#1301 2009-09-07 00:58
- cyan
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
OFF
Óó, "igazságtalannak" érzem, hogy csak ennyi legyen a válasz, hogy pl. vegetarianizmus, meg SCD, hahó, a többség szerint is ez vagy az az üdvözítõ megoldás??? Nem hinném... pont nekem - is - kéne írnom, biztos. Hogy a megoldás (szerintem) holisztikus(abb mint egy diéta), a megoldás megvan, a testi-lelki megoldás, meg extrának jó a pektin és zselatin, stb, csak az a gond hogy én fáradt vagyok most ezt "reklámozni"... a kitartóbb "gyõz" (meg másokat). ?!
Én csak örülnék ha nem lenne olyan egyoldalú néhol ez a fórum, mert túl kevés ember aktív. Miközben én is ugyanúgy bûnös" vagyok ebben.
ON
Nincs jelen
#1302 2009-09-07 07:53
- Ottó
- Tag
Jó reggelt!
Cyan, nem csak táplálkozás az igaz, de a kaja szerintem legalább 75%-ban döntõ. A nyolc alapelv: étkezés vízivás, pihenés, napfény, levegõ, mozgás, lelki egészség, önuralom (vagy mértékletesség). Lehet hogy valamiben tévedtem akkor elnézést!
Az étkezéshez még hozzáfûznék annyit, hogy bélbetegek hagyják el az összes tejterméket is. (Mycobacterium Paratubercolosis)
Nincs jelen
#1303 2009-09-07 09:29
- Ottó
- Tag
Még annyit, hogy ez az életmódváltoztatás nagyon is radikális csak az étkezés területén. Szerintem sokatok ezért nem is akarja kipróbálni. Sajnos ami egy szupermarketben az élelmiszerrészlegen van, annak a 95%-át a kukába lehetne dobni. Maradnának a növényi friss, vagy kis mértékben feldolgozott élelmiszerek natur dolgok. ez tényleg nagyon durva, nem ehetjük azokat a finomságokat.
De szerintem aki már az elõtt áll, hogy a szemétbe dobják a vastagbelét az ezt is megpróbálná a gyógyulása érdekében. Ha nem keressük magunk is a megoldást annak az árán is, hogy nem szeretem döntéseket kell hozni, akkor nem teszünk meg mindent a gyógyulás érdekében.
Szerkesztette: Ottó (2009-09-07 12:50)
Nincs jelen
#1304 2009-09-07 19:02
- cyan
- Tag
Igen Ottó, azzal egyetértek hogy a szuper-hipermarketek tele vannak szeméttel!! És ez borzasztó... én nem vitázni akartam, csak tényleg úgy éreztem hogy meg kell szólalnom mert pár példa;
-némi húsra mindenkinek szüksége van, fõleg a tápanyaghiányos, emelkedett fehérjeigényû bélbetegeknek,
-az erõs rostok pedig sokunknak ártanak, egyszerûen mert a belünk gyulladt, szûkületes, elakadhat, irritálja, ettõl még kellenek rostok, én is eszem, de azért nem annyit mint egy õsember és kerülöm ami olyan durva mert tapasztaltam is hogy van ami árt...! Úgyhogy ez annyi sebbõl vérzik de annyi... orvosok és dietetikusok sem értenének egyet ezzel. Persze, a hús is sokszor elég ramaty dolog, biohús kéne, de szerintem a semmilyennél még az átlag bolti is jobb...
Lehetne ezen vitázni, én nem szeretnék, csak azt szeretném ha ennél árnyaltabb, sokoldalúbb megoldási lehetõségek tarkítanák a fórumot..
Egyetértek azzal is hogy ez a vegetarianizmus radikális, pont ez az. De nem mindegy hogyan, szerintem. Küzdeni kell a gyógyulásért de éppen ezért kellene tudni is hogy hogyan, vannak dolgok amikrõl le kell mondani az étkezés terén, de ettõl még nem kell mazochistának lenni, a testünknek azt kell adnunk amit igényel de ez legtöbbször nem jelent a lelkünknek, ízlésünknek rosszat! ->amikor igen, akkor már az élelmiszeripar által sikeresen elért ízlés-torzulásról van szó, de szerintem annyira nem vészes a téma, pl. a legtöbb embernek minimum van még egy jó öreg nagyija vagy egy falusi ismerõse, rokona akinél azért szeret enni :) :)
Az elején írtakkal kapcsolatban - jó alapelvek, csak a %-ot tartom nagyon eltúlzottnak, és a sorrendet, ha az fontossági sorrend. Csak egy példa. Van egy lelki probléma, pl. valakid meghalt. Ha tökéletesen táplálkozol, ez akkor is megtörtént és ugyanúgy fáj. / Ugyanúgy nem pihened ki magad és rohansz egész nap, ugyanúgy magányos vagy még ha nem is vallod be magadnak, ugyanúgy problémáid vannak a szüleiddel, ugyanúgy bántanak mások, ugyanúgy elégedetlen vagy magaddal, (!)feldolgozatlan sérüléseid vannak, és sorolhatnám a végtelenségig...... (általánosságban írtam ;) )
Szerkesztette: cyan (2009-09-07 19:03)
Nincs jelen
#1305 2009-09-07 22:54
- aiolosz
- Tag
Ottó írta:
"...Én ajánlom a diétát, mint gyógymódot. Próbáld ki, én is írtam errõl már itt is rengeteget.....
Kedves Ottó ! Nekem pedig az a véleményem, hogy "Carthagot el kell pusztítani...." de ezt nem a "Remicade / Humira" topicban fogom részletezni, hanem a megfelelõ helyen...ugye Téged is kérhetlek erre ? Mármint, hogy a megfelelõ topicba írd le a véleményed.
Köszönöm.
Nincs jelen
#1306 2009-09-18 17:31
- kew
- Tag
Nos végül abban maradtunk a dokinénivel, hogy Remivel kezdünk, október 2-án kapom az elsõ adagot :) Azt mondta, ezzel jobbak a tapasztalatai, mint a Humirával, de ha ez esetleg nem hat, majd megpróbáljuk azt is.
Minden esetre remélem minden rendben lesz és el tudom végre hagyni ezt a hülye steroidot. Bár most épp 4mg-nál járok és még mindig jól vagyok :)
Nincs jelen
#1307 2009-09-18 19:02
- tomekkk
- Tag
Egy gyors helyzetjelentést én is írok, most már második hete döbbenetesen jól vagyok,(Humi) én nem is gondoltam hogy ilyen minõségû életet tudok még élni. Lassabban hatott mint a többi, de nagyon odateszi magát most már..... remélem ez ki is fog tartani egy darabig Jobbulást mindenkinek
Nincs jelen
#1308 2009-09-18 22:11
- Nita
- Tag
Na örülök hogy ez most hat neked is! További tünetmentességet!!!
Nincs jelen
#1309 2009-09-20 20:48
- Pitty
- Tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez kész téboly.
Utána néztem a dolgoknak.
Nem az OEP a hátráltató tényezö.
Beszéltem a gyártóval, állítólag csak Crohnra van meg az engedélyeztetés Colitisre nincs ezért nem adhatják úgy mint a Remit.
Megvígasztaltak azt mondták ez ráadásul (már az engedélyeztetés) nem is fog mostanában összejönni.
Így kezdem elhinni a dokinõm 1 - 1,5 évre kalkulált idejét arra vonatkozóan mikor kaphatjuk mi is...
Addig marad a remény na meg a medrol :(
Nincs jelen
#1310 2009-09-22 17:40
- rob75
- Tag
sziasztok! teljes mértékben együtt érzek a crohn betegekkel nagybátyám is ebben szenvedett remicade-t is kértünk neki de nem adták meg! teljes áron megvettük de nem tudták már neki beadni mert meghalt! bizony elég drága volt 150000 ezer ft per 1 amp ! tényleg jó gyógyszer csak nehéz hozzá jutni! vagy megveszed teljes áron!
úgyhogy arra gondoltam van még 6 ampullám azt bárkinek oda adom negyedáron !ha kell! mindenkinek kitartást és soha ne adjátok fel!
üdv rob
Nincs jelen
#1311 2009-09-26 18:21
- roor
- Tag
Halika!
Kedves LadyGaga!
A nyers és kemény stílussal nem is lenne baj,de a hozzáállásoddal igen!
Miután lemartál minket hogy mi a francot nyavajgunk és nem vagyunk képesek szabályokat betartani és szabályokhoz alkalmazkodni,kicsit olvass vissza az írásodban,a topikhoz képest te mit csináltál????
Nincs jelen
#1312 2009-09-28 13:36
- oroszlan
- Tag
Sziasztok!
Tegnap adtam be magamnak a 8. Humira injekciot a hasamba. Nekem lenne egy olyan kerdesem hogy van-e valaki köztetek akinek minden alkalommal begyullad es eg az oltas helye. Elsö alkalommal nem volt semmi problemam de most mar ott tartok hogy bedagad, bepirosodik es nagyon eg. Van valami jo ötletetek hogy mit csinaljak vele,mert ez borzaszto hogy minden alkalommal nagyobb es nagyobb lesz es egyre jobban faj...
Nincs jelen
#1313 2009-09-28 16:30
- nori
- Tag
Elõtte le szoktad törölni avval a kis kendõvel? És utána is? Ha le van tisztítva akkor nincs ötletem mitõl reagál így,velem ez nem fordult elõ.
Nincs jelen
#1314 2009-09-29 08:46
- oroszlan
- Tag
Köszi a valaszt,de ez nem lehet mert en is mindig letörlöm elötte a hasam ,bar utanna mar nem törölgetem. Amint adom be magamnak az is nagyon faj !!
Nincs jelen
#1315 2009-09-29 10:34
- nori
- Tag
Nekem se volt soha "anyai csók" nem is fájdalom,inkább csípõ,feszítõ érzést éreztem,de majd biztos más is megírja a tapasztalatait.Ha segít,ennyi kínlódás még belefér,nem?:)
Nincs jelen
#1316 2009-09-30 16:14
- herceg
- Tag
sziasztok! kapom a remit az 5-et jol vagyok de... a sipolyom nem akar szünni ez normális??? vagy esetleg mi a tapasztalat a remivel,,, köszi
Nincs jelen
#1317 2009-09-30 16:37
- kiscica1982
- Tag
Ha a CT nem mutat ki túl sok és szûk szûkületet, akkor kaphatom én is?
Illetve milyen vizsgálatok elõzik meg a Remi kezelést?
(mellkasrgt, TBC teszt- ezeket olvastam)
Nincs jelen
#1318 2009-09-30 18:05
- aiolosz
- Tag
kiscica1982 írta:
Ha a CT nem mutat ki túl sok és szûk szûkületet, akkor kaphatom én is?
Illetve milyen vizsgálatok elõzik meg a Remi kezelést?
(mellkasrgt, TBC teszt- ezeket olvastam)
Jobb híján én próbálok meg válaszolni Neked ;) Bár én Humirás vagyok.
A kérdés szerintem nem ilyen egyszerû, mert többek között, finanszírozási vetülete van a kezelésnek...sajnos :(
A Remicade alkalmazásának szükségességét egyébként a kezelõorvos dönti el, amiben az is benne van, amit az elõbb írtam. Sokat számít, hogy mennyire lelkiismeretes az orvos, milyen a kapcsolatod Vele és milyen lehetõségek vannak az adott kórházban.
Természetesen az állapotod sem elhanyagolható, mi több, ez lenne a legfontosabb, de ugye Te is itt élsz, ahol mi és azt is tudod, hogy ma nem ilyen evidens, hogy a legjobb kezelést megkapd.
Remélem a társaim, itteni barátaim is leírják a véleményüket és tudnak Neked segíteni.
off
Köszönöm, hogy az instrukciókat böcsülettel megfogadtad...
on
Nincs jelen
#1319 2009-09-30 18:07
- kew
- Tag
Én jövõ héten kapom az elsõt, csak egy vérvétel (nagy rutin, hiv teszt) volt elõtte, semmi más. Pár hete volt egy colonoscopiám, az után javasolta a doki a kezelést.
Nincs jelen
#1320 2009-09-30 18:26
- Kolibri
- Tag
anyit beszéltek ezekrõl a szerekrõl hogy elgondolkodtam azon hogy én mért nem kaptam valamelyiket
Nincs jelen
#1321 2009-09-30 20:11
- tim-tirim
- Tag
sziasztok, most nekem is csinálnak mindenféle vizsgálatot hogy kaphassak humit, bár nekem azért többet mint kew-nek, mellkas röntgen, ultrahang, colonoscopia, több vérvétel, ekg, stb A dokim a remicade-t emlegette de én inkabb humirat szeretném, megha már ugyis crohnos vagyok akkor had élvezzem ki ezt az 1 elõnyét. ja és a kórházba is be kell feküdnöm 1 napra a tükrözés elõtt, ezt nem igazán értem minek de mindegy.
Amugy arra a kérdésemre hoyg a biológiai terápia immungyengitõ-e nem tudnak határozottan válaszolni, a nõvér azt mondta hoyg hasonlo a pszichiáter hoyg nem, a crohn dokiiéra meg nem emlékszem bár ha határozott igen avgy nem lett vona akkor tudnám. Valakinek errõl véleménye?
Nincs jelen
#1322 2009-09-30 20:44
- tica
- Tag
Tbc teszt, ekg kötelezõ szerintem.
Nekem júliusban volt az utolsó remi, aztán egy tükrözés, ami nagyon jó eredményt hozott. Most, két hónap múlva, már nem ilyen rózsás a helyzet.. :(
Nincs jelen
#1323 2009-09-30 21:03
- aiolosz
- Tag
tim-tirim írta:
sziasztok, most nekem is csinálnak mindenféle vizsgálatot hogy kaphassak humit, bár nekem azért többet mint kew-nek, mellkas röntgen, ultrahang, colonoscopia, több vérvétel, ekg, stb A dokim a remicade-t emlegette de én inkabb humirat szeretném, megha már ugyis crohnos vagyok akkor had élvezzem ki ezt az 1 elõnyét. ja és a kórházba is be kell feküdnöm 1 napra a tükrözés elõtt, ezt nem igazán értem minek de mindegy.
Amugy arra a kérdésemre hoyg a biológiai terápia immungyengitõ-e nem tudnak határozottan válaszolni, a nõvér azt mondta hoyg hasonlo a pszichiáter hoyg nem, a crohn dokiiéra meg nem emlékszem bár ha határozott igen avgy nem lett vona akkor tudnám. Valakinek errõl véleménye?
Nagyon jó kérdés...
Akkor én határozott választ adok. Igen..immungyengítõ..
Nálam nagyon komolyan figyelembe vették a fertõzés kérdését, különösen a tuberkulózisra kihegyezve. Második éve Humirázok, de arra nagyon odafigyelnek, hogy ne kapjak semmilyen fertõzést. Amennyiben lázas vagyok, azt jeleznem kell azonnal.
Ismét azt veszem észre, hogy nekem mákom van, odafigyelnek rám..
Valószínûleg több doktori disszertáció is kevés lenne, hogy okosabb legyen az ember ebben a kérdésben :(
Nincs jelen
#1324 2009-10-01 08:39
- kiscica1982
- Tag
Kedves Aiolosz,
Igen, a finanszírozási részét az elõzõ évek beírásai alapján sikerült megismernem.
A doktornõ mondta a profnak, hogy meg kellene próbálni, mert 150mg Imuran, 2 g Pentasa gran mellett folymatosan kell a Medrol. Igaz nem sok. 2-4mg, de ha ürül a szervezetbõl, akkor megint jönnek a bajok, és emelünk 16mg-ra, 1 hónap alatt eljutok 4mg-ig...
Vérvétel megvolt, Colonoskopia megvolt, mostmár a vastagbél is érintett... :(
Csak a CT kell, hogy megnézzék, mennyire szûkek a szûkületek.
Nagyon reménykedem...
Úgy látom, minden doki más és más vizsgálatokat kér.
Még mindig több hónapos huzavona, hogy megkapja az ember?
Nincs jelen
#1325 2009-10-01 08:42
- kiscica1982
- Tag
Tica,
és fogod még kapni?
Akkor biztosan jobb lesz...
Nincs jelen
#1326 2009-10-01 09:01
- aiolosz
- Tag
kiscica1982 írta:
"....Úgy látom, minden doki más és más vizsgálatokat kér.
Még mindig több hónapos huzavona, hogy megkapja az ember?...."
Igen, nincs kidolgozva egy standard, ami egységessé tenné a szükséges vizsgálatokat :(
Ami a huzavonát illeti, ott is nagy a szórás... orvosa és kórházi adminisztrációja válogatja, de legyél optimista, lehet, hogy szerencsés leszel.
Sok sikert..
Nincs jelen
#1327 2009-10-01 10:11
- kiscica1982
- Tag
Köszi:)
Majd jelentkezem, hogy milyen lett a CT és mit mondott a dokinõ...
Meg hogy milyen vizsgállatokra megyek...
Szorítsatok...
Nincs jelen
#1328 2009-10-01 14:47
- kew
- Tag
Én augusztus 26-án voltam colonoscopián, utána rögtön megkaptam a kezelésrõl szóló füzetecskéket. A szövettanra kellett sokat várni, Szeptember 18-ra lett meg, akkor megbeszéltük az elsõ kezelés idõpontját, október 2-t. (lehett volna elõbb is, csak el kellett utaznom egy hétre).
Sajnos most ezt a dokim távolléte miatt egy héttel eltoltuk, így október 9-én kapom az elsõt. Elõtte egyébként egy vérvételre kellett mennem szept. 28-án.
A receptet már 18án felírta a remire, majd ki kell váltanom és vinnem egy kis hûtõtasiba - kaptam azt is :)
Nekem egyáltalán nem tûnt úgy, hogy nagy lenne a szigor, mintha ez igencsak enyhült volna, mert pikkpakk döntött a kezelésrõl. És mint mondtam, vizsgálatokat se kért, csak a hiv tesztet, ami eddig nem volt.
Nincs jelen
#1329 2009-10-01 15:26
- kiscica1982
- Tag
Kedves Kew,
Írd majd le a tapasztalatodat ez elsõ remivel kapcsolatban.
Én addig is reménykedem, hogy megkapom...
Nincs jelen
#1330 2009-10-01 20:27
- tica
- Tag
Úgy néz ki nem kapom többet. Sajnos most már csak az kaphatja (colitises), akinek a mûtét már elkerülhetetlen. Én meg jól reagálok a medrolra, gondolom, akkor most majd megint az jön.. :( Colitiseseknél az steroid rezisztencia, dependencia nem számít. Szomorkodom is rendesen, mert én mióta beteg vagyok, nem voltam ilyen jól. Hozzászoktam a jóhoz, most nehéz megint visszalépni egy, kettõ, sok lépcsõt.. :(
Nincs jelen
#1331 2009-10-04 19:46
- niksi
- Tag
Sziasztok!
Ketsegbe vagyok esve kicsit.
Mar a 7ik Humirat adtam be magamnak,de nem hasznal.
A mult heten is korhazba voltam,adtak az antibiotikumot,nagyon be vannak gyulladva a belek.
Mar irtam,de azert,most is leirom,hogy ketszer elvettek a belekbol,szoval eleg beteg vagyok.
Ugy erzem a Humiratol meg gyengebb vagyok.
Szerintetek bekepzelem?Van esely,h hasznaljon a Humira?
Koszi,ha segitetek!
Nincs jelen
#1332 2009-10-09 09:13
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
nem értem mi történt...
tegnap voltam CT-n meg is lett az eredmény- vékony és vastagbél is gyulladt... 2 helyen komolyabb bélfal vastagodás.
Felvittem a dokinõnek az eredményt, mondta jöhet a Remi... Gondoltam jön a kérvény meg minden elõzõekben leírtak. De csak egyszerûen néztünk egy idõpontot, október 21. 9-re megyek és kapom az elsõ kezelést...
Nagyon boldog vagyok, remélem azok közé fogok tartozni, akinél nem vált ki allegrgiás reakciót és tartós tünetmentességet érhetek el.
Mindenkinek hasmasmentes szép napokat kívánok.
Az elsõ kezelés után jelentkezem.
Nincs jelen
#1333 2009-10-09 10:14
- Marcipán
- Tag
Kiscica!
Mit jelent az a komolyabb bélfal-vastagodás? Hány mm-es?
Nincs jelen
#1334 2009-10-09 11:08
- aiolosz
- Tag
niksi írta:
Sziasztok!
Ketsegbe vagyok esve kicsit.
Mar a 7ik Humirat adtam be magamnak,de nem hasznal.
A mult heten is korhazba voltam,adtak az antibiotikumot,nagyon be vannak gyulladva a belek.
Mar irtam,de azert,most is leirom,hogy ketszer elvettek a belekbol,szoval eleg beteg vagyok.
Ugy erzem a Humiratol meg gyengebb vagyok.
Szerintetek bekepzelem?Van esely,h hasznaljon a Humira?
Koszi,ha segitetek!
Niksi, sajnos nincs garancia arra, hogy használni fog. Nekem egy idõ után át kellett és lehetett állni a kéthetenként történõ alkalmazásról a hetire. Arra ne számíts, hogy meg fogsz gyógyulni, csak az életed lesz kicsit könnyebb, ami azért nem elhanyagolható. Legyél türelmes, nálam sem jelentkezett gyors javulás.
Drukkolok Neked.
Nincs jelen
#1335 2009-10-09 11:15
- aiolosz
- Tag
kiscica1982 írta:
Sziasztok,
nem értem mi történt...
tegnap voltam CT-n meg is lett az eredmény- vékony és vastagbél is gyulladt... 2 helyen komolyabb bélfal vastagodás.
Felvittem a dokinõnek az eredményt, mondta jöhet a Remi... Gondoltam jön a kérvény meg minden elõzõekben leírtak. De csak egyszerûen néztünk egy idõpontot, október 21. 9-re megyek és kapom az elsõ kezelést...
Nagyon boldog vagyok, remélem azok közé fogok tartozni, akinél nem vált ki allegrgiás reakciót és tartós tünetmentességet érhetek el.
Mindenkinek hasmasmentes szép napokat kívánok.
Az elsõ kezelés után jelentkezem.
Örülõk, hogy ilyen gyorsan ment, hisz én is ezt írtam Neked...
"Kiscica wrote: Még mindig több hónapos huzavona, hogy megkapja az ember?...."
aiolosz wrote:"Ami a huzavonát illeti, ott is nagy a szórás... orvosa és kórházi adminisztrációja válogatja, de legyél optimista, lehet, hogy szerencsés leszel. "
Szóval, szerencsés vagy...de most a kártyát és a szerelmet kerüld, mert nem minden papsajt :) ja..és várjuk meg a kezelés végét és a Te jelentkezésed.
Nincs jelen
#1336 2009-10-09 14:41
- Kolibri
- Tag
Most vagy én vagyok elmaradva vagy az én orvosaim mert ahogy olvasgatlak titeket már mind használtátok vagy használjátok ezeket a szereket vag yitt senkinek nem használ a prednizolon vagy most hogy van ez,kik kapják?mert nálam még fel sem merült a neve sem világositsatok már fel légyszives azt sem tom mi ez és mire jó ez a 2 szer
Nincs jelen
#1337 2009-10-09 17:05
- aiolosz
- Tag
Kolibri írta:
Most vagy én vagyok elmaradva vagy az én orvosaim mert ahogy olvasgatlak titeket már mind használtátok vagy használjátok ezeket a szereket vag yitt senkinek nem használ a prednizolon vagy most hogy van ez,kik kapják?mert nálam még fel sem merült a neve sem világositsatok már fel légyszives azt sem tom mi ez és mire jó ez a 2 szer
Igen, el vagy maradva, mert ezt a topicot az elejétõl a végéig érdemes elolvasni és ezt Te kihagytad :(
Azt hiszem a biológiai kezelésekrõl itt minden lényeges dolog le van írva, de arról sajnos nincs szó, hogy mindenki kapott volna...
Amennyiben valamit nem értenél, akkor kérdezz, megpróbálunk segíteni.
Nincs jelen
#1338 2009-10-09 17:08
- Lisa
- Tag
Szia Kolibri!
Szerintem ezen az oldalon mindent megtudsz e két szerrõl, vagy esetleg a
http://crohn-colitis.hu/hun/leirasok-gy … ek.php#bio
oldalon. MInt már igen sokszor írtam érdemes nézegetni magát a honlapot is nemcsak a fórumot.
Egyébként igen, azoknál adják akiknél semmilyen egyébb (ált. gyengébb hatóanyaguú gyógyszer SEM használ)
Olvasgass van bõven 27 oldal. Mindent megtalálsz.
Üdv.: Lisa
Nincs jelen
#1339 2009-10-10 12:27
- kew
- Tag
Megkaptam tegnap az elsõ remim :) Szerencsére semmi probléma nem volt, bár jó lassan adták, bõven végignéztük alatta a Halálsoron-t :)
Egyébként mintha megijedtek volna a beleim, mert két hete letettem a metypredet és azóta se jelentkeztek újra a tüneteim, tehát most hirtelen javulást nem fogok érzékelni. De ugye eddig is ezt játszottuk, volt, hogy 1-2 hónapig is bírtam szteroid nélkül, majd újra belobbant. Remélem, most ez segít abban, hogy hosszú ideig tünetmentes maradjak:)
Nincs jelen
#1340 2009-10-10 14:21
- pasek
- Tag
Szia kew :)
Akkor Te végignézted, én a 2/3-ánál kiszálltam :)
Ha tudtam volna, hogy te vagy az!
Én legközelebb december 4-én megyek 10 órától, addigra valami filmet kinézek magamnak, amivel remélem nem megyek Patrícia agyára, ugyanis a múltkori filmem nagyon nem tetszett neki :P
Nincs jelen
#1341 2009-10-11 16:44
- kew
- Tag
Tudtam én, hogy ismerõs az arcod valahonnan... :) Ez most szerintem tetszett neki, a végén nagyokat hümmögött a szomorú részeknél, vártam, mikor csordulnak ki a könnyei, de bírta :))
Én okt. 22-én megyek ismét, utána még nem tudom, de mindenképp csak délután, így is elég kínos ennyiszer elkérezkedni munkából :(
Nincs jelen
#1342 2009-10-11 22:06
- Nita
- Tag
Na én is holnap reggel szúrom be magamnak a Humit, bár kicsit aggódom mert most egy-két napig elég beteges tüneteket produkáltam, de úgy emlékszem csak ha lázas vagyok akkor nem lehet beadni. Jól emlékszem? :)
Off Juj Halálsoron az egyik kedvenc könyvem volt és ez filmben is jól sikerült szerintem.
niksi! Nem hiszem, hogy gyengébbnek érezheted magad a Humira miatt, nem szedsz immurant is? Sajnos a magas fokú gyulladás is okozhatja a fáradságodat....nekem sem hatott a Humira igazán, csak kb.3-4 hónap alatt. Jobbulást neked és írd meg mi van veled azóta.
Nincs jelen
#1343 2009-10-11 22:13
- tim-tirim
- Tag
sziasztok, ma mondta a dokim hogy a remi az esetek 40-50 százalékában eredményes csak! bakker az nagyon kevés, én azt hittem ez több! Én lehet hamarosan kapok majd valami továbbfejlesztett humit, még MLN002 a neve mig ki nem tallnak neki valami jobbat mielött forgalomba kerül. viszont msot megint kicist jobban vagyok szóval lehet megint nem kapom meg, már ez megy 1,5 éve....
Nincs jelen
#1344 2009-10-11 22:14
- aiolosz
- Tag
Nita írta:
Na én is holnap reggel szúrom be magamnak a Humit, bár kicsit aggódom mert most egy-két napig elég beteges tüneteket produkáltam, de úgy emlékszem csak ha lázas vagyok akkor nem lehet beadni. Jól emlékszem? :)
Nita, Te tudod, hogy mire emléxel, de a lázas állapot, az gond :( Érdemes lett volna +kérdezni, nekem még ilyen nem volt...
Nincs jelen
#1345 2009-10-11 22:18
- Nita
- Tag
Na jó aiolosz írok a dokinak egy emailt 9 felé kapcsolja be a gépét én 10-kor szoktam beadni magamnak szóval, hátha kapok addig valami pro/kontra választ erre :) Én is úgy gondolom a láz azért gáz lehet ilyen gyógyszer mellé...
Nincs jelen
#1346 2009-10-11 22:27
- Nita
- Tag
tim-tirim! Nehezen alakulnak a dolgok feléd azért szerintem ez a 40-50% nagyon kevésnek tûnik.....errõl MLN002 szerrõl egy 2007 májusi (angol) cikkben olvasni ott amit ír attól én nem lettem okosabb :) Majd kérdezz rá mi a különbség a kettõ között. Annyit találtam még hogy a külföldi teszt programnál írták kizárási kritérium volt a kevesebb, mint 90 nappal ezelõtt TNF-elleni szer használta.
Nincs jelen
#1347 2009-10-11 22:46
- tim-tirim
- Tag
oksa köszi, akkor mégsem olyan új ez a szer. Nekem nem mondták hogy feltétel lenne a kevesebb, mint 90 nappal ezelõtt TNF-elleni szer használta, leeht magyarba máshogy van. Mondjuk ha ezt kapom akkor "study" keretén belül. Humit tutira nem mert most megint inkabb colitisesnek nézek ki mint crohnosnak, fene se érti ezt már. És még semmi sem biztos mi lesz és mit kapok. Bár most megint kcisit jobban vagyok, ugyhogy szeritnem sem érdemlem meg a biol.szert.
Jobbulást kivánok Neked!
Nincs jelen
#1348 2009-10-21 08:08
- janika25
- Tag
sziasztok!!!
én 2005-töl vagyok "hivatalosaHumira inekciót elöször..nem volt olyan könnyü ezt elérni de most sikerült és nagyon bizom benne hogy segiteni fog még h nem is gyogyulok meg de legalább egy idöre tünet ments leszek:) remélem!
Csak fél a professzorom hogy mivel nekem van egy vékonybél szükületem ami bevn gyulladva..és fél hog lezárodik.
Nincs jelen
#1349 2009-10-21 17:04
- tomekkk
- Tag
Janika! Nekem is vékonybél szûkületem van, és használ!!!!!
Nincs jelen
#1350 2009-10-25 21:56
- históriás
- Tag
Szia Oroszlán!
Lassan egy éve adom magamnak a humirát, hetente. Elõtte fél évig beadták és nem magamnak adtam..
Amikor beadták vállba ment és tényleg fájt és piros lett és még lila is, de amióta magamnak adom 5 perc múlva nem találom, hogy hova adtam be. Én comba adom, ráadásul mindig ugyanabba. Megpróbálhatnád a combod hátha kevésbé érzékeny. Amitõl szerintem nekem nem fáj: megvárom a száradást, sõt ráfújok miután az alkohollal letöröltem a bõrt, ha egybõl szúrom fáj. Szép lassan adom be, nem úgy mint egy oltást, mert a gyors beadást is jobban megérzem (ez olyan 8-10 másodpercet jelent). Persze így is van, hogy picit csíp, de ilyenkor várok 2 másodpercet és csak akkor folytatom, így már nem szokott csípni.
Remélem tudtam valami hasznosat mondani
Nincs jelen