak
- Tag
Üdv mindenkinek!
Akiss: Szolnokra járok a Hetényibe, oda kerültem elõször és ott is ragadtam! A Dokim jó fej, nem csak a betegségrõl lehet vele beszélgetni, bármikor felhívom hogy gondom van másnap mindig fogad, pedig oszt vez fõorvos és elég elfoglalt! Ha tudsz dátumot, hívd már fel a figyelmem rá nehogy ne vegyem észre! Te, meg vagy elégedve?
Egyébként, jól van mindenki?
Nincs jelen
#7458 2009-01-30 10:37
- Györgyina
- Tag
Sanvito: jó egészséget és ölellek. Sokat eszembe vagy. Azért nem írok Neked, mert még nem ismerléek eléggé ahhoz, hogy írhassak, de remélem ez nem lesz mindig igy.
Szeretettel ölel betegtársad Györgyina
Nincs jelen
#7459 2009-01-30 10:45
- én
- Tag
Hej lányok! Nem irigyeltem pedig tõletek, de nekem is rohangálós napjaim vannak. Mármint rohangálok a porcelánra. Nem örülök neki, de sajna a hidegfront nagyon érzékenyen érint és a sipolyom is rettenetesen dolgozik. Megjöhetne már az a fránya hó!
Nincs jelen
#7460 2009-01-30 10:49
- én
- Tag
Akiss! Asszem te kérdezted valamelyik nap a nyelvvizsgát! Hát az én gyerekemnek könnyebb volt a szakmait bár angolból letenni, az elsõre sikerült is neki. A normálra most készül, még nem ugrott neki!
Nincs jelen
#7461 2009-01-30 10:51
- én
- Tag
Akiss! Bocs ez kimaradt. Tudom, hogy te vidéken laksz és nem tudsz nagyon válogatni. De minden nyelvvizsga attól is függ, hogy hol teszed le. Már nem a várostól, hanem a nyelvvizsga tipusától.
Nincs jelen
#7462 2009-01-30 10:56
- Agica01
- Tag
Hali!
Luci, sajnálom a rossz híreket, de meglásd hamar rendbejössz! Milyen biológiai cuccot adnak? Remit vagy humit?
Sziszi, örülök hogy Dani egyre jobban van, és minden rendben, nekem mindig azt mondták ha egy seb viszketett, hogy azért, mert gyógyul! Reméljük ez így igaz! Kitartást!
Pilli utolsónak hadd gratuláljak én is az államvizsgádhoz! Végre ez is kipipálva! Jöhet a következõ suli. :)
Ánya, az orvosomban teljesen megbízok. Ez a vélemény sajnos nem az elsõ és nem csak az övé, mondta már másik orvos is, korábban is, csak húztam amíg lehetett. Nóri, a szûkülettágításon is gondolkodtam, meg is fogom említeni a dokimnak, de a fõ gond nem ez, hanem hogy a bélbõl állandóan széklet kerül a sipolyjáratokba, és folyamatosan fertõzõdik, hiába van átmosva hiperollal, betadinnal. És ettõl lesznek újabb tályogok. Ez azt jelenti, hogy lyukas a bél, mert hogy jönne különben a járatokba cucc? ez a fõ gond, és ezért kellene tehermentesíteni az alsó részt egy idõre hogy a járatok és tályogok begyógyuljanak. Azért még nagyon reménykedem, hogy a ct talán nem mutat annyira szornyû eredményt, és lehet más megoldás.
Olvasom a hasonló cipõben járók hozzászólásait, fõleg Lisa és Ágiét, és ahogy nyilatkoznak, már nem gondolom hogy ez a világvége és elkeseredve sem vagyok már annyira, ha kell hát kell, legalább utána jól leszek ésnem lesznek állandó fájdalmaim a fenekemen. (a jobb oldalon már egy tenyérnyi gyulladt hely van).
Na, ez megint jó hosszú lett, bocsi!
szép napot mindenkinek, puszi
Nincs jelen
#7463 2009-01-30 11:47
- Tünde
- Tag
Szia Ágica,
Nekem 7 éve vannak sipolyaim, és tályogjaim. Ha a remit az aggresszív dózisban kapom akkor 4-5 hónapig tünetmentesek a sipolyaim. Most sincs semmi bajom, mert dec és jan-ban kaptam a 3-3 remit gyorsan egymás után. Van 2 szalagom októberben tették be,tályog mûtét után. Vannak olyan járataim amik 7 éve megvannak. Mindkét oldalon van sipolyom, de csak a balon van fonál, mert a remitõl egyelõre be vannak gyógyulva, ill. megvan a sipoly, de teljesen rendben van. Nem fáj, nem ürül, olyan, minzha ott sem lenne. Neked a remi nem használt eddig?
Ha 8 hetente kaptam nem voltak rendben tõle, de most, hogy két és 4 hétre kaptam most oké. Már háromszor kaptam a 3 év alatt így és ilyenkor 4-5 hónapig tök jól vagyok.
Jobbulást kívánok hozzá, mert én tudom milyen szar amikor nem tud ülni...stb az ember lánya.
Nincs jelen
#7464 2009-01-30 11:51
- én
- Tag
Nekem azt mondták, hogy nem szabad túl gyorsan bezáródnia a sipolynak, mert akkor újra jön tályog "barátunk"!
Nincs jelen
#7465 2009-01-30 12:05
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Luci, ma nekem továbbra is TE vagy a legfontosabb, ill. a javulásodról szóló reményteljes hír!
Ágica, ha netán mégis arra kerülne a sor, hogy kapsz egy zacsit a pocakodra, ne ess kétségbe, mert a sztóma gondolata csak addig szörnyen elszörnyesztõ, amíg kívülrõl nézi az ember. Amikor megvan, és megszokod, és nem fog állandóan foglalkoztatni a gondolata, akkor tovább folytathatod a teljes életet! Én látom Lisát, és ha nem tudnám, hogy mi "van", soha nem is jutna eszembe, hogy másként jár vécére, mint az átlag. Ne veszítsd el a reményt!!!!!!! :D :D :D
A mai sztorimra késõbb kerítek sort, mert most rohanok vissza dolgozni... :(
Nincs jelen
#7466 2009-01-30 12:05
- Tünde
- Tag
szia te.. én:)
Nekem nem gyors, ha 6-7 éves tályogról van szó, és nem záródott be szerintem teljesen, mert benne vannak a fonalak, csak egyelõre szinte teljesen tünet mentes
Nincs jelen
#7467 2009-01-30 12:40
- Vicaa
- Tag
Úgy látom sokat "szolidárisak" vagyunk Lucival :(:(:(
Ma reggeltõl én is rohangálok, görcsöl, csikar a hasam, csak csücsülök összegubózva. Párom a lányom, aki tegnap anyóséknál megfázott. :( Már tucatszor el lett mondva nekik, hogy abban a katlan nagy melegben ami náluk van ne öltöztessék be úgy Annát, ennek ellenére harisnya, nadrág, hosszú ujjú póló, pulóver és cipõ(!) volt rajta egész nap. Közben még kivitték a szélbe levegõztetni egy dzsekit kapott még a cuccára persze az eredményt most én kezelgetem.
Luci! Gyógyulást jobbulást neked külön is, én nagyon bízom benne, hogy a remi (vagy humi) jó lesz neked! Roor, neked is külön köszönet, hogy vele vagy!
Sziszi, örülök, hogy Dani ily léptékben gyógyul! Piros még a kis popsija? Én nem reklámozni akarom, de a Bepanthent használjuk és csak egyetlen alkalommal volt pirosodási gondunk, amikor pár hónapos volt.
Lisa, Zolcsi nagyon szép hétvégét, jó pihenést nektek!
Nincs jelen
#7468 2009-01-30 14:10
- mano1973
- Tag
Reggel beszéltem Lucival.A körülményekhez képest és...már amennyire lehet ilyenkor jól van.
Holnap nehéz nap vár rá ugyanis...bemegyek hozzá és kénytelen lesz elviselni engem valamint megenni a fõztömet:))
Majd irok róla.
Mindenkinek szép napot.
Szerkesztette: mano1973 (2009-01-30 14:10)
Nincs jelen
#7469 2009-01-30 14:19
- sziszi32
- Tag
Mano kedves, akkor add át légyszi Lucinak a jókívánságainkat, és örülök, hogy van, aki a bajban fogja a kezét! Aki átélte már, az tudja, mirõl beszélek, amikor a bajban valaki osztozik, akár csak a jelenlétével is. :D
Vica, a Bepanthent kerestük, nem volt. Most van egy spéci krém, orvosi valami, attól egy kicsivel már jobb az eredmény. Egyébként azt veszem észre, hogyha száraz papírtörlõvel (patikában vettük, direkt babapopóra) törlöm le a "cuccot", azt nem utálja annyira, mint a nedvesített törlõkendõt. Ami azért pech, mert nemrég vettünk kb. hat csomaggal belõle... :)
Nincs jelen
#7470 2009-01-30 15:37
- roor
- Tag
Halika!
Gyorsban vagyok,mert tesómnál pusztítani kell a kajákat,meg amit még lehet.:D:D:D
Szóval Luci köszöni szépen,"berendezkedett" a krterembe,és ha minden jól megy akkor a doki nem tartja sokáig,amennyire lehet,gyorsítva "kirúgja":D
Hangja jó volt,már nem fáj neki annyira mint tegnap.
Viszont flancol,mert már nem "csak" crohnos,hanem crohn-colitis.
Na egyenlõre ennyi,este lehet befutok még.:D
pá
Nincs jelen
#7471 2009-01-30 17:30
- zotyesz
- Tag
Hali én is beszéltem lucival de Roor és Manó mindent elmondtak már.Talán annyit tennék hozzá hogy a kórházi koszt nem éppen étvágy gerjesztõ.Hétvégén tervezném meglátogatását ha valaki megy hozzá betársulnék én is.
Ma megírtam utolsó vizsgámat eredményt még nem tudok de úgy érzem megvan így suli lassan felejtés egész az államvizsgáig.
Ja roor a crohn-colitis a crohn egy vállfaja azt nevezik igy mikor az egész bél begyullad nekem is az van
Szerkesztette: zotyesz (2009-01-30 18:44)
Nincs jelen
#7472 2009-01-30 17:40
- Ánya
- Tag
Lucinak jobbulást kívánok!!
Lisának és Zolcsinak jó kis hétvégét!!
Nincs jelen
#7473 2009-01-30 17:46
- Ánya
- Tag
Olvasom, hogy többen gyengélkednek :( :(
Akkor a jobbulás kívánás vonatkozik mindenkire, akinek szüksége van rá! :) :D :) :D
Zotyesz!
jó kis kikapcsolódást a vizsgaidõszak után!! :D
Lisa! Jól láttam, hogy te is végeztél a vizsgáiddal? Gratulálok!! :D :D
Pasek? CT?????
Szerkesztette: Ánya (2009-01-30 17:48)
Nincs jelen
#7474 2009-01-30 17:58
- fater
- Tag
gyors jobbulást minden betegünknek,szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#7475 2009-01-30 18:46
- mano1973
- Tag
zotyesz!
Holnap megyek Lucihoz!!Társulsz?:)))
Nincs jelen
#7476 2009-01-30 19:48
- roor
- Tag
Halika!
Na kérem szépen befutottam.:D
Ebben a pillanatban tettem le Lucit.:D
Köszöni szépen a törödést,és kér még sok-sok energiát mert nagyon kivan!
Nekünk mókás,neki kevésbé:mai napi ebédje húsleves kocka kábé vízben feloldva,sehol egy répasziget,vagy tésztazátony.:D
Másodiknak valami vízben fõtt papírvékony húsnak látszó tárgy,darabolt fõtt répa.:D
Fedõ vissza mindkettõre,büfé célbavétele,megoldotta egy csirkemájas szendviccsel.:D
Hiába a kórházi koszt....:D:D:D:D Nem is ette meg.:D
Ja meg kapott 9 azaz kilenc szem háztartási kekszet!:D
További poén,hogy a doki azt írta a lapjára,különösebb diéta nem kell neki,de ez szerinte nem diéta hanem éheztetés.:D
Lehet holnap ugyanezt kapja meg,csak kicsit kisminkelik hogy ne ismerje fel.:D
Bár tesó visz neki kaját,és azt tudom hogy be fogja lapátolni mert imádja.:D
Kérdezte a tökösnõvért,hogy holnap nem kaphatná-e a répát egybe és fõtlenül?:D
Azt mondta neki ,hogy oké csak akkor jól takarózzon be.:D:D:D:D
Szobatársai vacsira körözöttet kaptak,amit enne,de neki ugye keksz.
Beszélgettek halkan hogy ne hallja,hogy õ nem ehet ilyet,bocsánat pontosabban ez nem ehet ilyet,meg tésztát se.
Õ meg gondolta magába akkor kekszet miért?:D
Mintha most tudta volna meg hogy beteg.:D
No komment.:D
Minden nap kap b12,kap vasat,meg infuba antibibit és másik infuba no-spát.:D
Ami tök fölösleges,mert semi görcse nincs.:D
Vizitnél dokink mondta a biológiai kezelést,kérdezte a fõorvos,hogy görcsök?nincsenek.
Hasmenés?kb napi 3.
Hányás?semmi.
Akkor nem kell biológiai neki.
Ugyhogy a remi vagy humi kérdésre a válasz:egyik sem.
Szerintem adtak a sz@rnak egy pofont!:D
De legalább welnessel a kölkök nélkül.:D
Talán még pihenni is tud,bár ráhibáztam hogy csupán a kaja,az ágy,és a szobatársak gázok!:D
Na kérem szépen,aki betéved hozzá,az kaját vigyen neki,mert nemhogy felhízna odabent,hanem még fogyni fog.:D
Üzenetek,puszik,simik és minden egyéb (amire most konkrétan nem emlékszem) átadva nekije!:D
Nem árulkodtam kiknek a felbukkanása várható nála,de megigérte hogy nem kolbászol el messzire hogy megtaláljátok.:D
Ha GPS-es navigáció kell hozzá,hívjatok.:D
Tesó:mondtam mikor vagy pékséges,egybõl remegni kezdett a hangja az örömtõl.:D
Nem is tudom miért!:D:D:D:D
De valami kagylósat emlegetett.Ismerõs?:D:D:D:D
Gyerekek,jó tanács aki kórházba megy mondja le a benti kosztot és kérjen ebédházhozszállítást+vigyen magának zabát.:D:D:D:D
Emailokat olvastam,hétvégén igyexem válaszolni.:D
Netem van!És nem félek használni!Még elõfordulhatok!!!!!!!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#7477 2009-01-30 21:13
- akiss
- Tag
Sziasztok!
Pocak! Én is Szolnokon kezdem, de mindig el akartak hajtani a búsba, mivel Berényhez tartozunk. Ráadásul, elég felületesen kezelték a dolgokat, vissza se hívtak kontrollra a tüki után, holott már akkor is volt gyulladás a vastagbélben igaz 1-2 sejt, de azért adtak 1 doboz salazopirynt, ez 2006 õszén volt. Tavaly ilyenkor viszont a már elõjöttek a tipikus crohn-os tünetek, akkor már mindegy volt, hogy hol, csak szabadítsanak meg a kínjaimtól. Így kerültem automatice Berénybe, mert Szolnokra bejutni elég nehéz. Röviden ennyi. Egyébként én elégedett vagyok a dokimmal, habár most agyon tudnám csapni a medrol miatt.
Luci! Küldök neked kaját fénypostán!!! :D Mit kérsz? Holnap sült csirkemell lesz, még köretet nem találtam ki. 12.00-kor nyisd ki az ablakot! :D
Én! Azt tudom, hogy van különbség a nyelvvizsga típusok között. Nekem könnyû kell, és kb. 10 hónap alatt letehetõ, és államilag elismert és világnyelv... :D :D:D Több kínom nincs! :D Hát az tuti, hogy nálam nem lesz diplomaosztó mert ennyi idõ alatt nem lesz nyelvvizsga, csak az államvizsga meglegyen a többi ráér, de még az is odébb lesz. Még 1 aktív félév elmélet, 1 félév gyakorlat aztán itt a vége! Már alig várom! :)
Nincs jelen
#7478 2009-01-30 21:34
- én
- Tag
Akiss! A suli vége is eljön egyszer, nem is gondolod milyen hamar. De dolgozni se sokkal jobb. Én mondom örülj amig diák vagy.
roor! Én tavaly május-júniusban 35 napig voltam X kórház sebészetén. Én elõször napokig napi háromszor kefirt kaptam (kefirtõl hamenõkém van). Nem hittek nekem. Mikor reklamáltam, akkor reggel-este keksz, délben pedig valamit visz a vízleves,majd mûkrumplipüré. Mikor két héten keresztül ugyanezt akarták megetetni velem, hozzá akartam vágni a nõvérhez. Mondtam nekik, hogy ez egy kicsit sok. Nem értették, hogy miért nem eszem. Hát ekkor felirattam magamnak receptre egy dietetikust, aki minden nap jött hozzám és megbeszélte, hogy mit ennék. Na azért ne féljetek, nem azt fõzték, amit én szerettem volna. De legalább voltak alternatívák. Jó ugyan nem volt, de legalább idõnként valamit tudtam bent enni. Azért nem maradtam éhen, jött a család, a barátok és mindenki etetni akart, merthogy 20 kg-val voltam könnyebb, mint most.
A nõvérekrõl meg ne is beszéljünk inkább! Csak rájuk ne szoruljanak a betegek! Tisztelet a kívételnek, van néhány lelkiismeretes is.
Schnábel fõorvos osztályán fekszik Luci? Melyik belgyógyosztályon van?
Puszi neki és gyógyuljon gyorsan, mert hiányzik a humora!
Na legyetek jók és jól!
Nincs jelen
#7479 2009-01-30 21:50
- porshe
- Tag
Luci! Sokat gondolok rád és biztos vagyok benne hogy nem fogsz éhen halni,lesz aki gondoskodik az ellátmányról! :)
Kitartás és mielõbb zavartasd haza magad,otthon sokkal gyorsabban gyógyul az ember!
Zotyesz grat elõre is!
Nincs jelen
#7480 2009-01-30 22:02
- zotyesz
- Tag
Porshe
köszi
Veletek mi ujs Nóri jobban?
Szerkesztette: zotyesz (2009-01-30 22:05)
Nincs jelen
#7481 2009-01-30 22:06
- akiss
- Tag
Én! Ez hízelgõ, de már nem vagyok olyan fiatal, mint amilyennek gondolsz! :D Tudom, milyen melózni, cirka 4 évet már le is húztam, most pedig gyed-en vagyok, a másfél éves kislányommal! Közelebb vagyok már a 30-hoz, mint a 20-hoz :P , de azért jót tett a hiúságomnak. Egyébként mindig fiatalabbnak néznek, mint ami vagyok, de ez késõbb nem lesz hátrány! :D Levelezõn járok suliba, minden szombaton, a suli vége meg december körül, de az elméletbõl most az utolsó félév.
Nincs jelen
#7482 2009-01-30 22:08
- porshe
- Tag
Zotyesz!
Jobban.
Nincs jelen
#7483 2009-01-30 22:18
- én
- Tag
Porshe! Örülök, hogy jobban van Nóri. Remélem, hogy Tamid nem kapta el! Vigyázzatok magatokra nagyon!
akiss! Bocs!
Nincs jelen
#7484 2009-01-30 22:47
- Dusy
- Tag
sziasztok
luci
sokad gondolok én is rád kívánom, hogy mihamarabb jobban légy és sajnálom, hogy immár mindkettõben részed van.
Lányok adjátok át jó kívánságaimat.
sziszi
hiányolom a beszámolódat!
sziasztok szép estét mindenkinek
Nincs jelen
#7485 2009-01-30 23:10
- sziszi32
- Tag
Az én sztorim nem túl vidám, de "dolgozik" bennem, és el kell, hogy mondjam. Szóval, volt ott egy csaj a kórházban, egy egyéves kisfiúval, a csaj max. 18-nak látszott, de az is csak a gyerek miatt. Este az õ fia sem tudott aludni, hát dumiztunk, azaz én áradoztam a férjemrõl. Aztán szóba került, hogy õk másnap mennek haza, és én tök naivan megkérdeztem, hogy a férje jön érte? Hát persze, hogy megint melléfogtam. A csaj elmondta, hogy férj nuku, van viszont három gyerek, plusz egy csomó adósság a férj után. A csaj kb. tízéves kora óta epilepsziás, és emiatt az anyja szépen visszaél a szituval. Tehát a csaj húszéves koráig este nyolckor ágyban, szórakozás, barátnõk, barátok, ez mind természetesen kimaradt, eltiltás miatt. Plusz a túl izgi filmek, zene, meg amúgy minden, amit egy fiatal esetleg szeretne. Egyetlen kiugrási esélye egy egészségügyi továbbképzés volt, ahol ápolónak tanult. Szerelmes lett, férjhez ment gyorsan, mielõtt lebeszélte volna az anyja. A gyógyszerei miatt nem gondolta, hogy teherbe eshet, de szinte azonnal megtörtént. A férje kiment Ausztriába dolgozni, a nõ a gyerekkel utána. A férj erre megint máshol talált munkát, valami "ügyeskedésbe" kezdett, a csaj megint utána, immár két gyerekkel. Azután hazajöttek külföldrõl, nyitottak egy kocsmát, majd sikerült megvenni egy másikat is. A férj halmozta az adósságokat, elkezdett inni. Különköltöztek, visszakönyörögte a csajt, rábízta a boltot, tovább ivott. Egyszer, már a teljes anyagi és házassági csõd szélén részegen nekiesett a feleségének, aki ekkor végleg elhagyta. De már terhes volt a harmadikkal. Most 28 éves, gyerekarcú, ártatlan lelkû lány, három gyereke van, de a lelkét nem érintette meg sem a szerelem, sem az anyaság. Ismét az anyjával lakik, két munkahelye van, az anyja neveli (ellene is) a gyerekeit. Utána az élet, pedig még nem is élt semmit.
Megdöbbenten hallgattam õt, és olyan szomorú lettem, hogy nekem annyi minden jót adott az élet, és csak nyavalyogtam egy kis bababaj miatt, amibõl végülis sikeresen kiléptünk, de másnak egyáltalán nem ennyire könnyû "kilépni", kimenekülni.
Hát ezt a sztorit akartam veletek megosztani, kedveseim.
Nincs jelen
#7486 2009-01-30 23:26
- Pocak
- Tag
Hát drága Sziszi, van akinek ki jut az életbõl valamiért, én azt szoktam mondani hogy valakit megpróbál az élet felkészíteni valamire, mert ennyire szerencsétlen saját magától nem lehet!
Nincs jelen
#7487 2009-01-30 23:28
- én
- Tag
sziszi32! Ez valóban szomorú. De sajnos nem tudsz a hölgy bánatán segíteni. A ti bajotok sem volt piskóta, más ilyen helyzetben már rég kétségbe esett volna. Ti azonban hõsiesen végig csináltátok. Te aztán biztosan tudod, hogy milyen egy beteg gyerek sajnos!
Legközelebb Danibetyárról mesélj! Mit rosszalkodik mostanság?
Vigyázzatok magatokra, egymásra!
Nincs jelen
#7488 2009-01-31 01:34
- sziszi32
- Tag
Danibetyár ma azt játszotta, hogy utánozott minket, mármint amit mondtunk, persze, a saját dialektusában. :D :D :D Kijött az egyik hátsó foga, de csak az ujjaink morzsolására használja, enni még nem tud vele :D Szóval, bitangul aranyos!! Persze, én részrehajló vagyok... :D
Nincs jelen
#7489 2009-01-31 07:03
- Pocak
- Tag
Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap rossz hírek jöttek a munkával kapcsolatban, úgy is mondhatnám hogy a sz... f... rossz végén álltam egész nap, és levezetésképpen elmentem a mulatóba a szomszédommal egy lájtos sörözésre! Medrol ide, imuran oda, nemérdekeeeeel! Ha a mai napon nem történik valami jó, este ismét mulató lesz! Legyen szebb hétvégétek! Veletek mi újság? Luci jobban vagy már? Írjatok már valami jót!
Nincs jelen
#7490 2009-01-31 07:49
- mano1973
- Tag
jó reggelt!
Már javában fõzök és csinálom a kaját kis családomnak és leszboszi Lucinak:)
Bár nem tudom a fasírt mennyire tesz jót neki de...hát nem kell diétáznia.No azért csinálom a kedvencét is.neeeeem nem köröm pörit:)))Csak egy kis piritott tarhonyát hát mégis csak kórházban van és a beleinek nem bizti hogy jót tenne a köröm pöri ecetel alma paprikával:))Bár....tuti befalná még ha bele is pusztulna:))
Sütök még egy kis kenyeret és viszek vésztartaléknak jó kis vákumos elõre csomagolt felvágottat hátha nagyon éhezik:))
na jóóóóóó egy kis süti is belefér még bár.....nem sajtos kagyló mert arra se idõ se alapanyag már ebédig de kedden azt is megkapja:)))
Gondoltam jót tenne neki egy üveg bor is intravénásan....mert hát azt mondják a vörös bor jó vérserkentõ és ha már amugy is elég vérszegény akkor válasszunk egy kellemesebb fórmáját a vérserkentésnek:)))
Délután írok mi van vele és hogy érzi magát.
mindenkinek szép napot.a picuroknak sok puszi.Danibatyunak külön is!!!!!
Nincs jelen
#7491 2009-01-31 07:52
- Nelly
- Tag
Sziasztok
Sziszi olvastam a sztorit...ilyenkor ez a mondat jut eszembe:
"Panaszkodtam,hogy nincsen cipõm,mígnem találkoztam egy olyan emberrel akinek nincsen lába."
Na megyek meló...:D nem szívesen...de legalább van hol :D:D
Nincs jelen
#7492 2009-01-31 08:27
- Györgyina
- Tag
Szép jó reggelt Mindenkinek.
Pocak: Ha ki akarod Magad nyírni, legalább ne idegesíts. A piálás tudod mennyire ártalmas. A rossz hírek ellen nem véd meg, de piszkosul ki fog nyírni. Tudod Te ezt és mégis csinálod. Szabad ember vagy, az életeddel azt kezdessz amit akarsz, de a Barátaid kötelesége, hogy óvva intsenek a jóra. Meg vagy intve. Kérlek a problémáidat old meg és ne az egészségedet tedd tönkre.
Vagyunk itt néhányan, akik ezerrel küzdenek az egészségükért az életükért. Ez a jó hír. Lásd meg a sorok között a sok jót is, ne a bárban vagy hol keresd a vigaszt. Az nem vigasz, hanem öngyilkosság Neked. Kérlek szépen légy jó.
Nellyke: én ezt az idézetet még nem hallottam, de mennyire igaz. Akár mottó is lehetne. Jó napot szépségem és egybe, egészségesen gyere a munkából.
Mano: barátságból ötös.
Sziszi: nagy lélekre vall, hogy a nagy bajodban még másra is tudtál figyelni. Danibetyárnak egymillió puszi.
Del komám: a mai napod legyen jobb, vigyázz Magadra. Lájtosat egyél és pihizz.
Mindenkinek szép napot, betegnek gyógyulást kiívánok.
Nincs jelen
#7493 2009-01-31 09:50
- mano1973
- Tag
györgyi!!
Hát nem csak akkor barát a barát ha bulizni kell és jól érezni magunkat neeeeem?:))
Lucivl amugy is már 24 éve nyúzzuk egymást:))
Most beszéltem vele telón mindenkit puszil, köszöni az aggódást és siet meggyógyulni hogy aztán itt ronthassa a levegõt:))
Nincs jelen
#7494 2009-01-31 10:02
- Ánya
- Tag
Del!
jobbulást, pihenést és minta beteg vagy, ha nem ugrálsz ki a hámból! :D :D
Lucinak sok finom ételt is kívánok! :D :D
Manó!
Egy tündér vagy! :) :D
Pocak! Ez tényleg önsorsrontás, bár kétségbeesésedet értem. :( :(
Sziszi! Köszi a szívszorító történetet, tanulságul szolgálhat nekünk. Azért Danimotyóról én is szívesebben olvasok :D :D
roor!
Annyira jó, hogy ilyen jól leírtad Luci helyzetét. Így kicsit jobban el tudom képzelni, mi is van vele....
Nincs jelen
#7495 2009-01-31 10:05
- mano1973
- Tag
ánya!
Maradjunk az ANGYAL-nál:)))
Igaz pillikirálylány?:)))
Nincs jelen
#7496 2009-01-31 10:06
- Vicaa
- Tag
Roor, köszönet a részletes beszámolóért! Nagyon dühít, hogy nem kapja meg a biológiai kezelést, különösen azért, mert ugye gondolom én a tükrözés eredménye magárért beszél, a tünetek pedig egy dolog, van, hogy nem is olyan rossz az ember véreredménye és mégis nagyon rosszul van, illetve fordítva. Nade azért mégis csak a bél állapota a meghatározó!!!! Akkor minek kínozták õt a tükivel, kérdem én!
Na annak viszont nagyon örülök, hogy bannak kedvesebbnél kedvesebb látogatói, így legalább már bizti nem hal éhen és lesz jó társasága is! :)
Sziszi, szomorú amit leírtál, szegény embert az ág is húzza, hát a hölgynél ez végképp igaz.
Györgyina, kis aggódó Tündérke, puszillak!
Majd még igyekszem jeletkezni estefelé, ha még olvasol Roor, vagy Mano, akkor kérlek adjátok át gyógykívánságaimat és puszijaimat Lucinak!!!
Nincs jelen
#7497 2009-01-31 10:22
- nori
- Tag
Luci gondolunk Rád,légy erõs,egyél jókat a hozott kosztból..a kórházi kajától én is lefogytam,hiába voltam "roboráló" diétán:(
Nincs jelen
#7498 2009-01-31 11:52
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Del, azért voltam fenn olyan késõn, mert megnéztük a zurammal a hellboy 2-est (nagyon tetszett), és pezsgõztünk egy jót. Persze, egyébként hullafáradtak voltunk, csak az image kedvéért maradtunk fenn (péntek este mindig a bulié, még ha ilyen szerényen is zajlik, mint nálunk), máshoz már nem is igen volt erõnk... :P Amúgy válaszoltam neked a kérdésedre, nemtom, hogy megkaptad-e. :D
Vannak ám még kórházi sztorijaim, ha valakit érdekel!
Danika: én nem tudom, mit csinálunk rosszul, de ma reggelre a popója kisebesedett. Igaz, nem nagy részen, de pont ott, ahol "ül" rajta. Muszáj voltam kifertõtleníteni, Danika nagy bánatára, nekem jobban fájt, mint neki, de hát ugye oda a széklet megy, nem hagyhattam, hogy nyílt seb maradjon. Most a Sudocrem-mel próbálkozunk és púderrel, de ha ez sem segít, akkor nagyon tanácstalan leszek. :( Van valakinek tapasztalata, anyukák, a sebgyógyító porral (nálunk Framykoin a neve)??? Segííííítsééééég!!!! :(
Ami jó, hogy morzsikomának visszajött az étvágya, és a színe. Még tegnap is olyan sápadt volt, fõleg, mikor aludt, mint aki nem is él, de hála Istennek, mára már szép piros arcú kisbetyárka. :D :D :D Tegnap volt egy hete, hogy mûtötték, és mintha semmi se történt volna, nincs (részünkrõl érzékelhetõ) fájdalma, csak mindig vakarná a sebet. :D :D :D
Slusszpoén: éjszaka majdnem lerúgott az ágyról, elõször a férjem esett le majdnem, aztán meg én... :D
Nincs jelen
#7499 2009-01-31 12:29
- Ánya
- Tag
Sziszi!
Dani sztorikat minden mennyiségben!! :) :)
Popsijáról a sztómám idején használt krém jut az eszembe. Akkor sokat segített még,amikor a husim látszott, akkor is. Nem maradt abból egy kicsi? Persze az ragasztó is volt, de ha nem tettem oda (volna) a zacsit akkor elveszti a ragasztó hatását és marad a sebgyógyító. Volt valami rózsaszín folyadék is. Száratott és gyógyított.
A felfekvéseknél használt krém is jó lehet. Persze nem tudom, hogy babának lehet-e??
Nagyon szorítok, hogy valaki tudjon jó tanácsot adni és jobban legyen az a fontos hely!!
ezer pusszantás és jó ötletek repülnek felétek!! :D :D
Szerkesztette: Ánya (2009-01-31 12:30)
Nincs jelen
#7500 2009-01-31 12:42
- judy1981
- Tag
nem olvasok végig, csak gyors bekukk, mert indulok Db.-be. Mindenkinek szép napot!
Lucinak 1000puszi!!!
Nincs jelen