#551 2009-01-14 17:32
- Tami
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Sipoly, tályog...
Kethleen!
Reméljük, hogy a zsínorokkal megoldódik a problémád, ez jobb, így a hasadat nem vágják fel, mint nekem.
Nekem hasi mûtét volt, mivel hasfali volt a sipoly. Végül nekem mind1 volt, mert volt már elõtte
egy 20 cm-s vágásom, csak azt vágták újra.
Fel a fejjel! hamarosan túl lesztek rajt!!
Nincs jelen
#552 2009-01-14 17:41
- Kethleen
- Tag
Majd lesz valahogy!Addigis hurcolom a szép kék zsinóromot:-)
Nincs jelen
#553 2009-01-14 19:17
- Marthuska
- Tag
Szia Kethleen! Az "Alternatív módszerek" topicba írok neked.
Szerkesztette: Marthuska (2009-01-14 19:19)
Nincs jelen
#554 2009-01-15 08:15
- Ottó
- Tag
Jó reggelt!
Kedves én (és most nem magamhoz szólok)!
Az itt leírtakhoz én is tudok személyes tapasztalatot fûzni: nekem 2003 jan-ban volt az elsõ mûtétem a crohn-ra. Ekkor medrolt is szedtem, a Margitban a dolgozók nagyon csodálkoztak. A mûtét után nagyon nehezen jöttem rendbe, hazatérésem után 2 hétre begyulladt a mûtéti terület. A vágás egy helyén szabályosan kidudorodott. Láttam, hogy a bõrnél közvetlenül lehet genny, aztán én egy merészet cselekedve óvatosan megszúrtam (nem tanácsolom senkinek). A szúrásnak nem lett következménye, de a trutymó egy része szépen kifolyt. Nos ez a folydogálás egy évig meg sem szûnt sõt az egyik lyukon, ahol a csõ jött ki ott is elkezdett folyni.
2003 dec legelején az orvosom kitalálta, hogy kezdjem el szedni a budenofalkot, ez olyan kis ártatlan szteroid.
Nem telt bele két hét , a váladék mennyisége nagyon megnõtt, emellett az egyik napon 40 fokos lázam lett, a vizeletem kávé színû lett, a székletem meg szinte fehér. Mint a következõ vizsgálatokból kiderült (CT), az epevezetéket vmi tályog elzárta ezért voltak az elõbbi tünetek. Így 2004 jan-ban ismét Dobó doktor munkaasztalára kerültem, ekkor már nem szedtem szteroidot. Sõt a belgyógyászomnak mondtam, hogy többet nem is vagyok hajlandó szedni. Hála Istennek azóta sem vettem be egy szemet sem, se medrolt, se entocortot, se budenofalkot...
Nincs jelen
#555 2009-01-15 15:19
- Kethleen
- Tag
Szia Marthuska!Oké,válaszolok!
Nincs jelen
#556 2009-01-21 12:25
- Tádé
- Tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, gondoltam benézek egy kis vigaszért, hátha vki tud jót mondani a sipollyal kapcsolatban, már 2 éve megvan 4 mûtét 3 fonal és hol kevesebb hol több váladékozás, én már ugymond beletörõdtem, hogy így fogom leélni az életem, hiába húzzák a fonalat nem történik semmi változás, én ezt már úgy fogom fel, mint más a cukor betegséget stb, amivel együtt lehet, kell élni.
Néha eszembe jut, hogy ebbõl akar egy jó kis rák is kialakulhat de gyorsan elhesegetem és élem tovább az életem. 1 éve gondolkodom hogy így bevállaljam e a baba témát, de mivel javulás egy szem sem gondoltam nincs mire várnom. Hát sajnos ez van, nagyon kell ügyelni a higiéniára, 2-3 havonta elmegyek a dokimhoz, megnéz és ennyi, már fél éve megakar mûteni ötödszörre, de nem látom értelmét.
Ha valaki tud valami jó megoldást kérem ossze meg velem, velünk.
Köszönöm
Nincs jelen
#557 2009-01-21 16:55
- Agica01
- Tag
Szia Tádé!
Én hasonló gondokkal küzdök, fentebb már volt hogy leírtam részletesen, de jót én sem tudok mondani. NÁlam uez a helyzet, nem javul semmi.
Látom pécsi vagy, megkérdezhetem, melyik kórházban, melyik doki szokott "vagdosni"?
Kitartást
Ágica
Nincs jelen
#558 2009-01-21 17:43
- Kethleen
- Tag
Szia Tádé!Nekem is ugyan ez a problémám!Egy éve megvan ez a "gyönyörûség",elmúlni meg nem igazán akar!
Nincs jelen
#559 2009-01-21 19:59
- én
- Tag
Ajaj! Sipoly! Na az nekem is van, de nem nagyon akar elhagyni. Pedig már unom!
Nincs jelen
#560 2009-01-25 20:24
- Tádé
- Tag
Sziasztok!
Pécsen a 400ágyasban a Kalmár doktornõhöz járok, õ mûtött, minden rendben is volt vele csak éppen közölte, hogy ennél többet, /4 mûtét 3 fonal/, nem tud tenni, nem hogy õ, de az orvostudomány sem, keressek, kutassak, bármikor visszahetek hozzá kontrolra, most szeretne megmûteni, gondolom húzni akar a madzagon, meg helyre rakni a dolgokat, de kértem egy kis haladékot márciusig, úgy igazán nem tudom mire várok, csak nincs ínyemre egy következõ mûtét, hátha addig természetgyógyász és talpmasszõr vonalon elérek vmit.
Ágica!
Neked van vmi ötleted ilyen természetes úton?
Ha ilyen közel vagyunk egymáshoz, megoszthatnánk a tapasztalatainkat.
Kitartást mindenkinek!
És türelmet, mert az sok kell!
Nincs jelen
#561 2009-01-25 20:56
- Agica01
- Tag
Szia Tádé!
OK, írok majd privit, és megbeszélhetünk egy találkozót, ha gondolod. :)Amúgy az én dokim is kb. uezt mondta nekem, természetes ötletem meg nincs sajna.
Nincs jelen
#562 2009-01-28 11:07
- mercy70
- Tag
Sziasztok!Sokat gondolkodtam most írjam-e le vagy majd csak pár hónap múlva.Rengeteg tályogfeltárás után,2 évig kb.nem alakult ki újabb.Pénteken este már éreztem pici szúrást aztán szombat reggelre sem ülni,sem állni.....stb.Ti ismeritek ezt.Hiába ülõfürdõztem csak enyhítette a fájdalmat míg a vízben voltam és nem akart kifelé törni,csupán hegy-völgyes volt és belül nyomta a belet.Nem akartam sebészhez menni,pláne hétvégén.Vasárnap reggel eldöntöttem kipróbálom sebész nélkül van-e megoldás.Bevettem 8 mg medrolt és Vicától kértem fájdalom csillapítót.Délutánra enyhült a maró fájdalom.Hétfõn reggel már csökkent a nyomás belül és kívül is kisebbnek tûnt,sokkal jobban éreztem magam.Kedden fölhívtam az orvosomat elmondtam mi történt és megkérdeztem jóvá hagyja-e és egy Klion-Cifran kúrát enged-e a medrol mellé,mert a medrolt minél elõbb abbahagynám(persze ahogy szoktuk).Most ott tartok,hogy szinte semmit nem érzek,ma már az aerobik edzésre is el merek menni és fogom bírni azt az egy-másfél óra tornát.
Azért írtam le nektek ennyire részletesen mert nagyon kiváncsi vagyok,hogy csupán késleltettem a sebészt vagy ez a tályog most el fog innen múlni.A gyógyszerek abbahagyása után,visszajön-e ugyanitt,ugyanez a tályog.Pár hónapot várok és ha valakit érdekel,leírom .Én nem szívesen megyek kés alá ha nem muszály.
Nincs jelen
#563 2009-01-28 11:19
- én
- Tag
mercy70! Tályogod vagy sipolyod van? A leírás alapján én sipolyra gondolnék. Szerintem annak csak tüneti kezelés egy idõreba Klion-Cifran kúra. De azt hogy érted, hogy kúra? Mibõl mennyit szedsz? Mennyi ideig?
Nincs jelen
#564 2009-01-28 12:11
- mercy70
- Tag
Én!A fene sem igazodik már el,hogy tályog vagy sipoly.A sebészeti papírjaimon mindig tályog szerepel.Tüneti kezelés.Na ezért írtam le,hogy pár hónap múlva kiderül.Ha nem próbálom ki sosem fogom megtudni.A Klion-Cifran kúra a szemmûtéteim elõtt alkult ki,a kelleténél magasabb CRP-m miatt.A Cifrant egy hétig lehet szedni,napi 2x1-et (500mg).A Kliont kicsit tovább, én most 2 hétig fogom szedni,napi 2x1-et de volt már hogy 3x1-et.A két gyógyszernek nagyon erõs gyulladás csökkentõ hatása van nálam.
Nincs jelen
#565 2009-01-28 12:14
- én
- Tag
Hát akkor jó próbálkozást. Azt már nem is kérdezem meg, hogy hol van ez a tályog vagy sipoly neked. Lehet, hogy mind a kettõ!
Nincs jelen
#566 2009-01-28 12:17
- mercy70
- Tag
Én!Ha érdekelnek dolgok és hasonló problémáid vannak,priviben beszélhetünk róla.De itt mélyebben nem szeretnék többet errõl írni.Azt hiszem Te megérted,hisz hasonlóan írtál egy másik topikban.
Nincs jelen
#567 2009-01-28 12:20
- én
- Tag
Igen megértelek és ezért nem is érdeklõdtem tovább! Priviben? De hol? E-mail? Chat?
Nincs jelen
#568 2009-01-28 12:33
- én
- Tag
mercy70! Ment a mail!
Nincs jelen
#569 2009-01-29 19:00
- dexter21
- Tag
Sziasztok 1,2 dolgot szeretnék meg tudni mások tapasztalatairól a crohn betegségröl.
Én 22 éves vagyok itt uj vagyok még de a betegség szenvedölye már 2 éve.
Igaz én jol viselem és kordában tartom de nem birok semmi olyat találni ami
teljesen tüntmentesé és teljes gyógyúláshoz vezesen.
Azt szeretném ki mivel mien gyogyszerel probálkozik és mien eredményel.
Az én tapasztalatom egyébként 1dkg gyogyszer nélkül csak kizárolag gyogynövény és termésetes
uton 2 év alat 3szor kellet menem vágatni tájogot azon kivül más tünetet nem produkálok igaz a tájog
elég sürün folyik .
Nincs jelen
#570 2009-02-01 02:59
- Marcsi984
- Tag
Sziasztok!25 éves vagyok,kb.2 éve jött ki az elsö sipoly,azóta még kettö.Proctológushoz nem járok,meguntam,minden kontrollon ugyan azt mondja!Ha mütétre kerül a sor,mindenkivel ugyan azt csinálják?Feltárás,"cérna"stb.??Pentasa 3x2,Protexit ill. Aloe Vera a kúrám.Elöre is köszi minden segitséget!!!
Nincs jelen
#571 2009-02-01 10:35
- Kethleen
- Tag
Szia Marcsi984!Nekem is van sipolyom,sõt még tályogom is már egy éve!Háromszor volt feltárásom,azóta fonalat is vezettek bele!Nekem azt mondta a doki hogy ez a megoldás van csak!Változás viszont nincs:-)
Nincs jelen
#572 2009-02-08 19:27
- BJoe
- Tag
Sziasztok!
Van egy gondom, és nem vagyok biztos hogy pontosan mi. 18 éves fiú vagyok, és Crohn beteg. Elég nagy a valószínûsége hogy sipolyom van az orvos szerint, méghozzá a belek és a hugyhólyag között, mivel az a problémám, hogy a hugycsövön keresztül váladék jön ki, teljesen magától, csak folyik-folyik és nem tudok ellene mit tenni! Eleinte csak átlátszó váladék volt, de mostmár fehéres, és egy kicsit sárga is. Volt tenyésztés, nem találtak benne se gombát se baktériumot, de azt mondja az orvos hogy ez még nem jelenti azt hogy nincs bakteriális fertõzésem, mivelhogy ha sipolyom van, akkor ugye a bélben van sok baktérium és onnan átkerülnek a hugyhólyagba az összeköttetés miatt, és ez okozhatja a "folyást". Antibiotikumra elmúlt a tünet (mivel nyilván kiöli a baktériumokat), de mikor abbahagytam újra elõjött. Most megint felírtak, ha most sem fog elmúlni akkor bizony elég kellemetlen vizsgálatnak kerülhetek elébe. Kontrasztanyag, katéter, stb...
Viszont vannak jelek hogy mégsincs sipolyom. Hiszen nincs lázam, nem fáj nekem a bélnek egyik pontja sem (ahol kialakulhatott volna). Viszont az immunrendszerem elég gyenge, ezért lehet hogy máshonnan kerültek oda azok a baktériumok, amiket nem tudott a szervezetem kiírtani.
Az lenne a nagy kérésem, hogy akinek szintén van sipolya a bél és a hugyhólyag/hugycsõ között, kérem írja le hogy neki milyen jelei voltak, és mit gondol, nekem vajon van-e sipolyom.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Nincs jelen
#573 2009-02-10 13:53
- Kethleen
- Tag
Szia BJoe!Nekem nem ott van a sipolyom ahol neked!Irad,hogy nincs lázad.Erre azt tudom mondani,hogy nekem sincs már hónapok ota lázam,mégis van sipolyom.Nekem az antibiotikum semmit nem használt a váladékozásra,sem arra hogy esteleg elmuljon.Én azt tudom tanácsolni,hogy minél elöbb vizsgáltasd ki magad,és derüljön ki hogy van-e ott sipoly vagy nincs!
Nincs jelen
#574 2009-02-13 20:42
- Nita
- Tag
Bjoe! Nekem sincs ott sipolyom, de emlékszem hogy valakinek volt, remélem Õ is idetalál és tud segíteni. Nem lehet kellemes az a vizsgálat, de legalább akkor kiderül hogy mi a helyzet.
Szerkesztette: Nita (2009-02-13 20:44)
Nincs jelen
#575 2009-03-12 16:15
- Tomi83
- Tag
Sziasztok!
Sztómám van, kivették az egész vastagbelem. A sztómát nem tudják bezárni mert mûtét után kialakult egy végbél sípoly! Most megmûtik a sípolyt és utána 2hónapra rá bezárják a sztómám végre. Az orvos azt mondta ,hogy a sípoly egy kis mûtét lesz 2nap a korházban és mehetek is haza. Csak azt nem kérdeztem meg ,hogy altatásban csinálják-e? Egyáltalán felvágják a hasam? Akinek volt ilyen az írjok! Köszönöm!
Nincs jelen
#576 2009-03-13 10:37
- Tünde
- Tag
Szia Tomi,
Szerintem a sipoly mûtétnél nem vágják fel a hasadat, és elaltatnak, vagy gerincbe érzéstelenítenek. Az utánna levõ dolgok kicsit sz@rabbak. Jó ha beszerzel egy felfújható úszógumi féle dolgot ülõalkalmatosságnak, könnyebbé teszi az ülést. Lehet kapni az orvosi mûszer boltokban. Pár hét alatt begyógyul, és mehetsz a sztómazárásra.Fel a fejjel, jobbulást! :)
Szerkesztette: Tünde (2009-03-13 10:40)
Nincs jelen
#577 2009-03-13 14:05
- Tomi83
- Tag
Szia Tünde!
Köszönöm a válaszod! Reméljük így lesz jó ,hogy írtad ezt az úszógumis dolgot mert erre nemis gondoltam! :)
Nincs jelen
#578 2009-03-28 11:43
- kari
- Tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni! Ugy féléve tályogom alakult ki, ami önmagától feltárult, kitisztult. Voltam sebészeten vele, azt mondta szépen kitisztult, ha lesz valami problémám jelentkezzek proktológiára. Figyeltem rá , tisztán tartottam stb. aztán éreztem h kijött egy kicsit. Fertõtlenítettem elmúlt 1-2 nap alatt maximum. Most ismételten kijött kicsit nagyobbra, de olvastam h ülõfürdõ, kammilázás jót tesz neki. Nem is volt fájdalmas. Aztán visszahúzódott magától. Most van ott egy kis pukli, de az a feltárult tályogom után is ott volt. Bejelentkeztem proktológiára, egy hét mulva mehetek. Váladékozásom, fájdalmam semmim sincsen, csak érdekel h jó-e az ha visszahúzódott. Várom mielõbbi válaszotokat!!!
Köszönöm
Nincs jelen
#579 2009-04-01 12:05
- smallpack
- Tag
Sziasztok!
Én 12 éve vagyok Crohn beteg, most 29 éves vagyok, eddig sajnos nem annyira vettem komolyan a betegségem, mondhatni tünetmentes voltam néha egy két hasfájásos, hasmenéses napokat, ill. 2 kisebb tályogot leszámítva, de nemrég egy fistula rendszer kivágása és egybe nyitása történt amitõl rettentõen megrémültem, a gyulladás ráment az ízületeimre nem tudtam járni,ami azért volt borzasztó kínos mert 2 éve Angliában dolgozom és egyszerûen nem tudtam hazajönni az orvosomhoz. Megpróbáltam ott kint megoldani a dolgot és elmentem egy klinikára ahol egy kisebb mûtét történt, de nem igazán oldódott meg a problémám, mert õk csak leszívták a tályogot, ami késõbb újra elkezdett meggyûlni, nagyon sokat szenvedtem, késõbb újra elmentem ugyan abba a kórházba ahol antibiotikummal próbáltak kezelni, hiába mondtam hogy meg kéne nyitni nem akartak újra ellátni azt mondták majd az antibiotikummal vissza fog húzódni.. ha nem ,jöjjek vissza, mikor harmadjára visszamentem mentõt hívtam hajnalban, majd kiültettek a váróterembe, nagyon nagy fájdalommal , ill. úgy, hogy nem bírtam járni se, több mint egy órát vártam ott ,szülési pózban feküdtem a váróterembe amikor kifakadt a tályog, nem bírtam tovább várni úgyhogy taxival haza mentem, segítséggel persze ,és reggelig hánytam meg ment a hasam egyszerre, borzasztó volt. másnap vettem egy repülõjegyet és harmadnap hazautaztam. Ez most március 18. án volt azóta kórházban feküdtem ma engedtek ki , kivágták ügye a tályogot naponta járok seb tisztításra ami borzasztó fájdalommal jár, valami Karlinger szerinti fonal rendszert használnak amit ha meghúz visítani tudnék..de állítólag nagyon szépen gyógyul két hét alatt a 9 cm mély seb 2re húzódott össze. Az orvos naponta megjegyzi milyen szerencsés vagyok hogy csak ennyi történt lehetett volna rosszabb is hogy kivezetik a belemet stb... nem fokoznám..tovább..
Azért írtam le hogy tapasztalatot cseréljünk, látom nem én vagyok az egyedüli.
érkelne mi a véleményetek errõl, mit tudtok errõl a karlinger fonal rendszerrõl.nem tudom elképzelni mit csinálhat ez a fonal ha valaki leírná megköszönném.
több ilyen lesz még nekem vagy ez mitõl függ?? bármit tudtok tanácsolni várom!
most elvesztettem a munkámat Angliában, azon gondolkozom lerokkant nyugdíjaztatom magam.. azt hogyan kell csinálni?? milyen juttatások vagy lehetõségek vannak ezzel a betegségek kapcsolatban??
Ui: különben a mûtétet altatásban csinálják de én mikor felkeltem nagyon fájt egybõl, fél óráig üvöltöttem lüktetett míg le nem folyt a fájdalomcsillapító infúzió, utána elmúlt a fájdalom, aztán nehezen tartottam a székletet.. sõt... azóta 2 hete járok kötözésre ami mondom abból áll hogy beleturkál a sebbe fertõtlenítõvel meg húzogat valami cérnát ami a végbelembõl lóg ,3 darab volt most már csak 2 van ,ma húzta meg utoljára azt mondta majd magától kivándorol.. eddig nekem is proktológián csinálták az elõzõ kettõt mégpedig gumikarikát fûztek bele amitõl tisztult a seb de ezek szerint nem volt a megfelelõ módszer mert most azokat a régi fisztulákat is egybenyitották az ujjal és kivágták hogy beforrjon..nem tudom nem értem teljesen az egészet csak próbálom összerakni a képet a fejembe.
különben nagyon depressziós lettem ettõl az egésztõl, megakartam hallni.. elment az életkedvem lefogytam 47 kilóra.. most kezdem visszakapni az életkedvemet, alapvetõen egy nagyon vidám lány vagyok... de nagyon eltudok keseredni egy ilyen rendkívül kellemetlen ( ciki) másnak nem szivesen mondom el..dologtól...
ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok ha nem volt valami érthetõ.. bocs.. kérdezzetek!
jó egészséget és nyugalmat mindenkinek!!
javaslat: No sterss!! Don't worry , be happy ! :)
sziasztok!!
Nincs jelen
#580 2009-04-01 12:34
- smallpack
- Tag
Kethleen : és többiek akkor most nekem 1 évig benne lesz ez a zsinór a fenekembe? meg se fog gyógyulni rendesen ? ááááá én ezt nem értem az orvosom azt mondja meglepõen jól gyógyul a sebem... holnap kérdezni fogok tõle ..ha van kérdésetek írjátok le hogy holnap reggel megkérdezhessem..
mercy70: mit mondtak neked mért nem jó ez a zsinóros módszer??
na most megint megijedtem...
Nincs jelen
#581 2009-04-01 13:33
- Kethleen
- Tag
Szia smallpack!Nekem valószinüleg azért tartott egy évig még bennt volt,mert 6 hónapig nem is húzott a doki rajta,mert nagyon váladékozott a sebem,Utána meg kb. 3 hetente húzott rajta,majd decembertõl megint nem,mert akkor is sok volt a váladék!Aztán most 3 hete esett ki magátol!Jelenleg ott tartunk,hogy még a váladékozás nem szünt meg,mert még nem zárt le a sipolynyílás.De sajnos az a baj nálunk Crohn betegekél,hogy ez a sipoly bármikor kialakulhat.Kívánom,hogy neked ne húzodjon el ilyen hosszú ideig!
Nincs jelen
#582 2009-04-01 14:27
- mercy70
- Tag
Szia Smallpack!Úgy látom jól visszaolvastál.Ne ijedj meg.Azt,hogy nem jó ez a zsinóros mûtét,igazán itt látom a fórumon és örülök neki,hogy nem vállaltam.A sebészek(többnél is voltam)azt mondták,teljes gyógyulást nem csupán enyhülést ad.Számolni meg sem tudnám neked 92-tõl kb. mennyi tályogom volt de úgy érzem nagyon jól tudom kezelni õket és sokszor sokáig nincsennek is.Ha részletesebben érdekel valami vagy segíthetek neked,priviben jelezd.
Nincs jelen
#583 2009-04-01 14:45
- mercy70
- Tag
Kethleen!Nekem úgy magyarázták az orvosok,hogy a bélnél kell összefûzni azokat a kis lukakat ami átereszti a székletet.És úgy mûködik,hogy elõsször ott az forrjon össze,ezzel megszüntetve a tályog kialakulásának lehetõsségét.És a legvégén a bõr felszíne gyógyuljon be.Na most azt nem értem,ha neked a bélnél összeforrt,ennyi idõ után mért váladékozik még mindig és mért nem tisztult ki a járatod.Pláne ha ülõfürdõzöl is,még jobban tisztul.
Talán amirõl ti írtok az másfajta mûtét mint amit nekem akartak csinálni?
Nincs jelen
#584 2009-04-01 15:45
- Kethleen
- Tag
Szia mercy70!Nekem csak egy sipolynyilásom van a végbélnél,és azért váladékozik még mindig,mert nem forrt még össze.Tehát,nem igazán sok haszna volt nálam sem a zsinórnak!Viszont nekem,nem ajánlotta az orvos az ülõfürdõt,helyette a 4 óránkénti tusolást(ezt a sebek miatt)!
Nincs jelen
#585 2009-04-01 15:53
- mercy70
- Tag
Kethleen,akkor próbáld ki.Nagyon jól bevált nekem.Még a Kovács Ágota javasolta,sõt mikor hozzá kerültem,a kórházban minden nap hozták a kamillás ülõfürdõt.De nem fontos a kamilla sem csupán amilyen meleg vizet bírsz,az elég.Gyönyörûen tisztít még 10 perc alatt is.
Nincs jelen
#586 2009-04-01 16:09
- smallpack
- Tag
Köszi a gyors választ, elég borzasztó ez a betegség.. de tényleg próbálok ezek mellett jókedvû lenni, én is csak ebben látom a gyógyulást..elég bizakodó vagyok hiszen nekem z elsõ két tályogom nagyon hamar meggyógyult és be is forrt ami annyit jelentett hogy kidobta saját magától a gumikarikát. úgy hiszem és ezt próbálom táplálni az agyamba hogy ez a mostani is nagyon szépen be fog gyógyulni.. de sajna arra nem látok reményt hogy több ne alakuljon ki.. hiszen kb 4 évente azért csak csak kibújik egy.. de amiket itt olvasok ahhoz képest szerencsésnek tartom magamat hiszen nem kell küzdjek 4-5 el hanem csak egyel mindig..remélem ez így is marad!! :) most a ami aggaszt az a térd fájdalom ami már egész jól alakul hiszen már tudok járni de ha leguggolok elég nehezen tudok felállni.. aszem sokat segít hogy a nagy ijedségre leszoktam a dohányzásról.. illetve megfogadtam hogy soha többet még egy pohár bort sem fogok inni mert attól is 3 napig rosszul voltam. de hihetetlen hogy nekem tényleg 5 éve semmilyen tünetem nem volt és egyszer csak hirtelen belobbanok.. nemtom mért van ez azt sem tudom eldönteni hogy jobb e igy mintha folyamatosan fájna valamim... de reménykedek hogy az agyam és életem teljes átformálásával tünetmentessé tudok válni!!
mindenképpen szeretném itt veletek megosztani hogyan alakul a gyógyulásom.. várok minden véleményt kérdéseket szívesen válaszolok!!
mercy70 köszönöm a lehetõséget mindképpen írni fogok.
sziasztok
Nincs jelen
#587 2009-04-14 10:28
- pocok311
- Tag
Sziasztok!
Nagyon rég jártam itt ,de most újra nagy bajban,és szükségem lenne segítségre.Olvasgatom napok óta a fórumot,és csak egyre elkeseredettebb vagyok.Röviden felvázolnám a helyzetet,és nagyon szépen kérem aki tud,és sajnos már tapasztalatai vannak válaszoljon nekem.Tavaly óta birkóztam egy végbél tályoggal ,ami mindig visszahúzódott ,majd elõjött. A sebész akivel kapcsolatba kerültem ,nem vágta fel mert azt mondta nem egyértelmûen láz.Nem volt bõrpír sem láz,csak fájdalom mikor elõjött.A lényeg Múlthéten hétfõn már lázam is lett elkékült a hátsóm,és már nem tudtam menni.Végre felvágta megkönnyebbültem.Ambulánsan helyi érzéstelenítésben...mondanom sem kell,semmit sem ért.Azt mondta kb 10 cm mély az üreg a végbél felé.Ma reggel biztatott ebbõl 99,9% hogy sipoly mûtét lesz.Ma azt írta a papíromra,hogy ülõ fürdõ.De azt nem mondta el,hogy ebbe az ülõfürdõbe mit kell tennem.Teljesen nyitott a luk ,váladékozik,ma újra szétnyitotta mert gyorsabban fort a kelleténél,és egy gumi csíkot tett bele,hogy gátolja a gyógyulást.Kérdezném ,hogy ezt az ülõfürdõt hogyan csináljam?? Mit tehetek a vízbe?Langyos víz ,esetleg meleg?Nem tudok róla semmit,az orvos pedig úgy áll hozzám mintha sebész lennék ,és mindig tályogokkal foglalkoztam volna. Pedig nem,sõt inkább megrémülve állok a dolog elõtt. Tehetek esetleg valamit a a sipoly kialakulása ellen?Nagyon megköszönöm a segítséget elõre is.Mindenkinek jobbulást kívánok és szép napot amennyire csak lehet.
Nincs jelen
#588 2009-04-14 10:48
- mercy70
- Tag
Pocok311!Ülõfürdõzz amennyit idõd és energiád engedi.Minél többet ülsz vízben,annál gyorsabban tisztul.Tiszta meleg víz amilyet elbírsz,de lehet kamillát is tenni bele.A sipoly kialakulása ellen sajnos nem igazán tudunk mit tenni.Nekem a tapasztalatom,amit ambulánsan hipp-hopp megnyitottak az gyönyörûen elmúlt nyoma se nincs.Amibe belepiszkáltak jobban és kórházban feküdtem vele,bizony az megmaradt és elõjön néha.
Kitartást és jobbulást Neked!
Nincs jelen
#589 2009-04-14 11:05
- pocok311
- Tag
Kedves mercy70!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,sokat segítettél.!!!AZT HISZEM ROHANOK VALAMI NÉVRE SZÓLÓ lavorocskáért.Ha jól veszem ki a soraidból,neked megvolt mind a kettõ.Hogy tudod viselni?Mióta van neked ez a probléma ,ha megkérdezhetem.?
Nincs jelen
#590 2009-04-14 14:07
- Juc80 párja (Lacus)
- Tag
Pocok, ha elcsattogsz a gyógyszertárba, akkor neomagnol tablettát is vehetsz, nyugi nem csip meg semmi ilyen, bele a langyos vizbe, nekem sokat segített,amúgy egy jó fertõtlenítõ, a kammilát meg inni is lehet, teaként úgy is használ ...
Nincs jelen
#591 2009-04-14 18:06
- mercy70
- Tag
(Lacus)!Lehet inni kamillateát,sõt többféle teát lehet inni ami jó a bélnek.A kamillatea hashajtó hatású és a hígabb széklet esetén nagyobb az esélye a sipoly,tályog kialakulásának.
Pocok311!Ha nem szeretnél itt visszaolvasni a héten megy neked mail,amiben válaszolok a kérdésedre.93-ban kezdõdött nekem sajnos ez a probléma.
Nincs jelen
#592 2009-04-16 19:23
- pocok311
- Tag
Köszönöm a tabi nevet Lacus!
Kedves Mercy70
Megköszönöm majd a levelet,mert sok oldalt átforgattam sok hozzászólást találtam de a konkrét legelsõt nem.Úgyhogy várom a leveled.:)Különben azt lehet tudni mikor alakul ki sipoly a tályogból vagy ezt hogy kell elképzelnem?Mindenkinek jobbulást,és szép estét
Nincs jelen
#593 2009-04-18 12:57
- smallpack
- Tag
sziasztok!
én is újra itt.. Pocok nekem most vágtak ki egy 9 cm-est uaott.. jelentem már nem kell sebészhez járnom naponta hogy beleturkáljon a sebbe, állítólag be fog gyógyulni már csak a bõr alatt van egy 1.5 cm mély seb... a vágás szélessége viszont kb 2,5 cm széles :( szóval elég csúnya még ( olyan mintha egy kicsi tortaszeletet vágtak volna ki a popsimöhömbõl...) :( remélem be fog forrni mert 1 hónap múlva mennék tengerpartozni :( . Nekem az orvos most már nem javasolta a fürdést, mert hogy felázik vagy mi.. de régebben én is ültem neomagnolos ülõfürdõbe az jó mert fertõtlenít de szerintem nem szabad sokáig áztatni!!
szerencsére jól vagyok!! jobban!! már az ízületeim sem annyira fájnak!!
Ja és Kehtleen a cérna is kivándorolt végre!! juhééé
Mercy neked mindig visszajön? de vágták már ki sebészi úton?
szerintem Pocok akkor alakul ki sipoly a tályogból ha az kifakad vagy mesterségesen felnyitják!! az a lényeg hogy a tályognak nincs a külvilágra kijárata tehát az a szöveteken belül gyûlik, a sipolynak meg van ,az kifelé tud ürülni.Ezért jó ha a tályog kifakad vagy felnyitják mert akkor ami ott termelõdik, az a gyulladás ,kitud tisztulni,akkor jobban meg tud gyógyulni.nekem is azért nyitották így fel hogy kitudják mindig takarítani, hogy hamarabb beforrjon, eltûnjön! olyan mintha lehorzsolod a térdedet , ügye a sebet letisztod, hintõpor,gézlap, és hagyod szárazon hogy meggyógyuljon! ha nedves környezetbe lenne aligha gyógyulna be. valahogy igy !! durva dolgok ezek! hogy léteznek.. de még mik vannak!??!
sziasztok! jó egészséget! vidámságot!! ne hagyátok el magatokat! l
Nincs jelen
#594 2009-04-18 14:31
- Kethleen
- Tag
Szia smallpack!Örülök,hogy neked ilyen gyorsan sikerül túljutnod rajta!szuper
Nincs jelen
#595 2009-04-20 08:22
- pocok311
- Tag
Sziasztok!
Köszi smallpack az infót.:)Nekem ma 2 hete vágták fel,de még mindig folyik.Bele tett a doki egy gumi csik darabot ,hogy ne tudjon összeforrni.Szombaton megint elkezdett mennyiség folyni belõle.Nem értem ezt az egészet.Mitõl folyik ennyi ilyen sokáig???????????????????,Szombaton megint éreztem egy kis feszítõ érzést ...mint mikor elkezdett gyûlni régebben is.Aztán meg megindult.Ülõfürdöznöm már nem kell csak zuhanyoztatni.Állandóan cserélem rajta a gézlapot,hogy ne fetrengjen a gennyben.Mikor hadja már ezt abba.Eddig azt hittem ,már tök jó úton haladok a gyógyulás felé....de kezdem megkérdõjelezni.:((:(Mindenkinek szép napot!
Nincs jelen
#596 2009-04-20 10:05
- smallpack
- Tag
Szia Pocok!
szerintem ne aggódj! az enyémbõl is fojt még most is látom a géz lapon néha de már egyre kevesebb és egyre szebb!! aminek ki kell jönnie jöjjön ki!! meg fog gyógyulni!! nekem is a doki beletuszkolt egy gézlapocskát amit elnevezett tamponnak... na arra kért hogy másnapra ne hagyjam el mert az azért van hogy ne tudjon beforrni, de a cucc ami jött belõle eláztatta a tampont és kitolta tehát sosem tudtam vigyázni rá..mindig kiesett a wcbe..
nekem kb 1 hónap volt mire az orvos azt mondta beforrt.. pedig még mindig nem teljesen , csak nekik az enyém már beforrtnak számít mert már csak a bör felsõ szövetei kell hogy összeforrjanak.. belsõ szövetek felõl már igen! na nemtom értelmesebben leírni, remélem érthetõ!!
szóval ha neked 2 hete volt a mûtét még nyugalommal legyél!! kb még 4 hét!! vagy több :( sajnos!!
de utána sokkal jobb lesz!!
sziasztok
szép napot!!
Nincs jelen
#597 2009-04-20 18:39
- mercy70
- Tag
Kedves Smallpack!Elképzelni sem tudom,hogy vághatták ki.Mert ha megnyitják és tisztítják a járatot,azt ismerem.Priviben le tudnád nekem írni?Mert ilyen lehetõsséget még föl sem ajánlottak.Viszont ilyen gézlapocskás(tamponos )sztorim már nekem is volt de nem vágtak szeletet belõlem.
Pocok,ment mail!
Szerkesztette: mercy70 (2009-04-20 18:44)
Nincs jelen
#598 2009-04-21 10:55
- pocok311
- Tag
Kedves smallpack.!!
Köszönöm a megnyugtató hozzászólást.Akkor nem aggódom,annyira.De nem értem akkor a doki mért mondta hogy 2-3 hét a gyógyulás.??Mindegy.Nekem kétszer nyomott fõl gézlapot ,ami (tampon)az orvosi papíron,a másodikat nekem kellett kihúzni belõle.Most pedig egy GUMIKESZTYÛ darab figyel benne:)Jó pofa:)Hát mindenki másképp csinálja:)Megkérdezhetem neked hol csinálták??Nagyon köszönöm még egyszer., jobbulást mindenkinek!mercy70 köszönöm a mailt !
Nincs jelen
#599 2009-04-21 11:21
- smallpack
- Tag
Sziasztok!!
Kedves Mecy! ok, leírom neked priviben megy az emil!! kimásolom ami a leletemen van hátha abból valami kiderül.
Pocok, nekem Debrecenben csinálták a Nagyerdei Klinikán, 2 sebészet.
ha azt mondod 10 cm mély, az enyém 9 volt akkor szerintem egyformán gyógyulhat, szóval mondom min 1 hónap vagy egy kicsivel több!! a lényeg hogy járjál rendesen tisztításra mert akkor hamarabb gyógyul nekem minden nap reggel 7re kellett járni aztán 2 naponta most meg már nem is kell!! amúgy nem sok mindent csinált vele csak megnézte hogy alakult meg egy nagyobb betadinos tipisszel letörölte a falát. ezt szerintem bárki megcsinálhatja magának, csak én rosszul vagyok az ilyen dolgoktól , és meg sem néztem csak kb 1 hete mertem, nehogy rosszul legyek. elég a tudat hogy egy fiatal lánynak 2 lyuk van a .... nem kell még kép is hozzá... én így vagyok vele.
de szerencsére tényleg szépen gyógyul, ahhoz képest amiket itt olvastam, szerintem meg fog gyógyulni!! más kérdés hogy az alapbetegség miatt sajnos lehet ki fog jönni még több, ebbe már belenyugodtam, persze ha vigyázok és szedem a gyógyszereket hátha nem...
na vigyi magatokra! viszlát itt!!!
Nincs jelen
#600 2009-04-21 19:33
- pocok311
- Tag
:)Remélem szépen meggyógyulsz ,ahogyan bízom benne ,hogy elõbb utóbb mindenki.Szívbõl kívánom a teljes gyógyulást...és nagyon hálás vagyok minden infóért.Köszönöm nektek!!
Nincs jelen