#501 2009-11-05 17:11

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Zolee ne add fel,én is Január óta megyek és taposom az utat,megjártam már maszekot,profeszort,és mostanra találtam meg azt,aki végre hajlandó volt ujratükrözni,és szövetmintákat venni.Érdekes az elsõ gasztrós nem látta az ileum nál az enyhe gyulladt fekélyeket...pedig õ a papir szerint 10cm-t nézett át,ez meg csak 5-öt,mégis látta...és esküszöm nem idõsebb a doki nálam,elõször amikor megláttam,azt hittem ápoló.
Szal menj,és ne add fel.

Nincs jelen

#502 2009-11-05 17:48

evicu
Tag

Sa-ni és Mindenki!
Igen mindketten betegek vagyunk, de a lányomnak idõnként vér is van a székletében, megfigyeltem, hogy fõleg iskolakezdéskor (nem is csodálom, akkora a követelmény, és sajnos õ olyan mint én, maximalista...), na meg akkor, ha megpróbáljuk elhagyni a Salofalk klizmát- már 3 éve adom neki minden este, és félek, hogy tönkreteszi a végbélzáróizmot-, de jobbat nem tudnak. Vele voltam már Biolaborban, az kb. másfél évig használt neki. Az azért tetszett, mert nem kellett semmit "megennie".Mindenféle természetgyógyásznál voltunk már, de nem nagyon merem beadni neki a bogyókat, mert nem tudom, nem lesz -e rosszabb.
Én meg egyik nap jobban vagyok, másik nap meg ugyanattól a kajától rosszabbul, már nem nagyon tudom, hogy mit egyek, mert mindentõl görcsöl a hasam. Felvetettem a dokinak, hogy talán valami ételallergia, vagy lisztérzékenység, de azt mondta mindenféle vizsgálat nélkül, hogy " ÁÁÁÁ, nem hinném " , és ezzel el volt intézve. Kezd elegem lenni minden orvosból, már 3 éve így megy ez. Most újra gyomortükrözést akar - 1 évvel ezelõtt voltam, akkor csak erõsebb savtermelõdést látott - nem hiszem, hogy azóta változott valami. Totál el vagyok keseredve, így nem lehet élni és dolgozni!

Nincs jelen

#503 2009-11-05 18:11

Marthuska
Tag

Szia Evicu! Ha a gyomortükrözést mindenképp javasolja az orvosod, akkor most említsd meg neki az esetleges gluténérzékenységgel kapcsolatos aggodalmaidat. A gyomortükrözés jó alkalom arra, hogy pici mintát vegyen a bélbõl. A mintát elküldik vizsgálatra, ez a legbiztosabb módja annak, hogy kiderítsék nem vagy-e "lisztérzékeny".

Nincs jelen

#504 2009-11-05 19:31

evicu
Tag

Köszi Marthuska! Majd megemlítem a dokinak, hátha akkor hajlandó lesz mintát venni.

Nincs jelen

#505 2009-11-05 20:12

Sa-ni
Tag

Zoli, ezért javasoltam a magánorvost, talán valahogy mégis próbálj rá félretenni, ott azért nem egy hónap (bár most már annyira tele vannak õk is az sztk-s viszonyok miatt, hogy van, ahol már ott is egy hónap...rá kell kérdezni, mert van, aki meg úgy csinálja, hogy x idõben rendel, és amíg van beteg, addig ott marad, este 9-ig is.)

...Azon gondolkoztam, hogy még ha - bár ebben nem hiszek - valamilyen formában létezik is a pszichoszomatikus betegség, akkor is:
1. az orvosoknak nem ilyen lekezelõn kéne elõadni a VÉLEMÉNYÜKET (és nem tényt), megalázni vele a beteget, mint most szegény Zolit is, aki már attól lett ideges és depressziós, hogy azt mondták neki, attól van a  betegsége... (Fel a fejjel, én tudom, hogy Neked se attól van! Azért fogják Rád, mert az nem fekszik nekik, hogy õk, a félistenek bevallják, hogy f.ngjuk sincs, mi bajod!!!!)
2. értelmes módszert ajánlani, hogy na ha már szerintük ez van, a beteg mit tegyen. Jelenleg ilyen nem
létezik.
Nyugodtan beszélj az ezzel kapcsolatos érzéseidrõl, remélem, senki nem fog leosztani. Én is sokszor éreztem ezt a "felkötöm magam"-érzést, csak nem mindig mertem itt leírni. Az SCD diéta óta sokkal kevesebbet jött elõ, szinte soha, érthetõ módon, mert javultam. Csak most szombat óta nem tudom mi a f.sz van, mert olyan, mintha nem is diétáznék, és most már megint az õrület kerülget, hogy MIÉRT és innentõl kezdve mit csináljak?????

Breki: és a vodkában mi van? :D:D:D

Évicu: szerintem is nézesd meg, hogy nem vagy-e lisztérzékeny.

Nincs jelen

#506 2009-11-05 20:22

Breki
Tag

A vodka kiirtja a baktériumokat,ha vizet iszol,tehát utána mindig huzz le egy felest :D

Nincs jelen

#507 2009-11-05 20:36

Lucy
Tag

Igaz, fel a fejjel, igyatok egy kis vodkat vagy palinkat, komolyan mondom jot tesz !
Aki nem javul a gyogyszerekkel, az vagjon bele az SCD-be !
Vesziteni valo nincs, ha par napon belul meg javul, akkor ezutan mar csak felfele megy a lepcson.
Sa-ni: nem olvasgatsz SCD-s kulfoldi forumokat, ahol esetleg tapasztalatot cserelnek akik csinaljak ???
Biztos van vmi, amire nem jol reagal a szervezeted, ilyenkor vissza kellene lepni !
Ja, es kezd el vmi jo probiotikumot !!! - ez sokat lok a dolgon.

Nincs jelen

#508 2009-11-05 21:09

Breki
Tag

Én komolyan azt csináltam régen amikor influenzás lettem,elmentem és ittam a legerösebb töményeket,2 nap mulva semmi bajom nem volt,de ne szokjatok rá azért :D
Sa-ni börgyógyászaton kérj labort allergia tesztre,ott megnézik az alapokat,lehet az is közrejátszik h valamit nem bir a gyomor

Nincs jelen

#509 2009-11-05 21:31

Sa-ni
Tag

Breki, már voltam ilyenen, negatív lett... Azért is kérdezem, hogy érdemes lenne-e még nekem a Food Detectort. Bár a bõrgyógyászaton az ételallergiát mérik, a food detector meg az étel intoleranciát.

Vodka és társai - Hát ha jól vagyok és sikerül elmennem a társasággal, becsúszik ez-az. Rontani nem ront, viszont kib..szott jó érzés elfelejteni, miben vagyok, és mivel a többiek 99 százaléka nem tudja, mi van, úgy viszonyulnak hozzám, mintha minden oké lenne, és addig a pár órahosszáig én is elhiszem, hogy rendben az életem, semmi nem akadályoz... Ha visszaromlottam és éjjel mégis levonszoltam magam, hát volt, hogy bánatomban jól szétcsaptam magam.... Na ez már nem jó, de az alap kedélyes iszogatás igen. De annak, aki egészséges korában nem ivott soha, én se ajánlom az iszogatást!

"Ezután csak felfelé megy a lépcsõn" - hát ez sajnos nem mindig igaz, én szeptember óta és most szombat óta lefelé megyek. Próbáltam olyan oldalt keresni, ahol tanácsot adnak, de nem találtam ilyet. Csak egyet ahol fizetni kell, jó, ez nem baj, de telefonon adnak tanácsot, amit szintén nekem kell fizetni, az meg már nem fér bele, Amerikába telefonálni ... Jaj bárcsak élne még Gottschall, azt írják róla, minden hozzá fordulónak szívesen segített, mert olyan jellem volt!......... :(:(:( Itt nincs kihez mennem, nekem kéne elmagyaráznom, mi ez..........

Szerkesztette: Sa-ni (2009-11-05 21:34)

Nincs jelen

#510 2009-11-06 11:20

Zolee25
Tag

Hello bello
Megvan az idõpontom November 30 ra gastrora.Addig tok várni már remélem hosszas beszélgetés után végre kiderül mi a fene bajom van.És ahozz a dokinõhöz kerültem aki megtükrözött.Gondoltam már arra is hogy csinálok egy béltisztitást hátha idõlegesn jobban leszek egy pár napra.Megprobálom bajom nem lehet belõle .
Kis keserüsõ aztán jonapot.Belehalni nem fogok de téleg hátha segit ha kiürülnek a beleim.Bizom a megkönnyebülésben remélem összejön.
Köszönöm amugy a támogatást aszthiszem jo kis barátokra leltem itt.:)

Nincs jelen

#511 2009-11-06 11:39

Marthuska
Tag

Szia Zolee25! Örülök, hogy legalább már idõpontod van! Csak kitartás!

Nincs jelen

#512 2009-11-06 11:40

Sa-ni
Tag

Zoli, remélem, még nem késõ, én errõl lebeszélnélek! A béltisztítás mocskos sz.r dolog (vizsgálatok elõtt volt szerencsém kipróbálni, úgy fájt, ahogy a végén már a forró víz kis mennyiségekben, nem ám egyszerre, görcsölve jött belõlem éjszakába nyúlóan kínzott, hogy már bõgtem), és ha bélgyulladásod van (ugye ezt még nem lehet tudni), akkor inkább árt, mint használ! Meg a másik, hogy én is ebben bíztam, hogy hátha legalább egy pár napig jobban leszek utána, és nem így lett! Amint megint ettem, megint kínkeservesen, elhúzódóan sok alkalommal, görcsök közepette ürült. Ez csak egy ilyen természetgyógyászati ideológia, hogy a "tisztítás" mindent megold! Hát hallod ha ez így lenne, én már egészséges lennék, mint a makk!
Sajnos ezt a rohadt kiürítetlenséget a hashajtás nem oldja meg, csak szarabb lesz tõle! Én is próbáltam hashajtót, hasfogót ez ellen a bekategorizálhatatlan undorító valami ellen! (ugye gyakorlatilag hasmenés és székrekedés egyszerre, hasmenés, mert többször kell menni, székrekedés, mert nem pucolódsz ki, és mindez egész nap, hurrá) Mert én is azt hittem, hogy na a hashajtó az majd jól kipucol! Na hát nem! ROSSZABB lett! Ahogyan a hasFOGÓtól is rosszabb lett!

Szerkesztette: Sa-ni (2009-11-06 11:44)

Nincs jelen

#513 2009-11-06 11:47

Marthuska
Tag

Jaja! Nem kell a belet feleslegesen kínozni! Majd ráérsz a béltükrözés elõtt hashajtózni. Tényleg, amíg nem tudod a tüneteid okát, addig nem szabad kísérletezni.

Nincs jelen

#514 2009-11-06 12:10

Zolee25
Tag

ok rendben van bizom bennetek a tapasztaltság nagy kincs és sokat ér.szal megtartom szavatok és igy teszek.
Egyébként elég jol vagyok ma csakvan egy olyan iszonyat viszkeés belük a köldököm körül,ami cseppet sem fáj csak monumentálisan és hallmozotan kelemtlen,ugy feszengek mint akit seggbe löttek söréttel,és az a para hogy nem tok semmit csinálni vele iszonyat kelemetlen,volt már ilyen érzésetek?
Szó szerint mintha a belsõ szerveim csiklandoznának borzasztó.....
Am még egy kérdés, friss labort házidokimtól kérjek majd,vagy ott is elvégeztethetik a laboros témákat?

Nincs jelen

#515 2009-11-06 12:47

Sa-ni
Tag

Szerintem a házidokitól kérj friss labort. Fene tudja, a gasztrón mennyire körültekintõek.
Hashajtás helyett egyél könnyebb ételeket, kenyeret, krumplit meg ilyesmit ne, mert azok nagyon "töltik", gázosítják, puffasztják a beleket. Próbálj inkább tojást (ne túl olajosat), sovány húst (pl. csirkemellet, natúran megsütve), és óvatosan!!! reszelt vagy sült almát, megpucolva. Nekem amúgy az alma nagyon jó szokott lenni, ha nagyritkán kimondottan a gyomrom fáj.
Ez a köldök környéki viszketés számomra ismeretlen érzés, úgyhogy nem tudom, mitõl van. Nekem a sok és sokáig tartó wc-re menés a gond, és néha az alhasam bal oldalt szokott fájni, de nem iszonyatosan, önmagában azzal meglennék.

Nincs jelen

#516 2009-11-07 21:30

Szabóné
Tag

Sziasztok!

Sa-ni érdekes amit írtál Én nem adtam fel! Csak, azzal hogy megpróbálok együtt élni vele, nem leszek teljesen depressziós Sokszor kérdezik tõlem mi a tünete a bajomnak: és amikor az mondom mindig hasmenésem van, akkor elszörnyülködnek. Ha nem fogadom el ezt a dolgot, akkor még magamat is utálni fogom, mert  a szervezetem tök önfejûen ellenem fordult. DE ha nem hasmenésem van akkor székrekedés és akkor az sokkal rosszabb.

Zolee25: Ne méregteleníts! Inkább igyál kamilla teát üresen és langyosan. Egy kicsit megnyugtatja a beleket. A kamillának általános gyulladáscsökkentõ hatása van, nem csodaszer de segít. Szerintem nem is rossz ízû. Kitartást vigyázz magadra, és tényleg ne egyél semmi szénhidrátot, mert az plusz még irritálja a belsõt. Inkább kezd el Te is az SCD-t. És aztán bátorság, a dokiig!

Bereki: A vodka tényleg jó!

Evuci: Kitartást Nektek is! Ne ad fel. Legyél egy kicsit erõszakosabb! Saját magunkért kell megküzdeni. Nekem a tejallergiás tesztre mondták, hogy 5000 ft. Mondtam jó, akkor nem eszem, iszom tejet. Aztán szépen kb. 1 hónap után iszom egy pohárral ha rosszul vagyok akkor allergiás vagyok. Persze rosszul voltam töle, szóval valószínû. Ezért kerülöm a tejet. Probáld meg,  hogy nem eszel semmi liszteset, nagyon nehéz, de jobban leszel! És igen, ahogyan Sa-ni is írta, a diétás táplálkozás drága, de hosszú távon megéri!

Sziasztok!

Nincs jelen

#517 2009-11-08 13:59

Sa-ni
Tag

Na hát az igaz, hogy ha minden percben arra gondolsz, hogy milyen kilátástalan, és ma már megint nem javult, stb. akkor rövidtávon be lehet dilizni...  Én most meglehetõsen padlót fogtam, mert múlt szombat óta olyan, mintha nem is diétáznék. Volt közben egy menzesz, de most nem görcsölt annyira, csak egy tasak flectort vettem be összesen (máskor 3-at szoktam) és már el is múlt. A napi xxx wc egész nap, az meg nem...........

Nincs jelen

#518 2009-11-08 15:54

Lucy
Tag

Sa-ni: probiotikum ???

Nincs jelen

#519 2009-11-08 16:07

Sa-ni
Tag

Visszaírt a doktor, de nem rendeltem, mert akkor azt hittem h tejallergiás vagyok, és nem mertem rendelni, mert a honlapon azt találtam, hogy az a prob. tejszármazékból készül... Amúgy is vonakodva adok ki erre ennyi pénzt, mert a probiotikum soha semennyit nem javított rajtam... Gondolod, hogy a Bio-kult más?

Nincs jelen

#520 2009-11-08 20:13

Lucy
Tag

Sa-ni: nem tudom, en eddig nem probaltam, de sok jot hallottam rola.
Nekem a PRO-GASTRO nagyon bejott.
Most meg rendeltem kulfoldrol egy nagyon dragat VSL3# de ez vmi nagyagyu, a belbetegeknek allitolag.
Meg nem jott meg !

Nincs jelen

#521 2009-11-09 13:28

Sa-ni
Tag

Nekem meg nem jött be a pro-gastro, irdatlan mennyiséget benyomtam az évek során... :S Abban is, és ebben is, amit most írtál, kukoricakeményítõ van. És nem értem, mivel jobb ez, mint a többi.
Abban a lidl-sben, amit a probiotikum topikban írt Gigi, abban meg CUKOR van, eszem megáll - hogy tudnak "natúr" feliratú probiotikus italba cukrot rakni, normálisak?!
Tényleg nem találok olyan probiotikumot, amiben nincs tejszármazék, fruktooligoszacharid és kukoricakeményítõ. Normaflore, OK, szintén semmit nem ér, mintha nem szedném.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-11-09 13:30)

Nincs jelen

#522 2009-11-11 17:44

Zolee25
Tag

Sziasztok
Ismét a sürgõsségin kötöttem ki.De most ugy kisértek át mert magamtól nem tudtam volna menni.
Megcsinálták vért vizeletvizsgálatot,szokásos fizikai vizsgálatot,majd felnyultak a seggembe kézzel,kiültettek,és közölték várjam meg az eredményt.Ugy fájt a hasam moccanni sem tudtam,elötte kaptam egy jo nagy adag Nospa-Algopyrin injekciot persze nem lettem jobban.Meglett az eredmény,közölték hogy minden eredményem normális.
Nah ilyenkor mi van?
Ez már a második hogy sürgösségire utaltak,és egy vérvizsgálaton kivül semmit sem csináltak.És hozzáteszem hogy ez tegnap elõtt volt és most sem vagyok jobban......és még 3 hét gastro dokiig......
Komolyan nem birom már mértnem mond senki semmit elegem van.
Igy sem élni sem dolgozni nem lehet....vagyis nem lehetett mert az állpotom miatt közölték hogy köszönjük gyógyulgasson,és ha jobban lesz keressen uj  munkahelyet.
Ugyhogy melom az már nincs....
Télleg nem birom már sokáig.
Igy jár aki sokat jár orvoshoz ÉS TÉLLEG BETEG!
Valami nagy baj van nálam érzem csak még magamnak sem merem bevallani,ne legyen igazam de érzem hogy igy lesz.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-11 17:54)

Nincs jelen

#523 2009-11-11 19:00

Breki
Tag

Menj el a körzetihez,és sürgösségivel utaljon a gastrora.
Ha meg magán uton mész,akkor mondd el neki ugyanezt amit ide leirtál

Nincs jelen

#524 2009-11-12 00:16

Sa-ni
Tag

"közölték hogy köszönjük gyógyulgasson, és ha jobban lesz keressen uj  munkahelyet." - - dettó ugyanez volt..... Nagyon sajnálom, hogy Veled is ez lett.... :( Írtad, hogy messze lakik a családod, de ugye azért valamennyire számíthatsz rájuk? Ilyenkor az ember már nem gondolhat arra, hogy szégyen, stb. Én nem is tudom, édesanyám segítsége nélkül mihez kezdtem volna.... Persze hogy szar a dependens állapot, az ember nem erre vágyik huszon-x évesen, meg a szülõnek se kell annyira ilyenkor már plusz teher, na de az ha nem tudod mibõl élsz meg holnap és kilátástalan beteg vagy, rettenetes........ Még jó hogy gyerekem nincs (ha így maradok, nem is lesz), így is szörnyû, hogy mennyi mindennek nem tudok megfelelni ebben a kib...tt állapotban. Tényleg hova menjen így az ember dolgozni? Majd biztos tolerálni fogják a napi 5-10 alkalom hosszas kint tartózkodást, meg a rossz közérzet miatti munkaszínvonal csökkenést, aha, persze. És igazuk is van, nem is vágyom ere, hogy tolerálják, arra vágyok, hogy ne így legyek és tudjam csinálni a dolgokat rendesen! ... Keress Zoli Te is valami otthoni munkát, amíg nem lesz jobb... De õszintén remélem, hogy van, aki melletted áll ebben a nehéz idõszakban. Tudod én még hiszek benne, hogy ez csak egy idõszak, és el fog múlni, és nem kell így leélni egyikünknek sem az életét. A dianózistól ne félj! Ha valami kézzelfogható, arra van gyógyszer - crohnos ismerõsöm is van olyan, aki gyógyszerrel 10 éve éli világát (és remélem, ez így is marad) Ha Neked se mondanak semmit, akkor meg próbálsz majd Te is diétázni, valami megoldás csak van, lennie kell... Az orvoshoz meg próbálj bejutni valahogy... ismeretséged nincs esetleg? Nekem egyszer úgy sikerült (ismerõs ismerõse stb.) bár majdnem leütött a többi beteg a váróban és a legrosszabb, hogy semmire nem mentem azzal, hogy megbántottam mások jogos igazságérzetét, mert az orvos nem segített...

Nincs jelen

#525 2009-11-12 10:01

Szabóné
Tag

Sziasztok!

Zoli igaza van a többieknek próbálj meg sürgõsségivel átjutni a gasztrora. Mert ezt tényleg nem lehet bírni Engem is kirúgtak annak idején amikor betegen visszamentem dolgozni, ráadásul próbaidõs voltam és a kedves fõnököm miatt lettem beteg. Nálam egyértelmûen a stressz hozta ki.

Vagy írod, hogy a szüleid máshol laknak nem tudsz hazamenni és ott biztosan jobban ismered az orvosakat talán tudnak segíteni. Ahol én lakom Bicskén van egy egészségügyi központ, ha valaki nagyon rosszul van az asszisztensnõ kíséri át a megfelelõ szakrendelõbe, akár még tolókocsit is hoznak. Én kétszer a sebészeten kötöttem ki és utána a kórházban. Nem tud a doki téged is azonnal átküldeni a szakrendelésre?

És egyébként próbáld meg hogy nagyon keveset eszel inkább iszol. Én 2-szer voltam kórházban vakbél gyanúval, egyszer otthon hevertem ki. De mostmár tudom, hogy mind a 3 alkalommal egy erõs gyulladásom volt. A kórházban infúziót kaptam, emiatt nem nagyon tudtam felkelni és semmit sem ehettem. Az egyik sebész rájöt t mi a lehet a bajom (vagyis nem vakbél) és azt mondta, hogy ilyenkor a legjobb ha a gyomrot és a bélrendszert nem terheljük, hanem hagyjuk pihenni. Próbáld meg ha kibírod, hogy nagyon keveset eszel és leginkább scd-s kajákat, mert azok nem irritálják a belsõdet. Igyál amennyit csak tudsz és pépesítsél  mindent, mert az is kimélõ.

Kitartást neked, együtt érzünk veled!

Nincs jelen

#526 2009-11-12 10:39

Sa-ni
Tag

De nem azt írta Zoli, hogy eleve sürgõsségi beutalója volt? :( A francba bele... Komolyan felhúztam magam azon, amit Zolival csinálnak... Nálunk úgy van, hogy elõször idõpontot akarnak adni, de ha lobogtatod a papírt, hogy sürgõsségi, és eleget cirkuszolsz - ez nagyon fontos-, mindenki utálni fog (orvosi személyzetet is beleértve), de kivárhatod a sort (fél nap) Undorító, hogy extra balhésnak kell lenni, hogy bejuss - most ha valakinek nincs akkora szája, az forduljon fel otthon, vagy hogy gondolják? ...Na lényeg a lényeg, valamit próbálj meg...

Próbáltam én is, hogy keveset eszek, csak reggel ettem, nekem az egyik orvosom régebben azt mondta, hogy attól nem leszek jobban, és igaza lett, bár nem értem, hogy akkor hogy van ez... az egy dolog, hogy akkor aztán tényleg semmit nem tudtam csinálni, de hogy másnap ugyanúgy többször, keservesen mentem wc-re, az is igaz...
Pépesítés dettó, nekem nem változtatott, de ha Zolinak a gyomrával is baja van, lehet, hogy jót tesz (Zoli, van turmixod?)

...Írjál, mert aggódok ám, hogy hülyeséget csinálsz, tudom, hogy megfordul ilyenkor az ember fejében...

Nincs jelen

#527 2009-11-12 10:48

Zolee25
Tag

Nagyonszépen köszönöm a támogatást és a megértést.a gyomrommal nincs baj elvileg,bár már ezt sem tom.
Holnapig csak kibirom megpróbálom valahogy sürgösségileg  dokim hátha megoldodik..Ha nem akkor már tanácstalan vagyok.
Egyébként én világ életemben itt éltem,a család költözött én maradtam.És mi van ha nem is a beleimmel van probléma hanem a hasnyálmirigyemmel?
Mert annak is hasonloak a tünetei ha már nagyon elõreheladott a gyulladás vagy a rák.De akkor már kimuttaák volna ha eddig 2 szer vettek vért nem?vagy az UH-on,bár a leleten nem is szerepel hogy vizsgálták volna csak máj lép vese hugyhólyag,epe hasnyálmirigyrõl egy szó sincs rajra. Bár azt mondják nehéz észrevenni.
De csak nem vagyok daganatos a fenébe is.Holnap elmegyek dokimhoz kérek laborvizsgálatokat hogy friss legyen,vér vizelet széklet.De meg kell mondanom hogy félek mi lesz velem nem is kicsit.
Tegnap már elpityeregtem magam részben a fájdalomtól,pedig birom nem is kicsit,részben attol hogy mi lesz velem.
Pedig utoljára édesapám temetésén sirtam 11 éves koromban.:(Gondoltam megosztom veletek,sokkal segitõkészebbek vagyok mint az orvosok.Családomra merg nem számíthatok anyám van ugye de kb évente eccer felhiv vagy még akkor sem,nem nagyon érdekli a dolog,akire számithanék az a kishugom aki itt él velem az meg nem tul szerencsés neki az iskolával kell foglalkoznia nem velem.És el se várom tõle.Tehát maradok én magam.
Meg persze az itteni forumos segitõkész barátok.Mert télleg csak bajban mutatkozik meg ki az igazi barát.
Hát rájöttem hogy nekem nincs olyan egy sem.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-12 11:09)

Nincs jelen

#528 2009-11-12 11:28

Zolee25
Tag

Akkor mondjam ugy a dokimnak hogy sürgösségivel irja a beutalót?
Jah és Sa-ni turmixom sajnos nincsen :(

Nincs jelen

#529 2009-11-12 12:12

Sa-ni
Tag

Ja szegénykém nekem is kicsordult a könnyem ahogy olvastam... Szörnyû, hogy még egyedül is vagy a bajban... felfoghatatlan mértékû amit Anyukám tesz értem, szörnyû lehet egyedül... És nekem a barátaim is itt voltak, intézkedtek, mentek helyettem, ha kellett, pénzt is adtak, társaságban hallgatnak, mint a sír, mert én így kértem... Imádom õket.
Igyekszünk legalább lelki támogatást nyújtani.... Fogadj tõlem egy HATALMAS virtuális ölelést!
Turmix híján próbáld villával összetörni, amit lehet, vagy elõre kis darabokra felvágni.
Vérképbõl és spec. vérvizsgálatokból azért kiderülnek dolgok, nekem az alapján mondta meg nagy Ferenc, hogy ez nem colitis.
Ne éld bele magad mindenféle rémképbe, én úgy gondolom, Neked se lesz értelmes diagnózisod, csak az a szar, hogy nem tudlak azzal biztatni, hogy hú az sokkal jobb... de ne vizionálj mindenféle rákot és hasonlót, azt már észrevették volna. A hasnyálmirigyet is lehet kezelni. Ami kézzelfogható diagnózis onnan lehet elõrelépni.

Nincs jelen

#530 2009-11-12 12:17

Zolee25
Tag

Köszönöm az ölelést,és viszonzom nagy szeretettel.Nagyon remélem igazad lesz és mostmár ha csak pár napra is jobban leszek,télleg nagyonszépen köszönöm.
De nehéz optimistának lennem.És napprol napra nehezebb lesz.Diétázom bár ez nálam nem nagyon tom hogy mit jelent mert sosem diétáztam.Ugyhogy jobár csak iszom egész nap sokat fekszem(nem is tok mást csinálni)csak leveseket eszem nagyjábol a diéta itt nálam ki is merült.Tucc nekem mondani egy két ételt ami nem tul drága és aránylag  gyorsan elkészithetõ?Nagyon megköszönném hátha segit.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-12 12:24)

Nincs jelen

#531 2009-11-12 13:55

Sa-ni
Tag

A leves az elvileg jó, csak fûszer ne legyen benne, max. zöldfûszer, de ilyen borsféléktõl feltétlen tartózkodj, akármi is a bajod, a fûszer semmi ilyesmire nem jó. (Érdekes módon az scd engedélyezi, de e ponton nem követem, fel is fordulnék) Fõzz diétás csirkelevest, csak répa legyen még benne, kis só, más nem.
Próbálj talán tojást, nagyon-nagyon kevés (!) olivaolajban kisütve, a tojás könnyen emészhetõ és elvileg tojásallergiásokon kívül senkinek sem árt.... Meg natúran megsütött (római tál, vagy más hõálló sütõtál, sütõzacskó) csirkemellet - ez mondjuk nem olcsó - párolt répával, tökkel vagy párolt cukinivel... Próbálj még esetleg hámozott, szeletelt almát a sütõbe rakni, és azt megenni... Vagy ha reszelnéd az almát (elõtte pucold meg feltétlenül), és úgy ennéd meg? Valamit csak kéne enned.

Nincs jelen

#532 2009-11-12 14:05

Zolee25
Tag

Ez igaz ok megprószálom
Köszönöm szépen
Mindent!!!

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-12 14:06)

Nincs jelen

#533 2009-11-14 17:48

Sa-ni
Tag

Hogy vagy Zoli?

Nincs jelen

#534 2009-11-14 18:09

Szabóné
Tag

Zoli mi van veled?
Csatlakozom Zsanihoz és küldök én is egy ölelést! Nagyon aggódom miattad én is.

Amiket irt kajákat az mind jó és tényleg törd össze villával az ételt, ha tudsz valamit enni. Esetleg még megpróbálhatod a tojás levest. Ne csinálj rántást csak sóval esetleg vegetával ízesített lét és jól felvert tojást eresz bele.

Én annak idején bébiételt ettem, de az drága is és a legtöbbnek az alapja a krumpli.

Még vehetsz csirkecombot is és az t is megpárolhatod, az nem olyan drága, csak simán sósan egy kis vízben.

Ja és ha szereted az ananászt az is jó a gyomornak, csak a cukros levét ne idd meg. Igen és a banán is. Esetleg összetörve és almával együtt. A gyümölcscukrot jól tudja a szervezet emészteni és energia is.

Most több minden nem jut eszembe.

Nagyon vigyázz magadra!

Nincs jelen

#535 2009-11-14 19:24

Sa-ni
Tag

Na ezt a tojáslevest majd megpróbálom...Bébiételek nem jók, valóban krumplisak, de van ez a "baby compote" ami gyümölcspüré, én néha eszek olyat. Vagy van a Sió Vita tigris, az is hasonló.

Nincs jelen

#536 2009-11-15 06:03

Breki
Tag

Zoli,ha rendes a házidokid,akkor kérd meg hogy hivja fel a gasztrót,(egy orvost,nem növért)és kérje meg sürgösségi tükrözést,(nem konzultációt).A másik,hogy nem mindegy mit néznek a vérben,de azt a gasztrón is leveszik,akár még azt is érdemes lenne megnézetni milyen ellenanyagokat termel jelen pillanatban az immun rendszered,akkor ki lehet zárni,vagy alátámasztani a vírusos gyulladást is.Amúgy nekem idén már csináltak vagy 30x szor labort,és mindig jó lett....pedig tele van a szervezetem gyulladásokkal,tetõtõl-talpig,és mégis jó a vérképem,ezért vakarják a fejüket az orvosok,és eddig még egyet se tudtak kikezelni.

Nekem viszont lenne egy olyan kérdésem,hogy az egész has teljes felülete,tele van apró csomokkal,alhastól gyomorszájig mindenhol,kissebb-nagyobb.Ezek mik?De nagyon sok van

Szerkesztette: Breki (2009-11-15 06:32)

Nincs jelen

#537 2009-11-15 16:05

Sa-ni
Tag

A vérképem nekem se mutat semmit. Elegem van, basszus, napok óta tényleg szó szerint alig eszek, csak falatokat, étvágyam sincs már, pedig eddig azért az volt, és félóránként-óránként ismételt gáz majd wc van, mintha felhúzták volna a belemet, és nem áll le, undorító. Erre keltem és már délután van és még mindig. Enterolra sem szûnik, semmire, ez ott mûködik magában, mit neki, hogy én mit veszek be :S

Szerkesztette: Sa-ni (2009-11-15 16:06)

Nincs jelen

#538 2009-11-17 09:52

Zolee25
Tag

Köszi az aggodást nagyon aranyosak vagytok.Még élek egyenlõre.
A házidokimegy nagy darab kaki és ezzel pont a végén.Bocsi hogy nem irtam eddig de most vagyok olyan állapotban hogy egyátalán géphez tudok ülniMár lassan 30 adika van és akkor megyk gastrora addig csak megleszek valahogy..
Mit gondoltok a háziorvosomtól vagy a Gastron csináltassak labort?
Mert ugye a sürgösségin 8 adikán voltam a gastros idõpont meg 30.án van.Az ugye 22 nap és nem nagyon frissek az eredmények oda meg jo lenne azzal menni,vagy majd a fõorvos asszony megkéri?
De szerintem a háziorvostól kéne kérnem olyan beutalót ami egybõl tükrözésre utal be.
Vagy nem is tudom....Székletvizsgálatot meg abszolut nem csináltak eddig,vagyis csináltak de csak a vért nézték benne.Jah és még egy kérdés.Ha elmegyek gastrora mennyi idõ mulva hivhatnak vissza kontrollra?
Ha esetleg nem csinálnak velem semmit a beszélgetésen kivül.....

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-17 10:17)

Nincs jelen

#539 2009-11-17 11:18

Zolee25
Tag

Mert akkor holnap fel is hivom a házidokit és akkor megkérem a beutalót,mert igaz tegnap voltam nála elvittem neki a sürgösségi papirt amit aznap éjjel kaptam mikor bevittek 2 sodszor,azt csak hümmögöt....meg helyeselt.
Hát mondom anyádat má.....neki könnyü nem õ szenved egyolytában.Nah sebaj majd kisirom magam gastron hátha a doktornõ megértõbb és segitõkészebb lesz mint ez a ZS kategóriás paprikajancsi!!!!!!!

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-17 11:19)

Nincs jelen

#540 2009-11-17 12:19

Lucy
Tag

Miert nem valtasz haziorvost ?

Nincs jelen

#541 2009-11-17 14:20

Sa-ni
Tag

Zoli, mondom, hogy vérképet ilyesmit vigyél a gasztróra, hogy annyival elõrébb legyél! Sajnos nem tudlak biztatni, lassan õrölnek ezek a malmok. 1-2 hónap múlva visszarendelnek vizsgálatra, azok eredménye újabb 1-2 hónap. Nálunk így van, ha nem a magándokid vitt be a vizsgálatra. Akkor se azonnal, de valamivel jobb idõintervallum mentén zajlik. Egyet tanácsolok: ne hagyd magad lerázni, BALHÉZZ. Ne félj kinyitni a szádat, ne hagyd, hogy "idõponttal" elküdjenek a halál farkára. Utálni fognak, mert kellemetlenkedsz, mert nem mégy haza fejedet lehajtva döglõdni, de tudják, hogy igazad van, nem mehetsz így haza, és tesznek érted valamit. Nekem így volt 2 alkalommal. Kár hogy azzal se mentem semmire, de ez már más kérdés.
Ez a f.szkalap háziorvosod helyett meg keress valaki mást, szabad orvosválasztás van!

Nincs jelen

#542 2009-11-17 15:09

zolcsi
Tag

Nem tudom mennyire szabad az orvosválasztás.Februárban meghalt a házidokim és másik körzetbe akartam menni. Sehol sem fogadtak azt mondták jön új orvos és nem szedik szét azt a körzetet.Persze hisz az örökösök árulták a praxist.Az ellátást pedig helyettesítéssel oldották meg.Jó sokat kellett várni.

Nincs jelen

#543 2009-11-17 15:46

ditke
Tag

Szia zolcsi!
Az orvosválasztás szabad,én is megtettem lehet,hogy nem tetszik nekik mivel emberek után kapják a pénzt.Ha találtál másik befogadó orvost utána kérd ki a dokumentumokat,szerintem már az sem kell ,egyik géprõl a másikra átküldik.
Üdv:ditke

Nincs jelen

#544 2009-11-17 16:02

evicu
Tag

Zoli!

Én is hasonlóképpen vagyok, mint te. Ha vérképet néznek, feltétlenül nézesd meg a hasnyálmirigyenzimeket is ( amiláz, lipáz ). Bár nekem ezek az értékek normálisak voltak, de az arckipirulás miatt a doki azt gondolta, hogy elégtelen a hasnyálmirigy mûködése, ezért Pangrol-t írt fel. Bár amióta szedem nincs hasmenésem, de szerintem leginkább azért mert diétázom. Kipróbáltam, hogy nem eszem liszteset, illetve kókuszzsírt használok ( kukoricás kenyér megkenéséhez is),mindent párolok, esetleg sütõzacskóban sütöm, így egész elviselhetõ. Szerintem a kókuszzsír nagyon szuper, mert könnyen emészthetõ, jó ízû , de rohadt drága. Ha megengedheted magadnak próbáld ki, és fel a fejjel!!!!!!!

Amúgy nekem most meg torok- vagy mandulagyulladásom lehet, mert napok óta nem tudok nyelni, iszonyatos. De félek elmenni a dokihoz, mert eddig mindig olyan antibiotikumot írt fel amitõl hasmenésem lett. Tudtok valami olyan gyógyszert amitõl nem lesz hasmenésem?

Nincs jelen

#545 2009-11-17 16:10

Zolee25
Tag

ok
Akkor holnap megyek is a beutalókért,gastrósért meg összes laborra.És megfogadom a tanácsot a balhé és a háziorvos ügyben is.Csak addig mostmár nem hagyom itt mig ki nem adja a beutalóim.Mert akkor csak huznám tovább a dolgokat.

Nincs jelen

#546 2009-11-17 16:12

Zolee25
Tag

És én azt hogy tom megvalósitani hogy ezeket is megnézzék?
Nem csak kakis sima vérképet csináljanak....Az a baj hogy van egy olyan fura érzésem hogy mig más majd egészségesen ünnepelget,én csendesen szenvedek majd de jó érzés lesz igy az ünnep nézni  a sok sok jókedü embert én meg itt fogok szenvedni.....nagyon felemelõ lesz érzem!!!!

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-17 16:25)

Nincs jelen

#547 2009-11-17 16:24

evicu
Tag

Neked kell mondani a dokinak, hogy karikázza be azokat is. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha nem csinálja meg, utólag te is bekarikázhatod, hiszen a kezedbe adják a vérképpapírt.

Nincs jelen

#548 2009-11-17 16:29

Zolee25
Tag

Jah értem hogy bemegyek a dokimhoz kérek egy laboros beutalót  vérvizsgálatra azt majd én jol bekarikázom?
Rafinált dolog csajk az a baj vele hogy nekem a mulkor nyomtatottan adta a doki a beutalót szal csak annyi volt rajta hogy Beutaló Laboratóriumi vérkép vizsgálatra vagy mi a szösz....de arra emlékeznék ha ott karikázzgatott volna valamit....

Nincs jelen

#549 2009-11-17 16:33

mercy70
Tag

Evicu!Én mindig a Cifrant szedem,elvileg csak azt lehet nekünk ami nem árt a bélnek.Ajánlatos mellé Probiotikumot szedni.

Nincs jelen

#550 2009-11-17 16:37

ditke
Tag

Sziasztok!
Olyan laborpapirt kaptam,amin elõre kinyomtatott kérések vannak,tehát a bekarikázási lehetõségnek löttek.Régebben valóban volt olyan, amit otthon lehetett manipulálni.Az a kérdés a te dokid milyen papirt adott.
Üdv:ditke

Nincs jelen

IBDoktor

Láb