#10301 2009-07-09 06:53
- Szuszidi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Gyilkos! Csirke gyilkos! Van magának szíve? Leöldösi azokat az aranyos kapirgáló kotkodáló tollas lényeket! :)
Nincs jelen
#10302 2009-07-09 09:25
- pasek
- Tag
Szuszi!
Azokkal az "aranyos kapirgáló kotkodáló tollas lényekkel" lesz nekem még egy kis elszámolni valóm..
Tegnap este le akartam fényképezni, hogy mint ténykednek éppen némi ennivaló kihelyezése után, és ahogy hajoltam le..
Tartom a telefont, készülök az exponálásra, mikor az egyik oldalról becsörtetett a képbe és úgy megcsípte a bal kezem középsõ ujját, hogy hirtelen még azt a bizonyos nemzetközi kézjelzést se tudtam megtanítani neki. Már régebben megfogadtam, de most már tényleg ahhoz a drasztikus tanítási módszerhez fogok folyamodni, hogy amelyik megcsíp, annak szigetelõ szalaggal megjelölöm az egyik lábát, és Õ lesz a következõ áldozat :D
De sikerült lefotózni, ezen az látszik, mintha a csirke Spok kapitány parancsára éppen fénysebességre kapcsolna, magyarul egy elmosódott csirke színû paca láccik csak. Többet próbálkoztam még fotózni, de nem lehet állítani a záridõt a telefonon, így aztán valamelyest mindegyik képen oszcillálnak a szereplõk :(
Kivéve!
Elõtte a papagáj lakosztály lett megmozgatva egy kicsit takarítás végett, és kihasználtam az alkalmat, íme az õrzõ-védõ kispapa. Az odu tetején látszik Kleki, Petrát meg higyjétek el tényleg benn van az oduban és kotlik.
Elvileg kevesebb mint egy hét és elválik mi lesz belõle
Szerkesztette: pasek (2009-07-09 09:30)
Nincs jelen
#10303 2009-07-09 09:46
- kitti60
- Tag
Ohh..Sziszi az a derék legény..odavan értem mostmár :P A másik segitségem most itt hagyott egy hétre de sokat segit rendes tõle :) de nekem nincs sok erõm tanulni..olyan jo ez a nyár és lusta vagyok bevallom..de kellene pedig tanulgatni :P De még van idõm majdcsak összekaparom magam :D
Nincs jelen
#10304 2009-07-09 10:15
- Nita
- Tag
Sziszi! Na ez jó volt..én meg a "dekoltázsom" :D:D Ha én azt ki akarnám rakni nem vennék fel semmit :P
Finom fogalmazva is mellesleg nem vagyok eleresztve, marad a tanulás :) Ártatlan pislogásommal se megyek sokra most. Jó szórakozást nektek a hétvégére!
Pasek! Én azért kicsit aggódóm mi lesz késõbb...... egy végzetes napon reggel felkelsz és rájössz, hogy elfogytak az "áldozatok" :) :)
Nincs jelen
#10305 2009-07-09 10:57
- pasek
- Tag
Nita!
Lehet perverznek tartasz, de én önszorgalomból gyötröm magam az ACCESS-el :P
NorthWind Üzletház..
Most mértem le, van egy A4 és A5 közötti valamilyen formátumú könyvem, ez 3,8 cm vastag, ha a lábamra ejteném, akkor visítanék.
Szóval mosmá' tudom, ha a "relációs adatbázis-kezelõ rendszer" megakaszt valahol, akkor kihez is forduljak segítségért :D
Nincs jelen
#10306 2009-07-09 12:17
- judy1981
- Tag
Annyiszor hozzáfogtam már Access-t tanulni, de nincs hozzá türelmem. Anno én még a FoxPro nevû AB kezelõ rendszert tanultam, és mint kiderült, csak azért, mert a tanár csak ahhoz értett :( A Fox-Pro már nem is megy XP alatt (lehet újabb verziója menne), így marad az Ecxel, ha valami kell. :P
Nincs jelen
#10307 2009-07-09 12:20
- roor
- Tag
Halika!
Nita,Pasek,Judy ha ilyen csúnyán beszéltek kidoblak titeket!!!!!:D:D:D:D:D:D:D
Elképesztõ,szegény kis fenség nem beszélni ezt a nyelvet,ti meg folyamatosan idegenül beszéltek.:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#10308 2009-07-09 14:25
- zolcsi
- Tag
Henikém tanuld meg õket.Egy jó uralkodónak mindenhez konyítani kell.:D
Nincs jelen
#10309 2009-07-09 14:26
- roor
- Tag
Halika!
Zolcsi az uralkodónak semmihez sem kell konyítania,pont ez benne a buli.:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#10310 2009-07-09 14:56
- judy1981
- Tag
Zolcsi: a számból vetted ki a szót :D
Roor: így tanulod meg õket :D
Nincs jelen
#10311 2009-07-09 15:39
- zolcsi
- Tag
Ezek szerint csak "uralkodó" vagy roor és nem "jó uralkodó"?.:D:D:D
Nincs jelen
#10312 2009-07-09 17:11
- Nita
- Tag
Pasek! Nem asszem ezen a téren nem vagy perverz talán :)
Azért az korai hogy hozzám fordulj ha elakadsz, de nekem is tetszik ez a program, Judy az exelnél ez izgalmasabb, és nekem talán kicsit könnyebben emészthetõ is.
És roor igazad is van, hiszen, ha ilyenre van szükséged majd szólsz és megcsinálják az alattvalók nem? :P
Nincs jelen
#10313 2009-07-09 18:52
- roor
- Tag
Halika!
Zolcsi ekkora fenségsértést hogy én esetleg jó uralkodó akarok lenni!!!!
Felháborító!
Én vagyok a legádázabb,legvérszomjasabb uarlkodó!:D:D:D:D:D
És igen,Nitának igaza van,ha majd kell megcsinálják az alattvalók!:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#10314 2009-07-09 20:31
- aiolosz
- Tag
Nita írta:
"..Jelentem olvasok meg minden, de rengeteg a melóm és szombaton vizsgázom így nagyrészt ha itt ülök arra gyakorolok (Access)...."
Nita, az "Access"-rõl jutott eszembe....
Many, many years ago, elmentem egy ECDL tanfolyamra. Úgy 2002 körül lehetett tán. A tanfolyam résztvevõinek a nagy része gyerekeim, más része unokáim életkorú volt :)
Ja, nem is sima tanfolyamra, hanem szakosítóra mentem, ami szakmai képesítést is adott, de ahol szóbeli vizsga is volt. Nos, jött a vizsga. A vizsgabiztos padlót fogott, amikor engem meglátott, nem gondolta, hogy lesz olyan fószer, aki nálánál is idõsebb. Na és vajon milyen tételt húztam....az internet ismertetését :D Megkérdeztem, hogy használhatom-e a saját homepage_m az illusztráláshoz ... :D
Megjegyzem,soha a büdös életben nem kellett használnom az Accesst, de jó szórakozás volt.
Nincs jelen
#10315 2009-07-09 21:20
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, hát itten vagyunk végre, mármint Lisáéknál! Nagyon jól érezzük magunkat, Dani eddig csak a pasekék minitévéjét (vagy mi is az a monitorszerû izé..) nyuvasztotta ki (azaz, véletlenül lesodorta a földre :D). SZóval. A bükki tali színhelye ezéven is gyönyörûséges, pityike egy nagyon aranyos fiú, és Lisa (kutya) minden tiltás ellenére Dani kedvence :D :D :D Ettünk bográcsgulycsit, ittunk ágyaspáleszt és sooook borocskát, most pedig a mai nap áldozata süldögél a grillen (egy pipi, amely lassúbb volt a többinél, látjátok, a végén télleg csak egy maradhat :P, mivel Pityinek természetes halál lett megígérve... :P). Ja Lisa nagyija alkotott ám fincsi sütit, linzert meg túrókrémest, nagyon finom mind. Voltunk a boltban is, ahol Dani tojásokat akart csórni, de idõben észrevettük a ténykedését. :D :D :D Igy nem tört tojás, a becsület megmentve! :D
Jóéjt! :D
Nincs jelen
#10316 2009-07-10 05:54
- Szuszidi
- Tag
Akkor nem csak csirkét nyuvasztott Pasek hanem monitort is. Minek ez a kapkodás azt ma is a földhöz verhette volna. ;)
Nincs jelen
#10317 2009-07-10 14:25
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
egy gyors jelentkezés:
- képzeljétek, elértem az 50 kg-t! (igazából már egy kicsit túl is léptem rajta)
- Bazsi szeme nem javult most ,így a köv. 2 hétre már megint ragasztani kell :( . Ja, és nem hajlandó a villácskákat mutogatni, mondta a dokinéninek, hogy õ a számokat akarja olvasni mert a villákat nem szereti. Dokinéni meg nem nagyon hitte, hogy 4 évesen a számok menni fognak, de nem hozott rám szégyent! Hiába, matematikusnak készül. :D (De hogy ezt honnan vehette??) erre sosem bíztattuk...
Lisa: megkaptam, köszike, és fog menni levél is hamarosan, csak hát -most már- tudod, nem vagyok valami villámgyors. De mindenképp írni fogok még.
Judy: csak kitartás, tanuld az Access-t, nem olyan vészes. Anno mikor még tanítottam és nem itthon üldögéltem, a gyerekek kifejezetten utálták, de azért egy keveset mindegyik fejébe sikerült beverni.
szép napot, pussz!
Nincs jelen
#10318 2009-07-10 21:22
- Móni78
- Tag
Ágica! Gratulálok a sikeres hízásodhoz! Nagyon okos a kisfiad! Az én fiam is ilyeneket produkált pici korában, a babakocsiba toltam õ meg hangosan olvasta a házszámokat! Most matek szakos osztályba jár.
Nincs jelen
#10319 2009-07-11 21:35
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, megjöttünk (sajnos) Lisáéktól, s innen is hadd köszönjem meg, hogy ilyen szépen vendégül láttatok, külön köszke a fincsi kajákat, és a törõdést! :D Igaz ugyan, hogy egy csirke tuuuudom, kiskakas) megszivta velünk a dolgot, dehát ez az élet rendje! :D :D :D
Csalódás: Lillafüreden nem is lehet fürdeni!!!!! :)
Mégegyszer: köszönjük ezt a csodás három napot! :D
Nincs jelen
#10320 2009-07-12 11:59
- Lisa
- Tag
Sziasztok,
Egyelõre csak annyit (a magam részérõl), hogy nagyon jól éreztük magunkat az "izgága családdal" minden tökéletes volt azon kívül, hogy rövid volt.
Nagy élmény lesz azoknak akik Danikát megismerhetik majd augusztusban (jó meg háááát az anyukáját is :D :D :D )
Majd pasek úgy is a szokásos rege mondjára leírja pontról pontr mi, hogy volt. Ebben Sziszivel egyeztünk meg, hogy Õt nem tudjuk lefölözni :D :D :D
Mindenkinek jó pihenést.
Nincs jelen
#10321 2009-07-12 21:05
- roor
- Tag
Halika!
Sziszi köszi,Lisa puszi,Tyúkanyó gondolás neked!:D
pá
Nincs jelen
#10322 2009-07-13 09:54
- Györgyina
- Tag
Rorrbaby köszönöm a gondolást.
Nincs jelen
#10323 2009-07-13 11:48
- pasek
- Tag
Jónapokat!
Megígérék a jányok, névszerint Lisa és Sziszi hogy írok a hétvégérõl.
Csütörtökön a megérkezést követõen Sziszi párja a segítségemre volt, hogy megörökítse "dexterkedésem" :D Vagyis HD minõségben felvette kamerával, ahogyan bemegyek, egy áldozattak a kezemben kijövök, kezembe veszem a baltát és fröcsköl a vér..
Utána eljött eddigi életem legtökéletesebb csirkebontása, olyan szépen egyben maradt minden, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Végül a tollatlanított, beletlenített kishaver a kertigrillen végezte. Némi hagymás-petrezselyemleveles-kapros páclével megkenegettük a hónalját, meg minden hajatát, ez lett a napolaja a grillen.
Miután agyoncsapódott a kakaska, Lisa rittyentett egy igen finom gulyást bográcsban az udvaron, errõl tett fel Sziszi képet, vagyis arról, amint Dani meri merni a gulyást a bográcsból. Persze evés elõtt még bemutattuk Danikának Pityeszt, nem tudom melyikük pislogott nagyobbakat eleinte a másikra. Danikának nagyon tetszett, Pityesz meg valljuk meg szinte csak a mozgó dolgokat látja.
Melcsi, lehet neki is a gyogyiktól romlott a látása? Neeem, õ alapból szemüvegre szorulna, de hogy nézne ki szemüvegben. Kontaktlencsét meg nem kap, válság van, erre nem költünk :P
Pénteken meló után találkoztam a csapattal Miskolcon, irányultunk Tapolcára. Miskolcon a bevásárló nagyistenség gyomrában, amit PLÁZÁNAK hívnak, Danika felpattant egy 100asé rodeózó kisautóba, de sajna nem nyerte meg annyira a tetszését, így idõ elõtt kikívánkozott belõle.
Ha belefértem volna, esküszöm szívesen befejeztem volna helyette az etapot.
Tapolcán elõször nyomtunk egy nagy kört a bobon, errõl készültek képek is, majd nyomultunk a barlangfürdõbe.
Nyomultunk volna, mert hatalmas sor állt, ugyanis 16 pitty-pitty volt éppen és innentõl olcsóbb, ezért boldog boldogtalan a sorban állt.
Persze mivel idõmérõs karórával lehet benn lenni, és nagy lett volna a beáramlók tömege a kiáramlókhoz képest, kevés volt az óra, így mindenki elkezdett anyázni. Erre -csak hogy moderálják már magukat, meg remélve hátha egyen-ketten odébbsomfordálnak- úgy félhangosan eleresztettem, hogy ha ekkora a hiszti a beléptetéssel, nekem az lesz az elsõ, hogy belehugyozok a medencébe.
Hátra is fordultak páran rosszallóan, páran elmentek, panaszkönyv is elõkerült, de hatásos volt, mert megindult a sor.
Itt üzenem Szisziéknek, hogy amikor olyan önelégült pofám volt a csillagteremben, akkor váltottam épp valóra a kapunál tett ígéretem :D:D:D
Fürdõ után nyomtunk még egy karikát a bobon, persze fék nélkül, és ész nélkül, ugyanis eszetlenséget csakis ész nélkül szabad csinálni.
Utána nyomás haza, nagymama fánkja, húsleves a dexterkertbõl szerzett alapanyagból, székelykáposzta, meg pezsgõ némi ágyas barack pálesz és borocska kíséretében.
Nem, Danikának nem adtunk belõle, mármint a fentebb sorolt nedükbõl, most lehet mondani, hogy irígy kutyák vagyunk. Vau-vau.
Szombat nyugisan telt, sajnos már a búcsú íze lengte be a napot, s mivel késõn keltünk és minden ennek szellemében idõben kitolódott hát semmi hivatalos programot nem csináltunk, csupán punnyadtunk.
Örülünk Sziszi, hogy vendégül láthattunk Benneteket, nagyon jól éreztük magunkat, reméljük senkinek nem szegtük kedvét semmivel.
Ja, és a fürdõben a buborékok is én voltam :D
Nincs jelen
#10324 2009-07-13 12:48
- Lisa
- Tag
Sziasztok Mindenki!
Mondtuk mi, hogy neki jobban megy :D
Nagyon -nagyon hiányolom az embereket! Ki-merre csatangol? Azért remélem egészségileg nem rossz a helyzet sehol.
Picit illene jelentkezni! :)
A magam részérõl, jól vagyok pihenem ki a takarítás fáradalmait (volt mit , hogy a lehetõ legjobb legyen minden :D ) és próbálok nyári gyakorlatra bejelentkezni ugyanis, idén már az is kötelezõ. Meg hát az angolra is vissza kellene sonfordálni, dehát ezek mind tervek. :D
Nóri: megkaptam a mailt, de nem élünk a lehetõséggel a talira szánt ajándék a többieknek, ott lesz bepróbálva!!! :D
Azt hiszem nem nagyon sorolnák neveket pedig van bõven : Luci, Nita, Pilli, Linus, Zotyesz, Norbi...szóval õszintén remélem, hogy a nyár viszi el az idõtöket és nem a betegség :(
Mindenkinek nagy üdv.:Lisa
Szerkesztette: Lisa (2009-07-13 12:49)
Nincs jelen
#10325 2009-07-13 17:23
- Melcsi_
- Tag
:D:D:D:D:D:D:D
Tartottam 10 perc szünetet így munka közben, és felnéztem ide, jól tettem, Paseknak megint sikerült úgy megnvettettnie hogy a fél iroda hülyének néz. :D:D:D
Pasek: "vak tyúk is talál szemet" nem kell neki se szemcsi se kontaklencse :D
Linus jelentkezz :D Napokban dobok majd rád mailt, hogy hogy legyen az augusztusi leutazás, jössz vagy sem stb :D
Itt minden ok, csak sok a meló, apumat holnapután mûtik, aggódom, msot ezek a dolgok kötnek le.
pussz.
Nincs jelen
#10326 2009-07-13 18:52
- Norby1
- Tag
Sziasztok
Gyorsan jelentkezem én is Sok újdonságot nem tudok mondani azonkívül hogy minden rendben nálam Várom már nagyon a nyaralást hogy végre pihenjek is egyre kicsit Öregszem egyre gyorsabban fáradok :D
Legyetek jók
Nincs jelen
#10327 2009-07-13 19:01
- sziszi32
- Tag
Pasek, ez szép volt... mármint a vallomás. :D És akkor még volt képed este ártatlan arccal bámulni Dani hasfájását, aki nagyokat kortyolt párszor a medence vizébõl, és mi azt hittük, a klór zavarta meg a pociját... :P
No, de ne félj, mert én meg az ún. római medencében (mitõl is volt az? még mindig nem jöttem rá, hogy ott másképp állt a barlang fala, olyan rómaiasan, vagy mi? :D) tettem le névjegyem, folyékony sárga tintával írva... :D :D :D (nem is igaz, fúúúúj, voltam szépen vécén, ne féljetek! :D :D)
Nincs jelen
#10328 2009-07-13 19:11
- Lucifer
- Tag
Halihó!
No vagyok én is!!:P:P
Sziszi!
Mi nem cseréltünk véletlenül gyereket???:P:P
Te is nagyon szeretsz festeni és nagyün ügyes is vagy , de a Roli sokkal ügyesebb nálad!!:P:P:P
Ma a Niki elõlhagyta a temperáját és a Rolinak nem is kellett több gyorsan ki is használta a helyzetet , rácsapott és iszonyú gyorsasággal össze is kent vele mindent.:P:P
De ezzel még nem fejezte be a mûvét mert a fürdõkádba beleöntötte a tusfürdõ felét amitõl olyan szép piros szine lett és azt hittem enyhén véres vizben fürdõk!!!:P:P:P
No , de jött még afolytatás mert elõvette a fogkrémet és gyorsan kipingálta vele magát!!!:P:P
Ennyit mára!!!
A táboroknak vége itthon van minden gyerekem , a pihenésem elmarad és a hajamat is lassan festenem kell mert beleõszülök ebbe a szünetbe.:P:P:P
Mikor kezdõdik már a suli????????:(:(:(:(
A hétvégém nagyon jó volt voltak vendégeim akiknek nagyon örültem!!!!!!:P
Mindenkinek puszi és vigyázzatok magatokra!!!
Nincs jelen
#10329 2009-07-13 21:39
- sziszi32
- Tag
Luci: ez a gyermek egyre jobban tetszik nekem, mármint a legkisebbed! :P :P Bár lehet, hogy ha az enyém mûvelt volna iesmiket, akkor apucija kiporolta volna a nadrágját, amikor a feneke is benne van! :D :D :D
Nincs jelen
#10330 2009-07-14 09:05
- pasek
- Tag
Nagyszülõk lettünk!!!
Boldog nagymama és nagypapaként örömmel tudatjuk a kedves rokonokkal és ismerõsökkel, hogy 2009. július 12-én este valamikor meghallottuk unokánk csipogó hangját.
Neve még nincs, mert nem tudjuk hogy hím é avagy tojó.
Annyit lehet tudni róla, hogy sip-sip-sip......sip-sip-sip
Az anyuka jól van, nagyon el van foglalva a fiókájával, a büszke apuka pedig ugyanúgy a szülõ/gyermekszoba tetején strázsál, nem igen enged oda senkit.
Köszönjük a nevükben is az drukkolást, amint a kismama és a kispapa engedi a látogatást, megosztjuk veletek az unokánkról készült fényképet is.
"..e örö i bódottá, eá örö i bódottá.."
Nincs jelen
#10331 2009-07-14 09:08
- Lisa
- Tag
Sziasztok,
na tessék gyerekcsere??? Mik nem történnek itt :D Luci: nem készítettél véletlenül képeket a festõi mûrõl? :D
Húúú hááát a suli még nagyon odébb van :( csak KITARTÁST!!!
Roor: tényleg nem is kérdeztem jól telt a hétvégétek? Remélem sikerült a kikapcsolódás!
Zsenikém: örülök nagyon, hogy minden ok. Nálad, és , hogy várod a nyaralást. Mivel a talira nem jösz, így lógsz nekem egy túrával még ide , ahogyan tavaly említetted (tudod nem felejtek) Üdv. otthon mindenkinek! Képeket készíteni ám :D
Sziszi, pasek: Tessék befejezni ezeket a "pipikélõs" sztorikat, mit fognak így gondolni rólunk (ugye mi is ott voltunk) szóval csak nyugi és nem gondolni semmi rosszat errõl a két "pipikélõs szájhõsrõl" !) :D :D :D
Igen melegnek ígérkezik, ma is a nap, még szerencse, hogy nem kell kényszerbõl kinn lennem.
Szép napot!!!
Szerkesztette: Lisa (2009-07-14 09:10)
Nincs jelen
#10332 2009-07-14 10:13
- roor
- Tag
Halika!
Elõkerültem,egy csudijó hétvégén vagyok túl.:D:D:D:D:D:D
Poci rendben,kedv rendben,én is rendben,csak melegem van,de ez láblógatás közben nem zavar,amúgy meg nem foglalozom vele.:D:D:D:D
Happy az élet gyerekek!(Feltéve ha be van véve a lesz@rom bogyó.:D:D:D:D:D:D )
pá
Nincs jelen
#10333 2009-07-14 15:47
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Sziszi!
:P:P:P
Kiporolni a fenekét???Majd ha nagyobb lesz és persze ha hagyja mert most még a pelus felfogja!!:P:P:P
Lisa!
Fotó??No nem!!:PElég volt a takaritás utánna nem , hogy még kép is készüljön róla!:D:D:D:D:D:D:D
Pasek!
Nagyon örülök ennek a jó hirnek és szivbõl gratulálok nektek , hoyg nagyszülök lettetek!!!!:P:P:P
<kép>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Nincs jelen
#10334 2009-07-15 08:23
- Norby1
- Tag
Lisa vétek lenne kihagynom a meghívásodat és megpróbálom úgy szervezni az augusztusi szabimat hogy beleférjen legalább 1 nap Bükkszentkereszt
Nincs jelen
#10335 2009-07-15 20:43
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Mi ez a pangás fiatalok???:P:P:P
Merre vagytok???
Se reggel , se este nem leszünk ám igy jóban!!:D:D:D:D:D:D
Tessenek jönni mert izzitom ördögi pálcámat és lesz itt nagy irrrrrgum - burrrgum!!:P:P
Nincs jelen
#10336 2009-07-15 21:41
- Györgyina
- Tag
Lucikám, megszólitottál, "fiatalok" itt vagyok édes barátnõm.
Nincs jelen
#10337 2009-07-15 23:29
- sziszi32
- Tag
Szia kedves Luci, bevallom, én is csak benézegettem, hátha írt valaki valami érdekeset... :D :D :D
Nálunk semmi jó, Daninak a teszkó klimája megszállta az egyik szemét, alunni se akar, még mindig fenn van, és ez már egy pár napja igy megy... :( Olyan fáradt vagyok már ettõl, megjavulhatna ez a kölök nekem egy kicsit, és csak néha úgy tehetne, mint a többi gyerek, este nyolckor szunya, meg ienek... :)
Jóéjt! :D
Nincs jelen
#10338 2009-07-15 23:34
- én
- Tag
Sziszi! Ezt Danival kéne megbeszélned. Biztosan hallgatni fog rád! :D:D:D
Nagyon meleg van. Nem tudom, hogy fogok aludni. Ha kinyitom az ablakot, döl be a meleg és a szúnyogok. Azt hiszem, hogy jön a vizes törülközõvel való alvás!
Lisa! Pasek! Várjuk a képeket az unokáról!
Jó éjt kívánok!
Szerkesztette: én (2009-07-15 23:35)
Nincs jelen
#10339 2009-07-16 08:06
- pasek
- Tag
én!
Sajnos a kismadárról még nem tudok képeket feltenni, mert nem tudom még lefotózni, benn van az oduban, anyukája és apukája nagyon õrzi-védi.
A napokban belestem egy tükörrel az odu bejáratán. Petra hátát láttam, amint a fiókát takargatja, meg két tojást, vagy annak a tojásnak a két felét, amibõl a fióka kikelt. Most az a helyzet, hogy a szülõk kapnak fõtt tojást aprítva, meg vitaminos magkeveréket, ugyanis õk visszaöklendezve etetik a csemetéjüket.
Naponta azért szoktunk beiktatni annyi idõt, hogy bemegyünk hozzájuk, és hallgatózunk, hogy hogyan csipog a kicsi, meg hogy csipog e még egyáltalán. Azt olvastam a Nitától kapott papagájos kisokosban, hogy az elsõ 6-8 nap még kritikus lehet, amíg ki nem nyílik a kicsi szeme.
Vasárnap körül már kb lejár ez az idõ, akkor be fogok nyúlni az oduba, és ki fogom halászni a tojáshéjat, vagy az esetlegesen benn lévõ záptojást, mert ha már nyitott a szeme a fiókának, jobban mocorog, s ha van záptojás, azt széttörheti, és akkor neki az nem túl jó, ha abban fetreng.
Szerkesztette: pasek (2009-07-16 08:07)
Nincs jelen
#10340 2009-07-16 10:07
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, olyan hõség volt éjjel, hogy csak na! :( Alig aludtam valamit, nyûgi vaok, Dani már megint bekapcsolta a mamma miát, ez már naponta háromszor is megtörténik. Tuuuuudom, ne engedjem meg neki, de a hõségtõl nem lehet kimenni játszani, sétálni, boltba se viszem ebben az idõben, strandnak "lõttek" (zuram dolgozik), a házban meg egy ekkora gyerkõc számára dögunalom a lét.. igy megy a mamma mia agyba-fõbe. :)
Jó volna, ha már este hét óra lehetne, bár itt tegnap este fél nyolckor is 33 fok volt még. Semmi bajom nem volna a hõfokkal, ha egy tengerparti ház teraszán ihatnám kávém! :D :D :D
Többiek, merre vagytok? Remélem, mindenkinek akadt alkalma a hûsölésre! :D :D
Nincs jelen
#10341 2009-07-16 11:46
- judy1981
- Tag
Jelentem vagyok!
Tegnap Edéékkel elmentünk a Hegyaljára, és baromi jó volt. Fõleg a Kispál koncert. :D Bár a reggel már nem annyira :P 4,5 óra alvás után jöhettem dolgozni :( A kávé tart életben :D
De azért az iroda mögötti óvodások lejjebb vehetnék a hangerõt. Vagy menjenek már ebédelni, csak egy kis csöndet kérek.... 5 percenként ordít valamelyik gyerkõc, hogy "Óvónéniiiiiii...." és mellé krokodilkönnyek, majd óvónéni ordít, hogy ne veszekedjenek. Aranyosak a gyerekek, meg minden, de ilyen mennyiségben... károsak :P Tiszta jó lehet óvónéninek lenni. Ezek egész nap csak pletykálkodnak, néha megszakítva egy kis fegyelmezéssel. Most az 5 percet javítanám 3 percre.
Nincs jelen
#10342 2009-07-16 12:09
- pasek
- Tag
Judy!
Irígyellek Benneteket a Hegyalja fesztivál miatt :(
De amit írtál, arról eszembe jutott, hogy laktam én is óvoda mellett. Lakótársam diplomamunkát készített, de az ovisok menetrendszerûen minden nap elkezdtek rosszalkodni. Az egyik elkezdett sikítani, mert úgy gondolta, hogy ez jó, vagy mittomén, de ez arra sarkallta a másodikat, hogy ha má a cimbi ordít, akkor én is, aztán a harmadik felkapta a fejét, hogy ketten ordítanak, biztos valami baj van, hát nekikezdett õ is. S villámgyorsan ordított az egész óvodaudvar...
S miután hazamentek az ovisok, az épületben ekkor kezdõdött a zeneiskola.. Csupán skálázás, dob oktatás, zongorán gyakorlás, valami fúvós istencsapása szóval minden volt, mint karácsonykor.
S amikor ennek vége lett, és leszállt az éj -mert ugye nem lehetett csukott ablaknál aludni- premierbe hallottuk, hogy szól egy autó vagy lakásriasztó, avagy egy vehemensebb menyecske hogyan reagál arra, ha a zura meg õ a lepedõn akrobatikáznak.
JA!
Képzeljétek, akkora felhõszakadás volt, hogy nem lehetett kimenni az utcára, mert az ajtó elõtt kinn kb. 10-15 centi magasan állt a víz, és ömlött be a küszöbnél. Így is volt saját vízlépcsõnk a pincébe, hát még ha az ajtót is kinyitjuk. Engem lehet le is sodort volna a pincei irattárba..
Nincs jelen
#10343 2009-07-16 12:51
- judy1981
- Tag
Pasek: ha otthon vagyok nekem ilyen élményekhez óvoda sem kell. Ezt mind megoldja egyedül a felettünk lakó. Annyi különbséggel, hogy a zurának nem szokott ennyire örülni, de másnak igen :P A gyereke olyan hiperaktív, hogy felér egy ovis csoporttal, és ha haza jön az ember valahonnan messzirõl, még a zenebona is megvan. A szomszéd utcában az egyik üzleten pedig olyan riasztó van, ami egy több km-re lévõ villámlástól beindul. Mi még nem is sejtjük, hogy vihar lesz, de a riasztó...
Na de az ovisok már jóllaktak, és mennek aludni :D Én is megebédeltem már, így én is elvagyok, mint egy jóllakott óvodás :P:D
Nincs jelen
#10344 2009-07-16 21:44
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Ezt már szeretem ,azért ha mérgelõdök egy kicsit akkor már is irtok valamit!:P:P:P
Györgyina drága tyúkanyóm!
Ez rád is vonatkozik "fiatalok"!!
Remélem jobban vagy már!!
Sziszi!
Azért irigykedem mert te legalább kitudsz menni az udvarra napozás meg pihenés a levegõn , de nekem a panel meleg falai maradnak!!:P:P
Nem elég , hogy minden ablakomon besüt reggeltõl estig , de mivel a 10.-en lakom még a tetõrõl is kapom a meleget!!
Remélem Dani szeme jobban van már!!Kamillázd neki !!
Megjavulni pedig sosem fognak erre készülj fel!:P:P:P:P
Judy!
Ovi??:P:P:P
Akkor mit mondjak én 3 gyerekkel???:D:D:D:D
Ha az egyik hisztizik akkor hisztizik a másik , ha az egyik cseszegeti a másikat akkor az meg vissza és ez igy megy nap mint nap.:P:P
Pasek!
Nagyon ari lehet a kicsi , de nem lesz belõle gond ha benyúlsz a kis kuckójukba?????
Nincs jelen
#10345 2009-07-17 06:59
- pasek
- Tag
Kértetek képet a kismadarakról. Egyelõre nem mertünk benézni az oduba, de több helyen olvastam, hogy illenék megtenni, mert takarítani és ellenõrizni is kéne õket.
No majd vasárnap, ha hazaértünk, megpróbálkozok vele.
Addig itt egy kis ízelítõ, most kb. így nézhetnek ki:
<kép>
Ez a kép kissé nagyobb, mint 1:1, a tojás kb. 1,5 centi hosszú lehet, ezek a fiókák nagyjából 1 hetesek lehetnek
Szerkesztette: pasek (2009-07-17 07:03)
Nincs jelen
#10346 2009-07-17 07:02
- Szuszidi
- Tag
Na mester fussál neki még egyszer a szerkesztésnek. :D
Nincs jelen
#10347 2009-07-17 07:04
- pasek
- Tag
Bamba voltam, még nagyon reggel van, de amint látod, már sikerült :)
Nincs jelen
#10348 2009-07-17 07:05
- Szuszidi
- Tag
Gratulálok! Látom de mi ez papagáj?
Nincs jelen
#10349 2009-07-17 07:40
- Györgyina
- Tag
Szép napot Mindenkinek. Hétfõn CT lesz, addig zizi vagyok. Rossz gyerkeket kéretik ide. Pipikötyök, jó egészséget.
Szerintetek a csont izzadhat?
Nincs jelen
#10350 2009-07-18 08:07
- Vicaa
- Tag
Jelentem, tegnap teljes valójukban épségben megérkeztek hozzánk Lisa és Pasek.
Röpül az idõ, tegnap nyársaltunk és este nem maradhattak el persze a Pasek féle rekeszizompróbáló sztorizgatások sem :)
Szerencsére Anna hagyta õket éjjel aludni, de reggel már hatkor "kukorékolt", úgyhogy õk sem menekültek :)
Nnna, megyek reggelikészítésre, szép napot mindenkinek!
Nincs jelen