#1051 2009-12-25 10:39

mamo.
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

Szia!
Sajnos nem megy egyik napról a másikra. Lehet, hogy egy hónap is van.
Kitartás

Nincs jelen

#1052 2009-12-25 11:03

tim-tirim
Tag

oké, az nem vészes. reméltem hoyg nem fél év :) 250 mg-ról indultam, mostmár csak 4-et szedek, szerinted igy is elkezd csökkenni a holdarcom vagy csak ha már semennyit nem szedek ??    köszi

Nincs jelen

#1053 2009-12-25 15:23

mamo.
Tag

Szerintem el kezd csökkenni, de elég lassú, de gyorsan telik az idõ, és észre sem veszed újra a régi vagy.

Nincs jelen

#1054 2009-12-26 21:24

Melcsi_
Tag

Tim-tirim, nekem is még látszik a fejemen h medrolon éltem utóbbi 2 hónapban, bár én csak 32 mg-rõl indultam, ma mentem le elõször 4 mg-re és hamarosan elhagyom, persze rokonok így karácsonykor h ritkábban talizunk megszólták a kerek pofim.....láttak volna 32 mg-san...
Hozzá tenném, nem is engedtem h karácsonyi kép készüljön rólam... :D

Szerkesztette: Melcsi_ (2009-12-26 21:26)

Nincs jelen

#1055 2009-12-27 13:20

Marcipán
Tag

Melcsi!
Akkor úgy látszik te szerencsésebb vagy. Én is 32mg-ról indultam, igaz még áprilisban. Most már csak kétnaponta szedek 4mg-ot, de már vagy két hónapja. És az én fejemen még mindig ugyanúgy látszik.
Idõnként borzasztóan zavar. De az a kb. 7-8 kg is,ami azóta jött fel mióta a medrolt szedem.

Van valakinek olyant tapasztalata, hogy a medrolt elhagyása után mennek le a kilókból?
Jó-jó tudom kell is némi tartalék (tavaly is jól jött, mikor 3 hét alatt lement vagy 10 kg), de akkor is zavar!!!!

Szerkesztette: Marcipán (2009-12-27 13:21)

Nincs jelen

#1056 2009-12-27 13:27

tim-tirim
Tag

hát én örülnék ha a szteroidtól nem csak a fejem hizna. a karácsonyi képeket én meg majd photoshoppal helyrehozom :)
Marcipán, hogyhogy 2 hónapja szeded, nem tudsz lejönni mert akkor visszaesel?   én igen :s
Amugy én még szõrösösök is mint állat :s

Nincs jelen

#1057 2009-12-27 13:41

Marcipán
Tag

Tim-tirim!
Inkább úgy mondanám, hogy óvatos a dokim.
Imurant is szedek mellette és elég fura laborokat produkálok. Legutóbb az Imurant kellett csökkenteni és nem merte a Medrolt is, mert a kettõ már sok lett volna. Félõ, hogy újra belobban a bélésem. És mág a Budenofalk is megy mellette. Kicsit sok ez egyszerre, de sajnos nem sok lehetõségem van, mert nálam inkább a gyógyszermellékhatások okoznak fejtörést.
És nem csak te szõrösödsz!!! Ez nálam is probléma. Irtom, ahogy csak tudom.:-))

Nincs jelen

#1058 2009-12-27 15:18

tim-tirim
Tag

ne aggódj, én imurant is szedek, medrolt is, klizmázom és kúpozom magam, budenofalk is jön, ja és  szúrkodnak remivel is. szval mindent kapok amit eddig feltaláltak , és eccerre :)  de nme hatnak, ugyhogy kis hangulatjavitoval is megtolták alistát nehogy bezuhanjak ;)  mpondjuk nekem a vérképem jó, annak ellenére hogy a bélésem lázad. viszont para ennyi szart szedni, sokáig, nagy dózisba...
amugy ha kiszeded a szõrt ami szteroid alatt nõ akkor az szteroid elhagyása után is erõs marad, de ha nem szeded ki akkor kihullik vagymi. én itt rontottam el, nem mondták h ne szedjem ki még 7 éve.......
szval ne tépd ki ha még nem késõ.

Nincs jelen

#1059 2009-12-27 16:56

Melcsi_
Tag

medroltól csak a fejem lett nagyobb, lényeges hízás nem történt, 2-3 kg plussz csak (szerencsére) az is csak mert job lett az étvágyam tõle. 1 hónapja szedek budenofalkot, attól kicsit jobban szõrösödök de amíg a bajszom nem kezd nõni addig nem para :)

Nincs jelen

#1060 2009-12-27 17:59

angeluc
Tag

Sziasztok!

több mint egy éve belém is nyomták a medrolt, és hát a sûrû WC látogatások ellenére nem fogytam. Na hát miután elvették akkor derült ki, hogy valójában két hét alatt 7 kg fogytam, csak a medrol miatt visszamaradt a víz, mutattam is a dokinak, hogy a zokni amúgy pipaszár bokámat vágta úgy meg vastagodott mint a nagymamáknak.
de mondta, hogy ez csak a medrol. Én meg reménykedtem, hogy elmúlik.

hát elmúlt, utána döbbent le a család a súlyom láttán, apukám elsírta magát.

Hát a medrol lehet a legjobb barátunk de csak rövid ideig.

Nincs jelen

#1061 2009-12-27 18:13

Melcsi_
Tag

Nekem is a lábaim kezdte ki a medrol, nagyon sokszor begörcsölt a vádlim és a talpam úgy hogy kb 2 percig meg sem bírtam mozdulni a fájdalomtól. Kaptam rá kaldyium 600 mg-t. Sokkal jobb.

Csajok! Akik szedtek már budenofalkot elõfordult már veletek is hogy nem jött meg a menstruációtok? Benne van a mellékhatások között...és hát én így jártam, holott fogamzásgátlót szedek és percre pontos szokott lenni. Ha jártatok már így mindig így lesz budenofalk mellett és csak akkor jön meg ha elhagyom a budenofalkot?
Elõre is köszi a tapasztalatokat......gasztros dokim tanácstalan volt. Még mielõtt megkérdeznétek...nem, nem vagyok terhes. :)

Nincs jelen

#1062 2009-12-27 20:24

tim-tirim
Tag

Melcsi_, én nekem is bekavar ez a sok szteroid, szoval mindig késöbb jön meg, már nem is számolom. szerintem egyszer csakmegjon neked is, biztos nem csak akkor amikor elhagyod a budenofalkot, mi van ha 1 évig nem hagyod el ? akkor addig nem jön meg? nem hiszem, vagyis remélem nem. amugy bajszom hálisten nekem sem nõ, viszont a hátamon erõsödik ami eléggáz:s

Nincs jelen

#1063 2009-12-28 14:49

Marcipán
Tag

Melcsi!
A Budenofalk mellett nekem napra pontosan jött meg. De bezzeg a Medrol!! Az már csinálta a fesztivált rendesen!
És nem tudom, hogy összefügg-e a kettõ, de...... A Budenofalkot már szedem több, mint egy éve. A Medrolt tavasz óta. A nyáron kialakult egy miómám, amit sos-ben kellett kiszedni. Nem tudom, hogy a kettõ összefügg-e, de azt tudom, hogy ápr.-ban volt egy hasi ct-m, ami még akkor nem mutatta ki.
Szóval nekem a Budenofalt mellett egy kicsit beállt a menzeszem.
De tudod én már többször is írtam, nem vagyunk egyformák. Mindenki szervezete máshogy reagál.

Tim-tirim!
Ezt a "szõrirtós" dolgot nem hallottam. Habár én tini korom óta küzdök a szõrrel. Sajnos voltak hormonális problémáim, ami miatt szedtem fogamzásgátlót és az jó hatással volt rá.
Tavaly nyárom, mikor kezdõdött a nyavalyám akkor hagytam abba, mert napi 10-14 hasmenés mellett nem volt sok értelme szedni.
Most a Medrol miatt van, hogy megerõsödött. Nagyon bízom benne, hogy lassan elhagyhatom a M.-t és valamennyire visszaáll magától.
Szerencsére nálam még a Remicade és társai nem kerültek szóba. A bélésem aránylag nyugiba van, csak a vérképem szar.

Nincs jelen

#1064 2009-12-28 19:08

youlcsi
Tag

azt hiszem, már korábban valahol írtam, de nekem az entocort mellett volt egy 17 napos ciklusom (utána nem is szedtem tovább, mert nem hatott) és kb 6 hétnyi prednisolon után 14 hónapot vártam (egész 15 nappal ezelõttig) egy spontán vérzésre :s
persze azóta kiderült, hogy pcos-em is van... de ez már másik sztori :)

Nincs jelen

#1065 2009-12-29 00:15

kovtomka
Tag

Sziasztok! Fogalmam sincs, hogy jó helyre írok-e, de biztos nem..Én magam nem vagyok beteg, de a 16 éves fiam Crohnos. Két éve diagnosztizálták nála. Három éves korában leukémiás volt(ALL).Ebbõl gyógyultá nyilvánitották.A crohn eddig nem volt aktív, de szeptembertõl elég sokat kínozza szegényt, a Medrol nem jött be, most az iMuránt, vagy a biológiai terápiát szeretnék a dokik. Én pedig nagyon félek, ezért is írok, ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem írjon. Kiváncsi lennék mi a tapasztalatotok.

Nincs jelen

#1066 2009-12-29 06:56

zolcsi
Tag

Kedves komtomka!
A crohn betegek  döntõ többsége szedi az imurant és kisebb részük a biológiai terápiát használja.A "Remicade-Humira" és a "Gyógyszerek, kiegészítõk" topikokat ajánlom neked ott sok szó esik ezen alkalmazásokról.

Nincs jelen

#1067 2009-12-29 12:35

Ede
Tag

Sziasztok
én valahol már leírtam, hogy mennyire megkavarta a ciklusaimat a durva medrol... nekem tavaly összesen volt 4 menstruációm, idén meg 10 naponta sikerül, így készülj fel erre. Amikor még szedtem, mindkét petefészkem cisztás volt, amit az orvos viszont nem bántott (a nõgyógyi), mondta, hogy csak akkor kell hozzájuk nyúlni, ha panaszokat is okoznak, egyébként majd a mentsruációval elmúlnak és így is lett.... nagyon jó, hogy nem majrézik a doki, így azért felesleges beavatkozásokat is megúsztam. Viszont most meg egyszerre négy petém is érik... ezért a sûrû vérzés, ami viszont most nekem nagyon alvadékos. Szerintem tök érthetõ, hogy miért is utálom nagyon-nagyon a medrolt!
Kitartás, idõvel, ha a nagyon felborogatott hormonrendszernek sikerül valamennyire észhez térnie, akkor majd helyreáll ez is. Szép napot!!!!

Nincs jelen

#1068 2009-12-29 12:54

Marcipán
Tag

Ede!
Látom te is szenvedsz tõle idõnként.:-((((
Nekem azért kellett  sos-ben kiszedni a miómát, mert nagyon durvák voltak a vérzések. Másfél-2 óra alatt iszonyú sok vér elment idõnként. Szédülés, hányinger, stb. kísérte.
Elsõ körben Norcoluttal állította le a doki, de az meg nem tetszett a bélésemnek.
Második körben már nem gondolkodott sokat, rögtön azt mondta, hogy ki kell szedni.
Igazság szerint én is jobbnak láttam, mert sajnos én voltam ennek a szenvedõ alanya és a 3 hetenkénti 10-12 napig tartó vérzések nem voltak épp kellemesek. Azóta már csak 1-2 nappal jön meg korábban.
Utólag belátom ez volt a jobb megoldás.

Nincs jelen

#1069 2009-12-30 19:46

Ede
Tag

szia, Marcipán (de jó neved van).
nekem csak cisztáim voltak, az azért sokkal másabb, mint a mióma...
remélem, most már jobban vagy.
norcolut és én is ismerjük egymást, sajnos.
nekem meg azért adta, hogy meghozza a mensit... hihetetlen, hogy hogy játszanak a hormonrendszerrel, nem?
jobbulást!!!!

Nincs jelen

#1070 2010-01-04 14:38

Tünde30
Tag

Sziasztok!
Én colitises vagyok.Novemberben a betegségem fellángolt,és a sok gyógyszerektõl vagy mitõl felborult a hormonháztartásom.Elmentem a nõgyógyászomhoz egybe kötöttem a rákszûréssel  és teljesen megijedtem.Elváltozás van a méhnyakon és meg kellene mûteni,de választ nem kaptam a hormonzavara.Nekem ez a mostani idõjárás ingadozás felmelegedések a bélgyulladásomat teljesen beinditották.Más is van így?

Nincs jelen

#1071 2010-01-06 17:43

Breki
Tag

Halihó

Végre egy év fogyás után,az ünepek alatt(ha nem csap be a bérleg)végre 3 kilóval gyarapodtam.
De most kicsit beparáztam,mert ugye volt 3 hónapja egy aranyérfeltárásom,mult hónapban visszamentem hátha legyûrûzik õket,de mivel be voltak gyulladva,így nem tették,vettem Mastu forte kúpot,2 napig használtam,a második napra reggel bántottak a szelek,és ezzel együtt,jött ki az olvadt kúpból is,amikor megtöröltem,korom fekete volt.A kúp fehér,és nem is ettem olyat,de ami utána jött széklet,már normális színû,igaz nyákkal bevont volt.
A proktologus szerint nem aranyérbõl jött,mert a fekete az már emésztett vér,a gasztrós szerint meg az egész székletnek feketének kellene lennie ha a bélnél,vagy gyomornál,vagy valahol fentebbrõl jönne a vérzés.Szerintetek?Járt már igy valaki?Ami biztos az az,hogy ott volt!

Nincs jelen

#1072 2010-01-07 16:19

én
Tag

Sziasztok! Egy kérdés. Járt-e már valaki úgy, hogy crohn mellett májnagyobbodást is diagnosztizáltak. Eddig nem volt nagyobb a májam, normál méretû volt. Az alkoholipar tõlem eltemetheti magát, olyan keveset iszom. Talán kb. üveg likõr fogy el nálam 1 év alatt, tehát ez nem mennyiség. Lehet ez kisérõjelenség? Vagy esetleg májbeteg is lettem az elmúlt év alatt? Köszi!

Nincs jelen

#1073 2010-01-07 16:37

Geo73
Tag

Szia Én,

a legutóbbi CT nekem is kimutatott enyhe fokú májnagyobbodást. Az orvos azt mondta, ez Crohnnál elõfordulhat, de a vérkép szerint nem kórós.

Nincs jelen

#1074 2010-01-07 17:28

én
Tag

Geo! Azt hiszem, hogy nekem is csináltak májfunkciós vizsgálatokat vérbõl és az nekem is normális volt. A CT-n mégis azt írták diagnózisnak, hogy hepatomegalia. És azt írták, hogy a máj kifejezetten megnagyobodott. No majd kíváncsi leszek, hogy erre mit mond a gasztrós doktornõm. Aggódni nem aggódom, mert tudom, hogy nem vagyok alkoholista.

Szerkesztette: én (2010-01-07 17:42)

Nincs jelen

#1075 2010-01-07 17:49

Breki
Tag

Nekem is mindig jó volt a májfunkció,mégis ahány vizsgálaton voltam,annyi félét mondtak a májamról.
Tavaly januárban,máj enyhén nagyobb,echoszegény területek láthatók,ami zsirosodásra utalnak.Utána normális méretü volt,zsirosodás nélkül,köv UH-n enyhén nagyobb zsirosodás nélkül,utána CT-n máj megnagyobbodott.
Ezen menjen el valaki :)Viszont nekem a jobb bordaiv alatt miden nap fáj,és érzékeny.

Nincs jelen

#1076 2010-01-07 18:12

Marcipán
Tag

Én!
Mivel te is a Raditecnél voltál, úgy látszik ott jó szokás ráírni a leletre.
Nekem is ráírták a tavasszal.
Ha a laborodba jók a májenzimek, akkor nem kell vele foglalkozni.

Nincs jelen

#1077 2010-01-07 18:28

Breki
Tag

Én.
Ha netán aggaszt a dolog,nézesd meg vírusfertõzésre is,STD rendelésen megteheted börgyógyászaton belül,beutaló sem kell.Hepatitis,stb...De ha baj lenne vele,azt biztos éreznéd,de egy vérvételt megér.

Nincs jelen

#1078 2010-01-07 19:30

én
Tag

Breki! Nagyon profi lettél. Talán már átképezheted magad orvosnak. De mi az a STD rendelés? És miért pont a bõrgyógyászaton kell ezt csináltatni?

Nincs jelen

#1079 2010-01-07 19:50

Laci54
Tag

Sziasztok!

Én, a gyógyszerektõl is lehet máj nagyobbodás.Egy idõ után ugyan olyan méreg mint az alkohol.

Nincs jelen

#1080 2010-01-07 19:59

Breki
Tag

STD-n nézik,és kezelik a nemi uton történõ fertõzéseket,és betegségeket.Azért gondoltam oda,mert nekik van jogosultságuk kérni majdnem mindent.
Én is azt csináltam,megkérdezték mit akarok megnézetni,mondtam mindent,levették a vért,6 pálcás kenetet a hugycsõbõl,és most várom az eredményt.

Nincs jelen

#1081 2010-01-08 08:48

Ede
Tag

Kedves Tünde. Én már olvastam itt többektõl, hogy nem tesz jót az idõjárás ilyetén alakulása.
Borzasztó lehet még a betegség mellett a nõgyógyászati problémáddal is szembesülni. Minden jót kívánok Neked.

Nincs jelen

#1082 2010-01-13 15:01

Breki
Tag

Halihó

Most jövök a proktologiáról,és közölte,hogy fissura-m van,pedig az aranyér miatt mentem..
Irt fel Norcainos kúpot,hogy azt készittessem el gyógyszertárban.
Ezen kívül mivel tudnám még segíteni a gyógyulását?Nem szeretném ha mütéti útra terelõdne...

Elöre is köszi

Nincs jelen

#1083 2010-01-13 15:26

mercy70
Tag

Mi az a fissura?Nem fistula csak rosszul értetted?

Nincs jelen

#1084 2010-01-13 15:27

youlcsi
Tag

(végbél)repedés

Nincs jelen

#1085 2010-01-13 15:29

mercy70
Tag

Köszi!Örülök,hogy nem ismerem ezt a szót.      :)

Nincs jelen

#1086 2010-01-13 18:26

Dorci
Tag

Szia Breki!
Nekem már volt , 2-szer kezelte  a Markó fõorvos,nem tudom hogy mit csinált vele,azt hiszem kivágta,õ nagyon ajánlotta  az aloa verát! Ez valószínû a crohn szövödménye! melegvízes ülõfürdöd kellett utánna csinálnom csak! Nem írt semmilyen kúpot(valószínû hogy nekem már nem segített volna,mert nagyon csúnya volt már)Melyik orvosnálvoltál?

Nincs jelen

#1087 2010-01-13 19:14

Breki
Tag

Szia Dorci

A Szabadkai-nál,nemrég jött vissza Szegedrõl.
Igazából azt se tudom mitõl repedhet szét,vagy mit tudnak egy repedéssel kezdeni,vagy mit kell sebészkedni,ez még új dolog nekem.Most kúpoznom kell 3 hétig,utána meg vissza hogy javult-e,vagy rosszabodott ez a végbélnyálkahártya-berepedés vagy mi...
A Markó az aki magánrendelésen csinál gyürüzést és hasonlókat ugye?Azt mondták egyszer amikor 3 éve kerestem a korházban,hogy ott dolgozik még,de olyan ritkán látják mint a télapót :)

Szerkesztette: Breki (2010-01-13 19:25)

Nincs jelen

#1088 2010-01-13 21:49

Tünde30
Tag

Szia Breki!
Nekem is van fissurám,múltkor a háziorvosnak azt mondtam fikuszom van,nekem nagyon fájdalmas dolog tud lenni.Valamikor kicsit jobb,de mikor a gyulladásom fokozodoik és a napi 15 wc-és nem tesz jót neki.Nekem az orvos kúpot bármilyent lehet aranyér kenõcsöt és kamillás ülõfürdõt javasolt.Én sem szeretném ha mûteni kellene,mert eddig nem hallottam sok jót ezzel kapcsolatban.Szép estét mindenkinek!

Nincs jelen

#1089 2010-01-13 23:48

Nita
Tag

Sajnos ismerõs a szó nekem is :/ Próbáljátok ki a Sudokrem ez baba popsi krém asszem eredetileg, de nekem nagyon bevált minden gyógyszertárban kapni...fõleg olyankor okoz ez gondot ha sok a hasmenés és a nyálkahártya megsérül ez a krém jól fedi a bõrt, ülõfürdõ után bekenem 2-3 napig este és van hogy teljesen meg is javul.

Nincs jelen

#1090 2010-01-14 08:34

Frozina
Tag

Már 4. hónapja ismerkedem a crohn-nal, de még mindin nem világos sok minden. Most a vérképet vettem gorcsõ alá, ebben szeretném ha segítenétek. Azt már tudom, hogy a CRP nagyon fontos, figyelem is, látom, ha magas az értéke vagy ha alacsony. A vasat is figyelni kell. Nekem iszonyú alacsony volt az elején, mert sok vért veszítettem.Neoferroral mára viszont a határértéket jóval meghaladja, 5-rõl 47-re emelkedett. Mintha írta volna valaki, hogy az imuran (elég nagy dózist szedek)tönkreteheti a májat, ami nem tudja a vasat feldolgozni. Lehet ez ettõl ilyen az érték? Az orvos nem vette észre.Meg tudnátok mondani, hogy még mire kell figyelnem, mi a jellemzõ erre a betegségre? Ti már biztos  profik vagytok ebben a témában.

Nincs jelen

#1091 2010-01-14 10:19

Breki
Tag

Nita
Ezt a krémet belülre is be lehet juttatni?Mert ha jól értettem a dokim,hosszanti irányban 6 óránál van befele repedés.

Szerkesztette: Breki (2010-01-14 10:19)

Nincs jelen

#1092 2010-01-14 13:46

Marthuska
Tag

Szia Frozina!
A vasam nekem is alacsony szokott lenni, legutóbb 5 volt, az eddigi legalacsonyabb érték pedig, 2. A vastabletták nálam nem váltak be, így injekciót szoktak írni. Most is õrizgetem õket a szekrényben, még erõt kell gyûjtenem a beadatáshoz. Ami vaseredmény született nálad, az valószínû, hogy nem reális. Ahhoz, hogy valós érték szülessen, fel kéne függeszteni a vastabletta szedését néhány hétre (ezt betegtársnak mondta egy orvos), persze ezt semmiképp sem tedd! Azt, hogy az Imurán okozhat-e ilyet, nem tudom! Én szedni sem bírtam, pedig kétszer rugaszkodtam neki.
A vérképben még a vérsüllyedést érdemes figyelni. Ha túl magas, akkor gyulladás van a szervezetben valahol. De, ne legyen!:)

Szerkesztette: Marthuska (2010-01-14 13:49)

Nincs jelen

#1093 2010-01-14 14:06

tomekkk
Tag

Marthuska: milyen vasinjekciót szoktál kapni? én sem tolerálok sokféle vastablettát, s valami inj. nem ártana.

Nincs jelen

#1094 2010-01-14 14:17

Marthuska
Tag

Tomekkk! Ferrlecit injekciót szoktam kapni, amit vénába adnak. Azt mondta a háziorvosom, hogy ez a fajta meg fog szûnni, valami másik lesz helyette. Pár hónapja, amikor kiváltottam a patikában, akkor még lehetett kapni. Jelenleg nem tudom mi a helyzet, kapható-e még.
A vashiányról jut eszembe, az aszalt szilva. Ha nem okoz panaszt, érdemes fogyasztani. "Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú." Idõnként én is eszegetem.

Szerkesztette: Marthuska (2010-01-14 14:24)

Nincs jelen

#1095 2010-01-14 14:28

Melcsi_
Tag

Hali Tomekk.

Én is kaptam már vénásan Ferrlecit injekciót, orvos általában higítva adja be, nem vészes, ellenben a vastablettáktól én is rosszul voltam pl a neo ferro folgammát abszolute nem bírom, fáj tõle nagyon a hasam és ezt még a házidokim írta fel, most a gasztroenterológusom a ferro folicot írta fel, amiben folsav is van, nekem ez bejött, igaz 3-ról csak 3,7-re kúszott fel a vas értékem de lesz ez még így se. :D

Nincs jelen

#1096 2010-01-14 14:37

Frozina
Tag

Köszönöm Marthuska! A vérsüllyedés a süllyedés címszó alatt  van a labor leleten? A B12-t Ti kéritek az orvostól vagy eszébe jut magától félévenként?

Nincs jelen

#1097 2010-01-14 14:40

Marthuska
Tag

Frozina! Igen, ott van! Én nem szoktam kérni, nézni sem szokták, pedig hiányzik az a bélszakasz, ahol fel kéne szívódnia. Remélem, azért van bennem valamennyi!:)

Nincs jelen

#1098 2010-01-14 15:06

Tiara
Tag

Sziasztok!
Bocsi, nem írtam egy ideje, de most megint lenne egy kérdésem.

Lehet, sõt valószínû hogy nincs összefüggésben a  colitisemmel (és elõre bocs ha rossz helyre írtam, de nem találtam ennél megfelelõbbnek tûnõ topikot) de mostanában egyre többet  fáj a bõröm. Leggyakrabban a karomon, annak is a belsõ részén és a nyakamon.
Nem látszik rajta semmi. Nem piros vagy duzzadt, viszont ha hozzáér valami - és ezt a pulcsis idõszakban nehéz elkerülni - fáj, ha hideg ér hozzá az még rosszabb.
Közületek érzett már valaki ilyet?

Bocsi hogy csak akkor fordulok hozzátok, ha valami problémám van, de még túl kezdõ vagyok ahhoz, hogy bármibe bele szóljak/írjak.

Nincs jelen

#1099 2010-01-14 15:30

Dorci
Tag

Breki!
Igen még a korházban dolgozik,de az onkológián van! Magánrendelésen vette le nekem  repedést 3-4 napig volt kellemetlen,de utánna 100x jobb volt! Szerintem a sudocrémet belülre is belehet jutatni,de nem kell nagyon éppen csak a zároizomzatnál! (legalábbis szerintem,de lehet nem   így van!)

Nincs jelen

#1100 2010-01-14 15:47

Frozina
Tag

Tiara! Én még nem hallottam ilyen bõrfájdalomról. Nem lehet esetleg B12 hiány? Már múltkor is meg akartam kérdezini, hogy tényleg van olyan jó orvos Kaposváron, hogy Pestrõl jársz hozzá? Megírnád a nevét? (ha kellemetlen, akkor priviben)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb