#951 2009-03-09 10:03
- Marthuska
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Elõször járok itt
Azt hiszem át kéne mennünk majd, egy másik, a témának megfelelõ topikba.
Nincs jelen
#952 2009-03-09 15:43
- Tom
- Tag
Sziasztok!
Nem rég találtam erre az oldalra, engem egy éve mûtöttek azóta végleges stomaval élek ezért is örülök ,ennek az oldalnak,itt tapasztalatokat tudunk cserélni.Én nagyon nehezen fogadom el.Sajnos már jártam kellemetlenül, hogy leeset a zsák szörnyû volt, azt hittem belehalok.Szeretném, ha tanácsot adnátok mi lehet az oka,szívesen fogadok minden jó tanácsot.
Köszönöm válaszotokat, további szép napot mindenkinek!
Tom
Nincs jelen
#953 2009-03-09 16:03
- Lisa
- Tag
Szia Tom, szeretnélek én is üdvözölni Téged itt a fórumon mint sorstársat , vagyis végleges sztómásként.
Amit Gigi ajánlott topicot azt feltétlenül böngészd (remélem megtaláltad a Crohn-Colitisnél) mert nagyon sokat segíthet.
Ott bõvebben is írhatnál Magadról, hogy milyen sztómád van (ileo, vagy colo) milyen betegséged .
Kérdésedre sajnos egyértelmû válasz nincsen mivel szinte mindenkinekk más a zsák is meg az hogy milyen a bõre az embernek hogyan reagál, meg ilyenek.
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy ilyen balesetek elõfordulnak, én személy szerint ama szerencsés embernek tudhatom magamat akinek ez még nem fordult elõ évek óta soha, de bizony gyakori, sztómás nõvért is érdemes megkérdezned efelõl...a lényeg hogy ne tarts Magadban semmi rosszat , írd le, kérdezd meg sokkal könnyebb lesz!!!!
DE ott olvasgass és kérdezz nyugodtan.
Lisa
Szerkesztette: Lisa (2009-03-09 16:06)
Nincs jelen
#954 2009-03-09 16:27
- sanvito
- Tag
Szia Tom !
Már nem nagyon tudok hozzátenni Gigihez, Lisa-hoz, :) olvasd az élet a sztómával topicot, de bármelyikünk aki épp itt van, szívesen válaszol majd a kérdéseidre !!!!
Szia, "balesetmentes" napokat !!!!!!
sanvito
Nincs jelen
#955 2009-03-09 16:35
- Tom
- Tag
Szia Gigi!
Köszönöm válaszod,közben már rátaláltam arra a fórumra, amit te is javasoltál.
Igen tényleg sokat segíthet, ha hasonló cipõben járókkal kicserélhetjük tapasztalatainkat és kérdezhetünk egymástól.
További szép napot!
Tom
Nincs jelen
#956 2009-03-09 16:44
- Tom
- Tag
Szia Lisa!
Neked is köszönöm ,válaszod jól esett,közben rátaláltam arra a fórumra, amit javasoltál.
Igen tényleg segíthetünk egymáson.Nekem colosztómám van.A bõröm jól viseli,a megpróbáltatásokat,csak sajnos én magam nem.Igazán szerencsés vagy ,hogy veled még nem történt ilyen baleset.
További szép napot!
Tom
Nincs jelen
#957 2009-03-09 16:50
- Tom
- Tag
Szia Sanvito!
Neked is köszönöm válaszod,közben rátaláltam a fórumra és olvasgatom.
Örülök, hogy ilyen segítõkész emberekre találtam, idáig azt hittem,csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
További szép napot!
Tom
Nincs jelen
#958 2009-03-09 17:35
- nori
- Tag
Üdv Tom,
örülünk,hogy itt vagy,egyre többen vagyunk akik összetartanak..mindent nyugodtan kérdezz meg,ha tudunk segítünk..hülye kis banda de naaaaaagyon szerethetõ pont ezért,szerintem..ezért szeretek itt lenni,olvasni,néha járatni a számat:):):)
Nincs jelen
#959 2009-03-09 20:56
- Tom
- Tag
Szia Nóri!
Köszönöm,hogy ilyen kedvesen fogadtatok.Biztosan olvastad mi is az én problémám,minden jó tanácsot és segítséget szívesen fogadok nagyon jó ez a fórum én is olvasgatok és közben gondolkodom a kérdéseimen.:)
Szép estét!
Tom
szép estét
Nincs jelen
#960 2009-03-09 23:53
- arpapa
- Tag
Kedves Tom!
Üdv köreinkben (én 7 éve vagyok stomás)
ha tudok én is szívesen válaszolok felmerülõ kérdéseidre.
szeretettel:árpi
Nincs jelen
#961 2009-03-10 12:27
- Tom
- Tag
Szia!
Köszönöm segítõkész leveled,nekem sajnos volt már problémám,mert a zsákom hirtelen leeset,azt hittem ott halok meg, szörnyû volt,nem tudom, hogy miért. Szívesen fogadok bármilyen jó tanácsot, még nem igazán tudtam elfogadni ,de sajnos muszáj.
További szép napot!
Tom
Nincs jelen
#962 2009-03-16 12:33
- Mártice
- Tag
Sziasztok, Márti vagyok és Chron-beteg VOLTAM. Igen voltam, mert nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egész életemben annak kell lennem, még akkor sem, ha már kétszer mûtöttek. Végig jártam a „hadak útját”, megjártam a poklot, de most egészséges vagyok, tele vagyok energiával és optimizmussal.
A kálváriám 26 éves koromban kezdõdött. Majdnem ott maradtam a mûtõasztalon, csak akkor vették észre az orvosok, hogy bélelzáródás, amikor felnyitottak. Kivágták a vékony- és a vastagbelem egy részét. A sebész közölte, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség, és nincs ellene mit tenni. Azután jött öt, viszonylag jó évem. Következett egy végbéltályog, a Chrohn-betegség mellékhatásaként. Kivágták, nem eléggé, egy idõ után újra mûtöttek, beépítettek egy damilt, amit csomóztak, egészen addig, amíg leszakadt (háromszor). Kész horror. Ezután már soha nem voltam jól. Hasmenés gyötört, soha nem voltam kövér, de csont soványra fogytam, és elkezdtem szteroidokat szedni. Nyolc évig. Nem akarom részletezni, hogy éltem, ti is pontosan tudjátok. Aztán a gasztroenteorológus javaslatára újra kés alá feküdtem. De akkor már terveim voltak. Valahol azt olvastam, ha betegség, vagy baleset ér, változtass az életeden. A mûtét után a sebész azzal bíztatott, hogy lesz 5 vagy10 jó évem, mert olyan szépen kivágta. Elsõ körben elhagyhattam a szteroidot, amitõl lassan visszanyertem a formámat. Ettõl egy kicsit jobban éreztem magam, visszatért a humorérzékem, újra tudtam nevetni, és akkor megtörtént a csoda, megismerkedtem a nagy Õ-vel. Minden megváltozott, ezután gyorsan követték egymást az események. Elõször is elköltöztem otthonról, amit mindenképp megtettem volna, persze a szerelmemmel volt az igazi a változtatás. Városiak lévén, vidéken vettünk egy parasztházat. Egész életemben létbiztonságban éltem, úgy értem anyagilag, hát ez nagyot változott, mégse cserélném el az életemet senkiére. Gazdálkodunk, állatokat tartunk, kertet mûvelünk, nem permetezünk, nem tápozunk. Nagyrészt tudjuk, hogy mit eszünk. A férjem rokkant nyugdíjas, õ a tolószéktõl menekült meg, engem kirúgtak a nyugdíjból, mert nem aktív a betegségem. Úgyhogy 14 év után, újra teljes munkaidõben dolgozom, amire nagyon büszke vagyok. Nem járok orvoshoz, nem szedek gyógyszert, a Lenkei-féle alapvitamint szedem, amit kemény két hónap alatt tudtam csak elfogadtatni a szervezetemmel. Nem voltam még megfázva sem, már vagy két éve, ritkán van hasmenésem, inkább csak stressz hatására, már nem zavar, ha nincs látótávolságon belül vécé. Mindennap örülök annak, hogy ideáig eljutottam, és nem veszem természetesnek, hogy jól vagyok, így sokkal jobban értékelem az életet. Mostanában olvastunk egy könyvet a drágámmal a cukorról, hogy van olyan ártalmas, mint a narkó, a cigi vagy a pia. Ezért újra reformáltuk az étkezésünket, kenyeret sütök, (nem géppel!) magvakat csíráztatok, még erre is marad energiám. Idén töltöm a 48. évemet, és 39 voltam, amikor megismerkedtünk a párommal.
Azért írtam le életem történetét, mert emlékszem még arra a reménytelenségre, amit akkor éreztem, hosszú éveken keresztül, amíg beteg voltam, és azt hittem, hogy soha többé nem lesz belõlem ember, és szeretném, ha ti könnyebben vészelnétek át a kilátástalanság idõszakát. Örülnék, ha segíthetnék, ha bármi kérdésetek van, a legjobb tudásom szerint válaszolok.
Nincs jelen
#963 2009-03-16 13:54
- Tünde
- Tag
Hû gyerekek nem semmi történet, minden elismerésem a Tiéd Mártice.
Én is változtattam, mert elköltöztem az anyósomtól aki sokat bántott.
Családi ház, minden, külön lakunk, de a crohnom egyelõre maradt. Sõt a hitelek és a Svájci frank miatt még idegeskedhedtek is. Szép dolog ez így jól hangzik,hogy fejben dõl el minden de azért ott egy "csak" mindig :(
Szerkesztette: Tünde (2009-03-16 13:55)
Nincs jelen
#964 2009-03-17 17:04
- Mártice
- Tag
Köszi az elismerést, de ez azért túlzás. Amikor benne voltam a gödörben, nem láttam ki belõle, csak késõbb derült ki számomra, mit csináltam rosszul. Az elsõ legfontosabb az, hogy szeresd magad, bízzál magadban, és tudd, a gondolatainknak ereje van. Ha nagyon akarsz valamit, elõbb-utóbb sikerül. Megfigyelhetõ, ha azt mondod, úgysem sikerül, az is be szokott jönni. Amikor megtanulod szeretni magad, akkor a félemberbõl egész leszel, és akit szeretsz, annak nem csak egy fél ember szerelme jut. Ezt a férjemtõl tanultam, az elõzõeket meg könyvekbõl. A pénzrõl meg csak annyit, hogy csak a fizetés elõtti utolsó 29 nap rázós, máskor elég jól elvagyunk.
Nem osztom tovább az észt, még a végén okostojásnak tartotok.
Szerkesztette: Mártice (2009-03-17 17:50)
Nincs jelen
#965 2009-03-19 13:48
- nori
- Tag
Köszönjünk,hogy leírtad mindezt,én most vagyok 26 és néha azt érzem hogy soha nem lesz "normális életem"..jó látni pozítiv példákat,további kitartést kívánok,ne add fel magad,az álmaidat,mert látszik,hogy mûködik amit eltervezel:)
Nincs jelen
#966 2009-03-27 16:30
- Tom
- Tag
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!
Szeretném írni mindenkinek: én a flavint7+prémiumot szedem(étrendkiegészítõ),és jól vagyok tõle,mikor a 28 sugarat kaptam és a kemót, akkor sem voltam rosszul, igaz akkor még szedtem mást is hozzá.Ha valakit érdekel hozzá tudom juttatni katalógus árában, mert egyébként igen drága.
További szép napot mindenkinek!
Tom
Nincs jelen
#967 2009-04-02 09:55
- koala
- Tag
Sziasztok!
Én két éve tudtam meg, hogy Crohn-beteg vagyok. Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem az orvos csak annyit mondott hogy elképzelhetõ stressz okozza ezt a betegséget. Sok kérdésem lenne. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert hamar diagnosztizálták, mivel egy hányás hasmenéses vírussal kórházba kerültem (szülinapom alkalmából) akkor kivették a vakbelem, mert nem tudták mi bajom van és a szövettanból állapították meg. Nem kellett soha szteroidokat szednem(remélem ez nem is fog változni) csak 2x2 pentasát szedek. Ezzel csak az a problémám, hogy nem mondták meg hogy miért kell szedni. Szedje és kész - jött a válasz az orvostól! Egyszer nem szedtem 9 hónapig és semmi bajom nem volt!!!! Viszont elkaptam ismét egy hányás hasmenéses vírust, amivel bevittek a kórházba, hozzá kell tegyem, hogy mire a mentõ kiért addigra már jól voltam:-) Ti tudtok errõl a gyógyszerrõl valamit? Vagy például a diéta: akkor voltam rosszul amíg betartottam a diétát amit elõírtak, majd abbahagytam és kitapasztaltam(ez a folyamat nem volt túl kellemes) hogy mit tudok enni mit nem. Szerintem ez így rendben van. Ti hogy vagytok ezzel?
Nincs jelen
#968 2009-04-02 11:14
- Szimi
- Tag
szia Koala!! Én tavaj November óta tudom hogy crohnos vagyok,akkor mûtötte vele,akkor kiírták nekem a pentasát,de a tüneteim nem szüntek,sõt,mûtét elött állapotba kerültem,aztán kb 1 hónapja menetm el másik dokihoz,õ azt mondta a Pentasára hogy nem szedtem semmit :) ,kiírt másik gyógyszert,azóta kutya bajon :)
Szerkesztette: Szimi (2009-04-02 11:14)
Nincs jelen
#969 2009-04-03 11:57
- suzannee
- Tag
szija koala!! én is crohnos vagyok de én augusztus óta akkor mûtöttek meg !! nekem is pentasát kell szednem napi 4szemet !! meg még persze mellé még mást is szedek !! nai 13gyógyszer de nekem semmi tünetem nem volt a mûtét óta !! te milyen gyógyszert szedel??:D:D
Nincs jelen
#970 2009-04-03 19:27
- Lucifer
- Tag
Szia Koala!
elõszõr is üdv közöttünk!:D
Én 16 éve vagyok crohn beteg!
Pentasát szedek és sok más mellé + a szteroid!:(
A diéta változó mindenkienek ki kell tapasztalni ki mit bir megenni!
Ezt te nagyon jól tetted!
Nincs jelen
#971 2009-04-04 16:25
- koala
- Tag
Sziasztok!
Szimi: Nekem igazából most sincs különösebb tünetem, csak addig volt amíg betartottam a diétát:D Szerintem diétáról akkor beszélünk, ha az ember rájön saját maga(nem pedig a dietetikus helyette) hogy mit bír és mit nem! Én akkor is jól voltam amikor nem szedtem semmit, mert úgy gondoltam hogy ez nekem nem kell és abbahagytam!
Suzannee: Én is pont ugyanezt szedem mármint ami a pentasát illeti szerencsére nekem más borzalmakat nem kell szednem. Bár szívem szerint ezt se szedném, mert szerintem felesleges!
Lucifer2007: köszönöm szépen:D! Igen én is így látom ezt a diéta dolgot és nagyon nem tetszett amikor a dietetikus elkezdte sorolni, hogy mit ehetek, majd a felénél megállítottam, hogy állj akkor mit ehetek? erre azt a választ kaptam, hogy minden mást. Tehát megállapítottam, hogy semmit. Késõbb kiderült hogy ez hála istennek nem igaz.
Nincs jelen
#972 2009-04-04 16:37
- Lucifer
- Tag
Koala!
Ezzel én is igy voltam amikor mondta , hogy mi az amit lehet enni.:D:DÉn is meglepõdtem és úgy döntöttem majd akkor én meglátom , hogy mit birok és mit nem!:D:D:D:D
Nincs jelen
#973 2009-04-12 09:47
- Peti
- Tag
sziasztok! 1hónapja tudom,hogy crohn beteg vagyok és ennyi ideje szedem a salofalk gyógyszert! Szerintetek mennyi idejére szünnek meg a tünetek:véres széklet stb.. Hízás mikorra várható?
Válaszokat elõre is köszönöm!
Nincs jelen
#974 2009-04-12 13:18
- Nita
- Tag
Szia Peti!
Sajnálatos, hogy te is itt vagy, de ha már így alakult üdv a klubban :)
Az hogy a tüneteid mikor szûnnek nagyon egyéni dolog a betegség aktivitása mindenkinél változó...nem tudom mióta tart nálad például ez, mennyi ideje volt voltál rosszul mielõtt elkezdtek kezelni és az alatt mennyit fogytál stb.
Ne izgulj elõbb utóbb hatni fognak a gyógyszerek és jobban leszel! Olvasgass sokat itt, sokat segíthet ilyenkor amikor gyulladás van a kímélõbb ételek fogyasztása, és ha sokat fogytál speciális tápszereket is kérhetsz a dokidtól attól hamarabb megy a hízás és kíméli a gyulladt beleket.
Jobbulást neked.
Nincs jelen
#975 2009-04-12 13:26
- Nita
- Tag
koala!
Neked is üdv itt :)
Amit leírtál olyan mintha magamat olvasnám két éve....sajnos attól mert kilenc hónapig semmi nem volt még nem múlt el az a nyavalya csak ugye váltakozik az aktív és nyugalmi szakasz.
Nekem majdnem a diagnózis után 1évig semmi bajom nem volt az összes gyógyszeremet elhagytam, és aztán egy nátha után kezdõdõt megint minden elölrõl. Viszont akkor már tovább is tartott a gyulladt idõszak. A diétával szerintem sem kell nagyon komolyan foglalkozni kivéve ha aktív vagy olyankor sokkal hamarabb jobban leszel ha nem eszel nehéz rostos dolgokat, de ez logikus hiszen egy vírusos hasmenéses betegségnél is jót tesz a diéta. Nekünk viszont fontos, ha tudunk enni, mert éppen jól vagyunk akkor kell minden félét, mert különben néha elég egyoldalú az étkezésünk.
Nincs jelen
#976 2009-04-12 21:56
- FZotya
- Tag
Kedves Szimi!
A férjem Crohnos, de csak olvasóként van jelen általában (vagyis mindig).
Õt is novemberben mûtötték és Pentasát szed.Arra lennék kíváncsi, hogy milyen gyógyszert kaptál helyette.
Lehet, hogy mégis orvost kellene nekünk is váltanunk?!
Elõre is köszönet.
Nincs jelen
#977 2009-04-13 12:16
- Szimi
- Tag
Szia FZotya!Én Imuránt kaptam ,napi 1 szemet,meg Prednisolon (steroid) napi 4 et,de azt azóta csökkentem,teljesen jól vagyok azóta :),na jó tegnap óta a térdem fáj :D,na de a hasammal semmi bajom.A férjed hogy van??vannak tünetei azóta hogy mûtötték?? A Pentasa hatástalanságárol a crohnban azorvos válaszolban is benne van!!nézd meg !
Üdv:Szimi
Nincs jelen
#978 2009-04-13 20:59
- FZotya
- Tag
Szia Szimi! A férjem Pentasát, Imuránt és Controlocot szed. Mûtét elõtt Medrolt és Kliont is.
Mûtét óta szedi a Béres Vitamint és C Vitamint, ajánlották. Két hete elfogyott a Vitamin és nem vettünk egy hétig, folyamatosan napi szinten volt többször hasmenése, állítja, hogy ez ettõl volt. Azóta semmi gond.
Olvastam már a Pentasa hatástalanságáról, ezért nem is értem igazán, hogy akkor miért kell szednie?
Nem merek beleszólni az orvos dolgába, vagyis egyelõre hagyom, vagy várok.
A mûtét óta lekopogom sokkal jobban van, eltávolították a vékonybél egy szakszát és kiírtották a fistulát.
A térdfájdalom neki is sokat elõjön, szóval az izületi panaszok jelentkeznek.
A diétákról is mindent elolvastam, megpróbálunk alkalmazkodni az õ étrendjéhez. Szóval puffasztó dolgokat nem eszik, és tényleg tapasztalnia kell, hogy mi jó neki és mi nem. Az erõs hasi fájdalmak miatt szerintem már nem is mer kísérletezni, tehát semmi E, tejet azóta nem ivott, alkoholt sem, kávét, nem tudja megenni a disznóhúst, csak csirkét és halat eszik és még sorolhatnám. Tapasztal és mi alkalmazkodunk, meg lehet szokni ezt is.
Most két szék között vagyunk, mert most jár le az egy éves táppénze, a munkahelyén a régi állásában nem tudják foglalkoztatni, majd egy hét múlva kiderül, hogy könnyebb munkát kap-e, a leszázalékolásnál pedig elsõ fokon 45 %-ot kapott, ami tudjuk jól, hogy semmire sem elég. II. fokra 20-án megy. (jobban szeretne könnyebb munkában dolgozni, hiszen még fiatal, de úgy veszem észre, hogy egy kicsit fél is tõle, hogy mit fog bírni és mit nem, na meg a tünetek újbóli jelentkezésétõl is. Nem tudom melyik lenne a jobb. Szurkoljatok ezerrel!!!!!
Bocsika, de olyan jól esik kiírnom magamból mindent.
Most ennyi! Jó éjt.
Ja még annyit, hogy Szimi tudod, hogy az Imurán nagyon leviszi a Fvs számot? Bár napi 1 szem lehet, hogy még nem annyira gáz.
Nincs jelen
#979 2009-04-13 21:24
- kris
- Tag
Sziasztok,
A következõ miatt írok: kiderült rólam, hogy colitis ulcerosam van, mire az orvosom felírt 16mg sztreroidot naponta.
Ez helyre is állított, majd egy fél éve megint elõjött. Ekkor egy másik orvost kersetem fel aki 64 mg medrolt (szteroid)írt fel naponta, amit 1 hónapig szedtem, majd csökkentettem hetente. A probléma csak az volt, hogy az izûleteim annyira tönkrementek, hogy nem bírtam lábra állni, fõleg annyira elhíztam, h alig ismertek meg.
A kérdésem a következõ: a 64 mg szteroid nem sok? nekem kicsit soknak tünt.
Illetve másoknak milyen mellékhatásai voltak a szteroidnak.
Hátha ez a tpoic hasznos tanácsokat ad másoknak is.
Üdv
Nincs jelen
#980 2009-04-13 21:36
- Ede
- Tag
Kedves Kris! Üdv Neked (is:)). A szteroidról rengeteg infot lehet gyûjteni, mondani, olvasni, keresni. Sokszor esett szó a gyógyszerek, kiegészítõk és talán a kísérõjelenségek topikban.
Én utálom, de ha gáz van, nekem eddig még csak ez segített, segít.
Viszont, hogy mennyi az a sok, az teljesen egyénfüggõ, ezt inkább az orvosoddal egyeztesd szerintem. Én nagyon elfogult vagyok a szteroiddal szemben negatív irányban, de ilyesmibe belebocsátkozni, hogy Neked sok ez vagy nem, szerintem nem ajánlatos nekünk betegeknek.
Van egy módszere, ahogyan az orvosok bevetik alkalmazását, tényleg a dokiddal kellene ezt egyeztetni, hogy miért ad ennyit, stb.
Nem írtad azt sem, hogy milyen állapotban vagy, de ezt sem tudjuk mi megítélni.
Ha már csökkentõ fázisban vagy, akkor be kell tartani az elõírását, mert nem szabad vele másképpen bánni. Ha abbahagytad, akkor figyelj oda szerintem, hogy milyen hatása van és az orvossal viszont folyamatosan egyeztess, ne hagyd magad lerázni.
Sok erõt és kitartást kívánok Neked és szép napokat!!!
Nincs jelen
#981 2009-04-15 09:39
- Peti
- Tag
Szia Nita!
Köszönöm a válaszodat! Kb.5 éve vannak a tüneteim,de csak fél éve kezdtem el fogyni most derült rá fény,hogy mitõl is van ez hála az orvosoknak!
Üdv.:Peti
Nincs jelen
#982 2009-04-15 14:31
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Most találtam rá erre a forumra,sok érdekes dolgot olvastam.
Nekem 12 éve van colitisem, melette 1-s tipusu cukorbeteg,tartósitó és konzerváló szer +nap allergiám van.
Gyüjtöm õket. Elég macerás az étrendem,több diétát kell figyelembe vennem.
Ha van köztetek hasonló gyüjtögetõ szivesen cserélnék eszmét.
Remélem,hogy nincs:de minden jó tanácsnak örülök.
Üdv:Laci
Nincs jelen
#983 2009-04-15 14:55
- Györgyina
- Tag
Kedves Laci!
Csak én vagyok ittthon, most a többiek a bányában dolgoznak, igy én üdvözöllek szeretettel. Én tanácsot adni nem tudok, én crohn beteg vagyok, amit leirtál én nem ismerem. De jönnek majd a többiek és biztosan sok jótanácsot fogsz kapni. És mi is biztosan sokat tanulhatunk Tõled. Mégegyszer szeretettel fogadlak, gyere, ha idõd és kedved, egészséged engedi.
Sok szeretettel betegtársad.
Nincs jelen
#984 2009-04-29 09:40
- kydy
- Tag
Sziasztok!
Én még új vagyok itt, már egy pár hete olvasgatom a fórumot, de most regisztráltam. Már egy több mint fél éve szenvedek mindenféle hasi gondokkal és gasztronál is jártam. Átestem egy csomó vizsgálaton és tegnap arra jutott az orvos, h helicobacteriumom nincs, amit én már egy ideje sejtettem, mert egyik tünet sem passzolt. Halottam a crohnról és meg is kérdeztem tõle, h nem e ez van, mire õ leszidott, hogy ne internetrõl diagnosztizáljam magam, erre van õ. Hát ehhez képest semmit nem derített ki és be is fejezte a velem való foglalkozást (én is vele), mondta h menjek el nõgyogyihoz, és ha nem szünnek a panaszok keressek egy sebészt vastagbél tükrözés miatt, (hát ezen nem szeretnék túlesni, ha nem muszáj.)mert lehet h mégiscsak crohn beteg vagyok. -Köszi!
Na mindegy!
A segítségeteket szeretném kérni ez ügyben. Pesten kéne egy jó kórház, orvos, aki végre kideríti h valóban ez a bajom, ill. ha igen akkor segít. És halottam, h kilehet mutatni CT-vel is. Vagy ha mégsem, akkor mindenképpen altatásban szeretném a vastagbéltükrözést.
Hova és kihez forduljak, mert teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben. És már eléggé szenvedek a panaszok miatt.
Kérlek segítsetek!
Üdv: Kydy
Nincs jelen
#985 2009-04-29 09:42
- kydy
- Tag
Ja és bármilyen tanácsot, segítséget szívesen fogadok!
Elõre is köszi!
Nincs jelen
#986 2009-04-29 09:57
- Pitty
- Tag
Szia Kydy!
Ha valóban crohnod, vagy colitised van, akkor sajnos túl kell esned a tükrözésen, mert a ct csak felületes és nem mutat ki 100%-ban mindent.
Altatásban nagyon ritkán csinálják, mert körülményes, aneszteziológus kell hozzá, lassabban haladnak vele, utána ott kell maradni megfigyelésen plussz 2-3 órát, de vénás injekcióval kérhetsz érzéstelenítést.
Attól elbódulsz az elején, utána ébren vagy, de nem érzel fájdalmat, és mivel "együtt tudsz" müködni a dokival egy 20 perc alatt az egészet teljesen le is zavarják.
Érzéstelenítés nélkül ne engedd, az valóban fájdalmas, és akármit mondanak jogod van hozzá, hogy kérd a fájdalomcsillapítást.
Én az I. Seb Klinikára jártam, de ott sajnos elhunyt a doktornõ aki kezelt, és most a régi MÁV kórházban (VI. ker) a kimondott Gasztro ambulanciára járok.
Több jó orvos is van, szerintem kérj oda körzetitõl egy beutalót.
A másik számomra hallomásból ismert pesti ilyen központ a Tétényi úti kórház, állítólag ott is nagyon felkészültek.
A Péterfy S. u- kórházról is hallottam igaz onnan elég vegyes híreket, ezért errõl nem tudok mit mondani.
Ha bármi kérdésed van, próbálok, próbálunk segíteni a most már sajnos 10 éves :) tapasztalatommal.
Nincs jelen
#987 2009-04-29 10:42
- zolcsi
- Tag
Mióta csinálja sebész a vastagbéltükrözést?
Nincs jelen
#988 2009-04-29 10:54
- kydy
- Tag
Én nem tudom, de a volt dokim egy FASZ!
Nincs jelen
#989 2009-04-29 10:56
- kydy
- Tag
Igazából azt sem értettem, h mi köze van a hasmenésnek és stb.-nek a nõgyógyászhoz.
Nincs jelen
#990 2009-04-29 10:58
- kydy
- Tag
Köszönöm Pitty a válaszokat!
Mindenképpen utánanézek az említett kórházaknak, mert eddig azt sem tudtam hogy hol kezdjek neki a keresgéléseknek.
Nincs jelen
#991 2009-05-02 13:58
- Nicky
- Tag
Sziasztok én chron beteg lány vagyok voltam már gyomor-béltükrözésen is, és nagyon nehéz egyedül átvészelni ezt az idõszakot, ezért is keresnék olyan embereket akik ugyanilyen problémával szenvednek, SÕT akik nemrég óta lettek ilyen betegek bátran kérdezhetnek is mert már nem az elején vagyok ennek a betegségnek és nekem is jól jött volna egy kis segítség még az elején!!
Nincs jelen
#992 2009-05-02 18:42
- Nicky
- Tag
Sya Lencsi!!
Hát a chron minden tünete jelentkezett már rajtam /véres széklet hányás magas láz...../ de az ismerettségi körömben senki nem tudja igazán hogy milyen rossz is valojában és azért is kerestem olyan embereket akik olyan nehéz helyzetben van mint én.......és örülök hogy irtál és neked is kitartást!!!!!!!!!!!!! :-)
Nincs jelen
#993 2009-05-02 19:06
- Nita
- Tag
Nicky!
Üdv itt és bizony jó sokan vagyunk, de legalább együtt könnyebb elviselni a rosszat!
Olvasgass az elõször járok itt topikban, és mesélj még magadról (majd szerintem ez is oda kerül át) és a Roor rosszalkodásai pedig egy igazán mindennapi ismerkedésre és beszélgetésre való hely! Majd, ha vége a hosszú hétvégének beindul az élet itt is :)
Nincs jelen
#994 2009-05-02 20:28
- oroszlan
- Tag
Szia Niksy! En is crohn beteg vagyok Kb.3 eve. Abban igazad van hogy az ismeröseink vagy kollegaink nem is tudjak hogy sokszor milyen nehez nekünk. Az en esetemben az a problema hogy ez alatt a 3 ev alatt egyfolytaban aktiv a betegsegem. Varom a tünetmentesseget,bar azert kicsit jobban vagyok de meg mindig nem ertem el.
Nincs jelen
#995 2009-05-03 09:25
- Nicky
- Tag
sziasztok
Tényleg itt minden ember segitökéz és normális /ritka az ilyen hely/!! :-) Sajna nekem is heveny mindig a gyulladás!! Pedig csak 18é vgyok de hát a betegség nem válogat korban!! Már majdnem a suli is ráment a hulye betegség miatt h sokat hiányoztam de gondolom nem én vgyok az egyetlen........
Nincs jelen
#996 2009-05-03 09:38
- Nicky
- Tag
Sziasztok
Hát én már irtam máshova is de ezen az oldalon a sok segitökéz ember mondta hogy ide is irjak mert még uj vgyok!! :-)Én 18éves hevesi lány vgyok volt már gyomor-béltükrözésem de gondolom nem én vgyok az egyetlen!! Nálam még egy éve fedezték fel de a korom miatt elötte mindig azt mondták hogy nincs nekem bajom mert még fiatal vgyok...hát lehet hogy még pár embernek ismerös ez a szöveg! Én már sajnos nem az elején vgyok ennek a betegségnek /véres-nyákos széklet, hányás, láz hasmenés+székrekedés...../ már be van gyulladva a vékonybél vastagbél végbél ami nemrégiben ráment a gyomromra is, emellett van egy vakbélfertözésem is és ami a legrosszab hogy nem fogytam hanem hiztam 28kgot, talán ezt a legnehezeb elviselni, meg azt a sok gyogyszert amit felirnak de semmi javulás, söt....
Nincs jelen
#997 2009-05-03 10:02
- Vicaa
- Tag
Niky! Hát mit is írhatnék, üdv köreinkben! Itt biztosan jó helyen vagy, amennyire csak tudonk segítünk, felvidítunk, tapasztalatokat cserélünk! :)
Én is Heves Megyében lakom, Siroktól pár km-re. Nem semmi gyulladás van a beleidben a leírásod alapján, elõször is inkább kérdeznék, mit szedsz, hol van a dokid, esetleg ha publikusnak gondolod leírhatod kihez jársz, mit gondol a tüneteidrõl.
A hízás a szteroidtól van? Van hasmenõkéd?
Bocs a hirtelen sok kérdésért, de remélem ezek alapján tudok egy picit segíteni.
Nincs jelen
#998 2009-05-03 11:12
- Nicky
- Tag
Sya Vicaa
Már szerencsére jo orvoshoz kerultem Egerbe Horváth Gyula föorvoshoz!! Szedek szeroidot de nem akkor hiztam azt mondták hogy a chrontol ritka esetben nem fogy hanem hizik az ember!! Van hasmenésem vmikor székrekedésem most meg infuziot kaptam hogy hánytam és legyengultem elozo héten de ujdonnan már undorodok a kajátol már csak azért eszek mert rengeteg gyogyszert szedek nyugtatokat szteroidokat gyulladáscsökkentõket vitaminokat.......!! Horváth dr a legjobb doki de rajta kivul a töbi orvos az nem értett hozzá! Van diétám is, hát......kicsit kivgyok!! Elkezdtem keményen sulyzozni+futni van eredménye de már a mozgásnál puffadok belázasodok!! Most sok helyen szivárog a belembõl a vér!! De nagyon jol esik hogy irtál már ezért megérte felkelni!! :-)
Nincs jelen
#999 2009-05-03 11:28
- RZsolt
- Tag
Üdvözlök mindenkit!
Zsolt vagyok és nálam is crohn-t diagnosztizáltak. Annyira friss a dolog, hogy még a korházban vagyok. Biztosan lesz majd sok kérdésem hozzátok, egyenlõre emésztem a dolgot és olvasgatom a forumot infógyüjtés céljából.
Nincs jelen
#1000 2009-05-03 12:06
- mamo.
- Tag
Kedves Nicky!
Jó, hogy irtál, remélem sok jó tanácsot tudunk Neked adni, és vigasztalunk. Sokan vagyunk hasonló helyzetben. Jobbulást kívánok, jelentkezz, irjál, próbálunk segíteni, ha másképp nem, jó szóval.
Vigyázz magadra.
Nincs jelen