#1401 2009-11-14 18:34

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

pacsaji!
Sajnos több mondat is van az írásodban ami egyértelmû, hogy nálad nem a cdp 870 nem hatott, hanem a dokid nem figyelt oda rendesen...élbõl a: "tükim akkor már 6 éve, ultrahangom 3 éve, gyomortükim 2 éve nem volt" is arra utal, hogy nem vizsgáltak meg a biológiai kezelés elõtte sem rendesen, amikor elkezdted kapni ki tudja milyen állapotban volt a bél? Lehet a szûkületekék már akkor ott voltak bizonyos mértékben. Sajnálom, hogy még mindig nem vagy jól remélem azóta orvost váltottál, mert túl régóta veszi semmibe az orvososod a panaszaid! A Humira más típusú biológiai szer az még nem merült fel, hogy váltsatok?

Nincs jelen

#1402 2009-11-15 17:08

Ildico
Tag

Sziasztok!
tim-tirim írtad, hogy nálad is szóba került az MLN002.
A lányomnál jövõ hónap 10-én kezdik az MLN002 adását, most az elõkészületek, vizsgálatok folynak.
Rendszeresen be fogok számolni.

Üdv.
Ildikó

Nincs jelen

#1403 2009-11-15 19:39

tim-tirim
Tag

Szia Ildico! Végülis én mégsem azt kapom, hanem a remit. Kiváncsi vagyok milyen lesz a hatása nálatok.
üdv

Nincs jelen

#1404 2009-11-17 12:49

históriás
Tag

Dorci!

Keresem, mivel keresõprogival találtam nehezen találom újra (így szokott a keresõkkel lenni), de rajta vagyok és amint meglesz jelzem!

Nincs jelen

#1405 2009-11-17 13:04

pötyi
Tag

Szia Nita!
Megkérdezhetem tõled hogy a Humi mellett is vannak izületi panaszaid? Aug.04 óta kapom 2 hetente és most pár napja pokoli izületgyulladásaim vannak. Normális ez?

Nincs jelen

#1406 2009-11-20 17:30

tim-tirim
Tag

megkaptam az elsõ remit :) és tegnap végre sikerült egy jót buliznom rosszullevés nélkül :) már évek óta nem volt ilyen. Úgy látszik kezd hatni a remi jeeeeee :) bár még minidg hasmenésem van.

Nincs jelen

#1407 2009-11-20 21:39

Nita
Tag

pöty! Bocsi csak most olvastam hogy írtál, sajnos néha még a Humira mellett is elõfordult hogy fájtak a térdeim, a talpízületeim a tenyerem, de azért nem ez a jellemzõ. Nagy  általánosságban sokkal jobb lett azóta tudok kirándulni, kicsit sportolni is. Eben a hideg idõben a frontokat megérzem viszont.
tim-tirim! Örülök a hírnek tényleg majd folytasd a beszámolót nekünk!

Nincs jelen

#1408 2009-11-24 11:01

janika25
Tag

sziasztok!!!!!
nem régiben irtam hogy nagyon lehangolt és elszomoritott az orvosom véleménye...:( most leirom mért is.
Kéét héttel ezelött hétfön elmentem a dokihoz hogy nagyon rosszul érzem magam..nem birok enni görcsöl a hasam nagyon rosszul vagyok...irt fel medrolt ,ciprobyt,kliont...és kért egy sürgös ct-vizsgálaatot holnapra.Kedden eli mentem a ct-re..hát kiderült hogy van egy hatalmas tájogom a hugycsö és a végbél között ami azonali operálásra szorul és a vékonybelem se néz ki nagyon biztatóan..már az nap haza se engedtek a belgyógyászatrol ben kellet maradnom.Szokás szerint se enni se inni csak infuzió és másnap szállitás át a sebészetre.Az nap egy kicsit idösebb bácsival feküdtem egy korteremben..elég rosszul nézet ki..az nap meg is halt melletem :( sajnáltam nagyon nem gondoltaam volna hogy ilyen a halál semleges és közömbös mindentöl..egyszer csak nem veszel legevgöt és kész már nem is élsz.Eltelt az északa átszállitottak a sebészetre..nagyon jó orvost kaptam vagyis sebészt Bezsilla János a neve..ha valaki esetleg miskolci vagy környék beli és ilyen gondja van akkor nagyon tudom ajánlani!!!!!!Nagyon érti a dolgát és segitökész mindenben.Csütörtökön meg is mütötek este 22kor felvitek a mütöbe altatásal..közel 4órás mütétem volt majd egy másfél óra megfigyelö és már toltek vissza a kortermembe is.Lett egy 20cm vágás a hasamon..elég durva de nem fáj csak nagyon kellemetlen..kivették a tájogot és 20 cm a vékonybelemböl:(  Késöbbiekben akadt pár folyadék gyulem ami lázat okozott de 12 napra rá kiis engedtek a sebészetröl..most ithon vagyok és pihengetek.A lelkem is probálom kipihentetni mert elégé depresszios lettem nem tudom most vissza fog e térni ez a betegség és ha igen mikor és mi lesz a következménye.Nost neke ez a Humirás történetem nekem nem hatot jol inkább csak rosszabitott a dolgon de remélem nektek segit és másnak is....

Nincs jelen

#1409 2009-11-24 11:18

Ede
Tag

Kedves Janika! Kívánok Neked jobbulást és harmóniát. Tudom, tök bénán néz ki ilyet leírni, de... rád fér.

Nincs jelen

#1410 2009-11-24 16:57

Marthuska
Tag

Szia Janika25! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a történetedet. Mielõbbi testi, lelki erõsödést, gyógyulást kívánok Neked!

Nincs jelen

#1411 2009-11-24 17:16

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

Elõször is elnézést, hogy csak most írok. (kicsit sok a munka :((( )
Elõzmény: A Crohn átterjedt a vastagbélre is, és a szteroidot nem tudtam letenni.
Remicade 1. kezelés okt. 21.
Kaptam kevés szteroidot, és 3 és fél óra alatt le is folyt.
Nem volt közben semmi probléma.
Aznap korán elaludtam. Utána két napig volt 37, 2 kis hõemelkedés.
5. napon beállt a javulás. Elmúltak az erõs hasi görcsök, hasmenések.
Nem folyik a genny a végbélbõl... (bocs, de nem tudom másként fogalmazni)
És le tudtam tenni a szteroidot- azóta sem szedem, és nincsenek "elvonási tüneteim", mint: bõrfájdalom, hõemelkedés...
2. kezelés nov. 4.
Mellkasröntgen lemaradt, úgyhogy be kellett pótolni.
4 óra alatt folyt le (Megnéztünk két filmet Patríciával :))

Voltam szívultrahangon... és beadattam mindkét védõoltást (lehet, hogy a jobb oldalam bedagadása is ennek köszönhetõ)

Továbbra is jól vagyok, igazából nincsenek panaszaim.

Mellékhatások:
fülpattogás, és sokszor sípol a fülem (eddig ilyen nem volt)
késett a menstruáció- Bocs fiúk, de ez késõbb akár érdekes lehet a nõi nemnek :)))
Egy kissé ingerült vagyok (negatív, feszült, pesszimista- gyakran változó érzelmi állapot) De ez lehet a szteroid elhagyásától is... Vagy nem... Igazából nem tudom. Errõl mi a véleményetek?- van ilyen jellegû tapasztalat?

Következõ kezelés: dec 2.

Ha van kérdésetek, keressetek!

Mindenkinek jobbulást, és tünetmentes napokat!

Nincs jelen

#1412 2009-11-26 11:26

kew
Tag

Én holnap megyek a harmadik adagért, tegnap voltam mellkas rtg-n, minden rendben van :) Bár köhögök mióta kapom a remit, hurutosan. Nem vészes, de azért majd mondom a dokinéninek.

Egyéb mellékhatást nem tapasztalok, 2x1000mg salofalkkal és 1x100mg imurannal tökéletesen érzem magam, hasam sem megy egyáltalán :)

kiscica, holnap viszek majd néhány új filmet, mert szerintem Patrícia is már hótra unja azokat, amik ott vannak :)

Nincs jelen

#1413 2009-11-26 11:50

ERka
Tag

Hétfõn kaptam meg a 2. adag Humirát 12mg Medrol mellett. Nem tudom, hogy miért lehet az, hogy a lábam estére elkezd feszülni, húzni, mintha izomlázam lenne, de persze nincs, mert nagyrészt pihenek. Ezt már a Humira elõtt is éreztem. Ja, és ég a talpam. Ilyet éreztetek már? a szeroid vagy esetleg valamilyen vitamin,  ásványi agyag hiánya okozhat ilyet?
köszi

Nincs jelen

#1414 2009-11-26 17:33

Nita
Tag

Janika25! Sajnálattal olvasom a veled történt....remélem hamar jobban leszel kitartást neked! Azért maga a tályog nem a Humirától lett ugye? Most milyen kezelést kapsz? Ha erre jársz írj magadról!

Nincs jelen

#1415 2009-11-26 17:42

Nita
Tag

ERka! Nekem a Humira kezelés elején gyakran fordult elõ izom "fájdalom" olyan volt mintha izomlázam lenne fõleg a lábamban éreztem a nagy comb izmom ugrált gyakran. Viszont a medrol mellett nekem az arcom égett, szinte lángolt néha, lehet nálad a talpadon jön ki. :) Azért ezeket a tüneteket mindig említsd meg a dokinak is.

Nincs jelen

#1416 2009-11-27 14:23

kiscica1982
Tag

Szia Kew,

Tdom, hogy Te is oda jársz:)))
Múltkor én is vittem filmeket, majd szerdám cserélem õket...
Nekem 2g Pentasa és 150mg Imuran az adagom, és mint írtam, jól vagyok.
Már délután van, gondolom már túl vagy a 3. adagon.

Most is jól voltál???
Majd írj!

Rita

Nincs jelen

#1417 2009-11-28 00:05

kew
Tag

Szia cica :)

Igen, minden rendben volt, lecsorgott szép lassan. 3 filmet néztünk meg közben, ott ültem 13:00-tól majdnem 18h-ig. Bár dokinéni nem volt ma mert el kellett mennie, lehet hogy ezért voltunk óvatosabbak :)

Majd készülj rá, hogy a branül bekötést egy gyakornok lány fogja rajtad próbálgatni :)) De egész ügyes, elsõre betalált rendesen :)

Filmeket divxben vittem, de sajna néha nagy mozgásnál kicsit húzza õket a lejátszó, sorry, bár azért nézhetõek. A harmadik filmnél amúgy már mondtam hogy legközelebb pizzát is kéne rendelni :)) Ma is kajáltunk Patríciával már mindent amit találtunk, csokit, kekszet, kávét... Igaz, nem volt ma rendelés délután és csak én voltam bent :)

Szerkesztette: kew (2009-11-28 00:05)

Nincs jelen

#1418 2009-11-28 08:20

janika25
Tag

sziasztok!!!
Szia Nita!! De sajnos ugy néz kis hogy a Humira okozta nekem a tájogot mert elötte egy héttel semmi féle elváltozást nem talált a ct-vizsgálat.Azóta kicsit jobban vagyok..elmultak a görcsök és a fájdalom csak lelkileg vagyok még önkre de nagyon..( Nem ezt vártam egy méregdréga kezeléstöl..ja és persze professzorok irányításával szerintem nem kellet volna ennek megtörténie.Olvastam hogy egy páran a Humira kezelés mellet kaptak medrolt...ez például nálam teljesen elmaradt.Napnta járok kötözésre mert a böröm és a husom között kialakult egy folyadék gyülem mit sajnos fel kellett tárni igy van egy nyílt sebem amit elég gáz tisztitani..de kibirom :) már ennyin ne muljon.Kapom továbbra is a pentasát napi 3 grammot,immuránt150mg-t na meg kliont azt is napi 3x.Csak a sulyommal van probléma..nem birok hizni ez lehet hogy a bél szakasz hiánya miat van? Értem ezt a nem megfelelö tápanyag felszivódásra..probálom magambol kiirni mindent hátha jobb..de lenne hozzátok egy két kérdésem.  Van most egy kapcsolatom ami nagyon jol indult..de viszont a betegség és a rengeteg szenvedés valahogy kiölte belölem a szerelmet és csak arra birok gondolni hogy ha egy igazi komoly kapcsolatot akarok akkor csak bánatot, és szenvedést okozok a másiknak az állandó problémákkal..ez szerintetek depresszió..vagy mi.

Nincs jelen

#1419 2009-11-28 09:27

oroszlan
Tag

Janika25!
Valaszoltam a kerdesedre a "Parkapcsolat" topikba!!!

Nincs jelen

#1420 2009-11-28 12:37

Nita
Tag

janika! Köszönjük, hogy megosztod velünk ezeket és fontos  hogy leírd mi történt veled! Amennyiben ez a Humira miatt volt akkor még jobb lenne többet tudni majd errõl, hogy a doki szerint ez valami nem kívánt mellékhatása a szernek vagy inkább valami egyedi reakció, allergia? Sajnos hiába a professzori felügyelet mindenre õk sincsenek felkészülve....ja medrolt inkább a Remicade kezelés mellé szoktak adni, ha jól tudom.
(Én is írtam neked a párkapcsolatokba)

Nincs jelen

#1421 2009-11-29 13:26

janika25
Tag

köszönöm hogy irtatok..sokat segitetek és ahogy észreveszem ez mindenkire rá is fér!! Sokan vagyunk evvel a betegségel és kár hogy csak fejbe tudjuk legyözni és azt is nagy fáradságok árán.Hogy most ez nekem a humira egyedi reakciója..hát szerintem biztosan..de remélem nem durvul tovább az eset.A kezelést lleálitották..de gyógyszereket továbra is szedni kell hát ha kell akkor kell :) Bár sokszor elgondolkodom hogy ha nem lenne ez a betegség akkor talán hol is tartanák most..és sokan hol taranának. Kemény és nagyon sok kitartás kell és bizalom..föként az orvosok felé!!! De ahogy megmütöttek és észrevettem hogy a sebészet az maga egy vágóhid reggeltöl estig csak vágnak vágnak és vágnak.Azér ez kimeritö..Nem kivánom senkinek hogy ide jusson szeretném ha mindenki meggyogyulna és nem kéne egy halom gyógyszert beszdni reggel délbe este!!

Nincs jelen

#1422 2009-11-29 14:28

Frozina
Tag

Janika25! Mielõbbi gyógyulást!

Nincs jelen

#1423 2009-12-02 16:58

Quema
Tag

Sziasztok!

Augusztusban kezdem el szedni probiotikumot és a3x1 Pentasa helyett 3x2 Salofalkot. Többi gyógyszerem: 2x1 Imuran, 3x1 Budenofalk. Szóval, amikor elkezdtem a Salofalkot és a probiotikumot, a CRP lement 40-rõl 5-re. Nem tudom, hogy minek volt köszönhetõ, de híztam is kb. 3 kg-ot, ami nálam nagyon jó teljesítmény. Azóta is ezeket a gyógyszereket szedem és a probiotikumot, de sajnos a CRP most 14, a süllyedés 40. Nem tudom, hogy mi történt, hogy rosszabbodik az állapotom. A doki nagyon szeretné, hogy kezdjünk el biológiai kezelést. Szerintetek? Nem tudok dönteni.

Minden jót! Üdv!

Nincs jelen

#1424 2009-12-03 11:57

pötyi
Tag

Szia Quema!
Én augusztusban kezdtem ahumi kezelést, és nem bántam meg.
Igaz most úgy néz ki a dolog hogy emelni kell az adagot heti szurira, de így még mindig jobb mint azt a sok tablettát kapkodni. Nekem csak a pentasa maradt mellette. Szóval vágj bele nyugodtan!
Tünetmentes szép adventot kívánok!  ;)

Nincs jelen

#1425 2009-12-04 19:55

oroszlan
Tag

Sziasztok!
Humira injekciot kapok junius ota,nagyon szuper volt szinte mar az elsö adag utan javult az allapotom csak most ismet faj,görcsöl a hasam es a hasmenesek is kezdödnek.
A dokim azt mondta az ultrahang utan hogy ismet egy aktiv a Crohn. Ezt mem megnezni pontosan egy tükrözessel.
En nem tudom hogy mit lehet meg egy Humira utan adni?? Nagyon meg vagyok ilyedve mert szerintem mar nincs masik gyogyszer....

Nincs jelen

#1426 2009-12-04 19:59

én
Tag

oroszlan! Biztos kitalál a dokid neked valamit! Ne izgulj, attól jobb nem lesz a helyzeted!

Nincs jelen

#1427 2009-12-04 22:35

Nita
Tag

oroszlan! Ne izgulj lehet csak elkaptál valami bacit és attól lobbant fel a betegséged! Majd rásegítenek egy kis gyógyszerrel pluszban és lejjebb is megy hamar a gyulladás! Az a lényeg hogy hamar észrevették! Néha elõfordulhat, hogy Humira mellett is aktivizálódik, de szerintem hamarabb rendbe is tudják tenni! Immurant szedsz most? A tükrözés részt nem értem elküldtek arra is? CRP-t néztek mennyi volt?

Nincs jelen

#1428 2009-12-04 22:37

Nita
Tag

Szia Quema!
Én nem mernék rábeszélni erre senkit, mert ki tudja mi a jó?! A saját tapasztalatom nekem is az hogy mióta ezt kaptam sokkal jobban vagyok, ha kimondottan javasolja az orvosod érdemes belevágni szerintem. Persze olvass utána itt is nagyon sok tapasztalatot találsz!

Nincs jelen

#1429 2009-12-05 15:56

oroszlan
Tag

Megneztek a verkepemet nagyon jo volt az eredmeny. Virusra is neztek de nem az!! Utanna volt egy MR vizsgalat is es ott lattak hogy gyulladas van. Igen, tükrözesre is elküldtek jövö heten csütörtökön megyek!! Mashogy nem tudnk szövetmintat venni.

Nincs jelen

#1430 2009-12-05 19:41

Frozina
Tag

Megkérdeztem a H1N1 topikban, hogy a biológiai kezelés alatt állók beoltatták-e magukat. Senki nem válaszolt. Tényleg nem adatta be senki közületek? Az orvos nálunk 3 hete még bizonytalan volt, most az az álláspont a kórházban, hogy a két infúzió között ajánlott.

Nincs jelen

#1431 2009-12-05 19:48

pötyi
Tag

Szia Frozina!
Egy hete hogy én is beoltattam magam h1n1-ellen. Igen én is úgy gondoltam két humiszuri között egy kis desszert lesz. A helye érzékeny volt pár napig de semmi egyéb!
Én ennyit tudok mondani egyenlõre!
Tünetmentes békés adventot!

Nincs jelen

#1432 2009-12-05 21:46

kew
Tag

Én is beoltattam magam a dokim ajánlására. Nekem is azt mondta, hogy két remicade között menjek ha lehet, tehát ne is rögtön utána és ne is közvetlen a következõ elõtt :)
Kb egy hetet vártam a 2. infuzio után, majd beadattam mindkét oltást, semmi problémát nem okozott (ennek már lassan egy hónapja).

Úgyhogy csak nyugodtan, nem kell tõle félni :)

Nincs jelen

#1433 2009-12-06 00:27

Nita
Tag

Én meg leírtam ma a H1N1-es topikba, de különben meg nekem nem ajánlották  igazán, de már mind egy :/

Sajnos most egy darabig nem fogok írni ide, pontosabban 3 hónapig biztosan :( Lejárt az egy évem a kezelésben és most ki kell hagyni ezt az idõszakot addig nem kaphatom nem támogatja a tb. Ez van..pont nem a legjobbkor jött mert nem vagyok jól, de most legalább kiderül ez milyen hatással van ránk, ha kihagyás van.

Nincs jelen

#1434 2009-12-06 11:08

Frozina
Tag

Köszönöm mindenkinek a választ! Nita! Nekünk azt mondta a doki, hogy lobbiznak azért, hogy megoldódjon az a probléma, hogy csak 1 évig adható térítétsmentesen.Remélem, sikerülni fog. Kérlek, azért rendszeresen írj, mert sokan vagyunk úgy, hogy a fejünk fölött lebeg az 1 év és tudod, hogy egymás tapasztalataiból tanulunk a legtöbbet. Mielõbbi jobbulást!

Nincs jelen

#1435 2009-12-07 02:01

tim-tirim
Tag

Sajnálom Nita hogy nem vagy jól :(
Én sem, annak ellenére hogy szteroidot és remit is kapok, 2. infúzió után sem történt változás :( medrolról megint enm tudok lejönni, bár elkezdeni sem volt értelme mert a 250 mg sem ért mostmár sokat.
Pszichoterápiára is járok, paleolit diétázom, sportolok, tökjó lelki állapotban vagyok...stb és mégis a napi 10 genyes wc megvan, a sprintek sem maradnak el. Nem értem, minden megteszek/megtettem, kezd elfogyni az ötletem mivel tehetném a hasam tünetmentesebbé.
A dokim azt mondta, hogy nem tud már ennél többet tenni értem, mindent bevetetett, és csináljak valamit magammal különben a köv hetekben ki kell vágniuk a  a vastagbelemet :(

Nincs jelen

#1436 2009-12-07 06:23

aiolosz
Tag

tim-tirim írta:

"...A dokim azt mondta, hogy nem tud már ennél többet tenni értem, mindent bevetetett, és csináljak valamit magammal különben a köv hetekben ki kell vágniuk a  a vastagbelemet :( ....."

Ácsi, azért ezt nagyon gondold meg...
Ezzel a problémával én is szembesültem about húsz éve, de belõlem még semmi sem hiányzik :)
Amennyiben van energiád, írj nekem priviben, szívesen segítek, na nem a döntés meghozatalában, csak a megfontolás kérdésében.

Nincs jelen

#1437 2009-12-07 09:25

Ede
Tag

TimTirim! Szerintem is gondold meg.... Persze értelmes szavakat most nem tudok emellé letenni, de... ha csak magamból indulok ki...

Nincs jelen

#1438 2009-12-07 11:35

tim-tirim
Tag

persze hogy nem szeretném ha kivágnák, de ha semmitõl sem megy le a gyulladás már évek óta, és most a remitõl sem akkor mit tehetek???   privi elküldve.

Nincs jelen

#1439 2009-12-09 15:15

Frozina
Tag

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy remicade mellett lehet-e mindent enni, ha bírom,  vagy ugyanúgy tartani kell a diétát mint elõtte és vigyázni az étkezésekkel.Másrészt az lenne még a kérdésem, hogy a biolóiai kezelés legyengíti-e az embert. Azt már olvastam, hogy még jobban el lehet kapni a betegségeket, mintha csak imurant szednék. De az általános közérzetre lennék kiváncsi. Maradok ugyanolyan mélabús, vagy javulni fog a hangulatom?

Nincs jelen

#1440 2009-12-09 16:06

pötyi
Tag

Szia Frozina!
Szerintem ez a mélabússág inkább az idõjárásra fogható! :( 
Én humiszurit kapok és egész jól elvagyok vele, de az erõm sajna nem tért vissza, mint mielõtt lebetegedtem,  viszont örülök neki hogy nem a wc-n töltöm a napjaim nagy részét!  :) Szóval mindent csak módjával még a mélabút is, oké?  ;)
Tünetmentes békés adventot!

Nincs jelen

#1441 2009-12-20 22:11

Mr.Life
Tag

sziasztok

szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok, melyik szer a Remicade vagy a Humira a jobb, hatásosabb? Rengeteg véleményt elolvastam Tõletek és úgy érzem, a Humira talán jobb.

Nekem nemcsak Crohn-om van, hanem egy másik autoimmun betegség is, mely a gerincben és izületekben okoz gyulladást, ez a betegség az, ami miatt valamelyik gyógyszert elõirányozták nekem  a kettõ közül.

Teljesen logikusnak tûnik, hogy a Remicade kúra elõtt az immunrendszert le kell gyengíteni, (az idegen test=egérfehérje miatt) de nekem errõl semmilyen említést nem tettek, továbbá -és ez nem teljesen világos - nagy adag szteroid kúra elõzi meg a Remicade beadását, amivel az esetleges mellékhatásokat csökkentik? ez így van?

Teljesen tanácstalan vagyok Az is talán logikus érvelés, hogy a Remicade egy kevésbé korszerû gyógyszer, akkor adják elõször azt és, ha az nem hat, akkor jön a drágább, korszerûbb Humira. Ez a mai beteg-hozzáállásban nem idegen jelenség.

Viszont azt olvastam Tõletek, hogy a Humira akkor hat a legjobban, ha "szûz" vagy, tehát semmilyen ilyen anyag még nem volt a szervezetedben.

Az orvos, aki nem belgyógyász, hanem a gerinc betegség a szakterülete, azt mondta, hogy azért kell a Remicade, mert igaz ugyan, hogy ugyanaz a hatóanyag, viszont a Remicade a Crohn-ra lett kifejlesztve. Akkor a Humira mire?

Elvileg a Humira is Crohnra lett kikisérletezve, nem? Akkor viszont miért mondtak nekem ilyet?

Borzalmas érzés, hogy az ember ebben az egész egészségügyösdiben teljesen egyedül van, tapogatózik a sötétben és legfeljebb a Ti véleményetek jelenthet egy kis pislákoló fényt, ami ezúton is hálásan köszönök.

Nincs jelen

#1442 2009-12-20 22:32

Mr.Life
Tag

illetve még egy, ami nem világos.

a Remicade is, meg a Humira is TNF alfa blokkoló.

arról valaki tud valamit, hogy mi az oka annak, hogy colitiszesek állítólag nem kaphatnak Humirát csak Remicade-t?

Miért?

Hát elvileg mindkettõ ugyanaz nem?

Nincs jelen

#1443 2009-12-21 06:41

Vicaa
Tag

Szia Dr. Life!

Elõször is ne aggódj, nem kell nagy adag szteroid kúra a Remi elõtt. Én azért kaptam a Remit, mert pontosan szteroid függõ voltam. Az infúzió beadása elõtt (vagy benyomják az infúzióba azonban valóban kapsz gyógyszert, lehet, hogy szteroidot is) pontosan azért amit leírtál, azaz hogy ne lépjen fel allergiás reakció.

Szerintem nem rosszabb a Remi, legalábbis az én tapasztalatom nagyon jó, teljesen tünetmentessé váltam tõle és már több mint fél éve az is vagyok, szerintem ez inkább szervezet függõ.
Amikor nekem elbírálták a kérelmemet (mert akkor még így volt) én rettentõ boldog voltam, hogy egyáltalán kaphatok bármiféle biológiai kezelést. Meg aztán arra is gondoltam, ha véletlenül a Remi nem válik be, akkor még mindig ott a Humira.

Próbálj te is pozitívan gondolkozni, úgy hozzáállni, hogy minden rendben lesz és hatásos lesz.Bevallom, hogy annak nem jártam pontosa utána, hogy a Humira is jó e az ízületi gyulladásos betegségekre, de azt biztosan tudom, hogy a Remi kifejezetten jó rá, fõként a reumatoid arthritis-re.

Én ennyit tudtam írni neked, mivel nekem a Remivel volt tapasztalatom, remélem, hogy tudtam valamennyit segíteni ezzel is.

Fel a fejjel és várjuk majd a te tapasztalataidat is! :)

Nincs jelen

#1444 2009-12-21 08:41

oroszlan
Tag

Szia Dr.Life!

Elöször is üdvözöllek itt a forumon.
Mint a Remi mint a Humira egy nagyon jo es modern szer. Akar melyiket valasztod mind a kettö jobb mint a rengeteg gyogyszer aminek csak mellekhatasa van es nem is biztos hogy segit.
Irtam mar ebben a topikban ,hogy en kaptam mind a kettö szert ezert nem is akarom magam ismetelni olvasgass egy kicsit ebben a topikban. Ide kiirtam neked egypar informaciot amik jo esetben vannak igy. Mind a ket szer ugyan ugy hat TNF alfa blokkolo csak az egyik allati a masik viszont emberi feherjet tartalmaz.

Remicade: 8 hetente, de viszont egy napod ramegy amig lecsöpög a szer.
                Allergikus reakcio lephet fel es akkor rögtön abba is kell hagyni.
                Ha a szervezeted megszokja meg mindig kaphatod a Humirat.

Humira: Injekcio,2 hetente,te adod be sajat magadnak igy viheted magaddal akar nyaralasra is csak egy hütötaska kell hozza.
             Meg kell szurnod sajat magad ami sokunknak egy problemat jelent.
             Egy picit faj es az oltas helye bepirosodhat vagy viszkedhet.

Ezek lennenek az en tapasztalataim...

Nincs jelen

#1445 2009-12-21 10:04

tim-tirim
Tag

az én dokim azt mondta hogy bár crohnos vagyok a remit ajánlja mert neki jobb tapasztalatai vannak vele. amugy meg már lefolyt 2 adag és semmi haszna...... a 3. után irnak véleményt hoyg javasolják-e a további alkalmazását vagy sem, attól tartok nálam nem fogják javasolni, de akkor utána mit csinálnak velem? sorsomra hagynak? vagy adnak humit is?

Nincs jelen

#1446 2009-12-21 14:07

pasek
Tag

tim-tirim!
..nekem is a 4. infúzió után volt javulás, addig szinte semmi, csak kevesebbet hánytam, mint annak elõtte.
Én bízok benne, hogy nálad is lesz eredménye, kitartást és türelmet kívánok!

Nincs jelen

#1447 2009-12-21 15:53

tim-tirim
Tag

köszi, most kicsit megnyugtattál :)

Nincs jelen

#1448 2009-12-21 21:26

lacko
Tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy a biológiai kezelés mindig együtt jár szteroiddal is?
Engem december elején mûtöttek, megszabadítottak jó sok vékonybéltõl, egy kis vastagbéltõl és kaptam ajándékba egy ideiglenes sztómát is. Ahol csinálták a mûtétet, javasolták a biológiai kezelést is, de egy kicsit tartok a szteroidtól, mert az kifejezetten gátolja a sebgyógyulást. Gondolom ezért nem is kaptam még egy adagot sem. De mivel ez a legmodernebb és talán legjobb kezelési módja a Crohnnak, szeretnék megpróbálkozni vele. Fõleg mivel ahogy olvastam, többnyire sokat kellett várnotok egy ilyen kezelésre, nekem meg csak fél éve van diagnosztizálva a betegségem és mindenképp elõrelépésnek tartanám hogy ennyi idõ után már kaphatom.
Nektek mi a véleményetek? Kapott már valamelyikõtök mûtét után remit vagy humit?

Nincs jelen

#1449 2009-12-22 15:48

pasek
Tag

lacko!
Solu-medrolt szoktam kapni a Remicade infúzió elõtt, mikor bekötik, és az szokott lenni az ambuláns lapon, hogy 300 mg Remicade infúziót szteroid védelmében szövõdmény mentesen beadtuk.
És semmi szteroid a következõ infúzióig

Nincs jelen

#1450 2010-01-03 21:03

Mr.Life
Tag

Sziasztok

Elõször is, boldog új évet kívánok mindenkinek.

Nos, a következõ kérdésem lenne.

Biológiai kúra elõtt állok, de nem szeretném kapni a Remivade-et. Egyrészt, mert nem szedek Immurant, márpedig logikus, hogy az egér fehérje miatt, mint a transzplantációnál, kell valami, hogy az idegen test ne lökõdjön ki. És solumedrolt sem szeretnék beszedni. Nyilván ez nem kívánságmûsor, de , ha van más alternatíva, a Humira, aminél ezeket nem kell meglépni, szeretném inkább azt, ráadásul, azt írtátok, hogy a Humira akkor hat a legjobban, ha elötte semmilyen ilyen gyógyszert még nem szedtél.

szóval szerintetek érvelhetek ezzel?

és arról írnátok valamit, hogy ez az öninjekció hogyan történik?

magamba szúrom a tût, egy normális tût, vagy van egy humánusabb megoldása, mint például a cukrosoknál, hohy van ilyen kis belövõ pisztoly szerûség. tehát nekem kell tövig beszúrni egy tût, vagy egy kis adagolót csak odateszek, puff, megnyomom, belém megy, ennyi?

köszi elõre is

Nincs jelen

IBDoktor

Láb