#51 2006-05-04 11:16

Csjudit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Szia! Legfontosabb a diéta. www.candida.lap.hu megtalálod. Cukor, élesztõ, nélküli étrend.
Mellõzni kell a sütiket, tortákat,  csokoládét édes tea-kávét. Sok zöldség gyümölcsöt kell enni, gabonakását /köles, hajdinából készítve/ jó sûrûre fõzve zöldséggel hagymával krumplival pici vegetát bele és petrezselymet, nagyon finom. Lehet enni egy hatalmas adagot ebéd helyett. minden nap egy ilyet.
Tehát:
     -candida diéta / 2 hónapig minimum, ez már fél gyógyulás/
     -Pro Gastro / 3900.-/
     -Aloe vera gél / 6200.-, csak a forever készítmény a jó/
     -teakeverék / gyógynövényboltban összeszeded és összekevered, reggel éhgyomorra és este/ Ez kb. 2 hónapi adag, alig több 10 ezernél, a csokikon megspórolod!
Ha ezt 2 hónapig be tudod tartani, biztos hogy sokkal jobban fogod magyad érezni!
Valamit nem értesz kérdezz tõlem segítek. Üdv. Judit :D
A joghurtból elég egy-két kanállal étkezések elõtt 1 órával.
Candida vizsgálat: székletbõl, de csak akkor vizsgálják ha az orvos kifejezetten ráírja!!!!
                            Hüvelyváladékból

Szerkesztette: Csjudit (2006-05-04 15:42)

Nincs jelen

 

#52 2006-05-09 11:35

Banyus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Köszönjük :-)

Nincs jelen

 

#53 2006-05-31 07:31

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Sorstársaim akik jelen voltatok a 27-én a bélnapokon!
A programok között volt szó dr. Zala Judit elõadásában :
-a candida elõfordulása a bélrendszerben és a diagnosztikai megközelitése.
Esetlegesen ha irna errõl valaki elõre is megköszönném. ENGEN érdekel a téma./ Mióta ez ellen próbálom magam kezelni, jobban vagyok./

Nincs jelen

 

#54 2006-06-12 16:01

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Sziasztok!
Sok mindent de többekközt ezt sem értem: most a Candida az a bélbetegség velejároja?
Akkor minden vastagbélgyulladásos egyben Candidás is? Ezt is nekem kell megkérdeznem az orvosomtol?
Olvastam hogy a TSo az a féregterápia bejött sok Colitisesnek,nos ettöl még lehetek candidás? vagy most mi van??? áááá nem értek már semmit..
Remélem mielöbb találok valmi Orvost aki fel is világosít!

Nincs jelen

 

#55 2006-06-12 16:35

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Timcsi!
Azért ne parázz be, hogy nem értesz semmit!  Állitólag orvosi berkekben a candida nem a bél-betegség velejárója, és a vastagbélgyulladásos egyben nem candidás. A "tulságosan" felszaporodott candida gombák a bélflórát betegitik meg és a megbetegedett bélflóra hasonló tüneteket tud produkálni mint pl. a crohn.  A bélbetegek nem megfelelõen müködõ immunrendszere pedig segit a candida gombák elszaporodásában. Én szinte 100%, hogy candidás is vagyok mert mint ahogy irtam az elõzõ hsz-emben is  mióta ez ellen kezelem magam azóta sokkal jobban vagyok. Azt , hogy elmenjek egy szûrésre szerintem már fölösleges mert nem biztos, hogy pontos vér-illetve széklet eredményt kapnék ,mivel mindenképpen található a szervezetünkben ilyen gomba. Különben január óta sokat olvasgatok itt a fórumon és nem én vagyok az egyedüli akit foglalkoztat ez a kérdés. Sajnálom, hogy a bélbetegek napjára nem tudtam elmenni , mivel többek között ott is szó volt a candida és  a bélbetegség hasonlóságáról. Sajna errõl még nem irt senki aki jelen volt ezen az elõadáson. Az utolsó mondatodra válaszolva: szerintem az orvosok nem igazán foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Ha ebben a topikban visszaolvasol többet megtudsz az egészrõl. Én 1 éve vagyok crohn beteg/szerencsémre enyhébb kiadásban/ és szinte mindent ebbõl a fórumból tanultam meg, és nem gyõzöm elégszer megköszönni ezt  MINDENKINEK.

Nincs jelen

 

#56 2006-06-18 08:55

Judy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Szerintem a jelzett elõadás inkább arra irányította a figyelmet, hogy manapság nagyon hamar kimondják valakire,hogy Candidiasisos. Egyes "szakemberek" nagyon jól keresnek vele, a diagnozis alátámasztásának eszközeirõl volt szó olyan szakembertõl aki ilyen irányú spéci orvos és természetgyógyász szakot is végzett. Én eü dolgozó vagyok az utóbbi néhány hónapban valami teljesen felborult az emésztési rendszeremben. A tünetek alapján lehet Colitis is, lehet Candidiasis is. A környezetemben dolgozó orvosok eleve szkeptikusan fogadták a gombafertõzés lehetõségét, egy dietetikus szakember összeállított a panaszaim alapján egy személyre szóló diétás ajánlást, amióta igyekszem ezt betartani a tüneteim sokat enyhültek. ( néhány éve volt IBS -m)

Nincs jelen

 

#57 2006-06-19 11:35

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Judy!
Köszi, aranyos vagy, hogy irtál. Esetleg irhatnál egy pár szót arról a diétáról amit a dietetikusod ajánlott.

Nincs jelen

 

#58 2006-06-19 16:46

Judy
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Hát tessék.Így írta: a diéta lényege az ingerlékeny emésztõszervek megnyugtatása, a meglévõ energia és tápanyaghiány megszüntetése, kóros anyagcserezavarok kivédése, erõnlét javítása, immunrendszer erõsítése, valamint jóízû, étvágygerjesztõ ételek adása! ezentúl napi 3 l foly. szénsav-cukor-alkoholmentes, de tilos az édesítõk, méz és lekvár is. amibõl csak lehet az alapélelmiszereket javasolja(no konzerv, levespor stb.) tejterm. csak túró, ízesítésnélküli sajt és naturjoghurt. húsok: zsírszegény, grillezve pl. hal, gabonafélék: élesztõmentes kenyér, pirítva, barnarizs, sûrítéshez teljeskiörlésû liszt, tojás ételkészítéshez ajánlott, fûszerek erõs fûszerek no, zöldségfélék no szárazbab, sárgaborsó, lencse, kukorica, sütõtök, gyömölcs no banán, aszalt gyümi, szõlõ. Amit leírtam az csak néhány kiragadott tétel. Leírta azt is hogyan készítsem el a különbözõ ajánlott ételeket. Sõt a sorok között némi bátorítást is begépelt.

Nincs jelen

 

#59 2006-06-20 20:27

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Sziasztok. Csak annyit fuznek ehhez az egeszhez, hogy nalunk a candidat Kanadaban se verben se szekletben sem sehol nem tudtak kimutatni, ennek ELLENERE sokkal jobban vagyok a Diflucantol, ami naponta szedek, Sunburner, ha a dietat nem tartom s szedem a gyogyszert, az semmit sem hasznal, csak a dieta s a napi nagy adag gyogyszer EGYUTT. Most, harom honap utan csinaltattam majfunkcios vizsgalatot, semmi elteres. Ket honap utan a gyogyszer mellett bezabaltam egy nagy adag csokit, elesztos kenyeret ettem, vissza is estem sajnos. Sok zold tea, Oxitarm nalam meg bevalt. a VIZELESI PROBLEMAM IS MEGSZUNT, EJSZAKA nem KELL felkeljek vegreeee!!!!!A Crohnosokhoz lenne egy kerdesem. Crohn betegsegben megemelkedik a trombocita szam, s csokken a vas?
   Maganvelemeny. Ha az orvosok nem zarkoznanak el ilyen mereven ez az egesz Candida problema elol, sokkal tobben gyogyulhatnanak meg. Ugye, hogy a kulonfele bakteriumok s virusok milyen belgyulladasokat idezhetnek elo? Lasd Miskolc!!!!De az is biztos, ebbol az egeszbol sokan probalnak meg hasznot is huzni, nem csak segiteni.A zuzlet a zuzlet, kerem szepen. De attol ez a problema sajnos elo s letezo. Het ev utan vegre majdnem teljesen tunetmentes vagyok. Kedves CsJudit, nem hiszem, hogy a belbetegseg miatt alakulna ki a candida, a hat eves fiam ugyanis nagyon candidas, tele van parazitaval, s a vekonybelgyulladasa vagy ra ket evre volt, miutan Erdelyben a szekletebol kimutattak eloszor a candidat. Szerintem a candida okozza a belgyulladast, a sorrend nalam is igy volt. Eloszor epeszondaban, majd szekletben talaltak Erdelyben, s a belgyulladasok csak ra vagy 3-4 evre ra kezdodtek. Mar itt Kanadaban egy elovercsepp analizis igazolta a fiam esetet. Ezt egy termeszetgyogyaszati laborban csinaltak. A kozegeszsegugy itt itt sotet, mint a kozepkor. Eleg jo a www.candida.uw.hu oldal. Erdekessegkeppen, az itteni temeszetgyogyasz azt mondta, hogy a parazitafertozes tartja fenn a candida fertozest, mivel a parazitak megeszik a jo belbakteriumokat s ha azok nincsenek, el tud szaporodni a candida. Hm, talan lehet benne valami. Az biztos, hogy ahol a nyulak elszaporodnak, ott a farkasok is, szimbiozis a termeszet minden szegleteben megtalalhato. De az idealis allapotot visszaallitani sajna nagyon nehez.

Nincs jelen

 

#60 2006-06-21 07:29

sm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Szia!
Igen nálunk a fiam Crohnos és a trombocita száma magas a vas pedig alacsony. Különbözõ vaskészítményeket szed. Egyébként a fiamnak is mutattak ki Candida fertõzést, de évekkel a Crohn után. Nála viszont biztos a Crohn volt elõbb, hiszen a laboreredményei mutattak komoly eltéréséket ill. visszatérõ lázak nehezítették az életét. A Candidát jól tudtuk kezelni és megszûnt. A gombásfertõzést, ha tényleg jó a labor igenis ki tudják mutatni. Mi rendszeresen járunk parazita és gombafertõzés vizsgálatra. Sõt baktérium és vírusra is célirányosan szokták kb. negyedévente vizsgálni. Mert ha fertõzés a gond nem kell mindjárt a szteroidhoz nyúlni. Üdv. SM

Nincs jelen

 

#61 2006-06-21 20:45

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

SziaSM
Koszi a valaszt, csak azert kerdeztem a trombocitaszamot, mert nalam ez van s evekkel ezelott egy doki azt mondta, Chron beteg vagyok, nem hittem el, semmilyen Crohnra valo gyogyszert nem szedtem, csak a Diflucant, s minden tunetem megszunt. A gombat csak az esetek legjobb 50%-ban tudjak kimutatni, akkor is, amikor a szervezet mar nagyon fertozott. (Lasd az en esetem is, a kanadai laborok azert szerintem eleg jok....) A parazitafertozottseget meg megannyira sem. Ezen az oldalon olvastam a www.drnatura.hu-rol, ki akarom probalni a Colonixet, majd leirom, hogy hasznalt. Hatha megis igaz, amit az itteni term. gyogyasz mondott. Egyebkent a lanyom elso teljesen kimondott mondata az volt, hogy Faj a hasa....Ket es fel eves, neki is, a fiamnak is, meg nekem is tuneteink vannak, ennyi Chronos egy csaladban kicsit sok.
   Ha az ember elmegy a fogorvoshoz, az megallapitja, hogy gyokergyulladasa van, (belgyogyasznal belgyulladas), es felir ra gyulladascsokkentot?!? Nem, hanem megjavitja a fogat, megkeresi , mi okozza a gyulladast, kikezeli. A belgyogyasz ezzel szemben csak a gyulladast kezeli, az okot nem is keresi. Autoimmun betegseg es kesz. Ok nelkul okozat NINCS!!!!!!!Csak ugy a semmibol nincs belgyulladas. Ez miert nem szur senkinek szemet? Ha hittem volna az orvosoknak, valoszinuleg en is eletem vegeig szednem a szteroidokat meg egyeb csemegeket, az orvosok s a gyogyszergyartok legnagyobb oromere. Nagyon sok ember antiboitikum kura utan lett Crohn beteg. Gyerekkoromban en is 5 EVIG!!! kaptam antibiotikumot. Az antibiotikumtol viszont felszaporodik a candida, amit nagyon nehez kiirtani. A parazitaktol szinten felszaporodik a candida.Keptelen vagyok beletorodni megvaltoztathatatlan allapotokba, ezert kutatok olvasok mindent, amit ugy gondolok, ki is probalom, ez bejott. Az orvos (ugy gondolja) tudja, mi lehetseges es mi nem, ezert bizonyos dolgokat eleve elutasit. En nem tudom, igy nem utasitok el semmit, kiprobalom, s ha segit, marad, ha nem,el van vetve. Meg emlekszem azokra az idokre, mikor az osszes belem be volt gyulladva s fetrengtem a foldon a fajdalomtol, lazas voltam, hanytam. Volt, hogy nem tudtam hozzaerni a vegbelemhez, az egesz vastagbelem annnyira fajt. Nagyon nagy az orvosok felelossege, sok ember jovojerol dontenek, amikor kimondanak egy vegiteletet, s ezzel a gyogyulasba vetett hitet ki is raztak az ablakon. Persze, az ember kinek higgyen, ha nem egy orvosnak?!? A sajat tested visszajelzeseinek. Engem az gyogyitott meg. Az orvosoknak hiaba mondtam, hogy a Nystatintol, Diflucantol jobban vagyok, makacsul ragaszkodtak ahhoz, hogy marpedig ilyen betegseg nincs, attol en nem lehetek jobban. Teljesen tunetmentes vagyok....Mindenki a sajat belatasa szerint el, ki igy, ki ugy.Nekem ez az ut nejott, de nem ez az egyedul udvozito, de az sem, amit az orvosok es a gyogyszergyartok szuggeralnak.Amig a tunetet kezelik, sok gyogyszer fog fogyni, amikor az okot, akkor meg keves, mert a beteg meggyogyul. Dehat, az csak a betegnek jo....Erdemes bongeszni a neten. A taplalkozasrol, a kornyezetrol, az immunrendszerrol, kulso, belso hatasokrol, es osszerakni az egeszet, mint egy puzzlet. A kep lassan kezd osszeallni, bar sokminden mas ertelmezest kap ilymodon, mint a megszokott. Jo egy dolgot tobb oldalrol is megvizsgalni, hiszen a vilag sokkal osszetettebb s bonyolultabb annal, mint amennyit eddig megismerhettunk belole, ezert idegenkedem az egyontetu nemektol, hiszen az orvosok sem tudhatjak, hogy igaz-e vagy sem, amire nemet mondanak. Csak ok ugy tanultak. De a ket dolog az cseppet sem biztos, hogy fedi egymast.A gyomorfekelyt sem a stressz, hanem egy bakterium okozza. Ugye, hogy megdolt a regebbi hipotezis, amiben pedig akkor nagyon is biztosak voltak. A ketkedes mindig a haladas elofeltetele, a bizonyossag az a hit.Ha nem ketelkedek, nem tudok haladni. En ezt hianyolom a mai orvoslasbol. Bocsanat, kicsit hosszura nyultam.

Nincs jelen

 

#62 2006-06-22 02:47

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Ez az egesz drnatura egy olcso szelhamia, tevedtem, bocsanat. A ceg ugy tunteti fel magat , mintha amerikai lenne, de ez nem igaz, ez egy teljes magyar ceg magyar termekkel. Egyebkent ugyanez az Okonet is, semmi koze amerikahoz. Olyan angol szo, hogy natura nincs is, ha amerikai ceg lenne, akkor natural kene legyen. A termek 100 magyar, attol meg lehet jo, de en ennyi hazugsag utan tuti biztos hogy nem rendelem meg.(Az okonet mar atrazott, meg egy tandijat nem fizetek, ovatosabb lettem). Egyebkent van valaki, aki probalta a Colonixot?

Nincs jelen

 

#63 2006-06-22 08:43

sm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Szia!
Nos nálunk senki nem produkál semmi tünetet, amely a fiamnál volt. Másrészt Õ rendszeresen kap probiotikumot, ill. diétás kezelésben is részesül. Nem fájt a hasa, ill. a betegséget szövettanilag is igazolták a vékony és vastagbélben egyaránt. Másrészt sajnos a Crohnra jellemzõ szõvõdményeket is produkálja. (tályog, sipoly). Elég sok felé jártunk sok orvos véleményét kikérdeztük, természetgyógyásznál is voltunk, s mondhatom azt szinte egyöntetû véleményt kaptunk. Ezzel nem azt mondom, hogy maga a candida nem okoz komoly problémákat, mivel a környezetemben is van olyan akinek igen. Másrészt az orvosunk nagyon lelkiismeretes, nyugodtan felvethetek kérdéseket, s választ is kapok rá, nem ráz le. Ami még egy fontos momentum, hogy a fiam nagyon bízik az orvosába és mindent megtud vele beszélni, sõt a nélkül nem is megy bele semmi kísérletezésbe. Szerintem ennek is köszönhetõ, hogy több mint fél éve már hogy mûtötték sipollyal, de jelenleg már semmi panaszt nem okoz neki.
Remélem megtaláljátok a leghatékonyabb eszközt, s javulni fognak a problémáitok. Hidd el mi sem adtuk fel, hogy van gyógymód akár gyógyszer akár természetes formában  csak még nem találtuk meg... De a remény hal meg utoljára. Azért köszi, hogy megosztottad tapasztalataidat.

Nincs jelen

 

#64 2006-08-24 00:29

Bogyó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Szia Mendi!

Kérdéseidre a válaszaim: a bélrendszeremben sosem állapították meg a gombát, eszébe sem jutott az orvosomnak, hogy egyáltalán gombám lehet. IBS-re kaptam tüneti kezelést kb. 3 éven keresztül. (Rendszeres hasmenések, gyulladás a gyomromban.) Csakhogy a betegségem nem javult a gyógyszertõl (Dicetel), és amikor aztán egyszer nõgyógyászhoz mentem hüvelyi gombával, akkor arra kaptam gyógyszert (Diflucan). És csodák-csodája, azt beszedtem, és a gyomor- és bélpanaszaim pár hét alatt elmúltak. Ezért vagyok benne biztos, hogy a bélrendszeremben is gombám volt addig. Aztán kb. két évig teljesen tünetmentes voltam, probiutikumot szedtem csak redszeresen, gyógyszert nem.

2005. októberétõl lettem Chron-beteg, amit idén tavasszal diagnosztizáltak, miután pár kisebb rosszullét után ekkor két héten keresztül komoly gyulladásban volt az egész alhasam, lázam volt, nagyon ment a hasam, puffadtam, stb., és a beszedett általános antibiotikumok semmit nem használtak. CT vizsgálattal vastagodást mutattak ki a vékonybelem egy szakaszában, ez alapján lettem Chron betegnek nyilvánítva. (Azóta még egy komolyabb rosszullétem volt.)

Szerintem most rendben van a bélflórám: amíg gombám volt, betegesen kívántam az édességet, és állandóan fáradt voltam. Most ezek nem jellemzõek rám.

Nincs jelen

 

#65 2006-08-24 17:18

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Köszi, hogy válaszoltál Bogyó.Ugy látszik mindig kapok megerõsitést candida téren. Hosszu évekre visszagondolva bennem már biztos a gomba lappangott, ilyenkor elmentem nõgyógyhoz, kaptam valami krémet vagy kupot akkor jobban voltam majd minden kezdõdött elõrõl.Két éve novemberben méhnyak polip mütéten voltam és ott ismét a kórházban kaphattam egy nagy adag candida fertõzést és onnantól már állandó vizelési gondjaim is lettek plusszba. Erre jött az urológus aki sok sok antibiotikummal bombázott, mégsem gyógyultam talán még rosszabb is lett az egész. Innentõl kezdve még tetõzött jobboldali alhasi fájdalom puffadás is. Ezen tünetek alapján mentem el maszek ultrahangoshoz /mert az SZTK-s ultrahang nem mutatott ki semmit./ Õ bélmegvastagodást diagnosztizált. Továbbitott a gasztroenterológushoz. Ott vékonybélröntgen vastagbélröntgen, CT. Õk egybehangzólag  a vékonybél utolsó szakaszának a megvastagodását állapitották meg mely CROHN-ra utal./ a tükrözést nem vállaltam, nálunk még bóditást sem kaphat az ember lánya/. Budenafalkot és Pentasát szedtem.
Majd januártól jött a net és jöttetek ti akik tanácsára elkezdtem a bélflórámat gyógyitgatni candida ellen. Nem akarom elkiabálni de mostmár sokkal jobban vagyok. Enyhe, tompa alhasi fájdalmaim állandóan vannak a többi szinte észrevehetetlen. A Pentasát reggel és este 1-1 szemet beveszem. Nem merem abbahagyni. Majd kb. októberben megyek a dokimhoz és megkérdezem mi legyen ezek után meg csináltatok vérképet is. Amugy kb. 3 hónapja a vérképem is jó volt. A Protexint rendszeresen eszem, meg visszafogom magam az édességtõl ha kicsit több sütit eszem rögtön felborul bennem minden. Már egy éve a tejet sem iszom mert szerintem az is besegitett a betegségemben.
Szóval nem tudom........ Ez a többünk által leirt crohn.candida összefüggés még továbbra is piszkálja a fantáziámat. Szerintem Krisztina te is sok igazságot leirtál már ahsz-eidben.
Bogyó! Te milyen gyógyszert kaptál a crohnodra?

Nincs jelen

 

#66 2006-08-24 22:32

Bogyó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Nyilván soktényezõs dolog ez a Chron-betegség, és az váltja ki, ha túl van terhelve az emésztõrendszer. És kinél mi terheli le a beleket: túlterhelheti a sok evés is (nálam szerintem ez a gond elsõdlegesen), vagy épp egy hosszantartó candida fertõzés is, vagy pl. olyan étrend, amibõl kimaradnak fontos nyomelemek, enzimek, és ki tudja még mi minden. Szerintem pont ezért van, hogy csak tünetileg kezelgetik a betegeket, mert többféle, nagyon eltérõ okból is kialakulhat.

Nincs jelen

 

#67 2006-09-12 22:37

MIQ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Sziasztok!

Nem akarok reklámot csinálni a NONI tablettának, de csodaszer volt számomra. Valószínû (most 30 éves vagyok)  már 20 évvel ezelõtt már Candidás voltam. Kb. akkor kezdõdhetett minden. Rátett erre, olyan munkakör ahol rendszeresen légúti fertõzéseket kaptam, így mégjobban legyengült a szervezetem (rengeteg antibiotikum). Évek alatt rengeteg orvos látott, szinte minden szakterület. Voltam én már méhen kívüli terhes, veleszületett veserendellenességet is találtak, gastroenteritist, hormonzavart is diagnosztizáltak stb-stb. Természetesen az ezekre kapott gyógyszerek nem enyhítették a méhen kívüli terhességi tüneteket, vagy a veserendellenességembõl származó tüneteket stb-stb. Így elegem volt, kiborultam. Elhatároztam, hogy én gyógyítom meg magam. Rengeteg szakirodalmat olvastam és rátaláltam egy Candidás könyvre. Ekkor elmentem egy Candida vizsgálatra és láss csodát a Noni segített. Ez sem volt egyszerû, mire én rátaláltam a Nonira. Egybõl rámtukmáltak 30-40 ezer forint értékû különbözõ szereket, amiket én végig is próbáltam. Voltak hatásosak, de mire a Candidámtól megszabadultam volna ezektõl a szerektõl, a dédunokám is fizette volna az adósságaimat. Természetesen mindenféle természetgyógyászati módszereket is kipróbáltam, mire rátaláltam a Nonira. A Noni tablettából egy dobozt és egy fél dobozt szedtem be, és már nem voltam hormonzavaros, méhen kívüli terhes, gastroenteritises stb-stb. Igy 27 évesen lettem egészséges.
Remélem tanulságos a históriám és nagyon bízom benne, hogy egészségügyi dolgozó is rátalál eme irományra

Nincs jelen

 

#68 2006-09-12 22:42

MIQ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Még a Nonival kapcsolatban azt szeretném nektek az elõzõekhez hozzáfûzni, hogy diéta nélkül, és 1-2 hónap alatt kivégezte a Candidámat. A hirtelen Candida ürülés nagyon fájdalmas volt, de onnan tudjátok, hogy nem kell tovább szedni, hogy megszûnnek ezek az iszonyatos székelési rohamokkal tarkított hasfájdalmak. Utánna a Candida teszt garantáltan negatív.

Nincs jelen

 

#69 2006-09-12 23:03

MIQ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Ja és csak annyit, hogy a Diflucan vagy az állam által támogatott szerek beszedése után kb. 1-2 napig, max egy hétig voltam jól (az már maga a csoda volt). A hüvelyi panaszomat párhuzamosan kezeltem, és így egyszerre megszabadultam tõle (levetettem tenyésztést a hüvelybõl, mert csak az után adtak helyi kezelést a Candidára). A Noni a hüvelyi panaszokat nem fogja megszüntetni, azért külön el kell menni orvoshoz. Kb 10 ezer forint egy doboz Noni, bármelyik Ökonetes embernél be lehet szerezni. A Noni nem Candida elleni szer, a Noni tabletta fõ feladata az immunrendszer erõsítése, csak másodlagosan írják le, hogy Candidára is jó.

Nincs jelen

 

#70 2006-09-13 06:27

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Mindenki! Tenylegesen jo lehet a Noni, egyszer probaltunk Noni dzsuzt inni, az ara miatt abbahagytuk, de tenyleg jo volt. Csakhogy a haziorvosom ramijesztett, hogy a vesere karos, s mivel tenyleg fajt tole a derekam, abbahagytam, de lehet, teszek meg egy probat. A Diflucant abbahagytam, nem estem vissza, mar meg tudtam enni egy falat edesseget ugy, hogy nem fajt utana a gyomrom. Cukrot, tejet nem eszunk megint, mert elkezdtunk egy parazita kurat, ami nagyon hatasos. ( Egy termeszetgyogyasz szerint a parazitafertozes tartja fenn a candidafertozest, lehet valami igaza, tapasztalatilag meg tudom erositeni, a Noni pedig a legjobb termeszetes parazitahajtok egyike) A greff cseppet is iszom, probiotikummal s Oxitarmmal s Beres cseppel egyutt, a gyerekeim is kapjak, mivel hasonloak a tuneteik. De meg bevesszuk melle a Nonit is, s varom, hogy a homeopata orvos felirja a homeopatias szereket, egyutt ennyi minden mar sak hasznal....De, kopogjam le, sokkal jobban vagyok, elheto lett az eletem. Meg szeretnem kerdezni, nektek lepedekes a nyelvetek? Mostmar, igy magambol kindulva, azt hiszem, ott ahol egyszer valami miatt felborult a belflora, ott minden borul, a bakteriumok, parazitak gombak egyuttesen felelosek, egyszerre kell irtani oket es tamogatni az immunrendszert egyuttal.Kedves MIQ, mennyit vettel be a Noni tablettabol egy nap? Teljesen meggyogyultal, semmi tuneted nincs? Kedves Mendi, probald ki egy darabig, ne egyel egyaltalan cukrot, ecetet, tejet meg amit ezek tartalmaznak , probalj ki valami novenyi fereghajtot (ezt harom honapig kell szedni egyfolytaban) Acidophilusssal, greffcseppel, az oxitarm nekem nagyon bevalt, Beres cseppel, holnap veszek Nonit is, ezektol szerintem jobban leszel. S ha kitisztult a szervezet johet egy rakas vitamin!!! De csak akkor, kuonben a gombak is es a parazitak is fel tudjak hasznalni a sajat szaporodasukhoz. Nekunk egy olyan parazitank van, Giardia Lamblia, ami a vekonybelbe furja be magat. Valoszinuleg nem o az egyeduli , ami ott szeret elni....es nagyon nehez tole megszabadulni, szekletbol pedig csak az esetek nagyon kis szazalekaban lehet kimutatni. Olvasgassatok a parazitakrol, tanulsagos kis dolgok vannak kozte, mindenesetre.

Nincs jelen

 

#71 2006-09-13 10:54

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

hehe minden emberben van candida.... :) ...:o :o off-oljunk-?? :)

Nincs jelen

 

#72 2006-09-13 11:26

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Köszi Krisztina a tanácsaidat a grapefruit cseppet és a probiotikumot már jó fél éve eszem és ettõl vagyok sokkal jobban. A sok édesség nálam is felborit mindent.
Dori szerintem eddig is tudtuk, hogy mindenkiben van candida, tudod csak akkor van baj, ha ez nagyon felszaporodik valami oknál fogva /legyengült immunrendszer, antibiotikumok/ és akkor csoda dolgokat tud produkálni.

Nincs jelen

 

#73 2006-09-13 15:58

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

A Nonni termékrõl már kb 100szor bebizonyitottuk itt a fórumon, hogy nem hat és nem akarok gonosz lenni, de szinte egy átverés.....(Sajna ezek a hsz-ek törölve lettek...)Szerintem a Noni témát zárjuk be, mert ahogy régebben is, most is kitörhet egy kisebb háború emiatt....Nincs alapja, hogy egy bélbetegnél hatna a Noni, se a Kombucsha tea, sem pedig a többi ilyen "csodaszer".Ha hatnának, akkor az orvosok mondanák, hogy "hé te hülye, ittvan ez a szer, igyad vagy egyed és semmi bajod nem lesz!"....Szal alaptalan minden!

Nincs jelen

 

#74 2006-09-13 20:21

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Barna By, ne vard, hogy egy termek majd jon s minden gondodat megoldja, ilyen gyogyszerben es termeszetgyogyaszati szerben sincs!!! Eletformat kell valtani elsodlegesen, meg kell valtoztatni a taplalkozasi szokasokat, a termekek csak ezutan tudnak segiteni, de a gyogyszerek is. Az vagy, amit megeszel. Most mondok egy szelsoseges peldat, ha valaki egesz nap kolat iszik, hamburgerrel, sult krumlival, nincs az a bigyo - legyen barmifele - ami segitene rajta. Magamon figyeltem meg, csak a dieta mellett hatnak bizonyos szerek, de a Diflucan is, ami sokaig szedtem, a gyogyszer mellett, ha nem dietaztam, visszaestem. Persze, kerestem en is menekuloutakat, hogy majd jon valamilyen gyogyszer, ami majd megoldja az osszes problemamat, es en nem  kell csinaljak semmit, kivonhatom magam a sajat eletembol,de ilyen nincs.  Az elet mindig az orromra koppintott, amikor haritottam s csak a csodat vartam valamilyen termektol, hogy na, majd ez megoldja a problemamat. Nem oldja meg egyik sem, kulon kulon, viszont egyuttesen, a kajalast betartva, igenis sokat segit.Amikor tevekenyen is reszt vettem az eletemben (tudatos taplalkozas, szigoruan betartva, semmi felrenasi) akkor az eredmenye is megvolt. Megvan. Tudom, az ember szeretne, ha a problemajat egy kis bigyo megoldana helyette, de sajnos nem fogja. Ne vard el. Az orvosok sem tudjak, mitol vannak a belbetegsegek, toluk sem kell sokat varni, segitenek, amiben tudnak, de ennyi. Szar dolog, de az eletben a problemajaval az ember egyedul van. S az csak szerencse dolga, ha talasz valakit, akinek ugyanaz a problemaja, mert igy tapasztalatot lehet cserelni, de az eletedet akkor is egyedul eled, egyszemelyes. A kovetkezmenyeit is egyedul viseled. A fajdalomban senki nem tud osztozni. Amikor az ember dogrovason van, gondolkodik, hogyan is jutott el odaig. Ha szerencsed van, megtalalod a cerna veget, hogy visszagombolyitsd, ha nem, hat nem. Van olyan szer, ami segit, van ami nem, ugyanigy a gyogyszerekkel is. Az egyiknek ez segit, a masiknak masik. Nem kell termeket leirni, az emberek kulonfelekeppen reagalnak ugyanazon szerekre, akar temeszetes szer, akar gyogyszer legyen. Ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni valamirol, hgy alaptalan, kellene valami alap. De az sincs. Csak a sajat szervezeted van, aminek vagy jo, vagy nem. Ennyi.

Nincs jelen

 

#75 2006-09-13 22:00

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Meg annyit szeretnek hozzatenni, hogy az orvosok is probalkoznak, ilyen olyan gyogyszerrel, aztan, ha nem hasznal, adnak, egy erosebbet,( es meg akkor sem jonnek ra, hogy nem az a baj, hogy rossz gyogyszert adtak, vagyis nem arra , amire kell es  azert nem hasznal, nem azert mert nem eleg eros ) ha az sem hasznal egy meg erosebbet, s ha az sem, johet a mutet. Csak oket nem vonja felelossegre senki... Olvasgattam a tobbi temanal levo hozzaszolasokat, osszeszorul a torkom egy egy sors lattan, foleg a kicsi gyerekeket sajnalom . A gyerekemnek ketoldali fulgyulladasa volt torokgyulladassal, 40 fokos laz. Ot nap alatt meggyogyult, persze nem adtam be neki az antibiotikumot, csak hazi csodaszereket, s naponta mentunk kontrolba, azt mondta a dokineni szepen javul. Az orvosok hajlamosak elhitetni a betegekkel, s a betegek hajlamosak elhinni, hogy gyogyszerektol lehet csak meggyogyulni. Bizonyos esetekben igen. De nem olyan suruseggel, ahogy azt velunk szeretnek elhitetni. Minden gyogyszernek van mellekhatasa, amire aztan szinten adnak egy masik gyogyszert, aminek szinten van mellekhatasa es igy tovabb...Sok gyogyszer hosszutavu mellekhatasarol pedig sokat tudni sem lehet, de meg sem mondjak, meg ha tudjak is. Nagyon soktol olvastam, hogy hatastalanok voltak az orvos altal felirt gyogyszerek egy resze, vagy egeszeben.  Egyenesen elkepeszto, mennyi gyogyszert kell szedni egyeseknek. Valami elgondolkoztatott, osszekapcsoltam vagy negy dolgot, amit olvastam meg tapasztaltam. Egy lengyel forumon allitolag az allergia okakent a parazitakat es a gombakat emlitik (szemelyem szerint egyetertek, ala tudom tamasztani tapasztalatilag), az autoimmun azt jelenti hogy a szervezet a sajat sejtjei ellen termel ellenanyagot. Egyszer olvastam valahol, hogy az eloskodok (lett legyen barmilyen), megvaltoztatja a sejt genetikai kodjat (remelem jol irtam), annak erdekeben hogy kialakitsa a sajat eletterehez szukseges korulmenyeket ( a virusokhoz hasonloan, lasd AIDS is tobbek kozott, de nem csak az). Mi van akkor,  ha tenylegesen valami virus, bakterium, parazita, gomba hatasara fordul a szervezet sajat maga ellen, mert ez lett neki atkodolva? Tenyleg autoimmun, mert sajat maga ellen dolgozik, de megis van egy ok. Igy mar ertheto szamomra a kicsi gyerekek betegsege is (parazitas fertozest barki, barmikor, meg az anyamehben elkaphat, a kolyokkutyak nagyresze fergesen szuletik). Ezek az eloskodok nagyon jol megtanultak rejtozkodni, muszaj nekik, kell a tuleleshez, felfedezni oket nagyon nehez.  Muszaj menjek, majd folytataom.

Nincs jelen

 

#76 2006-09-13 22:45

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Az allergia is tulajdonkeppen a beleken csapodik le, glutenerzekenysegben pl. a belbolyhok egyszeruen eltunnek. Ugy latom, mintha az allergia , asztma, ekcema, kulonfele borbetegsegeknek, belbetegsegeknek mintha ugyanazon oka lenne (bizonyos esetekben), mert halmozottan fordulnak elo egy egy szemelynel. Nalam is megvolt mindegyik, a gyerekeimnel egy resze ( Parazita es gombafertozesunk van)
    Egy olyan videkrol szarmazom, ahol nagyon fertozott a viz, az ottani emberek szamos kozos problemaval kuszkodnek, a tunetek is hasonloak sok embernel, aminek egyertelmuen egy parazita az oka. A parazitak hatasara elszaporodnak a gombak is, kedvezo nekik az eletter, meg a karos bakteriumok (ezt tamasztja ala, hogy a colonoskopias vizsgalat elott itatott 4 liter hashajtotol sokan jobban lesznek, en is jobban lettem utana, mert kitisztul egy kicsit a bel, de sajnos nem tart sokat a hatasa)  Ha sokaig van kiteve a bel irritalo hatasnak, elobb utobb begyullad. Az lenne a csoda, ha nem gyulladna be. Az is szoget utott a fejembe, ha kivezetik a belet, megszunnek a tunetek, de ahogy visszahelyezik, kezdodik minden elolrol Miert? ( A gomba evekig meg tud huzodni a bel redoiben, s ha ujra kedvezoek a korulmenyek, ujra elszaporodik, gondolom a visszakotott belbol ujra erkezik tapanyag szamara). Szamomra nagyon sok magyarazat nem logikus, egy par elmelet pedig log a levegoben elvarratlanul.Lehet egy nagy hulyeseg , amiket leirtam, de engem elgondolkodtatott. Talan valaki tovabbgondolja, vagy hozza tud fuzni valamit, akar sajat tapasztalat, akar olvasottak alapjan.

Nincs jelen

 

#77 2006-09-14 12:07

MIQ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Azt hiszem itt mindenki a reklámban élõ Noni Dzsúzra gondol. Az lehet hogy átverés, és nagyon sok pénzbe is kerül. Kihangsúlyoznám én a NONI TABLETTÁRÓL írtam, és a körülöttem lévõ emberek akik ugyanezen a tortúrán átestek a NONI TABLETTÁTÓL szabadultak meg a Candidájuktól. Ha hiszitek ha nem amikor görcsös székelési rohamamim voltak szó szerint a fehér candida telepek távoztak, egyáltalán nem széklet (a vége felé már sokszor - szinte óránként, ez persze több napon keresztül így zajlott, mire kiürült). Persze volt olyan is hogy egyszerre minden. Szóval még mindig a NONI TABLETTÁRÓL írok, és nem a Noni dzsúzról. Nem szeretnék vitatkozni ezen, ezek az én és a körülöttem lévõ emberek tapasztalatai. Ha nem hiszitek nem érdekel, de azt tudom, hogy ha valaki korábban ajánlagott volna nekem ilyen szert (ami elérhetõ ára van, és már bizonyítottan használt), akkor megkönnyítette volna a dolgomat.  A Noni dzsúzt nem ismerem. Az egy doboz tablettája 1 hónapig elég és kb. 10.000-15.000 forint körül van az ára. Nekem 1 és fél doboz kellett ahhoz, hogy rendben legyek.

Nincs jelen

 

#78 2006-09-14 12:14

MIQ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves szülés nõgyógyász ha tényleg az vagy akkor neked kellene tudni a legjobban, hogy a Nonit (ha tényleg ismered) nem két nn-nel írják -Nonni), vagy lehet, hogy nem egy szerrõl beszélünk.

Nincs jelen

 

#79 2006-09-14 12:17

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Krisztina! Véleményem szerint nagyon elgondolkodtató amit irtál. Gondolom sokat olvasgattad és tanulmányozgattad ezeket a dolgokat, hisz családotokban több embert is érint a dolog. Csak azt nem tudom, hogy az orvostudomány még miért nem igazán jár itt. Bár mostanában már ugy veszem észre, hogy egyre nagyobb hangsulyt fektetnek a bélflórára, táplálkozásra stb. Még mindig a kémiai gyógyszereket  helyezik elõtérbe. Pl. nekem a gasztrodokim még egyszer sem emlitette, hogy foglalkozzak a bélflórámmal tehát pl. nem mondta, hogy egyek joghurtot vagy egyek probiotikumot. Felirja a Pentasát és kész. Szóval ezzel csak azt akartam jelezni, hogy ahogy Barna-by irta, hogy a dokik biztos szólnának,hogy te hülye egyed vagy igyad ezt vagy azt a csodaszert-------------- hát szóval nem biztos, hogy szólnának. Valószinüleg ebben nekik nincs üzlet, de nem akarok ebbe belebonyolódni. Az emberek között is van kétfajta aki a gyógyszerre esküszik és van aki próbálkozik természetes módon is a gyógyszerek mellett. A harmadik pedig gyógyszert abszolut nem eszik. Én a másodikhoz sorolom magam. A Noniról nem mondok véleményt mert nem ismerem, de nem is fogom megismerni mert az nekem drága. Valahogy ezekben a drágább termékekben már jókora pénzcsalást is látok.

Nincs jelen

 

#80 2006-09-14 12:22

MIQ
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kriszta a Diflucant én is szedtem, csak rengeteg kellett volna belõle és állhattam volna sorba folyamatosan receptért. Candida valóban van mindenkiben, de ha az immunrendszer valamilyen behatásra legyengül a Candida, az arra hajlamos személyeknél elszaporodnak. Nyílván tehetünk mi is arról, hogy elszaporodjanak ha már legyengült az immunrendszer (ahoz napi szinten sok lisztet, cukrot, édességet stb. kell enni).
Nem hallottatok véletlenül a Gynex-rõl?
Sokkal olcsóbb mint a Noni 6000 forint (egy doboz 5 hónapra elég). Most nyomtak a kezembe egy tájékoztatót róla, amiben olvasom hogy immunrendszer erõsítõ, és mellékesen megemlítik benne, hogy Candida ellen is jó.

Nincs jelen

 

#81 2006-09-14 16:15

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

MIQ:

Nemtudom tudod-e, de nekünk túl erõs az immunrendszerünk, mint az a fõoldalon a crohn és a colitis fülön le va nirva.Akkor miért kell immunerõsitõt szedni, amikor szedjük pont ezért za Imurant, hogy gyengitse, de ne a minimális szintre, hanem az "egészségesre".Én még mindig nem értek eggyet ezzel a Nonival, nem tudjátok bebizonyítani, hogy egy mûtött, közepesen beteg crohnost teljesen meggyógyitott, mert olyan nincs!

Nincs jelen

 

#82 2006-09-14 16:54

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

MIQ:
Én sajnos voltam candidás, a leghatásosabb azonban a candidások számára meghatározott diéta volt. (Az legalább nem került pénzbe.) Bár hosszú ideig be kellett tartanom, fõleg az édességelvonást stb. de meg is volt az eredménye.
Most, hogy 3 és fél éve crohn-os vagyok el sem tudom képzelni, hogy egy immunrendszer erõsítõ tablettát szedjek. Az én orvosom szerencsére nagyon szuper, nem szégyelli elmondani, ha valami természetes jellegû, pozitív hatású szert tud, de eszében sincs ilyen készítményt ajánlani. Biztosan sokaknak hatásos a Noni, de nekünk éppen ellenség!
Sajnos én is kipróbáltam az aloe-t, mint Malacka, de az utána jelentkezõ aktivitás után én is tanultam a saját bõrömön.  :o
Nem tudom, hogy te crohn-os, vagy colotises vagy-e (nem olvastam bemutatkozót még), szerintem célszerû lenne kicsit beleolvasgatni ebbe a fórumba. (Akkor rájössz arra is, hogy barni szülész -e vagy nõgyógyász :) )

Szerkesztette: Vicaa (2006-09-14 16:56)

Nincs jelen

 

#83 2006-09-14 17:38

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

mendi!!!: tudom en miket tud muvelni a candida nekem nem kell mondani...
csak probaltam feldobni a hangulatot...:o

Barni egyertelmuen nogyogyasz csak meg a rendelesi idejet nem rakta fel a forumra-de ami kesik nem mulik ;)

Nincs jelen

 

#84 2006-09-14 18:30

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Leri, hogy nõgyógyász vagyok, már csak a nézésembõl is :)
A rendelési idõm meg 16-24 óráig!De túlórát is vállalok ;) :D

Nincs jelen

 

#85 2006-09-14 19:07

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

hejj barni-->most kihagytad a kormeghatarozast ;)

Nincs jelen

 

#86 2006-09-14 20:32

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

nézd, nem kell kormeghatározás, mert itt a legtöbb ember fiatal, aki pont beleillik a kormeghatározásba, így felesleges azt feltüntetni :)

Nincs jelen

 

#87 2006-09-14 21:24

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

es akkor te azt pontosan honnan tudod hogy en mennyi idos is lennek?
a 73 meg belefer????? :o :o ;) :)

Nincs jelen

 

#88 2006-09-14 22:17

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Nálad bele ;)
Amúgy ismerlek, úgyhogy kár a gõzért :)

Nincs jelen

 

#89 2006-09-15 19:57

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Vicaa, a candidiazisbol dietaval nem lehet kigyogyulni, de a candida csak akkor tud elszaporodni, ha van valami, ami elozetesen megvaltoztatja a belflora osszetetelet, sigy a megvaltozott belflora miatt elszaporodik a candida, smivel ott is konkurrencia harc van, aki birja marja, ha a karos anyagok elszaporodnak, benitjak , gatoljak elveszik az elletteret a hasznos belbakteriumoktol, de az immunrendszer sejtjeinek mukodeset is akadalyozzak.Abbol meg nem volt senkinek baja, mert tul jol mukodott az immunrendszere, abbol mar igencsak hogy tulreagalt bizonyos elelmiszereket, anyagokat, de nem azert mert tul jol, hanem mert tul rosszul mukodik.  GYenge immunrendszer nem tudja hatekonyan felvenni a harcot a betolakodokkal (belbetegsegnel a lefaradt immunrendszer egy ido utan mar nem is reagal gyulladassal, ezt itelik meg az orvosok annak, hogy javul a beteg!!!!, ezert lobbanhat be a belbetegseg ujra a nonitol, mert megerositi az immunrendszert, ami ujra felveszi a bokszkesztyut. Ezt azt kellene hogy jelentse, hogy a szervezetben van valami, ami nem kell oda, igy a szervezet igyekszik KO-val padlora kuldeni azt a valamit. A legjobb vezerfonal azt kovetni, hogy a szervezet ugy van beprogramozva, hogy "ongyogyitson", kijavitsa a hibakat. Valamiert be van gyulladva az a bel. Az immunrendszer gyengitesevel az utolso tartooszlop is ki van rugva, jonnek a sipolyok, hogy a szervezet megszabaduljon a felhalmozodott gennytol, az is be lesz szepen zarva, jon egy ujabb az is. Az orvosok a szervezet ongyogyito tevekenysege ELLEN harcolnak, elnyomva minden uzenetet. Persze az nem megoldas, ha folyamatosan be van gyulladva a bel, a megoldas az, hogy MIERT van begyulladva. (Nekem az epem volt egyfolytaban begyulladva , ko nelkul, nahat kivettek, utana meg a beleim gyulladtak be, de azt mar nem adom!!!!!!) Megkerestem en magamnak a gyulladas okat. Ennyi. Ha hamarabb lett volna annyi ismeretem, mint most, akkor az epemutetet is meguszom.

Nincs jelen

 

#90 2006-09-15 20:23

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

teljes az egyetertes kriszti. NO COMMENT :):) tiszta jol leirtad ;)

Nincs jelen

 

#91 2006-09-16 04:35

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves MIQ, megvettem a Noni tablettat, ezen azt irja, naponta egyszer ketszer egy ket tablettat eves elott. Te mennyit szedtel be egy nap? Ebben a kiszerelesben egy tabletta 350 mg nonit  tartalmaz. Elore is koszike, aztan majd beszamolok a fejlemenyekrol. Eloszor magamon probalok ki mindent, en vagyok a kiserleti nyulll, aztan kapjak a porontyaim is.

Nincs jelen

 

#92 2006-09-17 15:14

Vicaa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Krisztina!
Az általad leírtakkal majdnem teljesen egyetértek, de nálam csak a szigorú (élesztõmentes, cukormentes stb) diéta betartásával mûködött a dolog. Létezik rá gyógyszer is, de csak a Noni-val ez nem mûködik, hiszen aki ennyire ismeri a Candidát, mint te is, az tudja, hogy mindenképp életmódváltoztatásra van szükség. Ha nem bánod, és az e-mail címemre megadod a postai címed szívesen elküldök egy nagyon klassz anyagot a candida gyógyításával kapcsolatban.
Persze bárki érdeklõdõnek szívesen elküldöm, csak a terjedelme miatt nem tudom feltenni.
Üdv: Vicaa.

Szerkesztette: Vicaa (2006-09-17 15:14)

Nincs jelen

 

#93 2006-09-17 18:58

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Kedves Vicaa!
Koszike, nagyon aranyos vagy, hogy felajanlottad, hogy elkuldod. En Kanadaban lakom, ugyhogy nem akarlak kifosztani anyagilag, draga a postakoltseg. Ket evig dietaztam, cukor, elesztomentes, meg gyumolcsbol is csak nagyon mertekkel ettem, almat ketnaponta, vagy 1-2 szem epret, s minekutana nem gyogyultam, utana neztem, hogy miert, s akkor ertettem meg, hogy a candida az egy TUNET, nem egy OK! Nalunk egy regi parazitafertozes tartotta fenn a candidas fertozest, ugyhogy elsosorban azt kellett megoldanunk. Szedunk valami zold bigyuszokat, azota javulunk, persze ez elmondva igy rovid, de sok evbe telt a felismeres. Meg most sem az igazi, de remelem, mostmar kialakul. 5 honapig szedtem a Diflucant napi 2oo mg-ot + dieta, ami vegulis kirangatott a melyvizbol. Mostmar csak zoldbigyuszokat szedek, elesztoskenyeret eszem, de az edesseg meg nem megy. Azt hiszem, arrol egy eletre lemondok. A parazitahajtotol kb. ket hetig zoldet fo..tam, azota mar nem, bar meg most is szedem, harom honapig kell, jobban is lettem, a kozezetem 97 szazalakos. (Regen 5%-os volt) A Diflucan utan a kozerzetem olyan 80%-os volt. Talan tul vagyok rajta, de nem akarom elkiabalni.

Nincs jelen

 

#94 2006-10-02 14:18

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Sziasztok,
sikerült beszereznem egy kis Candidát (száj + nyelõcsõ, remélem máshol nincs). Doki adott rá Nystatint, de a kis lakóim körberöhögték, szóval maradtak. Candida diétát érdemes szerintetek kezdeni? Ensure plus drink tápszert lehet abban inni? És egyáltalán a candida diéta mellett hogyan lehet elkerülni az éhenhalást?
Kösz elõre is a segítséget.

Nincs jelen

 

#95 2006-10-03 12:35

rebubu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

szia Malacke!
irtam emilt.

Nincs jelen

 

#96 2006-10-03 14:33

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Szia Rebubu,

rengeteg e-mail elküldtem. Remélem legalább 1 célbaért. Valami miatt nem akarnak elmenni, mindig visszajönnek valami hiba üzivel. Ha mégsem, akkor itt írj, nem adom fel a próbálkozást!

Nincs jelen

 

#97 2006-10-06 18:48

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Mar kb. nem is tudom, de vagy 2 - 3 hete biztos szedem a nonit is a parazitahajto kapszula melle, s az allapotom 100 szazalekos lett, ujra tudok edesseget enni, nem faj semmim, igaz, olyan tapasztalataim nem voltak, feher valami nem tavozott belolem, de megis hasznalt. Leirom, hogy miket szedtem, es milyen sorrendben, hatha valakinek tanulsagul szolgal. Amitol eloszor jobban lettem az az ot honap napi 2oo mg. Diflucan. Utana paraziatahajto, (ha valakinek kell az osszetetele, meg tudom irni), greff csepp, Acidophilus, Oxitarm, majd csak egy jo ido utan jon a  Noni es  idonkent, de nem allandoan lugosito tabletta, mostanaban vitamin is es Beres csepp.. Jaj, es eleinte kemeny dieta, de mar nem kell mert se nem puffadok, a beleim sem gyulladnak be, meg az osszes tunetem megszunt. Nyugodtan mondhatom ujra olyan vagyok, mint nagyon nagyon regen. A Diflucanos ugyet ne csinalja utanam senki, mert az egy nagyon veszelyes gyogyszer. Ha akkor elmegyek a doktorno altal elkuldott vekonybel tukrozesre,( ami bebizonyithatta volna a felteveset, miszerint Crohn beteg vagyok) akkor most en lennek az elso bizonyitottan meggyogyult Crohnos, de mivel nem mentem el, ez mar soha sem fog kiderulni. Hat, ennyi.

Nincs jelen

 

#98 2006-10-07 15:29

Yakus
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Milyen parazitahajtót? Teát ittál, Krisztina? Ide nem lehet leírni? Engem érdekelne.
Y.

Nincs jelen

 

#99 2006-10-07 17:52

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Nem, ez egy kapszula, ez az osszetetele, sajna, csak angolul, de gondolom, lehet hasonlo osszetetelut kapni magyarorszagon is. Black Walnut hulls and leaves, Wormwood, Garlic, Cloves, Grapefruit seed extract, Barberry bark, Golden Seal Root, Ginger, Aloe, Quassia, Oregon Grape root, Sage.  A benne levo aloetol nem lettem rosszul, de amikor gelt ittam, attol nagyon. Valoszinuleg nincs benne nagy mennyiseg. Ha megtalalom a szotarunkat, holnapra leforditom az osszetevoket magyarra. Kb ket harom het parazita hajtas utan, amit oxitarmmal eggyutt szedtem, hogy jobban levaljanak a belfalrol, + Acidophilus, neha greffcsepp s lugosito, majd csak utana johet a Noni, amikor mar nincs annyi parazita a belben, (egy hetig zoldet f.stunk), amire egy erosodo immunrendszer gyulladassal reagalna. Ha igen, tovabb kell szedni a fereghajtot, s kesobb elkezdeni a Nonit. Harom negy het Noni utan pedig mar massziv mennyisegu vitamint is szedunk. Fontos, hogy csak a vegen elkezdeni a vitamint, kulonben a kis dogok is fel tudjak hasznalni. A sorrendet jo betartani. Az itteni term. gyogyasz szerint harom honapig kell ezt a fereghajtas + Noni + dieta+ Acidophilus csomagot csinalni.  Az Oxitarm, lugosito tabletta, greffcsepp az csak a sajat kedvezo tapasztalatom miatt kerult bele a kurankba. A dietaval kicsit mar hadilabon allunk, de igy is hasznal. Persze, jobb lenne betartani, de most, hogy sokkal jobban vagyok, verszemet kaptam. Nonibol kapszulasat veszek. Bementem egy bioboltba s onnan vettem meg a termekeket, nem terjesztoktol, pedig ijesztgettek, hogy amit ott lehet kapni, az semmit sem er. Nem igaz. Sok sikert. Meg valami, a kura elejen olyan almos voltam, hogy nem birtam felkelni az agyrol, ez ket harom napot tartott, jobb szombaton elkezdeni.

Nincs jelen

 

#100 2006-10-07 18:04

krisztina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Candida

Most mar jo az email cimem, a mivel ide mejelentkeztem az idokozben megszunt, s nem vettem eszre, de kicsereltem.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB