#1251 2009-06-18 17:28
- nita82
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Sziasztok!!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
2005-ben colitis ulcerosát állapítottak meg. Salazopirint kaptam, de arra alergiás lettem, ezért a Salofalkot kellett utána szednem 3X2 egy nap. A javulások után 2x2 lett. Azóta voltak kisebb visszaesések, de véres hasmenés nem. Jelenleg stabil az állapotom, de az orvos utasítására szednem kell a gyógyszert. A kérdésem a következõ! Kisbabát szeretnénk vállalni a párommal, de nem tudom hogy a terhesség és a szoptatás alatt a gyógyszernek vannak e mellékhatásai a babára. A nõgyógyászomat megkérdeztem, õ azt javasolta, hogy kérdezzem meg a szakorvosomat. Az orvosom azt mondta, hogy rossz visszajelzéseket nem kapott. Tudni szeretném a Ti véleményeteket is, hiszen a legérintettebbek Ti/Mi vagyunk. Segítségeteket elõre is köszönöm.
Nita
Nincs jelen
#1252 2009-06-18 18:17
- Yakus
- Tag
A nõgyógyász visszapasszolja a labdát neked illetve a gasztroenterológusnak? Milyen orvos foglalkozik a terhességgel, magzattal és szüléssel? Nõgyógyász vagy gasztroenterológus?
Nézzen utána és konzultáljon a szülész-nõgyógyászod, ha kitelik az idejébõl... Van talán olyan szülés-nõgyógyász is, akinek van errõl tapasztalata. érdemse lenne vagy neked, vagy a te orvosodnak konzultálni.
Nincs jelen
#1253 2009-06-29 10:25
- Lilid
- Tag
Sziasztok!
Olvasgattam a régi oldalakon, de sajna nem jutottam elõre. Lenne egy kérdésem. Volt valaki aki szedett a terhessége kezdetén Medrolt és Normixot? 1 hete voltam 30 éves, s másnap kiderült, h 10 hetes terhes vagyok, közben volt egy kisebb LEEP mûtétem, meg egy ujjabb felángolásom. Erre szedtem a Medrolt, a Normixot, és a salazopyrint. Másfél hét múlva megcsinálják a genetikai vizsgálatokat, ahol remélem kiderül minden. Még kedden elhagyott a "párom" ( bár ki tudja mi is voltam neki), mert õ nem szeretné ezt a babát, annak ellenére, h kedden azért kerestem fel az orvost az õ kérésére, h beszéljünk a gyerekrõl. Azóta hazaköltöztem, s ma reggelre még az imádott kutyám is meghalt. Összeomlott a világ körülöttem, s kétségek között vagyok, h a baba vajon jól van e. Aggódom, s jó lenne ha valaki tudna errõl mondani valamit.
Köszönöm
Nincs jelen
#1254 2009-06-29 16:32
- Vicaa
- Tag
Lilid! Én még a terhességem kiderülése elõtt medrolt szedtem, ez nem okoz gondot, a Normixról sajnos nem tudok nyilatkozni.
DE! Nagyon nagyon sok erõt kívánok Neked, és ide mindig jöhetsz, legfontosabb, hogy most minden sejteddel a babucidra koncentrálj és próbálj minél kevesebbet idegeskedni. Tudom, ilyen helyzetben ezt könnyû mondani, de az a kis életke, aki lakik benned meg fogja hálálni neked, ha most próbálsz minél inkább csak magadra és rá koncentrálni!
A genetikairól, majd írj! Szurkolás megy ezerrel!!!
Nincs jelen
#1255 2009-06-29 22:01
- Lilid
- Tag
Szia, szia!
Nagyon köszönöm az infókat. Sokkal nyugodtabbnak érzem magam e miatt. Ezek a gyógyszerek voltak az elsõ problémám, amikor kiderült, h babát várok. Láttam a pici szívét, meg Õt, s éreztem,h boldog vagyok. Bár a felhõtlen boldogságom, nem sokáig tartott, de igyekszem mindent megtenni érte. Remélem egyedül is megoldom, s tudok neki békét, boldogságot biztosítani. Csak már itt lenne. Mégegyszer köszönöm! S jelentkezem, mert igazából nem is tudok mit kezdeni magammal. Újra meg kell szokni a magányt, a közös barátok is ott maradtak, meg egy jó nagy darab a szívembõl.
pussz nektek!
Nincs jelen
#1256 2009-07-09 07:49
- Lilid
- Tag
Sziasztok!
Megigértem, h jelzek amint tudok valamit! Genetika majd csak jövõ héten lesz, de voltam újra UH-on.
Már 5 cm, meg van mindkét keze, újjai, lábai, szépen látszott a gerince meg a pici szíve. Eddig úgy tûnik minden rendben!
pusszi mindenkinek!
Nincs jelen
#1257 2009-07-10 16:40
- Ede
- Tag
Lilid, biztosan nagyon gyönyörû már most is :) :D !!!!!
Nagyon jó egészséget és minél kevesebb szorongást kívánok Neked (is)!!!!
Nincs jelen
#1258 2009-07-10 16:55
- Vicaa
- Tag
Lilid! Örülök, hogy jelentkeztél és gyere is, szívesen olvasok minden fejleményt, jó nosztalgiázni ;) :)
Minden rendben lesz, ne izgulj, minden jót nektek!
Nincs jelen
#1259 2009-07-13 21:30
- Lilid
- Tag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm, egyelõre csak izgalom van, de nagyon. Még a gasztós dr-ral sem tudtam egyeztetni. Mehetek én oda napokon át, neki akkor sincs ideje.
puusz mindenkinek!
Nincs jelen
#1260 2009-07-17 18:29
- Lilid
- Tag
Sziasztok!
A héten minden nap dokiztam. A gasztrós dr szerint fokozatosan kell abbahagyni a salazopyrint, s majd a szülés elõtti 2 hétben kell szteroidokat szedni. Visszaolvasva nem ez az általános. :(
Voltam genetikán is, s elmondták, h a pentasa okozhatott vérzékenységet, de ez majd kiderül 16 hetesen is. Jó lett volna tudni, h legalább a babával minden rendben van. Csak elkeserítettek. Ma voltam down vizsgálaton is, de az is egy tragédia volt. 250 km, s nem volt orvos aki jóváhagyta volna a kérvényt, mire sikerült elõvarázsolni, addigra már elvitték a laborba, smajd jövõ hét pénteken viszik újra. Ha nem veszi le a vért akkor kicsúszunk az idõbõl, így meg lehet meg sem vizsgálják.
Nagyon úgy tûnik, h semmi sem akar összejönni.
pussz
Nincs jelen
#1261 2009-07-18 08:45
- adrienn28
- Tag
sziasztok
tud nekem valaki segitenni crohn beteg vagyok most 6 és fél honapos a kislányom amikor terhes lettem abba hagytam a gyogyszerek szedését (pentassa imuran)kislányom még szopizik elkezdhetem szedni a gyogyszereimet vagy várjak vele addig mig a picike már nem szopizik.
élöre is köszönöm
Nincs jelen
#1262 2009-07-19 19:45
- Fanny
- Tag
Sziasztok!
Én már viszonylag régóta (14 éve) Crohn-beteg vagyok, és most jutottam el életem azon szakaszába, hogy párommal gyermeket szeretnénk vállalni. Már háromszor mûtöttek (szûkületes szövõdményekkel), összesen kb. 50 cm-t vettek ki a vékonybelembõl (kicsit a vastagbél is érintett) és számos szakaszon tágítottak is, most is van két szûkületem, ezért kerülnöm kell a durva rostot (bár az igazat megvallva már egy ideje egyáltalán nem eszek semmilyen zöldséget és gyümölcsöt, mert félek, nehogy bajt okozzak -pedig állítólag azért ehetnék párat - a szûkületek 1,5 és 1 cm-esek). Nemrég voltam egy, a gasztroenterológusom által ajánlott nõgyógyásznál, aki nagyon negatív hozzáállással fordult felém (igazából nem értem miért), azt mondta, hogy habár a nõgyógyászati szerveim épek, de nem tudhatjuk ennyi mûtét után összejön-e a baba, mert a hasi összenövések miatt lehet, hogy a petevezeték átjárhatatlan, de cáfoljam meg õt (nemrég küldött egy másik crohnost is a meddõségi centrumba) és jöjjek vissza terhesen. Amiért meg eredetileg felkerestem, hogy milyen kiegészítõket szedjek, hogyan készüljek fel a terhességre, arra meg nem tudott semmi konkrétat mondani, csak annyit, hogy kell egy vérkép és az alapján majd meg tudják állapítani, hogy mibõl mennyit szedjek, de beutalót vérvételre nem adott. Lelkileg nagyon megviselt ez a hozzáállás, és szeretnék más nõgyógyásszal is konzultálni. Tudnátok ajánlani egy olyan nõgyógyászt, aki már több Crohn beteggel is foglalkozott, vannak tapasztalatai, jó és pozitív a hozzáállása? Nagyon köszönöm elõre is a kedves segítségeteket!
Nincs jelen
#1263 2009-07-19 19:53
- Szuszidi
- Tag
Fanny egyszerû a dolog elmész a házi orvosodhoz és kérsz egy beutalót vérvételre elmondod mi a gondod neki, hátha ismer egy jó nõgyógyászt. Azzal a bumburnyákkal meg ne foglalkozzál. Nem éri meg az ideget. Legyen szép napod!
Nincs jelen
#1264 2009-07-19 20:24
- youlcsi
- Tag
Fanny!
könnyû ilyenekkel riogatni... de fogadjunk, eszébe sem jutott, hogy csináljatok egy átjárhatóságit!? nem neked kell egy babával cáfolni az õ elképzeléseit, hanem neki, mint orvosnak, kötelessége ezt kivizsgál(tat)ni, ha felmerül a probláma.
lányok!
babatervezés során hõmérõzött valaki? az ibd mennyire befolyásolhatja? mert az én görbémen csak annyi láccik, hogy egy haldokló örülne, ha ilyen ekg-ja lenne... :)
Nincs jelen
#1265 2009-07-20 07:35
- Agica01
- Tag
Fanny, melyik városban keresel nõgyógyászt?
Nincs jelen
#1266 2009-07-20 14:33
- Ede
- Tag
Kedves Adrienn. Ezt feltétlenül nõgyógyásszal vagy gyerekorvossal beszéld meg. Mi nem adhatunk egymásnak ilyen gyógyszerszedési tanácsokat, véleményem szerint. Jó gyarapodást a babinak és nagyon jó egészséget mindkettõtöknek!
Fanny, az ilyen nõgyógyászt ne csak otthagyd, de felejtsd is el az összes szavát!!!
Nincs jelen
#1267 2009-07-20 20:43
- Fanny
- Tag
Kedves Agica01! Budapesten keresek nõgyógyászt, és lehetõleg olyat, akinek van egy kis tapasztalata a crohn területén is.
Kedves Ede! Igyekszem elfelejteni, de sajnos elég sokszor csengenek a fülembe a szavai. Nem ilyen hozzáállást vártam egy okos, intelligens embertõl. Ettõl még lehet, hogy jó szakember és csak ilyen a stílusa, de nekem nem erre van szükségem. Inkább bíztatást vártam és nem sárba döngölést. De biztosan meg fogom találni a nekem való szakembert, csak jobban körül kell néznem.
Köszönöm elõre is a segítségetek!
Nincs jelen
#1268 2009-07-21 07:44
- Ede
- Tag
Fanny, kedves. Én már csináltam reklámot az enyémnek, õ gondozta végig két várandósságomat is, igaz, hogy én colitises vagyok... nyomj egy privit, ha érdekel esetleg. szép napot!
Azért szerkesztettem, mert eszembe jutott utóbb, hogy azt nem írtam, hogy mindkét várandósságom alatt aktív voltam, nekem igazából akkor jött ki, mikor a lányommal voltam az 5. hónapban.
Szerkesztette: Ede (2009-07-21 07:45)
Nincs jelen
#1269 2009-08-08 21:04
- youlcsi
- Tag
kismamik! volt kismamik!
szedtetek elevitet, vagy hasonlót?
mi most nagyon rákészültünk a témára (talán végre esélyes lehetek), de tartok a székrekedésnek nevezett mellékhatástól... ma még nem volt igazi randim a wc-vel, de érzem, hogy a beleimnek ez nem jó. eléggé feszül, puffad.
Nincs jelen
#1270 2009-08-09 19:33
- Ede
- Tag
Szia, Youlcsi, hajrááá:)
Nekem azt mondta az orvosom, hogy annak szükséges szednie ilyesmit, aki egyoldalúan táplálkozik, illetve étellel nem tud mindenféle dolgot bevinni...
A másik vicces, a székrekedés kapcsán, hogy régen, mikor csak úgy nem volt rendes ez a szokásom, tamarin nevû, terheslekvárnak is nevezett izét ettem (szilvás meg még más dolgok vannak benne). Aztán mikor várandós lettem, vettem ilyet és csodálkozva láttam rajta, hogy terhesség alatt alkalmazása nem ajánlott... furcsa volt ez számomra.
Nos, sok sikert!!!!!
Ha szedsz ilyesmit, rosszat - szerintem - nem teszel. Meggyõzõdésem egyébként, hogy a magzatok, kis (jó értelemben vetten, de véleményem szerint) "parazitaként" mindent elvesznek az anya szervezetétõl, amire nekik csak szükségük van. Én ha nagyon készülnék, akkor folsavat szednék rendesen, mert az elsõ 12 hétben az nagyon fontos. ÉN pl. a kislányomat a 12. hétben "vettem észre". Addigra már rengeteg sorsdöntõ folyamat lezajlott - hála Istennek, eddig igen jó eredménnyel - a kis magzat kialakulása során. Halihóóó
Nincs jelen
#1271 2009-08-09 21:06
- youlcsi
- Tag
Ede! Köszi :)
nagyon még nincs mihez drukkolni, hiszen továbbra sincs se ciklusom, se mensim... csak láttam egy olyan uh-képet a héten, ami bizakodással tölt el, hogy ebbõl akármi is lehet (igaz, valószínûbb, hogy vérzés lesz a vége, de nekem az is jó)
vitamint muszáj szednem, mert nem eszek sem zöldséget, sem gyümölcsöt... vagyis nagyon keveset és csak 1-2 félét. asszem ezt hívják egyoldalúnak :)
a székrekedés meg furcsa... nem az a tipikus, ami régen volt még a crohn elõtt. a széklet továbbra is lágy, csak ritkábban és nehezebben jön...
a parazita az jó szöveg. volt a House-ban is, miszerint vannak nõk, akik miután megszabadult a testük a parazitától kis ruhácskákba öltöztetik, és más nõk parazitáival játszatják õket :Ð
Nincs jelen
#1272 2009-08-10 10:17
- Ede
- Tag
hú, tényleg... de nekem ez még Dr. HOuse elõtt leesett, amikor én totál szarul voltam, a magzat meg vélhetõleg tök jól érezte magát... Gondoljunk bele, a szervezet azért rendesen megküzd velük, de hála Istennek, mikor kibukkannak, már tök mindegy, hogy mi volt elõtte, az ember nem is nagyon emlékszik.
Dr. House-t már az elsõszülöttemmel néztem (persze angolul és így õ nem értette, hogy idõnként milyeneket is mondanak benne:))
szép napot!!!
Nincs jelen
#1273 2009-08-15 00:40
- Lizus
- Tag
Hahó mindenkinek! Én is szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat és segítséget is kérni. Idén februárban derült ki hogy colitis-es vagyok. Elõször salazopirint kaptam amire gyorsan is reagálta szervezetem, és a gyulladás hamar javulni kezdett, viszont olyan erõs mellékhatásai votlak, hogy képtelen voltam szedni. Iszonyú hányinger, fejfájás és gyengeség. Áttértünk 2x2 Xalazinra és pentasa kúpra. Kis ideig tünetmentes is votlam. Aztán árpilisban kiderült hogy állapotos vagyok. :) Sajnos a betegségem ezután újra fellángolt. Szerencsés akire jól hat a terhesség. Nálam pont az ellenkezõje következett be. Az orvosom szerint ez azért van mert terhesen az immunrendszer legyengül. Szóval aki babát szeretne azért készüljön fel erre az eshetõségre is. Így elkezdtük emelni a gyógyszeradagom. Elõször 3x2 majd 4x2 Xalazinra. De sajnos nem javult, bár akkor még nem is romlott. Még az elviselhetõ kategória volt. Sajnos az én magánéletembe is jöttek problémák, mint ahogy Lilidnél olvastam korábban. Elõbb a párom rakott ki terhesen. No comment. Aztán persze jött utánunk,és lehúztunk egy hónapot még együtt, majd végül pár napja én hagytam ott mert annyira csúnyán viselkedett velem. :( Sajnos a gondok hatására a betegség tovább romlott, ezér tis döntöttem a távozás mellett. Nem akarom hogy a pici babám igya meg a levét a marakodásnak. Neki nyugalom kell!!!! Nem tudom ti tapasztaltatok-e hasonlót, hogy stressz hatására hirtelen romáls következik be? Vagy ezt csak bebeszélem, hogy attól van? Végül pentasa kúp helyett próbálkoztunk Entokorttal, hátha segít, de sajnos nem. Így ma a doki Meridolt írt fel. 16mg-ot. Azt mondta nem fog ártani a babának.Fogalmam sem volt mi ez,így elkeztem utánaolvasgatni. Így kerültem ide. Iszonyúan megjesztett amiket olvastam :( Holdvilág kép, meg függõség. Be merjem egyáltalán szedni? :( Van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?
elõre is köszi a segítséget
üdv
Nincs jelen
#1274 2009-08-15 00:54
- Lizus
- Tag
Ja és amit kifelejtettem, kis biztatásnak: Annak ellenére hogy a gyuladás most nem túl oké, az eddigi összes terhességgel kapcsolatos vizsgálati eredményem tökéletes. Úgy néz ki, hogy a kis pocaklakó jól van :) Reméljük így is marad. :)
Nincs jelen
#1275 2009-08-15 06:46
- CptBalu
- Tag
Szia Lizus, üdv közöttünk. Bár én a másik nemet képviselem, de azért válaszolok :)
Hát nem egyszerû a helyzet amit leírtál, mármint a magánéleti, de a lényeget a végén írtad, hogy a pici jól van. Basszus nem akarom elhinni van olyan, aki képes kirakni állapotos párját. A legnagyobb szemétség. Szóval neked a stresszmentesség lenne a legfontosabb, nem csak az állapotod, hanem egyébként a betegségbõl is kifolyólag. A stressz rossz hatással van erre a betegségre. A meridol nem valami fogkrém? :) Szerintem medrolt akartál írni ami a nagyágyú, nálam gyorsan segített bár én 32 mg-ról kezdtem. Vannak kellemetlen mellékhatásai, de a súlyosak amit te is írtál csak hosszú idõ után alakul ki, addig meg elvileg nem hagyják hogy szedd. Nekem kb. 2 hónap alatt sikerült fokozatosan leépítenem a szedését. Szóval félni nem kell tõle. Ha magánéletben rendet tudsz tenni, a betegség is javulni fog szerintem, de majd jönnek hölgy kollégák, aztán megmondják a frankót :)
Nincs jelen
#1276 2009-08-15 08:44
- Lilid
- Tag
Sziasztok!
Lizus! Nekem a genetikán mondták, h a pentasa vérzékenységet okozhat, így azt ne, ha lehet.
A medrolra annyi, h ezt segít a gyerek fejlõdésében. S ilyen betegeknél ajánlott az utolsó hónapban. Az egyetlen amit negatívként emlegetnek vele kapcsolatosan, h a terhességi cukorszintet emelheti. Nekem azt ajánlották, h 60, 90, s 120-as terhelést is kérjek. De ez annyira nem vészes, mindössze kr. cukrot kell mellõzni.
Minden jót!
Nincs jelen
#1277 2009-08-15 08:50
- Vicaa
- Tag
Lizus az elõttem szólók már minden fontosat leírtak neked, én csak ismételni tudom, hogy legfontosabb a kettõtök nyugalma!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos nálam is az jött be, hogy a terhesség alatt aktív volt a betegség, nekem végig kellett szednem a medrolt (de én már terhesség elõtt is hosszú ideje szedtem) de minden rendben volt! Nálad is így lesz meglásd, csak nyugi, nagyon jól gondolkozol, minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen erõs vagy, a kis babucid ezt ezerszeresen fogja meghálálni nekd :) !
Nincs jelen
#1278 2009-08-15 09:06
- Lizus
- Tag
Sziasztok! Köszönöm a sok segítséget. Most sajna rohannom kell de késõbb jövök még vissza dumálni. Szóval ez tuti, hogy ilyen rövid idõn belül és kis adagban semmi mellékhatást nem fogok érezni? Tényleg hamar hat? :) Anyukám totál ki van akadva, hogy ezt kell szednem, mert egy ismerõsünk is szedte, csak más betegségbõl kifolyólag és szörnyen szarul volt tõle. Bár gondolom õ nagy agadban és hosszú ideig. Fogalmam sincs kire hallgassak. wááááá :)
Nincs jelen
#1279 2009-08-15 09:07
- Lizus
- Tag
Kedves Balu! Tényleg medrolt akartam írni, csak még nem szoktam meg a nevét :D:P
Nincs jelen
#1280 2009-08-15 22:47
- Lizus
- Tag
Sziasztok.Visszatértem. Na ma reggel bevettem az elsõ szem medrolt. De nem vagyok nyugodt és happy :( A nagymamám tesója leukémiára szedi ugyanezt nem sokkal nagyobb adagban, és mondta hogy neki már 1 hónap múlva kijöttek a mellékhatások :( Elég rosszul nézett ki:( Nagyon nem szeretném. Valóban nics semmi más megoldás ha a Xalazin nem hat, csak szteroid?:( Nem akarom lehinni. Nincs más gyógyszer?:( Egyébként szerintetek csak a fellángolásokhoz járul hozzá a stressz vagy már a betegség kialakulásához is? Csak mert nem egyszerû idõszakon vagyok túl. Nem csodálkoznék ha az lenne az oka. És még egy hülye kérdés. Gázos is. Szó szerint :D Szóval amióta súlyosbodott a betegségem, minden wc-zést ágyúdörgések kísérnek és nem nagyon tudok ellene tenni :S Ez egy normális tünet és szokjam meg? Vagy csak engem ér még ez az öröm is :S Hangszigeteltessem a budiajtót vagy lehet ellene tenni?
Nincs jelen
#1281 2009-08-15 23:12
- búvalbélelt
- Tag
Nyugi.
Itt mindannyian szedtunk Medrolt es (hala neki) meg elunk. xD
Nem kell megijedni, szedni kell rendszeresen, az elhagyasnal kell vigyazni, fokozatosan kell lemondani rola. :)
Nincs jelen
#1282 2009-08-15 23:20
- én
- Tag
Lizus! Tegyél hangszigetelést a budi ajtóra. Egyébként, ha nem lesz aktív a betegséged, ezek a tünetek is elmaradnak. Vigyázz nagyon magadra és a babára!
Nincs jelen
#1283 2009-08-15 23:24
- Lizus
- Tag
Egyik választol se lettem vidámabb :D De azért köszönöm :)
Tudom, hogy mindenki él még aki medrolt szedett, de a telihold arc, a hízás, a kiütések és szõrösödés eléggé megijeszt :S Ez most tényleg komoly? :O
Nincs jelen
#1284 2009-08-15 23:33
- én
- Tag
Lizus! Fel a fejjel. Ezek a mellékhatások elmúlnak. Viszont a betegségednek meg használ a medrol.
Nincs jelen
#1285 2009-08-15 23:40
- Lizus
- Tag
De mikor várható hogy megjelenjenek és mikor múlik el? Nyugodtabb lennék ha többet tudnék errõl az egészrõl :( De a dokim igazából nem mondott semmit. Felírt egy gyógyszert és kész. Itthon mikor olvastam a tájékoztatót akkor láttam hogy szteroid. Legalább elmondhatta volna mire számíthatok :S
Nincs jelen
#1286 2009-08-15 23:42
- Lizus
- Tag
Ja és mennyi idõ múlva várható javulás? :P
Nincs jelen
#1287 2009-08-15 23:45
- én
- Tag
Lizus! Erre sajnos nincs recept. De ne legyél türelmetlen.
Nincs jelen
#1288 2009-08-15 23:47
- Lizus
- Tag
jó jó. Azért köszönöm. Csak túl sok volt a rosszból mostanság. Végre valami jót is szeretnék. Megyek relaxálok egyet és megbeszélem magammal közben, hogy igenis meg fogok gyógyulni. Vagy legalábbis tünetmentes leszek hosszú hosszú ideig. :) Jó éjt :)
Nincs jelen
#1289 2009-08-15 23:53
- én
- Tag
Ez a legjobb amit tehetsz. Relax! Tünetmentes leszel! Szép és egészséges kisbabád lesz! Jó éjt!
Nincs jelen
#1290 2009-08-16 21:41
- Lucifer
- Tag
Lizus!
Hát elõször is szeretnélek köszönteni itt közöttünk.
Nem semmi , hogy miken mentél keresztûl az útobbi idõben , de ahogy olvasom erõs csajszinak hiszlek aki mindent legyõz!!:P:P
Fel a fejjel nem idegeskedni és vedd be a leszarom bogyót .Hidd el ha megpróbálsz csak a babára gondolni és tényleg lesz@rod a többit akkor sokkal jobban leszel.A stressz nem jó se abetegségnek sem a babának.
A medroltól pedig nem kell ennyire félned és nem is lehet annyira nagy gáz ha csak 16mg-ot kaptál.Én is szedem sõt a szoptatás alatt is szedtem , de nem volt semmi gond és a mellékhatássok sem jöttek elõ.Ami viszont nagyon jó hir , hoyg a laborod jó!!
Kitartást és legyél ügyi.Akkor már 4 hónapos vagy???Voltál már áfp vizsgálaton???Jó lett az eredménye??
Nincs jelen
#1291 2009-08-16 22:45
- Lizus
- Tag
Kedves Gigi és Lucifer meg akik elõttetek írtak!
Köszönöm a biztatást. Nagyon jól esik. Lehet tényleg túlparázom :) Az biztos hogy még csak második napja szedem de a napi 5-6 véres, nyákos székelés máris lecsökkent kettõre. És nem volt véres és fájdalmas, mint az utóbbi idõben szinte mindig. Ez azért kicsit feldob. Talán hamar helyrerak és nem is kell sokáig szednem. Egyébként ma állati sokat ettem, nem jellemzõ módon. Ez lehet a medroltól? :D Mindegy, úgyse híztam eddig, csak pocira :) A leszarom bogyóval is próbálkozom, de csak ideig- óráig megy. aztán elkeseredek, pityergek egy sor, de végül megbeszélem újra és újra magammal, hogy jól cselekedtem. Azért sokáig fog tartani mire kiheverem. :S A babám már lassan 5 hónapos lesz. Megvolt az AFP is és a 18 hetes kötelezõ genetikai ultrahang is. Mindegyik tökéltes lett :) És nagyon kis mozgékony a drágám. Esténként majd kirúgja a hasfalam :)
Nincs jelen
#1292 2009-08-16 23:34
- Nita
- Tag
Lizus! Üdv itt!
Tényleg mindent leírtak már elõttem csak azt szeretném én is elmondani, hogy sokan beszéltünk már együtt arról, hogy a meglévõ betegségünket már nagyon befolyásolja a körülöttünk lévõ stressz :/ Most neked duplán is oda kell figyelned erre. Biztos nagyon nehéz idõszakon vagy túl, de most a legfontosabb, hogy a következõ 4hónapban semmivel se foglalkozz, csak vidám dolgokkal, aztán majd ha megszületett a baba még marad 50-60 éved a rágódásra :) Pihenj és No stressz!!! :)
Nincs jelen
#1293 2009-08-17 07:22
- CptBalu
- Tag
Lizus, a medroltól én is falógép voltam...
Nincs jelen
#1294 2009-08-17 09:05
- Lizus
- Tag
Nita! Bár olyan könnyû lenne kikapcsolni a rágódást :S Tudod néha nehezen ért meg az ember dolgokat. Fõleg ha ok nélkül bántja az aki állítólag szereti. :S De azért próbálkozom erõsen :D
Jesszus Balu, ez komoly? :) Akkor majd odafigyelek, hogy ne essek túlzásokba :P
Nincs jelen
#1295 2009-08-17 11:54
- én
- Tag
Gigi! Ez édes. De legalább akkor kialudta magát! Lizus! A medroltól több ember éhenkórász lett.
Nincs jelen
#1296 2009-08-17 13:46
- tim-tirim
- Tag
Lizus, én közel egy évig szedtem medrolt, 5-6 szor kaptam magas dózist majd csökkentenem kellett de amikor már elfogyott volna ujra szednem kellett mert rosszul lettem, és ez igy ment 1 évig. ÉS semmi mellékhatásom nem jött elõ, nem hízott meg a fejem sem, nem ettem semmivel sem többet. van ilyen is, csa biztatás képp mondom.
Nincs jelen
#1297 2009-08-17 15:14
- Lizus
- Tag
Gigi! Jót mosolyogtam a kis alvó babádon :) Ezek szerint az enyém lehet, hogy egy kis izgõ-mozó lesz :) Nem fogok unatkozni mellette :P
Én! Jó tudni. Akkor majd azért odafigyelek kicsit. Terhesség alatt könnyen elszabadulnak a kilók. Máér híztam is 1 kg-t pluszba pár nap alatt. Eddig kb. 5 jött fel összesen a 21 hét során. De szeretném ha összesen nem haladná meg a 10-12 kg-ot. Hááát nem lesz egyszerû :P
Tim-tirim! Jaj olyan jó ilyenekt olvasni. Ez eléggé megnyugtat :) Ilyenek még jöhetnek :P
Nincs jelen
#1298 2009-08-17 20:07
- Lizus
- Tag
:) valószínûleg ha meglesz a bébi az minden idõm leköti majd és kárpótol minden fájdalomért :( Lilidnek se rendezõdött azóta a magánélete?
Lilid ha vagy szívesen beszélgetnék veled, hogy neked mi segít/segített feldolgozni. :)
Egyébként nagyon durva hogy 3 napja szedem a medrolt és állandóan éhes vagyok. Csokit kívánok, sütit, meg mindent hülyeséget amit eddig soha :S Hát ez így elég nehéz lesz :D
Még fiatalon könnyen fogytam, de ez mostmár sajna nem igaz, így jó lenne ha türtõztetni tudnám magam :D
Nincs jelen
#1299 2009-08-17 20:24
- Lilid
- Tag
Sziasztok!
Gigi! Köszönöm, te hogy vagy?
Lizus! Örülök, h jól vagytok, s ne félj egy kicsit sem a medroltól, s ne engedd, h mások elrémisszenek.
A lényeg, h hasson, s jól legyetek. Nálam sem volt semmi mellékhatás. Hízás? Semmi, 18 hetesen is kevesebb a súlyom a saját átlagomnál. A hányinger még mindig kínoz.
Ha esetleg a homeopátia érdekel akkor ebben tudok segíteni, nekem elég jól bejött. Mármint lelkileg.
Persze még így is van sírás, de ahhoz képest ami az elején volt ez szinte semmi.
Nincs jelen
#1300 2009-08-17 20:29
- Lilid
- Tag
Lizus!
Nem, nem rendezõdött, s azzal vigasztalom magam, h jobb így most, mint állandó cirkusz, szemrehányás, stb.
Így a gyereknek nem okoz törést, mert nem fogja ismerni, szeretni. Így nem is hiányozhat neki, s remélhetõleg boldog életet biztosíthatok neki!
Ha gondolod beszélhetünk privátba is. Amúgy merre élsz?
Nincs jelen