#11001 2009-09-25 21:58
- Kittus
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Nagyon várom már a jövõ keddi randit a dokival. Nagyon sok mindent szeretnék kérdeznia tõle. Egyelõre nem szimpatikus a doktor úr, de ezt remélem majd késõbb visszavonhatom. Sajnos semmit sem mondott, közölte akkor hogy Crohn betegség, és hogy a gyógyszereket szedjem be, és ha hatnak a gyógyszerek akkor nem kell mûteni. Azt sem mondta, hogy a CT-re hogyan menjek (ehetek, koplaljak, mire számítsak), gyógyszerekrõl sem mondott semmit. Remélem tényleg, hogy kedden azért bõbeszédûbb lesz.
Hétfõre elvileg megérkeznek postán a 16 éves kori kolonoscopiás leleteim, akkoris kimutattak valami bélgyulladást, csak akkor nem foglalkozott vele senki. Na, erre a leletre is kíváncsi vagyok...
Vannak egészségügyes ismerõseink, ha esetleg nem válna be a dokik, biztos ajánlanak valakit.
Nagyvonalakban ennyi, kicsit ideges vagyok, hogy mi lesz... már csak 4et kell aludni!
Roor!
A hamik nagyon jól néznek ki. Ízre is biztos ugyanennyire finomak is. ;) Én mostanában hûtõ fosztogatós vagyok. Valószínû a steroidoktól. Bár az sem utolsó, hogy eddig madárétkû voltam, de akkoriban nem is esett jól az evés, most olyan örömömet lelem benne, mint még soha. És én, aki nem szereti a húst... csirkét, disznót, bármit... :)
Szép estét mindenkinek!
Kittus
Nincs jelen
#11002 2009-09-25 22:17
- Lisa
- Tag
Luci volnál szíves elmagyarázni mert szegény pasek nagyon kétségbe esett most!
Mondom, hogy csak hülyülsz, de nem hiszi el :(
Nincs jelen
#11003 2009-09-25 23:41
- judy1981
- Tag
Na végre ide is elérek... Hosszú lesz...
szappanopera episode 1 - Skizofrén
Szerda.
Történt, hogy csengetésre szaladok nyitni az ajtót (mint mindig), ajtóban áll egy fazon biciklivel - a lépcsõházban -, kormányon nagy tatyó, csomagtartón mégnagyobb tatyó, amiben feltehetõleg vmi koffer lehetett elmésen elrejtve. Épp mondanám, hogy nem veszünk semmit, mikor megszólal az ipse, hogy Õ az ügyvéd úrral szeretne beszélni. "Ügyvédúr nincs, én tudok-e segíteni?" (De kár volt megkérdezni...) Neki sürgõsen kellene egy ügyvéd, de nem tud telefonálni, mert a rendõrök bemérik, ha bekapcsolja a mobilt. (Na f.sza.) Gyorsan elhadarja, hogy õ ugyan nem csinált semmit, csak szemtanúja volt egy balesetnek, de a rendõrök rá akarják kenni a felelõsséget, mert túl sokat tud. Gondoltam, hogy felhívom neki a konkurens ügyvédet, legyen vele boldog õ, meg amúgysem foglalkozunk efféle ügyekkel. Nem vette fel. Másik kolléga, nem ér rá. (Na ne csesszetek ki velem!:O) Aztán kerekedett a történet, amiben egyre többször hangzottak el a "lefizették" és a "megfélemlítették" kifejezések. Aztán szemöldökráncolva hallgatom, hogy vajon mi fog ebbõl kisülni. Hát paranoid skizofrénia.
A csomagtartón lévõ álcázott kofferben - elmondása szerint - fontos bizonyítékok vannak, és õ több ügyben is koronatanú(!), valamint neki olyan ügyvéd kell, aki el tudja intézni a tanúvédelmi programot. Mondom neki, én úgy tudom, hogy azokat mindig megtalálják. Nem hitte el. Végül befutott egy ügyfél, addig kiment a váróba, bement a mosdóba, majd - szemtanúk elmondása szerint - elég sok idõ múlva elõjött egy kis barna tasakkal a kezében... (mint ezek a környezetkímélõ maguktól lebomló papírzacskók), és megkérdezte az éppen arra járó alapítványi munkatársat, hogy elhelyezhetné-e a kis csomagot a szemetes alján(!). Nem engedte meg neki, és megkérte, hogy fáradjon az ingatlanon kívüli treületre. Késõbbiekben nagy találgatások folytak, vajon mi lehetett a zacskóban. Gondolom nem kell megosztanom, mi volt az én tippem. :D Késõbb még visszacsengetett, hogy neki ellopták a "villogó lámpáját" a biciklirõl, de Õ tudja, hogy csak a már említett alapítványi munkatárs, és a takarítónõ (aki épp az ablakokat takarította) járt a lépcsõházban. De Szakó vhogy lerázta.
Esküszöm - nézzetek hülyének -, de átnéztem a mosdót, hogy nem rejtett-e el valamit. Még a Wc tartályt is szét akartam szedni, de nem sikerült. Gondolom neki sem. :D
szappanopera episode 2 - Szakó, a szarka és a Tesco
Még mindig szerda.
Mint azt már Lisa említette korábban, nem volt eseménytelen az esténk sem.
Munka után irány Db. Nekem cipõ, kocsiba izzó kellett. Elõre bocsájtanám, hogy Szakó a Metro-ban azzal szórakozott, hogy mi lenne, ha elkezdene kifele szaladni. Vajon utána rohanna-e a biztonsági õr, ha nem jelzett a riasztó?
Cipõ megvéve, elérkezünk a gazdaságos hipermarkethez. Szakó még rágyújt, addig kint beszélgetünk, majd egyszer csak egy csattanásra, és egyéb furcsa hangokra lettünk figyelmesek. Hogy-hogy nem, két biztonsági õr bírkózik egy magas gyerekkel. Srác a félig már rázárt ajtóban kapaszkodik, a két biztonsági õr meg próbálja visszarángatni. Erre Szakó elkezd rohanni befele, benyomja a gyereket az ajtón, biztonságiak leteperik, Szakó pedig, mint aki jól végezte dolgát, kisétált, és folytatta a dohányzást. Nem tudtuk meg mit akart lopni.
szappanopera episode 3 - Átok
Csütrötök.
Elõzmény: Múlt csütörtökön bejött egy nénike (amíg én dokinál voltam, így csak a fiúk találkoztak vele), és elpanaszolta, hogy vmelyik szomszédja ellopta a tûzhelyét tepsistõl, meg mittoménmit. Fiúk, hogy mindenki boldog legyen, írtak egy levelet az ipsének, hogy legyen szíves már befáradni, és/vagy visszaszolgáltatni az eltulajdonított tárgyakat. A szomszéd be is jött, hogy egy icike-picikét demens a nénike, és fût-fát meggyanúsít mindennel. Írtunk neki egy nyilatkozatot, hogy õ ugyan el nem vette azokat a dolgokat.
Nénike (elsõ látásra 120 éves) bejön (amikor persze a fiúk nincsenek bent), és mondja, hogy jött a tûzhelyért, meg a tepsiért. Fõnökkel néztünk nagyokat, hogy vajon mirõl beszél, majd fõnöknek leesik, hogy biztos Õ volt bent a múltkor. Szegény nénike nem akarta megérteni, hogy mi nem tudunk neki segíteni, mert erõszakkal mégsem vehetjük "vissza". Végsõ elkeseredésében, és felháborodásában búcsúzásként nem "viszontlátásra", hanem "legyen átkozott mind" volt a 'köszönés'. A biztonság kedvéért megismételte párszor. Szóval meg vagyunk átkozva.
Ma voltam gasztrodokinál. Semmi különös, de valahol elhagytam a vasam. És hiába volt segítségem, az asszisztens magasról sz.rt rá, így jó sokat kellett várni.
Nincs jelen
#11004 2009-09-26 00:09
- sziszi32
- Tag
Judy: besz.rás a stilusod! :D :D :D Kiröhögtem a belem! :D De nem akarok teljesen érzéketlennek tûnni, szóval, ezért talán veszélyességi pótlékot kellene kérned, nem? Hihetetlen, micsoda fazonok vannak! :O :O :O
Pasek: mivel a szag már a múlté, ki tudja bizonyítani, hogy volt-e, vagy nem volt? Lehet, a sofõr eresztett ki egy galambot, aztán ráfogták a nyuszira... azaz, ebben az esetben rád... :P :P :P
Judy-t tromfolni nehéz, nem is volt ma semmi extra napunk. Ma is bepróbálkoztam az autónknál, startoltam, indultam szépen, aztán rükvercbe kellett tenni, és el kellett volna indulni... háááááááát, én nem tudom, valami genetikai selejt vagyok, mert a vége az lett, hogy szinte elégettem a kuplungot, aztán angolosan kiszálltam az autóból, tajtékzó uramat pedig kizártam a mátrixomból... én egyszerûen nem értem, hogy ilyen hülye vagyok... :(
Danika: ma jó is volt, meg nem is. Jó volt, mert sokat sétáltunk de rossz is volt, mert szinte méterenként leállt, nézelõdött (fõleg a piréz udvarokba :O), és minden nyitott kapun be akart menni. Aztán egyszerûen leült az útra, és megmakacsolta magát, mosolyogva. Néztünk kukásautót és aszfaltozó autót (épp ideje volt bejavítani az úthibákat, az a kelet szépsége, hogy õszre ideérnek az útjavítók - gyakran az elsõ faggyal jönnek, mondanom sem kell, mennyi értelme van akkor az útjavításnak-, és most is pocsolyás, vizes lyukakat javitottak be, igy hatásosan kezdhetünk neki a télnek, rögtön fel fog jönni - ismét- minden aszfaltdarab), és még sokáig bámult(unk) utána, aztán egy kedves, szakállas néni (tényleg szakálla van), kábé nyolcvan éves, rákérdezett, kié a gyerek, mondom, az enyém, erre roppant nagy taktikai érzékkel megkérdezte, hogy miért ilyen öregen szültem, aztán láttunk pár kora délutáni részeget, akik mind kötelességüknek érezték HOZZÁÉRNI a fiamhoz, nekem meg a gyomrom forgott, lévén, hogy elképzeltem, hogy pisilés után nem mosnak kezet, fúúúj, ...
szóval, Danikával végre célba értünk, anya vállán tízkilós táska (anyukák, nektek is tele van a szatyótok mindenféle "hátha szükség lesz rá" cuccokkal?), kezében a kismotorkerékpár, Danika rángatja másik kezét, bekakált, de nem szól, csak illatozik, vendégségben ismét elõadja az éheztetett gyermek monodrámát,
hazajövünk, és nem akar aludni, aztán akar, de megint pelus, elfogy a tejci, mire visszaérek vele, megint hiperéber, alvásprogram újraindítva, míg alszik, elvégzem a hivatali teendõk egy részét, felébred, megyünk egy ismerõs nénihez sütit sütni, a család mindkét oldala bejelentkezett vendögségre a hétvégére, de nem sütök, mert a néni megcsinálta elõre, hazafelé fél kilenckor, dani végignótázza az utat, aztán éles kanyarral kihajt az útra, megyünk apához a nyomdába, ahol másfél órán át a nyomdagép elõtt tartom õt, hazajövünk, kergetõzés, harc a fürdésért, pelus, pizsi, ágyon ugrálás, lassú elalvás,
és EZUTÁN a zuram bejelenti: megyünk kolbászt tölteni, mit szólsz? Hát mit is... :O :O :O :O :O :D
Nincs jelen
#11005 2009-09-26 01:32
- aiolosz
- Tag
Kislányok, ha én olyan erõs lennék a gyorsan írásban, mint amilyen gyors vagyok verbálisan, akkor Ti sehol sem lennétek...így viszont csak ámulók_bámulók és olvasom, amit írtok....és értékelem is, mert jó kalamárisba van mártva a lúdtollatok, élvezet olvasni amit elkövettek :)
:-*
Nincs jelen
#11006 2009-09-26 08:20
- Melcsi_
- Tag
Sziasztok! :)
Roor, megjött az étvágyam a gombás bolognai, meg a meggyes süti láttán, szerencsés vagy :)
Kittus, sajnálom, hogy végül crohn-t mondtak, de vígasztaljon h enyhe és ha találsz rendes lelkiismeretes gasztroenterológust talán nem lesz a jövõben komolyabb baj.
Judy vazz :D:D:D:D:D:D ez naaagggyon durva!!!!!! Tisztára mint a filmekben, komolyan ennyi a zakkant ember???? Én is kiváncsi vagyok mi volt a zacskóban!!! Ti egyik nap sem unatkozhattok.
Sziszi jól van, látom Danika elemében van, nagyon bírom a kiskrapekot. :D
Mivel szabadságon vagyok tegnap egy barátnõmmel elmentünk moziba, jó volt de így nem volt ídõm hazamenni Monorra. Ma sem lesz....megyek a Normafához a kollégáimmal teambiulding-re....kicsit szemtség tõlem de szorítottam meg kívántam hogy brácsak esne az esõ.....Tegnap óta alig birok nyelni meg levegõt venni mert meg vagyok fázva így baromira nincs kedvem menni....meg minek ha úgysem ehetek a sütögetésnél..szóval úgy érzem magam mintha a fogamat húznák azzal hogy el kell mennem....de megpróbálom jól érezni magam....
puszi, jó hétvégét.
Nincs jelen
#11007 2009-09-26 09:53
- sziszi32
- Tag
Melcsi, november 20-ra már megvetted a mozijegyedet? :D
Nincs jelen
#11008 2009-09-26 10:21
- Zsuzsaanyu
- Tag
Kittus
Roor tudna mesélni az "utálom a dokit" címû mûsorról, úgyhogy kérdezd esetleg meg, mi is történ:)
Nincs jelen
#11009 2009-09-26 11:10
- Melcsi_
- Tag
Sziszi, még nem :):)
Nincs jelen
#11010 2009-09-26 14:16
- roor
- Tag
Halika!
Na szóval izé az a bolognai és a süti is mennyeien finom volt.:D
Na jó még akad belõlük,de már nem sok és már nem sokáig.:D:D:D:D
Judy:mély tiszteletem a türelmedért és az átélt borzalmakért,és egyéb hülye nyalánkságokért.:D:D:D:D:D:D (Esetleg megtaláltad már a másikat?)
Kittus az útálom a dokit,az az hogy útáltam a dokim a nyers modora miatt,aztán be kellett látnom van szíve a vén rókának.:D
És még ért is hozzá a ravaszdi.:D:D:D:D
Gyereke azt hiszem eszek és aztán lefektetem aludni a hamit.:D
pá
Nincs jelen
#11011 2009-09-26 16:16
- Dorci
- Tag
Hali!
Megyek osztály talira! Uszodába!! Látott már valaki ilyet! Na mindegy csinibe vágtam magam és lesz ami lesz! Mindenkinek szép hétvégét!
Nincs jelen
#11012 2009-09-26 21:29
- Melcsi_
- Tag
Uuuuuuuuu, ez volt a 2009es év legeslegjobb napja!!!!!!!!! (ezt bátran merem állítani!)
Ma volt a teambuilding (csapat építõ tréning) fent a Normafán amire reménykedtem esõ miatt nem kell mennem mert elmarad. Nos hát verõfényes napsütés ígérgezett mára és szélcsend! Úgyhogy kolléganõmmel Lillával szépen elõre indultunk a Mammutnál lévõ piacra vagy miaz és bevásároltunk ami egy sütögetéshez kell .> szallona, kolbász, lilahagyma, burgonya (héjába sült burgonyához), szõlõ, magos kenyér, pár doboz sör, bor stb.
Szóval felmentünk elõre Annával és Lillával, hogy elõkészítsük a terepet....helyválasztás, faág keresés, tábortûz csiholás. :) Többiek késõbb jöttek. A résztvevõk mind a kollégáim, átlagéletkor 26 év -> Bernardo, Marlon, Raquel, Hassan, Eszter, Ági, Lilla, Anna na és persze én. Így alkottunk egy csapatot, vittünk 2 takarót, kidöglöttünk, nagyon jó volt. Aztán játszottunk olyat h mindenki kapott egy papírt, tollat és 10 dolgot kellett írnia magáról, persze direkt nem olyanokat amikbõl egybõl kitalálju, hogy ki írta (mindezt angolul a külföldi kollégák miatt :) ) Jó poén volt, Anna olvasta fel mindenkiét mi meg tippeltünk ki a tulaj, jó sok õrûltséget összeírtunk. :D:D El is raktuk õket emlékbe. Sütögetés jó volt.....Bernardo sütötte a virsliket meg a hagymákat....naná hogy beleestek a hamuba, ezért h letisztogassa õket leöntött minden sörrel....yess.. :D Persze én nem ettem ezekbõl, nem lett volna nyerõ fent a hegyen hasfájást /hasmenést kapni..viszont megkóstoltam Anna kreálmányát. Képzeljetek el egy mûanyag dobozt vmi vajkrém állagú világoszöld trutyival.....az a truyti ISTENI volt.....1 doboz tejföl, 1 avokádó 2 gerezd fokhagyma, só, bors...mindezt egy kézi robotgéppel összetrancsírozva, ááááh mennyei, muszáj itthon is csinálnom, mindenki odáig volt érte, mindenkinek a recept kell, és végülis full 1xerûen hangzik.
Vittünk fel röplabdát, meg frizbit, úgyhogy a kajálást le is mozogtuk, jól megmaszírozta Hassan a hátam és vállam, nagyon jól esett, viszonoztam a gesztust. :D
Aztán most jön a legjobb!!!!!!! Mi Eszterrel el-elmászkálgattunk felfe be az erdõbe, meg ide-oda, így jött az 5let hogy hazafele ne menjünk vissza a kb 5 perc sétányira lévõ buszhoz, hanem menjünk lefele az erdõn át, tuti vmilyen puccos kis budai utcába jutunk ki és tuti lesz vmi tömegközlekedés is.....kellett unszolnom a többieket, mindenki elkényelmesedett a végére, meg jöttek a kifogások, h ilyen meg olyan buliba sietnek....mondom elég a nyafiból, teambuilding vn, kaland van, 1xer élünk és ez buli!!!!!! Ok, jöttek, lefele még elején normális erdei autóút vitt kb 10-15 percen át mire kijutottunk egy kis aszfaltozott utcába, amin ha balra indultál el, sötét erdõ megint, de kb az utcával egy vonalban vitt, tehát se felfele se lefele, ha jobbra az totál felfele, úgy tûnt visszavezet normafához....mondta Lilla h ennek semmi értelme menjünk az erdõbe. Még nem simertek igazán de ki lehet találni én ennek örültem a legjobban, igazán õrûlt és kalandvágyó vagyok, és így csapatban óriási bulinak tûnt bemenni a sötét erdõbe. :D Mentünk mentünk és csak mentünk, már korom sötét volt...végre felfele is és lefele is lehetett menni. Találtunk az erdõ közepén egy faházat, tisztára mint a uhh melyik mesében is?! amikor még a kerítés is cukorkából volt, enm tudom de az az elhagyatott faház totál a boszorkányos cukorházra emlékeztetett. Szóval ott lefordultunk az úton, tehát lefele vettük az irányt de az már csak ösvény volt, egész járható....míg megint 10 perc séta után szûkebb és elhagyatottabb ösvényhez értünk és fény már sehol sem volt sehol a közelben tehát tudtuk hogy nem valószínû egy darabig bármiféle utca is. Jópár ág arcon meg majdnem szembe csapott az elõttem menõknek köszönhetõen, én nem világítottam mobillal mert volt egy szatyor ígyis a kezembe a takaróval és ásványvízzel, nem tudtam volna mivel kapaszkodni ha zuhannék, mert hát szakadékok voltak ám a tüskés bokrokat már meg sem említve. Raquel egyszer csak felordított h ááááh végre út, nézzétek, megörültünk és követtük a sötétben lefele és lefele....míg kiderült h az amit aszfaltnak nézett az egy csöves tanya az erdõ közepén....ami aszfaltnak nézett ki az ilyen mûanyag kukászsák tetõ.......ott kellett lemenni közvetlen mellette...így láttuk h vki bent fekszik de nem mozdul....para volt eléggé, majd konstatáltuk h igazán lefele a csöves tanyától nem visz semmi...és valószínû h ez az út is csak miattuk volt, õk járták ki.....hát mondtam ha már több mint félórája kutyaglunk össze-vissza akkor folytassuk csak levisz minket vmi....vágtuk az utat a sûrû erdõben egyre több tüskés bokor, volt h egy nagyobb tüskét úgy vettem ki a farmeromból. Sajna Eszter kicsit már jól érezte magát a söröktõl, úgyhogy egy egy nagyobb esésénél nagyokat kuncogott, de volt olyan h egyszercsak eltûnt elõlem és hallottam hogy nevetve zuhan le egy szakadékba mi meg kb seggen csúszva, ki így ki úgy követtük úgy hogy azt se tudtuk hol vagyunk, hova vezet a szakadék, ha gáz van vissza tudunk-e mászni.... neme sett baja Eszternek folytattuk az uatt de kb iszonyat lassan, vágnunk kellett a bokrokat, a bozótot, az ágakat, mindent, hizen már rég off-road túra volt a miénk, a csöves tanyától már mi vágtuk az utat...:D Vki Ági és Bernardo már nagyon kezdtek pánikolni és vissza akartak fordulni....mondtam h én ugyan vissza nem megyek, vagy 1-1,5 óra vissza a csöves tanyán át az út, mi van ha elfognak minket és megesznek vacsorára?:D mentünk tovább, elindultunk egy irányba megkerülve egy újabb szakadékot de rájöttünk h nincs merre menni a jobb oldali irányba, annyira mély a szakadék és nem si láttunk semmit....elindultunk balra, alra is mély volt, de láttunk lent fényeket, mintha utca lenne és egy elhagyatott ház....nagy nehezen megintcsak seggen csúszva de leértünk.....de ne hogy ilyen könnyen megússzük, az egész be volt kerítésezve nem tudtunk kimenni az utcára....ahol volt kb kemény 1 épület, egy házféleség ami inkább hasonlított a gonosz boszorkány házára az erdõ mélyén..Lilla már elkezdett mászni egy lelakatolt kapun, mire én rájöttem hogy az egész kerítésnek vélt dolog áll egy kapuból meg sok sok bokorból, nos én áttörtem, csörtettem a bokrokon, nem másztam....többiek is így tettek, a kerítésen akadt Lilla is végül lemászott és ment úgy ahogy mi....
Köv. dilemma....kiértünk egy már útnak minõsíthetõ vmire....egy utcaféleségbe de még nem láttunk különösebb házakat....de volt némi halván yközvilágítás féle....dilemma, jobbra v balra.....jobbra megint felfele ment a hegynek ....közvilágítás nélkül.....úgyhogy egyértlemû volt h lefele....egyedül Bernardo akart volan inkább jobbra menni.....nekünk volt igazunk, kb 10 perc mulva lakott területre értünk és egy busz megállóhoz aminek a végállomása a moszkva tér volt.:D :D Alig vártunk 6 percet, jött az utolsó, halljátok a legeslegutolsó busz aznap....megnéztük a menetrendet, MÁZLI:D úgyhogy eléggé kalandosra sikeredett a mi kis sütögetésünk, teambuildingünk a Normafán, rohadt mód élveztem, kb mint az ideglelés c. film :D:D:D imáááádtam ezt a túrát, meg kell ismételnünk vmi más helyen hahahaha :D
Egy bibi van, tiszta beteg vagyok, taknyom nyálam folyik, és ha elkezdek tüsszögni min. 7c tüsszentek :D:D nózim már piros, de mivel lázam nincs, tuti nem kaptam be a H1N1-et :D
Most elmegyek pancsikálni, tiszta füst szagom van, hajat holnap mosok, lusta vagyok, remélem kullancs nem talált be....a buszon Hasan vett le egy hernyót a cipõfûzõmrõl. :D
jóéjt :D
Nincs jelen
#11013 2009-09-27 03:22
- Vicaa
- Tag
Hûû, volt mit olvasgatni! :)
Luci, örülök, hogy elõtûntél! :) Jó a Roliról is olvasgatni a sztorikat! :D Attilával nagyokat szoktunk nevetni mostanában azon, hogy mióta voltunk nálatok, azóta Anna sok esetben átvette a Roli hanghordozását, ha felháborodottan szól, vagy sürgetve kiabál (pl. gyórsaaaaan! felkiáltással) a végén a hangot mindig felviszi! :D
Judy, jó kis esetek vannak nálatok, hogy nem unalmas a munkád az tuti!
Kittus, ha a dokid nem is bõbeszédû, te gondold át alaposan elõre, mikre szeretnél választ, és kérdezz, kérdezz!
Roor, remélem jól sikerült elaltatnod a hamit, én tegnap emberesen bekajáltam, sajna nem is bírok aludni. Azt azonban igazán csípem ha egy férfiú olyan gusztákat fõzicskél, mint amiket a párod készített! :D
Sziszi, Danisztorit sikerült jól magam elé képzelni, ez az éhenkórász elõadása nem piskóta :D:D
Melcsi, akkor a leírásod alapján nem bántad meg, hogy jó idõ lett! Nameg ugye már csak a vállmasszírozás miatt is megérte, a kaland meg még tetézte :D
Én sikeresen hazavonszoltam magam Attilával a szüretbõl, olyat még nem igen sikerült megélnem, hogy egy ilyaen tevékenységben majd' otthagyjuk a fogunkat! Nem volt se ebédidõ, se egy perc pihi, Atti végig puttonyozott négy emberre, én meg kifogtam egy olyan öregasszonyt párnak, aki állandóan átment a másik sorra az ismerõseihez trécselni, meg ott segítkezni, én meg vittem egyedül a sort. Azért a võdõrjét átpasszolta mindig hozzám, hogy öntsem fel a puttonyosnak. Nem tudom hány vödröt emeltem meg, de azt hittem nem érem meg a végét. Igencsak rám fog férni a szervíz.
Anna viszont újabb és újabb ámulatokat okoz nekem. Két napon keresztül csak a szobában közlekedett, pénteken meg anyunál volt az oviban. Na ott aztán egy csapásra feloldódott az összed eddigi félelme, gátlása menõkézés ügyileg és azóta árkon-bokron (szó szerint) keresztül megy, és megy és megy... fáradhatatlanul :D Az oviban még olyan lebegõ mászókán is keresztülment amin nem minden ovis mer átmenni :D:D:D El sem akartuk hinni mikor Anyu mesélte, hogy miket mûködik, úgyhogy ha legközelebb megy, viszek fotómasinát is.
Sajnos valami takonykórt is sikerült összeszednie az oviban, ami végülis a hangulatában nem befolyásolja, de aludni nem nagyon tud tõle. Délben is mindössze tíz percet pihent.
Tegnap megvolt a tesóm esküvõje is, azért nem volt olyan rossz, Kata gyönyörû volt, úgy tervezték elõször, hogy ruhája sem lesz (csak kosztümféle), de végül vett egy szép alkalmi rucit, ami menyasszonyinak is beillett.
Azért nagyon vártam, hogy hazaérjek, mert a derekam elég rosszul bírta a kiképzést.
Ja, Dorci, nekünk is Uszodában volt az osztálytalink, tulajdonképpen Egerben van az uszodának egy étterme és ott gyûltünk össze. Szerintem elég hangulatos volt! :)
Nincs jelen
#11014 2009-09-27 07:43
- sziszi32
- Tag
Vica: mit csinálsz ilyen embertelen idõben ébren! Huuuu, a hideg kiráz... :)
A szüret: szerintem tökre disznóság, hogy igy kellett robotolnotok. Nekünk két évvel ezelõttig még volt szõlõnk (kábé három szõlõskert), mióta eszemet tudom, mindig szüretet tartottunk, és még nyolc hónapos terhesen is gyártottam az irdatlan mennyiségû kaját, arról nem is beszélve, hogy apámék kb. 50 méterenként körbejártak a népek közt a "nyakolajjal", azaz borral, pálesszal, így szinte észrevétlenül került a szõlõ a puttonyokba!!! Látod, hozzánk kellett volna járnod szüretre, sokkal szebb (de a bor miatt talán homályosabb :P) emlékeket õriznél róla! :D :D :D
Azt meg már nem is ecsetelem, hogy mennyire sül a pofámról a bõr, amikor Dani elõadja a nagy éhezõs jelenetét... :o
Annácska egy tündér, meglátod, hogy (szinte) nem is fogtok nemsokára emlékezni, hogy milyen nehéz volt a kezdet, annyira természetessé fog válni, hogy jön-megy. Én is néha tûnõdve nézem a fiamat, s eszembe jut, mikor azzal fenyegettek, hogy nem fog állni sem, nemhogy járni, és hogy õ mindig egy csökkent értékû ember lesz a sztómája miatt!!!!! Mennyire megváltozott azóta minden!!!! :D És jaaaaaaaaaaaaaaaaaj, de utálom azt a pár embert (vagy inkább azt a pár segítõ szándékot), akik azt akarták belén sulykolni, hogy a sztómás ember nem is ember, anélkül, hogy egyetlen sztómával élõt is ismertek volna. Azért talán ilyesmirõl is érdemes volna felvilágosítani a fiatalokat etika, vagy nem is tudom, milyen órán, nem? :)
Ja, amúgy amíg sztómás volt, nem is tudták a népek, hogy mi van vele, sõt, azt a szót sem ismerték, hogy sztóma, most meg kapom a visszajelzéseket (terjed a pletyka, ugye), rákérdeznek az egész ügyre, és látnátok, milyen szakértõk a témában...! Legalább miattunk mûvelõdtek egy kicsit, ez is valami. :O
Nincs jelen
#11015 2009-09-27 13:23
- nori
- Tag
CSak 1 napig nem jövök és kész mese amit látok.. :)
Judy,
ez tényleg megtörtént vagy vagy poénkodtál? :) Mik vannak...lassan az irodai dolgozók is a "veszélyesztettek" közé fognak tartozni,ilyen ügyfelek mellett nem csodálnám.
Roor,
hol pedáztad ki a párodat,áruld már el? Amint látjuk szeret és tud is fõzni:):)
Sziszi,
ne haragudj a drágádra amikor leadja a kiéheztetett gyerek szerepét,egyszer én is bevágtam fél piskótatekercset vendégségbe,anyu már úgy szólt rám,hogy haggyam abba,de olyan jólesett-különben nálunk is készült finom süti de az akkor ott valamiért jobban esett...szégyenkeztek is miattam.Vagy más meséltem? :)
Azóta nem igazán vagyok édesszájú,ritkán és keveset kívánok meg..mondjuk egy jó sajtos-tejfölös lángost nem adnék egy egész tortáért sem:):)
Luci,
gondolunk rátok,minden rendben lesz a gyerkõcökkel,meglátod:):):)
Nálunk nem tudom mi történt de tegnap mindenki kidõlt,szó szerint,anyunak nagyon fájt a feje így kb.17h-kor lekefküdt és ma reggelig nem is ébredt fel..én is lustálkodtam.Ma délelõtt elárasztott bennünket a hagymaszag,megpucoltam 1 egész zacskó-tescos nagyságu, gyöngyhagymát,amik kb.mogyoró és dió nagyságúak voltak,savanyítani fogom õket,meseszépek,nagyon tetszik,hogy olyan picikék:)
Remélem ma anyu jobban lesz már bár nem úgy néz ki,csak fekszik,teljesen felduzzadt arccal,szerintem így jön ki a nagy hajtás..nem tudja mi az elég és egy idõ után a test megálljt parancsol..
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#11016 2009-09-27 17:10
- roor
- Tag
Halika!
Irigykedésre:parasztsonkával és sajtal töltött gombafejek sült krumplival álá párom.:D:D:D:D Ez a mai ebéd volt.:D:D:D:D
Sziszi drága:zanyukám is tudna mesélni,de most megteszem én.:D
Szóval nemcsak felnõttként vagyok zabás,gyereknek is az voltam.:D
Ha vendégségbe mentünk én mindig éhes voltam,hiába zabáltam elõtte otthon be a finibbnél finibb hamikból.:D
Már ismertek,ha mentünk tuti akadt szendvics vagy rágcsa csak hogy éhen ne haljak.:D:D:D:D
Nóri:hát ezt a madárkát én fogtam meg.:D:D:D:D Egyébként gyerekkorától kezdve szeret fõzni ,meg szükség is volt rá,(bár anyósom a mai napig istenien fõz és nem kis adagokat,no meg a spájz is roskadozik :D ).
Elleste,megtanulta,de nem szégyenli a szakácskönyvet se elõvenni ha úgy hozza a szükség.:D
És szerintem aki szereti a hasát,az mind nagyon finomat tud fõzni.:D
pá
Nincs jelen
#11017 2009-09-27 17:21
- aiolosz
- Tag
roor írta:
Halika!
"....Irigykedésre:parasztsonkával és sajtal töltött gombafejek sült krumplival álá párom.:D:D:D..."
Jut eszembe, ma kóstoltuk meg a Trogirban, Qrva drágán vett dalmáciai sonkát, nos...nagyon finom, megérte az árát..
Nincs jelen
#11018 2009-09-27 21:01
- pasek
- Tag
Visszaolvasni kicsit titeket... :P
..folytatom a kajás sort még melegében. Voltunk ma gombázni. semmi köze a rex asztalhoz, se az illegális, dílerektõl beszerezhetõ bolondgombához. Most van itt az ideje az úgynevezett szentmihályi gombának, vagy ahogy másképpen itt hívják "vaclavka" gombának, és szedtünk belõle egy csomót. Persze lejártuk a lábunkat, mire végigtrappoltuk az erdõt, hogy legyen már nehezebb végre a szatyor, és a szép az egészben az, hogy Lisa egyszerûen nem szereti a gombát, én pedig nem bírom, és csak reménykedni tudok, hogy nem mérgezünk meg senkit. Nekem kiadták az ukázt, hogy olyat szerdjél, aminek szõrös a kalapja... No én leszedtem minden szõrös kalapost, akivel szembe találkoztam.
Utána mikor hazaértünk, betettük Lisát (négylábú) -mindig ez a Szaffi effektus :D - az autóba, ée elfurikáztunk vele olyan messzire, ahol még sosem járt, fel Kisdéltetõre. Húúú, az a kutya!!
Elõször is nem igen kocsikázott még, és mivel magas építésû az autó, nem bírt beszállni. Elsõ lábait feltette a küszöbre, majd a hátsó lábait megemelve (én emeltem) jutott be az autóba. Aztán mikor elindultunk, hátulról elõre hol a jobb kezem alatt dugta ki a fejét, gondoltam õ akar váltani, hol pedig a bal hónaljkutyámat szagolta.
Felértünk, nagy bátortalanságban kiszállt, majd hirtelen mindent egyszerre akart felfedezni, megszimatolni. Azt se tudta, merre szaladjon, de azért szigorúan valamelyikõnk bolája mellett mászkált, nem nagyon bóklászott távolra tõlünk. Nem látszott ki a fûbõl csak a füle hegye, mert folyton fülelt, meg szimatolt, de a farka az végig be volt húzva maga alá. Annyira izgatott volt, hogy folyton csak lihegett, és mikor hazaértünk, 2× futott neki az ivásnak. Nagyon élvezte, és mi is.
Nita!
Szerencsésen hazaértetek?
Ugyanis tegnap találkoztunk Nitáékkal. Õk a környéken bicikliztek, Bükkszentkereszten szálltak meg és megbeszéltük, hogy este elmegyünk valahová. A Plázában voltunk. (ez a neve a vendéglátóipari egységnek) Szerencsére a jókedv az megvolt, bár mi a végére kissé elfáradtunk, ugyanis..
..aznap reggel indultunk Nyíregyházára piacra. Huh, hát megér egy misét az a piac, még a parkolón caplattunk keresztül, mikor jön egy csóka, aki kb. a 3. 10 méteren, és a következõt kérdi:
cigivodkaviagra?
Még megértem, hogy belõlem nem néz ki semmit, de hogy ezt a kérdést miért tette fel Lisa nagyijának is, számomra rejtély..
Szóval jó volt a hétvége, és jó volt olvasni az élményeiteket.
Hagy vegyelek legelõre titeket Vica! Nagyon jó olvasni a felfedezõ Annáról, még akkor is, ha nekünk már árulkodtál telefonba! :)
Luci,
Jobban vagy? Ugye nem haragudtál meg a szag miatt?????
Judy,
milyen lehet egy különleges napotok, ha az átlagos napokon ilyen arcok kopognak be hozzátok? :D
A néninek a sütõvel és a tepsivel az ebédjét is elvitték????
roor,
bár ritkán szoktunk beszélni (szeretném lustaságomban elhinni, hogy felmentésem van Lisa miatt, õ azért gyakrabban írogat) de nagyon örülök, hogy hû alattvalóid a parasztsonka, a gombafejek és az összes kis barátaik! :)
Sziszi,
azt csiripelik a madarak, hogy készülünk valamikor felétek. Ez igaz??? :D:D:D ..mert ha igen, akko az újhelyi bobpályát iszonyatosan végig kellene sikongatni, de telitorokból!!!
Melcsi,
annak idején a rosszarcú cimboráimmal direktbe jártunk a Pilisbe, meg a Budai-hegységbe éjjel eltévedni. Mikor olvastalak, nagyon elõttem voltak azok a túrák! Elõször mi is véletlenül tévedtünk el, aztán rájöttünk mennyire jó, és ment minden direktbe.
Látom fiúk közül aiolosz az egyedüli, aki írt erre az oldalra, csatlakozok hozzá, hogy erõsítsem az erõsebb(?)nem táborát. Jól vagy? Mostanság alig hallok felõled.. tudom ez az én bûnöm is, aki nem olvas, az keveset ismer meg a világból.
S ha a fiúkhoz értem, és már bevallottam az olvasási trehányságom (inkább kampányszerûen olvasok), megragadom az alkalmat, hogy megérdezzelek zolcsi, hogyan vagy így a mûtét utáni hetekben? Ha máshogy nem, Lisán keresztül biztos eljut hozzám, sokat gondoltam rád a mûtét miatt.
Magamról csak annyit, hogy igyekszem szervezni a következõ infúziót, de még csak a szervezés legelejének a kezdeteinél járok :D Egyébként nagyjábol tolom a tünetmentes állapotom szekerét, csak néha azok a fránya szelek. Valami állat mindig röfög mögöttem, de mire hátranézek, a hûlt helyét se látom, csak valami fura szagot..
Szerkesztette: pasek (2009-09-27 21:05)
Nincs jelen
#11019 2009-09-27 22:20
- én
- Tag
Pasek! Mi hír a nyelvvizsgádról?
Nincs jelen
#11020 2009-09-28 04:46
- zolcsi
- Tag
Sziasztok!
Pasek!
Köszönöm ,hogy gondoltál rám.A mûtét utáni "mézes" hetek jól telnek.A feleségem fõnöke nevezte így ugyanis most mindketten itthon vagyunk a párommal.:D A hegem szépen gyógyul néha még viszket és mintha égne de minimális fájdalommal.Nagyon óvatosan már hasra is tudok feküdni.Kedvenc pózom és alíg várom ,hogy egy igazit durmolhassak így.Az erõnlétem is jó szombat este pl. osztálytali volt és (ált.isk 20 éves te jó ég) és fél háromkor feküdtünk le.!!!
Még a tánc is ment így a következõ táncos talin ott a helyem.
Nincs jelen
#11021 2009-09-28 06:11
- Vicaa
- Tag
Szép reggelt Mindenkinek!
Sziszi, mostanában fél három magasságában kipattan a szemem, úgyhogy jövök írok-olvasok...
Szüret: OK-s legközelebb megyünk hozzátok szüretre :D Egyébként alapesetben imádom a szüretet, csak ugye nem az effélét...
Mióta Anna elindult megy és megy és megy egész nap meg sem áll :D Egyetlen hátrányát viseljük, hogy fel van pörögve, napközben ezért nem alszik, délután fél hat körültõl meg már alig bírunk vele olyan nyûgi a fáradtságtól.
A jószándékú segítõkész emberek még ha tudjuk is róluk, hogy ilyenek, mégis sokszor a legjobban meg tudják bántani a másikat, jó mélyen lelkileg. De ilyet mondani, hogy aki sztómás az már nem is ember... szavakat sem találok... De látod, Dani is milyen szépen fejlõdik és szépen szólva vigye el a fene az ilyen gonosz, epés embereket!!!
Ja, egyébként a boltban Anna meg folyamatosan kinézi a másik vevõ kosarából, kezébõl a kaját, hiába mondom, hogy neked is van otthon joghurt, nápolyi, keksz stb. Mondjuk már többször is jól járt, mert meg-meg ajándékozzák õt ezzel-azzal, én meg persze szintén sülök... lehet, hogy tudatosan csinálja már... :D:D:D
Pasek! A gombázás az szuperjó dolog, mi is ki szoktunk menni az erdõbe, nagyokat barangolunk, izgalmas, kalandos, imádjuk! :D Mint mondottam is óriási az öröm nálunk, hogy Anna megy, nagyon sokat emleget ám benneteket! :)
Zolcsi, annyira örülök, hogy ilyen jó hírekkel tudsz beszámolni az állapotodról, no és hogy még táncoltál is, ez fantörpikus! :) További szép mézes heteket nektek élvezzétek ki minden percét :):):)
Ja, és tetszik az idézeted ami az aláírásodként szerepel, bocsi, ha már régóta ott van csak nem vettem észre. :P
Nincs jelen
#11022 2009-09-28 10:24
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Aiolosz: tudom, hogy ide is benézel gyakran, de nem hiszem, hogy nem tudnál érdekesebb sztorikat a mi mindennapos csetlés-botlásainkétól! Azért ide is írhatnál egy-két érdekes sztorit! :D :D :D
Vica: Hát ez az éjjeli mûszak úgy látszik, be van osztva köztünk, mert én meg reggel egyig-kettõig nemigen tudok aludni! :D :D Nagyon örülök, hogy Annácska ilyen szépen beindult, szó szerint!!! :D :D :D
Pasek: hangosan röhögtem, amikor olvastalak (végig!) :D :D :D Úgy tudom, pár héten belül léptek be a légterünkbe, és ezt értsd úgy, ahogy mondtam. Az egyik helyi jellegû, mondhatni, nem egészen tisztázott és tisztességes forrásokból terjeszkedõ úriember, aki már felvásárolt errefelé mindent, ami eladó, mostanában naponta többször is elszálldos felettünk a vadiúj ezüst helikopterével. Tisztára kezdem magam Venezuelában érezni, õrtornyok, budigárdok, limó, helikopper... :o
Most azért tuok itt lenni, mert a gyerekmunkás végzi helyettem a dolgomat :P :P :P :
<kép>
Nincs jelen
#11023 2009-09-28 10:33
- Kolibri
- Tag
Sziasztok!
Pasek igaz én még nem ismerlek csak igy az irásaid alapján de nagyon jot szorakoztam azon amit irtál:)
Nincs jelen
#11024 2009-09-28 10:48
- aiolosz
- Tag
sziszi32 írta:
"..Aiolosz: tudom, hogy ide is benézel gyakran, de nem hiszem, hogy nem tudnál érdekesebb sztorikat a mi mindennapos csetlés-botlásainkétól! Azért ide is írhatnál egy-két érdekes sztorit! :D :D :D..."
Sziszi, nem az a gond, hogy mennyire érdekes, hanem az, hogy mire beírom, addigra beesteledik....
más
Neked már annyi képedet megfordítottam meg, hogy ezért a kompenzáció mértéke a végtelennel konvergál, ugye ezt Te is tudod...
Szegény Danit, hol hasra, hol hátra döntöd :( mintha nõ lenne...
Nincs jelen
#11025 2009-09-28 11:09
- aiolosz
- Tag
pasek írta:
"..Látom fiúk közül aiolosz az egyedüli, aki írt erre az oldalra, csatlakozok hozzá, hogy erõsítsem az erõsebb(?)nem táborát. Jól vagy? Mostanság alig hallok felõled.. tudom ez az én bûnöm is, aki nem olvas, az keveset ismer meg a világból..."
Pasek, ez így, ebben a formában nem igaz, mert a kisfiúk között többen is vannak, akik ide írogatnak..
Miután én már leéltem életem minima_kalkula a felét, így az én állapotom indifferens.. viszont fiatal barátaim állapotát fokozott figyelemmel kísérem..
Pasek, úgy vélem, a Te életfilozófiád helyes, én is azt vallottam mindig, nem a mának élek, mert amit tegnap nem ettem, ittam meg, azt a vesztesség rovatba be lehet írni..
Nincs jelen
#11026 2009-09-28 11:18
- judy1981
- Tag
No újra itt :)
Nóri: Már miért lenne kamu? Szoktam én olyat? "Idõhiányban" még ki is maradt egy-két érdekes megszólalása :), nemhogy kiszínezzem. Szerintem ezt nem is lehetne tovább fokozni (bár éppen elbújhatott volna itt az asztalom alatt is :D)
Pasek&Lisa: Elõször is, ez azért (szerencsére) nem mindennapos. Biztos volt vmi front a múlthéten. A mami meg már eleve koránál fogva agyérelment ;) Ebédrõl nem volt szó.
Õszinte részvétem a nyh-i piac miatt. Én tegnap nyaltam fel vagy 3x. Hogy miért nem párhuzamosak a sorok...? Nektek ajánlottak viagrát? Hol?! :D:D:D (Félreértések elkerülése végett: nem mintha szükség lenne rá.)
Szóval a lényeg, hogy kellett vmi elegante kosztüm, mert jövõhéten mi is esküvõre megyünk. Szép halál lesz, ugyanis már korábban pont aznapra szerveztünk egy helyi (amolyan keleti) bélbetegnapot, és reggel ott kezdek, a végérõl vsz. lemaradok (mint az egyik szervezõ), irány Úf., aztán majd látok ágyat vmikor. Hány liter KV-t úszhat meg egy ember ép bõrrel?
Sziszi: Jó látni, hogy más konyhája sem rendezettebb, a miénknél :D Nem adod kölcsön egy kicsit, a mosogatógépedet?
Zolcsi: Korán keltél. Vigyázz, nehogy gyulladás miatt égjen, mert akkor lassan, vagy nem is gyógyul. Ha nem felejtem el, ebédidõben felhívlak egy röpke látogatás megszervezése érdekében.
Vica: Akkor ezek szerint, ha a gyerek éhes, csak el kell vinni a boltba, és összekoldulja magának :D Van, aki egész jól él ebbõl.
Melcsi: nem sz.rtátok el ezzel a "kis" kalanddal a felépített csapatot? Bár ha volt elegendõ mennyiségû alkohol, akkor lehet nem számított. :D
roor: keresem (már amikor idõm engedi)
Nincs jelen
#11027 2009-09-28 13:40
- Vicaa
- Tag
Judy, pontosan úgy van ahogy írod... A mai termés (boltba menés és séta során) két csoki, egy alma és egy nyalóka :D:D:D (igaz ezekbõl jóformán csak az almát szereti, nyalókát nem értékeli, csoki nem kedvenc, nade így legalább szegény szülõknek is jut egy kis nasi :P:P:D :)
Nincs jelen
#11028 2009-09-28 16:36
- nori
- Tag
Nekem is elkelne egy "kézifiú" :):):) nagyon kis ügyes!!
Boccs de rövid leszek,anyu még mindig szenved,migrénszerû a dolog,se hang,se fény,se szagok mert rögötn hányinger,kínlodó fejfájás..szóval ugrálok mint a nikkel bolha ha épp kér valamit mert még a pohár tartása is nagy feladat most.
Emellett kiderült,hogy nincs elég üvegem a gyögyhagymának,3 részletbe pucolta,kevertem a levet hozzá,kunyeráltam minden irányból csavaros óvegeket mert most nincs is mivel,de el se tudok menni venni..
A mosogatástól van ki leginkább a hócipõm,de gyûröm..addig se gondolok a magam bajára! :)
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#11029 2009-09-28 16:44
- sziszi32
- Tag
JudyyyyyyyyyyyyyyyyyyyÍÍÍÍ! Azok az elmosogatott dolgok, nem a mosatlan!!!! Nem is oan rendetlen a konyhám.... a pulya meg magántulajdon! :P :P :D :D
Vica: jó nektek, hogy a nasi nem jön be Annának... :( :D
Aiolosz: sokadik figyelmeztetésedet értettem, fejem alázattal meghajtom, és ígérem, ha ezentúl arra vetemedem, hogy képet rakjak ide, akkor jókislány leszek, és betartom a szabályokat!! :)
Nincs jelen
#11030 2009-09-28 19:01
- judy1981
- Tag
roor: megtaláltam! Ment is iziben, nehogy itt maradjon.
Sziszi: Jaaaa! :D:D:D
Nóri: ÁÁÁÁÁáá! Az a fejfájés a legrosszabb. Szerencsére ritkán látogat meg. Bár ha már érzem, hogy kezdõdik, akkor inkább lenyomom vmivel, ne tudjon odáig fajulni. Ilyenkor egy lórugásnyi fájdalomcsillapító, párna alá dugom a fejem, betakarózok, ahogy csak tudok besötételek, és sarkig nyitom az ablakot, mert a friss levegõ nagyon jól esik. Így alszom vagy 2-3 órát, és máris jobb.
Holnap megint éttermi vacsi lesz, mert játékapu meghívott minket.
Nincs jelen
#11031 2009-09-29 07:38
- Melcsi_
- Tag
Judy :) ááá dehogyis! Sõõt, szerintem tök öszekovácsolódtunk...ugyanis nem mindannyian dolgozunk együtt...max 1 irodában ugyanazon a projekten csak én európát csinálom többiek meg dél-amerikát úgyhogy nap folyamán nems zoktunk beszélni, elfoglaltak vagyunk....szerintem jót tett nekünk ez a kis kaland....mellesleg megjegyezném épp h hazaértem...én élveztem a legjobban h eltévedtünk este az erdõben, de lelkesedésem csökkent mikor hallottam h a hasam milyen hangokat ad ki....ha zubog, bugyborékol, tehát külön életet él jó hangosan, akkor tudom 1-2 óra és hasmars lesz.....úgyhogy volt h bepánikoltam h f.sza lesz eltévedve a többiekkel a korom sötét erdõben hasmarsot kapni...az annyira nem fun. De hazaértem :D
Tegnap is még jókat nevettünk a túrán, többiek meg irígykedhetnek amiért nem jöttek el...
Szisziiiiiiiii, jajj de kis zabálnivaló ez a Danibetyár, milyen kis ügyi!!!!
Bakker nem hiszem el, hogy nem fog jövõhétre megjelenni az eclipse :( mi lesz így velem a kórházban? Sztem bevetem magam vmelyik könyvesboltba, de várok ajánlatokat tõled :P ha már úgyis egy az ízlésünk :D
Zolcsi jó olvasni hogy sokkal jobban vagy és a hasonfekvésen kivül minden jól megy már....én is imádok hason feküdni. :)
Dexter :D Ohh, Mi is jártunk így!!! haverommal többször fegyverkeztünk fel, fényképezõkkel, elemlámpákkal és mentünk Isaszeg Pécel közötti elkerített erdõbe, bemásztunk és mentünk mentünk, már vagy 1 órája sétáltunk és féltünk mikor vaddisznókat találtunk utunk közepén, nem is tudom ki sokkolt be jobban, de asszem a haverom volt az elsõ aki engem ott hagyva futott visszafeleutána én is futottam :D:D:D a vaddisznók meg csörtettek felénk :D jó buli volt. Pécelen van egy elhagyatott katonai bunker a földalatt....jó hosszan.....nah az is jópárszor megvolt, oda többen mentünk, és néha megvicceltük egymást. :D
Nincs jelen
#11032 2009-09-29 09:40
- sziszi32
- Tag
Melcsi, nincs laptopod? Miért derogál neked monitorról olvasni? Ha tudnád, hogy a négy (és fél) könyv közül ez a legizgalmasabb és a legtöbb akció van benne... mesélhetnék pár részletet...! Ha nem is tökéletes a rajongói fordítás, de a lényeg érthetõ... :D :D :D
Nincs jelen
#11033 2009-09-29 10:06
- aiolosz
- Tag
Melcsi_ írta:
Bakker nem hiszem el, hogy nem fog jövõhétre megjelenni az eclipse :( mi lesz így velem a kórházban? Sztem bevetem magam vmelyik könyvesboltba, de várok ajánlatokat tõled :P ha már úgyis egy az ízlésünk :D..."
Melcsi, igaza van Sziszinek, én mindig notebookot viszek magammal, ha már kórházba kell mennem, mert az a legpraktikusabb. Kapcsolatod van a családoddal, barátaiddal, olvasni is tudsz...nem sorolom fel a további elõnyöket, mert köztudott. Egyébként én qrvára utálom a notebookot, de ilyenkor elviselem....sõt, kifejezetten örülök annak, hogy van.
Kapaszkodj meg, az orvosommal is tudtam mindig kapcsolatot tartani... ha gondom volt, e-mailt írtam Neki és ahogy tudott, jött is...
Nincs jelen
#11034 2009-09-29 10:20
- Melcsi_
- Tag
Aiolosz én nem merek laptopot bevinni, pedig az van, mobilnetem nincs, szóval ha bevinném se sokra mennék vele.
Mellesleg friss betegként nincs is ilyen kapcsolatom (még) a dokimmal h mailezgessünk. Na még jövõhétig kigondolom. Mellesleg ott nincsenek zárható szekrények ha jól emékszem májusról, nem örülnék ha meglovasítanák.
Nincs jelen
#11035 2009-09-29 11:49
- aiolosz
- Tag
Melcsi_ írta:
Aiolosz én nem merek laptopot bevinni, pedig az van, mobilnetem nincs, szóval ha bevinném se sokra mennék vele.
Mellesleg friss betegként nincs is ilyen kapcsolatom (még) a dokimmal h mailezgessünk. Na még jövõhétig kigondolom. Mellesleg ott nincsenek zárható szekrények ha jól emékszem májusról, nem örülnék ha meglovasítanák.
Jogos, de a kútvölgyiben, legjobb tudomásom szerint, eddig még nem volt lovasítás, persze kórháza válogatja..
A notebookot én a gyerekektõl kapom, az egyiktõl a gépet, a másiktól a wifi adaptert :) magamnak nem veszek, mert utálom a klaviatúrát, a sokfunkciós billentyûzetével, a touchpadot, a kicsi monitort, nem beszélve a gyorsaságról és a kapacitásokról....
Nincs jelen
#11036 2009-09-29 12:07
- Kolibri
- Tag
Aiolosz
Megkérdezhetem hogy milyen a tapasztalatod a kütvölgyirõl? (orvosok,stb)
Nincs jelen
#11037 2009-09-29 13:32
- aiolosz
- Tag
Kolibri írta:
Aiolosz
Megkérdezhetem hogy milyen a tapasztalatod a kütvölgyirõl? (orvosok,stb)
Természetesen. Nekem dr.László András a kezelõorvosom gyakorlatilag ab ovo...vagyis 23-24 éve. Nekem Õ az "Orvos" :) egyébként Õ a vezetõje a kórház gasztroenterológiájának. Szabó Miklós doktort is ismerem, volt hozzá is szerencsém és nagyon jó orvosnak tartom Õt is. A vizsgálatokat is Õk ketten végzik az esetek nagy százalékában.
Nincs jelen
#11038 2009-09-29 13:51
- Kolibri
- Tag
ajánlották nekem azt a kórházat is van aki be vigyen van ott ismerõse de ott nem ismerek senkit sem ezért kérdeztem mert ha már iyg jártam akkor legyen már egy norm gasztros dokim
az a jó ha az ember talál olyan dokit akiben megbizhat és az sem uccso hogy milyen körülmények közt kell feküdnie
értem ezt a tisztaságra és a kortermekre a tul zsufolt kortermek sem igen jok
Szerkesztette: Kolibri (2009-09-29 13:52)
Nincs jelen
#11039 2009-09-29 17:27
- sziszi32
- Tag
Melcsi: amikor én voltam kórházban (többszöri költözéssel, szobáról szobára), egy hónapig volt velem a notebookom, s amikor hosszabb idõre kellett távol lennem a szobától, akkor az egyik kedves nõvér bezárta a szekrényébe, vagy a zuram vigyázott rá addig. A könyveket be lehet másolni a gépbe, és hidd el, amikor egész nap csak vizsgálatok és fekvés a téma, nagyon tudsz örülni egy kis olvasnivalónak! Én pl. a hét harry potter könyvet ott olvastam el! :) Egy csomó jó könyvet le tudsz tölteni, (legálisan is :P, lásd olvasókuckó pont hu). Nekem a kórházban nem volt netem, mert le volt a kórházasoknak kódolva. Viszont volt egypár jó film nálam, és az egész szoba nyálazva nézte a csokoládét (mindenki diétás kajára volt fogva :P :D :D)! Igazán jó kis csapat lett ott belõlünk... de ez már egy másik sztori. Danival is, mikor benn voltam, a hûséges kis notebookom sokat segített! :D
Nincs jelen
#11040 2009-09-29 17:54
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Akkor beszámolót tartok!
Mostmár hivatalosan is a kis közösség tagjává váltam... Holnap a ki-kicsoda részt is kitöltöm. Várni akartam a mai doki taliig.
A doki megerõsítette a dolgokat, attól függetlenül, hogy a szövettan nem igazolt semmit 100 %osan. A lényeg, hogy ENYHE a betegségem, idõben elkaptuk a grabancát. Ha odafigyelek a bogyókra, a diétákra, akkor szépen kordában lehet tartani. Körülbelül 3.5 cm-es rész a beteg, fekélyes, a doki szerint (és szerintem is) ez egy jó hír.
Gyógyszerekrõl annyit, hogy a Medrol-t fokozatosan csökkentjük, aztán helyette másikat fog adni helyette. Az antibiotikumot holnaptól már nem szedem, a Pentasa meg marad elvileg örökre.
Novemberben megyek a következõ találkozóra a doki bácsival, aki nagyon kedves volt most. Lehet most éber voltam, és emlékszem arra is hogy mit mondott. Talán ez hiányzott a múltkor. Megyek majd vérvételre is :(. De sztem akontrasztanyagos CT után ez lesz a legkevesebb...
Lassan zárom soraim, csak gondoltam tájékoztatlak Titeket a fejleményekrõl. Itthon mindenki nagyon happy, hogy csak enyhe ez a fránya betegség, meg persze én is nagyon örülök neki!
Mindenkinek további szép napot!
Kittus
Nincs jelen
#11041 2009-09-29 18:38
- Kolibri
- Tag
Kittus
Ez 1 jó hir reméljük hogy sikerül kordában tartani jóóóóóóó sokáig
Nincs jelen
#11042 2009-09-29 18:42
- aiolosz
- Tag
Kolibri írta:
ajánlották nekem azt a kórházat is van aki be vigyen van ott ismerõse de ott nem ismerek senkit sem ezért kérdeztem mert ha már iyg jártam akkor legyen már egy norm gasztros dokim
az a jó ha az ember talál olyan dokit akiben megbizhat és az sem uccso hogy milyen körülmények közt kell feküdnie
értem ezt a tisztaságra és a kortermekre a tul zsufolt kortermek sem igen jok
Ami a körülményeket illeti, négyágyas szobák, külön fürdõszobával és tisztaság van. Lehet, hogy nem mind szobához van fürdõszoba, de én mindig ilyenben voltam. Persze húsz-huszonöt évvel ezelõtt még jobbak voltak a körülmények és nagyon jó volt a kaja...na, ez már a múlté. Én akkor a TV-t is bevittem és késõbb, amikor kaptam a cégemnél notebookot, akkor azt is, de akkor még nem volt wifi internet elérhetõség.
Egy gondom viszont akadt.... amikor a szobában fekvõk átlagéletkora 75 év volt és én voltam a legfiatalabb ;)
Egy kis kitérõ, a kútvölgyirõl jutott az eszembe...
Volt szerencsém Vass Lajos karnaggyal egy szobában feküdni, aki a mellettem lévõ ágyon halt meg vastagbélrákban, feküdtem egy szobában dr. Kárpáti Györggyel és nem sorolom, mert minek....nem jó helyen ismertem meg Õket, sajnos :(
Nincs jelen
#11043 2009-09-30 10:37
- nori
- Tag
Sziasztok,
vagyok én is..
Anyunak jobb az állapota,de 3 napig azt se tudtam hány óra,mit kell még megcsinálnom..nem jutott idõm gondolkodni,hogy fáj-e és hol:)
igyekeztem segíteni neki,mert még a mûanyag poharat sem tudta megemelni,hogy igyon.Hányt,rettentõen legyengült,kapott valami bogyót de a dokinál kiderült,hogy amunkáltatója nem fizeti a tb-t így szó szerint kidobták a rendelõbõl,mitha ez az õ hibája lenne.Az egyik nõvér 30 ember elõtt ordított vele,hogy biztos nem is dolgozik sehol csak kamuzik..felháborító!
Közben még folytattam a télire való eltevését,mert hozták a zöldséget,ami ugye nem áll el hónapokig de megoldotott,ez a lényeg.
Ma ha sikerül sütök valami édeset,hátha szívesen megeszi,nincs nagyon étvágya,én meg azt kapom be ami épp kéznél van.
Kittus,
jó hírek,örülök,figyelj magadra és nem lesz gond!
Melcsi,
szerintem is olvass,filmezz,ha más nem írd le a gondolatatidat,aztán majd megosztod velünk mikor már lesz neted:) gyorsabban múlik majd az idõ.
Javaslom a Titok címû könyvet,film is készült belõle,szerintem nagyon jó gondolatokat hordoz..
Borús az idõ,hideg is van,itt az õsz,ti jobba vagytok ha nincs olyan õrült meleg mint nyáron?
Nincs jelen
#11044 2009-09-30 11:32
- Kolibri
- Tag
Nori hogy vagy? személy szerint én jobban érzem magam ilyen idõben mint melegben
nem tom magam elképzelni igy ahogy mulnak az évek majd irigyellek hogy ilyen élet kedved van és sok másnak is itt
én már a legcsunyább dolgon is gondolkodtam sajna
Nincs jelen
#11045 2009-09-30 15:41
- nori
- Tag
Kolibri,
miért csodálkozol? Miért roskadnék magaba? Azért mert néhányan gondolnak valamit,nekem nem kell miatta kútba ugranom..sajnos nekem is voltak rossz pillananataim,aztán "tágítottam" az agyam,mostmár tudom,hogy nincs valóság meg ilyenek,az van amit magadnak teremtesz..gondolatban.
Pl.a napokban nem is gondolhattam arra,hogy nem bírok felkelni,fáj a gerincem vagy nincs mikor pihenni kicsit,muszály volt helytállni,segíteni anyukámnak mert rászorult.Nem is fájt semmim,mert nem gondoltam rá,olyanokra jutott erõm,idõm amire különben azt mondtam volna hogy én erre képtelen vagyok.
Igaz ma már érzem,hogy fáradtabb vagyok,jólesik elüldögélni a székben egy pohár teával,kicsit ki is nyújtózkodtam,de eddig ment minden ahogy mennie kellett:):)
Én is jobban vagyok minkor nincs hõség csak az erõs szél zavar,nem nagyon tudok elaludni vagy megfájdul a fejem..de akkor svédcseppes vattát szagolgatok és elmúlik:):)
Kitartás, a jóra koncentrálj,azt fogod akkor magadhoz vonzani.
Holnap újra fogorvos vakhajnalban,nincs nagy kedvem fölkelni,de ha muszály..hülye idõ,10 perce még esett most meg 7 ágra süt a nap! Üdv..
Nincs jelen
#11046 2009-09-30 17:01
- sziszi32
- Tag
Nori, nagyon becsülendõ, hogy ennyire szépen megállod a helyed, pedig neked is vannak gondjaid. Szokás szerint megdöbbentem azon, amit az egészségügyi személyzetrõl írtál, persze, nem lep meg. Sokan csalnak, hazudnak, aztán épp az szívja meg, akinek nem kellene.
Ma a suliba elvittem azokat a tanykönyveket, amelyeket én rendeltem meg, mert évekig nem voltak nyitottak a témában. Erre meg faarccal közölték velem, hogy ezeket a könyveket véletlenül (!) már e nyáron megrendelték és meg is kapták ingyen a minisztériumtól! Úgyhogy most küldhetem vissza õket, és még csak elnézést sem kértek. Amikor rákérdeztem, hogy errõl én miért nem tudtam, ismét faarcos válasz: miért nem informálódtam. De most dög voltam, és megint csak rákérdeztem, hogy még mindig nem értem a dolgot, hogyhogy nem tudtam errõl, és csak vállvonogatás volt a válasz. Ehhez hozzátartozik az a téma, amirõl jóval régebben írtam, hogy nem nagyon örülnek a magyarságomnak a munkahelyen, és ezért nem is nagyon törik kezüket-lábukat azért, hogy valamit is könnyítsenek a munkámon.
Szóval, ez a nap úgy, ahogy van, kukába való. Danika persze azért minden nap megmosolyogtat.
:)
Nincs jelen
#11047 2009-09-30 17:31
- nori
- Tag
Sziszi,
tojd le õket magasról,ne engedd hogy elrontsák a napodat,arra összpontosíts hogy a fiad gyönyörû,jókedvû,örömet okoz :):):) Ez a fontos,nem hogy milyen debilül bánnak velünk egyesek..tudom,hogy nem könnyû de csak így lehet magunkon könnyíteni.
A nõvérekkel voltak nekem is mindenféle tapasztalatatim,ugye átlagos jelenség,hogy nagyobb arca van a "portásnak" mint az "igazgatónak" :) A lényeg hogy anyu jobban van,nem gondolkodom ezeken az idióta beszólásokon.
Igyekszem írni még ma vagy holnap,ígérem,de még vár rám egy pár házi tennivaló,de nem felejtelek el,tudod:):)
Nincs jelen
#11048 2009-10-01 00:34
- Nita
- Tag
Kukk olvastam, dögfáradt vagyok....az a baj, hogy késõn jövök és ilyenkor már mindenki alszik :) Nem akarok hangoskodni a klaviatúrán. :P
Nincs jelen
#11049 2009-10-01 11:13
- sziszi32
- Tag
jó reggelt! Úgy látszik, egy jó kávé kell ide, hogy felrázzon titeket, õszi álmot alvók! :D :D :D
(captain, bocs az ötletlopásért, de ha más nem hat ezekre az álomszuszékokra... :D)
<kép>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Nincs jelen
#11050 2009-10-01 11:55
- OptimusAMD
- Tag
Sziasztok!
Üdvözletem Mindenkinek, remélem jól vagytok. Elég sokat kell visszaolvasnom, ahogy nézem....:P
Nincs jelen