#951 2009-02-17 22:02
- Nita
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Edith! (és mindenki aki nem szereti az ilyeneket)
Elnézést a direkt bemutató miatt, de én és már mások is ezekrõl a csomókról beszéltem. Viszont, ha ilyennel találkozol ami a lábszáron szokott megjelenni fordulj orvoshoz.
erythema nodosum
Nincs jelen
#952 2009-02-19 11:02
- Orsi30
- Tag
Szia Edith!
Ahogy Nita is írta a csomók neve erythema nodosum és jellemzõen az alsó végtagokon fordulnak elõ. Nekem is volt szerencsém hozzájuk, úgy kezdõdött, mintha egy pattanás vagy szõrtüszõgyulladás lenne a lábamon, azután pár nap alatt sokszorosára dagadt, és kb. egy 20 Ft-os nagyságú szabályos kör alakú piros duzzanat lett belõle, és a bõr alatt gennyes váladék gyûlt össze. Elég fájdalmas volt, de a dokim azt mondta, hogy ez a colitissel jár, és nagyon kezelni sem lehet mivel, az egyedüli megoldás a szteroid sajnos, meg én antibiotikumot is kaptam rá a biztonság kedvéért, de a sebváladék tenyésztés nem mutatott ki semmi kórosat, és amióta megkaptam az elsõ adag humirát azóta a csomóim is rendezõdtek, és jelenleg a gyógyulás szakaszában vannak :)
Nincs jelen
#953 2009-02-25 08:29
- Orsi30
- Tag
Kedves Humirások !
Megkaptam a második két injekciómat tegnapelõtt, azonban az elsõ és a második adag szuri után is azt tapasztaltam, hogy a szurikat követõ éjszakán sokkal többet jártam a Wc-re mint egyébként, és jobban is vérzett a vastagbelem. Nektek is voltak hasonló tapasztalataitok? A kezelés megkezdése azaz a 0. hét után nálatok mikor szûnt meg a vérzés? Egyébként colitises vagyok. Köszi a válaszokat elõre is..
Nincs jelen
#954 2009-02-25 09:00
- aiolosz
- Tag
Orsi30 írta:
"...Kedves Humirások ! Megkaptam a második két injekciómat tegnapelõtt, azonban az elsõ és a második adag szuri után is azt tapasztaltam, hogy a szurikat követõ éjszakán sokkal többet jártam a Wc-re mint egyébként, és jobban is vérzett a vastagbelem. Nektek is voltak hasonló tapasztalataitok? A kezelés megkezdése azaz a 0. hét után nálatok mikor szûnt meg a vérzés? Egyébként colitises vagyok. Köszi a válaszokat elõre is..
Orsi, gondolom ez egyenenkent/esetenkent valtozhat. Nekem hozzavetolegesen 10-12 het kellett a nagyon vart allapot eleresehez. Mivel en egy kiserlet kereteben kapom a Humirat, igy van egy szigoru menetrend, aminek az elso lepcsojeben a sok vizsgalat kozott volt egy kolonoszkopia is. Miutan eleg pocsekul voltam akkor, nem igazan jott jol a vizsgalat, de a szigoru protokol ezt irta elo. Miutan nem akartam a Humirarol lemaradni, a dokimmal megbeszeltem es Õ megcsinalta a kolonoszkopiat.
Nem vagyok egy anyam_asszony katonaja, de nem volt egy leanyalom..... es utana a ver meg sokaig lathato volt, Humira ide, Humira oda. A lenyeg, nekem nagyon rossz allapotbol indult a Humiras kezeles, de megerte turelmesnek lenni...tehat, csak azt tudom tanacsolni türelem
Nincs jelen
#955 2009-02-25 19:16
- gabocaa79
- Tag
Sziasztok.
Sajnos most nem tudok túl sokat írni, mert dolgozom.
Az illetékeseknek üzenem, ma voltam bent a-ágyasban a Humira miatt, és a látogatási tilalom ellenére belógtam Agica001-hez. A mai sztómamûtétjét holnapra halasztották.
Nincs jelen
#956 2009-02-25 19:18
- gabocaa79
- Tag
Bocs, PTE 400-ágyast akartam írni.
Nincs jelen
#957 2009-02-25 22:07
- Nita
- Tag
Orsi30!
Igen én is tapasztaltam vért kétszer is az injekció napján este, késõbb rákérdeztem és azt mondta a doki nálam cr-nél a sipoly járatok tisztulását jelenti. Most már nem volt ilyen valószínû záródik össze a járat állítólag erre is jó hatással van. Ennyit tudok segíteni, bár tudom nálatok azért a vérzés más, mint az én esetemben csak hátha valami ilyesmi lehet, hogy hat a dolog ott is. Jobbulást neked! :)
Nincs jelen
#958 2009-03-03 13:22
- csumpimalac
- Tag
Sziasztok!
Én most vagyok itt elõször. Crohn beteg vagyok, és tegnap kaptam elõször Humirát. Kaptam mellé egy naptárt is, de azt már nem bírták megmondani, hogy mit kell bele jegyzetelni. Valaki tudna segíteni, hogy mit jegyzeteljek bele?
A másik kérdésem, hogy tele van a felsõ testem apró viszketõ kiütéssel, ami már kezd lefele terjedni. Jelentkezett másnál is ilyen probléma?
Nincs jelen
#959 2009-03-04 14:46
- Quema
- Tag
Sziasztok!
Az orvosom szerint a gyulladást vagy a szteroiddal, vagy a Remicade kezeléssel lehetne levinni. Melyiket választanátok? Olvastam sok mindent itt a fórumon. Megmondom õszintén, hogy félek a Remicade kezeléstõl, de a szteroid sem igazán tetszene. Nagyon elintézi az embert külsõleg. Amikor szteroidot szedtem, tiszta pattanás voltam, és a fejem háromszorosára nõtt.
Szóval, Ti melyiket választanátok? Szteroid vagy Remicade?
Nincs jelen
#960 2009-03-04 14:52
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Quema:
Van egy "light" szteroid, a neve Entocort. Mivel nem olyan erõs, kevesebb a mellékhatása is. Egy különbség van, hogy ez nem szívódik fel mindenütt mint pl. a Medrol, hanem helyileg hat, csak a bél gyulladására. Kifejezetten Crohnra lett kifejlesztve. Érdemes megérdeklõdnöd, hátha nálad éppen ez válik be.
Nincs jelen
#961 2009-03-04 16:12
- Quema
- Tag
Szia!
Jelenlegi gyógyszereim: Immuran és Pentasa 5 éve, Budenofalk 1 éve.
Nincs jelen
#962 2009-03-05 11:50
- Móni78
- Tag
Én már decembertõl kapom a Humirát. Jobban vagyok, de nem vagyok teljessen tünetmentes.
Amikor megkapom a szurit egy idõ múlva (kb. 1óra) szédülök, erõs fejgörcsök és hasgörcsök kísérik. Ezek a tünetek kb. két napig tartanak.
Minnél többször kapom a Humirát annál jobban csíp?! Az elsõket szinte megsem éreztem, de már kezd elviselhetetlen lenni.
Nincs jelen
#963 2009-03-05 11:54
- Móni78
- Tag
Szerintem elég, ha az injekció napját írod ( vagy ragasztod) be a naptárba.
A többit úgy is elmondod szóban az orvosodnak.
Nincs jelen
#964 2009-03-05 11:58
- Móni78
- Tag
Megkérdezhetem, hogy ki az orvosod?
Én is a 400-ágyasba járok.
Igaz én "új " betege vagyok az orvosomnak mert a régi dokim elment.
Most a Vince Áron kezel.
Nincs jelen
#965 2009-03-05 17:21
- Nita
- Tag
Mónika!78
Az elsõ 3-4 alkalommal,én is tapasztaltam a fejgörcsöt, aztán elmúlt..viszont a csípést én is éreztem, egyszer szóvá is tettem a nõvérkének aki adja, és rájöttünk akkor csíp ha nem szárad meg a helye az injekciónak, amivel letöri elõtte a helyet az a kis fertõtlenítõs kocka :) Az a bûnõs ;) Szóval próbáld meg úgy kérni, hogy törlés után 1-2másodperc és akkor jobb, aztán számít az is ki adja be...mert minél lassabban nyomják be annál kevésbé kellemetlen. Nekem volt, hogy egy "helyettesítõs" nõvérke, úgy bevágta a vállamba, hogy lila lett a helye :(
Amikor az én "Manyim" adja akkor volt hogy telefonáltam közben, és észere se vettem hogy kész is vagyunk.
Quema!
Ezt te és a dokid látjátok át jobban, a remi és a humira kezelését is mérlegelni kell abból amit most írtál én nem tudok még csak tanácsot se adni...ha már más nem szokott segíteni akkor alkalmazzák ezeket, a saját példám ez.
De külföldi viszonylatban viszont a bevett szokás már rég ezzel kezdeni mint pl. humira nem, szokták megvárni míg tönkremegy az ember a szteroidoktól. Ezt egy orvos mondta nekem.
Nincs jelen
#966 2009-03-05 18:19
- nori
- Tag
Csatlakozom Nitához,külföldön nem várják meg amíg valaki leépül 30 kilóra mint én,aztán meg várják a csodát 3 hónap után,sajnos...
Nincs jelen
#967 2009-03-05 22:15
- Pici
- Tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy a Humirát izomba vagy bõr alá kapjátok? Nekem most vetett fel az orvos lehetõségként egy biológiai szert de a nevét nem mondta viszont azt bõr alá adják és egy évig kapnám ingyen. Tudtok errõl esetleg valamit?
Köszönöm.
Nincs jelen
#968 2009-03-06 08:01
- Móni78
- Tag
Helló Pici!
Szerintem a Humiráról beszélt az orvosod.
Nincs jelen
#969 2009-03-06 09:42
- luca
- Tag
Nita! Te is egy évig kapod a Humirát? Utána mi lesz? Nekem májusban telik le az egy év és egy kicsit aggódom....
Nincs jelen
#970 2009-03-06 12:02
- tomekkk
- Tag
Szasztok!
Nemtudom hogy jó topikba írom-e a hszt de talán igen. Egy új gyógyszerprogiba fogok belépni, tegnap voltam megbeszélésen. (Gyõr, Petz A.M.K.) De a nevét elfelejtettem az új gyógyszernek :(, ez valami hasonló mint a Humira, szal biológiai a cuccos, csak tablettás. Kedden fogok menni gyomrtükire, mivel meg kell nézni hogy a gyomorfekélyem milyen állapotban van, mivel ha aktív akkor nem kaphatom. Van valaki aki esetleg most benn van valami hasonlóba? Üdv:T.
Nincs jelen
#971 2009-03-06 12:32
- Marthuska
- Tag
Szia Tomekkk! Ez jó hír! Remélem nem látnak fekélyt, és akkor szedheted a gyógyszert. Bízzunk benne, hogy használni fog!
Nincs jelen
#972 2009-03-06 12:36
- tomekkk
- Tag
Kössz! :D fekélyt azt ugyan fognak látni,csak az lesz a kérdés hogy aktívat-e vagy sem, 2 éve még nyugalomba volt talán most is......
Nincs jelen
#973 2009-03-06 12:44
- Pitty
- Tag
Sziasztok!
Én 30 éves férfi vagyok 11 éve beteg, elõször Crohnra tippeltek, az évek során ez Colitisre módosult.
Salofalk, Immuran, Medrol már 8 éve szinte folyamatosan, tünetmentesség nélkül.
Nagyobb adag szteroiddal kezdtük 8-9 éve (64 mg) csökkentve 0-ig, de akkor mindig nagyon megszaporodott a székletszám.
Most már régóta 8 mg-mal "elvagyok", de a napi szákletszám 4-6 között van + az indulások elötti para ingerek:)
Nekem görcseim fájdalmaim, izuleti problémám nincs )kopp -kopp lekopogom.
A medrol függõség és a betegség folyamatos aktivitása miatt szeretnék a Remit adni.
Sokat olvastam itt, nagyon szkeptikus voltam a mellékhatások miatt, de látva, hogy több a pozitív példa, megpróbálom azt hiszem.
Ma voltam laborban, aminek az immunszerológia miatt csak 3-4 hét múlva lesz eredménye, és akkor lehet egyáltalán a kezelésról beszélni, de a doki legalább ajánlotta és elindította a dolgot.
Érdekelne, hogy az összetételén kívül mi a különbség a remicade és a humira között?
Melyik hatásosabb CU-nál?
Köszi, jobbulást mindenkinek...
Nincs jelen
#974 2009-03-06 18:11
- Nita
- Tag
Pici!
Ha a bõr alá kapod akkor valószínû a Humira lesz...igen én is egy évre kapom, de úgy hallottam miután használ kaphatom majd tovább.
tomekkk!
Én nem tudom mi lehet ez, de ha többet tudsz majd róla érdekelne! Drukkolok hogy miden jól menjen nálad. Gyere, és mesélj majd!
Pitty! Raktam egy cikket neked..ide
Nincs jelen
#975 2009-03-06 18:29
- Pitty
- Tag
Köszi Nita
Nagyjából azt hámoztam ki belõle, hogy ez a gyógyszer rezisztancia utáni elsõ és jelenleg egyetlen hatásos lépés 70%-os eredménnyel.
Ezek szerint a Humira inkább a Chronosoké?
Nincs jelen
#976 2009-03-06 18:35
- Nita
- Tag
Pitty kb én is ezt vettem ki a szövegbõl. :)
Nincs jelen
#977 2009-03-06 20:04
- tomekkk
- Tag
Köszz a drukkot, rám fér :D a fogorvos meg a gyomrtükör amit ebben az életben úúútálok...
Természetesen be fogok számolni mindenrõl, most az Imurant abba kellett hagynom, most 16 mg Medrollal tartom magam karban, s itt még elmondanám hogy nálam inkább a vékonybél ami marha rossz állapotban van,közel a gyomromhoz, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek én magam is hogy mit tudunk ebbõl kihozni?? Én már 2 éve könyörgök hogy talán operálni kéne, de a dokim nem ajánlja, azt mondja ha a vastagbél lenne gázos akkor talán lenne értelme, de a vékonybél ha még megvan teljesen,nem kéne bántani ......
Nincs jelen
#978 2009-03-07 21:20
- tica
- Tag
Szia, én szintén V.Á.-hoz járok, több mint egy éve!
Nincs jelen
#979 2009-03-09 18:52
- Móni78
- Tag
Tica!
Tükrözött is már? Engem most akar. Volt már többször tükrözésem, de Õ még nem csinálta. Az elõzõ orvosom elaltatott a fájdalmaim miatt, igaz elég ramaty állapotban voltak mindig a beleim.
Megírnád a személyes "élményeidet" ?
Köszi!
Nincs jelen
#980 2009-03-09 20:33
- Kornél
- Tag
Sziasztok!
Rég jártam erre.
Én majd 1 éve kapom a cimziat (certolizumab pegol)
úgy néz ki meghosszabbítják 5 évvel a tanulmányt.
Nem panaszkodom elvagyok,csodát nem csinált de legalább nincsenek vczési ingereim,a végbél sipolyokkal sem csinált semmit ,váladékoznak még mindig, és most ráadásul fáj is,de az csak néha.
mindenkinek tünetmentességet.
Nincs jelen
#981 2009-03-09 20:36
- aiolosz
- Tag
tica írta:
Szia, én szintén V.Á.-hoz járok, több mint egy éve!
off
Tica, nagyon hianyolom a pincurka lanyodat, meg persze Te sem vagy itt surun :(
uff
Nincs jelen
#982 2009-03-10 10:51
- tica
- Tag
Móni, írok egy privit inkább, de csak jókat mondhatok róla!
off Aiolos, igyekszem majd többet jönni, de mindenféle dolgok vannak most, költöztünk, lakást keresünk, meg miegymás, meg tök jól is vagyok, kicsit kevesebbszer jövök panaszkodni..
Nincs jelen
#983 2009-03-10 20:27
- Móni78
- Tag
Tica, köszi!
Nincs jelen
#984 2009-03-11 08:10
- Vicaa
- Tag
Holnap megyek remire, holnap derül ki, hogy kaphatom -e tovább. Szorítsatok, nagyon izgulok.
Nincs jelen
#985 2009-03-11 10:57
- Evelin
- Tag
Sziasztok.Azt szeretnem megkerdezni ,hogz dagadt e be valakinek a Remi alatt a kezfeje vagz a terdei a labfeje.mar egy par napja igy vagyok ami faj is .a vereredmenyeim kozul csak a CRP volt 44. a tobbi jo.A legkoyelebbi Remi csak aprilis 14en lesz.remelem csak atmeneti a dagadas ,es majd csak elmulik.kenegetem reuma kremmel is bar nemnagyon segit.Evelin
Nincs jelen
#986 2009-03-11 11:59
- Tünde
- Tag
Szia Evelin,
Nekem semmilyen mellékhatása nem volt, nincs most sem pedig kapom már 1éve rendszeresen.
Azóta nincs hasmenésem és sajna 10 kilót híztam. Más nincs. A CRP-m 36 nekem is.
Nincs jelen
#987 2009-03-11 12:12
- nori
- Tag
Vica GONDOLOK RÁD!!!!!
Tünde,örülj annak pár plusz kilónak,sose tudni mikor jön jól...tapasztalat,hidd el:(
Nincs jelen
#988 2009-03-11 12:16
- Tünde
- Tag
Szia Nóri,
Aki kövérnek érzi magát, mert minden régi ruhájából kibuggyan a háj, annak nem áldás a + kiló.
Adnék szívesen az én 68 kg súlyomból Neked. Mindig 58-60 kg szoktam lenni. Szülés elõtt voltam ennyi, mint most.
Bár jól érzem magam, csak ruhatárat cserélni nem nagyon tudok.:( :)
Nincs jelen
#989 2009-03-11 14:01
- Evelin
- Tag
Szia Tünde.Köszi a valasz.Én is meghiztam a Remi ota vagy 15 kg aminek én se örülök mert semmi se jo rá
m.Én 60kg szoktam lenni kivéve azt az idöszakot amikor 10kg lement.A gastros orvosnö azt mondta a,hogy az izületekgyulladása a chron szövödménye.hamarabb kellet volna kezelni a chront biologiai kezelessel mint a REMICADE ,HUMIRA.ées lehet nemdagadnák igy össze.Lehet a vesémmel volna baj??A vesefunkcioim jok voltak.Scak a holnapvegén negyek kontrolra ás vérvételre.Tegnap olyan rosszul voltam hánytam hasgõrcseim voltak ,de az én hibám mert elrontottam a Gyomrom.Kremes sütit és egy kis disznosajtot ettem.CSak injekcio beadasa utan lettem jobban ,na meg Dieta babapiskota kompottel es kukoricadara,ami ilyenkor segit nekem.Többet sose eszek ikyeneket.Evelin
Nincs jelen
#990 2009-03-11 15:14
- Tünde
- Tag
A remit mikor megkapom én bármit ehetek, semmitõl nincs bajom. Az izületeim nekem is sokszor fájtak, a szteroid miatt, ill. utánna. Szerencsére ezen is segíttett a Remi. Bár biztos nem csodaszer, nekem mégis bevállt eddig.
Nincs jelen
#991 2009-03-13 07:48
- Vicaa
- Tag
Jelentés:
Tegnap megkaptam egyenlõre az utolsónak kikiáltott remimet. Azt mondta azonban az orvos, hogy van egy bizonyos érték a CDAI érték, amelynek értékét egy adatlap kitöltése alapján határozzák meg, (ugyanúgy, mint a Humira bírálás esetében) ha ez az érték 300 feletti, akkor indokolt lehet a remi kúra megismétlése. Csináltunk is egy próbát, ha aktív a betegség akkor ez hogyan nézhet ki. Mindezek alapján azt mondotta, hogy három hónap múlva akári is van jelentkezzek és ha az állapotom romlik, akkor segít abban, hogy ezen CDAI értékemet megfelelõen "feltornásszuk" és ha ez mellé még csatolom a reumatológus szakvéleményét, miszerint is a medrol és társainak adása kontraindikált, akkor semmi akadálya sem lesz a kúra megismétlésének.
Magyarul nem kell besz...nom, ha nem jól vagyok, nem kapok szterot, hanem próbáljuk újraindítani a remit.
Azért azt elmondta, hogy sokkal több vizsgálat szükséges mostmár a biológiai kezelések megítéléséhez, mint eddig, úgyhogy egy jó kis procedúra mire az összes vizsgálati eredményt összeszedi az ember.
De én azt mondom ez legyen a legkevesebb, csak megadják.
Persze bízom benne, hogy most sokáig még tünetmentes leszek és remi és más bogyók nélkül is megleszek egy jóideig. :)
Nincs jelen
#992 2009-03-13 08:44
- Tünde
- Tag
Szia Vica,
Ez jó hír, reméljük mi is sokáig kaphatjuk, ha egyszer ettõl jobban vagyunk.:)
Nincs jelen
#993 2009-03-13 09:04
- Evelin
- Tag
Szia Tünde .Nagyon irigyellek,hogy Te jol vagy a Remitöl.Mar en sem szedek steroidokat 1 honapja es megis fáj mondenem.Este a legrosszabb szinte tehetetlen vagyok a nagy fájdalmaktol.Szedek Veral injekcioban fájdalomcsillapitó,ami pár orára segit.Már vettem fájdalomcsillapitó tapaszokat is.Mar 8 Remit kaptam es semmi jo csak rosszabb.Miert nem valtoztat az orvosom a kezelesen?lehet a Humira jobb lenne.Én csak várok és szenvedek.Kar hogy az orvosom 100 km re van tõlem igy nemszaldgálhatok mindig be hozza.Sajnos közelebb niincs.
Nincs jelen
#994 2009-03-13 10:30
- Tünde
- Tag
Szia Evelin,
Tudom milyen szar mikor fájnak az izületek, hisz a Medrol után lépcsõzni hónapokig nem tudtam. Remegett a lábam, nem volt erõm felfelé menni a lépcsõn. A térdem is fájt sokszor. Azt mondják a remitõl is lehet izületi fájdalmad.
Nem kérdezted a dokidat errõl? Nekem most azért használ így a remi, mert 6 hét alatt kaptam 3x3 ampullát.
amikor 8 hetente kaptam, sajna nem sokáig segített 6 hét után megint szarul voltam. Ez a lökésterápia már bevállt.
Az izületre sajna nem tudok tippet adni, mi használ, mert én nem szedtem rá semmit. A Nóri írt a mandulaolajról valamit itt a fórumon tegnap, olvasd el, hátha segít. Jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#995 2009-03-13 12:59
- Móni78
- Tag
Evelin:Én is kaptak a remit egy évig, nekem is nagyon fájtak az izületeim tõle esténként már mozdulni sem tudtam. Szóvá tettem, de nem tudtak rá adni semmit. Próbáld ki Nóri mandulaolaját hátha beválik. Együttérzek veled.
Vica: Nem akarlak elkeseríteni, de nekem csak addig volt jó a remi a pocakomra amíg kaptam. Igazából akkor sem voltam teljesen tünetmentes csak jobban voltam az elõzõ állapotomhoz képest. Ígértek két év tünetmentességet a remi után, de sajna én két hónap múlva steroid lökéterápiára szorultam. Remélem neked nagyobb sikered lesz!!
Most a Humirát kapom, ezzel is vannak problémák (fõleg az elsõknél), jönnek a rosszullétek, de lassan alakulok.
Azt mondta az orvosom kitartás. December óta most érzem a hatását.
Az izületeim most jól vannak.
Nincs jelen
#996 2009-03-14 17:58
- nori
- Tag
Vica,
fogom a csipiszt,hogy minden maradjon jól,ne kelljen kulcsorogni ujab adagért..pszihikailag erõsísd magad,hogy jól vagy minden nélkül is..a legrosszabb mikor valaki beképzeli,hogy csak gyógyszerrel mûködik az élete..tudunk mi a nélkül is:)
A nagyobb procedúra azt jelentené,hogy minden tükrözés,vizsgálat meg kell hogy ismétlõdjön?:(
Nincs jelen
#997 2009-03-14 19:13
- CSICSU
- Tag
Sziasztok! Már régen írtam a fórumra , nemigen jutottam a géphez.Most 40 mg prednisolont szedek már 3 hónapja ,de semmit sem használ ,az éjszaka a legrosszabb 30 x wc és csak vér. Szerdán voltam dokinál és egy hét múlva kell választ adnom mûtét ,Remicade vagy valami kísérleti szer GOLIMUMAB ? HALLOTT VALAKI ERRÕL ?Kérdeztem a humirát is ,de azt mondta azt colitisre nem adják. Kérlek írjátok meg a véleményeteket ,nagyon várom a válaszokat .
Szerkesztette: CSICSU (2009-03-14 19:14)
Nincs jelen
#998 2009-03-14 19:39
- Vicaa
- Tag
Nori, hát... tükirõl nem szólt a fáma, vagyis... a doki, inkább labort, EKG-t mellkas rtg-t, szívultrahangot és hasonlókat emlegetett. De lehet, hogy azért nem mondta mert nem akart ijesztgetni? Na mindegy, egyenlõre nem gondolok rá. Ma viszont megtaláltam a dokimat a neten és azt írja nagy tapasztalatra tett szert az endoszkópos vizsgálatok terén. Hát... remélem is. :) Ja, és köszi a rámgondolást, én bizakodok :)
Nincs jelen
#999 2009-03-14 20:35
- Agica01
- Tag
Vica, én is örülök hogy rendben vagy, és ne aggódj, ha kell, megtalálják a módját hogy újra kaphasd majd! De reméljüknem kell, én az elsõ sorozat után több mint egy évig jól voltam minden nélkül! Én szurkolok neked és bízom hogy te is így leszel!
Nincs jelen
#1000 2009-03-14 21:18
- Nita
- Tag
CSICSU!
Ezt találtam neked, emlékeztem hogy olvastam valahol..:) És nemrég raktam fel egy cikket a biológiai szerekrõl abban is írnak róla.
Robur írta:
"A Golimumab (CNTO 148) egy humán monoklonális antitest, egy immunoszuppresszív hatóanyag, a TNF-alfa sejteket közömbösítõ gyulladásgátló molekula. A Golimumab injekciót a Centocor fejlesztette ki, és jelenleg phase III klinikai kísérletek folynak vele a rheumatoid arthritis illetve az ankylosing spondylitis / Bechterew-kór kezelésére. Várhatóan a Schering-Plough forgalmazza majd Európában. "
Nem tudom ettõl okosabb letté-e, de a szövegbõl ítélve ez a Remihez és a Humihoz hasonló szer lehet. Különben pedig van itt olyan aki colitisre kap humirát. Remélem hamarosan jobban leszel te is valamitõl!
Nincs jelen