#651 2009-11-29 17:26

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Sani, érdekes, amit írsz, mert én is tapasztaltam ezt. sõt, még korábban volt szó a dohányzásról és most érdekes módon - bocs, nem jut eszembe a neve - az új tagunk is azt írta, hogy Édesanyja nem rég hagyta el a dohányzást és azóta bedurvult. Persze, Isten ments, hogy azt mondjam, ez lenne a megoldás, de érdekes. Sõt, én a nyáron több napon át a Volton boroztam, amit meg ugye nekünk nem illik. Vittem magammal agancsosat (Mercy;) ), de az után másnap kicsit rosszabbul voltam, majd a bor után meg semmi....
Jobbulást!!!

Nincs jelen

#652 2009-11-29 17:37

Breki
Tag

Lehet az elvonási tünetek,feszültség,stressz okozta a durvulást nem?Nekem se ártana leszokni pedig..nem csak a gondok miatt,hanem mert egy sima gyulladást se tudnak kikezelni belõlem,és olvastam h a dohányosok nehezebben gyógyulnak mindenbõl.De félek h 18 év cigizés után,jönne a stressz,idegesség,stb (amugy is van,hiába a 3x0,5 frontin,meg a 30mg Mizapin)az elvonástol,és még szarabbul lennék...

Szerkesztette: Breki (2009-11-29 17:38)

Nincs jelen

#653 2009-11-29 17:43

youlcsi
Tag

Flavio!
nincs mit :) csak már jobban lennél...

Sa-ni!
sztem nincs magánrendelése, de ha jól emlékszem, az orvos válaszolban megemlítette, hogy lesz. miért nem hívod fel? nem véletlenül írja le õ is nyilvánosan a tel-számát többször is... ha kell, segít
egyébként még nem tapasztaltam, hogy 3 perc után kidobott volna. amíg kérdésem van, addig ott ülök, és válaszol. soha, de soha nem mondta még, hogy gyorsan, siet, stb...

ja, egyébként colitisre jó hatással van a dohányzás... tudtommal.

Nincs jelen

#654 2009-11-29 17:58

Mókuc
Tag

Kedves Ana!

Beteg-szempontból abszolút megértem, amit írsz az orvosokról, de én eléggé belülrõl látom a másik oldalt is, ugyanis szüleim mindketten orvosok, nagyapáim is azok voltak, és az egyik nagybátyám is az. A többi családtag 70%-a is az egészségügyben dolgozik. Én csak természetgyógyászati tanulmányokat folytattam, ott volt anatómia-kórtan vizsga, de nem követtem õket a pályán semmilyen szinten. Egy szó mint száz: az is borzalmas, hogy túl kevés orvos (gyakran nyugdíjasként) egy rendelés alatt le kell hogy "daráljon" 50-60 beteget, mert számonkérik rajta, a mennyiséget és a minõséget is. Emellett irdatlan adminisztrációs, adózási stb terheik vannak, és az örök elvárás, hogy csinálják hivatásból, mit képzelnek. A betegek is tudnak elviselhetetlenek lenni... ezt nem részletezem tovább... Mint minden szakmában, itt is sok a lelkiismeretlen "szakember", de valahogy a mai világ általában is olyan, hogy sajnos az ember egyre jobban a saját megérzéseire van hagyatva (nem biztos, hogy egy gázszerelõre rábízhatod a házad). Képezni kell magunkat, nincs mese. Ezért jók az ilyen közösségek, mint ez a fórum is. Apropó: nemrég jelentkezett itt egy orvos a fórumon, nem tudom, most lehet-e tõle tanácsokat kérni, de õ is írta, hogy napi 10 óra rendelés után nem tudnak mind az X millió betegségrõl minden újdonságot elolvasni, ami az õ szakterületükhöz tartozik. Nyilván járnak továbbképzésekre, kötelezõ is nekik, de például a természetgyógyászati módszerek terén egyértelmûen le vannak maradva a betegekhez képest, akik rengeteget kutatnak a saját panaszaik miatt. A családomon látom, hogy az orvosok is meg vannak lõve, ha betegek lesznek. A szüleimet hatökrös szekérrel nem lehet elcipelni orvoshoz, és amikor õk próbálnak megkérni egy kollégát, hogy nézze meg a gyereküket, akkor is gyakran méltatlanul bánnak velük - egymás elõtt sincs az orvosoknak semmi becsületük már. No de mindegy, nehogy ebbõl vita legyen.
Lehet, hogy egy ilyen fórum segíthet az eü. szakmának is egy csomó mindenben, legalább tapasztalatgyûjtemény. Hiszen az orvos is csak abból tud kiindulni, hogy a beteg egyénileg mire hogyan reagál.

Ja szeretnék valamit kérdezni, hátha jár az ISB fórumon Crohnos vagy CU-s: létezik olyan, hogy egy aktív rohamos idõszak magától elcsitul? Vagy csak gyógyszerek hatására? Hiszen ha az immunrendszer önmaga ellen fordul, akkor hogyan gyógyulhat be a bél önmagától? És ha mégis van ilyen, mennyi idõ alatt?

Nincs jelen

#655 2009-11-29 17:59

Mókuc
Tag

Nem ISB, hanem IBS, bocs.

Nincs jelen

#656 2009-11-29 18:10

Zolee25
Tag

Holnap megyek Gastrora remélem elõrébb leszek,de nem hinném.
Szurkoljatok majd irok hogy sikerültem!
Minden jot mindenkinek.

Nincs jelen

#657 2009-11-29 18:26

Breki
Tag

Az a baj h fin...juk nincs mitõl van,van aki szerint immun betegség,másik hogy psichés eredetû,a harmadik szerint egy vírusos betegség is elõhozhatja.Senki nem tud igazábol semmit,ez amit biztos tudunk,Sajnos.

Nincs jelen

#658 2009-11-29 19:10

Ana
Tag

Zolee írj mindenképp,hogy mi volt!

Nincs jelen

#659 2009-11-29 19:15

Flavio
Tag

Zolee25! kitartást, remélem nagyon hogy kiderül valami nálad is végre, amit tudsz kezelni is!
Drukkolok neked, majd mesélj mikor már tudsz a fejleményekrõl.
üdv.

Nincs jelen

#660 2009-11-29 19:58

Ede
Tag

Kedves Mókuc! OFF Hóthalálos biztos, hogy igazad van. Ugyanezek a jelenségek tapasztalhatók körbe-körbe, csak talán az embereknek megvannak azok az évszázados prekoncepcióik, hogy az orvosok (tanárok, stb.) "istenek", és feltétlen bizalmat kell nekik szavazni. Dehát õk is csak emberek, megvannak a határaik és szinte ugyanolyan körülmények közül jöttek, mint bármelyikünk (mert van olyan, hogy szegénységbõl kerül a csúcsra és ennek ellenkezõje is igaz).
Az biztos, hogy akit bedarál ez a kegyetlen világ (mert az nagyon megy mostanság) és "lelkiismeretes" (lehetne itt több szó is), azon nem az a fajta cinikusság érzõdik, hanem más (elkeseredettség, stb.). Az a baj, hogy ha az ember beteg és rosszindulatú, nagyarcú, de kevés tudású orvossal találkozik, az nagyon alá tud vágni az ügynek. De ezt nem kötözködésként, sõt...:):) ON
Youlcsi, errõl már eszmefuttattunk valamely másik topikban.
Ha egy diéta megoldaná, vagy sz antibiotikum vagy ....
Jobbulást mindenkinek!!!!

Nincs jelen

#661 2009-11-29 20:11

Mókuc
Tag

Breki, Ede: hát ez bizony ja... (vállvonós smiley sajnos)

Zolee: drukkolunk Neked nagyon! Én szerdán vagyok soros, de még csak konzultáció.

Nincs jelen

#662 2009-11-29 20:35

aiolosz
Tag

Mókuc írta:

"...Ja szeretnék valamit kérdezni, hátha jár az ISB fórumon Crohnos vagy CU-s: létezik olyan, hogy egy aktív rohamos idõszak magától elcsitul? Vagy csak gyógyszerek hatására? Hiszen ha az immunrendszer önmaga ellen fordul, akkor hogyan gyógyulhat be a bél önmagától? És ha mégis van ilyen, mennyi idõ alatt?..."

Attól tartok, hogy nem fogsz itt olyan mennyiségû választ kapni, amibõl messzemenõ következtetéseket lehet majd levonni. Én egyedül kevés leszek a korrekt mintavételezésnek :D
Nálam, amikor még azt sem tudtam, hogy mi bajom van, majdnem elpatkoltam :( a gyors és pontos diagnózis segített, de amikor már tudtam, hogy colitis ulcerosa, akkor már soha nem volt gyógyszermenetes idõszak :(
Illetve egy gyenge kísérlet volt, de nem jött be. (alapból Salazopyrin EN kapok be minden nap 4 grammot egy kis kenyérkével :) )  Viszont így, csak három-öt évenként van egy komolyabb fellángolás, amikor is ab abszurdum, jön a szteroid, infúzióban.

Nincs jelen

#663 2009-11-30 09:09

Mókuc
Tag

Köszönöm, Aiolosz!
Igen, feltételeztem, hogy valahogy így mûködik.

Nálam most már a széklet teljesen rendben van (lekopogom), viszont a fájdalmak és az erõs puffadás megmaradtak, és most már több jel is mutat erre az epés dologra. (Az elsõ héten sárgásabb színû volt a székletem, és volt többször ez a jobb oldali görcs, ami Cholagoltól enyhült... szóval nem tudom.) Semmilyen gyulladást nem szeretnék elbliccelni, nehogy valami maradvány legyen.
Váhhh, azért az epekatéterezés sem lehet álom. Remélem, máshogy is lehet ezeket vizsgálni.

M.

Nincs jelen

#664 2009-11-30 09:15

Sa-ni
Tag

Köszi Youlcsi akkor lehet, hogy megpróbálkozom vele. De már szó szerint félek az orvosoktól....
Konkrétan a bort én nem bírom, cigizés, na hát nem tudom, de az utóbbi idõben kezdek megint gyárkémény-üzemmódba váltani. Nem javít, nem ront. De evésrõl, alvásról lassan leszokok. Ha akarok menni valahova, aznap + lehetõleg elõzõ nap is csak egy kistányérnyi étel egy alkalommal. Gyûlölöm. Aludni meg azért nem alszok, mert fel kell kelni, hogy kész legyek mind az x sz..ással, mire indulnék valahova - és így se biztos, hogy összejön, ha meg nem jön össze, fönnmaradok éjjel dolgozni.
Múltkor meghajtott valami, mármint "rendes" hasmenéssel, de a végén még örültem is neki, mert délre kész lettem, és lett egy normális napom. Ha már máshogy nem tud lenni.
Hatalmasat csalódtam az SCD diétában, de csinálom, mert attól biztos nem leszek jobban, hogy több mindent eszek. Kaptam tõle egy szebb nyarat, mint a tavalyi, ennyi.
Zoli, majd írjál!

Nincs jelen

#665 2009-11-30 09:43

tim-tirim
Tag

Sa-ni, lécci fejtsd ki a megfelelö topikban hogy miért csalódtál az scd-ben. érdekel nagyon.
köszi és jobbulást!!!

Nincs jelen

#666 2009-11-30 14:03

evicu
Tag

Mókuc, a lányom (12 éves) lassan 4 éve beteg, de még soha nem tudtuk elhagyni a gyógyszert. Igazából nem tudják, hogy melyik betegsége van, de inkább a colitisre hajlanak, mert "csak" a vastagbél érintett. Amikor kezdõdött a betegsége szteroidot kapott, amit lassan leépítettek, de fél év múlva újra elég rosszul volt, megint Medrolt akartak adni neki, de én könyörögtem az orvosának, hogy csak azt ne, így kapott Imurant. 2 hét után jobban lett, és 1 évig kellett szednie. Pentasát szed folyamatosan és Salofalk beöntést kap, de mi nagyon szigorúan betartjuk a diétát ( mi kísérleteztük ki, hogy mi tesz jót neki ), így nem szokott gond lenni. Hosszú idõ óta most hízott egy kicsit, néha viccesen húzom is vele, de persze nagyon örülünk. Jó lenne legalább a beöntést elhagyni, és próbálkoztunk is már vele, de nem megy, mert elõjön a véres nyák. Úgy látszik, csak ezzel a kettõvel együtt lehet egyensúlyban tartani a betegségét.

Nincs jelen

#667 2009-11-30 14:10

Zolee25
Tag

Nah megtörtént az ujjab konzultáció,és egy jo nagy hosszu megbeszélésen vagyok tul ami egy jo nagy hosszú laborkéró vizsgálati lappal gazdagitott engem.Következõ lépés holnap irány a labor,majd csütörtökön vissza a Gastro,és azok alapján fogja a doktornõ arcomba vágni hogy mit és hogyan és hogy mit meg hogy.Épp 2 perce értem, haza az elsõ hogy irtam a barátaimnak :)
Hát egyenlõre igy állok.Nem sokkal elõrébb de alakul a dolog.Egyébként a tükrözésrõl annyit hogy 11.30 ra volt idõpontom és épp tükröztek egy csajszit elõtem ugyhogy sokat kelet várni.De azokat a hangokat mig élek nem felejtem el pont az ajto melett ültem hát nem kelet volna.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-30 14:20)

Nincs jelen

#668 2009-11-30 14:24

Marthuska
Tag

Szia Zolee25! Legalább már ezen túl vagy!:) Alakulnak majd a dolgok meglátod!

Nincs jelen

#669 2009-11-30 14:26

Sa-ni
Tag

Zoli, ha arra kerül a sor, altatásban kérd. Nem szükséges ezt neked elviselni. De remélem, sínen vagy most már! ;)

Nincs jelen

#670 2009-11-30 14:53

Zolee25
Tag

Ne aggodjatok én is bizom benne addig is Puxa a csajoknak,Üdv a fiuknak majd valamikor jeletkezem.
Jobbulást legyetek rosszak!!!!

Nincs jelen

#671 2009-11-30 14:56

Mókuc
Tag

Zolee, ez tök jó! Végre egy lelkiismeretes, mi?
A zajokat, amiket kiszûrõdtek, azért ne õrizd meg egy életre, mert lehet, hogy kábították a csajt, és nem is emlékezett utólag semmire. Hallottam ilyet már többször, itt a fórumon is olvastam, hogy kábítva volt, mégis kiabált, veszekedett. Szóval... még ha nem is kapott a lány gyogyit, Te gondolj erre, hogy kapott és álmában kiabált! A pánik nagyon rosszat tesz szerintem a nyavalyáinknak. Tegnap este alig tudtam elaludni, mert hiába olvastam, a tükrözéses félelmek ott dolgoztak bennem tudat alatt, és olyan érzés volt, mintha ájulás kerülgetne. Szörnyû. Ezt idejében meg kell akadályozni, hogy a sok felhalmozódott félelembõl ne legyen lavina!

Evicu: drukkolok a Lányodnak! Köszi a választ! Igazából azt tudom, hogy gyógyszerszedés mellett is jobb-rosszabb periódusok váltogatják egymást, de azt nem tudom, hogy ha valakinek éppen kialakul egy ilyen baja, és még nem szed gyógyszert (mondjuk még nincs diagnózis), akkor elmúlhat-e magától egy roham. Vagy pedig bekattan az immunredszer, és addig nem hagyja nyugodni, amíg kórházba nem kerül, gyógyszert nem kap stb.

Nincs jelen

#672 2009-11-30 15:15

Breki
Tag

Én az elsõ tükrözésnél voltam így,pulzus 150,tiszta ideg voltam,aztán jött a meglepetés,beadták a kábítót,és szinte semmit nem éreztem,néha fájt kicsit egy-egy szakaszon,de az se rosszabb mint aminkor van egy enyhe görcs.A másodikra már lazán mentem,semmi para nem volt.Habár lehet én szerencsés vagyok,hogy nem tul tekervényes a bélésem,csak a bal alhasnál.De mind a két vizsgálat elött egy órával bedobtam egy 0,5-ös frontint :)

Nincs jelen

#673 2009-11-30 15:38

én
Tag

Breki? Off Ez mit jelent? "bedobtam egy 0,5-ös frontint". Ez hashajtó vagy egy feles? On

Hony soit, qui mal y pense :)
Feszültségoldó, altató-nyugtató, izomlazító.... de vigyázz, mert 18 év alattiak, idõsebbek és szoptatós mamák esetében nem javasolt...ja és alkohol is nuku...

aiolosz

Nincs jelen

#674 2009-11-30 16:39

Ana
Tag

Zolee,kiváncsian várom a labor eredményeket!Soraidból jobb kedvet érzek, ennek nagyon örülök:)

Nincs jelen

#675 2009-11-30 18:06

én
Tag

Aiolosz, köszi a felvilágosítást. off Én melyik korosztályhoz tartozom szerinted? On

Szerkesztette: én (2009-11-30 18:07)

Nincs jelen

#676 2009-11-30 18:11

Zolee25
Tag

Ana csak azért érzed soraimat jobb kedvünek mert a mai napom télleg az volt,de már ez is valami.:P
Egyrészt azért mert végre láttam a barátnõm 2 hét után,az a jokedvem egészének ugy 85 % át teszi ki.:)
Mert ugye minden nap beszélünk telefonon vagy neten de az még sem olyan mint ha velem van.És ma õ kisért el a kórházba.De utánna le is lépet mert hát neki suli és még haza kelet érnie mert több mint 60 km re lakik.
De jó volt végre vele lenni ez mindig ad egy kis jokedvet,ami el is száll amint elválunk.Nah jo nem sirok tovább ez van.:)
De legalább a mai napom jo volt ha csak egy kis idõre is.
Más vizekre evezzünk,õõõ ha a vérképem normális lesz magyarul nem lát majd a doktornõ semilyen komolyabb eltérést,ennek fényében még milyen vizsgálatokat kérhet hogy télleg diagnózis szerüséget tudjon felállitani?
Mert ugye ma a megbeszélést ugy zártuk le majd a vérképbõl kiderülnek a dolgok.De ha az is megfelelõ lesz attol félek hogy nem látja majd indokoltnak további vizsgálatok elvégzését.
Vagy esetleg ha jó lesz a vérképem,kérhetem én saját magamtól hogy tükrözzenek meg?
Esetleg rávezethetem a doktornõt hogy azért én szeretnék további vizsgálatokat hogy biztos legyek benne hogy mi is a probléma itt belül valojában?Mert azért az télleg jo dolog hogy végre legalább a szakorvosi laborbeutalásig eljutottam,de azért ez még csak az elsõ állomás.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-30 18:26)

Nincs jelen

#677 2009-11-30 18:26

Zolee25
Tag

Jah bocsi Mokuc neked nem válaszoltam.Igen végre egy lelkiismeretes, legalábbis az eddigi két beszélgetésünkbõl amibõl az egyik a gyomortüki miatt nem sikerült hosszura, azt mondhatom hogy igen.

Nincs jelen

#678 2009-11-30 18:56

Breki
Tag

Nekem végig jó volt a vérképem,természetesen kérheted igen.
Vagyis én nem álltam meg,de ha jó orvos õ se fog...

Nincs jelen

#679 2009-11-30 18:59

Zolee25
Tag

Értem köszi Breki!

Szerkesztette: Zolee25 (2009-11-30 19:02)

Nincs jelen

#680 2009-11-30 21:02

Ana
Tag

Nekem idézem a dokimat"maga a tökély" vérképem született.Engem azért sem vizsgált tovább,mert nekem reggel szokott rosszalkodni a pocim, ha megy a hasam akkor is 1alkalommal.
De ha nagyon akartam volna, akkor megcsinálja a tükrözést, de igazából egyáltalán nem ragaszkodom hozzá:)

Nincs jelen

#681 2009-11-30 21:03

Ana
Tag

Zolee, nagyon kár,hogy ilyen ritkán tudtok találkozni a barátnõddel,mert a lelki állapotod javitásában rengeteget segítene.
Várom az eredményt!

Nincs jelen

#682 2009-11-30 21:10

Ana
Tag

Ami lemaradt!
Képzeljétek el,hogy ma du.-án ülök itt a gép elõtt és hirtelen álmosság tört rám, le is feküdtem és az esti híradó alatt néha-néha el is alukálta.Az elmúlt 3napban fájt kissé a torkom,fújtam az orrom és sokat tüsszentettem.Megmértem a lázamat,és 37,6.De ma már 1x sem tüsszentettem, és nem fájt a torkom sem.És most van hõemelkedésem?
Érti ezt valaki?

Nincs jelen

#683 2009-11-30 22:23

Flavio
Tag

Szia Ana.
Erre én leszek a legkiváncsibb, hogy akkor mitõl van hõemelkedésed?? Remélem, csak egy kis megfázás és nem az ami nekem van.
Írjál, hogy alakul a hõemelkedésed.
szia

Nincs jelen

#684 2009-12-01 11:46

Zolee25
Tag

El is felejtettem tegnap mondani.Gastros dokinéni mondta hogy mostmár laborba is kell idõpontot kérni (régen ez nem igy ment)nah felkeltem reggel nem mintha tul sokat tudtam volna aludni,telefonáltam laborba nah akkor majdnem lementem hidba.Vérvétel idõpontja:December 18.reggel 7:30
Mondom mivan?Elõbb esetleg ha lehetne mondom mert elég fontos lenne.
Hát nem lehet most akkor ez hogy is van egy szaros vérvételre várjak majdnem 3 hetet?
Ilyen aztán már télleg nincsen mire kell várni mégis ennyit nem értem én már ezt az egészet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-01 11:46)

Nincs jelen

#685 2009-12-01 11:49

Zolee25
Tag

Ugyhogy maximum két ünnep közöt lesz eredményem meg jutok megint vissza a korházba.
Ennyit a pillanatnyi derülátásomrol és az egy napig tartó határtalan jokedvemrõl!!!!
Ezt már valahogy télleg nem megy bele a fejembe hogy lehet ennyire kibabrálni az emberekkel.Ana neked meg jobbulást.Nekem is van igy eccer kétszer hogy sokat tüsszögök,meg ugy érzem mintha lázam lenne aztán megmérem és mégsincs.Remélem nincs komolyabb bajod mondjuk influenza vagy ilyesmi.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-01 12:02)

Nincs jelen

#686 2009-12-01 11:52

Zolee25
Tag

Ide sem irok mostanában elment teljesen már mindentõl a kedvem.
Eljutottam arra a szintre az elmult 3 honapban hogy ez már sok nekem,valahogy nem tudom jol érezni magam igy ebben a helyzetben,kezd minden erõm kitartásom és türelmem elfogyni.
Majd valamikor jeletkezem.
Addig is legyetek jok vigyázzatok magatokra!!!!!!!!
Gyógyulgasatok Hello mindenki

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-01 12:03)

Nincs jelen

#687 2009-12-01 12:40

Marthuska
Tag

Szia Zolee25! Nézd meg légy szíves a laborpapírodat! Nincs ráírva véletlenül, hogy "Sürgõs!!"?? Mert akkor kötelesek korábbi idõpontot adni, legalábbis úgy hallottam. Ha jól emlékszem csütörtökre vának vissza a laboreredményekkel. Akkor pedig, rá kellett volna írni, hogy "Sürgõs!!".

Nincs jelen

#688 2009-12-01 12:48

Marthuska
Tag

Zolee25! Te csütörtökre elõ vagy jegyezve a doktornõhoz. A felvételi irodán, mikor jelentkezel, mindig nézik a listát. Tehát, neked addigra egy laboreredmény kell! A dortornõ biztos nem gondolta, hogy ennyit kell várnod. Ha telefonálsz neki, vagy bemész a gasztróra holnap reggel, akkor õ még tud szólni a laborosoknak, hogy sürgõs!

Szerkesztette: Marthuska (2009-12-01 12:58)

Nincs jelen

#689 2009-12-01 14:45

Breki
Tag

Normális Gasztroscop központokban,szakrendeléseken,stb, ott helyben leveszik a vért,ezt én se nagyon értem...

Nincs jelen

#690 2009-12-01 15:08

Marthuska
Tag

Itt nem szokták, csak a gyermek gasztroenterológián.

Nincs jelen

#691 2009-12-01 15:45

evicu
Tag

Zoli, ha nincs ráírva, hogy "sürgõs", beszéld meg az orvosoddal!!!!!

Nincs jelen

#692 2009-12-01 16:26

Breki
Tag

Nekem Pesten is,Kecskeméten is a gasztrón vették le,pedig nem vagyok gyerek,majd onnan vitték át a laborba.De úgy néz ki ahány ház annyi szokás sajnos.

Szerkesztette: Breki (2009-12-01 16:27)

Nincs jelen

#693 2009-12-01 17:08

Ana
Tag

Zolee,ezt komolyan nem értem.Nekem kb.3-4hete volt vérvétel.Mondta a dokim,hogy másnap menjek be lehetõleg de.-t 10i-g, és ott helyben a gasztrón vették le a vért.Én még ilyenrõl nem is hallottam,hogy 3hetet kell várni egy laborra!
Hihetetlen!

Nincs jelen

#694 2009-12-01 18:19

Peeter
Tag

Nálunk is másfél hónap várakozási idõ van éppen...

Nincs jelen

#695 2009-12-01 18:21

stent01
Tag

Sziasztok sorstársak!
Nem vagyok valami "nagy" író, de most mindentõl elment a kedvem.
Nem elég ez a sok betegség, ami van nekem is....még iszonyatos lázam is van. Napok óta verem a negyvenet, nem tudom mi a fene van velem????
Megfázva nem vagyok, legalábbis azt hiszem....
Már arra gondoltam, valaki nagyon büntet érte, hogy ennyi baj mellett is rengetget dolgozom.
Az élet nem áll meg attól, hogy betegek vagyunk, legfeljebb az én szívem:):)
No bejöttem egy kicsit panaszkodni, hátha tud valaki valami okosat mondani :( :(

Szerkesztette: stent01 (2009-12-01 18:23)

Nincs jelen

#696 2009-12-01 19:03

Marthuska
Tag

Szia Stent01! A "Kísérõjelenségek" topicba írok neked, bár okosat én sem tudok mondani, de együttérzek veled!

Szerkesztette: Marthuska (2009-12-01 19:28)

Nincs jelen

#697 2009-12-01 20:50

Zolee25
Tag

Nem vagyok elõjegyezve csütörtökre,csak én gondoltam hogy csütörtökre már vinni tudom az eredményeket.De semmi fix nincs megbeszélve.
Õ mondta hogy minden Hétfõn és csütörtökön van csak ott amint megvan az eredmény vigyem be, ezért gondoltam, hogy Hétfõn bent voltam,kedden leveszik a vért,szerdán megyek az eredményért,csütörtökön már mehetek is vissza.
Akkor még nem tudtam hogy ennyit kell várni.Amugy nincs a papiromon hogy sürgõs megnéztem.
Nem tom akkor most mi legyen.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-01 20:55)

Nincs jelen

#698 2009-12-01 21:00

Marthuska
Tag

Zolee25! Mivel ezt a laborba való bejelentkezést nemrég vezették be, elképzelhetõ, hogy a doktornõ nem gondolta, hogy ennyit kell majd várnod! A dolgokat csak úgy tudod megsürgetni, ha beszélsz a doktornõvel. Õ kérheti a sürgõsséget, különben ki kell várnod a késõbbi idõpontot.

Nincs jelen

#699 2009-12-01 21:00

Zolee25
Tag

Majd reggel olvasok mert nagyon szarul vagyok!!!
Jo éjszakát.

Nincs jelen

#700 2009-12-01 21:09

Marthuska
Tag

Zolee25! A háziorvos is megsürgetheti!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb