#3651 2010-02-28 19:09
- Pez
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Kösz a válaszokat!
ezek szerint nem csak nekem voltak rohanásos gondjaim ezekkel a szerekkel. Az utóbbi egy hétben fogytam 2-3 kilót és nem akarok többet, azért keresek valami jót. Majd kipróbálom ezt a Powdert amint lesz rá lehetõségem. Tényleg amúgy ti mit szoktatok csinálni ha véres a székletetek? Nekem most az elõzõ két napban volt 2-3-szor a legutóbbi elég durván az volt, mindig friss piros és általában a végén jön csak. Mit esztek ilyenkor? Nekem olyan 2-3 havonta jön ez a véres dolog elõ. Sose tudom miért és h mitõl múlik el.
Nincs jelen
#3652 2010-02-28 20:00
- Sztundi
- Tag
Hát...én úgy kezdem általában, hogy már este jön a "wc-para", hogy mi lesz reggel. Ha gond van, akkor Salofalk klizmát kezdek használni, aztán ha végképp nem hat, akkor megyek dokihoz. Sajnos én még gyógyszereket is kell, hogy szedjek. Egyszer jobb, egyszer rosszabb, de már kezdem megszokni. Ilyenkor vagy szétfõtt rizst eszem, vagy krumplipürét, csak egy kis fõzõvizével összetörten. + sok ásványvizet iszom. Másnál biztos más, én ennyit bírok.
Pez, te szedsz valamilyen gyógyszert?
Szerkesztette: Sztundi (2010-02-28 20:05)
Nincs jelen
#3653 2010-03-01 06:55
- Pez
- Tag
szedek, 2*2 Pentasa, 1*3 25mg Immuran, meg a dokim mondta ha rosszabbodna az állapotom nyugodtan tartsak egy 1-2 hetes Klion kúrát, hát most el is kezdtem egyet. Eddig bevált, remélem most is befog.
Nincs jelen
#3654 2010-03-01 09:45
- kokian
- Tag
Szia Pez!
Ennyi gyógyszer mellett milyen gyakran jársz laborvizsgálatra? A CRP milyen szokot lenni?
Én 1x1 Pentasa granulátumot és 1x1 (50 mg) Imurant szedek. De a CRP így is 36.
Nincs jelen
#3655 2010-03-01 19:24
- Pez
- Tag
nekem most áprilisban volt mûtétem, kivágtak egypár centi szûkületet. azóta utoljára noveberben voltma és azt mondták h áprilisban menjek megint. legutóbb 1 alatti volt a crp értékem.
Nincs jelen
#3656 2010-03-01 20:21
- Breki
- Tag
A CRP minek a rögviditése?Keresem a laborjaim közt de igy nem találom...:)
Nincs jelen
#3657 2010-03-01 20:34
- Melcsi_
- Tag
Breki!
A CRP a gyulladásos betegségek jó mutatója, plazmaszintje a gyulladással párhuzamosan változik.
A CRP fehérje mennyiségét méri, amely gyulladás esetén termelõdik a májsejtekben. A fehérje a sejtek egyik speciális membránfehérjéjét képes felismerni, s ha hozzákötõdik, a fehérvérsejtek közül az ún. makrofágok felismerik, és bekebelezik azt.
A CRP szintje gyulladásokban igen gyorsan, akár ezerszeresére is megemelkedhet, illetve azok gyógyulása esetén szintén gyorsan csökken, gyorsabban, mint más, hasonlóan gyulladást jelzõ faktoroké, például a vérsüllyedésé.
Akkor végzik el a CRP vizsgálatot/nézést ha gyulladásos betegségnek a gyanúja áll fen.
Crohn betegségben szokott inkább igen magas lenni gyulladás esetén, CU-nál annyira nem jellemzõ.
Ja és CRP a C-reaktív proteinnek a rövidítése. Tényleg bármiféle gyulladás esetén megjelenik a vérben. Egészséges embereknél szinte mérhetetlen (pl nálam májusban kórházban mindössze 0,27 volt, jelenleg 5, ami teljesen normális). Fõleg a májban termelõdik
Magas szintek jelenhetnek meg a perikardiális, peritoneális, pleurális és szinoviális folyadékokban. Sérülés esetén a vérszintje nagyon gyorsan (18-24 óra) megemelkedik. Ha a gyulladásos folyamat megszûnik, a CRP szint nagyon gyorsan csökkenni kezd.
Megemelkedhet a következõ állapotoknál:
1. Rheumatoid arthritisz
2. Rheumatikus láz
3. Szívinfarktus
4. Rákos megbetegedések
5. Fertõzések
6. Mûtét után négy napig
na és persze IBD-nél :)
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-03-01 20:39)
Nincs jelen
#3658 2010-03-01 20:34
- én
- Tag
Breki! Akkor nem néztek CRP-t, mert ez így is szerepel a laborleleteken. Egyébként pedig ennek a rövidítése: C-reaktív fehérje.
Nincs jelen
#3659 2010-03-01 22:29
- Timcsi35
- Tag
PEZ! tudnánk privátban beszélni? vagy itt mesélnél a szükületedröl? nekem is van és mütétet javasolnak...
bocs hogy itt érdeklödtem.
Nincs jelen
#3660 2010-03-03 17:10
- Lisa
- Tag
Sziasztok!
Kérdés: megdöbbenve tapasztaltam ma, hogy a Nutridrinket SEMMILYEN támogatásra nem írják már fel. Se Eü. rend. se Eü. tér. köt., se Kgy. SEMMIRE! Csak is általánosra.
Lehet, hogy nagyon csúnyán lemaradtam és volt errõl szó már itt, akkor elnézést kérek, de ez tényleg megdöbbent.
Ha esetleg valaki mást tapasztalt Nutri ügyben az szóljon.
Azt már tapasztaltuk, hogy a Controlocról levették a támogatást, na de errõl is??? Felháborít nagyon!
Nincs jelen
#3661 2010-03-03 17:29
- Quema
- Tag
Sziasztok!
Salofalkkal kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Nyár óta szedem. A betegtájékoztatóban azt írják, hogy étkezés elõtt egy órával kell bevenni. Én nagyon odafigyelek erre, ezért reggel is felkelek 6-kor, hogy reggeli elõtt egy órával beszedjem.
Valahol azt olvastam, hogy ennek a tablettának az oldódása a bélben pH-függõ. Ha ebbõl indulok ki, akkor igenis fontos lehet, hogy mikor veszem be. De nem tudom, hogy tényleg van-e ennek ekkora jelentõsége.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok ezzel kapcsolatosan? Tényleg ennyire fontos ezt az egy órát betartani?
Nincs jelen
#3662 2010-03-03 17:38
- Quema
- Tag
Szia!
Én nyár óta szedem azt a probiotikumot. Azóta híztam 7 kg-ot és CRP-m is alacsonyabb lett. De azt nem tudom, hogy ettõl van ez a pozítiv változás, hiszen azóta szedem a napi 3x2 Salofalkot is. Azt megelõzõen 3x1 Pentasat szedtem. Persze ezen kívül szedek 2x50 mg Imurant és 3x3 Budenofalkot. Ezeket szedem több éve.
Szóval, nem tudom, hogy mitõl lett a javulás, de ez így nagyon jó. Remélhetõleg tartós marad. Én még soha nem voltam ilyen súlyú. Az étvágyam is jobb.
Próbáld ki, aztán meglátod. Veszíteni valód nincs. Szerintem nem is árthat.
Nincs jelen
#3663 2010-03-03 18:14
- Agi87
- Tag
Quema!
Én jelenleg Medrolt szedek, de elõtte Budenofalkot szedtem.Tudom,hogy nem ugyanaz,mint a Salofalk.Budenofalkot fél órával étkezés elõtt kellett szednem.Szerintem fontos betartani, nem véletlenül van ez a betegtájékoztatóban is leírva.
Nincs jelen
#3664 2010-03-03 22:21
- Frozina
- Tag
Lisa! Nem az lehet, hogy megváltozott a neve Nutricia Nutridrink-re? 1 hete tankoltam fel, elsõre nekem is vissza kellett menni a háziorvoshoz kicserélni a receptet, mert a régi néven nem fogadták el a gyógyszertárban. Minden uaz, a támogatás, a fizetendõ összeg, csak máshogy kellett felírni pl az adagot is, mert 8-as csomagolásban van a régi 10-es helyett. Legalábbis márc. 1. elõtt még így volt.
Nincs jelen
#3665 2010-03-03 23:06
- aiolosz
- Tag
Lisa írta:
"...Kérdés: megdöbbenve tapasztaltam ma, hogy a Nutridrinket SEMMILYEN támogatásra nem írják már fel. Se Eü. rend. se Eü. tér. köt., se Kgy. SEMMIRE! Csak is általánosra...."
Lisa, Frozina jól tudja...
Ime:
Nutricia Nutridrink
Kiemelve innen:
"Az EÜ70 13. pont alapján*, szakorvos által 70%-os emelt támogatással rendelhetõ. Szakorvosi javaslatra a háziorvos további 12 hónapig jogosult felírni.
..
"Általános rendelvényre 55%-os támogatással rendelhetõ szakorvos és háziorvos által egyaránt."
*
EÜ70 13.
Támogatott indikációk:
Táplálékfelvétel és utilizáció súlyos károsodásával járó kórképek esetén orális táplálásra - beleértve a rosszindulatú betegségeket is
Elfogadható BNO kódok (beleértve az összes azonosan kezdõdõ kódot): C, E40H0, E 41 H0, E42H0, E43H0 R54H0, R6300, R6330, R6340, R64H0
A javaslatot kiállító és a gyógyszert rendelõ orvos munkahelyére és szakképesítésére vonatkozó elõírások:
Járóbeteg szakrendelés, fekvõbeteg gyógyintézet szakorvosa, javasolhat és írhat
Szakképesítés: Fül-Orr-Gége, Gastroenterologia, Gyermek gastroenterologia, Neurológia, Sebészet, Tüdõgyógyászat, Gyermeksebészet, Gyermek tüdõgyógyászat Klinikai onkológia Sugártherápia
Háziorvos javaslatra írhat
Javaslat idõtartama: 12 hónap
Termék név
- ENSURE PLUS 200 ml többféle ízben
- ENSURE TWOCAL 200 ml
- FRESUBIN ENERGY DRINK 200 ml többféle ízben
- FRESUBIN ENERGY FIBRE DRINK 200 ml többféle ízben
- FRESUBIN ORIGINAL DRINK 200 ml többféle ízben
- NUTRICIA NUTRIDRINK 8x200 ml többféle ízben
Nincs jelen
#3666 2010-03-04 08:19
- Lisa
- Tag
Köszönöm megnyugtató válaszotokat, és akkor Aiolosz és Frozina!
Menjek a szakorvoshoz egy újabb javaslatért, már erre a névre? Vagy a Nutridrink-es szakorvosi javaslat megfelel?
Köszönöm segítségeteket!
Lisa
Nincs jelen
#3667 2010-03-04 08:20
- Lisa
- Tag
OK. megnéztem amit linkeltél Aiolosz és ott sajnos egyértelmû :(
Kell javaslat :(
KÖSZÖNÖM NEKTEK, azért így már megnyugodtam :)
Nincs jelen
#3668 2010-03-08 13:52
- Nita
- Tag
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Nestlé Modulen IBD tápszert ami speciálisan IBD-s betegeknek lett kifejlesztve Magyarországon állítólag csak 3-4 hónapja van, 90% támogatással nem is drága. Most kaptam egy dobozzal megkóstolva olyan mint a tej semmi kellemetlen mellékíz nem édes így mindenhez használható.
Nincs jelen
#3669 2010-03-08 18:26
- CptBalu
- Tag
Sziasztok,
az egyhetes Ferrlecit injekció "kúrának" meglett az eredménye: vas 12,6. Doki áradozott, hogy ez milyen jó. Hát én annyira nem osztom a véleményét, fõleg ha megnézzük a normál határokat: 11,6 - 31,3. Enyém eléggé az alsó vége. Transferrin 2.2 (határok 2.2 - 5.0). 3 hónap múlva kontroll, addigra megint lesz 5-6-os vasam. Mondjuk most írt fel Tardyferon bogyót, kíváncsi vagyok használ-e majd.
Keresztkérdés: mivel laktózérzékeny is vagyok érdekelne mi a csuda az a sovány tejpor (darált tej? :D ), illetve én ehetek-e olyat ami tartalmazza. Mondjuk gyakorlatilag majd mindenben van. Sejtem a választ: ki kell tapasztalni :) Sajtot azt hittem ehetek, de mióta elhagytam, feltûnõen nem puffadok.
Más. Ma betévedtem teszkóba, mondom ha már itt vagyok veszek Kamilla teát. Teszkóst bedobom a kosárba. Két lépés után valami elkezdett motoszkálni bennem, hogy mégis mi van benne. Nézem összetevõk: nyomokban földimogyorót tartalmazhat. B*szki. Ezt hogy sikerült nekik? Nem vagyok rá allergiás, de ez elvbõl ment vissza a polcra.
No legjobbakat mindenkinek.
Nincs jelen
#3670 2010-03-10 10:23
- SZMEKY
- Tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e? Már lassan 14 éve vagyok Colitis-es. Ahogy olvasgattam itt sokan vagyunk. A gondom a következõ: Az elsõ naptól fogva, hogy meghatározták a betegségemet valahogy a gyógyszerek nem úgy hatnak ahogy kellene, ahogy a dokik várják! Salazopyrin, Salofalk, Imuran, Controloc, Medrol, Kaldyum, Dicetel,....stb!
Az Imuran-tól van a legtöbb gondom!!! Mint kiderült elnyomja az immunrendszeremet és a hormon háztartást, valamint a pajzsmirigy mûködést is befojásolja. 3 évig próbálkoztunk a reumatológussal de csak azt érte el, hogy már nem csak a csuklóim hanem aderekam és a bokám is fáj!!! Végre eszébe jutott, hogy továbbküld más szakterületre!!?? Így kötöttem ki az intenzív AKUPUNKTURÁS kezelésnél. Még nem látom a végét a doki szerint hosszadalmas rögös lessz az út!! De szerinte összedolgozva a többi orvossal "élhetõek" lehetnek a napjaim. Javasolt két táplálék kiegészítõt de eddig nem találtam senkit aki megosztaná velem a tapasztalatait: MODULEN IBD - azt írja Crohn igen Colitis nem , a másik RESOURICE 2.0 ENERGY.
Köszi a segítséget!
Nincs jelen
#3671 2010-03-10 11:00
- aiolosz
- Tag
SZMEKY írta:
".. Javasolt két táplálék kiegészítõt de eddig nem találtam senkit aki megosztaná velem a tapasztalatait: MODULEN IBD - azt írja Crohn igen Colitis nem , a másik RESOURICE 2.0 ENERGY.
Köszi a segítséget!..."
Nem kell messze menned...nézd meg ebben a topicban a 3419-es és a 3736-os hozzászólást.
Nincs jelen
#3672 2010-03-10 19:51
- virágom
- Tag
Sziasztok!
Kérdés: Ki szedett imurant és nem bírta, mik voltak a mellék hatások és helyette mit szed most?
Imuránt 2001-óta szedek és nem volt korábban semmi bajom tõle, de tavaly szeptember óta egyfolytában hányingerem volt tõle és a labor eredményem is elégé le romlott. A fehér vérsejt számom nagyon alacsony lett, így elvette tõlem a dokim az imuránt. Szép lassan helyre jöttem megszûnt a hányinger és a labor eredményem is rendbe jött. Most újra próbálja a doki szedetni velem de egy hét után abba hagytam mert állandóan úgy éreztem hánynom kell. Orvosom erõltetné az imurant azt mondja a többi gyógyszer még több gondot okozhat a tapasztalat szerint.
Nincs jelen
#3673 2010-03-10 20:02
- mamo
- Tag
Szia Virágom!
Szedtem Imurant, egyszer két évig, aztán abbahagytam, de késõbb megint újra azt javasolták, és szedtem kb két, három évig. Nekem vérzett a vastagbelem elég gyakran, ezt megszüntette az Imuran, de aztán egyre többet lett hasmenésem, elviselhetetlen volt a napom, de nem gondoltam, hogy az Imurantól, azt hittem a betegségtõl.
De még folyton influenzás voltam, vagy hörghurutom volt, nehezen lábaltam ki a megfázásból.
De 2008-ban bõrdaganatom lett. Szerencsére kettõt kivágtak, remélem most nincs újabb. Azóta ellenõrzésre kell járnom majd 5 évig.
Nem akarok senkit rémisztgetni, velem ez történt.
Azonnal abbahagytam az Imurant, persze visszaestem a vérzéses problémáimba. Az orvosok szerint nem bizonyított, hogy ez okozta a bõrrákot. De nem is tiltakoztak, hogy abbahagyom az Imurant. Gasztros dokim egy szóval sem mondta, hogy szedjem tovább. Kiborultam.
Most Entocortot szedek, ez beválik.
Én is kiváncsi lennék, ki birja és ki nem.
Nincs jelen
#3674 2010-03-10 21:31
- sibi
- Tag
Sziasztok.
Az imurannal kapcsolatban, én sem birtam szedni. Jó pár évvel ezelõtt egy fellángolás utan, amikor már medrollal rendbe kaptak a kórházban, elkezdtem szedni.Két hét után 40 fokos lázam lett, semmi egyéb tünet.Mivel február volt, azt hitték az orvosok, influenzás vagyok.Közben abbahagyatták az imuránt is.Pár nap mulva elmult a láz.Mikor úgy ahogy összeszedtem magam, megint el kezdte a dokim szedetni velem.Már két nap mulva 40 fokos lázam volt.Abbahagytam az imurant és szóltam a dokinak ,hogy szerintem ettõl van lázam.Nem hitte el.Egy hét mulva ujra kezdtük,már néhány óra mulva 40 fokos láz.Többet nem próbálkoztunk,maradt a medrollal való játék.
Tényleg, más nem járt így az imurannal? Ez ritka mellékhatás?Azért akarta a dokim olyan nehezen elhinni, hogy ettõl volt a láz?
Szép álmokat.
Nincs jelen
#3675 2010-03-10 22:34
- jano69
- Tag
Sziasztok!
3 éve vagyok colitises. Nekem sincsenek jó tapasztalataim az imurannal. De sajnos a többivel sem. Hányinger az volt. Még a salazopirin volt a legjobb, csak az már nem volt elég. Az a véleményem, hogy a szervezetet nem tudjuk becsapni. Valami mindig rossz lesz. Az apósom is colitises, de nem szed már semmit és így is vannak neki tünetmentes idõszakai, több hónap, utána visszaesik, de legalább tud enni és 90kiló, én meg alig 60 (174cm magas vagyok). Nem tudom, van-e olyan, aki nem vérzik és jó a közérzete gyógyszer mellett, mert akkor ossza meg velünk a tapasztalatait, hogy milyen gyógyszert szed és milyen adagban. Most pentasa-t szedek és salofalk kúpot használok, de vannak tünetek, bár nincs hányingerem. Lehet, hogy a Nestlé Modulen IBD-t kéne kipróbálni? De mit szól majd az kezelõorvosom?
Nincs jelen
#3676 2010-03-10 23:02
- Sulesz
- Tag
Jano69-nek!
Egyél meg mindent nyugodtan!Az én orvosom azt mondta,h csak a fûszeres kaját hanyagoljam,a többi mehet.Én Salofalkot szedek 3-szor 1,ma kezdtem meg egy budenofalk végbélhab kezelést(eddig xalazin kúpot nyomtam).Én például minden nap vérzek (kb egy hónapja).Lekopogom h én még eddig csak híztam. Amúgy 175cm vagyok és 73-75kg között mozgok.Ja és két éve vagyok beteg.
üdv
Nincs jelen
#3677 2010-03-11 20:50
- öcsi
- Tag
Sziasztok Colitus ulcerosában szenvedek már 2-éve Metypredet 8mg.és 4x2 xalaxin tabletát szedek már egy éve folyamatosan de a véres széklelés nem mulik el.Az orvosom most irt fel nekem ENSURE PLUS FIBER HA VALAKI ISMERI EZT A TÁPSZERT KÉREM IRJON ROLA!!!!!
Nincs jelen
#3678 2010-03-13 11:07
- Sorstárs
- Tag
Kedves Betegtársaim! Aki tud segítsen S.O.S. Mit tudtok a BUDENOFALK végbélhabról?? Milyen mellékhatások jelentkeznek tõle??Én colitises vagyok.Addig nem merem benyomni még meg nem nyugtattok. A steroidos végbél infúsió nálam nagyon bekavart, nagyon szenvedtem a fájdalmaktól.Elõre is megköszönöm a válaszaitokat.
Nincs jelen
#3679 2010-03-14 16:17
- Sorstárs
- Tag
Kedves sulek!
Kérlek szépen írd meg a Budenofalk végbélhabról a frissen szerzett tapasztalatod.Addig nem merem fölnyomni még valaki nem ír róla valami kedvezõt.
Nincs jelen
#3680 2010-03-15 21:17
- Sulesz
- Tag
Hello "Sorstárs"!Eddig 5 öt használtam el.Még eddig nem jelentkezett nálam mellékhatás.Viszont nekem az oldalfekvéses behelyezés volt kényelmesebb.Nem ahogy a betegtájékoztatón van.Ja és használj valami kísérõ krémet,mert az a végén kijövõ kis vazelinos valami vajmi kevés.
Jobbulást!
Nincs jelen
#3681 2010-03-15 21:24
- Sulesz
- Tag
Sziasztok! Valakinek vannak olyan tünetei,hogy amikor nyel (vagy nyelés nélkül is) valami nyomó érzést érez a szegycsont mögött ?! A hátamban is szúr néha. Ja és szoktam savasat is felböfögni.
Válaszotokat köszönöm!
Nincs jelen
#3682 2010-03-17 08:10
- pötyi
- Tag
Hello Sulek!
1 jó tanács: Fordulj orvoshoz! ;)
További szép tavaszt! :)
Nincs jelen
#3683 2010-03-17 09:38
- Marthuska
- Tag
Szia Sulesz! A "Kísérõjelenségek" topicban válaszolok neked!
Szerkesztette: Marthuska (2010-03-17 09:39)
Nincs jelen
#3684 2010-03-17 10:05
- Sorstárs
- Tag
Helló Sulesz!!
Nagyon szépen köszönöm a Budenofalk végbélhabbal leírtakat. Igazán rendes vagy!!!!Én még mindezek ellenére sem mertem elkezdeni, mivel nálam mint már az elõzõekben írtam a szteroidos végbél infúsió nagyon kiverte a biztosítékot. Végül a morfium tapasznál kötöttem ki. Most viszonylag nyugiba vagyok, lassan javulok és nem merem bevállalni a szteroidos végbélhabot. Gyávává tett a betegség! Ha változik valami nálad jelezd kérlek!!!Javulást és jobbulást!
Nincs jelen
#3685 2010-03-18 17:45
- Breki
- Tag
Üdv
Budenofalk-ot mennyi ideig szokás szedni?3mg 3x3.Most egy havi adagot kaptam,és utána kontroll.
Olvasgattam itt a szteroidos cuccokat,de nem sok jót szürtem le.Elöre is köszi
Nincs jelen
#3686 2010-03-18 17:56
- Agi87
- Tag
Szia!
Én sokáig szedtem, mondhatom ,hogy több évig is,de fokozatosan csökkentett mennyiségben.Nálam nem volt jó hatása,mint utóbb kiderült,mert emellett újúlt ki megint.2008 ban szedtem Budenofalkot Pentasa granulátummal egészen idén januárig,amikor is hírtelen sokkal rosszabbul lettem.Jelenleg erõsebb gyógyszert kell szednem,konkrétan Medrolt és a granulátum helyett tablettás Pentasát,mert a garnulátum nem szívódott fel.De már kezdek jobban lenni tõle.
Ági
Nincs jelen
#3687 2010-03-18 18:12
- Melcsi_
- Tag
Breki!
Én november óta szedek 3x3 budenofalkot, ja meg mellette medrolt több mint 3hete megint + én is pentasa tablettát 4x2-t. Budenofalkkal kapcsolatban nem tudok mit mondani...nekem jó, nincsenek mellékhatások.
Nincs jelen
#3688 2010-03-18 18:21
- mercy70
- Tag
Én Budenofalkot kb.2 évig szedtem folyamatosan de nem ért semmit.Az akkor keresett új orvosom azt mondta 1 év után nincs hatása,fölösleges szedni.
Nincs jelen
#3689 2010-03-19 06:17
- Breki
- Tag
köszi :)
Nincs jelen
#3690 2010-03-20 09:19
- Dorci
- Tag
Szia Breki!
Én is szedtem másfél évig,nekem jó volt,mellékhatást nem tapasztaltam,talán annyi,hogy elindult a csontritkulás nagyon picike mértékben. Én Xalazin tablettával és Imuránnal szedtem.
Nincs jelen
#3691 2010-03-20 10:17
- moncsa85
- Tag
Sziasztok!
Áprilisban kell mennem Pestre CTre. a dokim felírta hogy milyen hashajtót vegyek amivel elõtte nap kell "kipucolni" a berendezést!Megkérdeztem az árát a gyógyszertárban és majdnem seggre ültem (valami soda a neve:) ) majdnem 10000Ft lenne. szerintetek az az endostar nevû cucc is jó??? mert az meg kimondottan a kolonoszra van.de a lényeg hogy hajtson nem???
Nincs jelen
#3692 2010-03-20 11:16
- aiolosz
- Tag
A FLEET_PHOSPHO-soda vényre adható és 2999 Ft. az Endostar lavage vény nélkül is kapható és 500 Ft. A Te érdeked, hogy jól látható legyen minden ezért érdemes a tisztítást böcsülettel elvégezni.
Nincs jelen
#3693 2010-03-20 11:36
- moncsa85
- Tag
Nekem azt mondta a gyógyszertáros hogy recept nélkül is lehet venni ugy 3000 párszáz forint,de 3 dobozzal kell belõle venni (a dokim mondta hogy 6 tasakból csináljak 3 liter lötyit...)
De akkor az Endostar nem is jó ehez a vizsgálathoz??
Nincs jelen
#3694 2010-03-20 11:53
- aiolosz
- Tag
moncsa85 írta:
Nekem azt mondta a gyógyszertáros hogy recept nélkül is lehet venni ugy 3000 párszáz forint,de 3 dobozzal kell belõle venni (a dokim mondta hogy 6 tasakból csináljak 3 liter lötyit...)
De akkor az Endostar nem is jó ehez a vizsgálathoz??
Valamit keversz...a Fleet soda nem tasakban van hanem üvegben<kép> a patikus meg olyan mondott, amirõl még soha nem hallottam ;)
Nincs jelen
#3695 2010-03-20 12:01
- moncsa85
- Tag
Ezt már én sem értem :)
Akkor a dokim is hülye meg a gyógyszertáros is... Vagy csak én? :D
Az Endostar akkor nem jó?
Bocsi ha nagyon értetlen vagyok...
Nincs jelen
#3696 2010-03-20 12:17
- aiolosz
- Tag
moncsa85 írta:
Ezt már én sem értem :)
Akkor a dokim is hülye meg a gyógyszertáros is... Vagy csak én? :D
Az Endostar akkor nem jó?
Bocsi ha nagyon értetlen vagyok...
A doki hülyeségéhez nem tudok hozzászólni, azt Neked kell tudnod, ami a patikust illeti, elképzelhetõ, hogy csak le akar húzni....ami nekem furcsa, mert én nagyon emberséges és szakértõ patikusokkal vagyok megáldva. Az is igaz, hogy ma már a patikák is nyereségre hajtanak, meg akarnak élni, ezért például a raktárkészletük is minimális. Hosszú...
Az Endostart nem ismerem, de érdemes olvasgatnod a "Tükrözés altatásban" topicban.
Nincs jelen
#3697 2010-03-20 15:45
- Selyem5
- Tag
Sziasztok!
Én endostarral csináltam a tisztítást.
6 zacskó volt 3000ft.
Reggel 4 zacskó 2 literben.Délután 5 felé 2 zacskó 1 literben.
Nem rossz ízû,pláne nincs rossz utóíze,pici citromos aroma ami marad a szádban.
Nagyon szépen kitisztított.
A többit nincs szerencsém ismerni,de ezt bátran ajánlom.Legközelebb is csak ezzel fogok tisztulni.
Nincs jelen
#3698 2010-03-20 15:54
- moncsa85
- Tag
De akkor ez jó nekem a CT elõtt is? Mert ott a vékonybelet fogják nézni...
Nincs jelen
#3699 2010-03-20 16:10
- Selyem5
- Tag
Én ct elõtt nem csináltam tisztítást,elõzõ napon délben rendesen ettem.Utána csak folyadékot.
Este ittam utoljára.
A vékonybélfeltöltés elõtti napon meg szintén így jártam el.
A colonoscopia elõtt tartottam be ami az endostar tájékoztatón van,így semmi gondom nem volt.
Nincs jelen
#3700 2010-03-20 16:17
- Selyem5
- Tag
Milyen CT-d lesz?
Natív?
Nekem natív volt,teljes hasi és medence felvétel.
Kettõs kontrasztos,2 órán belül kellett 2 liter ánizsos ízû vizet meginnom.
Olyan az íze mint a szoptatós teának.Aki volt pici babás az tudja milyen.
Na azóta nem bírom az ánizst,annyit ittam annak idején.
A vizsgálóban kaptam branült,abba többször nyomtak anyagot.
Kb. fél órát tartott.
Nincs jelen