#12201 2010-03-26 20:44
- Laci54
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Sziasztok!
Ha nincs gondom én csinálok magamnak.Szerdán metszettem a szõlõt melegem volt,levettem a polot éjszaka arra keltem,hogy kegyetlenül viszketek.Elõjött a napallergiám,most iszom a calciumot és reménykedek,hogy hamar elmulik. A bringát már én is elõvettem,igy elsõ alkalommal kicsit még fárasztó volt.Szép estét mindenkinek!
Nincs jelen
#12202 2010-03-26 21:08
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van :)
Holnap ételkészítés, drukkoljatok hogy egyben maradjon a tankonyha, nekem ez olyan mint 100 gazd. matek vizsga :/
Én Apumnak könyörgök csináljuk meg a biciklim, de folyton dolgozik, annyira irigyellek Titeket!! :(
Meg majd akarok venni egy futó cipõt, de amíg tologatom a vásárlás idõpontját, addig nem kell rohangálnom :D
Szép estét mindenkinek!
Drukkoljatok!
Jó éjt
Nincs jelen
#12203 2010-03-28 19:46
- Nita
- Tag
Bedugom az orrom ide elköszönni pár napra tõletek....nem javultam sajnos sõt...
Holnap reggel jelentkeznem kell a kórházba elõreláthatóan 3-4 napot benntartanak.
Jók legyetek mindenkinek puszi.
Nincs jelen
#12204 2010-03-28 20:17
- Melcsi_
- Tag
Nita! Neee :( Basszus, sajnálom :S Ez nagyon rossz hír. Héten felhívlak, és ha gondolod szívesen meg is látogatlak!
A gyengélkedõknek jobbulást, többieknek meg tünetmentességet :)
üdv!
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-03-28 20:18)
Nincs jelen
#12205 2010-03-28 20:27
- Elizabeth
- Tag
Nita
Sajnálom, jobbulást kivánok.
Nincs jelen
#12206 2010-03-28 20:36
- Kittus
- Tag
Nita!
Jobbulást és kitartást! Én is szívesen meglátogatnálak.
Nincs jelen
#12207 2010-03-29 04:33
- Geo73
- Tag
Nita, õszintén nagyon sajnálom!!! Remélem kézzelfogható eredménye lesz a kórháznak! Rakjanak rendbe!!!! Jobbulást!!!!
Nincs jelen
#12208 2010-03-29 05:28
- Vicaa
- Tag
Nita, jobbulást neked!!! Kitartás és puszi!!!
Nincs jelen
#12209 2010-03-29 05:30
- Vicaa
- Tag
Holnap én is megyek gasztroshoz kontrollra, hívtam telón múlt hét végén, mert hasmenõke ezerrel, éjjel is, meg hányinger és társai. Holnap este majd írok, hogy mit mondott.
Nincs jelen
#12210 2010-03-29 05:44
- Szuszidi
- Tag
Nita mi jók leszünk! Te is legyél jól nem incselkedni az ápoló fiukkal :D, s tessék felépülve kijönni a kényszer pihenõ osztályról ;)!
Nincs jelen
#12211 2010-03-29 09:26
- zolcsi
- Tag
Remélhetõleg infúziós kezelést kapsz ami használni fog.Jobbulást Nita.Vigyázz magadra.
Nincs jelen
#12212 2010-03-29 11:51
- sibi
- Tag
Ismeretlenül is kívánok Nitának gyors javulást.Reméljük valaki majd hoz tõle üzenetet és átadja a miénket.Szorírunk neki.
Nincs jelen
#12213 2010-03-29 18:56
- Elizabeth
- Tag
Sibi
Mi van veled??? .Elmentél az orvoshóz?Dobj egy e-mailt.
Nincs jelen
#12214 2010-03-29 20:11
- judy1981
- Tag
Nita: :( remélem legalább rendbe tesznek.
Dögrovás az itt is van. Orrfolyás, torokfájás, köhögés... Szakó kezdte szombaton, és most nem tudom, hogy átadta, vagy nem kellett volna tegnap kitakarítani a kocsi belsejét. Õ ma nem dolgozott, és nem tudom, reggel én hogy fogok kelni, pedig nekem muszáj lesz bemennem. Lehet szerdán váltjuk egymást...
Nincs jelen
#12215 2010-03-29 20:16
- Kolibri
- Tag
Sziasztok még énis élek ha érdekel vkit:) Nita gyógyuljál minél elõbb .Kittus sok sikert.én ujabb 1.5 kg val nyomok töbet most 55 vagyok super vér eredménnyel és franko kedvel megbeszéltük a dokival ha elérem a 60kg keresünk egy sebészt akivel bezsélgethetnénk egy zárórol.
Nincs jelen
#12216 2010-03-30 11:53
- Nelly
- Tag
Sziasztok
Délután megyünk be Nitához,mindenkinek átadjuk a jókívánságait :) (basszus ez volt már nehéz mondat leírni így kora reggel :P )
Velünk minden ok,csak én marha már vagy egy hónapja szenvedek azzal,hogy nem esik jól a kaja és ég a gyomrom meg hányinger..stb.Tegnap végre bevettem egy savlekötõt és lám... mintha elfújták volna :)
Ennyire hüle is csak én lehetek :)
Meg 3 napja ha vízszintbe kerülök iszonyatosan elkezdek szédülni,nagyon durván(még annál is durvábban mikor jól beb@szik az ember) :) Egyensúlyvesztés..stb.Lehet vérnyomás...kéne venni egy vérnyomásmérõt..de egyébként inkább alacsony szokott lenni mint magas..
Szóval ilyeneket produkálok...ami annyira nem is érdekelne,csak dühít,hogy idõnként lekorlátoz...
Judy jobbulást nektek!!(valahol lemaradtam,mert nem is tudtam,hogy már együtt is laktok Szakóval)
Vicaa és az összes gyengélkedõnek jobbulást :)
Nincs jelen
#12217 2010-03-30 22:35
- Györgyina
- Tag
Nita drága, remélem egészségesen jössz ki a kórházból és megint velünk leszel a régi jókedveddel. Puszi.
Nincs jelen
#12218 2010-03-31 06:41
- Vicaa
- Tag
Nelly, várjuk Nitáról a híreket!!!
Én tegnap dokinál voltam, én Lisával "randiztam", elég izgisre sikerült, tiszta nosztalgia volt, csak sajna nem a jó értelemben. Mert mikor elõször találkoztam vele anno, akkor is úgy támogatott, hát most is ez volt a helyzet, mert állandóan hullámokban jöttek rám a rosszullétek, ájulásérzet, hányinger és hasmenõke egyszerre.
Doki mondta, hogy várjunk még picit, hátha Annától szedtem össze valamit és az Imuran miatt én azért sokkal nehezebben jövök rendbe, de ha egy-két hét múlva sem változik a helyzet, akkor bevonulok egy hétre teljes kivizsg. és remi.
Ha rendezõdik a helyzet akkor is tüki május 25-én, de akkor el is altat, mert aznapra terveznek altatást a kórházban és még én is beleférek.
Kaptam görcsoldót, éjjelre engedélyezte a hasfogót is.
Azért mire végeztem a dokinál már jobb lett a helyzet és egy kis dumcsiparti is belefért a taliba :)
Most is eléggé szédült liba vagyok, de ma itthon vagyok, változatosság kedvéért tanulni kéne holnapi vizsgámra.
Pussz mindenkinek, szép napot!
Nincs jelen
#12219 2010-03-31 10:55
- Elizabeth
- Tag
Szia Vicaa
Jobbulást kivánok.
Nincs jelen
#12220 2010-03-31 15:21
- Györgyina
- Tag
Bükki Lyányok, nagyon szolidárisak vagytok Ti egymással. Jobbulást Vicaa, de most már sürgõsen.
Nincs jelen
#12221 2010-03-31 18:20
- Norby1
- Tag
Hali
Hírek Nitáról
Összefoglalva volt már jobban is Kapja az infúziókat de a hasi fájdalmak csak nem akarnak elmúlni Eddig úgy néz ki hogy péntekig bent be kell maradnia Ja és köszöni a jókívánságokat
Nincs jelen
#12222 2010-03-31 21:25
- Kolibri
- Tag
mindenkinek gyógyulást 1xre vigyázzatok magatokra
Nincs jelen
#12223 2010-04-01 19:17
- judy1981
- Tag
Hali!
Jelentem, nagy valószínûség szerint megmaradunk. A köhögés, orrfolyás még meg van, de legalább lázunk nincs. Persze nekem lábon kell ezt kihordanom :|
Vica: mielõbbi joggulást! Csak nehogy felpörgesse a crohn-t. Legalább adott vmi bogyót? (Biztos, ami biztos alapon.)
Kolibri: grt. az "új kilóidhoz" :D
Nelly: hát az úgy volt, hogy... Így alakult. :P
Nincs jelen
#12224 2010-04-01 20:29
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Nita!
Nagyon vigyázz magadra és gyógyulj meg minél elõbb!!
Igy , hogy fogok varrni neked???:P:P
Remélem a tüneteid is múlni fognak mostmár és hamar rendbehoznak a dokik!!!!
Nagyon várunk itthon!!
Vicaa!
Hát veled meg mi van????
Sajnálom,hogy ilyen rosszul vagy te is és remélem hamar rendbejössz te is és nem kell befeküdnöd a kórházba!!!
Annácskának is jobbulást!!
Judy!
Te jobban vagy már?????
Sziszi!
Sajnálom ami Danival van!!:(:(:(
De erre miért csak most figyelnek fel amikor már olyan régóta tart????
Remélem a kontroll eredményetek azért jó lesz!!
Nálam se tökéletes a rendszer!!
Vasárnap hajnalban annyira fájt /gyomorszáj tájékán/ , hogy nagyon.Nehezen eltudtam újra aludni , de ez csak fél 7-ig tartott mert akkor újra rosszul lettem , de annyira , hogy a Gyula a mentõt akarta hivni.Nem engedtem neki inkább egy fájdalomcsillaptó majd egy idõ után elaludtam.Reggel mikor keltem még mindig rosszul voltam igy meló helyett az ügyeletre mentünk ahol a dokinak elmondtam , mi a bajom és , hogy crohnos vagyok.Erre közölte , hogy refluxom van adott egy savlekötõ injekciót és hazaküldött.Ma voltam a dokimnál Közölte , hogy mit akarok a 30 kg súlyommal mire mondtam meki hogy talán azért nyomom az 50-et.:P:P
Lényeg a lényeg közölte reflux nincsen itt más a baj!Azonnal adott egy gyors idõpontot gyomortükire ami jövõ csütörtökön lesz.:(:(:(:(:(:(Kaptam gyógyszert ami remélem használni is fog mert nem volt ócsó:P:P
De még mindig vannak fájdalmaim / azóta is/ igy félek a tükitõl is meg az eredménytõl is.:(:(:(
Kezdek azon morfondirozni , hogy lehet , hogy ezért tudok csak keveset enni mert valami van ottan és ezért nem birok egyre több kaját????No majd kiderûl!!
Ha már ott voltam kérdeztem az aranyér mûtétet altatásban , azt mondta tud , de elõbb megnézi majd azt is , hogy mégis milyen.:(:(Tehát csütörtökön azt is megnézi!!:P:P:P:P
Röviden ennyit magamról !!
Gyerekek jól vannak élvezik a tavaszt!!:P:P:P
Mindenkinek jobbulást kivánok aki gyengélkedik !!
Akik jól vannak azok meg maradjanak úgy még nagyon sokáig!!!!
Nincs jelen
#12225 2010-04-02 09:04
- Elizabeth
- Tag
Szia Lucifer
Jobbulást kivánok.
Nincs jelen
#12226 2010-04-02 16:59
- én
- Tag
Luci, ne halmozd már az élvezeteket! Alul-fölül? Te ennyire élvezed? :D:D:D Azért vigyázz magadra!
Nita, Vica! Ti hogy vagytok? Mi zu veletek? Ha valaki tud róluk, akkor ossza meg velünk legyen kedves!
Geo, te merre jársz?
Jó ünnepet, jó pihenést! Puszi a csapatnak!
Nincs jelen
#12227 2010-04-02 18:25
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés: tegnap és tegnapelõtti nap elég sz@r volt, ma már egy paraszthajszállal jobb a helyzet, nagyon bizakodok, hátha holnap már nem paraszthajszál lesz, hanem egy jó erõs lószõrszál.
A legrosszabbul az éjjelek telnek, mindig akkor megy a lejobban a hasam és csak félülve tudok kicsit pihenni. :((
Napközben sokat görcsölök, de a legrosszabb, hogy kiszámíthatatlan mikor tör rám a hirtelen erõs hányinger és ájulásérzés. A fülem is elkezd zúgni és látok, de pár másodpercig nem hallok semmit és nem is tudok szólni.
Van, hogy ilyenkor egyúttal be is szalad a nagydolog. :((
Biztos a psziché is hozzájárul a rosszullétekhez, attól félek a legjobban, hogy nehogy akkor törjön rám az ájulhatnék, amikor nincs a közelemben senki.
De! Ahogy dolgozok, próbálok mindig másra gondolni, pörögni, még a vizsgára is egész jól felkészültem, EU integráció gazd.tana négyes lett.
Judy, bogyót különösebben nem kaptam, mert Medrolt én már nem kaphatok, csak a hasfogót, görcsoldót javasolta, probiotikumot meg egy gyenge Frontint, hogy tudjak pihenni és az is lassítja a bélmûködést.
Luci, Kedves, látod, sose unalmas az élet, de Neked is jobbulást, remélem hat a gyógyszer amit írt neked a dokesz!
Nitának is ezúton kívánok jobbulást, kívánom, hogy múljanak azok a fránya görcsök!
Mindenkinek gyógyulgatást, pihenést, jó ünnepet, hosszú hétvégét!!!! :)
Nincs jelen
#12228 2010-04-02 20:53
- Melcsi_
- Tag
Halihó!
Bocsi, kissé én is eltüntem, nem volt szándékos.
Megvagyok...illetve ez túlzás, de még birom. Szteroidfüggõ lettem, és elég durva tüneteim vannak csökkentéskor...
Munka van dögivel, élvezem, mellette sulizok, és persze holnap a nagy nap, költözöm :):):):):) Ma is felvásároltam a fél ikeát..most meg ezerrel pakolok....sztem 2 kocsi fordulóval tudok elköltözni annyi a cuccom. :) Jó lesz ár túl lenni rajta..
Netet meg kábel tv-t intézem majd de nem tudom mennyire lesz gyors, fõleg h kb csak hétvégéken leszek otthon, hétköznap csak aludni járok haza, szóval kissé lehet h el leszek tünve habár irodából majd fel-felnézek. :)
Szerdán nekem is sikerült Nitát meglátogatnom a kórházban, szegényem remélem jobban van már és már otthon is van ahogy azt reggel mondta telefonban. :) Nita gyógyulgass!!!!
Huh, igen látjátok a szgépem, hifim nyomtatóm még nem csomagoltam össze vagyis dobozoltam be :P Majd reggel. :)
tsók, pakolok tovább míg van erõm...mert nem tudtam h ez ennyire fárasztó, végére tök izmos leszek :D
Nincs jelen
#12229 2010-04-02 21:15
- Nita
- Tag
Sziasztok!
Hazaértem épségben nem semmi délután 2kor ki is engedtek :P Nem akartam szegény Lacit a csúcs forgalomban odacibálni gondoltam közel a metró kibírom ott ülve is, na két táskával azért örültem hogy az itteni végállomáshoz elém jött :)
Valahogy olyan érzésem van hogy fáradtabb vagyok mint voltam nekem a kórház nem volt pihentetõ, voltak vicces szituk, de most olyan elgyötört vagyok hogy csak beköszönni meg megköszönni jöttem a sok a sms-t telefont meg persze a látogatást nagyon jól esett tényleg hogy ilyen aranyosan gondoltok itt is rám :)
Luci! Vica! Judy! Menjünk együtt valami szanatóriumba? Hirtelen csak rólatok olvastam hogy nálatok sem minden 100%.Jobbulást! Ez persze azoknak is akiket véletlenül kihagytam!!!!!
Infúzióban kaptam egy "kis" medrolt még ma is 65mg-ot holnap már 48mg kell bevenni tabiba ettõl olyan vizes lett a lábam bokánál fáj még így ülve is a térdem kész, de újdonságnak a csípõmet is érzem....na mindegy a lényeg hogy megmaradok már és végre itthon is vagyok bár errõl a kórházról én csak nagyon jókat tudok mondani tényleg!
Még egyszer köszönöm a rám gondolást mindenkinek tényleg és ígérem most már összevakarom magam kicsit :)
Sok locsolót nektek lányok aki tud egyen helyettem is finomakat :)
Nincs jelen
#12230 2010-04-02 21:28
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Elizabeth!
Szia!
Köszönöm szépen!!
Én!
Tudod milyen vagyok?!:P:PEggyel nem érem be és halmozom a kevésbé élvezetes dolgokat!!:P:P
Vicaa!
Azért nagyon vigyázz magadra!!
Melcsi!
Neked jó költözést!!
Azért nem irigyellek mert összepakolni hamar megy , de azt ki is kell rakni ami nem egy olyan gyors mutatvány.
Azért pihikézzél is végülis a kipakolás megvár!!!:P:P
Én holnap melózok aztán 2 nap pihi.A húsvétot sikerült elintéznem igy szerencsére itthon tudok lenni.
Vasárnap megyünk anyuékhoz és szegényt már annyira sajnálom , hogy mindig hozzám kell igazitania a menüt , hogy én mit ehetek.:(:(Igy az egész család hozzám igazodik bár én szoktam mondani , hogy belõléem ne csináljon gondott mert majd eszek valamit , de az anya az csak anya.!:P:P És az én menümmel a crohnos bátyám is legalább rendesen eszik!!:P:P
Mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kivánok!!
A lányoknak sok locsolót!!:P:P
A húsvéti sonkával és egyébb finomságokkal azért csinnyán bánjatok ám!!:P:P:P:P
<kép>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Nincs jelen
#12231 2010-04-02 21:32
- Lucifer
- Tag
Nita!
Te is akkor irtál amikor én!:P
Nagyon , de nagyon örülök , hogy végre itthon vagy!!!
Remélem minél elõbb helyrejössz!!!!!
Közös szanatórium??Nem is rossz ötlet és fél csapat crohn tali.:P:P:P
Nagyon vigyázz magadra a lábad meg tessék megemelve tartani./de nem a Laci nyakában/:P:P:P
Nincs jelen
#12232 2010-04-02 22:09
- Melcsi_
- Tag
Jelentem HULLA vagyok, elég, nem akarok több dobozt, pkaolnivalót látni....
Nita, örülök hogy tényleg szabadlábra helyeztek. :P És köszi h nem hagytad h eltévedjek a SOTE labirintusában :D
Gyógyulj!!!!!!!
Luci, köszi :D Mondasz vmit! :D:D:D:D félek is tõle :D Komolyan van egy crohnos bátyád? :o A húsvétot csak annyiból várom, h anyu mindig finomságokkal készül....bár lehet h idén minden diétás lesz :D:D:D:D
A nyuszis képrõl meg h a fõnököm pont ezt küldte mailben azzal a mondattal du 3kor h mindenki húzzon haza MOST! :D Nekem nem kellett 2x mondani :D
Nita, csatlakozhatok a 3 gráciához szanatóriumos wellnessre?:D Vicaa, Djudy jobbulást!
Balogh család, hogy vagytok? Hogy a van a kiskrapek Marci?
Kidöglök filmezni, a gépem ezért nem csomagoltam még el :D :P tsók
Nincs jelen
#12233 2010-04-02 22:23
- pasek
- Tag
Luci, fel a fejjel a gomitüki miatt, nagyon sajnáljuk de hogy kicsit könnyebb legyen "készülni" rá:
..volt egy olyan szép évem, mikor 9 ilyenem volt, és még mindig élek, hisz látod írok :D Most is lesz, és ennél már jobban inkább kíváncsi vagyok az eredményére, mint amennyire félek tõle, szóval kicsit várom is.
Ki lehet bírni, de szurkolok Neked, hogy ne legyen benne rutinod!
Nita, nagyon örülünk, hogy hazaértél, jön a jó idõ, bicikli... szóval gyógyulj!! :)
Jó éjt mindenkinek!
Nincs jelen
#12234 2010-04-02 23:21
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Melcsi!
Akkor ebbe a képbe beleéreztem???:P:P:P
Különben pedig tényleg van egy crohnos bátyám!!:(:(:(
Pasek!
Ezzel most megakarsz nyugtatni??:PMert nem jött be!!:P
Remélem nem kell többet csinálni nem akarok hozzászokni!:P
Csak az a gáz , hogy nekem a fogkrém se mindegy milyen mart attól is öklendezek vagy éppen hányok!Csak egy fajtát birok használni , de azt nagyon nehéz beszerezni!!!
És kölönben pedig ezt a tükit is azért vállaltam mert félek valami baj van és azt nem szeretném tehát jön a tüki és nagyon várom az eredményt!!!
Vagy ha már ennyire benne vagy aminek nem nagyon örülök akkor nem akarsz menni helyettem is??:P:P:P:P
Nincs jelen
#12235 2010-04-03 01:13
- Elizabeth
- Tag
Nita
Nagyon örülök hogy végre itthon vagy!!
Közös szanatoriumba én is beneveznék, ha van felvétel.
Lucifer
szurkolok neked.
vicaa vigyázz magadra.
Melcsi
Pihengesél is.
Nincs jelen
#12236 2010-04-03 07:25
- zolcsi
- Tag
Szép jó reggelt mindenkinek.
Bokros teendõim miatt csak ritkán tudok vetni egy-két karcoltot de megfogadtam ma mindenképp szakítok rá idõt.Ez most el is érkezett.
Melcsi drága és mindenki a helyzet a következõ:
Marci úgy tûnik hasfájós és ez megpecsételi a napjaink.Nappal elvagyunk mert jó idõben kivisszük és azt nagyon értékeli.Azonnal alszik és általában be tudjuk tartani a 3 órát.Este is viszonylag jól tûri de a hajnal az kritikus 3 óra fél négy körül.Nyöszörög és küzd a végtermékkel.Espumisan folyadékot adunk neki ami számunkra ismerõs.Én itthon voltam tegnap és csak szerdán megyek melóba legközelebb.Így együtt "alszik" a család .
De ez a kis szopcsikirály megéri az áldozatot.
Kezdjük megszokni az állapotot a meló rengeteg takarítás kertészkedés stb.stb.
Mercy Nita Judy nektek jobbulást kívánunk.Remélem az otthoni légkör segít a javulásban.
Györgyina téged külön puszilunk olyan kedves vagy velünk mindig.
Kedves lányok asszonyok kívánunk nektek "kevés" locsolót Húsvétra mert tudom a saját családomról senki nem szereti a sokféle kölni illatot a haján.
Így mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk.
Pár képet nemsokára teszek a Mosoly albumba aiolosz barátom segítségével.
Sziasztok!
Nincs jelen
#12237 2010-04-03 09:03
- Geo73
- Tag
Vicaa jobbulást, tudom mennyire kiveszi az ember energiáit a betegség, próbálj pihenni az ünnep alatt!!!
Judy, Luci nektek is tünetmentes Húsvétot kívánok, ne a Crohn irányítson!!!!
Luci, neked bátorság a gyomor tük.-höz!!!
Nita szuper, hogy már otthon vagy, most gyûjtsd az energiákat, és regenerálódj!!!
Melcsi, kitartás a költözéshez, bátor idõzítés, így Húsvét környékén. Vagy van ismerõs, aki szállít? A szteroid függõség pedig remélem, csak átmeneti!!
Én, kösz a kérdést megvagyok, nem mondom, hogy nem örülök most, hogy csak kedden kell dolgozni menni...;)
Nincs jelen
#12238 2010-04-03 12:33
- roor
- Tag
Halika!
Igen,jól láttok,én vagyok.:D
Nos Lucival együtt voltunk dokinál,hát naná hogy megint lekövérezett,közölte hogy jól vagyok,vissza is vette a gyógyszeremet,ja és "gyógyultnak" tekint!:D
Na ki a király?:D:D:D:D:D
Meló megy ezerrel,ha így megy lassan belefulladunk,de ez legyen a legnagyobb baj.:D
Remekül vagyunk,éldegélünk szépen,csendben,és persze hízlaljuk egymást.:D
Gyengélkedõknek gyors jobbulást,és mindenkinek kellemes nyuszit!:D:D:D:D
Zolcsi:Marcell egy tünemény.:D
pá
Nincs jelen
#12239 2010-04-04 01:53
- judy1981
- Tag
Hali!
Nem. Nem lettem éjjeli bagoly. Csak az a KOSZOS, BÜDÖS szomszédunk (alattunk 2 szinttel) úgy döntött, befût nekünk. Szó szerint. Anno kályhával fûtöttek a házban, és mióta bevezették a gázt, a kéményeket szellõzõnek használják. Egy-két lakásban van kályha, de kizárólag olyan kéményeket használnak, ami nem lett szellõztetõ. Ki tudja miért, a kedves szomszéd úgy döntött, begyújt a fürdõszobában. Pedig ott se fûteni, de többek szerint fürödni sem igen szokott. Ennek - és mert az a (konyhával közös) kémény szellõzõként funkcionál - eredményeként az összes füst beszivárgott hozzánk a páraelszívón keresztül. Tíz perc alatt - mire szét tudtuk szedni az elszívót, és rájöttünk, hogy nem az égett ki - ellepte az egész lakást a füst. Azonnal kinyitottuk az összes ablakot (este 9-kor), de röpke 3 órás szellõztetés sem segített. Szakó lement az anyjához, hogy intézkedjen, én meg hirtelen vizes konyharuhákkal betömtem a csövet. Kizörgették a szomszédot, aki feljött, és még neki állt feljebb, mikor mondtuk neki, hogy azonnal oltsa be a tüzet. Elintézte annyival, hogy tömjük be a lyukat. Mintha nem tettük volna meg. A legdurvább az volt, hogy még a konnektorokból is jött a füst. Csak azt nem érem, ha -20 fokban nem akart a fürdõben fûteni, miért pont most? Gondolta húsvétra megfürdik? Ja, és nem piréz.
Bejátszik itt minden. Függönyöket, kárpitokat, szõnyeget (amit tegnap takarítottam ki) befújtam szövet frissítõvel, kanapét lemostam, plusz aromalámpa, illatos gyertya, vizes szivacsok, törölközõk, és még mindig érzem a füstöt. Ember meg dolgozik.
Szerkesztette: judy1981 (2010-04-04 01:55)
Nincs jelen
#12240 2010-04-04 10:50
- Nita
- Tag
judy! Ez titeket akart felfüstölni húsvétra? Nem semmi sajnálom, hogy tönkretette a sok munkádat, de ne idegeskedj azért ezen most már! Még szerencse hogy nem gyújtotta fel a lakást....
Luci! Kitartást neked a vizsgálatokhoz!
Esküszöm el kéne mennünk csajok együtt egy szanatóriumba :P
roor! Örülök te ilyen jól vagy! Csak így tovább! :) A munka meg sajnos sehogy se jó ha kevés az a baj a sok az :/ de inkább legyen.
Geo! Itthon jobb igen gyûjtöm az erõt próbálok enni többet persze finoman!
Zolcsi! Kitartás majd megerõsödik és elmúlnak a hasfájások is!
Pasek! Biciklizni már nagyon szeretnék fõleg ott Lisáék felé azon a szép tájon, de egyenlõre még örülök ha a gyaloglástól nem vizesedik be a lábam. Puszi Lisának!!!! Küld erre hogy írjon valamit magáról!
Nem szeretek névvel írni mert félek kihagyok valakit a felsorolásból szóval mindenkinek köszi a biztatást érzem a hatását tényleg :)
Nincs jelen
#12241 2010-04-04 11:21
- Szuszidi
- Tag
Kedves Judy!
Jó kis sztori. De mondanék valamit, (lehet elátkozol érte de a szabály az szabály) kéményt más funkcióra használni tilos. Egyszóval ti követtétek el a hibát hogy oda van bekötve a pára elszívó. A másik hibát meg a kéményseprõk vétekét mégpedig megbocsáthatatlan hibát. Ugye éves ellenõrzés során nekik kellet volna szólni minden lakónak hogy a kémény nem alkalmas a füst elvezetésére ezért meg ezért azt orvosolni kellet volna ha meg alkalmas akkor ki kellet volna köttetniük a bekötött élszívókat! Ennyi az egész elnézést az elme futtatásáért, de ez van ez életbe is kerülhetett volna. Ja s ha valaki nem használja a kéményt a lyukat be kell fedni mégpedig habarccsal és téglával.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#12242 2010-04-04 13:04
- Kolibri
- Tag
Kellemes húsvétot mindnekinek és persze egészséget 1000rel
Nincs jelen
#12243 2010-04-04 17:30
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Kihasználva a jóidõt tegnap kirándulni voltunk,Hollókõ,Szécsény,Somoskõ,Salgóbánya.Nagyon szép nap volt kellemesen elfáradtunk,már nagyon hiányzott a hosszu tél után.Csütörtökön voltam megint kontrollon a leleteim tökéletesek és szerencsére jól is érzem magam.Természetesen mindenkinek azt kivánom,hogy érezze jól magát a betegek minél elõbb gyógyuljanak meg.Kedden Isaszegen Történelmi Napok lesz azt hiszem munka helyett inkább ezt nézem meg.Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#12244 2010-04-04 20:17
- Melcsi_
- Tag
Gyors bekukk öcsémtõl. :) Jelentem sikeresen beköltöztem :) Most viszont hulla vagyok úgyh lépek is. Kedden megigénylem a netet, remélem hamar bekötik.
Judy nem semmi, én tuti megfojtottam volna a szomszédodat. :)
Tényleg vár még rám pár doboz kipakolása....úgyhogy míg van erõm..
pá-pá
Nincs jelen
#12245 2010-04-04 22:22
- judy1981
- Tag
Hali!
Melcsi: Grt. a beköltözéshez. Kipakolni mindenki lusta, úh. elképzelhetõ, hogy pár hétig még lesznek dobozaid :D
Szuszi: Nem haragszom. És igen tisztában vagyunk vele, hogy nem lehet egyszerre kémény és elszívó is, DE
1. Szakó így vette a lakást.
2. Mint írtam, a gáz bevezetése óta senki sem használja kéményként, ezt így beszélték meg a lakók anno, mikor bejöttek a páraelszívók.
3. Mivel konvektoros fûtés van, nem járnak a kéményseprõk. Aki használ kéményt, az évente rendezi a karbantartást. A fenti egyezség értelmében a konyha-fürdõszoba kéményt kizárólag páraelszívóknak tartják fent. És egészen eddig be is tartotta mindenki.
Pert lehet nem nyernék az érveimmel, de aki páraelszívót tett a konyhába, és mi is a jóhiszemûség elvén jártunk el, mivel volt/van egy egyezség. Sõt állítólag mindenkit megkérdeztek, aki alattunk lakik, hogy használja-e a kéményt fûtésre?
Elképzelhetõ, hogy nyáron inkább a szekrény fölött elvezetve egy csövet, kivezettetjük a másik falon a szabadba. Bár a legjobban az tetszene, ha a gáztûzhelyet is arrébb tudnánk tetetni, mert rohadtul nem praktikus az elrendezés, de ahhoz már kell egy kis (anyagi) muníció.
És nem értem, ha eddig elvolt a fürdõszobában fûtés nélkül, miért pont most jutott eszébe begyújtani.
Ami a füstszagot illeti, a szobában bejöttek a módszereim, talán mert csak a szellõztetés miatt került be füst.
A konyha viszont... Látszik, hogy ott jött be minden füst. Amikor itthon voltunk, egyfolytában aroma lámpáztam, amikor nem voltunk itthon is nyitva volt az ablak, plusz délután tettem ki ecetes-vizes szivacsokat (neten olvastam). Remélem valami használ, mert este már a gyomrom forgott a füstszagtól. De lehet végül festünk.
Talán az volt a szerencsénk, hogy a földszinten lakó agglegény nem fõz, szerintem páraleszívója sincsen, az elsõn lakik a hülye szomszéd, a másodikon nincs elszívó, mi meg ritkán fõzünk fent, így nem volt lerakódott zsír a "kéményben", ami be is gyulladhatott volna.
Szerkesztette: judy1981 (2010-04-04 22:27)
Nincs jelen
#12246 2010-04-05 06:35
- Szuszidi
- Tag
A kémény seprõket nagyon elõ kell venni. Mert nincs üzemen kívüli kémény, földi halandónak meg nem kötelessége ezt a törvényi részt ismerni. Persze ha megnézed a számládat akkor van egy tétel ami a kéményseprõknek megy. Én csak azért vagyok kiakadva mert gondolj bele ha szénmonoxid került volna be az színtelen szagtalan, s halálos. Judy azért intézkedjetek ez ügyben.
Legyen szép napotok! Kellemes húsvétot!
Nincs jelen
#12247 2010-04-05 17:31
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Melcsi!
Kitartást a pakoláshoz , de azért ne vidd túlzásba.:P:P
Csak a leg fontosabbakat rakd ki a többi meg apránként majd csak a helyére kerül.
Tessék azért pihenni is.
Zolcsi!
Hát ez már csak igy megy!!:P:P:P
Vagy hozzászokik az ember vagy nem , de akkor ismeg kell várni mig végigalussza az éjszakát!:P:P:P:P
Nekem a Niki nem volt hasfájós , de mégis 2 éves koráig minden éjszaka 2 óránként fent volt!!
Nagyon tünemény egyébbként a kis krapek!!!:P:P:P
Judy!
A füstölt sonka meg egyébb dolgok nagyon finomak!:P:P
Lehet , hogy a kedves szomszéd annyira szeret titeket , hogy tartósitani akar!!:P:P
Azért Szuszinak is igaza van és ne hagyjátok annyiban mert tényleg mi van ha éppen alszotok ???Nagyobb baj is lehetett volna belõle!!!!
Vigyázzatok magatokra!!!!
Nita!
Menjünk , én benne vagyok!!!
Legalább pihenünk!!:P:P:P
Azért jobb itthon nem???!!!
Most nem sorolok neveket , de merre vagytok??????????
Lisa!
Ennyire belemerültél a tanulásba és eltemetet a rengeteg könyv???????
Hol vagy?????
Tanulási pihit adok csak gyere!!!!!!!!!:P:P
Én holnap melózom , aztán két nap szabi , de valahogy a csütörtököt kitörölném most a naptárból!!!!
Nincs jelen
#12248 2010-04-05 20:50
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Judy: nem semmi amit leírtál. Tényleg mázli, hogy nem lett komolyabb a dologból, el tudom képzelni mit lebosszankodtál a kedves szomszéd miatt. Vagy tényleg annyira szeretne titeket, hogy izibe' tartósítani akart? :P
Luci, gondolok rád ezerrel csütörtökön! Én vagyok, már sokkal jobb a helyzet, lehet hogy a tali Lisával meggyógyít? :)
Ma betettünk külön ágyikót Annának, mert már nagyon vágyott rá, és sok hónap után újra külön aludt el! Persze még nem akarom elkiabálni, mert még hátra van az egész éjszaka!
Nita, helyzetjelentés?!!
Melcsi, grat az új kuckóhoz, majd szép lassan minden helyre kerül, persze tudom már én is milyen izgatott az ember ilyenkor és szeretné ha minden rögtön kicsomagolódna és pikk-pakk berendezõdne!
Azért vigyázz ám magadra is!!!
Zolcsi, csudi aranyos a kis Marci, anna nekünk is nagyon pocifájós volt, 2 hónap után viszont mintha elvágták volna, megszûnt, szinte egyik napról a másikra.
Elizabeth, köszi a figyelmességed, a jókívánságokat, hogy mindig odafigyelsz arra aki épp nem jól van! Írhatsz ám többet is ide, magadról is, ha gondolod! :)
Laci54, klassz lehetett ilyen jót kirándulni, nagyon szép helyeken voltatok! Nálunk most húsvétkor is melóval telt a nap, de már nagyon jólesett, jó volt azt érezni, hogy bírok egy kis fizikai munkát is végezni!
Most már a hétköznapok rendetlenségébõl kezd helyreállni a lakás, ennek nagyon örülök! Mert ugye kis öröm is öröm! :)
Na, holnap én is megyek dolizni, úgyhogy jó pihenést mindenkinek, én el is teszem magam holnapra!
Nincs jelen
#12249 2010-04-05 21:32
- sibi
- Tag
Luci.Gondolunk rád csütörtökön.Ne félj, ügyes a dokink, gyorsan túl leszel rajta.Én szerdán készültem hozzá, de úgy fáj a torkom, teljesen elment a hangom, csak írni tudok, beszélni nem, úgyhogy valószín megint halasztom, pedig már két hete mennem kellett volna.Remélem a rosszulléted óta már legalább kicsivel jobban vagy, meglásd nem lesz semmi baj.
Mindenki másnak is jobbulást, aki gyengélkedik.
Nincs jelen
#12250 2010-04-06 20:05
- Lisa
- Tag
Sziasztok!
Nita és Luci, köszönöm szépen megvagyok és itt vagyok akkor már írok pár sort ha ilyen szép engedélyt kaptam a "tanulmányi felelõsömtõl" egy kis pihire :P
Elõször is Nita, nagyon örülök, hogy végre hazamentél, de most aztán javulni is kellene, mert vár a Bükk :) csak, hogy jobb kedved legyen!
Luci: jajajajaj tüki, olvastam róla, és sajnálom nagyon, nem tudom miért alakultak így a dolgok de csak erõsen fog ez menni hidd el...legalábbis én bízom benne.
Vicaa: nem fagy Te egy kicsit elfogult? Ha ennyibõl állna akkor mennék minden rosszul levõs Roor rosszalkodós csajoshoz, hogy javuljon (és persze a pasikhoz is, nehogy Õk rosszul maradjanak :D ) no szóval szerintem a Doki bácsid igen sokat segített azzal a bizonyos beijesztéssel :D , meg a sikeres vizsgád. Nagyon megy ez!!!
Judy: felkeltetted az érdeklõdésemet, majd igyekszem érdemben válaszolni, és a privi dolgokban meg mégi nkább.
Fecsegõ: köszönöm szépen a mailedet, igazán jó volt olvasni Téged, fõleg, hogy tényleg jók a megérzéseim és jól vagy!!!
Zolcsi: nagyon aranyos a kép, Marcel tünemény, a pocifájást meg lehet Ti rosszabbul viselitek nem? Kitartást Nektek.
Melcsi: olvasom, hogy megvolt végre a költözés, lehet egy kicsit megpihenni ilyen téren.
Laci: húúúú tök jó volt olvasni a kirándulást, nekünk is megadatott, hogy Húsvét elsõ napján tegyünk egy túrát pasekkal ami nagyon szépre sikeredett. Kb. 2 órás túra volt, és rengeteg erdei virágocskát láttunk meg egy kettõt szedtek is nekem (nem volt sok védett közöttük csak egy pár :P :P :P)
Sziszi: sajnálom, hogy nem jelentkeztem, gondolom, hogy levetted belõle, hogy a randi nem jön össze, de majd legközelebb (remélem), Danika hogy van?
Geo: Neked külön kitartást tõlem.
A magam részérõl, köszönöm szépen én jól vagyok és tényleg tanulok meg rá vagyok kattanva az angolra.
A Húsvét feltöltött egy kicsit jó volt.
Mindenkinek jobbulást és erõt a melós napokhoz!!!
Lisa
Nincs jelen