#901 2009-10-03 19:42

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

De jó,már megint kezdõdik valami :(
Kvartyogok össze-vissza,jobb alhasnál meg ilyen fura bizsergés,diszkonfort,meg hányinger,meg hidegrázások,pedig nincs lázam :(

Nincs jelen

#902 2009-10-03 21:24

Floem
Tag

Szia Breki!

Olvastam a hozzászólásaid, és azt hiszem én pont ezeket a dolgokat szoktam érezni.  Jó persze, lehet, hogy ez "röhejesen" hangzik, hiszen sokan vagytok így ezzel. Igazából azt akartam megkérdezni, hogy Te hogy érzed, mennyire segít neked a pszichodoki? Már én is azon a határon vagyok, hogy meg kell látogatnom, mert így nem mûködik az élet. Gondolok itt fõként a pánikra.. ha csak mordul egyet a hasam kiborulok,  és például, ha ilyenkor a hév-en vagyok... az megabrutál. Földhöz tudnám magam verni, de mivel teljesen lefagyok, így nem teszem. Nah ezzel begerjesztem a beleim, meg kikészítem a gyomrom. A baj az, hogy úgy érzem ez már belém égett, sosem úgy, mint régen.

Nincs jelen

#903 2009-10-03 21:44

Breki
Tag

Szia Floem

Még csak egyszer voltam nála,aranyosnak tünik,most frontint megemelte 3x0.5-re,és adott egy Pszichológiai tesztvizsgálatra beutalót(MMPI,Szondi,Lüscher)ezeket majd meg kell csináltatnom és ez alapján ad majd hangulatjavítót,vagy egyéb cuccost.Addig nem akar vaktában lövöldözni,meg kisérletezgetni,ebbõl látom,hogy jó helyre kerültem.De mindenképp beszámolok róla majd,hogy eredményes-e,én is kiváncsian várom :)
De igen,ha már valakinél enyire elharapódzik ez a dolog mint nálam is,azt kezelni kell,mert könnyen lesz belõle sújos depresszió,ami tovább ront a betegségen.

Nincs jelen

#904 2009-10-03 22:41

Hajni cica
Tag

Lucy! Mire való a Tafedim tea?Nekem colitis ulcerosam van arra jó?Több mint egy év után fel lángolt ismét!

Nincs jelen

#905 2009-10-03 22:46

Kolibri
Tag

ugye hogy jó a Taffedim tea?? én nekem már sokszor sok mindenben be jött mindenkinek bátran ajánlom de ezt már irtam is probáljátok ki

Szerkesztette: Kolibri (2009-10-03 22:46)

Nincs jelen

#906 2009-10-03 23:37

tim-tirim
Tag

én is kaptam hangulatjavitot és nekem bevált ....már kis adag is jelentösen javitott az állapotomon már 3 nap elteltével. pedig 1 éve semmi sem birt kirángatni az aktiv crohnból ! ezek a szerek a tudatalattiba is kicist rendet raknak amivel az agyaddal nem tudsz oda hatni.  a szerveket pedig ellazitják, feloldják a görcsös stressztöl amit már észre sem veszunk mert alapjároton bennunk van. sztem én pszichoterápiára is elmegyek majd.... én állitottam hoyg nem pszichés eredetü a betegségem.....dehát ezek után elbizonytalanodtam :)

Nincs jelen

#907 2009-10-04 00:06

Kolibri
Tag

A Taffedim a hugomnál a pete fészek cisztáját tette rendbe nekem is sok mindent pl:a belsõmet jobb volt a közérzetem a bõrõm is ki tisztult eredetileg az emésztõ rendszernek mondják hogy jó de azon kivül sok sok mindenre is el kell kezdeni inni és meglátjátok mint egy "csoda szer"ténleg.
Én pl imádom a havat enni nos 1x megjártam és a házunk elõtti kukárol felkaptam egy maroknyit és meg ettem nos fasza kis micro tbc-t kaptam tõlle ez nem az a fajta mitõl félni kell ez nem fertõzött csak volt és növekedett a tüdömben nem kaptam rá gyóygszert még 1 darabig vártak vele hogy mi sül ki de a folt csak nõtt én elkezdtem inni a teát és gyógyszerek nélül be tokosodott és megállt vagyis vissza csökkent és azóta is akkora amekkora volt betokosodva ez kb 12éve volt hát azóta nem eszek havat:(pedig imádtam.

Nincs jelen

#908 2009-10-04 08:38

Breki
Tag

Tim-Tirim

Én sem hiszem,hogy pszichés betegség lenne,ebben egyetértek veled,de a kettõ együtt csunya munkát tud csinálni,és ha már az egyiket ki lehet iktatni,már jobb.Most hogy irtad te is voltál,és javított a dolgon,pozitivabban állok majd hozzá,mert mindig is tartottam az ilyen idegrendszerre ható cuccoktol.De ha kell akkor kell :)
Pont ezt mondtam én is a dokinak,hogy igazából nem érzem magam streszesnek,idegesnek,nem török zúzok,nem akadok ki...Erre azt mondta,hogy ha olyan lennék akkor most nem lennék itt,mert pont az a gond hogy nem vezetjük le-ki a feszültséged,csak nyomjuk el,és ebbõl lesz a baj.Plusz a betegség miatti pánikolás,szorongás.
Igaza lehet...

Nincs jelen

#909 2009-10-04 08:38

Lucy
Tag

A Tafedim teat en sem ismertem eddig, itt a forumon kaptam tippet, s most vettem es kiprobaltam. Hasmenesre es gyomor - belgorcsokre jo, az van rairva.
En csak 2 x ittam eddig, minden nap 1 filtert probakent es mar rendezodott a szeklet.
En most nem iszom. ugy gondoltam, csak akkor, ha gond lesz.

Nincs jelen

#910 2009-10-04 08:52

Szuszidi
Tag

Szép napot kívánok!
Minden betegség vissza vezethetõ pszichés eredetre. Akár hiszitek akár nem.

Nincs jelen

#911 2009-10-04 09:14

Breki
Tag

Tudjátok mit próbálnék ki szivesen?Hipnózisban el lehet-e hitetni az aggyal,hogy nem beteg a test,erõre kapsz,jól érzed magad,stb..Mert azt irják sokan,hogy sokminden betegséget az agyunk generál.Persze ehhez már egy komoly szakember kellene,nem egy 2 hónapos gyorstalpalos,aki azt hiszi tudja mit csinál,közben meg annyit ért hozzá mint én.Volt már valaki hasonlón?

Szerkesztette: Breki (2009-10-04 09:17)

Nincs jelen

#912 2009-10-04 09:50

Szuszidi
Tag

Erre mondanék valamit kedves Breki.
Nem kell hipnózis van más megoldás. S olyan egyszerû.

Nincs jelen

#913 2009-10-04 11:23

Marcipán
Tag

Szuszidi!
Egy nagyon kedves ismerõsöm azt mondta, hogy nem tudok valamit lelkileg "megemészteni", ezért betegedett meg az emésztõrendszerem.
Van benne igazság.........

Nincs jelen

#914 2009-10-04 12:26

nori
Tag

MINDEN betegség pszihés eredetû,még a gyerekeknél is,van aki már az anyaméhben "kap" ezt-azt,szóval higgyétek el ha a fej rendben van a test követi...
A betegségtudat nagyon rossz tanácsadó és az is,hogy elvárjuk hogy "segítsenek rajtunk"..az nem megy,magunkank kell segítenünk.Egy bogyó nem megoldás semmire,csak tünetet enyhít,legyen szó egyszerû lázról vagy akár egy gyomorgörcsrõl.

Nincs jelen

#915 2009-10-04 12:31

Dorci
Tag

Mütétemkor az altatóorvos colitises volt,megfogta  akezem és annyit mondott,valamit nem tudok elengedni! Ha túllépek rajta minden oké lesz! Biztos hogy van összefüggés a lélek és a test müködése közt!

Nincs jelen

#916 2009-10-04 12:51

Breki
Tag

Igen de ez is annyira sokrétû.Vannak lelkileg gyengébb,erõsebb emberek,vannak akiket irányítanak,van aki irányít,van akinek attól 130 a pulzusa,ha emberek közé kell menni,van akinek az se okozna gondot,ha meztelen kellene rohangália köztük.Én például az a tipus vagyok,akit irányítani kellene,egy jó szakembernek,beültetni az agyamba azt,ami jó,és kíírtani a rosszat.Valaki hiába olvas el 1000 ilyen könyvet magától akkor sem képes rá,hogy "átkapcsolja-átprogramozza"az agyát.
Olvstam az Agykontroll c. könyvet,követtem ami le volt írva,számoljak vissza 100-tól,szépen lassan,kb 90-nél már tök máshol járt az eszem,hiába próbálkoztam naprol-napra,nem ment :)
Biztos,hogy sok betegség pszichés alapon alakul ki,de azért kell az a gyógyszer is,és az orvosok.
A kettõ együtt,a psziché és a test gyógyítása hatásos lehet,mert pl ha bélszükületed van,hiába mész le alfába,és mondogatod,hogy nincs ott,attol az még ott marad.

Nincs jelen

#917 2009-10-04 20:29

Szuszidi
Tag

Kedves Breki! "Igen azért kell az orvos és a gyógyszer." Csavarjuk meg a dolgot egy kicsit te is tudod hogy vannak "gyógyfüveink" Azt is tudod hogy léteznek alternatív módszerek. Nézzünk egy egyszerû növényt amit mi savanyúnak fogyasztunk a céklát.  De még mire jó Csökkenti a vérnyomást, Növeli az állóképességet, Gyulladáscsökkentõ és sejtvédõ. Hitted volna ugye nem már a régi Romai seregben is használták (nem ma volt). Nézzük meg mibõl is áll egy ember. Szellemtestbõl, lélektestbõl és fizikai testbõl. (meg van még kettõ de azt kihagyhatjuk. ) A lélek is test, a szellem is test, de a fizikai szem számára láthatatlan. Mindkettõben benne vannak a szervek, az idegrendszer, az érrendszer, az emésztõrendszer, a kiválasztórendszer, a nyirokrendszer és az energiarendszer is. A szellemtestben nagyon finom rezgésként vannak jelen, a lélektestben kevésbé finom rezgésként, a fizikai testben mint anyaggá vált, lematerializált rezgés. Na már most az elsõ lépés hogy a szellemtestben ha valami "elromlik" az a másik dolgokra is kihat és így a látható tested is megbetegszik. Na már most ha a szellemi testben rendet raksz (gondolatok) akkor az vica verza kihat a fizikai testedre is. Na már most nem feltétlen kell az orvosság a nyerõ (placebo hatás) tessék nyugodtan kipróbálni több módszert van bõven s majd valamelyik hatásos lesz vagy együtt többes használata lesz hatásos. Na most az orvosok nem szabad elhagyni õket igen is kellenek. Na most az utolsó mondatod hát bocs de erõs mint a cián. Ameddig így gondolod ott is marad. De nem is kell lemenni alfába elég ha naponta pár mondatban össze foglalod hogy nincs semmi bajod jól vagy stb... Persze nem egyik napról a másikra jutsz majd el a áhított gyógyuláshoz idõ mégpedig pont annyi amennyi idõ alatt a lelkedben és a szellemedben rendet nem raksz. Ez a te dolgod, de segítséget lehet kérni a megfelelõ embertõl.
Ui: az orvos nem helyettesíthetõ de kiegészíthetõ alternatív gyógyászattal foglakozó valakivel. Legyen az természet gyógyász, energia gyógyász, vagy bármi alternatív gyógyász. S ne várd el a gyógyulást ha te nem teszel érte neked kell megtenni a lépéseket!
Legyen szép csodás estétek.

Nincs jelen

#918 2009-10-04 21:05

Breki
Tag

Pont erre utaltam,hogy a beállítottságom,akarterõm,gyenge.
"Ez a te dolgod, de segítséget lehet kérni a megfelelõ embertõl."
Erre gondoltam,nekem egy olyan ember kell,legyen az tarapeuta vagy bárki,akinek erõs a kisugárzása,rád tud hangolódni,és hatni tud rád,vagyis rám.Tudom sok jó módzser létezik,csak ugye merre induljon el az ember.Mert azt te is belátod,hogy a természetgyógyászoknál is 10-bõl 1 aki érti a dolgát,és tanulta,tapasztalta,kutatta..stb
Hiszek benne,soha nem is mondtam,hogy nem,és ezért is tettem olyan lépéseket amiket nem akartam.
Ha beletörödnék,nem lennék itt,ergo tenni akarok érte :)
De merre induljon el az ember..

Nincs jelen

#919 2009-10-04 21:06

Laci54
Tag

Sziasztok!
A legfontosabb szerintem,hogy az ember eltudja fogadni a betegségét és együtt tudjon vele élni.Utána lehet azon gondolkodni ki milyen segitséget vesz igénybe.Persze ez csak egy vélemény,minden esetre hosszú idõ és nagyon sok türelem kell hozzá.Szép estét mindenkinek

Nincs jelen

#920 2009-10-04 21:16

Szuszidi
Tag

Drága druszám Laci pont az a lényeg hogy nem vagy beteg, ha neked úgy jó ahogy van, akkor jó. De ha nem fogadod el "fentebb írtam" s mindig a jobbra törekszel jön az a jobb.
Breki a merre talán az a legnehezebb. Kinek az orvos kinek a templom (két szélsõség). Rá fogsz találni keresd ne add fel. Közhely de tudod segíts magadon ..... De ha már így nézed a dolgokat elindultál valamerre. Ami a kezdeti lépéseknek megfelel.
Legyen szép estétek!

Nincs jelen

#921 2009-10-04 21:39

Breki
Tag

Én úgy látom,kell az orvos,és a müszerek,mert azok diagnosztizálnak,mutatják ki a problémákat.Utána jöhet az,hogy az ember célirányosan kezeli magát például természetes dolgokkal ha azt szeretné.A hit fontos tudom,mégha hiányában is vagyok,de nem a templom félében,ezt nem fejteném ki,mert lehet vannak itt hívõk,és megsérteném õket.Hiszek egy felsöbb hatalomban,egy magasabb erõben,de másfélében,érzem,hogy több van ebben a világban,mint amit látunk.

Nincs jelen

#922 2009-10-04 22:44

tim-tirim
Tag

Breki, szerintem menj el egy pszichiáterhez (ne pszichológushoz) bár azok között is van ilyen is meg olyan. Akinél én voltam a kórházban (tb támogatott) azt mondta hogy ez pszichoszomatikus betegésg és több IBD-st tünetmentessé tettek a stresszoldok vagy antidepresszánsok. Egy másik pszichiáter meg azt mondta hoyg ez nem lelki betegség meg bla bla. szóval köztük is megoszlanak a vélemények. Viszont én akkor is azt mondom hogy tutira lelki alapú mert nekem segitett a szer amit adott (pedig akkor nem is "hittem" benne). Viszont jött egy újabb stressz adag és most megint meginogott a betegségem még mielött stabilizálhattam volna a pszichós tabival. Szóval most meg Humit akarnak adni úgy néz ki (bár ezt már többször is mondták ugyhogy már nem hiszek nekik), kicsit reménykedek hogy humi nélkül kilábalok ebböl és adhatk még egy esélyt a pszichós  tabinak, azért inkább azt szedjem évekig mint valami immungyengitõt!!  ja és pszichoterápiára is el fogok menni ha már le tudok szakadni a wc-rõl.

Nincs jelen

#923 2009-10-04 22:52

tim-tirim
Tag

még anniyt hogy igenis vannak olyan dolgok amikhez szakember -pszichodoki- segitségét kell kérni mert õ világit rá olyan dolgokra amit magadtól nem biztos hoyg tudsz, akár erõs vagy akár nem. Nekem is vannak olyan dolgoka a múltban amikrõl azt hittem hoyg rég lezártam , pedig lehet hogy nem , és lehet hoyg fel kéne bolygatni , letisztitani majd a helyére tenni, és esetleg meggyógyulni. fene se tudja mitõl vagyok beteg valójában de mindig keresem és kutatom ugyanis igy nem fogom leélni az életemet!!!!! szeretnék egyszer anya lenni de ha nem gyógyulok meg és immunszupressziókkal tömnek nem fog menni. Persze jó hogy vannak ezek a szerek meg a gasztródokik, becsülöm  a munkájukat, nélkülük már nem élnék, de én nem csak élni akarok hanem jól, ahhoz viszont más utakat kell keresnem (pszichodoki, termgyógyászat, energiagyógyászat stb)

Nincs jelen

#924 2009-10-05 05:44

Szuszidi
Tag

Breki. Mindegy miben hiszel. Mint írtam a két szélsõséget de kell valaki aki segíthet aki tanulta a dolgokat. A hit is fontos persze ha nem hiszed nem történik meg. Mint írtam elõször a lelkedben kell rendet rakni. Nem titok én az energiagyógyászat fele mentem el nekem nagyon bejön. Tapasztalatból mondom hogy az eleje nem könnyû mert az egod nagyon meg tudja kavarni a dolgokat. Hiszem ha látom alapon. Mert ugye az energiát nem látja az ember. Pedig a tudósok is megalapítottak hogy az atomot lehet még bontani a neutront is és a végén marad a tiszta energia rezgés. Te sem állsz másból, én sem, más sem. Csak irányítani átadni kell megtanulni. Nem te adod csak közvetíted. Én akkor jöttem rá erre hogy képes vagyok amikor a kutyánk dereka beállt és már két napja csak feküdt, nem mozdult. Addig csak a fejit simiztem meg és át akartam simizni az egész testét hátát s hogy ne okozzak fájdalmat neki csak a szõrét próbáltam simizni és amikor a fájó pontra értem szûkölt, amit éreztem a kezem és a kutya közt melegségvolt. Meg is ijedtem  rendesen ez van hát nem tudtam mi van azt még egyszer megpróbáltam akkor már hideget éreztem a kutya nem szûkölt a logó kezemet nyalta hálásan. Elvittük röntgenre ami jó volt neki és lám talpra állt a következõ nap. Onantrol nem tudtam lerázni õt mindig jött a kezem alá. Nem is ez a lényeg hanem az hogy keressél valamit amiben hinni lehet. Ha gondolod megadom a privát MSN címem beszélhetünk is. Elindultál innentõl sok türelem alázat az út de megéri.

Tim-Tirim.
Egy történet a múltból még a 90-es évek végébõl egy közepes cégnek voltam az értékesítési igje. Nem volt könnyû  az élet de szalad a szekér annyi gond rakodott rám hogy nem bírtam vele s a haverok mert mire is jók ha baj van ott vannak melletted. Szóval kitalálták azt hogy nekik van nagyon jó -pszichodoki- juk. Menjek el hozzá. Meg is tettem kaptam két féle gyogyit. három hétig heppy volt minden azt jöttek a bajok begajdultam robbantam mindenre. Szumma szummáron le kellet állnom a gyógyszerekrõl de úgy hogy a leszoktatási idõt is kihagytam. Szerencséd van hogy neked rávilágítottak a gondjaidra nekem csak a borítékra a zsebemben amit nem adtam oda a végén. Most azt mondom elég mérget tömünk magunkba nem tömök még többet csak ha nagyon nagyon muszáj. Viszont te is elindultál egy úton majd kiderül hogy jó vagy sem, te se add fel.
Nagyon fontos senki nem gyógyít meg mást azt magatok teszitek csak segítenek. Minden rajtatok múlik.
Neked is csak azt tudom mondani hogy megadom a privát MSN ha szükségét érzed.
Legyen derûs csodás szép napotok!

Nincs jelen

#925 2009-10-05 07:55

Lucy
Tag

Szuszidi: akkor te most tunetmentes vagy egy jo ideje ?
Ha belobban nalad, akkor tudod gyogyitani magad ?

Nincs jelen

#926 2009-10-05 12:55

Szuszidi
Tag

Kedves Lucy! Igen kezembe vettem a betegség irányítását, nem õ a fõnök már több mint egy éve. Elért eredmények újra tudok dolgozni, aszem nem kis eredmény. Ugye nagyon sokáig hason feküdtem egész nap még a kis boltba is úgy mentem el hogy "fosás" után nehogy baj legyen. Most vígan elvagyok nincs görcs, wc para, mi van jó hangulat, akár egy teljes napot kibírok wc nélkül minden gond nélkül. (betegen a csúcsom 21 volt). Mit csinálok magam Reikizek a párom is megtanulta s ha bármi gond van megoldva. Én még használom a szellemgyógyászatot is. Röviden ennyi ha bárkinek bármi kérdése van bátran tegye fel.
Legyen csodás napotok!

Nincs jelen

#927 2009-10-05 17:05

nori
Tag

Egyetértek Szuszival,mindenkinek meg kell találnia ki kell tapasztalnia melyik terápia segít..de csak "mankó" mi kell hogy menjünk!!

Szóval sok mindenbõl lehet választani, homeopátia,reiki,prana nadi,energiagyógyászat,gyógynövények,kineziolólogus,agykontroll,Hellinger terápia,stb.stb. lehet hogy több mindent ki kell próbálni mire meglesz a tuti,de MEGÉRI!!!!!!

Nincs jelen

#928 2009-10-05 18:38

Szuszidi
Tag

Drága Nórikám!
Mesélj hogy vagy javulsz?

Nincs jelen

#929 2009-10-15 23:38

bukanna
Tag

Sziazstok!

azért nyitottam ezt a topikot, mert nem tudom hova kéne írnom ezzel a problémámmal.
Esténként, és mostanában éjjelente is nagyon hangosan mozognak a beleim, és ilyenkor hangosn szellentek, és nem mondanám, hogy lenne székletem, inkább valami véres akármi,és nagyon fel is vagyok puffadva ilyenkor.
Voltam orvosnál, csinált gyomortükrözést, nem mutatott ki semmi komlyat. Várom még a szövettant.
Ha valakinek volt már ilyen, kérlek adjatok tanácsot mit lehet ilyenkor tenni.

Köszönöm!
Mindenkinek tünetmentességet a továbbiakban :)

Kedves Bukanna !
Nem kell külön topic, a kérdésed ide passzol.

aiolosz

Nincs jelen

#930 2009-10-16 11:04

Marthuska
Tag

Szia Bukanna!
Annak a "véres akárminek" nagy valószínûséggel a belekhez van köze. Ezért azt kellene vizsgáltatni. Ha jársz gasztroenterológiára, akkor biztosan javasolnak egy vastagbéltükrözést is. Mondanám, hogy esetleg lehet ez valami aranyeres (belsõ) gond is, de akkor az arõs puffadást nem tudom mire vélni. Van rendszeresen székleted, és az normális állagú? Az orvossal feltétlen közöld ezeket a tüneteket.
Mielõbbi jobbulást kívánok!

Szerkesztette: Marthuska (2009-10-16 11:08)

Nincs jelen

#931 2009-10-16 11:16

aiolosz
Tag

Marthuska írta:

Szia Bukanna!
Annak a "véres akárminek" nagy valószínûséggel a belekhez van köze. Ezért azt kellene vizsgáltatni. Ha jársz gasztroenterológiára, akkor biztosan javasolnak egy vastagbéltükrözést is. Mondanám, hogy esetleg lehet ez valami aranyeres (belsõ) gond is, de akkor az arõs puffadást nem tudom mire vélni. Az orvossal feltétlen közöld ezeket a tüneteket.
Mielõbbi jobbulást kívánok!

Marthuska, ez nagy valószínûséggel a a colitis ulcerosa sajátságos és kellemetlen kísérõ jelensége...sajnos.
A "véres akármi" azok általában lepusztult fedõ_hámszövet maradványok, széklet nem lehet, mert ha valaki két hétig semmit nem evett, annak hogy is lehetne széklete...mint például nekem...anno.
Ez az én privát véleményem és a saját tapasztalatom.

Nincs jelen

#932 2009-10-16 11:48

Marthuska
Tag

Szia Aiolosz!
Akkor, ebben Te tapasztalt vagy (sajnos)! Köszönöm a kiegészítést!
Kívánom mindenkinek a legjobbakat!

Nincs jelen

#933 2009-10-16 17:37

bukanna
Tag

Köszönöm, a válaszokat.

A héten megyek orvoshoz a tükrözés eredménye miatt, majd felvetem neki.

Nincs jelen

#934 2009-10-18 16:30

Vicaa
Tag

... most én szeretnék tanácsot kérni, illetve kérdezni, hogy van e valaki hasonló cipõben.

Nekem a szájüreget is érinti a crohn állandóan fogínygyulladással küzdök. A Meridol és Corsodyl öblögetõket nem tudom használni - és sajnos ezt nem akarják elhinni a fogorvosok sem - de ha csak egy pici is lejut a gyomromba (márpedig ez elkerülhetetlen) akkor rögtön gyulladok, hasmenek. Fogrémeket is próbáltam már, de nem elég hatákonyak. :(
Mit tegyek akkor ezzel a fene makacs fogínygyuszival? Ha idegen helyen vagyok, már szégyellem a fogmosást, nem akarom hogy lássák, mindig mennyire vérzik az összes fogam.

Tudom, ennél nagyobb bajunk sose legyen, de azért gondoltam felvetem a problémám hátha valaki tud rá valami jót.

Nincs jelen

#935 2009-10-18 17:17

én
Tag

Vica! Próbálj meg öblögetni gyógynövenyekkel: kamilla, aloe vera, cickafarkfû, mezei zsurló, körömvirág. Ne nyeld le õket, csak öblögess! És még ajánlanám próbára a Gingisol fogínyecsetelõ oldatot! Hátha valamelyik bejön neked!

Nincs jelen

#936 2009-10-18 18:02

Szuszidi
Tag

Vicca én a mezei zsurló - orbáncfû egy az egyes keveréket ajánlanám. Tea készítés 1 púpozott teás kanál keveréket tegyél 1/4 vízhez. De csak forrázd le. Langyosan öblögessed amikor kedved van idõd engedi úgy csináld meg a hõfokát hogy az ínyed és a fogaidra se legyen érzékeny öblítésnél. A mezei zsurló veszélytelen de a közönséges orbáncfûnél ezekre oda kell figyelni:
használata során elõfordulhat. Nagyon érzékennyé teheti a bõrt a nap iránt (fotoszenzitivitás). Terhes nõk kerüljék szedését, mert növeli a méh izomtónusát, ezért fokozza a vetélés kockázatát. Kölcsönhatásba léphet orális fogamzásgátlókkal, HIV-fertõzés kezelésében alkalmazott proteáz gátlókkal (pl. az indinavirral és a ritonavirral), MAO-gátlókkal és egyéb antidepresszánsokkal, az immunszuppresszív ciklosporinnal, digoxinnal, vaspótlókkal és az véralvadásgátló warfarinnal.
Jó öblögetést!
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#937 2009-10-18 22:07

bukanna
Tag

Vicca, nekem ami alegjobban bejött a tantum verde szopogató cukorka, próbáldd ki, nekem nagyon bevált :)
Nekem a fogaimat támadta, meg tele voltam mindig aphtával, aztán miután megmûtöttek elmúlt.

Nincs jelen

#938 2009-10-19 11:05

Agica01
Tag

Vicaa, nekem a parodontax fogkrém segített, nagyon jó volt, 5-6 nap alatt elkezdett megszûnni a fogínyvérzésem. vAn fluoridos és mentes is, és szájvíz is van hozzá öblögetni (azt nem próbáltam.)

Nincs jelen

#939 2009-10-19 12:42

Vicaa
Tag

Köszönöm a sok jó ötletet!!!!!!!!! A Paradontax-szal kezdem a próbát, ebben mindazon gyógynövények megtalálhatók, amiket írtatok! :)

Nincs jelen

#940 2009-10-20 19:51

Geo73
Tag

Sziasztok, nincs valaki véletlenül, akinek hasonló tünete elõfordult/elõfordul?:
kézfejen, ujj közöknél berepedezett, emiatt apró kisebesedéssel járó száraz bõr. Tavaly, amikor beköszöntött a hideg, akkor szintén volt ilyen, de akkor a körömvirágkrém segített, és elmúlt. Most sajnos kevésbé hatásos. :(

Nincs jelen

#941 2009-10-20 19:56

Geo73
Tag

Sziasztok, nincs valaki véletlenül, akinek hasonló tünete elõfordult/elõfordul?:
kézfejen, ujj közöknél berepedezett, emiatt apró kisebesedéssel járó száraz bõr. Tavaly, amikor beköszöntött a hideg, akkor szintén volt ilyen, de akkor a körömvirágkrém segített, és elmúlt. Most sajnos kevésbé hatásos. :(

Nincs jelen

#942 2009-10-20 20:57

Ede
Tag

Szia, Geo, de... nekem spec az ujjbegyeim száradnak ki és kenegethetem feszt. Én a kislányomnak kevert 1%-nyi elocomot tartalmazó vitaminos krémet szoktam használni, és az jó (neki az ekcémáját mulasztja el igen gyorsan).
Nekem újabb jelenség, hogy 4 hónapja álltam le a majd két évig tartó sztero szedéstõl és saját kútfõbõl arra gondolok, hogy ennek a hormonrendszer kilengéseknek egy újabb származéka, hogy csak és kizárólag tiszta vízzel tudok fürödni, mert bármit a bõrömre kenek, le tudnám magamról vakarni a felhámomat:(:(
Szóval (már megint bõlére engedtem) szedsz esetleg valami sztero félét? Jobbulást!

Nincs jelen

#943 2009-10-20 21:18

Geo73
Tag

Ede, kösz szépen az értékes infot! :) Szteroidot nem szedek egyébként. Amit írtál azt pedig kipróbálom.
Neked is jobbulást, és tünetmentességet kívánok!! ;)

Nincs jelen

#944 2009-10-20 21:26

Szuszidi
Tag

Drága Ede!
Cukrot mikor mértek nálad?
Szép estét!

Nincs jelen

#945 2009-10-21 08:44

Ede
Tag

sza, Szuszika:)
kb. 3 hete, teljesen jó volt.
cuppp

Nincs jelen

#946 2009-10-22 19:12

Breki
Tag

Szuper ez a nap is,kezdõdik megint minden elõrõl :(
Prostata gyulladásbol nem tudnak kiszedni 8 éve,most kértek labort,nem -e rák :( Meg cistoscopia-t is ujra akarja,az kajakra fájt nekem :(
De rendes volt,odairta a papírra hogy ismételjék meg a colonoscópiát,és ha bármi kell szaladjak hozzá,akár beutaló,bármi..
Pedig ez csak az urologusom,de ez az elsõ orvos,akin láttam,hogy aggasztja az állapotom.
Elcsodálkozott rajta hogy pesten a CT alapján nem ismételték meg a tükrözést,és anélkül elkezdtek Pentasa-zni...
Kérdezte,szövettan?Mondom nem vettek,akkora lett a feje azt hittem eldurran.
Vagyis maradok itthon!!!Nem mászkálok én sehova,úgy látom,hiába megyek a világ végére is,ha ott is lesza...ak.

Szerkesztette: Breki (2009-10-22 19:15)

Nincs jelen

#947 2009-10-22 19:41

Szuszidi
Tag

Szia Breki!
Pénz beszél vizsgálat halad. Ha nincs zsé nincs normális kiszolgálás. Na most azé kell így lenni mert ugye nem sikerült privatizálni az egészségügyet. Most be kell bizonyítani hogy ez a mai rendszer nem jó kell a privatizáció. Ugye most így nem is jó. Szóval ördögi kör lesz ez még jobb is csak kitartás mondhatná bárki ha nem az egészségügyrõl lenne szó. De így szóval nem jó ez így. Erre mondja furcsa lesz de legyen.
Kellemes szép estét!

Nincs jelen

#948 2009-10-29 19:49

Breki
Tag

Nektek szokott lenni hidegrázásotok,láz nélkül?Csak 36.1 és itt remegek már 2 órája
Konvektor meg maxon.Januárban éreztem ilyet utoljára amikor beindult a gyulladás...remélem nem ettõl a béltisztitó lötty miatt van,és nem inditja be :(

Szerkesztette: Breki (2009-10-29 19:49)

Nincs jelen

#949 2009-10-29 19:59

Vicaa
Tag

Breki, kezet foghatunk, mert nekem gyakran szokott lenni. Már szinte megszoktam :(

Nincs jelen

#950 2009-11-01 20:22

Breki
Tag

Elég hülye kérdésem lenne.
Szét kellene veretni az orrom orsövény miatt.Mi hajlamosabbak vagyunk a gyulladásokra,vagy arra hogy nehezebben gyógyul egy egy beavatkozás?Ünnepek alatt akarom megcsináltatni,olyankor ugysincs semmi dolga az embernek..és a karácsonyt is megúsznám :D

Nincs jelen

IBDoktor

Láb