#1301 2010-04-06 11:23

sibi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

Szia nolex. Szerintem mielõtt elkezdenél kisérletezni az aphtáiddal, mutasd meg magad a gasztrós dokidnak, vagy látta már? Nem biztos, hogy egyszerû aphta, ami majdcsak elmúlik valamelyik szertõl.( Közben egy vagyont adsz ki rá.) A crohn sajnos az emésztõcsatorna teljes hosszában támadhat. ( A szájüregtõl a végbélig.)Ez egy  ezerarcú démon, mindegyikünknél más-más tüneteket, más-más szövõdményeket okozva, vagy nem.
Azért nézesed meg.A fogorvosnak mondtad, hogy crohnos vagy?Bár nem ezer%, hogy tudta volna mi az.( Én talákoztam már ilyennel.)
Üdvözlettel: sibi

Szerkesztette: sibi (2010-04-06 11:25)

Nincs jelen

#1302 2010-04-06 13:54

Selyem5
Tag

Szia Gyi25!
Csak most olvastam el a kérdésed,nekem vannak ilyen jellegû bõrelváltozásaim.
Van amelyik fájdalmasan megduzzad,van ami pici sárga pötty.
A pici pöttyöket is kinyomom,a nagyokban vagy nincs semmi,vagy nagyon sok genny.
Mikor még nem tudtuk a betegségem,akkor már az arcom két oldalán és az államon,vállalom is megjelentek ezek a dolgok.
Most hogy szedem a Medrolt,meg egyebet sokkal rosszabb.
Próbálom rendesen tisztítani az arcom,a gyerek fürdetõjével szoktam megmosni az arcom,most az éppen körömvirág tartalmú.
Meg az aloe gel-t is kenek rá,ha eszembe jut.
Ha kiszedem a szemöldököm ,akkor másnap reggelre biztosan 1-2 gyulladt dudor lesz a helyén.
Elég kellemetlen tud lenni,mivel nõként én is nehezen viselem bárhol ezeket a csúnyaságokat.
Sajnos,ez van!
De amondó vagyok, inkább ezek a dudorok,mint a görcsös hasmenés!Ha lehetne választani!?

Szerkesztette: Selyem5 (2010-04-06 13:56)

Nincs jelen

#1303 2010-04-06 17:11

Agi87
Tag

Sziasztok!
Nekem is vannak hasonló "pöttyeim".Én úgy tudom h ezeket szteroid aknénak hívják,vagyis olyanok,mint a pattanások,ami a Medrol,illetve más szteroidoknak is mellékhatása.Én kaptam rá Zinerit oldatot,ami kb.másfél hét alatt egész szépen rendbehozta a homlokomat,mert nekem ott vannak ezek a pöttyök.De hát teljesen majd a gyógyszer elhagyása után jön csak rendbe.Ezt az oldatot a háziorvosom írta fel,mert recept  nélkül nem lehet kapni.
ÉS igazad van egyébként,hogy inkább a dudorok,mint a hasmenés!!!
Ági

Nincs jelen

#1304 2010-04-08 13:57

Ottó
Tag

Sziasztok!
Az lenne az kérdédem, hogy van valakinek köztetek portális hypertensio-ja?
A máj, gyomor, lép körüli erek túlnyomása. Emiatt kitágulhatnak ezek a vénák, pl a nyelõcsõben, a máj gyomor körül

Nincs jelen

#1305 2010-04-08 17:08

Tim72
Tag

Sziasztok!

Egy hónapja szedem a gyógyszereket, készülök a mûtétre, de múlt hét csütörtök óta kínlódok a gyomrommal. A dokim azt mondta, hogy ha nem bírom a gyürödést, hagyjam el az antibiotikumokat.
Ezt hétfõn megtettem, de természetesen a többi gyógyszert szedem tovább  ( BUDENOFALk, IMURAN, PENTASA, MEDROL, KÁLIUM-R).
Két napja Salvus vízzel próbálkozom, mert a savam is rendetlenkedett, ez most jobb.
Ettõl függetlenül fõleg ebéd után a köldököm felett nagyon kellemetlen fájdalmaim vannak, még a levegõt is nehezebben veszem.
Volt valakinek hasonló?

A másik kérdésem, hogy lesz valami káros következménye a mûtét szempontjából annak, hogy két héttel a mûtét elõtt abbahagytam az antibiotikum szedését?

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Nincs jelen

#1306 2010-04-08 18:52

Marthuska
Tag

Szia Tim72!
A Salvus víz jó választás, régi gyógymód a savtúltengésre. Köldök környéki fájdalom sajnos nekem is nagyon sokszor van, ez nálam igen érzékeny terület, még mûtétem után is! Mûtét elõtti hónapokban pedig, áramütésszerû fájdalmak jöttek a hasamba, nem kívánom senkinek! Tehát nem csoda, ha a levegõvétel is fáj! Mûtétig ki kell bírnod valahogyan, és legfõképpen a kíméletes étkezésre kell odafigyelni!
Nem lesz semmi káros következménye, hogy abbahagytad az antibiotikumot! Mivel allergiás vagy rá, azzal ártanál többet, ha szednéd! Most ezen nem szabad aggódnod, szeded a Budenofalkot, a Medrolt, ezek csökkentik a gyulladást. A többi gyógyszer is azon dolgozik, hogy mûtétig is elviselhetõ legyen az állapotod. Csak kitartás!

Nincs jelen

#1307 2010-04-08 20:32

Tim72
Tag

Marthuska!

Köszönöm szépen vigasztaló soraidat! :)

Igazából nem is értem magam. 8 éven keresztül olyan jól együtt tudtam élni a gyógyszerekkel és a mellékhatásaikkal, most meg...... :(
Igaz, ennyi gyógyszert egyszerre nem kellett szednem, ráadásul agyon stresszelem magam a munkahelyemen is.
Valószínûleg ez a gyomor-has fájás is ezért ebéd után jelentkezik. Ma már kínomban egy kicsit lefeküdtem a cég rekreációs részlegén, 10 perc pihenés után csitult a fájdalom!

Eljutottam oda hogy már saját magamat is fárasztom a nyavalygásommal, abba is hagyom! :)

Jó éjszakát!

Nincs jelen

#1308 2010-04-08 21:48

sibi
Tag

Tim72.Az állandó gyógyszereink is bántják a gyomrunkat, pláne ha az jóval több a megszokottnál, mint most nálad + ha hozzájön egy csomó idegesség.Ilyenkor nekem a savlekötõ megduplázása segített.Az állandóan szedett gyógyszerek miatt 2x20 mg -ot szedek, de ha sok a gyógyszer, akkor 2x40 mg-ot szoktam. Még erre rá nem jöttem, én is sokat szenvedtem.A stresszel nagyon vigyázz.Pszichésen remélem erõsbb vagy, mint én, és a mûtét nincs rád negatív hatással. Ne hagyd. Légy bátor és erõs, mi itt többiek majd szorítunk neked.
Üdv.

Nincs jelen

#1309 2010-04-09 10:02

Tim72
Tag

Szia sibi!

Nagyon szépen köszönöm kedves soraidat! :)

Lelkileg most kezdem összeszedni magam, igazából március volt tragédia ebbõl a szempontból. Belekerül az ember egy gépezetbe, rohan egyik kivizsgálásról a másikra, és ha úgy bepánikol, mint én, akkor már mindentõl megijed és fél....  :(

Arról már nem is beszélek, hogy szerencsém sincs, mert amióta mûtétre várok, azóta minden ismerõsömtõl rémtörténeteket hallok, most derül ki mindenkirõl, hogy vastagbélrákja, végbélrákja stb. van.... :(
Mindig amikor kicsit megnyugszom, valaki " felvidít " egy ilyen történettel, és a munkahelyen nem mondhatom, hogy bocsi, de nem szeretném végighallgatni!
Eddig kétszer voltam a sebészemnél is konzultáción, ugye mondanom sem kell, hogy a második alkalommal végig kellett hallgatnom egy nénit, aki kifejtette, hogy túlaltatta az aneszteziológus, és hogy rosszul mütötte meg a dokim. Na ez az én formám, nem bántam volna ha a néni nem világosít ennyire fel, mert egyébként eddig nem hallottam semmi rosszat a sebészrõl. Ezt is megkellett emészteni.

Ráadásul még én sem kaptam meg a colonoszkópia szövettan eredményét.
Szóval kissé szorongok, hogy teljes kivizsgálás ide, vagy oda ( hasi CT/CT enterographia,colonoszkopia, kardiológia, nõgyógyászat, bõrgyógyászat, hasi UH, teljes labor kivizsgálás) végül is mit fog találni a sebész. És szorongok azért is természetesen, hogy felébredek-e a mûtét után, lesz sztóma, vagy sem, egyáltalán mennyire fogom tudni összeszedni magam..stb.
DE igyekezem nem ezekre gondolni, és mostanában sikerül is egészen nyugodtan szemlélnem ezt az egész elõttem álló procedúrát, nem is kell szednem  kedélyjavítót, vagy altatószert.
Azt nem tudom, hogy lelkileg mennyire fog maga a mûtét megviselni, mert nagyon sok mindentõl függ. Természetesen én is nehezen viselem, ha magatehetetlennek érzem magam, ha kiszolgáltatott vagyok, tehát remélem, hogy minél elõbb gyógyulgatni kezdek majd. De hogy végül is hogyan fogom viselni a mûtét után az életet, arról elképzelésem sincs.

Más: a patikus reggel rábeszélt a has és gyomorfájdalmaim miatt a Buscopan drazséra. Szedhetem, használ?

További szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#1310 2010-04-09 10:52

sibi
Tag

Tim72.
Úgylátom Te a túl sokat agyalok kategóriába tartozol, mint jó magam is.Mindig elõre szeretem tudni mi, mikor,hogyan, mennyire,míért,miért akkor,miért pont úgy,mi lesz azután stb. Mert különben megõrülök. Roszz szokás." Boldogok a tudatlanok" tartja a mondás. Ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk, nyitotabb a fülünk az olyan információkra, amit máskor meg sem hallanánk. Ki mindenki, milyen beteg. A néni meg , hát biztos hogy a valóságot mesélte el, vagy csak kicsit kiszinezte a vele történteket? Tudom, hogy nehéz, de próbálj csak arra gondolni, hogy a mûtét fontos, minden rendben lesz, a dokid ok,és utánna tök jól leszel.Bár már õsszel itt lettem volna én is, akkor most nem csak fizikailag, de lelkileg is jól lennék. Ezért próbálok papolni neked, hogy segítsek, bocs ha túl sok belõlem.
A Buscopan-hoz nem tudok hozzászólni.
Üdv.

Nincs jelen

#1311 2010-04-09 11:15

Tim72
Tag

Szia!

Aranyos vagy, hogy próbálsz segíteni.
Azt hiszem mind a ketten ugyanarra a következtetésre jutottunk, tényleg analizálós típus vagyok, és ez, ilyen szituációban nem túl jó. DE már nevelem magam, és próbálok semmivel sem foglalkozni, csak hagyni hogy teljen az idõ a mûtétig.
Szóval nem papolsz hiába, és nem túl sok belõled, mert jól esik, hogy valaki törõdik a lelkemmel! :)

Köszi! :)

Nincs jelen

#1312 2010-04-09 12:45

Selyem5
Tag

SZia!
Én szoktam enni a Buscopant.
Kettesével,mert egy nekem gyenge.
Jó görcsoldó.Nagyon erõs fájdalomra viszont nem hat.
Remélem tudtam segíteni.

Nincs jelen

#1313 2010-04-09 13:26

Tim72
Tag

Szia Selyem5!

Köszi, akkor lehet, hogy megpróbálom.

Nincs jelen

#1314 2010-04-09 17:42

Amelie
Tag

Szia Ottó!

Hogy derült ki hogy portális hypertenziód van?
Varix vérzésed volt?
Vagy gyomortükrözésnél találtak varixokat?
Nekem nincsen, csak lehetett volna akár...

Nincs jelen

#1315 2010-04-10 15:09

Marthuska
Tag

Sziasztok!

Ottó! Kifejtenéd egy kicsit bõvebben, hogy mik voltak a panaszaid, és mitõl lehet ezt kapni?

Amelie! Hogy érted ezt, hogy "lehetett volna akár..."? Mivel tudtad megelõzni?

Nincs jelen

#1316 2010-04-10 17:57

Amelie
Tag

Szia Marthuska!

Hát úgy értettem, hogy a Crohn-on kívül volt egy másik betegségem, ami miatt kialakulhatott volna vagy volt is vmilyen mértékben nem tudom.
Egyébként tünetei lehetnek a máj-lépmegnagyobbodás, sárgaság, has-víz kór, csillagnaevusok, azok a börön ilyen kis piros csillag vagy medúza szerü foltok, kitágult hasi és nyaki vénák. A megnövekedett nyomás miatt pedig a gyomor, nyelöcsö falán varixok keletkezhetnek, amelyek ha megrepednek vérhányás következhet be. Nagyjából ilyesmi.
Egyébként leginkább májbetegségeknél alakul ki portális hypertensio, de egyéb oka is lehet.

Nincs jelen

#1317 2010-04-10 18:06

Marthuska
Tag

Szia Amelie!
Köszönöm a részletes választ!

Tünetmentes idõszakot kívánok mindenkinek!

Nincs jelen

#1318 2010-04-12 11:01

Ottó
Tag

Sziasztok!

Ultrahangon látszottak a máj , lép körül kanyargós tágult vénák. Szintén látszottak CT-n. És a gyomortükrözésen a nyelõcsõben látott két elõdomborodó vénát. Én úgy tudom , hogy ezek azért tágulnak ki, mert az erekben valami miatt megnõ a nyomás. A májba jutó portális vénában nõ a nyomás, valami miatt a máj ellenáll a vér beáramlásának. Ez lehet pl, alkoholizmus következménye, vagy egyéb májkárosodás miatt. Nekem a dokim azt mondta, hogy ez valószínûleg a mûtétek szövõdménye is.

Nincs jelen

#1319 2010-04-12 11:05

Ottó
Tag

Panaszaim nem voltak ezzel kapcsolatban, hacsak az nem, hogy õsszel tavasszal a máj környékén a has felsõ részén éreztem, hogy gyulladni akar ismét a crohn betegségem. De mint tudjuk a mûtéti területen szeret ismét aktivizálódni a betegség. Mondták, hogy ne emeljek nehezet...

Nincs jelen

#1320 2010-04-15 12:45

Marion
Tag

Sziasztok!

Nektek meddig szokott tartani egy lázas idõszak?
Hány napig kell lázzal és izomfájdalmakkal megbirkózni?
Szedtek ilyenkor valamit?

Egy friss Crohnos

Nincs jelen

#1321 2010-04-17 23:59

krica76
Tag

Sziasztok!
Én a pöttyeimrõl szeretnék,többet megtudni.Olvasom,itt a fórumon,hogy steroid akné.Van az arcomon,vállamon,hátamon,hasamon és egyre csak jön,jön,jön......
Már csak 8mg medrolt szedek,az az érdekes,hogy amikor többet toltak belém a korházba 500ml,utánna 16mg ,és két hete 8mg,ahogy csökkentem,az adagot annál több a pötty!!kipróbáltam már zelenyt oldatot,de csak jobban vörösödik.Talán a kamillás hintõpor még jobb volt rá,mindig beporoztam,ahol zsirosodhat a bõr.Tud valaki valami hatásosabb szert rájuk??Lassan tényleg itt a nyár és egyre kevesebb ruha kell,de ezek a pöttyök gusztustalanul ellepnek........

Nincs jelen

#1322 2010-04-18 10:12

Ede
Tag

Szia, Krica, próbáld ki esetleg a sudocreamet. Hátha....

Nincs jelen

#1323 2010-04-18 22:01

krica76
Tag

Köszönöm Ede! Kifogom:-))))

Nincs jelen

#1324 2010-04-19 10:04

Timcsi35
Tag

ez csak az én véleményem , hogy nem lehet mit tenni velük.. idõvel halványul... és el el tünöget.. nekem igy volt.

Nincs jelen

#1325 2010-04-19 13:21

monka
Tag

Sziasztok!
Ezek a pöttyök nektek viszketnek? Nekem a bokámon vannak viszketõ, ekcémához hasonló pöttyök, amik egy idõ után vörös folttá válnak. Kentem Elocommal. ami eddig minden ekcémás cuccot eltüntettett, de ezt most nem. Mutattam bõrgyógyásznak, azt mondta, hogy nem a colitissel összefüggõ, és hogy inkább ki van száradva a bõröm, és kenjem La-Roche-Posey (!) testápolóval. Adott termékmintát is. Bekentem, még pirosabb lett. Nem zavarna, hogy ott van, mert nem nagyon látszik, viszont iszonyúan viszket.

Nincs jelen

#1326 2010-04-19 16:08

Ildike
Tag

Sziasztok! Nem rég találtam rá erre az oldalra! 16 éves vagyok és 3 hete derült ki h fekélyes vastagbélgyulladásom van! Kaptam rá 2x1 Supplint de azt addig kellett szednem míg elnem fogyott aztán kaptam 2x1 pentasa granulátumot és 2x2 budenofalkot. Két hétig minden rendbe volt aztán kedd óta mióta csökkentve lett a budeonfalkom 2x1re azóta megy a hasam és hányingerem van nem kívánok semmilyen ételt! Ezek a tünetek most a gyógyszer csökkentése miatt van vagy ez a betegséggel járó hullámok? Csak így jön magától vagy valami befolyásolja? Nekem azt mondta az orvosom hogy gyógyítható vagyok mert még ugymond korán észre vettük! Nem tudom mi igaz belõle! Válaszotokat elõre is köszönöm!:)

Nincs jelen

#1327 2010-04-19 17:59

Breki
Tag

Nekem is jönnek testszerte piros pöttyök-foltok,de nekem azóta h megkaptam az izotópos cuccot,csontizotóp során.Megkérdeztem már a nukleáris medicina osztályt is,de azt mondták nincs ilyen hatása,mondtam h januárban veseizotop,februárban csontizotóp,nem lehetett-e sok egymás után,de azt mondták nem.A börgyogyász elöször azt mondta P.Rosea,utána már pikkelysömör,következõ alkalommal meg allergia gyogyszert akart adni,az izotópra meg h véletlen egybeesés.Vagyis nem tudják mi ez,de azt nem értem miért nem vesznek szövetmintát,és nézik meg?Vagy nem tudom,hogy lehetne.A fenekem is teljesen fel van 8cm-es szakaszon pirosodva,és hámlásos a széle,a farpofák közt,de azt se tudják mi,pedig használok törlökendõt,mindig mosakodok "utána"nem értem mitõl lehet.

Nincs jelen

#1328 2010-04-20 14:49

pötyi
Tag

Üdv a klubban Ildike!
Igen ez a betegség "mint hamu alatt a  parázs" idéztem a dokimat.;) Lehet hogy vissza kellene menned a dokihoz hogy csökkentetted az adagodat és újból belobbant a gyulladás!-és persze semmi puffasztót ne egyél mostanában, inkább a fõzelék és az is turmixolva. Bár gondolom ezeket már mondták.
Mielõbbi gyógyulást kívánok! :)

Nincs jelen

#1329 2010-04-20 15:27

zolcsi
Tag

Ildike!
Azt javaslom menj vissza az orvosodhoz vagy telón konzultálj vele de semmiképp sem hanyagold el.Valószínûleg szükség van még a nagyobb dózis gyógyszerre.A Budenofalkot nem ismerem de egyetlen szteriod alapú gyógyszert sem szabad hirtelen elhagyni vagy ilyen arányban csökkenteni.

Nincs jelen

#1330 2010-04-20 19:05

Kolibri
Tag

Sziasztok
Hát olvasgatva titeket én asszem szerencsésnek mondhatom magam nekem le kopogom semmi bõr problémám nincs nem volt soha a 17év alatt hányingerem az igen pedig párszor voltam a "fény közelébe"

Nincs jelen

#1331 2010-04-24 17:57

Marthuska
Tag

Szia Tomekkk! Többek között azt szeretném megkérdezni, hogy a vérképed is jelezte-e ezt a gyulladásos folyamatot? És ez a csomó a köldök körül kívülrõl is látszott picit, vagy csak tapintás útján érezted, mikor lefeküdtél, és vizsgálgattad magad, ahol fáj. Érdekelne a dolog, mivel nekem már lassan egy éve lesz, hogy fáj a köldököm körül. Csak UH-ra küldtek vele, a papíromra meg az írták, hogy a "vékonybélkacsok kissé ödémásak".

Nincs jelen

#1332 2010-04-24 19:10

Breki
Tag

oedema általában gyulladásnál van.

Nincs jelen

#1333 2010-04-24 20:07

tomekkk
Tag

Igen jelezte, mert 86 -os volt a CRP-m! csóválta is a fejét a dokim rendesen, de én amúgy jól voltam hasilag! Az ismétlõdõ lázat meg mindíg avval magyaráztam hogy megfáztam a mûhelyben, ez kb febr -márc. tájékán volt! Akkor még a csomót nem tudtam tapintani,a fájás húsvét elõtti héten kezdõdött, s kb 5 napig fájt, s az 5. nap tájékán kezdtem érezni a csomót, de akkor meg elmúlt a fájdalom. S gondoltam hogy biztos puffad,nem lett volna meglepõ amennyit ettem azokban a napokban (ráadásul a passage-ba sem zavart be)..... aztán pár nap múlva jött a fájás újból s akkor a második napon már látszott is a csomó,(ez volt a hétvége)  aztán hétfõre megjött a láz is újból,aztán Go a kórházba
Nekem is a januári UH és a CT is csak annyit tudott kimutatni hogy a bélfalak gyulladtak ödémásak, pedig célzottan kerestek tályogot de akkor még nem láttak, meg a dokik másik gondolata az volt hogy nem-e esetleg tüdõgyuszim van, mivel a Humira-t is kapom folyamatosan. S januárban antibiotikum-ra a lázam rendezõdött is néhány hétre,de aztán kezdõdött újból, de mindíg vettem be Rubophent aztán le is ment,pár napig ok aztán újra elõlrõl,kb januártól idáig pont egy doboz elég is volt, most kezdtem volna meg a másodikat,de remélem nem kell szednem belõle egy darabig :D

Nincs jelen

#1334 2010-04-24 20:53

Marthuska
Tag

Sziasztok!

Breki! Igen, gyulladást jelez!

Tomekkk! Köszönöm a részletes választ! Azért elég elszomorító, hogy a Humira kezelés mellett is jön a gyulladás!

Tünetmentes idõszakot kívánok!

Nincs jelen

#1335 2010-04-28 18:13

túlélõ
Tag

Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy a cron kísérõ tünete lehet-e magas láz?

A vérképe nem rossz. Sem crp sem a vérsüllyedés nem emelkedett, mégis lázas  és nagyon leromlott állapotba került a fiam.

Passzázson volt 1 hónapja, ott találtak elváltozást. Nem új beteg, már 2003-ban szövettannal kimutatták a cront, ill. ulcera collitist.
Egy érdekesség, hogy nálam sem mutatott a vérkép semmit, III/b. std. rákos állapotban sem.
Lehetséges, hogy genetikai dolog, hogy a vérben nincs elváltozás?:I

Tünetmentes állapotot kívánok mindenkinek!

Nincs jelen

#1336 2010-04-28 18:40

én
Tag

túlélõ! Igen, lehet a crohn kísérõtünete illetve jelzésértékû a magas láz. De általában a CRP is emelkedett a crohn betegégnél.

Nincs jelen

#1337 2010-04-29 18:50

túlélõ
Tag

Kedves én!  Köszönöm a válaszod. Ma  visszament a kezelõ orvosához. Kapott antibiotikumot is. Most már tudjuk, hogy eddig is a crontól volt gyakran lázas, vagy hetekig hõemelkedése. Nem mondták neki sose, hogy errõl van.

Nincs jelen

#1338 2010-04-30 22:02

MIRINDA
Tag

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni? Hiába olvasgattam a hozzászólásokat, nem találtam választ a kérdésemre.
Szóval kb. 15 éve Crohn beteg vagyok. Jelenleg Humirát és Imurant kapok. Most az a legújabb tünetem, hogy szinte egész nap folyamatosan székelési ingerem van. De nagyon kell szaladnom. A WC-n pedig csak erõlködöm, de legtöbbször nem tudok kipréselni semmit sem. Ha jön valami baromi erõlködés árán, a konzisztenciája lágy. Én ebbõl azt a következtetést vontam le, hogy nem szorulásom van. Akkor ez mi? Volt már valakinek ilyen problémája? Rettentõ kellemetlen érzés, fõleg a munkahelyemen.
Próbáltam rostosat enni, nem rostosat enni, sokat inni, megettem már rengeteg aszalt szilvát, reggelire csak gyümölcs .... Semmi sem segít.
Elõre is köszi, ha valaki tud segíteni!

Nincs jelen

#1339 2010-05-01 05:35

Breki
Tag

Szerintem nézesd meg egy JÓ proktologussal magad,lehet van bent a nyálkahártyán valami ami irritálja,és kelthet olyan érzést mintha székelni kellene.Ez a nagy eröltetés nem tesz jót amúgy se.Ha nem lát semmit,akkor nincs ötletem.

Nincs jelen

#1340 2010-05-01 20:40

MIRINDA
Tag

Köszi az ötletet, de kb. fél éve voltam tükrözésen, és a doki azt mondta, hogy jó nagy fekélyeim vannak ugyan, de más elváltozást nem látott. Ennek ellenére lehet ott valami?
Egyébként még arra gondoltam, hogy az lehet a baj, hogy a Humirát most hetente kapom kb. 3 hónapja. Nagyon rosszak voltak az eredményeim és 2 x 3 hetes Klion kúrát is kaptam. Be voltak gyulladva a sipolyaim és minden nap lázas voltam. De most már sokkal jobban vagyok. Arra gondoltam, meg próbálok átállni a két hetenkénti Humirára. Hátha az segít. De több ötletem már tényleg nincs.

Nincs jelen

#1341 2010-05-01 21:58

Breki
Tag

Csak azért gondoltam valamilyen irritációra,mert irtad h nem birsz kipréselni semmit.Amugy igen,fél év alatt sokminden változhat odabent.

Nincs jelen

#1342 2010-05-02 06:46

Breki
Tag

Szuper,eddig semmi bajom nem volt,erre hajnalban arra ébredek h menni kell a wc-re,azóta is megy a hasam,pedig nekem nem szokott.Van hogy csak tiszta nyák,és a szaga is olyan már bocs,genny szagú,és rendesen vérzik is.3 napja fájnak a lábaim egyfojtában,és egyre erõtlenebb vagyok,lehet csak valami vírus?
Ráz a hideg,megmértem a lázam,de nem hogy lázam lenne,inkább 36-35,8.Vagy tegnap kaphattam el valamit a dokinál?Nem tudom...de nem túl kellemes

Nincs jelen

#1343 2010-05-02 10:56

Timcsi35
Tag

na pont ezért félek elmenni a tükrözésre, mert nagyon fáj igy is a popsim... és gyulladt idõszakban nem is tükröztek eddig.. szóval nem értem.. az fáj és nem akarom hogy megsértsék jobban. mit lehet ilyenkor tenni, én kértem hogy halasszuk el... de egyenlõrenem sikerült

Nincs jelen

#1344 2010-05-03 10:47

kadarv
Tag

sziasztok!

Sajnos nálam még mindig nem tudják, hogy mi a baj. :(
Gyulladásom és vashiányom van (folyamatosan járok wc-re és görcsöl a hasam és hasmenésem van folyamatosan) de szerencsére (kipp-kopp) nem vagyok lázas, vagyis nem érzem. De mostanában észrevettem, hogy ha lehajolok vagy pl ahogy tegnap este is jártam, leültem egy lépcsõre és elõre döltem az öv kicsit megnyomta a pocakomat. Olyan olyan inger jött rám alig értem el a wc-t :( :( Ti tapasztaltátok ezt? (már régebben is érzékeny volt a köldököm környékén a pocakom)

Nincs jelen

#1345 2010-05-04 17:28

Pez
Tag

Igazából fogalmam sincs merre hova írjam, talán ide lesz a legjobb.

elõzõ héten csütörtökön volt egy kis jobb alhasi görcsöm ami kitartott vasárnapig. hétfõn (ekkor már nem fájt semmi) irány doki, szerinte nincs nagy gond, de azért legyen vérvétel. Adott sürgõsségi beutalót, mivel a Veszprémi kórházhoz elég közel van az SZTK ahol a vért veszik és még pont odatudtam érni 11-re ha sietek, ezért elkezdtem sietve gyalogolni odafele, persze a vért már nem vették le. Viszont a bal alhasi rész elkezdett húzódni, fájni nyomásra érzékeny lett, ami mára sem múlt el teljesen. Ma reggel már levették a vért holnapra lesz eredmény. Plusz ma volt egy olyan véres székletem mint még soha. Most fogalmam sincs mi a fene lehet.... Háziorvoshoz (gasztrós doki ilyenkor már nem volt elérhetõ) gyorsan elnéztem ma délután. Szerinte fizikális megerõltetés nem okozhat bélfájdalmat, ugyh nem attól van, meg ha még egyszer ilyen véres lesz akkor irány horány(vagyis a kórház)...

Most kicsit jobban érzem magam. Nektek mi a véleményetek az egészrõl? Mi történhetett?

Nincs jelen

#1346 2010-05-04 19:40

pötyi
Tag

Timcsi35!
Aminek meg kell lenni, annak meg kell lenni, :)  és akkor már minek annyit szenvedni! Amíg nem látnak beléd nem tudják pontosan hogyan is legyen a gyógyszerezésed.
Más nem kérj altatást és akkor nem is érzed hogy fáj. ;)
Tünetmentes szép -nyarat?-tavaszt! ;)

Nincs jelen

#1347 2010-05-04 19:49

Zsuzskaa
Tag

Pez! Kiváncsian várom milyen lett a vérképed. Nem lehet hogy a vérzéssel van összefüggésben a fájdalom?

Nincs jelen

#1348 2010-05-04 20:53

Pez
Tag

Nem tudom, azóta volt még egy széklet de az meg semennyire nem volt véres. Kipikopi kezdem jobban érezni magam.

Nincs jelen

#1349 2010-05-06 21:32

Pez
Tag

Közbe meglett a véreredmény, teljesen jó crp: 2.3 stb nincs semmi gond :)

Nincs jelen

#1350 2010-05-06 23:13

Timcsi35
Tag

megvolt a tükrözés.. érdekes az eredmény.. 18 cm.ig nem olyan gyulladt mit legutóbb de ott van a szükület meg valami polip, nem tudtak áthatolni és emiatt akarják kivenni az egész vastagbelem... ilyen van??? ezt nem hiszem el..

Nincs jelen

IBDoktor

Láb