#701 2009-01-22 09:47
- Szimi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
oki :)
Nincs jelen
#702 2009-01-22 11:15
- krica76
- Tag
Sziasztok! Nem értem mért kell ennyit magyarázkodnom,mért kell ennyi kérdés!!Tudom,hogy beteg vagyok,tudom,hogy orvoshoz kell mennem,a van pénzt úgy értettem,hogy gyógyszerre van,nem vagyok gazdag.Albérletben lakom,egyedül nevelem a lányom,egész nap melózom.nincs idöm magammal foglalkozni.Átmeneti segítséget kértem.A "kapitány kezdte a rosszindulatu megjegyzést:a híd alatt laksz""".õ sem keltett jó benyomást.
Aki eddig segített annak nagyon köszönöm és hálás vagyok.
Én elköszönök innen,mert úgy látom itt nem látnak szívesen.
Mindenkinek csak jobbat kívánok.!!
Nincs jelen
#703 2009-01-22 11:29
- Marthuska
- Tag
Kedves Krica76! Ne vedd zokon, amit a betegtársak írtak! Nem hinném, hogy a rossz szándék vezérelni itt bárkit is. Akár recept, akár gyógyszer küldésével, felelõsséggel tartozunk az iránt, akinek adjuk. Mindezek átpasszolása nem veszélytelen. Az orvosod nem véletlenül kéri a tükrözést. Elsõ az egészséged, a betegtársak is erre világítottak rá.
Mielõbbi jobbulást kívánok Neked!
Szerkesztette: Marthuska (2009-01-22 11:34)
Nincs jelen
#704 2009-01-22 11:34
- aiolosz
- Tag
krica76 írta:
"...Nem értem mért kell ennyit magyarázkodnom,mért kell ennyi kérdés!!.A "kapitány kezdte a rosszindulatu megjegyzést:a híd alatt laksz""".õ sem keltett jó benyomást. Aki eddig segített annak nagyon köszönöm és hálás vagyok. Én elköszönök innen,mert úgy látom itt nem látnak szívesen.
Mindenkinek csak jobbat kívánok.!!
Nem kell magyarazkodni, a TB-t kell fizetni, ilyen egyszeru, tudva azt, hogy ez sokaknak nem olyan konnyu.
Azt, hogy en megitelesem itt milyen, az ugy szempontjabol indifferens, Te arra probalj meg koncentralni, ha tanacskeppen elfogadod tolem, hogy mielobb orvos vizsgaljon meg.
Teged itt mindenki szivesen latott, de a segitsegre nincs berlet, ...ez a forum nem az anyagi javakban duskalok egyesulete, itt mindenki kemenyen kuzd azert, hogy a viz felszinen maradjon.
Ennyi
Nincs jelen
#705 2009-01-22 11:40
- krica76
- Tag
Aolosz! Köszönöm a tanácsot!
Örülök,hogy itt lehettem.
Nincs jelen
#706 2009-01-22 13:39
- akiss
- Tag
Ma voltam a gasztrós dokinál és rákérdeztem a bárányhimlõre, ugyanis még én még nem voltam himlõs, pedig már felnõtt vagyok. Azt mondta, hogy ha elkapom az Imuran mellett azonnal menjek be hozzá, mert kemény dolog lesz. Most ezt a felnõttkori himlõre értette vagy a Imuran melletti kezelésre, passz. Ha influenzát kapom el akkor is azonnal be kell mennem a kezelés miatt, mert ugye az Imuran sokféle gyógyszert kilõ.
Tudom ettõl senki nem lesz okosabb, de én azt tanácsolom ilyenkor menjen be az ember kezelõorvosához.
Nincs jelen
#707 2009-01-22 20:08
- pacsaji
- Tag
akiss!
Nekem az a félelmem, hogy mindkettõre! A felnõttkori bárányhimlõ egyébként is veszélyes, plána gyengített immunrendszer mellett...
Nincs jelen
#708 2009-02-03 15:46
- Matt
- Tag
Sziasztok!
CU (vagy vmi, ami vele jár) okozhat olyan tüneteket, hogy marhaerõs (migrénszerû) fejfájás néha illetve alvási problémák (nagyon nehéz elalvás, éjjel gyakori felébredés, 1-2 óránként is akár)?
És ha igen, ezekre tudtok vmi megoldást?
Nincs jelen
#709 2009-02-03 15:55
- Ánya
- Tag
Matt!
Nekem nem volt ilyenem, 26 év alatt. Az alvásprobléma ismerõs, de az a hormonális változás (klimax) következménye, illetve az idegeskedés "eredménye" volt nálam.
Gondoltam, leírom.... :D :D
Nincs jelen
#710 2009-02-03 16:32
- Matt
- Tag
Hát a klimaxot szerintem 24 évesen még kizárhatjuk, de azért köszi ;):D
Nincs jelen
#711 2009-02-03 19:05
- nori
- Tag
Én 25 vagyok és nekem is gond sokszor az elalvás..a barátnõd szed szteroidot? attól nagyon gyakran vannak alvászavarok-báris nálam borzasztó volt,Medrol mellett nem ment csak kb.4 óra alvás naponta..
Nincs jelen
#712 2009-02-04 06:41
- Vicaa
- Tag
Matt, nem tudom mennyire vagy híve a teáknak, de a citromfû tea erre jó megoldás lehet!
Nincs jelen
#713 2009-02-05 00:45
- Matt
- Tag
Nóri!
Huhh, õszintén szólva fogalmam sincs, h most szed-e. Meg azt se tudom, h korábban mikor, mit szedett, errõl sosem tájékoztatott. De szerintem nem (csak) ez okozza, mert az utóbbi min. 1,5 évben rosszul alszik. Én inkább valami lelki eredetû dologra tippelnék...
Vicaa, köszi, megemlítem neki. ;)
Nincs jelen
#714 2009-02-19 20:19
- Angeldog
- Tag
Sziasztok
Már rég nem jártam ezen a fórumon. Az lenne a kérdésem elsõsorban a colitisekhez, mert én is az vagyok, hogy van e valaki, akinek a nyelve repedezett. Eddig nem tudtam mitõl van, de valahol olvastam, hogy ez is egy tünet, vagy valami olyasmi jelenség nálunk, mint például az az érzés a szájban, mintha egy hajszál lenne benn, pedig nincs. Másnál is vannak ezek a tünetek? Köszi a választ.
Sziasztok
Nincs jelen
#715 2009-02-20 08:51
- Ede
- Tag
Szia, Angeldog.
Nekem is szokott ilyen lenni... én azt hittem, hogy a szterotol,m ert csak akkoriban volt ez jellemzõ (illetve amikor a hormonrendszerem libikókázott).... Nem vagy egyedül, sajnos. Szép napot!!
Nincs jelen
#716 2009-02-20 19:49
- tim-tirim
- Tag
Sziasztok. Nekem nyáron acne conglobátás lett az arcom, de úgy igazán. Összefüggö mély gyulladás, szememet számat elnyomta, aludni nem tudtam a fájdalomtol...kezelgették mindenfélével de csak a szteroidra lett jobb. Az orvosok szerint egyértlemüen a crohn betegségemmel van összefüggésben. Úgy fogalmaztak, hogy a crohn betegség arcon lévö megnyilvánulása. Mostmár szebb az arcom de, nagyon heges és még mindig piros, de legalább nem gyulladt. ami a legrosszabb hogy újra kijöhet.... Van valakinek hasonló élménye?
Nincs jelen
#717 2009-02-20 22:12
- Nita
- Tag
tim-tirim!
Nekem nincs, de nem hangzik jól...jobbulást neked!
Még most is szeded a szteroidot rá?
Nincs jelen
#718 2009-02-21 16:37
- tim-tirim
- Tag
Nita!
Nyár óta szedek folyamatosan szteroidot, hol kisebb, hol nagyobb dózisban, de már nem csak az arcomra hanem inkabb a crohn miatt. Január végén abbahagytam, nem is volt semmi bajom 1 hónapig, aztan most újra kell szednem. Dehát én ezt nem is értem hogy szedethetik velem ennyi ideig, ahelyett hoyg kitalálnának valami mást. Szerencsére eddig nem jelentkezett semmi mellékhatás, de nem is szeretném megvárni.
Ja, és örüljetek hogy otthoni ellátásban részesülhettek :) ugyanis én Dániában vagyok, és hát itt nincs sok tapasztalatuk az orvosoknak...:)
Nincs jelen
#719 2009-02-21 16:58
- Tünde30
- Tag
Sziasztok!
Én colitises vagyok 16 éve,de 2 éve vagyok a súlyos colitises.Medrolt,salofalkot,immuránt,controlocot,vasat szedek most jelenleg.Elsõ mellékhatásnak rögtön a pattanásszerü kiütések jelentek meg arcomon nyakamon és piheszerü szörösödés arcomon és hátamon.November óta csõstõl jöttek a bajok.Az arcomon vörös kiütések jöttek ki ami evésnél,ivásnál intenziv lett,ételallergiára gondoltak de vizsgálat után kiderült,hogy nem.Majd magától elmúlt.Útána vesémmel voltak gondok éppen hogy kimásztam belõle,a lábam kezdett fájni.Begörcsödött az izom alig birtam járni.Mikor már ez is elmúlt újra kezdödött az arcvörösség.Elmúlt jött egy hasmenés-hányás és a legutobbi infulenzav tüdögyulladás.39-40fokos lázban feküdtem 5 napig a 3.napon a horvos felirt egy gyógyszert amitõl olyan rosszul voltam,elájultam és olyan hasmenésem volt hogy hashajtoval se lehet elérni.Másnap visszamenten az orvoshoz az beküldött rögenre ott kimutattot egy árnyékot,és onnan a sürgõsségire kellett menni.A tüdövel nem foglalkoztak,majd menjek a tüdögondozoba,de a kiszáradásomra adtak infuziot.Megállapitották 1.2cm-es vmi van a tüdõmben amit kedden tükrözéssel fognak megállapitani,hogy mi.A kezelõorvosom szerint lehet a betegség mellékhatása (ha jól fogalmaztam meg),horvos azzal nyugtat hogy tbc hordtam ki lábon.Mindegy hogy mi kimütik onnan.Hát ez van,még nem tudom hogy mi vár rám.Lehet a colitis következménye?Sohase dohányoztam még olyan társaságban se mozogtam,nem volt gond a tüdörögennel akkor miért?
Nincs jelen
#720 2009-02-22 16:23
- nanus
- Tag
Sziasztok! Úgy tûnik, nálam az alapbetegség (Crohn) kísérõjelenségeként laktóz intoleranciám alakult ki. A gyulladás a vékonybél utolsó szakaszát érinti. Néhány hete vettem észre, hogy valahogy nem jól reagál a szervezetem a tejtermékekre. Imádom minden formájában. Tej, tejföl, joghurt, majonéz, sajt. S most egyiket sem bírom. Pedig azt gondoltam, hogy már kifelé mászok a gödörbõl, csütörtökön a dokim azt mondta, a Budenofalkot is elhagyhatom, marad a Pentasa. Van közöttetek valaki, akinek szintén van ilyen problémája? Állítólag, ha bélgyulladás következménye a dolog, akkor a betegség elmúltával az érzékenység is megszûnik. Akkor most mit gondoljak??? Annyira elkenõdtem....
Nincs jelen
#721 2009-02-22 16:59
- Marthuska
- Tag
Szia Nanus! Nekem is van hasonló problémám, igen! A tejet teljes tünetmentesség esetén is ajánlatos kerülni. Azt, hogy mennyire vagyok érzékeny a tejtermékekre vizsgálattal még nem állapították meg, de a joghurot sem igazán bírom. Nem mondom, hogy idõnként nem fogyasztok egyet-egyet, de kerülöm, ezért probiotikumot szedek. ezzel igyekszem pótolni a hasznos baktériumokat. Még a sovány túró az, amit jobban tolerál a szervezetem.
Ha valakinél kialakul egy ilyen fajta érzékenység, szerintem nem valószínû, hogy elmúlik.
Jobbulást kívánok Neked!
Nincs jelen
#722 2009-02-22 19:20
- roor
- Tag
Halika!
Nanus:gyorsan leszögezem vastagbél crohnos vagyok.:D És laktózérzékeny.:D
(És nem szégyellem :D:D:D:D:D )
Na viccet félre:betegség kiderülte után a tejet tökéletesen számûztem (nem mintha addig bírtam volna,de mivel nem tudtam róla néha beleszaladtam egy-egy pohárba).
Sajtot,és savanyított tejterméket (joghurt,kefír,sovány tejföl) ettem,de még egy kocka tejcsokit se mertem meghamizni.
Aztán szépen gatyóba rázódtam,crohnom (kipikopp) pihenget,ha kávézok barátosnémnál akkor megiszom a tejes kávét és annyitól semmi bajom,a tejcsokival is bátrabb vagyok,szóval apró adagban visszatért az életembe,de tejbõl csak a laktózmentessel "foglalkozom".:D:D:D
Tehát elkenõdni nem kell,van remény arra hogy ehesd a tejtermékeket,csak ki kell tapasztalni.:D
pá
Nincs jelen
#723 2009-02-22 19:28
- Lucifer
- Tag
Nanus!
Állítólag, ha bélgyulladás következménye a dolog, akkor a betegség elmúltával az érzékenység is megszûnik. Akkor most mit gondoljak??? Annyira elkenõdtem....
A betegség se fog elmúlni legfeljebb lessz passziv szakaszod!az érzékenység szintén ilyen és tényleg azt kell próbálni , hogy mi az amit birsz és mit nem .roor különben leirta a lényeget!
Nincs jelen
#724 2009-02-23 08:22
- nanus
- Tag
Marthuska, roor, lucifer2007! Nagyon köszönöm, hogy írtatok nekem! Úgy mellesleg ezt nekem senki nem mondta, mármint gasztros doki, vagy családorvos, hogy esetlg számítsak erre. De már nem is várom. 11 éve volt elõször Crohn-om, akkor a vastagbél fel- és leszálló szakaszában is, 10-10 cm-es hosszan. Érdekes, akkor szedtem a gyógyszereket, amiktõl teljesen tünetmentes lettem, úgyhogy utána 8 évig nem szedtem, semmilyen gyógyszert. Akkor nem lettem laktózérzékeny, akkor nem kellett Xanax-ot szednem a fulladásra, mint ahogy most. Ennyit számítana, hogy az ember 10 évvel idõsebb?
Szóval én a tejet, a joghurtot, a majonézt és a tejfölt bírom a legkevésbé. Pedig hát a tejföl, joghurt savanyított cucc... A kávémba az egy korty tej meg sem kottyan. Annyit még bírok. A vajjal sincs bajom. A tejcsokival sincs gondom.. roor ...:))) lucifer2007, igen tudom, hogy nem fog elmúlni sosem, úgy gondoltam én is, ahogy írod, hogy inaktív szakaszban... Nos, a hétvégém azzal töltöttem, hogy kicsit odaolvasgattam néhány helyre a neten. Létezik egy Laktáz rágótabletta nevû szer, mely pótolja a laktóz enzimet. Tejtermék fogyasztása elõtt ajánlott elrágcsálni. Lehet, megpróbálom a családorvossal feliratni, mert vény nélkül elég húzós az ára. Próbálta már valaki? MÁr jobban vagyok lelkileg, mindig meg tudtok vigasztalni:))) Általában én is pozitívan fogom fel a dolgokat, csak ugye nemrégen derült ki, hogy idegi alapon fulladok, Xanax-ot kell szednem, és kicsit most sûrûnek érzem a problémáimat. MÉg egszer köszi, és szép napot, csajok!!!
Nincs jelen
#725 2009-02-23 17:10
- roor
- Tag
Halika!
Nanus:épp most kaptam errõl a rágótablettáról egy infót,miszerint baromi jó.:D
Úgyhogy én is beszerzem majd,mert egy kidós franciakrémes megspékelve egy képviselõfánkkal és leöblítve egy adag igazi tejszínhabbal kijár nekem.:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#726 2009-02-25 13:04
- nanus
- Tag
roor. Örülök, hogy megpróbálod. Viszont most megint elkenõdtem... Ha az ember nem bírja a tejfölt, joghurtot, ilyesmit, akkor nem laktóz-intoleranciáról van szó, hanem tejfehérje érzékenységrõl, arra pedig nincs az égvilágon semmi segítség... Mert hogy az allergia. Rendesen levert a víz....
Nincs jelen
#727 2009-02-25 16:06
- roor
- Tag
Halika!
Nanus,csak hogy ne verjen a víz.:D
Ha tejfehérje érzékeny lennél,akkor se a korty tejet,se a vajat nem bírnád,sem pedig a tejcsokit.:D
Egyszerûen csak érzékenyebb vagy mint mi,és néhol szerencsésebb a csoki miatt.:D
Próbálgatni,keresgetni kell mi jó neked,mit bírsz.:D
pá
Nincs jelen
#728 2009-02-26 07:03
- nanus
- Tag
roor, köszi! Voltam tegnap az orvosnál, õ is azt mondta, amit Te:)) Felírta a Laktáz rágótablettát, 100 db 2.177 Ft. De megéri, ha néha mégiscsak ehetek joghurott és ihatok tejet!!
Szép napot!
Nincs jelen
#729 2009-02-26 11:18
- Tünde
- Tag
Nanus,
Neked a háziorvos mondta, hogy ha ezt a tablettát eszed elõtte akkor ihatsz tejet?
Mivel én crohn-os vagyok nem jó nekem a tej, de nagyon szeretem, ezért nehéz megállni.
Ha ezt bevenném elõtte, akkor nem okozna gondot?
Lehet, hogy meg kéne egy gasztrós dokit is kérdezni errõl.
Nincs jelen
#730 2009-02-26 11:46
- nanus
- Tag
Tünde,
Igen, nekem a háziorvos mondta, hogy ha tejtermék fogyasztása elõtt elrágok egy tablettát, akkor gond nélkül fogyaszthatok ilyesmit. Ugyanúgy lehet pótolni a laktáz enzimet, mint ahogyan a diabéteszesek a szúrással az inzulint. Szóval próbáld meg, vagy esetleg kérdezd meg a dokidat. Azt mondják, nagyon jó.
Szép napot!
Nincs jelen
#731 2009-03-11 18:51
- Szimi
- Tag
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy próbált e valaki Imurán mellett szoliba járni,ha igen írjatok már hogy mi volt...köszike
Nincs jelen
#732 2009-03-11 19:01
- mercy70
- Tag
Szimi én voltam szoliban,nem volt az Imurán miatt semmi gond.Nekem csak a bezártság.Próbáld ki,hogy bírod-e.Én a napot is nagyon bírom.
Nincs jelen
#733 2009-03-11 19:03
- aiolosz
- Tag
Szimi írta:
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi hogy próbált e valaki Imurán mellett szoliba járni,ha igen írjatok már hogy mi volt...köszike
Szolariumban meg soha nem voltam, viszont az Imuran bogyokkal, ami szteroiddal volt spekelve :)
eveken keresztul, tavasztol oszig a Balatonon mulattam az idot, pontosabban vitorlas_versenyeztem...ez azt jelenti, hogy delelott kilenctol, sokszor delutan hatig, napon voltam.
Vigyazat !!! Nagyon egyentol fuggo, nekem csak melegem volt.....vagyis, ki lehet probalni, oszt majd kiderul..
Nincs jelen
#734 2009-03-11 19:08
- Szimi
- Tag
Köszi Aiolosz a választ,igen én is erre gondoltam ovatosan kipróbálom:) na az is lesz..
Nincs jelen
#735 2009-03-12 11:52
- Tünde
- Tag
Szia Szimi,
Én az imurantól sokkal jobban barnulok, és anyajegyek is jobban lettek rajtam.
A doktornõ mikor az elsõ évben meglátott, jól lecseszett, hogy ilyen barna vagyok.
Akkor tudtam meg, hogy imuran mellett nem szabad fényvédõ krém nélkül napra menni.
Azóta 40 faktorú krémmel kenem magam és árnyékban ülök és még így is szépen lebarnulok.
Szóval szerintem se szoliba, se napra nem ajánlott e gyógyszer mellett menni, ha tartasz a bõrrák veszélyeitõl
ami persze lehet egyénfüggõ is.:(
Nincs jelen
#736 2009-03-16 12:53
- Szimi
- Tag
Köszi Tünde!! Pont most jöttem a szoliból,5 percet voltam,majd kidrül mi lesz.sürün eddig sem jártam szoliba ,eztán sem fogok.az a kevés hátha nem árt!
Arra lennék kiváncsi hogy ugyebár a szteroidot nem lehet hírtelen abbahagyni,oki,de mi van ha abbahagyná az ember??mitörténne? Én már csak 15 mg ot szedek:) hetente fél szemmel kell csökkenteni!
pussz
Nincs jelen
#737 2009-03-16 14:20
- aiolosz
- Tag
Szimi írta:
"...Arra lennék kiváncsi hogy ugyebár a szteroidot nem lehet hírtelen abbahagyni,oki,de mi van ha abbahagyná az ember??mitörténne? Én már csak 15 mg ot szedek:) hetente fél szemmel kell csökkenteni ! pussz..."
A saját hormontermelésed el van nyomva a szteroid adagolás során, ezert nagyon veszelyes annak hirtelen elhagyasa. Fokozatosan kell elhagyni, hogy a szervezet megszokott hormonhaztartasa rendezodjon. Nem veletlen, hogy a szteroid terápia eseteben az elsõ hónapban legalább 1-2 hetente, késõbbiekben havonta legalább egy alkalommal teljes vérkép, vércukor és elektrolit (nátrium és kálium) vizsgálat szükséges. Amennyiben ez Imurannal van kombinalva, akkor hasonló idõtartamonként a teljes vérkép (+ vérlemezkeszám) mellett serum-bilirubin és májenzimek (SGOT, SGPT, gammaGT) ellenõrzését teszi szükségessé.
Szoval ezzel nagyon vigyazz !!!
Nincs jelen
#738 2009-03-16 16:25
- mercy70
- Tag
Szimi!Én álltalában csak 8 mg medrolt szedek mégis megvárom még a 2 mg-t is.Ne hagyd abba,komoly visszaesés lehet.
Nincs jelen
#739 2009-03-16 16:32
- kitti60
- Tag
Szimi! Én is arra várok már, hogy abbahagyhassam a medrolt! Remélem szerdán örömtelin irhatom nektek hogy azt mondta az orvos..kész, vége nem kell ez neked:D (Ami persze elképzelhetetlen szerintem, de nembaj:D) Mert három hét mulva jelenésem van és addigra Kittisednem kell:D:D
Nincs jelen
#740 2009-03-16 17:33
- akiss
- Tag
Kitti, soha sem mond, hogy soha! Én is azt hittem, hogy a medrollal együtt fogok meghalni :D ,de nem! 1 év után abbahagyhattam és kaptam helyette budenofalkot. Viszont, ha abba hagyod se egyik pillanatról a másikra megy, le kell építeni. Nálam nem volt leépítve, vagyis fokozatosan csökkentve az adag és hát mit szépítsek dögrováson voltam 2 hétig. Ezért még számolok az orvossal!!!! :D Szerintem azt hitte, hogy nem visel meg, mert kapok helyette másik de gyengébb szteroidot, ha valóban így gondolta tévedett, vagy szadista :( Szóval nem akarlak elkeseríteni, de a Kittisedés nem fog olyan gyorsan megtörténni, elõször a pattanások múlnak és csak utána a lufifej. :(
Nincs jelen
#741 2009-03-16 19:09
- Szimi
- Tag
köszi a válaszokat,Mercy jégeres barinõm nem magamtól csökkentem a gyógyszert,azt nem merném megtenni:D a doki ondta hogy csökkenteni kell mostmár:)
Kitty írd majd meg mi volt Szerdán..
pussz
Nincs jelen
#742 2009-03-17 06:14
- mercy70
- Tag
Jageres Barátnõm!Oké a csökkentés.De a kérdésed úgy értelmeztem,mi lenne ha hirtelen abbahagynád.Kérdezted,mi történne.Nagy gáz lenne! :) :) :) Pussz
Nincs jelen
#743 2009-03-17 08:27
- Szimi
- Tag
Tök jó barna lettem a szolitól,pedig 5 percet voltam csak,ez így kifizetödõ jobban :D
Szerkesztette: Szimi (2009-03-17 08:27)
Nincs jelen
#744 2009-03-17 11:18
- Tünde
- Tag
Szimi,
Jó kedvet csinál a szoli, mielõtt beteg lettem néha én is jártam. Nekem a naptól a vállamon egy csomó anyajegy is lett, és csak pár éve jöttek elõ, azért nem ajánlottam a napozást. Az imuran miatt is lehettél barnább, kérdezz rá a dokidra inkább. Bocsi nem akarok vészmadárkodni, csak emlékszem, hogy dr. K.Á. hogy letolt érte.
Nincs jelen
#745 2009-03-19 13:22
- nori
- Tag
Engem kifejezettem eltiltottak a napozástól,a szolitól meg fõleg mert hogy erõsítheti a gyulladást...
Nincs jelen
#746 2009-03-20 09:32
- Peti
- Tag
Sziasztok. Én új vagyok itt! Az orvosom 3 hete azt mondta,hogy crohn betegségem van! A tünetem véres széklet,10kg fogyás és egy polipot távolított el a bélfalról! Se láz se hasmenés! Szerintetek is crohn?
Nincs jelen
#747 2009-03-20 09:37
- én
- Tag
Peti! Ha voltál tükrözésen és vettek szövetmintát és az crohn-t mutatott ki, akkor valószínûleg az a betegséged. A véres széklet és a fogyás lehet crohn tünet. De a polip az extra!
Nincs jelen
#748 2009-03-20 13:10
- youlcsi
- Tag
sziasztok!
az van, ha nincs éppen semmi lényeges gondom, keresek magamnak másikat.
találtam :P
kb 3 hónapja történt elõször, hogy miután végeztem a lakás legkisebb helyiségében, néhány csepp vért (tényleg csak minimális mennyiség volt) láttam viszont a wc-papíron. nem gondoltam komolynak, mert aztán többször nem volt ilyen, viszont legalább fájt is :)
azután január vége felé ez megismétlõdött (akkor már többször). ami a legrosszabb volt benne, az a végbélbe nyilaló maró, szúró, de tompa fájdalom. és ez még utána volt, hogy órákig boldogított. de néhány hét alatt megszûntek ezek a problémák.
most egy hete megint láttam azt az 1-2 csepp vért (aminek azóta sincs se híre, se hamva), de a fájdalom most már szinte minden székelés után jelentkezik.
amennyire meg tudtam ítélni, látványra nem változott semmi odalent (bár korábban sosem nézegettem :)), viszont a végbélnyílás hüvely felõli oldalán van egy egész kicsi duzzanat, ami nyomásra érzékeny (talán még fáj is, bár nem kifejezetten).
nem nagyon van kedvem orvoshoz menni az aktuális kontrollnál korábban, meg amúgy is: én vagyok az a crohnos, akinek semmi baja sincs :)
ha valakinek volna ötlete, hogy mi lehet ez, illetve valamiféle házi praktikája a fájdalomra, akkor nagyon megköszönném, ha megosztaná velem.
tsók
Nincs jelen
#749 2009-03-20 15:00
- Marthuska
- Tag
Szia Youlcsi!
Ha aranyér, akkor esetleg használhatsz Reparon kenõcsöt, vény nélkül kapható. Ha egyszerû kis berepedés, akkor elég a Neogranormon kenõcs is. Én aranyérre tippelek, de ez csak tipp!!
Jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#750 2009-03-20 16:27
- youlcsi
- Tag
köszi. valahogy nem ilyennek gondoltam az aranyeret... olyanja akkor is lehet az embernek, ha csak hasmenése van? elkeserítõ...
de legalább most már majd intenzívebben és átérzéssel sajnálom azokat, akik aranyérre panaszkodnak :)
az említett kenõcsöket meg majd hétfõn beszerzem, és végigpróbálom :)
Szerkesztette: youlcsi (2009-03-20 16:34)
Nincs jelen