#951 2009-11-02 21:11
- ditke
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Hol az orrom kivül belül sebes,a fülem belül a számban afta,a nyakamon piros foltok kell még valami.Ha nem lennének ezek a tünetek már hiányérzetem lenne.Egy olyan napot szeretnék amikor minden rendben van.Vagy talán túl sokat kértem? :/
Nincs jelen
#952 2009-11-03 11:10
- remény30
- Tag
Sziasztok!
Már régen írtam,mert hál Istenek tünetmentes voltam 6 hónapig,de szeptember végén ismét fellángolt a gyulladás.18 éve vagyok colitises és ahogy az ember meg tud tanulni ezzel a betegséggel együtt élni megtanultam.Most olyan mértékben lehet begyulladva a belem hogy olyan fájdalmam van hogy a szülés hozzá kis macska.Bent feküdtem 5 napot a kórházban,mert óránként jártam a wc-re és hasmenésem volt meg annyi vér távozott el tõlem.A hasmenés meg a vér az már megszokott dolog,de az a fájdalom amig kijönn belõlem azok a dolgok szét szakad a belem a végbelem.Ilyen fájdalmam még nm volt,de ez még nem elég a fájdalom át megy a lábaimra is.Én a vécézés után alig bírok menni,de nem tudom megmondani hogy az izület vagy mi fáj a lábamban.Szokott lenni másnak is ilyen vagy ehhez hasonló fájdalma?
Nincs jelen
#953 2009-11-03 11:18
- Ede
- Tag
Kedves Remény. Én valamennyire emlékszem ilyesmire, és nagyon utáltam ezt az érzést, mert borzasztó. Amit leírtál, aszerint Neked még rosszabb módon jön ki. Amennyire én emlékszem, nekem inkább attól a borzasztó erõlködéstõl mintha elment volna az erõm és amiatt volt mindig olyan bizonytalan érzés otthagyni a csészét, ha érted, mire gondolok... Szóval legalább kis részben, de igen, én tapasztaltam ezt. És sokszor a combomban volt rossz érzés (fõleg, ha meg olyan helyen voltam, ahol nem ülhettem le, mert dzsuvás volt a mellékhelység).
Nincs jelen
#954 2009-11-04 01:09
- Gabor23
- Tag
Szia!
Én 2 hétig feküdtem kórházban, egy hete vagyok itthon. Iszonyatos lábfájással kerültem be. Olyan szinten szenvedtem, h férfi létemre nemegyszer elsírtam magam a fájdalomtól. Arra nem jöttek rá h mi okozza, ezért kb rá lett fogva a crohnomra. Azóta is orvosról orvosra járok, de nem tudják mi a bajom forrása. Ideg vagy izületi gyulladást emlegetnek. Elvileg a crohn is csinálhat ilyet, de azt kizártnak tartják h ilyen mértékû fájdalmat tudjon generálni. Olyan intenzív a fájdalom, h én sem tudom eldönteni izom,izület,csont fájdalom e... Sajnos nem vagy egyedül a problémáddal, bár gondolom ez nem nagyon vígasztal. Üdv.:G.
Nincs jelen
#955 2009-11-04 07:55
- Breki
- Tag
Nekem fojamatos a jobb hát,és mellkas fájdalom égetõ fájdalma,igaz nálam a csigolyakopást,és oseopenia-t igazoltak,pedig én sose szedtem szteroidot,így nem tudom mitõl lehet 33 évesen.
De olvastam,hogy a Crohn új kutatások szerint képes a csontokból kivonni bizonyos fehéreállományt,ami csontritkulást okoz.Most a prosztatámra kaptam Fromilid 500 gyulladáscsökkentõ antibiotikumot,és láss csodát,azóta nem fáj a hátam és a mellkasom...vagyis gyulladásos lehet az is.
A szemem azóta se javul sajnos,így elmentem neurologushoz is már,decemberben van idõpontom koponya MR-MR-A-ra,hátha okosabbak leszünk,mert azt mondta a doki az éleslátásért felelös résuzen van a gond.Ha az sem talál semmit,akkor marad a szövõdmény.Vagyis minden szövõdmény ami a nagy könyvben meg van irva nálam jelen van,szájpadlás,és sok egyéb helyen aftás gyuladások.Legalább beérné eggyel,de nem,támad a mocsok mindenhol.
Nincs jelen
#956 2009-11-04 19:43
- zolcsi
- Tag
Mellkasszorítás hátfájás(lapocka) és bordaközi izmok fájdalma volt e már valakinek crohn tünetként?Nekem 2-3 naponta elõjön de minden leletem ami ezzel kapcsolatos negatív(EKG,mellkas rtg.)Valami praktika lehet erre szerintetek?
Nincs jelen
#957 2009-11-05 09:43
- remény30
- Tag
Sziasztok!
Nekem is szokott mellkas szorító fájdalmam lenni,de én a tüdõmütétemnek a mellékhatásának gondolom.A lábfájásom wc-zés útán mindig iszonyatosan fáj,pénteken megyek a körzeti orvosomhoz háta tud valami okosat mondani.jõvõhéten megyek a belgyógyász orvosomhoz hátha õ mégtöbbet tud ezzel kapcsolatban.Nekem mikor kiderült ,hogy a tüdõmben van egy góc,akkor az orvosom azt írta a tüdõorvosomnak,hogy ez belefér a colitis u. serositises szövödményeibe.Kimütötték onnan ,de bármikor újból kialakulhat ezzel teljesen megnyugtatták az embert.Az orvostudomány mai állása szerint azt tudják hogy kialakult a betegség,de miért és mi lesz a következménye mellékhatása azt még sötét árnyék fedi. az egészet.Ez az én megláttásom mert én akár mikor választ akartam a kérdésemre sosem tudtak választ adni.Én sosem dohányoztam a környezetemben se,mégis tüdömmel van gond.Néha annyira nehéz ez az egész.
Nincs jelen
#958 2009-11-05 10:09
- Lucy
- Tag
Milyen goc volt a tudodben ? Mik voltak a tunetek , ha szabad erdeklodni es hogy jottek ra ?
Nincs jelen
#959 2009-11-05 11:25
- Ede
- Tag
Szia, Zoli! Nekem is volt ilyen, én mellhártyagyulladásra is gondoltam, de azt mondta a dokim meghallgatás után, hogy nem az. Elõfordul, hogy begyulladnak az izmok... ennyi. De ha ez Téged nem nyugtat meg, hallgattasd meg, mert úgy észreveszik, ha más. NEkem leginkább a kulcscsontomhoz közel volt ilyen....
Jobbulást!!!
Nincs jelen
#960 2009-11-05 11:50
- zolcsi
- Tag
Szia Ede !
Már minden ilyenen túl vagyok.Van aki szerint a fájdalomtûrõképességemmel van baj.A gondd csak az nem túl természetes az éjszaka közepén hajnali kettõkor beleáll a fájdalom és semmilyen testhelyzetváltozásra nem reagál.Egy vagy két szem algopyrin talán segít.Ekkor egy másfél órán belül elmúlik a fájdalom.Addig pedig szívom a fogam.
Nincs jelen
#961 2009-11-05 12:33
- Breki
- Tag
Nekem is állandó jelleggel van,jobb hát lapocka és gerinc közt,mellkas,gerinc is szokott még.
Amióta a fromilid 500-at szedem (antibiotikumos gyulladáscsökkentö)prosztatára,azóta nem fájt egyszer se...
Vagy még a borda közi idegek tudnak huncutkodni esetleg..
Csináltass egy gerinc rtg-t,vagy mr-t,és csontsürüség mérést,lehet a gerinceddel ban gond,a csigolyákkal és az okozza,sok oka lehet nagyon
Nincs jelen
#962 2009-11-05 14:42
- Ede
- Tag
Zoli, ez állati szar lehet... fõleg éjjel (legalábbis nekem éjjel sokkal nehezebb elviselni bármit, mint nappal...).
Breki, igen, ez a bordaközti idegek gyulladása, inkább ezt mondta nekem is, bocsánat, rosszul írtam....
Nincs jelen
#963 2009-11-05 14:53
- JenniDahlman
- Tag
Kedves Zolcsi!!
Jobbulást kívánok!!!:)
Nekem is volt régebben hasonló tünetem,igaz én konkrétan a mellemben éreztem,de mûszerekkel nem tudták kimutatni,dokim valami idegre gyanakodott,több hétig szedetett velem B komplex-et és nekem azóta nincs ilyen jellegû bajom.Állítólag az idegpályákat helyre rakja :) Nekem bejött :)
Próbáld ki,veszteni nem vesztesz vele,hátha bejön!
Üdv.:J.D.
Nincs jelen
#964 2009-11-05 18:13
- Breki
- Tag
Nálatok volt már olyan,régen imádtam a tejet nagyon sokat ittam,mostanában már nem(nem a betegség miatt)csak nem kivántam.multhéten ettem két kiflit megittam hozzá egy nagy bögre tejet,és sizonyat diszkonfortom lett,és hányingerem,vártam hátha enyhül,de nem.Utána ittam két nagy pohár vizet,meghányattam magam,és utána jobb volt.
Ezt nem nagyon tudom hova tenni,nem lehet epe?
Szerkesztette: Breki (2009-11-05 18:14)
Nincs jelen
#965 2009-11-05 18:36
- ditke
- Tag
Sziasztok!
Bizony roppant kellemetlen a dordaközi neuralgia,szorító mellkas ahogy olvasom soraitokat ez is kisérõjelenség lenne? B-vitaminokat szoktam szedni(MILGAMMA) bevált.Az epe is tud csúnya dolgokat produkálni,én már megszabadultam tõle.
Jobbulást mindenkinek:ditke:D
Nincs jelen
#966 2009-11-06 06:32
- zolcsi
- Tag
Köszi szépen mindenkinek!.:D
Nincs jelen
#967 2009-11-06 19:12
- pacsaji
- Tag
Nekem is volt már hasonló jellegû fájdalmam, de az én orvosom szerint a bordákhoz kapcsolódó izületes részek gyulladása okozta.
Mindenesetre nagyon éles és kellemetlen fájdalom szoko lenni, néhány napig tart, majd javul.
Nincs jelen
#968 2009-11-06 20:39
- ditke
- Tag
Szia pacsaji!
Ha gyulladás kaptál rá valamit? Vagy vised hõsiesen. :o
Üdvözöllek:ditke
Szerkesztette: ditke (2009-11-06 20:41)
Nincs jelen
#969 2009-11-07 22:59
- pacsaji
- Tag
Viseltem hõsiesen.
De a doktornõm tudja, hogy csak a legszélsõségesebb esetekben fanyalodok gyógyszerre azokon túl amivel a gasztrósok tömnek.
Nincs jelen
#970 2009-11-08 12:42
- ditke
- Tag
A fájdalom csillapítok fokozzák a fellángolást,ezért aztán nem szivesen adnak rá semmit. :o
Nincs jelen
#971 2009-11-08 15:35
- Breki
- Tag
Orvos válaszol rovatban ott van valahol,hogy milyen fájdalomcsillapítókat lehet szedni,csak nem találom...
Arra emlékszem h a cataflam kerülendõ.Azt hiszem algopirint-vagy aspirint ajánlott a doki,de majd tovább keresem
Nincs jelen
#972 2009-11-08 15:51
- Breki
- Tag
Megvan:
Kedves András! Nem szedhetõ non-szteroid gyulladásgátló: Voltaren, Cataflam, Diclofenac stb. Ajánlott Algopyrin, Panadol. Ezek voltak a fájdalomcsillapítók. Az antibiotikumok közül a fogorvosok szeretik a dalacint, a belek kevésbé, inkább Klion lehet a jó és bélbarát választás. Üdv MT
Nincs jelen
#973 2009-11-08 16:07
- ditke
- Tag
És ha még reflux is társul az alapbetegséghez. Erre mi a megoldás? :( ezeket a fájdalomcsillapítokat
tilos szedni!!!
Szerkesztette: ditke (2009-11-08 16:13)
Nincs jelen
#974 2009-11-08 16:52
- Breki
- Tag
Ezt Dr Molnár Tamás irta,csak tudja mit lehet és mit nem...
Refluxal csak annyit tudsz tenni,hogy savlekötöt szedsz,vagy megmütteted,attól függ mennyire laza a Cardia
Szerkesztette: Breki (2009-11-08 16:56)
Nincs jelen
#975 2009-11-08 17:29
- Etta
- Tag
Kedves Zolcsi!
Bordaközi idegfájdalmam nekem tavalyelõtt volt, colitises vagyok. Eszméletlen nagy fájdalmakkal és semmilyen fájdalomcsillapító nem csillapította, sokszor azt hittem, megfulladok, mert nem mertem lélegezni sem.
Milgamma drazsét (komplex B-vitamon tartalmú szer) és Milgamma injekciót kaptam rá + hetente egyszer B-12 vitamin injekciót. Ez a kúra tette aztán helyre a dolgokat, de hónapokba tellett, mire tudtam pl. tüsszenteni.
Kaptam még egy másik gyógyszert is, ami az idegekre hat, de annak nem emlékszem már a nevére, csak arra emlékszem, hogy epilepszia elleni szer, és egyéb hatásmechanizmusa által hatással van a bordaközi ideggyulladásra is. Megvan: Tegretol.
Fájdalomcsillapítónak Contramal-t szedtem illetve elviselhetetlen napokon Lidocain injekciók a lapockába....
Kegyetlen volt, állítólag lemerültek a B vitamin raktárok...
Együttérzésem.
Nincs jelen
#976 2009-11-09 04:35
- zolcsi
- Tag
Köszi mégegyszer mindenkinek.
Etta kedves valószínûleg igazad van nem sok vitamint ettem mostanában.Gyümölcsöt ugyan fogyasztok banánt, almát de ezekben a mai gyümölcsökben már nem sok a vitamin.Csütörtök óta nem volt panaszon és szedem a B komplexet.Nekem eddig az algopyrin bevált a fájdalom ellen.De tényleg elviselhetetlen fájdalommal bír, mégsem adnak rá semmit.Remélem ennyi elég volt neki nekem igen.
Nincs jelen
#977 2009-11-09 07:07
- Melcsi_
- Tag
Azért vigyázzatok a sok fájdalomcsillapítóval. Algopyrin igencsak rontja a vérképet, az ibuprofén gyógyszerek pl Advil Ultra meg elõsegíti a belek gyulladását... én csak nagyon nagy fájdalmakkor nyúlok bármihez is.
Örülök Zolcsi, hogy azért már jobban vagy, hallgass a többiekre és szedd tovább a B vitamint.
Nincs jelen
#978 2009-11-09 11:44
- Virigi
- Tag
Üdvözlök mindenkit!
Én rendszeres olvasója vagyok ennek a rovatnak, de még soha nem írtam. 5 éve vagyok colitises. Ez a fórum segített a kezdeti idõszakban feldolgozni a betegséget. Most én szeretnék segíteni.
Gyümölcsöt, tejet és tejterméket nem ehettem büntetlenül. Szörnyû fájdalmaim voltak, a hasam mint egy léggömb. A sav már a torkom marta, és nem tudtam mivel enyhíteni. Az interneten böngészve találtam rá a Hummel Mikrorostos Gélre. Mióta ezt szedem megszûnt a fenti problémám, azóta egyszer sem lobbant fel a betegség.
Ismerõseim között van Crohn beteg , és õ is hasonlót tapasztal. Ha valakit érdekel írjon, és küldök róla bõvebb ismertetõt, valamint a beszerzési helyet is megadom.
Jó egészséget mindenkinek!
Nincs jelen
#979 2009-11-09 16:02
- ditke
- Tag
Szia Melcsi !
Csak támogatni tudom a bölcs hozzászolásod, a B vitaminokkal kapcsolatban + a fájdalomcsillapítás gyógyszeres kitolását. :o
Üdv:ditke
Nincs jelen
#980 2009-11-09 18:30
- mercy70
- Tag
Az Algopyrin az a láz és fájdalom csillapító amit Crohn betegek nyugodtan szedhetnek.Nekem még a rossz közérzetet is helyre hozza.Fene bánja milyen a vérképem ha jól érzem magam.
Nincs jelen
#981 2009-11-10 17:19
- Marthuska
- Tag
Sziasztok! Nekem is az Algopyrin vált be. Láz- és fájdalomcsillapításra ezt szoktam szedni. Még a vesegörcsömre is ez használt a legjobban. Bár lehet akkor már kifelé mentem belõle!:) Mert a vesegörcs az olyan, amikor jelentkezik szinte meg sem tudsz mozdulni! Amikor már ereszt kicsit a fájdalom, akkor van lehetõség célba venni a gyógyszeres szekrényt. Na szóval két No-spa sem ért semmit, de az Algopyrin viszont enyhítette a fájdalmat. Bélbetegeknek még mindig ez a leginkább javasolt szer, mert nem támadja a belet.
Nincs jelen
#982 2009-11-10 22:08
- Melcsi_
- Tag
Hát igen ...én is No-spa-s Algopyrines infúziókat kaptam, használ.
Itthon no-spat szoktam bevenni.
Nincs jelen
#983 2009-11-15 10:46
- Katt
- Tag
Sziasztok!
Eleinte azt gondoltam, hogy nem hozakodok elõ kérdésemmel, mert úgy tûnt nem találok olyat, aki hasonló cipõben jár, de aztán elolvastam katica80 bemutatkozását...
Rajta kívül másnak is volt Crohn mellett hasnyálmirigy gyulladása?
Katica80! Neked mit mondtak, mitõl volt?
Nekem is volt (valószínûleg a crohn miatt) de azt senki nem tudta megmondani mitõl, és azt is mondták, hogy ilyet még nem láttak...
Ezek szerint létezik, nem csak nálam :)
Nincs jelen
#984 2009-11-16 12:55
- Tiara
- Tag
Sziasztok!
Én új regisztráló vagyok. Röviden annyit rólam, hogy ez év augusztusában diagnosztizálták a colitismemet, azóta salzopyrint szedek, napi 3x3-at. A tüneteim, ki tudja mikor kezdõdtek, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a hasmenésem egyre gyakoribb (eleinte csak napi 1-2, majd már kb egy korty víz után is), és már olyan régóta tart hogy arra sem emlékszem mikor kezdõdött. Persze az én hibám is hogy nem fordítottam rá kellõ figyelmet, egyszer-kétszer voltam házidokinál, kicsit vonogatta a vállát, majd felírt valamit, amitõl kicsit jobban lettem (valószínûleg nem lángoltam épp) aztán megint rosszabbul lettem. Persze már nem mertem dokihoz menni, mert beparáztattak a tükrözéssel, én meg hallani sem akartam róla (a nem megfelelõ felvilágosítás miatt). Aztán már mikor napjában 10-15x volt hasmenésem és fogytam 5-6kg-ot, már nem ettem szinte semmit (mert eleinte arra gyanakodtam hogy tán ételallergiám van, ezért szépen lassan kizártam mindent az étrendembõl) segítséget kértem és rokon orvos segítségével kivizsgáltak, diagnosztizáltak kb 1 hét alatt.
A gyógyszer szedése óta jól vagyok, csak vashiányt állapítottak meg. Szedek rá Maltofel fol -t, de vannak olyan tüneteim amiket nem tudok hova tenni. Ebben szeretném kérni a segítségeteket, tapasztalatok nyomán: szinte állandóan fáradt vagyok, nehezen ébredek, néha egész nap tompa és kóma vagyok. Ez régebb óta fenn áll, általában 21:30- 22-kor alszom, 6:30-kor kelek mégis úgy érzem magam szinte semmit sem aludtam. Valamint a hajam iszonyú mennyiségben hullik. Az egész lakást a hajam borítja be. Jó, kopaszodónak még most sem mondhatom magam, ami szerintem annak köszönhetõ hogy alapból rettentõ mennyiségû és vastagságú hajam volt.
Tanácstalan vagyok, hogy ezek a tünetek a nagy mennyiségû gyógyszer (napi 9 salzopyrin+ maltofel fol) vagy a betegség miatt van?
És mit lehet tenni lenne? Az egész napos alvás nem megoldható :)
Csak ámulok-bámulok mennyit tudtok a betegségetekrõl, a házidokim tanulhatna tõletek!
Adjatok tanácsot, légyszi ha tudtok.
Elõre is köszi!
Nincs jelen
#985 2009-11-16 13:25
- Melcsi_
- Tag
Hali Tiara!
Az, hogy folyton álmos és fáradt vagy, valamint hullik a hajad az betudható a vashiányodnak. Nálam is ez volt. Persze ha vas pótlás után sem normalizálódik nem árt dokihoz fordulni.
üdv.
Nincs jelen
#986 2009-11-16 16:55
- ditke
- Tag
Ahogy a vashiány normalizálódik, minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. :D
Nincs jelen
#987 2009-11-16 20:17
- katica80
- Tag
Sziasztok!
Szia Katt! Igazából nekem sem tudták megmondani,hogy miért volt a gyulladás,csak azt,hogy nem játék,de akkor még nem tudtam,hogy cronh beteg vagyok.Elõtte hat hétig hánytam,mindezt egy epemûtét után,éppen ezért 3 hétig voltam a sub.intenziven, napi 11 infúzióval. volt olyan,hogy mind a két karomban csepegett az akkor igenis "éltetõ" fájdalom,-láz,-gyulladás csökkentõ.plussz a vitaminok,kálium,kálcium,c-vitamin,magnézium,na meg 10 napig 0 diéta. nem sírom vissza... :)
neked régen volt?,mi váltotta ki? mióta vagy beteg?
Pusszancs! Kata
Nincs jelen
#988 2009-11-16 21:30
- Katt
- Tag
SZia Katica80, és köszi a választ!!!
Most nyáron (júniusban) volt mindez, én is 1 hónapig kórházban voltam, ebbõl 3 hét full koplalás...
Az a furcsa, hogy én nem hánytam, és miután nem ettem semmit a gyengeségen kívül nem volt vészes a helyzet. Mivel ebben az idõszakban 1-2 hetente nézték a vérképet, ezért gyorsan feltûnt az amiláz emelkedés.
Eleinte a Medrolra gyanakodtak, de a végén attól múlt el :) Csináltak autoimmun "tesztet" az negatív lett. Így az okot nem sikerült kideríteni.
Crohnom kb 2 éve van, ez a hasnyálnyavalya a 2. fellángolás közben jött ki.
Nincs jelen
#989 2009-11-17 05:59
- Frozina
- Tag
Katt! Nem szedsz imurant? Mintha azt olvastam volna, hogy okoztaht hashártyagyulladást is.
Nincs jelen
#990 2009-11-17 18:42
- Katt
- Tag
Nem szedek Imurant... Párszor volt róla szó, hogy belekezdünk, de eddig a kezelõorvosom nem tartotta indokoltnak. Pentasat és Medrolt szedtem, mindkettõt abbahagytam, elvileg ennek elégnek kellett volna lennie ha ezek okozzák. De nem javult, sõt....
Nincs jelen
#991 2009-11-19 16:59
- Marthuska
- Tag
Szia Katt!
Ez az amiláz nálam sincs mindig rendben. A legközelebbi vérképnél is kérik, ami sajnos még elég soká lesz. Volt, hogy a vizeletemben is magas volt az amiláz. A hasam elég sokat fáj köldök körül, bele- bele is szúrogat, attól félek megint szûkület!?
Nincs jelen
#992 2009-11-19 17:01
- Marthuska
- Tag
Katt! Hogy-hogy kórházba kell vonulnod? Mielõbbi jobbulást kívánok Neked!
Nincs jelen
#993 2009-11-19 20:20
- Katt
- Tag
Jó helyen (topikban) vagyunk, mert a hasnyálmirigy miatt.
A mai vérvételen megint emelkedett az amiláz és lipáz, és a tüneteim is a múltkori hasnyálmirigy-mizéria elõttire hasonlítanak.
A crohnos tünetek kellemetlenek, de azok soha nem okoztak akkora bosszúságot, mint ez...
Remélem lesz valami ötletük az orvosoknak az okokat illetõen.
Nincs jelen
#994 2009-11-19 20:30
- katica80
- Tag
Szia Katt!
Remélem hamar rendbe jössz!!!
Én is hétfõn megyek a gasztrodokihoz,mert valahogy nemhogy jobban lennék.... egyre rosszabb. Mindenem fáj, és nem hatnak a bogyik sem. Neked milyen tüneteid vannak?
Nincs jelen
#995 2009-11-19 20:44
- Marthuska
- Tag
Szia Katt!
Mennyire magas nálad az amiláz? Mennyinek kell lennie ahhoz, hogy ilyen gondot okozzon?
Kívánom, hogy mielõbb jobban legyél!
Nincs jelen
#996 2009-11-19 21:30
- Marthuska
- Tag
Katica80!
Majd írd meg légy szíves, a hétfõi fejleményeket.
Sok erõt, kitartást kívánok, és mielõbbi jobbulást Neked is!
Nincs jelen
#997 2009-11-20 14:53
- Katt
- Tag
Amikor igazán magas volt az amiláz, akkor 2000 felett volt. Hát nekem 3 helyen is szoktak vért venni, és mindenhol más a referenciaérték (20-200 vagy 28-100 között). Így elvileg a 300-400 is sok, de azzal nem nagyon foglalkozott a dokim. 500 felett már vannak tünetek (hányinger, hasmenés, rossz közérzet, gyengeség). Elvileg hánynom is "kellene" de azt soha nem szoktam.
Úgy tûnik most még nem vészes a dolog, ezért remélem hamarosan újra otthon...
Most van véres széklet hasmenés is, de a hasnyálmirigy-gyulladás miatt fent szokott fájni a hasam.
Nincs jelen
#998 2009-11-20 18:59
- Marthuska
- Tag
Szia Katt! Remélem, hamarosan hazamehetsz, és ez most nem lesz annyira komoly, mint a múltkori.
Most akkor szteroidot is kapsz, vagy a hasnyálmirigy miatt tilos? Milyen gyógyszereket kell szedned, illetve milyen infúziós kezelést kapsz?
Nincs jelen
#999 2009-11-21 17:04
- Katt
- Tag
Most nem szedek semmit. A Salofalkot is abba kellett hagynom, mert lehet, hogy az váltotta ki. Mivel most nem olyan súlyos a dolog egyelõre nem kapok gyógyszert rá. Nem ehetek, viszont ihatok, és ha lejjebb megy az amiláz kekszezhetek majd... Ha pedig huzamosabb ideig nem megy le, akkor gondolom infúziót kapok majd (Kabivent).
Nincs jelen
#1000 2009-11-21 17:28
- Marthuska
- Tag
Szia Katt! Köszönöm a választ! Remélem mielõbb lejjebb megy az amiláz szint, és nemcsak ihatsz, hanem legalább ehetsz valamit.
Sejtettem, hogy most a bélre nem adnak semmit.
Mielõbbi jobbulást kívánok!
Szerkesztette: Marthuska (2009-11-21 17:30)
Nincs jelen