#3451 2009-10-31 08:19

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

na, legalább túl vagy rajta!! Most már "csak" jobbulni kellene.... Szép napot!!!!

Nincs jelen

#3452 2009-10-31 15:42

Breki
Tag

Hát igen,de most nyugodtabb voltam azért,mint az elsõnél.Amikor a hátamra kellett fordulni,szerencsére pont ráláttam és végignéztem a monitoron mit csinál :DMeg kérdezgettem ez mi-az mi,kérdeztem hol a vakbél,azt is megnéztük,megmutatta:D Nagyon jó fej volt

Szerkesztette: Breki (2009-10-31 15:42)

Nincs jelen

#3453 2009-10-31 16:08

én
Tag

Breki! Legalább most nincs rossz élményed. Hát ez is valami!

Nincs jelen

#3454 2009-10-31 19:15

Frozina
Tag

Tim-Tirim! Írtad, hogy colonoskópia elõtt fleeet-et szoktál kapni. Szerinted (vagy akinek van már ilyn élménye, szeretném, ha válaszolna) megoldható a vizsgálat elõtti napon a béltisztítás a kollégiumban, ha nem a szoba mellett van a WC? Folyamatosan futkározni kell, vagy be is költözhetek a WC-be arra a 24 órára?

Nincs jelen

#3455 2009-10-31 20:16

kew
Tag

Azért annyira nem vészes az. Bevétel után fél-1 órával kb elkezd hatni, akkor ha jó sokat iszol, 10-20-30 percenként elmész wc-re. kb 3-4 óra után nekem megnyugodtak a belek, és már nem rohangáltam sûrûn. Ekkor lehet pihenni és rákészülni az esti adagra :) Mondjuk én mindig jól vissza tudom tartani, így nem okozna gondot, ha nem lenne rögtön mellettem a toálett :)

Bár hiába ittam soksok litert, a doki szerint nem tisztultam ki sajnos teljesen, próbálj annyit inni, amennyi csak belédfér.

A fleet amúgy a bevétel után nálam mindig okoz némi rosszullétet, kis hidegrázás, szédülés, émelygés, mintha lázat is éreznék. Ez a kellemetlen érzés is elmúlik, ahogy múlik a hatása. Tehát ha reggel 7kor megiszod az elsõt, az szerintem délutánra már nem fog sok kellemetlenséget okozni. Az íze nem a legjobb, de kibírható :)

Szerkesztette: kew (2009-10-31 20:19)

Nincs jelen

#3456 2009-10-31 20:56

Frozina
Tag

Hálás köszönet Kevi, rengeteget segítettél!!!!

Nincs jelen

#3457 2009-11-02 15:06

Gabor23
Tag

Sziasztok!

Millió éve nem jártam erre, szégyellem magam kicsit... Gyors kérdésem lenne csak: Szed vki imuran-t? Én ma kellett h elkezdjem , de vannak fenntartásaim vele szemben. Azt mondta 2 doki is h immunerõsítõ, a betegtájékoztató viszont azt írja h immungyengítõ stb. Van esetleg vki, aki szedte már ezt a szert hosszabb távon???
Válaszokat elõre is köszönöm.

Üdv.:G.

Nincs jelen

#3458 2009-11-02 15:27

tim-tirim
Tag

Szia Gábor23!  Bizony sokan szedünk Imurant. Az enm imunerõsitõ hanem gyengitõ, azért kell hogy gyengitsen mindket hogy a betegség  ne tudjon kiújulni. Hoszzú távon jól tûri a szervezet, és bizony a fellángolás elkerülése érdekében ajánlatos szedni. Volt hoyg szórakoztam vele és nem szedtem, majd meg is jött az eredménye. Viszont 3 hónapig tárolódik a szervezeteben, tehát ha ma abbahagyod nem holnap leszel rosszul hanem 3 hónap múlva. Én már 5 éve szedem de konkrét mellékhatást nem tapasztaltam, állitolag hajlamosabbak leszünk megfázni meg mindenfélét elkapni. üdv.

Nincs jelen

#3459 2009-11-02 15:27

kew
Tag

Az immun gyengítõ, pont ez a lényege :)
http://crohn-colitis.hu/hun/leirasok-gy … .php#immun
Nem hagyja, hogy a saját immunrendszerünk támadja a bélésünket, csökkenti a fehérjék számát talán. Én másfél éve szedek 50mg-ot, kb 2 hónapja emeltük fel 100-ra (kg-onként elvileg 2mg az ajánlott adag). Én szerencsére semmilyen mellékhatását még nem tapasztaltam. Az elején és a dózis emelésénél némi hajhullás tapasztalható, de nem vészes, nem kell megilyedni.

Nincs jelen

#3460 2009-11-02 16:43

Breki
Tag

Lehet az orvosaid összekeveték az Isoprinosine-vel,mert az az immun erõsítõ :)

Nincs jelen

#3461 2009-11-02 17:39

bukanna
Tag

Én a legeléjén kaptam immurant, de engem az orvos azzal ijesztgetett, h. nm lehet vele napra menni, mert fényérzékenységet okozhat. Kinek mi ezzel kapcsoltaban a tapasztalata, én szeretek mindxen héten egyszer elmenni szoliba, mert nem szeretem, ha sápadt a bõrõm, persze nyáromn felejtõ a szoliu, akkor napozom. Nekem most nem kell szednem az immurant, csak félek,h. fekólírják újra. Én többet  nem akarok szívni ezzel a betegséggel kapcsoltaban.

Nincs jelen

#3462 2009-11-02 18:15

Frozina
Tag

bukanna! Íme a magyarázat a betegtájékoztatóból: "Azok a betegek, akik immunszuppresszív gyógyszert szednek, jobban veszélyeztetettek rák, elsõsorban bõrrák kialakulására. Ezért az Imuran szedése alatt kerülni kell a napfényt. Ajánlatos megfelelõ öltözékkel is védekezni, és magas faktorszámú fényvédõszert alkalmazni."

Tim-tirim! Írod, hogy Te már 5 éve szeded az imurant.Tényleg tapasztaltad, hogy legyengíti az immunrendszert? Egy évben kb.hányszor vagy lázas? Én most kezdtem szedni, de az utolsó pár évben már min. évente 2-szer  volt lázam.  Lehet, hogy ez már a crohn elõjele volt. Most, hogy elvileg mégjobban legyengít a gyógyszer, több lázas állapotra kell számítanom?

Nincs jelen

#3463 2009-11-02 18:42

tim-tirim
Tag

Szia Frozina! Nem szoktam lázas lenni, de attol még gyenge az immunrendszerem mert pl múlt télen egyszer megfáztam és 3-4 hónapig nem jöttem ki belõle. vagy ha elkapok valami más fertõzõ vackot akkor abból is jóval lassabban és macerásabban jövök ki mint más. Dehát ez van, belefér csaka  crohn ne jöjjön ki.  Azt nem tudom te miért vagy náha lázas, én akkor szoktam ha a crohnom is elõ akar jönni és akkor úgy a kettõnek együtt van értelme. DE hoyg csak a láz önmagában azt nem tudom, olyanom nem volt.

Nincs jelen

#3464 2009-11-02 21:40

Gabor23
Tag

Hmm, köszi szépen a válaszokat. Mindketten elismertek a szakmájukban, ugyh nem értem a dolgot, lehet félreértettem vmit akkor. Biztos tudják mért kell ez nekem, csak most paráztatnak ezzel a h1n1-el és nembiztos h pont most ideális elkezdeni gyengíteni az immunrendszeremet, amúgy is elég beteges vagyok a crohnon kívül is az utóbbi idõben...

Nincs jelen

#3465 2009-11-13 15:20

tim-tirim
Tag

Nita!   Múltkor azt irtad, hogy az orvosod az Isosourcet javasolja inkabb, mert a Nutridrink már elavultnak számit. Vettem most én is Isosourcet, és összehasonlitottam a Nutridrinkkel az összetételét. Eredmény: Nutridrinkben magasabbak a vitaminok értékei!! Fura, lehet félre beszélt a dokid, vagy nem a vitamin mennyiségétõl függne melyik a "jobb"?
Bár én most egy darabig maradok az Isos.-nál, olcsobb is meg már unom a nutrit.
Na mindegy, cska megosztottam veletek a felfedezésem :)

Nincs jelen

#3466 2009-11-13 16:57

én
Tag

Nekem a Nutri hasmenést okozott, amikor szükségem volt rá Isosourcet ittam én is.

Nincs jelen

#3467 2009-11-13 18:05

loszerafin
Tag

Sziasztok!
Valaki megtudná mondani nekem arra a választ, hogy ha "állítólag" a mi betegségünk autoimmun eredetû akkor miért van az, hogy tünetmentes idõszakok is vannak?
Közel 7 éve van colitisem és nekem is volt kb. 2 év amikor semmilyen tünetem nem volt, pedig nyelvvizsgára készültem. És persze volt olyan is amikor minden gyógyszer,-beleértve a szteroidot is- nagyon rossz állapotban voltam? Többen írtátok, hogy szedtek immuránt, én pl. soha (bár lehet, hogy a doki felejtette el), vagy azt csak a crohnosok kapnak? Nem értem...
Váram a válaszaitokat!
Üdv és tünetmentes napokat kívánok mindenkinek!

Szerkesztette: loszerafin (2009-11-13 18:06)

Nincs jelen

#3468 2009-11-13 20:38

Ede
Tag

Kedves Lószerafin. Én idõnként úgy érzem, hogy az orvosok annyival tudnak többet, hogy latinul meg tudják nevezni a tüneteinket... szíves elnézését kérem mindenkinek, de a konzultációk után több választ kaptam itt Tõletek, mint bármikor bármelyik orvostól... KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! Az Isten áldjon meg érte Minden kedves Fórumlakót!!!!
Én colitises vagyok és most már közel egy éve szedek imurant, sõt, egy éve szedek imurant. Nem vagyok tünetmentes... és a fellobbanások nálam érzelmi történésekhez köthetõk, kilábalni meg most egyelõre több, mint két éve nem tudok a legutóbbiból... én szerintem itt is több a misztérium és a ködben tapogatózás (mind az orvos, mind a páciens részérõl, természetesen a kivételektõl eltekintve). Válasz ez egyáltalán:) Szép hétvégét Mindenkinek!

Nincs jelen

#3469 2009-11-13 23:41

Nita
Tag

tim-tirim! Valószínûleg valami más lehet az ok nem a vitamin a tápszernél, de lehet, hogy tényleg a hasmenés mert már többen írták hogy nekik is az volt tõle. Annak a másiknak a neve meg nem jut eszembe pedig abban még pro-biotikumok is voltak :/ Észben tarom és megkérdezem a doki, ha megyek ezeket.

Ede! Azt kell mondjam sajnos néha nekem is az az érzésem mi jobban tudjuk mi ez mint néha egy-két orvos akirõl itt írnak. Szerencsére az én dokim mindig minden kérdésemre szívesen válaszol.

Nincs jelen

#3470 2009-11-13 23:52

Nita
Tag

loszerafin! (furcsa ez a nevet leírni) :)
Kicsit utána olvastam a feltett  kérdésednek és egy érdekes cikkben találtam tájékoztatást kicsit. A remisszió pontos oka számomra se világos, de a visszaesést "szerintük" az enterális fertõzések okozzák. Ezek simán táplálkozással, ételekkel bevihetõk gondolom az ok az lehet, hogy a mi bélrendszerünk érzékenyebb az ilyen baktériumokra.

Nincs jelen

#3471 2009-11-14 00:51

tim-tirim
Tag

Nita, nem  Diasip az a tápszer aminek nem jut eszedbe a neve? ezt irja a betegtájékoztatója: "magas mennyiségben prebiotikusan ható
oldódó, valamint nem oldódó rostanyagokat egyaránt tartalmaz."
mondjuk az furi hogy rost is van benne, jó ez  nekünk?
Resource-rõl tudtok valamit, próbáltátok már?
köszííí

Nincs jelen

#3472 2009-11-19 13:14

loszerafin
Tag

Köszönöm Nita a hozzászólást!

Nincs jelen

#3473 2009-11-20 15:59

Breki
Tag

Mi a véleményetek,melyik a legjobb probiotikum?Mert már egy hónapja szedek antibiotikumos gyulladáscsökkentöt,és még 1 hónapra valót kaptam,csak más hatóanyaggal,csak ezt a prostatára,és azt mondták kiirtja a bélflórákat,és kellene mellé ilyet szedni
Elõre is köszi

Nincs jelen

#3474 2009-11-20 16:20

Marthuska
Tag

Szia Breki! Igen, szerintem már el is kellett volna kezdened. Jobb az óvatosság. Én már sokféle probiotikumot próbáltam. Betegtársam javaslatára, most Lacto Sevent szedek. Neki orvos ajánlotta!

Nincs jelen

#3475 2009-11-20 20:08

Manna-panna
Tag

Sziasztok!

Nekem szintén az Imurannal kapcsolatban lenne kérdésem.

Nekem még nem bizonyított a Crohn, csak arra gyanakszik az orvosom. Hamarosan megyek colonoscopiára, és ha beigazolódik a Crohn, akkor az Imurant kell szednem.

Elolvastam a betegtájékoztatót, és nagyon megijedtem. Nem gondoltam, hogy ez ilyen erõs gyógyszer.

A mellékhatások nagyon drasztikusak. Nekem az egyetlen tünetem eddig a végbél körüli sipolyok. Igaz, hogy kb. 4 éve van, de ezen kívûl soha semmi bajom nem volt ( nem fájt a hasam, nem volt hasmenésem stb.)
Soha nem szoktam még beteg sem lenni.
Nagyon megijeszt az, hogy az eddig erõs immunrendszeremet, most le akarják gyengíteni. Ráadásul így, hogy semmi egyéb tünetem nincsen.

Szerintetek ez normális dolog, hogy egybõl ilyen erõs gyógyszert akar felírni?

Van olyan közöttetek/ vagy ismertek olyat aki évek óta szedi ezt a gyógyszert és nem okozott nála semmilyen mellékhatást?

Mennyire gyakoriak ezek a mellékhatások?

És még egy kérdés, ezzel egyáltalán nem lehet napozni / szoliba járni? Volt már olyan aki ezzel a gyógyszerrel szolizott/napozott?
Én folyamatosan járok szoliba nyáron pedig imádok napozni, nem bírnám ki, ha ezekkel fel kellene hagynom.

Ne haragudjatok, hogy ennyi mindent kérdezek, de nagyon megijedtem, és ahogy olvasgattam a hozzászólásaitokat, látom, hogy Nektek (sajnos) van ezekben tapasztalatotok!

Bízom benne, hogy tudtok segíteni.

Elõre is köszönöm!

A másik

Nincs jelen

#3476 2009-11-20 20:16

ditke
Tag

Lactiv-ot is orvos ajánlotta.5 féle probiotikum,7 féle B vitamin csoport.

Nincs jelen

#3477 2009-11-20 20:31

Lucy
Tag

Nagyon - nagyon fontos a probiotikum, foleg ha antibiotikum szedsz.
Nekem a Pro-gastro nagyon bejott.

Nincs jelen

#3478 2009-11-20 20:32

Lucy
Tag

Nem vagyok orvos, de nem probalkoznek elsore lorugas gyogyszerrel, foleg, hogy eddig semmit nem szedtel.
Konzultalj meg 1x a dokiddal es vesezzetek ki a lehetosegeket.

Nincs jelen

#3479 2009-11-20 20:41

Frozina
Tag

Nagyon hasonló az esetem Lucyéval. Igaz, hogy nekem hirtelen jött elõ a betegség 2 hónapja és be is bizonyosodott már, hogy crohn, de nálam is Imurannal kezdtek. Én sem értem egészen. Lehet, hogy egy kórházba járunk?!

Nincs jelen

#3480 2009-11-20 21:07

Manna-panna
Tag

Köszönöm, hogy válaszoltatok, nekem is fura a dolog nagyon. Nagyon nem füllik a fogam az Imuranhoz! :) Frozina Neked milyen tünetekkel jött elõ a Crohn? Te melyik kórházba jársz?

Lucy, köszönöm ,hogy válaszoltál Te is ! Igazából majd a tükrözés után dõl el, hogy mi is lesz, azért még bízom benne, hogy ez nem Crohn.

Nincs jelen

#3481 2009-11-21 14:18

Breki
Tag

Köszi a segítséget,hétfõn elsõ dolgom lesz elmenni venni probiotikumot

Nincs jelen

#3482 2009-11-24 17:24

Breki
Tag

Na vettem.
Azon gondolkodtam,ha az immun támadja azokat a dolgokat a bélben amiket nem kellene,és ettõl gyulladt,akkor a probiotikum amit beviszel,nem tekinti azt is ellenségnek,és lángol fel a betegség?Mert küldök a bélbe "katonákat"ugymond?

Nincs jelen

#3483 2009-11-24 17:33

ditke
Tag

Szia Breki!
Már egy ideje szedem a probiotikumot ,és várom a csodát sajnos minden maradt a régiben.  :(  Remélem nálad hatékonyabb lesz!!
Üdv:ditke

Nincs jelen

#3484 2009-11-26 10:19

baba777
Tag

Sziasztok!
Manna-Pannának szeretnék válaszolni! Én 17 évig szedtem Immuránt 4 éves korom óta, persze különbözõ mennyiségekben, mert ahogy nõttem többet kaptam, de én semmi mellékhatást nem tapasztaltam, bár nekem is mondták ne napozzak sokáig a napon ( igaza volt az orvosnak, mert tényleg, egy idõ után nem éreztem jól magam a napon), de én napoztam és jártam egy ideig szoliba is, de nem azért hagytam abba mert rossz hatással lett volna rám! Szerintem ha bizonyos határokat betartasz, ami ma már a csapból is folyik, akkor nem kell aggódnod!
Nem tudom, hogy hat majd rád a gyógyszer, de szerintem a mennyiségtõl is függ. Az utolsó 3 évben 125mg-ot kellett szednem ami rengeteg volt (a végén derült ki), tályogaim lettek az egész testemen ami majdnem olyan szörnyû volt mint a colitis. Most már nem szedem, én kértem az orvosom.

Nincs jelen

#3485 2009-11-26 15:04

angeluc
Tag

Sziasztok!
Én pro-gastrot szedtem miután kijöttem a kórházból, de igazán nem történt semmi amit a számlájára írhatok, a javulásomat a klizma és a stressz mentes két hónapos táppénz hozta meg.
Alkalmanként szedek ugyan probiotikumot, akkor a Protexint választom, mert ez kapszula és nem olyan macerás mint a pro-g. Most olcsóbb is a Pingvin patikákban. Állítólag nekünk ajánlott ezek szedése, de hogy tényleg érnek -e vmit azt nem tudom.

Nincs jelen

#3486 2009-11-26 19:49

Melcsi_
Tag

Sziasztok!

Kontroll után vok, újabb sor gyógyszerek amiket szednem kell:

maradunk 16 mg medrolon, ami új az a Budenofalk 3X3mg, Pentasa granulátum 3X1, Controloc 40 mg (ezt a Quamatel 40 mg helyett kaptam), Klion-t mint antibiotikumot...

ha ez nem segítene 3 héten belül sajna, akkor 64 mg medrolt kapok majd :(:(:(:( na és persze imurant. :/

kérdés: milyen ez a pentasa granulátum??? milyen ízû? Sajna én minden ilyet kihányok :(
elõre is köszi az infokat.

Nincs jelen

#3487 2009-11-26 21:24

Nita
Tag

Melcsi! A granulátum apró kis golyókból áll én is ezt szedem azt mondják jobb a felszívódása viszont a leírás szerint: "A granulátumot szétrágás nélkül, lehetõleg étkezés közben, sok folyadékkal kell bevenni úgy, hogy a tasak tartalmát a nyelvre kell önteni és sok vízzel vagy gyümölcslével kell lenyelni."...na ezt kívánom 3x annak aki kitalálta :) Az összes golyó szétgurul a számba, a fogaim közé, feltapad az ínyemre és még 20perc múlva is azokat nyalogatom körbe-körbe :) Viszont íztelen szóval ha van kedved ilyet játszani akkor ezzel nem lesz gond :P
Megkérdeztem a dokit  bele lehet önteni kis folyadékba és úgy lehúzni, de nem szabad feloldani benne, csak önteni és inni :)

Nincs jelen

#3488 2009-11-26 21:40

Kolibri
Tag

A medroltol nekem sem volt sokkal jobb étvágyam csak a képem kerekedet ki:) és iszonyat elkezdett nõni a hajam
a pentasa nekem, hála nagyon jol bevállt

Nincs jelen

#3489 2009-11-27 07:17

Melcsi_
Tag

Nita, Kolibri, köszönöm. :)
értem már mit hablatyolt nekem a dokinõ hogy nyelvemre gurítsam stb, nem igazán értettem éppen mirõl beszél...aztán gyorsan témát is váltott. :D
Medroltól én sem híztam egy dkg-t sem, csak a fejem lett kerekebb, szõrösebb sem lettem :D viszont nekem nem a hajam nõ tõle hanem a szempilláim, vicces. Viszont ezt a 64 mg-t el szeretném kerülni, nem akarok hörcsög lenni a karácsonyi képeken...

Nincs jelen

#3490 2009-11-27 10:07

baba777
Tag

Sziasztok!
Olvasom most sokan szedtek ti is medrolt, nekem is most kellett már megint elkezdeni 32mg-mal, már nekem is elkezdett dagadni a fejem de már beletörõdtem. Csak szeretném megkérdezni, hogy aki most szed vagy szedett annak írtak-e fel vizelethajtót és ha igen mit és hogy kell szednie, mert nekem furosemidet írtak ki és mondta az orvosom hogy csak akkor szedjem ha dagad a lában. Eddig minden héten bekaptam 1 szemet, a legutóbbit tegnap és nekem levitte az arcomat meg a hasamat! Nem tudom, hogy pár hét múlva is hatni fog, de nagyon megörültem, mert eddig nem kaptam medrol mellé vizelethajtót, így nem tudtam, hogy erre képes.
Nekem amúgy a medroltol farkasétvágyam van, egész nap csak eszek és hízok is meg a derekamon sötétebb lesz a szõr. De amikor már nem szedem hirtelen lefogyok vagy 5 kilót és már étvágyam sincs.

Nincs jelen

#3491 2009-11-30 15:01

Cini
Tag

angeluc, Breki!

Épp írni akartam, hogy senkinél sem látom, olvasom a probiotikum használatát.
Mivel Ti említitek ill szeditek, fõleg nektek, de mindenkinek nagyon ajánlom a szedését!!!
Az én gaszrodokim évek óta mondja, ill a féléventi vagy akár alkalmi vizsgálaton még le is írja hogy szedni kell.
Csakhogy eddíg ezt én nem vettem komolyan, nem hangsúlyozta eléggé az orvos.  Legutóbb (szeptemberben) csúnyákat produkáltam és egy ismerõs betegtárs gyõzött meg, hogy szedjem. Igaza volt, teljesen rendbehozott, és szabályozta a dolgokat. Én a neten tanulmányoztam ezt a témakört, ajánlom nektek is, olvassatok utána.
Az, hogy ki milyent szed és melyik használ azt sajnos próbálgatni kell, mindenkinek más lesz hatásos.

Nincs jelen

#3492 2009-12-02 16:57

Quema
Tag

Sziasztok!

Augusztusban kezdem el szedni probiotikumot és a3x1 Pentasa helyett 3x2 Salofalkot. Többi gyógyszerem: 2x1 Imuran, 3x1 Budenofalk. Szóval, amikor elkezdtem a Salofalkot és a probiotikumot, a CRP lement 40-rõl 5-re. Nem tudom, hogy minek volt köszönhetõ, de híztam is kb. 3 kg-ot, ami nálam nagyon jó teljesítmény. Azóta is ezeket a gyógyszereket szedem és a probiotikumot, de sajnos a CRP most 14, a süllyedés 40. Nem tudom, hogy mi történt, hogy rosszabbodik az állapotom. A doki nagyon szeretné, hogy kezdjünk el biológiai terápiát. Szerintetek?

Minden jót! Üdv!

Nincs jelen

#3493 2009-12-02 17:17

én
Tag

Quema! A süllyedésed egy picit tényleg sok. De egy crohn-betegnek a 14-es CRP az szinte tökéletes. Egyébként a CRP gyakran ingadozik. Egyébként te tudod, hogy hogyan érzed magad, mennyiszer jársz a porcelánra, hogy vagy hasügyileg. Én ha jól lennék, ezekre a leletekre nem kérném a biológiai kezelést. De persze a többi dolgot te érzed, neked kell mérlegelned.

Nincs jelen

#3494 2009-12-03 10:54

Zolee25
Tag

Én annyit szereték kérdezni csak ide mivel hogy még semilyen gyógyszert sem szedek hogy erre a hasfeszülésre haspuffadásra tudtok valami gyógyszert ami esetleg segithet?

Nincs jelen

#3495 2009-12-03 13:48

Marthuska
Tag

Szia Zolee25!
Espumisan gyöngy kapszula, talán ez jó lenne.
Javallat:

Alkalmazható minden olyan állapotban, ami a bélgázok nagyfokú képzõdésével és felhalmozódásával jár, mint:
- felfúvódás, puffadás, nyomás és teltségérzet a has felsõ részében,
- fokozott levegõnyelés,
- ha a gyomorban vagy a belekben lévõ gázok úgy fölnyomják a rekeszt, hogy az szívpanaszokat okoz,
- mûtét utáni fokozott gázképzõdéskor,
- képalkotó diagnosztikus eljárások elõkészítésére (hasüregi ultrahangos, illetve röntgenvizsgálat stb..).

Ellenjavallat:

A készítmény bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység esetén.

Nincs jelen

#3496 2009-12-03 13:56

Marthuska
Tag

Szia Mercy! Ma megvettem a Smecta port (30 darabosat)! Lehet, csak holnap kezdem el, mert ma már mást vettem be!:)
Puszi!

Nincs jelen

#3497 2009-12-03 14:01

Zolee25
Tag

Oksi köszönöm meg is fogom próbálni remélem valamennyit legalább segit ha csak egy kicsit is már elõrébb vagyok.

Nincs jelen

#3498 2009-12-03 14:07

Marthuska
Tag

Zolee25! Elõbb próbálkozz a kisebb kiszereléssel (meg kell tudnod, beválik-e?).  A 25 db-os kb. 722.- Ft, az ár patikánként változhat! A betegtájékoztatót gondosan olvasd el!

Szerkesztette: Marthuska (2009-12-03 14:08)

Nincs jelen

#3499 2009-12-03 14:32

Zolee25
Tag

Ok meglesz mindig elolvasom a betegtájékoztatót bár ne kéne olvasnom az azt jelentené hogy nem vagyok beteg,kivéve ha másnak olvasom.

Nincs jelen

#3500 2009-12-03 14:34

Marthuska
Tag

Zolee25! Ezt neked kell eldönteni!:) Nem érdemes megvenni addig a nagyobb kiszerelést, amíg nem tudod, hogy neked mennyire használ, hisz még nem tudjuk, mi a betegséged.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb