#701 2009-12-01 21:12

Ana
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Marthuska, mikortól vezették be ezt a "labor bejelentkezést"???
Ezt a baromságot, ismét alakitott az egészségügy!
Flavio, megmértem most a hömérsékletem és 36,4, de igazából nem vagyok jól.Fáj a torkom, és a fejem,be van dugolva az orrom,sokat tüsszentek.
Csak ez minden hónapban van.Azt mondják a pedagógus kollegák,hogy õk is szenvedtek emiatt, tanitásuk elején, és majd javulni fog.Hiszen mindig valamelyik gyerek meg van fázva, és akkor én is elkapom.

Nincs jelen

#702 2009-12-01 21:30

Marthuska
Tag

Szia Ana! Nekem október elejére volt idõpontom a gasztrora, és akkor már idõpontot kellett kérni a laborba is. Nem tudom, hogy minden megyében így van-e, de már több helyen ez a módi.

Szerkesztette: Marthuska (2009-12-01 21:31)

Nincs jelen

#703 2009-12-01 22:51

Ana
Tag

Megáll az ész!
Én Budapesten élek,és  még errõl nem is hallottam.Nem normálisak,komolyan!

Nincs jelen

#704 2009-12-02 08:53

Mókuc
Tag

Hát most én is megijedtem, de többen mondják, hogy ahova én megyek, ott még nem kell idõpontot kérni.
Eddig a "havi látogatóm" miatt nem tudtam elmenni, meglehetõsen meggyötört, úgyhogy ma vérkép nélkül konzultálok... :-(
Remélem, pénteken összejön.

Nincs jelen

#705 2009-12-02 09:06

aiolosz
Tag

off
Mert ugye ez nem a laboros topic..
Amikor én éhgyomorral vérvételre megyek a kórházba és a 158-as sorszámot húzom, akkor padlót szoktam fogni....persze, ha a dolog sürgös, akkor a kórházi doki ezt ráírja, a háziorvos persze ezt nem tudja produkálni.
Az is igaz, hogy a laborvizsgálatnál nem lehet/lehetne azt megcsinálni, hogy két-három héttel késõbbi idõpontot adnak/adnának, de valamilyen módon azt rendezni kell, vagy kellene, hogy egyik nap nagyon sokan vannak, a másik nap pedig alig.
on

Nincs jelen

#706 2009-12-02 09:34

ditke
Tag

Budán már elõjegyzés szerint mennek a dolgok!!
Üdv mindenkinek:ditke

Nincs jelen

#707 2009-12-02 09:45

Zolee25
Tag

Mindegy holnap megprobálkozom elérni a dokit és megkérdezni nem e tud segiteni hogy elõbb sor kerüljön rám esetleg.

Nincs jelen

#708 2009-12-02 12:43

Ana
Tag

Azt szeretném kérdezni,hogy aki naponta sokszor megy wc-re közületek,hogy végzi el a munkáját?Egyáltalán lehet igy dolgozni?
Már nagyon rég megakartam kérdezni,csak mindig másról irtunk.

Nincs jelen

#709 2009-12-02 18:16

Mókuc
Tag

Sziasztok!
Na ma voltam konzultálni, 3/4 óráig beszélhettem a történetemrõl és a novemberi ijesztõ tüneteimrõl. A gasztrodoki szerint az IBS-t egy vírusfertõzés súlyosbította - de semmi sem utal gyulladásra, legalábbis autoimmunra. Alaposan meg is nyomorgatta a hasamat, ami annak ellenére nem fájt, hogy a menzesz 2. napja van, és tegnap dögrováson voltam miatta. Megvárjuk a pénteki vérvételt, és ha negatívak bizonyos dolgok, akkor nincs több vizsgálat. Ha pozitív valami, akkor tükrözés (fõleg a gyomorhoz ragaszkodna, amitõl én jobban félek, mint a colonoscopiától - hiszen arról már tudom, milyen, az öklendezéstõl viszont bepánikolok).
Én azért - amellett, hogy nyilván megkönnyebbültem valamelyest - meg vagyok szeppenve egy kicsit, mert senki sem hiszi el nekem, hogy mennyire tud fájni. Hisztis libának néznek. (Érdekes, akkor az elmúlt 5-6 évben miért nem hisztiztem? Mert ezalatt nem voltak komolyabb bajaim.) Ráadásul mostanában már olyan... hártyaszerû a fájás. Erre azt mondta, hogy IBS-ben a beleket borító hártya is érzékeny lehet - talán ott maradtak meg a gyulladás nyomai, nem tudom.
Mindenesetre jó lenne, ha valóban maradna ez a diagnózis, és nem akkor derülne ki, hogy mégis IBD, vagy akkor jönne rám valami hasonló roham, amikor mondjuk gyereket várok. Bár azt mondják, várandósság alatt mindenféle ilyen tünet enyhül... Bah... szóval nem tudom.
Ja és ne felejtsük el, hogy vannak (itt, ezen a fórumon is) akik nem hisznek az IBS létezésében, hanem azt vallják, hogy abból késõbb mindig komolyabb baj lesz. Ez a doki sem tudta garantálni, hogy késõbb nem fajul el.
Mindenesetre nem akarom azokat igazolni, akik szerint képtelen vagyok elfogadni a negatív diagnózist.
Örülnék neki, tényleg. :-x

Ja és még egy fontos dolog: orvosi körökben már ismertek olyan "ultrahangos szakemberek", akik mindenkinél bélgyulladásokat találnak, és mindenféle MLM-terméket írnak fel nekik. Én is ilyennél kezdtem anno, meg is ijesztett. Megnyugtató volt hallani, hogy már sokan rohantak a kórházba ilyen ijesztõ UH lelettel, aztán nem igazolódott a bélgyulladás. Milyen suttyó dolog már ilyennel szórakozni???

Nincs jelen

#710 2009-12-02 20:04

Ana
Tag

Szia Mókuc,

nálam ugyan ez van, tökéletes lett a vérképem ezért nem került sor tükrözésre.De viszont, holnap megyek a házi dokimhoz, csinálunk széklet viszgálatot,illetve még 1 vérvétel vár rám ételallergia szempontból de annak az eredményére jóval többet kell várni.De nem baj,mert 1 tûszurásnyit megér, és nagyon kiváncsi vagyok az eredményre.
Amugy én is szeretnék gyereket hamarosan, neked mit mondott a dokid a gyerekvállalással kapcsolatosa?nem vagy hisztis,mert iszonyatosan tud görcsölni.Én 1x mondtam már olyat is a páromnak,hogy nem vagyok hajlandó tovább viselni a vastagbelemet és vegyék ki belõlem :),olyan ideges voltam.

Nincs jelen

#711 2009-12-02 20:08

Ana
Tag

És komolyan menjenek a p......a azok az ultrahangosok akik ezzel szórakoznak, szórakozztassák magukat!

Nincs jelen

#712 2009-12-02 20:24

Mókuc
Tag

Nekem nem mondott semmit a gyerekvállalásról, csak azt, hogy ha muszáj, akkor is megoldható a tükrözés.
Bahhh... leányálom lehet.
Érdekes, azóta, hogy írtam az elõzõ bejegyzést, majd szétreccsen a gyomrom a fájdalomtól. Lehet, hogy mégis jó a megérzése, és ott lesz a fõ probléma? Jaj ne...

Nincs jelen

#713 2009-12-02 20:42

Ana
Tag

Mármint hol van a "fõ probléma" Mókuc?

Nincs jelen

#714 2009-12-03 10:22

Zolee25
Tag

Hát én nem is tudom mit mondjak,én is attól félek hogy a vérvétel eredménye után semmi más vizsgálatban nem lesz részem és kb igy maradok ahogy most.
Akkor nem is tudom mihez kezdek majd.De valami biztos hogy van lennie kell csak nehogy nekem is ráfogják az IBS re.Bár nekem a doktornõ smmi ilyesmit nem mondott hogy egyátalán IBS gyanum lenne.
Te meg már pénteken mész vérvételre?
Az nagyon jo dolog én még várok pár hetet :)

Nincs jelen

#715 2009-12-03 10:27

Zolee25
Tag

A gyomortükrözéstõl ne félj semmit sem fogsz érezni joformán,márha arra kerülne a sor.
Én is nemrég voltam elsõnek riogattak milyen rossz lesz majd,elmondtak rola mindenféle rémtörténetbe meg horror showba illõ akármiket,aztán joformán észre sem vettem és már kész is volam.
Csak utánna kelemetlen egy kicsit amig a érzéstelenités hatása el nem mulik a torkodból addig nem szabad sem enni sem inni.
Én megprobáltam majdnem megfulladtam ugye a hülye fejemmel mert nem éreztem a torkomat és félrecsusszant az ásványvíz :)
Nem kell tõle félni nem annyira rossz mint amilyennek hangzik bár ez is nagyon orvos függõ,ha jo a dokid fel sem fogod venni.Ha viszont nem annyira akkor lehet valóban nagyon nagyon kellemetlen is.
Én sokkal jobban parázok a béltükrözéstõl nem tudom miért pedig mindenki azt irta eddig hogy szinte bóditásban sem érzett igazán semmit a vizsgálatból.
Dehát én akkor is be vagyok kakilva tõle bár kehet hogy nekem is negativ eredmény esetén nem fognak tovább vizsálni,persze én szeretném mert akkor legalább tudnám hogy emésztõszervi bajom nincs egyátalán.
Amit persze erõsen kétlek de ez már az én problémám leginkább.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-03 10:31)

Nincs jelen

#716 2009-12-03 11:17

Mókuc
Tag

Köszi a biztatást, Zolee!
Huhh... este 7-tõl reggel 7-ig annyira fájt a gyomrom, hogy azt hittem, kiszakad a helyébõl. Meggörbülve csoszogtam ki éjjel háromszor is vízért, Salvusért, Cholagolért vagy - hajnalban, amikor már nagyon herótom volt - egy fájdalomcsillapítóért és egy görcsoldóért. Reggel maradt abba, de enni nagyon keveset bírtam.
Mi a fene ez??? Azt hiszem, felhívom a dokit, hogy mi a véleménye, és hogy akkor aktuális-e a tükrözés. Ilyet nem akarok többet.
Hallott valaki olyat, hogy fekély 12 órán keresztül fájjon? És ha vírus (amire a doki gyanakodott, IBS mellett), akkor hogyan tarthat még most is, amikor november elején kezdõdött, hasonló tünetekkel? (Csak akkor a bél is érintett volt.)
Ana, amúgy a gyomorra gondoltam. Hogy amit a legjobban hárítok, az jön be.

Szebb napot Nektek!

Nincs jelen

#717 2009-12-03 11:35

Zolee25
Tag

Van hogy fekély annyira fáj el sem honnéd hogy mennyire.
Anyám életársának is nagyfokú fekélye van és sokszor annyira fáj neki egy sõt két napig hogy mozdulni is alig bir tõle anyám igy mesélte el anno.És nem csak a gyomra hanem a mellkasa és a háta is fáj oda sugárzik ki neki a fájdalom.
Jah és nekem is van még egy hirem csak hogy nehogy jo legyen véletlenül is az ünnepi menetrend.
Felhivtam nem is olyan rég kb 10 perce a dokinénimet gastron,mondtam neki hogy nem tudnak elõbb idõpontot adni a laborba mint decemben 18.!
És kérdeztem hogy nem e tudna véletlenül õ egy sürgõsebb idõpontot kérni vagy ha nem is akkor a két ünnep között vagy netán még karácsony elõtt utol tudom e majd érni bámilyen formában.
Mind 2 õ re a válasz persze nem volt.
A laborra azért mert anyian várnak idõpontra hogy eccerüen õ sem tud elõbb idõpontot szerezni bármennyire is szeretném,vagy is tud maximum egy két nappal azzal meg nem sokra megyek akkor ha enyit várok azt a két napot már valahogy kibirom.De az bosszant igazábol hogy csak januárban jutok vissza gastrora megint.
Eléégé elszomorító a helyzet.:(
És ráadásul megin rettenetesen fáj a hasam és a hátam is nehogy jo legyen nekem.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-03 11:36)

Nincs jelen

#718 2009-12-03 16:34

evicu
Tag

Sziasztok Lányok!
Az én kicsikém most kezdett menstruálni (nem elég neki a bélbetegség, még ez is....., jó lett volna még elhúzni egy kicsit, de a mai lányok sajnos sokkal korábban érnek), és azt szeretném kérdezni, hogy  ti mit szedtek menstr. görcsökre, mert nagyon fáj a hasa szegénykémnek?!

Nincs jelen

#719 2009-12-03 18:19

Ana
Tag

Barátaim!
Szedi vagy szedte itt valaki a Neurosan port?Házidokim javasolta nekem.Mi a véleményetek róla?

Evicu!
Amikor nagyon fájt a pocim kislánykoromban akkor jól jött a Nospa illetve a hideg borogatás a hasamra.
Irnál errõl a COD-vitamin-rõl kicsit bõvebben,ha megkérhetlek,mert nem hallottam még róla.Hol lehet beszerezni.Válaszodat köszönve!

Nincs jelen

#720 2009-12-03 19:46

Mókuc
Tag

Sziasztok!
Hát én is 11 éves koromban kezdtem a mensit, elég korán... Derült égbõl villámcsapás volt, már csak a fájdalom miatt is. Tizenévesen nem nagyon figyeltem a gyogyókra, csak minél erõsebb legyen. 20 éves korom óta viszont vigyázok, hogy gyomor- és bélkímélõ dolgokat szedjek. Nekem a Mesulid és a Spasmomen vált be. Az elõbbi fájdalomcsillapító, az utóbbi görcsoldó. Nemcsak menzeszre jó, nekem múlt éjjel a gyomromra is jó volt, pedig ez ritka kegyetlen élmény volt. A menzesz soha nem fáj pár óránál tovább, ez meg most 12 órázott...
Azonkívül jól szokott jönni egy melegítõpárna, lehet kapni elektromosat, szerintem nagyon megéri befektetni.
Jót tesz még a gerinc alsó szakasza melletti izmok masszírozása, és mondogatni kell magadban (vagy eleinte Te mondd a lányodnak), hogy "a fájdalom szükségtelen ehhez, ezért elmúlik." Elõbb-utóbb talán felülírja a rossz programot. Bizakodni kell. Nekem néha egészen sokat segít.
Teák közül a citromfû az, ami bélgyulladásra és menstruációs görcsökre is jó (nyugtat is).
Neurosan por: én egy idõben szedtem, de inkább székrekedést csinál, ezért nem folytattam. Gyulladásban nem merném ajánlani, ki tudja, mit tesz a kõpor a gyulladt nyálkahártyával.
Viszont én meg egy nyálkahártya bevonószerrõl hallottam, ami segíti a gyógyulást. Nem próbálta valaki a Smecta nevû szert? (Így emlékszem a nevére.) Nem ajánlotta vagy tiltotta valakinek az orvosa?

Szerkesztette: Mókuc (2009-12-03 19:46)

Nincs jelen

#721 2009-12-03 20:34

Ana
Tag

Én néha ha hasmenésem van,akkor szoktam inni!
Gipszhez tudnám hasonlitani az ízét.Vény nélkül kapható!

Nincs jelen

#722 2009-12-03 20:41

Ana
Tag

Evicu ,azt gondolom,hogy minden fájdalomcsillapó másként hat.Valakinek ez a jó,valakinek teljesen más.Csak a tapasztalat dönt.

Nincs jelen

#723 2009-12-04 14:39

szépségem
Tag

Szia, ma regisztráltam magam végsõ elkeseredésemben.
Nekem gyerekkorom óta van IBS-em, most34 vagyok.
A tünetek, az erõs görcsök egyre jobban kibírhatatlanok,
elhuzódik4-5 órán keresztül. Hasmenésem van, akár a víz.
Nem merek közösségbe menni, mindig félek a rosszulléttõl!
Nem tudom, mit csináljak, segítsetek!!
Köszönöm.

Nincs jelen

#724 2009-12-04 14:45

szépségem
Tag

Míg élek elkísér ez a betegség?
Elegem van!!

Nincs jelen

#725 2009-12-04 14:51

Zolee25
Tag

Szia
Elhiszem hogy eleged van belõle nem vitatom és együtt is érzek veled.
Biztos hogy ez még mindig csak IBS?
Vagy voltál mostanában valamilyen kivizsgáláson hogy nem e más a baj esetleg?

Nincs jelen

#726 2009-12-04 14:54

Zolee25
Tag

Azért mondom hogy együttérzek veled mert ugyanebben a cipõben járok én is.
Körülbelül egy nap ha azt mondom hogy 1 órát jol vagyok a 24 bõl akkor sokat mondok.
Folymatosan fájdalmaim vannak nekem is és én is az idõm nagy részét itthon töltöm nem is nagyon tudok mást tenni.
De mondjuk én még nagyon friss beteg vagyok hozzád képest aki gyerekorod ota küzd ezzel.

Nincs jelen

#727 2009-12-04 15:33

Mókuc
Tag

Ez valóban borzasztó. Együttérzek Veled.
Én is azért iratkoztam fel ide, mert az IBS mostanában elkezdett gyulladásokra hasonlítani. Nálam mondjuk a görcsök mellett a székrekedés a jellemzõ, de néha van hasmenés is. Az én diagnózisomra azt írták 6 évvel ezelõtt, hogy 5 évenként kontroll szükséges. Egyáltalán nem biztos, hogy az IBS-bõl idõvel nem lesz IBD.
Az a baj, hogy az IBS okai között biztosan ott van a szorongás is (rossz stresszkezelés), de tud okozni is szorongást, ezért egy idõ után afféle ördögi kör.
A kivizsgálást semmiképp se hanyagold el. Tudom, félelmetes, de ha választani kell, hogy állandó szenvedés, vagy 10-30 perc kellemetlenség, akkor... melyik?

Nincs jelen

#728 2009-12-04 16:14

Zolee25
Tag

Mokucnak igaza van ezt tom én is csak tanácsolni de csak azért mert nekem is ezt tanácsolták a többiek akik már régota  betegek.
Én is ezeket a szavakat kaptam és nagyon jól esett.
És én is végig fogom járni az utat mint a többiek legyen bármilyen kellemetlen.
De azért remélem hogy a Chat-en eltöltött kicsi idõ azért öntött beléd valamennyi energiát szépségem.
Kitartás csak ezt az okoságot tudom mondani.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-04 16:14)

Nincs jelen

#729 2009-12-04 17:12

Ana
Tag

Szépségem,
minden más betegség ki van zárva?pl.crohn-colitis?IBS betegeknek is ennyire híg a székletük?
Nekem is IBS van, de ennyire nem szokott hig lenni.

Nincs jelen

#730 2009-12-04 17:15

Zolee25
Tag

Én beszélgettem vele chaten eléggé sokáig,és igen a lehetõ összes vizsgálatot elvégezték rajta.
De az a baj hogy 5 éve.
Nem tom ezt IBS nél milyen gyakran kell mármint megcsinálni a vizsgálatokat ujra hogy nincs e komolyabb baj azota.

Nincs jelen

#731 2009-12-04 18:39

Ana
Tag

Megjött az éves villanyszámla elszámolás, lementem hídba az összegtõl.
Ebben az undoritó világban,amiben élünk , dolgozni fillérekért,azért,hogy az ember kifizesse a számláit és egyen!!!! Ez megy minden nap.Ilyenkor nem is csodálkozom,hogy minden bajom van.Minket elhagyott Anyu, Apu nem dolgozik, 60évesen sehová nem veszik fel, párom és az én fizetésembõl próbálunk megélni 3-an.
Jövöre ha emelnek megint, tuti jönnek a görcsök is!

Nincs jelen

#732 2009-12-05 08:24

szépségem
Tag

Szia!  Igen legfõbb betegségem az IBS, mellette azonban van még kettõ.
Én többet nem engedem magam kivizsgálni, semmi értelme!!
Szervi bajom nincs így nem tudnak mit kezdeni velem.
Az a szomorú, hogy ilyen fejlõdés mellett erre a betegségre nem találtak fel valamiféle gyógyszert.
De ha neked még nem voltak vizsgálataid javaslom menj el, tudod minden ember más, nem vagyunk egyformák.
Lehet, hogy neked más a bajod.
Üdvözlettel:Szépségem

Nincs jelen

#733 2009-12-05 08:31

szépségem
Tag

Szia!
A székletrõl annyit, hogy ha elkezdõdnek a görcsök egyre erõsebben fáj a hasam, hallani a beleim kutyorgását.
Aztán elkezdõdik a wc-re futkozás van, hogy 12-szer rohanok. Egyre hígabb lesz van mikor hányás is kíséri.
Elönt a forróság folyik rólam a víz, hülye egy helyzet.
Neked is vannak görcseid, ha igen milyen  fokozatban lehetne leírni?
Üdvözlette:Szépségem

Nincs jelen

#734 2009-12-05 08:35

szépségem
Tag

Szia, köszönöm együttérzésedet, nagyon jól estek szavaid.
Én inkább meghalok, de nem csinálom végig újra ezt a hercehurcát!
Nálam ez idegi alapon van azt mondták az orvosok.

Nincs jelen

#735 2009-12-05 10:21

Zolee25
Tag

Amugy Ana nálunk sem jobb a helyzet sajnos ugyhogy ezt az oldalát is át tudom érezni.
Ez a világ nem hogy undorító hanem igazából nincs is rá már jelzõ amivel illetném.
Nekünk még csak most fog jönni majd az éves elszámolás,de én sem várok semmi pozitívat.
Sõt igazából hiába jön mert kifizetni nem fogjuk tudni az biztos.
Maximum ha engedélyezik a részletfizetést.
Tavaly is ugyaigy voltunk sajnos.....szegényeknek ez jut higy rohadna meg az egész!!!!!!!!!!!!!!
szépségemnek meg csak anyit mondanék hogy ennél csak jobb lehet mindig gondolj erre hogy csak jobb jön ezután.
Legalábbis annak kell lennie ha már egyszer ennyit cibált a sors.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-05 10:24)

Nincs jelen

#736 2009-12-05 14:42

Ana
Tag

Zolee,
igy van rohadjanak meg :) Ez tetszik.A híradótól szoktam idegbajt kapni, amikor xy kapja a nem tudom hány misit, végkielégités miatt.Tudom,h ez a fúrum nem errõl a témáról szól,de sajnos az anyagi helyzetünk hozzá segit állapotunk rosszabbodásához.

Gyerekek!
Tudja valaki,hogy a Neurosan port kúra szerûen meddig kell inni?A teljes dobozzal?Elfelejtettem az orvost megkérdezni.

Szépségem próbáld ki,mert nekem jót tett.

Nincs jelen

#737 2009-12-05 14:45

szépségem
Tag

Szia, Ana! Mi az a Neurosan por? Eddig ilyenrõl még nem hallottam.
Köszi a tanácsot!

Nincs jelen

#738 2009-12-05 16:32

Ana
Tag

Én sem :)
De még a gasztrósom sem mondta, hanem a házi orvosom.Nem gyógyszer!!!!!,hanem gyógyhatású készitmény,ezért is vettem meg, és mellesleg az ára sem gáz a Dm-be vettem 9száz valahány forintért.
Én megvettem azt a progasztro baromságot is 5ezerért, de nekem olyan volt,mintha be se vettem volna.

Szépségem,
eltudod olvasni a tájékoztatót itt

http://bolthely.hu/arcanum/id/01489_Neu … o_por_250g

Nincs jelen

#739 2009-12-05 16:36

Zolee25
Tag

Mi is ez a neuro izé mizé?
Lemaradtam egy körrel.......

Nincs jelen

#740 2009-12-05 17:17

Ana
Tag

Zolee,
semmirõl nem maradtál le.Nekem sem mondta a gasztrósom, a házi orvosom ajánlotta.
Nézd meg Te is a linket amit bemásoltam.valószinûleg amiatt sem nagyon szeretik az orvosok,mert nem gyógyszer és nem kell felirni és pénz sincs igy utánna.
Nekem ilyen pro bigyók nem használtak!
Azért is próbáltam ki,mert nem gyógyszer hanem gyógyhatású készitmény!Tájékoztatóban olvasd el,hogy milyen panaszok alapján lehet szedni!

Nincs jelen

#741 2009-12-05 17:18

Ana
Tag

Nincs jelen

#742 2009-12-05 17:29

Mókuc
Tag

Szerintem a gyógyszerek és kiegészítõk topicban ezt már kitárgyalták. Én a Smectára kérdeztem rá, ami szintén nyálkahártya-bevonószer, állítólag rendbe teszi, de az valami alumíniumot vagy mit tartalmaz. Ott a topicban errõl is vannak tapasztalatok.
Hát én már leírtam, hogy miket éltem át november óta; most megint más. Egész jól voltam ma, de délután megnyomtam a hasamat véletlenül, és elkezdett megint jönni a fájdalom, inkább olyan égetõ-maró.
Lehet, hogy a hashártyámra ráhúzódott valami? Novemberben két dokinál is voltam, és egyik sem vett túl komolyan, mert épp jobb volt a közérzetem, de miután megnyomorgatták a hasamat mindenütt, pár órával késõbb tök rosszul lettem, fõleg a másodiknál. Akkor jött az a 12 órás görcs. Na mindegy, a második doki azt mondta, hogy a beleken lévõ hártya is érzékeny lehet IBS-ben. De én úgy érzem, valami gyulladás maradvány lehet. A vérképem még nincs meg, de talán nem ártana valami gyulladásgátló.
hümmm...

Nincs jelen

#743 2009-12-05 18:07

Zolee25
Tag

Ez nekem nem túl jo mert ugye nekem nem igazán a hasmenéssel vannak gondjaim,és elolvastam székrekedésben nem ajánlott.
Ugyhogy ez nekem off :)

Nincs jelen

#744 2009-12-05 18:11

Zolee25
Tag

Ez a hasnyomkodás meg egy érdekes dolog,és is szoktam tapogatni a hasimat mindenütt hogy nem e találok valami olyasmit rajta ami eddig nem volt ott.
És az a fura benne hogy bárhogy nyomkodom nem fáj.
De van mikor csak kicsit megnyomom és majd betojok olyan gyögyörüséges fájdalom nyilal belém.
Meg ez a rohadék haspuffadás meg feszülés,szinte már elviselhetetlen.
Olyan érzés mintha bele toltak volna a fenekembe egy kompresszort és folyamatosan fujják belém a levegõt.
Ki meg nem jön.....óriási!!!!!

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-05 18:12)

Nincs jelen

#745 2009-12-05 19:22

mercy70
Tag

Én most ittam a Smecta port,vírusos hasmenésre.A háziorvos által ajánlott dolgok nem segítettek,fölhívtam a Gasztrós orvosomat és õ rögtön ezt ajánlotta.Nagyon hatásos volt.

Nincs jelen

#746 2009-12-05 19:28

Ana
Tag

Smecta nekem is hatott, de az íze,mint a gipsz :)

Zolee,
sogornömnek hasonló tünetei vannak,mint Neked és neki fekélye van.Természetesen a fekéllyel sem tudnak mit kezdeni.Elképzelhetõ nálad is valami ilyesmi?

Nincs jelen

#747 2009-12-05 19:31

mercy70
Tag

Nem tudom milyen íze volt régebben,mondták hogy pocsék.De most vaníliás, narancsos.Meg lehet inni és már elsõ nap hatott.

Nincs jelen

#748 2009-12-05 19:52

Breki
Tag

Nekem egyszer azt mondta egy doki,nem ad vírusos hasmenésre hasfogót,mert akkor lassabban takarodik ki a szervezetbõl...

Nincs jelen

#749 2009-12-05 20:17

Zolee25
Tag

Ha gyomorfekélyre gondolsz azom nincs mert azt látták volna gyomortükin.Az meg negatív tehát a gyomrom patyolat elvekben.Persze biopsia nem volt.
Attól függetlenül a beleimen lehet fekély nem tom.
De segitsetek már az mitõl van hogy abszolút nincs étvágyam de télleg semmit nem to enni.
És ha végre meg rászánom magam hogy egyek valamit,akkor meg  eszek mint egy ló és olyan mintha nem lenne a gyomromnak feneke.
Ezt magyarázza meg nekem valaki......
Mert már magamat sem értem.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-05 20:18)

Nincs jelen

#750 2009-12-05 20:41

Zolee25
Tag

Ezzel mondjuk ugy semmi baj nem lenne ha az emésztõrendszerem többi része is bírná az iramot.
Ami ugye jelenleg nem áll fent......és még számításaim szerint egy jo darabig nem is fog.

Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-05 20:42)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb