#2851 2009-04-17 22:35

ibolya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

ha esetleg tudtok javasolni valamit ami jó  hatással van erre a betegségre örülnék neki, én salazopirint szedtem  sokáig de nem használt semmit mindig rosszul voltam tõle hányinger, fejfájásstb. eddig  még a medrol használt legjobban ibolya

Nincs jelen

#2852 2009-04-20 17:15

Vanetta
Tag

Szia mindenkinek!
Szeretnék valakinek akinek szüksége van felajánlani 2 doboz Alterna (coloplast) 1 részes maxi, nyitott, bõrszínû sztómazacskót. Szerencsére nekem már nincs szükségem rá (és tudom nem is lesz. Pozitív gondolkodás!) És maradt még ki 1 tubus superfiller "ragasztó". is
Ha valakit érdekel jelentkezzen és megbeszéljük hogyan tudom eljuttatni.
Szed valaki Salofalk 500-as tablettát? Tudom, hogy nem szabályos, de másik gyógyszert kell szednem, és maradt ki 3 dobozzal, és ezt is nagyon szívesen átadnám valakinek. 2010.05. hóban jár le. Nincs és nem is lesz szívem kidobni.
Hátha valakinek pont jól jönne.
Jelentkezzen akit érdekel akár priviben is.
Anetta

Nincs jelen

#2853 2009-04-21 15:25

Sa-ni
Tag

Én kipróbáltam a halolaj kapszulát, nem rontott, nem javított. (Nekem nincs egyértelmû diagnózisom.)

Ajánlom figyelmetekbe az Enterol nevû gyógyszert, mert az elmúlt 2 hétben legalább enyhe és alkalmi javulást eredményezett nálam (a többi gyógyszer még ennyit sem)
Úgy látom, 2008 dec óta van Mo-n.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … zula/13642

Szerkesztette: Sa-ni (2009-04-21 15:25)

Nincs jelen

#2854 2009-04-25 10:50

diundisum
Tag

Hello!
Nekem egy oylan kerdesem lenne hogy mi a kulonbseg a flavin 7 es a flavon max kozott? Mert nekem az orvosom modnta hogy flavonoidokat kell szedjek es nemtudom melyik a jobb.

Nincs jelen

#2855 2009-04-25 17:17

Sa-ni
Tag

Megnéztem a Flavin honlapját. Kiegészíteném Diundisum kérdését, mert én nem tudok ennyi ismeretlen termék közt eligazodni - mit érdemes megpróbálni? Van olyan, ami valóba pozitív irányba befolyásolja a bélmûködést, van ilyen tapasztalatotok? (Visszaolvasgattam valamennyit, elég ellentmondásosak a vélemények...)

Nincs jelen

#2856 2009-04-26 19:33

Quema
Tag

Sziasztok! Lehet, hogy túl pesszimista vagyok itt a sertésinfluenzával kapcsolatosan, de ha közeledik egy világjárvány, akkor az Imuran szedését nem kellene abbahagyni vagy az adagot csökkenteni azért, hogy ne legyen ennyire legyengítve az immunrendszerem?

Nincs jelen

#2857 2009-04-27 17:00

Ede
Tag

Kedves Quema, nekem is pont ez jutott eszembe este!!! Majd megkérdem a doktorbácsimat, hogy õszerinte mi van??? Mert ha most bekapok egy ilyet, szó szerint azt mondtam Anyukámnak, hogy akkor én abba beledöglök... De azért csak nem, de azért..... mert még a madárinfluenza egy dolog volt, nem igen tudott könnyen terjedni, de minden sertésvírus veszélyes az emberre, a zoonózisok nagy része a sertésrõl terjed át emberre. Én jövõ héten megyek a dokihoz, csütörtökön, ha esetleg valaki addig megkérdezi ezt, írja már be. Elõre is köszi!!!

Nincs jelen

#2858 2009-04-28 08:32

VOLT-R
Tag

Párom is azt mondta tegnap este (õ a Crohn-os), hogy õ egy ilyenbe tuti belepusztulna...

Nincs jelen

#2859 2009-04-28 14:11

Quema
Tag

Hát, elkeserítõ a helyzet. Mindenhol azt mondják, hogy nem kell pánikolni. De ez nem így van. Ha az ember nem kap kielégítõ választ, el kezd gondolkodni, ami sokszor rossz. :-))
De egy biztos. Az immunrendszert gyengíti az Immuran, aminek az egyik mellékhatása, hogy könnyebben lehet összeszedni vírusos fertõzéseket. Szóval, ez alapján nem valami jók a kilátásaink. Ráadásul valahol azt is olvastam, hogy az adag csökkentése 25 mg-okkal történik. Ha az én napi 150 mg-os adagomat hetente 25 mg-mal csökkentem, az is 6 hét. Persze, itt felmerülhet a következõ kérdés, hogy az immunrendzser mennyi idõ alatt képes megerõsödni?
Én is kérek mindenkit, hogy az ezzel kapcsolatos pontos és megbízható információit ossza meg velünk itt a honlapon.

Nincs jelen

#2860 2009-05-04 21:31

youlcsi
Tag

hahó!

bocs, hogy ide írok, és nem a nõgyógy topicba, de itt talán többen olvassák... persze a fiúk véleményére azért nem nagyon számítok :)
szóval: nem tudom, hogy ki az, aki szedett már norcolutot, de jó lenne, ha valaki lenne :)
az a gáz, hogy lázas lettem tõle. doki szerint ettõl nem lehetek, nem valószínû ilyen jellegû mellékhatás. pedig 2 hónapja is az voltam közel két hétig, amikor ettem. most megint. gyomor-bélrendszeri nyavajákban nem ellenjavallat, de én mégis azt gondolnám, hogy a crohnnak nem tetszik.

valami tapasztalat esetleg?
mert nem tartom a legjobb ötletnek, hogy ezt kell tûrnöm még kb 10 napig... pedig beszedni muszáj. és dolgozni is... de így?

Nincs jelen

#2861 2009-05-05 10:53

Ede
Tag

Szia Youlcsi. Én - bár colitises vagyok - szedtem norcolutot akkor, amikor már vagy 3-4 hónapja nem volt menstruációm a medroltól. Én öt napig szedtem, de igazából semmilyen mellékhatását nem észleltem (a medrol már megáldott egy csomóval)... Biztos, hogy ettõl lettél lázas?? Nem szedsz mást is mellette? És esetleg az együttes hatásuk jön így ki?

Szerkesztette: Ede (2009-05-05 10:54)

Nincs jelen

#2862 2009-05-05 12:11

youlcsi
Tag

Ede! köszi :)
csak a meforalt szedem mellé (nekem pcos miatt nincs menzeszem), ezek pedig nincsenek kölcsönhatásban. belemre nem szedek semmit.
nem biztos, hogy ettõl lettem lázas, de nekem kicsit furcsa, hogy legutóbb is akkor indult meg ennyire felfelé a hõm, amikor szedtem.
egyébként most sikerült beszélni a dokimmal. abbahagyhatom ma, 5 nap után a gyógyszert, és akkor 1-2 napon belül kiderül, hogy ettõl volt-e. remélem elmúlik... csak kissé ijesztõ volt, már kezdtem pánikolni, hogy a bélésemmel van valami gubanc. pedig azzal minden oké :lol:
persze kérdés az is, hogy 5 nap elég volt-e belõle? reménykedem.

Szerkesztette: youlcsi (2009-05-05 12:14)

Nincs jelen

#2863 2009-05-05 12:39

Ede
Tag

Nekem csak öt napig kellett szedni és ha nem csal a memóriám, pár nap múlva meg is jött.
Biztos minden rendben lesz!!! Szép napot!

Nincs jelen

#2864 2009-05-05 12:43

Ede
Tag

Köszi, Lencsi, igazad van!!! Jó fej vagy:)

Nincs jelen

#2865 2009-05-05 20:52

RZsolt
Tag

Sziasztok!
Új vagyok itt crohn-t diagnosztizáltak nálam. Most egy hétig metilprednizolont kapok vénásan (80 mg naponta). Az lenne a kérdésem, hogy van e valamilyen mellékhatása ennek a szteroidnak és ha van milyen, mire figyeljek oda. Elõre is köszönöm a segitséget.
Zsolt.

Nincs jelen

#2866 2009-05-05 23:45

aiolosz
Tag

RZsolt írta:

Sziasztok!
Új vagyok itt crohn-t diagnosztizáltak nálam. Most egy hétig metilprednizolont kapok vénásan (80 mg naponta). Az lenne a kérdésem, hogy van e valamilyen mellékhatása ennek a szteroidnak és ha van milyen, mire figyeljek oda. Elõre is köszönöm a segitséget.
Zsolt.

Zsolt, ha leírnánk a mellékhatásokat, azt hiszem az egy kicsit sokkolna, de a szteroidok ezek ellenére a crohn és colitis esetén egyenlõre szükségesek. Megkockáztatóm, nagyon sokszor csak azok segítenek.
Valamit, valamiért, vagyis a súlyos gyulladás blokkolása, a tünetmentes állapot elérése érdekében a kisebbik rossz a sok mellékhatás tudomásul vétele, elfogadása.
Szteroid alkalmazása esetén rendszeres laborvizsgálat szükséges, errõl a kezelõ orvosnak kell gondoskodnia.
Amennyiben infúzióban kapod a szteroidot, akkor lehet, hogy káliumot is kapsz, ha nem, akkor azt pótolni kell, mert azt a szteroid leépíti. Praktikus sok banánt enni és esetleg grapefruitot.
A csontritkulás, a magas vérnyomás, a súlynövekedés, a hosszabb ideig tartó kezelés esetén jelentkezhet, de az izomgyengeség, az úgy nevezett "holdvilág kép" és a pattanások a testen már a rövidebb ideig tartó kezelésnél is elõfordulhat. Természetesen nem mindenkinél és nem minden mellékhatás jelentkezik, elég nagy a szórás. Az én esetemben azt mondhatom, a szervezetem jól tûrte a szteroidot, annak ellenére, hogy sokszor kaptam nagy dózist.
Remélem, hogy egy kicsit segítettem és nem ijesztettelek meg.
Mielõbbi tünetmentes állapotot kívánok Neked.

Nincs jelen

#2867 2009-05-11 13:37

youlcsi
Tag

sziasztok!
a kezemmel szenvedek. lüktet, mint állat :) kellene valami giga-erõs fájdalomcsillapító. mit lehet szedni?
tramadolor sajnos nem jött be, pedig még a gyógyszertárban is felhívták rá a figyelmemet, hogy otthon vegyem be, mert kiüthet... hja, akinek a dormicum sem hat... :D
esetleg ha van olyan javaslat, ami nem receptköteles... nincs kedvem 2 nap alatt harmadszor is a traumára menni...
köszi.

Nincs jelen

#2868 2009-05-17 19:00

niksi
Tag

Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni!
Nekem mar ketszer elvettek a vekonybelembol,ezert meg nehezebben  szivodik fel a vas.
Vashianyos anemiam lett.
Nem tudtok egy ket jo receptet,modszert ami segitene a vaspotlasban?
Elore is koszonom :)

Nincs jelen

#2869 2009-05-17 21:23

Agica01
Tag

Szia Niksi!
Nekem is nagyon vashiányom van, és semmi sem használ, kaják, tabletták, ilyenek. Nekem csak a vénás vas szokott jó lenni, amikor injekcióban kapom. :(
Gondolom ennél jobb megoldást szerettél volna, hátha vkinek lesz jobb ötlete. (Akkor azt majd én is ellesem. :) )
Minden jót
Ági

Nincs jelen

#2870 2009-05-19 16:12

Pez
Tag

Sziasztok!

Halolaj kapszuláról vélemények illetve tapasztalatok vannak valakinek? Olvasgattam a topicjában de ott 4 éves hsz-ek vannak csak, gondoltam itt megkérdezem hátha azóta többet lehet róla tudni.

Nincs jelen

#2871 2009-05-19 17:17

pintyõke
Tag

Szia niksi!

Próbáld meg a csalán teát napi 3x1 csészével.Nekem használt!

Nincs jelen

#2872 2009-05-19 17:54

mercy70
Tag

Szia Pez!Tapasztalatot még igazán nem tudok írni neked mert kb.2 hónapja iszom a Tõkehalmájolajat.Türelmes leszek mert nincs csodaszer ami azonnal hat.1 év múlva meglátom segít-e valamit.Állítólag kellene.Majd kiderül.Ártani nem árt.

Nincs jelen

#2873 2009-05-19 18:36

niksi
Tag

Szia Ágica01!

Nekem az a baj a venassal,hogy megfajdul tole a hasam.Ez egy mellekhatas,miert ne lenne nalam ;).
Nem zavarna annyira,ha nem ajulgatnek el,meg a tobbi tunet-gondolom tudod.
Azert koszonom,hogy irtal :).

Szia Pintyõke!

Valahol mar olvastam ezt a csalanteas dolgot,de nem gondoltam,hogy jo.Most megprobalom,hatha kisziv valamit a kis beteg belem :).Az a baj,hogy tejerzekeny es liszterzekeny is vagyok igy a kis beleim elegge kivannak.
Koszi a tanacsot!

Nincs jelen

#2874 2009-05-22 07:53

Ottó
Tag

Jó reggelt mindenkinek!

Kedves niksi, kicsit ódzkodva hozom elõ a saját mondandómat. A szokásost tudom mondani én mint SÚLYOS crohn beteg szintén mindig vashiányos voltam. Azóta jó a vasam mióta egyáltalán nem eszem húst. Ne higgyétek el, hogy azért kell enni májat meg vöröshúst mert abban sok a vas, ez igaz, de nem megyünk sokra vele, mert a mi gyulladásunkat annál inkább gerjeszti.
Ezen kívül nekem segített a maltofer fol rágótabletta, és segítenek a sötét színû növények, cékla, szeder stb ilyenek...
Belõlem is sok bélszakaszt vettek ki, vékonybélbõl is (a terminális ileumot is kukába dobták), ennek ellenére jó a vasam...
Udv Ottó

Nincs jelen

#2875 2009-05-22 09:45

nanus
Tag

Oly sok teória született már arról, hogy vajon minek köszönhetjük a gyulladásunkat. Én sohasem szerettem a húst, néha eszek fehér húst, de ez elég ritka. Tehát én ezzel nem értek egyet.

Nincs jelen

#2876 2009-05-25 21:01

niksi
Tag

Szia Otto!

Nagyon koszonom a segitseged,kedves vagy!
En ugy tudom nekunk pont a feherjedus etrend jo,vagyis a hus is.Eppen a zoldsegek,gyumolcsok irritaljak a belrendszert.De en ebben nem vagyok nagy koponya,csak azt tudom,hogy sok zoldsegtol puffadok es gazas vagyok es akkor faj a hasam.
Meg egyszer koszonom,Otto!

Nincs jelen

#2877 2009-05-26 05:06

Szuszidi
Tag

Kedves Niksi
Tessék kísérletezni neked mi a jó, nem tartom valószínûnek hogy neked is jó lenne a forma diéta. Tessék naplot vezetni felírni mit és mikor ettél hogy viselted stb, ez idõ igényes de megéri ráfordítani az idõt! Ebbõl nagy valószínûséggel ki fog derülni minden ami a kajával kapcsolatos. S én igen is eszek húst, halat, szárnyast s ha megkívánom disznóságot is . Mindenki eltudja dönteni neki mi kell érzi kívánja a szervezete. Csak halld meg mit súg! :)
További szép napot!

Nincs jelen

#2878 2009-05-28 10:37

nori
Tag

Szerintem nagyon jó a csalántea,ha más nem megtisztítj a vért de fontos ,hogy üresen igyák,rendszeresen,,én is sokáig ittam,aztán kis szünetet javasoltak pár hónap után.

A kaját csak mindenki maga tudja kitapasztalni,nekem nagyon hiányoznak a friss zöldségek de csak felfújodok,ég a gyomrom,belem,nem mennek..a húsból a marha megfogja nagyon a székletem,így elkerülöm,de a pulyka,csirke,kacsa nem okoznak gondot..
A jó disznótorosról pedig csak álmodozom:) (átkozom aki elhozta Európába a borsot:))

Nincs jelen

#2879 2009-05-28 13:39

Lucy
Tag

Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy mi a kulonbseg a Salofalk es a Pentasa kozott ?
Ha jol tudom mindketto 5ASA, de mas megis a hatoanyag ?
Melyik jobb ?
En kulfoldon elek es itt csak Sulfasalazin van, de nem igen hat.
Koszi.

Nincs jelen

#2880 2009-05-28 13:55

Szuszidi
Tag

Lucy egyik sem jó a Humacolasa (nem tudom hogy írják) az jó volt pár hónapig lehetett kapni de rájöttek hogy az a gyógyszer használ és kivonták a forgalomból! A pentasa nálam semmit nem csinált szedhettem 4*2 is akár.

Nincs jelen

#2881 2009-05-28 19:43

Sancy
Tag

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy a feketekávé (kofeinmentes) befolyásolhatja-e a betegséget?

Nincs jelen

#2882 2009-05-28 21:16

Lucy
Tag

Szuszidi ! Nem mondod komolyan ?! Mi az hogy rajottek es hasznalt es kivontak a forgalombol ???
Ennek mi a hatoanyaga ? Utananezek, hatha nalunk lehet kapni, csak kellene pontosan a neve, mert a yahoo kereso igy nem talalt semmit.
Akkor feleslegesen szedjuk a Sulfasalazint ?
Ti ennek ellenere szeditek ? Vagy abbahagyta, akinek nem hasznalt ?

Sancy: a kavet mar en is kerdeztem , pont a koffeinmentesseg miatt, de vki azt irta, nem amiatt nem jo, hanem mert sok savat csinal.

Nincs jelen

#2883 2009-05-28 22:23

aiolosz
Tag

Szuszidi írta:

Lucy egyik sem jó a Humacolasa (nem tudom hogy írják) az jó volt pár hónapig lehetett kapni de rájöttek hogy az a gyógyszer használ és kivonták a forgalomból! A pentasa nálam semmit nem csinált szedhettem 4*2 is akár.

Szuszi, így írják: " HumaCol ASA "

Részlet egy cikkbõl ( Gyakorlati szempontok a gyulladásos bélbetegség terápiájában), amit a Dr. Herszényi László, Dr Miheller Pál szerzõpáros követett el:

" A Dipentum (olsalazin) két 5-ASA molekulát tartalmaz, amelyeket azo-kötés kapcsol össze. Az azo-kötéses gyógyszerek (Salazopyrin EN és Dipentum) a vastagbélben fejtik ki maximális hatásukat, az 5-ASA készítmények közül az orális Pentasa az egész emésztõrendszerben, míg a Salofalk és a HumaCol-ASA leginkább a distalis ileumban és colonban hatnak."

Akit az egész cikk érdekel: http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VI/2/103main.htm

Nincs jelen

#2884 2009-05-28 22:28

aiolosz
Tag

Lucy írta:

Szuszidi ! Nem mondod komolyan ?! Mi az hogy rajottek es hasznalt es kivontak a forgalombol ???
Ennek mi a hatoanyaga ? Utananezek, hatha nalunk lehet kapni, csak kellene pontosan a neve, mert a yahoo kereso igy nem talalt semmit.
Akkor feleslegesen szedjuk a Sulfasalazint ?
Ti ennek ellenere szeditek ? Vagy abbahagyta, akinek nem hasznalt ?

Szerintem kapható:

Gyógyszer név:
Huma-Col-ASA bélben oldódó ftabl.

ATC:
Aminoszalicilsav és hasonló bélre ható szerek

Kiszerelés:
400 mg bélben oldódó filmtabl. 100 db
Teljes ár: 6405.0 Ft Támogatás: 1601.0 Ft Fizetendõ: 4804.0 Ft
Doboz/DDD: 26,67 Egy napi kezelés ára a DDD alapján: 185 Ft (Támogatott árból)
Szakorvosi, kórházi diagnózist követõen járóbeteg ellátásban kiadható
Erõsség: +

Hatóanyag:
    mesalasinum 400 mg/ftabl.
    segédanyagok:
    magnézium-sztearát , karboximetil-
    keményítõ -nátrium, povidon K25,
    mannit , poliakrilát-diszperzió (Eudragit NE),
    Dri-Klear-042
    hypromellosum , talkum, trietil-citrát/, Chromateric T- 3199-BRE
    metakrilsav-kopolimer (Eudragit L).

Javallatok:
    Enyhe, ill. közepes fokban aktiv colitis ulcerosa
    kezelése. Esetleges
    hoszszantartó kezelésre is szükség lehet az aktív colitis
    relapsusának
    prevenciója érdekében.

Nincs jelen

#2885 2009-05-29 04:41

Szuszidi
Tag

Majd megkeresem a János kórházas papírjaimat mikor is volt ez. Akkor Kovács Csillához jártam és vakargatta a fejét hogy mit is szedjek s a Huma-Col-ASA jött szoba fel is írta, én meg még a kórház gyógyszertárában kiváltottam, s ez volt az a készítmény ami nálam akkor csillapította a görcsöket meg jó hatással volt, mindenre. Amikor mentem a következõ kontrollra akkor is ezt írattam fel s az egész országban már nem lehetett kapni. Pedig bejártuk "Tolnát és Baranyát". Azt valamelyik gyógyszertáros közölte hogy kivonták a forgalomból. Lucy én abba hagytam a pentasát mert nem ér semmit akkor meg minek szedjem de persze elõtte megbeszéltem a házi dokival és áttértem az energia gyógyászat jótékony és hasznos kezelésre.

Nincs jelen

#2886 2009-05-30 09:22

aiolosz
Tag

Van valakinek a Noacid bogyóval kapcsolatosan tapasztalata ? Leginkább az érdekelne, hogy folyamatosan kell szedni, vagy lehet esetileg, alkalomszerûen is.

Nincs jelen

#2887 2009-05-30 14:37

Agica01
Tag

Aiolosz.
Én szedtem Noacidot most, a hasnyálmirigy-gyulladás végett mert a gyomrom is fájt, és olyan volt mintha egy kõ lenne benne. Nekem úgy kellett szednem, hogy egy dobozzal, amiben 28 szem volt, be kellett szedni, és mivel megszûntek a bajok, már egy hét után, többet nem kellett.
Szóval úgy tudom, kúraszerûen szokták adni, itt-ott 1-1 szemet nem szoktak bevenni belõle.
(Egyszeri, alkalmankénti alkalmazásra inkább quamatelt v. tisacidot mondott a dokim)

Nincs jelen

#2888 2009-05-30 14:58

aiolosz
Tag

Agica01 írta:

"..Szóval úgy tudom, kúraszerûen szokták adni, itt-ott 1-1 szemet nem szoktak bevenni belõle.
(Egyszeri, alkalmankénti alkalmazásra inkább quamatelt v. tisacidot mondott a dokim).."

Köszönöm Ágica, szomorú vagyok, akkor valószínûleg el kell ajándékoznom a Noacidot..nincs más hátra, kevesebb vörös bort és paradicsom lét szabad csak innom ;)

Nincs jelen

#2889 2009-05-30 16:54

niksi
Tag

Szia AioloszI

Nekem gyomor es nyombelfekelyem van,allandoan kell gyomorvedet szednem.
Most a Noacidot irta fel az orvosom -mert az ezelottit megdragitottak.Kb masfel hete szedem,es -el ne kiabaljam -
jo.
Agica01-nek igaza van ezeket a gyogyszereket kuraszeruen,vagy allandira irjak fel.
A quamatelt en is ajanlom helyette,vagy azt a sos izu szensavas vizet-a bioboltbol-nem tudom hirtelen mi a neve :)

Nincs jelen

#2890 2009-05-30 16:56

niksi
Tag

Kedves Nori,Szuszidi!

Koszi a tanacsokat :)

Nincs jelen

#2891 2009-06-02 00:50

rika
Tag

Üdv mindenkinek. Új vagyok köztetek. Nálam nemrég diagnosztizálták a colitisz ulcerózát. Na nem ment egyszerûen de viszonylag rövid idõ alatt sikerûlt. talán azért mert jó dokihoz kerûltem. Nem vagyok egy egyszerû eset a dokik szerint mert ahogy õk fogalmaztak "puccos nyavajájim" vannak . Autóimmunbeteg vagyok (sjögren sindróma, raynaud sindróma, reumatoid artritis, immunsuppresánst kapok metotrexátot injekcióban de nem okoz semmijen problémát.Amikor tablettába kaptam rosszul voltam tõle állandóan hányingerem volt sokszor viszontláttam amit megettem márha volt aznap kedvem enni.A bélbajomra steroidos kúpot és kenõcsöt kaptam (doloprokt) mert a xalazin nem vált be. Most jobb a helyzet és remélem hogy nem is dúrvul el mert egy kicsit megijedtem attol amiket itt a fórumokon olvastam. Hogy esetleg még mi "várhat rám".Jó!! tudom hogy nem törvényszrú de magamat ismerve nem vagyok a félmegoldások embere a betegségekben. Sajna!!Jólenne ha most tévednék!! Napok óta olvasom a hozzászólásokat és nagyon sok szimpatikus írást olvastam akár a betegségrõl akár az összetartásról. Örülök hogy rátaláltam.  Köszönöm!! Jó hogy ijen is van!

Nincs jelen

#2892 2009-06-03 00:15

Nita
Tag

Nori!
Én most elolvastam a tápomat és azon rajta van hogy laktóz nincs benne...ez az Isosource üveges nem tudom ismered-e, de ennek nincs olyan rossz íze. Be lehet iktatni napközben egy üveggel akár valami kis baba piskóta vagy kalács nem tudom ezek közül melyik mehet nálad, de ahhoz iszogatva egész kellemes. Szerintem mindenképp kéne neked valami tápszer az biztos segítene hízni és ami a legfontosabb hogy sok benne a vitamin ásványi anyag amire most szükséged lenne. Ma mondtak egy Modul nevû asszem nestlé tápot ami fõzéshez ideális por íztelen, de az is növeli az energia bevitelt.

Nincs jelen

#2893 2009-06-03 08:15

Ede
Tag

Sziarika!!!!:) Olvasgass, ne ijedezz és gyógyulj-jobbulj!!!

Nincs jelen

#2894 2009-06-03 09:51

rika
Tag

Köszi Ede. Próbálom de a dolgok tegnap sem úgy alakúltak hogy ne ijedezzek. Gondolom idõvel már nem leszek állandóan frászban. Szép napot!!

Nincs jelen

#2895 2009-06-03 10:17

Melcsi_
Tag

Szia Rika!

Fel a fejjel, hasonló cipõben járunk. Én is 1 hónapja tudtam meg a kórházban hogy colitis ulcerosa-m van, amire a salofalkn kivül salazopyrin-t kaptam, amire nem fogod elhinni, de 1 hónap után olyan súlyos allergiás tüneteket produkáltam, hogy ezt a gyógszert végleg elfelejthetem. Jelenleg medrol-t kapok csak, orvosok még nem döntöttek hogy akkor mit kapjak mert a ciprobay-ra is rosszul reagáltam. Én is a fórumot olvasom a sorstársak tapasztalatait. Tényleg fel a fejjel, mi itt vagyunk hogy támogassunk. :) Persze nem mondom, nem vagyok magam alatt, hogy miért pont én, mit csináltam rosszul st, de ezek olyan dolgok amin úgysem tudsz változtatni, de tenni tudsz ellene. :) Ne add fel!

Üdv! Melcsi

Nincs jelen

#2896 2009-06-03 14:55

rika
Tag

Szia Melcsi. Nem vagyok az a föladós típus de mostmár nagyon tele van a hócipõm hogy mgint egy újabb nyavaját találtak amit megyógyítani nem csupán kezelni tudnak. Az összes többitõl sem tudok megszabadulni igaz már 15-éve élek velük hol jól hol rosszabbul. Ha föladtam volna AJJAJ!!!!!  További szép naot!!

Nincs jelen

#2897 2009-06-03 20:50

loszerafin
Tag

Szia Rika, Melcsi!
Én még újnak számítok köztetek. Nekem 6 éve van colitis ulcerosám, 34 éves vagyok, és azért írok nektek, mert én is nagyon sok mindenen túl vagyok már: szteroid (beöntés formájában), Salofalk tbl, Pentasa kúp, voltak rosszabb és jobb idõszakaim, de ez idõ alatt nagyon sok mindenre rájöttem, pl. arra, hogy ezek a gyógyszerek és az összes amit ezekre  a betegségekre felírnak, nem hatnak, csak annyira, hogy hozzá szoktassák a szervezetet a készítményhez, de annyira nem, hogy megis gyógyítsanak (ez a gyógyszeripar nagy biznisze). Én is tudom, hogy autóimmun betegségnek számít, de nem akarom elfogadni és nagyon küzdök érte, hogy jobban legyek, vagy akár meg is gyógyuljak teljesen. Babát szertnénk a párommal és én azért akartam teljesen abbahagyni a gyógyszert, mert nem akartam mérgezni már a pöttönt a pocakomban. Teljes életmód váltásra van szükség!!!
1. Nagyon oda kell figyelni az étkezésre, tudom, hogy ez nagyon nehéz, hiszen én is imádok enni. Nem szabad tej termékeket enni (de minden zöld levelû zöldségben megtalálható a kalcium), fehér lisztes termékeket, cukrot, stb.
2. Bél baktérium tablettát kell ennünk, hogy ne legyen hasmenésünk és normál (kizárólag reggeli) székletünk legyen. Én a Probiosant szedem, bioboltokban kapható.
3. Valmit sportolni kell,én a pilatesre esküszöm, megnyugtat+alakot is formál.
Jelenleg úgy vagyok, hogy 8 hónapja nem szedek gyógyszert, csak homeopátiás készítményeket+multivitamint, mert hát nekünk a tápanyag felszívódása elég rossz. Higgyétek el tudom ilyen nehéz, nekem is sokszor vannak, voltak fájdalmaim, most is aktív. Abszolut lelki dolog ez a betegség. Már kipróbáltam az akupunktúrát is. Most járok egy táltoshoz, még csak 3-szor voltam, de olyan sokat javult ez idõ alatt az állapotom, hogy én sem gondoltam volna, nekem már csak Õ maradt aki segíteni tud, és meg is fogok gyógyulni.
Ha kérdésetek van, szívesen segítek! :)
Üdv.

Nincs jelen

#2898 2009-06-03 20:55

loszerafin
Tag

Ja és majd' elfelejtettem amióta nem szedek szintetikus gyógyszereket nem fájnak oly kegyetlenül az izületeim és a fejem! :) Erre azt mondták, hogy a betegség miatt vannak, pedig nem....

Nincs jelen

#2899 2009-06-03 21:55

Melcsi_
Tag

Szia Loszerafin :):)

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Én csak azért vagyok elkeseredve, mert Salazopyrin tényleg 1 hét alatt elmúlasztotta a vérzést és a görcsöket és azóta tünetmentes vagyok...ez a 3. nap h nem szedhetem...és félek h visszajön. Most medrol-t szedek és körömvirág teákat iszok. Már felírta orvos a Salofalk-ot de még mondta h ne váltsam ki...várja h a kiütések totál elmúljanak és akkor kezdhetem...hát kiváncsi leszek.
Amúgy én hol optimista vagyok hol abékasegge alatt már sorry... Én nem viselem jól ha XY mari néni pampog nekem h próbáljam ki ezt meg azt....mert mit tudhat õ.....viszont annál jobban veszem "sorstársaim" tapasztalatait, tanácsait...Ja amúgy izületi fájdalmak, Medrol 3 hete került a palettámra és olykor már érzem h görcsöl a kezem, a talpam...néha..de nem vészes.

További szép estét/napot :)

Nincs jelen

#2900 2009-06-03 22:12

Lucy
Tag

Szia Loszerafin !

Annyira orulok, hogy irtal.
Nekem meg adott 10 nap eselyt a dokim a Salazopyrin es dietat illetoen, aztan felirja a szteroid beontest, mivel 3 honapja semmit nem javultam, sot !!!
En kulfoldon elek, s nem tudtam, hogy otthon is kaphato, ugyanis nem olvastam a forumon senki tapasztalatat ( vagy lehet , hogy irtatok, csak en nem vettem eszre ).
Szoval kerdeznem, hogy menyire hatott a szteroid beontes es mennyi ideig kell hasznalni, illetve ennek is vannak-e karos mellekhatasai, vagy nem ?
Azert kerdezem, mert a dokim azt mondta, mivel helyileg hat, nem olyan, mintha szajon at szednenk tabletta formajaban.
A homeopatia meg nagyon erdekelne, mar irtam is, hogy most akarok belevagni, csak varom az orvosomtol a megfelelo szereket, mert legalabb ezer kerdest tett fel mielott osszeallitja.
Neked hatott a homeopatia ? Mit szedtel ?
Egyszer magamtol abbahagytam par napra Salazopyrint es a dokim fenyegetett, hogy majd ujra verzeni fogok ....!
Pedig nekem csak 1x volt a nyalka veres a szekletemben es rogton tukrozesre kuldott.
Azotan meg minden rosszabb, napi 3-5 WC latogatas enyhe hasmenessel es allando nyalkas szeklet, de fajdalom nincs es most attol felek, ha tovabb megyek a gyogyszerekkel meg ennel is rosszabb lesz ill. ha abbahagyom a szteroidot, nagyon negativan visszaesik az ember.
Varom a tapasztaltabbak velemenyet. Koszi.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb