#10451 2009-07-27 21:57

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Roor rosszalkodásai

Melcsi! Pasek! Jó másodállás ajánlatom van nektek. Harry Potter Iskolában vagy akár az enyémben Csínytevés órákat kellene adni a nebulóknak. Bár néha jó ötleteik vannak, de a tieitek............
További jó fejtörést!

Nincs jelen

#10452 2009-07-27 22:59

judy1981
Tag

Melcsi: nem társas játék, hanem számítógépes. Minden pályán adott, hogy mit kell csinálnod, és milyen eszközökkel. Valamint a szomszédnak is megvan a maga ritmusa, illetve el lehet terelni a figyelmét, így ki lehet számítani, hogy mikor hova megy a lakásbnan. Úgy kell elõkészíteni a szomszéd elleni mûveleteket, hogy ne vegyen észre. Van egy mérce, hogy mennyire ideges. Így ha elég jól összehangolod a dolgokat, akkor folyamatosan pipa lesz, és több pontot kapsz. Ha lehiggad két mûvelet között, akkor kevesebb pontot kapsz.

Nincs jelen

#10453 2009-07-28 11:07

pasek
Tag

AJJAJJ! VIGYÁZAT! HOSSZÚ ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ KÖVETKEZIK!!!

Hahó!
Mint Lisa már írta, voltunk sátorozni hétvégén a Fekete-Körös partján Gyula és Sarkad között. A hely neve Gyulai városerõ. Ezt csak azért írom le, mert ha valakinek kedve szottyanna arra tévedni, ne szívassa meg magát, mint ahogyan én Lisát.
Ugyanis ennek elõtte 12 évvel ezelõtt voltam arra sátorozni és arra emlékeztem, hogy városerdõ és kész. Akkor a csodaszép kétütemû 6 voltos járgányunnkal mentünk, akinek KékVillám volt a neve, ugyanis türkiz kék volt, és a kormánya annyira reszketett, hogy lelazította volna bármelyik edzõtermi "lokal force" alkarját. Ennek megfelelõen néha cikázott is mint a villám, innen a KékVillám elnevezés.
Nos most vonattal mentünk, és hát mikor leszálltunk Városerdõ megállónál csapott meg a felismerés, hogy ám a folyó a József szanatórium megállónál található, tehát nincs mit tenni, le kell gyalogolnunk az a megállónyi hosszat.
Persze út az nem volt, így hát a vágányon caplattunk böhöm nagy hátizsákkal, poifoammal, sátorral ahogy illik.
Odaértünk a vasúti hídhoz, le a partra, és akkor sátorhely keresés. Elsõ hely nem volt jó, mert közel volt a földúthoz. Másodiknál voltak, harmadiknál is, következõ helyet jónak ítéltük. De jött egy fószer, hogy azt bérli a gyulai önkormányzattól hajókikötõnek, úgyhogy leszünk szíves. Bár végül belement, hogy maradhatunk, de akkor már csakazértse!
Elindultam a szabadstrand irányába helyet keresni cuccok nélkül, addig Lisa vigyázott a motyónkra. Elhagytam a strand vonalát, mikor mordult egyet a belem, és AZONNAL fofnom kellett, de nincs olyan, hogy na még pár méter alakalmas hely keresésre, mert cselekednem kellett. Tigrisbukfenccel be a csalánosba, repülés közben nadrágszíj kioldva, nadrág mozdul. Majd félig álló, félig guggoló helyzetben sûrû fejforgatások közepette, hogy ki lát éppen átadtam magam a megkönnyebbülésnek. Közben tisztán hallottam a fürdõzõk lubickolását. Persze pepper nem volt nálam, még egy átkozott vonatjegy sem, így maradt a természet kínálta lehetõség. Elérhetõ közelségben csalán minden mennyiségben...pff.
Legyen elég, hogy megoldottam, mert olyan még sose volt, hogy sehogy se legyen.
Vissza Lisához, hogy arra csupán sz@r helyek vannak, nem érdemes keresgélni se. Így elindultunk vissza a híd felé, és találtunk egy helyet, ami az útról úgy nézett ki, hogy a partot szegélyezõ fûzfasorban volt 2 fányi rés, de azt az út felõl benõtte a nekem nyakig érõ csalán. Bementem az egyik oldalsó facsoportnál laposkúszásban, és láttam, ha itt bemegyünk, belülrõl ki lehet takarítani viszonylag gyorsan. Így is lett. Vágtam egy nagy fûzfaágat, azzal "kaszáltam" le a csalánt a parttól kb. 6 méteres szélességben, így keletkezett egy hely, amit nem is lehetett látni csupán a vízrõl, mert a bejárat felõl hatalmas csalános, két szélén meg sûrû ártéri fûzfa csoport. Ilyen volt a sátorhelyünk, a sátor mögött kezdõdött a csalános, sátor bal oldalán látszik a fûzfacsoport, sátor elõtt Lisa egy kiterített hálózsákon, én pedig a sátor jobb oldalán lévõ fûzfák közül készítettem a képet. Csupán a vízibicikliseket és a csónakokat, hajókat láttuk a vízrõl, és csak õk láttak minket, mert minden felõl takarásban voltunk. Ja nem is, mert a túlparton a gát tetején napi kétszeri rendszerességgel elkavartak a birkák, õk bégettek még veszettül. Hajnal 4-5 körül a körül a környék összes verebe a szemközti part fáin csipogott, míg fel nem ébresztettek minket, aztán persze bekussoltak...
Horgásztam is, Lisa megengedte, szóval így volt engedélyem. Péntek éjjel sikerült is fogni egy kisebb süllõt, 20-25 centis lehetett. 20 centi a valóságot közelíti, a 25 pedig a horgász"becsület"mértéket. Visszaengedtük, hiszen 40 centi a mérethatár belõle.
Viszont rengeteg szúnyog és rovar volt, de vittünk bõrre fújható rovarriasztót, meg kültéri riasztót füstölõ formájában. Az Off az beszart az elsõ fújás után, de kicsit megadjusztáltuk, így aztán gagyin, de mûködött, és a füstölõvel együtt hatékony volt. Kullancs egy se volt, és viszonylag kevés csípéssel is megúsztuk.
Fürödtünk a szabadstrandon, 27 fokos volt a víz, és olyan tiszta, hogy nyakig a vízben "lebegve" látszott a lábfejem ahogy kapálózik. Átúsztunk a túlpartra, meg vissza, napoztunk és leégtünk. Lisa utána a csónakkikötõtõl elúszott hazáig a sátorig, ami jó 200 méter lehetett, én a parton mentem haza, mert nem volt kedvem úszogatni.
Sütöttünk szalonnát, kajálni egy kisvendéglõben voltunk, mert ez egy üdülõterület az árvédelmi töltés mentett oldalán. Kisbográcsban babgulyást faltunk, akkora adagot, hogy nem bírtunk vele.
Szombat reggel átmentünk a túlpartra a szanatóriumba, a büféjében megkávéztunk, feltöltöttük a készleteinket amennyire csak lehetett és vissza. Szombaton kissé azért fújt a szél, meg jöttek felhõk, éjjelre pedig szélzúgásra aludtunk el. Vasárnap délelõtt indultunk haza, Békéscsigán még összefutottunk jóanyámmal, majd nyomtunk egy maratoni buszozást, Békéscsiga - Debrecen 3,5 óra 15 perc pihi, Debrecen - Miskolc 1,5 óra 15 perc pihi, Miskolc - Bükkszentkereszt 45 perc. Kissé elég volt a buszozásból..
Ennek örömére másnap megjártam Budapestet (vonattal :D), lecsepegett a remi és ma meg már dolgos hétköznapok.
Szóval ha valaki crohnos avagy colitises és sátorozáson töri a fejét, ne legyen bátortalan, meg lehet oldani a dolgokat, csak kicsit végig kell gondolni elõtte, hogy hogyan oldjuk majd meg a WC problémát meg a higiéniát és bele lehet vágni, szép élményeket lehet szerezni.

Szerkesztette: pasek (2009-07-28 11:11)

Nincs jelen

#10454 2009-07-28 14:47

Vicaa
Tag

Köszönet a beszámolóért mindkettõtöknek! Végigolvasva olyan élethûre sikerült megint a leírás, hogy szinte (de csak szinte :D) ott éreztem magam!
Pasek amikor írtad, hogy Lisa a csónakkikötõtõl hazáig úszott, egy pillanatig tátva maradt a szám :D
Minimálbetûkkel írnám ha tudnám, nem emlegettél, mikor ama WC papiros helyett alkalmatosságot kerestél? ;)

Nincs jelen

#10455 2009-07-28 17:38

én
Tag

Vicaa! Jó látni téged is itt! Puszillak!

Nincs jelen

#10456 2009-07-28 18:34

Norby1
Tag

Hali

Györgyina sajnos még másfél hetet kell várnom a görög nyaralásig és addig még gályarabság van Már minden molekulám várja a pihenést és a lazítást és a napfényt és a tengert és a jó kajákat :)

Pasek jó volt olvasni a sátoros storyt Sajnos az én életembõl ez még kimaradt de remélem egyszer majd én is részese lehetek egy ilyen kalandnak
A zoknis édes koktél nagyon gonosz ötlet :D Nem szívesen lennék az ellenséged :P

Nincs jelen

#10457 2009-07-28 18:39

bánatos
Tag

Luciiiii!

Csinálj valamit a vasaddal,  mert én feldelejeztettem már magam, ne legyen már potyára! :P :D Nem lesz meg a vonzás...:):):)

Nincs jelen

#10458 2009-07-29 06:38

Györgyina
Tag

Norby: Fraid bácsi azt olvastatta velem gatyarabság. Bocsi.
Lucikám, irtam Neked a céklalét. Vettél, ittad, én ittam, de nem használt. Együtt rágjuk a vasat? Vagy mit csináljunk?
Én már egy MÉH telepen jelentkeztem, gyere, ott van vas elég. Gyerköcöknek pusz.
Az elõzõ hsz nem búcsú volt, nem megyek sehova, elnézést, ha félreérthetõ volt, csak egy baráti ölelésnek szántam.

Mindenkinek szép napot, jó egészséget.

Nincs jelen

#10459 2009-07-29 08:54

pasek
Tag

Hellóbelló!
Tegnap ismételt nagyvizit volt papagájfalván. Takarítás, fiókalesés, fényképezkedés lett a hivatalos programba építve. Mivel a képalkotási technikám nem igazán tökéletes, így csupán silányabb minõségû kép készült a kis tollas jószágokról, de amint kijönnek az oduból, és több lesz a fény, jobb képek is lesznek, addig döntésem értelmében egyéb megvilágítással nem zargatom õket.
Egyebek iránt zömében kékek, szóval az anyjukra ütöttek külsõleg. Természetüket tekintve remélem az apjukét örökölték, hiszen Kleki sokkal szelídebb.
Ja, és volt egy ötödik tojás is, de az záp volt, sajna abból nem kelt ki fóka.

Nincs jelen

#10460 2009-07-29 09:50

én
Tag

Te Pasek! Micsoda háza van a papagáj családnak! Fantasztikus ebben a válságos idõben!

Nincs jelen

#10461 2009-07-29 11:33

fater
Tag

Pasek. A rossz példa ragados.Ezt a tyúkjaink bánták tegnap,nem volt könyörület.Ma meg ebédre fõnek.
Jó lehetett a táborozás.Leginkább a csalánt irigylem.Egyszer Visegrádon volt hozzá szerencsém.Más megoldás nem volt muszály volt oda húzodni.Utánna nem a hasmenés foglalkoztatott hanem a vakarodzás.Régen sokat jártunk sátorozni s mire összevásároltunk minden felszerelést abba hagytuk az egészet.

Nincs jelen

#10462 2009-07-29 13:47

Lucifer
Tag

Halihó!

Judy!
Annyira kedvet kaptam a töltött pipitõl , hogy ma grill pipi van análisan jól megtöltve!:P:P:P
Lesssssz még hozzá krumplipüré meg kovi ubi amit csináltam no meg van még dinsztelt kápi is!:P:P
Ügyi avgy  a tölteléket illetõen!!!:P:P

Lisa!
Bár tübbet járok  a porcelánhoz mint álltalában , de különben jól vagyok ha mondhatom ezt!!:P
Az alagút végét már nem látom , de már csak 1 hónap van hátra!!:P:P

Györgyina!
Nem vettem céklalevet és van nekem itthon céklám , de az se, használ!
Vastelep???Béreljünk ki egyett crohnos betegek számára!!:P:P:P
Holnap otthon vagy?????Mert akkor átugranánk egy kicsit!!!

Bánatos!
No ez van nem tudok mit kezdeni vele!!!:P:P:P

Nincs jelen

#10463 2009-07-29 21:13

Lucifer
Tag

Györgyina!

Köszönjük szépen a vendéglátást nagyon jó volt újra találkozni és beszélgetni már amennyire a gyerekek hagytak minket!:P
Bár nem voltunk ott sokat , de gondolj bele én a nap 24 óráját velük töltöm!!:P:P:P
Köszönök szépen mindent!!!!!
Vettünk dinnyét hazafelé!!!:P::P:P

Nincs jelen

#10464 2009-07-29 21:19

Lucifer
Tag

Pasek!

Közeledõ 4 éves fórum évfordulódhoz gratulálok!!!:P:P:P
Most irom mert késõbb lehet , hogy elfelejtem!!:P:P

Nincs jelen

#10465 2009-07-29 21:35

Györgyina
Tag

Lucikám, nekem volt öröm. gyertek máskor is.Hát senki nem állitja, hogy könyyû anyának lenni.

Nincs jelen

#10466 2009-07-29 22:26

Agica01
Tag

Sziasztok!

Lisa, megkaptam a levelet, holnap megy válasz, vártam valamire amit le akartam írni...most már le tudom.
A sátorozás nagyon jó lehetett, kapcsolatunk hajnalán mi is voltunk az urammal a Tisza-tónál, da azóta nagyon elkényelmesedett, ilyesmire már nem tudom rávenni. :)

Pasek: az ötlet nagyon jó, és meg is csinálnám esküszöm, ha beszélnénk vagy érintkeznénk bárhogy egymással. Kicsit furin venné ki magát ha a mosolyszünet közepén odamennék teával kínálgatni õket :D:D úgyhogy töröm a fejem tovább valami távbosszún... :P

Többiekre is gondolok ám, remélem mindenki tünetmentesen és remekül van.
Lenne egy kérdésem kedves gyakorlott háziasszonyok: a szekrény oldaláról (fa) mivel lehet eltávolítani normálisan a matrica helyét, vagyis az utána ottmaradt ragacsokat? Ami bár nem látszik már, de ott van. Köszi!

Jó éjt mindenkinek, pussz!

Szerkesztette: Agica01 (2009-07-29 22:27)

Nincs jelen

#10467 2009-07-29 23:13

én
Tag

Ágica! Bár nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, hogy a ragasztót az aceton oldja. Más: Hogy van Bazsi szeme? Hogy álltok evvel a projekttel?
Én remélem, hogy te is tünetmentes vagy.
Kívánok mindenkinek egy picit hûvösebb idõt, jó nyarat, jó munkát, jó egészséget! Pussz!

Nincs jelen

#10468 2009-07-30 10:22

sziszi32
Tag

Ágica, mosogatószeres viz+dörzsi (szivacs durvább fele). :D Vagy csak simán ne nézz oda! :P

Nincs jelen

#10469 2009-07-30 10:59

Agica01
Tag

Én, Sziszi, és Györgyina, köszi a tippeket.

Sziszi, az lenne a legjobb, hagyni és nem odanézni, de el akarjuk adni, és félõ így majd nem kell a vevõnek. :P szóval muszáj eltakarítanom róla és kipróbálnom a fent említett módszereket. :)

Én nagyon jól vagyok, minden ok. Bazsi szeme most 1 hete fóliázva van, vagyis a szemüvegén van egy fóliaréteg a jó szeménél, így a rosszat használja fõleg. De legalább ragasztó már nincs! :)

Nincs jelen

#10470 2009-07-30 11:01

sziszi32
Tag

Az acetonról jut eszembe: oldhatja a bútorlakkot.

Nincs jelen

#10471 2009-07-30 11:23

én
Tag

Az acetont ki kell próbálni egy kis felületen, ahol nem látszik, nem feltünõ. Ezen kívül egy jó tanács, már nem mindegyik körömlakk-lemosóban van aceton. Meg kell nézni az üvegben, hogy mit tartalmaz.

Nincs jelen

#10472 2009-07-30 18:35

nori
Tag

Sziasztok,

boccs hogy mostanaban ugy eltûntem de nem volt egy egyszerû idõszak..

Megjártam a kórházat,3x csináltak 1 vizsgálatot,tömör gyönyör..nem kapom többet a Humirát,eddig kaptam 2 alkalommal 200 ml Remicadet,attól többet várnak,mondjuk híztam már 1 kilót,de ebben a hõségben fõleg folyadékon és tápszeren élek (ami fogyóban van,azért tettem közre hirdetést,hogy van e valakinek felesleges) de a hõségben rettentõ fájnak a csontjaim és napok óta magas lázam van.Az éjjel már csak nyöszörögtem,nem aludtam.Talán már nem tart sokáig ez a bõdületes hõség..

Szeretném magam hasznossá tenni,tervben van lecsó eltevése télire a család többi tagjának,mivel én csak az illatát élveztem,de õk hálás közönség:)

Jaj,majd elfelejtettem, a kórházban sikerült megismerkednem Lisával és Pasekkal,hát tünemények,nagyon jólesett hogy dögmelegben bebuszoztak Miskolcra miattam,és Lisa még utána is bejött..nagyon köszönöm még egyszer,ilyen apróságoktól tudok olvadozni:):):):)

Remélem jól fog sikerülni a tali,látom már gyûlekezik a banda..jó mulatozást,gondolok majd rátok!!!!

Nincs jelen

#10473 2009-07-30 18:41

Lisa
Tag

Szia Nóri, örülök, hogy látlak, sajnálom, hogy nem szóltál mikor jöttél a második Remire...no majd pótolunk .
Írtam ám Rólad-Neked is a tali topicba, hogy ott leszel ám velünk valamilyen formában! :D
Szóval kitartást és mi bízunk abban a fránya Remiben, hogy jobb lesz.
Pusz addig is.
pasek üzeni, hogy együtt fogtok sóletezni, lecsóval :D KITARTÁST!!!

Nincs jelen

#10474 2009-07-30 19:00

judy1981
Tag

Hali!

Ágica: Mi anno bútorbolti eladó koromban körömlakk lemosóval mostuk le a ragasztót a szekrényrõl. De hatásos a gyógyszertárban kapható seb benzin is.

Ma kemény napunk volt, aminek Lisa már meg is tapasztalta a következményeit. Ugyan is teljesen zsibbadt az agyam, és szegényt beijesztettem, hogy péteken megyünk, pedig csütörtökön :P
10:30-kor telefonál az ügyfél, hogy fél óra múlva jönne egy szerzõdésmegszüntetés miatt. Na az ilyentõl égnek áll a hajunk. Jön 11:25-kor, hogy vinné a szerzõdést, de már az új adásvételi is kellene neki. Aztán kiderült, hogy nem is jó neki az adásvétel, megcsinálom a másikat, mire eszébe jut, hogy neki az sem jó. Na de mégis akkor milyen szerzõdés oldaná meg a dolgot? Telefonbeszélgetések nagyfõnökkel, beszélgetés... Szerintem nincs olyan jogügylet, ami ne került volna terítékre. Kb 12:50-re sikerült zöldágra vergõdni. (Ha nem tûnt volna fel valakinek, ez már 50 perc az 1 órás ebédidõnkbõl.) És akkor még jöjjünk át egy szoc.otthonba, mert a másik aláíró féloldalára le van bénulva. És ugye az ügyvédi jelenlét elengedhetetlen. Ott szegény bácsi olyan depressziós volt, hogy percenként elsírta magát. Nem gyõztük vígasztalni. A végén már én is könnyeztem. 13:30-ra vissza is értünk, akkor telefon, közös képviselõ, meg a tötöm tudja még ki akadályozott minket az ebédelésben. 2 óra elmúlt, mire ehettünk. Nem, nem húslevest (az tegnap volt :|). De a mai ebédért sem veregetjük meg a szakácsok vállát. Legalább is nem abban az értelemben :D

Nincs jelen

#10475 2009-07-31 08:30

pasek
Tag

Judy,
nálunk meg "nem ér enni", ugyanis az egyik iroda a konyhával nagyon szomszédos és az iroda lakója kikéri magának, hogy kajaszagban kelljen dolgoznia, így a mikró marad tea+kávé melegítésre.
Ezen felül van két menza, az egyik drága, keveset adnak és messze is van, a másiknak az a neve, hogy csótányos..

Délután fel kell vennem a Metallica-s szörnyes pólómat (a hátán Hetfield még hosszú hajú) és ez nem jelent mást, mint Dexter hajlamot..
Sok a kakas még mindig, és nagyon gyepálják egymást, de meg kell mutatni nekik hogy én vagyok az erõsebb. Ma megint büntetés lesz. Marad a rehabos kakaska (Kakri) Pityesz, de õ külön, egy fehér kakas, aki el lesz ajándékozva és még egy bónusz egyed, a többinek a mai nappal vége a földi pályafutásnak, mehetnek a mennyei szemétdombokra kapirgálni az idõk végezetéig.
Lisa kutya jól jár ma, megkapja az összes olyan alkatrészt, amit ilyenkor neki szánunk. Az áldozatokat pedig "hullazsákban" azaz hûtõtasakban hidegre tesszük.

Nincs jelen

#10476 2009-07-31 11:36

sziszi32
Tag

Sziasztok!
Pasek: besz.rááás, ahogy leirod a kakasok halálát, mondhatni, haláli a stilusod! :D :D :D Lehet, hogy a kakasok igy beszélgetnek esténként: te, szerinted van élet a metallica megjelenése után? :P
Danika ma végre eszik. Ez azért olyan jó, mert megkapta a múlt héten a penicillint, s ezen a héten gyakorlatilag annyit evett, mint máskor egy nap összesen. Szerdán teljesen abbahagyta az evést, csütörtökre kiborultam, s közöltem a zurammal, hogy többet nem adjuk be a kicsinek az antibiotikumot. A férjem szörnyûlködött, hogy most lesz nekünk nemulass a dokitól, én meg mondtam, hogy a doki kap tõlem egy nagy taslit, ha mégegyszer ilyen orvosságot ir fel a gyereknek. :o :o Este már kért enni, szegényke olyan éhes volt, hogy hirtelen befalta a joghurtot, rögtön ki is taccsolta az egészet. :( De ma már benne maradt a kaja, úgyhogy remélem, a két nap alatt lefogyott 1 kilóját hamar visszaszedi. :)
Judy: részvétem a húslevesek és a nem-húslevesek miatt. :)
Ágica: melyik módszer jött be? (szekrénymosás)
Nori: jó téged itt látni, remélem, hamarosan jobban leszel! Sajnos, aznap elkerültük egymást, de most elárulom, a másik meglepi az lett volna, hogy mi is megnézünk téged magunknak (:P) a kórházban. :( De biztosan lesz még alkalom a találkozásra. Jó befõzést! (ja, és nagyon szép, amit Lisáéknak készitettél a karácsonyfára)
Luci: most láttam aiolosznál, hogy milyen gyönyörûszép kislányod (és plusz két fiad) van! :D :D :D

Nincs jelen

#10477 2009-07-31 12:12

judy1981
Tag

Pasek: én tuti beszólnék neki, hogy na nehogy már! Iroda ajtó becsuk, étkezõ ajtó becsuk, ablak kinyit. Csak nem õ fogja megmondani, hogy mikor mit esztek. Engem próbálna meg visszatartani...

Na megyek, megnézem mivel mérgeznek ma :P

Nincs jelen

#10478 2009-08-01 12:25

nori
Tag

Sziszi,
sajnálom,hogy nem taliztunk de örültem,hogy hazahuzathattam,hidd el..elég volt a jóból:) köszi a dícséretet de kismiska vagyok én a te festményeidhez képest:):):)
Mi finomat fõzöl ma a fiuknak?

Lisa,Pasek,
micsoda kupi vana szárnyasok közt? Tessék rendet tenni,végül is ki a fõnök  a háznál???:)

Judy,
én a helyedben már az ügyfelek papírját rágtam volna sírva,hogy meneküljenek és hagyjanak enni..de Murfhy szerint mindig akkor toppan be valaki mikor a legkevésbé akarod..

Ja,és azért nem írtam mikor megyek a második Remire mert én se tudtam hogy alakul a dolog,a doki szabin,össze-vissza küldtek mire valaki foglakozott velem,meg aznap volt a melegrekord-tapasztaltuk ugye,nem igazán örültem volna ha bisztok,mert hõgutát kapni se leányálom..jobb akkor hûsölni bodzaszörp mellett kettecskén:)
Különben elmentetted a szörp receptet,hogy megcsináls? Érthetõ ahogy leírtam?

Nem is meseltem milyen "kellemes" látogatóink voltak egyik este..
vacsorához készültünk mikro kiderült,hogy nincs víz,anyu lemegy a pincébe ahol áll a víz,hívj gyorsan segítséget,javítás,lapátolás a vizet (abban a pincerészben mennek a villanyvezeték kábelei is különben,ezért a nagy pánik) nagy nehezen megoldják..én csak külsõ személõként mert olyan nagy lépcsõkön mint anik ott vannak nem tudok lamászni,vissza a lakásba,na majdcsak eszünk de csöngetnek.
Nem vártunk senikt,anyukám kimegy,2 ismeretlen fickó,hogy hol van a ... (volt tulaj), mondja hogy mi ezt megvettük tõle,nem tudja mi van vele,hol lakik,stb.erre elkezdenek fenyegetõzni,hogy bizony nekik tartozik 20 000 euroval (szamold at 265-tel) es mi si nagyonmegbanjuk ha nem mondunk igazat,bla,bla...
Az allam leesett!!! Anyam kopni-nyelni neem tudott utana mar bocsanat, nem is a tenytol hanem a hangnemtol..kepzeljetek el ha ejjel jut eszukbe jonni "beszelgetni"... remelem tobbet nem latjuk oket,rendezze mindenki a sajat adossagat!De ilyen se tortent meg,ugy ultunk es hangosan egyszerre kerdeztuk "mi johet meg ma?"
Hal istennek nem jott senki,semmi,csak a meleggel kuzdottunk ami beleszorult a falakba es aradt szet a lakasban..

Üdv mindenkinek,ki ne bújjatok ha olyan meleg van mint itt!!!

Nincs jelen

#10479 2009-08-02 16:10

Lisa
Tag

Sziasztok,
Látom hétvége van mindenhol :D
Mi is kihasználtuk az alkalmat , hogy itthoni hétvégét éljünk (no ez jó magyartalan, de értsétek meg :D ) amikor is a fõzésnél nagyobb dolgunk nem volt a világon. És tök jó volt :D
Pénteken megtörtént megint három kiskakas "gyilkolása" még mindig van kb. 6...nem is tudom , hogy tyúk lesz-e köztük?
De az egyiket ma átpasszoltuk nagybátyáméknak, hogy ott is legyen kakaska. Nos féltek, hogy a fiatal kiskakas mit fog kezdeni a közel 4 kg.-os tyúkokkal...hááát mondanom sem kell, hogy meggyepálta mindegyiket :D :D :D hajrá hazai kakri :D
Már lélekben nagyon készülünk a talira, látom itt a lelkesedés most elég csendes, valószínû annak is köszönhetõ, hogy sokan nem jönnek, fõleg olyanok akik gyökeresek a rosszalkodásokban, itt értem eme topicot is.
Mi azért NAGYON igyekezni fogunk, hogy jól érezzük magunkat (meg sok élmény legyen)
és bízva benne, hogy ha Pesten lesz tali ott dupla annyian lesznek az emberek.

Ma megint különösen nagy meleg van, de már ide ültem megnézni, hogy kivel mi van???KIVEL MI ÚJSÁG?
Nagyon el van veszve mindenki, jó lenne figyelni a topicra és jönni írni, mert hiányoznak az emberek a "nyitóról" nem is beszélve (szöszpöttyöm)
Luci: Te múltkor is jelentkeztél a "felszólításra" hol vagy????Meg hát a többiek is.

Lisa kutya fürdetésébõl most tápászkodtam fel...nem nagyon tetszett neki, sõt mondhatom, hogy ellenezte, de azt is mondom, hogy nem volt túl sok beleszólása! Tudtam, hogy ebben a nagy melegben jól fog esni neki a friss vizecske (lehet õ nem így vélte). De mindegy, szép tiszta "illatos" és kész.

Nóri: ez nem semmi sztori, vigyázzatok Magaokra és ha visszajönnek, azonnal csörgetni kell a zsarukat!
Jó megértem, de akkor is egy sömösöt pötyöghettél volna...no mindegy, remélem legközelebb szólsz! A bodzaszörpöt (tudod) nem lehetett már megcsinálni, mert elvirágzott, de a receptet igen elmentettem! És ki is lesz próbálva az garantált, de most már azt várom, hogy megkóstolhassam jövõ héten amit a talisoknak küldtél :D

Sziszi: örülök, hogy Danika jól van már , vagyis hát jobban, így gondtalanul tud jönni hozzánk.

Györgyina: nem tudsz még semmit, hogy jösz-e??? Jó volna, értesíts légyszíves!
jaj Roor, remélem azért a neten figyelemmel fogod követni a talit és az ablakod nyitva lesz a fénypostához, meg aki még fogadni szokott fénypost-t mint pl. Luci :D :D :D küldöm majd a finomabbnál finomabb dolgokatz :D

No most megyek, megnézem Lisa kutya mennyire száradt ki és egyáltalá "szóba áll" e velem :(

Sziasztok

Szerkesztette: Lisa (2009-08-02 16:18)

Nincs jelen

#10480 2009-08-02 16:15

maszat
Tag

Szia Lisa!

Megkaptátok az iwiw-en a levelet, mert tegnap küldtem kétszer is.

Hajni

Nincs jelen

#10481 2009-08-02 16:19

Lisa
Tag

MOst nézem még csak a maileimet, de akkor biztos, és írok azonnal! Pusz

Nincs jelen

#10482 2009-08-02 16:45

Györgyina
Tag

Kedves Lisa! Sajnálattal tudatom, hogy nem tudok menni, de lélekben Veletek leszek. Jó szórakozást kivánok. És Danikának külön is.

Nincs jelen

#10483 2009-08-02 17:18

sziszi32
Tag

Lisa, azért ha esetleg benéznél a "másikra" is... akkor láthatnád, hogy gyúrunk a talira (képtár vagy mosolyalbum, már nemtom meik). :D :D :D
Györgyina, remélem NAGYON, DE NAGYON nyomós okod van arra, hogy ne jöjj a talira, mert lélekben már nagyon készültünk a talira veled is! :(
Felség, hát akkor télleg nem jössz.... :( Luci: dettó: :( :( :(
Nori: a hideg futkosott a hátamon, mikor olvastalak! :o Az ilyen nehéz fiúk nagyon félelmetesek tudnak lenni, és a gondolkodásuk ötlettára nagyon szegényes.. Örülök, hogy nem lett nagyobb bajotok! :)
Jelentem, a dögrovás részemrõl még nincs teljesen befejezve, nem birok ebbõl a fullasztó köhögésbõl kikeveredni. Már nagyon unom ezt a rengeteg köhögést, remélem, a hétvégére jobban leszek! :) :)

Nincs jelen

#10484 2009-08-02 17:43

Lisa
Tag

Sajnálom Györgyi, ha lehet írj, hogy mi újság! ÉS mamo?
Sziszi: jobbulást Neked!

Nincs jelen

#10485 2009-08-02 20:47

judy1981
Tag

Jelentem vagyok.

Györgyina: Sajnálom, hogy nem tudsz jönni. :(

Igazolt távollétem: Haza jött a barátnõm, és tegnap(?) buli volt :) Ma pedig annak kiheverése. Volt mit. :P

Nincs jelen

#10486 2009-08-03 01:11

sziszi32
Tag

Judy: ez nekem nagyon tetszik! Mármint, hogy volt mit kiheverned! :P :P
Lisa: köszi a tali topikos infókat. :D :D

Nincs jelen

#10487 2009-08-03 09:07

roor
Tag

Halika!

Szöszpötty.:D
Melegem van,ezen kívül semmi érdemleges.:D
Lisa drága,amennyire tudok naná hogy árgus szemekkel figyelek.:D
És mielõtt lemaradok róla,nagyon de nagyon kellemes talitzást kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#10488 2009-08-03 10:27

Lucifer
Tag

Halihó!

Lisa!
Vagyok én csak pár napig dögrováson voltam!!:(:(
Lázas voltam és nyomtam az ágyat!!!
Már jobban vagyok!!:P:P
Kicsi nagy fiam ma ismételten elment a katonai táborba és majd csak vasárnap jön haza!!:P:P:P

Sziszi!
Sajnálom , hogy nem tudok menni a  talira és a  szivem szakad , de most ez van!:(
Pedig te is ott leszel és olyan jó lett volna megismerni titeteket!!!!!:(:(:(
No majd máskor!!:P:P

Talisok!
Gondolva lesz rátok és érezzétek nagyon jól magatokat!!Én ott leszek ha testileg nem is , de lelkileg minden képpen veletek vagyok!!:P:P A tûznél meg pláne hisz a pokol tûze mindenhol ott van!!!:P:P:P:P

Roor!
Nekem is nagyon melegem van , sõt azzal kezdtem a reggelt ( 8 - kor ) :P:P:P , hogy mentem tusizni!!!:P:P
De már megse érzem , hoyg viz közelében voltam!!!

Szerkesztette: Lucifer (2009-08-03 10:28)

Nincs jelen

#10489 2009-08-03 13:35

pasek
Tag

Sziasztok,
tegnap fotózkodás volt nálunk, íme.
Hétvégén volt még kezdõ kakasok kukorékoló "versenye", kukuríkú helyett khokorooó sikerült :P
Lisa kutya fürdetés, kiskakas deportálás az öreg tyúkokhoz, Mátyás a legkisebb puli fürdetése, gyilkolászás, zápor szivárvánnyal..

Nincs jelen

#10490 2009-08-03 21:11

Lisa
Tag

Sziasztok
Naaa ennek nagyon örülök, hogy legalább majd figyelsz Minket :D :D :D
Luci: no értem, gyermek katona táborban, élvezed, hogy "kínozzák"? :D
No Judy, nem is gondoltam, hogy Te eltûnnél, örülök, hogy jót buliztatok!!!
Ja tényleg Melcsi? Merre vagy? Régen nem láttalak.

Még két napot leszek a Polgár Jenõ hivatalban, aztán letudtam, viszek majd a lányoknak meg a jegyzõ Úrnak egy kis sütit, meg kávét, ugyanis ittam folyamatosan (KÁVÉT) és nem fizettem bele semmit. Úgy, hogy ez már csütörtökön lesz a tali elõtt.
Mindenkinek Jó éjt és jó pihenést!

Zotyesz: remélem jól vagy, nagyon régen nem hallottam felõled! Mint ahogyan Linus felõled sem :(

Nincs jelen

#10491 2009-08-03 22:51

Agica01
Tag

Sziasztok!
Itt is állati meleg van, már alig bírom, egyre rosszabb. Délutánonként rendszeresen bemegyek a gyerkõc mellé a medencébe, bár általában küld kifelé, hogy kevés lesz neki a hely. De azért nem hagyom magam!!
Ma voltunk Bazsival hasi uh-n (minden ok), de hazafelé jöttem a belsõ sávban, egy nõ meg jobbra kanyarodott ki, nanááá hogy nagy ívben, és pont elkapta a kocsi hátulját. Rögtön féreálltam és jegyeztem a rendszámot, de megállt. Szerencsére épp csak koccant, nem is látszik semmi, így megúszta hogy betétlapot adjon. Persze találkoztam egy ismerõssel, karosszériás, aki mindjárt mondta hogy milyen hülye vagyok, mert a biztosító a közbenjárásával fizetett volna min. 40 Ezret. Na mindegy most már, ma rendes voltam.

Nori, szörnyû volt olvasni amit írtál, nem is tudom én mint csináltam volna!! Szerintem is ha -ne adj Isten- még egyszer elõfordulna hívjátok a rendõrséget mindenképp.

Lisa, ment mail, megérkezett?

Sziszi, szekrény kész, jól átáztattam, és minimális dörzsöléssel lejöttek a matricák, nem is gondoltam volna. A vegyszerezést így kihagytam. Most már jöhet a vevõ áru rendbetéve :)

Luci, neked mielõbbi jobbulást!!

Györgyina,nálad minden ok?Javulgatsz?? Sokat gondolok rád is!

TAlira nem megyek, pont azon a hétvégén megyünk nyaralni, Bükk helyett Bükfürdõre, így ez most semmiképp sem jön össze. De majd gondolok rátok, ez biztos! Érezzétek nagyon jól magatokat!!

Ja, és képzeljétek, kb. fél órája 5 percig esett az esõ!! :D :D :D
Jó éjt

Nincs jelen

#10492 2009-08-03 23:57

sziszi32
Tag

Ágica, örülök, hogy a vegyszermentes módszer bejött! Totál büszke leszek magamra, s tanácsaimra! (na jó, csak egy kicsit vagyok álszerény :P). Mindenesetre örülök, hogy sikerült. :D :D :D
Hadd tegyek fel egy szõke kérdést: bükkfürdõ az messze van sztkereszttõl? :o :o :O (lisa, kérlek most ne ordits, hogy hogy lehet ien butát kérdezniiiiii!!!!!!!!) :D :D
Én pont ettõ félek, hogyha majd jogosítvánnyal együtt ülök az autóba, akkor egy ilyen széles ívben suhanó autó pont engem kap el, és akkor a zuram sose engedi többet, hogy a volán mögé üljek... :( Nagyon örülök, hogy nem lett nagyobb bajotok! :)
Luci, roor, szivmegszakadás részemrõl is, mert nagyon szerettem volna felfedezni veletek a borospincék padlóját!!! (vagy legalább egy asztal alvázát) :P :P :P
Pasek, ezek a teremtmények papagájkákat formáznak? :D
Jóéjt, megyek aludni! :)

Nincs jelen

#10493 2009-08-04 07:28

Agica01
Tag

Sziszi, igen, eléggé messze van. Bükfürdõ nem a Bükkben van, hanem  az ország nyugati részén, Szombathelynél kb.  :) Az internetes útvonaltervezõ szerint a legrövidebb út 389 km. :) Na de majd legközelebb!

Ami a vezetést illeti, biztos menni fog. Ha meg nekedjönnek hátulról-oldalról, akkor mindegy ki ül ott, senki nem tudna nagyon mit csinálni :) Csak hát ilyenkor fõleg azért ideges az ember, mert hát a gyerkõc is benn ül, és bosszantó, hiába vigyázok nagyon, ha más meg nem figyel... Tényleg, hogy állsz vele? Mármint a vezetéssel. Hol tartasz? Vizsgák?
pussz

Szerkesztette: Agica01 (2009-08-04 07:29)

Nincs jelen

#10494 2009-08-04 08:46

roor
Tag

Halika!

Sziszi drága hidd el nálam is szívmegszakadás van,de ez mostan így esett meg puffant.:D
Érezzétek nagyon jól magatokat!!!!!!!!!!!Ez kötelezõ!!!!!!!:D:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#10495 2009-08-04 12:10

sziszi32
Tag

Ágica, és mindenki: ma derült ki számomra, hogy a vizsga 11-én lesz, ebbõl kifolyólag (plusz, a férjemnek bejött egy sürgõs munka) sajnos, nem tudunk elmenni a talira. Szívmegszakad, tervek lefúj, szomorkodik, de sajnos, ez van. De mindenkinek jó mulatást kívánok, már aki el tud menni! :D :D :D
Ágica: én is nagyon féltem a pulyámat, fõleg, ha belegondolok, hogy én fogok felelni a személyes biztonságáért! :) Köszi, hogy nem mosolyogtál meg a szõke kérdésemért! :D :D

Nincs jelen

#10496 2009-08-04 13:01

Lucifer
Tag

Halihó!

Lisa!
Nem én küldtem a táborba hanem magától ment!:P:P
Volt már itt egyszer a  nyár elején és most megbundázta , hogy megint mehessen.Hát ha õ ezt akarja és vállalja akkor menjen!!:P:P
Nagyon élvezi , hogy most katonáskodhat!!:P:P:P

Sziszi!
Sajnálattal olvasom , hogy ti sem tudtok menni!:(:(
Danika rendben van már????

Ágica!
Igyekszem javulni , de ez az idõ teljesen kiborit!!!:(:(:(
Soha nem szerettem  a nyarat , de mostmár szinte mindig félek tõle , hogy hogyan fogom birni!!
Nagyon ügyes vagy , hoyg igy leszedted  a matricát!!:P:P

Pasek!
Kezdenek egyre inkább hasonlitani  akicsik a  papagájra!!:P:P
Különben nagyon aranyosak!!Kijöttek már a házikóból???

Én a  héten nem fõzök semmit mert bevolt dobva egy kajarendelõ lap és rendeltünk róla egész hétre!Nagyon kedvezményes az ára , és még finom is!Jut bõven belõle tehát mindenki jól lakik.:P:PÉs minden nap ebédidõre itt vannak vele.:P:P
Én csak nasit csinálok!!Tegnap  a Niki madártejet rendelt igy ma reggel aztat csináltam!!!:P:P:P:P
Miután egy gyerektõl megszabadultam azt hittem most csak kettõ marad , de tegnap lent voltunk a játszótéren és összetaliztunk barátnõmékkel .Az õ lánya meg az enyém nagyon jó barátnõk ,aztán az lett a nap vége , hogy 2 gyerekkel mentem le , de 3-mal jöttem haza.Itt aludt nálunk , de ma csere lesz délután és a Niki alszik ma nálunk.:P:P

Közben tegnap vacsievés Mayuska is itt volt nálunk és a  Roli ezerrel kapta le az asztalról a nagykést amit Mayuska elakart kapni , de nem sikerült és meg nem tudtam merrre lépjek mert a Roli dobta el  a kést és nem szerettem volna ha a lábamba áll.De aztán kiderûlt , hogy Mayuska nem kapta el , de mégis belekapott , de olyan szinten , hoyg a  csontig vágta el az újját.:(:(
Hõsiesen mentette meg a Rolit , de magár álldozta fel érte.

Szerkesztette: Lucifer (2009-08-04 13:08)

Nincs jelen

#10497 2009-08-04 15:45

nori
Tag

Ez a meleg betesz mindennek..

Ágica,örülök,hogy nem lett nagyobb baj,annyi õrült van az utakon,hogy vsak na..ki ad nekeik jogsit??? A nagybácsimnak kínálták anno valalmi pitti összegért.talán ha volt 5 vagy 10 ezer.. vezetõi engedélyt!!!!! Mintha ha az csak egy törzsvásárlói kártya lenne.

Sziszi sajnálom,hogy ti is kimaradtok a buliból,Murphy.. vagy mi a szösz..

A verõlegények óta is volt ám nemulass nálunk,most uszott 2x is pincénk,ahova a nagy lépcsõk miatt le se tudok jutni,szóval ott mennek a villanyvezetétekek meg miegyéb,ne adj isten,hogy akkor legyen valami ha ninics itthon semmi..én se tudtam mi történt csak hallottam,hogy mintha csordogálna a víz,de a lakásban meg nem volt egyáltalán nyomás..rögtön tel,jöjjön valaki..2 nap egymás után ugyan az pattant-tört el vagy mi a fene.Szegény anyum csak lapátol a dögmelegben.

Nekem annyra fájnak a csontjaim,hogy aludni se tudok,ha van vkinek jó tippje mit lehet rá tenni,csinálni kérem ossza meg:)

Lisa,bocsi,hogy nem írtam,ígérem legközelebb nem leszek ilyen kis lusta,meg akartam kérdezni hogy kikeltek-e a papigák? Szükségetek-e van esetleg fészekre vagy ilyesmi?Akkor vinnék ha megyek,meg ha Pasek elviseli az atyati okoskodást apámmal tudna errõl diskurálni 2 napon keresztül megállás nélkül:)

A talin olvastam,hogy lesz szalonnasütés,ne felejsd el a kis fehéreket is nyársra tûzni,olajat kenyérre csepegtetni,nem lehet rossz..a lecsót meg megcsinálom amint a csontjaim hagynak élni és ha kell decemberben is tudunk Pasekkal enni mert lesz,nem kell várni a szezont,jupiii::):):):)

Luci,
nem csodálom,hogy nincs kedved fõzni,ebbena melegben vétek még a sütõvel is melegíteni a lakést,a kajrendelés jó,fõleg ha még ehetõ is amit kihoznak.Nekem nincs velük tapasztalatom,de már olvasgattam a menüket újságokban,van néhány dolog amibe beleharpnék:)

Szép napot nektek,üdv!

Nincs jelen

#10498 2009-08-04 19:01

pasek
Tag

Szia Nóri!
Képzeld, lassan kijönnek a kispapagájok az oduból, már kinyílt a szemük, és borzasztóan hangosak, mikor etetik õket a szülõk :S
S nem papagájodura lenne szükségünk, hanem olyan valakire, aki gondját viselné egy-két csemetének, mert 6 hullámos papi eggen hangos :D
JA!
Voltam ma abban a kórházban, ahol feküdtél a múltkor, szóval már csatlakoztam hozzátok, Vicával ugyanis már kiélvezhettétek a Semmelweis áldásait..
Tegnap prímán belázasodtam, olyan influenzás fájdalmakkal..
Indult a para, hogy Remicade és Imuran együtt megöli az immunrendszerem, én meg influenzás tüneteket produkálok, mikor már itthon is van H1N1 :S
Házidoki, õ beutalt a sürgõsségire, jól kivizsgáltak, hasi UH, mellkas RTG, vérvizsgálat, hasnyomkodás kikérdezés volt terítéken.
Mindent sikerült kizárni, vírus, baci, tüdõgyuszi. Csak a húgyhólyagom megvastagodott, így lehet az is gyulladt, mondjuk úgy pössentek, mint a dédapa korúak, CRP-m 30-as, de minden más rendben.
Így aztán azt mondták, hogy ha akarok szedek antibigyót, de kérdezzem meg a kezelõdokimat, ha nem a csillapítsam a lázam, és kész.
Szóval a tali részemrõl nincs, veszélyben, megyek, nem úsztok meg :P

Nincs jelen

#10499 2009-08-04 19:15

Györgyina
Tag

Drága Nórikám. Nekem nincs tapasztalatom a reumás fájdalmakkal kapcsolatban, de azt hallottam, hogy a Holt-tengeri fürdõsó jó rá. Próbáld meg Angyalkám, hátha. Ártani biztosan nem fog.
Pasek, jobbulást. Ez valami túélõshov, ami Veled történik?  Te legyél ám a nyertes. Puszi.

Nincs jelen

#10500 2009-08-04 21:20

sziszi32
Tag

Pasek: erre a bajra ajánlom az urinal nevû kizárólag cranberry-alapanyagú pirulát, nekem mindig segitett, ha "baj" volt a pisiléssel várandós koromban, és amikor ugye nem volt szabad erõsebb szereket szedni! :)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb