#2701 2009-02-21 14:30
- Rikk
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Jah Egerbe járok az 1.es belgyógyra.
Elég szar a helyzet,a régi orvosok közül csak 1 orvos maradt a többi a kórházi privatizáció miatt elment.....
Az egész nap ott arról szól ,hogy mennyiség nem minõség.Rengeteg ember vár mindig a sorára,én utálok várni,fõleg 4-5 óra hosszákat!
jobbulást neked is!
Üdv
Nincs jelen
#2702 2009-02-21 14:33
- Rikk
- Tag
Én anno 6-7 éve mikor bekerültem a kórházba 63 kg voltam,elõtte álltalában 72 kg.
Most beálltam 80 kg ra.
Supradynt is megnézem miket tartalmaz.
Remélem sikerül felszedned jó pár kilót!
Nincs jelen
#2703 2009-02-21 17:35
- nori
- Tag
Egy tizest átvállalok tõled:)
Nincs jelen
#2704 2009-02-21 18:31
- Ági
- Tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy használt-e már valaki közületek valamilyen tisztítóteát, és mik a tapasztalatai. Mostanában olyan érzésem van, mintha a szervezetem tele lenne szeméttel, jó lenne valahogy megszabadulni tõle.
Pusz
Ági
Nincs jelen
#2705 2009-02-21 19:33
- Detty
- Tag
Kedves crohnos-társak!
Májenzim értékekkel hogyan álltok, mik a tapasztalatok? A vérképem elmegy, vérsüllyedés, crp magas, de tûrhetõ a májértékeim is, de a vérképben az alkalikus foszfátom nagyon magas, most: 855 (pedig 3 hónapja semmi gyógyszert nem szedek, és ez az érték nemhogy csökkent volna, hanem hónapról-hónapra nõ). Volt már hasonlóan magas értéke valakinek, mi a teendõ? Köszi!! (Tüneteim nincsenek, jól vagyok.)
Nincs jelen
#2706 2009-02-21 19:55
- Rikk
- Tag
Küldöm neked utánvéttel!
:)
Próbálj meg sokszor keveset enni,nassolni sósat,vagy ami neked nem okoz gondot.
üdv
Nincs jelen
#2707 2009-02-22 11:54
- jozsi
- Tag
Szia Evelyn!bocs h csak most válaszolok de csak most volt idõm fel jönni nem én szedtem öcsém ez az aloe verát de meg kérdezem hátha tudja még neki a nevét.Meg az az igazság h nem vagyunk egy formák ugy h még ne legyél el keseredve probáld ki nem veszítesz vele sztem semmit lehe h neked jo lesz és használ.Szép napot neked!
Nincs jelen
#2708 2009-02-22 12:09
- nori
- Tag
Detty,
nekem a májértékeim relatív jók,szerintem most próbálja a gyógyszerek nagy részét kiválasztani a tested,feldolgozni,azért van leterhelve a máj-laikus vagyok,szóval nem kell keresztre feszíteni ha hülyeséget mondtam:)
Olvass utána a Pannonhalmi májvédõ teának esetleg reformboltban mondd el mi a gond,tudnak-e ajánlani vmi jó kis májtisztítót amit mi is ihatunk,de az aranyvesszõ tea biztos jót tesz-az nagyon jó máj,epe,vese védõ hatással rendelkezik.Lényeg hogy üresen idd,akkor biztos megtartja a hatóanyagait!
Nincs jelen
#2709 2009-02-22 12:11
- nori
- Tag
A másik ami eszembe jutott,homeopátiás szerek is gyengéden de hoszú távon jüt tesznek,nem okoznak mellékhatásokat,de legjobb ha szakember írja ki mi az ami neked a legjobb,ha módodban áll keress fel egy megbízható homeopatát!
Sok sikert!:)
Nincs jelen
#2710 2009-02-22 19:20
- Ede
- Tag
Kedves Detty, Norihoz csatlakoznék olyan módon, hogy én úgy tudom, hogy nem egy füzetbõl az embernek kell kiválasztania, hogy milyen homeopatiás szert alkalmazzon, hanem az ezzel foglalkozó, egyébként orvosi végzettségû doktorantyú hosszas betegéletút és egészséges életút jellemzõk vizslatása után határozza meg ezt.
Egyébként én kedden délelõtt megyek egy ilyen két órás ismerkedésre, akit érdekel, annak szívesen megírom majd, hogy mi volt. Én egy olyan Hölgyhöz fogok menni, akit már többen is ismernek és ajánlottak. SZép napokat!!!
Nincs jelen
#2711 2009-02-22 19:35
- nori
- Tag
Ede,az ország melyik részén rendel a hölgy?
Nincs jelen
#2712 2009-02-23 20:20
- Ede
- Tag
Szia, Nori, Szentendrén. Majd meglátjuk... Halihó!!!
Nincs jelen
#2713 2009-02-24 16:54
- Evelin
- Tag
Szia Jozsi.Kösy hogy irtál.Én mar 1 hete syedem az Aloe vera gelt /nagyon rossz az ize de meglehet inni/ és iszom az AloeBlossom Herbal Teat/egy tasakbol 2litert leöntök és egész nap iszom jo izü fahéjas /és szedem aFOREVER LYCIUM PLUS tablettat 2x naponta.Nagyon nyugtatja a beleimet nincs hasmenésem nincs gyomorsavam és gyomoregesem sem.Jobb a közérzetem is nemvagyok olyan fáradt ,hisz az Aloe 200 fata vitamin mineralokot tatalmaz, ami a mi legyengült szervezetünknek csak jot tesz.Erösit Legyözi a tavaszi fáradságot,Tudom drága termék 61 EUROT adtam érte /nálunk Slovakiában EURO van/,de szidott is a férjem érte,hogy semmi értelme,de en kiprobálom .Azota mar nincs szügségem a Helicidre Lagosara Ursufalkra ?mivel a májtesztem is normalis lett.Evelin
Nincs jelen
#2714 2009-02-25 10:16
- én
- Tag
Ide is leírom hátha....
Segítsetek! Annak írok aki ismeri a homeopátiás szereket. Kellene nekem (nem saját részre!) egy olyan homeopátiás gyógyszer, ami enyhíti az influenza hányós-hasmenõs tünetét. Láza és más baja nincs, hasfájás, gyengeség és enyhe hasmenése van. Írjatok nekem homeopátiás gyógyszer nevet. Köszönöm! És S.O.S. kellene!
Nincs jelen
#2715 2009-02-27 13:04
- Ági
- Tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a vastablettáról? Én egy külföldi készítményt szedek, és pár hét alatt jó pár kilót felszedtem, és állandóan farkaséhes vagyok...nõvérként tanultam errõl a mellékhatásról, de jó lenne tapasztalatot cserélni. Már ott tartok, hogy alig merek enni, vettem enyhe gyógynövényes zsírégetõ meg tisztító teákat, ezeknek semmi rossz hatását nem érzem, olyan, mintha kimosnának belülrõl. Valamit tennem kell, mert a súlyfelesleg a sztómámnak sem tesz jót, hiszen az októberi alkatomra " szabták ", ha így megy tovább, kinövöm szegényt...Arra is gondoltam, esetleg csökkentem a napi adagot és csak 1x veszem be. Remélem, a következõ vérképem már jó lesz és abbahagyhatom, mert ez így sehogy nem jó.
Pusz
Ági
Nincs jelen
#2716 2009-02-27 20:22
- Ede
- Tag
Kedves én, én úgy tudom, hogy ha amúgy - mondjuk krónikus betegség miatt - nincs baja valakinek, akkor nem igazán jó dolog csak úgy mondani homeopatias gyógyszert, hiszen ezek is adott embereknek másképpen hatnak. Inkább kérdezz meg egy ezzel foglalkozó orvost (szerintem). Jobbulást!!!
Nincs jelen
#2717 2009-02-27 21:59
- én
- Tag
Ede! Nem magamnak és nem is krónikus betegnek kerestem. De ezt le is írtam. Aztán kikötöttem a probiotikumnál!
Nincs jelen
#2718 2009-02-28 10:47
- Titti77
- Tag
SZIASZTOK.ÉN IS Crohnos VAGYOK MÁR14 ÉVE.SOK FAJTA GYÓGYSZERT KIPRÓBÁLTAM EGY DARABIG MIND JÓ. SOHA NEM IRTAM MÉG IDE,CSAK NÉZEGETTEM AMIKET IRTOK.TÖK JÓK.ÉN MOST EGY ÚJFAJTA KEZELÉST KAPOK.OKTÓBER OTTA EGY SZEM GYÓGYSZERT NEM SZEDEK ,CSAK KAPOK HAVONTA KETTÕ SZURIT A HASAMBA.NEKEM TÖK JÓL BEJÖTT ,AZÓTA TÜNET MENTES VAGYOK .
Nincs jelen
#2719 2009-02-28 10:56
- mamo.
- Tag
Szia Titti!
Én is új vagyok a fórumon, csak olvasgattam eddig.Az én betegségem 1981-ben kezdõdött, nagyon régen. Most éppen semmilyen gyógyszer sem használ, perszer kivéve a medrolt. Te mit kapsz?Biztosan a többieket is érdekli. Merre laksz? Milyen tüneteid vannak, voltak? Lány vagy?
Nincs jelen
#2720 2009-02-28 18:20
- Ede
- Tag
Kedves Titti és Mammamia. Üdv itt a fórumon :).
Szabad kérdezni, hogy mi az a szuri?? Köszi a választ elõre is, szép napot!!
Nincs jelen
#2721 2009-02-28 18:43
- Titti77
- Tag
SZIA MAMMAMIA .IGEN LÁNY VAGYOK KRISZTINEK HIVNAK . DUNAHARASZTIN LAKOK.NAGYON SOK TÜNETEM VOLT ALAP A HASMENÉS EZ MELLÉ JÖN A HÁNYÁS ,FOGYÁS,IZÜLETI PANASZOK MINDENEM FÁJ,ÉS A BORZASZTO HASI GÖRCSÖK, ILYENKOR CSAK FETRENGEK NAPOKIG.SOKÁIG SZEDTEM ÉN IS A MEDROLT ,DE MÁR A SZTEROIDOK SEM HASZNÁLTAK.AZT MONDTA A DOKIM MERT EGY IDÕ UTÁN SZTEROID FÜGGÖKÉ VÁLUNK.Õ AJÁLTA NEKEM EZT A KEZELÉST .BELE KELLET EGYEZNEM HOGY SAJÁT FELELÖSÉGEMRE VÁLLALOM,MERT EZ KISÉRLET ALATT ÁLLÓDOLOG.EZ EGY CERTOLIZUMAB PEGOL ,anti-TNF humanizált ellenenyag.EBBEN A KORHÁZBAN NAGYON SOKAN KAPJÁK ÉVEK OTTA. .MINDENKI CSAK JÓT MOND ÉS SZINTE ÖK IS PANASZ MENTESEK.
Nincs jelen
#2722 2009-02-28 18:44
- Titti77
- Tag
Szia Ede Az Egy Inyekcio.
Nincs jelen
#2723 2009-02-28 19:46
- mamo.
- Tag
Szia Ede!
Köszi az üdvözlést.
Szia Titti!
Biztos hasonló,amit kapsz mint a Humira. Az a lényeg, hogy jól vagy. Dolgozni is tudsz a betegségtõl?
Nincs jelen
#2724 2009-02-28 19:56
- Titti77
- Tag
Szia Mammamia. Igen IdÁig Dolgoztam . Most Nincs MunkÁm És Nagyon NehÉz TalÁlni Mert Van Egy 11Éves Fiam Meg Egy LeszÁzalÉkolÁsom. Mikor Ezt MeghalljÁk Csak Ennyit Mondanak,kÖszÖnjÜk SzÉpen Majd ÉrtesitjÜk...
Nincs jelen
#2725 2009-02-28 21:11
- Hunoranyu
- Tag
Sziasztok! Én colitissel küzdök már 5 éve. Jelenleg is "aktívkodom". Nem tudtok vmi jó módszert,ami megszüntetné ezt a véres hasmenést? már több mint 1 hónapja próbálkozom,de egyszerûen nem akar elmúlni. napi 4x2 salazopirynt, 3x1 klion tablettát szedek. kerülöm a "tiltott" dolgokat/tejes,fûszeres,stb/. a dokim még írt salofalk klizmát,de attól csak rosszabb lett a helyzet. itt olvastam,hogy jót tesz a citromfûlevél, kamilla és körömvirág tea. iszogatom õket rendesen,de sajna nem javulok. van valakinek vmi ötlete? mert már nagyon kivagyok ezzel a nyavalyával....
elõre is köszönöm a segítségeteket.
Nincs jelen
#2726 2009-03-01 08:57
- Ánya
- Tag
Hunoranyu!
Lehet, hogy orvost kéne váltanod, ha nem tud rendbehozni a jelenlegi!! Ne kisérletezz orvos nélkül!!! Életveszélyes!!
Biztos találsz egy jó kis gasztrost, aki mást is tud ajánlani, nem csak ezeket.
A babád nagyon édes!! :D :)
Ha írsz priviben, Pesten az én dokimat tudom ajánlani, de az orvost keresek topikban is érdeklõdj!!!
Nincs jelen
#2727 2009-03-01 10:11
- Hunoranyu
- Tag
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Én is gondolkodtam már az orvosváltáson. Sajnos a régi dokim nyugdíjba ment,és már nem nagyon maradt választék a kórházban. Ha nem javulok keddig,akkor megyek 1 jó belgyógyász magánrendelésére,hátha...
és köszönöm a bókokat Hunor nevében is.
Nincs jelen
#2728 2009-03-01 21:03
- angeluc
- Tag
Szia Hunoranyu!
Én novemberben töltöttem kórházban e miatt két és fél hetet, de nem gyógyultan jöttem ki,azt mondta az orvosom akirõl lentebb írok, hogyha én nem akarok meggyógyulni,akkor õ ennél többet nem tehet, még másfél hónapig voltam táppénzen. Szóval nekem vénásan adtak medrolt meg napi másfél liter infuziót. A magán véleményem, hogy engem az Entocort klizma tett rendbe, mondjuk nekem az alsó szakaszon van. Mellette Salofalkot szedtem 3X2-t, mondjuk a kórházban is végig, de szerintem az nem ért és ér semmit nálam. Most Budenofalkot szedek, attól meg farkas éhes vagyok, habár vitaminokat is szedek mellé. Az orvos váltás nem rossz ötlet, ha nem vagy megelégedve.
Hála Istennek nekem olyan orvosom van akiben a második apámat tisztelhetem illetve engem egybõl befektetett a kórházba az osztályára és egy vasat sem fogad el tõlem még a magán rendelésén sem.
Nincs jelen
#2729 2009-03-01 21:08
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Már megint én. Eszembe jutott vmi. Az lenne a kérdésem, hogy a homeopátiás szerek, bogyók nem erõsítik fel a tüneteket? Ha igen, akkor hogy jártok dolgozni? Ezt hallottam, akkor gondoltam hogy nekem erre nincs szükségem. Elég ha magától belobban nem akarok még én is rásegíteni. Mellette szedni kell a régi gyógyszert is?
Köszi a válaszokat elõre is!
Nincs jelen
#2730 2009-03-01 22:31
- Ede
- Tag
Szia, Angeluc.
De igazad van, szerintem most velem is ez történik (felerõsödnek a tünetek). A homeopatia alapelve a hasonlóval való gyógyítás, és azzal, hogy a tüneteket kiváltó szereket adják borzasztó nagy hígításban, - én legalábbis úgy egyszerûsítettem le magamnak -, ezzel trenírozzák az ember szervezetét. Nagyon elcsodálkoztam, amikor utána olvastam, hogy ez egyáltalán nem egy mai terápiás mód, hanem már az 1800-as évek elején ennek fellegvára volt Magyarország.
Visszatérve: nekem azt mondta az orvos, hogy nem szabad elhagyni a szedett gyógyszereket, mert a homepatiás szerek hatásának kiépülése hosszú idõ (kb. úgy, mint pl. az Imurané), viszont ezeknek nincsen mellékhatása. Jelenleg én nem is kaptam alkati szert, mert még a szedett gyógyszerek (fõképpen a több, mint egy évig szedett medrol) mellékhatásait kell leépíteni.
Nekem jelenleg még nem nagyon volt gondom a munkahelyemen, mert idõben odaértem ahová kellett.... de fizikailag már eléggé kivagyok, hiszen 2007. augusztusa óta folyamatosan és nagyon beteg vagyok, híztam egy csomót, most fogyok valamennyit, de állatira nem bírom a terhelést. Viszont - ahogy már másokat is - a medrol annyira kicsinált, hogy akárki akármit mond, én csak ha a halált lehet vele elkerülni, akkor vagyok hajlandó még egyszer ilyesmibe belemenni.
na, majd eldöntöd ezt is...nekem az orvosom most kifejezetten ajánlotta, hogy menjek el homeopatiás orvoshoz... majd meglátjuk.
Nincs jelen
#2731 2009-03-02 08:51
- Ánya
- Tag
Ede!
Nagyon szurkolok, hogy hassanak a homeopátiás bogyók!! A medrol elleni érzéseidet osztom!!!
Jó lenne, ha végre jobban lehetnél, tünetmentes, akár évekig. Ez bogyókkal elképzelhetõ!!
Jobbulást neked, nektek, magunknak :)
Nincs jelen
#2732 2009-03-02 10:27
- Ede
- Tag
Köszi Ánya!! Szép napot!
Nincs jelen
#2733 2009-03-02 11:08
- angeluc
- Tag
Szia Ede!
Köszi a válaszokat, egyébként mi van az Ilike által mondottakkal? Nem használod azt a tudást?
Az orvosom szerint be kell venni a lesz.rom tablettát és kész.
Nincs jelen
#2734 2009-03-02 13:34
- Ede
- Tag
Szia, Angyal! Nem tudok erre mit mondani.... de tényleg.
Én lennék a legboldogabb, ha csak ennyi lenne (és itt egy képzeletbeli csettintés).
Halihó!!
Nincs jelen
#2735 2009-03-02 16:59
- Perrier
- Tag
Sziasztok!
Most regisztráltam, úgyhogy egy rövid - ide vonatkozó - bemutatkozással kezdeném:
29 éves vagyok, 3 éve diagnosztizáltak nálam Colitis-ulcerosat. Az orvos szerint sajnos az is elõsegítette a kialakulását, hogy elõtte pár hónappal szoktam le a dohányzásról. 3x2 Salazopyrint és 2x1 Salofalkot írt fel. Szerencsére a Salofalk gyorsan elfogyott, a Salazopyrint pedig kb. egy évig szedtem ebben a mennyiségben.
Akkor még nem sejtettem, de ekkor kezdõdtek csak igazán a gondok:
Egy év után egyre gyakrabban erõsen fájt a fejem és a hátam. A fejfájásról azt gondoltam, szemüvegre van szükségem. Kiderült, hogy szemüvegre valóban szükségem volt ugyan, de a fejem nem attól fájt. Hosszas "vajúdás" után és az orvosok egyszerû leintését el nem fogadva végül saját magam találtam meg a probléma gyökerét az Interneten kutatva, ami nem más volt, mint a vesém. A háziorvosomból kierõszakoltam egy beutalót, ennek köszönhetõen megállapították, hogy vesegyulladásom van, majd azonnal beutaltak kórházba.
Itt mindenféle vizsgálatokat végeztek, hogy megállapítsák, mi okozta a vesegyulladásom (fogászat, bõrgyógyászat, reumatológia, stb.) . Ez idõ alatt én többször rákérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy az egész a Salazopyrintõl van, mire megint csak kinevettek. (Erre több helyen találtam utalásokat.) Végül Bp-en kötöttem ki, csak itt tudták elvégezni az utolsó vizsgálatot, a vesebiopsziát. Ezen is túljutottam, eredménytelenül. Megállapították tehát, hogy nem tudják mitõl volt vesegyulladásom, még az is lehet hogy a Salazopyrintõl, de ez nem bizonyítható.
A fentiek miatt kissé kiábrándulva az orvostudományból, azt a megoldást választottam, hogy csak akkor szedem be a Salazopyrint, ha szükségét érzem. Ez rendszerint mûködik is, jó esetben ha idõben elkezdem szedni, elõ se igazán jönnek a tünetek, máskor viszont -mint most is- késõn reagálok és vagy két-három héten át szenvedek. Ez napi 5-6 véres székletet, levertséget, és a gyógyszer miatt egy idõ után vesepanaszokat jelent. Erre van remek naturlandos veseteám, amit mindenkinek csak javasolni tudok.
Hát ennyi lenne a történetem, elnézést ha kicsit hosszúra sikerült, próbáltam röviden összefoglalni. Regisztrációm célja -önzõ módon- elsõsorban a saját problémám megfelelõ kezelése tapasztaltabbak véleménye alapján. Gondolom sok olyan tanácsot is fogok kapni, hogy keressek egy rendes orvost. Ezeket is szívesen fogadnám, de inkább... tulajdonképpen bármit. :)
Köszönöm, hogy végigolvastátok!
Nincs jelen
#2736 2009-03-02 17:08
- Pocak
- Tag
Perrier: Üdv a társaságban! Érdekes az összefüggés amit a dohányzásról való leszokás és a betegség jelentkezése között felfedeztetek, nálam is nemsokkal utána kezdõdött és erre csak most figyeltem fel ahogy Te írtad! Mindig tanulok valamit!
Nincs jelen
#2737 2009-03-02 17:35
- nanus
- Tag
Perrier, Pocak! Valóban köze van a dohányzásról való leszokásnak a betegséghez. DE CSAK A COLITIS-eseknél. Saját dokim mondta. Én Crohn-os vagyok, és bûnös. Dohányzom, bár nem sokat. Nekem az tenne jót, ha leszoknék. De õszintén szólva nem sok örömöm van. Az alapbetegség miatt laktóz-érzékeny lettem, és nem elég, hogy évek óta kerülöm a hüvelyes zöldségeket, mostantól a tejtermékeket is kell. Ráadásul az idegtõl fulladok, arra egy másik gyógyszert szedek.
Abbahagyhattam a Medrolt, a Budenofalkot, most csak a Pentasa megy a Crohn-ra. De érzem, kezdek visszaesni. Enyhe hasmenés, kis fájogatások. De szombaton megyek kineziológushoz, megpróbálom!!! Nincs más reményem, ezt gondolom. Túl sokat láttam-hallottam-olvastam már. Élethosszig tartó harc és sokszor szenvedés. És nem vagyok negatív, csupán tényeket írtam.
Valakinek van-e tapasztalata a kineziológiával kapcsolatban? Hozzáteszem, hogy a kineziológus ismerõsöm (barátnõm barátnõje), tehát nem gondolnám, hogy a bevételre hajt, és csak ígérget. Õ biztat, hogy ha együtt akarjuk, akkor tudunk rajta segíteni. Annyira kidobnám már az összes gyógyszerem. Közben lányomnak is van egy csomó problémája. A környékbeli patika belõlünk él, és ebbõl már nagyon elegem van. Én egyébként 13 éve lettem elõször Crohn-beteg. 8 éves tünetmentes idõszak után tavaly szeptemberben lobbant be újra.
Nincs jelen
#2738 2009-03-02 19:45
- Ede
- Tag
Sziasztok!!! Fúúúúúúúúúúúúú, ez annyira durva, de komolyan. Valamelyik nap mondtam már nem is tudom, kinek, hogy azért mennyire érdekes, hogy mikor abbahagytam a dohányzást (2004. február), áprilistól jöttek a véres izék, amire én azt hittem, hogy a terhesség miatti aranyér... GYerekek, csináljunk már légyszi egy felmérést olyan COLITISESEK között, akik nem gyerekkoruktól, hanem "egyszercsak" lettek tünetekkel megáldva, hogy esetleg mennyi mindenkinél lehet esetleges összefüggést találni a dohányzás elhagyásával.... De kíváncsi lennék.
Még a Doktorhauszban is volt egyszer egy télapó, aki véres széklettel ment, erre a csávó mondta neki, hogy ez colitis és dohányozzon....
A kineziológia is szerintem hasznos lehet (bár én még nem vettem rá magamat, pedig...). Nekem egy nagy érzelmi sokk okozta a nagyon erõs megjelenését a tüneteknek még 2007. augusztusban, tehát sok ilyesmivel összefügghet ez a betegség (nyilván nem mindenki gondolja így, én sem szeretném ráerõltetni senkire a véleményemet, meggyõzõdésemet, tehát ne úgy vegyétek, légyszíves)...
Szassztok!!!
Nincs jelen
#2739 2009-03-02 19:59
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Én voltam kineziológusnál, jó volt nagyon, de szerintem egy idegenhez kell menni nem egy távoli ismerõshöz. Nagyon jót bõgtem amire a kórházban nem voltam képes pedig kellett volna. Ott voltam két órát, lementünk sejt szintre, vissza fogantatásomhoz, és kitalálta a lényeget is, hogy miért vagyok beteg lelki okát. Mélyen magamba néztem és azt mondtam, hogy igaza van.
Az akupunkturát is végig csináltam a szurkálósat 12X 30 percet. Akkor jó volt, de most már nem járok. Elkezdtem Csikungozni, ami nagyon jó mert megnyugtat és mostmár meg tudom fogni a nagylábujjamat is és ajánlom, hogy olvassatok bele a következõ honlapba www.csendo.hu Ede is volt és én is alapprogramon, Ede a jobbagyféltekés rajzoláson is.
Kérdezzetek nyugodtan!
Nincs jelen
#2740 2009-03-02 20:11
- Ede
- Tag
Sza, Angyal. Aztán majd én leszek az elrettentõ példa; mert még mindig beteg vagyok. Talán én túl sokat várok és ezért nem történik meg velem a "nagy csoda". Az biztos, hogy amikor nem görcsölök valamin és nem várok el semmit, meglepõen simán és jól mennek a dolgok.
A másik dolog, hogy azt mondják, hogy a neurológia által befolyásolt egészségi állapot esetében ha a tünet okát megtalálják, akkor a testi jelzések is elmaradnak. Az alapproblémámat tudom, csak azt nem, hogy mi az oka... ezt kellene felkutatni valamilyen módon, mert akkor lehetne változtatni azon a beidegzõdésen.
Az sem véletlen, hogy még mindig nem tudok kimászni ebbõl a dologból...
Nincs jelen
#2741 2009-03-03 08:35
- Perrier
- Tag
A dohányzás és a colitis közötti összefüggést csak mellékesen említettem. Mondanivalóm lényege az lett volna, -ezért is írtam ide, a Gyógyszerek, kiegészítõk topikba- hogy a Salazopyrin mellékhatásai kicsit sem elhanyagolhatók szerintem, és hogy akinek nagyobb adagokban írt fel a doki, óvatosan szedje és fokozottan figyeljen a teste által közvetített jelekre. Itt konkrétan arra gondolok, hogy fáj a fejed, tartósan megemelkedik a vérnyomásod, majd egyre jobban fáj a hátad: a veséd nem birkózik meg a sok mûanyaggal.
Nincs jelen
#2742 2009-03-03 08:47
- Ede
- Tag
Kedves Perrier,
kösz a helyreigazítást :). Én már korábban jeleztem ugyanezt a Salofalk kapcsán (valahol tavaly április-május magasságában). Nekem olyan fejgörcseim voltak tõle, hogy totál kész voltam, és azon az entocort klizma csak tovább rontott. Én magam döntöttem úgy, hogy mivel észre sem vettem a hatását a rengeteg, beszedett salofalknak (napi 3000mg), nem is nagyon szedtem tovább és a mostani orvosom sem túlzottan szorgalmazta.
Úgyhogy én ilyen indíttatásból "cuppantam rá" a dohányzásos mellékszálra a mondanivalódban. Szép napot!
Nincs jelen
#2743 2009-03-03 08:50
- Ede
- Tag
Most még az jutott eszembe, hogy volna-e értelme különszedni a különbözõ gyógyszerekkel kapcsolatos tapasztalatokat.... Akkor könnyebb lenne mindenkinek a keresgélés, mert most néztem, hogy ez a topik már az 57. oldalnál tart.... és idõvel a korábbi hsz-k teljesen elfedésre kerülnek, mert azért valljuk be, nagyon kevés embernek adatik meg az idõ és a türelem, hogy végigböngéssze az oldalakat.
Nincs jelen
#2744 2009-03-03 08:58
- pintyõke
- Tag
Sziasztok!
Nem tudom próbáltátok e Lepicol Plust,de szerintem egy próbát megér.Most ingyen kilehet próbálni,4 cs.-ot küldenek.Én megpróbáltam,nekem jó volt,ezután fogom használn.
Nincs jelen
#2745 2009-03-03 09:01
- Perrier
- Tag
Szia Ede!
Ne haragudj, természetesen mindenki arra "cuppan rá" :), amire akar. Csak megijedtem, hogy elveszik a mondanivalóm lényege. Azt meg pláne nem szeretném, ha valaki azt a következtetést vonná le tévesen (nem rád értem), hogy a dohányzás megoldja a problémáinkat.
A gyógyszerek szerinti szétválogatás ötletét támogatom! Jelenleg éppen a Budenofalkról szeretnék több tapasztalatot olvasni, de ez a keresõvel elég nehézkes.
Nincs jelen
#2746 2009-03-03 09:12
- nanus
- Tag
Perrier! Idõnként elõfordul, hogy elveszik a lényeg. Én is jártam már így ebben a topikban. A dohányzásos fonalat pedig csak azért vettem fel, mert valóban néhány hete beszéltem errõl a dokimmal.
Budenofalkos tapasztalat: viszonylag enyhe mellékhatásokkal bír, de azért bír. A holdvilágarc, szõrösödés, aknésodás jelentkezett nálam. Nekem jó volt. Két hete azt mondta az orvosom, hogy teljesen hagyjam el, nem kell leépíteni. Nos azóta cseppet rosszabbul vagyok. Szerinte annak az adagnak nem sok értelme volt (3 x 1) a 3 mg-mosból.
Angeluc! Úgy távoli ismerõs, hogy még sosem láttam az illetõt, csak azt tudom, hogy létezik. Remélem használ valamennyit. Igazából a lányom alleriga-asztma-ekcéma problémájával kerestem volna fel, de azért a saját nyûgömre is rákérdeztem.
Akkor Neked végülis mégsem volt hatásos?
Szép napot!
Nincs jelen
#2747 2009-03-03 10:24
- Szimi
- Tag
Sziasztok,szedett már valaki prednisolon-t?gondolom igen,mi a tapasztalatotok?Írjatok lécci,akár privibe is:)
Nincs jelen
#2748 2009-03-03 10:30
- youlcsi
- Tag
szia!
én szedtem, bár nem egészen 2 hónapig.
tapasztalatom vele annyi volt, hogy hazavágta a gyomrom (gondolom, mint bármely más szteroid tette volna), viszont ezért cserébe legalább nem hatott :) ezért is tettem le ilyen rövid idõ után. kár volt belém :)
de gondolom nem ez az általános.
Nincs jelen
#2749 2009-03-03 13:33
- cyan
- Tag
sziasztok!
csütörtökön be kell mennem a belgyógyászatra, ott leszek legalább hétvégéig, és nem tudom meddig, mondván hogy kapok valami gyógyszert... az immunrendszer szó is elhangzott, de még így is nagyon ködös, hogy mi lesz az vajon... az immunszupresszort hogyan kell szedni vagy kapni, szerintetek mire számítsak az lesz?? köszi.
cyan.
Nincs jelen
#2750 2009-03-03 17:15
- angeluc
- Tag
Szia nanus!
Hát a kineziológus érdekes volt és akkor jó volt, és rájöttem néhány dologra ami elõtte homályos volt, vagy pedig nem akartam tudomásul venni. Megmondta, hogy mi a betegségem lelki oka. Bõgtem nála vagy fél órát, ami persze a kezelés része és utána is még egy felet, a párom mondta, hogy hagyjam abba (ültünk a kocsiba a pirosnál), mert azt hiszik, hogy megvert. Utána még a hatása alatt voltam pár napig és megkönnyebbültem, de amikor vissza kellett menni dolgozni akkor egy kicsit visszaestem, de most jól vagyok. Most ebben a pillanatban és ebben és ebben és ebbben is. Ugye Ede? Olvassátok el a www.csendo.hu-t , nem vagyok lefizetett emberük, de hátha segít nektek is másként szemlélni az életet. Egy pszichologus is csodákra képes.
Hát ennyi. Menjetek el és meglátjátok. De mindenkinek magának kell megoldania a problémáit.
Nincs jelen