#1251 2009-08-08 19:07
- pötyi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Hello Aiolosz!
Én a Fehérvári kórházhoz tartozom helyileg, oda kell járnom gasztrós orvoshoz. Õ mondta az utolsó tüki után, hogy már csak ez a Humi-Remi kezelés segíthet, mert a Medrol-Pentasa már nem elég a többit meg nem bírom szedni, :( DE EZT a kezelést Fehérváron NEm "csinálhatják" (csúnya szóval) még. Úgy jár le a SOTÉról a Miheller doki Fehérvárra referállni és Õ dönti el, hogy innen a környékrõl ki kaphat és ki nem humit-remit. És nekem azóta Pestre is és Fehérvárra is kell járnom kontrollra. Tudod. Én sem fizettem csak 600 ft-ot a gyógyszertárban a 2 doboz humiért. Én lennék a legboldogabb ha nem kellene hajnalba 2 órát buszoznom érte. De szerintem kibírom (remélem)
Tudod ez a bürokráciának nevezett maszlagról szól, szerintem! és nem mintha ragaszkodnék a naplóíráshoz, inkább itt-ide írok-olvasok.
Nekem ez többet segít! Azért köszi a tájékoztatást! :)
Luca!-én is örülök hogy kapod megint lehet legközelebb talizunk a Mihellernél?!
Szerkesztette: pötyi (2009-08-08 19:11)
Nincs jelen
#1252 2009-08-08 19:21
- aiolosz
- Tag
pötyi írta:
"...Hello Aiolosz !... Én lennék a legboldogabb, ha nem kellene hajnalba 2 órát buszoznom érte. De szerintem kibírom (remélem)..."
Pötyi, valamit, valamiért...én a belföldi és külföldi utazásaimat is Humira kontroll figyelembe vételével tervezem.
A Balatonról már többxor kellett feljönnöm, de nem tudok mit csinálni, elfogadom és örülök, hogy kaphatom.
A kilátások nem túl jók, már ami a Humira felírathatóságát illeti, ezért nagyon megbecsülöm a lehetõséget, amit kaptam.
Nincs jelen
#1253 2009-08-08 19:28
- Melcsi_
- Tag
Aiolosz! Hogyhogy nem kaphatod mint colitises a humirát? Néztem betegtájékoztatóját, h crohnosoknak + egyéb betegségre van, colitisre nem hat?! Csak érdeklõdöm.
Nincs jelen
#1254 2009-08-08 19:42
- aiolosz
- Tag
Melcsi_ írta:
Aiolosz! Hogyhogy nem kaphatod mint colitises a humirát? Néztem betegtájékoztatóját, h crohnosoknak + egyéb betegségre van, colitisre nem hat?! Csak érdeklõdöm.
A válasz egyszerû, kaphatom, de nem térítésmentesen :(
Humira oldatos inj. fecskendõben
ATC:
Szelektív immunszuppresszív szerek
Kiszerelés:
40 mg oldatos injekció elõretöltött fecskendõben 1x
Teljes ár:168886.0 Ft Támogatás: 0 % Fizetendõ: 168886.0 Ft
Ami azt jelenti, hogy nekem havi about 700 eFt lenne havonta, mivel én hetente lököm magamba....
Nincs jelen
#1255 2009-08-08 19:50
- Melcsi_
- Tag
És a colitisesek miért nem kaphatják térítésmentesen a crohnosok meg igen?
Nincs jelen
#1256 2009-08-08 21:16
- aiolosz
- Tag
Melcsi_ írta:
És a colitisesek miért nem kaphatják térítésmentesen a crohnosok meg igen?
Nos, ne várj tuttira adekvált választ :D csak egy olyan sima "józan paraszti ésszel" zsánerüt...mert bizony a crohn komolyabb nyavaja, mint a colitis, bár nekem az is épp elég komoly....köztünk legyen szólva, azért nem cserélnék bretegséget egy crohnossal ;(
Bocs, minden crohnostól ezért ....
Nincs jelen
#1257 2009-08-09 12:31
- Dorci
- Tag
Pötyi! Sajnoos nekem is 2 órát kell utaznom Pestre a Sotéra,a kezelõ orvosomhoz,Kecskemétr pedig 45 percet!
Nincs jelen
#1258 2009-08-10 12:23
- nori
- Tag
Veletek is megtörtént már,hogy még kaptátok a Remicadet teljesen elkábultatok,bealudtatok?
Nincs jelen
#1259 2009-08-10 16:22
- oroszlan
- Tag
Szia nori! En pont igy voltam a Remitöl utanna meg most a Humiratol.Egy nap teljesen ramegy az alvasra :-)
Nincs jelen
#1260 2009-08-11 12:12
- nori
- Tag
Na akkor már ketten vagyunk,mit a drogos ugy érzem magam és csak dõlök el mint a bicikli mikor már elkezd belém csöpögni,érdekes,hogy nekem a Humirától csak rengeteget kellett pisilnem,aludni nem aludtam többet.
Nincs jelen
#1261 2009-08-11 14:21
- Dorci
- Tag
Holnap reggel Sote,már alig várom! Remélem megkapom!
Legyen mindenkinek szép a napja!
Nincs jelen
#1262 2009-08-11 15:39
- luca
- Tag
Sajnos nem kaptam még meg a Humirát. Ugyanis egy csomó vizsgálatot kell elvégzni elõtte.( persze ha mondja a doktor, akkor vittem volna a leleteket és akkor már bennem lenne az elsõ adag! Nagyon gyengén vagyok, nem is tudom mi lesz velen a jövõ hétig!
Nincs jelen
#1263 2009-08-12 16:08
- Dorci
- Tag
Sziasztok!
A mai nap egy katasztrofa szerû,félig medig! Bennem van a HUmira 4 adagot kaptam!A lényeg:5 óra hossza alatt sikerültmindezt elintézni!áááááááááááá és a dokival kb három szót váltottam,két kérésem volt azt is elfelejtette! Szoval,most le pihenek,mert miközben adták a szurit bestesszeltem és majdnem elájultam! Ez van! Most várom a hat5ást két hét mulva mehetek újra!
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1264 2009-08-12 16:51
- pötyi
- Tag
Szia Dorci
Remélem jobban vagy de hiszem hogy jobban leszel a humitól. Én a 4. nap után kezdem észrevenni hogy hat a cucc bennem már nincs annyira hasmenésem mint elõtte. Igaz még a 20 mg medrolt mot is szednem kell a kettõ együtt hat valamennyire. Neked is maradtak a gyógyszerek? Akkor pont nem egy héten járunk mert én meg a jövõ kedden megyek megint. Mielõbbi jobbulást kívánok! :) Pötyi
Nincs jelen
#1265 2009-08-13 15:54
- Dorci
- Tag
Szia Pötyi!
Maradtak nekem is a gyogyszerek,nem változott semmi,reggel már éreztem a kisérõ hasgörcseimet,de nappal minden ok! remélem nem lesz több görcsöm,mert akor nem adhatják tovább(elõzõ turnusnál is görcsöltöm reggelente).Neked minden oké? Volt még valakinek görcsei a Humitól?
Mindenkineklegyen szép napja ezzen az esõs délutánon!
Nincs jelen
#1266 2009-08-15 15:09
- pötyi
- Tag
Szia Dorci! ? ;)
Remélem jobban vagy már!? :) Nekem nem voltak görcseim (bár nem akarom elkiabálni) eddig legalábbis.
Egyébként minden oké, csak a "hasmenésem" nem akar múlni, :( de nem vészes. Kedden kapom a kövi adagot majd utána írok ha van fejlemény. Neked jobbulást és mindenkinek szép nyarat ( már amennyi még hátravan belõle)!
Szerkesztette: pötyi (2009-08-15 15:10)
Nincs jelen
#1267 2009-08-16 04:56
- immortal
- Tag
Aiolosz, most akkor szeded a Humirat ingye`avagy nem? Ha igen, es azert mert "bevallalod" a kiserletet, akkor mondd meg pls, hogy hol csinaljak ezt a kiserletet es be lehet-e meg csatlakozni!?! Ja, es miota csinalod, es milyen hatasa(i) volt(ak) eddig... Koszi.
Nincs jelen
#1268 2009-08-18 16:19
- luca
- Tag
Ma kaptam 4 Humirát, eléggé fájt, de én nagyon örülök, hogy végre megkaphattam. Legközelebb 31-én kell mennem.
Mindenkinek szép napot!
Nincs jelen
#1269 2009-08-19 21:40
- Nita
- Tag
luca! Majd meséld el hogy hat nálad, kíváncsian várom a tapasztalatod! Sajnos kicsit csíp mikor adják, én magamnak nyomon, de ha lassan adom be akkor elég elviselhetõ.
Nincs jelen
#1270 2009-08-19 22:23
- aiolosz
- Tag
immortal írta:
Aiolosz, most akkor szeded a Humirat ingye`avagy nem? Ha igen, es azert mert "bevallalod" a kiserletet, akkor mondd meg pls, hogy hol csinaljak ezt a kiserletet es be lehet-e meg csatlakozni!?! Ja, es miota csinalod, es milyen hatasa(i) volt(ak) eddig... Koszi.
Igen, de nem szedem, hanem "lököm" magamba a Humirát és ingyé...
Ebben a topicban részletesen leírtam mindent, ami a Humirával történõ "meeting"_emet illeti, egyébként 2008. április eleje óta tart a "béguin" kettõnk között.
Csatlakozni nem tudom, hogy lehet, de +kérdezem....
Nincs jelen
#1271 2009-08-20 13:54
- nori
- Tag
Nekem tegnap óta nincs se Humira se Remicade..a HUmirat 6 hónapig kaptam, utána 2 Remi infuzót de nincs "látványos javulás" (idéztem) ezért nem adják,kár belém a cucc..
Tanács: szedjem újra a Medrolt amitõl ugye a kerekes székbe kerültem...no comment.
Nincs jelen
#1272 2009-08-20 15:30
- tomekkk
- Tag
Kicsit én is megosztanám a Humirás tapasztalataimat! Tegnapelõtt(kedden)kaptam a 3. adagot, elõször 2x40-et majd 2 hét múlva 40, s tegnapelõtt is 40 mg-ot. S az elsõ 2 után nem éreztem semmi javulást, igaz rosszabbodást sem,csak annyit hogy egyszerûen megállt a székletem, s csak kínlódtam a wc-n. Én az ez év tavaszi állapothoz mérem a javulást mivel a már említett progiban vettem részt, s az nagyon bejövõs volt. S mikor az elsõ 2 Humit kaptam akkor úgy gondoltam hogy ez nem lesz olyan, de az elmúlt 2 nap viszont már jelentõs javulást hozott, úgyhogy én úgy gondolom hogy az esetemben talán ha lassabban is,de csak-csak jó lesz ez is(kopp-kopp-kopp)
Mondjuk ma nem vagyok a legjobban,de tegnap nagyon odatettem magamnak a vacsit,úgyhogy ez nem is csoda. :D
Nincs jelen
#1273 2009-08-20 15:55
- tim-tirim
- Tag
nori, hát ez döbbenet, tényleg csak ez az egy lehetõség van ? a szteroid ? hihetetlen. komolyan kerekes székbe kerültél ? bakker :( beirnád ide a topik számát ahova leirtad a történteket -feltételezem van ilyen-. Nem találok szavakat.....
Nincs jelen
#1274 2009-08-20 20:23
- luca
- Tag
2 napja kaptam az elsõ 4 Humirát, és már most érzem a javulást. A beadás egyébként eléggé fájt, (a fõnõvér adta be a bel klinikán)én nem szoktam badni magamnak, de szerencsére vannak nagyon ügyes kolléganõim, (ápolónõ vagyok)akik nagyon jól adják. Már szinte mindegyikük adott be nekem Humiirát és már tudom ki adja be a lehetõ legjobban.A lábamról a csomók szinte már elmúltak(tavaly is így volt) pedig volt vagy 30 db a két lábamon.Éjszaka sem kellett kimennem WC-re, és napközben is ritkábban látogatom a legkisebbik helyiséget.A hasam nem fáj, igaz a Humira elõtt se nagyon. Lázam sincs már, az arcbõröm is sokkal szebb. Egysóval úgy érzem a javulás útjára léptem.
Szép estét mindenkinek!
tomekkk!
Megkérdezhetem, hogy te hol kapod a Humirát?
Nincs jelen
#1275 2009-08-21 06:23
- tomekkk
- Tag
luca! én Gyõr, I. bel és Te?
Nincs jelen
#1276 2009-08-21 09:26
- luca
- Tag
Én Budapestre járok a II Bel Klinikára. Próbálkoztam Gyõrben is, de nem sikrült.Hiosszú lenne leírni, hogy miért nem ott kapom.Kicsit körülményes az uatzás miatt,de örülök, hogy kapom.
Nincs jelen
#1277 2009-08-21 10:47
- tomekkk
- Tag
írd meg privibe kíváncsi vagyok!! d.tomekk72(féreg)gmail.com
Nincs jelen
#1278 2009-08-21 13:03
- nori
- Tag
Nem tudom már hol írtam,szerintem vegyesen van több helyen,de nincs rajta mit ragozni,a szteroid kivonta a csontokból a kalciumot és összeroppantak a csigolyáim amivel hónapokig a kutya nem törödött,a másik,hogy nagyon lesoványodtam,most vagyok 30 kg,de várják a csodát,hogy hetek alatt több kilót felszedjek..hát ez nem megy..biztosan van akinek jó a biológiai szer de nincs is leépülve mint én.
Nincs jelen
#1279 2009-08-21 13:50
- tim-tirim
- Tag
hát Nori, elált a szavam, nagyon sajnálom a történteket. arra nem gondoltál hogy elmenj pzsichiáterhez avgy pszichológushoz? nekem van egy ismerõsõm aki szed valami stresszoldót és a betegsége azóta passzv szakaszban van. én hétfõn megyek pszichiáterhez, remélem én is kapok valami bogyót az agyamra hogy ne gondolkozzak meg problémázzak mindenen és igy talán a belem is jobban lesz.
Nincs jelen
#1280 2009-08-21 20:30
- Ede
- Tag
Nori, teljesen elállt a szavam... Tök béna, ha bármit is írok. Az írásaidból pedig annyira süt valami hihetetlen hozzáállás (pozitív értelemben)... Annyira jót kívánok Neked (persze minden betegtársnak, dehát azért mégiscsak....)
Nincs jelen
#1281 2009-08-21 20:53
- luca
- Tag
tomekkk!
Írtam a címedre!
Üdv, luca
Nincs jelen
#1282 2009-08-22 10:30
- Nita
- Tag
Nori!
Nem tudom mit írjak neked én bazi mérges vagyok helyetted is! Nem hiszem el, hogy képesek megint szteroidot ajánlani neked személyesen mikor ott ülsz valaki elõtt tolószékben 30kg-san! Van annak az embernek lelki világa?!
Nekem a Humira majdnem egy évig tartott mire igazán jól lettem, a nem tudom a nálad "nincs látványos javulás" pontosan mit takar, de nem hiszem hogy nem lehetett volna még próbálkozni kicsit. Az én dokimnál a nem vagy rosszabbul is már javulásnak számít! Ez lenne a lényeg, hogy legalább kicsit jobban voltál! Most erõsnek kell lenned, ha legközelebb megyek mesélek a dokimnak rólad. Próbálj enni!!!!
Nincs jelen
#1283 2009-08-24 10:16
- nori
- Tag
Aranyosak vagytok,jólesik hogy próbáltok bíztatni,majd lesz valahogy,szteroid biztos nem...ezt eldöntöttem,nem akarok nyomorék lenni egész életemben,így se könnyû,hogy sehova nem mehetek,már elfelejtettem mi a mozgás öröme felszabadultan,minden mozdulatra figyelnem kell,még az ágyban fekve is..
A "látványos javulás" az legalább 4-5 kiló akart lenni,meg se nézte még a vérképemet se csakráállított a mérlegre és már húzta a száját..pedig az Ensurral tudtam hízni 1 kilót kb.10-12 nap alatt és az nálam sok,mert az elmúlt 2 évben csak fogytam..de ez nem elég.Mindegy,nem ítélkezek,belefáradtam már bosszankodni is..minden esetre minden ilyen lelki dolog csakjól leamortizál a meglévõ problémák melett nemhogy segítene.
A másik,hogy nem lehet engem összehasonlítiani más betegekkel akik a bilológiai cucc melett kapják még a szteroidot,persze,hogy ott a vízvisszatartás miatt is nagyobb a súlynövekedés,könnyebben híznak..emlékszem,hogy a Medrol mellett én is havi 10-12 kilót felszedtem,de az csak látset volt,amint abbamaradt a gyógyszer le is adtam.Meg 30 kilónál 1 kg sokkal többet jelent mint 55-60 kilós egyénnél,de kár errõl filozofálni.Nem mi döntünk.Lehet,hogy így lesz a jó.Biológiai cucc nélkül.
Nincs jelen
#1284 2009-08-24 19:13
- pötyi
- Tag
Szia Nori!
Engem is megdöbbentett amit írtál! :( Tudom milyen nehéz felszedni pár kilót én is sokat közdök ez miatt, (most házi vörösborban 1 kiskanál méz ezt iszogatom naponta 1decit és (nekem) bevált eddig). ;)
Lehet hogy itt lenne az ideje az orvosváltásnak nálad?! -az lenne csak igazán látványos ennek a dokinak.
Válts mihamarabb szerintem. Sok sikert! :)
Nincs jelen
#1285 2009-08-24 19:28
- én
- Tag
Az én véleményem az, hogy egy orvosnak nem szabad lemondani a betegérõl. Nóri! Válts orvost sürgõsen! Ne te legyél az orvosért, ne szenvedj, mert egy orvos föladja a kezelésedet. Az orvos legyen teérted!
Nincs jelen
#1286 2009-08-24 21:59
- Vicaa
- Tag
... ez már most kezd kicsit off-ba menni, de úgy érzem most azért muszály írnom.
Nori, remélem nem bántódsz meg érte, de védelembe kell vennem azért a dokibácsit.
Nekem ugyanis ugyanaz az orvosom, aki Norinak. El sem tudom képzelni, hogy miért mondott volna ilyet, hisz mikor én kicsit is rosszabbul éreztem magam rögtön felhúzott szemöldökkel kérdezett rá, hogy de ugye nem vettem be medrolt? Sõt mióta lejárt az egy év remi, azóta is minden alkalommal elmondja, hogy ha ismét fellángol a betegségem, akkor újra fontolóra vessznk egy remi kúrát mert medrolt azt semmiképpen nem kaphatok.
Ugye mint azt már legtöbben tudjátok is itt, nekem is csontritkulásom van, ezért a doki aggodalma (és persze az enyém is)
Nori, ez semmiképp nem vita szeretne lenni, és nagyon szorítok neked, hogy jobban legyél, de hát ugye tudod is te azt, ebben biztos vagyok. Szerintem azonban próbálj egy kicsit erõs lenni és esetleg olyan lehetõségeket is elfogadni, amitõl eddig esetleg elzárkóztál. (Nem tudom ezzel kapcsolatban mi publikus ezért nem akarom én leírni)
Hiszen ha a biológiai kezelés nálad nem volt sikeres és továbbra is szenvedsz, akkor valamilyen megoldás azért mindenképp szükséges, és az persze semmiképpen nem a medrol.
Nincs jelen
#1287 2009-08-25 23:36
- nori
- Tag
Nem haragszom én az orvosra,õ végzi a munkáját,ha nem vált be,hát nem, inkább adják olyannak akinél hat,nem egy kétfilléres cucc,ezt is megértem.
Vica,nem haragszom,nincs is miért.
többiek,
az orvosváltás nem téma,mert nem én döntöttem úgy hogy nem kívánok hozzá tovább járni,õ adta vissza a papírokat és sok szerencsét kívánt.Egyértelmû volt,hogy ne jöjjünk,rá is kárdeztünk különben,szóval nem én utasítottam el.
Egyenlõre le kell tisztulnia a fejemben a dolgoknek,hogy értelmeset is kihozhassak magamból,addig nem akarok futkosni sehova új orvos után aki hajlandó velem foglalkozni.
Kívánom,hogy mindenkinek aki kapja vagy kapni fogja a biológiai szert segítsen, attól,hogy nálam nem mûködött nem jelent semmit,kivétel erõsíti a szabályt, szóval bízzatok benne,hogy segít!!!
Nincs jelen
#1288 2009-08-26 17:23
- kew
- Tag
Sziasztok,
Sok év után ma voltam egy altatásos colin. A doki azt mondta, hogy az egész vastagbél érintett sajnos, és amennyire fellátott, a vékonybél alsó szakasza is. Nem súlyos, de azért jelen van végig a crohn.
A vérképem egyébként jó (június végén készült, akkor speciel nem volt nagyon bajom), crp ,süllyedés teljesen minimális. Jelenleg azonban mégis aktív a betegség, a hasam is megy, néha véres a székletem. Tavaly áprilisban kaptam elõször steroidot, ezt idén januárban el tudtam hagyni, de aztán július környékén ismét vissza kellett vennem sajnos 4-8mg körüli adagot, mert visszajött a hasmenés. (E mellett 1x50mg imurant és 3x2 salofalkot szedek szintén tavaly április óta)
A fentiekre a dokim azt mondta, próbáljuk meg a biológiai kezelést. Meglepõdtem kicsit, mert ahogy olvaslak Titeket, ezt sokkal súlyosabb esetben szokták csak adni, legalább is én nem érzem magam annyira rosszul (bár lehet, hogy belül mégis csak rosszabb a helyzet, csak nem akart nagyon idegelni a doki).
No de mindegy, a lényeg, hogy most várjuk a szövettant, és 3 hét múlva megyek megbeszélni, hogy melyik szert választom, a Humit vagy a Remit - mert hogy azt mondta, ezt én választhatom ki :) HA ez tényleg így lesz, és nem csak félreértettem, akkor szerintetek melyik a "jobb" készítmény? Úgy tudom, a Humira egy újabb "találmány", talán ezért preferálnám, azonban szurkálni nem nagyon van kedvem magam - bár ez biztos megtanulható.
Ti melyiket ajánljátok? Vagy lényegében teljesen mindegy?
Köszi!
Nincs jelen
#1289 2009-08-26 17:31
- Melcsi_
- Tag
Kew halika!
Sajnos a te eseted is bizonyítja, hogy alacsony süllyedés ill crp mellett is lehet nagy(obb) a gyulladás, nekem is mindig normális értéket mutatott holott baromira nem volt oké semmi. Örülök, hogy legalább ez nálad a tükrözés alatt kiderült.
Ha pedig tényleg választhatsz, nos a többiek biztos el tudnak látni tanácsokkal, vmint ha visszaolvasgatsz ahogy eddig is tetted akkor biztos el fogod tudni dönteni, bár én hülyeségnek tartom hogy az orvos hagyja, hogy beteg döntsön, neki kéne mérlegelnie, õ tudja az összetevõket, a hatásokat, mellékhatásokat, elõnyöket, hátrányokat, lehetõségeket...no mind1.
Jobbulást.
Nincs jelen
#1290 2009-08-26 17:32
- Melcsi_
- Tag
Még vmi. Szerintem nem muszáj magadnak beadnod ha nem akarod, biztos háziorvos is beadhatja és be is adja ha kell, fõleg ha már itt mindenkinek magát kell lõnie a Humirával.
Nincs jelen
#1291 2009-08-26 17:44
- kew
- Tag
Olvasgatok szép lassan, csak hirtelen sok az infó, eddig ebben a témába még nem merültem el. És egyébként se nagyon szeretek sokat visszaolvasni eme topicok között, mert minden oldalon találok 4-5 olyan hozzászólást amitõl összeszorul a gyomrom hogy mennyire komoly is tud lenni ez a betegség, és elkezdek szorongani, hogy mi lesz, ha velem is hasonló fog történni :/ Na meg baromira elkezdem sajnálni az adott sorstársamat. (Most épp nori sztorijával voltam így, borzasztó lehet ez a tehetetlenség, hogy nincs mihez nyúlni, ami segíthet :( )
Lehet, hogy nem is dönthetem el, elég kába voltam még az altatás miatt, mikor beszéltem a dokinénivel, úgyhogy lehet, hülyeséget írkálok :) De adott mindkét szerrõl egy kis ismertetõ füzetet. Mindenesetre várom még a tanácsokat, hogy melyik a jobb - már ha jobb valamelyik. Addig olvasgatok visszább is kicsit, köszi! :)
Nincs jelen
#1292 2009-08-26 18:44
- Nita
- Tag
Szia kew!
Én vagyok a Humis oldalon :) majd biztos jönnek mesélni a Remirõl is.
Összehasonlítási alapom nincs nekem ez bevált, egyenlõre! mellékhatások nélkül. Bocs kew, de képtelen vagyok leírni mindent újra de az elejétõl írogattam a "hatást" 2008 augusztusától részletesen elolvashatod az írásaim! A két szerrõl pedig ide is több linket betett már aiolosz is. Nem vagyok gyógyszerész nem tudom melyik a jobb és ahogy olvastam kinek ez, kinek az válik be.(vagy nem :/ )
Szívesen felveszem nektek videóra egyszer, hogy adom be magamnak a szurit asszem az néha felér egy horror filmmel :) már írtam nem ez lesz a kedvenc elfoglaltságom és sokáig azt hittem sose lennék képes magamat hasba szúrni egy tûvel, de kéthetente el kellett kéredzkednem a melóból, és a kórházban elõkeríteni a nõvérkét aki beadta szóval elég macerás volt már...asszem a fõnököm is unta, így maradtam én.
Nincs jelen
#1293 2009-08-29 08:13
- oroszlan
- Tag
Szia kew! 3 evi hiaba valo gyogyszeres kezeles utan engem is valasztas ele allitott a kezelö orvosom,hogy Remi vagy Humira.En a Remit valasztottam es meghozza azert mert azt csak 8 hetente kell kapnom mig a Humira 2 hetente ujabb injekciot jelent.Szoval az törtent hogy a masodik Remi infuzio utan egy allergias sokkot kaptam es valtanunk kellet a Humirara.Nagyon jol vagyok de megmondom öszinten meg mindig problemat jelent az injekcio beadasa.Mindig felve reszketö kezzel szurom meg a hasam :-))
Nincs jelen
#1294 2009-08-29 16:00
- barna-by
- Tag
Körkérdés: melyik jobb a humináál, ha hasba vagy combba szurja az ember? Mert nekem a combom néha iszonyatosan feszít, néha meg csíp. Hasba meg nemigen merem, mert nincs egy ép rész és félek varrat köré szúrni:)
Nincs jelen
#1295 2009-08-29 21:23
- kew
- Tag
Köszönöm a válaszokat! :) Visszaolvasgattam, ahogy látom, valóban mindegyik hatásos. De talán a Humira jobb, mivel azt adják ha a remi nem válik be, és az általában nem okoz problémát senkinek. Persze a beadást gyakorolni kell.. Már én is próbálgattam itt összecsipkedni a hasamon a bõrt, de hát nem sok a "háj" rajta úgyhogy nemigen van mit összecsípni :))
Mindenesetre majd jól kikérem a doki véleményét errõl, mit javasol, stb.. Igaz addig még 3 hét, és kezd már 4mg stero is kevés lenni.. :( Telhetne kicsit gyorsabban az idõ :)
Nincs jelen
#1296 2009-08-30 10:26
- Lisa
- Tag
Sziasztok
Barna-by: körkérdésedre válaszolva (kijelentem nem humiról, hanem fraxiról beszélek) három évig kellett adnom a véralvadásgátlót. Nekem is mondták, hogy jobb lenne ha nem mûtött hasba adnám, hanem combba , miután az bedurrant és katasztrofálisan nézett ki egy hónap után, így vissza tértem a hasba. Felváltva egyik nap egyikbe, másik nap meg másikba (amúgy hasba sokkal kevésbé fáj) , már akkor is megvolt a sztómám, így akár közveteln az alaplap mellé szúrtam. A másik oldalon, szint úgy ugyanolyan "gyönyörûen" néz ki a hasfalam, de oda is adtam gond nélkül. Ez folyamatosan három évig, soha semmi problémám nem volt belõle.
Gondoltam ezt elmondom, egy tapasztalat.
Üdv.: Lisa
Nincs jelen
#1297 2009-08-30 15:15
- oroszlan
- Tag
Szerintem is hasba adott Humira kevesbe faj mint a combba adott,söt nekem meg jobban kezre is esik.
Nincs jelen
#1298 2009-08-30 23:04
- Nita
- Tag
barna-by!
Nekem vállba adták 2x az nagyon feszített meg nem is nagyon van ott mit összecsípni :)
Hasba sokkal jobban bevált, váltva adom ide-oda és a papírt elolvasva próbálom mindig máshova eddig nem volt semmi gondom. Combba sose mertem megpróbálni, de asszem már nem is fogom.
Lisa! Köszi a tanácsot, komoly idõ három év ha addig nem volt gond akkor nekünk se lehet ebbõl probléma.
Nincs jelen
#1299 2009-09-02 21:28
- Pitty
- Tag
Sziasztok!
Picit eltüntem, de ki kellett várni mi lesz a "sorsom"
Szóval 3 Remit kaptam és mivel azon kívül, hogy a laborom jobb lett lényegi (tüneti) változás nem történt.
Megy ugyanúgy a hasam, aktív a gyulladás, tehát nem hat a Remi.
Így nem locsolják feleslegesen belém, de mivel én Colitises vagyok nem kaphatok Humirát, mert azt az OEP nem támogatja.
Újra felajánlották a mûtét lehetõségét, de én nemet mondtam, addig semmi esetre sem amíg a Humirát meg nem próbáltam, csak a dokim szerint ezt nem lehet tudni mikor kaphatom támogatással, mert a gyógyszerlobbi és a pénz diktál meg a bürokrácia.
Azt szeretném megtudni, hogy merre induljak, hogy valahogy elérjem azt, hogy a Humit megpróbáljam elintézni ha már mindenki tehetetlen és széttárja a kezét, mondván várni kell.
Azt felejtik el, hogy egy 10 éves betegséggel nem nekem illetve másoknak dolgozik az idõ, illetve nem én irányítom a betegséget, mint tudjuk.
Megköszönöm elõre is, ha valaki érdemben tud bármit is...
Nincs jelen
#1300 2009-09-04 09:58
- Ottó
- Tag
Szia Pitty!!
Én ajánlom a diétát, mint gyógymódot. Próbáld ki, én is írtam errõl már itt is rengeteget. Nézd meg, röviden vegetarianizmus, és a nyers gyümölcsök zöldségek fokozatos visszaépítése. Ajánlom angol nyelven bizonyos David nevû amerikai volt colitises honlapját õ vegán (semmi állatit nem fogyaszt) kb 25 éve. És bevallása szerint teljesen meggyógyult én már elhiszem neki.
Ha egyszer kiveszik a vastagbelet akkor többé már nem fordíthatjuk vissza. Szerintem nem valódi megoldás a mûtét colitiseseknél.
Üdv: Ottó
Nincs jelen