#901 2010-05-19 01:07
- Misha
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Alternatív módszerek
Olyan, hogy én nem is létezik. Ha ebbe a kérdésbe bele akarnánk menni, akkor ugye abból kellene kiindulnunk, hogy minden és mindenki EGY. Az az elválasztódás amit most megélünk pusztán tudati szintû. Egyelõre csak a párkalcsolatok és a meditációk alatt képesek legtöbbünk a teljes EGYSÉG megélésére. Azoban idõvel lehet, hogy ez közösségek és társadalmak szintjén is mûködni fog. A kollektív tudatossághoz tudatosan is lehet kapcsolódni, és sokak innen nyerik akár azt a tudást is ami a gyógyuláshoz szükséges.
Nincsen szándékomban senkit sem összekeverni, de úgy érzem jogom van kinyilatkozni dolgokat ezen a fórumon:
1. mivel régrõl vagyok tag, csak egy ideig inaktív voltam
2. been there, done that, vagyis voltam én is a padlón vérzésekkel, depisen, világvége hangulattal, stb. és ki lehet belõle jönni, igenis el lehet felejteni (a múlt elmúlt, a jövõ még nem jött el, csak a jelen van jelen)
3. a tudást amit az életben megszerzünk kötelességünk tovább adni, ez egy univerzális törvény
Miért mondjuk azt, hogy minden és mindenki EGY? Ez nem csak egy jól hangzó spirituális vagy vallásos kijelentés. A NASA bebizonyította, hogy az univerzum olyan mint egy hologram és akár ha csak egy részecskéjét kiemeljük, legyen az egy személy, akkor a testének a geometrijából akár az egész naprendszer és még sok más leírható (fibonacci számsor! erre Kepler is rájött, de a maga idejében nem volt meg az a technológia amivel be tudta volna ezt bizonyítani). Egy õs lehelet hat át mindent, ezt a földhözragadtabbak nevezzék csak null-pont energiának. Ezért köszöntik a maják egymást úgy, hogy: "In La'kesh!" vagyis köszöntén a benned lakó ÉN-t. Ez a kulcs, ha ezt az egységet megtapasztalod akár csak pillanatokra is bármi által (a kedveddel való együttlét - így nem nehéz!, kedvenc sportod, hobbid, a természetre való rácsodálkozás, egy csodás meditáció) akkor máris a gyógyulás útjára léptél!
Miért kellene megtükröztetnem a bélrendszeremet? Elárulom, hogy életemben mindössze egyszer hagytam, hogy megtükrözzenek, amikor kórházba kerültem. Ez akkor volt, amikor 17 évesen colitisesnek skatulyáztak. Ez is csak egy bélyeg, egy programozás. Én Kovács Mihály vagyok, aki teljes, egész és tökéletes. Ha ezt akarom megéni a szeretet végtelen rezgése által, akkor ez lesz a valóságom és a sejtjeim ezt szépen elfogadják (õk nem kérdeznek ám vissza, teszik azt amit érzel és gondolsz) és ezt az állapotot fogják megvalósítani.
Nem engedtem, hogy gyógyszerezzenek az elsõ akkori kikezelésem óta. Nem fogadtam el azt a kijelentést amikor azt mondta a doki hogy ebbõl majd sosem lehet meggyógyulni.
Léteztek és virágoztak kultúrák az egész hülye nyugati orvolás nélkül is! Colonoscopia és minden más nélkül is. Nem újkeletû betegség ez. A rák sem az. Afrikában többszáz évvel ezelõtt is távolítottak el tumorokat kagylókkal és egyéb eszközökkel (sikeres mûtétek voltak).
De oké mondjuk, hogy túl földhöz ragadtak vagyunk mindehez és a mai nyugati orvolásban hiszünk (ettõl mentsem meg mindenkit a Jóisten, ajánlanám Dr. Hamer történetét, aki a betegségek pszichoszomatikus eredetével az elsõk között kezdett el foglalkozni, majd bebörtönözték a 60-as években!!!!!!!!!!!!!!!!!) szóval google -> Dr. Hamer és akkor majd felnyílik a szemetek!
De tegyük fel, hogy ennek ellenére kórház+gyógyszerek és a dokik hülyesége. Akkor se felejtsük el, hogy ez tudomány is folyamatosan fejlõdik és bizony lehet, hogy holnapután már mást mondanak a colitisrõl és jönnek a kis gyógyítõ nanorobotokkal és helyreteszik a bélfalat.
Viszont olyan öngyógyító erõ szunnyad bennünk, hogy csak na. Aki pedig ezt nem akarja elhinni és ezáltal kihasználni, az egy hatalmas lehetõségtõl rántja el magát. Léteznek emberek akiknek a szervezetük képes egyes vitaminok elõállítására! Van olyan személy itt a mi kis hazánkban aki úgy született, hogy az egyik lába rövidebb volt, majd agykontrollos vizualizációkat használva növesztett rajta.
Minden a fejben dõl el és minden gondolati szinten születik meg. Senki sem lenne itt, ha két ember nem gondolt volna arra, hogy õk legyenek illetve egyetlen egy tárgy sem létezne, ha valaki nem találta volna fel vagy valósította volna meg az ideát ami alapján készült.
Többet nem írok amit akartam ismét elmondtam. Ezért szoktam csak idõrõl idõre idejönni erre a fórumra. Lássátok végre, hogy egy iparág készül a bélbajosokból is! Protexin+meg ilyen-olyan készítmények. Coloscopia mániás seggturkász dokik és így tovább. Nem kell, nem kell a betegség és nem kell feladni az álmainkat.
Azt hittem én is, mint sokan, hogy emiatt a betegség miatt, majd nem leszek képes komolyabb párkapcsolatok kialakítására és még annyi minden hülyeséget elhittem. Azóta több csodás társam volt és talán most megtaláltam az igazit. Kemény sporotkat kipróbáltam amikrõl azt hittem, hogy majd ártanak vagy én nem bírom majd úgy mint az átlag. Elmentem a világ másik végére Japánba és az ottani ételek mindennél jobbat tettek az emésztésemnek! Szóval merjetek hinni a gyógyulásban! És ne a többi beteggel beszélgessetek hanem keressetek meg olyanokat akik igenis 20 éve tünetmentesek és nem szednek semmilyen gyógyszert, jól érzik magukat és egészségesek, mert vannak ilyen emberek, én is ismerek jó párat!
Ölelem mindnyájatokat és kívánom azt, hogy mihamarabb meggyógyuljatok (ez pedig tényleg csak rajtatok múlik!!!!!).
Nincs jelen
#902 2010-05-19 06:09
- Szuszidi
- Tag
Szép reggelt!
Misha igen van jogod írni véleményt alkotni. Nem is azért mondtam hogy ne keverj meg senkit. Egyszerûen azért mert te is meg vagy keveredve. (nem kell sértõdni nem azért írtam) :). Ami nem nagy baj majd kigabalyodsz idõvel. De most nagyon sok minden kavarog benned. Engedd el õket szépen sorjában.
"Többet nem írok amit akartam ismét elmondtam." igen is írni kell de nem elég az írás. Mai világban az embereknek kézzel fogható bizonyíték kell. (nekem speciel nem) De a többségnek igen. Ha évekig valaki hallgat és feltûnik s elkezd hirdetni egy igét sõt és ha még ezt is leírja "Tudok ilyen beal-es gyógykészítményt hozatni rendelésre külföldrõl! Ha érdkel írj ide és adok infot az árakról és a többi részletrõl: " és igy fejezi be "Nem engedtem, hogy gyógyszerezzenek az elsõ akkori kikezelésem óta. " na akkor gondolj bele mit gondolnak a többiek. Azért mondom meg vagy keveredve mert a továbbiakban meg aszt írod semmi nem kell. Na akkor nálad hol az igazság. Most nem boncolgatnám tovább a dolgot. De sok az ellentmondás. Még egyszer mondón nem bántani akarlak se sértegetni egy vélemény a te véleményeddel szemben. Én tisztelek becsültek, de nekem valami nagyon nem kerek!
Legyen csodás szép napotok!
Nincs jelen
#903 2010-05-19 10:22
- moncsa85
- Tag
Senkit nem akarok megbántani, de nem az a topic címe, hogy ALTERNATÍV módszerek????
Nem pont az ilyen "kézzel nem fogható és nem bizonyítható" dolgokról, tapasztalatokról kell hogy szóljon?????
Mert amúgy annak ott van a Gyógyszerek és ... topic...
Nincs jelen
#904 2010-05-19 11:58
- monka
- Tag
Marthuska,
Hát már elköltöttem gondolatban :) Szóval, nem ez a baj.
Nincs jelen
#905 2010-05-19 12:02
- Marthuska
- Tag
Monka! Akkor szerintem, mindent jól csináltál!:D Esetleg, még azt lehetett volna tenni, hogy elherdáld az összes maradék pénzedet, hogy jobban ráérezz a gazdagság ízére!
Szerkesztette: Marthuska (2010-05-19 12:05)
Nincs jelen
#906 2010-05-19 16:25
- Breki
- Tag
Semmit nem tudunk a Majákról,csak teóriák léteznek,ugyenez igaz Atlantis-ra,és sok minden másra.Nem bizonyítható hogy volt-e,mi volt ott,stb...
Biztos segít az akaraterõ,és az is bizonyított,hogy az agy csodákra képes,ez tény.De felemelkedésrõl olvasni,Õsökrõl és azok tudásáról,és hasonlókról,olyan mintha a Csillagkapu sorozatot nézném már bocs.
Ez olyan dolog,hogy ha egy csunya embernek mindenki azt mondja hogy szép,elõbb utobb elhiszi,de attol még csunya marad :)
Jó dolog vakon hinni valamiben,de veszélyes is..
Az iszlám vallás támogatja Magasztos Allah Egyedülvalóságát,szörnyü dolgokat tesznek erre hivatkozva a hitetlenekkel,és próbáld õket meggyõzni,hogy rosszul látják a dolgokat,és neked van igazad,nem nekik.Csak egy példa.
Szerkesztette: Breki (2010-05-19 16:30)
Nincs jelen
#907 2010-05-20 05:26
- Szuszidi
- Tag
Kedves Breki!
Azért azt nem mondanám hogy semmit, inkább azt hogy nem eleget tudunk eme õsi kultúrákról.
"De felemelkedésrõl olvasni,Õsökrõl és azok tudásáról,és hasonlókról,olyan mintha a Csillagkapu sorozatot nézném már bocs." Fordítsd meg a dolgot mintha már te a film elõtt hallottál volna tudtál volna ezekrõl a dolgokról, akkor ezt írnád né má a fenébe hát valaki nem bele szõtte a filmbe ezeket a dolgokat.
"Az iszlám vallás támogatja Magasztos Allah Egyedülvalóságát,szörnyü dolgokat tesznek erre hivatkozva a hitetlenekkel," Valamit elfelejtesz a keresztes hadjáratot. Próbáltad volna õket meggyõzni anno hogy ez nem szép dolog mármint isten nevében ölni. Bizonyos dolgok csak nézõpont kérdése. ;)
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#908 2010-05-20 08:09
- Breki
- Tag
A mondanivalóm nem az lett volna,kiragatál pár mondatot,de ezek csak példák voltak arra,hogy ha van xy aki életében nem hallott ezekrõl a dolgokrol,teljesen szkeptikus,másban hisz,stb,akkor elsõre hiába ír neki ilyen dolgokrol,ugysem hiszi el,érti meg.
Apródonként be lehet ezt ültetni az emberbe,hogy elgondolkodjon rajta,elõbb light es dolgokkal kezdve,és szépen felépítve,de nem töményen lezúdítani ezt a dolgot.
Nincs jelen
#909 2010-05-20 08:17
- monka
- Tag
A pozitív és negatív gondolatokról és az univerzumról csak annyit, hogy elolvastam Titok címû könyvet. Akkor még nem is voltam colitises. Odáig rendben is volt, hogy ha valamire koncentrálunk, pozitívan állunk hozzá, beleéljük magunkat, akkor az univerzum majd elintézi. Nálam ott verte ki a biztosítékot, amikor azt a példát hozta, hogy amikor a postaládánkba megérkeznek a csekkek, akkor ne úgy tekintsünk rá, mint fizetendõ dologra, hanem mintha pénzünk érkezett volna!! Micsoda? Na, ki az a kretén, aki az érkezõ gázszámlára boldogan ránézve úgy érzi, hogy pénze érkezett?
Más könyveket is olvastam a témával kapcsolatban, hogy hogyan lehet pozitívan áthangolni a gondolatainkat (ekkor sem voltam még colitises, sima szerelmi bánatom volt) és ott normális, használható tanácsok voltak, pl. autogén tréning stb.
Nincs jelen
#910 2010-05-20 08:22
- monka
- Tag
Ja, és én nem vagyok depresszióra hajlamos, negatív gondolataim sincsenek (na, jó, a fõnököm kinyiffantásáról szoktam fantáziálni) és pozitívan állok a betegségemhez is, mert nem tartom magam betegnek, teszek érte, hogy ne is legyek és mégis, amikor a legjobban érzem magam, tele vagyok energiával, mindent rendben érzek, egyszercsak puff, jelzi, hogy ne örüljél barátom, mert itt vagyok, csak eddig kussoltam kicsit.
És mit mond a pozitív gondolatok ereje és betegség kapcsolatáról kisgyerekek esetében? Tegnap hívott a barátnõm, hogy a 10 éves kisfiának jövõ héten lesz a colonoscopiája...
Nincs jelen
#911 2010-05-20 10:34
- Marthuska
- Tag
Sziasztok! Csatlakoznék Monkához, mert nagyonis igaza van!
"A szervezet második legnagyobb idegsejthálózata nem a gerincvelõben, hanem a bélcsatorna falában található. A második agynak is nevezett hálózat aktívan kommunikál az aggyal, és egyre több jel utal arra, hogy a felõle érkezõ jelek jelentõs mértékben meghatározhatják érzelmeinket, hangulatunkat." - ez tudományos megállapítás!
És mi van, ha ez a "második agyunk" okosabb nálunk, és nem tudjuk kijátszani semmiféle trükkel, még derûlátó gondolkodásmóddal sem? Lehet, hogy ez a második idegrendszer határozza meg a hangulatunkat, és nem a hangulatunk van befolyással a bélidegrendszerre? Vagy az is lehet, hogy oda-vissza igaz!
Szóval, van mit tanulni még, mert igen sok minden nincs tisztázva!
Nincs jelen
#912 2010-05-20 13:02
- Szuszidi
- Tag
Kedves Monka!
Biztosíték csere és újra gondolni az egészet próbáld ki ahogy le van írva. Oka van hogy jelez mégpedig amikor fel vagy szabadulva minden hepy. Nem jól csinálsz valamit. Nem csak a pozitív negatív gondolatok vannak. Sok minden más van a kor nem számít. Lehet 2 napos lehet 10 éves vagy 145.
Drága Marthuska!
Az agyunkat és az idegi pályáinkat úgy át lehet verni mint azt a bizonyos valamit a palánkon. Ismerek egy embert aki nem altatható sõt a helyi érzéstelenítést is allergiás tünetek kísérik, na most ez az úr kitalálta hogy tudja az idegeit az agyát átverni, nem is olyan nehéz. Mûtétek sorát csináltál meg nála úgy hogy éberen volt. Itt az egotok felül kerekedett mindenen és azt mondja hogy csak az van amit már bizonyítottak vagy õ bizonyítva lát.
Nincs jelen
#913 2010-05-20 13:22
- Marthuska
- Tag
Kedves Szuszidi! Ha, ez az általad ismert ember, "kitalálta, hogy tudja az idegeit, az agyát átverni", akkor miért szorul egyáltalán mûtétek sorozatára? Érzek én itt egy kis ellentmondást!
Nincs jelen
#914 2010-05-20 13:36
- Szuszidi
- Tag
Nincs ellentmondás a repeszeket nem lehet az agy erélyivel kivenni. De persze lehet hogy az egod ezt is ellentmondásnak fogja fel mert tiltakozik nagyon! ;)
Nincs jelen
#915 2010-05-20 14:17
- Ede
- Tag
Sziasztok, ez egyre érdekesebb.
Én magam láttam azt a pasit, akirõl Szuszika ír, és elmondhatom, hogy igazán meggyõzõen nézett ki a kora ellenére. A módszert, amit alkalmazott a mûtétje során, már a betegsége kialakulását követõen sajátította el és ennek segítségével nemhogy felépült, de fiatalosabb, mint valaha.
Igazából számomra az egyik nagy tanulság, hogy ha beteg vagyok, akkor hiába hiszem úgy, hogy én pozitívan gondolkodok (amit én magamról egyébként tudom, hogy nem igaz), valami gond van. Ha harmóniában lennék és jól tudnám kezelni az engem érõ események okozta érzéseket, akkor nem jelentkeznének ezek a betegségek (ezek alatt a krónikus betegségeket értem).
Tök rossz volt olvasni, hogy mennyire nekiestetek Mishanak, aki bár ellentmondások közepette, de leírt néhány dolgot, amiben hisz (senki sem tévedhetetlen és sokszor talán nem megfelelõ szavakat használ, ami félreérthetõ). De ezt nehogy bántásnak vegyétek, könyörgöm, csak jelzem, hogy mint kívülálló, ilyen fura kis érzelmek generálódtak bennem.
Rengetegszer elõfordul velem, hogy "szintetizálódnak" a gondolataimban bizonyos következtetések, mondjuk vasalás közben és annyira érzem, hogy milyen jó, de aztán mikor szeretném ezt elmondani, a szavak már nem úgy jönnek és látom a beszélgetõtárson, hogy olyan furcsán néz. Valami ilyesmi lehetett ez is talán.
Nos, hirtelen ezek jutottak eszembe és nem gondolom, hogy nálam a bölcsek köve, pedig nagyon bírnám:):)!
Szép napot!!!
Nincs jelen
#916 2010-05-20 16:12
- monka
- Tag
Szuszidi, igen, igazad van, valamit nem jól csinálok.
Olvasok egy könyvet, A tanulás öröm is lehet a címe, annak kapcsán, hogy jövõre iskolás lesz a nagylányom és, hogy készítsem fel, vagy én hogy készüljek fel rá...
Na, hát abban amik le vannak írva, hogy a kis korban szerzett lelki sérülések milyen pszichés problémát okozhatnak...Biztos azért alakult ki a colitisem, mert anyukám erõszakoskodott, hogy járjak hegedûre, pedig utáltam :)
Egyébként azt is olvastam, hogy a bélbajok oka, az, hogy nem a vágyai szerint cselekszik valaki, nem teheti azt, amit szeretne, kénytelen olyan dolgokkal megalkudni, amit nem szeret.
Voltm kineziológusnál, akkor még nem derült ki a colitis, csak már ment a hasam három hónapja. Azt mondta (bocs, szó szerint fogok idézni) azért fosok, mert az élettõl is fosok, és nem merem azt cselekedni, ami nekem jó lenne. Ha rosszul érzi magát az ember a munkahelyén, ott kell hagyni, és megvalósítani az álmait. Na, meg ilyeneket mondott.
Nincs jelen
#917 2010-05-20 19:34
- Ede
- Tag
Nekem olyanokat is mondtak, hogy amikor gond van, ezzel a betegséggel visszamegyek szaros gyereknek... és ha õszintén végig vizslatom az életem eseményeit, nos... a konfliktushelyzetekben én vagyok a szegény kis áldozat...
És a gyerekkori sérülések állatira az emberben maradnak, én most látom, hogy a gyerekeim mennyire tényleg úgy "mûködnek", mint ahogyan írják, mint pl. utánzás, stb. És azt is látom, hogy a rosszul megszokott cselekvéseimre hogyan reagálnak. És hogy a gyerekek MINDENT elhisznek!!!! Ha azt mondom rájuk, hogy csodálatosak vagytok, akkor azt is, de ha rossz jelzõkkel illetem (hisztis, rossz, stb.), akkor azt is. Fú, van egy nagyon jó könyv, a címe: Mérgezõ szülõk (http://www.libri.hu/konyv/mergezo-szulok.html), nos, ennél konkrétabban nem is lehet ezt megfogalmazni. Nagyon durva és sajnos, kicsiben-nagyban, rá lehet ismerni a saját szüleimre (remélem, én még idõben észrevettem, de majd 10 év múlva kiderül).
És az, hogy erõltették a hegedût, csak a hegedûre igaz? Ezt te tudod valamilyen szinten. Nekem nagyon erõs befolyást gyakorol(t?) az anyám szinte minden döntésemre, anélkül, hogy jelen lett volna, mert az elsõ, amit minden esetben végiggondoltam, hogy õ mit fog szólni, nem az, hogy nekem milyen érzést okoz...
Szóval... (bár bocsánat, nem hozzám intézted az irományodat...).
Nincs jelen
#918 2010-05-20 19:35
- Breki
- Tag
A negatív dolgok,az örömök,a boldogság,a bánat,a fájdalom,stb..ettõl vagyunk emberek,ezektõl az érzelmektõl,érzésektõl.Ennyi erõvel minden ember Crohn-os vagy Colitis-es lehetne akit valaha valamilyen negativ dolog ért,vagy elnyom magában egy rossz emléket,vagy stresszes életet él...
Szép és jó amiket irtok,bár ilyen könnyü lenne kivitelezni is :) Nem láttam még olyan embert aki egyfojtában mosolyog,és minden rosszat pozitivan él meg.Ebben nem hiszek!Ha meghalna egy szerettem,ne adja isten,kétlem h jónak fognám fel,és sírás-fájdalom helyett azt mondanám mosojogva,hogy jobb helyre került,és boldog lennék..Max ha felszívok egy csík kokaint.
Ne értsetek félre,itt mindenki jót akar,és segíteni a másiknak,és ezért szeretlek titeket,mindenkit!!De vannak erõsebb-gyengébb emberek ami valakinek könnyen megy,lehet másnak 100év alatt se sikerül.De próbálkozni kell az biztos,és nem szabad feladni,amig nem próbáltunk ki mindent.
Nincs jelen
#919 2010-05-20 19:50
- Ede
- Tag
Szia, Breki... nem arról van szó, hogy minden dolgot pozitívan kellene megítélni, mert az képtelenség (én is ezt hittem, hogy ez ezt jelenti, és ekkor mondtam minden ilyen számomra akkor dumának tûnõ dologra, hogy na nehogymár...).
Az érzelmek rosszul kezelésérõl van szó, az én olvasatomban (ami megint lehet, hogy rossz kifejezés).
Sõt... én sokszor eleve az érzések megnevezésére sem tudok szavakat, majd már arra sem, hogy ezek milyen érzelmeket váltanak ki bennem és hogy ezeket hogyan kell kezelni ahhoz, hogy ne más ellen irányuló agresszió vagy ha már ezt leküzdöttem, akkor ne magam ellen irányuló agresszió (betegség) legyen belõle.
Ami ilyen egyszerû, az egyébként amikor helyzetben van az ember, annyira nagyon bonyolult is egy idõben.
Igazából én azon tûnõdtem el, hogy gyerekkorom óta volt-e egyáltalán jogom rosszul érezni magamat és ezt még kifejezésre is juttatnom... és nem lehetett. Mert akkor én hisztis voltam, meg rossz, meg ilyenek. Pedig mennyivel egyszerûbb lett volna, ha valaki - mondjuk a szüleim - megkérdik, hogy hogy érzed magadat (nem hogy milyennek látom õket, mert nem engedik meg, hogy játsszak), hanem hogy hogy érzem magamat... mert ha valaki elmondhatja, hogy éppen összeszorul a gyomra és fél és ezt az érzését elfogadják (nem azt mondják, hogy áááá, nem lehet ilyen érzésed, mert mire fel lenne...), akkor az nem halmozódik fel, és rossz idõben, rossz módon robban ki.
Ez megint tapasztalat, hogy ha a gyerekekre tekintélyelvet követve akarok hatni (rakj rendet-de nem akarok,utálom [most nálunk a négy évessel ez megy naponta 10 percenként]), akkor azonnal ellenáll, míg ha az ellenállását elmondhatja úgy, hogy hogy érez és nem ítélkezik, hanem az érzéseirõl beszél, mert úgy közelítjük meg mi, szülõk, akkor sokkal könnyebb megtalálni a közös hangnemet és ezzel a gyerek is talán egy jófajta konfliktus kezelést tanul meg és nem kell, hogy az elfojtások miatti agressziót ilyen-olyan módon élje meg.
Ami még eszembe jutott, hogy amikor rosszul érzem magam és megpróbálom elfojtani vagy elterelni a figyelmemet róla, akkor sokkal hosszabb ideig tart átesni rajta, mintha átadnám magam annak az érzésnek... szóval valami olyasmi, mintha az ember harcolna valami ellen, ami annál ellenállóbb (fú, ez már tök értelmetlen, ugye?).
"Ha meghalna egy szerettem,ne adja isten,kétlem h jónak fognám fel,és sírás-fájdalom helyett azt mondanám mosojogva,hogy jobb helyre került,és boldog lennék.."
Persze, hogy nem lehet így... a veszteségeket meg kell gyászolni oly módon, hogy az ember azokat teljességgel átélje... mert a mosolygás ebben az esetben megint csak elfojtást jelentene, és aztán már lehet, hogy ott vigyorogna az ember a Lipóton (ha újra kinyitnák)...
Nincs jelen
#920 2010-05-20 20:11
- Breki
- Tag
Kezdem ám már felfogni,kicsit kemény a fejem :D
Pont azon gondolkodtam,hogy például mikor sírtam utoljára,hát nem tudnám megmondani,olyan régen,talán gyerekként..hát én apámnak mondhattam volna bármit,minden nap részegen feküdt,vagy esett össze,egyszer tesommal még a házat is rágyujtottuk,pedig akkor még csak alsós voltam...hogy menyi minden lehet benem elnyomva,és mennyi kimondatlan szó van bennem?Rengeteg!!!De még nem találtam meg azt az embert akinek kitárulkoznék,nem megy.Tulléptem a dolgokon,vagy csak elnyomom,ki tudja..
Nincs jelen
#921 2010-05-20 20:37
- Ede
- Tag
Breki, pont ma mondta nekem a pszihonéni, akihez járok (az Isten áldja meg!!), hogy mindenkinek más (ember, módszer, bármi) van segítségére az életben ahhoz, hogy felnyissa a szemét. Aztán van olyan is, hogy nem adatik ez meg... ez a rosszabb... de még ha csak az élet utolsó napján is, akkor is megéri. Talán. Sokszor elvesztem a hitemet, pedig nekem nagyon jó életem van! Mégis a gyerekkori szarságok... és ebben is el kell jutni odáig, hogy ne a szülõt hibáztassa az ember (az már úgyis mindegy), hanem keresse meg a saját lehetõségét a változásban. Mert ha a hibáztatásban ragad, attól semmi nem lesz jobb, sõt...
Én még a hibáztatásnál tartok, de ez sem állapot.
Én rengeteget tanultam ettõl a nõtõl az utóbbi hónapokban és nagyon rátapint minden kis stiklimre is mindemellett...
Fú, részeg apáról... hála Istennek, én már nem éltem vele túl sokáig, de a tesómnak (aki meghalt 24 éves korában, de jobb is neki, bár ez kegyetlenül hangzik, de õt annyira kicsinálta idegileg, hogy tényleg jobb neki) borzasztó tapasztalásai voltak vele... ütötte-verte és mindemellett még lelkileg is kínozta... szörnyû.
Rohadt alkohol... szörnyû. ettõl már csak a kábítószer lehet borzasztóbb....
Szóval, rohadtul nem egyszerû, de ha meg már idõnként rájön az ember az ízére, akkor meg annyira egyszerû, hogy azon csodálkozik... legalábbis én így szoktam lenni ezekkel.
Nincs jelen
#922 2010-05-21 06:09
- Szuszidi
- Tag
Szép reggelt!
Az idõ szalad az írás halad. Drága EDE! (Tényleg a régi Rába kamion beceneve volt ez) :)
Jó sokat írtál remélem keveset ritál?
Érdekes dolgokat mondtál kifejezés módon csiszolni kell.
Nekem ez jött le hogy anno meg veled is a szüleid nem úgy viselkedtek mint egy kis felnõttel. Lehet az alapja gyere kori trauma. Persze minden bele fér. Na most megint egy olyat mondok amiért lesz aki legyint né mán az örült. Szóval mi a bajod hogy érzed magad? Jó kérdések s lehet ki is szaladt volna a szádon hogy hagyjál már te nem vagy a szülöm. Mert gyermekként emlékszik az ember a vállalására. S azt az utat akarja járni hisz azért van itt. De mi szülök el mit teszünk neveljük õket a kor s saját elvárásunk szerint. Istenem de bonyi úgy leírni hogy mindenkinek érhetõ legyen. Te a hibáztatásnál tartasz. Kit és mért? Nem kell hibáztatni senkit. Azért volt ilyen a gyermekkorod mert tapasztalnod kellet, azokat a dolgokat. Életünk végéig tapasztalunk. Sokszor halljátok hogy azt mondja egy idõs emberke hogy ö már megbékélt s várja aminek jönni kell. Na akkor van kész a nagy útra. Juj hogy hangzik ez. Magyarán akkor fejezte be az elrendelt tapasztalásokat, tanulás, feladatát. Na ez sem különb de így lesz aki megérti, lesz aki legyint, s lesz aki csomót keres. Ezek a dolgok nagyon misztikusak,ezoterikusak, bonyolultak aki nem foglakozik naponta a dologgal. Sok mindent az agy nem dolgoz fel túllép rajta. Egyszerûen túl bonyisnak tekinti és nem hajlandó foglalkozni a dologgal, van nekem más dolgom is felkiáltással. (pedig csak 15-20% át használja ki a tudásának) Ha leásnánk az agyba nagyon meglepõdnénk mi van ott bent. Mit is tudunk. Erre jó a hipnózis a relax is egy bizonyos pontig. Azért kell újra megtapasztalni bizonyos dolgokat volt már olyan érzésed hogy ez már megtörtént velem? Volt mindenkinek volt. Csak lehet nem figyelt oda nem vette tudomásul. Na az egy útkeresztezõdés az utadon csak a jó irányba kell menned. Ha nem sikerül jönnek a jelzések figyelmeztetések.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#923 2010-05-21 11:33
- monka
- Tag
Ede, nagyon egyetértek. Nekem is anyám nagyon erõs befolyást gyakorolt. Nekem mindig jól kellett tanulni, jól kellett viselkedni,aranyosnak lenni stb. Közben meg már kb. 3 éves korom óta önállóságra törekedtem. Ja, és apám nekem is ivott. Sose sírtam, ha valami bántott gyerekként. Felnõttként meg pláne nem. Mindig úgy viselkedtem, mint egy fiú, kemény voltam. A gyerekem születéséig kb. ilyen voltam. Azóta javult kicsit a helyzet.
Egy barátnõmnek van egy mondása: három embernek kell tudnon megbocsátani. Saját magadnak és a szüleidnek. Nem tudom, hogy teljesen megbocsátottam-e már nekik, pedig már meghaltak. Remélem én nem fogok lelki sérüléseket okozni a gyerekemnek. El fogom olvasni a könyvet ,amit írtál.
Nincs jelen
#924 2010-05-21 16:16
- Zsuzskaa
- Tag
Ugyan ez már kicsit elkanyarodhat az eredeti témától... Hasonlóan "jó gyerek" voltam.Kisebb konfliktusok adódtak persze, de ha valami oltári nagy baromságot csináltam, akkor sem kaptam 2hónap szobafogságot mint a barátnõim,hanem csak fejmosást és egy "de kis lüke vagy" mondatot.És szerintem egy gyereknek mindenképpen kellenek a pozitív visszajelzések megerõsítések,hogy tudja jó irányba halad. Nyertem én mindenféle versenyeket és mondták is hogy jó meg szuper , de azt nem hallottam hogy jaj de büszke vagyok rád....
Majd majdnem elváltak a szüleim, de apu mégis maradt... Azt hiszem ott változott meg midnen mert ott kezdtem el magamat hibáztatni, amirõl senkinek sem beszéltem. Egy 8éves gyerek még talán fel sem ismeri hogy önmarcangol... Majd apu inni kezdett amit szintén a saját hibámnak tudtam be....Kb 5-6 éve egy véletlen foyltán megtudtam hogy apu miért is kezdett el inni.Akkor esett le hogy mit is csinálok itt magammal :)
Azt már megtanítottam magamnak, hogy belõlem a feszültség sírás formájában távozik .. és lehet hogy néha "bõgõmasinát" játszom de nincs a gyomromban kõ.
u.i.: azóta persze mégis elváltak(most 2éve lassan) és sokkal jobban megtalálom mindkettõjükkel a hangot.
Nincs jelen
#925 2010-05-21 18:41
- Ede
- Tag
Szia, Zsuzska... nem tudom, lehet hogy tényleg szétoffoljuk már ezt a topikot (drága Modik, bocsi... de igazából nem találtam most, hogy szétnéztem másik helyet... mert nem depresszióról beszélünk, meg nem lelki tényezõkrõl... talán...).
Nekem ez a mérgezõ szülõk könyv azért is tetszett annyira, mert pont a kisgyermek szemszögébõl közelít és pont arról ír, amit Te is most leírtál... hogy a kisgyerek az azt hiszi, hogy a szülei (az istenek számára, akik nagyok és mindent jelentenek neki) miatta tesznek így vagy úgy... nagyon durva.
Szuszika, tudod, hogy hasonlóra jár az agyunk, de ez a karmikus izé nem teljesen fér nekem bele. Annyira igen, hogy esetleg tényleg lehet valami oka annak, hogy... de az, hogy mondjuk a tesóm karmikusan "érdemelte" azt, hogy a piás apám kergetve õt, a kapát vágta utána, csak mákja volt és mellément... ez igazán már a ... apám még .... döntése volt, nem karma...
Szóval, nekem ezek, - bár tudom, hogy nem úgy szántad - amikor valaki hátradõl és ráfogja, hogy na ez most az apám, az anyám, a karma vagy x miatt van, a felelõsség elhárításáról szólnak. Mert sajnos nekem kell összeszednem magam, hogy 1. észrevegyem, hogy gond van, 2. túllépjek azon, hogy hibáztatok, 3. dolgozzam fel, 3. tegyek. Állati nehéz és a szokások óóóóóóóóriási nagy urak és sokkal egyszerûbb a bevált, rosszat okozó, de már rutinként jövõ eszközökkel dolgozni.
Nevelés... szerintem az csak próbálkozás, aminek az lesz a vége, hogy valamilyen agresszióval kicsikarom a gyerekbõl, hogy úgy tegyen, ahogy én akarom. Példamutatásnak mondanám én, mert hiába mondok én a gyerekemnek bármit (pl. ha bajod van, ne kiabálj, hanem... és okoskodok), mert a gyerek tökre látja, hogy én mit csinálok és azt csinálja õ is. Persze, akkor már - mert egy kívülálló csinálja - az "hiszti" meg "milyen dolog már így viselkedni", miközben meg valószínûleg ha van valami gáz, akkor én is kiabálok... Szerintem a felnõttek a gyerekek útján kapnak egy újabb és utolsó esélyt arra, hogy meglássák való magukat és az õ általuk tartott tükör segítségével változtassanak a saját dolgaikon...
Kísérteties, hogy mennyire leutánoznak bennünket, én látom magam a lányomban, meg idõnként a fiamban is. Ez is nehéz is meg könnyû is egyszerre.
Ja, nekem még az jutott eszembe, hogy amire legkorábban visszaemlékezem, az az, hogy Anyukám sokszor mondta el, hogy én vagyok az õ életének egyetlen vigasza, meg reménysége... és a mai napig minden döntésem hátterében az áll, hogy az mennyire szolgálja ezt az élete egyetlen értelmét, meg mintha ha én magam miatt döntenék, akkor összedõlne a világ. Úh sokszor teszek a kedvére, de ha meg nem aszerint döntök, akkor az direkt azért van, mert õt utálom õszerinte. El sem tudja képzelni, hogy a gondolataim középpontjában nem õ áll és nem vagyok annyira tudatos, hogy amikor valami olyat teszek, ami neki nem tetszik (de nem is árt, csak az én szám íze szerint való), akkor az nem azért van, hogy direkt ellene tegyek... És az biztos, hogy az ember életében minden a szülei miatt van. Hogy lehetne máshogyan, hiszen a legnagyobb befolyással õk vannak ránk (és mi vagyunk a saját gyerekeinkre). A velük/velünk való kapcsolat mutatkozik meg aztán minden más kapcsolatban is. És ezért lehet, hogy amit elnyomunk a szüleinkkel szemben, azt fokozottabban érvényesítjük másokkal szemben.
Van Janikovszky Évának egy könyve, a Lemez kétoldala... fú, annyira jó sztorik vannak benne.
Na, már jól elkalandoztam....
Nincs jelen
#926 2010-05-21 18:53
- Sziszka1683
- Tag
Sziasztok!
Régóta nézegetem már ezt a fórumot, szeretnék egy kicsit segítséget/infót kérni tõletek!Már jó ideje szenvedek hasmenéssel, már volt egy pár "kellemes" vizsgálatom, tükrõzések fõleg. Ma voltama dokimnál és kiírt nekem egy CT enteroklysis-t. Nagy vonalkban elmondta mit fog csinálni. Légyszi akinek volt már ilyen vizsgálata írja meg nekem részletesen!!!mégis mennyire kell tõle tartani, hogyan zajlik, van e fájdalom, vagy csak kellemetlen??
Elõre is megköszönöm!!
Nincs jelen
#927 2010-05-21 22:15
- Timcsi35
- Tag
nagyon érdekes dolgokat írtok... én keveset írnék, mert én is össze vagyok zavarodva.. nekem is sok a gyerekkori sérülésem.. amiket már többször próbáltak oldani , én is,,, de nem ment teljesen...
tehát érdekes , hogy sokan tiltakoznak az ellen, hogy a betegségnek lelki oka van, és lám mégis mennyien megnyíltatok!!
a bélbetegségek nagy része éppen az elfojtásoknak köszönhetõ.. düh harag... meg nem élet örömök...ki nem mondott szavak..
ezek saját tapasztalatok..
érdekes cikk: http://www.ujmedicina.hu/ !!! a hanganyagokat érdemes meghallgatni!
egyébként szerintem sokan látjuk már az okokat, csak a kilépés.. változtatás.. ezek remélem tanulható feladatok!
Nincs jelen
#928 2010-05-22 07:13
- mamo
- Tag
Többen írtátok a mozgás fontosságát. Megtapasztaltam, ha tornászok, akkor mindent kikapcsolok, csak arra figyelek, hogy a mozdulataim jók legyenek. Torna után mintha kicseréltek volna. Ha fájó hassal megyek oda, akkor torna végére a fájdalom elmúlik.
Idegi problámékra nagyon jó a csikung. Több embert láttam meggyógyulni, személyesen ismerek ott pár embert akik a legnagyobb bajból kijöttek. Persze ezt nem adják ingyen, nagyon sok, mindennapi gyakorlás szükséges.
Ha valakit érdekel az elérhetõség:
www.csikungkozpont.hu
Olvassátok el, amit a mesterrõl írnak.
Szép hétvégét.
Nincs jelen
#929 2010-05-22 14:39
- Breki
- Tag
Egy közeli ismerõsöm tüdõrákos,nyomják neki a kemot,ott ajánlotta neki a többi beteg a spárgát,hogy enyhén fözze meg,pépesítse ki,és naponta egyen 3x2 evõkanállal.Azt mondja eddig kemó után KO volt,most lazán kisétált mintha nem is kapott volna..
Lehet másra is jó,nem olvastam még utána.Van valakinek tudomása róla,hogy milyen hatása van?Sejtmegújító vagy valami hasonló?Mert ez tényleg filléres dolog...és talán nekünk is hasznos.Habár ezt mondják a Zöldalgáról-zöldkagylóról-céklárol-búzafürõl,búzacsirárol,stb....valakinek valami tapasztalat?
Nincs jelen
#930 2010-05-22 16:14
- mamo
- Tag
Spárgáról ezt találtam:
Rák ellen - spárga növény
Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evõkanállal vett be belöle reggel és 4 evõkanállal késöbb a nap folyamán.
Ezt egy hónapig csinálta.
Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdõrákra.
A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten.
Az onkologus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.
Néhány évvel ezelött egy ismerösöm kutatott a spárga után, akinek a barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkrõl
"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálodott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..
Néhány évvel ezelött hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezésérõl a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával. Összegyüjtöttünk számos kedvezõ történetet és most közreadunk belöle néhányat:
1. eset:
Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült.
Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset:
Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül.
Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan müködtek.
3. eset:
Egy férfi, akinek tüdõrákja volt és 1971 március 5.-én mütõasztalra került.
A mütétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás.
A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.
4. eset:
Egy asszony évek óta bõrrákban szenvedett. Többféle bõrrákot is diagnosztizáltak nála.
3 hónapos spárga kúra után a bõrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bõre teljesen rendbejött.
Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdödött. 10 alkalommal esett át vesekõ eltávolításon, levolt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának túlajdonítja a veséje gyógyúlását is.
Nem voltam meglepve az eredménytõl, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerü használatáról a vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében.
Megjegyzendõ, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekõ elhajtó hatásával.
Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást.
Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerüsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetrõl kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyözni a kételkedõ egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.
A kezeléshez a spárgát megfözük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss).
A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.
A megfözött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hütõszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evõkanállal enni belöle reggel és 4 evõkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével .
Lehet híggítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.
Mint biokémikus megvagyok gyõzõdve a régi mondás igazáról,
"ami a gyógyításra jó, az a megelõzést is elõsegíti."
E teoria alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét, mint italt az étkezéseink kíséröjeként.
Mi 2 evõkanányit higgitunk vizben az ízlésünknek megfelelöen.
Én forron iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja.
Mióta ezt iszogatjuk a redszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.
Mint biokémikus széleskörü tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különbözõ fajtáinak a gyógyítását illetöen.
Az eredmények alapján megvagyok gyözödve róla, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktiv szerepe van abba, hogy megakadalyozza a sejtek növekedését.
Ez ókból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését.
Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyõzésében és az egész testre üdítõleg hatnak.
Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer Institute
(US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.
Hangsúly:
Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evõkanállal vett be belöle reggel és 4 evõkanállal késöbb a nap folyamán.
Ezt egy hónapig csinálta.
Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdõrákra.
A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten.
Az onkologus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig...
Kérlek terjeszd a hírt..., ez a legönzetlenebb dolog, amit bárki megtehet.
Tiszta szívembõl kívánok Neked Egészséget,Örömöt,Bõséget és Szeretõ Társat egész Életedre!
Tündérörömöleléssel:RaSu TündérAnya...
Miután tényleg filléres dolog ki lehetne próbálni.
Nincs jelen
#931 2010-05-22 16:38
- Breki
- Tag
Jah,mert olvastam h állitolag gyulladáscsökkentõ hatása is van
olyat olvastam,hogy a levelében több a vitamin,antioxidáns,stb mint a termésben.
De olyat nem találtam hogy kell azt a pürét megcsinálni,megkérdezem majd az ismerõsõm,de jó lene tudni hogy õ jól csinálja e :)
Nincs jelen
#932 2010-05-22 17:25
- mamo
- Tag
Breki, ha megtudod, légy szíves ird le.
Nincs jelen
#933 2010-05-22 18:44
- Breki
- Tag
holnap felhívom :)
Nincs jelen
#934 2010-05-24 15:28
- Breki
- Tag
Megkérdeztem,simán puhára fõzi,és botmixerrel kipépesiti,naponta 3-4 evõkanállal eszik belõle.Ja és a zõld a jó ,nem a fehér
Nincs jelen
#935 2010-05-24 22:16
- mamo
- Tag
Köszi Breki, érdemes lenne kipróbálni.
Nincs jelen
#936 2010-05-25 15:35
- Breki
- Tag
Holnap el is megyek veszek egy kilót a piacon,és megcsinálom :
Nincs jelen
#937 2010-05-25 21:53
- Timcsi35
- Tag
a sport tényleg jótékony,ma én is tapasztaltam:)
Nincs jelen
#938 2010-05-27 15:19
- Breki
- Tag
moncsa85
Voltál a természetgyógyász csajnál?
Én nem tudtam,nincs rá keret..
Nincs jelen
#939 2010-05-29 09:26
- Timcsi35
- Tag
Kicsi vagyok ehhez, de azért fura igy offolni valakit, aki szintén pozitív gondolatokat probál átadni, még ha számunkra zavaros is, .. de miért? miért nem nyitunk? persze nem mindenkinek ez a feladata,hogy pl ezoterikus úton járjon...
Nincs jelen
#940 2010-05-29 10:51
- aiolosz
- Tag
Timcsi35 írta:
Kicsi vagyok ehhez, de azért fura igy offolni valakit, aki szintén pozitív gondolatokat probál átadni, még ha számunkra zavaros is, .. de miért? miért nem nyitunk? persze nem mindenkinek ez a feladata,hogy pl ezoterikus úton járjon...
Elárulnád, hogy mire_kire gondolsz ?
Nincs jelen
#941 2010-05-29 11:05
- Timcsi35
- Tag
Azt vettem észre bárki valami új gyógymóddal áll elõ vagy nála bevált, itt csoportos "lehurrogás" van, "márpedig nincs gyogymód.. stb legutóbb Misi és Ede járt igy..
Nincs jelen
#942 2010-05-29 11:15
- aiolosz
- Tag
Timcsi35 írta:
Azt vettem észre bárki valami új gyógymóddal áll elõ vagy nála bevált, itt csoportos "lehurrogás" van, "márpedig nincs gyogymód.. stb legutóbb Misi és Ede járt igy..
Akkor én ettõl a csoportos "lehurrogás" dologtól elhatárolódok, mert mindkettõjüket tisztelem és kedvelem, de ugye nem baj, ha nem mindenben értek egyet Velük ;)
Jut eszembe, ha megkérhetnélek, definiálnád a "pozitív gondolat" fogalmat.
Nincs jelen
#943 2010-05-29 15:53
- Timcsi35
- Tag
ez hosszas és bonyolúlt téma szerintem én ehhez még "kicsi" vagyok.. a pozitív dolgot, magát a szót is mindenki máshogy értelmezi..
Nincs jelen
#944 2010-05-29 23:14
- aiolosz
- Tag
Timcsi35 írta:
ez hosszas és bonyolúlt téma szerintem én ehhez még "kicsi" vagyok.. a pozitív dolgot, magát a szót is mindenki máshogy értelmezi..
Egyetértünk, már mint abban, hogy a "pozitív gondolat" definiálása nem könnyû dolog és most nem megyek bele sem filozófiai sem társadalom szociológia fejtegetésbe.
Ezért szerintem nem szerencsés azt állítani, hogy itt bárkit a földbe döngölünk a pozitív gondolataival együtt. Döngölés nincs, de eltérõ véleménye, tapasztalata mindenkinek lehet.
Nincs jelen
#945 2010-05-30 07:17
- Szuszidi
- Tag
Pozitív gondolat bármi lehet amit te pozitívnak állítasz be. Ilyen egyszerû.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#946 2010-05-30 09:15
- aiolosz
- Tag
Szuszidi írta:
Pozitív gondolat bármi lehet amit te pozitívnak állítasz be. Ilyen egyszerû.
Legyen szép napotok!
Ami másnak esetleg negatív.....nekem reggel egy feles Jägermeister pozitív :) ....van akinek nem az :(
Nincs jelen
#947 2010-05-30 09:42
- Szuszidi
- Tag
De magadnak állítod be pozitívnak vagy negatívnak. Más nem érdekes te gondolatod az érdekes. Más csak veled összefüggésben érdekes.
Nincs jelen
#948 2010-05-30 13:47
- Tim72
- Tag
Érdekes volt számomra a gondolatmenetetek. Most, hogy egy kissé padlót fogtam a félresikerült mûtétem miatt, elég nehezen sikerül számomra pozitív gondolatokat találnom. De azért próbálkozom. A gasztroenterológusom szerint a crohnosok nagy része túlságosan lelkis, önmarcangoló, túl analizáló, azaz túl sokat eszi magát. Hát más nevében nem tudok nyilatkozni, de én sajnos ilyen vagyok, és emiatt a tulajdonságom miatt most a kórházban is kaptam megjegyzéseket a nõvérkéktõl ( tisztelet a kivételnek ).
Szeretnék változtatni ezen, szeretnék optimistább lenni, de nagyon nehéz egy alapvetõ tulajdonságomon ( pesszimizmus) túllépnem.
Amit Szuszidi és aiolosz írt a pozitív gondolat meghatározására az nagyon érdekes. Vegyük például az alkoholt ( sajnos a sztóma miatt nem nagyon merek inni, még egy pici bort sem ), DE régebben szerettem vacsorához egy pohár vörösbort elkortyolni, jól esett, nekem jó volt. A munkahelyemen egy beszélgetés közben elmondtam, hogy én nem látok semmi kivetnivalót azon, ha valaki a vacsora után elkortyol egy pohár bort. Nos, egyedül maradtam a véleményemmel, sõt a végén úgy éreztem magam, hogy alkoholista vagyok (leszek), mert már elindultam a lejtõn lefele. És tessék, máris kétely ébredt bennem. Tudom, hogy figyelmen kívül kellene tudnom hagyni mások véleményét, és azt csinálni amit én jónak gondolok, de helyette zavar, sõt döntésképtelenné tesz, hogy nem tudom eldönteni vajon nem én látom rosszul a dolgokat.... és máris indul az analizálás.
Annyira frappánsan fogalmaztad meg Szuszidi, hogy : "Pozitív gondolat bármi lehet amit te pozitívnak állítasz be. Ilyen egyszerû. " ez annyira igaz, és ha te ennek alapján tudsz élni, akkor nagyon irigyellek. :)
Én jelenleg több-kevesebb sikerrel csak próbálkozom a dologgal.....
Nincs jelen
#949 2010-05-30 15:47
- sibi
- Tag
Hát igen , én is ilyen vagyok, mint Tim72 és igen én is birkózom a pesszimista gondolataimmal. Szuszidinek igaza van, de ez tanulható és nekünk muszály lesz ezt megtanulni a saját érdekünkbe.Ha Szuszidi tud eszerint élni, ahhoz neki is biztos vezetett egy út, amin végig kelett menjen. Mi még az út elején kapálózunk, de kérnénk az olyanok segítségét, akiknek ez már alapból megy. Hogyan csináljuk, hogy könyebb legyen?
Nincs jelen
#950 2010-05-30 16:45
- aiolosz
- Tag
sibi írta:
"... Hogyan csináljuk, hogy könnyebb legyen?..."
Mindjárt elmondom, csak még azt nem tudom, hogy ingyér megy-e :D
Rendbe kell magam tenni elõtte, mert az elõbb sz@rrá áztam :( Bringával voltam Budaörsön és így esett az eset...meg éhes is vagyok..
Nincs jelen