#1201 2009-08-18 21:15

búvalbélelt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Melcsi_!

Az orvostudomany csak a tuneteket kezeli, a betegseget magat nem. A test a lelek tukre, ha a lelked beteg, elobb-utobb kiut valahol a testeden is, egyszoval beteg leszel.

Nekunk ez jutott (marmint a colitis v. crohn), de en bizom benne, hogy a lelek gyogyulasaval egyutt jar a test gyogyulasa is.

Mindannyiunk elott ez kell lebegjen, akkor nem hiabavalo a remenykedes, hogy elobb-utobb teljesen gyogyultak leszunk.

Szerkesztette: búvalbélelt (2009-08-18 21:32)

Nincs jelen

#1202 2009-08-20 08:26

angeluc
Tag

Sziasztok!
Nem tudom hogy hova kellene írnom, de hátha elolvassátok!
Attól szeretnék választ, aki már járt Dr. Molnár Tamásnál Szegeden, ha elmegyek hozzá mire számíthatók? Milyen vizsgálatokra? Be kell feküdni a kórházba stb...........................
Most már gondolkodom, hogy felkeresem õt is.
Sürgõs lenne!

Köszi nektek!
Jó pihenést, habár az én napom indulhatott volna jobban is.

Nincs jelen

#1203 2009-08-20 10:14

Kia
Tag

szia Melcsi!
hát nagyon sajnálom, de biztos hogy jobban leszel. Biztos, hogy egy stresszmentes környezet javítana a helyzeten...baromi jó lehet egy pszichológus is,aki segít a gondokat átbeszélni, de tényleg.
sajnos lehet fokozni a rosszullétet, gyógyszer nélkül talán még rosszabb lenne.
nézegettem, hogy külföldön a crohnosokon már használnak õssejt-beültetést, a colitisnél még nem kísérleteznek ezzel?
az õssejtkutatásokkal biztos hogy pár éven belül lehet ezt a betegséget gyógyítani..

Nincs jelen

#1204 2009-08-20 13:13

barna-by
Tag

Hello újra!

Magamról annyit, hogy a humirával húzom az igát, jól bevállt, meg minden. Visszatértem egy éve a sporthoz, a sérvmütét után (lett egy uj sérv de le van...fittyentve), most a capoeira mellett akrobatikus tornászom.
Ja és 24 éves egyedülálló, helyes pasi vagyok :D ez csak vicc...:D:D (irjatok;) )

A lányról annyit, hogy vasággyal együt 42 kiló, pouchitises (remélem igy kell irni) vashiányos-vérszegény, könnyen lobban be a betegsége, vérzés nincs, többszöri székelésrõl tudok és nagyon fáradékony (bizonyiték a vérszegénységre). Vigyáz a diétára, mellette mozog is ha tud (capoeirázik õ is, de néha megáll pihenni, mert nem birja). Most Medrolt kell szednie 32mgot, asszem valamilyen asa5 bogyót is, de nemtom hogy pentasát vagy mit, szed még ferro folgalmát és 20 napig fúzióba kap vasat a péterfibe. Ha jól tudom még imuran is van a tarsolyba de nemtudom pontosan, errõl nincs információm.
Aiolosz: Tudnál írni nekem errõl a colitises humira kisérletrõl, mert érdekel, mint lehetõség!

Amúgy kutattam éjjel és találtam egy új szert:  NUVION
Ezt vizilisumab csoportba tartozik, a wikipédián találam, de itt van egy angol nyelvü oldal róla, angolosok elõnyben, de a gugli leforditja fonetikusan és ugy kihámozható:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/71791.php

Külföldön élõ olvasók, vajon hallottak-e róla?

Nincs jelen

#1205 2009-08-20 13:41

aiolosz
Tag

barna-by írta:

"..Aiolosz: Tudnál írni nekem errõl a colitises humira kisérletrõl, mert érdekel, mint lehetõség!...

Sajna nem, ...de ezzel szemben beszélhetünk errõl személyesen, csak dobj nekem egy távbeszélõ elérhetõséget :)

Nincs jelen

#1206 2009-08-20 14:28

kis zozo
Tag

Sziasztok én 4 éve vagyok colitises aktiv gyulladásos állapotban.Már nem nagyon birom folyamatosan fogyok nem nagyon tudok enni mert rogtön wc-re kell menni.Pentasa Immuran Budenofalk medrol a gyogyszereim.Most jutottam el odaig hogy le kellene magam százalékoltatni.Tud valaki segiteni hogy mi a teendõ.Elõre is köszönöm

Nincs jelen

#1207 2009-08-20 18:46

Marthuska
Tag

Szia Kis Zozo! Szeretettel üdvözlünk itt a fórumon!
A rokkantsággal kapcsolatosan nem biztos, hogy én túl pontos felvilágosítást tudok adni. A házi orvosodhoz mindenképp ajánlatos elmenni. A rokkantság elindításához kell egy ehhez kapcsolódó nyomtatvány, amit ha jól emlékszem a Társadalombiztosítási Igazgatóságnál (megyei) lehet kérni.
Van egy "Leszázalékoltatás" címû topikunk, érdemes ott feltenni a kérdéseidet. Az elsõ hozzászólásodat bemásolom oda is, hogy a nálam tájékozattabbak tudjanak segíteni neked. Ez a "Nem árt, ha tudjuk" témakörön belül található.

Szerkesztette: Marthuska (2009-08-20 18:52)

Nincs jelen

#1208 2009-08-20 19:27

kis zozo
Tag

Köszi Marthuska még kezdõ vagyok hol találom meg a topikot?

Nincs jelen

#1209 2009-08-20 19:32

Marthuska
Tag

Kis Zozo!

A "Nem árt, ha tudjuk" témakörön belül található a "Leszázalékoltatás" címû topic.

Nincs jelen

#1210 2009-08-20 20:23

lucsia
Tag

Üdv mindenkinek!
Nagyon fontos kérdésem lenne, colitises vagyok kb: fél éve derült ki.Azóta már kaptam elég sok gyógyszert, de sajnos kevés sikerrel. Amit most szedek Xalazin 500mg napi 8 , és Salofalk 500 kúp naponta 2.Mióta szedem a xalazint szédülök, ég a szemen, fáj a fejem.Pontosan nem vagyok benne biztos, hogy  a gyógszer mellékhatásától van.A héten náthás voltam és erre fogtam . Ha valakinek van tapasztalata a gyógyszerrel kapcsolatban, kérem írja meg.

Nincs jelen

#1211 2009-08-21 13:19

Marthuska
Tag

Szia Lucsia!
Én is szeretettel üdvözöllek!
Én jópár hónapig szedtem a Xalazint, nekem ilyen mellékhatást nem okozott. Inkább azt mondanám, hogy a betegségemen semmit nem javított. Egy bizonyos idõ után pedig fel sem szívódott. Késõbb Salofalkot is szedtem, tabletta formában (nem kúp), de nekem az sem használt, de én Crohn beteg vagyok.
Én arra gondolok, hogy neked ez a két gyógyszer egyidejûleg szedve, talán túl erõs. Elképzelhetõ, hogy ettõl vannak ezek a mellékhatások. Hangsúlyozom, ez csak az én tippem! Mindenképp beszéld meg az orvosoddal, hogy õ mit javasol!!!!!
Mielõbbi jobbulást kívánok!

Nincs jelen

#1212 2009-08-21 13:54

barna-by
Tag

OFF: Aiolosz, ment mail!

Nincs jelen

#1213 2009-08-21 16:18

eriki
Tag

Szia barna-by!
Van itt egy topik a pouchitisrõl, a dori indította.szerintem Õ bíztosan többet is tud a témáról.Sajnos mire én megtaláltam,és rájöttem hogy biztosan ez volt a bajom, már a radikális megoldáson is túl voltam.

http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=134

Üdv.

Nincs jelen

#1214 2009-08-21 19:01

barna-by
Tag

eriki: köszi a segitséget, de dórival mi szoros barátságban vagyunk, voltunk, úgyhogy ami ottvan, az nem uj, mert anno sokat beszéltünk vele errõl és akkor is kerestük a megoldásokat, de mivel neki a remi segitett, ott megállt a dolog és ahogy látom a topic is.
De köszi a segitséget!

Nincs jelen

#1215 2009-08-21 19:21

eriki
Tag

Gondoltam. Már akkor is gondoltam.Bocs.

Nincs jelen

#1216 2009-08-21 20:21

barna-by
Tag

Semmi baj!!
Amúgy ha van valami, amit nem tudtok, kérdezzetek bátran. Ha már itt vagyok, legyen hasznom is :)

Nincs jelen

#1217 2009-08-23 16:41

lucsia
Tag

Üdv mindenkinek!
Kerepesre a Flór Ferenc kórházba vagyok beutalva a gasztróra, tud valaki ott "JÓ" orvost .

Nincs jelen

#1218 2009-08-23 16:56

Melcsi_
Tag

Szia Lucsia!

Én is odajárok a IV-es belgyógyászatra. Kezelõorvosom Dr Molnár Márta Klára volt, de miután kiengedtek a kórházból õ is elment így kontrollra már Dr Szakátsy Emõkéhez mentem aki nekem a kolonoszkópiát is csinálta. Jó orvosok, ügyesek, nem fájt a vizsgálat, bódításban volt. Viszont amikor visszamentem, hogy nekem nem használ a Salofalk, Salazopyrinre meg allergiás lettem....elgondolkodtam h váltok, mert azt mondták nem tudnak velem mit csinálni, türelem...azóta is szenvedek és legutóbb júl6án voltam...ennek 2 hónapja és ugyanúgy görcsölök és jön belõlem a vér...Úgyhogy nem tudom...míg bent voltam 9 napot addig oda figyeltek rám, jól kezeltek, de amióta eljöttem idõpontot is nehéz kicsikarni tõlük. Amúgy még szintén jó orvos a Flór Ferenc Kórházban Dr Siba Sára õ csinálta nekem a felsõ panendoszkópiát (gyomortükrözést)......ja és helyes doki Dr Rényi Tamás....
Bármi kérdésed van még, írj nyugodtan. :D

Mikor mész, és ha szabad tudnom milyen panaszokkal?

üdv. Melcsi

Nincs jelen

#1219 2009-08-23 17:08

Melcsi_
Tag

Amúgy ezekután engem is érdekel(ne), hogy esetleg vki más is jár "Kerepesre" ami ma már Kistarcsa, szóval a Flór Ferenc Kórházba gasztroenterológiára???

:)

Nincs jelen

#1220 2009-08-24 17:58

ancsurka
Tag

Sziasztok A gyomor védõt a szteroid miatt kell szedni vagy a pentasa miatt? Tud valaki segíteni?
Elõre is köszi. Mi van akkor ha valaki hirtelen hagyja abba a szteroidokat?

Szerkesztette: ancsurka (2009-08-24 17:58)

Nincs jelen

#1221 2009-08-24 18:57

Nita
Tag

ancsurka!
A gyomorvédõt a szteroidok miatt kell fõként, de sok gyógyszer együttható nem kívánt panaszainak megelõzésére is szedjük. Nem jó ötlet abba hagyni a szteroidot hirtelen, ugyan úgy, ahogy fel kell építeni a szedését, úgy le is kell szépen csökkenteni. Ha hirtelen hagyod abba fennállhat az esélye, hogy rosszabbul leszel mint a szedése elõtt! Ha nem vagy jól tõle beszélj a dokiddal!

Nincs jelen

#1222 2009-08-24 18:58

barna-by
Tag

ancsurka: gyomorvédõt fõleg a szteroid miatt kell szedni, mivel felturbózza a szervezeted, éhesebb leszel és több savad lesz. Célszerü kevésbé savképzõ kajákat enni.
Ha hirtelen hagyod abba a szteroidot, az azért nem jó, mert ha pl lehet hogy 4 mg-alatt már visszatérnek a problémáid, és ha 16mg-nál hirtelen abbahagyod, nem tudhatod hogy azért leszel neadjisten beteg, mert hirtelen hagytad abba, vagy átugrottál egy olyan szintet ami még tartható (pl 4mg-os). Ajánlatos fokozatosan csökkenteni, ahogy a doki mondta, mert a szervezeted is tönkrevágja a hirtelen elhagyás.

Nincs jelen

#1223 2009-08-24 20:47

tim-tirim
Tag

hát én tiszta rosszul vagyok, holnap be is megyek a kórházba bár remélem nem fognak bent, nem tudok enni már napok óta, totál legyengültem és már szédülök is, viszont a viccc az egészben hoyg kb 1 hete már nem fáj a hasam viszont  a hasmenés az megmaradt. én ezt nem értem, ha a hasam jobban van akkor miért gyengülök folyamatosan....na mindegy majd meglátom mit mond a doki, ha nem jelentkezem akkor bent fogtak :s

Nincs jelen

#1224 2009-08-24 21:16

Nita
Tag

tim-tirim! Ezek nem túl jó hírek, lehet nincs akkora baj mint gondolod a gyengeség lehet az idõjárás változás is!
Tápszert nem szoktál inni? Nekem az ilyenkor segít. Jobbulást neked és jelentkezz!

Nincs jelen

#1225 2009-08-24 21:36

Attila-Flagellum Dei
Tag

Sziasztok !

Annyi leányzó van már itt, hogy én is megszólalok úgy döntöttem:-) Új vagyok a fedélzeten, ileltve már 10 éve Crohn beteg de most piszok rosszul vagyok. Nagyon puffadok, mivel szûkületeim vannak, nincs valakinek valami puffadás elleni jó ötelete valami bevállt dolog?

Attila Falgellum Dei:-)

Nincs jelen

#1226 2009-08-24 22:11

barna-by
Tag

a Puffadás elleni praktika nekem is jöhet! :)
Amúgy nekem a sok sport segit, mozgatja a beleket rendesen és rendszerez is mindent...ha van idõd, próbálj ki valamit, ami tetszik!

Nincs jelen

#1227 2009-08-24 22:31

Nita
Tag

Jó én leírom ide amit a nagyimnak mondott a doki: :)
Õ nem bélbeteg, de szegénykém nagyon puffadt..elment a dokihoz aki azt mondta tessék sokat pukizni :P
Mikor érzi, hogy kell feküdjön le húzza fel a lábát (magzatpóz) és úgy menni is fog neki.
Na én innen is üzenem a dokinak betartja a kezelést :D

Nincs jelen

#1228 2009-08-24 23:25

Attila-Flagellum Dei
Tag

Üdv

Köszönettel veszem a hasznos tanácsokat, nemsokára jön a magzatpóz:-) Most éppen elmúlt és nagyon jó, de egész nap kínoz. Úszom, futok, bringázom rendszeresen tény , hogy a sport jó azóta vagyok rosszabbúl mióta nem sportolok , mert szétszorongom magam, hogy mi van ha rosszul leszek. De azthiszem ez már a pszichoterápia kategória.Ha a CT jó eredményt mutat, nyugodt szívvel fogom folytatni, ha meg nem akkor a mûtétet követõen szétsportolom magam.....:-)

Nincs jelen

#1229 2009-08-24 23:50

Breki
Tag

Sziasztok

Ezt egy orvos válaszol fórumon találtam:
Ez emésztési zavar, gázképzõdés okozza. Espumisan golyocskákat kellene szedni, mert ez magábaszívja a gázokat. +x3 golyocska addig mig nem szünik a puffadás

Persze ha gáz okozza

Nincs jelen

#1230 2009-08-25 03:54

cyan
Tag

Heló, nem akarom senki kedvét elvenni az Espumisantól de nekem semmit nem ért....
Juj, most hogy még visszább olvastam, nekem van egy "praktikám" puffadás ellen :D nagyon egyszerû! :D aludni!
Kialszom magam és törvényszerûség hogy jobban leszek :D:D:D miko elõtte már mondjuk szörnyû puffadt voltam akkora hassal mint egy kismama. Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem a rázkódás nem tesz jót attól fáj a hasam, ha csak nem éppen nagyon jól vagyok, hogy egyáltalán nem fáj, de az még most is ritka, rövidebb idõ... szóval  nekem így a sport akadályozott de ez nálam a tuti, hogy kialszom magam és ennek meg lehet az oka, hogy addig is nyugalomban van a bélrendszer, szép lassan mennek a dolgok és már készenállnak a pukik ébredés után :D:D:D   ...nah, hát ezen a fórumon felvállalom :D

Szerkesztette: cyan (2009-08-25 04:00)

Nincs jelen

#1231 2009-08-25 16:37

barna-by
Tag

breki: vigyázni kell az espumisannal, mert ha megvékonyodott a bélfal, perforálhat tõle, és az nem valami jó!

Nincs jelen

#1232 2009-08-26 08:09

lucsia
Tag

Szia!
Nekem kb fél éve diagnoztizálták a colitis-t , azóta szalofalk , xalazin, de arra alergiás vagyok.A héten kértem idöpontot, és szept. 10. 14/4o kaptam. A betegségem tünetei kb ugyanazok mindt neked. Kitartás.

Nincs jelen

#1233 2009-08-26 08:13

Melcsi_
Tag

Hali Lucsi!
És a Flór Ferenc kórházban kihez kaptál idõpontot, melyik orvoshoz mész? Én Salofalk mellé nem kaptam Xalazint.
Jelentkezz majd, kiváncsi vagyok, hiszen én is odajárok gasztrora.

Nincs jelen

#1234 2009-08-26 12:00

lucsia
Tag

Szia!

Én Dr Opra Máriához járok.

Nincs jelen

#1235 2009-08-26 12:06

Melcsi_
Tag

Hali!

Köszi az infot, õt nem ismerem.

Nincs jelen

#1236 2009-08-26 12:35

lucsia
Tag

Kérdésem lenne , Te a gyümölcsökbõl melyiket tudod enni.
Ui: Egyébként én a férjem nevében írok, tudod " férfi" és ezekrõl a dolgokról nehéz beszélnie. / Marcsi, Laci/

Nincs jelen

#1237 2009-08-26 13:29

tim-tirim
Tag

sziasztok, tegnap elõtt irtam ide, aminek az volt a lényege hoyg nagyon gyenge vagyok és nem tudok enni, viszont semmim nem fáj. Voltam dokinál azt mondta hogy leeht csak egy virust szedtem össze, de az is lehet hogy valami baja van a gyomromnak , szóval jövö hétre visszarendelt egy gyomor tükrözésre :S kaptam tápszert meg valami gyomorvédõt. Még mindig gyenge vagyok...... sziasztok

Nincs jelen

#1238 2009-08-26 13:55

Melcsi_
Tag

Marcsi, Laci, hali :)

Gyümölcs háááát....mindenki mást bír. Én mondjuk ha otthon vagyok mindent megeszek, fõleg most a barackot, nyami nyami, a banánt is szeretem, de azt mondták is hogy egy a kálium miatt, úgyhogy medrolosok egyetek sok banánt. Szõlõt is szeretem.
Igazából a kórházban vettek el tõlem minden gyümölcsöt amit hoztak barátaim, családtagok, hogy nem ehetem, igazából tényleg nem elõnyös fõleg a citrusfélék aktív idõszakban, mert irritálja a bélnyálkahártyát és hasmenést okoz meg fájdalmat.
Kisérletezzétek ki melyik nem okoz tünetet a férjednek.
Én jobban szeretem a salátákat, és kb mindenféle salátát meg tudok enni, mindennap eszek salátát vmi fincsi párolt vagy grillezett husival ami csak enyhén fûszerezett. Tengeri herkenytûket meg egyenesen imádom, halak sosem okoznak panaszt nálam, tegnap rántott garnélarákokat ettem salátával, uhhh de fini volt, attól se voltam rosszul.

tim-tirim, gyengeségnek több oka is lehet, pl xar vérkép, jobbulást

Nincs jelen

#1239 2009-08-26 14:50

CptBalu
Tag

Húú rántott kaját ettél? Én még nem mertem, de megõrülök egy kis rántott sajtért tartár mártással vagy rántott húsért :)
Nálam a napi 1 banán általában fix, amúgy is jótékonyan hat a végtermékre :) Általában olyat választok, amiben/hez fõtt/párolt répa/rizs/burgonya van. Ja meg hal is jó. Meg a lottó ötös is jót tenne. Még dolgozom rajta :D

Nincs jelen

#1240 2009-08-26 15:44

Melcsi_
Tag

Tévedés :) nem szoktam rántott húsokat enni, de most kivételesen rántott garnélákat ettem, de a lényeg h nem okozott panaszt. Én már egy jó nagy adag sültkrumplira vágyok majonézzel :):):) nah attól tuti rosszul lennék, úgyhogy csak saláta, zöldségek, rizs, fõtt krumpli, mostanság kísérletezek a tésztákkal de van mikor meghalok tõlük.
Sajna laktóz érzékeny vagyok, rántott sajt nem nagyon jön szóba, amíg nem tudtam h érzékeny vagyok rá volt 1-2 kellemetlen éttermes élményem...

Nincs jelen

#1241 2009-09-10 15:54

lucsia
Tag

Sziasztok!

Ma másik gyógyszert kaptam, neve PENTASA 500 ha valaki tud" jót", " rosszat" kérem írja meg. Köszönöm.

Nincs jelen

#1242 2009-09-10 16:23

Melcsi_
Tag

Hali Lucsia!

Mesélj, milyen volt a gasztron a Flór F. kórházban? Én is megyek majd szept28án Dr Szakátsy Emõkéhez, remélem nekem is felír vmi mást mert a salofalk kb mintha placebo lenne... ápr. óta folyamatosan aktív....sztem ez nem normális.

Nincs jelen

#1243 2009-09-11 08:00

Lisa
Tag

Szia Lucsia!
Érdemes magát ezt a honlapot olvasgatni, nem csak a fórumot. Sok dolgot meg lehet tudni.
A Pentasát, is elég hosszú idõre szokták adni, kb. hatóanyag salofalké de vélemény szerint egy picit erõsebb.
Magam részérõl évekig szedtem mûtét és tünetmentessék után is. Segített-e erre én a magam részérõl nem tudnék válaszolni.
Ezt azért olvasgasdd el:
http://www.crohn-colitis.hu/hun/leiraso … ek.php#asa

Üdv.: Lisa

Melcsi: sztem sem normális ez az állandó állapot Nálad, biztosan, hogy "megértél" egy gyógyszerváltásra . Sajnos :(

Nincs jelen

#1244 2009-09-11 12:10

bukanna
Tag

Sziasztok! Én is a pentesát szedem, a mûtét óta. Én még nem láttam semmi javulást magamon. Engem júli 26-án mûtöttek. 80 cm vékonybél, és egy kevés vastagbél amit kivágtak. Azóta jól vagyok., de dolgozni nem tudok még,emiatt az állandó wc-re járkálás miatt.
Esténként meg érzem ahogy dolgoznak a belek, ami elég hangos (kutyorog) és kellemetlen, ilyenkor nincs székletem, csak a szelek bántanak, és ez nagyon rossz.

Nincs jelen

#1245 2009-09-11 12:29

Melcsi_
Tag

Bukkanna, te crohnos vagy akkor, nem?

Nincs jelen

#1246 2009-09-11 12:43

bukanna
Tag

igen, a szövettan azt mutatta ki
Mi a kettõ közötti különbség?

Nincs jelen

#1247 2009-09-11 13:39

Melcsi_
Tag

oh hát elég sok minden. Colitis Ulcerosa esetén csak a vastagbeled érintett, annak is a nyálkahártyája, aminek köveztében görcseid vannak, hasmenésed a nyákról és a vérrõl nem is beszélve, de ez függ a gyulladás mértékétõl. Olvastam, hogy láz is elõfordulhat. Ha mûtétre kerülne sor CU-nál teljes a gyógyulás, bár pouchitised is lehet.
Crohn betegség az egész tápcsatornát érinti/érintheti, tehát a szádtól kezdve bármit, és nem csak a nyálkahártyát érinti, aminek következtében sajnos tályog, sipoly is kialakulhat amiket viszont rosszabb esetben mûteni kell. Ha meg is mûtenek egy ideig jól leszel de nincs garancia hogy nem kell még1x mûtét pl szûkület miatt.

De ha te is annyit olvasod a fórumot mint én majd jobban át fogod látni a 2 betegséget.

Nincs jelen

#1248 2009-09-11 15:23

preq
Tag

Én colitises vagyok 5éve és még csak 20 éves!DE azt hiszem elég jól viselem. Nekem ami gondot okoz az a vérzés.:S Elég nehéz megoldani ezt a betegséget egy fiatal lány számára a kollégiumban. A tapasztalatom, hogy a diéta mit sem ér...Én sok mindent megeszek de azért ami nagyon tilos azt kihagyom. Most bevan gyulladva várom a könnyebb napokat. Kamilla tea 4ever!:) Puszi bajtársak!:D

Nincs jelen

#1249 2009-09-15 18:01

Évike 27
Tag

sziasztok!
Én ma regisztráltam ezen a fórumon, és igazából azt sem tudom hogy hogy kell használni vagy hogy egyáltalán jó helyre irok e.
De tele vagyok kérdésekkel, és nagyon örülök hogy egy ilyen oldalra találtam ahhol hasznos infók vannak.
Szóval az én történetem idén márciusban kezdõdött. Colitis-ulcerosát diagnosztizáltak nálam, baloldalit.
Ez márciusban volt, de azóta is havonta rosszul vagyok. Nálam nincs semmi fájdalom, vagy fogyás, csak véres, nyákos hasmenés. Fogalmam sincs hogy mit ehetek. Tudom hogy ki kell tapasztalni, de semminek nem birok ellenállni. Az elött szinte mindent megettem, most próbálok odafigyelni kisebb-nagyobb sikerrel.
Salofalk 500, Quamatel, Medrol. Ezeket a tablettákat eszem naponta. Tudom hogy a Medrol nagyon veszélyes, és rettegve is szedem. Kérlek benneteket hogy irjátok meg hogy tényleg kell e ettõl a gyógyszertõl félni? Ezenkivül használok még a rosszabb napokon Salofalk klizma beöntõ folyadékot. Ez segit is, igaz csak átmentileg,és nagyon kellemetlen a használata. Eddig még nem volt egy teljes hónap amikor tünetmentes lettem volna. Nagyon zavar, lelkiekben pedig rettenetes elviselnem. Szinte naponta lesem a wc csészét és ellenõrzöm a "tartalmát". Már szinte megrögzött lettem.
Kérlek benneteket hogy irjatok. Bármit amit hasznosnak találtok.
Mivel nem tudom hogy hogyan kell használni ezt a fórumot ezért jobb lenne ha az email cimemre tennétek azt, és ott leirnátok nekem a használatát is.
köszönöm.

Nincs jelen

#1250 2009-09-23 15:04

öcsi
Tag

Sziasztok azt szeretném kérdezni töletek hogy a metypredet mikor szokták abahagyni??????Mert én már beszedtem 120 szemet ugy ahogy elövolt irva most 8mg vagyok napi.De javulás nincs még mindig 3-5wc menetel!Eléglene csak a Xalazint szedni??? Sajnos az orvosomal nagyon keveset beszélek és ugyvetem ki belöle nem nagyon ért ehez a betegséghez! Ezen a Forumon tudok szinte mindent meg.Köszönöm segitségeteket.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb