#601 2009-04-05 20:30

Evelin
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Ssimi!igen en 2honapja iszom az Aloevera gelt a forever Lycium Plus pirulat 2x2,es az Aloe vera teat.Nuncs hasmanesem töle amitöl nagyon tartottam.Ayota nincs gyomorégésem nemvagyok fáradékony.Draga dolog de majd meglassuk,a betegseget nemkezeli ki ,de erösit hiszen az Aloevera a gyógynövények királynöje. Syia Evelin

Nincs jelen

#602 2009-04-06 00:40

koala
Tag

Szimi, ahogy tim-tirim is írta az aloe vera az immunrendszert erõsíti és nekünk nem ezzel van problémánk! Jobban mondva az immunrendszerünk igaz, hogy gyenge, de az én tapasztalataim szerint nem segít. De mint látom van olyan ember, (pl.: Evelin) akinek segít!!! A géllel különösen rossz tapasztalataim vannak, de a teához meg a gyógyszerekhez nem tudok hozzászólni.

Nincs jelen

#603 2009-04-06 01:46

arpapa
Tag

sziasztok!

21 éve vagyok crohn-os és én is ittam régebben (3-8 éve), ha gyengélkedtem (néha mostanában is iszom, csak az íze miatt) aloe italt (living forever cucc, natúr)
én kifejezetten kedvelem a rostos cuccot és tapasztalataim szerint nyugtatólag hatott a gyulladt bélnyálkahártyámra.
kúraszerûen fogyasztottam, napi 1 decilitert 3-4 hétig, rám kifejezetten jó hatással volt /van, jó lett a közérzetem és energikusabbnak éreztem magam.

legjobbakat!

üdv:á

Nincs jelen

#604 2009-04-06 08:11

Norby1
Tag

Az aloe vera pont azért nem jó mert erõsíti az immunrendszerünket Nekünk viszont a dokik direkt gyengíti pl imurannal

Nincs jelen

#605 2009-04-06 08:18

Szimi
Tag

Norby ,én is ezen filóztam,akkor csak jól gondoltam,nekem valami Activátort mondtak,tisztítókúrának,az nem rostos.mindegy,de szerintem hagyom az egészet,mert elég drága is hogy most itt kisérletezzek vele,aztán még lehet inkább rosszat teszek vele...

Nincs jelen

#606 2009-04-06 08:53

aiolosz
Tag

Norby1 írta:

Az aloe vera pont azért nem jó mert erõsíti az immunrendszerünket Nekünk viszont a dokik direkt gyengíti pl imurannal

Ez annyira igy igaz, hogy peldaul szervatultetes eseten nagymennyisegu imurant adnak a delikvensnek, hogy az immunrendszere ne lokje ki az uj idegen szervet. Ezert is vigyaznak a szertatultetesnel, hogy ne kapjon a beteg semmilyen fertozest, mert a szervezete vedtelen.

Nincs jelen

#607 2009-04-06 15:43

Szuszidi
Tag

Az aloe vera nagyon nagyon jó dolog ha elvágod a kezed megsérted magad vérzel, ha van otthon növényed vágj le egy darabot és nyomd a sebre a vágott felível (ne félj steril)  csillapítja a vérzést megakadályozza a baktériumok bejutását a sebbe s csökkenti a seb körüli gyulladást.
Én erre használom. (ja meg a katonák is )

Nincs jelen

#608 2009-04-06 16:38

arpapa
Tag

Sziasztok!

nem szeretem az ilyen sarkos kijelentéseket, hogy nem jó! azért mert valaki azt mondja, még nem tuti, hogy úgy is van, többet elmond a személyes kipróbálás! persze az egyértelmû, hogy nem csodaszer!!!
szerintem akár jó is lehet! (nem vagyok aloe dealer)
nálam bevált és attól hogy erõsíti az immunrendszert, nem feltétlenül növeli az auto-immunitásunkat is.
mert ugye abban egyet értünk hogy immunitás és auto-immunitás az nem ugyanaz.
én már annyi mindent hallottam, hogy mitõl is van ez a fránya betegség. pl vírus okozza, genetika, auto-immun betegség, lelki problémák váltják ki, helytelen táplálkozás stbstb

bár szerintem karmikus okok és lelki torzulások, energia gátak az elsõdleges kiváltó okai (ez az én személyes véleményem) csak ezekkel a legtöbb nyugati-típusú (gondolkozású) orvos nem tud mit kezdeni, hiszen õk a matéria szintjérõl közelítenek meg szinte mindent.

Tünetmentes napokat, élvezzétek a gyönyörû tavaszt!

üdv:á

Nincs jelen

#609 2009-04-06 17:42

Ede
Tag

Kedves Árpapa!!! Köszi, tök jól  megfogalmaztad. Az a baj, hogy sokszor úgy hangzanak el bizonyos kijelentések itt, hogy na, ez - mivel a többség áldását adta rá - a tuti szer. Ez a másik meg, ki ne ejtse senki a nevét, mert úúúúúúúúúristen..... Ha szabadság van - márpedig :D - akkor az ne csak azt jelentse, hogy az egyik téren - ami "áldott" - le lehet írni mindent, a másik téren meg nem.
És tényleg, tessék élvezni a tavaszt.
Amikor a Szent Lászlóban megkérdeztem a lázambulancián (ekkora baromságot!!!), hogy mégis mitõl van ez a betegség, a "nagyon kedves" orvos teljesen pikírt hangnemben közölte, hogy majd ha rájövök (mármint én!), hogy mitõl van, akkor majd integessek neki a tévébõl a nobel-díj átadásról.... Úgyhogy errõl ennyit.
Sziasztok!!!!

Nincs jelen

#610 2009-04-06 19:47

Szimi
Tag

Szerimtem maga az aloevera egy tök jó természetes gyógyhatásu dolog,viszont a mi betegségünknél nembiztos hogy jó,na miért is lenne az:).az okokra rátérve,pl egy 3 éves gyerek biztos nem a stressz miatt crohnos,ugyhogy..
Szép estét!!

Nincs jelen

#611 2009-04-06 20:13

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

...egy három hónapos csecsemõ meg pláne nem:

"I have had Crohn's since I was three months old."

http://growingupibd.org/lindsey/

Nincs jelen

#612 2009-04-07 21:34

cyan
Tag

Hadd "kössek" már bele én is :):):) én elsõdlegesen(!) Árpapával értenék egyet, nem ismerem õt de értelmesnek és gondolkodó embernek hiszem :), hogy elsõdleges(!) a lelki háttér... na most ez nem azt jelenti hogy mindig, és mindenkinél :) ahogy haladunk egyre beljebb a "21. század veszélyes dzsungelében", már a genetikai "torzulások" is megszaporodnak...egyre több betegséghajlam így egyre több nagyon fiatal IBD-s is (és még sok-sok féle betegség persze), de ez még nem zárja ki hogy az idõsebb betegeknél sokszor jelentõsebb lenne a lelki háttér, mint a fizikai-testi (ugyanakkor sztem már egy 3 évesnél is simán lehet lelki oka IS, meg pl. túlzott higiénia.......). Ez egy ilyen betegségcsoport, feladja a leckét mindenkinek, a nyugati orvos a lelki hátteret "veheti zokon", a másik véglet pedig a testi okokokkal nem tud mit kezdeni... mindennel meg ki foglalkozik együtt? :)
Pedig aki meg akar gyógyulni, annak érdemes! Sosem fogom elfogadni hogy az immunrendszert szándékosan gyengítsük. Hihetetlen... úgyhogy h végre ne csak offoljak, az aole verát én is inkább ajánlom, ugyanúgy ahogy vki iszik tejet, valakinek árt, ugyanúgy ahogy mindenki mérlegel - árt vagy nem árt? Csodát meg nem kell várni semmitõl önmagában-csak holisztikusan!!!

Nincs jelen

#613 2009-04-08 08:47

Ede
Tag

Sziasztok.
Léteznek olyan eretnekek, akik a gyermekek megbetegedését összefüggésbe hozzák a szülõ, elsõsorban az anya gondjaival. A gyerekek hihetetlen módon érzékelnek mindent maguk körül. Így azt is, ha a szülõnek problémája van (bármilyen). Én a sajátjaimon látom és tapasztalom, de ha a gyermekes szülõk kinyitják a szemüket és meg is akarják látni az életüket, nyugodtan nézegessék, hogy a gyermekei(k) hogyan viselkednek, viseltetnek és élnek, megmutatják teljesen a család helyzetét. Semmi sem véletlen és a gyerekek igazából nem rosszak, csak kényelmesebb azt mondani.
Szóval a gyermekek sok esetben azért is gyógyíthatók nagyon jól és az ellenkezõje is igaz. Ráadásul egy gyermeknek akkora a hite és olyan megingathatatlan, hogy bármit mond az ember neki, elhiszi és nagyon mélyen elhiszi. Pontosan ezért állati fontos, hogy a gyerekek mit hallanak, tapasztalnak, éreznek, mert ez az egész életüket meghatározza. Így ha a gyógyulásba vetett hitet vallja magáénak, minden sokkal könnyebben megy nekik.
Furcsa, hogy amikor a WCparában ír sok ember, teljesen elfogadja, hogy az agya tudja úgy stimulálni a dolgait, hogy alig bír nekiindulni a napjának, hogy kilépjen a világba. De ha már messzebb megyünk, akkor sokan rögtön mereven elzárkóznak az agy mûködése kapcsán tapasztalható kiismerhetetlenségrõl.
Én nem mondom, hogy csupáncsak "lelki", de inkább ún. pszichoszomatikus okok vannak emögött a betegség mögött is, nekem cyan megközelítése is nagyon jól leírja.
De mennyivel egyszerûbb bedobni a pirulát, mint a sokkal energiaigényesebb pszichotréningezést, önismeretet, nem is tudom, hogy monjam mit, elkezdeni megvalósítani.
Nézzétek meg, hogy a harmadik világban vagy egy nagyon primitív esõerdei közösségben szinte semmilyen krónikus betegség nincs. Ott mûködik a természetes szelekció (ami rohadt egy dolog, de.... ha az ökoszisztéma és a biodiverzitás egészét nézzük, akkor egész egyszerûen így hatékony), nem rágódnak a múlton és nem félnek a jövõtõl, élik az életüket, a természetes érzelmeket megtanulják kezelni, nem elfojtani. És vajon mi mennyivel vagyunk boldogabbak ezeknél az embereknél, akik  nem ültek még repülõt, nem néznek tévét, stb.
"Ez egy ilyen betegségcsoport, feladja a leckét mindenkinek, a nyugati orvos a lelki hátteret "veheti zokon", a másik véglet pedig a testi okokokkal nem tud mit kezdeni... mindennel meg ki foglalkozik együtt?" Szerintem ez a nagy kérdés!!! szép napokat!

Nincs jelen

#614 2009-04-08 14:31

arpapa
Tag

Kedves Szimi és Robur!

Sajnos (bár ez a törvény) igenis érheti stressz egy 3 éves, sõt újszülött gyereket is, így érthetõ hogy picuriknál is elõfordul ez a betegségcsoport is.
Az a helyzet hogy a magzat erõsen érzékeli az anya, de az apa és a közvetlen környezet rezgéseit, amiben ha energia gátak ( elfojtások, kényszerek, nem kimutatott érzelmek stb) vannak, igenis kiváltó okai lehetnek szorongásos betegségeknek, amely testi tüneteket is produkál.
...........és a karmikus okokra még ki sem tértem.........

Legjobbakat Mindenkinek!

Üdv:á

Szerkesztette: arpapa (2009-04-08 22:45)

Nincs jelen

#615 2009-04-08 15:07

Szimi
Tag

Arpapa :) igazad van, a karmikus okora is kitérhetsz :),engem érdekelne!!!

Nincs jelen

#616 2009-05-16 16:23

leila56
Tag

Kedves Fórumozók! Próbáltátok már az ÉFT (érzelmi felszabadítás technikája) a betegségetekkel kapcsolatban?
http://www.emotionalfreedom.net/ vagy esetleg foglalkozott már valaki a gondolattal, hogy ezzel enyhíti a betegsége tüneteit?

http://addat.hu/88e06233/3-1-2-MERID...LATOK.rar.html

a fenti link egy könyv scannelve az addat.hu-n, én tettem fel esetleg, ha valakit érdekel a meridiánok mûködése.

Ha valaki tud valamilyen hatékony megoldást a fellángolási idõszakra az írjon. Nem én vagyok a beteg, hanem a férjem, nagyon szeretnék neki segíteni, de a fenti dolgok nála nem jönnek be.
Mit lehet még tenni? Étkezés másképp?

Szerkesztette: leila56 (2009-05-16 16:24)

Nincs jelen

#617 2009-05-17 19:54

Szabóné
Tag

Sziasztok!

Én is hiszek az alternetív gyógymodokban. DE a nagyon drága doglokban nem. Nagyon jó, hogy marha beteg az ember és mindenki méregdrága szereket akar eladni neki, amiktõl tutira meggyógyul. Minden hálózatban van valami extra szer ha azt beszeded minden bajod elmúlik (aloe, bionetbalzsam,valami lekvár, noni juice stb... ). ÉN úgy gondolom, hogy vannak jó dolgok, csak mire az ember egy ilyen betegségbe kerül, addig egy csomó pénzt elkölt gyógyszerre, meg mindenfélére ami a betegséggel kapcsolatos. Szóval nagyon sok esetben ezek a cégek kihasználják, hogy a beteg emberek mindent megadnának a gyógyulásért. Ezek a lötyök meg minimum 5, de sokszor 10 ezer ft-okba is kerülnek.  Bocsánat az öszínteségi rohamért....

Nem vagyok az alternatív ellen, de pl. a kamilatea nem drága és rengeteget segít.

Én a múlt héten elmentem egy biorezonancia vizsgálatra. Ez a test apró rezgéseit fogja fel és értékeli ki. Aztán visszaküld rezgéseket. Érzékelök vannak a két kezen a két lábon és a fejen. No a dolgo arra jó volt, hogy megmondják mind a vastag és a vékonybelem is be van gyuladva, valamint a hasnyálmirigyem sincs túl jó állapotban. Abban megerõsített, hogy menlyek el a tükrözéskre, mert tényleg van valami bajon és nem csak hipnotizálok. Meg egy csomó mindent mondott a vizsgáló hölgy: van egy amalgám tömésem és szedessem ki, mert az nem jó a szervezetemnek. (Megmondta, hogy melyik fogam, pedig nem nézett belel a számba.) Meg van valami bélbacim, ezt a vérkép is igazolta. Szóval jó mert megmondja hol lehet baj, merre indulj el.

Aztán visszsugározta a rezgéseket és állítolag az nekem jó, de én a vizsgálat után nagyon rosszul lettem szédültem hányingerem volt és kissé sirgörcsös állapotba kerültem. (Szerintem kicsit nagy dozist kaptam belõle.)

Biztosan visszamegyek a nénihez, mert nagyon alapos volt a vizsgálat meg érdekes, de nem túl gyakran. A vizsgálat 5 ezer ft-ba került. Meg vettem még töle nagyker áron kétféle gyógynövényes szert. Az egyikvalami lebonto enzimeket tartalmaz, ami segíti az emésztést, tényleg igaz. Meg valami ásványi anyag tartalmú tablettát. Egyébként a saját magam által szedett bogyoimat is bemérte és a C-vitaminról kiderült, hogy nem jó nkem, mert sok benne a cukor, mondta, hogy egyek másfélét.  Meg kimérte, hogy jó nekem a b vitamin és én megvettem a boltba legegyszerübbet, mert nem akarta a sajátját rám tukmálni.

Szóval összeségében az egész dolog nekem pozítiv volt, kivéve a végén a rosszul létet.

Ha más is volt ilyyenen mondja el neki milyen volt?

Üdv!

Nincs jelen

#618 2009-05-17 20:15

leila56
Tag

Szia Szabóné!
Teljesen egyétértek veled amit leírtál, én is a magam "megtalált" alternatív gyógymódokban hiszek. Én pl. tanulmányozom és magamon is kipróbálom az akupresszúrát. Ezenkívül van egyéb más módszer is és persze, ha úgy adódik, de az ritkán van beveszek persze egy aszpirint is, ha fáj a fejem.
A gyógyszergyártás marha nagy biznisz lehet és valahogy egyre pénzéhesebbnek látom az ebben érdekelteket.
Ki szeretnék ebbõl maradni.
Talán sokunknak a lelkünk sem igazán van rendben, ami vezethet betegségekhez, de ez már tényleg egy hosszabb értekezést igényelne amibe nem mennék most bele. Csak jelezni akartam, hogy elolvastam a hozzászólásodat és elgondolkodtam rajta.
Nálunk a férjem beteg, de nem tudok neki segíteni legfeljebb azzal, hogy szeretem és mellette állok bármi történik is. Úgy gondolom mindenki magában hordozza a maga tragédiáját és nem lehet ráerõszakolni a saját elgondolásainkat meg kell találnia a saját módszerét.

Nincs jelen

#619 2009-05-17 20:37

Szuszidi
Tag

Kedves Leila!
Tudod milyen nagy igazságot írtál! "Úgy gondolom mindenki magában hordozza a maga tragédiáját".
Ha megengeded pontosítok minden tragédia egy betegséget takar! Nagyon leegyszerûsítve! De a lényeg benne van. Van egy könyv Kurt Tepperwein - Mit árul el a betegséged. Ajánlom figyelmetekbe. Illetve a másik a Betegség mint szimbólum a szerzõ Ruediger Dahlke. Érdekes dolgokat írnak a könyvek!
Üdv Szuszidi

Nincs jelen

#620 2009-05-18 10:06

Szabóné
Tag

Szia Leila!

Igen örülök, hogy elolvastad amit írtam. Mindenkinek az segít ami neki beválik. És az is igaz, hogy mindenkinek van egy tragédiája. Én azután lettem beteg miután meghalt a Nagymamám. (2 éve) Meg sok minden egyéb dolog miatt. DE nagyon jó, hogy a párod mellett állsz, mert ez a legnagyobb segítség. Az én férjem is ezt teszi. És amikor tegnap fórumoztam rendet csinált az egész lakásba. :) Mondtam neki, hogy nyugodjon meg, mert én nem vagyok annyira beteg és ezzel lehet együtt élni, mert sokkal betegebb emberek is vannak.

Kedves Szuszidi!

Igen teljesen igaz, hogy egy tragédia vált ki egy betegséget, ahogy fent írtam. Van egy orvos most nem ugrik be a neve, aki bebizonyította, hogy a rék kiváltója is egy nagyobb tragédia az ember életében. Szerintem az IBS-hez is nagyban hozzájárulnak a lelki terhek. Viszont az is biztos, hogy mindenki csak a maga problémáit bírja el, másét sosem tudnánk. Nekem az enyémhez van erõm, a másiknak a sajátjához, DE azért még szükségünk van segítségre.

És Kedves Mindenki!

Nagyon jó mindenkit olvasni, hogy sokan milyen betegek vagytok és milyen bátran, méltósággal élitek az életeteket!

Szép napot! :)

Nincs jelen

#621 2009-05-19 21:08

tim-tirim
Tag

sziasztok,  olvastam az interneten hogy az alga nagyon jó a crohn-colitis betegenek, és valaki tapasztalatból is dicsérte, de nem tudom nemc sak reklám szöveg volt-e. A tájékoztató azt irja hoyg immunerösitö, na nekem már itt sántit hogy hogy lehetne ez nekünk akkor jó.     

Van valakinek valami tapasztalata az algával?

köszi

Nincs jelen

#622 2009-05-20 15:25

Szuszidi
Tag

Mivel nincs tapasztat így a net a forrás.
Viszont jó lesz az anyag egy kis vélemény cserére! :D
---------------------------------------------
Alga:
Az algák, vagy moszatok, különbözõ fotoszintézisre képes, nagy vonalakban hasonlónak mondható élõlények gyûjtõneve – nem rendszertani kategória. Többségükben eukarióták, ez alól kivételt képeznek a cianobaktériumok. Az algák többsejtû szervezõdése a hínár.
----------------------------
A tengeri algák a biológiailag aktív anyagok széles skáláját tartalmazzák: többszörösen telítetlen omega-3 típusú zsírsavakat, klorofillszármazékokat, poliszacharidokat, szterineket, vitaminokat, karotinoidokat, makro-, mikro- és más elemeket.

A tengeri algákban található biológiailag aktív anyagok daganatellenes, daganatmegelõzõ, antimutagén (elfajulásvédõ), radioprotektív (sugárzás ellen védõ), vérzsírcsökkentõ, vérnyomáscsökkentõ, antikoaguláns (alvadásgátló), antimikrobiális (csíraölõ), antivirális, antibakteriális, antifungális, gyulladáscsökkentõ, immunmoduláns és sok más hasznos tulajdonsággal rendelkeznek.

Sajnos, a tengeri algák fenti hasznos tulajdonságai a belõlük készített élelmiszerekben "kötött" állapotban vannak jelen, így az emberi szervezet csak jelentéktelen hányadukat képes hasznosítani. Ennél lényegesen teljesebb hatóanyag-tartalmúak az algakivonatok.

A biológiailag aktív anyagok tengeri algákból történõ elõállításában a legnagyobb sikereket japán és orosz kutatók érték el. Elsõ közös "terméküket" már ipari méretekben állítják elõ a Laminaria japonica nevû tengeri algából.

Algák a dietétikában

A tengeri algák és az azokból kivonható, biológiailag aktív anyagok vérzsírcsökkentõ hatásúak, megakadályozzák az elhízást, javítják a szívmûködést. (Patkányokkal Dunaniella tetrioleeta algát etettek, és vérplazmakoleszterin- és trigliceridszintjük csökkent.)

Ha a táplálkozást tengeri algákkal vagy azokból nyert eikozahexánsav-tartalmú olajokkal egészítik ki, akkor csökken az összkoleszterin HDL-hez viszonyított aránya, valamint a vér összkoleszterin- és trigliceridszintje.
--------------------------------------------
A mikroalgák hatékonyak a következõ problémák kezelésében:

* gyulladások csillapítására
    * lázcsillapításra
    * fájdalomcsillapításra
    * félelmi állapotok enyhítésében
    * fekély visszaszorításában
    * az immunrendszer erõsítésében
    * vesebetegségek megelõzésében
    * a sejtöregedés lassításában
    * a koleszterin csökkentésében
    * a vörösvértestek számának növelésében
    * izületi lerakódások csökkentésében
    * csontritkulás megelõzésében
    * pikkelysömör ellen
    * bõr- és lábgomba megelõzésében
    * vírusfertõzések ritkításában
--------------------------------------------------
Az alga az élet forrásának, a tengernek az ajándéka a XXI. század embere számára. Olyan aminosavak, proteinek és vitaminok esszenciája, amelyek kitûnõen kiegészítik az egyoldalúan táplálkozó emberek étrendjét, optimalizálják a zsírsavszintet, és segítenek az ideális testsúly kialakításában. Rostjai magába szívják, és kiürítik a lerakódó káros és mérgezõ anyagokat, melyek a gyulladt, aknés bõr kialakuásáért felelõsek. Így szervezete felfrissül, és bõre visszanyeri természetes szépségét.

Felhasználási javaslat: naponta 2 x 3-4 kapszula.
Összetétele: 100% Algae Phylum (kék alga)
60 db 250 mg-os lágyzselatin kapszula 1069 Ft.
------------------------------------------------------
Lehet véleményezni. :D

Nincs jelen

#623 2009-05-20 16:40

ildikócska
Tag

sziasztok!

Én már szedtem algát. A hasmenést már kb két nap alatt megfogta, de nekem ez nem volt jó, mert kegyetlen fájdalmassá vált az ürítés.
Egyszer valaki írta már itt a fórumon, hogy azt gondolta, hogy a hasmenésnél nem lehet rosszabb semmi és mégis rájött, hogy ugyanennek
a cuccnak a fájdalmas ürítése rosszabb. Én ugyanezt tapasztaltam, hogy inger megvolt, mindig azt éreztem, hogy nem érek ki a wc-re és
közben meg normál állagú székletet kellett megszülnöm. Szó szerint, ugyanis kegyetlen fájdalommal járt. Én laikus aggyal azt gondolom, hogy a gyulladt , esetleg fekélyes belet ahogy a normál állagú széklet "végigkaristolja" az sem jobb, mint a hasmenés. Lehet, hogy idõvel csökkentette volna a gyulladást és megszûnik ez a fájdalom, én ezt nem vártam meg és marha gyorsan abbahagytam.
Amit még tapasztaltam, hogy csökkenti az étvágyat, mert hogy állítólag másfél kg zöldség elfogyasztásával ér fel a napi adag. És marha jókat aludtam, én nagyon rossz alvó vagyok, úgy hogy erre jó volt.
De végül odaadtam apukámnak, õ szedi magas vérnyomásra.

Nincs jelen

#624 2009-05-25 20:03

Lucy
Tag

Most vettem Cickafark es Koromvirag teat. Az van irva, nem szabad femedenyben fozni.
Ti hogy keszititek el ? Mivel szuritek le ?

Hasznal -e vki homeopatis szert IBD-re ? Hat-e ? Aki, igen, kerem irja meg, milyen szert adtak neki.

Koszonom.

Nincs jelen

#625 2009-05-25 20:29

Szuszidi
Tag

Kedves Lucy!
Több lehetõséged van a szûrésre, pl: mûanyag szûrõ, textil szûrõ, vagy egy teás pohár alátét amivel is meg lehet szûrni.  Elkészítés  a keveréket 3 dl vízzel leforrázunk (nem forraljuk!) tedd teás pohárba vagy korsóba , 10 percig ázik, szûrjük, és langyosan fogyasztjuk.
Homeopátiában ebben az összefüggésben nincs tapasztalatom, próbáld ki, veszteni nem vesztesz vele-
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

#626 2009-05-25 21:35

Lucy
Tag

Koszi szepen az infot.
Ezeket kulon kulon kell inni, vagy fozzem egyben ugy hatasosabb ?
Itt olvastam a forumon, vki szedte mar nem emlekszem es jo volt neki, de orankent egy korty, ha jol emlekszem.
Te hogy iszod ?

A homeopatianak biztos nincs semmi mellekhatasa ?

Nincs jelen

#627 2009-05-25 21:42

Lucy
Tag

Bocs, meg egy kerdes, nem nezzetek butanak, inkabb ovatos vagyok, de a teafozo edeny az Fem ( stainless stell ) , akkor miben kell forralni a vizet ?

Nincs jelen

#628 2009-05-26 04:37

Szuszidi
Tag

Kedves lucy!
Egy egy csapott kávés kanál  ( van mûanyag kávés kanál is)  ezt tedd bele a teás bögrébe, lesz 3*1 kávés kanál a csészében minden õsszetevöböl egy. Cickafarkfû, Csalán, Körömvirág.  Erre önts rá a jó meleg vizet nem lobogó hanem kb 70 fokost. Melegítsd  mikroba mikrózható  pohárban a három dl vizet. Ezt öntsd rá a keverékre 10 percig ázik, szûrjük, és langyosan fogyasztjuk. Ihatod kortyonként is az a lényeg hogy napi 3 csésze legyen. ( 3* 3 dl)
Maximum 1 hónapig szabad folyamatosan használni!
Ha szükséges egy hónapi használat után minden esetben két hét szünetet kötelezõ tartani!

Nincs jelen

#629 2009-05-26 11:13

tim-tirim
Tag

Sziasztok!  A mikrózást átgondolnám mégegyszer :)

"....kísérlet részletei a következõk:

A mikrohullámú sütõben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma,, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezõtlen nem fehérjenitrogén aránya.
A vizsgálati alanyok a mikrohullámos étel fogyasztás utáni vérparaméter értékei valamennyi esetben a normál érték alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követõ napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már hematológiai ( vértudomány ágazat) szakkifejezéssel élve az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat ( betegségre való hajlam) mutattak. Egy hónapig így tápláltaknál már jelentõs koleszterinszint növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció(vérlemezkék összetapadása).......               

Várhegyi László
              mérnök radiesztéta
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos
             Egyesületének tagja "

Nincs jelen

#630 2009-05-26 17:30

Lucy
Tag

Akkor most miben forraljuk fel a vizet ?

Nincs jelen

#631 2009-05-27 18:14

Szuszidi
Tag

Kedves Lucy !
Egyszerû a dolog zománcozott edényben fõzd fel a vizet. Bár a mikró által felborított egyensúlyt egy bizonyos dologgal vissza lehet állítani de azt nem ecsetelném! Használj zománcos edényt!

Nincs jelen

#632 2009-05-27 20:17

Lucy
Tag

Koszi a tanacsot, engem azonban nagyon erdekelne, hogy lehet a mikro altal felboritott egyensulyt visszaallitani ?
Ha nem tul hosszu, vagy faraszto a keres, kerlek irdd le !
Koszi.

Nincs jelen

#633 2009-05-27 21:26

tim-tirim
Tag

Szuszidi! Engem is érdekel hogy hogy leeht visszaállitani a mikró által felborult energiát! :)

Nincs jelen

#634 2009-05-28 10:17

nori
Tag

Minden gyógynövényre érvényes,hogy a legjobb fa vagy mûanyag kanalt használni,üresen inni-semmi sukor,citrom,cukor,akkor a leghatásosabb.Erre olyan ember hívta fel a figyelmemet aki ért a növényekhez.

A mikró senkinek nem jó,ez egyértelmû,sajnos szükséges rossz,ami az életünk részévé vált..

Nincs jelen

#635 2009-05-28 13:44

Szuszidi
Tag

Bocsi nekem természetes volt hogy tudjátok hogy a mikró keltette rossz rezgéseket vissza lehet állítani. Elnézést érte!

Nincs jelen

#636 2009-05-29 09:46

tim-tirim
Tag

Sziasztok!    Hallotatok már a Kangen vizröl? :

http://www.kangenviz.hu/kangenhirek_hu/

Egy crohnos csajszi is beszél (igaz angolul :(),  bár nekem ö nem tünt olyan hûde betegnek.

Nincs jelen

#637 2009-05-29 10:26

Szuszidi
Tag

Ha víz akkor legyen víz. Nekünk is van saját vizünk!
Sárkány víz

Nincs jelen

#638 2009-06-01 07:02

Szuszidi
Tag

Beszéltünk a mikró által felborított anyag struktúráról töltsétek le akinek kedve van és nézze meg a kis riportot 9 perc az egész és a 5-6 perc táján megkapjátok a választ hogy hogyan lehet "vissza állítani" azt az állapotot ami jó.
Itt tessék nyomni !

Nincs jelen

#639 2009-06-03 08:31

tim-tirim
Tag

szia Szuszidi!

Megnéztem amit küldtél....hát jól hangzik hoyg a csávó azóta nem beteg mióta beavatták. Te is kaptál ilyen beavatást? Történt utána változás? És kb mennyiért csinálnak ilyet?.....mert érdekelne.

üdv,tim-tirim

Nincs jelen

#640 2009-06-03 13:07

Szuszidi
Tag

Kedves Tim-Tirim!
Elõször is köszönöm neked meg még azoknak akik megnézték e kis riportot.
A kérdésedre válaszolva igen én is megkaptam a beavatást szóval tudok energiát közvetíteni. Na most nálam kicsit más volt a helyzet én elõtte már éreztem a változást mert én kicsavarva raktam le a tanfolyamokat.  A szokásos menetrend a Reiki, Angyal, Aktívszellem gyógyászat, na én ezt megfordítva  csináltam. Amúgy a honlapomon egy röpke regisztráció után te is olvashatod a történetem, de ide is leírtam anno. Nem kb. hanem pontosan le vannak írva a tanfolyamok és ha indul az idõpontok, árak! Szintén az én honlapomon.
Ha kérdésed van válaszolok. Írj nyugodtam levelet.
További szép napot: Szuszidi

Nincs jelen

#641 2009-06-03 17:12

tim-tirim
Tag

Szia Szuszidi!

Nézegettem  a honlapodat, lenne egy kérdésem (biztos leirtad már a választ valahol, csak még nem találtam meg :)) : amióta beavatott lettél a betegséged nem aktiv?

Nincs jelen

#642 2009-06-03 17:37

Szuszidi
Tag

Kedves Tim-tirim! Látom nem regisztráltál. Pedig kéne regisztrálni és megkapod a választ! ;)

Nincs jelen

#643 2009-06-15 15:55

pösztörce
Tag

azért regisztráltam ide hogy elmondhassam nektek, 10 éve már kezelgetnek crohn betegséggel, de ilyent még nem pipáltam!
sokmindent kipróbáltam már, ami használt az idõszakosan elõjövõ negatív hullámokban.
az egyik a borsmenta-citromfû-cickafarkfû-vadsóskamag-körömvirág-kamilla teakeverék, ami bámulatos volt, de minehez képest semmi amit most nemrég tapasztaltam!

nemrég ismerkedtem meg egy hölggyel aki 40 éve crohn beteg.
õ mondta hogy a TAFEDIM TEA ami neki mindigis használt.
kipróbáltam, és valami döbbenetes!
nincs rossz íze, átlagos mezei gyógytea.
sima mézes ízesítéssel ittam belõle, és úgy üt hogy ilyent még soha nem láttam!
már egy csésze elfogyasztása után is elcsitulnak a beleim, és teljesen leáll a hasmenés egy órán belül!
pedig azért én már szerintem sokmindent átéltem, túlvagyok azon is amikor gyerekszülés után fellángol a betegség újult, megsokszorozódott erõvel, de ez nem semmi.
próbáljátok ki.

patikában lehet kapni, igaz hogy rettentõ drága, nekem 2500 ft volt, de megéri!

Nincs jelen

#644 2009-06-15 17:49

tim-tirim
Tag

Pösztörce!   Köszi az infót! Ki fogom próbálni! ;)

Nincs jelen

#645 2009-06-16 06:21

Szuszidi
Tag

Szép reggelt!
Gyorsan egy kis fejszámolás a fent említett teának 25 filteres kiszerelése van ajánlott napi adagja 2*3 filter. Az havi 180 filter az 7,2 doboz. az testvérek közt is 18 000 Ft. Nem tudom aki megengedheti magának az feltétlen próbálja ki. De a fentebb írt tea keverék is jó s az egy 1000 bõl megvan. Bár a borsmenta-citromfû-kamilla kihagynám és a vadsóskamag is csak akkor ha fertõzés is van.
Jó teázást kívánok!

Nincs jelen

#646 2009-06-16 08:20

youlcsi
Tag

érdekes... a tafedim teát én is próbáltam (szintén tanácsra... csak nem ugyanaz ajánlotta???). annak hatására jelentek meg elõször a nyákok a székletben. döbbenetes hatása volt valóban, hogy már másnap rendes, formált székletem lett tõle... csak sajnos a gyakoriságán nem változtatott. akkor volt az, hogy úgy éreztem: jobb ha napi sokszor "kifolyik", mintha ugyanennyiszer még szenvedek is vele.

Nincs jelen

#647 2009-06-16 08:56

Lucy
Tag

Mar majdnem en is megrendeltem, de mikor utananeztem jobban a neten mi is az osszetevoje Euphorbia hirta, az van irva toxikus es hosszutavon rakkelto ( http://www.ibiblio.org/pfaf/cgi-bin/arr … rbia+hirta )

Bemasolok egy reszt az oldalbol:

Plants For A Future: Database Search Results
Back to: Plant For A Future home page, Main Search Page  Help  Bibliography Printable Version: Long Short

--------------------------------------------------------------------------------
Have you found this information useful? You can help keep our project going by joining Friends of Plants For A Future or making a donation to the project with PayPal

Euphorbia hirta
Common name: Asthma weed Family: Euphorbiaceae
Author: L. Botanical references: 58
Synonyms: Euphorbia pilulifera (L.), Chamaesyce hirta ((L.)Millsp.)
Known Hazards: The sap contains a latex which is toxic on ingestion and highly irritant externally, causing photosensitive skin reactions and severe inflammation, especially on contact with eyes or open cuts. The toxicity can remain high even in dried plant material[200]. Prolonged and regular contact with the sap is inadvisable because of its carcinogenic nature[214].
Range: E. Asia - China, Japan.
Habitat: Waste places and cultivated fields in lowland Japan[58].
Plants For A Future Rating (1-5): 1

Nincs jelen

#648 2009-06-16 13:17

pösztörce
Tag

magyarul esetleg?

Nincs jelen

#649 2009-06-16 17:09

Lucy
Tag

Szoval, nem vagyok egy profi forditio, de az ismert karos hatasok az alabbiakat emlitik:
Tartalmaz egy latexet, ami mergezo ha lenyeled es nagyon irritalo kulsoleg, naperzekenyseget okoz borreakciokent es szamos gyulladas, kulonosen ha szembe kerul vagy nyilt sebbe. A mergezo hatas akkor is megmarad ha a novenyt megszaritjak. Hosszu tavo kapcsolat nem javasolt mert rakkelto hatasu.
Egyebkent a yahoo keresoben ezt adta ki elsokent, persze olvasni emelett mas cikkeket jo hatasarol az asztmaban,...de ezutan mar kinek van kedve meginni ?

Nincs jelen

#650 2009-06-17 02:23

cyan
Tag

nekem mindenesetre tetszett pösztörce hozzászólása és én ki fogom próbálni a tafedim teát majd valamikor :) a többit amit írt meg szoktam is inni, kivéve a vadsóskamagot de most már örömmel szedek azt is a kertbõl:):):) amúgymeg az ilyen innen-onnan származó pénzért vett cuccoknak az eredete is fontos, nem vennék rá mérget hogy minden olyan megbízható... nem ismerem ezt a tafedimet de legjobb lenne azt is termeszteni :D:D:D

amúgy ha megfigyelitek elõbb-utóbb mindenrõl születik egy negatívabb cikk, van olyan is hogy rivalizáló cégek írják, amit meg õk akarnak eladni azt dicsõítik, manipulálnak, ez most ugyanúgy lehet fordítva is, lényeg hogy gyanakodni nem árt. én abban hiszek hogy természetes :):):)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb