#701 2009-12-10 16:45

jadam
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sa-Ni,
felbontás után kell hûtõben tárolni, de sztem így télen nem hiszem, hogy 12 óra hûtõ nélkül tönkretette volna, sztem nincs baja, de továbbiakban hûtsd.
Judit

Nincs jelen

#702 2009-12-10 20:16

Sa-ni
Tag

Ok köszi!

Nincs jelen

#703 2009-12-10 21:18

ditke
Tag

Nincs jelen

#704 2009-12-11 05:25

Szuszidi
Tag

Szép csodás reggelt!
Kedveskéim az van ám hogy természet anyánk nem hagyja fiait, lányit magára a betegségben. Minden bajra, nyavalyára van nekije gyógyír. Ha kutakodtok egy kicsit az Indiai orvoslás ezeken a hasznos növényeken alapul. Persze a kínaiak sem maradtak le a dologban. Nagyon jó dolgok vannak a természetben, hasznos dolgok. S nagy elõnyük hogy nincs mellékhatás mint a tabletták esetében. Itt tudni kell mit mire használsz, mi mérgezõ mi nem. Ha ezzel tisztában vagy ...... Kutakodjatok nézelõdjetek! Viszont vigyázni a net varázsa néha átverõ ne egy forrást használjatok. 
Legyen csodás napotok!

Nincs jelen

#705 2009-12-12 06:49

mamo.
Tag

Jó reggelt Mindenkinek!
Gyömbér tea szerintem pocsék, mármint az ize. Melegen nagyon csíp.
De láss csodát: (na jó kis csoda)
orrom kidugult, nátha jelentõsen csökkent
beleim is jól vannak tõle, habár csíp, féltem meginni. mézzel iható, langyosan türhetõbb.

Szuszi!
Mi a véleményed a gyömbér teáról?

Nincs jelen

#706 2009-12-12 07:23

Szuszidi
Tag

Kedves Mamo.
Nem rossz! Ízekre reagálnák! Majd minden gyógyteának pocsék az íze. Megszokható. Ízesítés csak mézzel. No cukor. De a náthára én még mindig a hagyma teát ajánlom. Na most elkészítés nem egyformán készítjük el a teákat, van amit fõzünk, van amit áztatunk, van amit langyosan iszunk van amit kihûlve, nem mind egyek ezek a dolgok, sõt az sem hogy kortyolva vagy egyszerre isszuk. Sajnos az oldalamon le vagyok maradva a teákkal de majd pótolom és jó mankó lesz a tea fogyasztóknak! Hidegen igyátok a gyömbér teát (szoba hõmérsékleten)
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#707 2009-12-12 07:30

Szuszidi
Tag

Gyorsan a gyömbéröl!
Mint gyógynövény, hihetetlenül széles skálán mozog a felhasználhatósága!
Ízületi gyulladás kezelésénél is használhatjuk, mivel gyulladáscsökkentõ anyagokat tartalmaz, és gátolja a gyulladáskeltõ anyagok képzõdését. Csökkenti a fájdalmat, és a reggeli merevségét, könnyíti az ízület mozgékonyságát.
Olaj formájában is alkalmazhatjuk a fájó ízületeknél. Gyulladáscsökkentõ hatását ki lehet használni megfázásos, lázzal, gyulladásokkal járó betegségek kezelésére.
Tompítja a mozgással összefüggõ egyensúlyzavarokat. Serkenti az emésztõnedvek kiválasztását, így könnyebb lesz az emésztés, növeli az étvágyat. Az utazás okozta émelygést is csökkenti.
Téli betegségek megelõzésére javasolt a gyömbértea fogyasztása (áztassunk be két deciliter vízbe, tíz percig hat vékony szelet gyömbért, majd mézzel édesítve fogyaszthatjuk).
A kellemesen csípõs, kissé erõsebbre fõzött gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló, hasmenés ellen is jó, valamint kitûnõ görcsoldó, legyen szó bél vagy menstruációs görcsrõl. (Fél liter teához kb. 2 dkg reszelt friss gyömbér kell.)
Összefoglalva: a gyömbér csökkenti az emésztési gondokat, az émelygést, kitûnõ étvágyjavító, elõsegíti a bélmozgást, ezáltal a bélgázok távozását.
Segít szembeszállni a fertõzésekkel, vagy leküzdeni azokat.
Az influenzavírusok elpusztításában is szerepet játszik, valamint erõsíti az immunrendszert, és a lázat is mérsékli. A megfázást kísérõ hörghurut és az influenzával járó izom- és mellkas-fájdalom enyhítésében is segít.
A népi gyógyászatban már régóta használják. Friss gyömbér rágcsálását, gyömbértea, vagy egykanálnyi mézbe csöpögtetve a gyömbérgyökér-törzsbõl frissen kipréselt lé fogyasztását ajánlják. Kísérletek azt is kimutatták, hogy a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében és a szívinfarktust kiváltó belsõ vérrögképzõdés megelõzésében is segít, és hatásos növényi véralvadásgátló.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#708 2009-12-12 21:32

mamo.
Tag

Kedves Szuszidi!
Köszönjük szépen.

Nincs jelen

#709 2009-12-13 05:33

Szuszidi
Tag

Nincs mit máskor is nagyon szívesen!
Legyen szép csodás napotok!

Nincs jelen

#710 2009-12-13 17:04

Szuszidi
Tag

Mamo!
Keverd egy kis mentával! Isteni lesz az íze!
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#711 2009-12-13 20:37

mamo.
Tag

Köszi Szuszi, kipróbálom.

Nincs jelen

#712 2009-12-13 22:05

mathebalu
Tag

Nem tudom ki tapasztalta már de nekem 17 éves koromban mutattak ki elõször chron betegséget és 20 éves korom óta nem szedek semmilyen gyógyszert csak kálciumot :)
Most hogy elkaptam a H1N1 et úgy éreztem belobbantotta az alapbetegségemet de újra elkezdtem szedni a kalciumot és 1 hét alatt megszûnt minden béltáji fájdalomérzet és hasmenés!
Sejtem azaz nagyon úgy érzem hogy a kálciumnak nagyon jó hatása van a betegségre!
Ha van valakinek hasonló tapasztalata kérem írja meg nekem!
Esetleg kérdezzétek meg a dokit is vagy teszteljétek pár hétig:)
kíváncsi lennék másokra hogyan hat mert rám nagyon pozitívan!
Amíg pentsán élem nagyon rosszul voltam semmit szinte nem híztam de a kálciumozás óta szinte már túlzásba estem mert 20 kilónál is többet szedtem fel magamra! Kihíztam az összes ruhám :)
Szóval kíváncsian várom errõl a véleményeket!

Nincs jelen

#713 2009-12-14 15:38

was
Tag

Üdv.
Az elõzõ észrevételre:
Én is szedek kálciumot, sajnos nálam nem segít, de rontani se rontott.

Nincs jelen

#714 2009-12-14 23:02

Frozina
Tag

A kálciumot hogyan szeditk, pezsgõtablettában vagy calcimusc-ot?

Nincs jelen

#715 2009-12-15 06:22

Vicaa
Tag

Én a csontritkulásom miatt is szedek calciumot, én calcimusc-ot iszom, de mindig kúraszerûen, nem folyamatosan, mert már több orvos is figyelmeztetett, hogy vesekövességet okoz. Egyszer már beütött a krach, többször inkább nem próbálnám ki a követ ha nem muszály.
A tünetmentes idõszak azonban nálam nem függ ezzel össze.

Nincs jelen

#716 2009-12-15 08:23

Szimi
Tag

szia Mathebalu!jó hogy mondod ezt a Kalciumot,olyan jó ilyet olvasni,kipróbálom!!Én sem szedek már semmit,és nem is szeretnék!igaz én nem 9 éve vagyok gyógyszermentes :D
Üdv:Szimi

Nincs jelen

#717 2009-12-15 11:46

Marthuska
Tag

Sziasztok! Csatlakoznék Vicaahoz! Nem szabad folyamatosan calciumot szedni, még annak sem, akinek nagyon fontos! A Crohn betegség vesekõképzõdre is hajlamosít, és ezt a feleslegesen bevitt, sok calcium fokozhatja.
Én nem szedtem calciumot, mégis már többször volt vesegörcsöm, követ is ürítettem (és még van is kövem).
Szerintem, a tünetmentesség független a calciumtól.

Szerkesztette: Marthuska (2009-12-15 12:26)

Nincs jelen

#718 2009-12-15 12:23

Marthuska
Tag

Kedves Mathebalu! Üdv a fórumon!:)
Ha úgy érzed, hogy nálad a tünetmentesség összefügg a kalciummal, és továbbra is szeded, ajánlatos ellenõriztetni a vérben a calcium-szintet.
További tünetmentes idõszakot kívánok Neked!

Nincs jelen

#719 2009-12-21 22:30

mathebalu
Tag

Én calcimusc injekcióval kezdtem mert picit allergiás vagyok azaz nagyon! Intenzív idõszakban nagyon sokat segített!
Sok folyadékkal szerintem a kockázatokat a kõképzõdésre le lehet minimalizálni! A crohn nem csak vesekõre hajlamosít hanem epére is :( erre is oda kell figyelni!
De nekem látványos jobbulást eredményez a dolog! ezen kívül még multivitamint szedek de azt ritkábban mást nem!
Mostanában amikor a háziorvosom a calcimuskkal megijesztett hogy azt ne szedjem mert vesekövem lesz azt inkább abbahagytam de most hogy a h1n1 es idõszakba úgy éreztem belobban megint azzal állítottam meg a nagy bajt! legalábbis így tapasztaltam :) de alapvetõen calcium sandoz +c t iszom minden nap! néha tartok pár napos pihenõ idõszakot!
Soha nem jöttem volna erre rá ha nem leszek allergiás de allergiám miatt kezdtem a kalciumot és nagyon jó tapasztalataim vannak vele!
Hogy el ne kiabálja most voltam ultrahangom se epe se vesekõ! se homok!
Persze aki vesekõhajlamos annak lehet nem járható út :(
A vérvételek alkalmával mindig nézik a kalcium szintemet de nem volt vele még gond! Lényeg nem szabad elfelejteni inni!
Szerintem egy olyan út lehet amit érdemes kipróbálni! Persze nem árt a pozitív gondolkodásmód szerintem az többet ér!
Amikor az ultrahangos orvos végignézett nagyon csodálkozott hogy semmit jelét nem találta a crohnnak nem is igazán értette! Kérdezte áruljam el a titkom és õ is nagyon csodálkozott hogy a kálciumra esküdtem!
Mindenesetre ha valakinek bejönne a dolog még annak örülnék!

Szerkesztette: mathebalu (2009-12-21 22:40)

Nincs jelen

#720 2009-12-21 23:28

tim-tirim
Tag

szia mathebalu,  mire vagy allergiás? Van ennek valami tudományos magyarázata is hogy miért segit a crohnra a calcium?? calcimuskot lehet vény nélkül is kapni és beadja a házidoki? Vagy te hoyg csinálod?
Amugy hallottam már arról hoyg a Ca segithet, azt hiszem valahol itt a fórumon olvastam régebben.

Nincs jelen

#721 2009-12-22 06:36

bercike
Tag

Calcimuscot vénnyel lehet,de fölösleges szúratni magad,meg lehet inni.
Ca pezsgõtabl-t  többféle van vény nélkül lehet.

Nincs jelen

#722 2009-12-22 19:27

mathebalu
Tag

Jaja :) én csak egyszer szúrattam magam :) amikor megcsípett egy fertõzött darázs és feldagadt a kezem :)
Amúgy én is megiszom!
Sajna nagyon sok mindenre allergiás vagyok: pl macskaszõr lándzsás útifû alkohol parlagfû lágyszárú növények por... és még van pár de kár felsorolni :)
Tudományosan csak annyi hogy a ca segíthet egyes gyulladások csökkentésében és olvastam már olyat hogy a bélcsatornákra is jó hatással lehet :)
Speciel nekem ez van vagy annyira elhiszem ezt hogy már attól gyógyulok :)

Szerkesztette: mathebalu (2009-12-22 19:32)

Nincs jelen

#723 2009-12-22 21:46

Frozina
Tag

Szerintem a Calcimusc-ot vény nélkül is odaadja a gyógyszerész, ha szépen megkéred , mert nincs rajt tb támogatás.Nekem legalábbis eddig mindig odaadták. A mi gyógyszereink között mindig van, épp az allergia miatt.

Nincs jelen

#724 2009-12-26 23:38

ts
Tag

Régóta vagyok colitis-es, salazopyrin-t szedtem rá folyamatosan.
Kb. fél éve kezdtem odafigyelni a napi folyadék bevitelre.
Sok helyen lehet olvasni és hallani arról, hogy napi kb. 2 liter vizet(30ml/kg) ajánlatos folyadék formában bevinni a szervezetbe. Korábban jó ha napi 1 liter vizet elfogyasztottam.
Elkezdtem figyelni arra, hogy meglegyen a napi kb. 2 liter víz bevitele (minden étkezés után legalább két pohár víz).
Úgy tûnik az étkezés utáni bõséges folyadék fogyasztás jó hatással van az emésztésemre, a gázképzõdések sokkal ritkábbak lettek és salazopyrin szedése nélkül is tünetmentes vagyok.
Persze lehet, hogy nem a napi 2 liter a lényeg, hanem az étkezés utáni bõséges folyadék fogyasztás.
Érdekelne, hogy másoknak is van-e hasonló tapasztalata, illetve Ti kb. mennyi folyadékot fogyasztotok?

Nincs jelen

#725 2009-12-27 08:25

Breki
Tag

Én napi 3 litert átlagosan,néha többet,csak szerintem nem nagyon hasznosul az én esetemben,mert napi 15-20x járok pisilni,ezért is iszok sokat,hogy ki ne száradjak :D Csináltam vizeletnaplót is,bevittem 3,2litert,és kijött 3,6 liter/nap.Ebbe természetesen a levest is beleszámoltam,az is fojadék.A bõröm olyan száraz mint a rinocéroszé,repedezik,fáj,viszket már,gondolom pont ez miatt.

Nincs jelen

#726 2009-12-27 17:57

mercy70
Tag

Száraz bõrûek fürdéskor a fürdõvízbe cseppentsenek pici babaolajat.

Nincs jelen

#727 2009-12-28 12:56

Szimi
Tag

Ajánlom mindenkinek az oxigénes vizet,én tök vashiányos vagyok,mégis amióta iszom, televagyok energiával!

Nincs jelen

#728 2009-12-29 09:01

Frozina
Tag

Ez az a 800Ft-os? Nem jut eszembe a neve, mintha K betûvel kezdõdne.

Nincs jelen

#729 2009-12-29 09:12

Szuszidi
Tag

Ha már a vízrõl van szó én ezt ittam tényleg nagyon jó víz. Ja mirõl is van szó? Hát a Sárkányvízrõl. :D Nem nem a sárkányfûrõl. A lényege a dolognak: " „Sárkányvíz” az egyetlen olyan forgalomban lévõ víz, amelynek molekulaszerkezete invariáns, az ember ~75%-át kitevõ biológiai víz bonyolult szerkezetével. Ez azt jelenti, hogy a bevitt vizet a szervezetnek, már nem kell - nagy energiaráfordítással - átalakítani. Ez egyrészt energia megtakarítás a szervezet számára, másrészt viszont, - amikor a víz beépül a szervezetbe annak építõelemeként, - plusz energiát szabadít fel, amit a szervezet, alapvetõ életfunkcióinak megújításához használhat fel.
További oldalainkon olvashat, illetve tanulmányozhat olyan mérési eredményeket, melyek megmutatják, hogy már az elsõ pohár elfogyasztott „Sárkányvíz” is milyen jótékony hatást gyakorol a szervek mûködésére."
Egy baja van az ára kicsit húzós, de tényleg jó!!!
5 570 Ft / db ami 19 litert jelent. Ez húzós nagyon húzós.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#730 2009-12-29 11:50

Marcipán
Tag

Szuszidi!

A Preventa vízre gondoltál???

Nincs jelen

#731 2009-12-29 13:32

Frozina
Tag

Én a Kaqun vízrõl olvastam ezt az oxigén dolgot és egyszer vettem is.(Napi 1600Ft-ot kicsit sokkallok)

Nincs jelen

#732 2009-12-29 18:26

Szuszidi
Tag

Nem arra gondoltam ennek Sárkányvíz a neve.

Nincs jelen

#733 2010-01-01 12:39

Szimi
Tag

Nem K betüs, Oxigénes víz kék flakonba,itt nagymágocson csinálják,itt helyben olcsó ,160 ft körül,boltokba drágább kicsivel!
B.U.É.K Nektek

Nincs jelen

#734 2010-01-01 12:45

Szimi
Tag

Nincs jelen

#735 2010-01-01 16:17

Szuszidi
Tag

Nincs jelen

#736 2010-01-03 10:55

Nyina
Tag

Sziasztok!
Nem a legutóbbi témákkal kapcsolatban, de lenne egy kérdésem. kb. 2 éve tudom "hivatalosan" is, hogy colitisem van. Azóta gyógyszerek hatására elviselhetõ szinten volt, de most kb. 1 hónapja nagyon erõteljesen elõjött. Jelenleg Pentasát,Medrolt és Salofalk szuszpenziót használok egyszerre, több kevesebb "sikerrel".Elegem van abból,hogy ennyi gyógyszer hatására sem javulok látványosan.Elkezdtem böngészni a netet, hogy nézzek valami "természetes" segítséget is.Találtam egy cikket,ahol a colitist együtt említik a fémallergiával.Errõl eszembe jutott,hogy én is valószínûleg fémallergiás vagyok(fémszíjas óra hatására csúnya kiütéseim voltak).Találtam jó pár szert, tablettát, port,stb. amik állítólag fémmentesíti a szervezetet. Érdeklõdnék, hogy valaki csinált-e már közületek ilyen kúrát, vagy egyáltalán érdemes ilyen "csodaszereket" kipróbálnom, vagy csak pénzkidobás lenne?Köszönöm: Nyina

Nincs jelen

#737 2010-01-03 11:40

Szuszidi
Tag

Nyina én nem terhelném a szervezetem és a pénztárcám különbözõ szerekkel. ;)

Nincs jelen

#738 2010-01-03 14:12

Frozina
Tag

Nyina! Én is úgy tudom, hogy az allergia és az IBD között van összefügggés. A lányom fémallergiás,  a bõrgyógyászaton igazolták különféle vizsgálatokkal. Nem tud hordani az aranyon kívül semmiféle ékszert, de például farmernadrágot sem viselhet, mert azonnal elõjön az ekcéma a lábán. Az influenza járvány elején , mikor bepánikoltam, C vitaminnal tömtem, de ugye azt olvastam, hogy jobb a felszívódása, ha cinkkel veszi be. Úgy kijött tõle az ekcémája, hogy azóta sem csillapodott. Késõn jöttem rá, hogy mi válthatta ki. Szóval javaslom, hogy kérjél fémallergia vizsgálatot.

Nincs jelen

#739 2010-01-03 15:14

Szimi
Tag

Ezt a fémallergia dolgot még nem is hallottam,én is fémallergiás vagyok,de nem kezelem semmivel,annyival csak hogy kerülöm az olyan ruhát,ékszert ami fém vagy fémes,kivéve az arany.

Szerkesztette: Szimi (2010-01-03 15:15)

Nincs jelen

#740 2010-01-03 18:50

Sztundi
Tag

Kedves Nyina! Szeptember óta én is próbálkoztam mindenfélével, de semmi nem akart használni. Végül is decembertõl Imurant kellett szednem és nagyon szigorú diétát tartottam, rizsnyák leves, meg fõtt rizs, bébiételek
(alma-banán, krumplis, répás fõzelékek, ami nem tartalmaz se tejet, cukrot), vaj nélküli szendvics, 1 szelet zsírszegény felvágottal, tea cukor nélkül, kis adagokban. Már teljesen depi voltam, de karácsony elõtti hétre elkezdtem összeszedni magam, és azóta egyre jobban vagyok, már a diétát is bõvítettem. Szeretnék én is valami jó alternatív módszert találni, de nekem még a Progastro825-tõl is ment a hasam. Kipróbáltam a paleolit diétát is és attól meg rosszabbodott az állapotom. Voltam allergia vizsgálaton is, kiderült, hogy ételre nem vagyok allergiás, de a pollenekre igen és fémallergiám is van. Aztán a háziorvos felvilágosított, hogy keresztallergia is létezik, pl. ha valaki a parlagfûre allergiás, akkor lehet, hogy a görögdinnyére is. Végül is, ahogy néztem, tulajdonképpen bármire lehetek allergiás. Ja és késleltetett allergia is létezik. Vérvizsgálattal ki lehet ezeket deríteni....
Hogy nem javulsz látványosan :), hát igen én is azt szeretném, (nekem 1 éve derült ki a colitis), de kezdem elhinni a többieknek, hogy ehhez a betegséghez tényleg nagyon-nagy türelem kell.

Nincs jelen

#741 2010-01-04 00:15

helix
Tag

Sziasztok!

Egy nagyon kedves rokonomnak igen összetett egészségügyi problémája van. Ugyanis Crohn betegsége van és nemrég kiderült ,h hepatitis c-s is. Elkezdték a kezelést a hepatitis c-re és ezért minden eddigi kezelést abbahagytak nála a Crohn betegséggel kapcsolatban. Nagyon nagy fájdalmai vannak, és semmilyen gyógyszert nem kap ennek kezelésére. Szeretnék ötleteket gyûjteni hogyan lehetne segíteni rajta, emberfeletti fájdalmakat kell sajnos átélnie. Valamilyen természetes hatású készítmény vagy bármi más van-e esetleg ami tudna rajta segíteni. Légyszíves írjátok az ötleteket. Köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok

Nincs jelen

#742 2010-01-04 08:45

Marcipán
Tag

Szia Helix!

Hová jár a rokonod? Ki az orvosa?

Nincs jelen

#743 2010-01-04 11:19

Szimi
Tag

Helix! ami nekem segített mikor erõs görcseim voltak vagy vannak, az a erõs cickafarkfû tea magában,meg a meristin az egy görcsóldó!!Mielõbbi gyógyulást a rokonnak!!

Szerkesztette: Szimi (2010-01-04 11:20)

Nincs jelen

#744 2010-01-04 13:04

helix
Tag

Szia Szimi! Debrecenben kezelik Dr. Palatka valaki a keresztnevét nem tudom. A teát megpróbáljuk, de ilyen nagy görcsöknél nem tudom mennyire lesz hatásos. Nagyon levannak szûkülve már a belei. Köszönöm szépen mégegyszer a segítséget. Neked már teljesen megszûntek a tüneteid?
Szép napot
szia

Nincs jelen

#745 2010-01-04 13:47

Szuszidi
Tag

Helix én ezt javasolnám:
Cickafarkfû,
Csalán,
Körömvirág,
egy egy csapott kávés kanál, napi 3*1 csésze fogyasztás javallott. Elkészítés keveréket 3 dl vízzel leforrázunk (nem forraljuk!), 10 percig ázik, szûrjük, és langyosan fogyasztjuk.
S persze energiagyógyász kezelést is.
Legyen szép napotok!

Nincs jelen

#746 2010-01-04 15:13

Szimi
Tag

Szia Helix,köszönöm, én most jól vagyok,próbáljátok ki a teákat,de ha nagyon erõs a görcse a Meristilt is ajánlom!Lécci írj mivan a rokonoddal!!
üdv:Szimi

Nincs jelen

#747 2010-01-04 15:45

helix
Tag

Szia Szimi!

Semmi jót nem tudok mondani, rosszul van nagyon! Rettentõen sajnálom és kétségbe vagyok esve ,h milesz vele.
Ha van valami fejlemény mindenképpen írok, meg többször felnézek van e valakinek még ötlete.
Szia

Nincs jelen

#748 2010-01-04 18:14

Nyina
Tag

Kedves Sztundi és többiek!
Köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy jobban vagy. Diétát én is tartottam hetekig, de valahogy az sem az igazi.Volt, hogy nem figyeltem oda annyira az étkezésre és mégis valamivel jobb volt a helyzet ugyanakkor volt, hogy hetekig sanyargattam magam a diétával és nem volt sokkalta jobb, csak lefogytam és gyengének éreztem magam. Gyógyteázok is, az itt már említett cickafark szerintem jó, illetve most ajánlották a fehérmályva teát, állítólag jó a colitisre.
sziasztok,
Nyina

Nincs jelen

#749 2010-01-04 20:10

Szuszidi
Tag

Nyina hogy azért tudjuk mirõl is van szó!
A fehérmályva, vagy más néven orvosi zilíz hazánkban is honos, gyakori növény. Bársonyosan szõrös, fogazott szélû levele és magas virágos hajtása van. Korongszerû termése a „papsajt". A növény részeibõl kinyert hatóanyagokat használják a mandula, a torok, a húgyutak gyulladásos megbetegedéseire. Légzõszervi hurutok, görcsös köhögés, rekedtség, torokszárazság esetén nyálkás bevonószerként mûködik, ezáltal csökken a köhögési inger. Gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorsav túltengés ellen is használják bevonószerként. Újabb vizsgálatok szerint a nyálka tartalom miatt immunstimuláló hatást is tulajdonítanak a növénynek. Lehet kipróbálni hátha a beleket is bevonja arról nem szól a fáma.
Szép estét!

Nincs jelen

#750 2010-01-04 21:47

helix
Tag

Sziasztok

Most kicsivel jobban van a rokonom szerencsére!
Szép estét

Nincs jelen

IBDoktor

Láb