#1001 2009-03-15 06:08

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

CSICSU! Nagyon rég olvastam felõled! Nem jó hírek, amiket írsz, de én mûtétet nem választanék, mindenképp próbáld a remit, vagy a másik szert. Szerintem kérdezz rá az orvosodtól is, hogy mi a különbség a kettõ között és a te állapotodban melyiket ajánlaná inkább. Mielõbbi jobbulást kívánok, tudass majd magadról OK?

Nincs jelen

#1002 2009-03-15 07:09

CSICSU
Tag

Szia Nita ,Vicaa! Kösz a hozzászolásokat nagyon jól esik ,hogy vki válaszolt . 18. -án megyek a dokihoz /ha addig kibírom/ ,vinnem kell a tüdõszürés és vérvétel eredményt ,aztán csinálnak egy tükrözést remélem altatásban-ettõl félek a legjobban. És azt hiszem a Remi mellett döntök -a doki nem javasolt semmit  azt mondta ez a 3 lehetõség van döntsem el magam. Csak szerintem  ezzel is úgy leszek mint a szteroval , a végén hozzászokik a szervezetem és akkor már csak a mûtét marad.Milyen mellékhatásai lehetnek  Reminek ? Lehet a másik szer jobb lenne ,de még kísérleti stádiumban van. A Humirára rákérdeztem és egyértelmûen azt mondta csak crohnosoknak használ.Nem éretem ,pedig itt többen is írtátok ,hogy colitisre is adják.???

Szerkesztette: CSICSU (2009-03-15 07:11)

Nincs jelen

#1003 2009-03-15 07:21

aiolosz
Tag

CSICSU írta:

"...Humirára rákérdeztem és egyértelmûen azt mondta csak crohnosoknak használ.Nem éretem ,pedig itt többen is írtátok ,hogy colitisre is adják.???

Igen, en vagyok peldaul az egyik...olvasd vegig el a topicot, sokat irtam errol....es hidd el, sokan lennenek szivesen abban a helyzetben, hogy a terapiak kozott mazsolazzanak.
Drukkolok Neked es en is mutetellenes vegyok

Nincs jelen

#1004 2009-03-15 07:42

CSICSU
Tag

Szia Ailosz!  Pont rád gondoltam ,igen olvastam a hozzászolásaidat.,éppen ezért nem értem ,hogy mondhatott akkor ilyet ???.Hát nem szívesen mazsolázok  ,mert  már mindenbe beleegyeznék csak lennék picikét jobban,úgy érzem nem sok erõm van már.

Szerkesztette: CSICSU (2009-03-15 07:43)

Nincs jelen

#1005 2009-03-15 09:49

Marthuska
Tag

Szia CSICSU! Már nagyon rég hallottam felõled. Azt hittem viszonylag jól érzed magad, azért nem írsz. Szomorúan olvastam, hogy ennyire rosszul vagy. Aggódom érted, és remélem hogy a lehetõ legjobb megoldás születik annak érdekében, hogy mielõbb jobban legyél. Bízzunk benne, hogy ez a tükrözés fájdalommentes lesz, nem úgy, mint a múltkori, nem is beszélve arról, mennyit kellett várakoznod!
Láttam tegnap, hogy itt vagy a fórumon. Vártam, hogy a biológiai kezelésben tapasztaltak írjanak Neked. Ebben nem vagyok jártas.
Légy szíves, írjál majd mi van veled, hogy alakulnak a dolgaid!?

Nincs jelen

#1006 2009-03-17 01:00

cyan
Tag

"De külföldi viszonylatban viszont a bevett szokás már rég ezzel kezdeni mint pl. humira nem, szokták megvárni míg tönkremegy az ember a szteroidoktól. Ezt egy orvos mondta nekem."

Ezt köszönöm, Nita!!!!! Ez a mondat rávilágít egy nagy problémára. S az enyémre is. Sajnos nem mindig ugyanazt kapja aki  a.), és aki b.) helyen lakik. Szerencse is kell ehhez:(:(:(  értitek mit mondok...
Csak most olvastam el természetesen azért csak most reagálok rá, de nem bírom magamban tartani. Az volt az elsõ reakcióm hogy felírtam egy lapra nagy betûkkel ezt a mondatot. :) :D  amiért lehetne jobb is de szenvedni kell. Ettõl persze a biol. kezelés sem csodaszer tudjuk, de tudom hogy sokan járnak velem is egy cipõben, és a tudás szabaddá tesz és nem muszáj örökké tûrni... (ha most csakis a fizikai kezelést vesszük)

Szerkesztette: cyan (2009-03-17 01:04)

Nincs jelen

#1007 2009-03-17 06:17

clió
Tag

Igaza van a dokidnak: a vékonybelet csak végsõ esetben(pl. szûkület, elzáródás) szabad operálni, mivel ezen a szakaszon van a felszívódás, és minnél kisebb ez a felület, annál több lesz a gond a táplálkozással. Bár nekem csak minimális mennyiségû vékonybelem maradt, egészen jól el vagyok vele, csak vigyáznom kell, hogy mit eszem(rostmentes étkezés) és sajna minimális tápszerre is szükségem van.

Clió

Nincs jelen

#1008 2009-03-17 06:24

clió
Tag

VICAA!

Ne izgulj: az aktivitási indexet (CDAI) ki lehet hozni, hogy 300 fölé menjen. Ha a szteroid és Imuran kontrainkikált, szerintem adni fogják továbbra is a kezelést. Ha mégsem, még mindíg van lehetõség, írjál, segítünk.

Clió

Nincs jelen

#1009 2009-03-17 06:33

clió
Tag

A májusi bélnapon lesz egy elõadás a hazánkban elérhetõ aktuális studykról (gyógygyerkipróbálás) és remélem, lesz szó a Remirõl és a Humiráról is. Elõny, hátrány (hatás, mellékhatás), különbség a két szer között.
Akit érdekel a téma - sokan vagyunk, azt hiszem, olvasva a topikot - jöjjön el. Az elõadást feltesszük majd a honlapunkra is.

Clió

Nincs jelen

#1010 2009-03-17 08:09

Móni78
Tag

Nita!
Tegnap kaptam meg a soron következõ Humira adagomat. Kipróbáltuk amit javasoltál, de sajna nem vált be így is rohadtul csíp. Nem baj kibírom azt a pár percet. A fejgörcsök, szédülés és a hasgörcsök is maradtak utóhatásként. A szuri napján erõsebb, másnap gyengébb, harmadnap már jól vagyok.

Nincs jelen

#1011 2009-03-17 15:19

mila
Tag

Sziasztok !
Most regisztáltam ezért elõször írok néhány szót magamról.28 éves Crohn beteg vagyok betegségemet 8 éve diagnosztizálták.Már kipróbáltam több fajta kezelést, de igazából egyik sem vált be. 1 hónapja kaptam meg a második remicade-t, ezután már szorulásom lett. Idõközben kiderült, hogy a remicade-tól valószínüleg egy szûkületem lett a vékonybelemben.
Azt szeretném megkérdezni tõletek, hogy valakinél jött-e elõ valami hasonló tünet vagy az orvosotok felhívta-e a figyelmet, hogy lehet ilyen mellékhatása a kezelésnek. Én nem tudtam róla és most teljesen kétségbe vagyok esve, mert eddig "csak" a vastagbelem volt érintett, gyulladt állapotban és engem nem tájékoztattak ilyen fajta mellékhatásról.

Nincs jelen

#1012 2009-03-18 01:29

Cori
Tag

Sziasztok. Örömmel  hallom, hogy többen is kaptatok Humirát és használ. Tavaly kaptam 4x Remit, de nekem meg sem kottyant. Nem segített, abba is hagytuk a  kezelést. Medrolt régóta folyamatosan szedem, nem tudom elhagyni, így ma megbeszéltük a dokimmal, hogy próbálkozunk a Humirával. Csütörtökön megyek vizsgálatokra, és meglátjuk hogyan tovább...
Jobbulást mindenkinek! Neked is CSICSU! Szomorúan olvastam milyen rosszul vagy. A mûtétet felejtsd el, az a legvégsõ, én úgy gondolom. Mindenképp próbáld meg valamelyik biológiai szert, látod sokan írják, hogy mennyit segít nekik. Neked is biztosan SEGÍTENI FOG!!!

Nincs jelen

#1013 2009-03-18 06:48

Cori
Tag

Az jutott eszembe: nekem a dokim mindig arról beszélt, hogy hasfalba kell beadni a Humirát, de itt a vállról olvastam. Akkor hova is kell bökni? És aki megkapta, annak felírták receptre, de mennyibe kerül?!

Nincs jelen

#1014 2009-03-18 12:49

Vicaa
Tag

Clio, nagyon köszönöm! :) Remélem minden rendben lesz!

Nincs jelen

#1015 2009-03-18 13:39

aiolosz
Tag

Cori írta:

Az jutott eszembe: nekem a dokim mindig arról beszélt, hogy hasfalba kell beadni a Humirát, de itt a vállról olvastam. Akkor hova is kell bökni? És aki megkapta, annak felírták receptre, de mennyibe kerül?!

Probáltál már magadnak vállba, bör alá  beadni injekciot ? Meg ne probáld..
Bõr alá kell beadni és aki magának adja be, úgy mint én, annak az az egyik kezével képeznie kell egy kis "hurkát" a hason, a másikkal pedig be lehet adni a Humirát.
Amennyiben nem magadnak adod be, akkor vállba is adják.
Nezd meg ezt:
Humira beadása a hasba 

Nekem nem kell fizetnem, mert egy "Study" ( kisérlet, tanulmány) keretén belül ingyen kapom.

Nincs jelen

#1016 2009-03-18 20:31

Cori
Tag

Ailosz,
köszönöm a linket és a tájékoztatást. Még soha sehova senkinek nam adtam be szurit, így tartok tõle egy picit.
Én is magamnak fogom beadni. Kíváncsi vagyok nekem kell-e fizetnem érte, de szerintem igen, mert receptre írásról beszélt a dokim.

Nincs jelen

#1017 2009-03-18 21:19

CSICSU
Tag

Sziasztok! Ma voltam a dokinál ,holnap reggel be kell feküdnöm ,sajnos ,mert azt mondta elõtte kell egy tükrözés meg kapok valami solomedrol infúziót vagy mit /lehet rosszul írtam / azt mondta ehhez van kötve a remi. Mindig azt mondja ,hogy Amerikában már rég megmûtöttek volna. A Humirára ismét rákérdeztem és azt mondta a doki  nincs még rá engedély ,hogy colitisesek is kaphatják talán 2011-ben  .Szerintem Aiolosz csak a kísérlet miatt kapod, mint írtad. Lehet Én is rosszul váasztottam a Golimumab jobb lett volna. Nektek remi elõtt be kellett feküdni ilyen infúzióra? Nem adják olyan könnyen ezt a Remit vagy  azt hiszik csak szórakozásból szeretném ,mert hát megjegyezték " nagyon drága". Sziasztok nem tudom legközelebb mikor kerülök gép közelbe!

Szerkesztette: CSICSU (2009-03-18 21:22)

Nincs jelen

#1018 2009-03-19 06:57

pasek
Tag

Kedves CSICSU!
Nekem most járt le a remi kúrám, tapasztalataimból ennyit mondhatok:
A solu-medrol (én így láttam leírva :)) azt mondták azért kellett mert a remicade/humira tehát ezek az infliximab készítmények jól bekavarnak az immunrendszernek és szószerint úgy írták mindig a zárómra, hogy yx ml remicade infúziót megadtuk szteroid védelmében.
Az meg hogy nem adják olyan könnyen szerintem azért is van, mert azért vannak kockázatai (talán a humirának kevesebb/vagy más)
Nekem például lett egy szép kis fertõzésbõl fakadó gyulladásom és most hogy megy ki a hatása, talán kezd elmúlni a gyulladás is.
Kívánom, hogy minden megpróbáltatás ellenére legyen legalább annyira eredményes számodra ez a kúra, mint nekem volt!

Nincs jelen

#1019 2009-03-19 07:41

aiolosz
Tag

Cori írta:

"...Aiolosz, köszönöm a linket és a tájékoztatást. Még soha sehova senkinek nam adtam be szurit, így tartok tõle egy picit.
Én is magamnak fogom beadni. Kíváncsi vagyok nekem kell-e fizetnem érte, de szerintem igen, mert receptre írásról beszélt a dokim.

Nem veszes a szuri, nagyon vekony a tu.

Ami az arat illeti:
"Megnevezés:       Humira 40 mg oldatos injekció elõretöltött fecskendõben tûvédõvel
Kiszerelés:     1x
Hatóanyag:     adalimumab (40.0 mg)
Rendelhetõség:     Szakorvosi/kórházi diagnózist követõen folyamatos szakorvosi ellenõrzés mellett kiadható gyógyszerkészítmény
Ár és támogatási információk:
Bruttó fogyasztói ár:     168 886,- Ft
Normatív TB támogatás: Általános támogatás mellett rendelhetõ (vényen az "Általános" négyzet bejelölése esetén)     nincs
EÜ térítésköteles támogatásra adható: Bizonyos egészségügyi indok alapján emelt támogatással rendelhetõ (vényen az "EÜ. tér.köt." négyzet bejelölése esetén)     nem
EÜ 100 támogatásra adható: Bizonyos egészségügyi indok alapján kiemelt támogatással rendelhetõ (vényen az "EÜ. rend." négyzet bejelölése esetén)     nem
Közgyógyellátási körbe tartozó (új igazolvánnyal): 2006. július 1. után kiállított közgyógyigazolvánnyal a megállapított keret mértékéig a listára való felkerülés jegyzõi jóváhagyását követõen térítésmentesen rendelhetõ (csak receptdíjat kell fizetni)     nem "
forras:http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medicine

De...
"Bizonyos egészségügyi indok alapján kiemelt támogatással rendelhetõ (vényen az "EÜ. rend." négyzet bejelölése esetén)"
Ezek szerint 300 Ft.-ot kell fizetni. Itt a topicban mar volt errol szó, utana kellene nezni.

Nincs jelen

#1020 2009-03-19 13:09

nori
Tag

Én receptre váltom ki a Humirát,1 dobozhoz 300 ft-ot kell fizetni,bizonyos dobozdíj címén.Ez biztos infó,kedden váltottam ki.

Nincs jelen

#1021 2009-03-19 16:07

Móni78
Tag

Cori!
Én is receptre váltom ki a Humirát, a gyógyszer ingyenes 300Ft doboz díjat kell érte fizetni.
Én comba kapom. A kórházba is odaadták és most magamnak kellene beadni, de én az unokatesómmal (aki nõvér )adatom be.

Nincs jelen

#1022 2009-03-19 19:25

Cori
Tag

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Ma voltam a dokimnál, ismét. Jövõ héten szerdán kell mennem a kórházba, reggel megírják a receptem, a párom átmegy kiváltani a gyógyszertárba, addig a dokival elintézzük a kórházi papírokat, majd megkapom az elsõ Humirát. Ma pedig, miután beszéltem a dokival, be kellett mennem a gyógyszertárba és szólnom kellett, hogy 2 adag Humirát kérek szerdára. Addigra meghozzák, így tuti ki tudom váltani a receptet. Megkérdeztem a patikustól az árát, hogy nehogy akkor maradjak hoppon. Õ is 300 Ft dobozdíjat mondott! Kicsit viccesnek találtam, de nagyon örülök neki!
Móni78 comba hogy viseled? Más testrészeden nem is próbáltad?

Nincs jelen

#1023 2009-03-19 19:50

Móni78
Tag

Cori, Nem próbáltam máshol a két combomat váltogatom, bár az elején én duplát kaptam mindkét combba. Most egy van két hetente. Én az elsõ szurikat nem is éreztem, épp arról panaszkodtam itt, hogy az utóbbiak egyre jobban csípnek. De csak pár percrõl van szó. A szuri utáni rosszulléteimet is egyre jobban tûröm, talán enyhébb lefolyásuak.
Viszont a pocakom határozottan jobban van!!! Ami a lényeg!
Ne izgulj, nem lesz gáz!

Nincs jelen

#1024 2009-03-19 20:11

Cori
Tag

Móni78, a szuri utáni rosszullétek alatt mit értessz?
Örülök, hogy hatásos. Jó érzés lehet a pocakodnak is! :)

Nincs jelen

#1025 2009-03-19 21:56

Nita
Tag

Moni78 írta:

Nita!
Tegnap kaptam meg a soron következõ Humira adagomat. Kipróbáltuk amit javasoltál, de sajna nem vált be így is rohadtul csíp. Nem baj kibírom azt a pár percet. A fejgörcsök, szédülés és a hasgörcsök is maradtak utóhatásként. A szuri napján erõsebb, másnap gyengébb, harmadnap már jól vagyok.ote

Sajnálom :( Nekem pedig ez bevált...de a rosszullétek nálam is vannak bár most már egyre ritkább én kb reggel 9felé szoktam megkapni, és most már csak délután fáj kicsit a fejem tõle. A hasam nekem nem fájt...
Remélem nálad is változik majd a dolog.

Nincs jelen

#1026 2009-03-20 10:11

oroszlan
Tag

Sziasztok!
Itt azt irjatok,hogy a Humira utan rosszullet van,en hetfön kapom az elsö Remicade infuziot,azzal mi a helyzet?? Mire szamitsak?? Nekem csak azt mondtak a korhazban,hogy meg 1-2 orat ott kell feküdnöm utanna a biztonsag kedveert. Öszinten megmondom en egy kicsit fellek!!!!

Nincs jelen

#1027 2009-03-20 10:57

Cori
Tag

Szia Oroszlán.  Én 4 vagy 5 Remit kaptam tavaly. Viccesnek tûnnek a mellékhatásaim: 2 napig folyamatosan pisiltem tõle. Hogy honnét jött annyi folyadék, magam sem értem, de fájt a hasam, a nyomástól. Percenként tudtam pisilni. Mindegyik után ugyanez történt, úgyhogy ezt nekem a Remi okozta.  :)

Nincs jelen

#1028 2009-03-20 20:13

zsuzsó 2
Tag

Szia oroszlan'
nekem a második Remicarde alatt allergiás tüneteim lettek. Légszomj, köhögtem, s kezdett felakadni a szemem. Szerencsémre közel volt az ápolóm, s egybõl megkaptam az ellenanyagot, a kórteremben lévõ nénikék aludtak...s a csengõtt se értem el.
Végül is lement az egész vagy 4órán keresztûl, s végig mellettem volt az ápolóm. Ezek után meg már minden Reminél mellém parancsoltak egy "kisorvost".

ezt nem tudtam bemásolni, remélem segít :)
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDF … 199hu1.pdf

Szerkesztette: zsuzsó 2 (2009-03-20 20:57)

Nincs jelen

#1029 2009-03-21 08:03

oroszlan
Tag

Cori,zsuzso 2 köszi az informaciot,okosabb lettem de megmondom öszinten meg mindig fellek :-))

Nincs jelen

#1030 2009-03-21 12:37

tomekkk
Tag

Oroszlán! én is kaptam vagy 7-8 Remit de nálam pl nem jött semilyen mellékhatás, sem a beadáskor sem pedig utána. Amint lefolyt én fel is keltem, de valamennyit nekem is ott kellett maradnom.
Más. Tegnap megkaptam az új kísérleti szeremet,tabletta formájában, ott sem volt semmilyen mellékhatás.
Történt egy vérvétel,majd miután levettek 1 ampullányi vért be kellett vennem a 3 db tabit, s várakozni néhány percet s újra levettek egy adagnyi vért! majd vettek még 1 óra majd 2 óra múlva!
Most még messzemenõ következtetést nem vonnék le mivel még csak tegnap reggel,tegnap este, s ma reggel vettem be belõle. Jelenleg jól vagyok de ez akármitõl is lehet, majd néhány nap múlva tudok többet. A kórházban azt mondták hogy egy hét múlva már többet tudunk.
Egyébként úgy kell szedni hogy van 3 külünbözõ doboz, mindhármon más színû matrica, s mindegyikbõl 1-1-1 db ot kell bevenni reggel is meg este is. s megkell lenni a 12 óra különbségnek, lehetõleg ugyanabban az idõpontban, s naplózni is kell, s hetenként kontroll. Úgyhogy nagyjából ennyi.

Nincs jelen

#1031 2009-03-22 13:08

Nita
Tag

tomekkk! Már a leírásodtól is vérszegény lettem :D
Szóval kicsi színes bogyók... ezzel az a baj, hogy én betegesen feledékeny gyógyszerszedõ vagyok nem elég az idõ, de már a színeket is jegyezzem meg :P Van ennek a kísérleti szernek neve is? A múltkor nem írtad asszem..
Remélem jobban leszel tõle, kíváncsian várom a tapasztalatod!

Nincs jelen

#1032 2009-03-22 16:49

tomekkk
Tag

nem a bogyók színesek csak a doboz!!! amúgy fehérek a tabik,  neve az nincs, csak protokollszáma : A3921043
monták a nevét de én elfelejtettem, a papírokon meg nem találom... :(  ja? a Pfizer cég csinálja.....

Nincs jelen

#1033 2009-03-22 16:59

tomekkk
Tag

én találtam róla a gugliba infot csak nem tok angilusul :(

Nincs jelen

#1034 2009-03-22 17:19

én
Tag

tomekk! A google tud magyarul is. Láttam egyébként, hogy errõl csak angolul van, de lefordítja a google. Megpróbálom elküldeni a linket neked magyarul. Én elolvastam, de egy kukkot sem értek ebbõl.
http://74.125.39.132/translate_c?hl=hu& … No1uIuk09A

Nincs jelen

#1035 2009-03-22 17:34

én
Tag

Itt van még egy tanulmány, melyet a google fordított le magyarra, de errõl a kísérletrõl szól!
http://translate.google.hu/translate?hl … u%26sa%3DG

Nincs jelen

#1036 2009-03-22 18:06

oroszlan
Tag

tomekkk,ezek szerint neked nem segitett a Remicade infuzio???  Fura egy uj gyogyszer ez amit most kapsz !!! Igaz en nem sokat ertek a gyogyszerekhez de ha jol olvastam akkor ez a Placebo-ra alapul.

Nincs jelen

#1037 2009-03-22 19:09

tomekkk
Tag

valóban placebon alapul, azért is nem mondok még semmit, mert az hogy most 1-2 nap óta kicsit jobban vagyok az lehet akármitõl is,(volt már ilyen máskor is) úgyhogy azért is nem tépem a szám. Majd 1-2 hét múlva kiderül úgyis ....
Egyébként én 2003 és 2004 ben is vettem részt ilyenben, az elsõ az nagyon bejött, a másik az nem jött be sõt! kivettek a progiból.

Szerkesztette: tomekkk (2009-03-22 19:11)

Nincs jelen

#1038 2009-03-22 21:16

Titti77
Tag

Sziasztok!Szeretném megtudni mi az a humira?Mert lehet hogy egy kicsit levagyók maradva.Én is kapok egy uj kezelést.Szeptemberben kezdtem ,úgy hogy kéthetente kaptam a hasamba kettõ surit ,öt alkalommal.Most már csak havi egyszer megyek. Az elején nagyon rosszul voltam,minden alkalommal napokig csak feküdtem a hasi fájdalomtól (élni nem volt kedvem).Most viszont negyedik hónapja tünet mentes vagyok.Minden alkalommal vért és vizeletet vesznek .Úgy hogy mindenkinek kitartást.

Nincs jelen

#1039 2009-03-22 22:27

Nita
Tag

Titt77! Bocsi, hogy értetlenkedem, de te Humit kapsz? Vagy valami mást, de annak a nevét nem írtad...
Ha a Humiról szeretnél több infót itt vissza olvasva már szinte mindent leírtunk, belinkeltünk olvasgass.

Nincs jelen

#1040 2009-03-23 11:49

nori
Tag

Ez a gyakori pisilés nálam is jelentkezett de nem kötöttem össze a Humirával,most kapcsolok hogy mindig a beadása utn indul meg nálam is pár napig..furcsa egy tünet.Azt hittem felfázhattam valahol..de ezek szerint nem.

Nincs jelen

#1041 2009-03-24 13:38

Pici
Tag

Sziasztok!
Tegnap megkaptam az elsõ szurikat egyszerre 4-et kettõt válba kettõt pedig hasba. CERTOLIZUMAB.
Szerencsére semmi gondot nem okozott. Egyenlõre 2-hetente kell menni és szintén sztadiba vagyok. Viszont mondta dokibácsi hogy elképzelhetõ hogy az egy évet meghosszabítják ötre. A bibi hogy 6-hét múlva kontroll tüki van. De majdcsak túlélem azt is.

Nincs jelen

#1042 2009-03-24 19:33

Kornél
Tag

Szia Pici
Én is ezt a szert kapom már 1 éve lassan ,szintén tanulmányban.Nagykanizsán
nem túl sokan vannak itt akik ezt kapják.
Nekem meghosszabbították 5 évvel.
Én csak 2 szurit kapok alkalmanként.és mindkettõt a combomba,1 a jobba,1 a ballba.
és most már csak havonta.Nem volt semmi mellékhatás eddig.
állítólag ezt elég jól tolerálja a szervezet.

Nincs jelen

#1043 2009-03-24 20:05

oroszlan
Tag

Sziasztok! Tegnap kaptam meg az elsö Remicade infuziomat.Pisilesek es hidegrazas közt nagy nehezen 5 ora alatt le is folyt az egesz. En semmit nem erzek meg.Ez normalis???

Nincs jelen

#1044 2009-03-24 20:33

Pici
Tag

Szia Kornél!
Ugy tudom itt a klinikán is 9-en kapják csak. Azt hiszem az elsõ 2-hónapban kell csak 2-hetente menni és utánna havonta nekem is. Remélem beválik mert a Medról most totálisan felborította a szervezetem szédelegtem állandóan fájt a fejem és a vérnyomásom is nagyon ugrált tõlle. Ugyhogy azt gyorsan le is állítattam.
Majd meglátom mi lesz de nagyon bizakodom hogy ez segíteni fog.

Nincs jelen

#1045 2009-03-24 20:35

CSICSU
Tag

Sziasztok! Ma kaptam meg az 5. solu-medrol infúziót 125 ml -t.Pénteken voltam tükrözésen, nagyon ronda a belem azt mondták rendkívül dúrván granulált, oedemás,törékeny,spontán és kontakt vérzések. Hétfõn kell mennnem megbeszélni a remit ,csak azt nem értem ,hogy eddig szedtem a prednisolonból  8x5mg-ot és most 8 mg-ot írtak fel ,szerintem elírták ,de nem tudtam utána kérdezni ,mert a héten nincs a doki és a helyettese még a remire is azt hitte ,hogy tabletta.Mi az a FLORID colitis ulcerosa? Csak el vagyok képedve ,hogy mennyire nem értenek  ehhez a betegséghez . Ja ,és még soha ennyire nem görcsöltem ,mint most  ez az infúziótól lehet? Mit lehet ilyenkor bevenni ,mármint tabit?

Nincs jelen

#1046 2009-03-25 23:03

Cori
Tag

Oroszlán! Látod-látod, én mondtam a pisilést. Nori is írta, hogy nála is jelentkezett ilyen tünet. Ezek szerint nem én vagyok kivétel. Türelmesnek kell lenned, van akinek napokon belül hat, nálam hetekrõl beszélünk. Bár ezt most felejtsd is el, mert ma voltam dokinál, hogy megkaphassam életem elsõ 2adag Humiráját.Új dokihoz kerültem, aki kimondottan IBD-vel foglalkozik. Kiderült, hogy korábbi leleteim nem egyértelmûek, a júliusi szûkületem sem lett kivizsgálva., a Remit nem olyan idõközönként kaptam, ahogy azt kellett volna, tehát mitõl várjam a hatást???!!.....sorolhatnám. Pedig egy professzorhoz jártam, idõs, tapasztalt, gondoltam érti a dolgát. Annyira mégsem volt jó...  Tehát nagyon rákészültem a Humira, de nem kaptam meg. Tükrözésre is kell mennem hamarosan, azt mondta az új doki, õ mindennel szeretne tisztában lenni, így ma 1 órán át faggatott az elmúlt beteges éveimrõl. Átnyálazt az összes papírom. Úgy tûnik, õt érdekli, hogy mi van a beteggel.

Nincs jelen

#1047 2009-03-28 12:43

nori
Tag

Cori szerintem super dolog hogy ennyire alapos,legalabb erdekli is nem csak hivatalbol jar el..igaz a tukrozes nem egy anyai csok...

Nincs jelen

#1048 2009-03-30 10:20

clió
Tag

Kedves Mila!

A Remicade nem okoz szûkületet, ez biztos! Inkább arról van szó - szerintem - hogy a betegséged miatt alakult ki a szûkület, amit most diagnosztizáltak, a kezelés közben.

Clió

Nincs jelen

#1049 2009-03-30 21:22

CSICSU
Tag

Sziasztok! Ma megkaptam az elsõ Remit! Nem volt semmi gond és nagyon remélem ,hogy használni fog! Az Imurant kell szednem mellé azt mondta a doki így jobb a hatása ?! Nektek is kell szedni?!Ha nem használ a Remi akkor már csak a mûtét a  lehetséges  megoldás . Mit jelent ,hogy 11 pontot kaptam?

Szerkesztette: CSICSU (2009-03-30 21:53)

Nincs jelen

#1050 2009-03-31 12:12

oroszlan
Tag

Szia Csicsu! En is mult heten kaptam az elsö Remit,nekem azt mondtak hogy az Imurant nem szabad rögtön elhagyni hanem csak szep fokozatosan. En Kb.3-4 nap utan kezdtem el erezni hogy jobban vagyok.Jövö heten kapom meg a masodik adagomat.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb