#8501 2009-03-04 10:25

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Roor rosszalkodásai

Kitti60 üdv közöttünk, rosszalkodásra itt a legjobb helyed van! :D:D:D
Mit tanulsz, mikor épp nem rosszalkodsz? :)

Nincs jelen

#8502 2009-03-04 10:31

sziszi32
Tag

te kis malacimádó! :D :D :D

Nincs jelen

#8503 2009-03-04 10:32

Vicaa
Tag

Szimi, hát kitartást a következõ tükrözéshez is!!!
Csúúúúúúúcs! Mármint a fotód is, meg a videó, háááát.... ahogy bukdácsol lefelé a lépcsõn, nagyon cukorfalat! Vagyis a falatot azt inkább visszavonom :D

Nincs jelen

#8504 2009-03-04 13:47

Pilli
Tag

Sziasztok! Rég nem írtam, bár mindig olvaslak titeket. Eltûntem, ugyanis orvost váltottam, most már a Máv kórházba járok. Jól fel is gyorsultak az események, tegnap voltam vékonybél passzázson és olyan csúcsszuper lett az eredményem, hogy jövõ héten tüki, ct, utána meg mûtét. iszonyatosan magam alatt vagyok, bár tudom, hogy ez "csak" a szûkült szakasz kivágása és hogy utána ezerrel jobban leszek, de annyi félelem is van bennem. Mi lesz ha feltárnak és rosszabbat látnak és sztóma kelL? Mi lesz ha szerul leszek az altatás után? Jjajj annyi kérdés van bennem, és annyi félelem. És még az is, hogy olyan fiatal vagyok mindehhez. Na jól van abbahagyom az önsajnálatot, majdcsak lesz valahogy. Roor szeretnék leszarombogyót de egy nagy zsákkal :D
Remélem mindenki jobban van már, aki gyengélkedett. Én csak ámulok, hogy Sziszi miket fõz, hogy Ánya milyen jól van és hogy milyen pozitív. Sok sok puszi mindenkinek!

Nincs jelen

#8505 2009-03-04 14:02

sziszi32
Tag

Kedves Pilli! Bár lehet, nem hozzám intézted ezeket a szomorú gondolatokat, de azért én is hadd reagáljak: tudod, hogy nem eszik azt olyan forrón... jaj, de hányszor írtam ezt! ugye. De tényleg. Ha szûkület, akkor szûkület, ne láss rémeket. :) Ha meg sztóma: épp most mondta a férjem uncsitesója, aki sztómás nõvérképzésen vesz részt, hogy ma már léteznek a vastagbél-sztómások részére olyan megoldások, mint pl: a sztómán keresztül reggel adsz magadnak olyasmit, mint a beöntés, kitisztul a bél, és egy sztómasapkával elvagy egész nap. Szóval, hogy nincs széklet, se zörgõ zacsi. Mondott olyat is, hogy a szégyenlõseknek van olyan takaró öv is, a legújabb, hogy nõciknek csipkés kiszerelésben is, mint egy bugyin.
Szóval, ne csüggedj, bármi lesz is, túl fogod élni, mert ez itt a túlélõk topicja! És te is az vagy! Ne gondolj a legrosszabbra, hanem maradj csodálatos egyéniség, egy ilyen kis pillipillangó, mint az avatarod! :D :D :D
Megyek, megnézem, mizujs Ágicával, remélem, találok róla hírt. :D :D :D
Ma nem is fõztem semmit... :(
Vica: egy ilyen kis csepp malackáról neked se a kaja jut eszedbe, ugye :D :D :D

Nincs jelen

#8506 2009-03-04 15:12

Pilli
Tag

Sziszi nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm ezeket a sorokat! Máris jobban érzem magam!

Nincs jelen

#8507 2009-03-04 16:11

Lisa
Tag

Kedves Pilli, még csak most tudtalak olvasni :( :( :( sajnálom!!!

Sziszi, megkaptam!

Nincs jelen

#8508 2009-03-04 17:32

Lucifer
Tag

Halihó!

Kitti60!

Gyere csak rosszalkodni ,itt aztán minden van mi szem szájnak ingere!!:D:D:D
Örülök , hogy irtál , de mégjobban fogok ha többet jössz!:D:D:D

Sziszi!
Mi az , hogy ma nem fõztél????:D:D
Különben ma én sem!!:D:D
De kaptam ma Manótól nagyon fincsi túrógombocot!!!:D:D:D
Mit vettél már megint és mit akarsz csinálni???:D:D

Pilli!

:(:(:(:(
Nagyon sajnálom azt ami most veled történik és teljesen együtt érzek veled!!:(
Te te is erõs csajszi vagy és te is tudod , hogy nem lesz semmi gond!!Tudom könnyû ezt mondani , de hidd el igy van!!Csak mindent pozitivan!!:D
Bár én beszélek?Én csak tükire mentem és talán jobban bevoltam sz@rva mint te!:D:DÉn is láttam már magam elõtt mindent és a gondolataim is csak a mûtét meg a sztóma körül forogtak!!Szóval már  a tüki elõtt a bolhából elefántott csináltam.De ahogy látom te ugyan olyan vagy mint én!!:D:D
Szóval kitartást és sok erõt és tudd , hogy mi mindannyian veled vagyunk !!!!:D:D
Ja! Ha bármi van és kórházba kerülnél akkor számithatsz rám és  a többiekre is mert az tuti , hogy ott leszünk veled!!!!!:D:D
leszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszarom
leszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszarom
leszaromleszaromleszaromleszaromeszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszarom
                                 bogyók S.O.S mennek:D:D:D
A szemed már jó??
Millió puszi:Luci

Pocak!
Látod itt milyen szép lányok vannak?!:D:D
És te se fõzõl , hát akkor hogy is van ez???:D:D:D
És a  sörfõzés??:D:D:D:d

Manó!
Nagyon szépen köszönjük az isteni finom túrógombócot!!:D:D:D
Remélem koszta nem ûûûûûûûûûûûzött ki titeket  alakásból.:D:D:D

Most röviden mi van nálunk.
A Niki az éjszaka sirt mire bementem hozzá , hogy mi van azt hittem csak rosszat álmodott , de ettõl rosszabb lett mert közölte , hogy fáj  a  füle!:(Éjszaka lámpáztuk egy kicsit majd bedugtuk vattával.
Bár reggel nem fájt neki mégis azt mondtam nem megy ma suliba inkább leviszem a  dokihoz nehogy legyen valami.Hát jól is tettem mert a Nikinek  kezdõdõ középfültõ gyulladása van!!:(:(
Majd kedden kell visszavinni , addig egy csomó gyógyszer amit mondanom se kell mennyibe került!Hát az árából befizettem volna egy csekket!!!Szóval igy jártunk , de a  mamáék elhozták  a bioptron lámpát iyg azt is használjuk neki!!

Mi ez a pangás fiatalok???tessenek irni mert jön az irrrrrgum - burrrrrrrgum!!:D:D

Szerkesztette: lucifer2007 (2009-03-04 17:38)

Nincs jelen

#8509 2009-03-04 17:48

nori
Tag

Sziasztok,

olvaslak Titetek de a napokban rengeteget aludtam,torna,anyukám kissé kiborult ezért voltak apróbb viták,nem volt lelki erõm írni,leginkább elvoltam csak a kis "kuckómba" az ágyamba,magam ra húztam a takarót és hallgattam nagyokat.
Pár napig be se kapcsoltam a gépet,
lehet,hogy már említettem de szeretném még egyszer Judynak megköszönni a nyomtatós összefoglalóját.
Örülök,hogy Ágica jobban vagy,gondolok Rá,sok puszi,kitartás,pozítív hozzáállás és nem lesz véglesen sztóma:)

Gyerkõcösök,kiegyeztetek a taliban? Remélem addig is mosolyagva tûrítek a mindennapi gyûrõdéseteket...kitartás:)

Fiuk,
lessetek szép madarakat,még sebb sörös dobozokat,élvezzétek drágáitokat..

Györgyina,
kutyus már top formában van?:)

Roor,
szoktál egy tál vízet berakni a sütõ aljára páologtatónak míg sül a kenyér?Szebb lesz,ropogós a héja,próbáld ki:)

Puszi mindenkinek..

Nincs jelen

#8510 2009-03-04 17:55

kitti60
Tag

Szia Vica!:)
Itt Hatvanban járok közgazdasági és informatikai szakközépbe. most tizedikes vagyok közgáz szakon. jövöre jönnek be ujabb tantárgyak. de egész jól megy most minden ahhoz képest hogy sokat hiányoztam a betegség miatt.. sikerült pótolnom és azért a négyes szintemet igyekszem tartani. :D

Kedves Többiek :D
Most jöttem haza az orvostól. Hát nem volt semmi... háromnegyed1kor beadtam a papiromat és négy óra múlva hívtak be. Még jó hogy vittem a kémia füzetem, legalább megtanultam mindent a holnapi témazáróra.
Megbeszéltük a következõ tükrözésem is. Április 10én megyek a tavaszi szünetben, szerencsére altatnak és ezt ki is használják, mert alul felül megnézik hogy mit javultam. Multkori colonoscopiánál perforácio veszélye miatt nem sokáig tudtak menni, ezért kellet a hasi ct. Jah és a gyógyszereimet is csökkentették :D de még mindig szedek másfél Medrolt amit jövöhét szerdán egyre csökkent ha panaszmentes leszek. Losecet is egyre vitte le, de a Pentasát és Káliumot még kell szednem. És megint a Kliont, a legelején hánytam tõle, akkor abbahagytuk. A vashiányom rendezõdni látzsik ugyhogy ha elfogy a dobozbol, többet nem kell szednem:) Végülis ez egész jó. de az alapgyógyszereket évekig kell szedni azt mondta...
Megéheztem, ugyhogy keresek valamit a hûtõben vagy talán egy kis anya készitette palacsintát megeszek:) de a legjobb a husilevese:):)
és még tanulnom is kell, holnap hét órám lesz:D de majd ha a gépterembe leszünk ujra felnézek és irok:):)
Addig is legyetek rosszak és legyen szép estétek! Puszi: Kitti :)

Nincs jelen

#8511 2009-03-04 18:41

Ánya
Tag

Pilli!
:( :( :(
Õszintén sajnálom, hogy ilyen nagy változások elõtt állsz. A sztómás élet nem könnyû, de nem is a világ vége. Meg lehet szokni és el lehet róla felejtkezni. Például kétrészes fürdõruhát vittem be a fülkébe próbálni és a vetkõzésnél jöttem rá, hogy sztómám van :) :D ennyire el lehet felejteni!!
Azért az lenne a jó, ha nem lenne :D :D
A mûtét után hamar rendbe fogsz jönni, pont azért mert fiatal vagy!! :D :D
Írj, panaszkodj, itt nyugodtan lehet, értõ fülekre lelsz :)
A kórházba én is szívesen bemegyek majd hozzád, ha gondolod :)

Nincs jelen

#8512 2009-03-04 18:45

nori
Tag

Üdv Kitt,jó hogy itt vagy velünk:):):)

Luci,olvass utána de szerintem nem árthatsz vele he cseppentesz 2 csepp tiszta mandulaolajat vagy jó mínõségû olívaolajat a pici lány fülébe..anyu cseng evek óta a füle, és ez segít..de nézz utána.A másik a só melegítése,amit paut ruhába teszesl és azt a fülre,az meg fogja nyugtatni.
Remélem jobban lesz.

Én megkaptam a Humirámat,nagyon csípett de megvolt!

Szép estét mindekinek!:)

Nincs jelen

#8513 2009-03-04 19:19

zolcsi
Tag

Pilli drága!
Kis leszarom bogyó zsák!
leszaromleszaromleszaromleszaromeszaromleszaromleszaromleszaromleszaromleszarom

Csak ki ne foodoljanak a modik!
Hidd el jobb lesz a mûtét után és ki fogod bírni.Kemény lesz erre készülj és legrosszabb a kiszolgáltatottság.
Az altatás maga jó dolog az ébredés már egy más kérdés.Sztómát csak úgy nem raknak szerintem de van aki jobban tudja ezt nálam!
Ágicának mielõbbi felépülést kívánok ha beszél vele valaki!
Hali

Nincs jelen

#8514 2009-03-04 19:25

mano1973
Tag

üdv kedves fórum lakók!!!

Régen voltam már de mindig tájékozódtam Lucitól és tesómtól arról,hogy mi van itt.
Sajnos megszünt a másodállásom így most több idõm maradt és ennek arányában többet leszek én is ujra itt.
Zolcsi!!
Nagyon sajnálom ami veletek történt és hidd el ha valaki akkor én megértem..tudom min mentek keresztül,mivel...bár soha nem emletittem itt a fórumon de néhány hónapja mi is elvesztettük a babánkat.
Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani mert én épp semmire és senkire nem voltam kiváncsi akkor:((
Minden rendbe jön hidd el és erre a  babára mindig emlékezni fogtok de kárpótól majd mindenért az a baba amelyik nemsokára érkezik hozzátok:))
Hát ha Pillinek  tudtam rendelni egy pasit az angyaloktól:))Nektek is megrendelve egy édes aranyos bébi aki nemsokára érkezik:))
Kitti 60!üdv a fórumon.
Mindenkinek sok puszi és késõbb benézek még de most kutyáznom kell:))
Luci Barátném!!!
Örülök hogy ízlett a túrógombóc:))Remélem a kölkök hagytak neked egy falatot:))
Várom a szombati talit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szerkesztette: mano1973 (2009-03-04 19:26)

Nincs jelen

#8515 2009-03-04 19:28

judy1981
Tag

Pilli: a passage, az csak passage. Ha anno dokibá nem akarja saját szemével látni a ceruzabélnyire szûkült vastagbelemet... Kiderült, hogy csak egy kis cuccos gátolta a kontrasztanyag továbbjutását. Volt szûkület, de korántsem olyan mértékû. És ki beszélt rajtad kívül sztómáról? Nem kell mindjárt besz@rni. Akkor gondolkozz hogy mész át a hídon, ha odaértél. Elõtte nem érdemes.
És a mûtétnél, ha epidurált kérsz, nem terhelik a gyógyszerek a szervezetedet és nem leszel rosszul utána. Legalább is egy részét megúszhatod. Persze némi fájdalom, és fáradtság nem küszöbölhetõ ki vele, de pl a gyomorpanaszok, szédülés igen.
Kitti: ha ez vígasztal, volt, hogy reggel 8-tól délután 5-ig ültem az orvosnál. Reggel labor, UH, doki 11-12 körül elkezdi a rendelést, és mennek a protekciósok.
Ma már kevés mindenkinek van nálam erõsebb protekciója :D Ha 'csak' 4 órát ülnék ott, nem venném igénybe, de ha már hosszabb, mint a munkaidõm... És ha nem venném igénybe, akkor még õ sértõdne meg, hogy miért nem szólok neki. Hát a kapcsolatokat ápolni kell. :D
Nori: tényleg jól eltûntél. Csak nem vettél nyomtatót? Az enyém még nem volt túlhajtva. Majd egyszer :D

Szerkesztette: judy1981 (2009-03-04 19:31)

Nincs jelen

#8516 2009-03-04 23:44

sziszi32
Tag

Na, megérkeztem végre én is :D De látom, megint pangtok egy kicsikét.
Mano: jó lesz téged újra olvasgatni. A babád elvesztését nagyon sajnálom, nagyon fájhat (lelkedben) az egész, hiszen tudjuk, hogy mennyire vágysz egy kis pelenkás zsarnokra. :) Mesélhetnék a magaméról, hogy képes az õsz hajszálaimat szaporitani a maga kis akcióival... :D
Kitt: szia
Nori: te egy igazi kis konyhatündi vagy! A kenyérsütésnél mi is raktunk vizes tálat a sütõbe, aztán a férjem valahol a neten olvasta, hogy amikor kiveszed a kész kenyeret a sütõbõl, akkor meg kell kenni vízzel, és jó ropogós lesz  a héja. Azóta úgy sütjük (amúgyis soxor elfelejtettük berakni a vizestálat). De ha roornéni (vagy Luci?, már nemtom, s álmos vagyok a visszaolvasáshoz :)) ki akarja próbálni, akkor a tanácsom a következõ: mûanyag tálkában nem érdemes vizet rakni a sütõbe. Ha nem tudod miért, majd rájössz! :P (juj, felség, ezért a felségsértésért mennyi penitencia jár szegény kékszakállamra... :D)
Ánya: szívembõl szóltál. Nálunk is megtörtént, hogy "elfelejtettük" a sztómát. :)
Lisakincs, megnézem a mailjeimet, és remélem, termett válasz, mert ha nem... :O

Nincs jelen

#8517 2009-03-05 00:26

arpapa
Tag

Kedves Pilli!

egyet értek Judyval. A hídon majd akkor megyünk át, ha odaértünk....

(a stoma-t meg nem adják olyan könnyen, erre most gondolnod sem szabad!!!)

tehát most nem azon kell(ene) agyalnod,hogy mi lesz ha...
hanem inkább pozitívan állni a dolgokhoz, ha már a mûtét nem is kerülhetõ el, de utána 3-4 hét és sokkal jobban leszel, persze rajtad is sok múlik, hogyan állsz a dolgokhoz!
a lábadozás alatt meg legalább lesz idõ gondolkozni azokon a dolgokon/hozzáállásokon/gondolkozásmódon..., amiken változtatnod kell, mert bizony VÁLTOZÁSRA van szükség, mert a betegség nem véletlenül van: valami nincs rendben a lélek terén és ez betegség formájában jelentkezik testi szinten.

legjobbakat kívánom!

szeretettel:árpapa

Nincs jelen

#8518 2009-03-05 04:07

Pocak
Tag

Jó reggelt mindenkinek!
Nem birok aludni!

Nincs jelen

#8519 2009-03-05 04:16

Pocak
Tag

Luci: látom igen, és össze is tudnék válogatni egy háremet ha tehetném! De nem mondom ám meg hogy ki lenne benne.A sörfõzéshez nem értek, meghagyom a szakembereknek én inkább a fogyasztására helyezem a hangsúlyt!
Ja, tegnap se fõztem semmit!

Nincs jelen

#8520 2009-03-05 06:27

Vicaa
Tag

Jó reggelt!

Pocak: na én meg bírtam volna aludni egész éjjel, de - ahogy Sziszi mondja - a pelenkás zsarnok nem hagyott.
Szóval háremet! :D:D:D Bizony volt olyan elárulom, hogy a cheten arról beszélgettem, hogy a fórumozó hölgyek már mind foglaltak, de azóta már mi minden változott e téren :D:D:D:D (Na félreérés elkerülése végett nem én pályáztam! :D:D:D )

Bizony, Attila most itatja velem a kávét, hogy ébren maradjak, ha jönnek a vendégek! Mert ma éjjel meg sem tudom számolni hányszor kelt fel Anna, háromnegyed egytõl meg már ki se jöttem tõle, egész éjjelo elfoglaltságot biztosított. Egyedül arra tudok gondolni, hogy fogzik.

Pilli, kitartást neked a mûtéthez, sok.sok erõt, gondolj arra, hogy utána jobb lesz, a sztómára meg egyenlõre ne gondolj, tudom könnyû okosnak lenni, mert ilyenkor számtalan gondolat megfordul az ember lánya fejében, de ne gondolj rögtön a legrosszabbra és akkor nem is fog megtörténni. :)

Judy, olvastam a tanmesét nagyon elgondolkodtató és igaz, csak nagyon nehéz ennek megfelelõen cselekedni. De azért a jövõben bizony igyekszem szem elõtt tartani! :)

Mano! Nem is tudok mit okosat mondani a történtekre, talán ismét csak Sziszi által elmondottakra hivatkozom (becs szó nem akarom lopni a gondolataidat Sziszi :D ) lesz még ottan betyár kismanó!!!

Nori! Örülök, hogy mostanság többször olvashatok felõled! Ugye ha lesz tali, majd te is jössz, hogy újra dumcsizhassunk? Kis konyhameisterin.

Szerkesztette: Vicaa (2009-03-05 06:29)

Nincs jelen

#8521 2009-03-05 07:41

Lisa
Tag

Sziasztok Mindneki!
Most teszek egy ígéretet hogy ma írok :D :D :D mindenhol :D :D :D
Vegyes hírek és megemésztõsek is, úgy hogy még összeszedelõsködõs pláne a lelkem, csak azért írok, hogy Sziszi ne sírj írok :D és Vicaaék!!!!!! Nagyon jó szórakozást Nektek!
VICAA,MERCY, AIOLOSZ, GYÖRGYINA!!!!!!!!!!!
Rossz idõ van, ne menjetek 'váradra...

Nincs jelen

#8522 2009-03-05 08:28

Norby1
Tag

Pilli fel a fejjel! A mûtét valóban rémisztõen hangzik de ha nem hagyod el magadat és arra koncentrálsz hogy minél gyorsabban felgyógyulj akkor sima ügy lesz az egész A sztómát meg tényleg felejtsd el azt általában tényleg csak a legvégsõ esetben alkalmazzák ha nincs más lehetõség.

A legjobbakat kívánom neked

Pussz mindenkinek :D

Nincs jelen

#8523 2009-03-05 08:31

Ánya
Tag

Pusszantok mindenkit!

Manot és Tomiját külön az elvesztett baba miatt is!!! :(

Nincs jelen

#8524 2009-03-05 09:29

Pilli
Tag

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a sok sok hozzászólást és telefont is! Judynak tényleg igaza van, a rossz gondolatokat már elhessegettem magamtól, mert csak kikészít. Most tényleg csak arra kell gondolni, hogy sima ügy legyen a felépülés, és miért is ne lenne? Ánya szívesen látlak majd :P Meg persze mindenkit, bár azt mondta a doki, hogy egy hétnél tovább nem leszek benn, az meg pikk-pakk elrepül :)
Jó Titeket mindig olvasni, hogy így tele vagytok bátorító szavakkal egymás iránt, tényleg tökre jó érzés.
Manó hát ezt én sem tudtam, nagyon nagyon nagyon sajnálom és kitartás!!! Zolcsi Nektek is !!!!!!
Meg mindenkinek, aki rosszabbul érzi magát, kitartás és fel a fejjel!
Tegnap megnéztük a Gettó Milliomost a mozikban, aki nem látta, mindenképpen nézze meg, hihetetlen jó film volt!!!!!!!

Sok sok puszi most megyek, mert vár a munka!!!!!!!

Nincs jelen

#8525 2009-03-05 10:11

Pilli
Tag

Még egy kérdés, ne haragudj Roor, ha nem ide tartozik!! Altatás után törvényszerû, hogy az ember hányik, rosszul van??? Mindenkinél így van? Köszi és bocs a hülye kérdésért!

Nincs jelen

#8526 2009-03-05 10:23

Ánya
Tag

Drága Pilli!
Nekem nem volt semmi ilyenem, pedig kétszer kétféleképpen altattak. Illetve az elsõnél volt valami, de nem volt vészes. A gerinc érzéstelenítést, ha felajánlják, akkor fogadd el. Nagyon jó!!! Már egész jó gyógyszerek vannak. Még most is hihetetlen, hogy mennyire nem fájt a pocim, pedig nagy átalakítás volt!!!
Annyiban vitatkoznék a többiekkel, ha megemlítették neked a sztómát, akkor fontos, hogy lelkileg felkészülj rá. Ez nem az elõre aggódást jelenti, hanem az elõre elfogadást és megbékélést jelenti. Hogy ne egy tragédiaként éljed meg, ha felébredsz és ott a zacsi. Mert nem tragédia, sõt!!!
Látogatni foglak, ha már megengedted!!! Adjál majd Hírt, hol vagy, talán telefonszámot is cserélhetnénk priviben!!!

KÉRDEZZ!!!

fontos, nincs hülye kérdés, csak hülye válasz.!!!!

Nincs jelen

#8527 2009-03-05 10:25

én
Tag

Pilli! A hányás az altatás után nem törvényszerû, ez egyénfüggõ. Én például nemcsak hogy nem hánytam, de attól kezdve, hogy fölébresztettek a mûtét után, mindenre emlékeztem, mindenkivel beszéltem és mindenrõl tudtam. Másnál ez sem így mûködik. Többnyire az altatás utáni kb. 24 óra ki szokott mindenkinek esni. Van aki alszik, van aki beszélget is, de többnyire nem emlékeznek semmire. Van aki hány, van aki nem!
Hát drukkolok, hogy veled csak jó történjen. Egyébként a mûtét után úgy is megy az infuzió és abba szoktak jobb helyeken tenni hányáscsillapítót!
Megy a drukk ezerrel! Csak addig rossz, míg el nem alszol!

Nincs jelen

#8528 2009-03-05 10:27

én
Tag

Ánya! Ha jól értettem Pilli szavait, neki senki nem beszélt sztómáról, egyelõre õ csak magának beszéli be!

Nincs jelen

#8529 2009-03-05 10:35

sziszi32
Tag

Sziasztok, látom, szegény Pillit teljesen kirémiszti itt a nép... pedig a sztóma nem mumus. Nem szörnyû, és végképp nem lesz tõle az ember csökkent értékû. Nem mondok itt neveket, mert nincs hozzá jogom, de a fórumosok között már átmentek páran ezen a tortúrán, vannak "véglegesek" is, és szerintem nem esik nekik túl jól, hogy ennyire kísértetruhába van öltöztetve az egész. Nem akarok ezzel senkit se bántani, vagy beszólni, csak megértetni, hogy nem világvége az, ha valaki nem a fenekén kakál. :)
Vica, lopd csak nyugodtan a gondolataimat... :P

Nincs jelen

#8530 2009-03-05 10:48

sanvito
Tag

Szia Pilli !!!!

Igaz minden amit írtak a többiek, ne parázz elõre, (majd akkor a hídon amikor odaérsz.... :) .... amit a többiek is írtak) a sztóma tényleg nem egy rettegett mumus, nekem 3 hónapig volt, de dolgoztam és mindent csináltam mellette, csak az tudta akinek megmondtam, de vannak itt társaink akiknél sajnos végleges az állapot és el sem hinnéd mennyire pozitívak, nekem nagyon sok erõt adtak és adnak ma is a mindennapokban !!!!! Úgyhogy olvasd el az "élet sztómával" topic-ot, ott mindent megtalálsz, mûtét elõtti/utáni tapasztalatokat is !!!!! Minden rendben lesz, MERT ÚGY KELL LENNIE !!!!!! pussszzz !!!!! :):):) és persze kérdezz nyugodtan.... :)

Nincs jelen

#8531 2009-03-05 10:59

Pilli
Tag

Köszi mindenkinek! Nekem tényleg nem beszélt senki a sztómáról, ez csak az én fejemben ötlött fel, de nem azért, mert rémhíreket akarok magamnak gyártani, már nem, hanem azért, hogy mindnenel tisztában legyek. Természetesen tudom, hogy nem a világ vége és ha az is lesz nekem ugyanúgy fogok élni, mint bárki más. És még így is szerencsém van, hogy van kezem lábam, mindenem. Úgyhogy ez az elsõ sokk volt, azóta sok minden átértékelõdött bennem is, és Judy szavaival teljesen egyetértek!
Ánya, írok majd privit!

Sok sok puszi mindenkinek és köszi a bíztatást!

Nincs jelen

#8532 2009-03-05 13:12

Lisa
Tag

Sziasztok Mindenki!
No itt vagyok és jöttem pörlekedni és perlekedni és legfõképpen MOROGNI!
Roor!!!!!!!!!!! Hol vagy??????????
Mikor is volt az hogy pl. Téged felhúzott a fórum???? Nem mindig Te mondogattad, hogy jöjjek írjak, bármi baj is van bármilyen emberek is próbálnak rosszat vagy csak pattognak! úgy hogy igen is most én pattogok...
Luci: mi az hogy betegeskedel???? Kitõl kértél rá engedélyt???? :D :D :D Én nemadtam az tuti és nem is fogok. Így hát kérlek igyekezz minnél jobban lenni és vigyázni az egész családra!
Emberek itt vagyunk egymásnak jön a tavasz, szép az idõ (no jó szar az idõ de mindegy) örüljünk egymásnak...tojjunk arra ki mit mond és kész!
MODERÁTOROK: Gratulálok Nektek, hallom picit zavar volt a chaten! Tessék takarítani :D
Úgy hogy tessék már Fecsegni ha már én itt Tipegek :D
Hiányzol innen Nekem Roor és gondolom, hogy másoknak is, és Luci látod ha kell irgum-burgumozok Veld...nekem is szabad????
Beszélj barátnõssel, vagy neki is kell leszarom bogyó???:D :D :D
nos nagyon remélem, hogy senkit nem bántottam meg azzal, hogy ilyeneket írtam, de muszály volt!!!!
És nagyon fontos: Kitti ÜDV ITTEN :D :D :D

Velem/Velünk: pasek megvan köszöni szépen remélem majd tud írni õ is ha itt lesz hétvégén.
Orvos: mint tudni illik, Judy eljuttottam a dokihoz :D :D :D  és valahogy nagyon a jövõnek akarnak kitenni engemet, no nem kértek fel, hogy rendezzem meg a Vissza a jövõbe c film 4 részét :D :D :D
Csak megpróbálnánk egy capsula endoscopiát összeszervezni a részemre, nos ezzel nem tudok most mit kezdeni hogy jó-e vagy nem, örüljek-e neki vagy nem...vagy csak tartsak tõle, de azt hiszem most nem gondolok rá. Ja hogy még szebb legyen Esztergomba lenne...végül is itt van egy köpésre  :(
Írt fel szépen tápszert mert, megltása szerint elkezdtem elfogyni, no ezt Õ így látja én meg nem, de majd megosztozunk rajta pasekkal :D
Tegnap egész nap a könyvtárat bújtam ,szeretnék egy évfolyamdolgozatot (ja nem szeretnék csak kell) elkészíteni ami csak úgy megy perpill. , hogy ott benn ülök és írok, mert minden könyv nem kivehetõ...no nem minden de ami nekem kellene. Szóval errõl ennyit.
Kicsit kiborult a bili itt nálam, mind állapotilag mind 'válságilag és ami a legrosszabb mind Fórumilag, hogy hajlamosak vagyunk engedni és megfutamodni, vagy legalábbis a szívünket bántja, no ez az én szokásom volt, de mivel Roor és utána itt is Mindneki leszoktatott errõl így most én kérném vissza mindezt és csak a jó kis "talpra kell, hogy álllj , az ütés bármennyire fáj!!!!" szöveggel .

Judy: nagyon jó, hogy vagy itten a Fórumon, annyi minden jót és sok okosságot tudsz írni, hogy csak na!!! TÖK JÓ!!!

Most talán csak ennyit tudtam írni, mármint külö-külön most nem de mindenki eszemben van és javulást a betegeskedõknek, jó munkát a dolgosoknak, szerelmet a szerelmeseknek, jó szórakozást a talizósoknak, a holnapi leszboszisoknak, esõs fényképezéseket , kirándulásokat és minden JÓT!
Vigyázzunk egymásra nagyon!!!!

Szerkesztette: Lisa (2009-03-05 13:22)

Nincs jelen

#8533 2009-03-05 14:04

én
Tag

Lisa! Miért akarják neked a jövõt (kapszula endoszkópia)? Nem lehet téged tükrözni? Vagy nem elég a tükrözés? Igen arról én is hallottam, hogy ezt a kapszula endoszkópiát mégcsak Esztergomban csinálják. Külföldön ez már egy bevett vizsgálati módszert. Gondolom vannak elõnyei és hátrányai is. Olvass utána a neten.
Mostmár kezdem érteni, hogy miért vagy ki! Csak azt is megírhatnád akár priviben is, hogy mik voltak ennek a kapszula endoszkópiának az elõzményei!
Aggódom!
Pussz!

Nincs jelen

#8534 2009-03-05 14:09

Lisa
Tag

Én!
Errõl az eljárásról mindent meg lehett találni itt az IBD Fórumon ezért is tökéletes ez az oldal...nem  lehet gyomi tüki, vastagbél ugye nem , végbél ugye nem, így a több méter vékonybelet nem lehet másképp megnézni.
Az, hogy ki vagyok az nem ennek köszönhetõ, aki ismer az tudja, hogy magam miatt soha nem aggódom és soha nem teszek egyetlen lépést sem, cska ha már végleges a dolog .
Az elõzményei az meg annyira privát, hogy az nnnnaaaaggggyyyoooonnnn.
Rossz pénz nem vész el!!!

Nincs jelen

#8535 2009-03-05 14:15

én
Tag

Lisa! És CT endoszkópiával? Vagy van az a másik most sajnos nem tom a nevét: de egy szondát dugnak le az orron keresztül  a vékonybélig bele kontrasztanyagot és akkor röntgennel nézik a vékonybelet. Ezek csak javaslatok, vagy hangos gondolkozás, mint tudod laikus vagyok.

Nincs jelen

#8536 2009-03-05 14:21

Lisa
Tag

Véleményem szerint egy nagyon jó dolog és fantasztikus csak új..és éppen ezért. De nem tartok tõle, csak sikerüljön összehozni!

Nincs jelen

#8537 2009-03-05 14:36

zotyesz
Tag

Lisa kitartás neked

Nincs jelen

#8538 2009-03-05 14:47

nori
Tag

Pilli,
keress fel nagyon gyorsan egy kineziologust,rengeteget tud segiteni pár olyan gondolat,mondat amibõl erõt merítesz ha szükség van rá,kérlek fontold meg!

Konyhatündi-bündik,

a vizes tálkát minden égetett tésztánál is alkalmazzák,pl. ha a képviselõfánk tésztája alá is teszel magasabbra nõ,persze ne is nyitogasd a sütõ ajtót közben:)
Legjobb egy jénai vagy agyag edényke de bármi megteszi,csak ne olvadjon:):):)

<kép>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

<kép>

Ezek voltak az én elsõ kép.fánkjaim,amit névnapra vittem és az volt rá a komment,hogy nagyon kis alacsonyak,nem túl formáak így eldöntöttem,hogy a lusta rokonság aki akkor evett édeset (gondolok itt a nem boltira mikor én csináltam) ezután még ritkábban fog,mert nem kell körülrajongani ade az nem fikázza már aki azt se tudja hogyan válasszon szét egy tojást.Nem készítettem nekik azóta se,egyék a boltit,az poros meg magasabb is,biztos jobb...

Remélem megszedem megam nyárig,már annyira beindultam a talira,de nem ígérhetek semmit,sajnos...meg lett már beszélve kb.mikor lesz a randi és hol?

Puszi drágák mindenkinek!:)

Szerkesztette: nori (2009-03-05 14:48)

Nincs jelen

#8539 2009-03-05 14:52

sziszi32
Tag

Lisa, hát mi az, hogy ennyire meg akarnak téged kurkászni? :( Ez nem szép tõlük. Vagy, ami számomra elfogadhatóbb, szerintem bejössz a dokinak, és sokat akar téged látni, annyira, hogy még esztergomba is elvinne üdülni...
Fel vagyok most dobva, pedig az idõ sz.r itt is. Feldobottságom oka... azért nekem is hadd legyenek titkaim :D :D :D A lényeg, hogy a fórumról két szívem csücskét is hallottam ma! :D
Vicáék: buliztok? Egyébként Danika is szörnyen rosszul aludt, sirdogált, fészkelõdött, nurofen nem hatott, így anya-apa ölelésével vigasztalódott. Most kicsi fáradt vagyok, be is sompolygok a kis családomhoz szunyálni. Elvileg egy Danicápafog van ismét útban (hányszor lesz ez még így?) :)

Nincs jelen

#8540 2009-03-05 14:56

nori
Tag

Sziszi,Vica,miért nem próbálkoztok ilyen esetben homeos bogyókkal? Minden manó remekül reagál rájuk,nem is árthatnak,más gyógyszert sem zavarnak...saját szemmel láttam milyen jók...patikákban kaphatók könyvek amik kb.1200 ft körül vannak,alap dolgokat írnak le,amiket házi patikáként otthont tarthatszmjól jöhet ha éjjel nem tudod bevinni pl.a gyerekorvoshoz a picit...

Nincs jelen

#8541 2009-03-05 16:10

arpapa
Tag

Nori, nagyon guszták a  fánkjaid, nyámnyám :P

Nincs jelen

#8542 2009-03-05 16:48

Lucifer
Tag

Halihó!

Hát hol is kezdjem?:D:D

Sziszi!
Pedig komolyan azon gondolkodtam , hogy egy mûanyag tányérba tegyem a vizet!!:D:D:D:D
Meddig van még nem alvás??Hát ez egy nagyon komoly kérdés , de a  válasz csak  a gyerekeinkben található.:D:D
Vagy  a foga jön vagy csak megérzik ezt az idõjárás változást!!:(:(

Vicaa!
Felébredtél már??:D:D:D
Nagyon jó szórakozást nektek bár az idõ kellõ képpen közbeszólt.:(:(:(
Sajnálom , hogy nem tudtam én is menni!!:(:(
Tényleg érezzétek jól magatokat és élménybeszámolót kérek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

Lisa!
Igen is értettem!!:D:D:D
Nem adtál engedélyt azt tudom és jelentem  a leb@szást vettem!!:D:D:D
Engem nagyon nehéz megsérteni azt te nagyon jól tudod!!!!:D:D
És különben is ha már itten tartunk január - február elmúlt és ti nem voltatok Pesten!!!!!!!!:D:D:D:D
A könyvtári könyvek rengetegében nem elveszni ám !!:D:D
A tápszer nagyon jó és finom annak aki megbirja inni!!Én nem !!:D:D:D
A vizsgálathoz sok erõt és kitartást nyugi minden rendben lesz!!!!
Teljes mértékig egyettértek a  dühöddel ami jogos is , és te nyugodtan mondhatod , hogy irrrrgum - burrrgum!!:D:D
De lehet , hogy az hiányzik nekem , hogy talizzunk , beszéljünk , és pezsgõzzünk!!!!:D:D:D
Barátnémmal én mindig beszélek nem kell neki a leszarom bogyó van neki még otthon dögivel , de most valahogy én tartom a frontott helyette amig az én bilim ki nem borul.:D:D
hiszen az embernek mindig vannak jó és rossz napjai !!:(:)
De biztosithatlak felõle , hogy fenségünk szeme mindig itt van és figyel ha  a keze nem is jár ( a szája annál többet )!!!:D:D:D

Nori!
Ki merészelte lefikázni a sütidet??:D:D
Annak azt üzenem , hogy kapja be!!!:D:D
Nagyon jól néz ki és felõlem lehet kocka ,, kicsi , nagy , szögletes , háromszög , tök lapos teljesen mindegy a lényeg , hogy megegyem!!Szóval talira jönni fini sütikét hozzni ,Luci kezébe adni  a  dobozt amiben van aztán a többiek vagy kapnak vagy nem!?:D:D:D
Köztudott rólam , hogy  a talik alkalmával szeretem magamhoz sajátitani  a finomságokat és eléggé morci tudok lenni ha valaki kér belõle,fõleg Roor elõl dugdosom!!Ánya sütijét meg a  Norby elõl!!:D:D:D

Most ennyi voltam este nem jövök mert megyek apával moziba !!3D horror VIP-moziban!!:D:D

Nincs jelen

#8543 2009-03-05 17:24

Norby1
Tag

Luci te nem csak a sütit rejtegeted elõlem hanem a vodkás üveget is :P

Nincs jelen

#8544 2009-03-05 17:27

Dusy
Tag

sziasztok
szimi tényleg cuki

kitti üdv közöttünk ha jól olvastam 10 dikes vagy az Én lányom is annyi és õ is Kitti

nori ettöl egyböl éhes lettem:D
szép estét puszi nektek

Nincs jelen

#8545 2009-03-05 17:40

Lucifer
Tag

Norby!

Ez már csak részlet kérdés!!:D:D:D:D
És különben is  a vodkás üveg  a te lábad között volt!!:D:D:D:D:D
(mert féltetted tõlem , hogy mindet megiszom)

Nincs jelen

#8546 2009-03-05 18:25

nori
Tag

Köszi emberek,
tudtam hogy a mi éhenkórász bandánk nem olyan finnyás népség:-)
:):):)

Különben ez volt életem elsõ fánkja és igenis nem voltak laposak,de tudod már,ha hibát akarnak találni akkor fognak is..a másik,hogy anyám profi szakács és neki se lettek soha magasabbak a kalapjai..nagy ügy,attól még állati finomak:)

Lisa,
most nekem kell menni verekedni érted?:)

Nincs jelen

#8547 2009-03-05 18:30

sziszi32
Tag

na ne már!!! hol láthatom fánkjaid? én tisztába vak vagyok! :(

Nincs jelen

#8548 2009-03-05 18:31

nori
Tag

Nagyon beleszerelmesedtem álmaim egerébe (chilli) mellette egy piros laptopba..ahhhh...hol szervezzek dobozkámmal gyûjtést?:)

Az egér megvásárolható a Mamutban de neten keresztül is,8900ft-ért.Van másmilyen is, pat says now a honlap (egyben írva)

<kép>

Nincs jelen

#8549 2009-03-05 18:33

nori
Tag

8790-es hsz Sziszi drága,menj feljebb picit...kb.3-kor írtam róluk...

Nincs jelen

#8550 2009-03-05 19:00

roor
Tag

Halika!

Kiti:üdv itt is,ott is,szóval a fórumon,a topikban.:D
Nóri:jó látni hogy újra aktív vagy.:D
Pilli:hülyeségeket beszélni itt vagyok én.:D Addig meg csak pozitívan,elõre tekintve a jóba.:D
Vicaa:kávé helyett ajánlanám az energiabombát.:D (Egyénenként változó,csoki,süti,vásárlás formályában is fellelhetõ.:D )
Tipegõ:perlekedj,pörölj,ahogy kedvednek jó.:D
Jogos is meg nem is.:D
Pattogj csak,igazad van,de csendben jegyezném meg,nem vagyok felhúzva.:D
Ahhoz több kell.:D
Irgum burgum engedély megadva.:D
A leszarombogyó készletem meg kifogyhatatlan,mellesleg nekem már a véremmé vált,ergo immunis vagyok a hülyeségre.:D
Luci drágám:szólj ha borul a bili,takarításban jó vagyok,csak Rolka kakis pelusától kimélj meg.:D
A szemem pedig mindig itt jár,ezt nagyon jól mondod.:D
Pussz mindenkinek.:D

Nincs jelen

IBDoktor

Láb