#201 2005-11-25 16:22

immortal
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Nemtom Optipista, hogy mibõl gondolod, hogy eluralkodtak az érzelmek az ész érvek felett, mindenesetre örülnék ha alátámasztanád eme kijelentésedet.
Zoli, nem találtam én se semmilyen hivatkozást, te viszont azt várod el tõlem, hogy az itt beírt 1-2 eddigi tapasztalatból vonjam le a következtetést. Ráadásul becsmérleg a fõoldali cikket szubjektivitása miatt is, hmm, s az itteniek milyen ha nem szubj., kérdem én?! Errõl ennyit...
Amúgymeg, mivel írtam, hogy tél beáltvával most szignifikánsan rosszabodott az állapotom, s mivel igen régóta csak alternatív gyógyhatású készítményeket szedtem, továbbá az orvosom is rég láttam, gondoltam ma meglátogatom. Nos, elmondtam neki jelenlegi állapotomat, tüneteimet, azonban mûtétet semmiképp sem javasol (nálam ez hírtelen fellángolás volt, mert a héten télleg halálomon voltam, ezért is kérdeztem rá). Egyelõre maradtunk a Salofalkos megoldásnál (ezt még nem szedtem soha), továbbá vasat kell természetesen dögivel szednem. Külön diétát nem javasol, mivel - elmondása szerint - nincs szignifikáns hatása az egészre, s ezt én is így tapasztalom. Említettem neki korábbi pozitív Nutridrink tapasztalatomat, amire rábólintott, de csak hosszas noszogatásomra volt hajlandó felírni (tüneteim egyértelmûen megkövetelik). Nektek is "rá kell beszélni" orvosaitokat, hogy felírjanak végre hasznos, mellékhatás-mentes szereket?
Említette még, hogy most indul egy német kezdeményezésû kutatás itt Mo.n, miszerint ki szeretnék próbálni az új Salofalk (granulátum formájú) eredményességét. Erre jelentkeztem is, s így ingyen fogom megkapni a Salofalkot, cserébe szolgáltatom nekik vizsgálataim adatait. [Az élet nagy örömei, mi?:)]
Grunfeld, sajnos a TSO-kísérletrõl nem hallott, de közölte, hogy ha télleg lesz ien M.on, s megfelelõ eredményességû, akkor egész biztosan beépítik az ott alkalmazott terápiák közé.
Ennyi dióhéjban, meglátjuk mit hoz a jövõ..

Nincs jelen

#202 2005-11-25 17:03

Nyolcvanhat
Tag

helo immortal!

Örülök, hogy a mûtét csak vaklárma volt!
Rohamos javulást kívánok!

Nincs jelen

#203 2005-11-27 11:17

bipaci
Tag

Sziasztok,
Gyermekemnek, aki 7 éve beteg (colitis ulcerosa) keresek olyan valakiket, akik kipróbálták a TSO-t és megfelelõ tapasztalatuk is van már róla. Õ jelenleg Pentasat és Entocortot szed, a Medrolt most hagyta abba. A tüneteit nem írom, mert az mindenki elõtt ismert. Jövõre kezd el dolgozni, addig folytonos stresszben van, talál-e majd olyan munkáltatót, aki tolerálja a munkakezdés aktuális állapota szerinti változtatását? A TSO-cég honlapját néztük, fel fogjuk õket hívni, de szeretnénk a rendelés elõtt konkrét tapasztalatokról is tudni. Kérlek, az e-mail címre írjatok. Köszönöm

Nincs jelen

#204 2005-11-29 08:49

grunfeld
Tag

Immortal, olvasd végig ezt a topicot és majd rájössz, hogy mire gondolt optipista "eluralkodtak az érzelmek az ész érvek felett" mondatával. Semmi esetre sem rád gondolt...

Nincs jelen

#205 2005-11-29 12:16

optipista
Tag

Köszönöm Grunfeld, valóban nem Immortálra gondoltam, s most ezt mail-ben neki is megírtam. Optipista

Nincs jelen

#206 2005-12-02 09:22

optipista
Tag

Tegnap átestem a tükrözésen, sajnos jobbat vártam, mert találtak fekélyeket, és gyulladást is, talán kicsit enyhébbet, mint legutóbb. A furcsa, hogy alig van tünetem, és mégis ilyen a bél képe. Részletesen akkor írok err?l, ha kézhez kapom a szövettant. Optipista

Nincs jelen

#207 2005-12-02 19:51

immortal
Tag

Zoli, készen vagyol teljesen...
Monik, Optipista meglepõdésének semmi köze a TSO-hoz. Ahhoz van köze, hogy tünetmentessége ellenére mégis gyulladt, fekélyes a bele. Mi ez, ha nem meglepõdésre adó ok?

Nincs jelen

#208 2005-12-02 20:54

optipista
Tag

Miel?tt félreértenétek: 1. Tényleg régen voltam ilyen jól, mint most 2. A tükrözés is azt mutatja, hogy javultam, csak azt nem, hogy tünet mentes lennék. 3. A cikkek szerint is 60-70 százaléknál hatásos a szer, tehát nyilván lesznek - talán én is ide tartozom - akiknél nem vagy kevéssé. 4. Talán id?vel még tovább javul az én állapotom is, hiszen, bízom benne, még tart a pozitív hatás, és tovább gyógyulnak a fekélyek. 5. Katinál elmúltak a fekélyek. Tinánál szinte teljesen visszahúzódtak. Tehát ezen a 3 f?s "mintán" is az említett arány mutatkozik. 6. Ezek alapján, aki csak megengedheti magának, az szerintem próbálkozzon vele, hátha a szerencsésebb részhez tartozik.

P.s.: Kati ma mondta telefonon, hogy a TV-ben lesz egy m?sor, ahol betegek - ? is - és szakemberek beszélnek a TSO-ról. Ha tudom az id?pontot, majd megirom. Optipista

Nincs jelen

#209 2005-12-03 10:38

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Optipista: Az jó lenne! Nagyon várom a TV-mûsor idõpontját. Melyiken lesz? A Spektrumon már volt egy mûsor (a Bennünk élõ vadvilág), ahol megszólaltak olyanok, akik TSO-t kaptak. Sajnos ezt csak hallomásból tudom, szeretnék végre egy ilyen TV-mûsort látni magam is.

Köszönjük a beszámolókat mindenkinek.

Nincs jelen

#210 2005-12-05 17:00

kajak
Tag

sziasztok nagyon régen írtam a fórumba , annyi változás történt , hogy megrendeltem a TSO-t és már 3 adagot bevettem ,ezen a héten kell bevennem a 4-ik üveggel.Én Chronos vagyok és jelentõs javulás még nem történt Annyi hogy a puffadás leállt illetve a bõröm ami elõtte állandóan begyulladt , kisebesedet az most megnyugodott . Az izületeim sem fájnak, de a bél az még nem OK.De ez az idõ még túl kevés ahhoz , hogy minden elmúljon. Majd még jelentkezem.Mindenkinek gyógyulást

Nincs jelen

#211 2005-12-12 09:58

smtomi
Tag

Tisztelt Hölgyek Úrak!

Három éve vagyok colitises, egy hónapja álapították meg, hogy chronos is vagyok. Eddig két orvossal konzultáltam itthon és Ausztriában. Mindketten csak hirböl hallottak a TSO nevü szerröl.

Amit szeretnék megosztani a Tisztelt olvasókkal: Nálam kifejezetten sokat segít ha sportolok. Ezalatt kifejezetten az extrém sportokat értem, ahol rengeteg adrenalin szabadul fel. ( mountain bike, snowboard eszement körülmények között ) Tapasztalatból mondom.  Teljes értékü életet élek, mindent eszem, mindent iszom, semmit nem tagadok meg magamtól. Ha érzem, hogy megint kezd jelentkezni a betegség, természetesen visszafogom magam, és sikerül egy hét alatt elfelejtenem az egészet.

A gyógyszeres kezelésröl meg csak annyit, hogy én is kaptam már elég mérget, de a nyáron szinte teljesen elfelejtettem minden gyógyszeremet.
Legutóbb pár hete kaptam infuziókat, és megint rendben mennek a dolgok.

Javaslom mindenkinek, hogy keressen magának valami sportot, ami eltereli a figyelmét!!!

Jobbulást mindenkinek!

Nincs jelen

#212 2005-12-12 13:47

Mancsa
Tag

Szia Smtomi!

Örülök, hogy ilyen jól vagy :)

A hozzászólásod, azonban nem jó helyre írtad, mert inkább a sport rovatba kellene lennie :)

Ne, haragudj, de próbálunk ügyelni, hogy mindig a témához ill?eket írjunk.

Köszönöm!

Üdv: Mancsa

Nincs jelen

#213 2006-01-16 12:29

optipista
Tag

Üdvözlet mindenkinek!
Mivel több levelet is kaptam, hogy nem jelentkeztem, ezért most elmondom, mi történt velem.
Tehát a tükrözés mutatott fekélyeket, a vérsüllyedés is magas volt - 50 - ezért az orvosom azt mondta, hogy a betegség fenn áll, bár õ annak azért örül, hogy a tüneteim jelentõsen csökkentek. A szövettan természetesen ugyanezt mutatta, és mindezek ellenére a vérzés teljesen megszünt, a nyák jelentõsen csökkent, és napi egy-két  székletre állt be a szervezetem.
Mindez a TSO befejezését követõ 2. héten volt. Azóta a tünetek, lassan, de tovább csökkenetek, és fokozatosan leálltam a szteroidról is - Budenofalkot szedtem, 2x1-et - elõször egyr kapszulára csökkentettem, egy hete azt is elhagytam, és jól vagyok. A Salofalkot továbbra is szedem 3x1-ben, de ennek is tervezem a csökkententését . A puffadás teljesen megszünt, és a széklet is formált.
Márciusban egy vérsüllyedést csináltatok ismét,mert kizártnak tartom, hogy a puffadás, nyák, stb. megszûnésével ne csökkent volna a gyulladás.
Azt még hozzáteszem, hogy fél éve napi 1,5 órát sportolok, és jobban vigyázom az evéssel is. Nem azzal, hogy mit eszem, inkább azzal, hogy mennyit, mert azt tapasztaltam, hogy a legrosszabb, ha tele zabálom magamat.
Szóval az orvosommal egyetemben természetesnek találom, hogy a közel húsz éve roncsolódó belem, egy varázsütésre nem meggyógyúlhatott volna meg. De annak örülök, hogy a szer abbahagyása óta is, valami hat - talán tényleg felerõsítette az immunrendszeremet - mert fokozatosan jobban vagyok.
A Katitól azt hallottam, hogy minden "szed?" egészen jól van, egy valaki esett csak vissza, de õ prosztatára olyan kúpot kapott, melyre rá van írva, hogy fekélyt okozhat. Hát okozott. 
A TV m?sor a TSO-ról Kati szerint februárban várható, értesíteni fog az idõpontról, és akkor megírom, ide a fórumra.
Hát ez van: Optipista

Nincs jelen

#214 2006-01-28 17:35

Gina
Tag

Sziasztok!
Ma találtam rá erre a topikra és végigolvastam.
El vagyok keseredve: sipolyosok tényleg kizárt a TSO? Pont 10 éve regizték nálam a crohnt, és 9 éve alakult ki az els? sipolyom. Azóta hol egy, hol több sipolynyílásom volt/van. Gyakorlatilag 1 napig nem voltam sipolymentes. Mindenfélével kezeltek már, szetonoztak is, többször kaptam már Remicadét, jelenleg is mérgeznek vele.
Elegem van már a saját b?zömb?l, hogy folyik bel?lem a trutyi:-(
Nem tudok sem németül, sem angolul, ezért nem tudok velül közvetlenül tárgyalni, ezért ismét kérdezem: a sipoly tényleg kizárt?

Nincs jelen

#215 2006-01-29 13:11

susi
Tag

Szeretném megkérdezni, hogy mit tapasztalatak azok, akik szedik a TSO-t?

Nincs jelen

#216 2006-02-03 10:49

kajak
Tag

Sziasztok ,már régen irtam a fórumba. 7 üveggel ittam meg a TSO-ból, a Chron még nem mult el teljesen , hasmenésem még mindig van de már nem görcsölök, és a sipolyok is elmúltakés gyógyszert nem szedek csak vitamint.Csontritkulásom volt és még feltehet?en ezért fáj a  hátam, de hozzáteszem naponta sportolok1-1.5 órát.Most olyan70%-osnak érzem magam de remélem ez még jobb lesz.Azt elfelejtettem , hogy a TSO mellett 2hetente járok Biorezonenciára a csontritkulás miatti fájdalmak kezelésére.1 hónap múlva megyek tükrözésre , majd jelentkezem.Jobbulász mindenkinek.

Nincs jelen

#217 2006-02-03 11:13

Melcsi
Tag

Sziasztok!

Tudna vki segíteni nekem, h mi lehet a Mo-i Crohn-Colitises Betegek Egyesületek adószáma??

Köszi!

Nincs jelen

#218 2006-02-03 11:49

aiolosz
Tag

Mo-i Crohn-Colitises Betegek Egyesületek adószáma:

APEH adószám: 182-32-819-1-43

Számlaszám: 1170601620788070 (OTP Bank)

Melcsi Szoval itt szurja ki az ember szemet :-)

Nincs jelen

#219 2006-02-08 00:45

susi
Tag

Sziasztok?

Akik szedik a TSO-t javulgatnak, mik a tapasztalatok mostanában????????????????,

Nincs jelen

#220 2006-02-08 00:50

susi
Tag

Kedves OPTIPISTA! Várjuk a TSo-ról szóló müsorral kapcsolatos értesítést!!!!!!!!!!!!!!!!! Nehogy lemaradjunk!!!!!!!!!!4

SUSI

Nincs jelen

#221 2006-02-08 15:27

Mekkelekné
Tag

Sziasztok!

Nálam a vékonybél (3 helyen) érintett chronban. A vékonybél crohnjára is a TSO?
Mert ugyebár ez nem vérzést produkáló helyek.

Köszi

Nincs jelen

#222 2006-02-09 09:42

Vicaa
Tag

Sziasztok!

Én még csak most olvastam a TSO-ról, elég sok cikket olvastam el az utóbbi napokban róla.
Érdekelne azok tapasztalata, akik már megrendelték, valóban gyógyít -e ez a "kukackoktél".
Én egyébként 3 éve vagyok Crohn-os, nem a legvészesebb típus, de ha a szteroid szedését elhagyom rögtön beindul a gyulladásos stb folyamat. Márpesig én nagyon szeretnék hamarosan kisbabát, szeroidok mellett ez pedig nem megy. Úgyhogy, ha bárkinek tapasztalata van már a szerrel kapcsolatban, akkor írjon!

Nincs jelen

#223 2006-02-09 20:07

kajak
Tag

Sziasztok.Nem régen irtam a fórumba. Arra a kérdésre hogy használ-e vagy nem a TSO ,  nálam  használ.A Chronnal 7 éve küzdök ,az elején még elég volt a salofalk utánna már csak a medrol volt hatásos, ami szétcseszte az egész csontrendszeremet. .Ugynevezett medrolfügg? lettem és mellé testen jelentkez? sipolyok ,izületi fájdalmak hasmenés stb.8 üveggel ittam meg a TSO -ból  és már nem szedek gyógyszert,ami el?tte lehetetlen volt.Nem vagyok lázas , nem kell a WC-re rohanni állandóan , nem görcsölök.A gond az, hogy  mindenkinél másképp hat és a Chron-nál pedig kés?bb jelentkeznek az eredmények.Nekem megérte , de még nem vagyok 100%-os, hátra van még4 adag+a fenntartó adag.Bizakodó vagyok

Nincs jelen

#224 2006-02-10 12:05

Tina
Tag

Sziasztok ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig nem írtam ,de millió dolgom volt bár a kapcsolatokat azért telefonon tartottam azokkal akik hívtak és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam a TSO-ról ezt én is csak igazolni tudom és még egy érdekes dolog hogy már rég nem iszom a kukackoktélt a javulás nálam igazán most érezhet?. A szövettan kimutatta, hogy
IBD beteg vagyok nem t?nt el a betegségem , de valamiért (nem tudom tudományosan megmagyarázni) normalizálodott a bélm?ködésem, nincs fájdalom, nincs vérzés és nyák és jól
érzem magam napi egy normál széklettel. Ami kimutatható volt tükrözésnél halvány fekélyre utaló foltok megmaradtak. Rengeteg stressz ért nagyon sokat idegeskedtem reggel 5-t?l este 23-ig dolgozom és a lányom most fog érettségizni DE IDÁIG NEM LETTEM ROSSZABUL.
Nem szedek semmilyen gyógyszert és szinte mindent még a kedvencemet is megehetem a csülkös babalevest, amit 10 éve nem tudtam megenni. A jöv? héten megyek kontrol labor vizsgálatra  kíváncsi vagyok a labor eredményeimre, majd beszámolok. Nagyon sok betegtársamtól halom és én is azt tapasztaltam, hogy nem mindenkinek segít az 500-as vagy az 1000 pete nálam az igazi javulást a 2500-as pete segítette igazán. Az én doktorn?m azt javasolta, hogy a tükrözés után szedjek még be, ha anyagilag bírom 4x1000 petés TSO-t. Megvallom nem ittam meg mind csak 2 üveggel, a másik 2 üveget eltettem tartalékba ha romlana az állapotom. Irjatok ha van valakinek kérdése szívesen válaszolok.
Sziasztok Tina mindenkinek ilyen javulást kívánok.

Nincs jelen

#225 2006-02-10 13:18

Vicaa
Tag

Kajak és Tina, örülök a biztatásnak, remélem egyszer Magyarországon is forgalomba kerül a TSO. Én egyébként szintén "medrolfügg?" vagyok, de a csontrendszeremnek még Hál' Istennek kutya baja. Persze nem is szeretnék idáig eljutni. Lehet, hogy a babaszülés érdekében én is megrendelném a TSO-t, de nem tudom, hogyan lehet megrendelni és milyen úton lehet hozzájutni a faxmegrendel?höz!!
/Angolul nem, de németül tudok./ Segítsetek!

Nincs jelen

#226 2006-02-10 13:29

Tina
Tag

Vicaa ha adsz egy faxszámot a megrendel?t elküldöm,de az kevés keresned kell egy
orvost aki leírja a kortörténetedet és vállalja a kezelés alatt a megfigyelésedet írj.
Tina

Nincs jelen

#227 2006-02-11 22:25

Robur
Admin (Crohn)

Meglep?dtem, hogy a Wikipédia IBD-vel kapcsolatos cikkeiben
mennyi említés van a Trichuris Suis terápiáról (vagyis a TSO-ról)

http://en.wikipedia.org/wiki/Inflammatory_bowel_disease

Nincs jelen

#228 2006-02-12 12:42

clió
Tag

Kedves Robur!
Sajna nem tudok angolul, ezért csak feltételezem, hogy a fenti címen is a TSO-val kapcsolatos beszámolók, tapasztalatok vannak, ugyan is ebben a topikban csak ez lehet.
Vagy ez is a "korpás haj" kategóriába tartozik?

Nincs jelen

#229 2006-02-12 14:06

Robur
Admin (Crohn)

Kedves clió,

Inkább tanulj meg angolul!

Nincs jelen

#230 2006-02-12 17:01

mendi63
Tag

Mi van gyerekek FRONT van? Ezt a piszkálódást tegnap este is és ma is. Nincs elég bajunk ugye?

Nincs jelen

#231 2006-02-13 07:51

Mancsa
Tag

Nincs front, csak Rob az oldal szerkeszt?je, Atyja, így néha bemorcosodik, ha ilyet írnak neki.

? már csak ilyen, de mi/én, igy is szertem :))))

Ugye, Maistro? :)

Nincs jelen

#232 2006-02-13 10:50

Tina
Tag

Zoli senki nem állította f?leg én nem, hogy meggyógyultam végleg, de ha a gyógyszerek nem segítettek akkor valamihez nyúlni kell, hát én a TSO-t próbáltam ki másnak nem kötelez? ha nem akarja, én a tapasztalatomat írtam le, nem biztattam senkit a szer kipróbálására. Viszont ami a TSO mellet szól, hogy nincs mellékhatása és minél több ember írja le a véleményét annál jobb képet kapunk a szerr?l. Talán ha két év nyugalmi állapotot kibírok az már jó számomra és újból rendelek TSO-t még akkor is ezt iszom inkább ha csak átmeneti javulás van, de nem rombolja a szervezetemet mint a gyógyszerek . Én nagyon bízok abban, hogy
magyarországon is lehet a kés?bbiekben kapni ezt a szert, és talán olcsóbb is lesz.
Üdv: TINA

Nincs jelen

#233 2006-02-13 10:50

optipista
Tag

Ebben igazad van, Zoli, én is "csak" a tünetek csökkenésér?l számolhattam be az oldalon, nem kételkedve persze, hogy akiknek nem olyan régi a betegsége, mint nekem, teljes gyógyulást tapasztaltak. De azt se feledd el, hogy ez mit jelenthet egy pl. szteroidot szed?, sipollyal már m?tött számára. Tehát az én számomra. Öt-hat évet léptem vissza az id?ben, azokat a gyógyszereket szedem csupán, mint akkor. Az életem min?sége jelent?sen javult. Tervezem, hogy nyáron megismétlem a kúrát, hátha ismét éveket mehetek vissza a betegségemben, ez így 52 évésen ugyancsak nem mindegy a számomra.

Nincs jelen

#234 2006-02-21 08:02

csurpi
Tag

Sziasztok,

Olvastam, ill. láttam egy részt "A bennünk él? vadvilág"-ról.
Engem nagyon érdekelne az összes epizód.
Nem tudjátok honnan lehetne ezeket a részeket megszerezni?
Segítségeteket el?re is köszönöm!

Nincs jelen

#235 2006-02-22 20:42

mawk
Tag

Amikor a spektrumon ment sikerült 4 részt felvennem bel?le. Köztük van az is amiben van pár perc a TSO-rol. Kiírtam ?ket DVDre. Hogy juttassam el?

Nincs jelen

#236 2006-02-23 03:01

immortal
Tag

Szevasz mawk!

Sztem több mindenkit érdekelne...Nemtod véletlen feltolni vmilyen szerverre, ahonna le tudnánk kapni? Lehet én is tudok szerezni vmi tárhely-féleséget, akkor azt közzé teszem.

immortal

Nincs jelen

#237 2006-02-24 13:17

Robur
Admin (Crohn)

Kedves Mawk,

Írtam egy privát mailt.

Nincs jelen

#238 2006-03-01 06:57

Tina
Tag

Robur nagyon szépen köszönöm a mailt kedves töled hogy gondoltár rám is
köszi Tina

Nincs jelen

#239 2006-03-28 14:04

Nory
Tag

Sziasztok!

Én március elején fejeztem be a TSO-t. Ma voltam tükrözésen, 2004 decemberében diagnosztizálták nálam a Crohnt. Kicsit meglepõdtem az orvosomon. Ugyanis õ nem hisz az ilyenekben, és rámbízta annakidején hogy mit csinálok a pénzzel.
A vizsgálatnál volt vele egy tanonc is, és úgy tûnt, hogy csak jó képet akar festeni magáról. A vizsgálat közben azt mondta, nem gyógyultam meg, és továbbra is folytatni kell a gyógyszeres kezelést. Úgy beszélt, hogy már nekem is megfordult a fejemben, hogy hülyeség volt megrendelni ezt a gyógyszert.
Viszont az elõzõ tükrözésnél látottak alapján, most sokkal szebbnek láttam az egész belet. Már január óta nem szedek semmi gyógyszert, csak a halolajkapszulákat eszem.
Anélkül, hogy meg beszélte volna velem, eldöntötte, hogy a Pentasa-t és az Imurant újból el kell kezdenem szedni. Tudni kell, hogy már szedtem az Imuran-t és 2-3 hónap után a vérvételnél kiderült hogy teljesen leromlottak a májfunkciók. A papíromra pedig már csupa jó változásokat írt.
(Elgondolkodtat a dolog, hogy elkezdjem-e szedni ismételten az Imuran-t, hisz diétát sem tartok és semmi problémám nincs.)
De így, hogy olvasgattam a tapasztalataitokat, már nincs rossz kedvem. Szerintem nagyon sokat segített nekem a TSO. :)

Nóry

Nincs jelen

#240 2006-03-29 16:24

Vicaa
Tag

Sziasztok!
Múlt héten pénteken rendeltem meg a TSO-t és tegnap érkezett meg. Ma fogyasztottam el az elsõ adagot, ha tapasztalok valamilyen változást az állapotomban, akkor majd írok. Nekem szerencsém van abban, hogy a kezelõorvosom maximális nyitottsággal állt a TSO-hoz, csak természetesen az árát sokallta, mint mindannyian. Én eddig 8mg medrolt szedtem másfél hete szedem a Budenofalkot 2x1-et. Én három éve vagyok Crohn beteg, szerencsére az én bélrendszerem még nincs nagyon rossz állapotban, de a szteroid csökkentésre rögtön aktivizálódni szokott a betegségem. Most bízom benne, hogy én is a pozitív tapasztalattal rendelkezõk táborát fogom gyarapítani és kitartóan fogyasztom a "koktélom".

Nincs jelen

#241 2006-04-27 20:23

optipista
Tag

Üdvözlet minden olvasónak, itt Optipista.
Többen hívtak vagy írtak, hogy mi történt velem azóta (2005. december) hogy befejeztem a TSO szedését.
Mint dec. végén írtam  jobban éreztem magam, de az akkori tükrözés mutatta a fekélyeket, és a vérsüllyedésem 50 volt. A múlt héten ismét vért vettek, és ma délután beszéltem meg az orvosommal az eredményt, azért írok most, mert engem is meglepett. A süllyedés 18 mm/h !!!! 10 éve nem volt 30 alatt. Most meg csak 18, ami majdnem a normális határán van, ami 3-15.
A CRP - ami ugyancsak a gyulladást mutatja - 10 mg/l, ami legutóbb 95 volt. (A normális érték 5 alatt van)
Ez azt jelenti, hogy húsz év betegség nyomai lassan múlnak, de múlnak! Napi 1-2 széklet, semmi puffadás, semmi nyák, és persze semmi vér.
Egy hónapja - mivel úgy éreztem télen nagyon elsavasodott a szervezetem- elkezdtem lúgos dolgokat enni ( zöldségek, köles, stb + Salvust iszom) ami még segített, hogy teljesen megszûnjön a puffadás és a nyák.
Szóval talán 20 éve nem voltak ilyen jó vér eredményeim, aminek nagyon örülök. A Budenofalkot már hónapokkal ezelõtt teljesen elhagytam, most pedig a 3X500-as Salofalkot csökkentettük 2X500-ra, és remélem néhány hónap múlva tovább csökkenthetem.
Hát ez van, ha addig nincs romlás, akkor nyáron jelentkezem, ha lesz, úgy elõbb.
Gyógyuljatok: Optipista

Nincs jelen

#242 2006-04-28 09:46

Worrying_friend
Tag

Köszönöm a tájékoztatót, igazán nagyon hasznos. Nem érdekel mások mit mondanak, hogyan szólják le. Ha ez a módszer - akár csak idõleges - enyhülést is, de hoz, akkor nincs az a pénz amit ne érne meg az egészség. Még egyszer köszönöm a rendszeres beszámolót és várom a következõ jelentkezésedet.

További javulást kívánok neked.

Nincs jelen

#243 2006-04-28 10:17

Ravic
Tag

Szia Optipista
Én is nagyon örülök, hogy sikerült állapotjavulásban ilyen jó eredményt  elérned.
És köszönöm a tájékoztatást   :-)  Ravic

Nincs jelen

#244 2006-04-29 13:47

Nory
Tag

Szia Optipista!

Elolvastam amit írtál, és nagyon örülök, hogy ilyen eredményeid születtek, mert így már biztos vagyok benne, hogy nekem is ez hozta a javulást. Én márciusban hagytam abba a TSO-t, és a tükrözésnél igaz nem mutattak ki gyulladást, de akkor már 3 hónapja nem, szedtem gyógyszert. Szinte ugyan ezek az eredményeim lettek, kisebb eltérésekkel. Ebben az évben csak párszor jött vissza a betegség, és szerintem az is csak az idegeskedés miatt, mert most vizsgázok.

Ezek után én tudom ajánlani mindenkinek a TSO-t

Nincs jelen

#245 2006-04-30 08:48

leila
Tag

Üdvözöllek Optipista!

Nagyon örültem az újból megtapasztalt egészségednek. A javulásod remélhetõleg tartós lesz.
DE! Szeretném megkérdezni, hogy mi lesz azokkal akiknek még mindig kényszerûségbõl csak a megszokott gyógyszeres kezelés jut? Azért neked irányul a kérdés, mert tudom, hogy iró vagy. Talán egy jól sikerült levél a crohn-colitis társaság felé, esetleg az egészségügyi miniszternek, megtenné a hatását, hogy ezt a gyógyszert a betegek érdekében törzskönyvezzék Magyarországon is. Talán a miniszterünk nem is tud róla, hiszen annyi problémája van ami biztosan megoldatlan. Nem tudom mennyi beteget érint, de pl. amit a férjem szed Pentasa és Medrol igen sokba kerül a TB-nek. Vagy sejtsek valami más érdeket e gyógyszerek forgalmazásával? Hiszen köztudott, hogy a gyógyszergyártók nehezen mondanak le a hosszú távú gyógyszerforgalmazásukról és valljuk be ez bizony üzlet. Méghozzá nagyon jó üzlet. Ez amit én most leírtam messzebbre is elvezetne, akár megemlíthetném Dr Lenkei Gábor könyvét A cenzúrázott egészségrõl, de én most a fenti kérdést intézem ahhoz aki esetleg még tenni tudna valamit a sorstársaiért.

"Ha egy szervezet túl mereven ragaszkodik a régi módszerkhez, a tegnap gyógymódjai a holnapi betegségek okozóivá válnak."

Ed Oakley és Duog Krug*

Nincs jelen

#246 2006-05-01 11:54

optipista
Tag

Nem tudom, mit válaszoljak erre. Az egészet nem értem. Talán  Németországban sem támogatott a szer. Többször beszéltem - TSO rendelés kapcsán  - a gyártó cég képviselõivel. Egyszer sem kérdezték, hogy mi van velem, hat-e, semmit nem mondtak a szerrõl, csak azt, hogy utánvét elküldik, ha megrendelem.
Mintha félnének reklámozni, mintha nem érdekelné õket semmi, csak az, hogy ma még küldhessük a megrendelõnek, mert ki tudja mi lesz holnap. Ebben a helyzetben szerintem csupán annyit tehetünk, akik szedjük, hogy mondjuk el az orvosunknak az eredményt, és bátorítsuk, hogy mesélje tovább.
Az én orvosom, mikor elkezdtem szedni még nem hallott róla, pedig egy bp-i fõorvos, mostanra már több helyrõl jöttek hozzá a hírek.
Szóval az az érzésem, hogy maga a gyártó nem nyit semerre, így innen, nekünk, szinte lehetetlen ez. Lehet, hogy a gyógyszergyártók megfenyegették? Fogalmam sincs, csak az a furcsa, hogy ilyen sikerek után valami apró német településen kuksol, s amikor azt ajánlottam, hogy magam mennék a szerért - kiváncsi voltam hol gyártják - ijjedten/mogorván utasítottak el, mondván, hogy erre nincs lehetõség, majd õk elküldik.
Tehát hogyan ajánljunk mi valamit a magyar egészségügynek, amit maga a gyártó is kvázi inkognitóban készít? Nem tudom, nem értem.
Üdvözlettel: (ez ügyben pesszimista, amúgy) Optipista

Szerkesztette: optipista (2006-05-01 11:56)

Nincs jelen

#247 2006-05-01 15:58

leila
Tag

Köszönöm, hogy válaszoltál, de utána néztem még , hogy egyáltalán mi van még a neten errõl a témáról. Ez a cikk amit ide bemásolok 2004-ben keletkezett:

Féreggel gyógyítják a bélbetegséget

A University of Iowa kutatói szerint parazita férgek segítségével hatékonyan kezelhetõ a gyulladásos bélbetegség, számol be a BBC.

A Crohn betegség oka a szervezet túlzott immunválasza a bélrendszerben élõ baktériumokra. A fejlett országokban, ahol ritkán fordulnak elõ bélférgek, relatíve magas a gyulladásos bélbetegségek aránya. Ezzel szemben a fejlõdõ országokban, ahol a férgek petéi gyakran elõfordulnak az ivóvízben, ételben, levegõben és állatokban, ritka a Crohn betegség. Az orsóférgek és szalagférgek szemben a galandféreggel nem okoznak súlyos megbetegedést, és nem terjednek el az emberi szervezetben.

Az egyetem kutatói 29 Crohn beteg bevonásával végezték vizsgálatukat, melynek során a betegek szervezetébe juttatott férgek segítségével 24 óra alatt jelentõs javulást mutattak a paciensek. A betegek átlagosan négy éve szenvedtek a bélbetegségtõl, a hagyományos gyógykezelés nem hozott eredményeket. A résztvevõk 24 héten keresztül minden harmadik héten kaptak kezelést, melynek során mintegy 2500 ostorgiliszta (Trichuris suis) petét nyeltek le.

A Gut lapban ismertetett eredmények szerint a betegek tünetei jelentõsen javultak, 95 százalékuk teljesen tünetmentesen zárta a kezelést. A rendhagyó gyógymód során nem mutatkoztak mellékhatások, a legnagyobb javulást azok a résztvevõk érték el, akik párhuzamosan immunszupresszánsokat szedtek. A bélférgek ugyanezt a hatást váltják ki, gyakorlatilag csökkentik az immunválasz hevességét, így a gyulladás mértékét.

A kutatók úgy vélik, módszerük akár a hagyományos gyógyszeres kezelések mellett, vagy azok alternatívájaként hatékony lehet a gyulladásos bélbetegség gyógyításában. Ugyanakkor elismerték, hogy további vizsgálatok szükségesek az eredmények megerõsítésére, illetve a kezelés biztonságosságának tesztelésére.

2004-12-15 14:51     Forrás: FlashNews

A hangsúly a hatékonyságon van és hihetetlennek tartom, hogy ezt egy épeszû és tisztességes orvos nem szeretné, hogy a betege meggyógyuljon. Egyszerûen nem tudom felfogni ésszel, és roppant dühös vagyok!

Nincs jelen

#248 2006-05-02 10:02

optipista
Tag

Hát éppen ez az! Én is ezt mondom, ez egy 2004-es cikk. És azóta? Miért hallgat minden gyártó errõl?
Optipista

Nincs jelen

#249 2006-05-02 13:18

Kata
Tag

Sziasztok!
Most olvasok elõször a TSO gyógyszerrõl, és igencsak meglepnek az eredmények! Szerintetek a sipolyokat is gyógyítaná? Ha van valami anyagotok róla, vagy hogy hol lehetne utánaérdeklõdni, elküldenétek nekem? Kb mit jelent ez a magas ár, amit emlegettek? A címem: nemeth.kata@t-online.hu; várok minden anyagot vagy elérhetõséget a TSO kapcsán, hogy megismerjem kicsit ezt a gyógyszert, mert még nem hallottam róla semmit.  Köszi

Nincs jelen

#250 2006-05-04 15:28

barna-by
Tag

Az ára 250.000 Ft felett van, ha minden igaz.Kintrõl kell behozatni németországból.Azt, hogy gyógyitja-e a sipolyt, abban nem vagyok biztos.A férgek inkább a belet "takaritják" mint bezárják a sipolyjáratokat.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb