#1601 2010-04-04 10:37

sendrew
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Sziasztok!

Kérdéssel fordulok hozzátok, de elõtte ismertetem az elõzményeket:
10 éve vagyok Crohnos, kb 8éve kaptam már Remicadet, nagyon bevált. Utána sokáig jól voltam, de nem vigyáztam magamra, odáig jutottam, hogy 3-éve beszükültem és kivették a fél vastagbelem.
2008 októberétõl 2009 októberéig Humirát kaptam, mintha újjá születtem volna. Ami érdekes, hogy 2009 augusztusában begyûjtöttem egy övsömört, a Humira mellett.
2010 februárjáig nem kaptam semmit, addigra kerültem olyan állapotba, hogy újra keztük a humirát. Most jön a lényeg: 2hete lázas vagyok 38.8 is felmegy minden nap, fáj a bal oldalam az alsó bordaíven. Megnézték, nem kórosan, de megvan nagyobbodva a lépem és a májam. Természetesen kórházban vagyok! Nem tudják mi a bajom, a humirát leállították, arra gyanakodnak...
Találkoztatok már hasonló storyval? Mi lett a megoldás?
Köszi elõre is!
András

Nincs jelen

#1602 2010-04-04 11:07

Nita
Tag

sendrew!
A Humira melletti fertõzések begyûjtése elég gyakori sajnos az övsömör, könnyen lehet, de gomba meg szemgyulladás, TBC rizikó is elõfordulhat.
Amivel most vagy bent az érdekes, a most elkezdett Humira kezelést megelõzte vérvétel has-UH stb volt?  Milyen tünetek miatt kezdted el kapni megint? Semmit nem szedtél azt írtad, a súlyod nem gyarapodott túl gyorsan, nem híztál közben? 
Ha jól számolom még kb. 4-5 injekciót kaphattál, ha most leállítják a Humit akkor látni kéne hogy csökken a máj, ha ettõl van hamarosan. Melyik kórházban kezelnek?
Sokkal okosabb tõlem nem lettél bocsi :), de az biztos nekem másfél év Humira alkalmazás alatt teljesen jó májfunkcióm volt, sõt szinte minden leletem jó volt.

Nincs jelen

#1603 2010-04-05 08:50

sendrew
Tag

Szia!
Én tartom a súlyom Humirával is, nélküle is kb100kg vagyok :) Mosz az elmúlt hetekben dobtam le 7kg-t.
Amiért újrakezdtük: egyre többet futkostam wc-re és azt hiszem már akkor is sajgott a bal oldalam. Aztán az elmúlt. Nem elõzte meg a második kört semmilyen vizsgálat...
Igen túl vagyok az elsõ 4-es szurin, majd volt egy 2-es szuri, utána 1db 1-es. A következõ 2 hete lett volna esedékes, de azt már nem adtam be.
A Szent Lászlóban vagyok. Igazából gyomorvédõt kapok és naprosynt, ami egy gyulladáscsökkentõ lázcsillapító. Mérik a lázam, idõnként vérvétel, folyamatban van egy hemolkultúra, ennyi. A lázam változatlan az esti órákban megy fel, reggel mindig csatakosan ébredek...
A legrosszabb, hogy fáj a balom és kisugárzik idõnként a hátam bal oldalára is, szóval régen aludtam egy jót...
Egyébként a Crohnom most érzésre jó, nem azzal kínlódok.

Nincs jelen

#1604 2010-04-05 16:19

Nita
Tag

Hmm nos hát.....kb ennyit tudok mondani nem vagyok orvos :/
Remélem hamar rendbe jössz az jó hogy legalább a Crohn nem aktív, a máj regenerálódik, ha kis mértékben károsodik. Írj mindenképp ha kiderítik mi ez! Addig is jobbulást!

Nincs jelen

#1605 2010-04-06 13:45

niksi
Tag

Szia sendrew!

Erdekes a torteneted!En is 9 honapja kapom a Humirat,de-hala a jo Istennek-jok a laborjaim,
Nekem ugy tunik,mintha nem a Humiratol lennenek a tuneteid.Bar amennyi mellekhatas le van irva rola...
Az is erdekes,h nem csinaltak elotte semilyen vizsgalatot...
Nagyon kivancsi vagyok mi lesz a diagnozis,mindenkepp ird meg ha tudod.
Szoritok erted,minden jot!

Nincs jelen

#1606 2010-04-06 14:30

niksi
Tag

Szia nyuszika!

En is ugy gondolom,h az izulettol lehet,mert nekem sokizuleti gyulladasom van most,es
elotte nekem sem volt ilyen mellkasi fajdalom.Azota eszrevettem,h mashova is beszurogat a testem barmely tájekára.Azt mondjak a tavasz kulonben is felerositi az izuleti panaszokat is.

Szia kew!

Neked is koszi,h irtal.Az az igazsag,h en 1mgonkent csokkentettem a szteroidot,es fel ev alatt sikerult lemennem 4mg-ra.Nagyon gyenge lettem es mivel 10 orat is dolgozok most egy nap,azt mondta az orvosom,h vissza kell raknia 8mg-ra,mert nem fogom birni a munkat.Megmondom oszinten kicsit elpityeredtem-ennyi a fel evi munkamnak-es egy ideig ellenkeztem is,titokban maradtam a 4mgon,de aztan nagyon rosszul voltam es bevettem a 8mgot.A crohnom most jol van,neki nem kellene a szteroid,de a szervezetemnek igen.Hiaba a 12 ev az 12 ev!!!
Azt mondjak majd kicsit kesobb ujra megprobaljuk,ha jobbak lesznek a korulmenyek.De errol mar sokszor volt szo,aztan mindig kozbejott vmi.
De nem adom fel,megharcolok a szteroiddal :D!
Minden jot nektek!

Nincs jelen

#1607 2010-04-06 19:28

nyuszika
Tag

Szia Niksi!
Már teljesen megszüntek a mellkasifájdalmaim.Tuti,hogy az ízülettõl volt mert egyik napról a másikra elmaradt.Látom,hogy állsz a steroiddal,mikor én kaptam én is gyenge voltam kedvtelen mikor lecsökkentették.De most,hogy a humit kapom nagyon jól érzem magam,szinte lesem lehet lõni.Remélem ez így marad,mert így teljes életet tudok élni.Jó egézséget és panaszmentes napokat mindenkinek.

Nincs jelen

#1608 2010-04-07 10:04

Keckix
Tag

Sziasztok.
Kérdéssel fordulok hozzátok.
Sikeresen elkezdtük a humira kezelést 1 hete kaptam meg az elsõ kettõ injekciót, de sajnos nem nagyon érzem a hatását, mellette szednem kell ugyan olyan mennyiségben a gyógyszereket, valaki tudna információt adni kb mikor kezd érzõdni a javulás, gondoltam arra is hogy a következõ héten 1 szuri helyett 2õt adatok be hogy legyen valami változás, vagy nálam lehet jobban beválna a remi, mi lenne a megoldás?
Elõre köszönöm a válaszokat.
Feri

Nincs jelen

#1609 2010-04-07 15:35

nyuszika
Tag

Szia Keckix!
Én 6 hete kapom a humit és kb.a 2-dik adásnál éreztem javulást.Én 2 hetente kapok 1 injekciót és minden eredményem negatív.2 hete már minden gyógyszert megszûntettünk csak a pentasa maradt.Bízz benne,hogy jó lesz tapasztalatból mondom.Légy türelemmel.Sok sikert és panasz mentes napokat.

Nincs jelen

#1610 2010-04-07 17:04

niksi
Tag

Szia Keckix!

En kb 9 honapja kapom a Humirat es kepzeld nekem eleg keson kezdett el hasznalni!Nem tudom pontosan,talan 3 honap utan.Mar azt gondoltam nekem nem is lesz jo,aztan tok jo lett :).
Ugyhogy ne keseredj el,mert ez szerintem egyenfuggo.
Biztos,h neked is jo lesz!
En mindenesetre szoritok :)

Nincs jelen

#1611 2010-04-07 17:55

Keckix
Tag

Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást, reménykedek hogy én is végre panaszmentes lehetek.

Nincs jelen

#1612 2010-04-08 00:32

Nita
Tag

Keckix! Biztatásképpen csatlakozom, nálam is 3 hónap volt az igazi hatás, de fokozatosan észlehetõ volt a javulás ne villámcsapás érzést várj :) Türelem ami tudom nehéz ennél a betegségnél, de ez is mint sok minden egyénfüggõ az biztos!
Írj magadról idõként, mit érzel, hogy alakul az evés, stb... mert ez sokat segít majd másoknak is akik hasonló helyzetben vannak.

Nincs jelen

#1613 2010-04-16 19:44

nyuszika
Tag

Sziasztok!Mindenki panaszmentes??????????????Vagy épp beletörõdtetek a betegségbe????????????????
Mindenkinek tünetmentes napokat és sok diétázást.

Nincs jelen

#1614 2010-04-24 23:18

Nita
Tag

Érdemes megnézni ezt a videót http://mccbe.hu/media/100222-banai.php az MCCBE oldaláról hoztam ide szerintem hasznos lehet sok embernek még....szépen részletesen beszél a professzor a biológia kezelésrõl, sok olyan kérdés van a végén amit már itt sokszor feltettek.

Nincs jelen

#1615 2010-04-25 07:47

Frozina
Tag

Köszi Nta! Ezt nwem vettem észre eddig az MCCE honlapján. Remélem gyógyulgatsz!

Nincs jelen

#1616 2010-04-27 14:12

pötyi
Tag

Szia Nita!
Most már újra kapod a humit?- Néztem az ajánlatod (a Banait) de nem tette fel a kérdést senki:-ha lejár az 1 év humi akkor 3-4 hónapra miért nem adnak remit? Miért kellett neked is rosszabbodni? Szerinted?! :)
Remélem már minden oké nálad? Én sajna a hétvégén bekaptam egy calici virúst de már alakulok :) !

Nincs jelen

#1617 2010-04-27 16:51

Frozina
Tag

Senki nem merte feltenni a kérdést.

Nincs jelen

#1618 2010-04-27 16:57

pötyi
Tag

Frozina !
Kár hogy nem voltunk ott ! :)

Nincs jelen

#1619 2010-04-27 21:18

Nita
Tag

Sajnos nem kapom még a Humit elég sok minden változott mióta én kaptam....ha minden igaz 1-2 héten belül talán újra kezdõdhet a biológiai kezelésem.
Az állapotom 32mg medrol mellett "tünetmentes" volt de ez nem állapot szerintem hogy ennyi szteroiddal kell ezt elérnem. Most már 16 mg-ra csökkent és azonnal érzem is hatását is, fájnak az ízületeim és sokat görcsöl a hasam megint, de tudok enni addig nincs gond :)

Igazából, ha ott lettem volna se biztos hogy felteszem ezt a kérdést Banai profnak mert, nem õ tehet errõl a rendszerrõl annál inkább illetékes benne az OEP,OGYI, de rajta vagyok, hogy ez a kérdés hozzájuk is hamarosan eljusson...remélem mások is csatlakoznak majd ehhez. Jó lenne ha a jövõben ezt a kezelési protokollt felváltaná valami humánusabb eljárás.

Nincs jelen

#1620 2010-04-28 12:23

Frozina
Tag

Nita! Szívesen segítek, ha szükséges.Ha megadnád az email címedet, vagy írnál az enyémre, el tudnám mondani, hogy esetleg kinél tudnék lobbizni.

Nincs jelen

#1621 2010-04-28 14:04

pötyi
Tag

Frozina!
Nita e-mail címe a fényképe alatt van csak kattincccs :) oda és már írhatod is! :)

Nita!
Sajnálom, hogy így vagy :( de biztatásul annyi, hogy nem évekig kell megint medroloznod legalább. :)

Tünetmentes szép tavaszt mindenkinek! :)

Szerkesztette: pötyi (2010-04-28 14:05)

Nincs jelen

#1622 2010-04-28 17:22

Babszi75
Tag

Sziasztok!!!
Én úgy volt,hogy ma kezdem a remicade kezelést,de közben kiderült,hogy elmaradt a kolonográfia vizsgálatom.
Milyen ez a vizsgálat???Valaki légyszi írja már le a menetét!!!!
A másik!!!Nekem a crohn-ommal a a legnagyobb problémám,hogy állandóan fel vagyok puffadva.Sokszor olyan vagyok mint egy 9 hónapos kimama.Na,és a szelek...Elég kellemetlen!!!
Erre is jó a Remicade?
Vagy erre mit javasoltok???

Nincs jelen

#1623 2010-04-28 18:38

én
Tag

Babszi75! Nem a kolonoszkópiára gondolsz? Ha igen, akkor tükrözés címszóval rengeteg dolgot találsz a fórumon!

Nincs jelen

#1624 2010-04-28 20:38

Ede
Tag

szevasztok! van olyan, hogy kolonográfia, azt ct képek alapján készítik el (ezt olvastam róla). ha beírod a keresõbe ezt a szót, akkor elég sok infot kiad!

Nincs jelen

#1625 2010-04-28 20:45

aiolosz
Tag

Ede írta:

szevasztok! van olyan, hogy kolonográfia, azt ct képek alapján készítik el (ezt olvastam róla). ha beírod a keresõbe ezt a szót, akkor elég sok infot kiad!

CT–Kolonográfia

Nincs jelen

#1626 2010-04-28 21:58

Ede
Tag

kösszzzzzzz:):) ha a lustaság fél egészség lenne, nem lenne szinte semmi bajom;)

Nincs jelen

#1627 2010-04-29 08:09

Babszi75
Tag

Sziasztok!!!!
Köszönöm!!!A keresõbe már én is beírtam,de ott mindenhol olyan orvosi nyelven írják le.Én személyes tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.Hogy pl.:adnak-e érzéstelenítõt??Vagy:Fáj -e a vizsgálat??Kellemetlen-e??stb...
Kolonoszkópiám már volt,de az is kb.10 éve.Akkor még elég rossz érzés volt,mert nem adtak semmi érzéstelenítõt.
Hallottam,hogy azóta már ez is megváltozott és lehet altatásban is kérni.
Szóval nagyon be vagyok tojva...
És azt is hllottam,hogy Remicade elött ez vagy a kolonoszkópia kötelezõ....

Nincs jelen

#1628 2010-04-29 14:33

Selyem5
Tag

Sziasztok!
Keresem azokat a betegtársaimat,akik a Vedolizumab (MLN0002) vizsgálati készítmény hatásossági vizsgálati csoportjában részt vesznek!
Köszönöm a válaszokat elõre is!

Nincs jelen

#1629 2010-04-29 15:58

Kethleen
Tag

Szia Selyem5!Én részt veszek benne.Ha gondolod írj mailt!

Nincs jelen

#1630 2010-05-02 16:44

Nita
Tag

Sziasztok! Egy kis helyzetjelentés magamról igazából csak az érdekesség kedvéért...csütörtökön megkaptam a kezdõ  két injekciós adagomat ezzel újra indult az egy évem remélem, bár nem tudom mennyi idõ alatt kezd el hatni lehet mire igazán jól leszek tõle megint, már vége is lesz a kezelésnek. Na mindegy majd meglátjuk...addig is szervezem, hogy ezen változtassanak, ha valakinek van ötlete hozzá írjon emailt!

Amiért írni kezdtem most az igazából a csütörtöki nap volt....már régebben is írtam hogy a kezelés elején kb két hónapig volt az injekció beadása után délután kis izomfájdalmam meg fáradságérzésem néha fejfájás is.
Most ezek együtt jelentkezek kb.10-kor megkaptam a szurit és délután 5-6 felé kidõltem iszonyat fejfájás a combizmaim folyamatosan görcsöltek és folyamatosan 37-37,5 hõemelkedés. Este bevettem egy Algopyrint és reggelig se kép se hang.....na szóval ezt csak azok kedvéért akik megijednek az injekció utáni rosszulléttõl, mert olvastam már itt. Ezek a tünetek nálam mindig kéthetente csökkenek kb 4-6 szuri után már el is múlnak. Nem mondom, hogy ez jó, de nekem megéri :)

Nincs jelen

#1631 2010-05-02 18:04

oroszlan
Tag

Sziasztok!

Egy eve kapom a Humira injekciot 40mg kethetente, mivel az allapotom csak egy kicsit javult az egyik orvosom szeretne hetente mig a masik maradna a ketheti dozisnal es azt mondja hogy nem is szoktak hetente adni.

Lenne egy olyan kerdesem van itt valaki a forumon aki a Humirat hetente kapja ??

Mindenkinek tünetmentes szep napot !!

Nincs jelen

#1632 2010-05-02 18:49

tomekkk
Tag

oroszlán: én pl hetente kapom a Humirát , elõször nálam is 2 hetente ment aztán késõbb tértünk át a hetenkénti beadásra! Üdv: T.

Nincs jelen

#1633 2010-05-02 19:24

oroszlan
Tag

tomekk köszi a gyors valaszt de meg akkor azt kerdeznem hogy lett-e valtozas a hetenketi beadas utan??

Nincs jelen

#1634 2010-05-02 21:29

tomekkk
Tag

Hmmmm! ez egy érdekes kérdés amire azt kell hogy mondjam: "kizárt dolog mert nem tudom"  :D 
tulképpen azért, mert mikor felemelték heti adagra a Humirát akkor én nem azért voltam kórházban, mert nem javultak a tüneteim,(teljesen jól voltam értem ezalatt azt hogy nem volt hasi görcs, hányás, görcsös puffadás, passage zavar) hanem azért mert szimplán lázas voltam, de a CT (akkor még, ez év januárban) nem látta a tályogot,  ami most már tudható hogy akkor már kezdett fejlõdni, de nem is volt olyan kézzelfogható nyoma sem mint áprilisban.  Akkor januárban a dokik kizárták a tüdõgyuszi meg a TBC lehetõségét, s gondolhattak arra is éppenséggel hogy a Crohn okozza a lázat (mert nem meglepõ),s utána sem lettek a fent említett tüneteim, csak hetente újfent  belázasodtam, de alapjába véve hasilag meg továbbra is jól voltam.  Úgyhogy erre én most nem tudok 100% -os választ adni , most majd 10.-e után fogom továbbra is kapni a Humirát, s nemsokára lejár nekem is az 1 év, de szó van róla hogy majd kaphatom továbbra is.

Nincs jelen

#1635 2010-05-05 13:34

sendrew
Tag

Sziasztok!

Sorry, hogy így eltûntem, de sikerült 4 hetet kórházban töltenem, abból kettõt Esztergomban :(
Kiderült, hogy egy 3 tokos tályogom volt, attól voltam hetekig lázas...
Ráadásul az anasztomózis közelében, szóval pikk-pakk megint sztómát kaptam és megint rövidebb lettem vagy 20cm béllel... /Dr. Dobó/

Ami durva, hogy mindezt Humira mellett gyûjtöttem be! Velem egyszerre került be egy tag, aki szintén KÁ betege volt, szintén Humira, szintén lázas, szintén tályog...

A zárás talán 3 hónap múlva :(
Remélem Ti jól vagytok!

Nincs jelen

#1636 2010-05-06 10:05

Marthuska
Tag

Szia Sendrew! Elég megdöbbentõ, hogy Humira mellett is így lehet járni! És tényleg nem Te vagy az elsõ, sem a második, aki hasonló esetrõl számol be. Elég alattomos ez a betegség! Én még nem kaptam ilyen jellegû kezelést, de idõnként bekukkantok ebbe a topicba is, és csak remélni tudom, hogy a biológiai kezeléseket is egyre jobban tökéletesíteni fogják!
Mielõbbi jobbulást, gyógyulát kívánok Neked! Türelmet, kitartást a zárásig!

Nincs jelen

#1637 2010-05-06 11:58

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

én is kicsit eltûntem, de folyamatosan olvasok...

április 23.-án (péntek) este nagyon rosszul lettem, de nem crohn..
Elöntött a forróság, szédültem, össze-vissza vert a szívem. Fájt a torkom, köhögtem, hõemelkedés.
Ez a rossz közérzet megmaradt egész hétvégén- nem tudtam aludni, mert mindig jött ez a rossz érzés...
Hétfõ- kórház- mondták, biztos valami baci, vírus, szedjek 2x500 Klacid-ot. Vérkép délutánra meglett- tökéletes, nincs semmi eltérés...
2 napot pihentem, Klacidtól 4 nap után tiszta hólyag volt a nyelvem, nem tudtam nyelni, enni is nehezen- abbahagytam.
múlt hétvége óta jobban voltam... igaz folyamatosan köhögök, az orrom már kevésbé folyik.
Tegnap (vezetés közben) megint jött ez a hülye érzés. Nyom a mellkasom...

Mit csináljak? Ötlet?

Nektek volt már hasonló érzés?
- elönt a forróság, a pulzus felmegy, szédülés, zsibbad s fejem (skalpom nélkül)...

2 hét múlva mennék a következõ Remicade infúzióra. (és idõszerû lenne a szívultrahang és mellkas röntgen is)

Várom a véleményeket...

Nincs jelen

#1638 2010-05-06 12:43

tomekkk
Tag

sendrew: nekem is Humira mellett jött a tályog, gyorsan jött , s nagyra nõtt!

Nincs jelen

#1639 2010-05-06 15:03

én
Tag

tomekk! Off Nem találom a bemutatkozásodat. Te crohn-os vagy colitis-es vagy? On

Nincs jelen

#1640 2010-05-06 15:57

tomekkk
Tag

én: nem írtam még bemutatkozót (pedig 6 éve idejárok) de 85 tõl CU aztán 91 -tõl Crohn, a CU nyugiban van szerencsére! sorry ha off voltam

Nincs jelen

#1641 2010-05-06 18:08

niksi
Tag

Sziaszok!

Olvasom a mostani irasotok,es az a gondolat fogalmazodik meg bennem,hogy a Humiratol lehet talyog?Most,hogy mar tobben is irtak...
Kicsit ilyeszto :(,en is Humirat kapok 10 honapja.
Aggodjak?

Szep,tunetmentes napot mindenkinek :)

Nincs jelen

#1642 2010-05-06 18:21

tomekkk
Tag

Ez nekem is furcsa,pedig ugye saját tapasztalat,még Tamáskodni sem tudok :)  de a másik oldala az éremnek pedig az, hogy tavaly még a Humi elõtt benne voltam egy Humirához hasonló study-ban,(csak az tablettás volt)  s ott a dealer ápoló mesélte hogy van egy srác akinek sipolyai meg tályogja is van, s sajnálta hogy csak egy hónapos a progi, mert már kezdtek neki a sipolyok bezáródni!

Nincs jelen

#1643 2010-05-07 00:37

Judithka
Tag

Lisának

Az utlolsó bejegyzésedet olvastam csak, nem kutatgattam most elõrébb, nem tudom pontosan, hogy mindkettõtök, vagy csak a férjed kap remicade-t.
Az én férjem kapott 9 évig két havonta, és 5 és 3 éve megszülettek a gyermekeink, és jól vannak ! Semmi jele náluk, hogy crohnjuk lenne, teljesen egészségesek. Remélni tudjuk, hogy nem is lesz. De mi úgy vagyunk vele, hogy kezelhetõ, kordában tartható a betegség, ha meg is kapnák. Férjem már csak érzi, tapasztalja. Nem mondták az orvosok, hogy bármi veszély fentállna, hogy emiatt ne legyen gyermekünk. Szóval mi vállaltuk, egyelõre minden rendben, és örülünk, hogy nem fosztottuk meg magunkat gyermekeinktõl. Egyébként bármi más bajuk is lehet még, vagy lehetne már.
Ez a mi esetünk, gondoltam megosztom.

Van egy ismerõsöm nõ, akivel már nagyon rég taliztam, azt mondta,  Õ is remicaden volt, és az viszont biztos, hogy 3 egészséges gyermekük van 6 éves és alatta.

Mindenkinek

Férjem most humirát kap október óta két hetente egyet, a kezdés sûrûbb volt. Mi nem látunk különbséget remicade és humira közt egyelõre. Wc-re járás ügyben, mert férjemnél az ami fentáll, mert a többit, térddagadást, fisztulát ezek elmulasztották szépen.
Mûtétje sem volt, nem romolott a remicade óta. Elõtte volt Neki mûtétje kivágtak a belébõl szakaszt, de ekkor még nem mondták rá, hogy crohnja van, késõbb a fisztula megjelenésekor, térddagadáskor derült ki, hogy ez van.

Hallott e már valaki a Cimzia nevû gyógyszerrõl ?

Üdv: Judit

Nincs jelen

#1644 2010-05-07 05:58

tomekkk
Tag

Judit: én hallottam, volt/van róla szó hogy ha lejár a Humirás 1 évem akkor lehet hogy azt fogom kapni, de az még nem 100% , én jobban szeretném ha a Humi folytatódna.

Nincs jelen

#1645 2010-05-07 07:46

Lisa
Tag

Judithka!

Nagyon de nagyon szépen köszönöm az írásodat. Nagyon sokat jelent. Hallottam már róla, hogy van ilyen eset, vagyis mindig is mondogatták a fórumon, hogy igen van akinek lett Remi alatt gyereke.
Igen, olyanról tudtam személyesen is,hogy egy Remis nõnek gyereke született minden gond nélkül, de arra vártam, hogy a másik oldal is igaz legyen.
Ugyanis nekünk azt mondták, hogy a genetikailag módosítja a "kisfickókat" a Remi,és ezt lehet, hogy a gyerek is megérzi.
Szóval nem arról volt szó, hogy esetleg crohn-os lesz, vagy örökli, hanem , hogy egyébb fejlõdési rendellenesség léphet fel, de most látom, hogy ez nem feltétlen sõt nem is szükségszerû.

Amúgy, hogy bélbeteg-e a gyerek, nagyon nagy baj, meg rossz dolog, de én is ûztem  11 évig a crohn-t (a legrosszabbikot) és igenis simán lehet vele élni. Remit csak a párom kap, nekem nem vált be anno.
A lényeg a lényeg, hogy még egyszer köszönöm, hogy leírtad az esetet!!!!

Cimzia: egyik fórumtársunk kap/kapott ilyet, azt hiszem ebben a topicban jóval elõrébb írt róla.

Nincs jelen

#1646 2010-05-07 22:31

Judithka
Tag

Sziasztok

Azokat kérdezem, akik 2 heti alkalom helyett már hetente kapják a humirát, hogy nem hatott és azért kapjátok gyakrabban ?
Most az egy heti adaggal jobban érzitek magatokat ?
Romlott netán az állapototok a humirára váltás óta,  az elõzõ gyógyszerhez képest, vagy símán nem volt elég a 2 heti, de az egy heti adaggal már jól vagytok ? 

Judit

Nincs jelen

#1647 2010-05-07 22:42

aiolosz
Tag

Judithka írta:

"....Azokat kérdezem, akik 2 heti alkalom helyett már hetente kapják a humirát, hogy nem hatott és azért kapjátok gyakrabban ?
Most az egy heti adaggal jobban érzitek magatokat ?..."

Az elsõ kérdésre a rövid válasz: Igen... a hosszabb: Eleinte hatott, késõbb kevésbé :(
A második kérdésre a rövid válasz: Valószínûleg... a hosszabb: Valószínûséggel igen ;)

Nincs jelen

#1648 2010-05-08 19:29

Judithka
Tag

Igen, igen elkapkodtam a legutóbbi írásomat.

A férjemnél nem látunk különösebb változást a humirára váltás óta. Elõtte remicade-n volt évekig. A váltás azért történt mert állítólag a humira jobb, és hajlatokban kezdett fájni az utóbbi idõben mikor épp közeledett az idõ megkapni a remicadet. Igaz elhanyagolta a remicade mellett javasolt benadrylt bevenni, lehet ez okozta a fájdalmakat. Mindenesetre az állandó tünet ami fentáll mindig az a wc-re járás, egyszerûen nem tud rendesen befejezni egy menüt, mert mennie kell. Én reméltem a humira segít ebben. Szerintetek többet kellene kapjon, vagy ne várjak többet, elvégre ezzel így elvan súlyos évek óta, örüljünk, hogy a fisztulája nem jön elõ ?! Az persze nagy dolog annak örülünk is.
Akinek van ideje crohnos és humirát kap leírná légyszi, hogy milyen tünetei voltak elõtte, és mennyit javított a gyógyi ?
Köszönöm !

Nincs jelen

#1649 2010-05-10 16:40

sendrew
Tag

Téged is kaszaboltak?
Nekem már 4.szer vágják ugyanott a hasam...
Az egészben a sztóma a legszarabb, nagyon nehezen szokom meg újra, hogy fityeg valami a hasamon...

Nincs jelen

#1650 2010-05-11 20:27

niksi
Tag

Kedves Judithka!

En kaptam Cimziat.Nekem nem hasznalt.A 7ik honap utan kiraktak a programbol,mert meg kellett operalni.Egy csunya fekelyem volt,ami mar atragott egy eret is,majdnem elvereztem.Szoval velem ez volt.Egyebkent a korhazba azt hallottam aki nem olyan beteg annak jo volt,aki mar nagyon annak nem.
A Humirat 11 honapja kapom,es nekem nagyon jo!
Erdekes modon nekem 2 honap utan kezdett hasznalni,de most napi 1 szekletem van,tokeletes allagu :).
Olvastam,h sokaig kapta a Remit es nem volt semmi problema?!Csak azert mert mostanaban olvastam,h valakinek talyogja lett.
Minden jot a ferjednek!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb