#11901 2010-02-08 12:41
- sziszi32
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Pasek, ez is csak nektek juthat eszetekbe!!! :D :D :D Nekem a Lisás kép kommentár nélkül úgy jött le, hogy Lisa ült a hóban, valaki pedig jótékonyan kiásta õt belõle! :D
A hétvégében az a legszebb, ha nem kell kimenni a házból. Mivel nekem ki kellett mászni a házból, ezért ez némiképp rontotta a hétvégi hangulatot.
Mi anyáméknál voltunk forralt borozni, pirítós kenyerezni a hétvégi házuk pincéjébe, ahol plusz 8 fok volt. Nekem jó volt, mert Dani elaludt az ölemben, és a kis meleg teste melegített engem is. A visszaút anyámékhoz busszal történt, és a társaság úgy elengedte magát (a férjem kétfelé kapaszkodott a kapaszkodókba, apám vicceket mesélt, anyám meg izélgetett, hogy fényképezzem már le õket), hogy még a sminkelt szemû punk fiú a hátsó ülésrõl is rosszallóan nézett. Én pedig igyekeztem beleolvadni, mint ama bizonyos kaméleon, a háttérbe, nehogy már összefüggésbe hozzanak ezzel a népséggel. :D :D :D Persze, erre direkt elkezdett a zuram ölelgetni, hogy mindenki tudja, kihez tartozom. :P :P Azzal a buszjárattal életem nagy részében gyakran utaztam, és még soha-soha-soha nem történt velem ilyen. :D :D Legközelebb nem nézek a sofõr bácsi szemébe, nehogy azonosítson... :P
Nincs jelen
#11902 2010-02-08 13:49
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Ha csütörtök akkor gasztró :D Kaptam csütörtökre idõpontot a Belgyógyászati Klinikán, Dr. Lakatos Péterhez. Tud róla esetleg valaki valamit?
Sziszi! Nem is értem miért akartad õket letagadni, de látod, ilyenek a jó rokonok/férjek, nem hagyják, hogy letagadd õket. ;) De biztos Te se hagytad volna. Dani mit szólt a buszozáshoz és a magát elengedõ társasághoz, biztos jókat nevetett ?:)
Pasek! Szalonnát nyáron jó sütni, vagy télen, de akkor bent a kandallóban lévõ tûzben :) Véleményem szerint a tél nem arra való, hogy kidugjuk az orrunkat a meleg, fûtött házból.
Reggelente megfagyok, már a magassarkú csizmámat is lecseréltem (éééééén!!!) egy csúnya, ám de annál melegebb otrombaságra. És kabátokat nézegetek, mert a szövetkabát lassan egy darabban fog rólam leesni annyira megfagy reggelente. Minden reggel mischlen baba vagyok, annyi pulcsi van rajtam, de legalább most annyira nem csodálkoznak az emberek, mert a fejem is akkora méretében, hogy simán azt hiszik, hogy az nem ruha :D
Na, megyek dolgozok, mindjárt visszajönnek fõnökék az ebédrõl, kiderül, hogy mi lesz a sorsom, mennyire baj nekik hogy csütörtökön még fogalmam sincs mikorra jövök...
Mindenkinek szép napot!
Nincs jelen
#11903 2010-02-08 14:14
- én
- Tag
Kittus, a mondás úgy hangzik, hogy Ha kedd, akkor Belgium. Igazából ez egy film volt és a cím mondássá változott. De mennyivel jobb lenne ott, mint a gasztrón.
Nincs jelen
#11904 2010-02-08 19:36
- pasek
- Tag
roor!
Íme a Sátán kutyája :D
Ez az eb pár hetes korában került hozzánk, lelenc családi állapotban. Negyed ekkora volt, mint a képen, vagy talán akkora se. Szõre itt-ott ki volt fagyva, elõször megkopaszodott, majd újraszõrösödött. Iszonyatosan büdös volt, egy ideig Kisbüdösnek is hívtuk. El volt törve pár bordája, és 2 napig csak aludt, mikor hazamenekítettem. Azóta egyszer felfalt egy nagy adag patkánymérget merõ véletlenségbõl..
De meg se kottyant neki, mondom a Sátán kutyája, elpusztíthatatlan, a meklód-klán-eb.
Most Fickó a becsületes neve, és néha hordócska, mert eszik mint a rozsda.
Kittus!
Télen lehet hogy hideg van, de nincsenek bogarak! Ennek a megállapításnak kontrája, amit egykori szobatársam mondott a szellõztetésre vonatkozóan (utált fázni) : "büdösben még nem fagyott meg senki"
Nincs jelen
#11905 2010-02-08 20:56
- judy1981
- Tag
Hali!
Köszönöm a gratulációkat (Lisa, Györgyina, Aiolosz, Nita, Zolcsi - aki alapító tag - emilben, meg ha vkit kifelejtettem). Tényleg elpusztította pár agysejtemet a dolog. De még épeszûnek tartom magam :P Ezt ugyan páran megcáfolnák, de õk nincsenek itt :P
Nita: az ízületeimrõl ne is beszéljünk. Sokszor reggelente azért tart tovább bejutni az irodába, mert a saroktól (addigra ér el a hideg az ízületeimig) már csak fele akkorákat tudok lépni, és úgy megyek, mint aki besz.rt.
Hogy mit akar tõlem az ORSZI? Szerintem megállapítani, hogy makk egészséges vagyok, és ugyanúgy bírok dolgozni, mint bárki más, egészséges.
Sibi: a mindent szabad enni, nem azonnal értendõ. Ne feledd, hogy vannak dolgok, amiket évek óta nem ettél. Ezektõl el is szokott a szervezeted. 1 éve és 362 napja mûtöttek, és van, amit a mai napig nem vállaltam be. De mindenképpen újra kell építeni az emésztésed. Én pl. ott kezdtem, hogy az addig is fogyasztott dolgokat (amit lehet) pépesítve, aztán normál állapotban + amit nem lehet pépesíteni, majd fokozatosan a többit.
Nincs jelen
#11906 2010-02-09 06:43
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Halihó!
akik játszanak a gondolattal és jönnének 26-án színházba, ne halogassák tovább a jelentkezést! Ma kell leadni a jegyrendelést az egyesületnél. Még van hely, jelentkezzetek!
http://mccbe.hu/letters/20100226/
Nincs jelen
#11907 2010-02-09 16:54
- roor
- Tag
Halika!
Köszi Pasek!:D
Nagyon-nagyon édes!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#11908 2010-02-09 17:13
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Tehát mint fenn:
Sajnos délután leadták a rendeléseket, ezért nincs már lehetõség a színházra jelentkezni. Sorry, Györgyina...
De a 18-i torkoskodásra még lehet!
Nincs jelen
#11909 2010-02-09 17:24
- Nita
- Tag
Aj-aj ne hagyjátok ki a torkoskodást :) Én szívesen mennék oda is, de alig bírok enni :/
Ma kénytelen voltam elkezdeni a medrolt jelentem...kijött a lábamon reggel két csomó (Erythema nodus) szóval nem tudtam tovább halogatni a szedését.
Nincs jelen
#11910 2010-02-09 17:38
- judy1981
- Tag
Hali!
A mai nap tanulsága, hogy az ORSZI-nál dilettánsok a T. fõorvosok. Megkérdezte a nõ, hogy van-e hasmenésem? Mondtam, hogy állandóan. Vastagbél nélkül esélyem sincs a normális székletre. (Lehet ezzel nem vágódtam be nála, de enyhén szólva hülye kérdének tartottam.) Nem azt várná az ember, hogy aki eldönti mennyire beteg/egészséges, az tudja is melyik betegség mivel jár? És pénteken mehetek megint - más ügyben. :(
De lagalább utána nem kell dolgoznom (ma még lehúztam a napi munkaidõmet), és mehetünk kicsit nézelõdni. Elsõdleges - és számomra egyetlen - cél egy mosógép, amit csak akkor veszünk meg, ha már tudom, mennyi jut egy hónapban törlesztõrészletre. De azért szét lehet nézni, kb. mennyibe kerülnek, és hol éri meg jobban vásárolni :P
Nincs jelen
#11911 2010-02-09 17:49
- Györgyina
- Tag
Köszi Robur.
Nincs jelen
#11912 2010-02-09 18:51
- Kittus
- Tag
Nita! Jobbulást!!!
Nincs jelen
#11913 2010-02-09 19:33
- Györgyina
- Tag
Nita, sajnos már lekéstem a szinházat, de köszi, hogy visszaszóltál. Nagyon sajnálom, hogy nem vagy jól, remélem a Medrol majd segit.
Judy, legolcsóbban a neten lehet vásárolni mosógépet, én itt vettem a hûtömet. Adnak kedvezményt. Nézd meg. És legyen mihamarabb kedvezõ döntés az ügyedben.
Danikincsnek és egyéb Aranybabáknak millió pusz.
Nincs jelen
#11914 2010-02-10 06:45
- Geo73
- Tag
Nita, jobbulást!!! Nem túl jó, hogy megint szteroid, de ha segít, akkor nincs mit tenni :(
Judy, az egyesülethez gratulálok én is, az ORSZI-hoz pedig türelmet kívánok!!! (Azt nem kívánom, hogy tapasztalják meg a saját bõrükön, mivel is jár ez a betegség, mert ezt senkinek sem kívánom, de azért...) És neked is jobbulást, ízületi fájdalmakhoz nekem is szokott "szerencsém" lenni, együtt érzek.
Lisa, Pasek, a ti téli kalandotokat nem kommentálnám, legfeljebb csak annyival, hogy a képekrõl már csak egy kitûzött zászló hiányzik, és akkor olyan lenne, mintha egy jól sikerült sarkköri expedíción készültek volna. Fickó pedig igazán okleveles házõrzõnek tûnik :)
A betegeknek jobbulást, és legyen most már tavasz, mert azért ez már túlzás...!!
Nincs jelen
#11915 2010-02-10 15:40
- Lisa
- Tag
Nita: NAGYON NAGYON JOBBULÁST NEKED, de fõleg KITARTÁST!!!!!!!
Lisa
Szerkesztette: Lisa (2010-02-10 15:41)
Nincs jelen
#11916 2010-02-10 15:41
- Lisa
- Tag
Geo: igen-igen az, nemis kicsit, nem is tudom mi lesz ha nagyobb lesz :D :D :D
Remélem addsz hírt Magadról, hogy halad az "ügyed"
Lisa
Nincs jelen
#11917 2010-02-10 19:53
- Norby1
- Tag
Üdv
Néhány sort azért írok én is
Szóval egy jó hír (nekem az ) Március 1-tõl összebútorozunk Nellyvel :) Zuglóban sikerült találnunk egy jó kis lakást. Földszinti zöldövezet és még erkélye is van. Elsõ látásra megtetszett mindkettõnknek és most nagy izgalommal várjuk a hónap végét
Amúgy a helyzet változatlan Crohnom szerencsére nem molesztál ( kopp kopp kopp) Március 8-án megyek dokihoz javaslatért Remélem nem akar tükizni mert már elég régen látott belülrõl
A fõsulim sajnos kudarcba fulladt 3. nekifutásra sem sikerült a mikroökonómia vizsgámat lerakni így jobbnak láttam ha feladom. Ez azért egy picit rosszul érintet de hát ez van
Röviden ennyi
Pussz mindenkinek
Nincs jelen
#11918 2010-02-10 23:56
- sziszi32
- Tag
Sziasztok!
Ma voltunk Danival évi rendszeres vizsgálatra orvosnál, és a dokinõ megdicsérte, hogy mindene úgy fejlõdik, ahogy kell, 90 centi magas, 14 és fél kiló. Külön örült neki, hogy Dani hajlandó volt szlovákul is köszönni. :)
Hát, kábé ennyi az újdonság, ami velünk történt.
Mindenkinek jobbulást, Lisának jobb kedvet, Felségnek talpnyalást, Lucinak vámpírcsókot...! :D :D :D
Nita: remélem, jobban leszel nemsokára! :)
Nincs jelen
#11919 2010-02-11 16:44
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Meglátogattam ma az új dokit. A randi jól sikerült, bár most sok kérdés felmerült bennem...
Mázlimra (:S:/) egy anti-dohányos dokit fogtam ki, aki azonnal le akarja velem rakatni a cigit. (Egyszercsak megnyomta a Caps Lockot és felkerült utolsó mondatként a dohányzás elhagyása szükséges szöveg) A köszönés utáni elsõ kérdése: dohányzik? Válasz: igen... Hát ez egy nagyon rossz válasz, stb., stb. Kiderült, hogy a kiütéseim nincsenek összefüggésben a Crohn-ommal. Tehát irány majd a bõrdoki. Úgyhogy nem tudom most mi van, szerinte van más betegésem is... Majd reméljük a bõrdoki kitalálja, bár én olyan nagyon nem szeretem õket... állandóan csak találgatnak... Doki: "Vélemény pyoderma aktivitása nem követi általában független IBD-tõl, ezért javasolt bõrgyógyászati konzílium, közös kezelés." A pentasát azt mondta egyáltalán ne szedjem, meg írt fel valami CalciChew-t.
Hát röviden/tömören ennyi!
Kittus
Nincs jelen
#11920 2010-02-11 20:01
- mamo
- Tag
Drága Nita!
Te voltál a Karácsonyi Angyalkám, nem szabad Neked betegeskedni. (Ja, most álnéven vagyok itt anno mamo, mert nem tudtam visszajönni a gép szerelés után). Légy szíves gyógyulj meg.
Gondolok Rád. Nekem úgy tûnik beválik a biorezonanciás kezelés. Már csak egy hónapban egyszer járok.
Képzeljétek fél év alatt legalább 5 kg-t híztam. Most már magamhoz képest dagadt vagyok.
Na nem is ezt akartam mondani, csak aki beteg, gyógyuljon meg.
Kittus!
Mit mondott az orvos a gyomorfájásokra?
Remélem Te is hamar rendbejössz.
Sziszi!
régebben talán 3 hete irtam Neked mailt, de biztos nem kaptad meg. Na mindegy, most nagyon örülök, hogy Danika rendben van. Ez a legfontosabb.
Nincs jelen
#11921 2010-02-12 09:43
- Kittus
- Tag
Majanka :)
Hát a gyomorfájásra azt mondta, hogy ha javul a Controloc miatt akkor a szteroid volt a baj, ha nem akkor majd megnézi. Meg ha a hányingerem nem múlna el esetleg a szteroid után, akkor is benéz a gyomromba.
De én ezt nem értem... A lázam, a kiütéseim más betegségre utalnak, a hányingerem gyomorproblémára, akkor a tükrözésnél csak beletrafáltak és találtak egy kis Crohn-t??
És a diétát szerintetek is hagyjam?? Attól nem lesz rosszabb?? Néhány rostos kajától például, vagy a fûszeres kajáktól? Értem ezt hosszútávra nézve... 26-án megyek bõrgyógyászatra... remélem okos lesz a doki néni/bácsi...
Nita! Hogy vagy?? Remélem jobban, gyogyulgass!
Többiek? Nem sorolom inkább, mert nem szeretnék senkit kihagyni, Ti jól vagytok??
Szép napot mindenkinek! Remélem a hó imádók most örülnek, mi többiek csak szitkozódunk... :( Végre péntek, mindenki így gondolkodjon errõl a napról :) Csak jó lehet :)
Nincs jelen
#11922 2010-02-12 12:03
- Kolibri
- Tag
Kittus vigyázz magadra nem szeretném sokáid huzni az Ildi grillt:) mondjuk én a héten már meg ejtettem 1x nem birtam ki:) amugy személy szerint igy zacskóval az oldalamon jobban örülök ennek az idõnek mint a melegnek nem tom hogy mi és hogy fog alakukni nyárig de remélem minden okéssan ha nem akkor nem tom a meleget hogy el viselni amugy is utálom
Nincs jelen
#11923 2010-02-12 12:50
- Kittus
- Tag
Kolibri!
Tuti, hogy minden rendben lesz nyáron is!!! Az Ildi Grillt meg nem húzom sokáig. Összeszedem magam, aztán tuti bepakoljuk a fél üzletet. :)
Nincs jelen
#11924 2010-02-12 13:40
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, nem tudom, mi van a mailemmel, mert állítólag roor-tól is kaptam levelet, de sajnos, nem érkezett meg. Ezer bocsi, Majanka, hogy nem válaszoltam, mert nem is kaptam semmit. Légyszi, küldd el még egyszer, hátha ez alkalommal sikerül... :)
Lisa: válasz megy hamar! :)
Nincs jelen
#11925 2010-02-12 16:22
- Györgyina
- Tag
Sziszikém, drágaságom én számtalan emailt irtam és soha nem kaptam választ. Valami hiba van az biztos.
Nincs jelen
#11926 2010-02-12 16:59
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Most nézem, a doki medrol helyett Metypredet írt fel, ez nem baj? Ugyanaz a kettõ? Vagy ez milyen? Valakinek valami tapasztalt?
Végre vége a munkaidõnek!
Kezdõdik a hétvége.... majd a holnapi suli után..
Kittus
Nincs jelen
#11927 2010-02-12 21:26
- sziszi32
- Tag
Györgyikém, december vége óta csak az sg hirmagazin érkezik a freemail cimemre. Légyszi, írj nekem a mail pont com cimemre!
Nem tudom, mi van a mailboxommal. :o
Nincs jelen
#11928 2010-02-13 16:47
- judy1981
- Tag
Nita: Én is remélem, már jobban vagy.
Sziszi: látatlanban ajánlanám, hogy nézd meg nincs-e tele a postafiókod, esetleg nincs-e vmi spam (kéretlen levél) szûrõ, ami blokkol néhány felhasználót, vagy levelet.
Kittus: a két gyógyszer ugyanaz, egyszer nem volt medrol a patikában, és azt adták helyette, Talán még jobb is volt, mint a medrol.
Ami az ORSZI-t illeti, nagy valószínûséggel rehabilitálni akarnak majd.
Nincs jelen
#11929 2010-02-13 18:44
- Györgyina
- Tag
Kittuskám, még Bem apó idejében szedtem Metipedet és ugyanaz, mint most a Medrol. Akkor még engedéllyel kellett behoztani külföldröl és szemre adták. Úgy hogy nyugodtan vedd be Angyalkám, semmi bajod nem lesz, még én is élek.
Nitám, jobbulást, Kittus, szintén. És minden betegnek.
Nincs jelen
#11930 2010-02-13 21:13
- Nita
- Tag
Kittus! Asszem Robur is ezt szedte és Õ is azt mondta talán jobb is mint a medrol.
Rólam röviden csak tegnap a doki 32mg medrolt mondott csúnya puklit tapogatva a hasamon...és javasolta a betegállományt..ezt hagyjuk....ma kezdtem el szedni, azon kívül hogy fáj a hasam most már nyûgõs is vagyok a szteroidtól :) Sokat görcsöl a hasam a buscopanról annyit hogy ilyenkor kb 1 óráig hat, de azt hiszem ennél erõsebb szer se tudna ezzel mit kezdeni...a fájdalom egy tünet mint tudjuk amíg az ok ott van addig szedhetek én erre bármit. Na mindegy volt már ez így és lettem jobban is csak pár nap kell míg hat a bogyó remélem :)
majanka! Köszönöm! És jó olvasni hogy veled minden rendben :)
Nincs jelen
#11931 2010-02-14 09:13
- Györgyina
- Tag
Drága Nita. Sok türelmet, kevés fájdalmat és mielõbbi gyógyulást. Pusz.
Nincs jelen
#11932 2010-02-14 16:44
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Helyzetjelentés: több, mint egy hónapja "göthös" vagyok, már vagy négyszáz zsepit elfújtam, vitamin és hasonlók mennek, de mégse akaródzik kimászni belõle.
Amúgy dolgozok már, egész jó, végre megint pörög az élet, egyenlõre nagyon élvezem.
Egyet kivéve. Anna sajnos néhány alkalom után rájött, hogy eztán mi egész nap nem leszünk együtt és már nagyon rosszul viseli a bölcsit. Sokat pityereg, kesereg, még itthon álmában is rengeteget felsír, hogy "Anya jön busszal! Anya mindig jön!" Továbbá nem igazán akar aludni a bölcsiben, szintén sírdogál, vagy hisztizik, próbára teszi rendesen a gondozónéniket, akikre eléggé haragszom, mert nem valami kitartóak.
A héten kétszer is telefonáltak (nekem nem mernek, mindig Attilát hívják), sõt, elõször azt mondták, hogy beteg és menjek érte. Majd kiderült, hogy "Anna nyûgös, nincs jó kedve, nem akartuk még a lefekvéssel is zaklatni" - tehát egyszerûbb volt azt mondani, hogy beteg és menjek érte.
Másnap negyed kettõkor megint jött a telefon, hogy Anna hamar megébredt és ül az ágyon azzal a címszóval, hogy várjuk Anyát, kérnek, hogy menjek érte.
Az eszem majdnem megállt, mondtam, hogy így sosem fog beszokni, csak rosszabbat teszünk vele. Örülök, hogy nem beteg végre, most meg minden nap szaladgáljak érte?
Szóval nem túl kitartóak, pedig a játékokkal nagyon jól terelhetõ Anna figyelme, csak a gondozónénik kissé befásultak már és alig várják, hogy a gyerekek aludjanak és nyugtuk lehessen. :(
A munka viszont nagyon lefoglal, gyorsan telik a nap, élvezem a nyüzsit, a társaságot, az embereket. Ez nagyon hiányzott már nekem.
Anna a nap végére totál ki van dõlve, sokszor már hétkor húzza a takaróját, hogy feküdjünk, meséljünk, van, hogy két perc mese után kidõl.
Itthon egy tünemény, na és persze örül, hogy együtt lehetünk, csimpaszkodik, puszilgat, ölelget, kedveskedik, hízeleg.
Kittus, Nita jobbulást Nektek!!!!
Luci és családos, Roor, Judy, Sziszi, Mamo, Györgyina, Lisa-Pasek, Geo, Kolibri... és mindenki akit nem is soroltam, puszi nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#11933 2010-02-15 10:22
- Kittus
- Tag
Szép jó reggelt mindenkinek!
Jelentem alásan, összeszedtem magam. Nincs több nyifi, se nyafi. Küzdés van. Tegnapi elkámpicsorodásomban nem vettem be egyetlen szem bogyót sem (meg is lesz estefelé a böjtje a dolognak...), majd az éjszaka rádöbbentem, hogy ez így nem mehet... Nincs semmi baj, szépen lassan kiderülnek és megoldódnak a dolgok. Bízni kell és pozitívan hozzáállni. A jövõbe kell tekinteni, ahol szép daliás hercegem van (természetesen a garázsban parkoló fehér pacival) és sok-sok egészséges gyermekem, akikkel minden szabadidõmet együtt töltöm, és ha most feladom ki tudja mennyire fajulnak el a dolgok...
Azt hiszem ennyi...
Ma este felé kiváltom ezt a másik szteroidot (remélem jobb az íze...) meg ezt a vitamin izét :D
Mennyire rossz elhagyni a Pentasát?
Hûha, már 10:20... 10 perc múlva lesz, hogy 2 órája már dolgozom, akkor az az jelenti hogy már csak 6,5 óra és mehetek hazaaaa :):)
Szép napot mindenkinek!!! (Persze hómenteset, tisztára olyan érzésem kezd lenni, hogy tavaszodik, és tele érzem magam energiával :)) És kitartás a munkahelyeken ;)
Kittus
Nincs jelen
#11934 2010-02-15 10:23
- Kittus
- Tag
És én nem is tudom, ki mit dolgozik... :( Szabad ilyen kutatást végezni?? :$
Ha igen, felteszem a kérdést: Kinek mi a végzettsége/szakmája? És mit dolgozik? :)
Nincs jelen
#11935 2010-02-15 11:34
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
A mult héten igencsak rám járt a rud,elkaptam egy virus fertõzést hasmenés,hányinger és ketyetlen bél görcsök magas láz.Két nap alatt 5kilot fogytam,a második nap ráhuzódott a szememre megijedtem magamtól véres váladékos volt.A cukromat képtelen voltam szinten tartani óránként mértem mert félõ volt,hogy bekómálok,napi 8x szurtam,hogy ne legyen nagyon magas.Három napig tartott most ugy érzem mintha egy rossz álom lett volna egy kicsit gyenge vagyok és pár kg könyebb.Az embernek van 1-2 betegsége amivel amivel együtt tud élni aztán jön egy vacak virus és bele döngöli a földbe.Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#11936 2010-02-15 17:05
- Melcsi_
- Tag
Nita, Kittus, Laci54, Vicaa jobbulást kívánok!!!
Most nem van jó kedv, félórája hívtak telefonon hogy feltünt-e hogy reggel nincs a ráccsal zárt folyosónkon a hauser mountenbike-om....nem figyeltem reggel....nem emlékszem, de mondták h már nincs ott.....tehát vki ellopta!!!
Iszonyat dühítõ...elég drága volt...Nem elég h mai napig nem tudok aludni rendesen a szomszédjaimtól még meg is lopnak...hihetetlen!!!! :(
Nincs jelen
#11937 2010-02-15 18:54
- Norby1
- Tag
Melcsi együtt érzek veled Tõlem tavaly lopták el a gyönyörû Merida bringámat és nagyon hiányzik. Remélem idén tudok venni egy új bicajt
Nincs jelen
#11938 2010-02-16 08:37
- Peeter
- Tag
Hali!
Megvolt a szokasos pofavizitem a dokineninel, minden leletem jo, kovi tali 3 honap mulva.
amugy nincs semmi, ma meg melo, aztan 4 nap szabi.
mindenkinek jobbulast!
Nincs jelen
#11939 2010-02-16 09:34
- Melcsi_
- Tag
Sajnálom Norby hogy ez veled is megesett, tényleg dühítõ, az eset hajnali negyed5 környékén történt, szomszédom éppen indult dolgozni, egy kollégája várta lent kocsival.....és a kolléga látta, ahogy 2 pasas visz egy mountinbike-ot...
Az eset feltette az i-re a pontot, március végével elköltözök...saját lakáááás, el se hiszem! Már alig várom! Izgulok is.
Olvastam összebútoroztok Nellyvel, ez is tök jó!!! Ami a sulidat illeti, sajnálom, mikroökonómia tényleg nagy mumus, nekem is 2. tárgyfelvételnél lett csak meg...
Most éppen matek szigorlatra gyúrok megint (analízis, leíró stat. mat.stat, valószínûségszámítás, operációkutatás, módszertan) remélem nem hagytam ki semmit :D
Pocim most nem viseli jól a sok történést, stresszt, de betudom annak, hogy a pentasa granulátumot nem szedem mert nem birom lenyelni mert hányingerem lesz tõle. Remélem jövõhéten dokinéni felírja tabletta formájában inkább..
Nita, hogy vagy? Aggódom ám!
Kittus, nem semmi hogy még mindig nem egyértelmû, hogy milyen "féreg rág belülrõl". Majd mesélj, hogy miylen dokihoz jársz és õ mit mond.
Kérdésedre válaszolva, remélem záros határidõn belül (1 év) és közgarázdász :D leszek, amúgy egy multinál csinálok AR-t (Accounts Receivable-t).
Puszi
U.I. Alig várom a tavaszt!!!!!!
Nincs jelen
#11940 2010-02-16 09:41
- Kittus
- Tag
Melcsi: nekem van 90 darab Pentasa tablettám, ha esetleg érdekel.
Sajnálom a cangát... Én is matekozok ezerrel ;) Mondjuk nekem csak matek 1, függvényvizsgálat, sorozatok határérke, integrálás (amihez idán sem fogok hozzányúlni), fogalmak, bizonyítások, stb., stb.
Kittus
Nincs jelen
#11941 2010-02-16 09:45
- mamo
- Tag
Melcsi!
A Pentasa tablettát sem egyszerû lenyelni. Sajnos nagy és tapados, már többször megakadt a torkomon.
Ja nem akartalak elkeseríteni.
Nita!
Én is kéredezem, hogy vagy? Aggódunk érted!
Kittus!
Jobb a gyomrod?
Mindenkinek szép napokat.
Nincs jelen
#11942 2010-02-16 09:51
- Kittus
- Tag
Mamo: igen, köszönöm jobb a gyomrom. Már csak néha nyillal bele a dolog, és nem is tart sokáig.
Hogy vagy?
Kittus
Nincs jelen
#11943 2010-02-16 10:02
- mamo
- Tag
Örülök Kittus, hogy jobban vagy!
Köszönöm, a takonykórom leszámítva jól, most itthon maradtam egy hétig, ki kell pihennem magam, folyton rohangálok munka után mindenhová, elfáradtam, na meg a torkom is begyulladt.
Jövõ héten kezdõdik elõlrõl minden, tehát pihenés.
Ez is nagyon fontos, ha úgy látod a szervezeted kifárad, pihenni kell, hogy ne legyen nagyobb baj.
Mindenkinek szép napot
Nincs jelen
#11944 2010-02-16 10:04
- Melcsi_
- Tag
Kittus, küszöbszám keresés? ;) Nem irígyellek, utáltam az analízist, de elõ kell vennem, mert szigorlaton kõkeményen kérnek majd függvényvizsgálatot (zérushely, szélsõérték, inflexiós pont stb.) de ezt nem papíron hanem winplot programmal kell kiszámolnom :) elaszticitás sztem könnyû (ha letudod deriválni a függvényt :D) Csak munka mellett nem könnyû tanulni/készülni.
mamo hát ez nem vmi biztató, de ez a sok kemény granulátum/golyó nem akaródzik lemenni, inkább vissza....:)
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-02-16 13:44)
Nincs jelen
#11945 2010-02-16 13:27
- Nita
- Tag
Na itt kicsit...köszönöm az érdeklõdést szombat óta szedem a 32mg medrolt, de nem vagyok túl jól. Fõleg hajnalban és este nagyon sok a görcs és reggel 4-5x félálomban kap el a futás. Van egy pukli a hasam jobb oldalán ha a hátamon fekszem szépen tapintható is...kapott nevet a kis Alien :) Volt már nektek olyan hogy annyira be van gyulladva, hogy a derekatok fáj fõleg ülés közben?! A kocsiban meg borzalmas hányingerem van. Na nem panaszkodom tovább lehetne rosszabb is nem? Nem mentem dolgozni két napja így fekve elég jól elvagyok..olvasok, néztem filmet, de valahogy semmihez sincs türelmem meg kedvem se. :/
Melcsi sajnálom a bicajt :/ Utálatos mikor valaki csak így elviszi az ember tulajdonát! Viszont örülök hogy sikerült a lakás dolgot megoldani!
Kittus! Kitartást neked is jó volt olvasni, hogy milyen pozitív vagy! Én is mindig próbálom átvészelni ezeket az idõszakokat és talán mindegyik után kicsit erõsebbek leszünk!
Georól tudtok valamit? Pasek Lisa? Remélem nem temetett el a hó titeket :) Luci gondolom ezerrel dolgozik.
Nincs jelen
#11946 2010-02-16 13:46
- Melcsi_
- Tag
Nita! Jujj, ez nagyon rosszul hangzik! Kis Alien, durva!!! Ilyenrõl még nem hallottam de sztem tuti nem normális, és fáj is ha hozzáérsz?? Doki mit mondott rá, látta már?
Gyógyulgass!
Nincs jelen
#11947 2010-02-16 13:54
- Lisa
- Tag
Sziasztok
Nita: sajnálom, hogy ennyire nem vagy jól, a stero után sem :(
Nekem nagyon sokszorvolt, hogy fájt ülni, de menni is,meg minden, azt hiszem tudom mitérzel, amolyan sehogyan se jó. A magam részérõl fõleg a hangos hangok irritáltak, zene , kiabálás, busz, kész halál volt, anynira rossz volt. Biztosan jól be lehetett gyulladva akkor.
Alien meg az is volt szintúgy elég sokszor, nekem mindig ugynaúgy egy helyen és ha nyomkodtam akkor csillagokat láttam úgy fájt, biztosan ott a leggázosabb most a gyulladás. Reméljük , hogy segít majd a Medrol hamarosan. Biztos nem levegõ "csak" mert akkor az elmozdulna valamerre, elõbb-útóbb, ez rosszabb lehet :(
Csak annyit tudok mondnai meríts erõt Kittus pozitivitásából!!!!
És NEm nem temetett el a hó minket sõt. A hétvégén volt a kis falunkban lovasszánkó verseny és azon voltunk pasekkal. Nagyon élveztük, hideg se nagyon, és a pacik gyönyörûen voltak, természetesen egy lipicai páros nyerte a versenyt, gyönyörû fehér lovak voltak.
Elõtte két héttel, meg sikerült nekünk is elmenni lovasszánkózni, nagy élmény volt, (legalábbis remélem, hogy paseknak is) én már voltam sokszor, és reméltem fog neki tetszeni.
A hideget is kezdi jobban viselni, úgy, hogy lesz Neked is kiképzés, ha jobban leszel!
Jobbulást Neked!
Geo: tényleg, merre vagy? Minden ok.?Várom, hogy jelentkezz vagy ha valaki tud róla...
Szerkesztette: Lisa (2010-02-16 13:59)
Nincs jelen
#11948 2010-02-16 19:23
- Geo73
- Tag
Sziasztok, tudom mostanában nem nagyon fordultam itt elõ. Igazából csak annyi idõt/energiát tudok mostanában szakítani munka elõtt, után, hogy idõnként olvassalak Titeket. Ezek az események - elhúzódó tünetek, lopás - nem túl jók, de ne adjátok fel, csak jobb lehet, innen szép nyerni :) ;)
Majd írok bõvebben is ígérem, csak most még be kell fejeznem egy munkát :(
Kitartást, jobbulást, és sok erõt az érintetteknek!!!!!!!
Nincs jelen
#11949 2010-02-16 19:27
- Nita
- Tag
Lisa! Köszi nem mondom hogy megnyugodtam :) de jó tudni hogy elõfordul ilyen fájdalom is...nem akarok türelmetlennek tûnni de ha holnap reggel is olyan sz@rul indul a nap( ezt már szó szerint lehet érteni) mint ma akkor írok a dokinak. Most is ahogy ülök itt szúr, nyilall és olyan érzésem van mint akin egy öv van ami mindenhol nyom. Ja igen a hangzavar is idegesít tényleg :)
Pasek egész hozzászokott már ehhez az idõhöz, nagyon klassz lehet a lovasszánozás fõleg azon a szép környéken nálatok! Most csak azért nem irigykedem nagyon mert nekem a zötyi most nem esne jól :)
Nincs jelen
#11950 2010-02-16 21:21
- Marthuska
- Tag
Nita! Mielõbbi jobbulást kívánok Neked! Komoly gyulladásnál tényleg van ilyen, hogy még az erõsebb hanghatások is fájadalmat váltanak ki a hasban, olyan mintha az is a hasadat célozná meg. Ezt azért írom le, mert én is éreztem ilyet. De olyat még senkitõl sem hallottam, hogy úgy jöttek a fájdalmak a hasba, olyan ingerületként, mint az apró áramütések. Velem ez volt, néhány hónappal a mûtétem elõtt, és akkor még azt sem tudták, mi a bajom, semmilyen gyógyszert nem kaptam bélgyulladásra. Mikor kiderült a Crohn, az Entocort és a Xalazin segített abban, hogy mûtétig elviselhetõbb legyen. Tehát, ne felejtsük el, hogy Te azért kapod a kezelést, szeded a gyógyszert, reménykedjünk a legjobbakban! De mindenképp keresd fel az orvosod! És nem azért írtam, hogy ijesztgesselek, de légy óvatos!
Nincs jelen