#11851 2010-01-30 10:57
- Norby1
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Hûha én ennyi havat már régen láttam
Nincs jelen
#11852 2010-01-30 13:04
- Nelly
- Tag
Judy úgy igaz ahogyan írtad.
Attila vitt át engem meg a volt munkatársamat aki csak kísért,legalább addig is velem volt mert úgy hiányzom neki(õ a volt fõnököm):P
Én gyorsan megjártam nagyon,elcsíptem a portán a dokim és leküldött hogy vigyenek be a számítógépbe utána fel egy kis elbeszélgetés és már végeztem is.
És igen ott ahol nem lehetett volna közlekednünk...hát hol máshol :D
Azért nem írtam mikor megyek mert még én sem tudtam pontosan.
De most már fent vagyok Pesten,most érkeztem nem régen.Kár,hogy nem váltottunk pár szót..de lesz még ilyen alkalom ha nem is Debrecenben.:)
Nincs jelen
#11853 2010-01-30 14:03
- Vicaa
- Tag
Sziasztok
Ma bevittük Annát a gyerekosztályra, tegnap beküldött minket a dokink, megvizsgálták, nagyon rendes gyerekorvos volt, röntgenezték is, heveny bronchitise van, hörgõgyulladása, kapott gyógyszert és kúpot a köhögésére.
Mára már én is ki vagyok feküdve, várható is, hiszen Anna mostanság szó szerint nyal-fal, állandóan hízeleg, meg is fertõzött rendesen. Nade én úgyis kiheverem, csak õ jobban lenne már végre, annyit szenved, a szívem meghasad mikor rámnéz a csillogó szemeivel, piros nózijával és odasúgja a fülembe, hogy "beteg vagyok, anya".
Igen tudom, sajnos ez a beszoktatás ez ezzel is jár, számítottam rá, de hát akkor sem lehet erre úgy felkészülni. :(
Judy, no, hát a mi bölcsinkben nincsenek betojva a fertõzéstõl annyira, három gyerek is cumikázik rendesen, Anna már rég nem használja, de azóta már többször is megemlítette nekünk itthon, hogy "szumit kéjek anya".
Na, mondom még csak az hiányzik!!! :O
Viszont valóban nagy húzóerõk egymásnak a gyerekek, ezt már pár nap után is tapasztaltuk, esze ágában sincs, hogy mi etessük õt, nagyon szépen eszik, szinte teljesen egyedül (csak a tányérban összekaparni segítek az ételt). Pedig eddig nagyon lusti volt, hagyta itthon kiszolgálni magát.
Na, most megyek bevágok egy kis narancsot, meg teát!
Pussz-pussz!
Nincs jelen
#11854 2010-01-30 14:43
- Geo73
- Tag
Vicaa, jobbulást neked, és Annácskának!!! Kisgyerekként nekem is volt szerencsém a bronchitishez, elég elesetté teszi az ember gyerekét. Most már azért elég jó gyógyszerek vannak rá. Gyógyuljatok meg minél elõbb!!! ;)
Nincs jelen
#11855 2010-01-30 16:42
- roor
- Tag
Halika!
Nem túl intenzív melózással túl vagyok ezen a héten is.:D
Tudjátok,csak úgy hogy más is odaférjen.:D:D:D:D
Ergo:nem vagyok annyira fáradt,békésen elvoltam itthon is bent is.:D:D:D:D
Tegnap tepertõs pogi,ma pedig burgonyás pogi landolt nálunk.:D
A zuram készítette nyaminagyonfinomra.:D
Frankó szép havacska.:D
Ezt szeretem!:D
Csak mikor olvad meg fagy meg latyakosodik azt nem.:D
Vicaa:jobbulást!!!!!! :D
Tipegõ:néhány szöszpötty????!!!! :D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#11856 2010-01-30 18:29
- Györgyina
- Tag
Vicaa drága, de szomorú, hogy Mindketten betegeskedtek. Jobbulást Neked is Anna hölgynek is, akit nagyon szeretnék már hallani beszélni. Nagyon édes lehet. És nagyon örülök, hogy önállósodik a Kishölgy.
Jó egészséget Nektek. Puszi.
Nincs jelen
#11857 2010-01-31 00:02
- én
- Tag
roor, Luci! A dokitok már nem a Nyírõben dolgozik? Vagy rosszul vagyok informálva?
Nincs jelen
#11858 2010-01-31 07:41
- roor
- Tag
Halika!
Én:jól vagy informálva,nem ott van.:D
pá
Nincs jelen
#11859 2010-01-31 18:50
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Bocsánat hogy nem jelentkeztem eddig.. Nagypapámra vigyáztam míg Mamám kórházban volt, és ott nincs net. Haza se nagyon tudtam jönni, mert volt egy jó kis tüdõgyulladásom volt, élvezet volt így állásinterjúkra járnom...
Voltam dokinál kedden, megbeszéltük hogy elhagyjuk a medrolt, és ha tüneteim lennének soron kívül jelentkezzek és kapok biológiai kezelést. Hát pénteken már sok-sok csúnya kiütéssel, lázzal és fejfájással keltem... Hívtam is a dokit, mondta hogy akkor emeljük vissza a medrolt :S Biológiai kezelésrõl egy szót sem szólt. Majd 2 hónap múlva megyek legközelebb kontrollra.
Állásom lehet hogy lesz, holnap lesz biztos a dolog. Egyelõre a 3. próbanapomra megyek holnap, ügyvédi iroda irodavezetõje vagyok. Na nem kell nagy dologra gondolni :D 2 ügyvéd van és 2 ügyvédjelölt, és én vagyok egyszemélyben mindenki asszisztense, lótifutija, számlázó, adminisztratív minden, recepciós, stb. Nem tudom még szeretnék-e ott dolgozni... Hétfõn csevegünk mindenrõl... de hát kell a pénz... ja, nem mellesleg fent van a várban, én meg kint lakok a 17. kerben, csak 1,5 órát utazok, de nem halok bele... szokták volt mondani: "valamit valamiért".
Mennem kell, készülõdök, meg utána tanulnom sem ártana, eddig 20 vizsgából már megvan kettõ :):) Több még nem lehetne, az én jó kis vizsgaidõszakom majd júliusban véget ér :S Pszichológiából 5-t kaptam :):):):) Az elsõ ötösöm fõiskolán :):) Nem mintha ennyire hülye lennék....
Anyukák: nekem két öcsikém van, Vajki lassan 4 éves és nyáron tûnt el csak a pelus... Cumit meg még a Télapónak sem akarta odaadni... :( Oviba imád járni, bár elég sokat betegek a gyerekek is :(
Na, tényleg megyek!
Jobbulást mindenkinek!!! Tünetmentes szép napokat kívánok!!
Kittus
Nincs jelen
#11860 2010-02-01 13:09
- sziszi32
- Tag
Kittus: köszi a biztatást... Remélem, nálunk is csak ennyi a baj. :)
Azért nagy lelki erõ kell ahhoz, hogy ennyire helyt tudj állni, amikor baj van. Le a kalappal elõtted!
Vica: remélem, Anna jobban van már. Csak azt nem értem, némelyik anyuka (és nem is kevesen!) miért viszi el a gyerekét az oviba-bölcsibe betegen? És nem is olyanokról van szó, akik nem tudják kire hagyni a gyereket!!!!
Jó, tudom, át kell esni a gyerekbetegségeken, de miért kell szükségtelenül szenvedni a gyereknek? Mert azt nekem ne mondja senki, hogy a gyereknek jót tesz az a rengeteg antibiotikum, amit az orvosok ilyenkor szinte automatikusan felírnak. Mi már úgy vagyunk az orvosnõnkkel, hogy amikor fel akar írni egy antibiotikumot, helybõl rámondjuk, hogy arra is allergiás már a gyerek. Hálistennek, nyár óta nem volt szükség rá... :)
Tegnap este nálunk annyi hó esett, hogy csak na. A hótoló meg a járdára tolta a havat, ami így egyméteres magasságban díszeleg a kapunk elõtt... :(
Örülök, hogy ma végre kisütött a nap! :D :D :D
Nincs jelen
#11861 2010-02-01 20:39
- Lucifer
- Tag
Halihó!
A mi bölcsinkben sem volt a fertözések ellen eltiltva a cumi.Több gyerek is használta/ja csak a gondozó nénik szeretnik ha letudnának szokni a gyerekek hiszen õsszel már kezdõdik az ovi és opda már ne vigyék ha lehetséges hiszen addigra már elég nagyok.:P:P
Vicaa!
Gyógyuljatok meg minél hamarabb Annácskával!
A Roli küld egy gyógypuszit bár õ is köhög egy kicsit.:P:P
Tegnap kihasználtuk ezt asok havat és lementünk szánkózni .:P:P
Bár nem is én lennék ha nem történt volna valami.:P
Háttal álltam és a Nikinek beszéltem , hogy ne ott jöjjön föl a meredek oldalon mert mindig visszacsúszik hanem menjen odébb amikor két gyerek egy szánkon épp csúszott és nekem jött.Neki mentek a lábamnak amin mára egy jó nagy lila folt van és be is van dagadva , de akkorát estem mint az ólajtó.:P:P:PBevertem a hátam a fejem , de úgy hogy hirtelen mindenbûl vagy 8-at láttam :P:P , a csuklóm.A kezem is fáj még meg a farom is.:P:P:P
A Gyula kérdezte ezt , hogy csináltam és én itthon megmutattam neki erre lefejeltem a hátam mögött a Roli autóját.:P:P:P
Szóval eléggé szerencsétlenre sikeredett a tegnapi szánkózásunk.:P:P
Szép szép ez a nagy hó csak a GYula nem élvezi annyira mert nehezen tud igy dolgozni.:(:(:(
Tegnap este mikor hazajött kikellett ásnia elõbb a parkolóban a helyét , hogy betudjon állni.:(:(:(
Lisa!
Mi van veletek?????
Nálatok mekkora a hó??????
Nincs jelen
#11862 2010-02-02 21:33
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
A tegnapi nappal felvettek :):) Van állásom :):) Csütörtökön meg adózás vizsga. Ha esetleg valaki jártas a dolgokban, segítsen nekem kérem :/ Segítség kéne abban, hogy milyen %-okban érintik a munkáltatót a következõ levonások: TB járulék, Munkáltatói járulék, Szakképzési hozzájárulás, Eü. hozzájárulás, és a munkavállalót: Egyéni eg. biztosítás és nyugdíj járulék, Munkavállalói járulék. Ebben a bontásban sajnos nem találom sehol :( De már kérdeztem a tanárt is, konzultáción meg persze csak a végeredményeket számoltuk ki, de azt sem tudom mit mibõl :/ Na, majd valahogy megpróbálom megoldani!
Sziszi: Néha muszáj, na aztán van mikor rajtam is kitör a sírhatnék, és utána megint minden szép és jó, energiám is van, bár most kicsit fáradt vagyok. De kitartok ;)
Remélem mindenki egyre jobban van, jah, a kilók adásába én is beszállok szívesen, nagyon szépen kikerekedtem... A fejemrõl inkább ne is beszéljünk, épp hogy kicsit lejjebb ment, azóta megint nagyobb lett...
Legyen mindenkinek gyönyörû estéje és holnapi napja!!!
Kittus
Nincs jelen
#11863 2010-02-02 22:10
- judy1981
- Tag
Hali!
Kittus: Grat. az új állásodhoz.
Ami a vizsgádat illeti, nem tudom, hogy itt nézted-e már. Mégis csak õk az illetékesek. :P Ha engem kérdezel, én nagggyon utáltam az adó és járulék témát. A hideg is kiráz tõle
Nincs jelen
#11864 2010-02-02 22:12
- Kittus
- Tag
Szia!
Köszi szépen. Néztem már, de nekem ez olyan nagyon bonyolult :D De találtam egy jó oldalt, ahol szépen leírják nekem amit tudnom kell :) Remélem menni fog a vizsga. Még sokat kéne tanulni, épp szedem össze a tanulnivalót holnapra, hogy nehogy unatkozzak a munkahelyemen :D
Köszönöm a gratulációt!
Remélem Te jól vagy!
Köszi a segítséget.
Nincs jelen
#11865 2010-02-02 22:14
- porshe
- Tag
Sziasztok!
Elég rég írtam már, de a cumihoz hozzászólnék. :)
Nóri szeptember óta ovis és szigorúan cipeli a cumit az oviba. Nekem már kezd égni a po...m, de hát õ az erõsebb. :D Ja és a zsákban van alvásig ,akkor elõveszi és alvás után vissza,tehát nyálcsere nem történik:D (legalábbis remélem) Már csak õ használ dugót a szájába. :)
Amúgy nálunk a beszokás elég simán ment,ahhoz képest hogy imuranon él, alig volt komolyan beteg. Néhány köhögéses-náthás / egy napos láz dolog,bár a köhögésbõl nehezen másztunk ki és a asztmás jellegû hörghurut is makacs volt,de az nem az ovi mûve. Ja és ugyanazt eszi mint a többi gyerek,és tünetmentes már elég régóta.
Na kb. ennyit rólunk. Megvagyunk, élünk, csak sok a meló és a rohangálás.
Üdv mindenkinek: Orsi
Nincs jelen
#11866 2010-02-02 22:57
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Na nálunk is beteg lett mind a két kicsi.:(:(:(:(
A Roli egész éjjel nem aludt csak sirt igy én sem aludtam semmit és ma meló volt igy igen fárasztó.:(:(:(
Holnap is meló és remélem ma már alszunk.
Porshe!
Bár én se nagyon voltam itt az utobbi idõben mivel nem volt netem , de jó itt látni téged.
A cumiról csak annyit , hogy amikor oviban dolgoztam volt egy nagycsoportosom aki alváshoz még mindig használta a cumit.:P:P
Szóval Nóri is elõbb vagy utóbb elhagyja.
Annak viszont nagyon örülök , hogy ennyire jól van .
Csak igy tovább!!!
Vigyázzatok magatokra!!
Tami , hoyg van????
Nincs jelen
#11867 2010-02-03 09:27
- Györgyina
- Tag
szia Kittus! Ha szükséged van rá én segitek megtanulni az adózás és járulék tantárgyat.
Nincs jelen
#11868 2010-02-03 14:14
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Györgyina: köszönöm szépen, de holnap van a vizsgám. Amennyire tudtam/tudok felkészültem. Ha mégsem sikerülne, akkor majd 26-án újra próbálkozok.
Nagyon fáj a gyomrom. Nekem ennyire még sose fájt, és mostmár azt is felfedeztem, hogy teljesen mindegy mit eszek, fáj. Ez mitõl lehet? És mit szedjek be rá? Van valami hathatós tippetek? Elõre is köszi!
Cumi: Vajki (4 éves lesz lassan) és csak viszi magával az oviba a cumit, de ott végig a zsákjában van, de mondjuk õ nem alszik ott. Itthon szinte ki sem lehet szedni a szájából, alvásnál persze ott van, este mikor már kezd álmosodni de még mesét néz, akkor is ott van, ha éppen durcás akkor is cumizik. Én a Télapónak adtam oda, de csak azért mert felismertem az ismerõsünk hangját, (a hangját egyáltalán nem torzította el), elöl volt a kamera, gondoltam örökítsük meg milyen ügyes kislány vagyok, még a tartalék cumikat is odaadtam, gondoltam majd visszakérem :D Hát az már nem jött össze, meg hülyének néztek Anyumék (mondtam nekik, hogy Emi néni volt a Téla, válasz: NEEEEEEM), és bevágtam a durcát, és akkor már nem is akartam visszakérni. :D
Szép napot mindenkinek!
Kittus
Nincs jelen
#11869 2010-02-03 20:49
- Peeter
- Tag
Én nem sokáig cumiztom. Az ujjamat szoptam helyette, azt viszont még ált. isk. alsóba is néha...
Nincs jelen
#11870 2010-02-04 18:14
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Mi ez a pangás fiatalok??:P:P:P
Nálam semmi különös a Niki ma már ment suliba a Roli a héten még itthon van , de már jobban van.
Ma csak fõztem meg pihi.:P:P:P
Nincs jelen
#11871 2010-02-04 21:32
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Ma: tanítás plusz egy darab szülõ lelkére beszélés. Danika köhögés elleni cseppjeinek sikeres beadásainak száma: 3-ból 3. :)
Fõzés: kínai jellegû husi, paprikás krumpli. Lett volna fokhagymaleves, de nem lett.
Ja, és hó. Már megint. :o :o :o
Luci: gyerekeknek jobbulást!
Porshe: örülök, hogy Nóri jól van.
:)
Nincs jelen
#11872 2010-02-05 08:35
- Györgyina
- Tag
Sziasztok. Zotyesz üzeni, hogy: "Üdvözöllek Benneteket, jól vagyok viszonylag, a kisebb problémáktól eltekintve.
Köszönöm a látogatásokat, érdeklõdéseket MINDENKINEK."
Nincs jelen
#11873 2010-02-05 15:49
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Felhívtam a dokimat ma, hogy megpusztulok úgy fáj a gyomrom. Válasz: ja, én magának nem írtam fel gyomorvédõt a szteroid mellé?? Mondom nem, jó akkor vegyen Controloc-ot, majd legközelebb felírom.
Errõl a bogyóról tud valaki valamit?? Mennyi idõ múlva hat? Remélem órákban mérhetõ...
Kitartás mindenkinek, szép napot!
Kittus
Nincs jelen
#11874 2010-02-05 19:01
- Györgyina
- Tag
Kittuskám, én szedek Controlokot, az hosszú hatású, nem pillanatnyi fájdalomcsillapitó. Azt minden nap szedni kell és megvédi a gyomrot a gyógyszerek mellékhatásai ellen.
Bocs, de az nem azonnali fájdalomcsillapitásra való. Szerintem menj a patikába, ott ajánlanak valami mást, ami azonnal hat. Én legalább is ezt tenném. Jobbulást Drágaságom.
Nincs jelen
#11875 2010-02-05 19:17
- Kittus
- Tag
Köszönöm szépen!
Remélem holnap a patikában adnak valami lórugás fájdalomcsillapítót... Kegyetlenül fáj, és félek nehogy gyomorfekélyem legyen...:(
Valaki esetleg tudna egy jó orvost ajánlani Pesten?? Nekem ez a doki nagyon nem akar bejönni. Vagy én dramatizálom túúl? És tényleg csak akkor adnak gyomorvédõt ha már fájdalmai vannak az embernek?? :'(
Köszönöm Györgyina a kedves szavakat :) Majdcsak jobban leszek Puszi :)
Kittus
Nincs jelen
#11876 2010-02-05 20:14
- mamo
- Tag
Kittus!
A gyomorvédõt rögtön felírja az orvos a szteroid mellé. Ha nagyon fáj a gyomrod, menjél azonnal orvoshoz. A fájdalom mindig jelez valamit. Még a sürgõsségire is bemehetnél, nehogy valami komolyabb baja legyen a gyomrodnak.
A fájdalomcsillapítokkal elfedi az ember a bajt, gyomorra nem szedném be. A diéta nem használt? Ha fél napig nem eszel nem javul?
Kérlek menj orvoshoz.
Nekem ugyanaz az orvosom, mint mirrmúrkandurnak, de õ hétvégén nincs benn a kórházban. Ha kell a neve, küldjél e-mailt, jövõ héten biztos fogad a János kórházban.
Vigyázz magadra.
Nincs jelen
#11877 2010-02-05 22:12
- Melcsi_
- Tag
Szia Kittus! Hát az tényleg naggggyon gáz hogy a medrol mellé nem kaptál gyomorvédõt!!!! Én elõször 20 mg quamatelt kaptam, de ugyanúgy égett fájt a gyomrom, túl sok volt a sav a szteroidtól gondolom így átváltottunk controloc-ra, de már nem szedem mert a medrolt is elhagytam vhogy december végefele így nem láttam értelmét szedni. Ha controlocot ne is de 10 mg-s quamatel kiadnak vény nélkül is gyógyszertárban, 20 mg-s már vényköteles, de max kettõt veszel be a 10esbõl :P
Jobbulást! :*
Többieknek pussz.
Nincs jelen
#11878 2010-02-05 23:53
- judy1981
- Tag
Hali!
Kittus: ez tényleg gáz, hogy a medrol mellé nem dukált gyomorvédõ. Én 2 éve nem szedek medrolt, de a múlt héten megkérdezte a dokim, hogy "maga nem szed gyomorvédõt?" Minek. Max ha a migrénemre apranaxot nyomok :P (Mint tegnap) Controloc-ot én is szedtem. Emlékeim szerint 1-2 napon belül enyhített a gyomorfájásomon.
A hét hírei összefoglalva:
Szerdán mit hozott a postás? Hát idézést az ORSZI elé. Keddre.
Csütörtökön mit hozott a postás? Hát idézést az ORSZI elé. Péntekre.
És ma mit hozott a postás? BEJEGYZÕ VÉGZÉST a Kelet-Magyarországi Crohn-Colitis Betegek Egyesülete számára :D:D:D:D De akkor is szidom az ügyintézõ felmenõit. Fõleg nõi ágon. :P
Nincs jelen
#11879 2010-02-06 18:16
- Lisa
- Tag
Judy!
NAGYON GRATULÁLOK!!! MEGÉRDEMLED!
Meglett a munkád gyümölcse!! Pasek is gratulál azt mondja! :D
Szerkesztette: Lisa (2010-02-06 18:17)
Nincs jelen
#11880 2010-02-06 18:19
- Peeter
- Tag
Én se kaptam gyomorvédõt a Medrol mellé, de szerencsére nem is volt semmi bajom.
Nincs jelen
#11881 2010-02-06 18:30
- roor
- Tag
Halika!
Na befutottam.:D
A héten pocikimélõ diéta,nincs gáz,csak görcs volt.:D
Már kezdek visszaállni zabálós kerékvágásba.:D
Meló köszöni jól van,elboldogulunk egymással.:D
Nyugi,pihi,láblógi a menetrendem.A melóban is!!!!!:D:D:D:D:D:D
Medrol mellé én se kaptam gyomorvédõt,igaz nem is szedtem olyan sokáig,de esélye se lett volna semminek se olyan zabás voltam.:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#11882 2010-02-06 20:00
- Kolibri
- Tag
Sziasztok
Ma én is ujra méreckedtem és már ujab kg-at mondhatok magaménak plusz újabb másfél kg most jelenleg éh gyomorra vok 53.5 ugy tervezem 60 kg meg sem állok
Nincs jelen
#11883 2010-02-06 20:50
- Kittus
- Tag
Kolibri! Ez nagyon jó. Örülök :):):):) Hajrá, hajrá, majd valamikor bekajálunk az elági Ildi Grillben, na mit szólsz? ;)
Nincs jelen
#11884 2010-02-06 21:55
- judy1981
- Tag
Jelentem, ma készülök megünnepelni a tegnapi postát.
Már itt is van a barátnõm :D
Nincs jelen
#11885 2010-02-07 08:30
- Györgyina
- Tag
Judy, Okoska, Ügyeske, Kitartó, gratulálok.
Betegeknek jobbulást és Nita, ha tudsz, irj valamit Magadról.
Nincs jelen
#11886 2010-02-07 08:45
- Vicaa
- Tag
Most csak egy gyorsat:
Kittus! Én reflux miatt szedek controloc-ot, már több éve, igaz, hogy nem per pillanatnyi hatású, de két három nap múlva már jelentõs enyhülést érzel. Addig is, nekem a panaszaimra (pláne fokozottak voltak mikor terhes voltam és manócska nyomta a gyomrom és fel a savat) a Rennie deflatine jött be nagyon, vagy a Nilacid rágótabletta, de ebbõl egyszerre kettõt is el kell rágni és napokig szedve szürkére színezi a székletet.
Nincs jelen
#11887 2010-02-07 10:31
- aiolosz
- Tag
Kittus írta:
"..Valaki esetleg tudna egy jó orvost ajánlani Pesten?? Nekem ez a doki nagyon nem akar bejönni. Vagy én dramatizálom túúl? És tényleg csak akkor adnak gyomorvédõt ha már fájdalmai vannak az embernek?? ..."
Kittus, a kislányok jó tippeket adtak, de én azért kiegészíteném a NOACID nevû bogyóval, ami fele annyiba kerül, mint a Controloc. Van 20 és 40 mg-os kiszerelésben is (14, vagy 28 db-os) Hatóanyaga ugyan az, mint a Controloc_nak. Sajnos csak receptre adható. Vica említette a Renniet és a Nilacidot is, sajnos mindkettõt van szerencsés ismerni, mert ezek nélkül sehová nem megyek. Nagyon jó a Salvus viz is, bár az íze...hát, viszont nincs semmilyen mellékhatása, ami azért nem elhanyagolható szempont.
Érdemes ezt elolvasni: Gyomorsav túltengés
Ezt is: Gyomorégés, savtúltengés, reflux
Ami az orvost illeti, nézz el az "Orvost keresek !!" topicba, de ha nem boldogulsz, akkor visszatérhetünk erre.
Nincs jelen
#11888 2010-02-07 11:11
- Nita
- Tag
Sziasztok!
Kittus! Szedtem én is már mindent ezekbõl szinte és nekem a Controloc volt ami azonnal hatott emlékszem írass fel valamit tényleg ha kell ügyeleten, de a fájdalomcsillapítót felejtsd el! Az csak elfedi a dolgot nem megoldja!
Györgyina! Köszi az érdeklõdést vagyok hol így hol úgy, most éppen a bal térdem van bedagadva és alig bírok menni a fájdalomtól a talp ízületem is kész van. Szedem a bogyóim, de nem lett sokkal jobb a hasam se :/ Igazából ennyi kb. reménykedem, hogy kaphatok Humirát mert attól a ízületeim, meg a sipolyom is rendbe jönne. Puszilom a Zotyeszt ha beszéltek vele!!! :)
Judy!!! Gratulálok ügyes vagy nagyon!! Tényleg a te ízületeid, hogy vannak mostanában? És mit akar az ORSZI?
Nincs jelen
#11889 2010-02-07 11:20
- aiolosz
- Tag
judy1981 írta:
Jelentem, ma készülök megünnepelni a tegnapi postát.
Már itt is van a barátnõm :D
Gratulálok :) Van is mit ünnepelni..... ügyes és szorgalmas vagy, ja meg csinos is :D sok ilyen leányzóra lenne szükség.
Ez itt a reklám helye: KMCCBE, azaz Kelet-Magyarország Crohn-Colitis Betegek Egyesülete
Nincs jelen
#11890 2010-02-07 15:15
- Kolibri
- Tag
Szia Kittus
Köszike hát igyexem hizni habár már nem kell erõltetni magam hozzá :) én benne vok 1 Ildi grilles kajában:)
tegnap este voltunk szánkozni sikerült akkorát taknyolnom a szánkorol hogy az ülepemet uyg be vertem de még most is fáj alig tudok ülni és le hajolni is de sebaj megérte:) csak jol ki röhögtem magam rég nem mulattam ilyen jol az öregek be golyoztak:) a hugomék akik szintén szülõk már a párom és a barátnõm aki szintén szülõ ha ezt a gyerekek látták volna:))) ja és ma juhturós sztrapacska volt jo kis baconnal adok a fogyo kurának
még 3 hét és fel szabadulok a kutyusok szoritása alol még van 4 picinke már van gazdijuk de még itt vannak utána tapétázunk festünk és jöhetnek az uj butorok csak még nem akarom mig itt vannak a kicsik szoval lezs melo és utána kezembe veszem a dolgokat és jöhet a doktor vadászat
Szerkesztette: Kolibri (2010-02-07 15:19)
Nincs jelen
#11891 2010-02-07 16:28
- én
- Tag
Kittus! Kolibri! Mi az az Ildi grill kaja? Jól hangzik. Kolibri! Tudsz élni, de jól teszed, ez az élet! Na a lakásfelújítást nem irigylem, de én is még elõtte állok!
Szép és hó nélküli hetet kívánok mindenkinek!
Nincs jelen
#11892 2010-02-07 16:53
- sibi
- Tag
szia roor
Tényleg kicsi a világ.Egy orvost üldözünk, a rokon meg errefelé lakik. Ennek kb mennyi az esélye? Az nagyon jó, ha egy kis diétától meg pihitõl renbejössz és minden oké. Most csak pentasát szedsz? Tényleg ti hogy tudjátok Lucival, most, ha kórházi kezelés kellene, hová tudna befektetni a dokink.Én utoljára a Károlyiban feküdtem nála,igaz, jól fejlett kórház fóbiám van, de mégis, ha kellene?
Nincs jelen
#11893 2010-02-07 18:23
- roor
- Tag
Halika!
Csak úgy diétásan megjegyzem:hamburger (csirkébõl) volt ma a kaja.:D:D:D:D
Sibi:crohnosként azt mondom elég nagy az esély.:D:D:D:D
A diéta eddig segített,igaz a legapróbb jeltõl frászt kapok és indul a diéta.:D
Igen,csak pentasa de az is elég.:D
Nem tudom hova tudna fektetni,de biztos megoldaná,van annyi barátja hogy valahol csak szorul hely.:D
pá
Nincs jelen
#11894 2010-02-07 18:37
- Kittus
- Tag
Én: Ildi grill: Rákoskeresztúr városközpontjában lévõ kajálda. Finom hamburgerek, gyros, hot dog kapható. De olyan hatalmas adagok és fillérekért, és ISTENI!!!
Kolibri: Akkor majd egyeztetünk ;)
aiolosz: Köszönöm a tippeket. Olvasgatok ;)
Anya ma felhívta az egyik régi doki ismerõsünket, holnap telefonálgatok. Tegnap teljesen jól voltam, ma már ugyanott tartok mint pénteken, sõt talán még rosszabb is. Szedem a gyomorvédõt, meg kaptam valami Ulcogant nevû fájdalomcsillapító (?) szuszpenziót. Hát egyelõre nem igazán vagyok jobban. Hamarosan jobban leszek :) Ma pozitív vagyok :D
Szép estét mindenkinek! :)
Nincs jelen
#11895 2010-02-07 19:33
- sibi
- Tag
Roor
A hamburger szuper kaja, én évek óta nem ettem. A mûtét óta még csak most próbálgatom, mennyit bírok kajaügyben.Enni sokat eszek most, olyasmit, amitõl nem félek, vagy inkább sokszor (folyamatosan), 25-30 év dohányzást hagytam abba, gondolom e miatt van.Mivel most nem érzem magam betegnek,nincs kajaundorom. Tegnap bepróbáltam egy nyársalós kenyeret kora délután, este ment a hasam. Azt mondta a dokink, hogy mindent ehetek, kivéve csípõs v. túl fûszeres.Nem jutott eszembe visszakérdezni, hogy a mindent az tényleg mindent jelent, még tejet is, meg rántott husit,stb-t. Ha valaki olvassa, akinek vannak ez irányú tapasztalata, kérem írjon.
Az elmult hetekben elolvastam vagy 100 oldalt ebbõl a topikból(nem sorba) nem vagytok semmik, de csak így tovább. Jót tettetek a lelkemnek, még ha csak kukkoló voltam is.
Köszi sibi
Nincs jelen
#11896 2010-02-07 20:16
- pasek
- Tag
JóestétMindenkinek!
Remélem aki mostanság nem érezte magát túlzottan fényesen, mára már jobban van, részünkrõl ez most elmondható.
Kittus, ha ki szeretnéd próbálni a Contoloc-ot, mindenképp beszélj egy orvossal, ugyanis az nem egy direkt savcsökkentõ, mint például a Rennie, szóval nem az egyszerûen lúgot dobok a gyomorsavamba és lesz belõle só meg víz, hanem ez egy úgynevezett proton pumpa gátló. Ha hézagos ismereteimre támaszkodok és hozzáveszem a fantáziámat, akkor a H+ vagyis a hidrogén ionos jelenléte tekinthetõ protonnak, mert az atommag egy szem protonja hiányolja az õ egy szem elektronját. S ha már ennek a pumpájának a gátlója ( :D) akkor az valamelyest élettanilag is befolyásol (remélem jól értelmeztem mindezeket). S ha így van, nem véletlenül csak receptre kapható.
No, holnap nekem rendesen szükségem is lesz, hogy ne felejtsem el bevenni a "rizsszemet", ugyanis a Conroloc úgy néz ki, mint egy megpüffedt kínai barnarizs. Ma ugyanis reggelire füstölt sonkát ettem sütve némi "tyúkmeleg" tojásból készült tükörtojással, ami igazából csak úgy fojtás volt a nagy tányér máglyarakásra. Majd utána egész nap semmi, mert úgy éreztem, hogy a beleimben tombol minden szelek legnagyobbika, és estig nem is találta a kijáratot. De mielõtt elõbukkant volna, már kész terv volt arra, hogy mi lesz a vacsora. "Gyorsan" sütöttünk egy kenyeret (ez nálunk már hagyománnyá nõtte ki magát - ha vasárnap, akkor friss kenyér) majd lementem az udvarra kiásni a szalonnasütõ helyet a hóból. Itt a Bükkben akkor is esik a hó, mikor azt mondják, hogy erre nem várható, úgyhogy az alábbi képeken láthatjátok, itt tényleg "nem esett"
Szóval mikor meglett a szalonnasütõ, a hófal közepén raktam egy kis tüzet, és sütöttünk szalonnát némi forralt bor és tea társaságában.
Az elsõ képen Lisa látható, amint épp a szalonnáját sütögeti, persze szalonna+kolbász+füstölt+sonka, minden IBD-s bélés "álma". Néha letette az "építményt" egy kenyérre, és elkezdte szeletelni a megsült széleit. Mondta nevetve, hogy gyros-ozik, mire én annyival egészítettem ki, hogy "UNGARISCHE BETYÁR GYROSZ"
Következõ kép, mely szintén egy nem éppen fotózásra kihegyezett telefonnal készült Lisa-t mutatja másképp, ezen látszik, hogy tényleg nem esett erre hó, és a múltkori se maradt meg :P Háttérben nagyi ablak világlik.
S az utolsó képen látszik jobb oldalt felül a cefrés hordó, mellesleg pasek is a képen van valahol :D A hordó csak azért ily fontos, mert bodzás szilva és jövõ hónapban ha minden igaz pálinka is válhat belõle..
pasek egyébként nem olyan dagi, mint a képen látszik, csak pufira van öltözve, és álmélkodik a fizika csodáján, hogy a forró teával töltött pohár bizony beolvad a hóba.
Ugyanúgy mint a kutyasz@r, csak az kevésbé szívmelengetõ.
Szóval nálunk jól telt a hétvége, remélem felétek is, üdvözölnek Benneteket a papagájaink, Lisa a négylábú és Fickó az ördögfajzat (hat ujj van a hátsó lábain, úgyhogy kezdem elhinni, hogy valóban a Sátán kutyája) Továbbá üdvözletét küldi Pityesz és Huba, mindenki a tyúkudvarból, még az a tyúk is, akit ma megzavartam tojás közben, de hát reggelizni kell :D ..
S ha már mindenki a sorba állt, ne maradjunk ki mi se, üdv. néktek!
Nincs jelen
#11897 2010-02-07 20:47
- Peeter
- Tag
Hát Pasek ti aztán nem vagytok semmik...tél közepén neki állni a szabadba szalonnát sütögetni. :D
Nincs jelen
#11898 2010-02-07 21:07
- én
- Tag
pasek, üdv ismét a fedélzeten! És ez reményeim szerint azt is jelenti, hogy jól vagy(tok)!
Nincs jelen
#11899 2010-02-07 21:34
- roor
- Tag
Halika!
Pasek,Lisa pusszancs.:D Fickóról kép esetleg? A kis túlélõ.:D
Sibi:a mindent az mindent jelent,amit bírsz,ezt ki kell tapasztalni.
A túl dolgoktól vagyunk eltiltva,de imitt-amott most már engedélyezek én is magamnak némi kilengést.:D
Rántott husi is jöhet,tej az nem,illetve....szóval érzékeny vagyok rá,és közel két évig csak laktózmenteset ittam,de most már olyan szépen elboldogulok,hogy a kávéhoz az a picike,esetleg ha valamibe kell egy-két deci no ezek nem okoznak gondot,de egy egész pohárral csak a laktózmentesbõl merek meginni.:D
Szóval mindent egyél,és aztán figyelj hogy mi történik,ez a legtutibb módszer.:D
Még hegyes erõs paprikát is eszek,igaz egy kis rafinériával,pontosabban kettõvel: 1 csak a végét nyamizom ami még éppenhogy lenge szellõ,2 ha nagyon rámjön az ehetnék akkor pizzára,tojásrántottába vegyítem,egy picit ha megpirongatod veszít az erejébõl de a fílingje megmarad.:D
Na húztam aludni,holnap meló és még foggalmam nincs hogyan tudok a verdával elevickélni melóba.:D
pá
Nincs jelen
#11900 2010-02-08 11:26
- én
- Tag
roor! Azért ne feledd, sibit nemrég mûtötték, úgyhogy csak lassan óvatosan. Sibi, aztán majd reméljük eljutsz odáig ahova roor is.
Nincs jelen