#12051 2010-02-24 14:02
- Györgyina
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Tudom én Lucikám. Gyógyuljatok meg mihamarabb. Puszi.
Nincs jelen
#12052 2010-02-24 18:21
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Drága tyúkanyó!
Azon vagyunk minél elõbb!
De sajnos én is lázas lettem megint délutánra!
No mindegy , ennek akkor lesz csak vége ha már mindenki gyógyul és nem fertõzzük tovább egymást.:(:(
A Roli keveset eszik , de talán nem baj mert legalább inni iszik.
Ma csináltam életemben elõször csike rizottot .Amikor a Norbi megtudta mit csinálok elkezdte szidni , hogy az milyen , de amikor készen lett akkor megkóstolta és úgy tömte befelé mint aki egy hete nem evett semmit.:P:P:P
Szóval nagyon jól sikerült!:P:P:P
Nincs jelen
#12053 2010-02-24 18:38
- roor
- Tag
Halika!
Nos akkor mégegyszer:nagyon gartulálok és örömben egészségben gazdag hátralévõ minimum száz évet a legkisebbtõl a legnagyobbik mindenkinek!Marcsika neked külön nagy cuppanós!:D:D:D:D:D:D
Lisa:ilyen sms-el bármikor bárhol lehet zavarni.:D Szundikáltam már és mikor megláttam az örömhírt kipattantak a szemeim,irány a gép!:D
Lélekben tudod ott vagyok,aztán majd részletezek.:D
Csirkemájrizottó.Fúj mi????:D:D:D:D Gondoltam hogy ez lesz belõle.:D
Gyógyuljatok Lucicsalád!!!!!!:D:D:D:D:D
Jövöhéttõl megint túlóra. :(
Most kivételesen semmi kedvem hozzá.
Na majd lesz valahogy!
Amíg kaja van kétségbe nem esek!:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#12054 2010-02-24 20:20
- aiolosz
- Tag
Kedves Barátaim !
"Balogh papa" megbízásából néhány képet beraktam a "Mosoly Albuma" topicba, ott lehet a kis Marcellt, Édesanyját és a szülésben elfáradt Balogh papát megtekinteni.
Jó egészséget és boldogságot a kis családnak.... :D
Nincs jelen
#12055 2010-02-24 20:24
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Próbálunk gyógyulni ezerrel....:P:P
Tényleg nagyon jó lett és most nem dicsérni akarom a szakácsot!:P:P:P:P
DE azért vacsira a maradék kocsonyát ettem meg ami nagyon jól esett.:P:PArról nem is beszélve , hogy aranyszélû tányérban kaptam , amirõl idõközben lekopott az arany szél fele mert azt azért lekapartam!!:P:P:P
Nincs jelen
#12056 2010-02-24 21:23
- Kittus
- Tag
Ohh Luci! A drága fõztödrõl rögtön a rizses hús jutott az eszembe, most mentem ki könyörögni Anyukámnak csináljon nekünk holnap... Összefutott a nyál a számban :) Ez a kis vacsi biztos gyógyítólag hatott Rátok :)
Nita! Hogy vagy???
Holnap drukkoljatok, reggel megyek bõrgyógyászhoz, természetesen 3 nap szteroid mentesség után úgy nézek ki mint a pöttyös túró rudi :/ A többi tünetrõl ne is beszéljek, alig várom a holnapot, a reggeli szteroid lesz :/
Jó éjt mindenkinek, betegeknek jobbulást, nem betegeknek további jóllétet
Nincs jelen
#12057 2010-02-24 21:51
- Nita
- Tag
Na én is itt...nagyon el vagyok gyötörve a "nem evéstõl" ma kicsit jobb volt a hasam gondoltam eszek valamit, a húst kívánom már nagyon így arra gondoltam sütök egy szelet tengeri halat álá natúr kis fûszerezés lisztbe forgatva, csak egy egész kis szelet hozzá egy pirítós. Na megcsináltam...asszem lepényhal volt, olyan erõs "halszaggal" hogy elkezdtem enni és még a maradék kis étvágyam is elment :/ Szóval a macskámnak a csudajó napja volt. :) Megittam két tápszert összesen 2szelet kenyeret ma, ha ettõl nem leszek jobban akkor már semmitõl mert tényleg betartom a diétát.
Olvastam ezt a "rizsnyákot" az oldalon meg most a rizses kajákat holnap megpróbálok enni egy kicsit legalább üresen vagy fõzõk bele répát jó sokáig.
Melózom de így nem könnyû....most pihenek asszem.
Luci! Jobbulást neked meg a gyerekeknek is!!!
Kittus! Kitartást neked is, majd holnap mesélj kíváncsi vagyok mit mondanak a pöttyökre!
Lisa! Neked meg puszi sokat gondolok rád és ez segít!! :P
Nincs jelen
#12058 2010-02-25 05:38
- zolcsi
- Tag
Jó reggelt mindenkinek!
Picit bõvebben szeretnék írni a keddi napról:
Délután 3 órára mentünk be a kórházba.Dokinak teló aztán papírokat kikértük és irány a szülõszoba.Marcsi be is ment elõkészítés folyamatai zajlottak.Elég sokat kellett várni negyed 6 körül volt amikor bemehettem.Ekkor már folyt az oxytocin és megvolt repesztve a burok.10-15 percenként benéztek ránk ,írták az észlelõlapot.Ekkor már jöttek a fájások 5-6 perc különbséggel.Az nst és a fájásregiszter közben folyamatosan ketyegett.Fél hét tájékán már 2-3 perces fájások voltak és fájt is nagyon Marcsinak.Fogtam a kezét és simogattam az arcát.A komoly szemprobléma miatt könnyített szülés volt elõírva így hét óra után az orvos bekötötte az EDÁ-t a gerincébe ami nagyon sokat segített.Ellazította az izmokat és nem érezte a fájásokat.Ekkor olyan 3 újnyi volt a tágulás doki 8 órára tippelte az eseményt.Az nst viszont nem mindig volt jó.Mint korábban is párszor nem volt egyenletes a szívhang.Ezért a császározás lehetõségét is fontolgatták.8 óra után újabb vizsgálat a doki azt mondta nem aggódik az nst miatt sejti az okát.A szülésznõ szerint viszont a szakkönyvekben nem olyan ábra szerepel mint amit a mi kisfiunk produkált.További félóra várakozás(közben újabb adag gerincérzéstelenítõ) után újabb vizsgálat következett miközben Marcsinak nyomnia kellett.Rendben lesz ez közölte az orvos "megyünk szülni" hangzott tõle a mondat.
Leizzadtam tudtam eljött a pillanat amire vártunk.Betolták a szülõágyhoz majd át kellett másznia.A doki elkezdte a munkáját turkált a nejemben közben a napi általános dolgokról beszélt.Nagyon ideges voltam szorítottam Marcsi kezét nyugtatgattam õt és féltem ne legyen semmi probléma.Eltelt 4-5 perc mindenki készülõdött.Majd odajött két szülésznõ kétoldalt és elkezdték a melót."Anyuka nagy levegõ és nyom,nyom,nyom"."Nagyon ügyes csak így tovább".Két sorozat nyomás után (nagyon fájt) kis pihenõ."Meddig tart még?" kérdezte szegény kis feleségem."Az attól függ mennyire bír nyomni anyuka" -érkezett a válasz.Akkor újabb levegõvétel újabb vezényszavak suttogtam a fülébe én is 3 sorozat nyomás megfeszült a teste és láss csodát elõbújta feje a babának.Ekkor pici pihenõ majd még egy sorozat talán az eddigi legnagyobb nyomás a doki bácsi határozott mozdulattal 20:58 perckor kikapta Marcellt.Csodálatos élmény volt.Kis piroska volt a bõre a lábain kékes.Megvolt a pozitív nst oka is:köldökzsinór a nyakára volt tekeredve.Viszont csak egy hurokkal így nem akadályozta a kitolást."Apuka szeretné-e elvágni a köldökzsinórt" kérdi a doki.Természetesen feleltem.Olyan volt minta a disznóbél csak erõsebb vastagabb.Kihúzták a közepébõl a vért és mivel utána olvastam tudtam egy nyisszantással nem lehet elvágni.Tövére fogtam és három határozott nyiszolással eltávolítottam anyja testébõl a fiam.Megvizsgálta gyermekorvos és az anyja mellére tették ahol láthatóan megnyugodott.Nem igazán sírt inkább nyöszörgött a drága.Megkérdezték tõlem a nevét majd súlyméricskélés és hosszmérés következett 3240 gramm és 51 cm.A doki jó darabig még nem tágított a nejem lába közül varrás és különbözõ "hentesmunkák" következtek.Találkoztam a méhlepénnyel is nekem a disznógyomorra hasonlított és véreres volt.Fürdetés és peklenkázás következett.Utána pedig ideadták nekem a fiam.Odavittem az édesanyjához.Utána két órát a megfigyelõben töltöttünk ahol rögtön mellre tették a babát.Azonnal beindult a szívóreflex.11:15-kor kerültünk osztályra ahol már nem javasolták a további részvételemet.A nõvéreméknél aludtam hajnali kettõkor feküdtem le.
Frenetikus élmény volt és bármilyen morbidul hangzik de a crohn segített legyûrni az iszonyomat ebben az irányban(Regi születésénél kint várakoztam).A mûtétek miatt sokat edzõdtem.És nagyon örülök hogy nem hagytam ki az életembõl azt a csodás pillanatot.
Nincs jelen
#12059 2010-02-25 06:30
- mamo
- Tag
Kedves Zolcsi!
Ismeretlenül is gratulálok a pici babátokhoz. Nagyon jó egészséget, örömet, boldogságot kívánok az egész családnak.
Nincs jelen
#12060 2010-02-25 08:27
- Norby1
- Tag
Ezt most találtam :D
http://cardex.hu/index.php?id=15&ka … ;klid=1060
Nincs jelen
#12061 2010-02-25 14:07
- pasek
- Tag
Zolcsi
Isten éltessen Benneteket egészségben és boldogságban!!
Nincs jelen
#12062 2010-02-25 20:12
- Laci54
- Tag
Zolcsi!
Gratulálok,sok szépet és jót kivánok az egész családnak!
Nincs jelen
#12063 2010-02-26 11:33
- zolcsi
- Tag
Mindenkinek köszönjük a gratulációkat!Ha minden rendben lesz(és miért ne lenne) holnap hazaviszem a családot.
Jól vannak szopik a gyerkõc és tej is van bõven.
Hali
Nincs jelen
#12064 2010-02-26 11:51
- Melcsi_
- Tag
Ez a lényeg Zolcsi! :):)
Tegnap voltam a dokimnál, újra 32 mg medrolra tett és adott javaslatot a pentasa tablettára granulátum helyett. a vasam alig 3rõl végre 5-re tornázódott és a haemoglobinom a normálon belül van meg a többi is, CRP csak 5. :)
Nyár elején lesz egy vékonybél CT-m mert arról még semmit se tudnak, mert eddig nem tudták megnézni, így csak a vastagbél szövettana alapján mondják hogy CU.
Ma vettem be elõször a 32 mg-t (december óta) és nem vok tõle túl boldog :(:( épphogy elmúltak a mellékhatások..
De legalább péntek van jihhháááá :)
Jó hétvégét, kitartást azoknak akik még min du5ig 6ig robotolnak :)
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-02-26 11:51)
Nincs jelen
#12065 2010-02-26 13:52
- Vicaa
- Tag
Norby tetszett a lap amit találtál :D
Zotyesz, örülök, hogy írtál magadról, és hogy már jobb a szemednek! Pussz!
Luci és családos gyógyulgassatok, úgy látom ez a vírusosdi nálatok is elég gyakori látogató. Sajna Anna is mindent összeszed és mi is tõle. Most azt mondta a dokibácsi, hogy Annának a mandulájával nincsenek rendben a dolgok, ha így folytatódik ki kell venni neki mind a kettõt. Hiába lesz ugyanis egy kúra bogyóság után tünetmentes a mandulái mégis duzzadtak maradnak, ettõl jelentkezik nála esténként gyakran minden látszólagos ok nélkül hõemelkedés. :(
Judy, reméljük csak jön már az a fránya tavasz és hátha a kéthetes periódusok is hosszabbodnak nálad, természetesen a tünetmentes idõszakok javára!
Melcsi, ez a 32 mg medrol nem túl biztató :( , gyógyulj!
Kedves Keresztszülõk, ti meg nagyon hiányoztok nekünk, Annának is!!!! Megy ma Paseknek a szurok-szurok, várjuk mi is az eredményt!!!
Én kényszerpihin vagyok, tegnap reggel nyilvánosan félreléptem a munkahelyemen, megnyúltak az ínszalagok a jobb lábamban, most nem is tudok ráállni. Úgyhogy fásli, jég, kence, pihi. Pedig én mindig mondom magamnak, hogy nem kéne már akrobatikázni ennyit ebben a korban, de látjátok sose tanulok :D
Anna nehezen viseli az elszakadást és én is, rengeteget sírdogál, kesereg, éjjel álmában is keres. A bölcsiben sokat hiányoznak a saját gondozónõi, így aztán már a szomszéd csoportban lévõ gondozókat sokkal jobban kedveli.
Rengeteget dumcsizik, sokszor irtó hadarva, és tök jó a humora, ha itthon vagyunk mindannyian az felér egy állandó showmûsorral!
Tegnap unokatesóm is megtapasztalta, mert õ vitt el a munkahelyemrõl az orvoshoz, utána meg felszedtük a családot. Amikor Annát elhoztuk a bölcsibõl és útközben elhaladtunk a Penny mellett, elkezdett vigyorogni, közölte, hogy "Penny, innen hozza Apa a pelust!" Majd pár másodperc múlva nagy kacagás és hozzáteszi: "Kinyomtam már bele sokszor a nagy kakit! Jóesett!" :D
Szóval így telegetnek a napjaink, várjuk a napsütést, a jóidõt, Anna pedig egyre többet emlegeti a homokozót, játszóteret.
Jövõ szombaton kontrolling vizsgám lesz, a hétvégén azt tanulgatom, úgysem tudnék ilyen hadilábon sok mást csinálni.
Nincs jelen
#12066 2010-02-26 14:09
- Melcsi_
- Tag
Vicaa, ijj Neked is jobbulást! A borogatás tényleg jó!
Kittus, mi volt bõrgyógyásznál, mit mondott?? Medrollal hogy állsz? Jobban vagy?
Nita, Te is hogy vagy??
Nekem egésznap alig volt munkám, így sutyiban mat.statozok szigorlatra! Ha meg jön vmi, azt gyorsban megcsinálom és vissza matekhoz. :)
Nincs jelen
#12067 2010-02-26 14:10
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Elõre szólok, hogy most hisztizni fogok, aki nem szeretné olvasni, lépjen rajtam túl :D
Elegem van!!!! NAGYON!
A dokim szabin van, a bõrgyógyász nem tudja mi bajom. Hõemelkedésem van, kiütéseim, fáradt vagyok, étvágytalan vagyok, levert vagyok!!!! Felhívtam egy asszisztenst, kértem adjon egy gasztróst hamár az enyém szabin van... hogy most szteroidozzak, vagy bõrtüneteket ápolgassak... Mert ha szteroidozok nem tudok bõrtünetet ápolgatni, mert eltûnik... Sorlom neki mi bajom van... ramatyul vagyok, mondom miért, mondom neki a kérdést is, mire megszólal hogy ez most nagyon csúnyán fog hangzani, de nem ér rá hétfõig??? Nem, basszus, nem ér rá hétfõig, nagyon szeretnék ilyen állapotban lenni hétfõig, a hétvégén, és majd még hétfõn is így bejönni dolgozni... Elegem van. Nem tudják mi a kiütéseim oka, de tuti nem emiatt van lázam, hõemelkedésem, fáradékonyságom, stb. akkor most mi van?? Szteroidozzak? Vagy mit csináljak? Néha hõgutát kapok, aztán megfagyok, fáj a fejem 9 napja, folyamatosan, fájnak a kiütéseim, és csúnya is vagyok miatta (ez érdekel a legkevésbé) és nem ér ez rá hétfõig??? Nem, nekem nem ér rá. Csak egyetlen napot csináljon így végig, csak eghyetlen egyet, és utána kérdezze meg ráér-e. Hogy az egyik pillanatban "semmi" bajom, a következõben olyan hányinger tör rám, hogy le kell szálljon a buszról, vagy nem tudok 10 percnél tovább állni, és hol reszketek, hol meg minden ruhámat ledobálnám... Vagy csak magam szerint nem ér rá hétfõig? És ki kéne bírnom? És még jöjjek be hétfõn így dolgozni? Aztán várjak 2 napot hogy hasson a szteroid???
Bocsánat a hisztiért, de már tényleg nem bírom.
Jah, és megszólal nekem, hogy ha "fosik" nagyon akkor szedje a szteroidot, mondom nekem nincs ilyen tünetem... Oké, akkor majd visszahívom 10 perc múlva. Mindegy, megmondom neki, hogy kibírom hétfõig, hagyjuk az egészet, majd megpróbálom magam összeszedni...
Szép napot mindenkinek!
Kittus
Nincs jelen
#12068 2010-02-26 15:32
- mercy70
- Tag
Melcsi!Nemrég hagytad abba a medrolozást.Most újra 32mg hát ez így nem jó.Mivel nem gondolunk bele csupán ha sját magunkon tapasztaljuk,akkor jövünk rá mi is lehet az oka a gyors aktivitásnak.Én sok évig szedtem a Salofalkot miután mondta a Doktornõm,hogy próbáljuk meg a Pentasat mert az nagyobb bélszakaszon fejti ki hatását.Ez lett a vesztem.Újjabb fellángolás és az ezzel járó tünetek.Mígnem egyszer nem vettem be este a Pentasát.Másnap kicsit már jobb volt.Aztán másnap sem vettem be.Kiderült,hogy a Pentasa egy összetevõjét nem bírtam.Idõ kellett míg kiürült a szervezetembõl.Javasolnám,próbáld meg legalább 2 napig Pentasa nélkül.Rosszabb nem lesz de lehet rájössz a megoldásra.És lehet míg helyrejössz nem is kell 32mg medrol,talán a fele is elég lesz.Az orvosok tudják mit szedjünk de azt csak tippelik mennyit.Mindenkinek magának kell kitapasztalni.
Kittus azt nem tudom Te mit és mennyit szedsz gyóggyszerbõl de a Pentasatól apróbb kiütéseim,bõrviszketésem is volt.
Szerkesztette: mercy70 (2010-02-26 15:34)
Nincs jelen
#12069 2010-02-26 16:49
- Melcsi_
- Tag
Oh Kittus, ez valóban borzasztó. :( Sajnálom. Nem is tudom mit mondjak, szteroidtól a mellékhatások ellenére azért jobb? Mert akkor szerintem inkább vedd be.
Mercy, sajna de nekem Salofalk még napi 4000 mg és medrol mellett annyit ért mint halottnak a csók, így ezért váltottunk pentasa granulátumra, csak azt meg nem birom lenyelni, így 1 hónapig kb budenofalkon kivül meg napi 500 mg Salofalkon kivül nem szedtem semmit. Így most napi 3000 mg Pentasa tablettán és 2-3 hét 32 mg medrol....ezvan. Amúgy nekem valahogy július-augusztusban lett tiszta barna sebes pöttyös a jobb lábszáram amire a doki nem tudott mit mondani csak h "hmm" a bõrgyógyász meg ráfogta a Salazopyrin allergiámra.....ami májusban jött ki....a pöttyök a lábamon meg júl végén augusztusban na mind1. Kaptam rá szteroidos kenõcsöt, de nem múltak el, de vmivel halványodtak.
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-02-26 16:55)
Nincs jelen
#12070 2010-02-26 17:46
- mercy70
- Tag
Melcsi!Nagyon rég én is szedtem Budenofalkot, nekem sem ért semmit.A Pentasa érzékenység után visszaálltam Salofalkra de sajnos már azt sem bírom.Most a Xalazinnal kisérletezem, félek az sem jön be.
Nincs jelen
#12071 2010-02-26 19:18
- Kittus
- Tag
Melcsi! Szteroiddal semmi bajom... Majd hétfõn beszélek a saját dokimmal. Aztán meg valamikor úgyis mennem is kell hozzá...
Mercy: nekem a kiütések még a gyógyszerezés, diagnosztizálás elõtt elõjöttek... Pentasát meg kb. 2-3 hete elhagytam...
Szép estét Mindenkinek és persze hétvégét is, reméljük az esõ nem fog esni!
Kittus
Nincs jelen
#12072 2010-02-26 19:37
- Melcsi_
- Tag
Mercy, ez érdekes, mert én akkor kezdtem jobban lenni amikor medrolt megtoldottuk még budenofalkkal is (3x1). Ma váltottam ki a Pentasa 500 mg tablettát, jópofa doboza van, alig bírta felnyitni :D
Amúgy h érted h nem birod a Salofalkot s a Pentasa-t, mit érzel tõlük?
Fene....azt hittem h a tavaszt szép pofikával várhatom, de megint hörcsög leszek, hurrá.
Kittus jobbulást és egyetértek, nagyon nem örülök az esõnek...
Nita adj életjelet!!!!!
Nincs jelen
#12073 2010-02-26 19:52
- Melcsi_
- Tag
Ahh Kittus igazad volt, ezt is nehéz lenyelni, meg is akadt a torkomon de inkább ezt mint a granulátumot/golyókat...:)
Nincs jelen
#12074 2010-02-26 21:34
- Kittus
- Tag
Melcsi: ez ilyen szétolvadós, vagyis víz hatására szétbomlik és ilyen kis darabok vannak utána a szádban... Borzasztó, nagyon utáltam.
Bár én nem értem miért nem kell szednem. Szinte ez az egyetlen gyogyi amit szinte mindenki szed.. na mindegy. Doki bácsi biztos jobban tudja.
Képzeljétek, 9 borzasztó fejfájós nap után, ma csak nagyon enyhén fáj :):):):)
Jó éjt Nektek
Holnap mozizok az exkolléga nõimmel, olyan jó, hogy jóban tudunk maradni, hiányoznak már nagyon :( Valentin-napot nézzük meg :D 3 csaj együtt ;)
Nincs jelen
#12075 2010-02-26 21:37
- Kittus
- Tag
Jajaja...
Gondoltam rákérdezek itt elsõként (majd csak utána írogatok a tali-topikba). Tehát ki, mit szólna egy tavaszi bogrács/ szallona sütéshez??? Esetleg valaki kertjében? Vagy mondjuk ottalvós (szigorúan alkohol mentes :D)?
Ha van valakinek ötlete szívesen várom! Meg kíváncsi lennék ki mennyire vevõ a dologra? Én mondjuk örülnék a törpicúroknak is, szívesen megismerném a lurkóitokat :$
Kittus
Szerkesztette: Kittus (2010-02-26 21:39)
Nincs jelen
#12076 2010-02-26 22:04
- Kittus
- Tag
Jah, és megbuktam matekból.. mondtam már? :( Majd március 8án...
Nincs jelen
#12077 2010-02-27 07:10
- mercy70
- Tag
Melcsi!A Pentasatól és Salofalktól aktivizálódott a Crohn de nagyon.Állandó hasmenés,gyengeség,étvágytalanság .....stb.Ja és állandó herpesz a számon+bõrviszketés.
ezért írtam ,hogy oda kell figyelni.Amint ürült a szervezetembõl kb 1 hónap szép lassan helyrejöttem egy kis 8mg-s medrol segítséggel.
Nem lehet,hogy ha Salazopyrin allergiád van a Salofalk sem jó.Ez is okozhatott bajt,majdnem egy kutya a kettõ.
Most már állandóan jár az agyam,mindig figyelek mi mikor van és épp mit szedek.A Pentasa elõtt mindent bírtam.Jól bekavart nekem.
Nincs jelen
#12078 2010-02-27 09:25
- Melcsi_
- Tag
Mercy én Salofalktól mind1 h 500 mg vagy napi 4000 mg szedek belõle az ég világon semmit nem érzek tõle, tök olyan mintha placebo lenne, tehát se javulást se rosszabbodást nem.
Sajnálom, hogy neked egyiksem jó.
Salazopyrintõl, meg folyamat 38 fok fölött volt a lázam, begyulladt tõle a mandulám és tetõtõl talpig piros viszketõ kiütéses lettem a szemem és az arcom 3x-ra dagadt és fáztam ki kelni az ágyból nem tudtam, borzalmas volt.
Kittus sajnálom h nem sikerült a matekod, remélem még tudsz menni belõle.
Szalonnsütés/bográcsozás igazi IBD-s menü :D:D:D:DSajna nem tudok kertet biztosítani.
Dexter, mi volt a vizsgálaton pénteken?
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-02-27 19:49)
Nincs jelen
#12079 2010-02-27 15:39
- pasek
- Tag
Kittus!
A pentasát én eleve úgy falom fel, hogy két tabletta be, kicsi kortyot veszek a számba, megvárom, amíg szétolvad, majd hirtelen nagy korttyal lezúzom az egészet. Ha elég ügyes vagyok, nem megy a fogaim közé, az ugyanis rettenetes, szétrágva véletlenül az apró izéket pedig maga a "gyönyör"
Kerti parti szerintem minket érdekelne, de ha alkoholmentes akkor nem megyünk :P :P Szívesen felajánlanánk a mi kertünket, de itt még nagyon sokára lesz tavasz, magasan is vagyunk és messzire is...
Júúúj, olyan kalácsot sütöttünk ma, hogy valami csoda lett a végeredmény. Rumos mogyorókrémes, amit mi csináltunk mogyoróból és olyan volt a tészta, mint a kürtõs kalácsé. Vékonyra nyújtva, azt kentük be ezzel a krémmel, szorosan feltekertük, mint a bejglit, majd a rudat összecsavartuk mint a farkába harapott kígyót... Kár hogy nincs fotóapparát mert véletlenül még szép is lett, nem úgy mint a csokító, ami ronda és finom..
Melcsi,
kérdeztél a CT-rõl. Eredmény az majd egyszer csak lesz, egyedül az volt sz@r, hogy gép adagolta a vénás kontrasztanyagot és nagyon nem finomkodott, rettenetesen feszített. Úgy éreztem magam, mint amikor az amcsi halálraítélteknek beadják a méreginjekciót..
Nincs jelen
#12080 2010-02-27 17:52
- Melcsi_
- Tag
Dexter :) hmmm, de jól hangzik a kalács amit sütöttetek :):)
Ejj nem hangzik jól a CT-s dolog, örülök hogy túlélted és reméljük az eredmény is jó lesz, nekem is kell majd menni vmikor nyár elején.
Nita Te meg nem írsz semmit hogy hogy vagy, tessék jelentkezni!
puszi
Nincs jelen
#12081 2010-02-27 18:15
- Peeter
- Tag
Tali érdekelne, akartam is már javasolni. :)
Tényleg érdekes, hogy mennyire különzözõ módokon viszonyul a szervezetünk a gyógyszerekhez. Én pl. ha egy napig nem veszem be a Pentasat már elkezd fájni a hasam...
Nincs jelen
#12082 2010-02-27 19:06
- Nita
- Tag
Ne hari ne olvasok vissza most ültem ide ma elõször olvasni kicsit, röviden tegnap mentünk színházba az MCCBE szponzorálásával nagyon jó volt. Meg ismerkedtünk Gáborral és Krisztivel akik sokat fáradoznak értünk! Ha már pont szóba került a tali akkor mondták hogy lenne pénz egyesületi szinten hogy segítsenek nekünk is összehozni valamit! Majd várnak ötleteket tõlünk mi érdekelne minket!
Beültünk beszélgetni ittam egy teát tegnap se voltam túl jól de azért elmentem..viszont hazafelé a metrón már majdnem leszálltam olyan szarul lettem itthon pedig kezdõdött a móka....kétóránként mentem ölelgetni a porcelánt és 5x mentem vele dodzsemezni :/ Reggelre nagyon kész voltam...most valamivel jobban vagyok, de hihetetlenül elegem van ebbõl. Na ti vigyázzatok magatokra puszi.
Nincs jelen
#12083 2010-02-27 19:34
- pasek
- Tag
Sziszííííííííííííí!
Merre vaaaagy? Nem csuklasz? Emlegetünk!
Most becsukjuk a szemünket és mindjárt megjelensz :P
Ne tessék félre érteni a viccelõdést, csak hiányolunk!!!
Danika kéznyoma még mindig az ablakon
Lisa azt mondja most, hogy ez elég gáz mondat volt, de az ablak igenis meg volt pucolva, csak a kéznyom maradt!!
Nincs jelen
#12084 2010-02-27 20:34
- aiolosz
- Tag
Kedves Pasek, ahogy olvasgatom magunkat, állandóan az a gondolat fogalmazódik meg bennem, hogy mindketten jó humorú vénával megáldott, irodalmi talentummal is rendelkezõ, szépreményû férfiak vagyunk. A latinos mûveltséget és a széleskörû tájékozottságot már szinte restellem megemlíteni.. :D Talán annyi a különbség közöttünk, hogy talán én szerényebb vagyok :D :D
Szép estét...
Nincs jelen
#12085 2010-02-27 21:20
- zolcsi
- Tag
Anyukák
AVENT-es mellszívót keresünk
Ha lenne valakinek és kölcsön tudná adni nagyon örülnénk.
Nincs jelen
#12086 2010-02-27 23:23
- judy1981
- Tag
Hali!
Melcsi: sajnálom, hogy megint doppingolnod kell magad.
Kittus: nem semmi egy orvost fogtál ki. Számomra mindig érthetetlen, amikor írjátok, hogy nem fogad az orvos. Ha én felhívom a dokimat, hogy bajom van, akár másnap fogad. És nem is nyújtok neki anyagi támogatást.
9 napos fejfájás? Ezt nem nevezném normálisnak, és a te korodban hõhullámokkal küzdeni sem nevezhetõ annak. Nem lehet itt vmi komlpettebb probléma? Nem gondoltál még arra, hogy felkeresd a magyar Dr. House-t? Bár Debrecenben dolgozik, de ha nem tudnak rájönni, mi a bajod, érdemes elgondolkodni rajta.
Nita: Te kapod még a humit, vagy annak elvonása okozza ezt a fellángolást?
Pentasát én Pasekkal ellentétben, még azelõtt leküldtem, hogy szétolvadna. Sõt kifejlesztett tecnikáim voltak, hogy melyik gyógyszert melyik pontjára kell helyezni a nyelvemnek, hogy ne olvadjon, ne kapjam el az ízét (medrol), stb.
Egy tali engem is érdeleklne, ha jobb idõ lesz.
Ami engem illet, ma elindítottam a Dicetelt, és amíg nem halmozódik fel annyi a szervezetemben, hogy hasson is, mellette Troparint. A dodzsembõl már igen elegem van, fõleg, hogy éjszakás mûszak is van. A héten emiatt nem tudtam kialudni magam, mivel mindig minimum 2 körre való zsetonom volt, így tegnap, ill. ma hajnali 3 ig fent voltam, hogy minden kijöjjön, ami akart, és aludtam majdnem délig, majd délután megtoldottam kb. 2 órával. És még mindig nem kell ringatni. Néha vágyom a porcelán ölelésére is, de szerencsére nem érzek olyan erõs késztetést, hogy engedjek neki.
Remélem, csak ez a váltakozó idõjárás teszi ezt velem, és nem csak újabb két évet kaptam, amibõl fél év a talpraállás volt a mûtét után... Mert akkor nagyon begurulok... és semmire nem megyek vele. Az elsõ mûtétem után 3 évvel már szûkületem volt.
Nincs jelen
#12087 2010-02-27 23:39
- Nita
- Tag
Judy!
Nem kaphatom a Humirát még legalább Áprilisig, mikor rákérdeztem az eddig blokkolt TNF-alfáim pontosan mit csinálnak ilyenkor és hogy annak elvonása okozza a gondot a válsz ez "nem bizonyított", de szeretnek az emberek összeesküvés elméleteket gyártani :) Szerintem több dolog miatt vagyok ilyen sz@rul, a Humit december elején hagytam abba és február elején kezdõdött kb a kemény menet. Elõtte voltam influenzás ami az egyik ok lehet és nagyon sok stressz ért karácsony óta. Ráadásul már akkor volt egy szûkület gyanúm amikor elkezdtük ezt másfél éve, most pedig ott van a gond láthatóan is ahol azt sejtettük.
Nincs jelen
#12088 2010-02-28 11:32
- aiolosz
- Tag
A "Tükrözés altatásban" topicban kavircoltam, amikor eszembe jutott az az eset, amikor kezdõ colitisesként, az elsõ tükrözések idején történt velem. Nem voltam én olyan kimûvelt "vastagbél ügyileg", mint amilyen most, bár ez a tudomány a francnak hiányzott..na, szóval életemben egyszer kaptam beöntést és ezzel a feladattal a kórházban, a kettes bel. osztályon, egy fiatal, csinos és bögyös "sváb"(?) nõvérkét bíztak meg. Mit mondjak, mint kiderült, annyira nem örült a feladatnak, szerintem el akarta szabotálni, de nem volt mit tennie, mert a tükrözés ideje vészesen közeledett. A "szöszikém" egyszer csak megjelent az ágyamnál a rekvizitumokkal és halvány pírral az arcán, elcsukló hangon elõvezette, szeretne nekem egy beöntést adni :D Szabaddá tettem lapos, de formás popsimat és megadtam Neki a lehetõséget..akció közben Szilvike, így hívták a szentemet, elkövette azt a hibát, hogy megkérdezte, jól bent van-e, gondolom a beöntõ kis aranyos fekete bakelit csõrére gondolt...
Miután a kisördög megcsiklandozott, ezért erre bizony kénytelen voltam azt válaszolni, hogy amit én dugok be, arról tudom, hogy bent van-e, vagy sem, de ezt Õ dugta be, Neki kell tudnia...
Szobatársaim, szájukban párnájuk csücskével, nevetésüket visszafogva lapítottak és drukkoltak Szilvikének, aki a kórterembõl kifelé nem jó helyen kereste a kilincset...
Tudom, egy dög vagyok...aztán a tükrözésnél már nem voltam annyira vicces kedvemben, hol volt még akkor altatás, meg ilyenek..
Nincs jelen
#12089 2010-02-28 18:39
- Nita
- Tag
Ej-ej aiolosz nem is tudom kit sajnáljak ebben a történetben jobban :P
Nincs jelen
#12090 2010-02-28 19:15
- Melcsi_
- Tag
:d:d:d:d
Nincs jelen
#12091 2010-03-01 22:11
- judy1981
- Tag
Na de Captain.... :D
Miután ma félkómás állapotban átvegetáltam a munkaidõmet, elmentem a háziorvoshoz. Nagy részben inkább azért, hogy az embert megnyugtassam, látott orvos (bevallom, mikor megláttam mennyien vannak, megfordult a fejemben a távozás). Az új verzió: csúnya összenövések, esetleg újabb subileus kilátásban? Reggel natív hasi rtg.-re kaptam meghívót. Hozzáteszem, hogy amikor elõször és (eddig) utoljára állt fenn ez a tényállás, sokkal jobban fájt :|
Nincs jelen
#12092 2010-03-01 22:36
- Nita
- Tag
Bocsi Judy de mi az a subileus? Jól értem hogy bélelzáródást megelõzõ állapot? Nagyon nem hangzik jól :/ Sajnálom hogy te sem vagy jól és remélem nem kapsz rossz híreket! Nekem csütörtökön kell visszamenni és valami szûkület gyanú van, MRI-re kell mennem megint asszem.
Sziszi! Mi van veled? A tegnapi "meteor" jelenségbõl ti észleltetek valamit?
Én láttam este a fényt nem volt semmi.
Nincs jelen
#12093 2010-03-02 07:31
- Melcsi_
- Tag
Judy, sajnálom, hogy nem vagy jól. :( Jobbulást.
Kicsit kutakodtam neten, és a subileus az ileust megelõzõ állapot. Na de akkor mi az ileus, igaz? :)
"Az ileus elnevezés valójában egy tünet együttesen alapuló gyûjtõfogalom, melynek lényege, hogy a béltartalom (gáz, folyadék, bélsár) továbbjutása, kiürülése akadályozott, és következményes béldistensio jön létre.
Az ileus kialakulhat a vékonybél és/vagy a vastagbél szintjén. A kiváltó okok alapján megkülönböztetünk mechanikus- és funkcionális ileust.
Az elzáródás lehet teljes, vagyis komplett, illetve inkomplett, amikor változó erõsségû panaszok mellett a beteg több-kevesebb székletet üríthet. Teljes elzáródással felvett betegeknél retrospektíve gyakran kideríthetõ a súlyosbodó inkomplett elzáródás."
De Judy biztos jobban tudja és majd elmagyarázza nekünk, ugye? :)
Nita neked is jobbulást!!!!!
Eddig rajtam se sokat segített a 32 mg, viszont a lábaim már a 3. nap szedés után begörcsöltek, úgyhogy már kaldyumozik is. És Nita igazad volt, anno okt-nov-dec nem, de most én is tapasztalom, hogy nem tudok tõle úgy aludni!!!!!
Na mennem kell, elkések munkahelyrõl + ma még sulizok is 11kor, nemzetközi marketing...fujjj :D
Még annyit, hogy én láttam tegnapelõtt azt a vmit! Pont konyhában voltam inni és nem kapcsoltam fel a lámpát és láttam egy nagy villanást! Mikor az ablakra tapadtam hogy megnézzem mi volt ez, vagy lesz-e még vagy most mi van, de mást nem láttam, csak akkor azt a nagy villanást, vhogy este 11 éjfél körül. Nita te mit láttál, vagy hogy láttad?
puszi
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-03-02 07:35)
Nincs jelen
#12094 2010-03-02 14:17
- Lisa
- Tag
Sziasztok
Sajnálattal olvasom ezeket a NAGYON rossz híreket!
Úgy néz ki, hogy akkor most az eredményekre várunk?
Judy???? Mit intéztél???? Remélem nem mutatott nagyon sok csúnyaságot a vizsgálat? Kíváncsian várom, hogy mi az eredmény!!!
Nita: akkor Te sem vagy jobban, és dolgozol. Igen tudom, hogy azt muszáj :( eredménytõl függetlenül áprilisban újra kezditek a Humit? Vagy hogy lesz?
Melcsi: a harmadik rosszul levõ lány :( elég nagy adag ez a medrol, hogy ne hasson, és így, hogy a mellékhatások is jönnek. Sajnálom!
Kittus: :( gáz egy orvos, oszd ki ha egyszer bekerülsz hozzá, vagy inkább az asszisztens ilyen "kedves" :( A CT-rõl még semmi majd csörög valamikor pasek Pestre az Õ dokija meg külföldre lépett le...
Ha tudtok akkor legyetek erõsek, és kitartóak, itt az "egészségesebbik" tábor nagyon drukkol Nektek!!!
Az eredmények a lehetõséghez mérten JÓK legyenek! Természetesen az eredményeket várom!
Zolcsi: Nektek üdv. otthon még csak most tudtam ide férkõzni.
Zsenikém : megvolt a nagy nap tegnap? Gondoltam Rátok :)
Geo: Veled mi újság? Merre vagy?
Fecsegõ! Köszönöm a sok bízatást és segítséget, menjen a meló ezerrel :D és tessék Lucinak SZEMÉLYESEN átadni a puszimat és a JOBBULÁS-T kívánságomat.
Én a magam részérõl tengetem napjaimat és elvagyok...
Nincs jelen
#12095 2010-03-02 14:18
- Lisa
- Tag
JAJ majd elfelejtem. Itt vagyok észak-keleten és semmit nem láttam a villanásból :( :( :( szégyen igaz, de legalább a hírekbe igen, ha már az égen nem.
Nincs jelen
#12096 2010-03-02 14:38
- zolcsi
- Tag
Sziasztok!
Valóban rossz ezt a sok gondot olvasni.Fránya crohn és colitis úr mindenkivel szórakozik?
Judy,Nita,Melcsi jobbulást csajok.Jön a tavasz.Vagy épp ezért?
Velünk meg a bilirubin szint akar és tol is ki.Még mindig bent fekszik a nejem és a kisfiam.A tendencia igaz már csökkenõ és jóval alacsonyabb mint vasárnap de még mindig nem megnyugtató.Ma 5 órakor újabb eredmény és ha fény nélkül is csökken akkor a holnapi napnak nincs akadálya.Szegény kisfiamnak csak egy dolga akad(amit mi is folyamatosan csinálunk):szopni,szopni,szopni.
Nincs jelen
#12097 2010-03-02 17:54
- Nita
- Tag
zolcsi! Mindenek elõtt nektek szeretnék gyors jobbulást kívánni! Remélem holnap hazamehetnek hozzád addig is ma élvezd ki az utolsó csendes éjszakát és aludj! :)
Melcsi én mér gutaütést kapok ettõl az alvás mizériától de tényleg este iszom egy citrom fû teát de reggel 4-5 felé kipattan a szemem és onnantól csak felületesen alszom ráadásul most már három hete nem iszom kávét így komázom fél délelõtt :) Ja igen a fényt az ágyból láttam nagyon fényesen átjött még a sötétítõn keresztül is olyan volt mintha szembõl bevilágított volna egy kocsi lámpája a szobába. Azonnal az ablakhoz mentünk de semmit se láttunk. Lisa ez a tengetem napjaim és elvagyok hmmm..kicsit bõvebben magadról? :) Dolgozom bár remélem nem olvas erre a fõnök elég pianóban teszem :P Nagyon lestrapál a meló most hogy fogytam alig bírom el magam is :) Csütörtökön megyek vissza most 24mg napi medrol mellett elvagyok de nem szeretném ezt sokáig szedni.
Nincs jelen
#12098 2010-03-02 18:09
- Melcsi_
- Tag
Lisa, köszi szépen, igyekszem. bár tudom h ahhoz hogy jól legyek lejjebb kéne venni a tempomból, de ezt nem tehetem meg.
Sulival amúgy hogy állsz, hány év van még belõle?
Én most is túlórázom, ha jön vmi mailben kérés emgcsinálom amúgy sutyiban kõkeményem mat.statozok....muszáj. :S
Zolcsi, ohh, azt hittem már rég otthon van a család és csak azért nem nagyon jelentkezel mert el vagytok foglalva a kiskrapekkal. :) Marcsinak mielõbbi jobbulást/szabadulást, kiskrapeknak meg jó szopizást. :) (jó volt a szóvicc :P)
Nita, nekem elvileg még jövõhét vasárnapig kellene 32 mg-n lenni, de én ezt kizárt h kibírom..lehet h csalok és a héten már kezdem csökkenteni, ha nagyon rosszabbodnék persze megyek vissza felfele...És pocid hogy van?
Sziszi drága nagyon el vagy tünve, hiányzól!!!
Györgyina, Geo, Laci54, Kittus, Vicaa, hogy vagytok?
Linusról mit tudtok? tényleg egy nagy nagy csavargó :P
puszi, matekozok még az irodában egy órát aztán spuri haza. :)
Nincs jelen
#12099 2010-03-02 19:03
- roor
- Tag
Halika!
Pörgõsen de vagyok.:D
Poci nálam rendben,megy a meló,akadnak a gondok,és a mosómedvéim hátsóját szétrúgom,bemondták az unalmast,talán holnap a medvevadász rájuk ijeszt aztán újra felveszik a melót,mert lenne mit.:D:D:D:D
És remélem nem kér túl sokat a vadi,mert azt is leverem rajtuk.:D:D:D:D:D
Fecsegõ:bármikorbárholbármit.:D Elõre,idõkitöltés,rámgondolás,hajráhajrá!:D
Lucival randim tolódik,pótmérkõzés várható.:D:D:D:D
Zolcsi:puszi mindenkinek!Kisfiad úgy gondolja most marad pár napot,aztán az életben többet kórház közelébe nem megy.
Rafkós.:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#12100 2010-03-02 20:59
- judy1981
- Tag
Hali!
Melcsi: ügyesen összehoztad. Esetemben az a gyanú, hogy összenövések nehezítik a bél (és/vagy a cuccos) mozgását.
Én ugyan kevésbé északon, de keleten vagyok, mégsem láttam fényeket. Bár van összesen 2 északra nézõ ablakunk, az egyik a konyha, ahol este már lehúzzuk a redõnyt, a másik a fürdõszoba, ahol ebben az idõben ritkán tartózkodunk.
Még egyben vagyok, és próbálom eltalálni a billentyûket :D Tiszta kómás vagyok, pedig már bepróbálkoztam egy KV-val.
Reggel 6:50-kor kipattantam az ágyból, hogy 7:20-ra menni kell a buszhoz, mire Szakó beszól, hogy neki 8:20-at mondtam. Vissza az ágyba. Késõbb elindultam a buszhoz (már jó idõben), és olyan hányinger kapott el, hogy bementem az irodába (1 percre a megállótól), hogy vki vigyen át kocsival, mert nem merek buszra szállni. Így a fõnökék kis kitérõvel átvittek. Mindössze 2.-ként értem a röntgenre, de eredmény csak holnap délután, mivel addig nem jön rtg. orvos. Fa..a, addig meg is pusztulhat az ember.
Felhívtam a gasztrodokimat is, aki azt mondta, hogy ha nem javulok menjek be.
Így három variáció van:
1. jön a tavasz, és az évszakváltást ugye szereti a bélésünk...
2. vmi csúnya baci (amit annyiból nem hiszek, hogy egy bacitól sokkal vadabb a dodzsem, és a pocim sem fájt egybõl)
3. a házi orvosnak van igaza (amire nem mondok semmit, mert 1.5 éve is lehülyéztem, aztán igaza lett)
Nincs jelen