#1201 2009-07-09 16:01

- X -
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

A tegnapi napom nagyon nem zajlott valami jól, de a happy end megvolt azért.
Miskolcon megkaptam az 5. - vagyis a mostani sorozat 2. - Remicade-t. Az infúzió beadását követõen nem sokkal allergiás tünetek jelentkeztek: nehezebbé vált a légzésem, hidegrázás, szemkáprázás, a pulzusom 108-ra, a vérnyomásom 150-re ment fel. Elõször nem tudtam hirtelen mire vélni, még nem éltem át ilyet, de rögtön szóltam apámnak, aki mindvégig ott volt mellettem. Akkor pont bejött már egy nõvér is, aki szólt a fõorvosnak. Leállították a kezelést, majd egy másik infúziót adtak, ami Solu-Medrolt és Suprastint tartalmazott. Míg ezt be nem adták, addig elõjött egy másik panasz is, úgy remegtem, mint egy epilepsziás. Elõször a lábam, kezem, majd a testem is, de szerencsére nem tartott sokáig. Utána folytattuk a Remicade-t, ami így végül szerencsésen lezajlott. Utána még 2 órás megfigyelésen maradtam bent. A következõt 4 hét múlva kapom, ha még egyszer jelentkezik ilyen tünet, akkor nem adják többet.

Nincs jelen

#1202 2009-07-09 16:09

tim-tirim
Tag

-x-, de az orvos mondta hoyg szteroidfüggö vagy? én 5ször kaptam egymás utánmagas dózisú szteroidot és a végén már semmi hatása nem volt, akkor én is az vagyok? nem rosszból kérdeztem csak nem tudom honnan mondhatjuk azt hyog azok vagyunk. meg szeritnem ha függök lennénk nem tudnánk leállni vele.

Nincs jelen

#1203 2009-07-09 21:24

niksi
Tag

Sziasztok!

Holnap megyek az elso Humiramra,kicsit izgulok de remelek...
Az elobb volt egy telefonbeszelgetesem egy baratnommel,aki 3 eve kap remicadet az izuleteire.Mivel reg talalkoztunk megkerdeztem,hogy van,es elmeseltem,nagy orommel,hogy holnap kapom a humirat.Erre O elmondta,hogy most hagyta abba a Remicadet,mert talalkozott egy volt osztalytarsaval,aki Debrecenben dolgozik,ahol ezzel foglalkoznak-figyelketik-kiserleteznek-igazan erre nem is figyeltem-es O azt mondta neki,hogy jaj Remicadet ne,mert az nagyon rossz,meg a hosszu tavu mellekhatasok stb.!Majd,ha hazajon meg mesel.
Lerombolta az oromom-remenyem kicsit.Nekem a humira a lehetosegem,mivel szteroidfuggo vagyok.
Nektek mi errol a velemenyetek?Visszajohetne a remenyem...
Szep estet mindenkinek!

Nincs jelen

#1204 2009-07-09 23:22

- X -
Tag

Igen, nekem az orvos mondta. Csak azokat mondom, amiket nekem is. Én tavaly év vége óta nem tudok helyrejönni, vizsgálgattak orrba-szájba. Aztán adták a Medrolt infúzióban, 80 mg-ról indultunk lefelé, 48-ról pedig kaptam gyógyszerben. 4 milligrammossával kellett csökkentenem hetente, de a vége felé visszaestem rendesen. Ekkor mondták, hogy szteroidfüggõ vagyok. A tegnapi Remitõl - a szövõdményeket leszámítva - már sokkal jobban érzem magam, kevesebbet is kell wc-re mennem szerencsére, de nem akarom elkiabálni.

Nincs jelen

#1205 2009-07-10 10:32

tim-tirim
Tag

niksi, szerintem a Humira jobb mint a Remicade, kevesebb mellékhatása is van. Szóval örülj ha humit kapsz nem remit, és örülj hoyg kapsz egyáltalán  és lesz ami megoldja a bajodat :)
De azért majd irj hoyg mit mondott még a barátnöd a szerröl, kiváncsi vagyok.

Nincs jelen

#1206 2009-07-10 11:39

pasek
Tag

tim-tirim,
mivel én Remicade infúziót kapok, kíváncsivá tettél mit értesz azon, hogy jobb a Humira azon felül, hogy kevesebb mellékhatásról írsz?

Nincs jelen

#1207 2009-07-10 12:30

tim-tirim
Tag

Szia Pasek, én nem kapom egyiket sem úgyhogy az informácioim csak különbözö netes doksikból van és az alapján azt szürtem le hyog a Humira ujjabb és "továbbfejlesztett" verzió, kevesebb mellékhatással, kényelmesebb beadással stb. Meg a dokim is azt mondta hoyga  Humira az jobb, de hyog pontosan mit ért alatt azt nem fejtette ki. Én úgy vettem ki hoyg nem csak nekem lenne jobb hanem úgy általánosan mindnekinek, de aztán lehet nem igy van.

Nincs jelen

#1208 2009-07-10 17:01

Vicaa
Tag

Niksi, olvasd el egy párral korábbi hsz-em, én keményen medrolfüggõ voltam nagy dózisban, nekem a remi bejött, sikeres volt a kúra.

Én azt kívánom, hogy mindenkinek az a biológiai szer hasson, amelyiket kapja, szerintem könnyelmûség ilyen következtetéseket levonni, hogy ez vagy az rosszabb vagy jobb. Kinek az egyik hatásosabb kinek a másik. Nekem a remivel semmi gondom sem volt.

Nincs jelen

#1209 2009-07-10 17:36

niksi
Tag

Koszi a hozzaszolasokat,aranyosak vagytok :)
Ma megkaptam az elso Humirat es orultem es pozitivan allok hozza es nem erdekel,hogy a hosszu tavu mellekhatasairol nem tudnak semmit!

Vicaa!

Hol talalom az irasaidat a medrolfuggosegedrol?Koszi...

Nincs jelen

#1210 2009-07-10 20:26

Vicaa
Tag

Niksi küldtem mailt! :)

Nincs jelen

#1211 2009-07-10 21:06

Móni78
Tag

Sziasztok!
Pasek! Én 1 évig kaptam Remicade infúziót, amikor folyt le az infúzió mindig rosszul éreztem magam. Nagyon leesett a vérnyomásom, szédûltem, nagyon keserû szájíz... ezért nagyon lassan kellett mindig lefolyatni, és utána mindig egy napot bent kellett maradnom megfigyelésen. Ezek csak az infózió adásakor jelentkeztek. Ja és elõtte mindig kaptam vénásan medrolt. Hosszú távon jól voltam tõle, csak meghíztam. Amikor viszont lejárt pár hónap múlva újból rosszabodott az állapotom. Ja és ahogy nem kaptam a remit iszonyatos izületi gyulladástól szenvedtem, két hónapig robot mozgásom volt.
Most Humirát kapok, nincs medrol! Kellett egy kis idõ, hogy kifejtse a hatását de most jól vagyok! Most a vérszegénységemmel,  a vashiányommal és az ezzel járó fáradékonysággal kínlódok. A pocakom akkor rendetlenkedik, ha bûnözök az evésben vagy ha többet dolgozok a kelleténél. (Az utóbbi gyakran elõfordul mert mindig többet akarok mint amennyit bírok, sajna a kertben sem bírok fél-egy óránál többet lenni pihenéssel sem.)
Szóval nekem jobban bejött a humira, de ez csak a személyes véleményem. Mindenki másképp reagál a kezelésekre.
X!
Én amikor szteroid lökés terápiát kaptam (nem egyszer fordult elõ) 500 mg-al kezdték az infúziót! Többször elõfordult, hogy ahogy csökkentették úgy jöttek vissza a problémák. Évekig jojoztak velem, állandó medrol kisebb-nagyobb adagokban. Mindenki függõ lesz tõle, szerintem. Én is az voltam.

Móni

Nincs jelen

#1212 2009-07-11 11:48

- X -
Tag

Igen, elképzelhetõ, de egy biztos, már csak úgy kaphatom, hogyha Medrolt is kapok elõtte. Aztán majd kiderül, bírom-e.

Nincs jelen

#1213 2009-07-12 12:24

pasek
Tag

Sziasztok!
Midenkinek köszönöm, aki reagált a kérdésemre Remicade ügyben.
Ugyanis nem tudom mennyire örülök, avagy nem az infúziónak, kettõsség van bennem. Egyrészt olyan leírhatatlan, hogy az elsõ kúra, amit végigcsináltunk, mekkora változást hozott az életemben, panaszok huss, híztam, bírtam enni, élveztem az ízeket. Aztán vége lett, majd fél év és kiújultak a panaszaim. Ekkor kezdtük el a második kúrát, eredetileg tágítással kombinálva. Most lesz a harmadik infúzió a második kúrából, és az állapotom és közérzetem kielégítõ, ami annyit tesz, ha jönne egy jó tündér és azt mondaná, hogy a további életemben se jobb, se rosszabb nem lesz az állapotom bél ügyileg hát gyorsan kezet ráznék vele.
Másrészt viszont aggaszt az, hogyan befolyásolja ez az anti-TNF a amirõl oly keveset tudok max hogy annak a rövidítése, hogy anti-Tumor Necrosis Factor alfa monoklonális antitest...
S mivel nem túl jó az angoltudásom, s többnyire ángolul találok meg róla bármit is, érdekelne, hogy mivel is tömetem az ereimet.
Bár lehet néha jobb nem látni tejlesen a dolgok mögé, de én ilyen vagyok, szeretek minél tájékozottabb lenni

Nincs jelen

#1214 2009-07-16 02:38

cina2
Tag

Sziasztok! Megkapta a fiam nemrég a III. Remit. Már mint régebben írtam, a változás (jó irányba) az elsõ kezelés után 3.-4. nap múlva jelentkezett. Eddig semmilyen mellékhatás nem volt! Minden szuper. Hasmenés,fogyás megszûnt. A vérkép is szuper! Ha augusztus végén megkapjuk a IV. Remit akkor feltétlenül jelentkezek. Most egy darabig nem nézek majd be a fórumra mert most 4.év óta elõször el tudunk menni nyaralni! Sajnos eddig a betegség miatt nemigen tudtunk sehova sem menni hosszabb idõre,de most végre sikerül! Sziasztok és mindenkinek mielõbbi gyógyulást kívánok!!!

Nincs jelen

#1215 2009-07-20 17:13

oroszlan
Tag

Megkaptam a harmadik Humirat de azt veszem eszre,hogy az elsö nap mindig nagyon almos faradekony vagyok. Elkepzelhetö,hogy ez mint mellekhatas az injekciotol van??

Nincs jelen

#1216 2009-07-20 21:47

Agica01
Tag

oroszlan, szerintem el, bár nem tudom és nem tapasztaltam ilyent, de végül is egy csomó idegen anyag kerül a szervezetünkbe ilyenkor, valahogy le kell reagálnia.

Nincs jelen

#1217 2009-07-20 22:19

Nita
Tag

oroszlán!
Igen én is szoktam érezni ezt a fáradságot a "Huminapon" :) de nem mindig. Most, hogy fáradtabb vagyok meg jönnek-mennek a frontok ma adtam be én is magamnak, kicsit "Humisan" vagyok :) Másnapra már semmi bajom nem szokott lenni....egy éve kapom lassan az elsõ 8-10 szurinál erõsebben éreztem ezeket, volt hogy az izmaim is görcsöltek, és estére olyan érzésem volt mint aki gyalogolt vagy 40km hegynek fel-le. Volt hogy minden alkalom után fájt a fejem, de ez a mellékhatás is elmúlt azóta. Remélem maga a hatás nem fog így elmúlni..:P

Nincs jelen

#1218 2009-07-21 09:58

luca
Tag

Sziasztok!
Hiányzik a Humira! Kb. 2 hónapja nem kapom, ( elõtte egy évig kaptam ) most csak Pentasát szedek. Szinte csak itthon érzem jól magam, nem nagyon tudok sehova sem elmenni, mert sokat járok a WC-re. Úgy néz ki szeptembertõl újra kaphatom. Már nagyon várom!!!
Szép napot  mindenkinek!

Nincs jelen

#1219 2009-07-21 22:01

oroszlan
Tag

Jgen,en is ugy ereztem magam mintha egesz nap a banyaban dolgoztam volna,de ha ti is igy vagytok a Humiras napokkal akkor ez "termeszetes".
Luca drukkolok,hogy te is megkapd a Humirat es jobban legyel!!! Addig meg kitartas!!!

Nincs jelen

#1220 2009-08-02 16:26

niksi
Tag

Szep napot mindenkinek :)

Ketto Humit kaptam mar :),meg nem erzek valtozast,ez nem baj?
A masodik injekcio beadasa utan hagytam el a szteroidot-mint irtam szteroidfuggo a szervezetem,12 ev utan-kicsit izgulok mi lesz.Mintha rosszabb lenne azota,de lehet ez mar pszihesen van =(.
Napozni lehet a Humival nem tudjatok?Lehet mennenk balcsira.
Bekes vasarnapot ;)

Nincs jelen

#1221 2009-08-02 18:49

Quema
Tag

Sziasztok!
Sajnos, nekem sem jók a laboreredményeim. A doki mondta, hogy ezekkel a gyógyszerekkel csak megpróbáljuk eltusolni a betegséget, de valójában nem sokra megyünk vele. Õ javasolja a biológiai kezelést, de én félek tõle nagyon. Az utolsó kontrollon már egy kicsit talán meg  is bántottam azzal a dokit, hogy visszautasítttam a kezelést. Nem tudom, mit tegyek. Mindig elolvasom a hozzászólásokat, de nagyon vegyes kép alakul ki bennem. Visszaesés, mellékhatások stb.
Tudom, nekem kell dönteni, de Ti mit tennétek a helyemben?

Nincs jelen

#1222 2009-08-02 19:23

pötyi
Tag

Szia Quema!
Én is így álltam hozzá még egy hónappal ezelõtt, DE szerintem te se tegnap kezdted a gyógyszerek szedését és azoknak is "lehetnek"- VANNAK mellékhatásai, ha neked még nem jelentkezett egyiktõl sem akkor szerencsés vagy,
ha ezektõl az új szerektõl lesznek esetleg még mindig lehet azt mondani, hogy köszi ennyi elégis volt.
Én is sokat gondolkodtam rajta, /és kedden kapom az elsõ humit /de bízom a dokimban ha õ azt mondja próbáljuk meg valószínû rosszat nem akar. Így voltam pár éve a mûtéttel õ azt mondta sokkal jobban nézek ki kívülrõl mint belül, mûteni kell, én akkor azt montam nem érek én rá most mûtétre /akkor kezdte a lányom az iskolát/ egy hónappal késõbb elzáródtam és nem volt kérdés a mûtét és utánna szidtam magam hogy nem hallgattam rá mert sokkal jobban lettem   :)    -eddig. :(  Bízni kell az orvosban vagy válltani.
Én azt mondom magamnak bár bevallom én is félek egy kicsit de rosszabb már nem lehet nekem a medrolltól állandóan vesekõveim lesznek és mit mondjak a szétzúzása sem leányálom. Ja és ott van a csontritkulás 40 éves fejjel kicsit koránjött. :(  Ez is EGY mellékhatása szerintem olyan gyógyszert még nem találtak ki aminek NINCS mellékhatása nem létezik olyan      - szerintem. Ha lehetett volna már elõbb kipróbáltam volna és kitudtam volna hagyni ezeket a mellékeseket.:) Szóval pozitív hozzáállás és hajrá, vagy úgyis mondhatnám próba-szerencse:) További szép nyarat mindenkinek.

Nincs jelen

#1223 2009-08-02 19:57

Quema
Tag

Lenne még kérdésem. Ha valaki egy Remicade vagy egy Humira kúrán túlvan, annak kevesebb gyógyszert kell szednie? A kúra alatt is szedni kell a gyógyszereket vagy csökkentik a mennyiségüket? Kinél hogyan volt ez? Ezek a kúrák alatt a vírusok jobban megtalálják az embert?  Ez már az influenza miatt is kérdezem. Annyi minden jár a fejemben. Hatalmas a káosz. Sokszor azon is gondolkodtam, lehet, nem kellene ennyit "nyomozni" az ügyben.

Nincs jelen

#1224 2009-08-03 07:33

oroszlan
Tag

Tegnap adtam be magamnak a negyedik Humira injekciot.Mar a masodik utan jobbulast ereztem de most viszont mar mondhatom panaszmentes lettem. QUEMA:Harom evig szedtem az Imurant de a Humira kezdesevel rögtön abba is kellet hagynom.En is sokat gondolkoztam,mellekhatas meg ilyesmi de eddig meg nem bantam meg es csak jot tudok irni.
NIKSI: Vasarnap kint voltam a kertben ,napoztam,fagyit ettem es kavet ittam :-)) Ilyent en mar evek ota nem tudtam csinalni.
Mindenkinek panaszmentesseget kivanok!!!

Nincs jelen

#1225 2009-08-03 13:24

Judithka
Tag

Sziasztok!
Hajnalnak.
Az én férjem 7 éve biztos kapja már a Remicade-t 2 havonta, és azóta született egy gyönyörû, egészséges majdnem 5 éves Kisfiunk, és egy majdnem 3 éves Kislányunk szintén gyönyörû és egészséges. Azt mondták az orvosok ne aggódjunk ! Szerintem mivel nem igazán tudják mitõl is van ez a betegség, ezért nem is tudják gyógyítani, csak a tüneteket csillapítani, elmúlasztani, igy azt sem tudják biztosra továbbadjuk e gyermekeinknek. Viszont mi úgy gondoltuk, bármi mást is elkaphatnak, és ez azért nem egy halálos, bár kellemetlen tud lenni betegség, szóval bevállaltuk, eddig minden rendben !

Quemanak
Férjemnél nem volt ilyen amiket itt olvasok, hogy kúra. Õ kapta mindig két havonta a Remicade-t, de most kapni fogja a humirát, ez egy újabb, jobb talán. Még hogy miért is jobb nem tudom pontosan, de remélhetõleg legalább ritkábban kell kapnia majd, és tünetmentes lesz. Igaz tünetei a két hónap - két adag - alatt nem voltak, csak a végefele a sokszori -járás - és utolsó néhány alkalomkor térd, váll, csukló-ban érzett fájdalmat. Ezért vált Õ most a Humirára, mert már nem müködik elég jól valószínû a remicade. Van egy maximális adag amit lehet kapni, Õ már azt kapja. Mást nem szed.
Ez a betegség illetve a gyógyszerek arról szólnak, hogy az immunrendszert legyöngítsék, igy kevésbé tud támadni, ezért igen, más bajokra érzékenyebb lehet az ember. Férjem nem beteges, és már mint írtam régóta van Remicaden.

Akik váltottak Remicade-rõl Humira-ra kérdezném, hogy miért váltottatok ? Mi különbséget éreztek ?
Én már egy Cimzia nevûrõl is hallottam.

Köszi !

Nincs jelen

#1226 2009-08-03 14:39

arpapa
Tag

szia Quema!

2008ban 6 alkalommal kaptam remicade-t, mellette szednem kellett volna 100 mg imuránt, de azt nem vettem be, 2009 ben semmilyen gyógyszert nem szedek (néha házipáleszt :P ) és jól vagyok.

mindenkinek hasonló jókat kívánok!

üdv, á

Nincs jelen

#1227 2009-08-03 15:19

luca
Tag

Sziasztok!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom a Humirat! Amióta beteg vagyok (10 éve)ez a legjobb szer, pedig sok mindent kipróbáltam. Mellette napi 1 Pentasát szedtem, semmi mást.Most persze nagyon hiányzik(mint már régebben írtam)de mindjárt itt a szeptember és újra kapom.
Mindenkinek szép napot!

Nincs jelen

#1228 2009-08-03 17:00

Dorci
Tag

Sziasztok!
Holnap megyek a II belre aSOTÉ-ra,decemberben elvették a szurit,mert meg kellett müteni a sipolyomat,szorítsatok hogy kaphassam ujra! Legyen szép a napotok!

Nincs jelen

#1229 2009-08-04 15:56

pötyi
Tag

Szia Dorci!
Remélem te is sikerrel jártál! ;)
Én is ma voltam ott, ma kaptam az elsõ adagot a Humiból- mostmár jelenthetem mindenkinek hogy bennem van a csodaszer és nem volt semmi gond (eddig). 18-án kell mennem a kövire,- találkozok valakivel?
Mindenkinek tünetmentes szép napot! ;cool  :)

Nincs jelen

#1230 2009-08-04 18:09

Floem
Tag

Kedves Dorci!

Én is a 2-es belre járok. Megkérdezhetem, hogy melyik dokihoz?
Az igaz, hogy csak crohn betegek kaphatják a humit? Én túl vagyok pár remicade-en de sajnos úgy tûnik, hogy nem vált be. Gyakorlatilag már mindent szedtem, csak a humirát nem próbáltam még. Azt hiszem, hogy ebben a gyógyszerben van minden reményem. (bár így voltam a remivel is).

Nincs jelen

#1231 2009-08-04 20:13

Dorci
Tag

Sziasztok!
Hát nem nagy szerencsém volt a mai nap,vagyis telefonáltak délelõtt,hogy bocsika ma ne menjek,majd holnap reggel! Ugyhogy holnap újra!
Kedves Floem! a Miheller dokto úrhoz járok,nem túl beszédes,de korekt orvos!Nem tudom,hogy csak crohnosok kaphatjek-e! De én úgy tudom,hogy a szükületeseknek nem nagyon ajánják! Én nekem lassan hatnak a gyogyszerek,én nekem a sipolyom miatt mondták hogy probáljuk ki! Most már túl vagyok a mütétet és remélem ha kapom a humit be gyogyul ez  a a vacak!
Pötyi! Örülök hogy te sikerrel jártál és hogy nem lett semmi gond,és tudj a csoda szer oda bent hogy mi a dolga reméljük! Tünetmentes szép estét!

Nincs jelen

#1232 2009-08-05 13:08

Floem
Tag

Húú Dorci én is a Miheller doktorhoz járok. Végre találtam valakit, akivel egy az orvosunk. Nem tudnánk valahogy e-mail címet cserélni? Cserélgetni a tapasztalatokat? Persze csak ha van kedved!

Nincs jelen

#1233 2009-08-05 17:18

Dorci
Tag

Floem! Ment e-mail a regisztráciokor meg adott címedre!

Nincs jelen

#1234 2009-08-05 17:20

Dorci
Tag

Meg jártam a Sotét,vizsgálatok,vérkép stb.1-2 nap és kiderül hogy jöhet e az anyag! Pötyi hogy vagy? Nincs semmi gond a szuritól?

Nincs jelen

#1235 2009-08-05 17:56

pötyi
Tag

Hello Miheller csapat! :)
Én is hozzá járok, ;)  Dorci köszi a kérdést, tisztelettel jelentem volt egy kis fejfájás (de ha utazom mindig így van), ma volt egy kis hányinger és hõemelkedésem de ha kinézünk az ablakon nem is kell csodálkozni semmin,úgye?
Engem is (+ az izületeimet is) mindig megvisel egy ilyen drasztikus idõválltozás, szerintem mást is.
Ami meglepett az egészben az hogy nem a hasamba kaptam a szurikat hanem a karomba más is odakapja?
Szurkolok, hogy neked is összejöjjön és még az is lehet hogy majd ott összefutunk egyszer, addig is szép nyarat mindenkinek! ;)

Nincs jelen

#1236 2009-08-05 19:25

luca
Tag

Sziaaztok!
Csatlakoznék a csapathoz, én is a Miheller doktorhoz járok! Lehet, nem várom meg a szeptembert, mert ma már lázas vagyok.
Szép estét mindenkinek!

Nincs jelen

#1237 2009-08-05 19:30

Dorci
Tag

Luca! Ha lázas vagy szerintem se várj szeptemberig! Minnél hamarább menj el ha tudsz! Pötyi lehet majd  egyszer összefutunk,majd a sors elintézI!

Nincs jelen

#1238 2009-08-05 19:55

aiolosz
Tag

pötyi írta:

"..Ami meglepett az egészben az hogy nem a hasamba kaptam a szurikat hanem a karomba más is odakapja? ..."

Indifferens, ha a hasadba kéred, oda adják, viszont Te nem fogod tudni a karodba adni. Szóval, jobb ha a hasadat magadnak tartalékolod, mert Te majdnem mindig ugyan oda fogod szúrni. Amennyiben bal kezes vagy jobbra, ha jobbkezes, akkor balra. Én hetente adom magamnak és bal oldalt nagyon szépen látszik, hogy hová :)

Nincs jelen

#1239 2009-08-06 12:27

Nita
Tag

aiolosz írta:

"Én hetente adom magamnak és bal oldalt nagyon szépen látszik, hogy hová :) "

Ha javasolhatok valamit neked ne add mindig ugyan oda, nekem aki adta az elején a kórházba mondta, hogy nem tesz jót a szöveteknek ha mindig ugyan oda szúrod az injekciót. Én kétbalkezes vagyok :), de megtanultam a hasam mindkét oldalába szúrni, alkalmanként váltogatom így soha semmi nyoma nincs mindig tud pihenni valamelyik oldalam.

Nincs jelen

#1240 2009-08-06 12:34

búvalbélelt
Tag

Ááááááááááá, úgy könnyû, hogy kétbalkezes vagy...

Egyszer a jobbik ballal, máskor a rosszabbik ballal adod be...

Én a combomba szúrom az inzulint, mindig ugyanoda megy, mert ha változtatom a helyét, akkor fáj.

Nincs jelen

#1241 2009-08-06 12:40

Nita
Tag

Jobb kezes vagyok, ami felér két ballal :)
Az inzulint nem említeném egy lapon ezzel az injekcióval, az nem kárósítja a szöveteket, itt a benne lévõ "anyag" miatt nem jó mindig oda szúrni.
Tegnap adtam be magamnak, így megkerestem most a papírját amiben ez áll:

Az injekció helyének kiválasztása és elõkészítése:
- Válasszon egy helyet a combján vagy a hasfalán.
- Minden újabb injekciót legalább 3 cm-re lehet csak alkalmazni az utolsó injekció beadásának helyétõl.

Nincs jelen

#1242 2009-08-06 12:47

zotyesz
Tag

Nita és csak most említed ezt????nekem minden alkalommal a köldököm két oldalába adják ez azt jelenti hogy elõbb utóbb nem lesz köldököm???bár akkor nekem mindegy melyik kezemmel adom be max annyival tudom spirázni hogy bekötött szemmel szúrom be majd így akkor biztos nem megy ugyan arra a helyre.

Nincs jelen

#1243 2009-08-06 19:26

pötyi
Tag

Aiolosz, Nita!
Köszi a szakszerû tanácsokat, de nem kérdezték meg hová parancsolom, csak mikor én megjegyeztem, hogy "de jó hogy nem a hasamba kapom"  ;)  , akkor mondták ha oda akarom odakapom. Késõbb sem kell magamat szurkálni, mert (mirevalók a barátok) - van egy barátnõm aki egészségügyis és bevállalta.  ;)  Azért ezután is szívesen fogadok minden tanácsot.Nekem nem kell naplót írnom, ez már nem "divat"?
Mindenkinek viharmentes szép nyarat!

Nincs jelen

#1244 2009-08-06 19:52

Dorci
Tag

Én vállba kaptam az elõzõ turnust,az elsõ alkalommal négy járt,jobb és bal vállamba 2-2,3 cm-re egymástól!Nagyon stiás a pocim,ezért nem is akarták oda adni! Szép estét!

Nincs jelen

#1245 2009-08-06 19:53

Dorci
Tag

Nem 2-2,3 cm-re egymástól hanem 2-2 szuri egy egy vállamban,a szurik 3 cm-re egymástól! :)

Nincs jelen

#1246 2009-08-06 20:07

luca
Tag

Ma megjelentek a csomók a lábszáramon, napokon belül rengeteg lesz( sajnos) ráadásul fájnak is! Ma nem értem el  a Miheller doktort, holnap ismét próbálkozom.

Nincs jelen

#1247 2009-08-06 20:36

aiolosz
Tag

pötyi írta:

"...Nekem nem kell naplót írnom, ez már nem "divat"?..."

Én colitiszesként egy kísérletben veszek részt, azért kell naplót írnom, egyébként fel sem tudnák írni nekem :(
Amennyiben fizetnék a Humiráért, akkor én is kérnék zsozsót a naplóírásér ;)

Nincs jelen

#1248 2009-08-06 22:40

Nita
Tag

Nem tudom nekem nem kell naplót írnom, nem is volt szó ilyenrõl soha. Nem is kellet fizetnem soha. Ettõl függetlenül, ha a dokimnak szüksége van bármilyen információra mindig szívesen segítek.
off
luca!
Én nem javasolnék ilyet más esetben, de ha szedtél már Medrolt és ha van otthon neked most vegyél be belõle..azok a csomók, csak attól szoktak elmúlni. A doki is mindig azt írja fel és minél hamarabb kezded el szedni annál kisebb az esélye, hogy a csomóid nagyon csúnyák legyenek! Nem tudom hol laksz, de mindenképp menj el a dokihoz próbáld személyesen keresni.

Nincs jelen

#1249 2009-08-07 10:43

luca
Tag

Szia Nita!
Sajnos 120 km-re lakom az orvostól, így nem egyszerû a személyes találkozás. A csomók majd a Humirától fognak elmúlni, tavaly is ugyan így voltam, így inkább azt szorgalmazom, mint a Medrolt(évekig szedtem, de nem voltam jól tõle)de azért  köszönöm a tanácsot.

Nincs jelen

#1250 2009-08-07 12:28

luca
Tag

Sikerült elérnem a doktort, kedden megyek hozzá, és kapok Humirát! Nagyon örülök!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb