#751 2009-12-06 08:35

szépségem
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Köszönöm, Ana kipróbálom.
Végül is nem veszthetek semmit.

Nincs jelen

#752 2009-12-06 13:57

Zolee25
Tag

Nah reméljük beválik.....
Sok sikert hozzá!!!!

Nincs jelen

#753 2009-12-06 14:08

evicu
Tag

Ana, Mókuc!
Köszönöm válaszaitokat a mensigörcsökkel kapcsolatban, remélem segíteni fog!
Egyébként telefonáltam Lébénybe a COD-teával kapcsolatban. Azt mondták, hogy gyereknek nem ajánlják, de már sok felnõtt Crohnosnak és colitisesnek segített, meg rengeteg rákbetegnek is. Az Echo TV-n mindennap megy prof. Dr. Dávid Tamás ( õ a teakeverék "kitalálója") mûsora du. 5-tõl, ott sok érdekes dolgot mondanak errõl, meg az interneten is van info. Én azt hiszem ki fogom próbálni, ha nem is használ, ártani nem fog.

Nincs jelen

#754 2009-12-06 16:59

Zolee25
Tag

Hát mensibe sajna nem vagyok otthon az nem hazai pálya. :D

Nincs jelen

#755 2009-12-07 09:25

Mókuc
Tag

Szívesen, Evicu!
Zolee, nem Te voltál az, akit nemrég mindenki orvoshoz küldözgetett elég ijesztõ akut panaszokkal?
Mi történt azóta? Elmúltak? Úgy rémlik, vér jött ki felül, meg kõkemény volt a hasad, meg mindenféle. Vagy keverlek valakivel? (Akkor bocs.)

Nincs jelen

#756 2009-12-07 10:12

Zolee25
Tag

Nem keversz én voltam.Smmi baj amugy örülök hogy valaki kérdezi
Azóta voltam gastrósnál de jobban nem vagyok annyi hogy a vérköpés megszünt.A többi sajnos ugyanugy megvan és csak januárban tok visszamenni gastrora a doktornõhöz.18 án van idõpontom laborba de az eredményt csak jövõre tudom visszavinni.Amugy stagnálok,nem vagyok rosszabbul de jobban sem.
És amugy egyre jobban aggodom hogy mi lesz ebbõl.Hogy egy cseppen sem javulok és ráadásul semilyen gyógyszerem nincsen szal körülbelül ez a helyzet.
Köszönöm hogy megkérdezted rendes tõled.

Nincs jelen

#757 2009-12-07 12:38

Mókuc
Tag

Ezt abszolút nem értem... Nekem nem volt se vér, se kiütés, se komolyabb fogyás, csak a mérhetetlen fájdalmak, mindenfelé vándorolva... Az egy dolog, hogy engem nem vesznek annyira komolyan, hogy kivizsgáljanak (bár ez még a vérvétel eredményétõl is függ), viszont ha valakinek volt vérzése, furcsa bõrtünete, és folyamatosan rosszul van, akkor mire hivatkozva nem vizsgálják ki sürgõsen?!
Avagy ez olyan, mint a rendõrség, hogy ha már megtörtént a bûncselekmény, akkor foglalkoznak az üggyel? Itt is mindenképpen kórházba kell kerülnöd?...

Nincs jelen

#758 2009-12-07 13:11

Zolee25
Tag

Tulajdonképpen én is igy gondolom.Ugyanezt az okfejtést tettem meg jo pár hete.Csak én éppen kijelentõ modban.
Körülbelül ez az eljárás.Amugy általában a nem komolyan vett hasfájásokból szokott lenni a késõbbi sulyosabb betegség.Legalábbis ez a tapsztalat.
Én is már lassan 4 dik hónapja szenvedek igy,és tulajdonképpen még egy normális véreredmény sincs a kezemben.
Ez a büdös nagy helyzet.:(

Nincs jelen

#759 2009-12-07 13:19

Zolee25
Tag

Jah hogy neked is laboreredmény kell értem.Bocsi nem tok már lassan olvasni se.Azt a részét átugrottam a mondtatnak.
Amugy én megnéztem a laborpapírom és öcsém 23 féle vérteszt van be X-elve.Eddig ezt nem is néztem meg csak ahogy megkaptam a papirt el is tettem.Hát ha ezekbõl nem tudnak valamit mondani akkor már nem is érdekel az egész.Sõt még ha akarnék én is X-elgethetnék mert olyan laborkérõt kaptam.De nem látom értelmét ugyis õ tudja hogy mit kell megnézni a vérembõl.

Nincs jelen

#760 2009-12-07 13:26

Zolee25
Tag

De egyébként azt sem értem hogy nekem mért nincsen hasmenésem.Eddig már a létezõ összes honlapot megnéztem ami ezekkel a betegségekkel foglalkozik,plussz néhány ezer postot itt és alapvetõen mindenkinél majdnemcsak hasmenéssel jár.
Vagy véres vagy akármilyen formában nekem meg abszolut nincs hasmenésem.Nem értem,mondjuk lehet még vagy 100 féle betegség ilyen tünetekkel.Komolyan már lassn ott tartok hogy magam diagnosztizálom.
Lehet hogy ezért nem is akarnak nagyon foglalkozni a dolgommal?Már erre is gondoltam.....

Nincs jelen

#761 2009-12-08 00:21

c.zsolt
Tag

Nem mindenkinel jellemzo a hasmenes, fugg attol hol es mennyire van begyulladva a beleid. Altalanosan tenyleg elmondhato, de nem meglepo az sem ha nincs.

Nincs jelen

#762 2009-12-08 11:48

Mókuc
Tag

Na bumm... megint átvészeltem egy fél éjszakát erõs hasi fájdalmakkal, görcsökkel és felfújódással.
Hívtam az orvost, aki majdnem elküldött a búsba, szerinte semmilyen vizsgálat nem indokolt. Hát akkor tovább várom a vérképet, és imádkozom, hogy több ilyen éjszakám ne legyen. Lehet, h vírus-utóhatás... (Pedig fizetek ennek az orvosnak!)
De így baromira rossz nekifutni az ünnepeknek. Gondolom, h itt a többség ismeri ezt az érzést...

Nincs jelen

#763 2009-12-08 14:08

ferke
Tag

Mindenkit Üdvözlök.Csütörtökön kell mennem colonoscopiára,amit altatásban fognak csinálni( Tétényi kórház DR balgha Valéria doktornõ nagyon szimpatikus),még nem voltam ilyen vizsgálaton soha valaki önthetne belém egy kis bátorságot ami elhagyott.Kisérõm lesz szerintetek ha túlélem vezethetek egy kis pihenõ után?? Elõre is köszönök minden hozzászólást.ferke

Nincs jelen

#764 2009-12-08 14:17

szépségem
Tag

Szia, Ferke! Rajtam is elvégezték ezeket a vizsgálatokat, nem kell tõle félned.
Kicsit kellemetlen, de nem fáj, ha altatásban végzik akkor meg pláne.
Én azt javaslom, hogy utánna ne vezess mert kába leszel.
Szorítok neked, Szépségem.

Nincs jelen

#765 2009-12-08 14:27

ferke
Tag

Drága Szépségem nagyon örülök,hogy igy megvigasztalsz most már kezdek bele törödni a vizsgálatba.De csak kocsival tudok menni és kb mikor vezethetek nem sokat aTétényi utról a Camponáig mellék utakon.köszi ferke

Nincs jelen

#766 2009-12-08 14:41

szépségem
Tag

Nyugodtabb lennék, ha nem vezetnél utánna.
Ha nincs más megoldás, ha felébredtél ne ülj autóba egybõl. Sétálj egy kicsit, és akkor meglátod képes leszel-e
vezetni.
Kitartás, vigyázz magadra.
Szépségem

Nincs jelen

#767 2009-12-08 14:54

zolcsi
Tag

Semmiképp ne vezess ferke,se mellék se fõúton.Akkor inkább menj tömegközlekedésivel.Akkor sem ha nem altatnak nem bódítanak.Gyönge leszel a vizsgálat miatt higyj nekem.Ha altatnak akkor nem is bírnál csak pár óra múlva vezetni.Mindenképp kísérettel menj.Csak van valaki a családban aki el tud kisérni.

Nincs jelen

#768 2009-12-08 15:15

Sa-ni
Tag

Ferke, engem is altattak, de nekem utána egész nap bent kellett feküdnöm, felvittek az osztályra, bedugtak egy ágyba a kórházi betegek közé, és nem engedett el a doktornõ csak délután 4kor (bár kiderült, hogy az is benne volt, hogy elfelejtett :S ). Nem éreztem semmit, viszont a vizsgálat (azaz a a szövetmintavétel egészen pontosan) valószínûleg (enyhe) vérzést okoz, erre érdemes felkészülni. Meg utána szar lesz a befújt gázok miatt, ki kell majd menned wc-re, de egy darabig nem fognak engedni. (papírt vigyél magaddal meg szappant, mert kórházban ilyenek nincsenek kirakva, miért is lennének, csak alapvetõek :S ) Vezetni semmiképpen nem vezethetsz utána!!!, nekem azt mondták, hogy csak kísérõvel mehetek haza, így Édesanyám bejött. Nézd nekem addig volt szörnyû amíg nem jött az altatóorvos, féltem, és borzalmasan undorodtam, ki is folytak a könnyeim, az idõsebb nõvér flegma volt, mondjuk én is az lennék, ha évek óta ilyen szörnyû emberalázásokat kellene végignéznem :S, de a fiatalabb és az altatóorvos kedves volt nagyon, utóbbi megnyugtatott, hogy semmire nem fogok emlékezni, és így is lett, a végén ébresztettek fel. Én úgy vagyok vele, senkinek nem kell ezt átélnie, nagyon helyes, hogy elaltattatod magad, megéri! Remélem, a vizsgálat seítségével felállítják a diagnózist és hatékony gyógyszereket állítanak be. Nekem sajnos nem érte meg a dolog, remélem, Neked meg fogja érni a tortúra.... A bélkipucolás se semmi elõtte, ha Fleet-et kaptál, csak a ráírt minimális vizet idd meg, ne a felsõ értéket, mert akkor még éjjel is menni fogsz a víztõl :S Hamarosan túlleszel rajta, sajnállak nagyon, mert tudom milyen szar, de hátha segít, hogy megfelelõ kezelést kapj!

Nincs jelen

#769 2009-12-08 15:16

Sa-ni
Tag

Ami engem illet, már nagyon elegem van, hogy napi EGYSZER eszek csak reggel, akkor is csak tojást meg kevés húst, májat, sajtot, meg néha este tényleg pár falatot, de inkább azt kihagyom, de lassan tényleg ott tartok, hogy levegõ+víz+cigi kombón vegetálok, és így is napi több wc van ráadásul egész napra elosztva még este is :S:S:S (Undorító, hát ugyan mégis mitõl?? :S ) Fogytam is újabb 3-4 kilót meg hulla vagyok, dehát ha rendesen eszek, akkor rab vagyok a lakásomban, így legalább késõ este nem :S Hálás vagyok a barátaimnak, akik olyankor elfeledtetik ezt velem, hogy hogy "élek"
És azt vettem észre, hogy a pánikbetegség is kitör rajtam, KÖVETKEZMÉNYKÉNT - minden nap szarul vagyok, de ha pluszban mennem is kell valahova, és a szükséges indulási idõben még mindig a wc-e kell járnom, rámjön az, hogy nem kapok levegõt és remegek :S Borzasztó sokat költök taxira a semmibõl! Meg a hasam "kipucolódva" üresen is iszonyatosan görcsöl (lent), de néha annyira, hogy üvöltenék. Pár óra múlva szûnik csak meg. Eddig ez se volt.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-12-08 15:23)

Nincs jelen

#770 2009-12-08 19:00

Ana
Tag

Sa-ni tegnap épp gondoltam Rád,mert rég nem irtál.Borzasztó ami veled történik.Próbáltad a Neurosan port?Nekem tök jó!

Breki, rólad sem hallani!

Nincs jelen

#771 2009-12-08 19:18

Breki
Tag

Zajlik az élet.
Megvolt a koponya MR-negativ,Gerinc MR-van elváltozás,de nem gázos,marad a szövödményes gyulladásos fájdalom,szememmel azóta se tudnak mit kezdeni,arra is azt mondják szövödmény,és hogy a bélnél kell tovább kutakodni.
Megvolt ugye a 2-ik tüki,szövettan,ott az ileum 5 cm.ét nézték át,enyhe gyulladás,és felszines 1-2 fekély,ami nem egyértelmüen Crohn.A szövettan sem támasztja alá 100%-osan.
Vagyis ott van,a szememen is,érfestés kimutatta,meg látom is a fekete labdát a látótérben,szemfenéknél van gyulladva,az izületi is megvan,a gyulladást is látták a bélben,és a CT is,stb....nem tudom mi lesz!Jövõhéten jön vissza szabirol a gasztrós,remélem össze tudja majd rakni a kirakóst,mert ha nem,már nem lesz hova menjek...Mindenki azt mondja Crohn,szemész,reumatologus,stb...De ha a gasztós azt mondja nem,és nem kezel,akkor köthetem is fel magam...én már nem rohangálok újabbhoz,belefáradtam.Se pénzem,se erõm.Közben mindenki hülyének néz,és pont ez az ami a legjobban fel tud húzni,ilyenkor csapódnak az ajtók...csak 1 percre át tudnám adni mindet amit érzek egy orvosnak,biztos tudná rögtön mi a baj.

Ja bónusznak már inkontinenciám is van,napi 20x járok wc-re és azzal se tudak mit kezdeni.
Holnap Pestre megyek ORFI immunologiai osztályra,ott is átnéznek,labor,stb,és ha az is rendben van,akkor mindent kizártunk,marad a crohn,vagy amire senki nem gondol,nem ártana egy tumor marker..

Amugy ilyen esetben ha ilyen szövödmények vannak,azt hogy kezelik ki?A szemem már így marad?

Szerkesztette: Breki (2009-12-08 19:26)

Nincs jelen

#772 2009-12-08 20:01

mercy70
Tag

Ferke!Na egy kis ellenpélda.Tüki után ,bár kábításban volt vártam pár órát aztán több mint 120km-t haza vezettem,kétszer álltam meg az autópályán sürgõs wc-re.Altatás után is vezettem már ,az nem tüki volt.De akkor igen,kell pár órát ébredezz.Ha kisérõd lesz az külön jó,biztonságot ad kicsit.Te tudod,mennyit bírsz,milyen erõss vagy.És a tüki nem olyan vészes ám mint amilyennek látszik leírva.Ne aggódj,nem lesz gond.
Ja,és van a tükrözés altatásban topik,ennek a témának ott a helye.

Breki!A gasztrósod rendbe tesz,ne aggódj.Muszály lesz neki.Kitartás!

Nincs jelen

#773 2009-12-08 20:04

ferke
Tag

Üdvözlök Mindenkit.Csütörtökön megyek elovastam a jó tanácsaitokat és inkább lehet,hogy el se megyek már én sem tudom mit csináljak.Idáig minden lelet jó volt (hasi uh valami fújás a labor is nagyjából ) de annyit olvastam Tõletek,hogy elbátortalanodtam.üdvözöl Mindenkit ferke

Nincs jelen

#774 2009-12-08 20:12

zolcsi
Tag

Ferke ez a legrosszabb amit tehetsz.A sorsod és persze a vizsgálat elõl nem futhatsz el.Attól nem fog a probléma megoldódni,hogy nem gondolsz rá.A vizsgálatot a te érdekeid szolgálja.Itt már majd mindannyian átestünk rajta és mégis itt pötyögünk neked.Javaslom a vizsgálatig már ne nagyon olvass ne zavarodj még jobban össze.

Nincs jelen

#775 2009-12-08 21:36

Ede
Tag

Ferke, én is agitálnálak nagyon-nagyon, hogy egyrészt menj el, de másrészt - és ezt ne csak Magad miatt tedd meg -  ne vezess utána. Bármi történhet (én csak bódítva voltam, mégis totál kiütött) és szerintem felelõsen kell ilyesmivel bánni. De természetesen Te döntöd el. Jobbulást:)

Szerkesztette: Ede (2009-12-08 21:37)

Nincs jelen

#776 2009-12-08 21:36

ferke
Tag

Zolcsi köszi probálom  megfogadni a tanácsod.szi ferke

Nincs jelen

#777 2009-12-09 13:19

Mókuc
Tag

Sziasztok!
Sa-ni, sokat gondolkodtam a dolgon... mivel ez egy IBS topic az IBD fórumon belül, ennek a kettõnek a kölcsöhatásain töprengtem. Az egész egyszerûen csodálatos, hogy itt milyen nagy életkedvvel bíró emberek fórumoznak, van humorérzékük és kitartásuk a betegségük ellenére, pedig nyilván ezek a súlyos problémák nagy gondokat okoznak nekik. Nem is mindnyájuknál játszik szerepet az IBS.
Viszont... egy fizikailag egészséges emésztõrendszer is mûködhet rosszul, és teljesen olyan tüneteket produkál, mintha komoly baja lenne. Szinte minden dolog "kódolódik" az emésztõrendszerben: fájdalom, rossz élmények, diéta stb. És ezeket nagyon nehéz "kinevelni" a gyomor- és bélrendszerbõl. Egy diéta összeszûkíti a gyomrot, meg a bélrendszer (nyálkahártya stb.) is hozzászokik, és ugyanolyan hosszú és nehéz folyamat visszaszoknia a normál étkezésre. Talán ezért hat egymásra a menstruációs probléma és a bélrendszer érzékenysége is: kódolódik a fájdalom, a görcs, az elesettség, a félelem, és késõbb kiváltja saját magát a bélben is, mint egy rossz program.
Teljesen érthetõ, ha az emésztési problémák egy idõ után szorongást, pánikot vagy akár depressziót alakítanak ki. Az is érthetõ, ha fordítva történik, vagyis az idegi problémák vannak elõször. Mindenképp ördögi kör alakul ki, amit nagyon nehéz megtörni.
Én ezekre egy megoldást tudok jelenleg, egy gyógyteát próbálgatok, ami gyógyítja a gyomor és a bél nyálkahártyáját, görcsoldó és az idegrendszerre is nyugtatólag hat (pl. alvásproblémák esetén). Ez a citromfû tea. Hallottam több emberrõl, akinek fekélyét mulasztotta el. Nem napi egy-két bögre, hanem egy liter, heteken vagy hónapokon keresztül! Végül is veszítenivalónk nincs vele... Majd késõbb én is beszámolok, mi lett.

Szerkesztette: Mókuc (2009-12-09 13:43)

Nincs jelen

#778 2009-12-09 15:18

Flavio
Tag

üdv. mindnekinek!!!

Tudna valaki "SZELEKTIV ENTEROGRÁFIÁS" információkkal szólgáni?

Elég ritkán alkalmazzák ma már ezt a vizsgáló módszert! Engem érdekelne, hogy hol lehetne ilyet elvégeztetni?
köszi

Nincs jelen

#779 2009-12-09 15:26

youlcsi
Tag

Flavio!
bárhol megcsinálják sztem, ahol van rtg, és rendelkezésre áll a kontrasztanyag. szóval nem kell hozzá nagy felszereltség ;)
vizsgálatok a-tól z-ig topicban többször is szóba került.

Nincs jelen

#780 2009-12-09 15:44

Flavio
Tag

szia youlcsi!
tegnap voltam dokinál és javasolta hogy a Meckel gurdély irányába is jó lenne vizsgálódni, de szerinte ma maár nem nagyon csinálnak szelektív enterográfiát, vagy legalábbis nagyon nehéz bejutni ilyen vizsgálatra.
Tudsz esetleg valami konkrét helyet? köszi

Nincs jelen

#781 2009-12-09 17:33

Sa-ni
Tag

Nekem Szegeden csináltak olyat. Az nem olyan szörnyû. Éhgyomorra bemész, le kell nyelned egy vékony szondát (na nekem ez ijesztõ volt, de a gyomortükrözéshez képest igazán semmi) amin keresztül kontrasztanyagot vezetnek be. Azt mondták, ez lehet hasmenést okoz de nekem semmi plusz bajom nem lett tõle. Aztán egy bazi nagy röntgengépben forgatnak, ez bizony ijesztõ, de nem fáj, vagy ilyesmi.   Tudod én elég nyápic vagyok e téren, nem a vizsgálatokra tartogatom a bátorságomat, de még én is azt mondom, hogy a selectiv enterographia simán kibírható, nem megalázó, nyugodtan belemehetsz.
Hát Ferke, ha már van idõpontod és rászántad magad, és esélyes, hogy ez alapján gyógymódot találnak Neked... Én elgondolkoznék, hogy bevállaljam... De én inkább nem mondok semmit, Te döntesz...
Ana: neurosant próbáltam már, nem változtatott. Most Pro Symbioflort és Troparin Combinatumot szedek, hogy legalább ez az õrült görcs ne legyen :S

Szerkesztette: Sa-ni (2009-12-09 17:35)

Nincs jelen

#782 2009-12-09 17:34

Sa-ni
Tag

Ja és ezt a nem evést ezennel befejeztem, most lett elegem belõle...

Nincs jelen

#783 2009-12-09 17:59

youlcsi
Tag

Flavio!
nekem a helyi kis (nem kiemelt) kórházban megcsinálták. nem egy nagy vizsgálat ez. ami gondot okozhat, hogy esetleg nincs arra kapacitás, hogy egy orvos 2 órán keresztül csak téged nézegessen...
és még csövet sem kellett nyelnem. pohárban kaptam a kontrasztanyagokat.

Sa-ni!
na végre! :taps:

Nincs jelen

#784 2009-12-09 18:54

mercy70
Tag

Sa-ni!Végre!Tudtam,hogy elõbb-utóbb rájössz.Nem szóltam bár sokszor szerettem volna.Én nagyon örülök,hogy nem koplalsz.

Nincs jelen

#785 2009-12-09 20:05

Sa-ni
Tag

Kedvesek vagytok tényleg! A koplalás abbahagyásától nem leszek jobban, pedig nagyon szeretnék, van új kapcsolatom (jó hülye vagyok, egy irracionális idióta, mi, hogy belementem...de ha együtt vagyunk, általában este, mindent az ég világon elfelejtek, minden rosszat...) és eddig mindig kitaláltam valamit, ha elkéstem (rendszeresen :S ), de a végtelenségig ezt nem lehet csinálni, tudom, megmondani viszont végképp nem akarom, nincs az az isten, akkor odalesz ez az illúzió, ez a minden rosszat elfelejtés, az elõzõ kapcsolataim alapján tudom :S ... Annyira szeretnék jobban lenni és normálisan élni, meg normálisan Vele lenni.... :(:(:( Ilyenkor még jobban el vagyok keseredve... Édesanyám meg folyton veszekszik velem, hogy vegyem meg az ellipszis trénert és sportoljak, amikor így is olyan gyenge vagyok...

Nincs jelen

#786 2009-12-09 20:22

mercy70
Tag

Sani,hidd el mi is szeretnénk jobban lenni.De ha állandóan benne van ez a tudat a fejedben,annál jobban nem leszel jól.Ez csak árt.Ha próbálsz úgy élni mint egy egészséges ember(amennyire lehetõsségeid engedik)sokat segítesz önmagadon.Sokunknak bevált.Lazíts kicsit!    :)

Nincs jelen

#787 2009-12-09 20:32

Sa-ni
Tag

Mercy Te sportolsz valamit? szerinted az tényleg használ?

Nincs jelen

#788 2009-12-09 21:07

Flavio
Tag

Sa-ni! köszi az infót, egy ilyet mindenképpen meg kellene valahogy csináltassak, ez a legutóbbi Meckel-gurdély diagnosztizáláshoz mindenképpen kellene.
Esetleg nem tudsz nekem valami elérhetõséget adni ezügyben, vagy merre érdedeklõdjek?

Visszatérve a diétázásodra, sajnálom, igazán kitartó voltál te is, és sajnálom, hogy nem tett jót. Én is így voltam amikor már éreztem, hogy annyira legyengültem hogy szédelegtem és alig tudtam járni, akkor döntöttem úgy, hogy abbahagyom. Azóta sikerült 7 kg-ot is visszaszedni és sokkal erõsebbnek érzem magam, csak hát a betegség sajnos az maradt a maga nagy titokzatosságában.
kivánok neked minden jót és köszi mégegyszer. Kitartást!

Nincs jelen

#789 2009-12-09 21:11

Flavio
Tag

youlcsi! Az én háziorvosom nem tud ilyen helyre küldeni:) azt mondta, hogy nincs ötlete, hol csinálják ezt meg.
Viccesen hangzik kicsit de ez van.
azért köszi az infót, majd nyomozok tovább.
Magánklinikán is érdeklõdtem de egyelõre 0 info!
üdv.

Nincs jelen

#790 2009-12-09 21:19

youlcsi
Tag

Flavio!
nekem itthon a gasztró szakrendelésen adtak beutalót a rtg-diagnosztikára "kérem a beteg szíves vizsgálatát" kezdetût... nem háziorvos... és sima tb-s szakrendelés.
Sa-ni-nak szegeden csinálták, azaz ezügyben is javaslom Molnár Tamást :)

Nincs jelen

#791 2009-12-09 21:24

Sa-ni
Tag

Az SCD diétát nem hagytam abba, ahhoz továbbra is tartom magam - csak azt hagytam abba, hogy napi egyszer eszek, a többit meg végigkoplalom.
Háziorvos erre nem is utal be, csak gasztroenterológus. Engem amikor Szegeden jártam orvosokhoz, Dr. Lénárt Zsuzsanna küldött el ilyenre.
Nem tudom, Mercy, én gondolkoztam ezen, szerintem az ember akkor ér el valamit (bármiben), ha nagyon akarja és erre összpontosít, és szinte minden percben azon gondolkozik, hogy mit tehetne a cél érdekében. Hónapok, évek eltelhetnek úgy, hogy "nem akarok erre gondolni, nem érdekel" és vegetálsz valahogy... Ha kitûztél egy feladatot, arra szerintem igenis összpontosítani kell, arra a projektre kell ráállni, különben úgy maradsz... De lehet hogy rosszul gondolom. Persze az tényleg jót tesz, ha néha úgy viselkedsz mint egy normális ember, de ugye ahhoz is kell egy minimális alapállapot...

Nincs jelen

#792 2009-12-10 04:38

Szuszidi
Tag

OFF
Kedves Sa-ni!
Ment a részedre 2db email. Várom válaszod!
ON
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#793 2009-12-10 12:40

Sa-ni
Tag

Köszi, jó, hogy mondod, mert már megint nem néztem beteg emailt pár napja...

Nincs jelen

#794 2009-12-10 12:58

Szuszidi
Tag

OFF Vettem észre :) ! Válasz megint ment! ON
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#795 2009-12-10 13:09

én
Tag

Flavio! Szelektiv enterographiára háziorvos nem küldhet. Vagy gasztrós vagy sebész orvos adhat erre beutalót. És például a Semmelweis egyetem Radiológiai klinikáján is csinálnak ilyen vizsgálatot. CT enterográfiát már több magánrendelõben is végeznek. Sõt CT kolonoszkópiát is, de fizetni kell érte, ha nincs beutalód.

Nincs jelen

#796 2009-12-10 13:12

Lisa
Tag

Én!
CT kolonoszkópia? Az ugyanolyan biztos mint a hagyosmányos? Még nem hallottam róla .

Nincs jelen

#797 2009-12-10 14:54

én
Tag

Lisa! Egyik orvos elismeri, a másik nem. Így erre én se tudok választ adni. Viszont szövetmintát nem vesz. Hát legyél ettõl okosabb!

Nincs jelen

#798 2009-12-10 16:27

Sa-ni
Tag

Pontosan! Egyik orvos szerint szövetminta kivételével totál egyenértékû, látja ugyanazt, mint rendesen, másik orvos szerint meg nem jó semmire.

Ja a Troparin Combinatum nagyon szar, nekem legalábbis. Annyit értem el vele (2x2) kb mint a hasfogóval, megfogta, de értelme nem sok volt, mert jól nem lettem, gáz inger rossz közérzet maradt, szinte ez rosszabb mint a járkálás, aztán mire kiment a hatás, éjjel mentem wc-re, hurrá... Hajnal 2-re lettem jobban. :S Tehát még tovább húzta.

Szerkesztette: Sa-ni (2009-12-10 16:30)

Nincs jelen

#799 2009-12-10 20:47

ferke
Tag

Üdv Sorstársaim. Mindenkinek köszönök minden jókivánságot(és bátoritást) ma voltam colonoscopián.2 sorstárs volt elöttem, .Mikor kijöttek majdnem haza mentem (de azt tanácsoltátok ne menjek autóval vitettem magamat) Azt kell mondanom senki ne féljen a vizsgálattól.Semmi prb nem volt,úgy jöttem ki mint ha ébren lettem volna. arra kérlek Benneteket senkit ne ijesszünk meg mert nem érez semmit Tudtam volna azonnal vezetni semmi bajom nem  volt.15perc után mentem a büfébe mivel 3 napja nem ettem se sokat se keveset.Alelet oké volt nagyon örülök de azért FIGYELLEK BENNETEKET és köszi minden jó tanácsot.Köszi ferke

Nincs jelen

#800 2009-12-11 09:35

Ede
Tag

Kedves Ferke. Nagyon jó, hogy sikeresen túljutottál a vizsgálaton, azért az elsõ dolgok és hogy hogyan alakulnak, az nagyon meghatározó! :)
Viszont, már megbocsáss, ezzel a "ne ijesztgessetek senkit" bejegyzéssel határozottan nem értek egyet. Én úgy gondolom, hogy ha valakit kábítanak egy vizsgálat miatt, az legyen annyira felelõs gondolkodású, hogy nem is kockáztatja meg egyáltalán azt, hogy saját magának, de pláne másnak valami kárt okozzon azzal, hogy a volán mögé ül. Megteheti természetesen, mert mindenki, akinek jogosítványa van, felnõtt ember, de igenis legyen tudatosan az agyában, hogy amit csinál, elõre nem kiszámítható kockázatot jelent. Ami ha nem jön be, akkor hála Istennek, vagy bárminek, ugyanúgy benne van a pakliban, mint ha baleset történik. És bármilyen baleset történik és az másra hatással van, igenis figyelembe kell venni. Ráadásul az életben a hasonló helyzetek sem egyformák és nagyon pici apróságok tudnak nagyon nagy hatásváltozást okozni.
Ha adott viselkedésem csak magamat érint és csak magamnak okozok bajt, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálok. De ha mást is kiteszek valamilyen tudatosan okozott kockázatnak, akkor már felelõsségem van. Szerintem.
Én úgy gondolom, hogy amikor felhívja bárki bárkinek a figyelmét arra, hogy adott dolog, esemény, milyen következménnyel járhat, az nem ijesztgetés, hanem reális lehetõség felvázolása. És ezt nem bántásból írom, csak ha pl. nekem más miatt bajom esne, vagy a családomból bárkinek, nyilván a felelõsséget rajta keresném. Köszönöm, hogy elolvasod a véleményemet! További szép napot és jobbulást kívánok!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb