#851 2009-06-08 16:30

Melcsi_
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

Hancsi,

igen, teljesen olyan tüneteket. Aztán átcsapott erõs fájdalmakba....és ugyebár az már nem aranyér ha minden reggel arra ébredsz h iszonyat fáj a hasad, mintha menne a hasad és mész ki....de nem jön más....csak sok sok vér...volt h annyira begörcsöltem h 2 órákat késtem munkahelyrõl, fõsuliból és ez mind 2 hét alatt játszódott le, tehát gyorsan úgyhogy nem is késlekedtem orvoshoz menni. Fõleg h van egy Crohn-beteg ismerõsöm és mondta h neki így kezdõdött..na akkor paráztam be!

Majd írj, hogy elmúlt-e vagy ha doihoz mennél h mit mondott.

Jobbulást.

Nincs jelen

#852 2009-06-13 10:52

Melcsi_
Tag

Szia Hancsi!

Mi van Veled, jobban vagy már??

Nincs jelen

#853 2009-07-13 07:44

Melcsi_
Tag

Hmm, morfondíroztam, hogy lehet, hogy ehhez egy új topikot kéne nyitni, de végül ide is beillik a dolog.

Nekem nagyjából a betegségem kezdetekor (még nem tudtam hogy beteg vagyok), akkor a colitises tünetek mellett a szemem is romlani kezdett, elõtte sose volt semmi bajom vele, de amint aktívabb és aktívabb lett a betegségem annál rosszabbul kezdtem el látni messzire. Szemüvegem még azért nincs, mert ha tünetmentes vagyok, mármint jól vagy jobban érzem magam, kb normálisan látok messzire is.

Olvastam, hogy lehet összefüggés a látás romlásának az IBD-hez, na mármost ha az én manduláimat ki akarták venni a colitisem miatt akkor ezen se lepõdnék meg, hogy tényleg így van. Fontolgatom, hogy nem árt szemüveg v kontaklencse az akut idõszakban.

Van vki hasonló cipõben mint én?

Nincs jelen

#854 2009-07-13 09:51

Ede
Tag

szia, Melcsi. A szemromlással kapcsolatban sajnos leginkább általam ismert és érintett emberkénk Mercy. Biztos fog is reagálni arra, amit írtál.
Ebben a topikban korábban már volt errõl szó, így igazad van, nem szükséges másikat nyitni.
Szép napot!!!

Nincs jelen

#855 2009-07-13 10:13

mercy70
Tag

Köszi Ede,hogy rám gondoltál.   :)
Melcsi,betegségem 20 éve alatt sosem volt semmi bajom a szememmel.Viszont 2 évvel ezelõtt a Medroltól szürkehályogot kaptam.A távollátással kezdõdött.Javasolnám neked,hogy menj el egy jó szemészhez(ne egy ingyenes szemvizsgálatra mert ott ezt nem tudják megállapítani.Velem nagyon kitoltak)Mond el a betegséged és a gyógyszereid.
Ha valamiben tudok segíteni,szólj nyugodtan.

Nincs jelen

#856 2009-07-13 11:11

Melcsi_
Tag

Kössz Ede és Mercy.

Nos, nekem kizárt, hogy gyógyszer okozná, mivel kb a betegséggel együtt jött elõ,és akkor még nem szedtem semmit, de úgy érzem ennél már csak rosszabb lesz a látásom :S Távolra most megint alig látok, csak homályosan, persze ha megint jól lennék feltételezem hogy a látásom is vmivel normalizálódna ahogy eddig, de azért ez nem játék, vezetés stb pl.
Én sem húzom halasztom tovább, szemdoki.

Köszi.

Nincs jelen

#857 2009-07-17 22:10

Dorci
Tag

Siasztok!

Ma voltam én is szemészeten,mert sokat éget+fájt(fõleg éjszaka) a szemem! Kiderült,hogy száraz a szemem,nincs könnytermelésem!Szerintetek van összefüggés a gyogyik,betegség kontra szem? Dokinõ szerint semmi! Szerintem igen! Amugy a crohnom "rendben" nagyábból!
Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Nincs jelen

#858 2009-07-21 21:16

kheg
Tag

Sziasztok!
Erõs, pikkelysömör szerû korpásodás chron mellett? Valakinek?

Üdv: Kriszti

Nincs jelen

#859 2009-07-21 21:20

Szuszidi
Tag

Dorci olvasd el a gyógyszerek kísérõ pírjait. Ha találsz olyan mellék hatást ami a tüneted akkor megvan a hibás. Ha nem találod meg akkor meg kell kérni egy patikust hogy a különbözõ gyógyszerek együtt mit produkálnak. Jobb ötletem nincs.
Legyen szép estéd.

Nincs jelen

#860 2009-07-21 21:53

Dorci
Tag

Szuszidi! Köszi a segítséget,mindjárt elõkotrom a papírokat és végig olvasom a cetliket,hátha megtalálom a hibást!  Szép estét Neked és minden fórumozonak!

Nincs jelen

#861 2009-07-21 21:59

Dorci
Tag

Hát egyik gyogyszerem mellék-hatás listáján sincs szemszárazság feltüntetve! Azt hiszem meg keresem a gyogyszerészemet hátha tud valami okosat!
Mindenkinek nyugadalmasat!

Nincs jelen

#862 2009-07-21 23:34

aiolosz
Tag

Dorci írta:

Hát egyik gyogyszerem mellék-hatás listáján sincs szemszárazság feltüntetve! Azt hiszem meg keresem a gyogyszerészemet hátha tud valami okosat!
Mindenkinek nyugadalmasat!

Én annyit tudok, hogy szteroid szedése esetén,rendszeres szemnyomás vizsgálat szükséges, amit az én lelkiismeretes orvosom, be is vasalt rajtam.

Nincs jelen

#863 2009-07-22 11:12

Dorci
Tag

Aiolosz! Milyen az a szemnyomás vizsgálat! Én a szemdokinak mondtam hogy szedek egy csomo gyogyszert,de rögtön azt mondta hogy azoknak nincs közök hozzá,de nem is törtr magát a vizsgálat folytatásán! Remélem helyre jön hamar,mert negyon rossz érzés éjszakánként!

Nincs jelen

#864 2009-07-22 12:10

Szuszidi
Tag

Lencsi és a cukrod hogy áll? Mert az is okozhat viszketést vagy amit akartok!

Nincs jelen

#865 2009-07-22 14:43

aiolosz
Tag

Dorci írta:

Aiolosz! Milyen az a szemnyomás vizsgálat! Én a szemdokinak mondtam hogy szedek egy csomo gyogyszert,de rögtön azt mondta hogy azoknak nincs közök hozzá,de nem is törtr magát a vizsgálat folytatásán! Remélem helyre jön hamar,mert negyon rossz érzés éjszakánként!

Minden szteroid emelheti a szemnyomást, ez a tájékoztatókban is le van írva.

Szemnyomás mérés:

" A csarnokvíz termelõdése és elvezetése közötti egyensúly hozza létre a szem belsõ nyomását. Egészséges szem belsõ nyomása 12 és 21 Hgmm között van, és a két szem között nincs jelentõs eltérés. Amennyiben az egyensúly megbomlik, a szemnyomás kóros mértékben megemelkedik. Ez jellemzõ a zöldhályog (glaukóma) betegségre. A szemnyomás mérése általában réslámpára helyezett ún. tonométer segítségével történik. A vizsgálat elõtt a beteg szemét szemcseppel érzéstelenítik, és egy festéket tartalmazó cseppel vagy papírcsíkkal megfestik a könnyfilmet. Ezután a réslámpa kék fénnyel világító mérõfejét a szaruhártyához érintik. A mérõfej finom nyomást gyakorol a szaruhártyára, és az orvos megállapítja a szem belsõ nyomását abból, hogy mekkora nyomóerõ hozza létre a szaruhártya egységnyi felületének lelapítását. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes, és nagyon fontos, mert a megemelkedett szemnyomás eleinte semmilyen panaszt nem okoz, viszont hosszú távon károsítja a látást. Az orvos tapintással is tájékozódhat a szemnyomásról. Ez a vizsgálat csak megközelítõ információt ad, de a sürgõs beavatkozást igénylõ glaukómás rohamra jellemzõ ún. "deszka-kemény" szem felismerésére elegendõ."

Szóval, olyan érzés, minta belelõnének az ember szemébe, de nem jár fájdalommal.
Ami pedig az orvosokat illeti, látom, nagy mákom volt, hogy lelkiismeretes embereket fogtam ki, mert ezek szerint nagyon sok közöttük a trehány és pongyola.

Nincs jelen

#866 2009-07-22 15:01

Dorci
Tag

Köszönöm a válaszod Aiolosz! Eddig azt hittem,hogy lelkiismeretes az én dokim is!

Nincs jelen

#867 2009-07-23 07:52

Szuszidi
Tag

Kedves Lencsi. A szem romlása is pl a cukor egyik vele járója. (de lehet 15-20 más is, nem akarlak ijesztgetni. sima öregedés is lehet mármint a szemnek :))
A vashiányodra meg egy tea keverék. Ha gondolod kipróbálod.
Vashiányt pótló tea:
1 zacskó vasfû
1 zacskó nagycsalán
1 zacskó édesgyökér
1 zacskó gyermekláncfû gyökér
A keverékbõl naponta egyszer 1 evõkanálnyit 3 dl vízzel le kell forrázni, és azonnal le kell szûrni, és egész nap el kell kortyolgatni.
Maximum 1 hónapig szabad folyamatosan használni!
Ha szükséges egy hónapi használat után minden esetben két hét szünetet kötelezõ tartani!
További szép napot!

Nincs jelen

#868 2009-07-23 12:13

Marthuska
Tag

Sziasztok!
Kedves Lencsi a vashiány az sajnos nálam is jelen van. Meglepõ módon, panaszaim ellenére, a vérképem egyébként most is jó volt. Én is édesszájú vagyok, de próbálom visszafogni magam. Jelenleg semmilyen diétát nem tartok. Nálam újabban az aszalt gyümölcsök a sláger. Figyelmedbe ajánlanám az aszalt szilvát, persze ez attól is függ, mennyire bírod! "Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú."
Szemészeten is voltam, sajnos szürke hályog van a szememen. Nagy a valószínûsége, hogy a szteroidtól lett (Prednisolon).
Tünetmentes szép napot kívánok Mindenkinek!

Nincs jelen

#869 2009-07-23 15:48

rika
Tag

Szia Agica.

Már elég régen nem írtam és nem olvastam a fórumon.
Most olvastam a kérdésedet nemtudom hogy írt-e valaki
Nekem volt egy elég súlyos hasnyálmirigy gyulladásom,
igaz már régen.Ha tudok válaszolok a kérdésedre.
Egyébként CU-s vagyok.

Üdv  rika.

Nincs jelen

#870 2009-07-23 21:11

CptBalu
Tag

Sziasztok, nekem most jó a vasam (12) meg elvileg gyulladás sincs (CRP 3.8) - öröm és bódottá' - meg a magnézium is határon belül (mondjuk szedek is pluszba), mégis néha begörcsölnek a lábfejeim, sõt egyik éjjel a sípcsont melletti izom görcsölt, annyira durva sose volt még korábban. Szóval most akkor mitõl lehet?

Más, vagyis részben. Ha már a zsírt sikerült leadnom gondoltam kéne izom helyette, az úgyis nehezebb :) Már csak az a kérdés, hogy mondjuk súlyzókat emelgetni mennyire járja crohn mellett?

Tünetmentes napok hosszú sorát mindenkinek!

Szerkesztette: CptBalu (2009-07-23 21:12)

Nincs jelen

#871 2009-07-24 05:53

mercy70
Tag

CptBalu!Emelgetsd nyugodtan a súlyzókat ha azt szeretnéd.Én sosem gondolkodtam szabad-e.Ha jól esett megtettem.Lábfejgörcs és .... stb.Szedsz medrolt vagy esetleg nem rég hagytad abba?Nekem akkor voltak ilyen problémáim.A magnézium pezsgõtabi enyhítette a görcsöket.

Nincs jelen

#872 2009-07-24 07:35

CptBalu
Tag

Szia mercy70,

igen, kb. másfél hónapja szedek medrolt, de már csak napi 4 mg-ot. Szóval ezt is ennek a számlájára írjam? Tulajdonképp bármi kínom elõjön végül ez az átok tehet róla, ami egyébként oly sokat segített. Akkor a hátamon meg vállamon elõjött pattanások felelõse is ez lesz...

Nincs jelen

#873 2009-07-24 14:36

Szuszidi
Tag

Lencsi tökéletes a sima csalán is az is vaspótló is.

Nincs jelen

#874 2009-07-24 17:17

mercy70
Tag

CptBalu!Igen a patikat is a medrol számlájára írd.Majd ha elhagyod teljesen, ezek a tünetek el fognak múlni.Kitartás!

Nincs jelen

#875 2009-07-24 19:50

ditke
Tag

Üdv.mindenkinek !

A KISÉRÕJELENSÉGEKHEZ SZERETNÉK HOZZÁSZOLNI.COLITISZES VAGYOK,MOST ÉPPEN AFTÁVAL
         KÜSZKÖDÖK A SZÁMBAN JELENT MEG ISZONYAT + A KAROM LÁGY RÉSZÉNÉL EGY TERJEDELMES
         PIROS FOLT AMI MÁR VAROSODIK.AMIKOR KIJÖN PULZÁL,ÉG,VISZKET.VAN AMIKOR CSAK APRÓ
         PÖTTYÖK FORMÁJÁBAN JELENTKEZIK,VÉGÜL EGY NAGY FOLT LESZ BELÕLE MÉG A HIDEG IS KIRÁZ OLYAN
         KELLEMETLEN.A NYAKAM EGYENLÕRE NYUGIBAN VAN.HA VAN VALAKINEK HASONLÓ PROBLÉMÁJA
         KÉREM OSSZA MEG VEM.A DOKITOL EDDIG ÉRDEMBEN NEM KAPTAM VÁLASZT ERRE A PROBLÉMÁRA.

ÜDV. MINDEN SORSTÁRSAMNAK:

DITKE

Nincs jelen

#876 2009-07-24 20:07

Laci54
Tag

Szia Ditke!
A mult héten ugyan ez aproblémám volt,nekem azt mondta az orvos,hogy ekcéma.Kaptam kenõcsöt párszor bekentem és elmult.Lorinden A a kenõcs neve.Menj el egy bõrgyógyászhoz az a biztos

Nincs jelen

#877 2009-07-27 13:06

ditke
Tag

Szia Laci!
              Köszönöm a választ,bõrgyógyász már többször is látott, a vélemény nemtudom mitõl van.Olyan véleményt is kaptam,hogy így méregtelenit a szervezetem .Azért köszönöm a tippet felírtam a kenõcs nevét
próba szerencse.
                           Üdv.Ditke

Nincs jelen

#878 2009-09-24 08:07

bercike
Tag

Én crohn-colitises vagyok,izületeim fájnak sokszor,a szemem meg be van gyulladva vagy 3 éve ,a szemész azt mondta rá száraz szem syndroma./igaz nem mentem vissza utána/
Most Budenofalkot szedek,de én nem szedem állandóan,mert olyankor még jobban fájnak az izületeim.

Nincs jelen

#879 2009-09-24 11:33

Breki
Tag

ha nagyon fáj,valami csont-izületi fájdalomcsillapítót javasolnék(Cox 2 gátló NSAID csoportból,ami nem okoz gyomorpanaszt).Napi 1x15 mg-os Movalis tablettal és amellé szedett Mydeton 300 mg os tabletta segítthet a fájdalmain.

Nekem ezt ajánlották

Nincs jelen

#880 2009-09-29 23:25

Attila-Flagellum Dei
Tag

üdv

No úgy látszik Crohn pajtás nem nyugszik, most a bal lábamon jelent meg egy szép kis erythemas csomó,,valakinek van tapasztalata ez ügyben? Mit lehet tenni cortison tartalmú krém esetleg? Fáj ég..remélem több nem jön? Van akinek csak egy volt?

A

Nincs jelen

#881 2009-09-30 03:13

Vicaa
Tag

Angeluc, ide írok neked. Én voltam már mindenféle vizsgálaton, mert állandóan kék-zöld vagyok, a munkahelyemen is mindig szégyelltem, hogy hogy nézek ki, a lábamon pláne látható mindig egy pár ékesség. A megoldás egyszerû, de nekem sem jutott volna magamtól eszembe. Az érfalak vékonyak, könnyen elpattognak, ezt sok C vitaminnal lehet erõsíteni, de ugyebár ez nem túlzottan javallott a mi betegségünk esetében, mert pont hogy erõsíti az immunrendszert. Úgyhogy már belenyugodtam, maradnak a foltok.

Nincs jelen

#882 2009-09-30 11:29

Breki
Tag

A Detralex filmtabletta érvédõ hatású gyógyszer. Gátolja a vénák tágulását, és növeli a hajszálerek ellenállását
Vény nélkül kapható

Nincs jelen

#883 2009-09-30 13:06

Lisa
Tag

Sziasztok,
Nem tudom, hogy most hogy van, én 1999 ben két évig szedtem folyamatosan Detralexet, akkor 2500 forint volt egy doboz. Lehet, hogy most már csökkent az ára, de sztem drága.

Nincs jelen

#884 2009-09-30 15:00

Breki
Tag

Most is anyi,ez csak egy tipp volt,semmi több,nem vagyok orvos :)
De érdemes megnézetni véralvadást és hasonlókat is,de ezt az orvos tudni fogja.

Nincs jelen

#885 2009-10-01 12:13

Breki
Tag

Olyan kérdésem lenne,nektek van gondotok a pulzussal?
Állandóan 100-108 körül van nekem,voltam szív UH-n az negatív.Most adtak 3x0.5 frontint,de igy is annyi,vagyis nem pszhihés.
Azt mondják talán a belsõ szervi gondoktol lehet,van másnál is hasonló?

Nincs jelen

#886 2009-10-01 12:22

Melcsi_
Tag

Szokott vkinek morogni, zubogni, idióta hangokat adni a hasa idõnként pár perc erejéig, olyan mintha korogna...de mégse, de hasonló. Ez miért lehet?

Nincs jelen

#887 2009-10-01 12:55

nori
Tag

breki,
nekem is évek óta ilyen magas a pulzusom,alacsony a vérnyomásom,soha nem adtak rá semmit de nem is akarok semmit szedni mert mikor pár éve felnyomták gyógyszerrel a vérnyomásomat mikor a kórházban feküdtem 100-ról 120-13-ra madjnem lefordultam az ágyról olyan rosszul lettem,akkor kapcsoltak hogy nekem eredendõen ilyen "alacsony", 100/60-val általában és így nagyon jól megvagyok..érzi szerintem a szervezet ha valami gubanc van.Szerintem nálam nincs,az egész családban alacsony mindenki vérnyomása,ezt örökölhettem :)

Melcsi,
nekem is sokszor "beszól",de az nem a hasad hanem a belekben levõ gázok mozognak az adja azt a hangot,mintha korogna a gyomrod:)
Figyeld meg,lehet hogy olyankor van ez mikor puffasztó ételt ettél..valójában miket eszel? Sok kaja okozhatja..pl.tojás,k betûs zöldségek,hüvelyesek,nyers gyümölcs vagy zöldség....

Nincs jelen

#888 2009-10-01 15:02

Breki
Tag

Melcsi,én pont ezért mentem el psicho dokihoz,mert van amikor 1-2 órán át nagyon enyhén görcsölget a jobb alhasnál egy helyen,és sajna ilyenkor még rá is pánikolok,mert megijedek,hogy na most indul be.Szokta nekem is csinálni.Meg szoktak lenni apro kis görcsök is itt-ott,ami hirtelen öszeránt,de annyi,és nincs több.
Amugy fura hogy ez elött,nagyon szeles voltam,éjjel nappal jött,amióta ez a gondom van,már csodának számit egy-egy..:)

Nincs jelen

#889 2009-10-01 19:06

Attila-Flagellum Dei
Tag

Üdv !

Breki !

Nekem is nagyon magas a pulzusom idõnként 130 is de folyamatosan 100 körül van. Átérzem a problémád engem nagyon zavar, sajnos elég hamar elfáradok és bár korábban sportoltam most nem merek semmit. Nem tudom, hogy mi lehet a gond é is azt gondolom összefüggésben van az emésztéssel valahogyan kompenzál a szervezet nem tudom amechanizmust de érdemes lenne összefogni nekünk szapora pulzusosoknak és kinyomozni
A vérnyomásom jó, hm igen és a Frontin nem segít a béta blokkoló segít de az meg agyonveri a vérnyomásomat...
üdv A

Nincs jelen

#890 2009-10-01 19:10

Breki
Tag

Nekem is azt mondták menjek el sportolni,de attól félek ha alapbol ennyi,akkor 1 km uszás után,szívinfarktust kapok :D
Nekem se akartak adni béta blokkolot(szívlassítót)mert lenyomná a várnyomásom,ami amugy is 100/75 körüli
Annyit mondtak próbáljak szedni magna B6-ot...

Egy belgyógyász-kardiologust tegnap ezt irta nekem rá:

"Hát nem jó ez a pulzusszám az biztos. De szerintem Crohnja van és a fogyás, a tünetek kapcsán fennálló esetleges hiányállapotok könnyen magyarázhatják ezt. Meg kell találni és meg kell gyógyítani az alapbajt, utána rendbe lesz a pulzus is. "

Szerkesztette: Breki (2009-10-01 19:20)

Nincs jelen

#891 2009-10-01 20:25

angeluc
Tag

Köszi a választ !

Én a Budenofalk számlájára írom a foltjaimat, a dokim szerint vérzékenyebb lehet tõle az ember.

Nincs jelen

#892 2009-10-01 22:28

Attila-Flagellum Dei
Tag

Breki !

Hm igen midnen mindennel összefügg. A Magne B 6 nem tudom mennyire jó annak meg hasfájós, görcsölõs mellékhatásai lehetnek.Az tutkó, hogy a magnézium mint olyan a szívizom kedvenc vitaminja. Én most Nervenflege nyugtatóval próbálkozom teljesen természetes macskagyökér, cickafark stb és nagyon jónak tûnik ma vettem be az elsõt és már lassabb is a pulzusom szal lehet ki kéne próbálni és kevésbé ártalmas mint a Xanax illetve újabb nevén Frontin minden gyógyszer állandóan nevetváltoztat Õrület:-) Ennek ellenére hogy ma most itt fórumozgatva 80 ra lement holnap még felmehet sajnos a tapasztalat azt mutatja terhelésre fokozódik, az úszás hm én is nagyon mennég már újra régebben 3500 métert már Crohn betegen simán leúsztam..és most dögrovás ..

A

A

Nincs jelen

#893 2009-10-02 12:01

Breki
Tag

Attila

Annak idején én is leúsztam napi 2000métert,és edzettem majdnem minden nap teremben.
Ezért is vagyok rosszul amikor a tükörbe nézek,mert izmos edzett ember voltam,most meg...mindenhol csak csontot tapintok 168 centi vagyok,és leugrott 16 kg
A pszicho dokit a család kedvéért építettem be,persze ...vannak félelmeim,stresszes idõszakok,belsõ ideg még ha nem is érzed,de kinek nincs?Szal részemrõl ez itt bukik meg.De legyen meg az akaratuk,legalább utána nem piszkálnak vele.
Viszont ami mellette szól,tényleg volt abban az idõben egy nagyon komoly belsõ streszelésem,ideg,stb,amit nem tudtam kiadni,talán ez indította el ezt a bélgyulladásos folyamatot.Tudja a szösz.Már semmibe se vagyok biztos,csak abban hogy gond van :)

Gondolkodtam,hogy eljárok újra úszni,csak attól félek,mivel fogyok,azt a kevés kis kalóriát is elégetem,és gyorsabban fogyok majd...vélemény?

Szerkesztette: Breki (2009-10-02 13:30)

Nincs jelen

#894 2009-10-02 15:58

Lucy
Tag

Ha van erod uszni es birod kezdd el ujra !
Szerintem addig is kikapcsolsz , ha nyugodtt vagy, akkor meg konnyebb inaktaiv szakaszba lepni.
Sot, jobb etvagyad lesz a mozgas utan. Nem hiszem hogy fogysz emiatt !
Holnaptol en is ujra kezdem az aerobicot, en hiztam most 3 kg-t, de honapok ota nem vagyok aktiv es mindent eszek, kiveve a tej !
Abbahagytam a gyogyszereket is, ,mert en felek a mellekhatasoktol, tervezzuk a 2. babat.
A Tafedim tea meg egyenesen csucs ! Ti ajanlottatok itt, kiprobaltam, bevalt, jobb mint barmeyik gyogyszer !

Nincs jelen

#895 2009-10-02 16:18

Breki
Tag

Lehet holnap kinézek,bírom-e egyáltalán.Multkor kicsit jól éreztem magam,elkezdtem sujzózni,kicsi sujokkal,és ugy begyulladt a karomban az izület,hogy 1 hétig csak félig tudtam behajlitani :DPedig alig csináltam valamit :D

Nincs jelen

#896 2009-10-02 20:23

Attila-Flagellum Dei
Tag

Szia Breki !

Szal rajta Jó úszást kívánok neked, szerintem el kell menni, ha már a mûtétbõl felépülök én is járni fogok. Már nagyon várom abszolút motivált vagyok szal a hajtóerõ megvan csak a fizikális erõ hiányzik. Nagyon irigylek mindenkit aki képes elmenni és nem szenved, de elfogadom a sorstól, pedig 190 cm magas vagyok és fénykoromban voltam 95 kg izom úszás futás bringa majdnem minden nap és a Crohn átrajzolta az életemet. Nem adom fel nem engedem hogy gyõzzöne gy kór együtt fogunk élni én és a Crohn rájöttem egyébként hogy sokkal jobb pszichésen ha azt mondod Crohnnal élek és nem beteg vagyok....szal szerintem pozitív látásmód és akaraterõ új utakat nyithat mindenkinek...

A

Nincs jelen

#897 2009-10-02 20:46

Breki
Tag

Szia Attila

Igazad van,és irigyellek,hogy ilyen pozitív tudsz lenni.Lehet túl mélyen belesüppedtem ebbe az egészbe,és meg kell próbálni más szemszögbõl nézni.Ez a 9 hónap itthon ülés,nyomozás,agyalás,biztos nem volt jó hatással rám,24 órából 23 ban ezen jár az agyam,muszály kitörni.Sajna én alapból negatív beállítottságú vagyok,de sose késõ változni,még ha orvosi segítség is kell hozzá.Jövöhéten kitöltöm a teszteket a pszicho dokinak,és talán egy hangulatjavítóval vissza tudok zökkenni,mert én is érzem magamon,hogy már bedepiztem,és már egy szélgörcstõl is bepánikolok..
Tehát bepakoltam holnapra az úszós cuccom,és irány a medence :)Erõt kell venni magunkon,igazad van teljes mértékben :)

Szerkesztette: Breki (2009-10-02 20:48)

Nincs jelen

#898 2009-10-03 10:44

Attila-Flagellum Dei
Tag

Szai Breki !

Remélem már a vízben vagy:-) Fel a fejjel, ha van méf valami akkor nyugodtan  kérdezz, vagy írj akár e mailt is..

A

Nincs jelen

#899 2009-10-03 10:45

Attila-Flagellum Dei
Tag

az e mail cmímem elvileg itt van de ha nem akkor add meg te és küldök levelet...

Nincs jelen

#900 2009-10-03 11:42

Breki
Tag

Szia

Igen már 7 re kimentem,sikerült kieröltetni 500 métert,de lesz ez majd jobb is :)
Köszi,rendes tõled :) Hétfõn megyek Dokihoz,remélem nem lombozza le a kezdeti kis lelkesedésem :)

Szerkesztette: Breki (2009-10-03 15:47)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb