#901 2009-01-17 10:38
- barna-by
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Egy kérdés: Van olyan akinek a fejbõre begyulladt? Nekem tök seborás, meg még nemtom mit mondtak rá és valószinüsitik, hogy a humitól van. Van ilyen másnak is?
Nincs jelen
#902 2009-01-17 16:15
- nori
- Tag
Pötyi,szerintem kérdezd meg az orvososodat õ ismeri-e,használja-e a Remit,Humit..szerintem nem kell belenyugodni 42 évesen a csontritkulásba,mág ennyit ki kelll huznod velük:)
Barna,
nekem ilyen gondom nincs de bizonyos helyeken néha-néha rettentõen viszketek,többek közt a fejbõröm is...
Nincs jelen
#903 2009-01-21 09:54
- Evelin
- Tag
Agika.Nekem is van szürkehályog a szememen ,de meg nemkell müteni,bar a bal syememre rosszabbul latok.en is 8 eve szedek syteroidokat és ey ettõl van.A chron is bántja a szemet,allandoan gzyulladásban volt,gyakran jártam a szemészetre,de amióta kapom a Remit,tûnetmentes vagyok.Sajnos énrám is vár a catarakta mûtét a kõzeljõvõben.
Nincs jelen
#904 2009-01-31 21:31
- tica
- Tag
Sziasztok! Rég jártam erre.
Ezen a héten kellett volna meg kapnom az 5. remimet. Persze nehogy simán menjenek a dolgok, tisztára megszívtam. Kezdõdött azzal, hogy már megint lebetegedtem, most arcüreggyuszi helyett a torkom adta be az unalmast, lázas voltam, ami nem mostanában fordult elõ velem, mióta szedem az immurant.
Persze végül megint kellett antibiotikum, mert nem futotta saját erõbõl a gyógyulás. Na, itt volt a bibi, mert persze ez rögtön nem tetszett a hasamnak. Volt hasmenõke, hányinger, miegymás.. Mentem az orvoshoz, a követezõ remi miatt, erre mondta, hogy sztornó, vigyek mintát az áentsznek, mert hogy gyanakszik. És mi volt? Másnap felhívták, hogy kész az eredményem, és pozitív. sikerül kiirtani az összes megmaradt kis bélflórámat, ehettem valamit ami nem volt elégggé megmosva, és kész. Most szedhetem a kliont, atán egy hét múlva újabb minta, és csak ha negatív akkor jöhet a remi.
A kliontól persze már fáj a gyomrom két nap után.. Most szedhetek megint qamatelt
Érzitek ti is, hogy ez már már a vicc kategória?
Remi (immunrendszer nuku) = vírusfertõzés (immunrendszer nélkül rögtön felülfertõzõdés)= antibiotikum = bélflóra kampec, hasmenõke = klion (gyomor kilukad)= qamatel
Remélem ezzel vége a sornak, mert nagyon unom.. :(
Nincs jelen
#905 2009-02-01 11:27
- Vicaa
- Tag
Tica jobbulást neked és mihamarabbi remit! Sajnos igazad van ez egy ilyen körforgás. Bár nekem szerencsém van, annyira durván még nem fajult el a vírus. Amikor beleestem egész gyorsan átvészeltem. Remélem te is hamarosan rendbejössz! Puszi az ifjú Ticának is! :)
Nincs jelen
#906 2009-02-01 13:39
- Nita
- Tag
Tica!
....=jobbulás=remi=még jobban levés=tök jó minden megint sokáig :D
Remélem ezt írod nemsokára tudod mindig azt szoktam mondani ennyi rossz után valami jónak kell jönnie ez világ rendje, hogy kiegyenlítõdjenek a dolgok!
Én jól vagyok minden rendben, vannak görcseim de az nem érdekel, a vérképem eredményét nem tudom mert beteg a dokim, de biztos az is jó..szóval nálam (kip-kop) mûködik a humira.
Nincs jelen
#907 2009-02-01 14:03
- aiolosz
- Tag
tica írta:
"...Rég jártam erre. Remélem ezzel vége a sornak, mert nagyon unom.. :(
Tica, mar nagyon hianyoltalak meg a tunder lanyodat.... es bizony nem voltal irigylesre melto helyzetben, ugye jo, ha multidoben fogalmazok...
Halkan mondom, en nagyon jol erzem magam, remelem a Humiratol, ugy, mint a kezdet_kezdeten.
Nekem nem volt lehetosegem, hogy valasszak, Remicade or Humira, de amit a Remivel kapcsolatosan itt olvasgatok, szamomra nem vitas, hogy mit valasztanek....
Tica, latod, szoritunk Neked, forduljanak jobbra a dolgok Nalad, ezt kivanom
:-*
aiolosz®
Nincs jelen
#908 2009-02-01 16:07
- tica
- Tag
Olyan aranyosak vagytok, köszönöm a bíztatást! Jobban vagyok, ami azért is megnyugtató, mert ugye akkor nem a colitis, csak úgy simán benyaltam valamit. Fõleg, hogy megjött a laborom, és a crp 4, ami tök jó.
Ha szépen szedem a kliont, akkor jövõ héten megkaphatom a remit.
Nincs jelen
#909 2009-02-01 16:59
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Január 27-én a Péterfy Sándor utcai Kórházat ismét felvették az IBD Centrumok közé, így most ott is adható lesz a Remi és a Humi. Köszönjük az aláíróknak!
http://mccbe.hu/
ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR
k ö z l e m é n y e
a járóbeteg ellátás keretében rendelhetõ Humira*, Remicade** készítmények colitis ulcerosa és Crohn-betegség esetén történõ felhasználására kijelölt intézmények listájáról
*, ** 44. Felnõttkori súlyos Crohn-betegség (18 éves kor felett és CDAI>300) (K5001, K5011, K5081) kezelésére, amennyiben legalább három hónapig alkalmazott hagyományos gyógykezelés (szteroid- és immunszuppresszív terápia, fisztulázó Crohn-betegség (K5012, K5082) esetén antibiotikum-terápia, drenázs és immunszuppresszív kezelés) ellenére a betegség aktivitása igazoltan nem csökken (CDAI>300), vagy szteroidfüggõség (3 hónapon túl szisztémásan ?10mg/nap prednisolon eqvivalens dózis, vagy ?3mg/nap lokális szteroid alkalmazása) igazolható, vagy a hagyományos gyógykezelés toxicitás miatt nem alkalmazható, a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa három hónapig, ezt követõen megfelelõ válaszkészség esetén (CDAI minimum 70 pontos csökkenése) további kilenc hónapig (készítményváltás lehetséges mellékhatás vagy progresszió esetén, illetve panaszmentes idõszakot követõ relapszus fellépésekor ismételt terápia megkísérelhetõ) – a külön jogszabályban kihirdetett finanszírozási algoritmus figyelembevételével – a 8. számú mellékletben meghatározott finanszírozási algoritmus figyelembevételével - az OEP által közleményben közzétett gyógyszereket: Humira, Remicade
** 45. Gyermekkori Crohn-betegség (6-17 éves korig) (K5001, K5011, K5081) kezelésére, amennyiben legalább három hónapig alkalmazott hagyományos gyógykezelés (szteroid és immunszuppresszív terápia) ellenére a betegség aktivitása igazoltan nem csökken (PCDAI>30), vagy a hagyományos gyógykezelés toxicitás miatt nem alkalmazható, a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa három hónapig, ezt követõen megfelelõ válaszkészség esetén (PCDAI minimum 15 pontos csökkenése) további kilenc hónapig (készítményváltás lehetséges mellékhatás vagy progresszió esetén, illetve panaszmentes idõszakot követõ relapszus fellépésekor ismételt terápia megkísérelhetõ) – a külön jogszabályban kihirdetett finanszírozási algoritmus figyelembevételével – a 8. számú mellékletben meghatározott finanszírozási algoritmus figyelembevételével - az OEP által közleményben közzétett gyógyszereket: Remicade
** 46. Súlyos, aktív colitis ulcerosa (UCDAI>9) (K5180, K5190) indukciós kezelésére, amennyiben intenzív, teljes dózisú parenteralis szteroid és maximálisan tolerálható dózisú immunszuppresszív terápia ellenére a betegség aktivitása nem csökken (UCDAI>9) és a kezelés megkezdése nélkül a colectomia nem kerülhetõ el, dokumentált sebészeti konzílium alapján a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa három hónapig, ezt követõen megfelelõ válaszkészség esetén (UCDAI minimum 3 pontos csökkenése) további kilenc hónapig (panaszmentes idõszakot követõ relapszus fellépésekor ismételt terápia megkísérelhetõ) - a 8. számú mellékletben meghatározott finanszírozási algoritmus figyelembevételével - az OEP által közleményben közzétett gyógyszereket: Remicade
Budapest
- Fõv. Önkorm. Szent János és Észak-budai Egyesített Kórházai
- Semmelweis Egyetem, I. és II. Belgyógyászati Klinika
- Állami Egészségügyi Központ
- Madarász utcai Gyermekórház-Rendelõintézet
- Fõv. Önk. Péterfy Sándor u. Kórház-Rendelõintézet
- Fõv. Önk. Heim Pál Gyermekkórház
Debrecen
- Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Gyõr
- Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
Kaposvár
- Kaposi Mór Oktató Kórház
Miskolc
- Miskolci Egészségügyi Központ, Gastroenterológiai Osztály
- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház
Pécs
- Baranya Megyei Kórház
- Pécsi Tudományegyetem, Orvostudományi és Egészségtudományi Centrum
Szeged
- Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Szekszárd
- Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza
Szombathely
- Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit ZRt.
Veszprém
- Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelõintézet
Zalaegerszeg
- Zala Megyei Kórház, Gasztroenterológia
Nincs jelen
#910 2009-02-03 19:08
- nori
- Tag
Azok akik kapják a Humit/Remicade-t kérdezlek Benneteket,
mertek azóta olyat enni amit eddig nem,ha igen mit? És okoz-e panaszokat?
Nincs jelen
#911 2009-02-03 22:10
- barna-by
- Tag
nori: Én elkezdtem japán kajákat fõzni és nem okoz gondot a jégcsapretek, amitõl elõször nagyon féltem. Merjünk próbálkozni, mert még jó is kisülhet a dologból
Nincs jelen
#912 2009-02-03 22:23
- Nita
- Tag
Nori!
Igen szoktam próbálkozni van ami megy már és régen nem ehettem, de olyan is akad ami maradt a tiltó listámon...nem írok semmi konkrétat, mert nem vagyunk egyformák...
na jó :D a jégcsapretket én is próbáltam nem volt gond!
Nincs jelen
#913 2009-02-04 09:56
- Evelin
- Tag
Nori.Igen én is szoktam probálkozni,de nem nagy sikerrel.Sajnos a diétát most is bekell tartani,de vannak akik sok mindent megehetnek,amit eddig nem.Volt velem egy nõ,aki mar a 8 Remit kapta,és dicsekedett vele ,hogy ehet kaposztát gyûmölcsöket. aszalt szilvat minden gond nélkül.De azota meghiztam jobb ay étvágyam,nincs hasi fájdalom,puffadás, és hasmars.max.2X naponta .Jó lenne ha igy maradna az Állapotom én megvagyok igy is elégedve és örülök ,hogy megkaptam ezt a drága kezelést.
Nincs jelen
#914 2009-02-04 14:00
- Tünde
- Tag
Szia Nori,
Amikor kapom a Remit bármit ehetek, semmi bajom, esetleg puffaszt. Egyébként semmi hasmars tejtõl, káposztától, babtól. Híztam is december óta 8kilót.:(
Nincs jelen
#915 2009-02-04 19:09
- nori
- Tag
Jaj de jó ezt hallanni,talán megpróbálok én is ezt-azt..annyira ki vagyok éhezve:-)
Nincs jelen
#916 2009-02-07 16:16
- Evelin
- Tag
Tûnde.Ugy irigyellek .hogy sok mindent megtudsz enni amiota a Remit szeded.volna egy kérdésem ,hogy a Reminek Te semmilyen mellékhatását nem észlelted idáig?Hány infusiot kaptál már?Nemszokott fájni a téerded, bokád kezed stb.
Nincs jelen
#917 2009-02-08 18:38
- Orsi30
- Tag
Sziasztok !
Régen nem jártam már erre, mert sajnos szeptember óta kínlódom az aktív colotisemmel, és ez nagyon durva idõszak volt, 6x kaptam trafót és hát az állandó véres hasmenésrõl nem is beszélve. A múlt hétem meg a lábamon jött ki valami erythema ... kiütés, ami szintén a colitis miatt van. Volt már valakinek ilyen tünete? Nagyon kellemetlen és fáj, és a dokim azt mondta, hogy az egyedüli megoldás a szteroid (megint) a tünetek enyhítésére. DE! Pénteken tudtam meg hogy beválasztottak a Humira programba, szóval holnap kapom életem elsõ Humira injekcióit!! Várom már nagyon, és tudom, hogy használni fog !! :)
Nincs jelen
#918 2009-02-08 20:37
- Matt
- Tag
Colitisre Humi? :o Ezt szokták?
Nincs jelen
#919 2009-02-08 23:49
- Nita
- Tag
Orsi30!
Igen az én lábamon is volt ilyen én is szteroidot kaptam rá...erythema nodusun ha jó emlékszem fájt nekem is, de ahogy elkezdték kezelni jobb lett. Most én is humit kapok azóta nem volt semmi gond. Ez biztos segít neked is, majd gyere és mesélj hogy hat nálad. Jobbulást neked!
Matt!
Szoktak igen, bár ritkábban mint a crohnnál, de van itt is aki kapja és bevált neki.
Nincs jelen
#920 2009-02-09 06:18
- Vicaa
- Tag
Nori, mióta kapom a remit sokkal több dolgot meg tudok enni panasz nélkül. Kivétel maga a tej, kukorica, borsó, nagyon zsíros kaja után meg hányingerem van. Az igazat megvallva azonban az étvágyam tizede az azelõttinek.
Nincs jelen
#921 2009-02-09 06:19
- Vicaa
- Tag
Orsi, remélem a Humira neked is hatásos lesz, mint Nitának, én is várom a beszámolót!
Nincs jelen
#922 2009-02-09 06:36
- aiolosz
- Tag
Matt írta:
Colitisre Humi? :o Ezt szokták?
Igen, jelesul en is colitises vagyok....
Nincs jelen
#923 2009-02-09 11:10
- Orsi30
- Tag
Nita és Vicaa!
Köszi a bátorító szavakat, ma reggel megkaptam az elsõ 4 szurimat, és természetesen beszámolok mindenrõl. A dokim azt mondta, hogy a szuriknak hamar hatnia kell, és remélem, hogy a Humira elsõ áldásos hatásaként a lábamon lévõ dudoroktól fogok megszabadulni:)
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#924 2009-02-13 10:27
- Evelin
- Tag
Hello.voltam kontrolra,és a Crp meg mindig magas 55.Az orvosok ugy dõntöttek,hogy valahogy a Remi nem használ sõt meg rontott az állapotomon,amit én se értek,igz lehet Humirara váltok,de meg menni kell konzultaciora a docentkahoz ,na es kérvényt kell adni be a biztositonak,aki majd fedezi a Kõlcségeket.Pedig mar egy éve szedem a Remit,es 3 honapja van ,hogy rosszabbul vagyok.csak az izületreim nefájnénak annyira.Mindenkinek szép napot.
Nincs jelen
#925 2009-02-13 11:19
- Orsi30
- Tag
Kedves Humirások!
Az érdekelne, hogy nálatok a kezelés megkezdése után mikor kezdtek hatni a szurik, és mikor lettetek jobban. Elõre is köszönöm ! Kellemes hétvégét mindnekinek!
Nincs jelen
#926 2009-02-13 15:06
- luca
- Tag
Szia Orsi!
Miután megkaptam az elsõ négy injekciót, már nem jöttek újabb csomók a lábamra, és kb. 2 hét múlva el is múltak. Azt nem mondom,hogy nyomtalanul, mert barna foltok maradtak a helyén, de ez legyen a legynagyobb problémám. A közérzetem is hamar javult, étvágyam is van, és nagyon sok étel egyáltalán nem okoz semmi problémát. Sokat híztam ( kb. 10 kg), még így sem vagyok kövér (174 cm-hez 67 kg) . 9 hónapja kapom az injekciót, és soha nem éreztem ilyen jól magam!
Mindenkinek további szép napot!
Nincs jelen
#927 2009-02-13 18:19
- aiolosz
- Tag
Orsi30 írta:
"..Kedves Humirások ! Az érdekelne, hogy nálatok a kezelés megkezdése után mikor kezdtek hatni a szurik, és mikor lettetek jobban. Elõre is köszönöm !
Orsi, nezd meg ennek a topicnak a 533-as hozzaszolasatol kezdve amiket en irtam, azt hiszem eleg reszletes voltam, nem akarom megegyszer leirni. En mar majdnem egy eve adom magamnak a Humirat es egy visszaesestol eltekintve rendben vagyok.
Nita irt meg reszletesen a Humirarol, keresd az Õ hozzaszolasait is.
Nincs jelen
#928 2009-02-13 20:35
- Nita
- Tag
Orsi!
Csak azt tudom ajánlani én is olvasd végig a fórumot, az én kezelésem idén augusztustól kezdõdik, és probáltam mindenre kiterjedõen írni az állapotomról azért hogy késõbb mások lássák az eredményt. Barna-by is írt még nem olyan rég és azt hiszem nála is hamar hatott. Remélem veled se lesz másképp!
Evelin! Nem tudom mi lehet a gond nálad, de csak megkapod a Humit és az majd remélhetõleg jobban hat. Sajnos az ízületek nagyon érzékenyek erre a csúnya hideg idõre, és persze a gyulladástól is fájnak. Remélem hamarosan olvashatjuk nálad is a változást.
Pont ma voltam injekción, és megkaptam a vérvételem eredményét is minden teljesen jó, és úgy tûnik már a budenofalk-ot is letehetem két hét múlva. A pentasámat meg lecseréljük egy granulátumra amit reggel kell meginni ez retard hatású és ezzel már szinte semmi bogyeszt nem kell szednem. :) Tényleg jól is érzem magam, és ha valamelyik nap nem ettem volna egy kis kukoricás pizzát (amitõl azt hittem elpatkolok :cool: ) már nem is érezném hogy beteg vagyok. A legnagyobb örömöm mégis az hogy az ízületeim nem fájnak, voltam korizni is, meg tornáztam kicsit csak a teszt kedvéért, de semmi...:D
Kitartást mindenkinek, és mielõbbi jobbulást!
Nincs jelen
#929 2009-02-14 10:09
- Orsi30
- Tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Aiolosz végig nézem az írásaidat, hiszen te már régi motoros vagy humira téren:) Nita köszi a biztatást!
Amit eddig tapasztaltam bár még csak pár napja kaptam meg az elsõ szurikat, hogy bár még megy a hasam de a vérzés mennyisége csökkent, javult az étvágyam, és több energiám is van, ja és nem mellékesen azok a fránya csomók a lábaimon is kezdenek rendezõdni :)..kíváncsian várom a második adag szurikat ami febr.23-án lesz. Lassan kezdem újra érezni, hogy az életem visszatér a rendes kerékvágásba :)
Jobbulást mindenkinek!
Nincs jelen
#930 2009-02-16 13:30
- Evelin
- Tag
Szeretném megkérdezni,hogy Ti akik remit kaptatok ,meddig szedtetek?vagyis ,hogy hány infusiot kaptatok.Es irjanak ,olyak is akiknek a Remi nemhasznált es mást rendeltek pl. a Humirat.szoktak e es mikor csinálnak kontrol colonoskopiat.?hanyadik infusio utan.Varom a válaszokat elõre is köszönöm.Pa
Nincs jelen
#931 2009-02-16 22:52
- Marcsi984
- Tag
Sziasztok!
NITA!!Te crohn beteg vagy?vhogy számomra nem derült ki egyértelmüen.Mennyit kellett várnod a Humirára?milyen panaszaid voltak?Nekem nincsen görcsöm és hasmenésem(már) "csak" néhány sipollyak küzdök.Igaz h.bezárja öket?Köszi elöre is!
Nincs jelen
#932 2009-02-17 06:35
- Vicaa
- Tag
Marcsi, Nita neve alatt olvashatod, crohn.
Evelin én most lesz egy éve, hogy kapom a remit, nekem használ. Március elején megyek legközelebb, majd akkor a doki megmondja kapok e még.
Nincs jelen
#933 2009-02-17 11:01
- lacci
- Tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tõletek, hogy hallott-e már valaki az MDX-1000-rõl?
Ez a remi másik neve talán? Vagy teljesen más infúzió? Kaposváron ezt kapta egy ismerõsöm colitis-ben..
Köszi.
Nincs jelen
#934 2009-02-17 11:26
- aiolosz
- Tag
Ma, a hoeses ellenere nagyon jo napom volt. Az a "Humiras" study, amiben en resztveszek, aprilisban kifut es egy vastagbel tukrozessel zarul, de....egy ujabb ket ev kezdete, mert meg tovabbi ket evig fogom kapni a Humirat :) :)
Nincs jelen
#935 2009-02-17 12:15
- Vicaa
- Tag
Szuper!!!!!!!!!!! :):):)
Nincs jelen
#936 2009-02-17 12:18
- én
- Tag
Az igazat megvallva a tükrözésért nem irigyellek, de a Humihoz és a programhoz gratulálok!
Nincs jelen
#937 2009-02-17 12:48
- Evelin
- Tag
Hello.A colonoscopiat altatasban vegzik vagy csak Dormicum I.mes Buscopan i.m.En ha belegondolok ,jogy biztos megyek kontrolra meg a hideg is kiraz.de valahogy muszaly vagyok osszeszedni a maradek eromet is hogy kibirjam.Na Pa mindenkinek
Nincs jelen
#938 2009-02-17 14:49
- cina2
- Tag
Sziasztok és Üdv mindenkinek aki a Crohn betegségben szenved! Én még új vagyok itt mert még csak most regiztem. Nem én vagyok a beteg hanem a fiam aki most lett februárban 15 éves. Sajnos a betegség nála 3 éve mutatta meg magát elõször. A szokásos tünetei voltak (drasztikus fogyás,láz,hasmenés,görcsök.súlyos vashiány). Azóta már túl vagyunk a béltükrözésen ahol biztosan megállapították (3 éve) hogy ez a gyógyíthatatlan betegsége van amit egy génhibával magyaráztak. Sajnos nálunk eddig rendszeres volt a visszaesés. Most is aktív a betegség de szerencsére sipoly még nincs. Ma kezdtük az újabb Metypred kezelést reggel 2x16 mg és délben 2x16 mg tablettával és mellette még 3x1 Pentasát 500mg,2x1 Imurant,1x1 Káliumot és 2x1 Apo-Famotidinét szed. Tegnap a Pécsi kezelõ orvosunknál voltunk aki felajánlotta az Imfliximab infúzió kezelést számunkra. Sok rosszat és sok jót is halottam errõl az újfajta gyógykezelésrõl. A Metypred mellékhatásaitól retteg a gyermekem és emiatt is örülnék ennek az infúziós kezelésnek. Valaki esetleg tudna információval szolgálni arról hogy gyermekeknél milyen mellékhatásai lehetnek az infúziónak és hogy hatásos e? Elõre is köszönöm a válaszokat.
Ui: Még az lenne a kérdésem ,hogy kell e fizetni ezért az infúzióért ha a kórház ajánlja fel és ha kell akkor menyibe kerül és közgyógyra felírható-e?
Szerkesztette: cina2 (2009-02-17 15:56)
Nincs jelen
#939 2009-02-17 16:02
- Vicaa
- Tag
Kedves Cina!
A végérõl kezdem. Receptre írják fel, amit a gyógyszertárban lehet kiváltani, érdemes az orvostól rákérdezni, hogy mi a gyakorlat melyikben tudják a betegek kiváltani, mivel nem tartanak minden gyógyszertárban. (legalábbis nálunk). Az ára a dobozdíjnak megfelelõ összeg, ampullánként 300 Ft. (én súlyomnak megfelelõen három ampullával kapok egyszerre)
Úgy gondolom, hogy a mellékhatások mérlegelése során érdemes összevetni a szteroid mellékhatásaival és a fiad jelen állapotával, én azt gondolom mindenképp érdemes megpróbálni.
Nincs jelen
#940 2009-02-17 16:02
- aiolosz
- Tag
cina2 írta:
"....Tegnap a Pécsi kezelõ orvosunknál voltunk aki felajánlotta az Imfliximab infúzió kezelést számunkra. Sok rosszat és sok jót is halottam errõl az újfajta gyógykezelésrõl. A Metypred mellékhatásaitól retteg a gyermekem és emiatt is örülnék ennek az infúziós kezelésnek. Valaki esetleg tudna információval szolgálni arról hogy gyermekeknél milyen mellékhatásai lehetnek az infúziónak és hogy hatásos e? Elõre is köszönöm a válaszokat.
Ui: Még az lenne a kérdésem ,hogy kell e fizetni ezért az infúzióért ha a kórház ajánlja fel és ha kell akkor menyibe kerül és közgyógyra felírható-e?
Cina, javaslom, hogy nezd at ezt a topicok, amibe Te is irtal, mert sok kerdesedre valaszt fogsz kapni es akkor nem kell megegyszer ujra leirni. Egyebkent vannak itt pecsiek is, akik Remicade kezelest kaptak, gondolom majd reagalnak az irasodra.
Nincs jelen
#941 2009-02-17 16:06
- aiolosz
- Tag
Nincs jelen
#942 2009-02-17 16:11
- Vicaa
- Tag
Küldtem Neked betegtájékoztatót Cina!
Nincs jelen
#943 2009-02-17 16:59
- cina2
- Tag
Nagyon köszönöm a válaszokat!!!
Nincs jelen
#944 2009-02-17 17:32
- Nita
- Tag
Marcsi984!
A betegségem kezdetén enyhe tüneteim voltak aztán az alap gyógyszerekkel elvoltam egy ideig egész jól.
ezután egy aktív idõszak következett borzalmas görcseim és napi 5-6 hasmenésem volt, de szinte semmit nem ettem már a fájdalom miatt, volt hogy az egész tápcsatorna begyulladt. Három nap alatt fogytam 5-6 kilót A lábamon fájdalmas csomók lettek. Ezek közben a szteroid szedése( ez kb 1év) nem vált be kis idõkre jobban lettem, de minden csökkentésnél újra rosszabbul. A Humira említése után, nem kellet csak kb.2 hetet meg pár rossz vérképet megvárnom és már kaptam is a humit. Most szinte tünetmentes vagyok, ha nem eszem össze vissza valamit akkor semmi bajom.
Remélem én is kapom még egy ideig mint Aiolosz!! :D (hurrrá ;) )
Javaslom olvass vissza, de szívesen válaszolok a kérdésekre. Bár én most jól vagyok azért szoktam naponta erre járni, hogy akinek tudok segítsek én is, mert nekem nagyon sokat segített ez a fórum.
Cina2! Olvass, tájékozódj és küld ide a fiadat is itt rengeteg információ van.
Nincs jelen
#945 2009-02-17 17:58
- cina2
- Tag
Válasz Nitának! Ideküldeném én a fórumhoz, de sajnos pont abban a korban van amikor a legnehezebb rábírni bármire. A gyógyszer szedésével is gondjaink vannak mert még azokat sem szívesen szedi be. A betegsége kezdetén úgy egy évig nem volt gondunk vele,de most nagyon makacs lett. Ezt az új kezelést sem akarja igazán.
Nincs jelen
#946 2009-02-17 18:12
- aiolosz
- Tag
cina2 írta:
".. Ideküldeném én a fórumhoz, de sajnos pont abban a korban van amikor a legnehezebb rábírni bármire. A gyógyszer szedésével is gondjaink vannak mert még azokat sem szívesen szedi be. A betegsége kezdetén úgy egy évig nem volt gondunk vele,de most nagyon makacs lett. Ezt az új kezelést sem akarja igazán..."
off
A csabitas trükk_je....
Cina, mond meg Rolandnak, nekem ket cicam van es az egyik fekete....es itt komoly allatbaratok talalhatok :)
uff
Nincs jelen
#947 2009-02-17 19:03
- cina2
- Tag
Nem írtam hogy a fiamat Rolandnak hívják. Talán ismerjük egymást valahonnan?Vagy az iwiw.-en keresztül ránk kerestél?Nem baj, csak meglepõdtem kicsit hogy honnan tudod a nevét! Nekünk egy fehér cicánk van de sajnos A Roland vele sem nagyon foglalkozik. Ez a cicás trükk nem hiszem hogy bejön nála.
Nincs jelen
#948 2009-02-17 19:07
- aiolosz
- Tag
cina2 írta:
"... Nekünk egy fehér cicánk van de sajnos A Roland vele sem nagyon foglalkozik. Ez a cicás trükk nem hiszem hogy bejön nála.
off
Sajnalom...de ahogy en az Anyakat ismerem, nem fogod feladni..
uff
Nincs jelen
#949 2009-02-17 19:12
- cina2
- Tag
Igaz!!! Sohasem adom fel. Az anyáknak ez a dolga!!! Õ az egyetlen gyermekem és már csak ezért sem hagyok ki semmi lehetõséget!!!
Nincs jelen
#950 2009-02-17 19:57
- Edith
- Tag
Sziasztok betegtársak!letudná valaki nekem írni,hogy milyenek a csomók vagy foltok rajtatok?Mert rajtam is van valami bibircsók,de nem tudom,hogy a colitistõl van e.Köszönöm és mindenkinek jobbulást kívánok!
Nincs jelen