#251 2006-05-04 20:50

Ildico
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Kata!

Küldtem neked egy mail-t a TSO-val kapcsolatban.
Megkaptad?
Ha nem, akkor nem jó a címed?
Üdv. ildico

Nincs jelen

#252 2006-05-05 10:34

Kata
Tag

Szia Ildi!

Köszönöm szépen, megkaptam, viszont nem tudtam Neked válaszolni, nem küldte el a címedre a válasz mailt.. nem tudom miért.

Sajnos az ár miatt valószínûleg nem tudjuk kipróbálni, de köszönöm a hozzászólásokat. Páromnak igazából a sipolyokkal van problémája, maga a betegség normalizálódott, bár úgy gondolom, ha megszûnne a bél gyulladása, akkor nem termelõdne gennyes váladék, és talán megszûnne a sipoly. Ez persze lehet hogy nem így van, csak próbáltam józan paraszti ésszel gondolkozni.

Most azt is hallottam, hogy a hús evését elhagyva sokat lehet javítani a beteg állapotán, de arra soha nem fogom tudni rávenni a barátomat, sajnos húst eszik hússal.

Köszi Nektek mindent!

Nincs jelen

#253 2006-05-05 12:03

mezke
Tag

Sziasztok!

Kérem írja meg valaki nekem, hogy sipollyal és szûkülettel elkezdhetõ-e ez a kúra, illetve valaki így használta-e már ezt a szert. Nem derült ki a hozzászólásokból, hogy ezek kizáró okok-e.
17 éve vagyok crohn beteg, ebbõl az elsõ 8 évig "csak"colitises voltam. 8 éve volt mûtétem, akkor jobban lettem, azóta egyre rosszabb, pár éve van sipolyom, fokozatosan szûlületem, és  most megint mûtét közeli állapotba kerültem.
Elõre is köszönöm a segítséget.

Nincs jelen

#254 2006-05-05 12:43

Ravic
Tag

Egyre többen írjátok hogy X évig colitis ......majd utánna diagnosztizálták a Crohnt.?Aktív colitissel felvetettem a kezelõorvosomnak, mivel egyre feljebb terjedt a gyulladás hogy félek hogy átesek crohn betegségbe.
    -Ebbõl nem lehet átesni.      -felelte, tehát már az elején különválasztható a két betegség.

Engem is érdekel ez a TSO ,de ha visszaolvassátok a fórumot azt fogjátok találni hogy nem  kialakult sipolyokra hanem térképszerü alakzatokat formáló vastagbélfekélyek kezelésére ajánlják.
                       üdv Ravic

Nincs jelen

#255 2006-05-05 18:26

mezke
Tag

Monik, ez mennyire hivatalos, hogy szûkületben nem alkalmazható? És mi történik, ha valaki megpróbálja?
Azért vagyok ilyen erõszakos, mert nehéz volna tudomásul venni, ha kizárnának ebbõl az állapotom miatt:( Nem szeretnék lemondani a kipróbálásról, csak ha nagyon muszáj.
Kajak írta febr.3-án, miszerint a sipolyai elmúltak tõle... Tehát voltak, és mégis kipróbálhatta a szert?
Egyébként nehéz elhinni, hogy én vagyok az egyetlen crohnos, akinek szûkülete van, hiszen a folyamatos gyulladás ezt eredményezi.
Tehát azok közül, aki crohnos, és kipróbálta a szert, senkinek nem voltak ilyen panaszai?(szûkület, sipoly)
Kérlek válaszoljatok. Köszi.

Nincs jelen

#256 2006-05-05 19:36

leila
Tag

Szia Mezke! Ez teljeséggel a te döntésed kell, hogy legyen. Azt olvastam, hogy nem árt, de vannak akiknek használt. Ha kipróbálod "legfeljebb" a pénzed lesz kevesebb, de talán még lesz más haszna is. Nem tudom. Egyébként Monikot szívesen meghallgatnám, hogy honnan veszi az információit mert engem is érdekelne ez a kategorikus válasz, hogy -nem alkalmazható- bár hozzá tette - legjobb tudomásom szerint.

Nincs jelen

#257 2006-05-05 19:42

M. Lívia
Tag

Kedves Mezke! Nem tudom, hogy mennyire hivatalos, de nekem szûkületem is, és sipolyom is van, mégis iszom a TSO-t. Nekem semmi problémát nem okozott, pedig már túl vagyok a 15. üvegen. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 13 éve van crohn betegségem, és még soha nem éreztem magam ennyire jól. Igaz, hogy a tályogok és a sipolyok tövábbra is elõtörnek, de a lefolyásuk sokkal enyhébb. Székletem is sokkal kevesebbszer van, és évek óta most elõször végig alszom az éjszakákat. Nem állítom, hogy 100%-osan meggyógyultam, de az életem sokat javult, és ez számomra nagy ajándék. Mindenkinek kitartást, és minden jót kívánok!

Nincs jelen

#258 2006-05-24 10:41

Vicaa
Tag

Már nagyon régen nem írtam a fórumba, de mindig elolvasom a hozzászólásaitokat és úgy érzem itt az ideje, hogy egy pár sort leírjak. Én megrendeltem a TSO-t, most vettem be az ötödik adagot. Az elsõ után tapasztaltam egy kis visszaesést, azután pedig egy nagyon jelentõs mértékû javulás következett be nálam, amit a véreredményem is szépen mutatott, valamint a medrolt is sikerült Budenofalkra váltani.
A negyedik adag után sajnos másfél-két hétig eléggé elkeseredtem, mert újabb visszaesés történt sokkal nagyobb mértékû, mint az elején. Már épeen készültem visszamenni az orvosomhoz, amikor az ötödik adag után szépen fokozatosan napról napra javultam és most újra nagyon jól érzem magam. Az is nagyon biztató, hogy a szakorvosom mindenben támogat, sõt sok más szakorvossal is konzultált és õ maga is igyekszik minél több információra szert tenni. Én ugyan kölcsönt vettem fel arra, hogy a TSO-t megrendeljem, de a Budenofalk szedése mellett már bevállalhatjuk a párommal a kisbabát és nekem már csak ez a fejlõdés is mindent megér. Zolinak üzenném, hogy akkor írjon erre a topikra a TSO-ról ilyen pesszimista megjegyzéseket, ha már kipróbálta és nem segített rajta. Én azt is le fogom írni, ha a kúra nem tartós, vagy nem sikeres, de ez nélkül úgy érzem nem lenne jogom véleményt nyilvánítani róla. Én eddig csak pozitív tapasztalatokat hallottam és a szakorvosom is, úgyhogy továbbra is bizakodom. A megjegyzésemet Zoli nem személyeskedésnek szántam, hiszen véleménye mindenkinek lehet, - egyébként ez Monikra is érvényes - hanem csak azt gondolom, hogy egy kicsit próbáljatok bizakodóan gondolkodni errõl, hiszen eddig még nem olvvastam és hallottam negatív tapasztalatot a TSO-ról. Amennyiben ti igen, kérlek akkor azt is osszátok meg velünk.

Nincs jelen

#259 2006-05-24 12:54

Vicaa
Tag

Zoli!
Elõszöris nagyon örülök, ha nem kell szedned semmit és jól vagy, mi akik próbálkozunk azért tesszük, mert nálunk ez nem így van. Biztos lehetsz benne, hogy én a negatív tapasztalatokat is le fogom írni, és ebben mindenki biztos lehet , mert én nem szeretnék egyoldalú tájékoztatást adni. Egyébként nálam nem nagyon voltak korában hullámvölgyek, mert állandóan rosszul voltam, csak hol kevésbé, hol jobban. Az hogy egészen jól is lehetek, számomra újdonság a három év alatt.

Nincs jelen

#260 2006-05-24 13:08

ani58
Tag

Szia Vicaa!

Immunszupresszáló szert (imurán) nem szedtél még?, ugyanis aki szteroidfüggõvé válik azoknak az a következõ lépés.
Drukkolunk neked a baba projekthez! Továbbra is várjuk a tapasztalataidat és másokét is.

Nincs jelen

#261 2006-05-24 13:15

aiolosz
Tag

Vicaa, a helyzet az, hogy Zolirol Te sajnos nem sokat tudsz, mi vagyunk itt nehanyan akik viszont igen. Peldaul azt, hogy miert van jobban...talad ki..ugye milyen hulyen hangzik ?
Viszont en Rolad semmit sem tudok es ez nem az en/mi hibank.
Nem igazan mutatkoztal be, pedig van itt megfelelo topic, ahol ezt meg lehet tenni.

Tudom, hogy itt sok olyan bretegtarsunk van aki mar 10-20 esetleg 30 eve birkozik a nyavajajaval es szerzett nemi_nemu tapasztalatot. Ezt meg is osztanak azokkal, akik vennek a faradsagot es elobb kicsit olvasgatnanak itt, de nem lehet mit kezdeni azzal/azokkal, aki harom uszkve ot hozzaszolas utan eszt osztanak, vagy turelmetlenek, hogy feltett kerdeseikre miert nincs valasz azonnal, ugy, hogy szinte semmit nem tudunk roluk.
Kivanom, hogy legyen Neked is tunetmentes idoszakod, nekem az elmult husz evben volt nehany.
aiolosz

Nincs jelen

#262 2006-05-24 14:11

Vicaa
Tag

Aiolosz, én úgy érzem ez nem a vitafórum helye, ÉN CSAK A TSO-ról SZERZETT TAPASZTALATAIMAT SZERETNÉM MEGOSZTANI, egyben egy korábbi hozzászólásomban már röviden le is írtam a helyzetemet. Igyekszem mindent megtenni azért, hogy ne kelljen húsz-harminc évig annyit szenvednem mint sokmindenki ezeken a fórumokon, ezért próbálkozok és NINCS SZÁNDÉKOMBAN "OSZTANI" SEMMIT. Megjegyzem vettem a fáradtságot és olvasgattam, nekem csak a reagálás stílusa nem tetszik. A 4-5 hozzászólás pedig azért van mivel hál' Istennek én még csak három éve vagyok beteg és csak egy éve tudok errõl a fórumról.

Nincs jelen

#263 2006-05-24 14:23

ani58
Tag

Könyörgöm ne ijesszétek már el azokat, akik leírják a tapasztalataikat a TSO-val kapcsolatban!! Nekem nem válaszoltál Vicaa, hogy szedel-e imuránt?
Zoli is kiszort már egy csomó pénzt természetgyógyászatra, de ha már akkor is lett volna ilyen fórum lehet, hogy nem tette volna, mert kipróbálás nélkül is olvashatott volna tapasztalatokat. Én is sokat költöttem már természetgyógyászatra, a TSO-s tapasztalatokra is nagyon kíváncsi vagyok, de kipróbálásán még nem gondolkodom éppen azért, mert az olvasottak miatt nem áll arányban a pozitív tapasztalat az árával, folyamatosan meg ugysem tudnám megfizetni.

Nincs jelen

#264 2006-05-24 14:25

aiolosz
Tag

off
Nem is vitanak szantam es nem csak Neked szolt...., bar azert erdekes, hogy Teged a "reagalas stilusa" fogott  meg  :-(

Irod: "...Igyekszem mindent megtenni azért, hogy ne kelljen húsz-harminc évig annyit szenvednem mint sokmindenki ezeken a fórumokon....."

Mert mi olyan balgak vagyunk/voltunk, hogy nem akarunk +gyogyulni ?

Orizd meg a hitedet es soha ne add fel, de a tulzott erzekenyseged nem fog segiteni...na mind1
szia
aiolosz

Nincs jelen

#265 2006-05-24 14:35

Vicaa
Tag

ani58!
Én még eddig nem szedtem Imurant, az orvosom nem is ajánlotta. Egyszer szóba került, nem is olyan régen, de mivel a TSO hatására sikerült a medrolról áttérni a Budenofalkra, így reméli, hogy már nem lesz szükség újabb gyógyszer bevezetésére. Egyébként köszi a biztatást a babával kapcsolatban!!!
Aiolosznak még annyit üzenek, hogy senkit sem tartok balgának, sõt! Igyekszem minél több tapasztalatot szerezni, mindenki meg akar gyógyulni, vagy legalább jobban lenni ezért igyekszem mindent megtenni ennek érdekében, ezért próbálom ki a "kukackoktélt is.

Nincs jelen

#266 2006-05-24 17:39

Csjudit
Tag

egyébként, lehet gyógyulni: pozitív látásmód, kevés vitatkozás, egészséges életmód, jóga,
sok pihenés, háziállatok simogatása, utazás a tengerhez, lovaglás, jóízû beszélgetések stb.

Szerkesztette: Csjudit (2006-05-24 18:28)

Nincs jelen

#267 2006-05-25 00:07

immortal
Tag

"Amúgy meg az egész tso már qrvára nem érdekel, hál'stennek már nem kell semmit sem szednem, sem orvosilag, sem kétségbeeséstõl vezérelve..."

Zoli, akkor minek jársz Te ide egyáltalán?? No offense, komolyan kérdem! Amúgymeg teljesen egyetértek Vicaaval...

Nincs jelen

#268 2006-05-25 01:59

Árpi
Tag

Sziasztok!

Mivel a steroidnak már inkább csak a "jótékony" mellékhatásait élvezem TSO-val kapcsolatos tapasztalatotokról szeretnék érdeklõdni. Szeretnék minnél több infót begyûjteni mielõtt a végsõ döntést meghozom, ezért aki a fórum nyilvánosságát nem vállalja (bármilyen okból) kérem, hogy a ki-kicsodában található e-mailemre írjon, vagy ha küld telefonszámot visszahívom.
Ha valaki esetleg Borsod megyébõl próbálta már külön örülnék ha jelentkezne... ha jól csal az emlékezetem Czipfelné is azt írta, hogy környékbeli.
És a kérdések:
Hogyan hatott? Mi a tapasztalatotok a kúra alatt és után?
Történt -e vmi különleges esemény +/- a kúra alatt, esetleg mellékhatások?
Aktív vagy nyugvó idõszakban kezdtétek a kúrát, van-e rá ajánlás, hogy melyikben jobb kezdeni?
Hogyan döntöttétek el, hogy az 500-ast, 1000-est, vagy 2500-ast válasszátok?
Önkéntes egészség pénztárnál próbáltátok-e a beszerzés költségét elszámoltatni?

Jobb egészséget kívánva mindenkinek,

Üdv!

Árpi

Nincs jelen

#269 2006-05-25 07:28

Ildico
Tag

Szia Árpi!

Küldtem neked egy mailt, remélem megkaptad.

Üdv. Ildikó

Nincs jelen

#270 2006-05-25 08:19

grunfeld
Tag

Olvassátok vissza ezt és az ebbõl kivált TSO topicot: 2 ember teljesen demolarizálja ezt az egész ügyet. Mindenkit, aki megpróbál érdeklõdni, TSO tapasztalatait megosztani másokkal, 2 ember elmar az egész fórumról. Ilyen körülmények között nyilván kevesen osztják meg tapasztalataikat.

Robur már többször felhívta a figyelmet arra, hogy ez a topic a TSO tapasztalatokról szól. Máshol kellene pesszimizmust kiélni! Ide CSAK tapasztalatokat kellene írni, meg esetleg kérdéseket azokhoz, akik szedik a TSO-t.

Ha valakit nem érdekel a TSO, akkor ne is olvassa ezt a topic-ot!

Nincs jelen

#271 2006-05-25 08:25

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Nyáron megújul az egész oldal (új külsõ + új cikkek + új funkciók).

Ennek kapcsán a fórumban is "tisztogatás" lesz, majd akkor lényegretörõvé válik ez a topik (is). Addig csak írjanak, amit akarnak!

Nincs jelen

#272 2006-05-25 10:50

Vicaa
Tag

Zoli, a stílussal kapcsolatban itt nem túlérzékenységrõl van szó /én pl.elég határozott típus vagyok/, hanem ha Te már ennyi mindenen keresztül mentél és azt is elismered, hogy a TSO is okozhat tünetmentességet (ha nem is gyógyít), akkor nem értem miért ilyen stílusban nyilatkozol róla. Hiszen - mint ahogy Te is tetted a kiültetés elõtt - mi is megpróbálunk mindent kipróbálni annak érdekében, hogy minél kevesebb mellékhatással, minél hosszabb tünetmentességet érjünk el. Ebben benne van az is - hogy ha csekély százalékban is fordult eddig elõ-  hogy teljes gyógyulást érjünk el. Az hogy "CSAK HASZNÁL" szerintem az sem utolsó.
Csjudit-tal egyetértek abban hogy az általa leírtak is sokat segítenek a gyógyulásban.

Nincs jelen

#273 2006-05-25 18:28

Mancsa
Tag

Azt hiszem felesleges ismételgetned Zoli, hogy csaló és piszok drága, ráadásul hamis, végleges gyógyulást eredményez a szer.

Ha valaki végigolvassa a topikot és tájékozódik a szerrõl (áráról, hatásáról, beszerzésérõl), akkor nyugodtan bízhatunk a döntésében...fõleg, ha még ki is kéri a többi beteg tanácsát, akik ráadásul már tapasztalták a szer hatását. Mindenki felnõtt ember és vállalja döntései következményét....fõleg itt, ahol utána tud járni elég sok mindennek.

Köszönjük, hogy félted a többieket, de ezt elég egyszer hangoztatni. A többszöri hangoztatás már tényleg félreérthetõ és inkább "fikázásnak" tûnik, holott, az se tudod mirõl van szó...mert még nem is próbáltad. (ahogy én sem!)

Valószínûleg nem hoz végleges gyógyulást, de ha a tünetmentesség és a hit megvan, az felér egy végleges gyógyulással, mert szerintem az már egy nagy dolog, hogy nem fáj, nem romlik tovább az állapot és wc-re is max. napi kétszer mész. Ez már majdnem olyan, mintha...

A rákostól és az aids-estõl se vesszük el a reményt...ha már ezt a példát említetted.

Az anyagi vonzatról pedig mindenki döntse el, hogy elbírja-e az otthoni büdzsé vagy sem.
Eddig is voltak, vannak és lesznek, olyan gyógyszerek, melyek többségünk számára elérhetetlen, de ezért NE KÁRHOZTASSUK, AZT AKI MEGENGEDHETI MAGÁNAK.

Köszönöm a figyelmet! :)

Üdv: Mancsa

Nincs jelen

#274 2006-05-26 01:53

immortal
Tag

Zoli, sajnos még mindig nem válaszoltad meg, miért is jársz ide. Én a helyedben amúgy élvezném az életem s "ide se bagóznék", fõleg hogy nem tudud mirõl is beszélsz (TSO) és/vagy nincs konstruktív hsz-d.
Én amúgy nem próbáltam még a TSO-t, viszont roppant könnyen el tudom képzelni hihetetlen hatását, mivel nemrég kezdtem el iszogatni a Normaflore-t, s bár nem vagyok ettõl (se) tünetmentes, mégis olyan állapotba hozott, hogy aszondom, így már tudnám élni az életet. Salofalkot is csak viccbõl szedem, nálam (szinte) semmi hatása nincs. Ebbõl meg 20 db. 1350 huf, aszondom erre is, kibírható. Szal aki még nem próbálta, sztem megér ennyit, annak ellenére hogy Sun kolléga a hatását az Eszterházy-szelet szintjére degradálta le... (És igen Zoli, ez se hoz végleges javulást, nagyon úgy fest! (Még mielõtt leszólnád a produktot..))

Nincs jelen

#275 2006-05-26 06:21

Szuszidi
Tag

Kedves Immortal!
A Zoli ilyen beleköt az élõ fába is, ha olyanja van! Így kell elfogadni öt. De a szíve arany. (Most kell kivenni, mert magas az arany ára majd 700 dolcsi unciája, HE, HE.) Anno dúcánál,  mint mesélte sokat szenvedett volt elege az egészbõl, de mint gyógyult beteg úgy érzi, még mindig közénk tartozik. Akár vissza is eshet!
Jobbulást mindenkinek!
Üdvözlettel: Szuszidi

Nincs jelen

#276 2006-05-26 08:34

Ildico
Tag

Sziasztok!

Ha már itt tartunk, én pedig a Vicaat ismerem, és mondhatom tele van jóindulattal és segítõkészséggel, biztos vagyok benne, hogy senkit nem akart megbántani.
De szerintem már mindenkinek elege van ebbõl a sárdobálásból, legyen már vége! Inkább segítsük egymást, hiszen sorstársak vagyunk!

A lányomnak is megrendeltük a TSO-t, (a kezelõorvosa is ajánlotta) mivel fél év alatt annyi szteroidot beszedett, hogy felnõtt embernek is sok lenne.
Most fogja a negyedik adagot bevenni a TSO-ból, amitõl kicsit félek, mert szinte mindenkinél párnapos visszaesést hozott.

A kételkedõknek: Ha visszaolvassuk a hsz-eket (Optipista, Tina stb.) kivétel nélkül megírták, azt is ha rosszabbul voltak, senki nem magasztalta a TSO-t, én úgy látom mindenki reálisan nyilatkozik (lásd. #207, #248, 151# hsz-ek).
Ha pedig utólag írtak a rosszullétekrõl, mostmár tapasztalatból mondhatom,  nagy felelõsség van a szedõkön minden kimondott szóért, biztosra szeretnénk menni, ezért vár mindenki hosszabb ideig.

Nem várunk csodát tõle, de ha már több hónapos tünetmentességet hoz, erõs gyógyszerek nélkül, nekünk már megérte, ha a tini lányunk úgy éli meg ezeket a hónapokat, mint más egészséges társa.

Most jelenleg jól van, de ezt sem tulajdonítom teljesen a TSO-nak, hiszen annyira leromlott az állapota (ezért is döntöttünk a TSO mellett) hogy még a TSO megkezdése elõtt SoluMedrolt kapott infúzióban,mellette pedig Imuránt kezdett.
Ami a TSO mellett szól, évekig tartó nagyon erõs hajhullása kb. a 2. adag után teljesen megszûnt.
Mivel még a kezelés elején tartunk eddig csak ezekrõl tudok beszámolni.

Szóval, ne bántsuk már egymást,  kivétel nélkül mindenkinek a hozzászólására szükségünk van!!!!

Szép nyarat mindenkinek!   Ildikó  :)

Szerkesztette: Ildico (2006-05-26 08:55)

Nincs jelen

#277 2006-05-26 09:01

ani58
Tag

Kedves Ildico!

Továbbra is számolj be, hogy alakul a lányod állapota, mivel vagyunk itt egy páran szülõk, akiknek a gyermekük beteg és minden tapasztalatot szívesen fogadunk.

Jobbulást a lányodnak!!

Üdv.:  Ani

Nincs jelen

#278 2006-05-26 09:03

Ildico
Tag

Szia Ani!

Ha bármilyen változás következik be, õszintén meg fogom írni.

Minden jót nektek is! Ildikó  :)

Nincs jelen

#279 2006-05-26 09:59

ani58
Tag

Még annyit kérdeznék Ildico, hogy milyen adagban szedi a lányod az imuránt (mg/testsúly kg), mert úgy látom az alkalmazása elég széles skálán mozog, de ha eltalálják a megfelelõ mennyiséget az is hozhat remissziót, igaz el kell egy kis idõnek telni, hogy hasson, általában ezért lassan építik le a medrolt és mire azt elhagyjátok hat az imurán. A betegségünk elején az én lányomnak is olyan kis mennyiségben adták az imuránt, hogy semmit sem ért, ezért kérdem, most viszont nagyon jó állapotban van, bár az imuránon kívül sok mindennel próbálkozunk még mindig, hogy sokáig így is maradjon.

Nincs jelen

#280 2006-05-26 10:15

Ildico
Tag

Napi 1 tabl. (50 mg) Imurant szed, jelenleg 40-42 kg.
Igen, legalább 6-8 hét kell, mire állítólag érezhetõ a hatása, kb. 4-5. hete szedi és még két hétig 8 mg Medrol kúra van hátra.
Nagyon bízom benne, hogy nem sokáig kell szednie, hiszen Te is tudod, amíg szedi az Imurant nem mehet napra és elég sok mellékhatása van. Ezért is döntöttünk a TSO mellett.
A TSO kúra vége felé, (természetesen a dokival megbeszélve) próbáljuk majd csökkenteni a gyógyszereit.
Majd beszámolok róla, milyen sikerrel.

Szia. Ildikó

Nincs jelen

#281 2006-05-26 10:27

ani58
Tag

Köszi a választ, az én lányom ennek a dupláját szedi ugyanilyen súllyal. A mi gasztrodokink szerint nyugodtan mehetünk a napra és normálisan jár strandra is, kifejezetten kifeküdni napozni egyébként sem szeret, meg nem ajánlott senkinek, mellékhatást eddig még nem okozott, de kíváncsian várom, hogy nektek majd sikerül-e elhagyni.
Jó, hogy ilyen együttmûködõ dokitok van, már többször terveztem, hogy rákérdezek én is a gasztrodokinkra, hogy mi a véleménye a TSO-ról, de mivel mostanában elég ritkán kell mennünk hozzá ezért halasztódik.
Szia  Ani

Nincs jelen

#282 2006-05-26 10:33

Ildico
Tag

A mi dokinknak (velünk együtt) két betege is szedi a TSO-t, ezért Õ  kollégáknál is érdeklõdött, egyéb helyeken információkat gyûjtött és maximálisan támogatja.

Nincs jelen

#283 2006-05-26 10:40

ani58
Tag

Mi Borsod megyeiek vagyunk, úgy láttam te Heves, melyik városban van a dokitok, mert nagyon szimpatikus lett a leírtak alapján és van ideje is beszélgetni veletek, nem cseng állandóan a telefon páldául?

Nincs jelen

#284 2006-05-26 10:41

Ildico
Tag

Nem tudom ez mennyire publikus, mailben megírom Neked.

Szerkesztette: Ildico (2006-05-26 10:41)

Nincs jelen

#285 2006-05-26 10:41

ani58
Tag

Ja még annyit, hogy milyen a kórházi háttér?

Nincs jelen

#286 2006-05-26 10:43

ani58
Tag

Nagyon kedves tõled, köszi, várom!

Nincs jelen

#287 2006-05-26 11:01

Florance
Tag

Sziasztok,

én is bíztatnék mindenkit, hogy osszon meg minden tapasztalatot, szerencsére nekem is olyan dokim van, akivel mindent meg lehet beszélni és nem elzárkózó típus. Ha valamit nem tud, utánanéz. Én sem ringatom magam a csodákban, de ha húzni, halasztani tudom a mûtétet miközben egész jó életminõséget értem el még így sipolyokkal és szûkülettel is, bármire hajlandó vagyok. Akár kukacokat inni is sok pénzért.
Sajnos a crohn kiszámíthatatlan, semmi garancia nincs arra, hogy a mûtét után ne terjedjen át a megmaradó vastagbelemre, vékonybelemre, ne jöjjön ki sipoly, tályog  a sztómánál...márpedig én nem vagyok egy szerencsés típus sajnos. Murphy szabálya mindig bejön: ami elromolhat, az el is romlik.

Nincs jelen

#288 2006-05-26 17:58

katalin
Tag

Most ennyi pihenõ után,ugy gondolom én is beszámolok a TSO tapasztalataimról.Én tavaly januárban kezdtem el szedni,ésjuliusba vettem be az utolsó adagot.Semilyen gyógyszert nem szedtem ez idõ alatt,és nem is diétáztam.Lassan ugyan,de javult az állapotom tõle,leszámitva a 4.üveg után a visszaesést.Nem tartott sokáig,csak 3-4 napig,de rossz volt megélni.Utána kazdõdõtt el az igazi javulás.Teljesen jól csak az utolsó adag után 1-2 hónappal lettem,de ez azóta is végleges.A laborleleteim azóta is jók.Aki szedi,ugyanilyen panaszmentességet kivánok neki.Ha bárki teheti vágjon bele,megéri.Nekem a tükrözés is azt mutatta,fekélyem már nincs,csak 1-2 erosió.

Nincs jelen

#289 2006-05-27 18:27

leila
Tag

Szia Katalin!

Azt szeretném tudni, hogy mióta van neked ez a betegséged, mennyire volt súlyos és mi volt az amit szedtél. Csak azért érfekel, mert azt híresztelik, hogy azoknak használ akiknek a tünetei illetve a betegség súlyossága még nem olyan nagy mértékû.
Hogy hozzájussunk ehhez a szerhez elég nehéz döntést kell hoznunk, ezért szeretnék több információt.
Sokáig már mi sem várhatunk, mert a baj csak súlyosbodik és nincs lassan más segítség, mint a mûtét.
Az pedig már visszvonhatatlan változást okoz.
A válaszodat írd meg talán e-mailben. Köszönettel: Leila

Nincs jelen

#290 2006-05-28 22:23

Árpi
Tag

Újra elolvastam korábbi hsz-met, mert már kezdtem kételkedni magamban, hogy az éj leple alatt valami hülyeséget írtam, de sehol nem találom, hogy bárkit is arra kérek, hogy döntse el mennyi petét egyek. Naívan azt gondoltam, hogy ez a Topic TSO tapasztalatokról szól, és esetleg itt informálódhatok mielõtt kivennék a család kasszájából több százezer forintot.
Gondoltam vkinek, aki már használja, vagy a kezelõjének, van vmi racionális elmélete, hogy kinek miért mekkora adag a javasolt, mert elolvasva az eddigi leírásokat én nem tudtam rájönni a logikára.
(Az meg az én bajom, hogy mindenben a logikát keresem!)

Nincs jelen

#291 2006-05-29 00:02

aiolosz
Tag

off
Arpi, a kicsoda-micsodaban irt liraddal kapcsolatosan lenne mit mondanom, aminek meg hasznat is vehetned, ha gondolod beszelgethetunk.
A tobbit levelben, ha Te is ugy gondolod.
Van humorod, ez nagy dolog, fokeppen 1 kozgazdanal :-)

Nincs jelen

#292 2006-05-29 10:36

Árpi
Tag

off

Szívesen veszek minden hasznavehetõ tanácsot, ötletet, tapasztalatot.... A ki-kicsodában megadott címen vagyok elérhetõ.

Üdv,

Árpi

Nincs jelen

#293 2006-05-29 11:11

Vicaa
Tag

Árpi!
Én sem mertem csupán hozzászólások alapján kitalálni, hogy hány petés adagot rendeljek. Mivel - mint már említettem is - nagyon készéges és segítõkész a szakorvosom, vele beszéltem meg a dolgot. Õ is konzultált több olyan orvossal akik már szedték a TSO-t és figyelembe véve az állapotomat megbeszéltük, hogy a legkisebb adaggal kezdjük, és ha három adag után nem igazi a hatás akkor áttérek az 1000-esre. Én költségtakarékossági okokból (szállítási költség, adó) már megrendeltem az összes hátralevõ adagot és saját belátásom alapján az utolsó három adagot 2500-asból rendeltem. Én is próbáltam logikázni és úgy gondoltam, hogy a végére adok magamnak egy kis "ráerõsítést".
A gyártó céggel kapcsolatban egyébként nekem is nagyon negatív a véleményem, hiszen pont õk lehetnének azok akik nyilvántarthatnák, hogy milyen súlyos betegek, milyen adagokat rendeltek már meg és ezáltatl milyen eredményeket értek el. Sajnos õket csak a profit érdekli és addig nem is lehet igazán reálisan megállapítani, hogy milyen adagokat a legcélszerûbb megrendelni. :(
Egyébként örülök, hogy végre már nem kell Medrolt szednem, és már el tudok menni kirándulni, és felhõtlenül kikapcsolódni.
Végül: Monikkal egyetértek abban, hogy próbáld meg te is a szakorvosod tanácsát kikérni!!! ;)

Szerkesztette: Vicaa (2006-05-29 11:12)

Nincs jelen

#294 2006-05-29 19:17

Florance
Tag

Ha már itt szóba került a szombati rendezvény, szeretném megkérdezni, hogy milyen sebészeti módszerekrõl beszélt Dobó? Vagy csak általában szólt a mûtét szükségességérõl?
Érdekelt volna az elõadása, de nem tudtam elmenni. Köszi.

Nincs jelen

#295 2006-05-30 10:29

Mancsa
Tag

Sziasztok!

Sürgõs segítséget kérek, mindenkitõl aki már rendelt, vett és használta a TSO-t. Kérek minden kedves társamat, hogy az mancsa@tvn.hu-ra írja meg elérhetõségét (hogy vissza tudjuk hívni) és pár szóban írja le, hogy kell az Ovamed honlapján regisztrálni, rendelni, mivel küldik a petéket, hány pete kell...stb, tehát mindent.

Köszönöm elõre is a gyors segítséget!!!

üdv: Mancsa

Nincs jelen

#296 2006-05-31 11:33

Worrying_friend
Tag

Monik drága!

Nem akarok itt én vitázni senkivel, és nem érzem, hogy tisztem lenne állástfoglalni bármelyik oldal mellett is (fõleg, hogy szerintem mindannyian ugyanazt akarjátok --> segíteni és gyógyulni, csak más-más oldalról közelítetek), de ennek a topiknak mégiscsak az a címe, hogy TSO TAPASZTALATOK. Olyanja meg csak annak lehet aki próbálta, minden más az off vagy a flame kategóriába tartozik. Így én meg tudom érteni ha Robur tisztogatni akar a topikban. Egyszerûen itt nem ez a téma. Itt mindenki a tapasztalatokra kíváncsi és nem a kritikára olyanoktól akiknek nincs elsõkézbõl információjuk.

Nem volt célom, hogy bárkit is megsértsek, csak a véleményemet mondtam el, amirõl persze tudom, hogy lehet hogy csak nekem tûnik elfogadhatónak :)

Üdv,
            Friend.

Szerkesztette: Worrying_friend (2006-05-31 11:34)

Nincs jelen

#297 2006-05-31 18:27

Ildico
Tag

Sziasztok!

Ígéretemnek eleget téve jelentkezem.
A lányom megitta a 4. üveg TSO-t, s kb. 48 óra múlva újra hullani kezdett a haja. (Lehet, hogy nála ez a visszaesés, amirõl mindenki írt a 4. üveg után)
Egyébként jól van.
Ha változás van újra írok.

Üdv. Mindenkinek! :)

Szerkesztette: Ildico (2006-05-31 18:28)

Nincs jelen

#298 2006-06-07 16:54

Vicaa
Tag

Sziasztok!
Ígéretemhez híven ismét jelentkezem, de én sajnos kevésbé jó hírekkel. A hatodik üvegen vagyok túl, de már három hete elég rosszul vagyok, az elmúlt egy hétben ledig napról napra rosszabbul vagyok és állandó iszonyú hányingerem van. Tudni kell, hogy nálam ilyenkor tombol a betegség. Hallottam,  hogy van visszaesés, de most eléggé kétségbe vagyok esve, mert ez már nem csak "néhány nap". Jövõ héten megyek vissza a dokihoz, akkor az eredménnyel majd jelentkezem. Az azért még reményt ad, hogy a fele adag még hátravan.

Nincs jelen

#299 2006-06-10 12:37

Ildico
Tag

Sziasztok!

A lányom ma itta meg az ötödik 1000-es TSO-t.
Tegnap voltunk vérvételen és az orvosánál.
Múlt hónapban a vérsüllyedése 72 volt, most pedig 25,
a CRP 14,2, most pedig 0,3!!!!
Kb. 10 hónapja diagnosztizálták a betegségét, még a szteroid kúrák után is ezen idõszak alatt a  legalacsonyabb süllyedés 34 volt,   a CRP pedig , 2,72.
Viszont a sok vérzéstõl erõsen vashiányos vérszegény, így Ferro-folgamát kap.

Az orvos szószerint ezt mondta: Ez az eredmény a szteroid és a TSO együttes hatása.
Javasolta, hogy óvatosan próbálkozhatunk az étrendjébe a tejet és tejfölt beiktatni a fõzésnél.
Ha változás van újra jelentkezem.

Szép napot mindenkinek! :)

Nincs jelen

#300 2006-06-10 13:58

timcsi32
Tag

Ildiko!

Az lenne a kérdésem hogy lányod hol kezelték?? számomra isemretlenek ezek a szerek, ill. nem tudok még a betegségemröl sem sokat.. légyszi ird meg nekem hová érdemes fordulni! köszönöm!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb