#11151 2009-10-09 10:30
- sziszi32
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Nita: remélem, jobban vagy már! :)
Melcsi: biztosan nagyon nehéz, hogy ennyire rosszul van! :( Ha valaki esetleg beszél vele, kérem, adja át, hogy szorítok neki. :(
Nincs jelen
#11152 2009-10-09 11:35
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam, próbálok majd délután is még jelentkezni!
Elõször is Melcsinek üzenném, hogy jobbulást neki és nagy-nagy adag kitartást is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én megvagyok, kezelések mennek, tegnap volt három szuri a nyakamba, az nem volt egy lejányálom, nagyon jól mozog a nyakam azóta, de az egyik helyen ahová szúrt a doktornõ begörcsösödött és nagyon fáj.
Nagyon hiányzik a csajom, volt fenn a héten egyszer, de most annyira megviselte az elválás, hogy a buszmegállótl az ebédlõig (két nagy lépcsõsor vezet felfelé odáig) hallottam a kiabálását, hogy "Ajaaaa, neeem! " a szívem majd széthasadt, ebédelni sem bírtam, csak sírtam mint a zápor.
Úri dolgom viszont tegnap fokozta Mercy látogatása, hozott nekem hagymakrmlevest (mennyei!), rántott pipimellet, körözttes husit, Zolcsi féle Sándor szeletet, kis nasikát, ivólét. Fogytam két kilót, mióta itt vagyok, de azt hiszem az elkövetkezõ napokban ez miatt nem kell agodnom :D:D:D
Nnna, megyek, mert nemsokára ebédidõ!
Puszi!!!!
Nincs jelen
#11153 2009-10-09 20:28
- Nita
- Tag
Na itt vagyok...ma 11-ig bírtam hogy ne híjam Melcsit aztán már tudni akartam minden rendbe van-e vele....nagyon kómás volt és amit elmesélt az nem semmi :( :( nagyon megszenvedte ezt a vizsgálatot...hétfõn hazajöhet majd inkább Õ elmeséli a részleteket. Szerettem volna meglátogatni, de ma belázasodtam meló közben most is fekszem asszem elkaphattam valamit....ezért jobb ha most nem megyek be hozzá a bacijaimmal.
Vicaa! Neked is jobbulást!!
Nincs jelen
#11154 2009-10-10 11:15
- Geo73
- Tag
Nita, jobbulást neked!! ;) Nem tudom ismered-e, vagy használtad-e már az Echinacea-t? Csepp, és cukorka formájában is kapható, megfázásos, torokfájós, náthás állapotokra kifejezzetten jó, nekem nagyon bevált. És növényi kivonat (azt hiszem kasvirág), ráadásul.
Melcsit szegényt sajnolom nagyon, hogy így megkínozták a vizsgálattal. :( :( :( Amikor évekkel ezelõtt elõszõr csináltak nekem colonoscopiat, akkor a vizsgálat közben nekem is volt olyan pillanat, amikor mindent bevallottam volna, csak hagyják már abba. :(
De azért fontos, hogy megcsinálják, mert így látják csak hol, és milyen mértékû érintett szakaszok vannak.
Nincs jelen
#11155 2009-10-10 18:57
- pasek
- Tag
Világsztár lett Pityesz
Nincs jelen
#11156 2009-10-10 21:01
- Geo73
- Tag
Pasek, Pityesz igazán arisztokratikus egy madár :) :) Látszik, hogy jól tart titeket, mert hogy az biztosan látszik, hogy nem ti tartjátók õt, hanem pont fordítva, õ az úr a háznál :) :) :) ;)
Judy, hogy sikerült a mai program? Remélem sikeres lett, és lesz még folytatása.
Luci mi van veled? Ugye rendben vannak a dolgok, és csak a nettel van megint gond!!
Nita, te jobban vagy már?
Nincs jelen
#11157 2009-10-10 21:58
- Györgyina1
- Tag
Pasek, behalok. Hát ez igen. A Pityesz fan club nevében köszönjük, és hálásak vagyunk Pityesznek. Éljen.
Nincs jelen
#11158 2009-10-11 07:50
- sziszi32
- Tag
Pasek: ez több, mint édi. Ez már szeretet. Puszillak érte! :D :D :D
Nincs jelen
#11159 2009-10-11 07:55
- Györgyina1
- Tag
Danikincsnek cuppanóst ezret.
Nincs jelen
#11160 2009-10-11 09:45
- Vicaa
- Tag
Lisa, Pasek: Pityesz és az egész így kerek egészében fenomenális! :D:D:D
Nincs jelen
#11161 2009-10-11 18:43
- én
- Tag
Rossz pénz nem vész el, hát én is elõkerültem. Ez a Pityesz egy igazi világsztár, gratulálok neki és a szülõknek is. Pasek! Tessék gyakorolni Lisával az angolt és a jogot is. Lisa! Nem szeretnél te lenni a betegjogi ügyvédünk? Jól állna neked, el tudnálak annak képzelni. Roor! Az elmúlt héten gondoltam rád. Nem csuklottál? A zanyukádat én is puszilom szeretettel. Luci! Merre jársz? Melcsi! Nagyon gondolok rád. Remélem, hogy jobban vagy már. Nita! Te nem lehetsz beteg. Nehogy már veled szúrjon ki ez a szemét H1N1. Ne hagyd magad! Vica tessék egészségesen rohanvást gyógyulni, Anna vár a bújócskánál! Mikor lesz a vizsgád? Sziszi! Daninak puszi!
Mindenkinek tünetmentes hetet. Ûzzük el az influenzát és a hideget. A dolgozóknak jó munkát!
Nincs jelen
#11162 2009-10-11 19:09
- Lisa
- Tag
Sziasztok
Én! Aranyos vagy! :) Jó, hogy jelentkeztél :) . Dehogy leszek pláne itt? :) Elég nekem így is a negatív dolgokból, nemhogy még külön ok is legyen arra, hogy cseszegessenek!
És valamit nem fejetettél el? Pl. MAGADRÓL ÍRNI!?
Remélem minden ok. Nálad!
Pityeszre igenis büszkék vagyunk :D Akinek egy ilyen "pici" adatik meg, annak igenis megpróbál örülni, és sikerül is :D
Jó estét Mindnekinek
Sziszi: nem semmi vagy, mi nem is hallottunk a sztájkról, Ti meg igen?! No mindegy, most már ha törik, ha szakad, ha fúj, ha esik megyünk!!!!
Nincs jelen
#11163 2009-10-11 20:33
- Nita
- Tag
Szép estét! Juj holnap megint Hétfõ ez max Melcsinek okoz örömöt aki végre hazajöhet....ma beszéltem vele, hát lesz mit mesélnie nektek. :( Ha olvasod majd Melcsi holnap én dolgozom neked meg jó pihenést és nyugalmat végre otthonra!
Én! Üdvözlet jó sokáig nem jelentkeztél tényleg, de most, megint vagy majd magadról is beszámolhatnál.
Ma kaptam egy üzit a múltkor betegtárstól aki eljött a szigetes találkozóra aztán köszönés nélkül távozott, hogy szóljak mikor lesz megint szívesen eljönne. (Ide egy döbbent szmájlit gondoltam) :P Lehet legközelebb beszélgetni is szeretne velünk.
Lisa-Pasek! Nagyon édes Pityesz és döbbentem figyeltem mekkorát nõt nem semmi nagyon klasszul néz ki ahhoz képest milyen nehezen indult az élete. :) De ebbõl látszik milyen gondosan neveltétek!
Luciiiiiiiiiiiiii! Mikor lesz már neted??? Lemaradunk egy csomó jó kis Roli sztoriról!!
Sziszi! Neked is hiányoznak a részletes és tényleg jó írásaid! Mi van veled mostanában valami új hobbi? Keveset írsz...mi a helyzet a hastánccal? :)
Geo! Köszönöm neked is az érdeklõdést jobban vagyok már igen, érdekes hogy a torkom fáj csak és kétszer-háromszor volt hõemelkedésem, de más bajom nincs..gyanús hogy ez most inkább a cr.-em valószínû nem bírja ezt a hirtelen lehûlést valamelyik éjszaka olyan ízületi fájdalmakra ébredtem, hogy minden porcikám fájt ami csak létezik. Majd kipróbálom az a cukorkát!
Norby! Jövõhéten remélem összehozzuk a programunkat végre!
Vicaa! Meddig élvezed még ezt a kényeztetést?
Kittus! Mesélj valamit, hogy vagy? Változott már valami nálad?
Nincs jelen
#11164 2009-10-12 08:39
- én
- Tag
Sziasztok! Bocsánat, de jól vagyok. Én ha nem panaszkodom, akkor minden oké. Ha sz@rul vagyok, akkor úgyis kiabálok azonnal.
Nincs jelen
#11165 2009-10-12 10:38
- Zsuzsaanyu
- Tag
Én!
Köszönöm és én is puszillak:)
Nincs jelen
#11166 2009-10-12 10:51
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, megjöttem én is. Azon gondolkodom, hogy az avataromat cserélni kellene lassan, már egy éves kép ez itt rólam...
A hétvége (is) sûrû volt, mint mindig. Hármunk közös szülinapja volt, de mivel egypár alkohol-ellenzõ van a szûk rokonságunkban, ezért egy pohár vermut csúszott le torkunkon egész nap!!!! :( :D :D :D Danika kapott megint egypár játékot, az egyik kifejezetten idegesítõ hangokat ad ki, egy mûanyag vonat, hihetetlen, miket képesek kitalálni! :D :D :D
Tegnap egész nap nem voltam itthon, Danikát reggel nyolctól este nyolcig nem láttam, aztán õ meg gondoskodott róla, hogy egész éjjel lássam õt... szegénykém nagyon rosszul aludt, aztán közénk bújt, és úgy nyugodott meg. Most is itt sertepertél körülöttem, a vonatja boci- és békahangokat ad ki (mondtam, hogy rémes), állandóan a sarkamban van, de nem bánom. Hosszú volt ez így. :(
Lisakincs, Pasekbajusz, nagyon várunk ám titeket! :D :D :D El se hiszem, hogy már ilyen közel a hétvége! :D
Nincs jelen
#11167 2009-10-12 13:35
- judy1981
- Tag
No meggyüttem :)
folyt.köv.
péntek:
Az esküvõ miatt kolletkíve az egész iroda (mind a 3 fõ) szabadságra ment. Hurrá! Lehet aludni. Majdnem sikerült is.
Délután irány Db, mert Szakó mindenképpen akart még pár dolgot venni, és nekem is kellett még ez+az. És ha már autóval voltunk, megvettük a szombati rendezvényre, amit kellett, hogy szombaton már ne kelljen vele foglalkozni senkinek, ki is vittük a helyszínre, majd ott még egy uccsó megbeszélés, terem körbenézés. Technika feltérképezése. És hallottam abban a bizonyos db.-i rádióban, hogy még pénteken is benne volt a hírekben, hogy lesz ez a rendezvényünk.
szombat (2/1):
Na ehhez képest a létszám hagyott maga után némi kívánnivalót, de annyira nem tûnt vészesnek (miután szétszórtuk õket :P). Na de a doktorbácsik mind ott ültek elejétõl a végéig, meghallgatták a többiek elõadását is, a szünetben beszélgettek a betegekkel,ha kérdezni akartak. 1 doki ment el a szünetben, mert más programja volt, de az elejétõl ott volt. Doktorbácsik nagyon boldogok voltak, és jelezték, hogy legközelebb is nagyon szívesen...
A kérdõíveket még nem láttam, így nem értékeltem ki sem, de kíváncsi leszek.
Odajött egy hölgy is, aki úgy mutatkozott be, hogy "Én a pesti központból jöttem, nem tudom jött-e még tõlünk valaki?" (1# milyen pesti központból? Pesten nincs központ, esetleg az MCCBE-re tudtam gondolni, de õk meg jeleznék. 2# na nehogy már ne tudja, jön e még valaki ugyanonnan...) "Adnék is egy névjegykártyát, igaz most nincs nálam, csak amit más területen használok" Ezt azért írom le, hogy lássátok, mennyi bõr van az emberek arcán. Ugyanis a névjegykártyáról az a hölgy mosolygott vissza, aki itt is, és nagy felháborodásomra a mi honlapunkon is a "32 éve vagyok crohn beteg, és magas vérnyomásom volt, és minden, amit ember összeszedhet, ... de ez ma már a múlté..." enyhén reklám beütésû hsz-t írta kb. 2-3 hónapja. Látszik, hogy vissza se nézett egyik fórumra sem, mert akkor látta volna hogy küldöm el melegebb éghajlatra. Még ki is tette az egyik terméket maga elé. Szünetben megbeszéltük a következõ elõadóval, hogy kicsit csapjon oda neki :D:D:D De elõtte még ráragadt a gasztro tanszékvezetõre is. Nem jött még rá, hogy orvosoknál nem megy sokra?
szombat (2/2):
Éppen lezártuk a hivatalos részét a rendezvénynek, és csörgött is Szakó, hogy már a kertek alatt jár. Gyors kávé egy-két mosoly ide-oda, és kalap-kabát, szifon válltáska... irány Úf. Az ebédet sikeresen lekéstük, de részemrõl a birkapörit nem sajnálom. Jobban esett a hidegtál :P Jöhetett a Jägermeister nagyüzemben, Szakó anyukája kedvéért fordultunk egyet-kettõt a parketten. Legalább 4 KV-t ittam aznap, de amint lehetett, elindultunk haza.
Nincs jelen
#11168 2009-10-12 14:07
- én
- Tag
Judy! Le a kalappal elõtted, hogy ilyen rendezvényt ilyen flottul összehoztál, lebonyolítottál. Gratula, ügyes vagy!
Nincs jelen
#11169 2009-10-12 17:29
- Dorci
- Tag
Halihó!
Most jöttem fogászatról,elmentem betömetni a bölcseség fogam,hát húzás lett belõle,sírni tudtam volna annyira fájt! Most még hat a zsibasztó,remélem utánna nem lesz gond!Elõzmény: kerek egy hete összefutottam a fog dokimmal az utcán,és két óra múlva kiesett a tömés,meg ígérte ha lát,nem is fog rám nézni,nehogy kinézze még egyszer a tömésem!
Mindenkinek szép estét!
Nincs jelen
#11170 2009-10-12 17:59
- judy1981
- Tag
Én: nem egyedül csináltam. Legalább ketten kidolgoztuk a belünket is. (Hogy a témánál maradjak...)
Nincs jelen
#11171 2009-10-12 18:23
- Geo73
- Tag
Judy, elismerésem nektek, mert egy ilyen rendezvény tényleg komoly szervezést, és belefeccölt energiát igényel, és ahogy írtad beleadtatok apait-anyait!! Szuper, hogy az orvosok is ennyire polzitívan álltak hozzá, és a betegekkel is felvették a kapcsolatot.
Az már sokkal szomorúbb, hogy mindenütt felbukkannak olyanok, akik mások betegségét, kétségbeesett állapotát kihasználva, "csodálatos gyyógyulásra" hivatkozva próbálnak üzleti haszonhoz jutni. :( :( Pfujj!
Nincs jelen
#11172 2009-10-12 18:41
- roor
- Tag
Halika!
Ha esetleg hiányoztam,nos szóval megvagyok,jól vagyok,csak állandóan kószálok családozok,meg intézkedek,ja és jelen pillanatban kockára vagyok fagyva.:D:D:D:D
Olvasok,látok,tárolom az információt,rólam nincs mit írni,ezért vagyok kevés.:D
u.i.:SZÖSZPÖTTY
pá
Nincs jelen
#11173 2009-10-12 21:29
- én
- Tag
roor! Igenis hiányoztál. Nézz be népedhez gyakrabban!
Nincs jelen
#11174 2009-10-13 07:43
- sziszi32
- Tag
Nálatok is ilyen õrülten fúj a szél? Reggel három óta ébren hallgatom! :O
Nincs jelen
#11175 2009-10-13 08:07
- Norby1
- Tag
Nem csak fúj de rettenetesen hideg van Elõ is vettem a télikabátot
Nincs jelen
#11176 2009-10-13 17:54
- roor
- Tag
Halika!
Izé,Lucinak hol van gépe meg nnete hol nem,csak elfelejtettem írni.:P
Õ is hajnal óta fent van,és igen itt is rettenetes szél van,ablakot se tudok nyitni mert kivisz mmindent a "szellõcske".:D
Ja!Taknyos vagyok,passz hogy H1N1,sima influenza vagy esetleg csak egy nátha,de bármelyik is ,rajtam nem fog ki.:D
pá
Nincs jelen
#11177 2009-10-13 20:07
- pasek
- Tag
Sziasztok!
Naná milyen szép idõ volt ma! Mondhatni még van is, itt épp esik a hó :S
Van szerencsém az elkövetkezõ másfél évben kinn a szabadban dolgozni, és ennek ma igazán élvezhettem az elõnyös oldalait. Sejtettem már, hogy nem lesz valami andalgós sétához illõ idõjárás, mert a meteUrológusok már riogattak, így hát gyorsan Michlein babát faragtam magamból, és csak úgy tudtam mozogni, mint egy robot. Mellé felkaptam még egy térdig érõ esõkabátot, szép narancssárgát fényvisszaverõ csíkokkal, na ez volt csak az igazi vitorla!
Néha-néha bele kellett dõljek, hogy nehogy hanyatt vágjon, és úgy szép az élet, hogy e mellé még az esõ is esik...
Éppen már mindenkinek a felmenõjét emlegettem kinn két település között a vasúti töltésen, mikor egy két ökölnyi kiskutya elõbújt a fûbõl, teljesen szétfagyva, bõrig ázva. Valaki kivitte, hogy megpusztuljon..
Nagyon megesett rajta a szívem, ezt nem hagyhattam annyiban, s mivel a bejárati jelzõre figyelmeztetõ elõjelzõ tövébõl bújt elõ, el is neveztem Elõjelzõnek. Be a kocsiba, beszaladtam vele a forgalmi irodába, ott kerítettek neki egy dobozt, és nap végéig elszállásolták az olajraktárban.
Délután hazafele bevittem az irodába, ott kapott enni, meg inni (elõtte azért a forgalmi szolgálattevõ megkínálta tejjel) és mikor érezte, hogy ettem, ittam, meleg van, álomra szenderült.
Persze Lisának említettem telefonban a dolgot, telefonozott a menhelyre, de ott nincs hely :(
Így ideiglenesen hazahoztam Elõjelzõt, most teljesen kimerülten alszik a kazánházban Pityesz szálláshelye alatt.
Szóval állatmenhely lettünk, és most itt a feladat, hogy gazdit találjak Elõjelzõnek, ugyanis nálunk nem maradhat..
Télleg Sziszi!
Hétvégén ha megyünk, nem kell ajándékba egy kiskutya??
Vagy esetleg valamelyik szomszédba? Nem akarjuk ám Rátok tukmálni, félre ne értsd, csak megkérdeztem, hátha.
Szóval most Elõjelzõ került kicsit a központba, de higgyétek el, ha láttátok volna, Ti se tudtátok volna magára hagyni.
Nincs jelen
#11178 2009-10-13 20:33
- sziszi32
- Tag
Pasek, nagyon megtisztelsz a kérdéseddel, de nekünk kutyánk van épp elég az összes c... piréz kutyája nálunk parkol...
amúgy: krasznahorka büszke várát láttátok-é már (belülrõl)? Kassa már uncsi.
Nincs jelen
#11179 2009-10-13 20:52
- judy1981
- Tag
Jelentem, itt is qrva hideg lett reggelre. 6-kor felkeltem áldozni a porcelánnak, és amikor meghallottam, hogy "játszik" a szél a redõnnyel, kedvem támadt téli álmot aludni. Azt hittem nem tudok nehezebben kelni, mint eddig, de tévedtem. Rohadtul nem volt kedvem felébredni, és szembesülni a rideg idõjárással. Még a pocim is ellenkezik. Már elõvettem a görcsoldómat is. :( Tegnap még azt hittem, a múlt heti hajtás, de ezek szerint nem az volt az egyedüli bûnös. Érdekes, hogy a pocim elvileg rendben, és mégis ki tud cseszni velem az idõjárás. (Nem mintha ez lett volna az elsõ alkalom, csak bosszantó.)
Pasek: Elõjelzõrõl nincs kép?
Nincs jelen
#11180 2009-10-14 05:56
- zolcsi
- Tag
Sziszi jelentem én már jártam ott 3 éve.
Nincs jelen
#11181 2009-10-14 11:33
- CptBalu
- Tag
õõõ reggel olyan hideg volt, találkoztam egy jegesmedvével is... :lol:
Nincs jelen
#11182 2009-10-14 16:00
- sziszi32
- Tag
Zolcsi drága: ennek örülök. Remélem, tetszett. :D :D Jéghidegség van itt, befagyott az agyam. :(
Nincs jelen
#11183 2009-10-15 09:31
- judy1981
- Tag
Na mi van itt? Mindenki a takaró alatt van? Vagy fát vág, szenet lapátol, sétáltatja a jegesmedvéjét.... :D
Pocim tombol, de gondolom nem vagyok vele egyedül... :( Még jó, hogy a porcelán nem szólít meg többször a szokásosnál.
Nincs jelen
#11184 2009-10-15 12:32
- zolcsi
- Tag
Judy egyik sem.Én a nyárigumit cseréltettem le tegnap ma pedig mostunk és takarítottunk.Ma eldõlt jövõ héten már dolgozom a 6 hét kedden letelik akkor lesz az elsõ napom.
AFP eredmény rendben holnap uh-ra megyünk.Keddig élvezem a táppénz "örömeit".:D
Nincs jelen
#11185 2009-10-15 13:21
- én
- Tag
Drága kis betegeink: Melcsi, Nita, roor! Jelentkezzetek! Hogy vagytok? Gyógyulást, jobbulást! És rövid idõn belül térjetek vissza közénk!
Szerkesztette: én (2009-10-15 14:00)
Nincs jelen
#11186 2009-10-15 14:28
- Geo73
- Tag
Csatlakozom. Írjatok légyszíves, hogy mi van veletek!!!
Nincs jelen
#11187 2009-10-15 14:41
- Melcsi_
- Tag
Sziasztok!!!!
Véééégre itthon, ma hazaengedtek és végülis 1,5 órát kellett csak várnom a zárójelenésre!!!! Maga az ottlét maga volt a pokol. Ojt5én mentem be reggel...fél8kor még igencsak korai voltam, dokik sehol, ok leûltem a IV-es bel vizsgálójánál a padra....várakoztam...Hoztak közben az SBO-ról egy bácsit, betölták a szubintenzív szobába...várok, várok...egyszercsak bácsika egyszál pelenkában megjelenik elõttem az ajtóba...látom hogy le van szedálva, össze fog esni, fél méterre állt tõlem de nem mentem megfogni, vele estem volna én is....így hát bácsika elesett, branülje meg persze kipattant majdnem a táskámba, neki meg ott szépen fröcskölt a vére mindenhova, rám meg minden. Felszedték és sztem le is kötözték, nem tudom....de ezek a betegek sosem értik meg hogy nem kelhetnek fel....
10 óra magasságában megkaptam az ágyikóm...6 ágyas szoba a szubintenzív mellett....ok, mondom csak normálisak legyenek a szobatársak...oooo Rózsika néni....65 év körüli....dialízis stb várt rá....ha ébren van is horkol de amikor alszik....OMG!!!!!! Marika néni, 52 éves, hasnyálmirigy ygulladással feküdt be..... súlyos volt, évente 2 ilyen súlyos eset fordul meg a doki szerint a kórházban, gyomorszondája volt, úgy kapott orrán át tápszert...
Szóval õk megnehezítették hogy aludjak vagy bármi.....Marika ugyanis este TV-zett....vacsoracsata....barátok közt stb...amivel engem kikergetett a szobából fõleg h mellettem volt a TV, ráadásul volt h este éjfélkor is heti hetest vagy mit nézett mert nem tudott laudni, másokra tekintettel lenni....ugyanmár...
2. nap Kedd.....eseménymentes volt.....nem történt semmi....vagy legalábbis nem emlékszem. Ja de., kaptam nospa-s algopirynes infúziót mert görcsölgettem. Ja és voltam lent a bõrgyógyászat ambulancián....a pöttyök miatt a lábamon.....uhh olyan bunkó doki volt, hihetetlen!!! blöee...mondja h salazopyrintõl vannak mert mondtam h arra allergiás vok...mondtam h ember....máj. óta nem szedem és augban jöttek elõ a pöttyök...akkor mirõl beszélünk?? Felírt vmit, de a kezelõorvosom nem ismeri...így majd remélem háziorvosom okosabb lesz..
3. nap Szerda..uuuuuuuu, botrány, borzalmas volt. X-Prep 75 a múlté de nem értem miért?????? Sehol nem lehetett beszerezni, tényleg minden követ megmozgattam, még Nita is telefonálgatott nekem hátha tud szerezni de nem. Akkor maradt a Fleet.....UUUU nah nem is tudom hogy írjam le......borzalmas íze van!!!!!! Nem bírtam higítva meg egyszusszra se....kortyolgattam, közben koncentráltam ne jöjjön föl.....hát nem jött össze, kihánytam az egész addig bekortyolt fleet-et a reggelimmel együtt a szobában a mosdóba....Szegény nõvérkék megsajnáltak, kutyultak nekem langyos vízbe vmi édes cumót......mondták h egy húzásra....aha....mondtam h alig bírom vissza tartani a hányást....kortyolgattam máshogy nem ment.....alig telt el 10 perc a fél pohár édes-langyos vmi után már csapál hánytam.....asszem akkor kaptam egy branült a bal kezembe és kaptam a nospa-salgos infúziót na meg a sok B6 vitamint hogy abbahagyjam a hányást....Másnap volt a colonoscópia így muszáj volt h kitisztuljak...kaptam tablettá 3db, nem tudom milyen hashajtót...annyira nem hajtottak meg, hányinger megvolt továbbra is.....kaptam vagy 3 beöntést...no komment....tényleg megszenvedtem.....
okt8. Csüt. Kb du fél1körül szóltak h mehetek a fincsi vizsgálatra...kész voltam idegileg!!! Sírás kerülgetett!!!
Szóltam nekik hogy a hashajtókat kihánytam így nem bizti h kitisztultam a beöntések ellenére sem...Branülömbe adták a kábító szurit....ugye májusban egybõl kidõltem egy adagtól, most meg benyomták és ott mondtam nekik hogy "úristeeen, nem aludtam el neee áááá" Én úgy emlékeztem hogy végig ordítottam nyöszörögtem egészet na meg néztem a monitort.....szép vagyok belülrõl :D:D:D De asszisztens meg doki azt mondta hogy nem ordibáltam vizsgálat alatt...akkor max akartam csak nem ment :D
Vizsgálatnál tényleg nem voltam teljesen kitisztítva de azért sikerült a vizsgálat....engem igazolt, ez a dög még mindig aktív kedvében van......lett 2 csõ szövettanra, majd gondolom mint májusban 2 hét múlva kipostázzák az eredményt. Aztán persze asszisztens felöltöztetett és dugtak a tolószékbe, vissza a szobámba de mint májusban amint lefektettek, ugrottam ki ágyból és spuri WC-re....megint vér of course....mert jó dolog ám az eleve gyulladt beleket cseszegetni.
Du folyamán sztem detto kaptam 2 infúziót.
okt9. péntek... fájtam görcsölgettem, hasmars, infúzió....
szobatársak kezdtek idegeimre menni...
szombat....görcsök....de az a nap is eltelt...
vasárnap...már jobban éreztem magam....meg is voltam bizonyosodva hogy hétfõn hazamehetek, Nitának telefonba is ezt mondtam!!!
Vasárnap du durva volt....épp nagymamám meg anya húga voltak látogatóban....néztem ki a terasz ajtón meg az ablakon az égre mikor láttam hogy bácsi zuhan majd egy csattanás....röhantam kinyitni erkély ajtót kinéztem....sajnos jól láttam....ott feküdt a betonon....6. emeltrõl ugrott, ott is belgyógyászat van, talán kardiológia?! Öngyilkos lett, meghalt...baromi jó h látnom kellett....:( Ez voltaképpen meg is pecsételte a napom.....nem nagyon voltam kommunikatív és kicsit be is zárkóztam a magam kis világába az est hátralévõ részére....nem ment ki a fejembõl az a látvány h zuhan na meg amikor lenéztem a teraszról...
Ja és még vasárnap du megszabadíttattam magam a branülömtõl.... lévén hogy infúzió a lázlapomon ott volt h szükség esetén, de mondtam hogy kibírom a görcsöket.
12. Hétfõ.....ugyebár hazaengedésrõl álmodtam....fenéket, rámjött reggel egy nagyobb görcs....rohantam a porcellánhoz de nem volt más csak alvadt vér...amit Márti nõvér is megnézett, neki meg kötelessége volt szólni dokimnak, így maradtam és végre hétfõn elkezdtük a szteroidkezelést amiért amúgy péntek óta könyörögtem a dokiknak, hogy kezdjük már, essünk túl rajta mert akkor már 5. napja napi 4X2 500 mg Salofalkot kaptam és annyi volt mint halottnak a csók de erre õk is rájöttem a hétfõi vérzés meg görcs után.
Szóóóval hétfõn megkaptam az elsõ 32 mg-s medrolt meg gyomorvédõt, rózsaszín, Quamatel talán?! Nem tudom...
Mondta doki, hogy addig nem enged haza míg a székeltem végre nem lesz véres és min 50%-t a kajáimnak megeszem......mert ugye kb semmit nem ettem, nem ment..
Kedd, hehe várhatta hogy alkotok neki, de mint májusban tükrözés után vagy 1 hétig nem tudtam wc-re menni...szóval kedden is szépen medroloztam mellette Salofalk stb. Ja és végre hazaengedték Marikát is aki vitte végrea TV-jé úgyhogy nem kellett elszöknöm Barátok Közt elõl a kórház messzebb szegletébe.
Szerdán már bevettem pár csepp guttalaxot, ami ma reggelre megsegített és tádááá, iciripicire vér, nem vészes. Reggelimnek felét benyomtam, meg is mutattam dokinak, hogy megettem, betartom a megállapodásunkat és végre engedjen haza...és ITTHON vagyok!!!!! :))))
Szóval a vizsgálatok borzalmasak voltak, mármint a múlthét szerda a hashajtás....na meg csüt maga a vizsgálat...ááá
Nõvérkék oooh hát õk tündérek!!!!!! Sokuk emlékezett rám májusról, úgyhogy többszõr volt, hogy Ilonka is vitt ide-oda, laborba lekísértem, onkológiára, olyan helyekre ahova amúgy nem mehetnék. :) Ha este volt akkor este kísértem infúziókat be/kikötni meg gyógyszerek, meg ellenõrizni...Nagyon nagy arc Ilonka, Dia, Piroska, Marika, Demi meg a többi nõvérkék, ha õk nem lettek volna tuti becsavarodok, sokat mókáztunk hajnalban a nõvérszobában is.
Új kezelõorvosom lett, az aki tükrözött, jól szidta nekem az eddigi dokijaimat ugyanabból a kórházból hogy hogy lehetett így félrekezelni....így a szárnyai alá vett, jövõhét csütörtökön megyek hozzá kontrollra.
A doki aki egészhéten vizitelt meg vizsgált stb róla nem írok semmit:P Megadtam neki a weboldal címét....lehet hogy regisztrál és beleolvas, bár amennyire munkamániás és elfoglalt nem biztos. :P Nitának már meséltem róla. :):)
Nagyvonalakban ennyit, élvezem hogy itthon vagyok, bekapcsoltam a fûtést, iszonyat hideg lett a 2 hét alatt míg elvoltam.
Remélem Ti jól vagytok, faggattam Nitát kivel mizujs. :) Nita remélem már nem vagy lázas és jól vagy és köszi hogy tartottad bennem a lelket!!!!! Többieknek is nagy cupp meg köszi, hogy drukkoltatok értem!!!
Na én elköv 10 évben nem hagyom hogy colonoscopiára küldjenek!!! :D
Nincs jelen
#11188 2009-10-15 15:38
- én
- Tag
Melcsi! "Szép" kis élményeid voltak. Azért nem mondom, hogy irigykedem rád. És tudod mit, abban mindenkivel egyet tudsz érteni, hogy legalább 10 évig nem szeretnénk colonoscopiára menni! Ez a minimum! És drukkolok, hogy ez sikerüljön. Addig is pihizz otthon és semmiképp ne szaladj még el dolgozni!
Nincs jelen
#11189 2009-10-15 15:57
- aiolosz
- Tag
Melcsi_ írta:
"...Sziasztok!!!! Véééégre itthon, ma hazaengedtek és végülis 1,5 órát kellett csak várnom a zárójelenésre!!!!..."
Melcsi, egy az egyben olyan a stílusod és a hejesírásod(!) mint "Fülig Jiimmy"-nek a "Piszkos Fred a kapitány" címû opusban :D tudom, nem szándékos, mármint a "hejesírás" :D
Csak ezen nem tud az ember röhögni, hanem inkább sírna.. ;)
Jó, hogy már otthon vagy...pár nap és el is felejted az élményeidet...persze nem végleg, mert azért, az általad leírt "élmények", látensen, mély nyomokat hagynak az ember lelkében.
Amikor nagymama leszel és az unokáidnak meséled ezt a storyt, azok ezen jót fognak derülni...
Nincs jelen
#11190 2009-10-15 16:05
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Na most kb. 2 óra alatt mindent sikerült végigolvasnom.
Elõször is
Melcsi, baromi rossz lehetett, fõleg a repülõ bácsi, de a lényeg hogy végre otthon vagy!! Nagyon gyors javulást kívánok neked!
És mindenkinek aki beteg, megfázott, vagy bármi van!
Judy, ez nem semmi amit csináltál/csináltatok, biztos nagyon sok munkátok volt benne!
Pasek, a videó nagyonnn jóóó!! :D:D
Vica, remélem már a te állapotod is javul, és megéri a két hét távol kis családodtól!
Sziszi, olvastam Dani játékáról. Hát, tényleg tudnak durva dolgokat csinálni. Anno megbeszéltük az urammal, hogy mi majd nem veszünk a gyereknek zajos-hangos játékokat, mert azok idegesítõek. Ehhez képest bõõõven van neki, de megjegyzem, hogy mind ajándékba kapta innen-onnan!! Minap szobavisszapakolások közepette, mikor ajátékokat rakosgattam ki, megszámoltam, és ha minden elemes és zenélõs játékba lenne elem, összesen csak a gyereknek 46 ceruzaelemre és 6 kisceruzaelemre lenne szüksége. (meg is jegyezte az uram hogy nekem mennyi ráérõ idõm van)
Amúgy ablakcsere-festés rendrakás minden kész.Végre, már utáltam azt a rumlit. De azért az élet persze nem unalmas: a rohadt hidegben be akartunk fúteni, gázkazán nem indul. Hívtam a szerelõt, mondta milyen alkatrészt kell cserélni, és pénteken hozza. (múlt pénteken). Azóta nem jön, nem érem el, telefont nem veszi fel. Már gondoltam hogy hívok egy másikat, de mivan ha közben beállít mégis az elõzõ? Akkor melyiekt küldjem el?? Mit csináljak??
Gyerkõc 2 hétig taknyos volt és köhögött, vittem dokihoz, de semmi baja csak meghûlt, menjen oviba, mivel nincs lelete, nem lehet rá mit adni. Ez jó. Adtam neki kamillateát, de a doki mondta hogy lehet attól köhög, mert az allergizálhat!! Anno nekünk mindenre azt ajánlották. De végül is rendbe van már.
Nekem tegnapra elment a hangom, 2. napja csak tátogok (lehet a család nagy örömére??) más bajom nincs.
voltam 1 hete kontroll MR-en, fél 6-ra volt idõpontom, fél9-kor kerültem sorra, és 9-kor mikor kijöttem, mondták, jó lenne ha megvárnám a leletet, mert ez a doktornõ aki leletez olyan, hgoy szeret elbeszélgetni a betegekkel az eredményrõl. Kb. másfél órát kell rá várni. Hááát mondtam nekik várjon a fene, én megyek haza a gyerkemhez, majd bejövök érte. Nem örültek neki, de hát ne már este fél 11-ig ott üljek mert a dokinéninek beszélgethetnékje van!
Azóta még nem volt kedvem bemenni érte, holap viszem Bazsit szemészeti kontrollra, akkor beugrok érte.
Lisa, eset fog menni mail, ÍGÉREM!!!! (még nincs eredmény)
Hát hirtelen ennyi jut eszembe.
Puszi mindenkinek, további szép napokat.
Nincs jelen
#11191 2009-10-15 16:24
- Melcsi_
- Tag
Aiolosz tudok helyesen írni, csak félegépelek és nem olvasom vissza így nem írom át.
Ágica köszi. :)
Most felejtek asszem..:) ésírok egy levélkét az X-prep gyártóknak.....ill utánanézek mi volt a bibi vele hogy bevonták....Fleet-eseknek hogy az meg botrány :)
Nincs jelen
#11192 2009-10-15 17:30
- Geo73
- Tag
Melcsi, elismerésem ahogy végigvitted ezt az egészet! Jó, hogy egy megfelelõ orvoshoz kerültél, ez elég kardinális kérdés ennél a betegségnél!;) Próbáld meg kipihenni a testi-lelki megpróbáltatásokat.
Nincs jelen
#11193 2009-10-15 17:47
- roor
- Tag
Halika!
Jelentem egyenlõre aránylag békésen eldolgozgatok még ezzel a göthös náthával vagy mivel,de már az algopyrin-neocici bomba kezd kiütni,a holnapot még lehúzom,és utánna jól kialszom ezt a "tündibündi" szerencsétlenséget.:D
pá
Nincs jelen
#11194 2009-10-15 18:05
- zolcsi
- Tag
Szia Melcsi!
Jó hogy végre otthon vagy.Valóban a gyulladt beleket piszkálni nem egy jó dolog.Legközelebb próbáld meg az altatást kérni.Hidd el ilyen fiatalon 10 évig nem hagyják hogy ne tükröztesd magad.Az X-prepet tényleg bevonták?Az nekem is bevált.Legutóbb ugyan kaptam beöntést is mert a nõvér szerint nem pucol ki teljesen.Nekem jó volt.Amikor felét kihánytam akkor is kipucolt teljesen.A kórházban valami gáz vagy káz-bázi sót kaptam(nem tudom hogy kell leírni) ami szörnyû ízû volt.Tömény sós és keserû is egyben gyümölcslével volt javasolt bevenni.
Az öngyilkos pasas nagyon gáz.Az én kórházamban is kiugrott valaki de én akkor nem voltam ott szerencsére.Remélem a sok pozitív hsz segít megnyugodni.
Jobbulást kívánok és élvezd a "Barátok közt" nélküli életet.:D
Nincs jelen
#11195 2009-10-15 18:16
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Melcsi: minden elismerésem a tiéd! Ennyi borzalmat kibírtál! Hallottuk (olvastuk) ám nita által a rossz híreket, sokat gondoltam rád én is. Azért a barátok köztöt hogy nem tudtad megszeretni... ejnye-bejnye! :P Fülig Jimmy-re rá se ránts, az a fõ, hogy leírtál mindent, amit tudnunk kell rólad, tanulságként. :D :D :D Most már csak gyógyulgass! Mikor mész vissza dolgozni?
Ágica: én is számolgathatnám az elemeket, de nem érdemes, épp elég, hogy két-három játékban még bírják az elemek! :D Bazsi szeme jobban van?
Ha nincs hang, akkor legalább a kép beszéljen önmagáért! :P :P :P
Felség, és mindenki, akinek még tartozom: véges idõn belül írok, és bocsi, bocsi, bocsi! Az utóbbi napokban rendszeresen bealszom fél tizenegykor! Hajaj, azok a szép denevér-éjjelek, hol vannak már...! :D :D :D
Lisa-Pasek: holnap... jaj, de várom már!
Nincs jelen
#11196 2009-10-15 18:59
- Geo73
- Tag
Roor, jobbulást!!
Nincs jelen
#11197 2009-10-15 19:15
- Melcsi_
- Tag
Geo, én, Sziszi, Zolcsi, Ágica, aiolosz köszönöm!
Jó itthon, kipakoltam, kimostam mindent, eszegetek, betartom a diétát bár már csokit nagyon ennék, de még bírom nélküle.
Sajna X-prepet tényleg bevonták, 2 hónapja hiánycikk az összes kórházban és gyógyszertárban, nekem még volt májusban....mily szerencse. Tényleg jó volt, engem is kipucolt és ki se hánytam. :/
El se hiszem hogy végre a saját ágyikómban szundizhatok, most már jó meleg van a lakásban, felvettem mindenhol a fûtést.
Geo, Zolcsi Veletek mizujs???? Geo mûtét??? Most akkor tényleg nem is CU hanem Crohn? :/ Mit mondtak??
Zolcsi varratok, hasad? Család jól van?:)
Vica, örülök hogy te is túl vagy a wellness kórházas dolgon :P Remélem segített és jobban vagy.
Sziszi, mizu Dani betyárral? Utólagosan is boldog szülinapot Neki!
Roor takonypolcnak jobbulást :P:P Neocitrán valóban jó, csak a napi adagolást tartsd be, pont szó volt errõl a dokimmal a kórházban hogy sokaknak ez teszi tönkre a máját...ezek a szerek.
Nem volt alkalmam átmeneti kabátot hordanom....mert annyira fázom h a szövet kabim vettem elõ, gáz okt közepén már abban császkálni?:D de hát ha egyszerûen fázom....:)
puszi, osszátok el
Nincs jelen
#11198 2009-10-15 19:51
- Györgyina1
- Tag
Betegeknek jobbulást, egészségesebbeknek szép álmokat, ünnepeltnek meg sok-sok puszit.
Nincs jelen
#11199 2009-10-15 20:44
- roor
- Tag
Halika!
Köszönöm.:D
Neocici napi egy este lefekvés elõtt,így is kellemesen kába vagyok másnap.:D
pá
Nincs jelen
#11200 2009-10-15 20:44
- Geo73
- Tag
Melcsi, örülök, hogy mostmár otthon lábadozhatsz. Nálam (remélem) csak arról van szó, hogy az új gasztros doki, aki szuper jónak tûnik, ki akarja zárni, hogy nincs-e crohnom IS. A tünetek, és eddigi vizsgálatok nem utalnak rá, de biztos, ami biztos. Annak örülök, hogy ilyen alapos. okt. 28-án lesz egy MR enterografia, meg kért egy szerologiat is.
Ezeknek a leletek megléte után lesz meg a mûtéti idõpont, mert ez még befolyásolhatja, hogyan mûtenek.
Élvezd ki, hogy már otthon vagy, és gyógyulgass!! ;) Jó hétvégét!!
Nincs jelen