#2751 2009-03-03 18:01
- nanus
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Köszi Angeluc! Hát meglátom. Valahol nagyon mélyen tudom, mi a problémám, de mivel olyan vagyok, amilyen, nem tudok túllépni önmagamon. Talán ebben segíteni tud majd. Nagy igazság, amit írtál, hogy a problémáit mindenkinek önmagának kell megoldani.
Legyen szép estéd!
Nincs jelen
#2752 2009-03-03 20:44
- Ede
- Tag
Nos, Kedves Emberek, ez a legnagyobb igazság, és velem még az is az izé, hogy én nagyon szeretném, ha ez nem így lenne... Mert tessék helyettem megoldani a problémáimat... De senki sem teszi meg... Viszont sok módszer van, ami segíthet, ezért érdemes kutakodni. Csak a kémia önállóan "csak" az ember életét menti meg, ha baj van.
Kedves Cyan, az immunszupresszor az immunrendszert gyengíti és hatását hosszú idõ, míg kifejti. Ha ilyet írnak fel, akkor azt nagyon komolyan nyomon követik a vérképek alapján, hogy hogyan reagál az ember szervezete. Én együtt szedtem a medrollal és 3,5 hónap után tettem le a medrolt. Halihó és szép álmokat!
Nincs jelen
#2753 2009-03-03 23:49
- cyan
- Tag
Köszi Ede! Tényleg nem tudom mi lesz, és meddig, csak valahogy úgy érezhettem jelt kell adnom errõl a dologról :D majd leírom ha túlélem :P az a vicces h már mentünk volna más kórházba erre mégis történik vmi csak kérdés h örülni fogok-e neki...
Nincs jelen
#2754 2009-03-04 08:31
- Ede
- Tag
Szia, Cyan, teccccik az aláírásod:):)
Nincs jelen
#2755 2009-03-04 16:55
- cyan
- Tag
Ede: köszike. ebbe mindenkinek érdemes lenne mélyen belegondolnia...:)
Gigi: én is remélem :D attól már nem félek annyira mint inkább attól hogy teljesen hülyének néznek... amiért változtattam egyet s mást a gyógyszerszedésen és már múltkor se hitték el hogy salofalktól szorulásom lehet... bezzeg nem mondják el mit gondolnak... katasztrófa...az egész. majd írok.
Szerkesztette: cyan (2009-03-04 16:56)
Nincs jelen
#2756 2009-03-06 14:57
- pötyi
- Tag
Szia Gigi!
Köszi a válaszokat és akkor még had kérdezzem meg, hogy neked is évente kell tükrõzést csinálni,?-merthogy több mint 20 éve vagyunk betegek. Nekem szerdán ezt mondta a dokim és teljesen letörtem tõle de most említette a humit és a remit is, hogy valószínüleg valamelyik lesz a pentasa és medrol helyett.;)
Most azon gondolkodom, hogy inkább stomás lennék. Még körbejárom a kérdés és az proffot is megkérdezem aki mûtõtt. Komolyan nem tudom melyik a jobb. Remélem te jobban vagy mint én most. Üdvözlettel: Pötyi
Nincs jelen
#2757 2009-03-06 19:06
- pötyi
- Tag
Szia Gigi!
Köszi a gyors választ. Persze próbálom én is felfogni úgy a dolgot mint tecsak néha (mint most is )leeresztek. :/ Én már rég (2000 óta)szedem a pentasát -a salazo és salofalk után-és már 2002 óta vagyok így- "megszorításokkal"- krumplit krumplival és még 1 kis tészta és kész. :O Most egy kicsit belefáradtam, talán csak tavaszi fáradság REMÉLEM csak ennyi. Az biztos hogy nem adom fel. Van egy 14 éves lányom neki még szüksége van rám szerencsémre. Olvastam egy jó idézetet ami tetszik és én is tartom magam hozzá "Meggyógyulok, ha beledöglök is". Azért köszi mindent és neked is a legjobbakat szia Pötyi
Nincs jelen
#2758 2009-03-07 13:27
- mamo.
- Tag
Szia Ede!
Korábban mammamia néven szerepeltem, de most mamo lettem, ne haragudj csak most válaszoltam a csikung kérdésedre az elõször járok itt topicban.
Érdekes, vagyis inkább elgondolkodtató, hogy Neked is érzelmi problámák hozták elõ a betegséget. Nekem mindig akkor jött elõ, ha érzelmileg, lelkileg, vagy munkaügyileg padlón voltam. A nagy mûtétem is érzelmi sokk után következett. Teljesen idegi alapon van a betegség, de ez fordítva is így van, idegileg kiborulok a betegségtõl.
Jó hétvégét.
mamo
Nincs jelen
#2759 2009-03-08 10:19
- Ede
- Tag
Szia mamo (hogy lettél mammamiából mamo??),
köszi a választ. Akkor nem vagyok egyedül... Általában kutakodom, hogy mi a nyûgtõl dolgozom fel éppen így ezt a fajta stresszt, és nem tudok rájönni. De majd egyszer... Szép napokat!!!!!
Nincs jelen
#2760 2009-03-08 14:15
- Marthuska
- Tag
Szia Ede! Mamo a névváltoztatás okát az "Elõször járok itt" topikban leírta. Ott megtalálod.
Tünetmentes szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#2761 2009-03-08 15:45
- Ede
- Tag
OFF Szia, Marthuska, meg is találtam, csak azt ennél késõbb olvastam. Halihó!!! ON
Szerkesztette: Ede (2009-03-08 15:46)
Nincs jelen
#2762 2009-03-10 19:37
- Szimi
- Tag
Van 1-2 levél pentasám ha kell valakinek odaadom,nekem semmit nem használt..
Nincs jelen
#2763 2009-03-11 12:14
- nori
- Tag
Hallottatok már errõl a készítményrõl?
Humaniqum
- Ásványi anyagok, mikro- és nyomelemek pótlására,
- a szervezet védekezõkõpességének a javítására, méregtelenítésére,
- fizikai és szellemi képesség növelésére, harmonizálására, - betegségek utáni lábadozásra.
A természet biztosított a számunkra minden tápanyagot, ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. De, mégsem élvezhetjük teljesen mindezen földi javakat, mert a táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azoknak nagy része nem tud hasznosulni a szervezetben.
- A mikroelemek hiánya, a táplálkozási lánc végén lévõ ember szervezetben is kimutatható. A következményekkel naponta szembesülünk, a civilizációs betegségek növekedése és terjedése által.
Az élõ szervezetnek nincs olyan betegsége, mely ne lenne visszavezethetõ a mikroelem hiányaira!A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya pedig, az enzimek és a vitaminok mûködését gátolják. Hiába „zabáljuk” a vitaminokat, ha nincs jelen megfelelõ mikroelem, azok hatástalanok maradnak.
A szervezet optimális mûködéséhez ~ 70 mikroelem, ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges, de azok aránya is fontos. A természetes egyensúly-, vagyis 1 mikroelem hiánya is, tünetet okozhat.
- A szervezet hatékonyan nem tud felvenni akármilyen formában ásványi anyagot és mikroelemet. Ehhez, un. szerves molekula-komplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is. A legjobb megoldást, a természet adta, a huminanyagok formájában, melyek a mikroelemek felvételét segítõ szerves komplexképzõ molekulák. A sejtek energiatermelését és védekezését is serkentik.
A huminsav és fulvosav ~ 70 féle ásványi anyagot tartalmaz, biológiailag hasznosítható formában. A világ legjobb minõségû, huminanyag- lerakódásai, lelõhelyei Magyarországon találhatók.
A nemzetközi szakirodalomban, az alábbi gyógyászati hatások találhatók meg, a huminsavakról:
Antioxidáns, gyökfogó, enzimaktivitás növelõ, sejt-DNS és RNS tartalom növelõ hatású, antivirális hatás, növeli a sejtmembrán áteresztõ képességét, szerves kelátképzõ, optimalizálja az ásványi anyagok felvételét, valamint megköti a toxinokat.
- Fizikai-kémiai szerkezetükbõl adódóan a huminsavak, az össz vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. Bizonyított és tény, hogy az átlagember szervezetében (vérében) ~ 170 féle idegen anyag található.
- A „modern” táplálkozás, a szervezet elsavasodását okozzák. Szervezetünk e, folyamat ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és az így keletkezett sókat elraktározza. Ez a folyamat is, a felhasználható, hasznosítható mikroelemek mennyiségét csökkenti.
Felhasználási javaslatok: A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékot (ízesítõ, stablizáló, tartósító, stb.). Ízesítését mindenki saját maga végezze, ha a termék eredeti - természetes íze zavaró.
A szükséges adagot 2 dl meleg, desztillált vízben elkeverve fogyasztjuk. Ízét kellemessebbé
tehetjük és hatását fokozhatjuk, ha 1 - 2 csepp citromot, vagy citrom illóolajat adunk hozzá.
Az italt gabonakávéval, mézzel, nádcukorral, tejsavóval ízesítve is fogyaszhatjuk.
Elkészíthetõ: tejhez, kakaóhoz, joghurthoz, gyümölcsléhez, vagy desztillált vízhez keverve is.
Étkezés elõtt 20 perccel ajánlott bevenni reggel, éhgyomorra.
Ajánlott napi adagolás: (Gyermekeknek, az ajánlott napi adagnak a fele javasolt.)
- Általános roborálásra, áldott állapotban, szoptatós anyák: 1 x 3 ml
- Mikroelem-hiányos tünetek kezelésére: 1 x 4 ml
- Fáradtság, levertség érzet esetén: 1 x 5 ml
- Fizikai megterhelés, versenyzés, lábadozás, vérszegénység, menstruáció zavarok: 2 x 3 ml
Tárolás: felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában, - hûtést nem igényel!
- Mágneses és elektromágneses terk közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hûtõszekrény, stb.)
- A termék, a többszöri felnyitás után sûrûbbé válhat. Ez a hatóanyag természetes viselkedése.
- Amennyiben ez zavaró, akkor adjunk hozzá 1- 2 mérõpohárnyi desztillált vizet és rázzuk fel.
Nincs jelen
#2764 2009-03-11 12:19
- nori
- Tag
Mivel gyakran érzek izomlázat a torna miatt vagy ha hûl a levegõ az izmaim is húzódnak kerestünk valami természetes segítséget,kipróbáltam,tényleg hatásos ha jól bemasszírozzuk,de másra is jó.Hangsúlyozom,hogy ez csak a tiszta mandula olajra vonatkozik,semmi aroma,hozzáadott cucc nélkül..
Bemásolom ide,hogy mire jó még,remélem tudok segíteni masnak is...
Az édes-, hidegen sajtolt-, tiszta mandulaolaj régóta, jól-bevált gyógy- és ápolószer.
Általános bõrápopolásra - elsõsorban a levegõnek kitett testrészeket - arcot, nyakat, kezeket dörzsöljük be gyakran mandulaolajjal, különösen nedves és hideg idõjárásnál.
Arcápolás - arcunkat meleg vízzel megmossuk, utánna hideggel leöblítjük és mandulaolajat dörzsölgetünk a bõrbe. A durva és ráncos helyeket símítsuk ki az arc közepétõl a fülek felé. Így, a bõr alatt lévõ idegen anyagok is kiválasztódnak.
Bõrkiütéseknél- mosakodni kell olívaolaj szappannal, utánna mandulaolajat dörzsölünk a bõrbe, ami által meggyorsul a gyógyulás. Egyidejûleg gondoskodjunk kiválasztó és savtalanító étrendrõl.
Ha lágyéktájon, csípõknél, a lapockák között - idegzsába, vagy reumás, ideggyulladásos fájdalmak lépnek fel, akkor elõször forró borogatásokat alkalmazzunk, azután mandulaolajat, vagy idegkrémet kenjünk körkörös mozdulatokkal az érintett helyre, majd dörzsölgessük, míg az olaj, - krém behatol a bõrbe és a fájdalmak megszûnnek. A természet pedig segíti tovább a testet a gyógyulásban.
Fülfájásoknál néhány csepp melegített mandulaolajat cseppentsünk a fülbe és vattával dugjuk be.
Akinek gyomorbaja és bélrenyhesége van, reggel éhgyomorra 1 kávéskanál mandulaolajat vegyen be. Ha köhögéstõl, nyálkásodástól is szenved, akkor a mandulaolajat vegyítse 2 sült citrom levével.
Hajhullás-, a rossz emésztés és az elsavasodás következménye, miáltal a hajgyökerekben paraziták, élõsdiek fejlõdnek ki. A fejbõrt, egymás után több este bekenjük mandulaolajjal. A következõ este lefekvés elõtt a fejünket meleg vízzel, olíva olaj szappannal megmossuk, melybe teszünk 1 kávés kanál bóraxot. Utánna hidegvízzel leöblítjük, hagyjuk megszáradni és végül egy kávéskanál eukaliptuszolajat dörzsölünk a hajtövekbe.
Végbélcsomóknál (aranyér, bélgyulladás) a bélfürdõ után 2 evõkanál mandulaolajat juttatunk a végbélbe és az éjszaka folyamán is benntartjuk.
Fáradt lábaknál: este, meleg lábfürdõt vegyünk szódabikarbónával, utánna mandulaolajjal bekenjük lábainkat és kevés kénport hintünk rájuk, azonban ne dörzsöljük be.
Horzsolásos sebeknél, vagy sebes mellbimbóknál mandulaolajjal átitatott vászon,
vagy selyemdarabokat helyezünk el az érintett helyre.
Vágott, vagy égett sebet, zúzódott gyulladásos, hegedt, vagy savak által kimart helyeket
mandulaolajjal csepegtetünk-, itatgatunk be. Ez csillapítja a fájdalmat, elõsegíti a gyógyulást,
akadályozza a hegképzõdést, pl. himlõbetegség esetén. Ha a zúzódott sebet gyulladás fenyegeti,
akkor elõbb jeges vízzel mossuk meg, majd utána csepegtetve kenjük be mandulaojallal.
Nincs jelen
#2765 2009-03-12 17:04
- zolcsi
- Tag
Haliho!
Másik fórumon ahol szintén beszámoltam babánk elvesztésérõl a következõ választ kaptam:
"zolcsibal,
a kezelõorvosod nem mondta nektek, hogy az imuran mellett ne tervezzetek gyereket? Jesszum Pepi!!!!! (döbbenet) (:-O
Ez ugye, mégiscsak egy immunszupresszáns gyógyszer, ami "elnyomja", gyengíti az immunrendszered....nem hiába találták ki eredetileg szervátültetetteknek.
Sajnálom, hogy így jártatok..."
Valóban döbbenet!De nekem csak azt mondta az orvos hogy a célbaérést gátolhatja.Az viszont megtörtént.
Aggódom magam miatt!.:(
Nincs jelen
#2766 2009-03-15 08:56
- Cori
- Tag
Sziasztok!
Immurannal kapcsolatban az észrevételeim, illetve kérdéseim. Pontosan nem emlékszem, de kb fél-egy évig kellett szednem immurant, amit tavaly önszántamból elhagytam, mert egyik napról a másikra úgy keltem fel reggel, hogy szinte képtelen voltam lábraállni, annyira fájtak a térdeim. A könyökem úgyszintén. Volt amikor párom húzott fel a székbõl. Elindulni is alig tudtam, totyogtam, minta kisbaba, aki épp tanul járni. Orvosom nem örült, hogy elhagytam, mondván, másnál ilyen mellékhatásról nem hallott, nem ez lehet a baj. 1 hét nem szedés után sokkal jobb lett, majd megszûnt a fájdalom.
Eltelt egy év, 3 hete ismét szednem kell, mert évek óta medrollal tömöm magam, hisz az az, ami úgy ahogy segít. Ma reggel alig tudtam lábraállni, folytak a könnyeim a fájdalomtól. Mintha kicsavarták volna atérdeim. Erre megint mit mondjak? Semmi más nem hozhatta ki ezt, csak az immuran. Van valakinek valami vélemény, hasonló tapasztalata? Az én dokim normális és érti a dolgát. Kedden épp megyek hozzá. Kíváncsi leszek, mit tanácsol.
Nincs jelen
#2767 2009-03-15 08:57
- Cori
- Tag
Ja, és érdekes, mert szombaton néztem meg, hol rendel az a kineziológus, akihez el szeretnék menni.... :)
Nincs jelen
#2768 2009-03-15 09:31
- Móni78
- Tag
Szia Nóri!
Nagyon érdekes dolgokat írtál a mandulaolajról.
Anyukámnak pikkelysömörös szokott lenni az arca és a fejbõre szerinted õ is használhatná?
Nincs jelen
#2769 2009-03-15 14:15
- Evelin
- Tag
szia Cori! Sajnos en mar 3 honapja szenvedek az izületek fájdalmáitol,de csak amiota a Remit szedem.Én Immurant nem szedek és nem is szedtem soha,és mégis galyra vagyok.De neked lehet hogfy az Imuran mellékhatésa.Nekem a fájdalomcsillapitok is csak pár órára csökkentik a fájdalmaimat.Már azt gondoltam magamba ,hogy ilyen áron nekem se kell a Remi ,vagy adjanak másat.Mert ezt már nemlehet kibirni épp ésszel.Erre semmi se használ se kortikoid.Tegnap beszurattam 100mg Hydrokortisont i.v. de semmi hatasat neméreztem,A kezem a térdem a bokám olyan dagadt mint volt.,pedig erre is voltak kitanálva.Én néha már magam is kezelem mivel növér voltam és 21 ledolgozptt évek után mar sok mindent láttam és tanultam a Belgyogy.osztályon.A Remi elõtt a steriodok bejöttek ,de most nem,biztos emelni kellene az adagot ,de a Reminel nemszabad.CORI a CRP milzûyen?nekem 60 volt.Magas
Nincs jelen
#2770 2009-03-15 18:53
- én
- Tag
Sziasztok! Tegnap este beszélgettünk a chat-en a tejtermék érzékenységrõl. Az már tuti biztos, hogy a crohn-betegek többségénél másodlagos tünetként laktoz intolerancia lép fel. Ezért fáj többünknek a hasa, ha valamilyen vagy bármilyen tejterméket fogyasztunk. Nos én gondoltam egy merészet, aki mer, az nyer alapon. Fölírattam a lactase rágótablettát. Most azt rágom tejtermék fogyasztása elõtt. Hát nagyon jó. Roor! Köszi az ötletet, de tényleg. Nem merek evvel se túl sok tejterméket fogyasztani, de mivel tejhiány tünet lépett fel nálam, így most néha tudok fogyasztani.
Na ezt márcsak csendben jegyzem meg: tegnap este voltunk szórakozni és magammal vittem a kis laposomat, amiben Aiolosz receptje alapján az általam készített Bayleis volt. Sok-sok tejszínnel és mindenféle finomsággal. Na attól se lett most hasmenõkém. Tudom, nem erre találták ki a lactase tablettát, de azért kipróbálni csak szabad.
Judy! A normaflore nekem se használt. Bár nemhogy nem használt, ment a hasam tõle, most a protexin-re vetettem magam rá, egyelõre jól bírjuk együtt a gyûrõdést!
Nincs jelen
#2771 2009-03-15 19:09
- Marthuska
- Tag
Sziasztok!
Akkor én is megosztom veletek a tapasztalataimat, hogy hányféle probiotikumot szedtem már.
Elõször az igen drága Forever gyöngykapszulát. Ez semmit nem ért, szépen csillogva egészben láttam viszont a székletemben. A többivel már több szerencsém volt, mert fel is szívódott.:):) Következett a Bonolact, jó darabig ezt szedtem, majd a Protexint. Jelenleg Lactív kapszulát szedek. Eddig ez bizonyult a legjobbnak. Itt a fórumon olvastam elõször a létezésérõl. A Normaflore-t még nem próbáltam.
Nincs jelen
#2772 2009-03-16 19:19
- pötyi
- Tag
Szia Cori!
Nekem is abba kellett hagynom az immurant mert rengeteg lett rajtam a kétes anyajegy és "folyamatos" hasmenésem volt a szertõl. Kizárásos alapon derítettem ki, hogy csak addig volt amig ezt a sz...t szedtem. :/ A dokim meg nem akarta elhinni:(, de elõvette a "nagykönyvet" és benne van mellékhatásként, ritka esetben de elõfordul.
Egyébként tavasszal és õsszel az izületi fájdalmak immuran nélkül is megjönnek nekem legalábbisés ilyenkor "csak" a medrol segít(tett). Most ceragem ágyra járok és ha másnak nem de az izületeimnek nagyon jó ez az ágy. Mindenkinek ajánlani tudom. Itt az interneten is utána tudsz nézni. További kitartást és pozítív hozzáállást ehhez a fránya betegséghez. Szia Pötyi:D
Nincs jelen
#2773 2009-03-16 23:53
- Kingácska
- Tag
Sziasztok!
Chronos vagyok,4. éve, Pentasát, Budenofalkot és idõnként Medrolt (orvosi utasításra szedtem és hagytam mindig el) szedtem.Az elsõ Medrolos kúrám után jól meghíztam (45-rõl 80-kg-ra),a másodiknál majdnem az összes hajam kihullott, a harmadik után a fogaim mentek tönkre ill. még most is,holott már 2 éve nem vagyok hajlandó szedni.Érdekelne,hogy aki szedte,volt-e utána csontsûrûség vizsgálaton.Mert engem beutaltak erre.És szeretném tudni mire számíthatok?Meg,hogy a Medrol milyen mértékben vonhatja ki a Calciumot a szervezetbõl?Miképpen tudnám a leghatékonyabban pótolni?Szuri vagy gyógyszer?
Elõre is köszike a válaszokat!
Üdv:Kingácska
Nincs jelen
#2774 2009-03-17 01:10
- Cori
- Tag
Evelin. Rendszeresen járok vérvételre, de akármennyire rosszul voltam, a véreredményem mindig tökéletes. Most kivétel áll fenn, mert 25 a CRP-m. Egyébként az mit jelez, nem vagyok vele tisztában?
Pötyi, húúú, anyajegyem nekem is sok van. Tuti, hogy az Immuran hatása, holnap közlöm a dokimmal, gondolom nem fog neki örülni, hogy 3hét szedés után abbahagytam, de a mai reggel is szörnyû volt. Megmoccanni sem bírtam reggel, úgy kúsztam ki az ágyból...
Jobbulást mindenkinek.
Nincs jelen
#2775 2009-03-17 15:50
- Ede
- Tag
Kedves Emberek, egészen elkedvetlenít, amit írtok az Imurantól. Sajna most én is az ágyból kikúszósat játszom, hihetetlen, hogy milyen állatira fáj a farcsontom környéke, ami kisugárzik a derekamhoz is.
És ahhoz képest, hogy eszméletlen rosszul érzem magam és folyamatosan vért k...lok, az orvosom rám sem bagózik ,mert a vérképem nem olyan rossz... a CRPm csak 9,9. Nem is igen tudok mit mondani.
Pedig ebben nagoyn bíztam. Szép napot!!!
Nincs jelen
#2776 2009-03-17 21:44
- mamo.
- Tag
Szia Ede!
Gyorsan orvoshoz kell menned, ha nem tud segíteni, kell keresni más orvost. A vérzés komoly dolog, nem szabad elhanyagolni, pár nap, vagy óra alatt is változhat a vérképed.
Irj, ha kell segítség, orvos vagy jó tanács.
mamo
Nincs jelen
#2777 2009-03-18 01:02
- Cori
- Tag
Ede!
Ez tényleg nem játék. Így is elég a bajunk, de feladni és beletörõdni nem szabad. Én abbahagytam az Imurant, és napok teltek csak el, de ma reggel kevésbé fájtak az izületeim. A dokim pedig tudomásul vette, hogy így döntöttem. "Meggyógyulni" akarunk, nem még betegebbek lenni. Én is javaslom, hogy válts orvost, amíg nem késõ. Én is voltam többnél is, mire megtaláltam azt akihez most járok. Mindenki szívesen segít, vagy ajánl valakit, ha megírod merre laksz!
Nincs jelen
#2778 2009-03-18 07:12
- Ede
- Tag
Sziasztok, nagyon köszönöm a törõdést, de tényleg. Ma már a tettek mezejére lépek, mert én is érzem, hogy nem lehet hagyni ezt a dolgot!! Szép napot kívánok Mindenkinek és tényleg még egyszer köszönöm szépen (Neked is, Zolcsi:) ).
Nincs jelen
#2779 2009-03-18 10:28
- Evelin
- Tag
Szia Cori.Kérdezted mit jelent a CRP.Ez a vérbe akkor szokott megemelkedni amikor gyulladásvan valahol a szervezetünkben.Ugyhogy nalad is van gyulladás mert 35 máar kiscit emelkedett.Nekem most 60 volt de most bevannak az izületeim gyulladva.Szép napot!
Nincs jelen
#2780 2009-03-18 11:55
- Cori
- Tag
Evelin, Köszönöm a tájékoztatást! :)
Nincs jelen
#2781 2009-03-19 11:40
- gregg
- Tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy lehet e összefüggés a Salofalk szedése,3x2/nap és a tartós alvászavar között,gyanítom,hogy igen,bár csak a saját tapasztalatomra hagyatkozhatom,hónapok óta és már rendszeresen felébredek éjszaka, és 2-3 órai fentlét után még következik valami felszines alvás ami után az egész napi fentlét egy rémálom!
Megköszönném ha leírnátok,hogy tapasztaltatok e valami hasonlót és van e valami tanácsotok!
Jó egészséget mindenkinek!
Gregg
Nincs jelen
#2782 2009-03-19 13:00
- nori
- Tag
Kingácska,
sürgõsen menj csontvizggára,nem akarlak riogatni de én a medrolnak köszönhatem hogy kerekes székbe kényszerülltem,összeroppantak a csigolyáim annyira elvonta a Ca-ot a testembõl..szóval többet nem szedhetem mert teljesen lenyomorodnék tõle.
Jobb a megelõzés,fõleg a nõknél mert a hormonháztartást felborítja és nagyobb az esély a csontritkulásra,most pl.26 éves vagyok 60 évesnek megfelelõ csontozattal.Szomorú.A fájdalmaimat meg sem említem,a habot a tortán.. :(
Amióta Imurant szedek nekem is sokkal több apróbb anyajegyem lett az egész testemen,de arra fogták,hogy nagyon fehér a bõröm...és megtiltották a szoláriumot,napozást is.
Szerkesztette: nori (2009-03-19 13:01)
Nincs jelen
#2783 2009-03-19 14:31
- pintyõke
- Tag
Szia gregg!
Én is szedem a salofalkot,és én is felébredek éjszaka,majd 2-3 óra forgolódás után tudok elaludni.Néha van 1-2 nap,amikor ha fel is ébredek,újra eltudok aludni.Nem tudom hogy a gyógyszertõl van-e,én még nem is gondoltam rá,de lehet benne valami,mert mikor még nem szedtem,ilyen problémám nem volt:
Nincs jelen
#2784 2009-03-20 00:22
- Kingácska
- Tag
Nori!
Elég durva,az amit írtál.Nyugi elszomorítani már nem tudsz.Azt megkérdezhetem,hogy milyen tünetekkel jutottál el idáig?Ha nem vagyok túl indiszkrét.Mert ha jól emlékszem olvastam vmi olyasmit,hogy ízületi fájdalmak,hát fájás meg ilyesmik a tünetei a csontritkulásnak.De én ilyesmiket még nem tapasztaltam,csak a fog töredezéseket.
Azt viszont végképp nem értem,hogy ha a Medrolnak ilyen hatásai is vannak,miért nem tiltják be?Mert nem egészséges,az tuti.Oké,hogy jó gyulladás csökkentõ,de mégis...
Nincs jelen
#2785 2009-03-23 12:07
- nori
- Tag
A csontrikulás néha évekig semmilyen tünetet nem produkál,nem mindenkinél egyforma,erre ne hagyatkozz...
Nekem egy ágyigazítás közben kb.1 éve nagyot roppant a hátam,pont bent voltam a kórházban,7 szobatársam sikontva ugrált körülöttem,hogy ez most mi volt,nem tudtam kiegyenesedni úgy fájt,nekem a 7-8.csigolya roppant,az kb. a lapocka tájéka ott éreztem hogy baj van de a doki legyintett,így hónapokig szenvedtem,még röntgeneztek is de letojták hogy ott valami nincs rendben.
Annyira rosszabbodott,hogy egy idõ után se menni se kiegyenesedni egyedül nem tudtam,állandó fájdalom jellemezte,vezetgettek még a wc-re is,aztán magán uton elvittek csontvizsgára es ott derültek ki a valós adatok,de az után nem sokkal jött a szék mert nem volt mindig itt velem valaki,hogy segítsen.
Még a karomat se tudtam egyenesen a magasba emelni.Utána egy tündér doktornõ javaslatára felvettem az Aclasta infuziót,ami 1 évig hat,azóta extra c vit+calium+d vit,minden nap..gyógytorna es most már jobb,elmúltak a fájdalmamim de az idõre nagyon reagál,ez a változékonyság meg tud kínozni.
Mostantól nagyon kell mindig figyelnem erre,a MEdrolt külföldön szinte már nem is használják-ezt egy svájci doktor mondta,õk rögötn Remivel,HUmirával kezdenek,nem érti miért nem teszik ezt nálunk is.
A csontgondokkal még Vica is megküzdött,olvasd el a régebbi posztjainkat ebben a témában.
Nincs jelen
#2786 2009-03-23 19:50
- Apacsanya
- Tag
Kedves Nori!
Engem a doki az izületeimre akart Medrollal kezelni. Azt mondta, jó, hogy hozzá mentem, mert a reomatológusok csak elkezeltek volna. - Én azonban nem egyeztem bele, így viselem a kínjaimat. A térdem és a vállaim fájnak.A karjaimat még fel tudom emelni, de már nem könnyen. Egyre fájdalmasabb. A fogaim pedig roppannak össze. Véknyodnak és szûrkûlnek.-43 éves vagyok. Egyre gyakrabban fáj a hátam. Talán ez már a lappangó kór? A csontritkulás?-Szerinted lépjek meg egy csontszûrést?- Várom válaszod!- Apacsanya
Nincs jelen
#2787 2009-03-24 18:43
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ahhoz, aki szedett pentasa granulátumot (vagy aki tudja), hogy hogyan kell? Feloldani? Vagy csak a port bekapni és lenyelni? mert ez nincs leírva, és most azt kaptam a tabletta helyett.
Köszi.
Nincs jelen
#2788 2009-03-24 19:08
- aiolosz
- Tag
Agica01 írta:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ahhoz, aki szedett pentasa granulátumot (vagy aki tudja), hogy hogyan kell? Feloldani? Vagy csak a port bekapni és lenyelni? mert ez nincs leírva, és most azt kaptam a tabletta helyett.
Köszi.
PENTASA 1 g retard granulátum
A granulátumot szétrágás nélkül, lehetõleg étkezés közben, sok folyadékkal kell bevenni úgy, hogy a tasak tartalmát a nyelvre kell önteni és sok vízzel vagy gyümölcslével kell lenyelni.
Nincs jelen
#2789 2009-03-24 20:40
- Agica01
- Tag
Én ilyen szöveget nem találtam, pedig végigolvastam, tényleg! Köszönöm!
Nincs jelen
#2790 2009-03-24 20:58
- cyan
- Tag
Sziasztok! Én is egy "szerrõl" érdeklõdnék, de én nem gyógyszerrõl hanem gyógyhatású készítményrõl, a Lepicol Plusról, hogyan kell bevenni? Kértem ilyen termékmintát és kaptam is, de leírást nem, és a neten nem találtam... ha valaki ismeri, lenne olyan kedves leírni, hogy mégis? :) köszönöm!
Nincs jelen
#2791 2009-03-25 12:06
- nori
- Tag
Apacsanya,
nem vagyok szakértõ de a saját dolgaimból okulva én mindenképpen azt javasolnám,hogy még ha nem is lennének panaszaid akkor is menj el csontvizsgára,a házidoki ki tud írni,nem fájdalmas,pár perc az egész..és minnél többet foglalkozni a calium pótlásával,mert a Medrol kivonja a csontokból,nekem is teljesen tönkre mentek a fogaim is,az volt vagyis lett volna az intõ jel hogy evvel kezdeni kellenne valamit de nem tettem,sajnos, csak már mikor megtörtént a baj.
Nálad már a változó kor miatt is érdemes lesz odafigyelni mert tudod,hogy a nõk jobban érintettek ebben a témában pl.50 felett,amikor megváltozik a hormonháztartás a menzesz leállása miatt..ok addig van még jó pár év a te esetedben,de ne várd meg míg rosszabb lesz.Könnyebb megelõzni mint így járni mint én :(
Akármit is mond a gasztros,a régi gasztrosom teljesen letojta a témát attól függetlenül,hogy nem tudtam pl.felülni a vizsgálóágyon,panaszkodtam hogy rettentõen fáj..nem az õ aztaluk és nem különsebben zavartatják magukat,sajnos.
De te attól tehetsz magadért! És tegyél is!!! Bármilyen kérdésed van,szívesen válaszolok ha tudok:)
Nincs jelen
#2792 2009-03-25 13:09
- camy
- Tag
Szia Gigi!
Emlékszel rám? Régen mi sokat beszélgettünk, csak még nem volt netem akkor és azóta nem tudtuk tartani a kapcsolatot. Írtam neked e-mailt amikor be lett kötve a net, de nem válaszoltál. Haragszol rám hogy nem tudtunk folyamatosan beszélni? Írj.
Nincs jelen
#2793 2009-03-26 12:04
- Réka25
- Tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de valaki tudna nekem segíteni abban, hogy Salofalk 500, Budenofalk és Klion gyógyszerek mellett lehet-e szoláriumozni?
Köszönöm!
Nincs jelen
#2794 2009-03-26 16:27
- mercy70
- Tag
Réka!A Salofalk mellett én el mernék menni,a Budenofalkot nem sokáig szedtem de azzal is elmennék.Viszont a Klionon gondolkodnék,de mivel azt túl sokáig úgy sem fogod szedni a helyedben megvárnám míg abbahagyom.
Nincs jelen
#2795 2009-03-26 20:31
- lexy
- Tag
Sziasztok!Én viszonylag "új" beteg vagyok és a fórumon is új belépõ és a segitségetekre lenne szükségem.
Nekem elõször 3 éve diagnosztizálták elõször a chron-t.Akkor a gyógyszeres kezelés után jobban lettem és teljesen elhagytam a gyógyszereket.
Most visszajött és 1 hónapja újra szedem a gyógyikat (4x2 pentasa,3x1 immuran,és 2x1 medrol).
Ezektõl hamar és gyorsan jobban lettem.A medrolt hetente 1/4-el csökkentem kell.
A medrol nekem új de sok fenntartásom van vele kapcsolatban.Az hagyján hogy az étvágyam nagyon jó lett tõle,de azt vettem észre hogy az arcom kikerekedett egy kicsit.Meddig fog kerekedni?Hizni még nem hiztam de félek hogy hirtelen fog megindulni.Tudnátok nekem ezzel kapcsolatban segiteni?Mik a tapasztalataitok?
Elõre is nagyon köszönöm! Lexy
Nincs jelen
#2796 2009-03-27 03:20
- Ede
- Tag
Szia lexy! Üdv itt Mindenki nevében!
Én nem tudok jó tapasztalatokról beszámolni a medrol kapcsán, "csak" annyival, hogy amikor nagy gáz volt, akkor segített. Az jó, ha csak rövid ideig kell szedned (talán ez a gyógyszerkombináció lesz olyan eredményes, hogy nem építenek fel a medrolra Téged hosszan tartóan), és figyelj is oda, hogy aggódj az orvos felé, hogy ne tartson sokáig (mivel nem õ szedi, neki nem fog olyan hosszú idõnek tûnni, mint magának a betegnek, én azt javaslom, légy vehemens ezen a téren (is)).
Hogy meddig fog kerekedni, meg a hízás dolga... szerintem egyénenként változó, hogy kinek a hormonrendszere, amit ez megbolygat, hogyan reagál erre a gyógyszerre. Én úgy gondolom, minél rövidebb ideig kell szedni, annál jobb.
Szép napokat és rengeteg kitartást Neked (is)!
Nincs jelen
#2797 2009-03-27 06:04
- mamo.
- Tag
Szia Lexy!
A Medrolt egyszerre kell szedni, reggel, így nem terheli meg annyira a szervezetet. Ha rövid ideig kell szedni, lehet hogy semmi mellékhatása nem lesz a puffadáson kivül, de ha abbahagyod majd, ez is lemegy.
mielõbbi gyógyulást
Nincs jelen
#2798 2009-03-30 08:18
- nanus
- Tag
Sziasztok!
Nézzétek meg ezt: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0913/5428 … etes_1.htm
Lexy! A Medrolt nekem úgy kellett szednem, hogy kétfelé osztottam a napi adagot. Egészen addig, míg el nem értem 4 mg-ig. Akkor már lehetett egyszerre bevenni. Ahogy Ede írta, valóban segít. Nagyon gyorsan és nagyon hatékonyan. Nekem az arcom puffadt fel tõle, tele lettem aknékkal, púpom nõtt tõle, a lábam éjszakánként úgy görcsölt, hogy nem tudtam aludni. Ja, és szõrös is lettem. De ha abbahagyod, ezek a tünetek szépen eltûnnek! Szóval ha muszáj, hát muszáj. Tarts ki, és mindig gondolj arra, hogy ezek majd elmúlnak. Én 3 hónapig szedtem.
Szép napot!!!
Nincs jelen
#2799 2009-03-30 18:00
- Hunoranyu
- Tag
Sziasztok! Remélem jó topikba írok... Szóval,szeretném megosztani veletek pár tapasztalatomat: eddig csak Salazopyrint szedtem,néha 1 kis klizmával vegyítve.:) Most kaptam Imurant. Az olyan szinten marta a gyomromat,mintha sósavat ittam volna. Hiába étkezés közben-után vettem be,mégis. Sajna a 2hónapja tartó véres hasmasom így sem akart enyhülni. Olvastam az Oxytarm tablettáról,ami segít a hasmenésen, a szoruláson,és a bélgyulladáson is. Pár nap gondolkodás után /és kb 1000 cikk elolvasása után/ vettem 1 dobozzal. Napi 2x2-t eszek belõle, + 3x2 Salazopyrint, napi 1 bögre kamilla + citromfûlevél teát /pici mézzel/ iszok. Ha nagyon "rossz" napom van,akkor 1 salofalk klizmát is bevettek.Hetente max.2x. Most úgy néz ki a helyzet,hogy elkezdtem javulni. Nem tudom,hogy az Oxytarmtól van-e, vagy csak már unja a rendszerem a 2hónapos hasmenést,de javul a helyzet. :) KOPP-KOPP-KOPP
Másnak van már vmi tapasztalata errõl az Oxytarm nevû szerrõl?
Én nagyon reménykedem benne,hogy végre vmi segít rajtam. Bár eddig szinte minden "fellángolásom" más volt. Egyszer ez használ, máskor más.....
További szép napot nektek.
Nincs jelen
#2800 2009-03-30 19:19
- Ede
- Tag
Szia, Hunoranyu!! Kopp-kopp-kopp ám :D! Szép napokat, köszi az infot.
Nincs jelen