#3151 2009-08-26 22:28

én
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Melcsi! Nincs gáz, ettõl nem fogsz hányni. Mivel a Cerucal az hányáscsillapító! Bár nem igazán tudom illetve eddig így tudtam. Mert én a a legutóbbi CT vizsgálaton a kontrasztanyag mellé kaptam egy cerucalt.

Nincs jelen

#3152 2009-08-26 22:28

Melcsi_
Tag

Köszi Lucy :D ez a veszély nem áll fenn :)

Nincs jelen

#3153 2009-08-26 22:34

én
Tag

off
Melcsi! Egyszerre írtunk. Olvass vissza!
on

Nincs jelen

#3154 2009-08-26 22:46

Melcsi_
Tag

klassz..köszi, minden bajom van csak hányingerem nincs, okos doki :D na majd elkapom hétfõn h mi ez?! haha tényleg vicces, bocsi :D:D de nem??

Nincs jelen

#3155 2009-08-27 10:20

Ottó
Tag

Nitta69, Nem jó. Nekem 2003 végén a Budenofalktól lett egy óriási tályogom a kicsibõl. Ezt nekem mûtét követte 2004-ben!!

Szerkesztette: Ottó (2009-08-27 10:20)

Nincs jelen

#3156 2009-08-27 13:17

Nitta69
Tag

Köszönöm a válaszokat!Hát nem valami szívderítõek!:(De valami majd csak lesz.

Nincs jelen

#3157 2009-08-27 13:45

Dorci
Tag

Szia Nitta69!
Több mint másfél éve szedem a Budenofalkot(2 hónapra volt megszakítva),nekem semmi mellélk hatás nem volt,nekem bevált!

Nincs jelen

#3158 2009-08-28 10:59

szabozsb
Tag

Sziasztok! Én Pentasát szedek, ami nekem tökéletesen megfelel. Amit kiegészítõként eszek hozzá és úgy érzem bevált: svédcseppet napi egy evõkanál hígítva akármivel, illetve FlavonMax lekvár. Én úgy érzem hogy segítenek! :)
Ja és Protexint. Meg Activiát. :)
Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#3159 2009-08-30 11:23

Breki
Tag

Most néztem a tv-ben a Lucernából kivont klorofill nagyon jó lugosító,és 11-es ph-t mértek nála.
Mentes ásványvízbe keverve ajánlják a fogyasztását
Találtam a neten is róla pár dolgot

http://209.85.129.132/search?q=cache:ui … &gl=hu

Nincs jelen

#3160 2009-08-30 13:13

tim-tirim
Tag

Breki, és ezt milyen formában lehet venni és hol?

Nincs jelen

#3161 2009-08-30 13:19

tim-tirim
Tag

ahha, megtaláltam a kérdésemre a választ:

http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/ws_mem … %20kivonat

Nincs jelen

#3162 2009-08-30 16:18

angeluc
Tag

Sziasztok !

Aki Budenofalkot szed attól kérdezem, hogy beleszól valamilyen módon a hormonháztartásba, valamilyen mellékhatást észleltetek?
Köszi a válaszokat !

Nincs jelen

#3163 2009-08-30 17:17

Marcipán
Tag

Angeluc!
November óta szedek Budenofalkot. Különösebb mellékhatást nem okozott (igaz pozitív hatását sem éreztem), viszont azt vettem észre, hogy egy idõ után a menzeszem napra pontosan jön meg. Valószínû, hogy összefüggésbe hozható a szedésével. Mondtam az orvosomnak is, azt mondta nem tartja kizártnak, hogy attól van. A Medrol viszont a káoszt csinált a ciklusomban. De az már más téma. Üdv.

Nincs jelen

#3164 2009-08-30 23:08

Nita
Tag

angeluc!
Többször szedtem már a Budenofalkot semmi extra mellékhatásra nem emlékszem közben, talán kicsit gázosabb voltam az elején, de aztán csökkent ez is. Hormonilag nem tudok nyilatkozni. :)

Nincs jelen

#3165 2009-08-31 00:40

cyan
Tag

Angeluc! Nekem gyakrabban jött meg mikor szedtem. Biztos hogy attól volt. Kicsit gyakrabban... de lehet hogy egy idõ után normalizálódott volna?? Nem tudom de embere is válogathatja.

Nincs jelen

#3166 2009-08-31 00:53

cyan
Tag

Hmmm még volna egy fontos kérdésem!

Imuran okozott-e valakinek olyat hogy folyton megbetegedett - nátha, köhögés, torokgyulladás, ilyesmi -, esetleg torokégés hozható-e összefüggésbe vele (tapasztalati alapon, mert a betegtájékoztató szerint persze nem) ??

Nincs jelen

#3167 2009-08-31 12:31

Réka25
Tag

Angeluc!
Én a Budenofalktól pattanásos lettem, meg elkezdtem erõsebben szõrösödni (az arcomon) :( A mensesemet pedig annyiban zavarta meg, hogy köztes vérzéseim voltak tõle. De valakinél semmilyen mellékhatása sincs.

Nincs jelen

#3168 2009-08-31 14:27

virágom
Tag

Sziasztok!
Van egy Pro Gastro 825 probiotikus étrend-kiegészítõ porom originált 2010 decemberi szavatossággal. Gyógyszertári ára 5.400-Ft én 4.500.-Ft-ért oda adom.

Nincs jelen

#3169 2009-09-01 16:10

nori
Tag

Megesett már valakivel,hogy ha bevett fájdalomcsillapítót akkor szinte alig vagy egyáltalán nem volt szklete egész nap?

Nincs jelen

#3170 2009-09-01 18:14

én
Tag

Nóri! Igen elõfordult velem is. Azért remélem nem hiányzik a wc-re való szaladgálás!

Nincs jelen

#3171 2009-09-01 21:18

cyan
Tag

{Imuran}  Na jó nem tudja senki vagy csak vissza kéne olvasnom 1millió oldalt, oké majd megteszem...
de azért azt a kis "csemegét" még leírom, hogy nekem egyre gyakrabban égett a torkom, jött fela sav, már-már beleízzadtam mikor ilyen elõtte nem volt velem!!!! Sosem.  És most pár napja nem vettem be Imurant (sajnálom mily gyarló vagyok hogy nem akarok állandóan betegeskedni...), és AZÓTA NEM ÉG A TORKOM, ez érdekes!!!!!!! Nem hiszem hogy az az egy szem savcsökkentõ okozta amit már kínomban bevettem mert akkor miért nem kezdõdött újra?!!

Nincs jelen

#3172 2009-09-01 21:30

én
Tag

cyan! Nem lehet, hogy allergiás vagy rá?

Nincs jelen

#3173 2009-09-01 21:46

angeluc
Tag

Köszi a válaszokat!

Igen menstruációs problémáim vannak, a papíron az elmaradásról írnak, nekem meg napokkal jön meg hamarabb.
Szokjak hozzá, vagy kérjek másik gyógyszert?
Vélemény?

Köszike!

Nincs jelen

#3174 2009-09-02 01:09

cyan
Tag

Én!
Az miben nyilvánul meg?? Ami a betegtájékoztatóra van írva aszerint nem... én nem tudom még sosem voltam allergiás gyógyszerre! De most meg frászt kapok mert voltam "ma" háziorvosnál és felírt 2 gyógyszert olyan problémára amit max. tapintással vizsgált meg... (a vállaimat)

Lehet szedni crohnnál?:   DICLOFENAC DUO PHARMAVIT 75 MG kapszula
és   MYOFLEXIN TABLETTA  !
Ha valakinek volna vmi tapasztalata, örömmel fogadnám!!

Szerkesztette: cyan (2009-09-02 01:13)

Nincs jelen

#3175 2009-09-02 01:12

cyan
Tag

Kedves Angeluc, nekem DETTÓ így volt. Én örülök hogy már nem szedem, ha pl. vérszegény is vagy inkább mindenképpen kérj valami más gyógyszert szerintem. Nekem a helyzet nem változott, már eléggé zavart de sajnos Entocortnál megint ez a történet kezdõdött :S

Nincs jelen

#3176 2009-09-02 08:50

én
Tag

Cyan! Ezt kell tudni a Diclofenac Duoról! De röviden nekünk csak elõvigyázatossággal szabad szedni!
MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER DICLOFENAC DUO PHARMAVIT 75 MG KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszula hatóanyaga a diclofenák-nátrium, amely az ún. nem szteroid gyulladáscsökkentõ gyógyszercsalád tagja. A nem szteroid gyulladáscsökkentõk, így a diklofenák-nátrium is reumás betegségek és egyéb fájdalommal, gyulladással és lázzal járó állapotok tüneteinek kezelésére alkalmas. (A láz önmagában nem jelent javallatot a diclofenák-nátrium számára!) Ugyanakkor nem hatnak a gyulladást és/vagy a lázat kiváltó okokra.
Az alábbi állapotok kezelésére:
- fájdalmas, gyulladásos izom-, ínsérülések (pl. rándulás, megerõltetés);
- operációt (pl. fogorvosi, illetve ortopédiai sebészi beavatkozást) követõ gyulladás és fájdalom;
- gyulladásos és/vagy fájdalmas nõgyógyászati állapotok (pl. fájdalmas menstruáció vagy petefészek-gyulladás);
- a gerinc fájdalmas szindrómái, krónikus sokízületi gyulladás, kopásos ízületi gyulladás, lágyrész-reumatizmus (fájdalmas hát-nyak szindróma, tenisz-könyök),
- kiegészítõ gyógyszerként gyulladásos fül-orr-gégészeti megbetegedésekben, pl. arcüreg-gyulladás esetén.
2. TUDNIVALÓK A DICLOFENAC DUO PHARMAVIT 75 MG KAPSZULA SZEDÉSE ELÕTT
Ne szedje a Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulát,
- Ha ismert túlérzékenysége van a diklofenákkal, vagy valamelyik segédanyaggal szemben.
- Ha asztmás roham, szénanátha, bõrkiütés szerepel a kórelõzményében, amit a diklofenák vagy egy másik ún. nem szteroid gyulladáscsökkentõ (NSAID), illetve acetilszalicilsav szedése váltott ki.
- Ha aktív gyomor-, illetve nyombélfekélye, és/vagy gyomor-bélrendszeri vérzése van.
A Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszula fokozott elõvigyázatossággal alkalmazható
- ha kórelõzményében korábbi gyomor-bél rendszeri fekély-, ill. egyéb betegség - pl. Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás szerepel.
- ha nem szteroid gyulladáscsökkentõ gyógyszer szedése alatt gyomorpanaszai vagy gyomorégése volt.
- ha bármilyen véralvadási zavara van, ill. egyidejûleg véralvadásgátló kezelést kap. Ebben az esetben a gyógyszernek súlyos gyomor-bél rendszeri mellékhatásai jelentkezhetnek.
- ha szív-, máj-, illetve vesebetegsége van.
- ha vérnyomása magas.
- ha vízhajtó kezelésben részesül, vagy nemrég mûtéten esett át.
- ha SLE, vagy porphyria megbetegedése van.
A Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus ("miokardiális infarktus") vagy sztrók ("agyi érkatasztrófa") kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történõ alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és kezelési idõtartamot!
Amennyiben szívproblémái vannak, vagy elõzõleg volt sztrókja, illetve úgy gondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata az Ön esetében fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelését beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.
Mire kell figyelni a kezelés közben?
- Tájékoztassa orvosát, ha fertõzés bármilyen jelét észleli!
- Haladéktalanul értesítse orvosát, ha a készítmény iránti túlérzékenység bármilyen jelét tapasztalja, különösen, ha ezek asztma tünetei, csalánkiütés vagy hirtelen arc- és nyakduzzanat!
- Haladéktalanul értesítse orvosát gyomor-bél rendszeri vérzés elõfordulása esetén (vérhányás, véres vagy fekete széklet).
- Egyidejû alkoholfogyasztás fokozza a gyomor-bél rendszeri vérzés veszélyét, ezért alkalmazása során szeszesital fogyasztása kerülendõ!
- Tartós alkalmazás során a vérképet ellenõrizni kell.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirõl, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Az egyidejûleg szedett gyógyszerek ugyanis jelentõsen megváltoztathatják a diklofenák hatását, ezért kifejezett orvosi elõírás nélkül a diklofenákot más gyógyszerekkel együtt alkalmazni nem szabad.
A diklofenák különösen az alábbi gyógyszerek hatását módosíthatja:
- lítium, digoxin, metotrexát és ciklosporin;
- a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, kivéve az inzulint;
- vizelethajtók;
- véralvadásgátlók (pl. kumarinszármazékok);
- fertõzések kezelésére használatos bizonyos készítmények (kinolon típusú baktériumellenes hatóanyagok);
- egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentõk (pl. acetilszalicilsav vagy ibuprofen tartalmú készítmények).
Terhesség és szoptatás
Tájékoztatni kell az orvost, ha a beteg terhes, ill. gyermeket kíván vállalni vagy szoptat.
A terhesség 3. harmadában a készítmény nem alkalmazható. Az 1. és 2. harmadban, valamint szoptatás idõszakában csak akkor szabad szedni, ha az orvost azt határozottan elõírta.
A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
Jármûvezetõk és baleseti veszéllyel járó munkát végzõk esetében a készítmény csak akkor alkalmazható, ha bebizonyosodott, hogy nem befolyásolja a fizikai képességeiket.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A DICLOFENAC DUO PHARMAVIT 75 MG KAPSZULÁT?
A Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelõen szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét.
Az adagot a kórképnek megfelelõen egyénileg határozza meg az orvos.
A kapszulát szétrágás nélkül, bõséges folyadékkal, étkezés elõtt vagy közben kell bevenni. Széttörni nem szabad.
Az ajánlott adag felnõtteknek: napi 1x1 kapszula (75 mg). Ez szükség esetén a kétszeresére emelhetõ (napi 2x1 kapszula). Rövid ideig, amennyiben - elsõsorban reggelente - nagyon súlyos panaszok lépnek fel, a napi 2 kapszula egyszerre is bevehetõ.
Idõs betegek
Mivel az idõsebb betegek érzékenyebbek a diklofenák-kezelés nemkívánt mellékhatásai iránt, ez esetben a lehetõ legkisebb hatékony adagot kell alkalmazni. Különösen fontos, hogy ezen betegek mielõbb tájékoztassák orvosukat, ha mellékhatás-gyanús jelenséget figyelnek meg a készítmény szedésének ideje alatt.
Gyermekek
A Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszula 14 év alatti gyermekeknek nem javallt.
A diklofenák alkalmazását gyermekkori migrénben nem dolgozták ki.
Ha az elõírtnál több Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulát vett be
Ha a beteg az elõírtnál nagyobb adagban vette be a Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulát, azonnal értesíteni kell a kezelõorvost, aki meghatározza a további teendõket.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ezek közé tartozik a gyomortáji diszkomfort érzés, rossz közérzet, gyomorégés, hányás, hasmenés, hastáji görcsök, puffadás/szelesedés, étvágytalanság, fejfájás, szédülés, bõrkiütés.
Kevesebb, mint 1%-ban elõforduló ritka, nemkívánatos mellékhatások:
- Gyomor-bélrendszer: gyomor- vagy bélfekély.
- Máj: a bõr vagy a szemfehérje besárgulásával járó májmûködési zavarok; néha magas lázzal vagy duzzanattal és nyomásérzékenységgel társuló fájdalom a jobb bordaív alatti területén.
- Központi idegrendszer: álmosság, végtagzsibbadás, tájékozódási zavar, álmatlanság, ingerlékenység, depresszió, remegés, súlyos fejfájás.
- Érzékszervek: látászavar (homályos látás, kettõs látás), hallászavar, fülcsengés.
- Bõr: átmeneti hajhullás, a bõr fokozott fényérzékenysége.
- Túlérzékenységi, allergiás reakciók: csalánkiütés, súlyos bõrreakciók, nehézlégzés, légszomj, ill. ájulás; alacsony vérnyomás.
- Egyéb szervrendszerek: a lábfejek, illetve a lábszárak ödémásodása.
A Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus ("miokardiális infarktus") vagy sztrók kialakulásának kockázata.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A panaszokról a kezelõorvost haladéktalanul tájékoztatni kell.
5. HOGYAN KELL A DICLOFENAC DUO PHARMAVIT 75 MG KAPSZULÁT TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó!
Szobahõmérsékleten, legfeljebb 25 °C -on tárolandó.
Fénytõl védve tartandó.
A dobozon, buborékfólián feltüntetett lejárati idõ után ne szedje a Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszulát. A lejárati idõ a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kapszula?
Hatóanyag:
Kapszulánként 25 mg diklofenák-nátrium gyomorsav rezisztens diklofenák pellet formában és 50 mg diklofenák-nátrium retard diklofenák pellet formában.
Segédanyagok:
Gyomorsav-rezisztens diklofenák pellet: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, propilénglikol,
povidon K 25, talkum, metakrilsav-etil-akrilát-kopolimer (1:1), mikrokristályos cellulóz.
Retard diklofenák pellet: dibutil-ftalát, ammónium-metakrilát-kopolimer A típus (Eudragit RS 100) vízmentes kolloid szilícium-dioxid, ammónium-metakrilát-kpolimer B típus (Eudragit RL 100), talkum, povidon k 25, mikrokristályos cellulóz.
Kapszula:
2-es méretû, világoskék, átlátszatlan felsõrészû, D75M kódjelû, színtelen, átlátszó alsórészû, D75M kódjelû keményzselatin kapszulába töltött 211,39 mg fehér vagy krémszínû pellet.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
30 db kapszula buborékfóliában és dobozban.
Gyógyszerkeresõ fõoldal

Nincs jelen

#3177 2009-09-02 08:53

én
Tag

Egyébként Cyan én a torokproblémáidról gondoltam az allergiára. Bár nem vagyok orvos, de ez lehet egy tünet. Én egyszer ugyanígy jártam a Klionnal, abba kellett hagynom. Azóta viszont már szedtem többször is és kutya bajom nincs tõle. Érthetetlen, de ez történt!

Nincs jelen

#3178 2009-09-02 09:49

Marcipán
Tag

Cyan!
Mióta Imurant szedek, nekem is többször jelentkezik a gyomorsav. De ha este beveszem a gyomorvédõt (Ulceran), akkor reggelre minden ok. De szerintem sok múlik a kaján is, hogy mit eszel, ami okoz savas felböfögést.
A diclofenacról annyit, hogy a diclofenac és az ibuprofen hatóanyagú fájdalomcsillapítók fokozzák a fellángolást.
Az orvos válaszol rovatban többször is volt róla szó.

Nincs jelen

#3179 2009-09-02 13:29

nori
Tag

A diklofenak származékoktól kivérezhet a bél,de a gyomor is,pl.apám aki fekélyes õ sem szedheti.

Cyan,
hogy veszed a levegõt,orron vagy szájon? Ha szájon át lélegzel egész éjjel pl.akkor reggelre kiszárad a torkod és fájhat..

Nincs jelen

#3180 2009-09-02 15:45

Marcipán
Tag

Medrolosokhoz egy kérdés.
Most már csökkenõben vagyunk a medrollal, de elég szépen híztam tõle.
Ha teljesen leállok róla, akkor is rajtam maradnak a plusz kilók, vagy megy le magától belõle néhány? Vagy azért már tenni kell?
És még annyit, átlagban mennyit híztok tõle?

Nincs jelen

#3181 2009-09-02 18:02

CptBalu
Tag

Hát ez egyénenként különbözõ. Én speciel kerek nulla kg-ot híztam tõle, pedig folyton zabáltam, ami a gyógyszer elhagyása után visszaállt normálisra.

Nincs jelen

#3182 2009-09-03 02:07

cyan
Tag

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!!! Nos mostanra már én is nagyjából elhatároztam hogy õrült lennék szedni!! De ez csak még jobban megerõsített. Legalábbis ezt a diclofenacot biztos nem!!! Olvasni is rossz...mondják hogy gyógyszerellenes vagyok, de a háziorvosom meg nyugati orvostudomány-agymosott, az szerintem rosszabb :(:(:(  na jó nem ítélkezek jó szándékúnak éreztem csak túl-túúl könnyelmûnek bele se gondolt h crohnos vagyok?!?!?!?!?!

Nóri, mindig orron veszem a levegõt, mert máshogy nem tudnék aludni sem.
Én, kössz a betegtájékoztatót, már olvastam én, csak kifejezetten crohn betegek tapasztalata miatt kérdeztem még...
Marcipán! Én kb. ugyanazt eszem most is mint 1-2hete mikor már egyre gyakrabban égett a torkom, és nem voltam sosem olyan "savas". Max. mikor még fehérkenyeret ettem, este, és többet a kelleténél :S:S de ilyen már nincs, fúj. Most meg azóta se égett a torkom egyszer sem... mióta nem vettem be Imurant :S
Az orvos válaszol-t meg olvasnom kéne mindig :)

Nincs jelen

#3183 2009-09-03 02:11

cyan
Tag

Jah, Én;
A torokkaparás, rekedtség egyenesen vezetett a hurutos köhögésig, úgyhogy emiatt én bakteriális fertõzésre gondoltam, használt is rá egy antibiotikumos torok-fertõtlenítõ spray, pedig ""örülnék"", ha allergia lenne, mert akkor legalább nem kellene magyarázkodnom:S:S:S  hogy én ezeket mindig kifogom, áááá...

Nincs jelen

#3184 2009-09-03 11:31

zolcsi
Tag

Izmosítani biztos nem izmosít Nicky!
Felpörgetni engem fel szokott de annyira nem hogy gyúrni kezdjek.:D
Feldagad tõle az arcod ha nagy a dózis de az is azért mert megköti a vizet.Ajánlatos vízhajtót szedni mellé.
Hízni pedig azért lehet tõle mert igencsak nagy étvágyat tud csinálni.
Szerintem röviden ennyi.

Szerkesztette: zolcsi (2009-09-03 11:33)

Nincs jelen

#3185 2009-09-05 10:24

Quema
Tag

Sziasztok!

Ha igazak a hírek, pár hét el kezdik oltani az influenza elleni vádõoltást. Ti beadatjátok magatoknak?

Üdv!  :-)

Nincs jelen

#3186 2009-09-05 10:26

Quema
Tag

Szóval! :-))

".........  pár hét múlva el kezdik oltani ............"

Nincs jelen

#3187 2009-09-05 19:10

Breki
Tag

Nekem most néznek immunt,de majd csak okt.5-re van uj idõpontom a dokihoz,ha az rendben van,akkor nem adatom be az biztos.Ha gyenge akkor igen.De jobb szeretném ha magátol nyomná le

Nincs jelen

#3188 2009-09-05 19:37

Laci54
Tag

Sziasztok!
Én kihagyom,jobban tartok a mellékhatásoktol mint az influenzától.Szép estét mindenkinek

Nincs jelen

#3189 2009-09-05 20:37

én
Tag

Én még sose kértem influenza oltást. A környezetembõl rengeteg negatív tapasztalattal rendelkezem az oltással kapcsolatban. Én sem adatom be!

Nincs jelen

#3190 2009-09-06 08:08

Szuszidi
Tag

Szép napot. Ez az influenza más lesz mint a többi nagyon el kell gondolkodni azon hogy szúrni vagy nem szúrni. Kérdezhetnétek mitõl lesz más egyszerû a válasz most nem a gyerekek és az idõsek lesznek kitéve a vírusnak hanem a közép korosztály. Én a magam részérõl amúgy is rá szoktam feküdni minden influenzára, de azért a szúrit ki fogom hagyni. Van egy két trükk a talonban amit most tanultam nem rég nem volt még mire kipróbálni most meg teszem. Én is amondó vagyok hogy egy szúri többet árthat mint sem.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#3191 2009-09-06 09:30

Dorci
Tag

Én se adatom be,kikértem az orvosok véleményét(sebész,2 gasztros),azt mondták nem feltétlenül kell be adatni! Mire kialakul a védetség nálunk(az Imurán miatt lassabban) addigra vége lesz a járványnak!

Nincs jelen

#3192 2009-09-06 17:01

pötyi
Tag

Én se szeretném a szurit.  ;)   Egyszer hagytam magam "elcsábítani" a sima influenza ellenivel",  :(  az akkor még 6 éves Annámat is beoltattam és mindketten másfél héttel késõbb beleestûnk totál a közepébe.  ;(  Olyan nagyon elõtte sem és azóta sem voltam. Kell ez nekem ..... hát nem azóta sem adatok be semmt, most is próbálom kivédeni, Szuszidi várom a hasznos tanácsokat!.  :)

Nincs jelen

#3193 2009-09-06 17:12

Attila-Flagellum Dei
Tag

Üdv Mindenkinek !

Diéta ügyben nézelõdtem a neten és egy felháborító orvosszakmai szempontból abszolút dilettáns kezdeményezésre bukkantam. Crohn betegként és egészségügyi dolgozóként ezt felháborítónak tartom. Remélem nem dõlnek be ennek a szélhámosságnak sokan.Í
me a link:http://www.stemcellclinic.com/hu/clinic/treatment/1.html?utm_source=google&utm_medium=context_hun&utm_content=bolezn_krona_hun&utm_campaign=hungary

Felháborító...

PS: Még arra sem ügyeltek, hogy egzaktul fogalmazzanak a leírásban.Brrrrrrrr

Attila

Nincs jelen

#3194 2009-09-06 17:27

Andi
Tag

Elolvastam az írást... Még a crohn-t sem tudják helyesen leírni.  "cron-betegség" -nagyon durva!!!!

Nincs jelen

#3195 2009-09-06 21:38

öcsi
Tag

Szed valaki metypredet és 500mg xalazint?

Nincs jelen

#3196 2009-09-07 18:02

Marcipán
Tag

Öcsi!
A Metyprednek uagyanaz a hatóanyaga, mint a Medrolnak. Vagyis metylprednisolon.

Nincs jelen

#3197 2009-09-08 20:16

öcsi
Tag

Colitus ulcerosára is alkalmazható a Remicade? Vagy csak a nagyon sujos betegeknek?

Nincs jelen

#3198 2009-09-08 21:06

Melcsi_
Tag

Hali Öcsi! Colitisesek is kaphatnak Remicade-t, de csak súlyos esetekben ill ha terápia rezisztens vagy, nem reagálsz a gyógyszerekre, akkor utolsó mentsvárként bevethetik a Remicade-t, Humira egyelõre csak a crohnra van...tudtommal.

Nincs jelen

#3199 2009-09-10 14:48

rika
Tag

Üdv Mindenkinek!
Elég régen nem írtam de azért olvastam a fórumot.
Nagyon kemény hetek vannak mögöttem ugyanis bûnöztem.
Nagyon szeretem a fõtt kukoricát és ettem. Hát most megtanultam
a leckét, egy életre.Nade nem ez a lényeg.Voltam csontritkulás
vizsgálaton,és romlottak az értékek a sok szteroid miatt mivel régóta
RA-s vagyok.Az a lényeg hogy a rheumatológus felajánlott egy újfajta
kezelést évente egy infúzió.A neve Aclasta.Kapott már valaki ilyen
kezelést? Kaptam egy tájékoztató füzetet de hát a személyes tapasztalat
az más. Holnap kell választ adnom hogy elfogadom vagy nem.
Rákerestem a neten semmi CU-val kapcsolatos ellenzést nem írt.
Minden új gyógyszert fenntartással fogadok.
Ha valaki kapott már ilyen infúziót kérem írjon!!!

Üdv mindenkinek!!
Rika!

Nincs jelen

#3200 2009-09-16 10:54

nori
Tag

Igen, Vica és én is kaptunk ilyet,évente egyszer kell felvenni,szerintem hatásos,csak nem rögtön,idõ kell még beépül de akkor javulnak a panaszok.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb